View Full Version : Δεχομεθα προτασεις...εκτος v-strom...
devil's animal
02/12/2015, 11:06
τα δεδομενα:
4500€ ταβανι σε λεφτα...
70% οδηγηση εντος πολης...30% εκτος δικαβαλος και φορτωμενος...
800cc ταβανι...
οχι μονοκυλινδρο...
μεταχειρισμενο εννοειται...
..αλλα οχι παλιο..κατι σχετικα καινουργιο..
οχι ακριβα σερβις/ανταλλακτικα...
οχι τρελη καταναλωση...
εμπειρια υπαρχει 5 χρονων με μεγαλο σκουτερ...
επειδη πολλοι θα πουν v-strom, οπως και ο υποψηφιος αγοραστης, τεινω να πιστευω οτι υπαρχουν πιο αξιολογες και φτηνες προτασεις...
θεωρω οτι τα v-strom δινονται πολλα λεφτα γι'αυτο που ειναι...και οσο και best seller ειναι και να τα κανει ολα αυτα καλα, δεν δεχομαι να αγοραστει κατι τετοιο...
και ακριβως λογω της εμπορικοτητας του, κραταει φοβερα την τιμη του και θεωρω χαζο να δοθουν τοσα χρηματα σε ενα τοσο απαρχαιομενο μηχανακι...
απλα δεν εχω οδηγησει πολλα αυτης της κατηγοριας και δεν εχω ιδία πειρα για το που υπερτερουν και που υστερουν...οποτε δεν μπορω να επιλεξω ευκολα...
ο αγοραστης θα παρει αυτο που θα του πω εγω...:D:lol:
οι δικες μου προτασεις:
fazer 600, cbf 600, versys 650, bandit, street triple, hornet...
βλεπω και τα bmw f800s/st αλλα δεν ξερω καθολου τι λενε στον δρομο, σερβις τιμες, αξιοπιστια...
δεν θελω μια συγκριση γενικη...θελω μια συγκριση σε σχεση με ενα v-strom που ειναι το best seller της κατηγοριας...
π.χ. γιατι τo versys και οχι το v-strom?
ποσο καιει παραπανω το cbf στην πολη σε σχεση με το v-strom?
εννοειται οτι αν μπορει να αγοραστει κατι με κανα χιλιαρικο λιγοτερο απο τα 4500, ευπροσδεκτο...
για να δουμε...
:wave2:
To TA το αποκλείουμε δηλαδή; http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6881831/
spyrakos35
02/12/2015, 11:12
abs θέλουμε ή όχι?
Νομίζω τα πιο all-around, ευκολοδήγητα από αυτά που κοιτάζεις είναι το Versys σε δικύλινδρα και το Fazer σε 4κύλινδρα. Ένα από τα 2 θα πρότεινα, ανάλογα τις προτιμήσεις του αναβάτη.
Δε χρειάζεσαι δικαιολογίες και αριθμούς για να μην πάρεις Vstrom.
zannisvel
02/12/2015, 11:23
Αν κοιτουσα για μενα, στις πρωτες μου επιλογες θα ηταν και το er6f, που ειναι δοκιμασμενο, φιλικο, οικονομικο, και μπορει να κανει και το ταξι μεσα στη πολη αλλα και τα ταξιδακια του. Καταναλωσεις και τετοια δυστυχως δε ξερω παρα μονο οτι λενε στα περιοδικα και στο Internet.
devil's animal
02/12/2015, 11:28
ρε παιδια το transalp ειναι λιγο σαυρα...:look:
5ταχυτο και ισως χειροτερο απ'τον προκατοχο του...γι'αυτο δεν εχει πουλησει και δινεται φθηνα...
δεν νομιζω οτι υπαρχει τομεας που να υπερτερει του στρωματος...και δινονται ιδια τιμη...
μπορει να κανω βεβαια και λαθος...:ZZZ:
Σταυρο, σε εχουμε ταραξει οι υποψηφιοι αγοραστες... :lol:
Μηπως να ασχοληθεις επαγγελματικα; Συμβουλος αγορων και ετσι.
devil's animal
02/12/2015, 11:29
abs θέλουμε ή όχι?
ναι, γιατι οχι...
εφοσον μιλαμε για πολη και οδηγηση ολο τον χρονο με ολες τις συνθηκες, δεν θα ηταν κακο...
devil's animal
02/12/2015, 11:30
Σταυρο, σε εχουμε ταραξει οι υποψηφιοι αγοραστες... :lol:
Μηπως να ασχοληθεις επαγγελματικα; Συμβουλος αγορων και ετσι.
παρε τηλ γιατι μολις κανονισα και για σενα...
αλλα χασαμε μια γ@ματη ευκαιρια ρπμ...:rolleyes:
5ταχυτο και ισως χειροτερο απ'τον προκατοχο του...γι'αυτο δεν εχει πουλησει και δινεται φθηνα...
δεν νομιζω οτι υπαρχει τομεας που να υπερτερει του στρωματος...και δινονται ιδια τιμη...
Έχοντας οδηγήσει και τα 2 μέσα σε πόλη (όχι Αθήνα/Σαλονικη) το 700 με βόλεψε καλύτερα απο το στρομ. Έκοβε το τιμόνι περισσότερο? Είχε ελαφριά αίσθηση? Δε μπορώ να το προσδιορίσω, αλλά ήταν βολικότερο
Ταξίδι δεν έχω κάνει με κανένα απο τα 2, καθώς και φόρτωμα/δικάβαλο
BMW F650 800cc
αν βρεις στην τιμη....
καει και λιγο
cbf ή fazer 600 ή και bandit.Eναλλακτικά,gsxf νομίζω το λένε και ειναι αδικημένο στο Ελλάδα.
τετοιο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6739290/
zannisvel
02/12/2015, 12:18
τετοιο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6739290/
Το συγκεκριμενο ποτε δε καταλαβα γιατι το λενε F 650 GS ενω ειναι 800cc. Αλλα ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη!!
Manalishi
02/12/2015, 12:20
Bandit 650
ή τέτοιο και τα ρέστα παγωτό....http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6848726/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7158668/
devil's animal
02/12/2015, 12:42
BMW F650 800cc
αν βρεις στην τιμη....
καει και λιγο
βρηκα καποια σε αυτες τις τιμες...
αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα οσον αφορα την αξιοπιστια (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146495&p=2635764&viewfull=1#post2635764)...
ειδικα για τα πρωτα μοντελα και τα 650...
ή τέτοιο και τα ρέστα παγωτό....http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6848726/
Είδα εχθές ένα πράσινο. Εντυπωσιακότατο, δείχνει άλλο μηχανάκι σε αυτό το χρώμα! (Κάποιος το έχει εδώ μέσα, Γιώργος; )
"Αν βρεις μηχανάκι -που θα βρεις- καλά δουλεμένο από τον προηγούμενο, ότι ήταν να πάθει θα το είχε πάθει. Οπότε κοίτα να έχει προίκα (που αν δεν τη θες, εδώ είμαστε εμείς να σε απαλλάξουμε από αυτήν ) και χτύπα το άφοβα."
υπαρχει μοτο διχως εστω και ενα θεματακι...
γενικα παντως ειναι καλα, οικονομικα και ανετα
devil's animal
02/12/2015, 12:46
cbf ή fazer 600 ή και bandit.Eναλλακτικά,gsxf νομίζω το λένε και ειναι αδικημένο στο Ελλάδα.
Bandit 650
ναι, μαγκες τα μηχανακια τα ξερω...
απλα θελω να μου πειτε γιατι αυτα και οχι το v-strom που ειναι η σκεψη-επιλογη του μελλοντικου κατοχου...
θελω να μιλαμε με επιχειρηματα...οχι στον αερα...
εννοειται οτι οι αποψεις κατοχων, ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτες..(οχι v-strom..ολων των αλλων)...
spyrakos35
02/12/2015, 12:50
απλα θελω να μου πειτε γιατι αυτα και οχι το v-strom που ειναι η σκεψη-επιλογη του μελλοντικου κατοχου...
εμείς βεστρόμ θα σου λέγαμε
εσύ μας το απόκλεισες
γιατι οχι το v-strom που ειναι η σκεψη-επιλογη του μελλοντικου κατοχου...
:
Απο την στιγμη που υπαρχει το υπερτατο εργαλειο V-Strom
γιατι το ψαχνεις παρακατω;
346656
Giorgos19
02/12/2015, 13:00
Από αυτά που ανέφερες, Street Triple.
Μεγάλο σχολείο και θα κάνει τα πάντα, εκτός από χώμα βέβαια. Σέρβις όπως και σε ένα ιαπωνικό της ίδιας κατηγορίας. Γκάζι τρομερό για την κατηγορία του. Θέλει λίγο σεβασμό αλλά όχι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιος με μικρή εμπειρία. Από βλάβες εμένα δεν μου έχει βγάλει κάτι, εξαιρώντας την ανάκληση για ανορθωτή.
Κατανάλωση; Στα δικά μου χέρια από τέρμα γεμάτο και με φουλ καγκούρικη οδήγηση μέσα στην πόλη μου ανάβει ρεζέρβα στα 180 km. (δεν έχει δείκτη βενζίνης). Η max αυτονομία που έχω δει, είναι 240 κάτι km γυρνώντας από Μονεμβασιά μονοκάβαλος με μια τσάντα πλάτης και tank bag. Σταθερά στα 140 km/h και με αρκετά ανοίγματα μέχρι, σχεδόν, την τελική. Είχα πάθει πλάκα τότε, δεν το περίμενα.
Στα γρήγορα αυτά Σταύρο για το συγκεκριμένο. Δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά και να γράψω αναλυτικά αυτή τη στιγμή, επομένως αν θες κάτι ρώτησέ με!
:beer:
edit: Στα αρνητικά: Βράζει εύκολα μέσα στην κίνηση, το τιμόνι δεν κόβει πολύ.
devil's animal
02/12/2015, 13:01
εμείς βεστρόμ θα σου λέγαμε
εσύ μας το απόκλεισες
Απο την στιγμη που υπαρχει το υπερτατο εργαλειο V-Strom
γιατι το ψαχνεις παρακατω;
346656
γιατι θεωρω οτι ειναι ΑΚΡΙΒΟ για τα χρονια του και γι'αυτα που προσφερει...
ειναι παρωχημενο...βγηκε το 2004, που σημαινει οτι ειναι >12 ετων, σαν τεχνολογια και φιλοσοφια...
υπαρχουν νεοτερα μηχανακια που κανουν τα ιδια λεφτα σαν μεταχειρισμενα και κανουν και τα ιδια πραγματα που κανει το v-strom και μπορει και καλυτερα απ'οτι τα κανει το v-strom...
απλα θελω αποδειξεις...χειροπιαστες..απο κατοχους...
:ninja:
Εγω ημουν προφανως ειρωνικος...
δεν θα ανεβαινα πανω σε v-strom ουτε συνεπιβατης....
amyroukai
02/12/2015, 13:07
Κοίτα τώρα γέλιο.
ΕΣΕΝΑ δεν σου αρέσει το Vstrom, δεκτό.
Bandit: Καλύτερα φρένα, μακράν, πιθανώς και καλύτερη ανάρτηση υπό πίεση (αλλά και 25 τουλάχιστον κιλά παραπάνω). Δεν μιλάμε για τέτοιες συνθήκες όμως, οπότε το Vstrom έχει ίδια κατανάλωση, καλύτερη ανεμοκάλυψη, μεγαλύτερη σέλα, πιο άνετο στα γόνατα, πιο πολλά περιφερειακά για να το φέρεις στα τουριστικά σου γούστα, φτηνότερα λάστιχα και στα κατάλληλα χέρια το έχω δει να στρίβει εξαιρετικά.
CBF, ER6 ότι ισχύει και για το bandit περίπου, η σέλα του CBF δεν είναι η καλύτερη, του ER6 μου φάνηκε μάλλον στριμωγμένη. Το αυτό ισχύει και για το Versys, απλά δεν έχει τους χώρους του Vstrom ούτε την κάλυψη, είναι όμως πιο καλό υπό πίεση.
Fazer S2 κλπ, έχουν "θερμαινόμενη" πίσω σέλα όχι ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους, σύστημα εμπλουτισμού συνεπιβάτη με καυσαέρια, και κινητήρα που έχει την κλασσική υστερία που χαρακτηρίζει τα πολύστροφα τετρακύλινδρα, άρα όχι το καλύτερο για πόλη και τουρισμό. Το δικό μου το 1000 είναι καλύτερη πρόταση αλλά δεν ξέρω αν θέλει ο άνθρωπος να ανέβει τόσο σε κυβικά και με τέτοια δυνατότητα σε χρήματα είναι κρίμα να μην πάρει ABS.
Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το Vstrom καλώς η κακώς είναι πολύ πολύ ισχυρός παίκτης και πρέπει να θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο για να το αποφύγεις...
.....
Εχω γνωστο με υπερκαταπληκτικο Απριλια Πεγκασο σε υπερ-αριστη κατασταση...
μηπως θελεις να τον ψησουμε να το παρεις.....ακομη το μαζευει!!
:D
devil's animal
02/12/2015, 13:10
Από αυτά που ανέφερες, Street Triple.
Μεγάλο σχολείο και θα κάνει τα πάντα, εκτός από χώμα βέβαια. Σέρβις όπως και σε ένα ιαπωνικό της ίδιας κατηγορίας. Γκάζι τρομερό για την κατηγορία του. Θέλει λίγο σεβασμό αλλά όχι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιος με μικρή εμπειρία. Από βλάβες εμένα δεν μου έχει βγάλει κάτι, εξαιρώντας την ανάκληση για ανορθωτή.
Κατανάλωση; Στα δικά μου χέρια από τέρμα γεμάτο και με φουλ καγκούρικη οδήγηση μέσα στην πόλη μου ανάβει ρεζέρβα στα 180 km. (δεν έχει δείκτη βενζίνης). Η max αυτονομία που έχω δει, είναι 240 κάτι km γυρνώντας από Μονεμβασιά μονοκάβαλος με μια τσάντα πλάτης και tank bag. Σταθερά στα 140 km/h και με αρκετά ανοίγματα μέχρι, σχεδόν, την τελική. Είχα πάθει πλάκα τότε, δεν το περίμενα.
Στα γρήγορα αυτά Σταύρο για το συγκεκριμένο. Δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά και να γράψω αναλυτικά αυτή τη στιγμή, επομένως αν θες κάτι ρώτησέ με!
edit: Στα αρνητικά: Βράζει εύκολα μέσα στην κίνηση, το τιμόνι δεν κόβει πολύ.
Γιωργο πες μου λιγο απο φορτωμα πως παει...
δικαβαλο? σου εχει πει η κοπελα σου αν ειναι ανετο π.χ. και στα ποσα χλμ σερι κουραστηκε?
απο καλυψη αερα? στα ποσα χλμ αισθανεσαι ανετα?
εγω την θεωρω εξαιρετικη επιλογη αλλα επειδη ειναι 1,85 ο μελλοντικος κατοχος, θελω να ξερω αν θα τον βολεψει σε εργονομια θεσεως και σε ταξιδι...
240χλμ αυτονομια me 17αρι ντεποζιτο, σημαινει κοντα στα 7lt/100km, σωστα? και αυτα στην εθνικη μονοκαβαλος... στην πολη ποσο? πανω απο 8?
amyroukai
02/12/2015, 13:13
Σταύρο το triple το έχω καβαλήσει γιατί το έχει φίλος. Είναι σαν SS τα πόδια, για γρήγορη βόλτα μιά χαρά ή για κοντινά στην πόλη, αλλά για ταξίδι πρέπει να είσαι αποφασισμένος.
Σταύρο το triple το έχω καβαλήσει γιατί το έχει φίλος. Είναι σαν SS τα πόδια, για γρήγορη βόλτα μιά χαρά ή για κοντινά στην πόλη, αλλά για ταξίδι πρέπει να είσαι αποφασισμένος.
Αν δεν εισαι πανω απο 1.80 μια χαρα ειναι...
μην κοιτας εμας τους XXXXL
spyrakos35
02/12/2015, 13:15
δικαβαλο? σου εχει πει η κοπελα σου αν ειναι ανετο π.χ. και στα ποσα χλμ σερι κουραστηκε?
εγω την θεωρω εξαιρετικη επιλογη αλλα επειδη ειναι 1,85 ο μελλοντικος κατοχος, θελω να ξερω αν θα τον βολεψει σε εργονομια θεσεως και σε ταξιδι...
240χλμ αυτονομια me 17αρι ντεποζιτο, σημαινει κοντα στα 7lt/100km, σωστα? και αυτα στην εθνικη μονοκαβαλος... στην πολη ποσο? πανω απο 8?
σταυρε το πας λάθος
ο γιάννης στο φουζουρου δε βολεύτηκε, ο μπσηλός (φίλος φίλου) που είναι κανα δίμετρο και ντουλάπας, μια χαρά βολεύτηκε
καταλαβαίνεις τι εννοώ?
Pan (dvs)
02/12/2015, 13:17
Το συγκεκριμενο ποτε δε καταλαβα γιατι το λενε F 650 GS ενω ειναι 800cc. Αλλα ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη!!
Του λειπουνε καποια αλογα,αν δεν κανω λαθος.
Το bandit για Θεσσαλονικη,οχι γιατι το εχω ,ουτε γιατι το γουσταρω.
Καλη τιμη αγορας,ασπαστο,οικονομικο σε καυσιμο και συντηρηση,απροβληματιστο.Σχετικα βαρυ μεχρι να ξεκινησεις,μετα ουτε που το καλαταβαινεις.Εχει καλη ροπη,αρκετα σημαντικο τοσο στην πολη οσο και εκτος.
Μετα απο λιγο καιρο το 70 πολη 30 εξω,θα αντιστραφει.
Αν μιλαμε για Αθηνα,τοτε καλυτερα κατι ποιο ελαφρυ.
amyroukai
02/12/2015, 13:20
/σπαμομόουντ
στο fjr δεν βολεύτηκα σε πρώτη φάση αλλά μετά μου είπαν ότι ρυθμίζεται το ταμτιριίμ του έτσι και γιουβέτσι οπότε πιθανώς η πρώτη εντύπωση να μπορεί να αλλάξει. Άμα είσαι με τα γόνατα στους αγκώνες όμως, αυτό δεν αλλάζει.
/σπαμομόουντ
/σπαμομόουντ
στο fjr δεν βολεύτηκα σε πρώτη φάση αλλά μετά μου είπαν ότι ρυθμίζεται το ταμτιριίμ του έτσι και γιουβέτσι οπότε πιθανώς η πρώτη εντύπωση να μπορεί να αλλάξει. Άμα είσαι με τα γόνατα στους αγκώνες όμως, αυτό δεν αλλάζει.
/σπαμομόουντ
:uplate:
spyrakos35
02/12/2015, 13:24
/σπαμομόουντ
/σπαμομόουντ
Ναι ρε δε σε κατηγορησα
Ομως ο κανονας ισχυει..... Επειδη ο δικος μου κωλος βολευεται καπου ή ο σβερκος μου αντεχει, δε σημαινει οτι ισχυει και για ολους
devil's animal
02/12/2015, 13:33
Κοίτα τώρα γέλιο.
ΕΣΕΝΑ δεν σου αρέσει το Vstrom, δεκτό.
Bandit: Καλύτερα φρένα, μακράν, πιθανώς και καλύτερη ανάρτηση υπό πίεση (αλλά και 25 τουλάχιστον κιλά παραπάνω). Δεν μιλάμε για τέτοιες συνθήκες όμως, οπότε το Vstrom έχει ίδια κατανάλωση, καλύτερη ανεμοκάλυψη, μεγαλύτερη σέλα, πιο άνετο στα γόνατα, πιο πολλά περιφερειακά για να το φέρεις στα τουριστικά σου γούστα, φτηνότερα λάστιχα και στα κατάλληλα χέρια το έχω δει να στρίβει εξαιρετικά.
CBF, ER6 ότι ισχύει και για το bandit περίπου, η σέλα του CBF δεν είναι η καλύτερη, του ER6 μου φάνηκε μάλλον στριμωγμένη. Το αυτό ισχύει και για το Versys, απλά δεν έχει τους χώρους του Vstrom ούτε την κάλυψη, είναι όμως πιο καλό υπό πίεση.
Fazer S2 κλπ, έχουν "θερμαινόμενη" πίσω σέλα όχι ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους, σύστημα εμπλουτισμού συνεπιβάτη με καυσαέρια, και κινητήρα που έχει την κλασσική υστερία που χαρακτηρίζει τα πολύστροφα τετρακύλινδρα, άρα όχι το καλύτερο για πόλη και τουρισμό. Το δικό μου το 1000 είναι καλύτερη πρόταση αλλά δεν ξέρω αν θέλει ο άνθρωπος να ανέβει τόσο σε κυβικά και με τέτοια δυνατότητα σε χρήματα είναι κρίμα να μην πάρει ABS.
Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το Vstrom καλώς η κακώς είναι πολύ πολύ ισχυρός παίκτης και πρέπει να θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο για να το αποφύγεις...
μας γ@μησες την ψυχολογια τωρα...:a018::lol:
δλδ το versys δεν ειναι (εστω και στα σημεια) καλυτερο?
το cbf θα ειναι σιγουρα καλυτερο εκτος πυλων, απο το v-strom καθ'οτι 4κ...
στην πολη αυτο πως μεταφραζεται? καιει πολυ παραπανω...κοβει αρκετα το τιμονι του?
τα πεζοδρομια τα ανεβαινει οπως το v-strom ή θελει πιο πολυ προσοχη μην βρουν οι λαιμοι των εξατμισεων?
οποιαδηποτε πληροφορια τετοιου ειδους δεκτη...
devil's animal
02/12/2015, 13:36
σταυρε το πας λάθος
ο γιάννης στο φουζουρου δε βολεύτηκε, ο μπσηλός (φίλος φίλου) που είναι κανα δίμετρο και ντουλάπας, μια χαρά βολεύτηκε
καταλαβαίνεις τι εννοώ?
ναι καταλαβαινω...αλλα επειδη ο αλλος δεν εχει εμπειρια απο μηχανες...
και ακομα και να τον βαλω να κατσει πανω, δεν θα καταλαβει αν του κανει ή οχι...(που και παλι ειναι δυσκολο για καποιους εμπειρους)...
προσπαθω να βγαλω μια ακρη για να μην "ξεπεσει" και αυτος, οπως ολοι οι υπολοιποι...
και θεωρω τελειως λαθος να δινονται 4 και 4,5 χιλιαρικα εν ετη 2015-16 για το v-strom...:plaf:
devil's animal
02/12/2015, 13:37
Εχω γνωστο με υπερκαταπληκτικο Απριλια Πεγκασο σε υπερ-αριστη κατασταση...
μηπως θελεις να τον ψησουμε να το παρεις.....ακομη το μαζευει!!
:D
ποσα λεφτα θα μας δωσει?
για να δω αν μας συμφερει....:D
Giorgos19
02/12/2015, 13:41
Από φόρτωμα δεν ξέρω.. Δεν έχω μπαγκάζια :(
Για συνεπιβάτη είναι σίγουρα πιο άνετο από το GSR που είχα πριν. Θα σου δώσω 2 παραδείγματα.
α) Κοπέλα που δεν είχε ξανανέβει σε μηχανή "έβγαλε" άνετα, κατά τα λεγόμενά της, Αιγάλεω-Λαύριο non stop ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή.
β) Κοπέλα με μια σχετική εμπειρία σαν συνεπιβάτης "έβγαλε" χωρίς κλάψες Αθήνα-Γαλαξείδι χωρίς στάση. Στην επιστροφή (την ίδια μέρα) την άκουσε λίγο όμως.
Σίγουρα δεν είναι Vstrom αλλά αντικειμενικά είναι άνετο. Στα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι, είναι η απουσία χειρολαβών. Αυτό ίσως τρομάξει έναν άπειρο συνεπιβάτη.
Εγώ στο 1,80 κάτι μέχρι τα 150 νιώθω άνετα, χωρίς να σκύβω.
Για τις καταναλώσεις, τα νούμερα που σου έδωσα είναι μέχρι ρεζέρβα που είναι 3λιτρη. Επομένως για το ταξίδι που ανέφερα παραπάνω, έχεις περίπου 6lt/100km και για μέσα στην πόλη φουλ καγκουριά (για τα δικά μου δεδομένα :lol: ) γύρω στα 7,5lt/100km.
Μηπως πρέπει να αποφασίσεις αν θες όρθιο η σκυφτό;; Ον-οφ η γυμνό;; Δικύλινδρο η τετρακύλινδρο;; Οποίος και να σου πει ότι σε ταξιδι φορτώνεται καλα το triple μάλλον δεν ξέρει τι θα πει πλαϊνές βαλίτσες πιςω βαλίτσα και τανκ μπαγκ... Με ποσά θες να ταξιδεύεις;; Με 140 πιστεύω θα εισαι καλυμμένος.. Οποτε μάλλον σου ταιριάζει αυτό που δεν θες... Δεν σου λέω να το πάρεις και να σιχτιριζεις απο την πρώτη μέρα... Απλά βάλτο σαν σκέψη... Μπορείς να βρεις και φθηνότερα απο 4000€... Και πολύ προσεγμένα κτλ...
Τον Τίγρη κανείς δεν τον ανέφερε, μου κάνει εντύπωση, και ταξιδιάρης και οικονομικός και βρίσκεις με λίγο ψάξιμο στα λεφτά που διαθέτεις (άντε και λίγο παραπάνω)
Ο λόγος είναι ότι τον πάω τον Τίγρη :D
Και σχεδόν όλοι οι κάτοχοι λένε πως είναι σχολείο, δεν τρομάζει και μέσα στην πόλη είναι ένα μεγάλο παπί.
devil's animal
02/12/2015, 13:46
Του λειπουνε καποια αλογα,αν δεν κανω λαθος.
Το bandit για Θεσσαλονικη,οχι γιατι το εχω ,ουτε γιατι το γουσταρω.
Καλη τιμη αγορας,ασπαστο,οικονομικο σε καυσιμο και συντηρηση,απροβληματιστο.Σχετικα βαρυ μεχρι να ξεκινησεις,μετα ουτε που το καλαταβαινεις.Εχει καλη ροπη,αρκετα σημαντικο τοσο στην πολη οσο και εκτος.
Μετα απο λιγο καιρο το 70 πολη 30 εξω,θα αντιστραφει.
Αν μιλαμε για Αθηνα,τοτε καλυτερα κατι ποιο ελαφρυ.
για Αθηνα μιλαμε...
και πιο κεντρο πεθαινεις...Ομονοια, Αθηνας, Μοναστηρακι και περιξ...
spyrakos35
02/12/2015, 13:49
Τον Τίγρη κανείς δεν τον ανέφερε, μου κάνει εντύπωση, και ταξιδιάρης και οικονομικός και βρίσκεις με λίγο ψάξιμο στα λεφτά που διαθέτεις (άντε και λίγο παραπάνω)
Και σχεδόν όλοι οι κάτοχοι λένε πως είναι σχολείο, δεν τρομάζει και μέσα στην πόλη είναι ένα μεγάλο παπί.
ποιον τίγρη από όλους γιατί έχω μπερδευτεί
Pan (dvs)
02/12/2015, 13:49
για Αθηνα μιλαμε...
και πιο κεντρο πεθαινεις...Ομονοια, Αθηνας, Μοναστηρακι και περιξ...
Τετρακυλιδρο για Αθηνα,ειδικα το καλοκαιρι ΔΕΝ.Ειπες οτι δεν εχει εμπειρια,οποτε κατι ελαφυ θα ητανε οτι καλυτερο.Ο Τιγρης που λεει ο Vaska θα τον ζορισει.Χωρις πλακα,ενας Πηγασος θα του εκανε τη ζωη ευκολη.
Να προσθεσω http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5491357/
devil's animal
02/12/2015, 13:50
Μηπως πρέπει να αποφασίσεις αν θες όρθιο η σκυφτό;; Ον-οφ η γυμνό;; Δικύλινδρο η τετρακύλινδρο;; Οποίος και να σου πει ότι σε ταξιδι φορτώνεται καλα το triple μάλλον δεν ξέρει τι θα πει πλαϊνές βαλίτσες πιςω βαλίτσα και τανκ μπαγκ... Με ποσά θες να ταξιδεύεις;; Με 140 πιστεύω θα εισαι καλυμμένος.. Οποτε μάλλον σου ταιριάζει αυτό που δεν θες... Δεν σου λέω να το πάρεις και να σιχτιριζεις απο την πρώτη μέρα... Απλά βάλτο σαν σκέψη... Μπορείς να βρεις και φθηνότερα απο 4000€... Και πολύ προσεγμένα κτλ...
δεν ειναι για μενα το μηχανακι...το ξεκαθαρισα...
ο μελλοντικος κατοχος εχει εμπειρια απο ενα beverly 500 cruiser...
που εκανε ολα αυτα που εγραψα, αλλα ειναι scooter και τριμπ0υρδελο ιταλικο...:lol:
το οποιο παρεπιπτοντως στα 165-170 τερματιζει και καιει και τον πατο του...
δεν ειχε κατι αλλο πριν...δεν ξερει τι εστι "μηχανη"...:rolleyes:
Ο τιγρης ειναι πάνω απο 800 κυβικά, και εκτός μπάτζετ το 800αρι
devil's animal
02/12/2015, 14:02
Τετρακυλιδρο για Αθηνα,ειδικα το καλοκαιρι ΔΕΝ.Ειπες οτι δεν εχει εμπειρια,οποτε κατι ελαφυ θα ητανε οτι καλυτερο.Ο Τιγρης που λεει ο Vaska θα τον ζορισει.Χωρις πλακα,ενας Πηγασος θα του εκανε τη ζωη ευκολη.
Να προσθεσω http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5491357/
ναι αμα ηταν για μονοκυλινδρο ηξερα και εγω...αλλα δεν θελει λογω των ταξιδιων...
εγω θα του προτεινα ενα husqvarna tr650 strada (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7016040/) ή ενα tenere XTZ660...
Pan (dvs)
02/12/2015, 14:06
ναι αμα ηταν για μονοκυλινδρο ηξερα και εγω...αλλα δεν θελει λογω των ταξιδιων...
εγω θα του προτεινα ενα husqvarna tr650 strada (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7016040/) ή ενα tenere XTZ660...
Τα μονοκυλινδρα μια χαρα ταξιδια κονουνε.
devil's animal
02/12/2015, 14:09
Τα μονοκυλινδρα μια χαρα ταξιδια κονουνε.
μην το παμε εκει, please...
οπως και να το κανεις, οσο πιο πολλοι κυλινδροι τοσο το καλυτερο για ανοιχτο δρομο...
ας μεινουμε σε αυτο...
θα προσπαθησω να τον μεταπεισω, αλλα θελει και λιγο ανεμοκαλυψη + ανεση για συνεπιβατη...οποτε τα περισσοτερα μονοκυλινδρα χανουν πανηγυρικα απο τα υπολοιπα...
εννοειται οτι οι αποψεις κατοχων, ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτες..(οχι v-strom..ολων των αλλων)...
Λίγο πολύ αυτά τα μοντέλα που έχουν αναφερθεί είναι χιλιοαναλυμένα...εγώ ήμουν κάτοχος Versys 08' 2 χρόνια και μετάνιωσα που το πούλησα.
Η μηχανή αυτή κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: ροπάτη και στριφτερή για τα εντός και πάσης φύσεως στροφιλίκια, οικονομική στην κατανάλωση και στην συντήρηση (πλην των ελαστικών σε σχέση με 21' 19' τροχους)
ταξιδεύει με καλή μ.ω.τ. (130-150χλμ) με συμβιβασμούς στην άνεση και κάλυψη από αέρα, ποιοτικές αναρτήσεις (ειδικά το μπροστινό έτη φωτός από vstrom και ΤΑ), τα φρένα ικανοποιητικά και το abs μέτριο (σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα).
Πέρα από το αισθητικό θέμα την θεωρώ την ποιο τίμια μηχανή της κατηγορίας της. Αllaround διασκεδαστική καθημερινή μηχανή.
Αυτά.
pipe_smoker
02/12/2015, 14:12
Κάτοχος δεν είμαι, αλλά βοήθησα τον κολλητό μου στην αγορά της πρώτης του μηχανής πολύ πρόσφατα, οπότε και φρέσκα τα έχω, και μια εμπειρία έχω σχετικά.
CBF600 με ABS.
Αρχίζουν πολύ κάτω από τα λεφτά που κοιτάς (περίπου στα μισά....).
Για να βγάλει πρόβλημα πρέπει να το πιάσεις και να το κοπανάς στον τοίχο.
Πολύ εύκολο στην οδήγηση. (ναι, είναι τάφος μπροστά σε φέηζερ κλπ, αλλά για άνθρωπο που ανεβαίνει πρώτη φορά σε μηχανή, καλός είναι ο τάφος)
Δεν τρομάζει και γενικά έχει πάρα πολύ ομαλή λειτουργία. Ηλεκτρικό μέχρι αηδίας.
Φορτώνεται, θέση συνεπιβάτη σχετικά καλή, μηδενικός χώρος κάτω από τη σέλα (μόνο τα χαρτιά χωράνε, και δυο κλειδιά).
Δεν ξέρω πόσο καίει.
Όσες φορές το δανείστηκα ούτε στις λακκούβες έπαθα σοκ, ούτε ανέβαινα το πεζοδρόμιο λες και θα σπάσουν τα αυγά (σίγουρα δεν είναι κατσίκι).
Παρ'όλο που έχω παρακαλομάθει με το δικό μου το τρακτέρ, όσες φορές έκανα προσπέραση ή χρειάστηκα λίγο "μπρααααπ" δε με απογοήτευσε/κρέμασε κλπ.
Σε συγκρίσεις με άλλα δεν μπορώ να μπω.
Μπορεί το βέρσυς να είναι 10 φορές καλύτερο, μπορεί το BMW να είναι 20 φορές καλύτερο, αλλά εγώ δεν το ξέρω.
Και μιας και ζήτησες απόψεις με μια βάση, εγώ αυτά μπορώ να πω για το CBF.
pipe_smoker
02/12/2015, 14:15
αλλα θελει και λιγο ανεμοκαλυψη...
Νομίζω κάπου είπες ότι είναι 1,85?
Στο CBF λογικά θα χρειαστεί μεγαλύτερη ζελατίνα.
Εγώ είμαι 1,80 και καμιά κάλυψη φοβερή δεν είδα.
spyrakos35
02/12/2015, 14:19
Νομίζω κάπου είπες ότι είναι 1,85?
Στο CBF λογικά θα χρειαστεί μεγαλύτερη ζελατίνα.
Εγώ είμαι 1,80 και καμιά κάλυψη φοβερή δεν είδα.
αυτό μπορεί να έρχεται λίγο με τα γνωστά φρυδάκια
devil's animal
02/12/2015, 14:20
Λίγο πολύ αυτά τα μοντέλα που έχουν αναφερθεί είναι χιλιοαναλυμένα...εγώ ήμουν κάτοχος Versys 08' 2 χρόνια και μετάνιωσα που το πούλησα.
Η μηχανή αυτή κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: ροπάτη και στριφτερή για τα εντός και πάσης φύσεως στροφιλίκια, οικονομική στην κατανάλωση και στην συντήρηση (πλην των ελαστικών σε σχέση με 21' 19' τροχους)
ταξιδεύει με καλή μ.ω.τ. (130-150χλμ) με συμβιβασμούς στην άνεση και κάλυψη από αέρα, ποιοτικές αναρτήσεις (ειδικά το μπροστινό έτη φωτός από vstrom και ΤΑ), τα φρένα ικανοποιητικά και το abs μέτριο (σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα).
Πέρα από το αισθητικό θέμα την θεωρώ την ποιο τίμια μηχανή της κατηγορίας της. Αllaround διασκεδαστική καθημερινή μηχανή.
Αυτά.
ωραια...
εχουμε εναν πολυ καλο λογο να προτιμηθει το versys σε σχεση με το v-strom...καλυτερες αναρτησεις...
επισης πρεπει να ειναι και πιο ελαφρια και σχετικα πιο μανιτζεβελη...
αν συνδυασθει και με μια καλη τιμη, εχουμε τα πρωτα "πατηματα"...
danke..
devil's animal
02/12/2015, 14:23
Σε συγκρίσεις με άλλα δεν μπορώ να μπω.
Μπορεί το βέρσυς να είναι 10 φορές καλύτερο, μπορεί το BMW να είναι 20 φορές καλύτερο, αλλά εγώ δεν το ξέρω.
Και μιας και ζήτησες απόψεις με μια βάση, εγώ αυτά μπορώ να πω για το CBF.
ευχαριστω Παναγιωτη...
η τιμη ειναι κατι βασικο...
ειναι τρομερο να μπορει να κανει οτι και το στρωμα στην μιση τιμη...
μενει να δουμε ποσο παραπανω καιει....αν καιει...
εσυ μιλας για το injection ετσι? οχι το καρμπυρατερατο...
που ειναι αυτος ο npat οταν τον χρειαζεσαι??:lol:
pipe_smoker
02/12/2015, 14:30
ευχαριστω Παναγιωτη...
η τιμη ειναι κατι βασικο...
ειναι τρομερο να μπορει να κανει οτι και το στρωμα στην μιση τιμη...
μενει να δουμε ποσο παραπανω καιει....αν καιει...
εσυ μιλας για το injection ετσι? οχι το καρμπυρατερατο...
που ειναι αυτος ο npat οταν τον χρειαζεσαι??:lol:
Εγώ για καμπυΛατέρ μιλάω:p
Γιατί αυτό βασικά πήρε ο φίλος.
Τί διαφορές μπορεί να υπάρχουν με το ψεκαστό, θα σε γελάσω.
Σίγουρα δε θα έχει την άνεση του strom σε κάποια σημεία.
Αλλά εγώ πάντα προτιμώ το 4κύλινδρο.
Ούτε μου στόλαρε πουθενά εντός πόλης (ήμαρτον δεν είναι R6), και κανά δυο φορές που βγήκα εθνική και χρειάστηκε να πάω καμιά 40αριά χλμ, με 140 πήγαινα όλο άνεση και χάρη.
Για τα δικά μου δεδομένα και για το συγκεκριμένο μηχανάκι, θεωρώ είναι μια χαρά.
(για τα δεδομένα που πιάναμε στο άλλο θρεντ, βλ. ταξίδι με μωτ 378 χλμ/ώρα, όχι δεν κάνει:lol:)
SHOOTER045
02/12/2015, 14:41
Έχοντας οδηγήσει και τα 2 μέσα σε πόλη (όχι Αθήνα/Σαλονικη) το 700 με βόλεψε καλύτερα απο το στρομ. Έκοβε το τιμόνι περισσότερο? Είχε ελαφριά αίσθηση? Δε μπορώ να το προσδιορίσω, αλλά ήταν βολικότερο
Ταξίδι δεν έχω κάνει με κανένα απο τα 2, καθώς και φόρτωμα/δικάβαλο
Είχα και τα δύο ΤΑ(650/700)
και τα δύο strom παλιό καινούριο
Σε όλες τις συνθήκες πλην μεγάλου ταξιδιού.
Σχεδόν πάντα φορτωμένα με δεύτερο αλλά όχι πολλά μπαγκάζια, αλλά με παραφερναλια φαρους σειρήνες κλπ.
Το στρομ το θεωρώ ποιο σταθερό αλλά ποίο αργό σαν γεωμετρία,απ το ΤΑ.
ποίο δυνατό σίγουρα ,ποίο οικονομικό γιατι στο ΤΑ μετά τα 140+ ανοίγει το τετραπεταλουδο και ΡΟΥΦΑΕΙ.
Στο μπροστινό δίνει ποιο καλή πληροφόρηση το strom .
Τα φρένα τού τα όμως με το συνδυασμένο είναι κλάσεις ανώτερο.
Στην σέλα η άνεση είναι λίγο πολύ κοινή.
Με την διαφορά (προσωπική εκτίμηση) ότι το ΤΑ με βολεύει περισσότερο λόγω ότι το κάλυμμα τού επιτρέπει να γλιστράει και να αλλάζεις θέση σώματος.
Του στρομ πέρα ότι δεν γλιστράει έχει και ένα μικρό καρούμπαλο κάτω από τα @@ .
Κάλυψη απ τον αέρα το στρώμα έχει ελαφρώς καλύτερη με την μεγάλη ζελατίνα.
Στην κίνηση εντός το ΤΑ υπερτερεί είναι ποιο μανιτζεβελο.
Στο ταξίδι το στρομ
Στο χώμα πάλι το ΤΑ άλλα θέλει αλουμινένια ποδιά.
Αν και έχω την ευχέρεια να παίρνω οποίο θέλω προτιμώ το ΤΑ.
το F800 μικρό και μεγάλο.
Το μικρό με τις αλουμινενιες και τούς χαζούς διακόπτες (δεξιά και αριστερά) δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις λόγω χαζών προβλημάτων.
Έχει θερμαινόμενα οεμ (ακούς Σπύρο)
Αναρτήσεις καλύτερες και απ τα δύο αλλα ,όταν δούλευε.
Θέση που στην παρατεταμένη θα κουράσει.
Το μεγάλο είναι σε άλλη κλάση ΚΤΜ ιζει.
Τώρα κατανάλωση είναι στα μεγέθη τού στρομ περίπου,εχει απότομο abs που όμως απενεργοποιείται απ το τιμόνι.
Γκάζι το μεγάλο πολύ παραπάνω.
Το versus αν και δεν το είχα πολύ καιρό μπορώ να πω ότι είχε καλή ροπή αλλά η θέση με δύο εύσωμους με στολές κλπ σαν να μην φτάνει.
Στην πόλη είναι ευκινητο, φρένα επιπέδου στρομ.
Κάλυψη ίσως τρίτο πίσω από στρομ ΤΑ
Και υπ όψιν ότι κανένα από τα 4 δεν κουνάει με βαλίτσα
Επίσης στα μπεμπέ τα δεύτερης γενιάς πού θεραπευσαν τις παιδικές ασθένειες
Τωρα εγω ασουμ να σΕ πω για το χορνετ που καβαλαω τωρα σε σχεση με το βεστρινγκ που εχω κανει χιλιόμετρα..... απλα ξερωγω τοναταλλο δεν καταλαβαινω πως μπορεις να τα συγκρινεις αναμεταξυντονε.....
Το ένα εχει 100 αλογα και το άλλο εχει 60 γαιδουρια πανω κατω.... το ένα κανεις σβερκο από τον αερα μετα από 300κμ "ταξιδι" και στο άλλο στα 300κμ ταξιδι κατεβαίνεις και τρεχεις μαραθωνιο.....
Στην πολη το χορνετ είναι πιο βολικο.... το άλλο μου φανηκε λιγο ότι ημουν μαουνιέρης. Το χορνετ καιει πΧιο πολύ παντου.....
Αμα σε πιασουν τα διαολια με το χορνετ κατι κανεις..... με το άλλο κανεις μια τρυπα στο νερο....
Ο αποπισω στο βεστρονγκ περναει καλυτερα από το χορνετ.
Μουμπλε μπουμπλε..... τι άλλο..... οβερολ το χορνετ το θεωρω καλυτερο μηχανακι..... και δεν καταλαβαινω γιατι ζητανε τοσα φραγκα για το βεστρομ..... στα ιδια λεφτα παιρνεις καλυτερα μηχανάκια, αρκει να ξερεις ότι παιρνεις διαφορετικο μηχανακι (αν μιλαμε για το χορνετ παντα, και οπου χορνετ οποιοδήποτε γυμνο ξακοσαρακι..... εκτος του ντυμενου φεηζερ το οποιο θεωρω καλυτερο για allaround χρηση)
Παντως αν μιλαμε ρεαλιστικα, το μονο που μπορεις να βαλεις με το βεstream ως παρομοιο είναι το βερσυς που παλι το θεωρω καλυτερο μηχανακι..... γιατι ετσι.
Σε όλα τα απαφτα να υπολογισεις ότι το βεστρουνγκ είναι και πιο κλεψιμable.....
εντιτ
και αμα το θετε σας το δινω να το κανετε ένα τεστ ραηντ για να δειτε αμα σας βολευει ξερωγω....
Σε όλες τις συνθήκες πλην μεγάλου ταξιδιού.
Σχεδόν πάντα φορτωμένα με δεύτερο αλλά όχι πολλά μπαγκάζια, αλλά με παραφερναλια φαρους σειρήνες κλπ.
Το στρομ το θεωρώ ποιο σταθερό αλλά ποίο αργό σαν γεωμετρία,απ το ΤΑ.
ποίο δυνατό σίγουρα ,ποίο οικονομικό γιατι στο ΤΑ μετά τα 140+ ανοίγει το τετραπεταλουδο και ΡΟΥΦΑΕΙ.
Στο μπροστινό δίνει ποιο καλή πληροφόρηση το strom .
Τα φρένα τού τα όμως με το συνδυασμένο είναι κλάσεις ανώτερο.
Στην σέλα η άνεση είναι λίγο πολύ κοινή.
Με την διαφορά (προσωπική εκτίμηση) ότι το ΤΑ με βολεύει περισσότερο λόγω ότι το κάλυμμα τού επιτρέπει να γλιστράει και να αλλάζεις θέση σώματος.
Του στρομ πέρα ότι δεν γλιστράει έχει και ένα μικρό καρούμπαλο κάτω από τα @@ .
Κάλυψη απ τον αέρα το στρώμα έχει ελαφρώς καλύτερη με την μεγάλη ζελατίνα.
Στην κίνηση εντός το ΤΑ υπερτερεί είναι ποιο μανιτζεβελο.
Στο ταξίδι το στρομ
Στο χώμα πάλι το ΤΑ άλλα θέλει αλουμινένια ποδιά.
Αν και έχω την ευχέρεια να παίρνω οποίο θέλω προτιμώ το ΤΑ.
Το μικρό με τις αλουμινενιες και τούς χαζούς διακόπτες (δεξιά και αριστερά) δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις λόγω χαζών προβλημάτων.
Έχει θερμαινόμενα οεμ (ακούς Σπύρο)
Αναρτήσεις καλύτερες και απ τα δύο αλλα ,όταν δούλευε.
Θέση που στην παρατεταμένη θα κουράσει.
Το μεγάλο είναι σε άλλη κλάση ΚΤΜ ιζει.
Τώρα κατανάλωση είναι στα μεγέθη τού στρομ περίπου,εχει απότομο abs που όμως απενεργοποιείται απ το τιμόνι.
Γκάζι το μεγάλο πολύ παραπάνω.
Το versus αν και δεν το είχα πολύ καιρό μπορώ να πω ότι είχε καλή ροπή αλλά η θέση με δύο εύσωμους με στολές κλπ σαν να μην φτάνει.
Στην πόλη είναι ευκινητο, φρένα επιπέδου στρομ.
Κάλυψη ίσως τρίτο πίσω από στρομ ΤΑ
Και υπ όψιν ότι κανένα από τα 4 δεν κουνάει με βαλίτσα
Επίσης στα μπεμπέ τα δεύτερης γενιάς πού θεραπευσαν τις παιδικές ασθένειες
Μιας και εχεις εμπειρία με αρκετά απο αυτά, αν έπρεπε να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο για κυρίως εντός πόλης ποίο θα έπερνες?
SHOOTER045
02/12/2015, 14:54
Μιας και εχεις εμπειρία με αρκετά απο αυτά, αν έπρεπε να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο για κυρίως εντός πόλης ποίο θα έπερνες?
ΤΑ ΑΒΛΕΠΙ
Αν είχε 6η και λίγα άλογα παραπάνω θα ήταν ιδανικό για παντού
devil's animal
02/12/2015, 15:00
Το versus αν και δεν το είχα πολύ καιρό μπορώ να πω ότι είχε καλή ροπή
πολυ κατατοπιστικος...
:beer::beer:
akis_trevor
02/12/2015, 15:02
ειχα το cbf,fazer s2,ειχω το στρωμ,ειχε το βερσυς ο αδερφος μου.το μπαντιτ το εχω βολταρει μια φορα πατρα ναυπακτο.
θα μου εφοσον μιλαμε κατα κυριο λογο για εντος πολης,βγαλε αμεσως το μπαντιτ και το cbf,μιας και ειναι πιο βαρια σε αισθηση και δυσκινητα μηχανακια.
το κακο με το φεηζερ ειναι οτι χαμηλα ειναι ψοφιο.δεν βολευει για μεσα στην πολη αυτο.αν βεβαια δεν τον χαλαει,νο προμπλεμ.οταν το ειχα,δεν με ενοιαζε μιας και η κ@υλ@ ηταν στο φουλ.
το βερσυς ειναι πιο ευκινητο απτο στρωμ.ροπη λιγο χαμηλοτερα παρομοιο γκαζι.νομιζω πως απο αυτα ειναι το καλυτερο.
αν δεν ειχα την μοτοσυκλετα κυριως για βολτες και δεν παταγα χωμα(οχι οτι παω και εντουρα αλλα λεμε)θα τσιμπαγα το βερσυς ανετα αντι για το στρωμ.
για τα γυμνα που αναφερεις δεν εχω προσωπικη αποψη,ομως δεν θα βολεψει στο 30% που λες πως θελει δικαβαλα φορτωμενα ταξιδια.
αν ψηθει για στρητ,ας ριξει μια ματια στο diversion.δεν το εχω καβαλησει καν,αλλα εχω διαβασει πως εχει χαμηλα την ροπη του και ειναι ευκολο μηχανακι.
η μεταπωληση τον ενδιαφερει;δηλαδη κραταει τα μηχανακια για καιρο η τα δινει πριν κλεισει χρονο;:D
devil's animal
02/12/2015, 15:07
μετα απο μικρη ερευνα που εκανα στο car ειδα οτι οι τιμες ειναι λιγο πολυ παραπλησιες...
κοιτωντας μηχανακια απ'το 2008 και μετα, ειδα οτι παιζουν απο 3000€ και πανω...
versys (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=290&variant=versys&price-from=&price-to=®istration-from=%3E2008®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=3&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)
vstrom (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=242&variant=v+strom&price-from=&price-to=®istration-from=%3E2008®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=3&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)
cbf600 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=22&variant=cbf+600&price-from=&price-to=®istration-from=%3E2008®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=3&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)
μαλλον τα γυμνα τα αποκλειουμε, λογω καλυψης αερα και μηδαμινων χωρων συνεπιβατη/αναβατη...
δεν ξερω αν το hornet εχει το ιδιο μοτερ με το cbf600, οποτε και θα καιει τα ιδια και ισως λιγο παραπανω λογω κιλων...
zannisvel
02/12/2015, 15:11
11 σελιδες strom-ατα...:uplate:
pipe_smoker
02/12/2015, 15:12
δεν ξερω αν το hornet εχει το ιδιο μοτερ με το cbf600, οποτε και θα καιει τα ιδια και ισως λιγο παραπανω λογω κιλων...
Το χόρνετ απ'όσο θυμάμαι είναι μοτέρ από 600rr ξεφουσκωμένο.
Καμία σχέση με το cbf (δεν παίρνω κι όρκο, αλλά η λογική μου αυτό λέει)
Πάντως βαρύ και δυσκίνητο δεν το λέω το cbf.
Τα γυμνά όντως δεν κολλάνε πουθενά.
Το στριτ τριπλ πχ είναι μια κ@υλα με ρόδες. Τί σχέση έχει αυτό με τα versys, cbf, strom κλπ?
akis_trevor
02/12/2015, 15:16
να πω την εξυπναδα μου.
αν ειναι να παει για cbf ας παρει το 1000: http://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=pra®istration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=cbf&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=®istration-from=&engine_size-from=%3E850&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&fuel_type=&mileage-from=&make=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&price-from=&postcode=
τα δινουν τσαμπα.ναι,καιει παραπανω,ναι εχει τα διπλασια τελη.
ομως ειναι μηχαναρα σε σχεση με το 650 με τρελη ροπη και δεν θα το βαρεθει.
ξαναλεω πως για μεσα στην πολη εγω θα επελεγα κατι πιο παιχνιδιαρικο.
devil's animal
02/12/2015, 15:17
ειχα το cbf,fazer s2,ειχω το στρωμ,ειχε το βερσυς ο αδερφος μου.το μπαντιτ το εχω βολταρει μια φορα πατρα ναυπακτο.
θα μου εφοσον μιλαμε κατα κυριο λογο για εντος πολης,βγαλε αμεσως το μπαντιτ και το cbf,μιας και ειναι πιο βαρια σε αισθηση και δυσκινητα μηχανακια.
το κακο με το φεηζερ ειναι οτι χαμηλα ειναι ψοφιο.δεν βολευει για μεσα στην πολη αυτο.αν βεβαια δεν τον χαλαει,νο προμπλεμ.οταν το ειχα,δεν με ενοιαζε μιας και η κ@υλ@ ηταν στο φουλ.
το βερσυς ειναι πιο ευκινητο απτο στρωμ.ροπη λιγο χαμηλοτερα παρομοιο γκαζι.νομιζω πως απο αυτα ειναι το καλυτερο.
αν δεν ειχα την μοτοσυκλετα κυριως για βολτες και δεν παταγα χωμα(οχι οτι παω και εντουρα αλλα λεμε)θα τσιμπαγα το βερσυς ανετα αντι για το στρωμ.
για τα γυμνα που αναφερεις δεν εχω προσωπικη αποψη,ομως δεν θα βολεψει στο 30% που λες πως θελει δικαβαλα φορτωμενα ταξιδια.
αν ψηθει για στρητ,ας ριξει μια ματια στο diversion.δεν το εχω καβαλησει καν,αλλα εχω διαβασει πως εχει χαμηλα την ροπη του και ειναι ευκολο μηχανακι.
η μεταπωληση τον ενδιαφερει;δηλαδη κραταει τα μηχανακια για καιρο η τα δινει πριν κλεισει χρονο;:D
δεν εχει εμπειρια απο μηχανες...η πρωτη που πηρε ηταν το συνθετο...εε..το beverly...:lol:
αρα θα την κρατησει αμα παρει κατι που τον βολευει...
δεν κοβει αρκετα το τιμονι του cbf?
εγω θα ημουν μεταξυ cbf και versys...διαφορετικα σαν μοτερ, αλλα στην ιδια φιλοσοφια...
στρητ δεν θελει, χωμα δεν παταει (εκτος του κλασικου πατημενου χωματοδρομου στα νησια που πηγαινε και με την σιφινιερα...)
devil's animal
02/12/2015, 15:18
11 σελιδες strom-ατα...:uplate:
χαχαχα..γμστα..τωρα το παρατηρησα και εγω...:uplate:
11 σελιδες στρωματα
7 σελιδες versys
1 σελιδα cbf
με τα ιδια φιλτρα ολα...
akis_trevor
02/12/2015, 15:20
δεν κοβει αρκετα το τιμονι του cbf?
νομιζω πως του φεηζερ εκοβε περισσοτερο.βασικα το cbf εχει λιγο πιο βαρια αισθηση απτου φεηζερ.χωρις να μπορω να τα συγκρινω αμεσα(κατεβα απτο ενα ανεβα στο αλλο) αλλα ετσι θυμαμαι.
devil's animal
02/12/2015, 15:21
Το στριτ τριπλ πχ είναι μια κ@υλα με ρόδες. Τί σχέση έχει αυτό με τα versys, cbf, strom κλπ?
τιποτα..
απλα θα γουσταρα να επαιρνε κατι τετοιο για να το οδηγω και εγω οποτε κατεβαινω Αθηνα...:lol:
spyrakos35
02/12/2015, 15:21
πάντως μια φορα που πέτυχα μονοκάβαλο εθνική με βέρσυς, ο τύπος ταξίδευε με πάρα πολλά (δε λέω πόσα μην πεταχτει κανας πονηρίδης πάλι :p) χωρις να ζορίζεται (και τσάντα στην πλάτη).....
devil's animal
02/12/2015, 15:26
να πω την εξυπναδα μου.
αν ειναι να παει για cbf ας παρει το 1000: http://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=pra®istration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=cbf&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=®istration-from=&engine_size-from=%3E850&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&fuel_type=&mileage-from=&make=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&price-from=&postcode=
τα δινουν τσαμπα.ναι,καιει παραπανω,ναι εχει τα διπλασια τελη.
ομως ειναι μηχαναρα σε σχεση με το 650 με τρελη ροπη και δεν θα το βαρεθει.
ξαναλεω πως για μεσα στην πολη εγω θα επελεγα κατι πιο παιχνιδιαρικο.
και εγω μαζι σου ειμαι, αλλα ειναι υπερβολη να κινεις χιλιαρι αν δεν κανεις >50-60χλμ καθε μερα για δουλεια...
αυτος κανει 10..5 πηγαινε, 5 ελα...
ουτε να ζεσταθει δεν θα προλαβαινει το 1000 τις κρυες ημερες...ασε που το καλοκαιρι σε κανενα πηξιμο θα αναψει ολοκληρο...+ τα παγια και η καταναλωση...
kawa versys αν εισαι εως 1,85.(δεν θυμαμαι το υψος τοτε που βρεθηκαμε) με μονη εξαιρεση αυτη την χαζη θεση των μαρσπιε.Στριβει με την σκεψη,δυνατο μοτερακι γεματο απο χαμηλα φτηνη συντηρηση.
zannisvel
02/12/2015, 15:36
Και απο τις αγγελιες φαινεται οτι πουλιεται και σε καλες τιμες.
BTW Το πρασινακι ειναι πολυ ομορφο!!!!
George_Sp
02/12/2015, 15:37
Αυτά.
Να προσθέσω στα παραπάνω οτι επειδή μειονεκτεί του Vstrom σε ανεμοκάλυψη, τα πιο μαζεμένα fairing το βοηθούν στην διήθηση μέσα στη πόλη και στις μανούβρες πολύ παραπάνω. Έχω δει Vstromαδες να μην μπορούν να ακουλουθήσουν να περάσουν εκεί που περνάει το Versys.
Κατανάλωση είναι ελάχιστα πιο πάνω από το Vstrom της τάξης του +0.5λίτρα /100 σε εκτός πόλης διαδρομές, και περίπου +1λ/100 μέσα στη πόλη. Μετά από 3χρόνια σχεδόν χρήσης τα νούμερα που βγάζω είναι
Εντός 5/100 έως 6.5/100
Εκτός 4/100 έως 5/100
Αναρτήσεις και φρένα είναι ανώτερο του Vstrom. Λίγο προσοχή στο φρενάρισμα κάτω από συνθήκες δικάβαλου και φορτώματος. Κάποιοι τα κρίνουν ανεπαρκή. Δική μου άποψη είναι οτι δε γίνεται να ζητάς την ίδια απόδοση φρεναρίσματος όταν είσαι μονός και όταν είσαι φουλ φορτωμένος, οπότε και οδηγείς πιο προσεκτικά και έχοντας στο νου οτι ένα φορτωμένο όχημα φρενάρει βάση νόμων φυσικής πιο δύσκολα.
Η μηχανή είναι τέρας αξιοπιστίας και βλάβες βγάζει μόνο αν είναι κακοσυντηρημένο και οι οποίες είναι οι παρακάτω:
Βαλβίδα αισθητήρα μονάδας ABS αν δεν αλλάζεις υγρά φρένων και η οξείδωση από τον πολυκαιρισμό φτάνει μέχρι εκείνο το σημείο. Σε κάποιες περιπτώσεις τρομπάρισμα 2-3 φορές με φρέσκα υγρά ξεκολλάει την βαλβίδα αλλά σε άλλες περιπτώσεις ή ανοίγεις μονάδα ABS για επισκευή ή νέα μονάδα.
Τρόμπα βενζίνης. Επειδή είναι βυθιζόμενη και ψύχεται από το καύσιμο όσοι έβαζαν 5ευρω καθε 2 μέρες σε άδειο τεπόζιτο τις έπαιρναν κάποια στιγμή στο χέρι.
Μπορεί να ακούσεις οτι κάποια καρφώνουν βαλβίδες ή καίνε πηνία. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν από εκείνους που νόμιζα οτι το Versys ταξιδεύει με 200 ή από εκείνους που φόρτωναν ηλεκτρολογικά τη μηχανή με xenon, θερμαινόμενα, φορτιστές gps και δεν είχαν ιδέα πως να τραβήξουν σωστά ρεύμα αλλά έκαναν κανιβαλλισμούς στις υπάρχουσες καλωδιώσεις κάτω από το λαιμό.
Σε επίπεδο τιμών ανταλλακτικών είναι κατά πολύ φιλικότερο από τον ανταγωνισμό, ειδικά σε πλαστικά....σε αναλώσιμα πάνω κάτω τα ίδια με το Vstrom. Αλυσιδογράναζο κλασσικό σετακι DID στα 120ευρώ περασμένο
Λάστιχα 220-250ευρώ
Μικρό σερβις μπουζί λάδια φίλτρα 80-90ευρώ
Μεσαίο σερβις (βαλβίδες) κάτω από 200.
Σερβις μπροστινού στο 100άρικο.
Μετά από 3χρόνια συμβίωσης νομίζω οτι έχω βρει τη μηχανή που κάνει τα πάντα για το μέσο αναβάτη και που δεν είναι οικονομικός πονοκέφαλος βάση της κατάστασης που ζούμε. Πολυεργαλείο, οικονομικό, μανιτζέβελο μέσα στη πόλη, ταξιδιάρικο, και που φορτώνεται σα μουλάρι. Δε θα το λεγες ατίθασο άλογο αλλά αν θες να πας κάπου και πιο διασκεδαστικά θα σου προσφέρει το fun ride με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά που μπορεί να βγάλει στο στρίψιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=m7ivn5PeQz8
Αν ψάχνεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, shoot, γιατί μπορεί να ξεχνάω διάφορα.
Αυτόν στην αγγελία πρέπει να τον έχω πετύχει για service στο εξουσιοδοτημένο που πάω και το δικό μου. Πάει κάνας χρόνος βέβαια αλλά το είδα προσεγμένο και το δικό του.
Αν είναι πρωτάρης αντί για Fazer το xj6 Diversion. Λιγότερα άλογα μεν, πολύ γραμμικό, ιδανικότατο για πρωτάρη και δύναμη χαμηλά. Χαμηλή σέλα που για πρωτάρη είναι πολύ καλό εκτός αν είναι πολύ ψηλός ο φίλος σου. Για πόλη απλά φοβερο. Για ταξίδι μια χαρά είναι αλλά σίγουρα δεν είναι v-strom. Με γέμισμα σέλας βελτιώνονται πολύ τα πράγματα με μικρό κόστος. Πολύ οικονομικό επίσης στη βενζίνη.
Όσον αφορά αξιοπιστία, μετά από 45000 που το έχω από το 2009 με σωστή συντήρηση βέβαια πραγματικά δεν έχω δώσει μισό ευρώ εκτός από αναλώσιμα (αλυσίδες, λάδια κτλ) και extra αξεσουάρ.
devil's animal
02/12/2015, 15:45
Αν ψάχνεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, shoot, γιατί μπορεί να ξεχνάω διάφορα.
οχι ησουν πολυ αναλυτικος και πληρης περιγραφων...
:beer::beer:
devil's animal
02/12/2015, 15:59
Αν είναι πρωτάρης αντί για Fazer το xj6 Diversion. Λιγότερα άλογα μεν, πολύ γραμμικό, ιδανικότατο για πρωτάρη και δύναμη χαμηλά. Χαμηλή σέλα που για πρωτάρη είναι πολύ καλό εκτός αν είναι πολύ ψηλός ο φίλος σου. Για πόλη απλά φοβερο. Για ταξίδι μια χαρά είναι αλλά σίγουρα δεν είναι v-strom. Με γέμισμα σέλας βελτιώνονται πολύ τα πράγματα με μικρό κόστος. Πολύ οικονομικό επίσης στη βενζίνη.
Όσον αφορά αξιοπιστία, μετά από 45000 που το έχω από το 2009 με σωστή συντήρηση βέβαια πραγματικά δεν έχω δώσει μισό ευρώ εκτός από αναλώσιμα (αλυσίδες, λάδια κτλ) και extra αξεσουάρ.
under consideration...:hmm:
George_Sp
02/12/2015, 16:37
Μου αρέσει το xj6 και είναι όντως όπως τα λέει το παλικάρι. Αλλά το μόνο σημείο που δεν σου ανέφερε είναι κόστος ανταλλακτικών σε περίπτωση πτώσης....ειδικά τιμές για πλαστικά μάσκες ;)
Χωρις να εχω διαβασει ολες τις προτασεις των προηγουμενων θα σου πω οτι και εγω την ανοιξη ειχα το ιδιο διλημα με σενα και προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου να μην παρει vstrom...τελικα δεν τον επεισα! Ημουν ρατσιστης θα ελεγα με το συγκεκριμενο μηχανακι αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα (το ηξερα βεβαια) στο αν δεν σε νοιαζει η εμφανιση τοσο πολυ, δεν εχει ανταγωνιστη το vstrom. Ετσι το πηρα κ δεν το μετανιωσα ποτε αφου οντως πραγματοποιει αυτα που υποσχεται στο επακρο. Ενα θα σου πω, βαζω βενζινη μολις αναβοσβησει η μπαρα της ρεζερβας εχοντας διανυσει 400χλμ με ψιλοσβελτη οδηγηση (δεν το δουλευω ψηλα γιατι δεν εχει να δωσει κ τπτ), μετρημενη μεση καταναλωση ως τωρα 4,3l/100!
Κανω ενα κολπο μονο για να μην ξενερωνω....οταν κατεβαινω στην πυλωτη για να το παρω κοιταω αλλου μεχρι να το καβαλησω. Ετσι ξεχνιεμαι κ φανταζομαι οτι οδηγω κατι αλλο!:D
κανεις δεν εχει πει για cagiva :hmm:
δεν το ξερω το μηχανακι κι ηλπιζα να πει κανεις.
taisteal
02/12/2015, 17:06
Κανω ενα κολπο μονο για να μην ξενερωνω....οταν κατεβαινω στην πυλωτη για να το παρω κοιταω αλλου μεχρι να το καβαλησω. Ετσι ξεχνιεμαι κ φανταζομαι οτι οδηγω κατι αλλο!:D
Εισ'ωραιος
:lol::lol:
Να πω κι εγω τη βλακεια μου,εχοντας οδηγησει το στρoμ και σε ταξιδια κτλ,και το versys επισης,το στρομ εχει καλυτερη καλυψη
απο αερα κτλ,αλλα το kawasaki ειναι πιο λεπτοκαμωμενο και πιο γκαζιαρικο..
Εγω θα πηγαινα στο versys
devil's animal
02/12/2015, 17:08
'νταξει..Θεος...
:lol::lol:
Billis21
02/12/2015, 17:23
Fazer 600s2 . Το μονο μειονεκτημα που εχει ειναι οτι δεν εχει μειονεκτηματα. :P ... Αν καποιος τ βλεπει ψοφιο χαμηλα τοτε μαλλον εχει λαθος ταχυτητα στ σασμαν.
Ζημιες μηδεν
Πολυ καλη αισθηση στις στροφες
Αρκετη δυναμη σε σχεση με την κατηγορια
Οικονομικο για τ αλογα του
Λογικη τιμη αγορας
akis_trevor
02/12/2015, 17:29
Fazer 600s2 . Το μονο μειονεκτημα που εχει ειναι οτι δεν εχει μειονεκτηματα. :P ... Αν καποιος τ βλεπει ψοφιο χαμηλα τοτε μαλλον εχει λαθος ταχυτητα στ σασμαν.
Ζημιες μηδεν
Πολυ καλη αισθηση στις στροφες
Αρκετη δυναμη σε σχεση με την κατηγορια
Οικονομικο για τ αλογα του
Λογικη τιμη αγορας
Ρε συ φιλε,ειναι και γαμω τα μηχανακια.αλλα χαμηλα ειναι ψοφιο οπως και να το κανουμε.2.5 χρονια να εχω λαθος σχεση στο σασμαν δεν νομιζω..
Μου αρέσει το xj6 και είναι όντως όπως τα λέει το παλικάρι. Αλλά το μόνο σημείο που δεν σου ανέφερε είναι κόστος ανταλλακτικών σε περίπτωση πτώσης....ειδικά τιμές για πλαστικά μάσκες ;)
Ευτυχως δεν το γνωριζω αυτο. :D
Αλλα γενικα η Yamaha και η Honda βαρανε στο ψαχνο, οποτε δεν νομιζω οτι ισχυει στο συγκεκριμενο κατι διαφορετικο απο τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας
George_Sp
02/12/2015, 18:46
Ευτυχως δεν το γνωριζω αυτο. :D
Αλλα γενικα η Yamaha και η Honda βαρανε στο ψαχνο, οποτε δεν νομιζω οτι ισχυει στο συγκεκριμενο κατι διαφορετικο απο τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας
γι αυτο και λέω για το κόστος ανταλλακτικών-πλαστικών του versys σε σχέση με yamaha honda.
devil's animal
02/12/2015, 19:20
MT07
το σκεφτηκα...
ειναι εκτος budget, χωρις ανεμοκαλυψη και αμφιβαλω αν μπορει να φορτωθει αξιοπρεπως...
ασε δε, που το σελακι για το δικαβαλο ειναι ανυπαρκτο...
για εντος μια χαρα...για εκτος αθλιο...
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπήκε πάλι το vstrom στο παιχνίδι.
Τo versys είναι το ελαφρύτερο όλων.
Οικονομικότατο σε όλα του και ένα απ' τα οικονομικότερα (αν όχι το νο1) στην κατανάλωση. Πραγματικά το έχω δει να πηγαίνει με αναθυμιάσεις.
Στην πόλη είναι μια απ' τις καλύτερες επιλογές. Λεπτό ώστε να χώνεται παντού και με έναν δικύλινδρο σε σειρά που πραγματικά μέσα στην πόλη κεντάει. Έχει λίγο βαρύ σασμάν αλλά δεν ασχολείσαι και πολύ μαζί του. Με ασφάλτινα λάστιχα, τόσο χαμηλό βάρος και τόσο ελαστικό κινητήρα, δύσκολα θα βρει αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία για χρήση πόλης.
Στο στροφιλίκι αν το συγκρίνεις με το στρόμα είναι σαν να καβαλάς SM. Αναρτήσεις, βάρος, ζάντες, κινητήρας -> Όλα υπέρ του.
Στην εθνική έχει λίγο χειρότερη κάλυψη απ' το στρομα αλλά με μια ζελατίνα καλύπτει μια χαρά.
Σε χώρους στο ταξίδι ειναι χειρότερο απ' το στρώμα αλλά ανταπεξέρχεται άνετα για πολλά χλμ.
Σε άνεση (πάχος σέλας κτλ. ) το στρομα είναι καλύτερο χωρίς να σημαίνει οτι το versys είναι κακό.
Το στρόμα ειναι πιο δυνατό αλλά και πιο βαρύ.
Ο δικύλινδρος του versys έχει λιγότερα κιλά να κουβαλήσει είναι ροπάτος χαμηλά και έχει διάρκεια ψηλά.
Για 70% Aθήνα με 30% βόλτες -> 100% versys. Υστερεί μόνο σε τομείς που ανήκουν στο 30% ενώ σε όλους τους άλλους υπερτερεί με διαφορά.
Αν τα ποσοστά ήταν αντίθετα, το συζητάγαμε. Τώρα ο strom είναι απλά λάθος.
Η εμφάνιση όμως είναι κάτι το υποκειμενικό και κάνει τα λάθη σωστά, οπότε...
devil's animal
03/12/2015, 07:45
Για 70% Aθήνα με 30% βόλτες -> 100% versys. Υστερεί μόνο σε τομείς που ανήκουν στο 30% ενώ σε όλους τους άλλους υπερτερεί με διαφορά.
Αν τα ποσοστά ήταν αντίθετα, το συζητάγαμε. Τώρα ο strom είναι απλά λάθος.
:beer::beer::beer:
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπήκε πάλι το vstrom στο παιχνίδι.
Σαν τις ξανθές τις κατσαρίδες είναι τα ρημάδια.... όσο και να ψεκάσεις ξαναεμφανίζονται.....
notakos600
03/12/2015, 08:12
.....''οι δικες μου προτασεις:
fazer 600, cbf 600, versys 650, bandit, street triple, hornet...''
Ναι σε όλα.
amyroukai
03/12/2015, 08:22
Εμένα θα μου επιτρέψετε ένα σατανικό γέλιο όταν διαβάζω ότι "βαρύ" είναι ένα μηχανάκι 214,5 κιλά και "ελαφρύ" είναι ένα μηχανάκι στα 206,5...
spyrakos35
03/12/2015, 08:25
Εμένα θα μου επιτρέψετε ένα σατανικό γέλιο όταν διαβάζω ότι "βαρύ" είναι ένα μηχανάκι 214 κιλά και "ελαφρύ" είναι ένα μηχανάκι στα 208...
προφανώς (θέλω να πιστεύω δλδ) αναφέρονται στην αίσθηση.....
Πάντως αν μετά από σκούτερ του προτείνεις να αγοράσει τετρακύλινδρο για να κινείται 70% Ομόνοια, Μοναστηράκι κλπ δεν βλέπω να μένετε φίλοι για πολύ.
Specialized
03/12/2015, 10:38
Δοκίμασε το πρώτα. Για μένα είναι αξιοπρεπέστατο. Δεν είναι καθόλου ψόφιο, έχει πολύ καλή και κοντή θα έλεγα, κλιμάκωση κιβωτίου ταχυτήτων. Για μένα είναι επίσης πλεονέκτημα ότι ο κινητήρας έχει ροπή από χαμηλά (σε σχέση με Στρώμα που θέλει στροφές). Πολύ καλά φρένα, κράτημα (θεωρώ καλύτερα του Στρώματος με τα θέματα του σε φρένα και ανάρτηση). Οικονομικό και αξιόπιστο (ίδια το Στρώμα). Ομοιογενές και ασφαλές. Αρκετά χρηστικό στην πόλη αλλά εγώ δεν θα έπαιρνα τέτοια μηχανή για εκεί (έχω μικρότερη) λόγω βάρους και όγκου. Επειδή θες στοιχεία:
- Κατανάλωση, δικάβαλος και μπαγκάζια σε ταξίδι με ταχύτητες 110-130: 4-5 μαξ λίτρα στα 100
- Κατανάλωση στην πόλη μονός γύρω στα 4,2 (με οδήγηση συνετή)
- Σέρβις στον μάστορα μου στα 60 ευρώ με αναλώσιμα δικά μου (2 μπουζί, φίλτρο λαδιού και 2+ λίτρα λάδι)
- Λάδια κάθε 6000 χλμ
- Ταξιδεύει άνετα μέχρι τα 130. Από 140 και άνω ζορίζεται (κατά την άποψή μου). Η έκτη ταχύτητα καλή θα ήταν αλλά δεν μου έχει λείψει κιόλας.
Αλλαγές που έχω κάνει:
- Φίλτρο K&N, έχω δει μικρή βελτίωση σε κατανάλωση
- Λάδι στις μπουκάλες με προσθήκη 100 ml πιο "χοντρού" λαδιού. Πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε άσφαλτο, χάνω λίγο σε χώμα.
Εμένα θα μου επιτρέψετε ένα σατανικό γέλιο όταν διαβάζω ότι "βαρύ" είναι ένα μηχανάκι 214 κιλά και "ελαφρύ" είναι ένα μηχανάκι στα 208...
H διαφορά τους στο βάρος είναι κάπου στα 13 κιλά.
Στο vstrom η διαφορά αυτή γίνεται περισσότερο αισθητή γιατί είναι και κάποιας ηλικίας.
amyroukai
03/12/2015, 11:06
Η διαφορά τους (ζυγαριές ΜΟΤΟ περιοδικού) είναι αυτή που γράφω. Τώρα, αν μπούμε στην διαδικασία των πληρωμένων δημοσιογράφων που λένε ότι να'ναι, πάσο.
Για την αίσθηση δεν μπορώ να πω διότι το versys μόνο σταματημένο το καβάλησα, δεν μου άρεσε και τέλος :)
**με έβαλες ρε χαμένε και είδα το τεύχος... 206,5 το καφασάκι, 214,5 το μπουζούκι. Διορθώνω και το αποπάνω τοστ.