View Full Version : Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
brushless?????????? και μια σταλιά χώνεται σε γωνιές σε ράφια επίπλων....
brushless δεν ξέρω (δεν με απασχολεί κιόλας) για li-ion μπαταρία λέω.
Για παράδειγμα, το παρακάτω το πήρα ως "δώρο νέου χρήστη" από γνωστή πλατφόρμα, πιο κινέζικο πεθαίνεις, λέμε :lol:
η αξία του είναι δεν είναι 10 ευρώ, ΟΜΩΣ πράγματι βόλεψε πάρα πολύ σε περίεργες γωνίες, μικρά συρτάρια κλ.π. και ΕΙΝΑΙ li-ion....
459463 459464
lykourgi
13/01/2025, 17:58
το δικό μου Δραπανοκατσάβιδο έχει θέμα με τη μπαταρία, οπότε θα πρέπει να πάρω ένα άλλο γιατι μπαταρία δε νομίζω να με συμφέρει να πάρω.
Να πάρω το παραπάνω, το παρακάτω ή κάποιο άλλο;
https://www.skroutz.gr/s/55851674/Einhell-TE-CD-18-44-Li-i-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-18V-1x2-5Ah-4514287.html
Η χρήση θα είναι μία φορά στα 1000 χρόνια που θα έχω με κάτι να ασχοληθώ.
Ρώτησε στον Δήσιο ή τον Βήχο, πόσο κάνει η μπαταρία σου (άφτερ μάρκετ).
Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.
Εδώ είναι που συγκρίνουμε δυο διαφορετικές κατηγορίες ή λάθος μπήκα?
..στην δεδομένη στιγμή του μια στο τόσο. Πάρε του λιντλ....
Αφού θα το χρησιμοποιεί σπάνια τότε δε πειράζει και πολύ, όταν το χρησιμοποιήσει να μη κάνει δουλειά, ε? Προσπαθώ να μη χώνομαι σε αυτό το θρεντ και δε μ' αφήνετε! :cry::lol:
Απλά το Einhell σαν σύστημα 18V αντί για 12V θα σου βγάζει λιγότερο το λάδι για να ανοίξεις τρύπα σε μπετό π.χ.
Του λιντλ αν δε κάνω λάθος δεν είναι κρουστικό. Τουλάχιστον έτσι λέει η φωτό που αναρτήθηκε. Και το λάδι να σου βγει τρύπα δε θα ανοίξει. :)
brushless?????????? και μια σταλιά χώνεται σε γωνιές σε ράφια επίπλων....
Ασχολείσαι με κάτι πράγματα και εσύ! Εδώ κάπου χάθηκαν στην πορεία 6 ολόκληρα βολτ και εσύ μιλάς για μερικά εκτατοστά μήκος? :moutza:
...Δραπανοκατσάβιδο έχει θέμα...
Αυτό που έβαλες είναι 18βολτ και έχει και κρούση για τρύπημα σε μπετό. Σε σχέση με το 12βολτο του λιντλ είναι η νύχτα με τη μέρα. Πολύ πιο βαρύ, πολύ πιο μεγάλο, με πολύ πιο ογκώδες και βαριά μπαταρία,πολύ πιο δυντατό και με κρούση. Με μια μπαταρία 1.5Αμπέρ το πιθανότερο είναι, όταν σου χρειαστεί να δανειστείς από κανένα γείτονα. Το δραπανάκι μια χαρά φαίνεται για την κατηγορία του, αλλά η μπαταρία είναι πολύ μικρή για κάθε χρήση. Αν έχεις φροντίσει να τη φορτίσεις την προηγούμενη μέρα μπορεί να σε αφήσει στη μέση της δουλειάς. Αν το έχεις μερικούς μήνες αναμονή το πιθανότερο είναι να μη φτάσεις ούτε στη μέση. Αν σου χρειάζεται τέτοιο μοσχαράκι να κοιτάξεις να πάρεις τουλάχιστον μια λίγο πιο μεγάλη μπαταρία. Αν θέλεις να βιδώνεις κανένα επιπλάκι που και που δε σου χρειάζεται τέτοιο μοσχαράκι και πάμε στου λιντλ.
Μικρό, μανιτζεβελο, ελαφρύ, πιο αδύναμο απ' το άλλο αλλά δε πρέπει να σε νοιάζει γιατί δε μπορείς να συγκρίνεις 600αρι με 1000αρι και με δυο μπαταρίες. Δε ξέρω πόσο μεγάλες είναι αλλά αν ξεκινήσεις με τη μία και βάλεις την άλλη στον φορτιστή, το πιθανότερο είναι να τελειώσεις τη δουλειά σου σε όποια κατάσταση και αν είναι. Τα συνοδευτικά μη τα κοιτάς καν. Λιγο πολύ είναι για πέταμα. Αν δεν έχεις, καλά είναι για αρχή μέχρι να πάρεις (εκτός απ' τα τρυπάνια μετάλλου που, αν έχει, πρέπει να τα πετάξεις πριν βγεις απ' το κατάστημα :lol:).
Κρούση δεν έχει απ' ότι βλέπω οπότε τρύπες σε τοίχους για κανένα κάδρο με το κατάλληλο τρυπάνι ίσως και να κάνεις. Αν πέσεις σε τσιμέντο κάνε πίσω ολοταχώς (και να είχε κρούση πάλι το ίδιο θα έκανες δλδ με 12βολτο στο χέρι).
Για τρύπες σε ξύλο, μέταλλο και βίδωμα σε νορμάλ διαστάσεις, πάρε του λιντλ. Οι μπαταρίες θα χαλάσουν πριν χαλάσει το εργαλείο όχι γιατί το εργαλείο είναι καλό (δλδ μια χαρά μπορεί να είναι για λεφτά του), αλλά γιατί οι μπαταρίες έπρεπε να είναι καλύτερες. Εκτός και αν είναι καλύτερες απ' τις υπόλοιπες σειρές γιατί είναι η επαγγελματική σειρά του lidl. Τι να σου πω, δε τα ξέρω αυτά. Νόμιζα όλα ίδια είναι.
Α! ότι και να πάρεις να μην είναι μόνο καλό για τα λεφτά του, αλλά και για τη δουλειά σου.
brushless δεν ξέρω (δεν με απασχολεί κιόλας) για li-ion μπαταρία λέω.
Για παράδειγμα, το παρακάτω το πήρα ως "δώρο νέου χρήστη" από γνωστή πλατφόρμα, πιο κινέζικο πεθαίνεις, λέμε :lol:
η αξία του είναι δεν είναι 10 ευρώ, ΟΜΩΣ πράγματι βόλεψε πάρα πολύ σε περίεργες γωνίες, μικρά συρτάρια κλ.π. και ΕΙΝΑΙ li-ion....
459463 459464
Ωραία μάρκα. Αν δε τη διαβάσεις και την ακούσεις, σε κάνει να θέλεις να πας να το αγοράσεις. "Πάρτε τα λεφτά μου" ένα πράμα! :lol::beer:
Αφού θα το χρησιμοποιεί σπάνια τότε δε πειράζει και πολύ, όταν το χρησιμοποιήσει να μη κάνει δουλειά, ε? Προσπαθώ να μη χώνομαι σε αυτό το θρεντ και δε μ' αφήνετε! :cry::lol:
Μια χαρά και άνετα δουλειά θα κάνει σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε.
Εδώ ρε συ, εγώ με 2 του 50άρικου το ένα και του 25εύρου το άλλο, έχω κάνει ΠΟΛΛΕΣ κατασκευές (μπουφέ, πάγκους κουζίνας, δίμετρες παπουτσοθήκες και δεν συμμαζεύεται) και ζουν ακόμα τα ρημάδια, θέλω να τα αλλάξω και δεν με αφήνουν.
Αυτό θα κολώσει; δεν νομίζω....
lazarefa
13/01/2025, 18:40
το δικό μου Δραπανοκατσάβιδο έχει θέμα με τη μπαταρία, οπότε θα πρέπει να πάρω ένα άλλο γιατι μπαταρία δε νομίζω να με συμφέρει να πάρω.
https://www.skroutz.gr/s/55851674/Einhell-TE-CD-18-44-Li-i-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-18V-1x2-5Ah-4514287.html
Αν σε ενδιαφέρει εργαλείο μαντζόβολο κυρίως για βιδώματα και τυπικά τρυπήματα σε ξύλο (κυρίως) αλλά και σε λεπτή λαμαρίνα, άντε και κανένα τρύπημα σε τούβλο (αυστηρά) με σωστό/καλό τρυπάνι, για μένα πας με τα χίλια στο Parkside Performance που φέρνουν μεθαύριο. Η τιμή του σετ, η 5ετής εγγύηση αλλά και οι 2 μπαταρίες των 2ΑΗ συνιστούν ένα πολύ αξιοπρεπές ερασιτεχνικό πακέτο επαναφορτιζόμενου εργαλείου, το οποίο, εφόσον σε καλύπτουν οι χρήσεις για τις οποίες είναι κατάλληλο θεωρώ βέβαιο ότι θα σε ικανοποιήσει.
Αν πάλι θέλεις στοιχειώδη δυνατότητα κρούσης για μπετό και περισσότερη ροπή (με αναπόφευκτα αρνητικά τον συγκριτικά αυξημένο όγκο και βάρος), τότε το Einhell ναι μεν δεν φαίνεται κακό, αλλά, με μόνο μία μπαταρία κι αυτή μικρής χωρητικότητας (1,5ΑΗ) είναι βέβαιο ότι σε αρκετές εργασίες θα σε αφήσει στη μέση. Οπότε τα 68 ευρώ που θα δώσεις, δεν θα είναι πλήρως λειτουργικά από άποψη αποτελέσματος.
Εφόσον ωστόσο οι χρήσεις για τις οποίες είναι πιο κατάλληλο το Einhell, είναι αυτές που πραγματικά σε ενδιαφέρουν περισσότερο, γνώμη μου είναι να παραμερίσεις και το Einhell και να πας καρφωτός στο παρακάτω Ingco, το οποίο όντας brushless, με 66ΝΜ ροπής 2 μπαταρίες των 2ΑΗ και λειτουργία κρούσης αποτελεί ένα υπερπλήρες πακέτο, και νομίζω ότι στα 77 ευρώ που κοστίζει είναι περίπου μονόδρομος.
https://www.skroutz.gr/s/57091476/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html
Μια χαρά και άνετα δουλειά θα κάνει σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε.
Εδώ ρε συ, εγώ με 2 του 50άρικου το ένα και του 25εύρου το άλλο, έχω κάνει ΠΟΛΛΕΣ κατασκευές (μπουφέ, πάγκους κουζίνας, δίμετρες παπουτσοθήκες και δεν συμμαζεύεται) και ζουν ακόμα τα ρημάδια, θέλω να τα αλλάξω και δεν με αφήνουν.
Αυτό θα κολώσει; δεν νομίζω....
Τι λες μωρέ? Είπε θα το χρησιμοποιεί σπάνια, δεν είπε που θα το χρησιμοποιεί. Τι σχέση έχει η συχνότητα με το είδος του εργαλείου?
harris_x
13/01/2025, 19:07
Ο Δησιος έχει την μπαταρία στα 30€
Το B&D είναι 12V και παίζει να το έχω 20 χρονιά και μια χαρά με έχει βολέψει.
Το σίγουρο είναι ότι ούτε 2 μπαταρίες χρειάζομαι ούτε να είναι κρουστικό (βέβαια θα βόλευε αν ήταν για να μη βγάζω το bosch με τη πριζα).
Εγώ αν το εργαλείο που είχα ήταν αξιόλογο (ποιοτικό και ότι αλλο αυτο συνεπάγεται) θα άλλαζα μπαταρία. Εύκολο είναι. Ανοίγεις το pack μετράς στοιχεία, αγοράζεις επώνυμα πχ samsung και με ένα κολλητήρι κάνεις την δουλειά. Αν πάλι το εργαλείο που έχεις είναι επιπέδου lidl παίρνεις άλλο
harris_x
13/01/2025, 19:11
Το χρησιμοποιώ για συναρμολογηση επίπλων και διάφορες άλλες δουλίτσες στο σπίτι.
Το χρησιμοποιώ για συναρμολογηση επίπλων και διάφορες άλλες δουλίτσες στο σπίτι.
Τα χαρακτηριστικά που έχει το λιντλ θα σε βολέψουν (ειδικά το αφαιρούμενο τσοκ, κάνει το εργαλέιο πολύ μαζεμένο στο βίδωμα). Άσε την κρούση, έτσι κι αλλιώς στα 12v είναι υποτυπώδης και της υπομονής.
lazarefa
13/01/2025, 19:37
Όπως είπε κι ο Απόστολος πιο πριν, για αυτή τη χρήση μη σκέφτεσαι κάτι άλλο πέρα από το Parkside. Εφόσον πας για αγορά του, φιλική συμβουλή, νωρίς νωρίς στα Lidl την Πέμπτη. Οπωσδήποτε πριν τις 10 το πρωί θα έλεγα. Το έχει βάλει πολύς κόσμος στο μάτι, ενώ συν τοις άλλοις υπάρχουν και κάποιοι που δεν το πρόλαβαν την προηγούμενη φορά που το έφεραν (πριν αρκετούς μήνες, ίσως και γύρω στο χρόνο), όπου συν τοις άλλοις το ίδιο σετ πουλιόταν στα 65 ευρώ...
Road Pirat
13/01/2025, 20:07
Μπορείς να πάρεις του lidl να το δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνει το πας πίσω χωρίς να και μου, σου καταθέτουν επιτόπου τα χρήματα, επίσης τα μαύρα έχουν 5 χρόνια εγγύηση, αν χαλάσει το πας πίσω, τα 12v το πρόβλημα τους είναι ο τοίχος, εκεί τρώνε ζόρι, στα άλλα δεν έχεις θέμα. Εγώ με 12v Bosch μπλέ έφτιαχνα μισό Κούβα στόκο.
Επίσης τα εργαλεία το Lidl δεν τα βάζει στο ράφι την Πέμπτη αλλά την Τετάρτη το βράδυ, έχω πετύχει αρκετές φορές στις 8:00-8:30 εργαλεία της επόμενης
Την αξία και την ποιότητα του εσύ την ξέρεις. Συνήθως τα battery packs έχουν μέσα Li Ion 18650. H Panasonic NCR18650B 18650 3400mAh 3.7V έχει 4.6€ /τμχ. Με 3 σε σειρά φτιάχνεις 12v pack με κόστος 14€ και άριστη ποιότητα. Με 2 τριάδες παράλληλα ανεβάζεις και την χωρητικότητα στο διπλάσιο που σημαίνει φόρτιση κάθε χρόνο με την χρηση που του κάνεις χαχαχαχα. Νομίζω χαμηλό το κόστος και μεγάλη η αναβάθμιση. Μην πάρεις μπαταρία από τον Δήσιο είναι κινεζιά καμαρωτή χείριστης ποιότητας. Αναγόμωσέ την ήδη υπάρχουσα μόνος σου και θα το έχεις για άλλα 50 χρόνια
stefanos
13/01/2025, 21:27
Την αξία και την ποιότητα του εσύ την ξέρεις. Συνήθως τα battery packs έχουν μέσα Li Ion 18650.
Είκοσι χρονών b&d πιθανόν να έχει ni-cd , βέβαια δεν είναι δύσκολο να τις αντικαταστήσει με ni-mh.
Για Li-ion δεν θα χρειαστεί και επέμβαση στο φορτιστή?
Πέρα απ' αυτό που είπε ο στεφ, για αναβάθμιση στο πακ θέλει ηλεκτροπόντα. Καλύτερα να το κάνει κάποιος επαγγελματίας. Με καλάι γίνεται ψυχρή κολληση και δεν κρατάει. Αλλιώς, για να γίνει σωστή κόλληση, η μπαταρία ζεσταίνεται πολύ. Δεν είμαι και της δουλειάς βέβαια και δε τα ξέρω κόλπα αλλά έτσι νομίζω.
o_gavros
13/01/2025, 21:55
έχω χαλάσει μερικές πλακέ μπαταρίες από υπερθέρμανση στην προσπάθεια μου να κανω κόλληση με.καλάι, προκειμένου να φτιάξω τζιτζίκι. θέλει τρόπο όντως.
Είκοσι χρονών b&d πιθανόν να έχει ni-cd , βέβαια δεν είναι δύσκολο να τις αντικαταστήσει με ni-mh.
Για Li-ion δεν θα χρειαστεί και επέμβαση στο φορτιστή?
έχεις απόλυτο δίκιο δεν είχα προσέξει την ηλικία του δράπανου. Είναι όμως εύκολη η μετατροπή και φορτιστές υπάρχουν στο εμπόριο. Βέβαια τώρα ανεβαίνει το κόστος αλλά εγώ γνωστός λάτρης της ανακατασκευής θα το έκανα
Πέρα απ' αυτό που είπε ο στεφ, για αναβάθμιση στο πακ θέλει ηλεκτροπόντα. Καλύτερα να το κάνει κάποιος επαγγελματίας. Με καλάι γίνεται ψυχρή κολληση και δεν κρατάει. Αλλιώς, για να γίνει σωστή κόλληση, η μπαταρία ζεσταίνεται πολύ. Δεν είμαι και της δουλειάς βέβαια και δε τα ξέρω κόλπα αλλά έτσι νομίζω.
Ηλεκτροπόντα εύκολα φτιάχνεις με υλικά από τα σκουπίδια (ένα μπουτόν ένα ρελέ και μία μπαταρία 12V δανεική από την μοτό σου), αλλά αν ξέρεις 2-3 κολπάκια με καλάι η κόλληση γίνεται άψογη
έχω χαλάσει μερικές πλακέ μπαταρίες από υπερθέρμανση στην προσπάθεια μου να κανω κόλληση με.καλάι, προκειμένου να φτιάξω τζιτζίκι. θέλει τρόπο όντως.
Όντως θέλει τρόπο κι εγώ μέχρι να το βρω είχα ζεματίσει αρκετές μπαταρίες
Και με κολλητήρι γίνεται.
Εμένα με βολεύει να είναι μεγάλο (60αρι) αλλά και με 25αρι έχω κάνει, απλά παίρνει περισσότερη ώρα και ζεσταίνεται η μπαταρία.
doctoras
14/01/2025, 07:16
προσωπικά με αυτή έχω κάνει δουλίτσα στις συστοιχίες των μπαταριών
η οποία λαμάκια 0.1mm τα κολλάει μια χαρά
https://www.aliexpress.com/item/1005005805107858.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.292.34cd18028yTFtw#nav-specification
harris_x
14/01/2025, 08:52
Κοιτάξτε, να δώσω 55€ ενω με 80€ μπορώ να πάρω κάτι πολύ καλύτερο, δε νομίζω ότι αξίζει.
Ποιο θα μου προτείνατε με τιμή έως 80€.
Δε με ενδιαφέρουν τα συνοδευτικά εργαλεία, έχω απ'όλα, ούτε η δευτερη μπαταρία.
Το δραπανοκατσάβιδο και τη μπαταρία του θέλω. Τωρα αν είναι και κρουστικό ακόμα καλύτερα (όχι όμως απαραίτητα).
Αν σε ενδιαφέρει εργαλείο μαντζόβολο κυρίως για βιδώματα και τυπικά τρυπήματα σε ξύλο (κυρίως) αλλά και σε λεπτή λαμαρίνα, άντε και κανένα τρύπημα σε τούβλο (αυστηρά) με σωστό/καλό τρυπάνι, για μένα πας με τα χίλια στο Parkside Performance που φέρνουν μεθαύριο. Η τιμή του σετ, η 5ετής εγγύηση αλλά και οι 2 μπαταρίες των 2ΑΗ συνιστούν ένα πολύ αξιοπρεπές ερασιτεχνικό πακέτο επαναφορτιζόμενου εργαλείου, το οποίο, εφόσον σε καλύπτουν οι χρήσεις για τις οποίες είναι κατάλληλο θεωρώ βέβαιο ότι θα σε ικανοποιήσει.
Αν πάλι θέλεις στοιχειώδη δυνατότητα κρούσης για μπετό και περισσότερη ροπή (με αναπόφευκτα αρνητικά τον συγκριτικά αυξημένο όγκο και βάρος), τότε το Einhell ναι μεν δεν φαίνεται κακό, αλλά, με μόνο μία μπαταρία κι αυτή μικρής χωρητικότητας (1,5ΑΗ) είναι βέβαιο ότι σε αρκετές εργασίες θα σε αφήσει στη μέση. Οπότε τα 68 ευρώ που θα δώσεις, δεν θα είναι πλήρως λειτουργικά από άποψη αποτελέσματος.
Εφόσον ωστόσο οι χρήσεις για τις οποίες είναι πιο κατάλληλο το Einhell, είναι αυτές που πραγματικά σε ενδιαφέρουν περισσότερο, γνώμη μου είναι να παραμερίσεις και το Einhell και να πας καρφωτός στο παρακάτω Ingco, το οποίο όντας brushless, με 66ΝΜ ροπής 2 μπαταρίες των 2ΑΗ και λειτουργία κρούσης αποτελεί ένα υπερπλήρες πακέτο, και νομίζω ότι στα 77 ευρώ που κοστίζει είναι περίπου μονόδρομος.
https://www.skroutz.gr/s/57091476/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-Brushless-20V-2x2Ah-CIDLI20668.html
Την Ingco πρώτη φορά την ακούω, τι παίζει;
Και γω ψάχνω ένα κρουστικό με δύο μπαταρίες για το χωριό, στη τιμή των Λιντλ, αλλά θέλω 18+V.
stefanos
14/01/2025, 09:07
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ilektrika-ergaleia/drapanokatsavida-mpatarias/drapanokatsavido-mpatarias-12v-2x2ah-metabo-powermaxx-bs-83098178
Το δικό μου ,μικρό μαντζέβελο κινέζικο 10,8 V αλλά θα πρότεινα bosch που είχε προτείνει ο σουπιάς λόγω "οικογένειας".
Σε αυτή τη μπαταρία βγάζει μόνο δράπανα και ένα παλμικό, η Bosch βγάζει αρκετά.
grinderx
14/01/2025, 10:07
Κι εγώ πρόσφατα την έμαθα από το Skroutz ψάχνοντας για κατσαβίδια καστάνιας. Ψιλοκαινούργια εταιρεία πρέπει να είναι με κινέζικο προϊόν (περίεργο :p). Την είδα και στο youtube με παρουσία σε εκθέσεις εργαλείων.
Και γω ψάχνω ένα κρουστικό με δύο μπαταρίες για το χωριό, στη τιμή των Λιντλ, αλλά θέλω 18+V.
Μην ξεχνάς να αλλάζεις πλευρό....:p
Τελικά δεν άντεξα, θα το χτυπήσω του λιντλ την Πέμπτη πρωί-πρωί.....
Δε λέω ότι θέλω 18v στα 50€. Δε ξέρω αν πρέπει να περιμένω το Λιντλ να βγάλει το μεγάλο ή να πάω σε κάποιο άλλο.
Κοιτάξτε, να δώσω 55€ ενω με 80€ μπορώ να πάρω κάτι πολύ καλύτερο, δε νομίζω ότι αξίζει.
Ποιο θα μου προτείνατε με τιμή έως 80€.
Δε με ενδιαφέρουν τα συνοδευτικά εργαλεία, έχω απ'όλα, ούτε η δευτερη μπαταρία.
Το δραπανοκατσάβιδο και τη μπαταρία του θέλω. Τωρα αν είναι και κρουστικό ακόμα καλύτερα (όχι όμως απαραίτητα).
Ingco και industrial έννοιες ασυμβίβαστες. :lol: Κινέζος καρακίτρινος. Πήραν 2 φίλοι ο ένας ξυλουργός και ο άλλος επαγγελματίας μερεμετάκιας. Του πρώτου στο 4μηνο κουδούζε σαν κουδουνίσρα όταν πατούσες την σκανδάλη. Ο δεύτερος άργησε να το διαλύσει έκανε σχεδόν χρόνο. Σε αυτή την κατηγορία προτιμώ Lidl μόνο και μόνο για την εγγύηση που έχει.
PS. Στείλε μου με Box Now το παλιό να παίξω. Έχω μπαταρίες από Laptops και ίσως μπορέσω να το μετατρέψω. θα χρεωθείς μόνο τον φορτιστή να τα καταφέρω:beer:
Αν δεν βιάζεσαι βγάζει τέτοιο σειρά performance.
Αν δεν βιάζεσαι βγάζει τέτοιο σειρά performance.
Δε βιάζομαι. Θυμάσαι τη τιμή του με δύο μπαταρίες;
Υ. Γ. Επειδή κάπου πιο πάνω το διάβασα, το να πάρεις εργαλείο μπαταρίας με μια μόνο μπαταρία, είναι σα να φωνάξεις βίζιτα σπίτι με ένα προφυλακτικό....
harris_x
14/01/2025, 11:30
Ingco και industrial έννοιες ασυμβίβαστες. :lol: Κινέζος καρακίτρινος. Πήραν 2 φίλοι ο ένας ξυλουργός και ο άλλος επαγγελματίας μερεμετάκιας. Του πρώτου στο 4μηνο κουδούζε σαν κουδουνίσρα όταν πατούσες την σκανδάλη. Ο δεύτερος άργησε να το διαλύσει έκανε σχεδόν χρόνο. Σε αυτή την κατηγορία προτιμώ Lidl μόνο και μόνο για την εγγύηση που έχει.
PS. Στείλε μου με Box Now το παλιό να παίξω. Έχω μπαταρίες από Laptops και ίσως μπορέσω να το μετατρέψω. θα χρεωθείς μόνο τον φορτιστή να τα καταφέρω:beer:
θα το σκεφτώ :lol:
είναι αντίκα και θέλω να το κρατήσω για το μουσείο μου :tooth:
sanctusan
14/01/2025, 14:33
Για το παρακάτω τι έχετε να πείτε;
Το σκέφτομαι, όχι για κάποιο σοβαρό βάψιμο, αλλά για κανά μερεμέτι που συνέχεια δουλεύω σπρέι.
Ή για κανένα χημικό π.χ. αποριπαντικά για να πλένω τη σαβούρα από κάποια ανταλλακτικά.
Δε πιστεύω ότι θα κάνω σοβαρή δουλειά, αλλά με λίγο συνήθεια θα αντικαταστίσω τα σπρέι και τις τρόμπες ψεκασμού.
459474
Το σκέφτομαι, όχι για κάποιο σοβαρό βάψιμο, αλλά για κανά μερεμέτι που συνέχεια δουλεύω σπρέι.
Ή για κανένα χημικό π.χ. αποριπαντικά για να πλένω τη σαβούρα από κάποια ανταλλακτικά.
Δε πιστεύω ότι θα κάνω σοβαρή δουλειά, αλλά με λίγο συνήθεια θα αντικαταστίσω τα σπρέι και τις τρόμπες ψεκασμού.
459474
Δεν κακό....25 ευρώ είναι, κλάιν, πάρτο και πες μας εντυπώσεις. Απλά, ΚΑΛΟ καθάρισμα μετά από κάθε χρήση.
Πάνε ΠΟΛΛΑ χρόνια που πούλησα τα δικά μου Iwata και το 500αρι κομπρεσέρ ελλείψει χώρου....
fasarias
14/01/2025, 15:10
Τα ingo είναι τελείως σαβούρες παίδες, εγώ θα πρότεινα να μην τα πολυκοιτάτε 1000 φορές καλύτερα τα του lidl ή τα bulle.
Γενικά απ'ότι έχω αγοράσει ή δουλέψει σε parkside εργαλεία η κατηγορία με τα παλμικά και τα δραπανοκατσάβιδα τους είναι αρκετά αξιοπρεπής, ειδικά τα μαύρα τα performance .
doctor_john
14/01/2025, 15:47
Από ingco τι έχεις και διάλυσε;
fasarias
14/01/2025, 16:30
Από ingco τι έχεις και διάλυσε; Εγώ τίποτα, αλλά φίλος και συνάδελφος που έχει 2-3 εργαλεία αυτής της εταιρείας όλο γκρίνια και παράπονα κάνει για την ποιότητα και λειτουργία τους.
Τώρα τι να σου πω, τυχαίο να βγήκε μόνο σε αυτόν ή να τα ζορίζει παραπάνω απ'ότι θα έπρεπε δεν ξέρω, αλλά δεν έχει και τόσο σημασία πιστεύω, ούτως ή άλλως φασόν οικονομικά εργαλεία της σειράς είναι, τώρα φθηνά ή φθηνιάρικα ας το κρίνει ο καθένας από την πλευρά του.
Υ. Γ. Επειδή κάπου πιο πάνω το διάβασα, το να πάρεις εργαλείο μπαταρίας με μια μόνο μπαταρία, είναι σα να φωνάξεις βίζιτα σπίτι με ένα προφυλακτικό....
Για κάποιους, όμως, παίζει και αυτό:
459485:p
459493
Αυτό ρε παίδες το βγάζει χωρίς τα υπόλοιπα μπαρμπούτσαλα;
sanctusan
15/01/2025, 16:16
Αυτό έχει άλλη ημερομηνία, μάλλον δεν βγαίνει ακόμα
Road Pirat
15/01/2025, 17:11
Αυτό έχει ήδη βγει, αλλά ολόκληρο σετ, το περιμένω και εγώ μόνο του
459474
δεν θα επερνα πιστολι βαφης ειτε αερος ειτε ηλεκτρικο με κατω δοχειο.
Αυτό έχει ήδη βγει, αλλά ολόκληρο σετ, το περιμένω και εγώ μόνο του
Πάρε το πακέτο και κρατάω εγώ το βαλιτσάκι, έχω το ίδιο βαλιτσακι από Makita και είναι αστεράκι
Πως ξεκινάει καλά η μέρα; μα αγοράζοντας εργαλεία πριν καν πιεις καφέ! :D
459509
Το αστείο της υπόθεσης, πήγα 8 και 5 στο κατάστημα Μεταμόρφωσης να το πάρω και στο ράφι είχαν μείνει 3 τεμάχια! :cry::tooth:
Και εγώ υπέκυψα στον πειρασμό και 7.30 έστησα καρτέρι στο λιντλ Γλυφάδας! Είχε καμμια 15αρια κομμάτια και χτύπησα το πρώτο. Πολύ ωραία ποιότητα κατασκευής για τα χρήματα του, 55ευρω,+2 μπαταρίες 2Αh,+ 3 πακέτα καλούτσικα μπιτς, τρυπάνια ξύλου - 10χιλ και μετάλλου - 8χιλ,σειρα performance κι αυτά.
Εξαιρετικό πακέτο για δουλειές στο σπίτι.
Ακομα και ένας μάστορας, πχ ξυλουργός ή τεχνίτης ηλεκτρολόγος με δύο πακέτα βγαζει μεροκάματο.
karellen
16/01/2025, 08:13
Το αστείο της υπόθεσης, πήγα 8 και 5 στο κατάστημα Μεταμόρφωσης να το πάρω και στο ράφι είχαν μείνει 3 τεμάχια! :cry::tooth:
Όλοι φαίνεται διαβάζουν μοτο.γρ σαπάνου. :cry:
Σημειωση: παλιότερα είχα πάρει ένα πακέτο μπιτς performance κλασεις ανώτερο από το σετ που είχε τώρα μαζί. Εκείνα τα τορξ ήταν ασφαλείας και το φινίρισμα εξαιρετικό. Τα τωρινά είναι απλό ατσάλι S2, σίγουρα σκουριαζουν.
Εντάξει τώρα σαυτη την τιμή και πολύ μας πέφτουν.
Και εγώ υπέκυψα στον πειρασμό και 7.30 έστησα καρτέρι στο λιντλ Γλυφάδας! Είχε καμμια 15αρια κομμάτια και χτύπησα το πρώτο. Πολύ ωραία ποιότητα κατασκευής για τα χρήματα του, 55ευρω,+2 μπαταρίες 2Αh,+ 3 πακέτα καλούτσικα μπιτς, τρυπάνια ξύλου - 10χιλ και μετάλλου - 8χιλ,σειρα performance κι αυτά.
Εξαιρετικό πακέτο για δουλειές στο σπίτι.
Ακομα και ένας μάστορας, πχ ξυλουργός ή τεχνίτης ηλεκτρολόγος με δύο πακέτα βγαζει μεροκάματο.
Έτσι ακριβώς, εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα του πακέτου, σε αυτήν την τιμή απλά δεν έχει αντίπαλο!
Θα χαρίσω το B&D στον γαμπρό μου, μετά από 8 χρόνια σκληρής και 3 σχετικά περιστασιακής χρήσης, καιρός να συνταξιοδοτηθεί.... :lol:
Μαζί με αυτό πήρα και ένα σετάκι μακριές μύτες για να πλαισιώσουν το κατσαβίδι καστάνιας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συνήθης προέκταση δεν χωράει να μπει, για μια στο τόσο και Αν δηλαδή, μια χαρά είναι.
Έτσι ακριβώς, εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα του πακέτου, σε αυτήν την τιμή απλά δεν έχει αντίπαλο!
Θα χαρίσω το B&D στον γαμπρό μου, μετά από 8 χρόνια σκληρής και 3 σχετικά περιστασιακής χρήσης, καιρός να συνταξιοδοτηθεί.... :lol:
Μαζί με αυτό πήρα και ένα σετάκι μακριές μύτες για να πλαισιώσουν το κατσαβίδι καστάνιας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συνήθης προέκταση δεν χωράει να μπει, για μια στο τόσο και Αν δηλαδή, μια χαρά είναι.
Δεν το θεωρείς ιεροσυλία να βάλεις μπιτάκια παρκ σάιντ σε κατσαβίδι wera?
Καθόλου, εφόσον αυτό διατηρεί υγιή την τσέπη μου :D
Για την χρήση που ανέφερα, είναι too much να πάω σε ακριβή λύση ρε συ....
Γαμώτο ΔΕΝ τις είδα ...
Έφταιγε η πρωινή μαστούρα ( για να προλάβω ):lol:
Πάντως ΠΟΛΥ VFM ...
και 5 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγγύηση ( χωρίς μα μου ...)
sanctusan
16/01/2025, 14:24
Parkside σε Facom σου κάθεται καλύτερα; Πάω και εγώ να τα πάρω
Θα χαρίσω το B&D στον γαμπρό μου.....
Φτου γαμώτο, να μην έχω παντρευτεί εγώ την αδερφή σου να είμαι ο τυχερός.............
:a018::a018::a018::a018:
Γαμώτο ΔΕΝ τις είδα ...
Έφταιγε η πρωινή μαστούρα ( για να προλάβω ):lol:
Πάντως ΠΟΛΥ VFM ...
και 5 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγγύηση ( χωρίς μα μου ...)
Μην αγχώνεστε, βγάζει κιαλλο σετ με 8 πιο μακρυες μύτες για πιο δύσκολες βίδες.
Parkside σε Facom σου κάθεται καλύτερα; Πάω και εγώ να τα πάρω
Ιερόσυλοι ουλοι σας
Την Πέμπτη 12βολτο με δύο μπαταρίες, τρυπάνια, μπιτς, σειρά performance.
Ευχαριστουμε για την ενημερωση, το χτυπησα κι εγω. :beer:
Ενημερωτικα για τους θεσσαλονικεις, στο καταστημα Σινδου σημερα ειχε καμια εικοσαρια. Το λεω γιατι χθες σε Σταυρουπολη και Λαγκαδα δεν ειχε μεινει τπτ.
sanctusan
20/01/2025, 11:02
459474
Δεν κακό....25 ευρώ είναι, κλάιν, πάρτο και πες μας εντυπώσεις. Απλά, ΚΑΛΟ καθάρισμα μετά από κάθε χρήση.
Πάνε ΠΟΛΛΑ χρόνια που πούλησα τα δικά μου Iwata και το 500αρι κομπρεσέρ ελλείψει χώρου....
δεν θα επερνα πιστολι βαφης ειτε αερος ειτε ηλεκτρικο με κατω δοχειο.
Το τσίμπησα, δείχνει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου που είναι ελάχιστες.
Το δοκίμασα με νερό που είναι πολύ χαμηλά το DIN/sec, αν το παλέψεις και κάνεις 3-4 δοκιμές πριν, θα κάνει καλή δουλειά (πρέπει να το βρεις με τα ακροφύσια και την πίεση το αέρα).
Η πλάκα είναι οτι μπορείς να το δουλέψεις και σαν μικρό φυσητήρα, αν θες να φυσίξεις σκόνες και τέτοια.
Είναι βαρύ πράγμα, και γεμάτο ακόμα πιο βαρύ, πιάνεται το χέρι αμέσως.
Το τσίμπησα, δείχνει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου που είναι ελάχιστες.
Το δοκίμασα με νερό που είναι πολύ χαμηλά το DIN/sec, αν το παλέψεις και κάνεις 3-4 δοκιμές πριν, θα κάνει καλή δουλειά (πρέπει να το βρεις με τα ακροφύσια και την πίεση το αέρα).
Η πλάκα είναι οτι μπορείς να το δουλέψεις και σαν μικρό φυσητήρα, αν θες να φυσίξεις σκόνες και τέτοια.
Είναι βαρύ πράγμα, και γεμάτο ακόμα πιο βαρύ, πιάνεται το χέρι αμέσως.
Γιαυτό είχα αέρος Iwata....οι ρυθμίσεις του απλά απίστευτες (το ίδιο και η τιμή τους :cry: )
grinderx
30/01/2025, 22:53
Έχει πάρει κανείς τον εκκινητή;
https://www.lidl-hellas.gr/p/ultimate-speed-foritos-ekkinitis-mpatarias-aytokinitoy-me-powerbank-umap-12000-c4/p10050249
Στα σκρουτζομάγαζα βρίσκω με 15€ λιγότερα.
https://www.lidl-hellas.gr/p/ultimate-speed-foritos-ekkinitis-mpatarias-aytokinitoy-me-powerbank-umap-12000-c4/p10050249
Άμεση εκκίνηση της μπαταρίας του οχήματος, με υψηλή τάση ρεύματος (περ 500 A / 12 V)
:rolleyes:
Μέγιστος ηλεκτρονικός βαθμός απόδοσης
(αυτο δεν ξερω τι ειναι..)
Χωρίς τροφοδοτικό, οικολογική κατασκευή που στοχεύει στην αειφορία
(κατι σαν perpetual machine..)
grinderx
31/01/2025, 12:33
Άμεση εκκίνηση της μπαταρίας του οχήματος, με υψηλή τάση ρεύματος (περ 500 A / 12 V)
Μέγιστος ηλεκτρονικός βαθμός απόδοσης
(αυτο δεν ξερω τι ειναι..)
Χωρίς τροφοδοτικό, οικολογική κατασκευή που στοχεύει στην αειφορία
(κατι σαν perpetual machine..)
Άρα καταλαβαίνω πως δεν αξίζει.
μείωση του e-waste θέλει να πει στο τελευταίο, απο την τάση των κατασκευαστών κινητών να μην δίνουν και φορτιστή πλέον
μαζί με τη συσκευή
50Ε εγώ δεν θα τα έδινα αλλά δεν γνωρίζω και πόσο πηγαίνουν οι τιμές σε τέτοιες συσκευές. Δεν έχω κάποιο
πολύπαθο σε τέτοιο κομμάτι μηχανή/αμάξι οπότε δεν θα το έπαιρνα.
Με το Transalp που ήμουν κάποτε, αύριο κιόλας θα πήγαινα.
Άρα καταλαβαίνω πως δεν αξίζει.
Δεν το ξερω το συγκεκριμενο προϊον αλλα η "αποδοση" των τεχνικων προδιαγραφων προϊδεάζει καπως..
Επίσης, μπορει ο ανταπτορας (θηλυκος) των 12V να ειναι στα 8 Amperes αλλα ο αρσενικος δεν αντεχει ουτε 2Α..;)
Ουτως πως ειπειν, διαφαινεται παπατζιλικι στη δουλεια..
grinderx
31/01/2025, 13:21
Δεν το ξερω το συγκεκριμενο προϊον αλλα η "αποδοση" των τεχνικων προδιαγραφων προϊδεάζει καπως..
Επίσης, μπορει ο ανταπτορας (θηλυκος) των 12V να ειναι στα 8 Amperes αλλα ο αρσενικος δεν αντεχει ουτε 2Α..;)
Ουτως πως ειπειν, διαφαινεται παπατζιλικι στη δουλεια..
Ευχαριστώ, άρα θα πάω με αυτόν από τα σκρουτζομάγαζα που και φτηνότερος είναι και μπόλικες (καλές) κριτικές έχει. Όχι ότι περιμένω τίποτα σπουδαίο δηλαδή, αλλά να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας αν ο μη γένοιτο χρειαστεί
motojojo
31/01/2025, 13:54
Μόνο αν χρειαζόμουν μεγάλο powerbank θα έπαιρνα κάτι τέτοιο, αλλιώς ένας φορτιστής/συντηρητης σε αυτα τα χρήματα θεωρώ έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα αν πρόκειται για χρήση σε όχημα.
Πάντως το 1Α έξοδος στο usb δεν ειναι κάτι εντυπωσιακό.
grinderx
31/01/2025, 14:12
Μόνο αν χρειαζόμουν μεγάλο powerbank θα έπαιρνα κάτι τέτοιο, αλλιώς ένας φορτιστής/συντηρητης σε αυτα τα χρήματα θεωρώ έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα αν πρόκειται για χρήση σε όχημα.
Πάντως το 1Α έξοδος στο usb δεν ειναι κάτι εντυπωσιακό.
Φορτιστή έχω. Ποu είναι όμως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :p
strokt up
31/01/2025, 14:59
Έχω προηγούμενο μοντέλο, συγκεκριμένα αυτό https://www.google.com/search?sca_esv=cd281e7ce9dc4f31&sxsrf=AHTn8zoTPEzC1ue1fnLCOxQ96uh64AmoYg:1738331687454&q=ultimate+speed+booster&udm=2&fbs=ABzOT_BDkSQnUJ_n4RkbqNHSL_3MSqhYk_NZRY-f0Ua_I0ZSgqf5zsw4oouxBFn21mgBz08MuO3VZpWz620F7XQC0CmgKGhGO0MgQy1NP20Svsp0deONzxy5eNMfH9LXI1RU_AI60Zz 1VPwamYiVUT7-JTDKiZVkpCTzkvlQunUfWzDAmsuX0NURlTTOZP_jtmZZ2UDcAzcpxJWNaqdhpUJ-QAcyGSIAikeVOErYzZLjWrtWSbpCnYE&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwi-2e2VjqCLAxX_0AIHHWl6IYMQtKgLegQIFRAB&biw=1920&bih=919#vhid=Rj5zdi8BhvidsM&vssid=mosaic
Έχω βάλει πολλές φορές μηχανάκια μπροστά, έχω βάλει μπροστά toyota hilux 1600 βενζίνη χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ μπαταρία πάνω απλά ακουμπώντας τους πόλους. Έχει βάλει μια φορά μπροστά μια φορά mitsubishi κλούβα 2500 κυβικά πετρέλαιο αλλά την δευτερη δεν μπορούσε να την βάλει (βέβαια η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι πετρελαιοκινητήρες μέχρι 2000 κυβικά!). Απο την άλλη έχω εμπειρία σε αυτοκίνητο με πεσμένη μπαταρία που δεν μπορούσε να το βάλει μπροστά αλλά το άδειαζε αυτό. Αν ήταν λίγο πιο καλό στην χρήση θα έπαιρνα και δεύτερο σίγουρα. Τώρα αν χαλάσει μετά την εγγύση απλά θα αγοράσω ένα noco.
Λέω να πάω γι'αυτό
http://www.bestprice.gr/item/2159490016/popdeer-pd-j02.html
και ότι κάτσει
lazarefa
01/02/2025, 07:10
Στα σκρουτζομάγαζα βρίσκω με 15€ λιγότερα.
Είχα πάρει εκείνον που είχαν βγάλει πριν 1-1,5 χρόνο στα 40 ευρώ, ίδιο με αυτόν που παρέθεσε σε λινκ ο συμφορουμίτης strokt up πιο πάνω.
Σαν κατασκευή φαίνεται αρκετά καλός και ο δικός μου. Δεν τον έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα για εκκίνηση οχήματος (δε χρειάστηκε).
Στα 40 ευρώ που τον αγόρασα εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήταν ευκαιρία.
Στα 50 ευρώ που πουλάνε τον ανάλογο σήμερα, δε θα έλεγα ότι είναι κακή αγορά, απλά είναι πιο κοντά σε ανάλογες προτάσεις του ανταγωνισμού, αν και εκτιμώ ότι και πάλι ο συγκεκριμένος πιθανότατα έχει καλύτερης ποιότητας στοιχεία και πιο εγγυημένη απόδοση από τις φθηνές προτάσεις που μπορεί κανείς να βρει στα σκρουτζομάγαζα.
Εγώ έχω αυτό στα ίδια λεφτά και 2 φορές που χρειάστηκε σε αμάξια φίλων έκανε άνετα δουλίτσα.
https://www.skroutz.gr/s/35953538/Baseus-Super-Energy-Air-Foritos-Ekkinitis-Mpatarias-Aytokinitou-10000mAh-me-USB-Fako-Power-Bank-CGNL020101.html
grinderx
03/02/2025, 16:52
Αυτόν λέω να πάρω:
https://www.skroutz.gr/s/50666204/Andowl-Foritos-Ekkinitis-Mpatarias-Aytokinitou-15000mAh-me-Power-Bank-USB-Fako-12V-Q-D1090.html
η εταιρία Andowl δεν πείθει γενικώς , την τσέκαρα σε καναδυο πρόσφατα προιόντα άλλου κλάδου κ βλέπω σχόλια πολύ κοντινά. Πολύ καλές τιμές σε μέτρια προς κακή ποιότητα
τσέκαρε καμιά εναλλακτική , έστω λίγο παραπάνω
Την Πέμπτη βάζει καταπληκτικής ποιότητας κατσαβίδι καστανιας με μύτες στα 6-7 ευρώ!:a9:
Τύφλα ναχουνε τα wiha,wera,κλπ:D
grinderx
04/02/2025, 11:45
η εταιρία Andowl δεν πείθει γενικώς , την τσέκαρα σε καναδυο πρόσφατα προιόντα άλλου κλάδου κ βλέπω σχόλια πολύ κοντινά. Πολύ καλές τιμές σε μέτρια προς κακή ποιότητα
τσέκαρε καμιά εναλλακτική , έστω λίγο παραπάνω
Καλά ναι, δεν περιμένω τίποτα το τρομερό. Αλλά αν είναι ίδια ποιότητα με του Parkside, γιατί να δίνω παραπάνω χρήματα στο Lidl;
Καλά ναι, δεν περιμένω τίποτα το τρομερό. Αλλά αν είναι ίδια ποιότητα με του Parkside, γιατί να δίνω παραπάνω χρήματα στο Lidl;
μήπως η Parkside δίνει λίγο καλύτερη ποιότητα ?
grinderx
04/02/2025, 15:24
μήπως η Parkside δίνει λίγο καλύτερη ποιότητα ?
Αν μπορούσαμε να τα έχουμε και τα δύο να τα ανοίγαμε να βλέπαμε τα σωθικά τους...
Road Pirat
04/02/2025, 20:59
Έχει καλύτερη εγγύηση, καί αν δεν σου κάνει το πας πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω χωρίς πολλά πολλά
άμα ισχύει και στα εργαλεία αυτό, είναι μια διευκόλυνση
άμα ισχύει και στα εργαλεία αυτό, είναι μια διευκόλυνση
Ισχύει, έχω πάει πίσω τροχουδάκι που δεν βόλευε τελικά για την δουλειά που το ήθελα, μια βδομάδα μετά, το πήραν πίσω χωρίς μα μου και την επόμενη εργάσιμη είχα τα λεφτά στο ακέραιο.
Σήμερα που το δούλεψα αρκετά σε διάφορα μερεμέτια και μια μικρή κατασκευή στο σπίτι, ένα έχω να πω: Το εργαλείο φυσάει, λέμε!
Κλάσεις ανώτερο από τα άλλα 2 που έχω, τα οποία πλέον μπροστά του μου φαντάζουν...αφήστε μην πω.
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει και σε αυτά τα χρήματα, απλά δεν έχει αντίπαλο.
Χάρης (όχι το πτώμα, ο άλλος :p) ακούει; τι πήρες τελικά;
harris_x
25/02/2025, 18:34
Σήμερα που το δούλεψα αρκετά σε διάφορα μερεμέτια και μια μικρή κατασκευή στο σπίτι, ένα έχω να πω: Το εργαλείο φυσάει, λέμε!
Κλάσεις ανώτερο από τα άλλα 2 που έχω, τα οποία πλέον μπροστά του μου φαντάζουν...αφήστε μην πω.
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει και σε αυτά τα χρήματα, απλά δεν έχει αντίπαλο.
Χάρης (όχι το πτώμα, ο άλλος :p) ακούει; τι πήρες τελικά;
Μηχανάκι :tooth:
lazarefa
05/03/2025, 07:33
Πολλά εργαλεία στα Lidl (ανάμεσά τους και η ξαπλώστρα συνεργείου καθώς κι ένα ανάλογο σκαμπό) από 13/3:
https://www.lidl-hellas.gr/q/search?q=parkside&sort=firstOnlineDate-desc
Για 4€ μια χαρά...
460681
panos_zip
14/03/2025, 14:03
Για 4€ μια χαρά...
460681
Το πήρα και εγω! Για να δουμε.
stefanos
14/03/2025, 16:50
Το πιο άβολο εργαλείο για αλλαγή φίλτρου.
motojojo
14/03/2025, 17:16
Τσιμπησα το σκαμπουδακι.
Road Pirat
14/03/2025, 17:22
Για 4€ μια χαρά...
460681
Αν απλά θες να βγάλεις το φίλτρο, μπορείς να το κάνεις και με γκαζοταναλια, εγώ έχω το εργαλείο που μπαίνει στην καστανια αλλά με αυτό το βγάζω, βολεύει περισσότερο
sanctusan
15/03/2025, 08:09
Για 4€ μια χαρά...
460681
Το έχω χρόνια, είναι πολύ καλό και κάνει τι δουλειά πολύ καλά. Απλά το νου σου στην αποθήκευση, η λάμα δεν είναι τόσο ελαστική και τσακίζει.
Τι λετε, αξιζει; :rolleyes:
461045
lazarefa
27/03/2025, 19:57
Για περιστασιακή χρήση (πχ για να λύνεις μπουλόνια σε ιχ) νομίζω ότι είναι καλή αγορά. Σκέψου ότι με 60 ευρώ παίρνεις και την μπαταρία 4ΑΗ με το φορτιστή. Ουσιαστικά 30 ευρώ πουλάνε το εργαλείο. Στη Γερμανία το ίδιο σετ πωλείται στα 90 ευρώ...
https://www.lidl.de/p/parkside-20v-akku-drehschlagschrauber-kfz-starterset-passk-20-li-c4/p100383168
Το εχω καιρο, οταν το ειχαν 79 ευρω. (μπορει και 89, δε θυμαμαι)
Η αληθεια ειαι οτι, μπουλονια αυτοκινητου ΔΕ ξεβιδωνει. Ακομα και αν δεν ειναι τερμα σφιχτα.
Με καστανια τα χαλαρωνω μιση βολτα (χωρις ιδιεταιρη δυναμη μπορω να πω) και μετα με αυτο τις βγαζω τελειως.
Για τα λ7 του καλο ειναι. Αλλα θα προτιμουσα το αντιστοιχο performance. Αν τα βαλεις διπλα διπλα, το ενα ειναι διπλασιο απο το αλλο
Το εχω καιρο, οταν το ειχαν 79 ευρω. (μπορει και 89, δε θυμαμαι)
Η αληθεια ειαι οτι, μπουλονια αυτοκινητου ΔΕ ξεβιδωνει. Ακομα και αν δεν ειναι τερμα σφιχτα.
Με καστανια τα χαλαρωνω μιση βολτα (χωρις ιδιεταιρη δυναμη μπορω να πω) και μετα με αυτο τις βγαζω τελειως.
Για τα λ7 του καλο ειναι. Αλλα θα προτιμουσα το αντιστοιχο performance. Αν τα βαλεις διπλα διπλα, το ενα ειναι διπλασιο απο το αλλο
Αρα δεν αξιζει. Εχω ηδη δραπανοκατσαβιδο, οποτε αν ειναι να πρεπει να χαλαρωσω πρωτα με αλλο μεσο, ποιο το νοημα να εχω και καλα "παλμικο";
Panos760
27/03/2025, 21:05
Τι λετε, αξιζει; :rolleyes:
461045
Αγόρασα το συγκεκριμένο εργαλείο πέρυσι.
Επειδή τον χειμώνα βάζω ζανταρισμένα τα χειμερινά ελαστικά , άρα κάνω 2 αλλαγές 4 ελαστικών τον χρόνο κ επειδή βαρέθηκα να κόβω μπουζόνια με την μανέλα φορτηγών που έχω, αποφάσισα να το αγοράσω.
Πριν βέβαια είχα δοκιμάσει σε βουλκανιζατέρ ένα παρόμοιο εργαλείο, κινέζικης μάρκας, που το είχαν εκεί για ελαφρές δουλειές.
Στην πράξη, το parkside ξεβιδώνει μια χαρά τα μπουλόνια 21 mm στο δικό μου αμάξι, αλλά χρειάζεται να θέσεις την ένδειξη στα 400 Nm κ να επιμείνεις μερικά δευτερόλεπτα .
Μέχρι τώρα, δεν έχει κωλώσει πουθενά.
Στο βιδωμα χρειάζεται περισσότερη προσοχή, για να μην χαλάσεις τις βόλτες.
Ξεκίνα με 150 Nm κ στο τέλος βιδωσε στα 300 για μερικά δευτερόλεπτα.
Προτείνω να αγοράσεις κ μια μανέλα για επιπλέον σφίξιμο με το χέρι, πολύ προσεκτικά όμως.
Σε αυτή την τιμή, μαζί με μπαταρία, θα το έλεγα κ ευκαιρία.
Πάρτο κ αν δεν σου κάνει το επιστρέφεις κ το δέχονται χωρίς τι κ πώς.
150 και 300Nm σε μπουλόνια αυτοκινήτου;
Panos760
27/03/2025, 21:55
150 και 300Nm σε μπουλόνια αυτοκινήτου;
Αυτή είναι ενδείξεις στο εργαλείο.
Μόνο με δυναμόκλειδο μπορείς να ξέρεις ακριβώς την ροπή που σφίγγεις.
Από φίλο που έχει Volvo xc 60 είχα διαβάσει το manual για τους τροχούς και έγραφε ροπή 140 Nm.
Σίγουρα είναι λάθος πάντως που στα βουλκανιζατέρ σφίγγουν ανεξέλεγκτα με αερόκλειδα, γιατί όταν έρθει η ώρα για ξεβιδωμα οι βίδες κόβονται πανεύκολα.
telegonos
27/03/2025, 22:16
Αυτή είναι ενδείξεις στο εργαλείο.
Μόνο με δυναμόκλειδο μπορείς να ξέρεις ακριβώς την ροπή που σφίγγεις.
Από φίλο που έχει Volvo xc 60 είχα διαβάσει το manual για τους τροχούς και έγραφε ροπή 140 Nm.
Σίγουρα είναι λάθος πάντως που στα βουλκανιζατέρ σφίγγουν ανεξέλεγκτα με αερόκλειδα, γιατί όταν έρθει η ώρα για ξεβιδωμα οι βίδες κόβονται πανεύκολα.
Ενα μόνο:
Όποτε πάω το αυτοκίνητο για αλλαγή ελαστικών (σπάνια πια μια και το χρησιμοποιώ μόνο το καλοκαίρι για τουρισμό) , μετά την τοποθέτηση, το πάω σπίτι, βγάζω έναν-έναν τους τροχούς, και τους σφίγγω με το χέρι και ισομερώς. Καμία εμπιστοσύνη σε σφιξιμο με το αερόκλειδο και μονομερώς ένα-ένα τα μπουλόνια.
Panos760
27/03/2025, 22:23
Ενα μόνο:
Όποτε πάω το αυτοκίνητο για αλλαγή ελαστικών (σπάνια πια μια και το χρησιμοποιώ μόνο το καλοκαίρι για τουρισμό) , μετά την τοποθέτηση, το πάω σπίτι, βγάζω έναν-έναν τους τροχούς, και τους σφίγγω με το χέρι και ισομερώς. Καμία εμπιστοσύνη σε σφιξιμο με το αερόκλειδο και μονομερώς ένα-ένα τα μπουλόνια.
Έτσι ακριβώς.
Το τελικό σφίξιμο θέλει με το χέρι.
Το μπουλονοκλειδο μπαταρίας το θέλω για το ξεβιδωμα, γιατί αν ξεσφιξεις με μανέλα, πολύ πιθανό θα κόψεις βίδα.
Εγώ στον λάστιχα πάω με δυναμοκλειδο στο χερι
Στην πράξη, το parkside ξεβιδώνει μια χαρά τα μπουλόνια 21 mm στο δικό μου αμάξι, αλλά χρειάζεται να θέσεις την ένδειξη στα 400 Nm κ να επιμείνεις μερικά δευτερόλεπτα .
Στα 15ρια μπουλονια του smart παντως, οσο και να επεμενα στα 400nm, βιδα δε βγηκε :cry:
Τα μπουλόνια πρέπει να βιδώνονται με δυναμόκλειδο γιατί οι βίδες που έχουν τη λιγότερη μπορεί να ξεβιδώσουν. Και να μη ξεβιδώσουν, το ζόρι πέφτει σε αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ροπή.
Από δύναμη δε χρειάζονται πολύ. Τα περισσότερα μικρά και μεσαία επιβατικά θέλουν 90 έως 110. Κάποια θέλουν 80 και κάποια λίγο πάνω από 110.
Από 140 και πάνω θέλουν μόνο μεγάλα και δυνατά αυτοκίνητα και όχι πάντα.
Οπότε υπο ΚΣ οποιοδήποτε αερόκλειδο μισής ίντσας μπορεί να ξεβιδώσει τα πάντα εκτός και αν...
-τα έχουν σφίξει δίχως αύριο
-το αερόκλειδο δε δίνει ούτε τα μισά απ' όσα λέει.
Αν τα μπουλόνια κόβονται στο ξεβίδωμα, τα έχουμε σφίξει περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Πηγαίνοντας σταυρωτά μπορούμε με λίγη δύναμη να τα σφίξουμε πολύ. Στο ξεβίδωμα αφού βγάλουμε μια δυο βίδες, είναι εύκολο να κοψουμε τις υπόλοιπες.
Στα 15ρια μπουλονια του smart παντως, οσο και να επεμενα στα 400nm, βιδα δε βγηκε :cry:
Τα μπουλονια του σμαρτ μου βγαινουν με το βιδωτηρι το dewalt (πρεπει να επιμεινεις λίγο). Το κλασικό με 1/4 εξαγωνο μπροστα.
Βεβαια τα σφίγγω εγω στα 110 Νμ με δυναμόκλειδο.
Σας εχω πει μην παιρνετε λιντολ, εσείς εκεί :evil: :evil: :evil:
Πήρα από Λίντλ την σειρά με τα κρουστικά καρυδακια 10-22χιλ της σειράς Performance. Πολύ περιποιημένα σε τσιγκινη κασετίνα με αφρώδες υλικό μέσα. Φαίνονται πολύ καλά για τα λεφτά τους, περίπου 15 ευρώ. Δεν περιλαμβάνουν το 15 και το 18.