PDA

View Full Version : ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑΣ

zioan
27/11/2015, 19:17
Καλησπερα παλικαρια. Ελπιζω να ειμαστε ολοι καλα κ παντα ορθιοι. Μια ερωτηση θελω να κανω γιατι ψαχνω τοσο καιρο εδω στην επαρχια κ δε βρισκω απαντηση μιας κ ειναι σα να μιλαω σε τοιχο. Εχω ενα σκουτερακι κ το κλειδωνω σε κολονα σημανσησ με αλυσιδα. Η Τροχαια με ζωγραφισε με 80€ για παρανομο παρκαρισμα. Ζητησα τον λογο κ μου ειπανε οτι απαγορευεται η σταθμευση οχηματοσ καθετα στο δρομο κ απο κολονα σηματοσ.Για τισ μοτο μου ειπαν βαση κοκ ειναι σε παραλληλη στοιχηση κ οχι καθετα στο δρομο. Διαμαρτυρηθηκα κ για αυτο αλλα μου ειπανε ασ μην το κλειδωνα στο σημα. Τελικα ξερει κανεισ αν επιτρεπετε να κλειδωνω στο σημα το σκουτερακι.
Ας βαηθησει καποιοσ κ αν ειναι δυνατον να εχω κ στοιχεια επισημα.
Ευχαριστω

ptc
27/11/2015, 19:27
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=73778

Αν δεις σ'αυτο το thread, το σχολιο του Sotitrios λεει πως

άρθρο 34 περι στάσης και στάθμευσης παράγραφος 6, δεν ξεχωρίζει μοτοσυκλέτες, αναφέρει όλα τα οχήματα
Tα oχήματα πoυ βρίσκoνται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να
τoπoθετoύνται παράλληλα με την oριoγραμμή τoυ oδoστρώματoς και επί της
αντιστοιχούσας γι’ αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς,
εκτός αν oρίζεται με σήμανση διαφoρετικά. Εντούτοις, η επί της άλλης πλευ-
ράς στάση ή στάθμευση επιτρέπεται όταν η στάση ή η στάθμευση επί της
αντιστοιχούσας προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς εμποδίζεται
λόγω παρουσίας σιδηροτροχιών. Δύναται να επιτρέπεται η στάση και η στάθ-
μευση στο μέσον του οδοστρώματος, σε ειδικά σημειούμενες θέσεις.

Αρα ειχε δικιο για το καθετο παρκαρισμα. Για την πινακιδα δεν ξερω.

Pan (dvs)
27/11/2015, 19:29
Και μονο αν θεωρησει οτι μπορει να σκονταψει καποιος στην αλυσιδα μπορει να σε γραψει.

Φυσικα δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος,απλα σταθηκες ατυχος.

McGyver
27/11/2015, 19:30
Καλά βρε άνθρωπε, κλείδωσες το μηχανάκι πάνω σε ταμπέλα οδοσήμανσης και τους την είπες κι από πάνω;

:bawl:

Καλά την έβγαλες με πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, διάβασε Κεφάλαιο Β, άρθρο 10, παράγραφοι 8 και κάτω.
Αν δεν έχεις πρόχειρο τον Κ.Ο.Κ., δες τι γράφει πίσω από κάθε πινακίδα.

SHOOTER045
27/11/2015, 20:17
Καλά βρε άνθρωπε, κλείδωσες το μηχανάκι πάνω σε ταμπέλα οδοσήμανσης και τους την είπες κι από πάνω;

:bawl:

Καλά την έβγαλες με πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, διάβασε Κεφάλαιο Β, άρθρο 10, παράγραφοι 8 και κάτω.
Αν δεν έχεις πρόχειρο τον Κ.Ο.Κ., δες τι γράφει πίσω από κάθε πινακίδα.

Ότι είπε ο μακ
Επίσης η πινακίδα ήταν σε πεζοδρόμιο ?

AUFGEBRACHT
27/11/2015, 20:25
Μόνο στην επαρχία συμβαίνουν αυτά, εμένα με έγραψαν επειδή την κλείδωσα σε φωτεινό σηματοδότη, ένα άλλο παλληκάρι το έγραψαν γιατί το κλείδωνε και αυτός σε πινακίδα κυκλοφορίας και το πρωί που έφευγε έβγαζε την κουκούλα και την έβαζε πάνω στην πινακίδα. Όταν πήγε στην τροχαία και ζήτησε να του βάλουν μια πινακίδα σε άλλο σημείο γιατί δεν τον βόλευε εκεί που ήταν, του το αρνήθηκαν!!! Όπως το λες, σαν να μιλάς σε τοίχο...

teogtp
27/11/2015, 22:14
Μόνο στην επαρχία συμβαίνουν αυτά, εμένα με έγραψαν επειδή την κλείδωσα σε φωτεινό σηματοδότη, ένα άλλο παλληκάρι το έγραψαν γιατί το κλείδωνε και αυτός σε πινακίδα κυκλοφορίας και το πρωί που έφευγε έβγαζε την κουκούλα και την έβαζε πάνω στην πινακίδα. Όταν πήγε στην τροχαία και ζήτησε να του βάλουν μια πινακίδα σε άλλο σημείο γιατί δεν τον βόλευε εκεί που ήταν, του το αρνήθηκαν!!! Όπως το λες, σαν να μιλάς σε τοίχο...

Εγω ρε συ ζητησα να βγαλουν τις λαμπες απο το φαναρι γιατι εφεγγε επανω στο μηχανακι και οπως καταλαβαινεις η μηχανη γινοταν στοχος για κλοπη.
Και σε εμενα ρε συ τιποτα ....με αγνοησαν οι αλητες..........

SHOOTER045
27/11/2015, 22:23
Εγω ρε συ ζητησα να βγαλουν τις λαμπες απο το φαναρι γιατι εφεγγε επανω στο μηχανακι και οπως καταλαβαινεις η μηχανη γινοταν στοχος για κλοπη.
Και σε εμενα ρε συ τιποτα ....με αγνοησαν οι αλητες..........

Α τον μπουστη τον πεο.
Έκανε τέτοιο πράγμα?
Μήπως να σε κάνει οδηγό τού?

dimmie_72
27/11/2015, 23:21
Α τον μπουστη τον πεο.
Έκανε τέτοιο πράγμα?
Μήπως να σε κάνει οδηγό τού?

καιρό τώρα τον πηγαινοφέρνει ο καφετζής με το σκούτερ :cool:

346406

mikes
28/11/2015, 19:17
ένα νέο θρεντ διαμαντι γεννιεται.... εκατο χιλιαδε δισκοι....