Σύνδεση

View Full Version : Ridegaia - Ο γύρος της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ridegaia
18/11/2015, 09:54
Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα!!!!

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και είμαι πό Κύπρο. Μετά από παρότρυνση κάποιου μέλους σας, με προσωπικό μήνυμα στο Facebook αποφάσισα να κάνω ένα ποστ στο φόρουμ σας σχετικά με το ταξίδι που θα κάνω σε Ευρώπη και Βαλκάνια.
Αυτό το ταξίδι το σκέφτομαι και το δουλεύω εδώ και 4 χρόνια. Και όταν λέω το δουλεύω εννοώ πως μου βγήκε ο κ*λος για να μαζέψω ένα σεβαστό χρηματικό ποσό - που φυσικά και δεν φτάνει για ένα τέτοιο ταξίδι -

Θα προσπαθήσω να περάσω από 43 χώρες και μικρά κρατίδια με συντροφιά την Transalp μου και την φωτογραφική μου μηχανή.
Αν έχετε οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με χώρες Ευρώπης και Βαλκανίων θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.

Σας παραθέτω τους συνδέσμους της Ιστοσελίδας και του Facebook page.
www.ridegaia.com (Συγχωρέστε τα ορθογραφικά - Είναι στο φτιάξιμο ακόμα)
www.facebook.com/ridegaia
www.twitter.com/ridegaia
www.Instagram.com/ridegaia

Ευχαριστώ πολύ
Κωνσταντίνος

Ζεύκας
18/11/2015, 10:03
καλό ταξίδι και να γεμίσεις με άπειρες εμπειρίες :beer:

taisteal
18/11/2015, 12:54
Τι πληροφοριες θελεις,ριξε εδω τις αποριες σου και θα λυθουν.
Καλους δρομους να εχεις,παρακολουθουμε

:beer::beer::beer:

MG-KTiNoS
18/11/2015, 13:28
Πως θα φ΄γεις απ την Κύπρο???

:)

xarisiero
18/11/2015, 13:35
Καλο ταξιδι να χεις και να γεμισεις εικονες και συναισθηματα....Εχε μας και απο εδω ενημερους για το ταξιδι σου αν θελεις....

akis_trevor
18/11/2015, 14:38
καλως ηρθες και καλη τυχη για την ετοιμασια και την πραγματοποιηση του ταξιδιου σου..
υπαρχουν πολλοι ταξιδιαρηδες εδω μεσα,"ενοχλησε "τους για οτι χρειαστεις....:beer:

Ridegaia
19/11/2015, 00:51
Πως θα φ΄γεις απ την Κύπρο???

:)

Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλεις όχημα από το νησί.
Ο νόμιμος, ο οποίος κοστίζει περίπου 600 Ευρώ και είναι με Εμπορικό καράβι (δεν υπάρχει φέρι να κάνει την γραμμή Λεμεσός-Πειραιάς), αυτό σημαίνει έξτρα λεφτά για αεροπορικό και αλλα για διαμονή μέχρι να βγει η μηχανή από το λιμάνι.

Και ο "παράνομος", ο οποίος είναι μέσω κατεχομένων και κοστίζει 100 - 120 Ευρώ, αν και δεν υπάρχει θέμα να σε πιάσει κάποιος απ' όσο γνωρίζω από την στιγμή που τα οδοφράγματα έχουν ανοίξει και υπάρχει ελεύθερη διακίνηση.

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της διαφοράς... Αν δεν βρω κάποιο χορηγό για την μεταφορά της μηχανής στην Ελλάδα μάλλον θα πάω με την φτηνή επιλογή.

taisteal
19/11/2015, 01:00
Οι 43 χωρες που θες να περασεις ποιες ειναι;;

tsompanis
19/11/2015, 03:24
Καλησπέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τις καλύτερες διαδρομές για μηχανή σε κάθε χώρα είναι το διάβασμα εδώ. Μπες στα θρεντ με τα ταξιδιωτικα , ψάξε και πιο παλιά θέματα από το 08-09 και θα βρεις θησαυρό
αν πάλι κάτι δεν μπορείς να το εντοπίσεις όπως είπε και ο taistel ρωτα και εδω ειμαστε :beer:

Aνεμος
19/11/2015, 10:08
Καλημέρα
Το καλοκαίρι έκανα 7 χώρες στα Βαλκάνια με προετοιμασία αυτο που λεει ο tsompanis,ανάγνωση όσων περισσότερων ταξιδιωτικών βρήκα απο αυτο και απο άλλα forum και σημειωση των highlights.Σε γενικές γραμμές δεν εχεις πρόβλημα πουθενά, αλλα θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψην σου πράγματα όπως οι εξελίξεις στις χώρες που σκοπευεις να επισκεφθεις και την εποχή που θα φτάσεις σε κάθε χώρα-συμπεραίνω απο το πλήθος (43) των χωρών που θα επισκεφθεις οτι θα εισαι αρκετό καιρό στον δρόμο , οπότε λάβε υπόψην σου οτι οσο πιο Βόρεια ανεβαίνεις τοσο στενευει το χρονικό παράθυρο που θα μπορείς να επισκεφθεις τις συγκεκριμένες χώρες. πχ δεν πας ευκολα μετα απο Οκτώβρη και πριν απο Μαη πιο βόρεια απο Ρουμανία και δεν πάς καθόλου Φινλανδίες ,Σουηδίες κτλ εκτος και αν κάνεις το ΤΑ εκχιονιστικό.Βεβαίως όλα γίνονται,αλλα...you know . Βαλκάνια ειναι σε γενικες γραμμες φθηνα αν δεν εχεις απαιτησεις πενταστερων ξενοδοχειων ,φθηνο φαγητο και σχετικα φθηνη βενζίνη.Σύντομα θα ανεβάσω το ταξιδιωτικό και μπορεις να δεις και εκει κάποια μέρη που αξιζουν .Καλούς δρόμους :beer:

Ridegaia
27/12/2015, 01:35
Οι 43 χωρες που θες να περασεις ποιες ειναι;;
Λίστα με τις χώρες που θα επισκεφτώ στο τουρ Ευρώπη και Βαλκάνια
Μέσα στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και μικρά κρατίδια, εκκτός του Βατικανού, παρόλο που έχει δική του σημαία.
1. Βουλγαρία
2. Ρουμανία
3. Μολδαβία
4. Ουκρανία
5. Λευκορωσία
6. Λετονία
7. Λιθουανία
8. Εσθονία
9. Φινλανδία
10. Σουηδία
11. Νορβηγία
12. Δανία
13. Πολωνία
14. Σλοβακία
15. Ουγγαρία
16. Σερβία
17. Κόσοβο
18. ΦΥΡΟΜ
19. Ελλάδα
20. Αλβανία
21. Μαυροβούνιο
22. Βοσνία Ερζεγοβίνη
23. Κροατία
24. Σλοβενία
25. Αυστρία
26. Τσεχία
27. Γερμανία
28. Ολλανδία
29. Νησιά Φαρόε
30. Ισλανδία
31. Βέλγιο
32. Λουξεμβούργο
33. Ελβετία
34. Ιταλία
35. Βατικανό
36. Γαλλία
37. Ιρλανδία
38. Ηνωμένο Βασίλειο
39. Ισπανία
40. Πορτογαλία
41. Ανδόρα
42. Γιβραλτάρ
43. Μάλτα
44. Μονακό

Ridegaia
27/12/2015, 01:40
Καλημέρα
Το καλοκαίρι έκανα 7 χώρες στα Βαλκάνια με προετοιμασία αυτο που λεει ο tsompanis,ανάγνωση όσων περισσότερων ταξιδιωτικών βρήκα απο αυτο και απο άλλα forum και σημειωση των highlights.Σε γενικές γραμμές δεν εχεις πρόβλημα πουθενά, αλλα θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψην σου πράγματα όπως οι εξελίξεις στις χώρες που σκοπευεις να επισκεφθεις και την εποχή που θα φτάσεις σε κάθε χώρα-συμπεραίνω απο το πλήθος (43) των χωρών που θα επισκεφθεις οτι θα εισαι αρκετό καιρό στον δρόμο , οπότε λάβε υπόψην σου οτι οσο πιο Βόρεια ανεβαίνεις τοσο στενευει το χρονικό παράθυρο που θα μπορείς να επισκεφθεις τις συγκεκριμένες χώρες. πχ δεν πας ευκολα μετα απο Οκτώβρη και πριν απο Μαη πιο βόρεια απο Ρουμανία και δεν πάς καθόλου Φινλανδίες ,Σουηδίες κτλ εκτος και αν κάνεις το ΤΑ εκχιονιστικό.Βεβαίως όλα γίνονται,αλλα...you know . Βαλκάνια ειναι σε γενικες γραμμες φθηνα αν δεν εχεις απαιτησεις πενταστερων ξενοδοχειων ,φθηνο φαγητο και σχετικα φθηνη βενζίνη.Σύντομα θα ανεβάσω το ταξιδιωτικό και μπορεις να δεις και εκει κάποια μέρη που αξιζουν .Καλούς δρόμους :beer:

Ξεκινάω Απρίλιο και θα αρχίσω να πηγαίνω βόρεια.
Μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να είμαι Φινλανδία για να έχω χρόνο να δω τις σκανδιναβικές χώρες μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Μετά θα αρχίσω να κατεβαίνω Νότια για να ξεχειμωνιάσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Πελοπόννησο.
Με την αρχή του 2017 αν όλα πάνε καλά θα ξανά ξεκινήσω για Βόρεια και πάλι μέσα από άλλες χώρες.. Δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα ακόμα για το 17, εκτός από τον Μάιο που θέλω να είμαι στο Isle of Man για το ΤΤ

tifoefs
18/11/2018, 21:55
Γεια σας,

Γνωριστε ενα ταξιδιαρη που θελει απλα να τον υποστηριξετε σ' αυτη τη διαδρομη με μια εγγραφη στο καναλι που εχει φτιαξει στο youtube :)

https://www.youtube.com/user/Koumparos48

doctoras
18/11/2018, 22:58
Subscribed!
Ωραιος!δεν το γνώριζα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/11/2018, 05:43
Ετοιμος απο μενα.Μπραβο ρε φυλε.Δεν εχω λογια...

leftos
19/11/2018, 12:48
Απο Κυπρο για πειραια, βασικα το αναποδο κανει Πειραια Λεμεσο και μετα Ισραηλ ashdod αλλα ξαναγυριζει Πειραια.
περναει η NEPTUNE LINES η οποια μεταφερει οχηματα μονο. Δεν ξερω αν εχεις ρωτησει τιμη εκει για μεταφορα μοτοσυκλετας αλλα νομιζω οτι δεν ειναι τοσα πολλα, βασικα εχω ακουσει για λιγοτερα επειδη ενα φεγγαρι δουλευα εκει και γενικα μεταφερει αρκετες μηχανες ταξιδιωτων απο διαφορες χωρες. Στειλε ενα mail να ρωτησεις.
Καλους δρόμους και όμορφες εμπειρίες να εχεις.

BLiTzER
19/11/2018, 12:49
3 χρόνια μετά, μάλλον έχει φτάσει.

andreastwin
20/11/2018, 13:48
απο εχθες εχω πιασει ροζους στον λοκο για να βλεπω τα video που εχει ανεβασει. απλα δεν υπαρχει το ατομο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/11/2018, 20:10
απο εχθες εχω πιασει ροζους στον λοκο για να βλεπω τα video που εχει ανεβασει. απλα δεν υπαρχει το ατομο.

Τη παρασκευη εχω ρεπο.Οποτε καφεδακι το βραδυ της πεμπτης και θα ξεκινησω να βλεπω βιντεο.Ανυπομονω...

andreastwin
22/11/2018, 09:22
Τη παρασκευη εχω ρεπο.Οποτε καφεδακι το βραδυ της πεμπτης και θα ξεκινησω να βλεπω βιντεο.Ανυπομονω...

να τα παρεις απο την αρχη,και θα προχωραει σε καθε τελιωμα, στην επωμενη χωρα. να φιαξεις καφεδες, οχι καφε!! σουβλακια κτλ.εχει πολυυυυυυ πραμα.καλο ματι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/11/2018, 17:01
να τα παρεις απο την αρχη,και θα προχωραει σε καθε τελιωμα, στην επωμενη χωρα. να φιαξεις καφεδες, οχι καφε!! σουβλακια κτλ.εχει πολυυυυυυ πραμα.καλο ματι.

Ναι το ξερω.Απο το πρωτο βιντεο...