View Full Version : Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
Ναι, μπορντουροψάλιδο που μοιάζει με χλοοκοπτικό μεσινέζας, παιρνει σύρμα μεσινέζας, γράφει στον τίτλο μεσινέζα και χλοοκοπτικό αλλα τελικά ειναι μπορντουροψάλιδο με μεγιστο παχος κοπής τις φακές που έχουν φυτρώσει στο βαμβάκι στα κεσεδάκια απο γιαούρτι που φτιάχναμε στο δημοτικό...
Ασε με βρε Γιαννη, απευθύνονται στους αδαεις που θα το πάρουν χωρίς να ξέρουν. Και προειδοποιούμε εδώ μέσα και τα ακούμε κι απο πάνω.
Έχω ακριβώς το ίδιο σε ηλεκτρικό με ίδια κεφαλή και ίδια μεσσινεζα. Το έχω δύο χρόνια και έχω καθαρίσει ένα χέρσο κομμάτι οικοπέδου περίπου μισό στρέμμα 4 ή 5 φορές και ακόμα δουλεύει μια χαρά. Το ηλεκτρικό είμαι σίγουρος ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν βοηθητικό στις άκρες ενός κήπου.
Κι εγω έχω ένα ηλεκτρικό λιντλ, δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο, το δικο μου έχει ροδάκια (!!). Και το βασικό δεν έχει ζώνη να το κρεμάσεις πάνω σου, πρέπει να το κρατάς συνέχεια στον αέρα που το κάνει φοβερά δύσχρηστο*. Προσπάθησα με αυτό να καθαρισω χόρτα χλωρα σε μισό στρέμα οικόπεδο μέχρι που ήρθε ένας γείτονας με βενζινοκίνητο Kawasaki 3hp και κατάλαβα πως πρέπει να ειναι ένα χλοοκοπτικό...
*ΕΔΙΤ: Ουτε αυτό που πουλάνε βλέπω έχει ζώνη :nono:
Κι εγω έχω ένα ηλεκτρικό λιντλ, δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο, το δικο μου έχει ροδάκια (!!). Και το βασικό δεν έχει ζώνη να το κρεμάσεις πάνω σου, πρέπει να το κρατάς συνέχεια στον αέρα που το κάνει φοβερά δύσχρηστο*. Προσπάθησα με αυτό να καθαρισω χόρτα χλωρα σε μισό στρέμα οικόπεδο μέχρι που ήρθε ένας γείτονας με βενζινοκίνητο Kawasaki 3hp και κατάλαβα πως πρέπει να ειναι ένα χλοοκοπτικό...
*ΕΔΙΤ: Ουτε αυτό που πουλάνε βλέπω έχει ζώνη :nono:
Ούτε το δικό μου έχει ιμάντα ανάρτησης γιατί είναι πανάλαφρο σαν ηλεκτρικό εργαλείο.
Το χλοοκοπτικο του λιντλ είναι για κανένα κηπακο το πολύ, δεν είναι για κηπουρους και αγρότες.
Μην μπερδεύουμε τον Γιουτσο με τον Σουτσο που έλεγαν παλιά στο λιμάνι :lol:
Ρε τι λέτε;; Εδώ τα χρησιμοποιεί και ο Σβαρτσενέγκερ!!!!
Πρόσφατα ειχα ανοίξει θεμα για χορτοκοπτικά.Δοκίμασα με ενα μικρό χουσκβαρνα και δεν...τελικά πήγα νοικιασα ενα stihl 50+κυβικά και έκανα δουλειά.Το οτι θα μπορέσεις να κανεις δουλειά με ενα μικρότερο ή ενα ηλεκτρικό θα κανεις,αναλόγως την βλάστηση.Αλλά σημασία έχει και ο χρόνος..και ο χρόνος είναι χρήμα.Με το μικρο ή το ηλεκτρικό θα ξαναπεράσεις απο αυτά που εκοψες,με το μεγάλο κόβεις-προχωρας,κόβεις-προχωράς..Απλά τα πράγματα,εγω το ειδα στην πράξη.Οτι πληρώνεις πέρνεις και οσο φτάνει η τσέπη σου.
.Οτι πληρώνεις πέρνεις και οσο φτάνει η τσέπη σου.
Σοφή και διαχρονική κουβέντα! :a10:
Ρε τι λέτε;; Εδώ τα χρησιμοποιεί και ο Σβαρτσενέγκερ!!!!
Πεςταγαμωτηκαταδικηκαιγαμωτηντρελλαμου :lol:
Lioulios
25/01/2024, 13:41
Για οποιον ενδιαφερεται σημερα εχει μινι σετ καρυδακια με 12 ευρω
450097
Μήπως έχει και κάνα κρουστικό ή παλμικό κατσαβίδι να κάνουμε τη δουλειά μας?
Για οποιον ενδιαφερεται σημερα εχει μινι σετ καρυδακια με 12 ευρω
450097
Το έχω πάρει εις διπλούν (δώρο στον γαμπρο μου το ένα και το άλλο σε μένα :D) πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του!
έχω βγάλει αρκετή δουλίτσα με αυτά και κιχ δεν κάνανε.....
Lioulios
25/01/2024, 14:21
Το έχω πάρει εις διπλούν (δώρο στον γαμπρο μου το ένα και το άλλο σε μένα :D) πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του!
έχω βγάλει αρκετή δουλίτσα με αυτά και κιχ δεν κάνανε.....
Να πω εδω πως εγω το πηρα και ηταν χαλασμενη η καστανια του σετ ...μενω διπλα και πηγα και το αλλαξα με την αποδειξη ...ουτε μα, ουτε μου .
Αν δεν υπαρχει ιδιο να παρεις , σου δινουν πισω τα λ7 σου επιτοπου .
Ο μονος λογος που παω εκει ειναι για κατι τετοια που φερνει κατα καιρους .
Lioulios
25/01/2024, 14:24
Μήπως έχει και κάνα κρουστικό ή παλμικό κατσαβίδι να κάνουμε τη δουλειά μας?
Οχι
Manalishi
25/01/2024, 14:32
Να πω εδω πως εγω το πηρα και ηταν χαλασμενη η καστανια του σετ ...μενω διπλα και πηγα και το αλλαξα με την αποδειξη ...ουτε μα, ουτε μου .
Αν δεν υπαρχει ιδιο να παρεις , σου δινουν πισω τα λ7 σου επιτοπου .
Ο μονος λογος που παω εκει ειναι για κατι τετοια που φερνει κατα καιρους .
Είπαμε, η απόδειξη εχει μεγαλύτερη αξία απο το προϊόν στα Lidl...
lazarefa
31/01/2024, 23:01
Αρκετά εργαλεία στα Lidl από αύριο:
https://www.lidl-hellas.gr/c/24kw05-ergaleia-parkside/a10038665?tabCode=Next_Sales_Week
Απο τα παρακατω σπρει που εχει , ποιο θα θεωρουσατε καλυτερο για την τριβη με τον οδηγό συρομενης μπαλκονοπορτας σπιτιου που εχει βαρύνει με τα χρόνια; πχ. Λιπαντικό σπρέι PTFE ή σπρει γράσου ;
https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-diafora-lipantika-sprei-sprei-silikonis-sprei-grasoy/p10030921?pageId=10038665&tabCode=Next_Sales_Week
Εχει τα παρακάτω:
Σπρέι σιλικόνης
Λιπαντικό σπρέι γραφίτη
Λιπαντικό σπρέι PTFE
Σπρέι γράσου
Απο τα παρακατω σπρει που εχει , ποιο θα θεωρουσατε καλυτερο για την τριβη με τον οδηγό συρομενης μπαλκονοπορτας σπιτιου που εχει βαρύνει με τα χρόνια; πχ. Λιπαντικό σπρέι PTFE ή σπρει γράσου ;
https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-diafora-lipantika-sprei-sprei-silikonis-sprei-grasoy/p10030921?pageId=10038665&tabCode=Next_Sales_Week
Εχει τα παρακάτω:
Σπρέι σιλικόνης
Λιπαντικό σπρέι γραφίτη
Λιπαντικό σπρέι PTFE
Σπρέι γράσου
Μακρυά από σπρευ γρασσου και γραφίτη. Μαζεύουν βρώμα.
30 χρόνια τώρα στους μηχανισμούς και τα λάστιχα σε πορτοπαραθυρα βάζω σπρευ σιλικόνης. Εναλλακτικά PTFE.
30 χρόνια τώρα στους μηχανισμούς και τα λάστιχα σε πορτοπαραθυρα βάζω σπρευ σιλικόνης. Εναλλακτικά PTFE.
Τα λιπαντικά με γραφίτη δεν υποτίθεται ότι αφήνουν ξηρό υπόλειμμα, ακριβώς για να μη μαζεύεται βρωμιά και σκόνη;
Στη δική μου μπαλκονόπορτα είχα βάλει μία φορά σπρέυ σιλικόνης (Lidl) με τη λογική ότι δεν είναι ιδιαίτερα κολλώδες, αλλά τα ράουλα μάζεψαν μπίχλα στο άψε-σβήσε.
σε ευχαριστω, θα δοκιμασω και το PTFE γιατι με το το σπρει σιλικονης στον οδηγό και στο ράουλο δεν ειδα διαρκεια.
Πριονι βενζινοκινητο, με 3 χρονια εγγυηση, για ερασιτεχνικη χρηση μιας και στις οδηγιες λεει οτι μετα απο 10 λεπτα χρησης να το ξεκουραζουμε.
Αγορασμενο πριν σχεδον 2 χρονια, και με αρκετη χρηση, πολυ περισσοτερη απο αυτη που θα επρεπε, σταματησε να κατεβαζει λαδι στην αλυσιδα.
Το ελυσα, το καθαρισα αλλα το προβλημα παρεμεινε, με αποτελεσμα να μου υπερθερμανει τη λαμα και να φρακαρει.
Πηρα τηλ στην εξυπηρετιση, μου ειπαν οτι το μοντελο δεν ιππαρχει πλεον και θα μου κανουν επιστροφη ποσου χωρις να στειλω το παλιο πισω.
2 μερες μετα μου ειπαν οτι το εχουν διαθεσιμο και αν θελω αντικατασταση. Δεχτηκα.
Μολις μου ηρθε καινουρισ :D
lykourgi
23/02/2024, 17:16
Πριονι βενζινοκινητο, με 3 χρονια εγγυηση, για ερασιτεχνικη χρηση μιας και στις οδηγιες λεει οτι μετα απο 10 λεπτα χρησης να το ξεκουραζουμε.
Αγορασμενο πριν σχεδον 2 χρονια, και με αρκετη χρηση, πολυ περισσοτερη απο αυτη που θα επρεπε, σταματησε να κατεβαζει λαδι στην αλυσιδα.
Το ελυσα, το καθαρισα αλλα το προβλημα παρεμεινε, με αποτελεσμα να μου υπερθερμανει τη λαμα και να φρακαρει.
Πηρα τηλ στην εξυπηρετιση, μου ειπαν οτι το μοντελο δεν ιππαρχει πλεον και θα μου κανουν επιστροφη ποσου χωρις να στειλω το παλιο πισω.
2 μερες μετα μου ειπαν οτι το εχουν διαθεσιμο και αν θελω αντικατασταση. Δεχτηκα.
Μολις μου ηρθε καινουρισ :D
Ψάξτο λίγο με το παλιό. Πιθανόν να είναι κάτι απλό.
Υπάρχει και μαγαζί που φέρνει ανταλλακτικά για τα εργαλεία του Lidl. Παλιότερα το έγραφαν και στο site. Κάπου στο νέο Ηράκλειο, αν θυμάμαι καλά.
Αν το βρω θα σου το γράψω. Ακόμη και αν χρειστεί αντλία λαδιού, αξίζει. Φτηνή θα είναι.
o_gavros
23/02/2024, 18:10
Τι αξία έχει ένα αλυσοπρίονο που σου ζητά να το "ξεκουραζεις" μετά από μόλις 10 λεπτά χρήσης;;;;
Και για κλαδεματακια να πεις ότι το παίρνεις,πάλι χωλαινει η προτροπή.
Θέλω να πω,μήπως στο κυνήγι της ευκαιρίας, χάνουμε το δάσος;
stefanos
23/02/2024, 18:36
Τι αξία έχει ένα αλυσοπρίονο που σου ζητά να το "ξεκουραζεις" μετά από μόλις 10 λεπτά χρήσης;;;;
Και για κλαδεματακια να πεις ότι το παίρνεις,πάλι χωλαινει η προτροπή.
Θέλω να πω,μήπως στο κυνήγι της ευκαιρίας, χάνουμε το δάσος;
Αυτά μάλλον είναι στο επίπεδο "μην βάζετε το κεφάλι σας μέσα στην σακούλα κίνδυνος ασφυξίας" παρά σοβαρή πρόταση.
Όχι ότι έχουν "επαγγελματική" ποιότητα ή ότι έρχονται από το εργοστάσιο και δουλεύουν.
Βέβαια αυτές οι ιδιωτικές ετικέτες σε κινέζικα είναι λίγο μπλέξιμο με τα ανταλλακτικά αλλά ουσιαστικά με λίγο ψάξιμο βρίσκονται από άλλα.
Στη ν.ιωνια έχει επίσημο service και ανταλλακτικα
Το αν είναι επαρκές το εργαλείο είναι πολύ υποκειμενικό
Το σίγουρο είναι ότι βγάζει τα λεφτά του
Τα γνωστά :bawl:. Σπαθοσεγα κληρονομιά parkside pfs710.
Η πριονολαμα δεν είναι κάθετη και δε ρυθμίζεται κάπως το οποίο σημαίνει ότι το εργαλείο κάνει μόνο για να κόβεις καυσοξυλα.
451104
451105
Grafton 505
26/02/2024, 18:52
Από αριστερά προς τα δεξιά : Βασικό πολύμετρο, πένσα ακροδεκτών και ξεγυμνωτής καλωδίων.
Η ποιότητα τους είναι εξοφρενικά καλή για εργαλεία του Lidl. Το πλαστικό είναι χοντρό και δείνει την αίσθηση ότι θα αντέξει καιρό. Η πένσα δε, είναι και βαριά με μόνη παραφωνία τον κόκκινο οδηγο στην κεφαλή που είναι φτηνιάρικος και θα σπάσει πρώτος (από ντροπη γιατί όλο το εργαλείο είναι καλοφτιαγμένο).
Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα, γιατί τα πήρα σήμερα, αλλά δεν θα μείνουν για πολύ καιρό φρέσκα και αμόλυντα :D.
451118
sanctusan
26/02/2024, 20:18
Από αριστερά προς τα δεξιά : Βασικό πολύμετρο, πένσα ακροδεκτών και ξεγυμνωτής καλωδίων.
Η ποιότητα τους είναι εξοφρενικά καλή για εργαλεία του Lidl. Το πλαστικό είναι χοντρό και δείνει την αίσθηση ότι θα αντέξει καιρό. Η πένσα δε, είναι και βαρία με μόνη παραφονία τον κόκκινο οδηγο στην κεφαλή που είναι φτηνιάρικος και θα σπάσει πρώτος (από ντροπη γιατί όλο το εργαλείοείναι καλοφτιαγμένο).
Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα, γιατί τα πήρα σήμερα, αλλά δεν θα μείνουν για πολύ καιρό φρέσκα και αμόλυντα :D.
451118
Απογυμνωτές είχε 3-4, ποιον διάλεξες και με ποιο κριτήριο; Σκεφτόμουν να τσιμπήσω απογυμνωτή και πένσα αλλά με έφαγε η νυχτερινή βάρδια και βαρέθηκα
SeniorCanardo
27/02/2024, 16:10
Η ποιότητα τους είναι εξοφρενικά καλή για εργαλεία του Lidl. Το πλαστικό είναι χοντρό και δείνει την αίσθηση ότι θα αντέξει καιρό. Η πένσα δε, είναι και βαρία με μόνη παραφονία τον κόκκινο οδηγο στην κεφαλή που είναι φτηνιάρικος και θα σπάσει πρώτος (από ντροπη γιατί όλο το εργαλείοείναι καλοφτιαγμένο).
451118
Την πένσα ακροδεκτών την έχω καιρό, δεν έπαθε τίποτα ο οδηγός.
Ο απογυμνωτής που έχει η πένσα έκανε τη δουλειά του όσες φορές τον χρειάστηκα.
Το πολύμετρο, το βλέπω πιο "κομψό" και με πιο απλοποιημένες ρυθμίσεις σε σχέση με τα παλιότερα που έφερνε.
Εκείνα τα πολύμετρα, (όπως και ένα μικρό uni-t που έχω), είχαν μια αίσθηση φτηναδούρας, δεν ξέρω τι λέει αυτό.
Grafton 505
27/02/2024, 17:30
Απογυμνωτές είχε 3-4, ποιον διάλεξες και με ποιο κριτήριο; Σκεφτόμουν να τσιμπήσω απογυμνωτή και πένσα αλλά με έφαγε η νυχτερινή βάρδια και βαρέθηκα
Διάλεξα αυτόν που μπαίνει το δάχτυλο στην τρύπα και τον φαίρνεις γύρα για να ξεγυμνώσεις το καλώδιο. Είχα έναν ίδιο, αλλά πιο απλό, και με είχε βολέψει πολύ όταν δούλευα ηλεκτρολόγος. Αυτός που πήρα έχει και θέση για ξεφλούδισμα τηλεφωνικών καλωδίων.
Η πένσα ξεγυμνωτής είναι για μικρά καλώδια και περισσότερο για ηλεκτρονικούς, ενώ το άλλο που είχε ήταν πολύ φτηνό για να είναι καλό.
Την πένσα ακροδεκτών την έχω καιρό, δεν έπαθε τίποτα ο οδηγός.
Ο απογυμνωτής που έχει η πένσα έκανε τη δουλειά του όσες φορές τον χρειάστηκα.
Το πολύμετρο, το βλέπω πιο "κομψό" και με πιο απλοποιημένες ρυθμίσεις σε σχέση με τα παλιότερα που έφερνε.
Εκείνα τα πολύμετρα, (όπως και ένα μικρό uni-t που έχω), είχαν μια αίσθηση φτηναδούρας, δεν ξέρω τι λέει αυτό.
Έχοντας δουλέψει κυρίως με Fluke, αυτό δείχνει πολύ καλό για τα λεφτά του. Το πλαστικό έχει μια σαγρέ υφή και δείχνει σκληρό και άκαμπτο ( το ζούλιξα στα πλάγια και δεν έκανε κιχ). Οι ακροδέκτες δείχνουν λίγο περισσότερο εύκαμπτοι από ότι θα ήθελα αλλά δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα.
Από Δευτέρα φέρνει ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας 25€ χωρίς φορτιστή μπαταρία.Με αλλά 20€ περνεις και αυτά,σύνολο 45€.Μαλλον θα το τσιμπήσω
panavour
27/02/2024, 21:08
αυτη η νεα μοδα,να πωλουνται γυμνα,χωρις την μπαταρια,η τον φορτιστη,μου θυμιζει την φοκσβαγκεν πριν 15 χρονια,που σου πουλαγε το αμαξι με βασικη τιμη,και αν ηθελες και τιμονι και ροδες ,το επαιρνες στην κανονικη τιμη.:bawl::lol:
αυτη η νεα μοδα,να πωλουνται γυμνα,χωρις την μπαταρια,η τον φορτιστη,μου θυμιζει την φοκσβαγκεν πριν 15 χρονια,που σου πουλαγε το αμαξι με βασικη τιμη,και αν ηθελες και τιμονι και ροδες ,το επαιρνες στην κανονικη τιμη.:bawl::lol:
Στα εργαλεία βολεύει γιατί αρκετοί έχουν ήδη μπαταρίες και φορτιστή από προηγούμενες αγορές.
Αν ταίριαζε το τιμόνι του σκαραβαίου στο γκολφ, το συζητούσαμε κι εκεί :lol:
lazarefa
28/02/2024, 06:18
Η ποιότητα τους είναι εξοφρενικά καλή για εργαλεία του Lidl. Το πλαστικό είναι χοντρό και δείνει την αίσθηση ότι θα αντέξει καιρό. Η πένσα δε, είναι και βαριά με μόνη παραφωνία τον κόκκινο οδηγο στην κεφαλή που είναι φτηνιάρικος και θα σπάσει πρώτος (από ντροπη γιατί όλο το εργαλείο είναι καλοφτιαγμένο).
451118
Καλορίζικα. Την πένσα ακροδεκτών/απογυμνωτή την αγόρασα κι εγώ χθες, και λίγο που την περιεργάστηκα και δοκίμασα σπίτι, δείχνει να κάνει σωστά τη δουλειά της, οπότε θα έλεγα ότι αξίζει σαν αγορά στο δεκάρικο.
Μια ανάλογη είχα περιεργαστεί πρόσφατα και στα Leroy Merlin (μάρκας Dexter, δικής τους). Η τελευταία έδειχνε ελάχιστα καλύτερη σαν κατασκευή (πχ είχε μεταλλικό οδηγό αντί για τον πλαστικό της Parkside) και κόστιζε ελάχιστα πιο φτηνά, στα 8 ευρώ. Προτίμησα τελικά την Parkside γιατί με 2 ευρώ παραπάνω σου δίνει και τα παρελκόμενα (ακροδέκτες κος) μαζί με μια σχετικά καλής ποιότητας κασετίνα τακτοποίησης, ενώ έχω ακούσει και θετικά σχόλια από τη χρήση της από άτομα που την είχαν αγοράσει στο παρελθόν όταν την ξαναέβγαλαν.
Για την ερασιτεχνική χρήση που θα της κάνω (5-10 φορές το χρόνο) δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Επιπρόσθετα οι (αναμενόμενα) ανώτερες λύσεις (πχ Stanley Fatmax, δε μιλώ καν για Knipex, όπου βέβαια εκεί ξεφεύγουμε τελείως) κοστίζουν από 2+ φορές παραπάνω.
Το πολύμετρο (που επίσης περιεργάστηκα) φαινόταν συμπαθητικό για τα λεφτά του, και νομίζω ότι θα αποτελούσε μια ικανοποιητική λύση κάλυψης ερασιτέχνη που η κύρια ενασχόλησή του (ως ερασιτέχνη) δεν είναι οι ηλεκτρικές μετρήσεις/κυκλώματα.
Ωστόσο έχοντας ήδη στην κατοχή μου αρκετά πολύμετρα (ανάμεσά τους Fluke, Mastech (True RMS), και πρόσφατα και το πολύ καλό ANENG AN8008) δεν είχα λόγο να ασχοληθώ παραπάνω.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι στα 13 ευρώ που κοστίζει ξεκινάνε πάνω κάτω τα φτηνότερα Uni-T, νομίζω ότι κι αυτό αποτελεί τίμια ερασιτεχνική αγορά. Φαίνεται πιο απλοϊκό (τρόπος του λέγειν) από τα προηγούμενα που έφερναν, απλά γιατί έχει αυτόματες κι όχι χειροκίνητης επιλογής σκάλες μέτρησης τάσεων (οπότε και οι λιγότερες θέσεις του επιλογέα). Βέβαια ένα (πιθανό) θέμα σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα, είναι και η ταχύτητα μέτρησης, αλλά νομίζω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα.
Το Σάββατο 16/3.
12βολτο brussless, δύο μπαταρίες στα 65 ευρώ.
Έχω το πρώτο και είναι στα αξιόλογα ερασιτεχνικά εργαλεία.
Θα έχει και διάφορα άλλα ερασιτεχνικά εργαλειακια.
451368
sanctusan
11/03/2024, 11:37
Το μικρόμετρο Parkside θα το δουλεύατε;
alexis72
11/03/2024, 13:42
τώρα εχουμε και parkside σε τρίκυκλο ...ελληνική πατέντα
451372 451373 451374
Μετά από έλεγχο ακριβειας και συχνές επαναλήψεις γιατί όχι;
Πάντα για ερασιτεχνικό επίπεδο μιλάμε.
Ερασιτεχνικό μικρόμετρο δε γινεται
stefanos
11/03/2024, 19:54
Το μικρόμετρο Parkside θα το δουλεύατε;
Δεν ξέρω αν είναι τυπογραφικό αλλά η ακρίβειά του λέει +- 0,015 χιλ ? Δηλαδή η κάθε γραμμίτσα που διαβάζεις είναι 0,01 χιλ και το σφάλμα μπορεί να είναι μιάμιση γραμμίτσα?:eek:
Με κανα 25άρι παίρνεις ένα απλό με ακρίβεια 0,002 χιλ.
Για τα λεφτά του φαίνεται να είναι αποδεκτό (https://hackaday.com/2022/08/29/review-lidl-parkside-micrometer/).
Ερασιτεχνικό μικρόμετρο δε γινεται
Δεν έχω τόρνο (I wish) αλλά αν είχα, δε θα έκανα πράγματα με τις ίδιες απαιτήσεις ακριβείας όπως ένας επαγγελματίας ή ένας σοβαρός ερασιτέχνης. Νομίζω ότι για άτομα σαν εμένα τέτοια όχι-τελείως-μάπα εργαλεία στη σωστή τιμή είναι ό,τι πρέπει.
αν δεν εχεις απαιτησεις ακριβειας δεν χρειαζεσαι μικρομετρο
ενα καλο παχυμετρο με ακριβεια του εικοστου σε καλυπτει με το παραπανω
αν δεν εχεις απαιτησεις ακριβειας δεν χρειαζεσαι μικρομετρο
ενα καλο παχυμετρο με ακριβεια του εικοστου σε καλυπτει με το παραπανω
Χρειάζονται και τα δύο, ανάλογα το σχήμα των αντικειμένων που μετράς.
sanctusan
12/03/2024, 02:33
Για αρχή θέλω να μετρήσω καπελωτα για να ρυθμίσω βαλβίδες και χρειάζομαι το μικρόμετρο
Δλδ τι μπορεί να μετρήσει το μικρόμετρο που το παχύμετρο δεν μπορεί;
Σαν σχήμα όχι σαν ακρίβεια
Tallyban
12/03/2024, 07:48
Παχύμετρο σαν κατασκευή έχει περισσότερες ανοχές,οι ολισθαινουσες επιφάνειες είναι μεγαλύτερες,οπότε χάνεις σε ακρίβεια.
doctor_john
12/03/2024, 07:51
Τα εργαλεία που ελέγχουν και δημιουργούν άλλα εργαλεία κ.λπ. αξίζουν περισσότερο σαν επένδυση.
Υπάρχουν μικρόμετρα σε πολύ καλές τιμές, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις το πιο φθηνό απο όλα.
Δλδ τι μπορεί να μετρήσει το μικρόμετρο που το ταχύμετρο δεν μπορεί;
Σαν σχήμα όχι σαν ακρίβεια
Σφαιρικό αντικείμενο.
Για να μετρήσω την διάμετρο σκαγιων κυνηγίου πήρα ένα καλό Insizer.
Υπάρχουν πρότυπα πλακίδια για έλεγχο ακρίβειας.Ο τριαντάφυλλου έχει σίγουρα.
Μια μπάρα 50μμ έχει 6-7 ευρώ.
Αν το σφάλμα του οργάνου μας είναι σταθερό, με ένα τέτοιο πλακίδιο μπορούμε να το βάλουμε στην εξίσωση.
Αν το σφάλμα δεν είναι σταθερό το όργανο μας δεν είναι όργανο ακριβείας.
Tallyban
12/03/2024, 12:19
Ολα τα παχύμετρα έχουν σφάλμα ημιτόνου,(αξίωμα του Αbbe),γι'αυτό και δεν υπάρχουν παχύμετρα με ακρίβεια μεγαλύτερη του +/- 0.02χιλ,άσχετα το τι γράφει η οθόνη.
Ολα τα παχύμετρα έχουν σφάλμα ημιτόνου,(αξίωμα του Αbbe),γι'αυτό και δεν υπάρχουν παχύμετρα με ακρίβεια μεγαλύτερη του +/- 0.02χιλ,άσχετα το τι γράφει η οθόνη.
Πολύ σωστά! Αν και υπάρχουν πολλά που μπορούν να δώσουν σφάλμα στη μέτρηση. .
Κάποια οφείλονται στην κατασκευή του παχύμετρου και κάποια οφείλονται στον χρήστη.
Πολύ σωστά! Αν και υπάρχουν πολλά που μπορούν να δώσουν σφάλμα στη μέτρηση. .
Κάποια οφείλονται στην κατασκευή του παχύμετρου και κάποια οφείλονται στον χρήστη.
Αμα εισαι δυνατο αγορι, μπορει να παρεις διαφορετικες μετρήσεις..
π.χ. σε χαλκινο καλωδιο, αμα το ζουληξεις πολυ το μικρομετρο, θα δειξει παπαδες..
(το ιδιο και στα μολυβδινα σκαγια, που αναφερθηκαν παραπανω..)
π.χ. σε χαλκινο καλωδιο, αμα το ζουληξεις πολυ το μικρομετρο, θα δειξει παπαδες..
Που να δεις όταν μετράς πάχος ναυλον πετονιας ψαρέματος. Και εδώ υπερέχει το μικρόμετρο λόγω σταθερής δύναμης.
Γι αυτό είπα πως κάποια σφάλματα οφείλονται στο χρήστη και κάποια στο όργανο.
Που να δεις όταν μετράς πάχος ναυλον πετονιας ψαρέματος. Και εδώ υπερέχει το μικρόμετρο λόγω σταθερής δύναμης.
Βαριέμαι να γράφω τα ήδη σφαλμάτων για το κάθε όργανο αλλά στο μικρόμετρο ένα απ' αυτά είναι η παραλληλοτητα και η επιπεδοτητα.
Το σφάλμα σε ένα πρότυπο πλακίδιο μπορεί να είναι μικρότερο από το σφάλμα σε μια πετονιά. Και ο λόγος δεν είναι η συμπίεση της πετονιάς. Το ίδιο θα συμβεί και σε μια μεταλλική χορδή πχ. ή σε μια χαλύβδινη μπίλια από ρουλεμάν.
Και εκεί παίζει η εμπειρία αυτού που κάνει τις μετρήσεις για να μειώσει το σφάλμα με διάφορες τεχνικές.
Αλλά ας μη μπαίνουμε σε ξένα λημέρια γιατί θα μας σφάξει ο μισκιν.
Ωραία συζήτηση ανοίξαμε μέσα στα λιντλ. :lol:
Μάγκες αν θέλετε να μετράτε καμία σωλήνα ή τη διάμετρο από κανένα τρυπανακι επειδή έχουν σβηστεί οι αριθμοί πάρτε ότι να ναι.
Αν θέλετε κάτι πιο προχωρημένο, υπάρχουν ταϊβανέζικα σε καλή τιμή. Πχ insize.
Αν αρχίσουμε να συζητάμε για parallax effect, αρχή του abbe και θερμικές διαστολές μπαίρνουμε σε λημέρια που η εμπειρία είναι εξίσου σημαντική με το όργανο. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ανοίγουμε θρεντ να το κάψουμε μαζί με τα χταποδακια.
Tallyban
14/03/2024, 20:27
Επειδή στην αγορά κυκλοφορούν παχύμετρα β' διαλογης,το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής είναι να ψάξει για κάποιο που το πλακάκι της κλίμακας είναι με βιδακια.
lazarefa
15/03/2024, 06:35
Γιαυτό το λόγο δεν έχουν τα μικρόμετρα έναν μηχανισμό τύπου καστάνιας προσαρμοσμένο στο περιστροφικό στέλεχος του οργάνου με το οποίο σφίγγουμε; Μόλις ακούσεις το πρώτο κλικ, σταματάς το σφίξιμο.
Επειδή στην αγορά κυκλοφορούν παχύμετρα β' διαλογης,το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής είναι να ψάξει για κάποιο που το πλακάκι της κλίμακας είναι με βιδακια.
Για πες το γιατί!
Για πες το γιατί!
Προφανώς για μηδενισμό του οργάνου, υποθέτω...
Προφανώς για μηδενισμό του οργάνου, υποθέτω...
Αυτή η βίδα δεν είναι για μηδενισμό, εξ' άλλου για παχύμετρο μιλούσε.
Είναι για το κλείδωμα του βερνιέρου σε μια δεδομένη τιμή. O άλλος τύπος είναι με πατητό κουμπί. Το κουμπί βρίσκεται στο σημείο που βάζεις τον αντίχειρα για να κάνεις τη μέτρηση, οπότε με το που θα πάρεις τον αντίχειρα απ τη θέση μέτρησης κλειδώνει αυτόματα.
Υποθέτω οτι προτείνει με βίδα γιατί δίνει ασφαλέστερο και ακριβέστερο κλείδωμα και όσο είναι καινούριο και όταν παλιώσει. Το κλείδωμα του βερνιέρου είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν αυτό που θέλουμε να μετρήσουμε είναι σταθερό και δε μπορούμε να το φέρουμε μπροστά μας. Το να διαβάζεις το βερνιέρο υπό γωνία μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλο σφάλμα (parallax effect που έγραψα παραπάνω).
Πάντως όταν πρέπει να κλειδώσεις και να αφαιρέσεις το πολύμετρο για να το διαβάσεις, η μέτρηση γίνεται πολύ πιο πολύπλοκη ως προς την ακρίβεια (και όχι μόνο). Ειδικά αν δε "νιώθεις" την πίεση που πρέπει να ασκήσεις.
Anyway. Με βίδα προσφέρει καλύτερη ασφάληση σε μια τιμή, κάτι που μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους.
Αυτή η βίδα δεν είναι για μηδενισμό, εξ' άλλου για παχύμετρο μιλούσε.
Είναι για το κλείδωμα του βερνιέρου σε μια δεδομένη τιμή. O άλλος τύπος είναι με πατητό κουμπί. Το κουμπί βρίσκεται στο σημείο που βάζεις τον αντίχειρα για να κάνεις τη μέτρηση, οπότε με το που θα πάρεις τον αντίχειρα απ τη θέση μέτρησης κλειδώνει αυτόματα.
Υποθέτω οτι προτείνει με βίδα γιατί δίνει ασφαλέστερο και ακριβέστερο κλείδωμα και όσο είναι καινούριο και όταν παλιώσει. Το κλείδωμα του βερνιέρου είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν αυτό που θέλουμε να μετρήσουμε είναι σταθερό και δε μπορούμε να το φέρουμε μπροστά μας. Το να διαβάζεις το βερνιέρο υπό γωνία μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλο σφάλμα (parallax effect που έγραψα παραπάνω).
Πάντως όταν πρέπει να κλειδώσεις και να αφαιρέσεις το πολύμετρο για να το διαβάσεις, η μέτρηση γίνεται πολύ πιο πολύπλοκη ως προς την ακρίβεια (και όχι μόνο). Ειδικά αν δε "νιώθεις" την πίεση που πρέπει να ασκήσεις.
Anyway. Με βίδα προσφέρει καλύτερη ασφάληση σε μια τιμή, κάτι που μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους.
Πολύ σωστά όλα αυτά Αποστολη αλλά νομίζω ότι δεν μιλούσε για την βίδα κλειδώματος της μέτρησης.Δες ένα δικό μου που έχει καλή ακρίβεια και επαναληψημοτητα. Η πλάκα μέτρησης έχει 6 βίδες, η βίδα ασφαλισης είναι φυσικά από πάνω. Έχει περάσει και από έλεγχο.
451543451544
Πολύ σωστά όλα αυτά Αποστολη αλλά νομίζω ότι δεν μιλούσε για την βίδα κλειδώματος της μέτρησης.Δες ένα δικό μου που έχει καλή ακρίβεια και επαναληψημοτητα. Η πλάκα μέτρησης έχει 6 βίδες, η βίδα ασφαλισης είναι φυσικά από πάνω. Έχει περάσει και από έλεγχο.
Σωστά τα λες. Για τις βίδες του βερνιέρου μιλούσε μάλλον.
doctor_john
09/04/2024, 11:58
Πρόσφατα ανακάλυψα τις βάσεις για γωνιακό τροχό και θέλω να ρωτήσω αν έχει καποιος να μου πει εντυπώσεις όσον αφορά τζογους κ.λπ.
Χρειάζομαι κάθετα κοψίματα 3cm σε Τ 4mm πάχος και λεπτομέρεια 1mm.
o_gavros
09/04/2024, 18:38
Δεν έχω του Λιντλ, έχω άλλη μάρκα.
Δεν ξέρω αν θα το εμπιστευομουν για ακρίβεια χιλιοστού.
fasarias
09/04/2024, 19:22
Πρόσφατα ανακάλυψα τις βάσεις για γωνιακό τροχό και θέλω να ρωτήσω αν έχει καποιος να μου πει εντυπώσεις όσον αφορά τζογους κ.λπ.
Χρειάζομαι κάθετα κοψίματα 3cm σε Τ 4mm πάχος και λεπτομέρεια 1mm.
Αυτό εδώ εννοείς?
https://images.app.goo.gl/LohHXVwu6h8JubEJ7
Αν ναι ούτε για πλάκα όσο αναφορά την ακρίβεια κοψίματος.
thunder ace
09/04/2024, 19:27
https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-set-dynamokleido/p10034932?ar=0&flyx=51d2b3c5-f28c-11ee-ab7e-fa163f1b8990
Λες;
doctor_john
09/04/2024, 21:22
Δεν έχω του Λιντλ, έχω άλλη μάρκα.
Δεν ξέρω αν θα το εμπιστευομουν για ακρίβεια χιλιοστού.
Αυτό εδώ εννοείς?
https://images.app.goo.gl/LohHXVwu6h8JubEJ7
Αν ναι ούτε για πλάκα όσο αναφορά την ακρίβεια κοψίματος.
Πείτε πιο ξέρετε, θα το χρειαστώ.
Όταν λέω 1mm ακρίβεια εννοώ +- 1mm, το έφτιαξαν να κουνάει τόσο;
Έχω πολλά κάθετα κοψίματα για να αφαιρώ λωρίδες 4mm +-1mm, μου φάνηκε πολύ εύκολο.
452158
πολύ πρόχειρα τα δύο κοψίματα που θέλω να κάνω καμιά διακοσαριά φορές στο σύνολο.
Καταλήγουν σε τρύπα 4mm.
turogalos
10/04/2024, 01:27
https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-set-dynamokleido/p10034932?ar=0&flyx=51d2b3c5-f28c-11ee-ab7e-fa163f1b8990
Λες;
Το αγόρασα όταν έμενα Φινλανδία και άλλαζα μόνος μου λάστιχα στο αμάξι κάθε 6 μήνες. Το χρησιμοποίησα πριν 1 μήνα που χρειάστηκα 125Νμ στο παξιμάδι της πίσω ρόδας στο ΧΜΑΧ μετά την αλλαγή ελαστικών. Το έχω μόνο για τέτοιες περιπτώσεις που θέλω μια <<ακρίβεια>> σε μεγάλες ροπές. Αν και για να πω την αλήθεια, τα άλλα δύο μου ροπόκλειδα είναι αγορασμένα από louis .de πριν 14 χρόνια και μια χαρά κάνουν την δουλειά τους.
Λες;
Για κανένα μπουλόνι μια χαρά θα είναι.
Στην ανάγκη κάνει και το breaker bar
Tallyban
10/04/2024, 08:01
Μάλλον θα το χτυπήσω,θα το βάλω στο τέρμα σφικτό και θα το έχω για καστανιά αφού δεν έχω 1/2".
giorgosb
10/04/2024, 08:38
Για τον αεροσυμπιεστή (https://www.lidl-hellas.gr/p/parkside-foritos-aerosympiestis-12v-230v-pmk-150-a1/p10034930?pageId=10043529&tabCode=Next_Sales_Week) τι λέτε..; :hmm:
harris_x
10/04/2024, 08:51
Πείτε πιο ξέρετε, θα το χρειαστώ.
Όταν λέω 1mm ακρίβεια εννοώ +- 1mm, το έφτιαξαν να κουνάει τόσο;
Έχω πολλά κάθετα κοψίματα για να αφαιρώ λωρίδες 4mm +-1mm, μου φάνηκε πολύ εύκολο.
452158
πολύ πρόχειρα τα δύο κοψίματα που θέλω να κάνω καμιά διακοσαριά φορές στο σύνολο.
Καταλήγουν σε τρύπα 4mm.
Δε θα σου το συνιστούσα, έχει μικρό άνοιγμα, και είναι μπελαλίδικο στο βάλε βγάλε του τροχού.
Να μη μιλήσω για την ρύθμιση έτσι ώστε να κόβει κάθετα.
Από την άλλη πλευρά, αν δε το θέλεις για συχνή χρήση (δηλ. πολλά βάλε-βγάλε του τροχού), έχεις πολλά κομμάτια να κόψεις και το άνοιγμα χωράει αυτό που θέλεις να κόψεις, ίσως σε εξυπηρετήσει.
doctor_john
10/04/2024, 09:49
Το σκέφτομαι γιατί οι τροχοί που βλέπω διαθέσιμους για σίδερα μέχρι τα 200€ μοιάζουν πολύ φτηνιαρικοι με ανοχές. Επίσης δεν ορίζεις στροφές όπως αντίστοιχα σε καλό γωνιακό...
Το "σύστημα" ευθυγράμμισης με την βίδα ίσως λειτουργεί καλύτερα με το πλαστικό που σπρώχνει τον γωνιακό κολλημένο πάνω σε αυτόν.
fasarias
10/04/2024, 15:20
Αν θες και έχεις χρόνο πάρε κάνα δυο κομμάτια από αυτά που έχεις για κόψιμο και έλα μια βόλτα Πειραιά να πάμε στην αποθήκη μου που το έχω τοποθετημένο για να κόψεις και να δεις αν σου κάνει γενικώς αυτό το σύστημα.
Εγώ έχω την βάση του lidl αλλά οκ πάνω κάτω αυτές οι οικονομικές του εμπορίου το ίδιο είναι.
dimitrisinside
10/04/2024, 15:50
Το σκέφτομαι γιατί οι τροχοί που βλέπω διαθέσιμους για σίδερα μέχρι τα 200€ μοιάζουν πολύ φτηνιαρικοι με ανοχές. Επίσης δεν ορίζεις στροφές όπως αντίστοιχα σε καλό γωνιακό...
Το "σύστημα" ευθυγράμμισης με την βίδα ίσως λειτουργεί καλύτερα με το πλαστικό που σπρώχνει τον γωνιακό κολλημένο πάνω σε αυτόν.
Μονο κατι τετοιο θα εμπιστευομουν.
Σταθερη και βαρια κατασκευη.
Μαρκα Metabo
Ειναι πανω πανω στο ραφι.
Δυστυχως δεν εχω αλλη φωτογραφια.
Του Lidl, μην το σκεφτεσαι ουτε για αστειο.
452169
sanctusan
10/04/2024, 16:00
πήγα για τις φιλιέρες και τα κολαούζα και έφυγα με ποτηροτρύπανα, καλά πήγε αυτό
doctor_john
10/04/2024, 22:09
Αν θες και έχεις χρόνο πάρε κάνα δυο κομμάτια από αυτά που έχεις για κόψιμο και έλα μια βόλτα Πειραιά να πάμε στην αποθήκη μου που το έχω τοποθετημένο για να κόψεις και να δεις αν σου κάνει γενικώς αυτό το σύστημα.
Εγώ έχω την βάση του lidl αλλά οκ πάνω κάτω αυτές οι οικονομικές του εμπορίου το ίδιο είναι.
Eυχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη φίλε fasarias, έκανα το δείγμα μου στο χέρι για να βεβαιωθώ και τώρα το βλέπω
υπερβολή να κινητοποιηθούμε γι' αυτό.
Κάπου είδα μεταλλικά κολάρα με παξιμάδι πάνω τους που μπορούν να αντικαταστήσουν τα πλαστικά που ακουμπάνε τον τροχό.
Οι περισσότερες που βλέπω κινούνται στα ίδια σχεδιο - χαρακτηριστικά και αλλάζει η τιμή μέχρι 120ε.
Αν με πείσει απο κοντά κάποια μέχρι 40ε θα την πάρω και βλέπουμε.
Μονο κατι τετοιο θα εμπιστευομουν.
Σταθερη και βαρια κατασκευη.
Μαρκα Metabo
Ειναι πανω πανω στο ραφι.
Δυστυχως δεν εχω αλλη φωτογραφια.
Του Lidl, μην το σκεφτεσαι ουτε για αστειο.
452169
Δημήτρη καταλαβαίνω πως το λες, είναι ωραίο να έχεις μια στιβαρή βάση.
Είναι απλό αυτό που θέλω, είναι πολλά τα κοψίματα και θέλω βάση.
Αν μπαίνει 40x40 mm και κατεβαίνει κάθετα θα βρω τρόπο να είναι χρήσιμο.
Πόσο χάλια να το έχουν κάνει, δεν θα ξεχωρίζω το σφάλμα του;..
αμέσως μετά θα χρειαστώ συρόμενο φαλτσοπρίονο και φρέζα για ξύλο που χρειάζομαι ακρίβεια
και σίγουρα θα κοστίσουν αλλά θα είναι χρήσιμα για πολύ καιρό.
Τα σίδερα σε 4-5 ώρες θα τελειώσουν και μετά θα κάθεται.
Ο metabo είναι ωραίος αλλά και 350ε αν τον βρεις.. παίρνει μόνο μεγάλο τροχό; δεν τον βλέπω με μικρό κάπου.
fasarias
10/04/2024, 22:25
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα.
Τι είναι τα 350 κατοστάρικα?
Είναι και αγορά τροχού μέσα στην τιμή?
Μόνο την βάση αγοράζεις και μετά προσαρμόζεις τον τροχό σου εκεί.
Δεν παίζει ρόλο η εταιρεία του τροχού γιατί όλοι κάνουνε.
Εγώ αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να την είχα αγοράσει πάνω από 30-35 ευρώ αλλά πάνε και πολλά χρόνια από τότε.
dimitrisinside
11/04/2024, 07:57
Ο metabo είναι ωραίος αλλά και 350ε αν τον βρεις.. παίρνει μόνο μεγάλο τροχό; δεν τον βλέπω με μικρό κάπου.
Ο metabo παιρνει μονο μεγαλο τροχο.
Ειναι οντως πολυ ακριβος, και για καποιον που δεν ειναι επαγγελματιας η δεν τον χρησιμοποιει συχνα .
Οι βασεις του LIDL ειναι φτιαγμενες απο χωμα.
Καλυτερα κανε μια βαση μονος σου.
Εχει απειρα βιντεακια στο youtube.
sanctusan
11/04/2024, 09:55
Ο metabo παιρνει μονο μεγαλο τροχο.
Ειναι οντως πολυ ακριβος, και για καποιον που δεν ειναι επαγγελματιας η δεν τον χρησιμοποιει συχνα .
Οι βασεις του LIDL ειναι φτιαγμενες απο χωμα.
Καλυτερα κανε μια βαση μονος σου.
Εχει απειρα βιντεακια στο youtube.
Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό, νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις.
doctor_john
11/04/2024, 10:26
Λυπήσου με φτιάχνω μια πρέσα αυτή την εποχή..
Θα κοιτάξω όμως.
o_gavros
11/04/2024, 10:31
Πρέσα υδραυλικια; :whistle:
doctor_john
11/04/2024, 22:15
επιτραπέζια με μοχλό :lol:
452217
Lidlακηδες τα φώτα σας:
454124
454125
Κληρονομημενο απ τον πατέρα μου Parkside μπαταρίας τύπου dremel.
Προφανώς κ οι μπαταρίες απ το 2007 έχουν χαιρετησει. Το pack έχει μέσα 8ΑΑ, περιεργως ανοίγει πολύ εύκολα για να αντικαταστησεις τα στοιχεία, είναι κουμπωτο, ούτε βίδες ούτε κόλλα δεν έχει.
454126
Αξίζει τα 16€ για 8 νέες μπαταρίες AA, ή θα είναι πεταμένα λεφτά. Ο φορτιστής του θα φορτίζει τις 2450mAh?
454127
Την άποψή μου για τα Parkside την ξέρετε, αλλά επειδή dremel δεν έχω, να του δώσουμε μια ευκαιρία;
Ο φορτιστής του θα φορτίζει τις 2450mAh?
Προφανως ναι αλλα θα χρειάζεται 2,45 φορές περισσότερη ωρα..
Υ.Γ.
Θα συνιστούσα, αν ειναι εφικτό, η αρχικη φορτιση των μπαταριων να γινει σε τροφοδοτικό 6V με δυνατότητα 3A (και πανω..)
(μπορείς να φορτίσεις και με μεγαλυτερη ταση αλλα θα πρέπει κατα διαστήματα να παρακολουθεις την ταση φορτισης να μην ξεπερασει τα 1,5V ανα στοιχείο..)
Lidlακηδες τα φώτα σας:
454124
454125
Προφανώς κ οι μπαταρίες απ το 2007 έχουν χαιρετησει. Το pack έχει μέσα 8ΑΑ, περιεργως ανοίγει πολύ εύκολα για να αντικαταστησεις τα στοιχεία, είναι κουμπωτο, ούτε βίδες ούτε κόλλα δεν έχει.
454126
Αξίζει τα 16€ για 8 νέες μπαταρίες AA, ή θα είναι πεταμένα λεφτά. Ο φορτιστής του θα φορτίζει τις 2450mAh?
454127
Την άποψή μου για τα Parkside την ξέρετε, αλλά επειδή dremel δεν έχω, να του δώσουμε μια ευκαιρία;
Εγώ θα του έβαζα ένα βύσμα και θα το δούλευα απευθείας με μετ/στη.
Lidlακηδες τα φώτα σας:
454124
454125
454126
454127
Εγώ θα του έβαζα ένα βύσμα και θα το δούλευα απευθείας με μετ/στη.
Κάπου δω μέσα, έχω βάλει μια φωτό με ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας του praktiker όπου είχα βάλει καλώδια στους ακροδέκτες του εργαλείου και στην άκρη τους τσιμπιδες, το συνέδεα με μπαταρία μοτό που είχα εύκαιρη και έκανα δουλίτσα (τρύπημα πινακίδων για αμάξια, ΠΟΛΛΕΣ πινακίδες.....) το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εξακολουθεί να είναι φορητό το εργαλείο (οκ, περίπου φορητό :D) κάποιοι (ειδικά ο γέρος) θα το θυμούνται.....
... κάποιοι (ειδικά ο γέρος) θα το θυμούνται.....
Του 'χες ανοίξει κι' αυτουνού τρύπες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:)
:bawl::bawl::bawl:
Τρελοκοτσιδιαρη, τα μοτεράκια συνεχους εχουν καποια ορια τασης λειτουργειας..;)
o_gavros
01/07/2024, 13:54
Αλήθεια λέει ο γέροντας
Κατ'αντιστοιχια σε άλλο μαγαζί:
454131
Τρελοκοτσιδιαρη, τα μοτεράκια συνεχους εχουν καποια ορια τασης λειτουργειας..;)
Αλήθεια λέει ο γέροντας
Κατ'αντιστοιχια σε άλλο μαγαζί:
454131
Εις τα ωά μου, που έλεγε κι ένας στο χωριό μου, εγώ μια φορά τα 800+ ζευγάρια πινακίδες τα τρύπησα μια χαρά με το...."εργαλειο".
Και ναι, ούτε τρυπάνι άλλαξα ποτέ.
Τσίπης ακόμα και με τα λεφτά του άλλου.....(:moutza: μου....) :lol:
Του 'χες ανοίξει κι' αυτουνού τρύπες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:)
:bawl::bawl::bawl:
Άμα τον είχα εκεί κοντά όταν μου την είπε για την διατομή των καλωδίωνΕ, έπαιζε σοβαρά το ενδεχόμενο :bawl:
Κάπου δω μέσα, έχω βάλει μια φωτό με ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας του praktiker όπου είχα βάλει καλώδια στους ακροδέκτες του εργαλείου και στην άκρη τους τσιμπιδες, το συνέδεα με μπαταρία μοτό που είχα εύκαιρη και έκανα δουλίτσα (τρύπημα πινακίδων για αμάξια, ΠΟΛΛΕΣ πινακίδες.....) το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εξακολουθεί να είναι φορητό το εργαλείο (οκ, περίπου φορητό :D) κάποιοι (ειδικά ο γέρος) θα το θυμούνται.....
Καλα μια στο τόσο θα το δουλευω και νομίζω οι μπαταριες του ικεα οι 2450μαη ειναι υπεραρκετες, αρκει να τις φορτιζει ο φορτιστης του parkside, ουτε με νοιαζει οτι ο χρονος φορτισης θα αυξηθει...
Εβαλα 2 απ τις μπαταριες αυτες αυτες σε ρακετα κινεζια για τα κουνούπια, μέχρι μπριζόλα ψήνει, οχι κουνούπι :evil:
giorgosb
22/07/2024, 17:35
H Lidl άνοιξε το πρώτο ξεχωριστό κατάστημα (https://www.flash.gr/h-lidl-anoixe-to-proto-xechoristo-katastima-me-ergaleia-parkside-947684) με εργαλεία Parkside
Άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα στο εμπορικό κέντρο Premier Outlet (https://www.premieroutlet.hu/en/shops/shop/parkside?_gl=1*1am4pos*_up*MQ..*_ga*MTk3MzUwMjExNS4xNzIxNjYyMTIy*_ga_KCQR625YS7*MTcyMTY2MjEyMS4xLjEu MTcyMTY2MjE0My4wLjAuMA..*_ga_EMHL52ELKE*MTcyMTY2MjEyMS4xLjEuMTcyMTY2MjE0My4wLjAuMA..*_ga_8RZZ0DF10B* MTcyMTY2MjEyMS4xLjEuMTcyMTY2MjE0My4wLjAuMA..) λίγο έξω από την Βουδαπέστη.
o_gavros
22/07/2024, 18:19
Είναι πολύς ο καιρός που τα παρκσαηντ φύγανε από την κατηγορία "τζάμπα το αγόρασα,δε με νοιάζει κι ας καεί", οπότε δεν κάνει εντύπωση η κίνηση. Με τόσο εδραιωμένο brand name κάτι einhell και λοιπούς Κινέζους θα τους καταπιεί
H Lidl άνοιξε το πρώτο ξεχωριστό κατάστημα (https://www.flash.gr/h-lidl-anoixe-to-proto-xechoristo-katastima-me-ergaleia-parkside-947684) με εργαλεία Parkside
Αν δεν εχει φρεσκοφουρνιστα σφολιατοειδη και ολα τα σχετικα, απατο θα παει :lol:
giorgosb
23/07/2024, 17:35
Αν δεν εχει φρεσκοφουρνιστα σφολιατοειδη και ολα τα σχετικα, απατο θα παει :lol:
:lol:
kostaskk
26/09/2024, 18:08
Σήμερα έχει δυναμοκλειδο με εύρος 40-210 στα 20€ και φορτιστή μπαταρίας
Road Pirat
27/09/2024, 11:16
Τι μετράει το δυναμοκλειδο? Με 20€ θα χτυπάει όπου νάνε
kostaskk
27/09/2024, 13:27
Τι μετράει το δυναμοκλειδο? Με 20€ θα χτυπάει όπου νάνε
Είχε μέσα χαρτί με πιστοποίηση και μετρισεις ανά σειριακό αριθμό,, δλδ μετριση σε αυτό που έχεις στα χέρια σου, 3 μετρισεις σε διάφορα φάσματα ροπής όλες κάτω του 4% ακρίβεια,, (νομίζω κάπου κοντά στο 3% ήταν στην μέγιστη ροπη και ούτε 0,5%0στην μεση) το δοκίμασα στα 40 και 60 Nm και μου φάνηκαν πολύ δύναμη, δλδ για παξιμάδια ρόδας,καμπάνα,βολαν