PDA

View Full Version : ΤΙΘΟΡΕΑ Σάββατο 5/12/2015

Σελίδες : 1 2 [3]

Eversman
05/12/2015, 19:16
Το χωριό:

347569

347570

Ο κατάλληλος συνδιασμός: Πλατάνι, μοτοσυκλέτα, ψησταριά!
347571

o_gavros
05/12/2015, 19:16
Καταλαβαμε, σου γυριζουν τα μυαλα αναποδα.

Ανάθεμα τα κινητά

Eversman
05/12/2015, 19:18
347572

347573

347574

Pan (dvs)
05/12/2015, 19:20
Ανάθεμα τα κινητά

Σφυριιιιιι.:beer:

Eversman
05/12/2015, 19:23
Τ' Ανδρούστου η μάνα χαίρεται, του Διάκου καμαρώνει,
που 'χουνε γιούς αρματωλούς και γιούς καπεταναίους.

347575

Ο καταρράκτης.

347576

Ο λόφος με την σπηλιά του Ανδρούτσου.

347577

Eversman
05/12/2015, 19:27
Κοντινό της σπηλιάς.

347578

Ομαδική με το τριποδάκι :D

347579

Η ηρωική Έξοδος!

347580

Eversman
05/12/2015, 19:31
Επί προσωπικού:

Kyo & GiorgosLa
347581

est & Πατήρ (respect)
347582

Gorgo
347583

Αυτά τα λίγα από εμέ! Καλή αντάμωση παίδες :wave2:

gior-gos
05/12/2015, 19:55
Ομαδική με το τριποδάκι :D

347579

Ωρε λαός :eek:

Κοντινό της σπηλιάς.

347578

Μου χει κολλησει να παω στη Βαρβαριαδα και στη σπηλια του Κατσαντωνη.. :D

Ομορφα πραματα! :beer:

vaska
05/12/2015, 20:01
Αυτά χάνεις αν δουλεύεις Σάββατα.

Μπράβο μποϊζ εντ γκέρλς

Όμορφα μέρη και Ζηλεύω. Και στην επόμενη !!

sotostzav
05/12/2015, 20:09
Έλα μωρέ τώρα που χε κρυοοοοο...επειδή ειχε λίγο χιονακι σε κάποια σημεία,σιγά!!!το θερμόμετρο της βεφας μέχρι -1 έδειξε....τρου τρου αντβεντζουρ!!χαρηκα που είδα τόσο χαμό από κόσμο μετά από πολυυυυ καιρό σε βόλτα,άντε και του χρόνου τώρα!!!

AristidisZ
05/12/2015, 20:17
Έλα μωρέ τώρα που χε κρυοοοοο...επειδή ειχε λίγο χιονακι σε κάποια σημεία,σιγά!!!το θερμόμετρο της βεφας μέχρι -1 έδειξε....τρου τρου αντβεντζουρ!!χαρηκα που είδα τόσο χαμό από κόσμο μετά από πολυυυυ καιρό σε βόλτα,άντε και του χρόνου τώρα!!!

Ήταν που θα κάναμε λιγότερο από πάνω

3 ώρες έκανα να γυρίσω σπίτι...

Gorgo
05/12/2015, 20:24
Ωραια βολτιτσα σημερα με απ'ολα, ψυχρουλα(ευτυχως δεν ειχε κουνουπι), καλα παιδια και πολλα,λαος δηλ. με κεφι και καλη διαθεση. ευχαριστω ολους για την παρεα,και στην επομενη:beer:

GiorgosLa
05/12/2015, 20:32
Κι εγώ σπίτι. Ωραία και γεμάτη μέρα. Όντος πολύς κόσμος. Παναγιώτη, Γιώργο και όποιος άλλος συνέβαλε στη διοργάνωση, πάντα τέτοια. Ελπίζω να μη θυμώσουν κάποιοι αν τους ξαναρωτήσω πως τους λένε. Σχεδόν 30 άτομα δεν μαθαίνονται με την μια. Ιδικά αν πλησιάζεις τα... 30! :D

Χάρηκα με όσους ξανάδα και όσους γνώρισα. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα. :beer:

alex14
05/12/2015, 20:33
Ωραια ηταν.
Χαρηκα για αυτους που ξαναειδα και που γνωρισα.:beer:

mav1050
05/12/2015, 20:35
Ωραία εκδρομή, ωραία παρέα! Να μάστε καλα να το επαναλάβουμε.

sotostzav
05/12/2015, 20:37
Ήταν που θα κάναμε λιγότερο από πάνω

3 ώρες έκανα να γυρίσω σπίτι...

Είναι που σταματαγαμε για φωτογραφίες και λοιπές φυσιολατρικές δραστηριότητες..πάντως ήταν λιγότερα χιλιομετρα!!!! Και μη γκρινιαζεις,έγινες επιτέλους και συ λίγο τρου αντβεντζουρ γλαρακο!!!πες μου,δε μ'αγαπας λίγο παραπάνω από σήμερα?!!!!εεε???εεεεε????

AristidisZ
05/12/2015, 20:41
Είναι που σταματαγαμε για φωτογραφίες και λοιπές φυσιολατρικές δραστηριότητες..πάντως ήταν λιγότερα χιλιομετρα!!!! Και μη γκρινιαζεις,έγινες επιτέλους και συ λίγο τρου αντβεντζουρ γλαρακο!!!πες μου,δε μ'αγαπας λίγο παραπάνω από σήμερα?!!!!εεε???εεεεε????

όχι ρε δεν ήταν λιγότερα, έκανα 170 πήγαινε και 210 στο έλα (πήγα από την καινούρια βέβαια, αλλά άντε να είναι καμιά 20αριά η διαφορά απο Θήβα αν μπεις στον παλιό)

βέβια τώρα που λες για -1 εκεί πάνω... :hug:

bocaros
05/12/2015, 20:43
κατ'αρχας να ευχαριστησω τον σωτο και τον γαύρο που με περίμεναν να ξεκινήσουμε μαζί λόγω αργοπορίας στη δουλειά μου.

η μέρα ξεκίνησε στραβά αφού πήγα στην τράπεζα για αναληψη και λόγω βλαβής η κάρτα παρακρατήθηκε στο ατμ.
αυαυτό το πρόβλημα λύθηκεσχετικά εύκολα.
συναντιέμαι με τον σώτο και τον γιάννη και για να μην καθυστερησουμε κι άλλο αφήνω τα γάντια στη ζελατίνα ώσπου το ένα αποφάσισε να απογειωθεί.
χέστηκα λέω και απο μέσα μου και στα παιδιά έχω δευτερα στη βαλιτσα.
λάθος , ηταν τα καλοκαιρινά..
έτσι φορεσα ενα και ενα .
παρ'ολα αυτά περάσαμε υπέροχα .
ευχαριστουμε πανο για τις ιδεες σου
πάμε γι αλλα

amyroukai
05/12/2015, 20:43
Σπιτι.

Ρε τρελε congate περασες το χωριο σου και με εβγαλες "πολιτισμο"!!!!
Στο ειπα και επί τόπου αλλά δεν είχα καταλάβει ότι εκανες μπρος.πίσω... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και πάλι. :beer:

Πολύ δροσιά, με τα καλοκαιρινά γάντια ηταν υπέροχα.... λολ τα μυαλά μου...

7Tolis
05/12/2015, 21:03
Α ρε Σωτήρη..Με λίγα λόγια.Παλιότερα είχα δει τη ταινία ηλίθιος και πανηλίθιος.Ένα το κρατούμενο.
Σήμερα,ανεβαίνοντας προς Αράχοβα,άνετα γύριζα τη συνέχεια.Το τοπίο όμως ήταν μαγικό.Το πέρασμα στη κορυφή του βουνού και μέσα στην ομίχλη ήταν όλα τα λεφτά.Η στροφή ανεβαίνοντας οπου ξαφνικά απλώθηκε μπροστά μας το ηλιοβασίλεμα με έκανε να σηκώσω τα χέρια ψηλά να το δείχνω και να λέω δώσε μωρη αρρώστια φύση δώσε.Ειναι η ανάποδη φωτογραφία στο ποστ του γαυρου.Υγρασία αρκετή και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας πως μετά τις 15:30 μάζευτα και φύγε.Η διαδρομή προς τιθορέα ελαφρώς βαρετή.Φτάνοντας όμως προς το χωριό ξεδιπλώνεται η ομορφιά του τόπου.
Και καφέ ήπιαμε,και κουβεντούλα κάναμε,γνωρίσαμε και άλλα παιδιά και μου άρεσε πολύ αυτό.Στην Αμφίκλεια σταμάτήσαμε για βενζίνη και ενώ είχα βάλει στο gps τη ταβέρνα που θα πηγαίναμε ακολουθεί ο εξής διάλογος εμού και του βενζινά.

Β.-Για ταβέρνα πάτε στο Πολύδροσο;
Ε.-Ναι εκεί πάμε όντως.
Β.-Να σου πω που να πας.
Ε.-Ξαδερφός σου θα είναι εκεί που θα μου πεις;
Β.-Οχι όχι κάτσε να σου πω..
Ε.-Κουμπάρος σου τότε;
Β.-Όχι βρε κάτσε να σου πω,στον μάγο να πάτε,φίλος μου είναι.
Ε.-Εκεί πάμε,το έχω βάλει και στο gps (χτσαααακ!) Ειχα πάει και παλιότερα και είχα μείνει ευχαριστημένος.
Πολύ καλό φαγητό και έκανε και τα μαγικά του ο μάγος.Μας τον ψιλοέπιασε με τρόπο μαγικό αλλά το φαγητό και η εξυπηρέτηση ήταν κομπλέ.

Φωτό αφιερωμένη στον Mike.
Mike,λείπεις...

Προσεξτε βάθος.Ισα με 6 τραπέζια το λιγότερο ενωμένα.
347587

Φευγοντας,λέμε απο που να επιστρέψουμε..Σωτήρης,'Πάμε απο Αράχοβα να μην κάνετε κύκλο δε λέει' (Ο ηλίθιος και ο πανηλίθος που έλεγα πρίν;)<-----7Tolis.
Δρόμο παίρνουμε δρόμο αφήνουμε και το κρύο άρχιζε να τρυπάει κοκαλάκια και λοιπα μαλακά μόρια.Πανέμορφή διαδρομή όμως.
Ρε σεις απο που για Αράχοβα;-Να βάλω gps;Υπερπέραν ( o_gayros) :-Βάλε βάλεεεε
347588
Συνεχίζουμε τον δρόμο και όλο και βάραινε το τοπίο.Ωπ τι είναι αυτό;Χιόνι.Βρε να τα να τα τα ευχαριστάαααΕιδαμε και το χιονάκι μας φέτος.

Ομίχλη της προκοπής απο αυτές τις καλές που έχουν και στας Ευρώπας
347589

7Tolis
05/12/2015, 21:22
True adve λιέμενε!
347590

Το ο,τι θα έτρωγαμαν κρύο φάνηκε απο το πρωί.
Βγαίνουμε εθνική και αλλιώς τα υπολόγιζα.Αντε λέω θα φτάσουμε στα μακ τα ντοναλντς,θα πάρω μια εφημερίδα να τη βάλω μέσα απο το μπουφάνε.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Είχε όμως αυτό.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
347591

Φέρτο εδώ,ειναι και ιλουστρασιόν και θα βγώ και απο τη ποζισιόν ντιφισίλ που είμαι.
Τελικά έκανε δουλειά το παραμύθι.Θα το διαβάσω το βράδυ πριν κοιμηθώ.

Να είστε όλοι καλά παίδες,θα τη θυμάμαι αυτή τη βόλτα,κρύωσα αλλά τη χάρηκα.
Χάρηκα που όλοι φτάσαμε καλα΄αλλά και για τους ανθρώπους που γνώρισα.
Και εις άλλα με υγεία. :beer::beer:

347592

Κανένα GS δεν βασανίστηκε ή τραυματίστηκε στη σημερινή βόλτα.

taisteal
05/12/2015, 21:34
Και γαμω ηταν σημερις
Πολυς και καλος κοσμος,δεν περιμενα τετοια μαζωξη.
Μερικες φωτο και απο μενα
Στο καφε
347593
347594

taisteal
05/12/2015, 21:37
347596
Εδω κοροιδευουμε τα BMW :lol::lol:
347597

taisteal
05/12/2015, 21:39
Στην ταβερνα
347598
Και η θεα
347600

congate7
05/12/2015, 21:43
Σπίτι και εγώ. Μπόλικο κρύο, ωραία διαδρομή και πολύ καλή παρέα. Χάρηκα για όσους γνώρισα και όσους ξαναείδα.
Άντε και στις επόμενες.

@amyroukai τόσες ώρες στο δρόμο τα 20 λεπτά παραπάνω θα με πείραζαν??? δεν πήγαινε η καρδιά μου να σε αφήσω να πληρώσεις διόδια :D

taisteal
05/12/2015, 21:43
Πατρινο κλιμακιο,Akis trevor,geros21 :beer: :wave2:
347601
Στο βουνο....ειχε μια ελαφρα ψυχρασια...
347602

taisteal
05/12/2015, 21:47
El-Gatto-Taisteal
Κωστη με το τουμπανακι σου
:beer::beer:
347604

sotostzav
05/12/2015, 21:49
Τολακο θέλουν θυσίες τα όμορφα τοπία!!!Ελπίζω να μη μου κρατατε μουτρακια που πάγωσαν τα μπουτακια!!!!Άντε και στην επόμενη θα σας γυρίσω από Αγόριανη που είναι πιο βάτος ο δρόμος!!!

7Tolis
05/12/2015, 21:55
Τολακο θέλουν θυσίες τα όμορφα τοπία!!!Ελπίζω να μη μου κρατατε μουτρακια που πάγωσαν τα μπουτακια!!!!Άντε και στην επόμενη θα σας γυρίσω από Αγόριανη που είναι πιο βάτος ο δρόμος!!!

Στην επόμενη θα λείπω!

:beer::beer:

Ολα καλά Σώτο!Μια χαρά ήταν.Και στις επόμενες.

bocaros
05/12/2015, 21:56
δεν θα προλάβεις γιατι θα σε έχω γυρίσει εγώ ..............................στη σούβλα

taisteal
05/12/2015, 21:58
δεν θα προλάβεις γιατι θα σε έχω γυρίσει εγώ ..............................στη σούβλα

Αφου δεν τρωγεται με τιποτα ο τυπος,τζαμπα τα καρβουνα....

:p

bocaros
05/12/2015, 22:06
Αφου δεν τρωγεται με τιποτα ο τυπος,τζαμπα τα καρβουνα....

:p

στην πατρίδα του βάζουν κληματόβεργες

amyroukai
05/12/2015, 22:17
Πέρα από το κρύο, ήταν όμορφα.
Θα γράψω λίγα παραπάνω αύριο διότι η ώρα απαιτεί θέρμανση, αγκαλιά, ρομάντζο, ξεκούραση και εξιστόρηση των περιπετειών μας.

Ο Πήγασος παλικαρι. Η ατάκα του ελ-γάτου πως "θα με συνηθίσει" κορυφαία. Το στρίψιμο του ανάλαφρο, σταθερό, εύκολο και σιδέρωσε τον δρόμο. Νομίζω δεν έχασε βίδες, θα δω αύριο.

Αυτά... καληνύχτα :)

7Tolis
05/12/2015, 22:19
Στο star channel έχει το ice age..
Επίκαιροοοοο

el-Gatto
05/12/2015, 22:22
Ρε σεις παραπονιάρηδες ... που το είδατε το κρύο ; ... έτσι είναι το κρύο ; .... μεταξωτούληδες :p είσαστε μου φαίνεται.:lol:

Πήγαμε-Γυρίσαμε - Ολα ωραία ,όλα καλά.
Μεγάλο παρεάκι ,όλοι χαμογελαστοί κ με καλή διάθεση.
Χάρηκα για τις νέες γνωριμίες ,αν και μου πέσαν μαζωμένα τα νικς κι έκανε τίλτ ο παλαιάς κοπής εγκέφαλός μου. :dizzy:
Κοινώς ,να μου συστήνεστε 2-3 καθε φορά ,μήπως σας θυμάμαι κ μετά.:D

Το μόνο που θα ήθελα διαφορετικό ,είναι παραπάνω χλμτρα. :ninja:
Ούλο καφέ κ στάση κ φαί ήτανε το πρόγραμμα. :cool:
Ολάκερη μέρα κι ούτε 400km δεν γράψαμε.:smokin:
Ούτε μπεζίνα δεν χρειάστηκε να βάλω στον Τενεκέ μου.;)

Απορώ που καταδέχτηκε να πατήσει την μίζα του ο μυθικός μοτο-ταξιδιώτης απο τας Λαμίας για να βολτάρει μαζί μας. :D

Κυρίες & Κύριοι....στις επόμενες. :beer:

347607

sotostzav
05/12/2015, 22:22
Σταματήστε να μου στελνετε μηνύματα λατρείας!!!σατανάδες!!!

George_M.
05/12/2015, 22:31
λαοσυναξη εχουν γινει οι βολτες του Παναγιωτη με συμμετοχες απο καθε γεωγραφικο διαμμερισμα..!!
ευγε σε ολους του συμμετεχοντες κ ευχομαι να μπορω στην επομενη...:beer:

@Παναγιωτη Eversman:επειδη ξερω που ειναι το ''Κολοκοτρωνιτσι'' κ εχω παει απειρες φορες με το πεταλι :D συμφνωνω οτι αξιζει την βολτα μας.
θα μιλησουμε πμ ωστε να το οργανωσουμε,ξερω καλα τα εκει κατατοπια..;)

daz
06/12/2015, 03:17
Nice! :beer:

Περιμένουμε περισσότερες φωτό.

Τον αμυρουκάι τον πήγατε καμιά χωματάδα να κάνει απόσβεση?

GiorgosLa
06/12/2015, 05:17
Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη και έχει @@κρυο μπρρρρ. Α ρε Σωτήρη πάμε από αράχοβα είπες αλλά ότι να αφήσουμε τα κοκαλάκια μας δεν το είπες.

Εμ, όταν είπα εγώ προχτές, για λουκουμάδες στα χαμηλά, συμφώνησες μεν, παρασύρθηκες δε! :D
Αντε τουλάχιστον είδατε χιόνι απ τους πρώτους.

7Tolis
06/12/2015, 05:53
Το είπες εσύ και όντως παρασύρθηκα.
αλλά μάλλον υστερω σε εξοπλισμό.
Κάποιον τυφλωσα στο δρόμο, μάλλον τον Αλέξη, ζητώ συγνώμη.

Pan (dvs)
06/12/2015, 11:58
Μαυζευτηκανε ολες οι μοδιστρουλες για να πατε βολτα.

Οι βολτες τον χειμωνα ειναι ανδρικη υποθεση,καθηστε στ αυγα σας.

Περα απο πλακα,ενα σετ αδιαβροχα κανουνε πολυ καλη δουλεια σε εκτακτες καταστασεις.

Αλλα θα μου πεις,τι να πρωτοχωρεσει ενα νεσσεσερ.....

skylaros
06/12/2015, 12:10
Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια :) :beer:

est
06/12/2015, 13:06
Το κλίμα (το μετεωρολογικό και το μεταξύ μας) το έχουν μεταφέρει πλήρως όσοι έχουν γράψει μέχρι τώρα.
Να είμαστε καλά και βουρ για την επόμενη.
:beer:

347629

347630

347631

ΥΓ1. Συγνώμη για το περίεργο ''εφέ'' στο 2ο πανόραμα, αλλά από την άλλη ποιος τους είπε να κουνιούνται;;:p
ΥΓ2. Φτάσαμε τους -1 ε; Καλή φάση!:a7:
ΥΓ3. Ο μάγος, μάγεψε! Το παϊδάκι μετρούσε.:cool:
ΥΓ4. Είχε πολύ πλάκα που σταματήσαμε με τον πατέρα μου μετά τα διόδια στα Κιούρκα για να ξεπιαστούμε και να τα πούμε λίγο προσποιούμενοι πως δεν έχουμε παγώσει.. αλλά λέξη σωστή δεν έβγαινε!!!:rotflmao:

GiorgosLa
06/12/2015, 18:25
Λεπτομέρεια στο φαγητό.
Έρχονται τα ορεκτικά και δοκιμάζω μια πιρουνιά τζατζίκι. Βρίσκω το σκόρδο υπερβολικό. Το γιαουρτοσκόρδιον, είναι σκέτο σκόρδιον. Κοιτάζω γύρο μήπως δω κάποιον μορφασμό η κάποια αντίδραση κι απ τους άλλους. Όλα φυσιολογικά. Ε! λέω, η έτσι το τρώνε εδώ το τζατζίκι, η έτσι μου φάνηκε η πρώτη πιρουνιά. Δοκιμάζω άλλη μια και την ώρα που αρχίζω να το βρίσκω πιο συμπαθητικό, ακούω τον Αμιρού να λέει:
"Καλά ε? Το τζατζίκι σκοτώνει βρικόλακα στο χιλιόμετρο." Κόντεψα να πνιγώ. :bawl:

Αυτό στην αρχή. Μετά το τζατζίκι εξαφανίστηκε, όπως και όλα τ άλλα.

MikeG
06/12/2015, 18:29
Με το καλό και στις επόμενες!!

:beer: :beer:

https://www.youtube.com/watch?v=7Zna1QlnM-g

daz
06/12/2015, 18:32
:bawl:

Μια με το τζατζίκι μία με την παρμεζάνα.. Τελικά σε ότι έχει σχέση με φαγητό την έχει εύκολη την ατάκα! :lol:

ypapadio
06/12/2015, 18:38
Να'μαι και εγωωωω!!!

Καλά περάσαμε, ωραία τα είπαμε και πάντα τέτοια!!!

347645

347646

Και στην επόμενη....

amyroukai
06/12/2015, 19:59
Ψες λοιπόν...

Το ότι έχει δροσά φάνηκε από τα πρώτα μέτρα της μετάβασης στο βενζινάδικο και στο ραντεβού. Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξανακάνει χειμερινή βόλτα, είναι ότι στις χειμερινές βόλτες θυμάμαι ότι το μπουφάν είχε αγοραστεί ΠΟΛΛΑ κιλά πριν, κανονικά δεν θα έπρεπε να το φοράω αλλά ας όψεται η παγκόσμια σταθερή δικαιολογία της κρίσης που δεν μΕ επιτρέπει να ψωνίσω άλλο σε αντίστοιχη ποιότητα, οπότε κερδίζω μερικά χιλιοστά χώρου αφαιρώντας την θερμική επένδυση και... χμ... κρυώνοντας.

Δεν μασάν τα παλουκάρια όμως και κυρίως δεν καταφεύγουν σε λύσεις όπως οι προαναφερθείσες με παραμύθια της Χαλιμάς, άντε της κοκκινοσκουφίτσας.
ΕΟ κανονικά στα 120 περίπου, κάποια στιγμή ο μπαμπάς του est έρχεται δίπλα μου και λέει χάσαμε δύο... Σταματάμε πρόχειρα, τους λέω πάμε στο επόμενο πάρκινγκ και να πάρουμε τηλέφωνο. Κούτσα κούτσα (μήπως μας φτάσουν στο μεταξύ), σταματάμε, παίρνω, την ώρα που χτυπάει βλέπω τον Αλέκο να περνάει αριστερή λωρίδα. Φεύγουμε πάλι, τους βλέπω δεξιά, κάτι δείχνει ο Τόλης στα όργανα, λέει πάμε, πάμε λοιπόν.
Φτάνουμε Αλίαρτο χωρίς πλάνο στάσης, αλλά βλέπουμε τον kordix να βάζει βενζίνη στο γκαζάδικο και σταματάμε να τον πάρουμε μαζί. Κατά σατανική σύμπτωση, εκείνη την ώρα φτάνουν και οι περιπτεράδες, οπότε και φεύγουμε όλοι μαζί.

Φτάνοντας στο χωριό, η πρώτη εικόνα παππούς με μύστακα τσιγκελωτόν, να χαιρετάει και να λέει "καλωσήρθατε". Για να βλέπουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των απανταχού αποτέτοιωνε και αποκείνωνε πως φέρονται στον επισκέπτη... Στάση πλατεία, παρκάρουμε παντού, χωνόμαστε στο καφέ που έδειχνε ανοιχτό (τελικά ήταν ανοιχτό και το άλλο αλλά δεν φαινόταν να είναι, σβηστά φώτα κλπ) και πιάνουμε ΟΛΑ τα τραπέζια πλην τριών. Χαμός. Οι ντόπιοι νομίζω λίγο φρικαραν στην αρχή με τον σαματά, αλλά προς τιμήν τους μας βοήθησαν, μας παραχώρησαν και ένα τραπέζι. Χαβαλές στον καφέ όπως πάντα. Πάμε να φύγουμε, βλέπω ότι έπαιζε ψωμί στην μπάρα, ρωτάω που είναι ο φούρνος; Καφετζής τηλέφωνο να μάθει αν έχει ψωμί, έχει και με πάει...

little traditional bakery since 1952 λοιπόν, μόνο ψωμί και τυρόψωμο (που είχε τελειώσει). Είχαν μείνει τεμάχια πέντε (τα άλλα ήταν το καθ΄ένα σε σακκουλάκι με το όνομα του χωριανού που το είχε ρεζερβέ γραμμένο επάνω), πήρα τα δύο. Όπως βγαίνω, μου λέει την επόμενη φορά αν θέλετε πάρτε τηλέφωνο να παραγγείλετε τυρόψωμα, λέω εντάξει. Απ'έξω περνάει ένα βανάκι, φωνή η φουρνάρισσα, σταματάει "βρε μπας και έχεις τυρόψωμα", είχε, μου δίνει δύο (πεντανόστιμα και την επόμενη μέρα και όποτε ξαναπάμε το προτείνω σαν ιδέα). Φιλοξενία...

347649

akis_trevor
06/12/2015, 20:15
Τα 2 απτα 3 τελευταια τυροψωμα τα πηραμε οι πατρινοι.:D

amyroukai
06/12/2015, 20:18
Ποδαράτο ως την επάνω πλατεία με θέα εκτός από την σπηλιά σε -δύο παρακαλώ- καταρράκτες. Το χωριό πεντακάθαρο, με ανακαινισμένα σπίτια και λίγα παλιά ή παρατημένα. Μετά τις φωτό στην πλατεία, λέω δεν μπαίνω και μέσα στην εκκλησία να χαζέψω; Είναι μιά γιαγιά στον προθάλαμο, κάνω μιά έτσι στην πόρτα κλειδωμένη. Πάω να φύγω μου λέει "στάσου παιδάκι μου, να προσκυνήσεις αφού ήρθες". Ξεκλειδώνει, μπαίνω μέσα... Στολίδι η εκκλησία, πραγματικά. Δίκλιτη και η μισή Άγιος Χαράλαμπος, η μισή Κοίμηση Θεοτόκου. Θρήσκος δεν είμαι, κάθε άλλο, αλλά το ωραίο να λέγεται. Σεβασμός σε αμφότερες τις εικόνες, μιά ματιά και έφυγα... Εδώ μέσα αν λειτουργούν Πάσχα ή αντίστοιχη γιορτή θα είναι κατανυκτικά. Δεν ήταν η μόνη εκκλησία στο χωριό όμως, απλά δεν είχαμε χρόνο να δούμε και τις άλλες ή να ανέβουμε και πιο ψηλά στο χωριό. Φωτό του εσωτερικού δεν έβγαλα. Φεύγοντας κλειδώνει η γιαγιά πάλι, της λέω μπράβο σας που το κρατάτε το χωριό έτσι, "το χαλάσανε παιδί μου, τους έπιασε ξενομανία, δεν βλέπεις, έκαναν τα σπίτια μοντέρνα απ'έξω σαν της πόλης, τι τον πιάνει τον κόσμο και μεγαλοδείχνεται".
Και όχι τώρα πες τι να της απαντήσεις. Μετά απορούμε γιατί πάμε κατά διαόλου.

Φεύγουμε, σταματάω για φωτογραφίες (για να διαπιστώσω ακόμα μία φορά ότι το κινητό ΔΕΝ μπορεί να πιάσει χρώματα όπως μιά κανονική κάμερα), ο κάμπος έχει το πράσινο της ελιάς, το καφέ του οργωμένου χώματος, μισός με ήλιο μισός νεφοσκεπής ο ουρανός, έχει καπνό από κάπου μιά στήλη μοναχική. Ησυχία. Και που να μην έμενα και σε χωριό κιόλας...

Ανεφοδιασμός, ο kordix γυρίζει πίσω.

Με τα πολλά φτάνουμε στο χωριό, βρίσκουμε τον Μάγο και τα του φαγητού τα γράψανε ήδη, ωραία ποιότητα ήταν όντως.

Κουβέντα με τον ξάδερφο του taisteal για το πως είναι να ζεις στο χωριό και πόση δουλειά έχει να ζεις στο χωριό... 8 τόνους ξύλα λέει κάθε χειμώνα θέλει το σπίτι. Να τα βρεις, να τα μαρκάρεις, να τα ρίξεις, να τα κόψεις, να τα μεταφέρεις, να τα στοιβάξεις. Τον κήπο σου. Τις δουλειές του σπιτιού σου. Και την δουλειά σου την κανονική. Ναι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο πολύ πράγμα, αλήθεια είναι. "Το βασικό θέμα είναι αν αντέχεις" είπε και τελικά δεν έχει άδικο. Ωραίος ο ξάδερφος και αν πάμε στα μέρη του να θυμηθώ να πάρω και μελάκι.

amyroukai
06/12/2015, 20:33
Προσωπικά δεν αναρωτήθηκα από που θα γυρίσω πίσω. Την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε Αμφίκλεια ήθελα να ανέβω από Αράχωβα για Αθήνα και όχι από ΠΕΟ αλλά δεν το κάναμε λόγω χρόνου και τότε; Δεν θυμάμαι. Ε τώρα δεν θα μου γλίτωνε... Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που ήθελαν να γυρίσουν πιο σβέλτα πίσω και μάλλον τους πήραμε στο λαιμό μας οι πιο "ενθουσιώδεις" με το δάσος. Ο πήγασος χαρούμενος στις στροφές ανεβαίνοντας, δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει θεματάκι με την τροφοδοσία του (που δεν θα λύσω τώρα κοντά), αγνοεί λακκούβες, χαλάσματα, σκόνες κλπ που νομίζω το fazer όπως είναι σκληρό θα με κοπανούσε ανελέητα και όχι ευχάριστα.
Και φτάνουμε στην διασταύρωση που σε στέλνει ή πίσω στην Αμφίκλεια (από εκεί έπρεπε να πάνε οι βιαστικοί αλλά δεν...) ή προς Αράχωβα. Στην Μύκονο του βορρά λοιπόν, για καφέ. Σταματάω για φωτογραφίες και χάνω φυσικά τους άλλους. Με περιμένουν πιο κάτω, ξανασταματάω τους ξαναχάνω, ξανασταματάω και εκεί που βγάζω την Αράχωβα από ψηλά τους βλέπω ήδη μέσα... Χμ, το παράκανα.

winter is coming
347650

Ένα παγκάκι και ένα τσαγάκι να χαζέψω χρώματα, παρακαλώ...
347651

347652

antsoar
06/12/2015, 21:11
Ωχ, υπάρχουν και βόλτες που ο κόσμος βγάζει και φωτογραφίες... αποκάλυψη :eyepop::lol:

Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια :beer::beer:

amyroukai
06/12/2015, 21:25
Τα παιδιά όπως είπα, κονβόι στον δρόμο κάτω δεξιά (δεν τους πρόλαβα στην φωτό)

347653

Πιέζω λίγο να τους φτάσω, όχι υπερβολές αλλά τέλος πάντων ελάχιστα πιο σβέλτα από ότι δικαιολογούσε η ώρα, το φως, ο άγνωστος δρόμος, η κούραση της μέρας και τα πάγωμένα άκρα. Τρώω μιά πολύ ωραία γλίστρα σε κάτι χαλίκια, μου φτάνει το στομάχι στο στόμα γιατί πάω ΚΑΡΦΙ για στηθαίο και γκρέμι, τελικά βρίσκει πρόσφυση το λάστιχο και στρίβει τελευταία στιγμή πριν σκάσω με το γόνατο στο μπετόν γιατί πάτησε στο καθαρό κομμάτι του δρόμου το -ξεχνάω πως το λένε το επικλινές για τα νερά-. Κότα από εδώ και κάτω, φτάνει τόσο, ας χαθούμε, το ζήτημα είναι να φτάσω σπίτι. Και ούτε καν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο "σφιχτή ανάρτηση-στριτ λάστιχα" και τι κατάληξη θα είχε, αλλά το "ευτυχώς που δεν ήμουν με το μεγάλο" πρέπει να το έχω πει νοερά μερικές χιλιάδες φορές από χτες.

Εδω΄αρχίζει το πιο αστείο. Πάω λοιπόν, φτάνω σε μιά διασταύρωση δεξιά "Δελφοί" και αριστερά αδιέξοδο.

Ρε πάτε καλά ρε χωριανοί; Για "κέντρο" πουθενά; Τόμπολα... Για δελφούς δεν πάω, εννοείται. Μιά "κρυφή" ανηφόρα έμενε, πίσω από το σουπερμάρκετ. Σιγά μην ήταν αυτός ο σωστός δρόμος αλλά δεν ήθελα να κάνω την κλασσική καγκουριά και να μπω ανάποδα στον μονόδρομο. Μπαίνω στο χωριό. Πρακτικά δεν υπάρχει παλιό σπίτι, δεν υπάρχει φτηνό αυτοκίνητο. Καλντερίμι καλοφτιαγμένο παντού. Και κάπου εκεί καταλαβαίνω το τι χρήμα έχει πέσει στην "καλοπέραση". Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί στην είσοδο του χωριού, με τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα κλπ που (έχω να πάω πολλά χρόνια προς χιονοδρομικό) απλά δεν υπήρχαν και τώρα αυτό... Όπως χαζεύω, τσουπ να και ένας άνθρωπος. "Για Λειβαδιά πως θα βγω, μη γελάσεις το ξέρω ότι είμαι λάθος", γελάει, καλά και εγώ γελάω, μου λέει, συνεχίζω. Έχω περάσει όλο το χωριό από ψηλά, πάνω από τον κεντρικό τελικά και βγαίνω στην έξοδο όπου βλέπω τον Γάτο και το Tiger, πάω δίπλα με χαιρετάει ο Τίγρης και προχωράνε... Οι άλλοι γμτ που να είναι, μπροστά ή πίσω; ΩΠ μιά ωραία θέα (η φωτό που ανέβασα χτες). Πάμε πάλι προς το κέντρο. Κάπου εκεί παίρνει ο Σωτήρης, βρισκόμαστε και πάμε για καφέ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ακούει ο σύλλογος της Αραχώβης; :bawl:

Λοιπόν το σοκ συνεχίζεται. Η Αράχωβα (δεν είχε και χιόνι για σκι) είναι φάση "μετρό Ομόνοια σε ώρα αιχμής". Κρίση και μαλακίες φίλε μου... Καθόμαστε σε ένα μαγαζί το οποίο είναι προφανές ότι το έχει στήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο "χλιδόπουλος" για να μπορεί ο Αθηναίος να νιώσει σαν στο σπίτι του (χρυσά ελάφια κλπ) και μιά ματιά γύρω δείχνει ότι περιστοιχιζόμαστε από... ηλικίες 6 ως 14. Χωρίς γονείς. Σαν διάλειμμα σχολείου. Όλη η πλατεία τίγκα στο πιτσιρίκι, που έχει το υφάκι των γονιών φαντάζομαι. Με ενοχλεί όλο αυτό, δεν είναι χωριό, δεν είναι χαλάρωση, δεν είναι τέλος πάντων το "διάλειμμα" από την καθημερινή μαλακία της πόλης, είναι η πόλη στο χειρότερό της φυτεμένη στο πουθενά. Και η υπενθύμιση πως η επόμενη γενιά θα έχει χειρότερους μαλάκες από αυτήν στα "καλά" στρώματα της κοινωνίας, η ελπίδα πέθανε.

Το καλό φυσικά με το να είσαι ο ταλαίπωρος ρυπαρός μοτοσικλετιστής μέσα στην χλιδή είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με τα γάντια που ξέχασε ο congate στην σέλα του DRZ όσες ώρες χαζολογήσαμε στον καφέ.
Το κακό με το να είσαι ο ταλαίπωρος ρυπαρός μοτοσικλετιστής και όχι ο one life περιπέτειας είναι ότι φεύγοντας από το καφέ με το ενεργειακό τζάκι και την "μαρίδα" βγαίνεις στο πεόκρυο, στο σκότος. Με μιά Η4 που αδυνατεί να φωτίσει επαρκώς, έχει λαμπρότητα και πλάτος αλλά όχι επαρκές μήκος η δέσμη. Η μεγάλη σκάλα προφανώς θα ενοχλεί. Ο congate με τον Σωτήρη μπροστά (πολύ μπροστά) και μένω πιο πίσω γιατί δεν νιώθω άνετος να είμαι "κολλητά" όπως πάνε τα παιδιά, έχω κλειδώσει και λίγο από τα πριν. Η μεγάλη σκάλα των φώτων των ηλιθίων που ανεβαίνουν προς Αράχωβα προφανώς και δεν τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί και να τυφλώνει τους κατερχόμενους, οπότε και θεωρούν περιττό να την σβήσουν διασταυρούμενοι.
Γενικά η ηλικία φαίνεται πιά. Νομίζω ότι έχω πολύ αυξημένη φωτοευαισθησία το βράδι, νομίζω ότι δεν έχω αρκετό φως (που δεν έχω γιατί άλλο πράγμα οι φωτάρες του fazer και άλλο το Ιταλικό καντηλάκι) από την άλλη θαυμάζω πραγματικά τον congate που έχει ΑΛΗΘΙΝΟ καντηλάκι στο DRZ και δεν μασάει τίποτα. Κουτσά στραβά παγωμένα φτάνουμε Λιβαδειά. Αποχαιρετάμε Σωτηράκη και μπαίνουμε σε βενζινάδικο. Ο congate θα έρθει ως Θήβα και μετά θα πάει από τον "λατρεμένο" μου δρόμο. Πάμε μαζί λοιπόν, επιβιώσαμε από το Σαββατόβραδο στην Αλίαρτο όπου πρέπει να είναι το Μπουρνάζι της περιοχής, γλιτώνουμε τον οικογενειάρχη με το galant, τον σβελτοπαπάρα με το σαξόραλο και ευτυχώς τον τριμάλακα με την νταλίκα που μας την φύλαγε στην έξοδο. Bonus κανονάκι η διέλευση και double points. Φτάνουμε Θήβα. Σταματάω, να χαιρετηθούμε.

amyroukai
06/12/2015, 21:31
Το ποιά εγκεφαλική σύναψη με ώθησε στο να πάω μαζί με τον congate και γιατί βάρεσε "λάθος" δεν το κατάλαβα ποτέ. Τον δρόμο που αποφεύγω φρέσκος το πρωί, να τον κάνω βραδιάτικο... Ήμαρτον ρε μυαλό, αυτά τα τέσσερα ανθρωπάκια (όποιος δεν έχει δει το τελευταίο καρτουνάκι Inside Out να το δει) πρέπει να έκαναν τρελό πάρτι εκεί μέσα. Το καλό είναι ότι είχα άνθρωπο που ξέρει τον δρόμο. Καλό επίσης που δεν έχει καθρέφτες, οπότε είχα την μεγάλη σκάλα συνεχώς (καλά, την έσβηνα όταν είχε αυτοκίνητα απέναντι) και δεν τον ενοχλούσα (νομίζω). Καλό επίσης το ότι ο πήγασος ανταποκρίθηκε ακόμα μιά φορά άψογα. Ψυχολογία στο ναδίρ, αλλά χωρίς απρόοπτα, ο leader ήξερε μέχρι και που έχει χαλίκια και χώματα και κρατούσε ωραίο ρυθμό. Τρίτη φορά ευχαριστώ congate.

Η βόλτα τελικά ήταν καλή. Γιατί δεν ψήνομαι πιο συχνά για τέτοια, δεν το έχω καταλάβει. Μάλλον το έχω, η ηλικία και η συνήθεια. Επιβάλλεται το "κρυώνω-δεν βλέπω να οδηγήσω όσο σβέλτα θέλω-ξεβολεύομαι γενικά" στο "θέλω να βγω στον δρόμο, να δω νέα μέρη, να ξαναδώ παλιά, να αλλάξω παραστάσεις". Φέτος ήταν η "χειρότερη" μοτοσικλετιστική μου χρονιά, με το 1/3 των χιλιομέτρων που κάνω συνήθως και με μηδενικές σχεδόν εξορμήσεις. Ανασκόπηση και προσπάθεια για αποφυγή της κατάστασης για το 2016. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε άλλη τέτοια φέτος, δεν πειράζει κιόλας. Και αυτό το φετινό, μάθημα ήταν.

Να είμαστε καλά, να ξαναβολτάρουμε. :beer:

υ.γ. δεν έχασα βίδες από όσο είδα, αλλά κάηκε το εμπρός δεξί φλας :lol:

geros21
06/12/2015, 23:21
Παρολο που δεν γραφω στο φορουμ, παρα μονο διαβαζω...θα πω δυο λογια...
Παρασκευη απογευμα μηνυμα στον Ακη..."τι ωρα εχει αναχωρηση κυριος?" απαντηση..."08:15 με 08:20" ...πιανω εναν αμανε...γιατι δεν τα εχω καλα με το πρωινο ξυπνημα! Μετα απο μερικες ακομα ερωτησεις στον Ακη, με βλεπει διστακτικο (με το δικιο του) και ρωταει..."θα ρθεις τελικα?"...απαντω λοιπον..."η λογικη λεει οχι... αλλα αυτο τον καιρο ολα ειναι παραλογα! οποτε ζητω τα παραλογα!!!" Κρυο πολυ...παρα πολυ αλλα να μαστε λοιπον στη Τιθορεα!

el-Gatto
06/12/2015, 23:24
Αμυρού ,κράτα τα στο αρχείο σου αυτά τα κείμενα.
Σε καμιά 10αριά χρόνια ,θα εκδόσεις ένα βιβλίο ,μοτο-μούρλια. :beer:

geros21
06/12/2015, 23:42
Μερικες φωτο...
347665
347666
347667

geros21
07/12/2015, 00:04
347668
347669
347670

Eversman
07/12/2015, 09:38
Αμυρά είσαι απολαυστικός ρε σύ, το 'χείς με την διήγηση/αφήγηση!
Το μόνο που σου καταλογίζω, είναι ότι δεν είπες τίποτα για τον φούρνο ρε μπαγασά και γέμισες τη βαλίτσα προμήθειες! Και εσύ και οι Πατρινοί, τουμπεκί έτσι? :lol:

Για το θέμα της Αράχωβας ...
Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και δεν αρέσει σε αρκετούς το "κλίμα", πολλοί Βοιωτοί, την αποφεύγουμε. Μάλλον επειδή -όπως σωστά είπες και εσύ- έχουμε να συγκρίνουμε με τις πρό δεκαετίας και βάλε εικόνες που έχουμε, με τις τωρινές. Το όλο θέαμα είναι αποκρουστικό και κίτς. Δέν είναι αυτή η Αράχωβα που (θέλουμε να) θυμόμαστε.

Γι 'αυτό το λόγο, όταν πρόκειται για τοπική βόλτα ή και διαμονή προτιμούνται, οι Δελφοί και η Αμφίκλεια. Και τα δύο αυτά χωριά, αν και έχουν αναπτυχθεί και αυτά τουριστικά, έχουν καταφέρει να κρατήσουν την γραφικότητα τους, σε αντίθεση με την Αράχωβα. Η δέ πρόσβαση στα χιονοδρομικά είναι το ίδιο άνετη και από Αμφίκλεια πιό ήσυχη.

Για το θέμα του κρύου ...
Όπως είπε και πιό πάνω ο Πάνος, στα δύσκολα, ένα σέτ αδιάβροχα, προστατεύει. Δέν έχεις βαλίτσα? Πάρε ένα σακιδιάκι /backpack και χώστα μέσα.

Για μένα δουλεύει πολύ καλά:
1)Για τον κορμό, ισοθερμικό μακρυμάνικο, κατάσαρκα, ενα λεπτό φλίς μπλουζάκι/ζακετάκι και το μπουφάν με την επένδυση. Δέν περνάει τίποτα. Συχρόνως έχω και το σέτ αδιάβροχα στο τσαντάκι, αλλά και ένα extra λεπτό, φθηνιάρικο αντιανεμικό μπουφανάκι -όταν διπλώνει είναι μέγεθος χούφτας- που το φοράω κάτω από το μπουφάν, που σε συνδιασμό με ισοθερμικό/φλίς, βγάζεις την μπέμπελη.

2)Για τα κάτω άκρα, ισοθερμικό μακρύ εσώρουχο και cordura με ή χωρίς επένδυση (το Σάββατο δέν φορούσα την επένδυση και το άντεχα ευχάριστα), θερμικές κάλτσες και μπότα.

Ένα άλλο "κολπάκι" που κάνω για να μην νοιώθω σαν το ανθρωπάκι της Μισελίν, είναι να μην φοράω την επένδυση του παντελονιού, αλλά ένα χοντρό, ισοθερμικό, ποδηλατικό κολάν. Προσφέρει τα ίδια με την επένδυση, σύν το μαξιλαράκι που ανακουφίζει και τα οπίσθια, αλλά εξαλείφει και το μούδιασμα στην περιοχή του Προστάτη. Είναι λίγο πιό ακριβό από ένα απλό ισοθερμικό, αλλά τ' αξίζει τα λεφτά του, τ' άτιμο!

3)Για τα πάνω άκρα και λόγω του ότι πάντα φοράω καλοκαιρινά γάντια, έχω πάρει ένα σέτ πολύ λεπτά ισοθερμικά γαντάκια, που φοριούνται μέσα από το γάντι της moto. Είναι τόσο λεπτά, που δεν χάνεις καθόλου από την αίσθηση της αφής, αλλά συνάμα κρατά τα δάχτυλα ζεστά.

Γενικά προσπαθώ να είμαι προστατευμένος με ρούχα, λεπτά σε πάχος, αλλά κατάλληλα, που να μπορούν να μπαινοβγαίνουν εύκολα και να μην αισθάνομαι (και να είμαι) σαν φουσκωμένο παγώνι.

Επειδή σας τα ζάλισα, τελειώνω, λέγοντας ότι υπάρχουν και λύσεις σαν το πιό κάτω πολυχρηστικό backpack. Πρόκειται για σακίδιο, το οποίο χωρίζει στα δύο με ένα κεντρικό φερμουάρ και γίνεται γιλέκο, που φοριέται, πάνω από το μπουφάν.
Έτσι ο φόρτος σου, ισομοιράζεται, μπορεί να διπλασιαστεί και στα δύσκολα αποκτάς μία πολύ καλή προστασία από το κρύο.
http://www.asmc.com/Travel/Back-packs/Back-packs/Back-packs/MFH-Combi-Backpack-Vest-black-p.html

est
07/12/2015, 09:48
Ένα έχω να πω.
Ο "Τρου Αντβε" τύπος από τα λινκς του φαίνεται.
:D

Πέρα από την πλάκα, μια χαρά οι συμβουλές σου Παναγιώτη.:beer:

amyroukai
07/12/2015, 10:10
Το μόνο που σου καταλογίζω, είναι ότι δεν είπες τίποτα για τον φούρνο ρε μπαγασά και γέμισες τη βαλίτσα προμήθειες! Και εσύ και οι Πατρινοί, τουμπεκί έτσι? :lol:

Μισό λεπτό περιπτερά.
Τα ψωμιά στο καφέ ήταν σε κοινή θέα και η ερώτηση "που το βρίσκουμε" ήταν αυτονόητη. Δύο ψωμιά και δύο (εντελώς τυχαία αποκτηθέντα) τυρόψωμα δεν τα λες και γέμισμα βαλίτσας.
Μου λέει η φουρνάρισσα ότι τα τελευταία τυρόψωμα τα φάγαμε εμείς, οπότε φαντάστηκα ότι την επιδρομή την είχες ήδη κάνει στα μουλωχτά αφού είσαι γνωστός φουρνολάγνος... :lol:

**να προσθέσω επίσης το εξής: Το εσωτερικό λεπτό γαντάκι (που το είχα στην βαλίτσα από μέρες) όντως κάτι σώζει αλλά δεν είναι αντιανεμικό, το οποίο σημαίνει πως από μιά ταχύτητα και πάνω οι στροβιλισμοί πίσω από την χούφτα σε ενοχλούν. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα με τις "κλειστού τύπου" χούφτες αλλά σε τέτοιες συνθήκες το χειμερινό γαντάκι απαραίτητο.

Eversman
07/12/2015, 10:19
Μισό λεπτό περιπτερά.
Τα ψωμιά στο καφέ ήταν σε κοινή θέα και η ερώτηση "που το βρίσκουμε" ήταν αυτονόητη. Δύο ψωμιά και δύο (εντελώς τυχαία αποκτηθέντα) τυρόψωμα δεν τα λες και γέμισμα βαλίτσας.
Μου λέει η φουρνάρισσα ότι τα τελευταία τυρόψωμα τα φάγαμε εμείς, οπότε φαντάστηκα ότι την επιδρομή την είχες ήδη κάνει στα μουλωχτά αφού είσαι γνωστός φουρνολάγνος... :lol:

Το ίδιο είπε και σ' εμένα! Μάλλον λοιπόν, ήσουν ο τυχερός της υπόθεσης με τον περαστικό! Μένει να ανακαλύψουμε, ποιός έφαγε τα τυρόψωμα, πέραν των Πατρινών :lol:

amyroukai
07/12/2015, 11:40
Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα...

Το βασικό (μου) ζήτημα δεν ήταν το κρύο αυτό καθ' εαυτό. Ήταν ότι το μπουφάν είναι πολύ τεντωμένο μπροστά, με αποτέλεσμα το "δίπλωμα" που κάνει το΄ύφασμα για να κλείνει θεωρητικά τον αέρα που χτυπάει στο στήθος δεν λειτουργεί όπως πρέπει και αποτέλεσμα είναι το ότι έχω μιά σταθερή "δροσερή" ροή. Έχω δει μερικά μπουφάν (της Held νομίζω) με νέου τύπου φερμουάρ που δεν αφήνει νερό και αέρα να περάσει.

Η λύση που σκέφτομαι να εφαρμόσω είναι softshell μπουφανάκι αντί για fleece, το οποίο είναι αντιανεμικό και ισοθερμικό. Το έχω εντοπίσει σαν προϊόν, μένει να πάω να το πάρω.

Eversman
07/12/2015, 12:16
Η λύση που σκέφτομαι να εφαρμόσω είναι softshell μπουφανάκι αντί για fleece, το οποίο είναι αντιανεμικό και ισοθερμικό. Το έχω εντοπίσει σαν προϊόν, μένει να πάω να το πάρω.

Εννοείς αντί της επένδυσης? Καλό σαν ιδέα, πήγαινε να το δοκιμάσεις. Είναι πιό δύσκαμπτο βέβαια από το φλίς ή και την ίδια την επένδυση, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Σίγουρα είναι αρκετά ζεστό, καθώς στις πεζοπορείες, ακόμη και στο χιονάκι, το φοράω με ένα t-shirt και εξακολουθώ να ιδρώνω (η απαγωγή της υγρασίας βέβαια είναι γρήγορη, καθώς είναι αναπνέον). Για να βάλω κάτι άλλο από πάνω (χιτώνιο,parka, μπουφάν), ούτε λόγος!

Ίσως για στατική χρήση και ταξίδι με μοτό, να είναι διαφορετικά.

Bladerunner
07/12/2015, 12:41
Πάντα τέτοιες βόλτες παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την ένδυση...

(...)Για το θέμα του κρύου (...)

Για τον κορμό, ισοθερμικό μακρυμάνικο, κατάσαρκα, ενα λεπτό φλίς μπλουζάκι/ζακετάκι και το μπουφάν με την επένδυση.

Δοκιμασμένη συνταγή και άκρως επιτυχημένη.

Ταξίδι χειμωνιάτικο στη Βόρεια Ελλάδα με ολόσωμη καλοκαιρινή (διάτρητη) φόρμα.
Ισοθερμική μακρυμάνικη μπλούζα, fleece με ψηλό λαιμό, τη φόρμα και ένα της πλάκας αντιανεμικό.

Δεν κατάλαβα τίποτα (σχεδόν) από κρύο.

o_gavros
07/12/2015, 13:06
Έλα μωρέ τώρα που χε κρυοοοοο...

πες τα να μη νιώθω παράξενα μανίτσο.
Ιδρώσαμε να πούμε και εδώ μόνο για κρύο μιλάνε

amyroukai
07/12/2015, 13:27
Εννοείς αντί της επένδυσης?

Κοίτα, επένδυση δεν φοράω, όπως είπα, για την ώρα δεν χωράμε και οι δύο μέσα στο μπουφάν :bawl:

Οπότε η ιδέα είναι: Βαμβακερό tshirt - softshell - μπουφάν ή μακρυμάνικο ισοθερμικό - softshell - μπουφάν.

Βγάζοντας το μπουφάν, έχεις το softshell σαν "ζακετάκι" για τις δραστηριότητες εκτός μηχανής, καφέδες, ταβέρνες, πιθανό περίπατο κλπ.
Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι σε βροχή, ακόμα και αν περάσει νερό από το μπουφάν, θεωρητικά δεν θα περάσει το softshell (διαφημίζονται ως αδιάβροχα τα περισσότερα).

@Γαυράκι εσύ μάλλον και σε τυφώνα να ήσουν δεν θα ένιωθες το παραμικρό, λύσσαξες μαθαίνω.

ggs
07/12/2015, 13:39
Βολταρα κάνατε ρε παλιοπαιδα.. :beer::beer::beer:

o_gavros
07/12/2015, 13:41
ένιωσα ρε πως δεν ένιωσα...εκεί στη γειτονιά σου απο πισω που είχαν αρχίσει να πέφτουν οι παλμοί και να φθίνει η αντρεναλίνα, τσουτσουρωσα λίγο με τα δεκαετίας καλοκαιρινα κολόρι στα δαχτυλα :p

akis_trevor
07/12/2015, 14:11
Πατρινο κλιμακιο,Akis trevor,geros21 :beer: :wave2:

Αντωνη,οταν μας βγαζουν μαζι φωτο,λυγιζε τα γονατα λιγο ρε φιλε,φαινομαι ταπας!!!!:cry:

taisteal
07/12/2015, 14:25
Βολταρα κάνατε ρε παλιοπαιδα.. :beer::beer::beer:

Αισθητη η απουσια σας κυριε...

Billymuse
07/12/2015, 14:28
Ναι γενικά λείψαμε πολλές :(
πάντα τέτοια ρε μάγκες :beer: άντε και στις επόμενες

el-Gatto
07/12/2015, 14:35
Κυρίες & Κύριοι ,κακά τα ψέματα ,η μοτοσυκλέτα θέλει τον κατάλληλο εξοπλισμό ,και για την ασφάλειά μας ,αλλά κ για την προστασία μας απο τα καιρικά φαινόμενα ,αφού ο μοτοσυκλετιστής είναι άμεσα εκτεθιμένος σε αυτά ,και για να ακριβολογούμε ,σε πολλαπλάσια επί τις % μεγέθη απο τα ανά πάσα στιγμη επικρατούντα ,μια και η ταχύτητα σε συνδιασμό με την έκθεση του σώματος στο περιβάλλον ,επιδεινώνει τις όποιες συνθήκες.

Πάγωσαν μόνον ,όσοι(ες) έκαναν την απερισκεψία ,να ανέβουν με μοτό στο βουνό χειμωνιάτικα, με ακατάλληλη ενδυμασία.(τζίν ,απλά παπούτσια ,ελαφρύ μπουφάν ,ελαφρύ γαντάκι-κτλ)

Εγώ προσωπικά ,αν και ένιωθα εξωτερικά τα ρούχα-μπότες-κτλ παγωμένα ,δεν κατάλαβα κρύο εσωτερικά ...καθόλου όμως.

Τίποτα το εξαιρετικό ή εξωτικά ακριβό δεν φορούσα.
Πάνω-κάτω ισοθερμικά(lidl) + κοντομανικo μπλουζάκι + fleece boofer(colori) + ισοθερμικό ζακετάκι(colori) + μπουφάν(macna) χωρίς την επένδυση + touring παντελόνι(arlen ness) χωρίς την επένδυση + κατάλληλες κάλτσες(ski-lidl) + touring μπότες(forma) + χειμωνιάτικα γάντια(nordcap).

Τον ίδιο εξοπλισμό φορούσε κι η κυρα Μάρω μου (με κάποιες παραλλαγές σε μάρκες) ,η οποία βέβαια σαν γυναίκα (βλ.κρυουλιάρα) το ένιωσε λίγο παραπάνω το κρύο ,αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής αντοχής και ψυχολογίας.

Οι επιγονατίδες (ενσωματωμένες ή έξτρα) κόβουν επίσης το κρύο στα γόνατα ,που είναι κι ευαίσθητα.
Υπάρχουν και ισοθερμικά για γόνατα κ πατούσες (έχουμε ,αλλά δεν τα φορούσαμε ,σε πιό χειμωνιάτικες βόλτες όμως ,τα βάζουμε)

Πάντως ,σε καμία περίπτωση δεν θα την ανέβαζα στο βουνό (ούτε καν στην μηχανή) χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Και για λόγους ασφάλειας ,αλλά κ για λόγους ευχαρίστησης.(αμα ταλαιπωριέσαι ,δεν το φχαριστιέσαι ,άρα δεν έχει κ νόημα)

Προσωπικά ,ότι κρυάδα πήρα ,ήταν στο πρόσωπο κι απο την αναπνοή ,επειδή φόρεσα (λάθος μου) κράνος χωρίς pin-lock = θολωμένη ζελατίνα = μισάνοιχτη ζελατίνα.

ΥΓ: Οταν κάποιος δεν έχει (για όποιους λόγους) τον κατάλληλο εξοπλισμό ,τότε ο τρόπος να καλυφθεί κατα το δυνατόν καλύτερα απο το κρύο ,είναι η μέθοδος του κρεμμυδιού.
Πάνω: Φοράς 2-3-4 στενά μπλουζάκια το ένα πάνω στ'άλλο (σε πολλαπλές στρώσεις υφάσματος ,τα ελάχιστο κενό μεταξύ τους ,δημιουργεί θερμομόνωση) κ μπουφάν χειμωνιάτικο ,ή αν δεν έχεις ,ότι έχεις + αδιάβροχο-αντιανεμικό.
Στα κάτω άκρα: μπυτζάμα ή χοντρό κολάν+τζήν+αδιάβροχο (για τους ίδιους λόγους)
Διπλές κάλτσες (η έσω ,καλύτερα μάλλινη) κ ορειβατικά μποτάκια ή γαλότσες.
Διπλό γάντι ,κασκόλ ,μπαντάνα.

Με αυτό τον τρόπο ,απο κρύο θα'σαι ΟΚ.
Απο προστασία πτώσης όμως ΟΧΙ.

zizou
07/12/2015, 15:01
πες τα να μη νιώθω παράξενα μανίτσο.
Ιδρώσαμε να πούμε και εδώ μόνο για κρύο μιλάνε

Εσύ είσαι εκτός συναγωνισμού :cool:

GiorgosLa
07/12/2015, 19:24
Για το κρύο, χρειάζεται και κάτι σαν φλάντζα μεταξύ κράνους και μπουφάν. Για μένα ένα φλίς περιλαίμιο (η πως αλλιώς τα λένε) έδωσε στο μπουφάν των 100 περίπου ευρώ (speed - x) άλλη αξία και το κατά ευχαριστήθηκα. Κυκλοφορούσα κάθε μέρα μέχρι και με μείον 8. Πριν το πάρω νόμιζα ότι πείρα λάθος μπουφάν. 10 με 20 ευρώ είχε.

Pan (dvs)
07/12/2015, 19:56
Μιας και το γυρισατε,ειπαν ολοι ... να πω και γω.

Το πιο σημαντικο ειναι να μην χασει το σωμα μας την αρχικη του θερμοκρασια,αν την χασει οτι και να κανεις μετα ειναι σχεδον αχρηστο.Ισοθερμικο φθηνο,αλλιως την πυτζαμουλα μας.Μεγαλωνουμε την αποσταση αναμεσα στον εξωτερικο εξοπλισμο και το σωμα.Εξισου σημαντικες οι καλτσες,χονδρες,ισοθερμικες αλλιως δυο λεπτες.Οσο καλη δουλεια και να κανουμε στο υπολοιπο σωμα ,αν τα ποδια μας κρυωνουνε,συντομα θα κρυωσουμε παντου.Ασε που με ποδια παγωμενα και χερια (γαντια) κοκκαλο,δεν γινεται να οδηγησουμε.

Η μπλουζα φλις κανει φοβερη δουλεια.Μια μετριου παχους,θα σας γλυτωσει απο πολυ κρυο.Φλις και στον λαιμο.Φθηνο αλλα θαυματουργο.Αφιερωστε ομως λιγο χρονο και βαλτε σωστα τα ρουχα σας.Η παραμικρη τρυπα θα σας δημιουργησει προβληματα που δεν φανταζεστε.Τελος το ξαναλεω.Ενα σετ αδιαβροχο,παντα στην μπαγαζιερα.Ακομη και αν βρειτε κρυο,εκει που δεν το περιμενατε,το φορατε και γλυτωνεται πολυ περισσοτερο κρυο απ οτι νομιζατε οτι θα γλυτωσετε.Μερικες στασεις παραπανω για να κινηθουμε και να κυκλοφορησει το αιμα βοηθανε και αυτες.

Με φανελακι,φθηνα εσωθερμικα και φλις,περα απο μπουφαν-παντελονι χειμερινα,ταξιδευω με θερμοκρασιες αρκετα κατω απο το μηδεν χωρις κανενα προβλημα.

Οι παλιοτεροι το γνωριζουνε,ας το μαθουνε και οι νεοτεροι.Αν δεν εισαι ζεστος στην μηχανη σου κινδυνευεις θανασιμα.Σκεφτεσαι το κρυο και οχι το φρενο.

ΥΓ Ειμαι κατα του γνωστου ντυσιματος σε στυλ κρεμμυδι.Αποφευγεις το κρυο,αλλα γινεσαι δυσκινητος.Οταν δεν κινεισαι σωστα,απο την μια κρυωνεις καποια στιγμη και απο την αλλη εισαι σαν κουτσουρο πανω στη σελα.

akis_trevor
07/12/2015, 20:16
μολις ειδα την βολτα οταν την ποσταρε ο παναης,ελεγα,μακαρι να εχει καλο καιρο να παω μιας και ειχα πολυ καιρο να κανω βολτα μεγαλη,να γραψω χιλιομετρα και να δω φατσες που χω να δω καιρο.σαββατο δεν δουλευω,η γωγω σχολαει αργα οποτε,ευκαιρια ειναι.το ειχα πει και στον αντωνη (geros21) και ακομα και να μην ερχοταν θα εφευγα μονος μου απο πατρα.
ηταν απο εκεινες τις βολτες που γουσταρεις να οδηγας,που ακομα και αν ενιωθες λιγο την κουραση η το κρυο να σε ζοριζει,δεν ηθελες να σταματησεις,αλλα να οδηγας και να χαζευεις γυρω το τοπιο.
φτασαμε στην τιθορεα με μια μικρη σταση στον μπραλο για να ανοιξω το gps ,just in case.τελικα εχει ταμπελες και δεν χρειαστηκε καπου.
στο γυρισμο και ενω ελεγα να κανουμε τον γυρο απο δαυλεια αραχωβα δελφους.μου πε ο σωτηρης να παω μεχρι τον πολυδροσο σχεδον μαζι τους και να ανεβω εφταλοφο και να πεσω απο πισω στην αραχωβα.την διαδρομη την ειχα ξανακανει στην περσινη ετησια αλλα και παλι ηταν τουμπανο.
αφου αρχισαμε να κατηφοριζουμε απο δελφους,μια πριν την ιτεα και μια λιγο μετα,μιας και οι ρυθμοι ηταν πιο χαλαροι,εριχνα κλεφτες ματιες στην θαλασσα και την ολη θεα,που εβγαζε μια ηρεμια,μια γαληνη,ενα πραγμα που δεν το χα ξανανιωσει παροτι εχω βολταρει προσφατα στα μερη εκεινα.
και αρχισαμε τις εσωτερικες φιλοσοφιες.ενα ευχαριστω την μοιρα/το πεπρωμενο/τον θεο,you name it,που σαν μοτοσυκλετιστης εχω την τυχη να βλεπω αυτα τα τοπια,που εχω μαθει γεωγραφια ας πουμε,χαρη στην μοτοσυκλετα.οτι νιωθεις αυτην την ελευθερια,αυτο το πραγμα που μπορει αν το πεις σε καναν ασχετο,οτι εφυγα να κανω 2.5 ωρες να πιω ενα καφε,θα σε βγαλει τρελο.και αυτο ηταν και το θεμα συζητησης με τον αντωνη οταν επιστρεψαμε.οτι εχουμε δει 5 πραγματα που με αυτοκινητο δυσκολα θα τα βλεπες.πολλα ακομα που εχω μεσα μου και δεν χρειαζεται να κουρασω.
να μαστε καλα ρε παιδες,να εχουμε την υγεια μας,να βγαζουμε κανα φραγκο να βολταρουμε.το ειπαμε και εκει πανω,ειναι ψυχοθεραπεια.
:beer::beer::beer:

εντιτ:
υγ:οταν ο μαστορας εφερε τους καφεδες τον ρωτησα αν παιζει κανας φουρνος και αφου ηπιαμε μια γουλια καφε,πηγαμε να παρουμε κατι να τσιμπησουμε.οχι στην ζουλα,απλα δεν ειναι οτι πιο ευκολο να το φωναζω σε 30 νοματαιους!!:D
υγ2:ολο λεμε οτι εχει βρωμισει ο τοπος στρωμ,μονο εγω ειχα,σε αντιθεση με κατι cbf,tenere,africa κλπ.:p:p:p

el-Gatto
07/12/2015, 21:09
ΥΓ Ειμαι κατα του γνωστου ντυσιματος σε στυλ κρεμμυδι.Αποφευγεις το κρυο,αλλα γινεσαι δυσκινητος.Οταν δεν κινεισαι σωστα,απο την μια κρυωνεις καποια στιγμη και απο την αλλη εισαι σαν κουτσουρο πανω στη σελα.
Δεν είσαι κατά...υπέρ είσαι ,απλά δεν το'χεις καταλάβει ακόμα. :)

Για σκέψου λίγο τι είπες οτι φοράς συνήθως ,πάνω για παράδειγμα: "...με φανελακι,φθηνα εσωθερμικα και φλις,περα απο μπουφαν..."
Που σημαίνει:
1)εσω/ισοθερμικο-2)φανελάκι-3)φλίς-4)θερμική επένδυση μπουφάν-5)φόδρα μπουφάν-6)αδιάβροχη μεμβράνη μπουφάν-7)εξωτερικό ύφασμα(cordura) μπουφάν
Άρα ,7 διαφορετικά είδη υφασμάτων κολλητά μεταξύ τους ,το ένα φορεμένο πάνω απο τ'άλλο.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος σε επιθυμητά επίπεδα ,κάτω απο αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες.
Όσο πιό καλά κ πιό κατάλληλα τα υλικά ένδυσης ,τόσο καλύτερο θα είναι κ το αποτέλεσμα.

Το "κρεμμύδι" λοιπόν είναι δεδομένο.
Το θέμα αλλάζει μόνον σε σχέση με την "ράτσα/ποικιλία κρεμμυδιού" (εξοπλισμού) που θα επιλέξει κάποιος ,ανάλογα με την στιγμή ,τις ανάγκες του ,αλλά κ τις οικονομικές του δυνατότητες.

ΥΓ: Τα θερμικά κενά αέρος που δημιουργούνται μεταξύ των υφασμάτων ,είναι το κλειδί στην σταθεροποίηση θερμοκρασίας σώματος κ όχι μόνον.(βλ.διπλά τζάμια με κενό ενδιάμεσα για θερμομόνωση σπιτιού)
Γι'αυτό κ τα ακριβά-έξυπνα ισοθερμικά ,κατασκευάζονται απο ύφασμα ,που έχει υφανθεί με νήμα κούφιο.(πατέντα της Dupont)
Ναι ,κλωστή που σε μεγέθυνση είναι σαν καλαμάκι.
Με αυτόν τον τρόπο ,ο αέρας που υπάρχει ανάμεσα στα εκκατομύρια κυψελίδια που δημιουργούνται κατά την ύφανση(πλέξη) του υφάσματος ,θερμαινόμενος αρχικά απο την θερμοκρασία του σώματος(γι'αυτό τα φοράμε ΠΑΝΤΑ κατάσαρκα τα ισοθερμικά) λειτουργεί σαν θερμομονωτικό μέσο με αυξημένη δυνατότητα διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας.

BLiTzER
07/12/2015, 21:11
Ισχύει. Ακόμα και οι ποδηλάτες κάνουν ακριβώς το ίδιο (πολλαπλά στρώματα) για να διατηρήσουν θερμοκρασία, ενώ σίγουρα δεν έχουν δυσκολία κινήσεων. Αρκεί να το κάνεις σωστά.

amyroukai
07/12/2015, 21:28
υγ2:ολο λεμε οτι εχει βρωμισει ο τοπος στρωμ,μονο εγω ειχα,σε αντιθεση με κατι cbf,tenere,africa κλπ.:p:p:p

Αυτό απλά δείχνει τι φλώρια είστε οι Στρωματεροί που έχει πουλήσει 15000 κομμάτια πανελλαδικά και το 99,99% κάνουν το σκούτερ στις πόλεις.

Για το θέμα ντυσίματος θα συμφωνήσω με τον γάτο. Ο ακίνητος αέρας είναι μόνωση και αν δεν έχεις άλλη επιλογή και μόνον, κάνεις το κρεμμύδι με λεπτά στρώματα για να μην γίνεις δύσκαμπτος. Αλλιώς το "καλύτερο" είναι να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητες των υλικών και να φορέσεις ένα base layer κατάσαρκα, ένα midlayer (φλις/softshell) και σαν top layer το μπουφάν. To αδιάβροχο από πάνω ή το αντιανεμικό από κάτω αυτό προσφέρουν, ακίνητο αέρα πίσω τους. Αν δεν αναπνέουν όμως, σύντομα θα μουσκέψεις εκ των έσω.
Η ζέστη του σώματος ακόμα και αν χαθεί (πχ πες ότι βράχηκες), λόγω του ότι το σώμα συνεχώς παράγει ζέστη θα επανέλθει σιγά σιγά, αν την βοηθήσεις με κίνηση, πιθανώς και ένα ζεστό ρόφημα αν μπορείς. Αν δεν φοράς βαμβακερά που αργούν να στεγνώσουν, ΟΤΙ και να τύχει, την άκρη την βγάζεις. Ακόμα και σε συνθήκες βροχής Μαυρολιθαριού, απλά μένοντας εκτός βροχής για ένα 3ωρο περίπου και χωρίς να έχει πηγή θέρμανσης στο μαγαζί που κάτσαμε, είχε στεγνώσει από την ζέστη του σώματος παντελόνι παπούτσια και ρούχα (βαμβακερά) χωρίς να τα βγάλω. Άνετα δεν ήταν στην αρχή, αλλά τι να κάνεις...

Το πρόβλημα πάντως (αν κρίνω από την τοποθέτηση χαρτιού στο στήθος) ήταν ότι δεν σφράγιζαν σωστά τα μπουφάν και το στρώμα ακίνητου αέρα δεν υπήρχε, έμπαινε φρέσκος παγωμένος και σε πολύ λάθος σημείο.

Pan (dvs)
07/12/2015, 22:02
Δεν είσαι κατά...υπέρ είσαι ,απλά δεν το'χεις καταλάβει ακόμα. :)

Για σκέψου λίγο τι είπες οτι φοράς συνήθως ,πάνω για παράδειγμα: "...με φανελακι,φθηνα εσωθερμικα και φλις,περα απο μπουφαν..."

Εννοουσα αυτους που φορανε 15 μπλουζες παλικαρι μου.:D

akis_trevor
08/12/2015, 18:59
Αυτό απλά δείχνει τι φλώρια είστε οι Στρωματεροί που έχει πουλήσει 15000 κομμάτια πανελλαδικά και το 99,99% κάνουν το σκούτερ στις πόλεις.
.

και γουσταρω που ξεχωριζω....
ισχυει το 1/2 της υπογραφης μου!! :D

7Tolis
24/02/2016, 18:22
Μετά απ αυτή τη βόλτα, έκανα κάποιες αγορές και έπιασαν τόπο. Ισοθερμικα δλδ και πιο πως να το πω, "σωστό ντύσιμο".

GiorgosLa
24/02/2016, 18:35
Μετά απ αυτή τη βόλτα, έκανα κάποιες αγορές και έπιασαν τόπο. Ισοθερμικα δλδ και πιο πως να το πω, "σωστό ντύσιμο".

Κι εγώ την άλλη μέρα έβαλα το διχτάκι που μου πρότεινες πίσω, και όντως κάνει δουλειά. :a013: :)

7Tolis
24/02/2016, 18:41
Ε τα βλεπς;; Χαίρομαι! :beer:

amyroukai
25/02/2016, 08:15
Κι εγώ την άλλη μέρα έβαλα το διχτάκι που μου πρότεινες πίσω, και όντως κάνει δουλειά. :a013: :)

Ο Pektis έκανε μόδα πάλι; το γνωστό διχτάκι;

7Tolis
25/02/2016, 09:23
Αυτό που μπαίνει στη σέλα το αντιολθσ αντιολιθισ, αντιολθεσλ αυτό που δε γλυστράει τεσπα.

GiorgosLa
25/02/2016, 09:49
Ο Pektis έκανε μόδα πάλι; το γνωστό διχτάκι;

Είναι ένα διχτάκι για το πίσω σελάκι που συγκρατεί τα μαλακά οπίσθια, για να μη σε ξεμεσιάζουν στο φρενάρισμα τα μαλακά εμπρόσθια. :bawl:

el-Gatto
25/02/2016, 09:58
Διχτάκια για μαλακά οπίσθια ο ένας.....εσώρουχα ο άλλος....ρε σεις....τι κάνατε εκει σα παν στην Τιθωρέα κ δεν πήραμε χαμπάρι...? :rolleyes:

GiorgosLa
25/02/2016, 10:10
Διχτάκια για μαλακά οπίσθια ο ένας.....εσώρουχα ο άλλος....ρε σεις....τι κάνατε εκει σα παν στην Τιθωρέα κ δεν πήραμε χαμπάρι...? :rolleyes:

Όταν εσείς παίσατε με τα μούτρα στο φαΐ, εμείς οι λιτοδίαιτοι, κάναμε άλλες δουλειές. (Ίσως δεν πάμε πλέον στο δάσος για το κυνήγι) :D

7Tolis
25/02/2016, 10:13
Αμπαρι θεσσαλικο κλιμάκιο δλδ.

Eversman
25/02/2016, 10:14

Κώστα, θυμάσαι που κάποια στιγμή ,εξαφανίστηκαν κάποιοι από τον καφέ, με το πρόσχημα ότι πάνε στον φούρνο για ψωμί, να περπατήσουν το χωριό κλπ? Και μετά λένε για 'μάς, τα καλά παιδιά :D

el-Gatto
25/02/2016, 10:16
:eek: Σόδομα & Γόμορα στο μοτο.γρρρρρρρρρρρρρρρρ. :lol:

amyroukai
25/02/2016, 11:32
ώρα είναι να πέσει και κανένας αφορισμός από τον άνθιμο και δενξερωγωποιόνάλλον