Σύνδεση

View Full Version : προβλημα hypermotard 1100

nikoz+
02/12/2015, 12:45
καλησπερα σας...εχω ενα hypermotard 1100 του 2010.... τ εχω βαλει πανω εξατμηση termignoni κ τ αλλαξα κ τον εγκεφαλο performance... μια μερα μ βγαζει βλαβη στο κοντερ tps .. το παω σττον μαστορα κ μ λεει εκαψε εγκεφαλο ωραια τ λεω μ βαζει αλλον ...αργοτερα μ ξαναβγαζει tps κ τ το πηγα κ μ ειπε πως κατι γινοτανε με τα σωματα ....μετα απο καιρο σταματησε να δουλευει για λιγο ο ενας κυλινδρος αλλα μολις τ αφηνες καμια ωρα ολα κομλε μετα δουλευε κανωνικα τ εκανε που κ που δλδ... μ αλλαζει πολλαπλασιαστη για τον μπροστα κυλινδρο...μετα απο καιρο παλι μ εκανε παλι τ ιδια αλλα μ τον αλλον κυλινδρο αλλαξαμε κ τον αλλον μετα πολλαπλασιαστη αλλα παλι τα ιδια μετα απο καιρο..δεν μ το κανει συναιχεια μ το κανει για λιγο κ μετα στρωνει.... α κ οταν δουλευει ο ενας κυλινδρος η μηχανη δεν σβηνει γυρνας τον διακοπτη κ δουλευει ακομα...τα φωτα σας παρακαλω..ευχαριστω!!!

alex14
02/12/2015, 12:59
Τερεεεεεεενς ........ πελατης

Καλωσορισες φιλε :beer:

περιμενε λιγο και θα σου βρουν την λυση .....

byron
02/12/2015, 13:04
καλησπερα σας...εχω ενα hypermotard 1100 του 2010.... τ εχω βαλει πανω εξατμηση termignoni κ τ αλλαξα κ τον εγκεφαλο performance... μια μερα μ βγαζει βλαβη στο κοντερ tps .. το παω σττον μαστορα κ μ λεει εκαψε εγκεφαλο ωραια τ λεω μ βαζει αλλον ...αργοτερα μ ξαναβγαζει tps κ τ το πηγα κ μ ειπε πως κατι γινοτανε με τα σωματα ....μετα απο καιρο σταματησε να δουλευει για λιγο ο ενας κυλινδρος αλλα μολις τ αφηνες καμια ωρα ολα κομλε μετα δουλευε κανωνικα τ εκανε που κ που δλδ... μ αλλαζει πολλαπλασιαστη για τον μπροστα κυλινδρο...μετα απο καιρο παλι μ εκανε παλι τ ιδια αλλα μ τον αλλον κυλινδρο αλλαξαμε κ τον αλλον μετα πολλαπλασιαστη αλλα παλι τα ιδια μετα απο καιρο..δεν μ το κανει συναιχεια μ το κανει για λιγο κ μετα στρωνει.... α κ οταν δουλευει ο ενας κυλινδρος η μηχανη δεν σβηνει γυρνας τον διακοπτη κ δουλευει ακομα...τα φωτα σας παρακαλω..ευχαριστω!!!

Μάστορα σκέφτηκες να αλλάξεις?
Οτι του ΄ρθει μου φαίνεται σου αλλάζει, και αν δουλέψει δούλεψε...

Road Pirat
02/12/2015, 13:10
Μήπως ο μάστορας σου είναι λίγο μαπας? Γιατί αυτά τα εργαλεία θέλουν και μάστορα που να ξέρει τι κάνει

sapila racing
02/12/2015, 13:17
Μάστορα σκέφτηκες να αλλάξεις?
Οτι του ΄ρθει μου φαίνεται σου αλλάζει, και αν δουλέψει δούλεψε...

+ 583 Ducatενια cc

DoctoR_k6
02/12/2015, 13:28
Πριν αλλαξεις τα παντα απανω...αλλαξε κατι πιο βασικο!!
Μαστορα!!

p@nos
02/12/2015, 14:01
βλαβη στο τπς βγαζει ο εγκεφαλος, και πριν σου πει αλλαξε tps, και να τσεκαρεις και την καλωδιωση του τπς σου ειπε αλλαξε μπροστινη ζαντα...οκ αφου καθησες καλα να παθεις...

devil's animal
02/12/2015, 14:06
περα απο την βλαβη που στην βγαζει στο καντραν...αν καταλαβα καλα...εχει καποια συμπτωματα?

Xrider
02/12/2015, 14:11
Εχω την εντυπωση οτι κολλησε ο κυλινδρος κ πας κ για μπιελα.
Αλαξε μηχανικο κ πηγαινε σε καποιον εξουσιοδοτημενο της Ducati να ξερει τι γινεται.

OldMan
02/12/2015, 14:45
Μην μπινελικωνετε τον "μαστορα" αν δεν ειναι γνωστης των DUCATI (τελευταιων ετων, μην παρεξηγηθει ο Σαπίλας.. :p)

Εχουν ενα "εμπνευσμενο" συστημα κλεισιματος του βρογχου γειωσης που περναει απο τον μεντεσε του τεπόζιτου (για την αντλια καυσίμου) το οποιο μετα απο καποιο καιρό αρχίζει και παρουσιαζει τασεις ανεξαρτητοποίησης που μπορει να εκδηλωθουν είτε σαν διακοπές τροφοδοσίας (real) είτε σαν προβλήματα στο πρωτευον του πολλαπλασιαστή (fake)..

Υ.Γ.
Τα ανωτερω ειναι αποκλειστικα προσωπικη εκτίμηση του γραφοντος σαν εναλλακτικη πρόταση στην ταχεως επερχόμενη εισαγωγή του σε Ψυχιατρικό ίδρυμα κατόπιν ενασχολησεως με παρόμοιο πρόβλημα σε Monster 10ετίας..

teogtp
02/12/2015, 14:55
Καλα ειπα εγώ για γείωση και με γειωσατε....

p@nos
02/12/2015, 16:09
Μην μπινελικωνετε τον "μαστορα" αν δεν ειναι γνωστης των DUCATI (τελευταιων ετων, μην παρεξηγηθει ο Σαπίλας.. :p)

Εχουν ενα "εμπνευσμενο" συστημα κλεισιματος του βρογχου γειωσης που περναει απο τον μεντεσε του τεπόζιτου (για την αντλια καυσίμου) το οποιο μετα απο καποιο καιρό αρχίζει και παρουσιαζει τασεις ανεξαρτητοποίησης που μπορει να εκδηλωθουν είτε σαν διακοπές τροφοδοσίας (real) είτε σαν προβλήματα στο πρωτευον του πολλαπλασιαστή (fake)..

Υ.Γ.
Τα ανωτερω ειναι αποκλειστικα προσωπικη εκτίμηση του γραφοντος σαν εναλλακτικη πρόταση στην ταχεως επερχόμενη εισαγωγή του σε Ψυχιατρικό ίδρυμα κατόπιν ενασχολησεως με παρόμοιο πρόβλημα σε Monster 10ετίας..

Τοτε γιατι πανε δυο καλωδια στην τρομπα και οχι ενα?(περα απο το οτι η τρομπα δεν ερχεται σε επαφη με το τεποζιτο γιατι ειναι μεσα σε λαστιχο)

Και εκτος απο αυτο το hypeρ εχει πλαστικο τεποζιτο

lykourgi
02/12/2015, 16:23
Δηλαδή το μηχανάκι δείχνει βλάβη στο TPS και έχετε αλλάξει εγκέφαλο και πολλαπλασιαστές, αλλά όχι TPS;
Ετσι γίνεται σε αυτά τα μηχανάκια ή δούλεψε αυτοσχεδιασμός και υψηλή έμπνευση;

Στείλε ένα πμ στο μέλος "johny the fox". Αυτός ξέρει.

nikoz+
02/12/2015, 18:54
Οταν μ έβγαλε tps πήρα ενα κ το άλλαξα μονος μ κ ειχα κοιτάξει κ την καλωδιοση αλλα μ εκανε παλι τ ιδια δεν άλλαξε κατι κ για αυτο το πηγα στον μάστορα ... Κ στην πατρα π μένω πιστευω δεν υπαρχει αλλος για ducati μονο ο σταματης κ εχω ακούσει κΑλα λόγια αλλιώς δεν θα το πήγαινα .... Οταν έβγαζε tps το μηχανάκι μπερδεύει .. Τωρα που σταματάει ο κύλινδρος απλος τ ακούς ειναι αθόρυβη η μηχανη αφού δουλευει ο ενας μονο αλλα μετα απο λιγο φτιάχνει ....

dimmie_72
02/12/2015, 18:59
όπως εμφανίζεις τα συμπτώματα παίζει σοβαρά για πολλαπλασιαστές αν δεν τους είχες αλλάξει... :hmm:

devil's animal
02/12/2015, 18:59
ενα αξιοπιστο μοτερ υπηρχε στην ducati...παει και αυτο...:plaf::lipssealed:

p@nos
02/12/2015, 20:04
ρε ντεβιλς ελεος απλα μη μπαινεις οταν βλεπεις θρεντ ντουκατι μας εχεις ζαλισει

μπεκ και καλωδιωση κοιταξες?
και τα ανταλλακτικα τα πληρωσες η η αλλαγη εγινε για δοκιμη απο το μαστορα?

nikoz+
02/12/2015, 20:26
Μόνο τον εγκέφαλο έχω πληρώσει και τα αλλά ψάχνοντας . Κ απλός μ είπε τώρα γιατί δεν βγάζει άκρη ότι τον έχει μούρλανει η μηχανή μ μ είπε ν αλλάξουμε πλεξούδα κ βλέπουμε ..

byron
02/12/2015, 20:32
μ είπε ν αλλάξουμε πλεξούδα κ βλέπουμε ..

:hypnotize::hypnotize::hypnotize:

Ρε άνθρωπε μου...τι σου λέει? Τι είναι η πλεξούδα να την αλλάξετε? Σόλες σε τακούνια?

sniper
02/12/2015, 20:33
Μόνο τον εγκέφαλο έχω πληρώσει και τα αλλά ψάχνοντας . Κ απλός μ είπε τώρα γιατί δεν βγάζει άκρη ότι τον έχει μούρλανει η μηχανή μ μ είπε ν αλλάξουμε πλεξούδα κ βλέπουμε ..

Κάνε τη χάρη σε σένα και στο μηχανάκι σου κι αντί ν' αλλάξεις πλεξούδα, άλλαξε μάστορα.

nikoz+
02/12/2015, 20:46
Ναι δεν ξαναπάω τέλος έχω αρρωστήσει κ απλός θα το ψάξω μόνος όσο μπορώ αλλά να αρχίσω από κάπου θέλω ..

vaska
02/12/2015, 20:49
Λοιπόν για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια τάξη. Ο Μήτσος είναι καλό φιλαράκι που μπήκε πρόσφατα στον κόσμο της μοτο. Ο μάστορας που πήγε δεν είναι ο τυχαίος κυρ Μπάμπης που βρέθηκε στον δρόμο του (άσχετα αν έτσι συμπεριφέρθηκε) αλλά αυτός που εδώ στην Πάτρα όλοι θεωρούν γνώστη των Ντουκάτι και ΚΤΜ.
Έχει πληρώσει μηχανάκι έχει πληρώσει ότι του είπαν να πληρώσει και μηχανάκι να κάνει την κ@υλα του δεν έχει. Οπότε θεωρώ περιττό να του λέμε ο καθένας την εξυπνάδα του. Όλοι μας δυστυχώς, ακόμα και οι πιο έμπειροι, ακόμα και αυτοί που εξελίχθηκαν σε δυνατά μαστόρια, έχουμε βρεθεί στην θέση του και απ' όσο θυμάμαι δεν μας άρεσε καθόλου.
Όταν μου είχε πει σφάλμα στο TPS του είπα να ψάξουμε να δούμε αν είναι κοινό πρόβλημα στα μηχανάκια αυτά, αν γίνεται με κάποιο τρόπο ρισετ κλπ κλπ. Αν αυτού θεώρησε καλό να πάει στον αποκλειστικά αρμόδιο να του υποδείξει τι πρέπει να κάνει. Για το αν ο μάστορας κάνει πειράματα ή πάει ψάχνοντας ο Μήτσος δεν φταίει πουθενά. Ρώτησε ποιος είναι ο καλύτερος και σε αυτόν πήγε. Τώρα ετοιμάζεται να ανεβάσει το μηχανάκι Αθήνα μιας κι εκεί υπάρχει αρκετός κόσμος που ξέρει να φτιάχνει τα Ντουκάτια ή να το πω αλλιώς ξέρει που πονάνε.
Μετά από δική μου παρότρυνση έγραψε εδώ για να πάρει συμβουλές και ιδέες για το τι μπορεί να φταίει από κατόχους ή από ανθρώπους που ξέρουν τι λένε. Είναι τουλάχιστον άκομψο να αρχίζουμε το κράξιμο.
Αν υπάρχουν άτομα που το έχουν αντιμετωπίσει ή που πάει το μυαλό τους τι μπορεί να φταίει, παρακαλώ ας μιλήσουν. Κι εγώ του μίλησα για μπεκιέρες και για πολ/στές. Εκεί πήγε το μυαλό μου από τις λίγες γνώσεις που έχω μιας και ξέρω ότι με τα ηλεκτρονικά μπορείς να πάθεις άσχημη, να έχεις ένδειξη για TPS πχ και να είναι κάποιος αισθητήρας θέσης στροφάλου κλπ.
Για πείτε όσοι ξέρετε από που ν' αρχίσει να ψάχνει πριν το λούσει με μπετζίνα και του βάλει φόκο ή πριν πουληθεί από τους επιτήδειους και στην τελική υποδείξτε κάποιον που να θεωρείτε αξιόπιστο μηχανικό με εμπειρία στα ντουκάτια. Αν δεν θέλετε δημόσια με πμ σε μένα ή στον Μήτσο.

Ευχαριστώ!

biglebowski
02/12/2015, 20:52
Εγω παντως οταν αντιμετωπισα παρομοιο προβλημα σε hyper 1100 sp (ξαφνικα επεφτε το ρελαντι,αναβε λαμπακι εγκεφαλου κ δουλευε ο ενας κυλινδρος...μετα εστρωνε για λιγο κ ξαναμανα τα ιδια),πηγα σε γνωστο ντουκατομαστορα ο οποιος τυχαια ειχε ενα ακομα ιδιο στο συνεργειο.
Αρχισαμε τις τραμπες σε εξαρτηματα (tps,ecu,πολλαπλασιαστες κ δεν θυμαμαι κ τι ακομα) για να δουμε τι φταιει...τιποτα,τζιφος,συνεχιζε το ιδιο βιολι...
Πανω που ειχα αρχισει να βλαστημαω τον 'χαρακτηρα' του,τυχαια ειδα οτι ο ενας πολος της μπαταριας ειχε λασκαρει προφανως απο τους κραδασμους του δικυλινδρου...
Τον εσφιξα κ δουλεψε ρολοι...δεν ριχνεις μια ματια...δυο λεπτα ειναι..

biglebowski
02/12/2015, 20:58
Ναι δεν ξαναπάω τέλος έχω αρρωστήσει κ απλός θα το ψάξω μόνος όσο μπορώ αλλά να αρχίσω από κάπου θέλω ..

Μη στεναχωριεσαι,πιστευω θα'ναι κατι απλο κ θα το βρεις συντομα.
Το μηχανακι σου εκτος απο σουπερ οδηγικα ειναι κ πολυ αξιοπιστο..εμενα 4,5 χρονια δεν εχει κανει κιχ (εκτος απ'το στορι που εγραψα παραπανω)
Αν ανεβεις αθηνα θα σου προτεινα να το πας στον Θωμα Νταη στην καλογρεζα.Εμπειρος κ ξηγημενος τυπος.

nikoz+
02/12/2015, 21:02
Το πρώτο πράγμα που κοίταξα ήταν ο πόλος γιατί το είχα πάθει παλιά σε άλλο μηχανάκι ... Το προβλημα μου είναι ότι το κάνει για λίγο κ μετά φτιάχνει κ δεν βγάζω άκρη άμα με είχε αφήσει θα ήταν πολύ ποιο εύκολα τα πράγματα ...

nikoz+
02/12/2015, 21:06
Ναι σε αυτόν λέω να πάω όταν με το καλό ανέβω πάνω ...

p@nos
02/12/2015, 22:11
μην αποκλειεις προβλημα στην πλεξουδα, και αθηνα να το φερεις αν το προβλημα ειναι ηλεκτρολογικο, ο νταης δε θα μπορεσει να σου κανει πολλα...πηγαινε καλυτερα σε εναν ηλεκτρολογο πρωτα πατρα...παντως καλο ειναι να ψαξεις το μπεκ αν εχει προβλημα, καθως και την καλωδιωση του...σφαλματα τπς και αισθητηρα στροφων εμφανιζονται στον εγκεφαλο αρκετα συχνα χωρις λογο...

toyar
03/12/2015, 04:16
οπως κοιταξες τον πολο της μπαταριας καλο θα ηταν να κοιταγες και τις γειωσεις παντου
επειδη αναφερεις οτι οταν το κανει δεν σβηνει απο τον διακοπτη..........

πυξιδας990
03/12/2015, 08:59
αμα ειναι του 10 φοραει τον siemens.
τα πρωτα φοραγανε marreli.
εσενα τι φοραει?
διοτι αυτα με τα marrelli ειναι <πιο ευκολα>.
οι siemens ειναι κλειδαμπαρωμενοι.
επισης τα πρωτα που τα φορεσαν τα γερμανικα εβγαλαν θεματακια.ειναι που αρχισαν και βαλανε οι φραου τα χερακιας τους.

πληροφοριακα αρκετα με τα marrelli πλησιαζουν τα 80000χλμ απροβληματιστα.
ο μηχανικος που σου προτεινουν ειναι καλος και γνωστης,οπως και ο αλλος στο παλαιο φαληρο......

nikoz+
03/12/2015, 09:26
Θα το ψάξω κ εγώ μόνος μ να δω μήπως βρω κάτι ...marrelli φοράω ..

OldMan
03/12/2015, 12:54
Ποιος ειναι ο Μήτσος..???:confused:

Xrider
03/12/2015, 20:18
Απο Πατρα το βαζεις στο πλοιο και το στελνεις απεναντι Αγκονα. Εχει Ντουκατι /συνεργειο /στορ στην Φαλκοναρα ,σκαρτα 5-10χλμ απο Αγκονα.
Αν εχεις κανενα γνωστο σε κανενα πλοιο μεσα , του το δινεις ,το παει και το φερνει κ σιγουρα θα βγαλουν πορισμα χωρις πειραματα...κυκλοφορουν πολλα περισσοτερα εκει αρα αν εχει κατσει κατι τετοιο σε αλλο θα ξερουν και τι ειναι.
Νομιζω οτι τα συνεργεια ειναι της Audi τωρα. Πριν που ηταν η Ελλην μοτο ειμαι σιγουρος οτι καποιοι μηχανικοι επρεπε να κανουν σεμιναρια στην Μπολονια για τα μηχανακια .Τωρα με την νεα αντιπροσωπεια δεν ξερω.

πυξιδας990
04/12/2015, 08:41
Απο Πατρα το βαζεις στο πλοιο και το στελνεις απεναντι Αγκονα. Εχει Ντουκατι /συνεργειο /στορ στην Φαλκοναρα ,σκαρτα 5-10χλμ απο Αγκονα.
Αν εχεις κανενα γνωστο σε κανενα πλοιο μεσα , του το δινεις ,το παει και το φερνει κ σιγουρα θα βγαλουν πορισμα χωρις πειραματα...κυκλοφορουν πολλα περισσοτερα εκει αρα αν εχει κατσει κατι τετοιο σε αλλο θα ξερουν και τι ειναι.
Νομιζω οτι τα συνεργεια ειναι της Audi τωρα. Πριν που ηταν η Ελλην μοτο ειμαι σιγουρος οτι καποιοι μηχανικοι επρεπε να κανουν σεμιναρια στην Μπολονια για τα μηχανακια .Τωρα με την νεα αντιπροσωπεια δεν ξερω.

το 2ο σκελος δεν ισχυει.τα εξουδιοτημενα εχουν μεινει κατα 90% τα ιδια.

Ζεύκας
04/12/2015, 08:48
να δω Έλληνα να εξηγεί σε Ιταλό περί πολλαπλασιαστη και τι στο κόσμο

Johny the Fox
04/12/2015, 13:00
Λιγα λογια και καλα Aθηνα-Καλιρροης αντιπροσωπια-Μακης αρχιμηχανικος.Tps-φιλτρο αερα, CO.

MG-KTiNoS
04/12/2015, 13:35
Λιγα λογια και καλα Aθηνα-Καλιρροης αντιπροσωπια-Μακης αρχιμηχανικος.Tps-φιλτρο αερα, CO.

λεφτά
:D

alex k8
04/12/2015, 15:01
μην αποκλειεις προβλημα στην πλεξουδα, και αθηνα να το φερεις αν το προβλημα ειναι ηλεκτρολογικο, ο νταης δε θα μπορεσει να σου κανει πολλα...πηγαινε καλυτερα σε εναν ηλεκτρολογο πρωτα πατρα...παντως καλο ειναι να ψαξεις το μπεκ αν εχει προβλημα, καθως και την καλωδιωση του...σφαλματα τπς και αισθητηρα στροφων εμφανιζονται στον εγκεφαλο αρκετα συχνα χωρις λογο...

ο θωμας μπορει και να μην ξερει και πολλα απο ηλεκτρολογικα(αποκλειεται να μην ξερει γιατι τοσα χρονια στα ευρωπαικα ολο και κατι θα εχει μαθει), συνεργαζεται ομως με ενα ηλεκτρολογο στα φιλαδελφεια ο οποιος ειναι για τα δυσκολα, οι παλιοι ισως να τον ξερετε....

p@nos
04/12/2015, 15:34
αυτο λεω και εγω, να μην ανεβασει το μηχανακι αθηνα τσαμπα...ο σταματης ειναι οντως καλος μαστορας και εξουσιοδοτημενος, αλλα σκραπας στα ηλεκτρολογικα...οπως δηλαδη ολα τα συνεργεια...οποτε να φερει το μηχανακι στο νταη, για να το παει σε ηλεκτρολογο ο νταης, ειναι λιγο περιττο...γι αυτο ας ξεκινησει απο εναν ηλεκτρολογο στην πατρα και αν δε βγαλει προκοπη παει και αθηνα

husby
04/12/2015, 17:42
φιλε μου επειδη το μηχανακι σου το ξερω... απο αυτον που το πηρες ειναι φιλος μου...μιλαμε για αριστο μηχανακι 1000 τοις εκατο.πες του μαστορα σου να σου βρει λυση τον εχεισ πληρωση αλλωστε...ειναι κριμα να πετας λεφτα απο εδω και απο εκει...αν δεν βρεις ακρη στειλε ειμειλ στην ιταλια.

nikoz+
04/12/2015, 19:59
Δεν ξέρω πραγματικά από που να αρχίσω όλα αυτά που έχει κάνει τ μηχανάκι ειναι κουλα σε όσους τ λέω δεν έχουν ξανακούσει κάτι τέτοιο ..... Περιμένω τώρα να δω ποτέ θα μ το κάνει ξανά .. Δλδ χίλιες φορές ν ξέμεινω παρά αυτά τ που κ που ειναι ότι χειρότερο ...