View Full Version : ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ?
ποιος φταιει για την ασφαλεια φυσικα? και ποσους ελληνες ξερεις να παραδέχονται ότι φταινε?
Αυτό είναι θέμα των ασφαλιστικών και των δικαστηρίων. Δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι η διήθηση.
Κατά τ'άλλα, AMEΡΙΚΑ (https://www.youtube.com/watch?v=waDZGp6N8jo)!
Εγώ πάλι θεωρώ πως είναι θέμα εγωισμού και όχι θέμα καθυστέρησης , δεν λέω υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ ενοχλητικοί αλλά στο τέλος ο χρόνος που κερδίζεις είναι μηδαμινός γιατί θα σε πιάσει το επόμενο φανάρι.
Συνήθως δεν είναι θέμα καθυστέρησης. Το ίδιο "επιχείρημα" χρησιμοποιούν και όσοι ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις κυλιόμενες. "Ε και τι έγινε ρε μεγάλε, θα ανέβεις 3 δευτερόλεπτα αργότερα και κάτι έγινε". Ναι, ρε φίλε, έγινε. Εγώ δε θέλω να κινούμαι με 8 χλμ/ώρα, επειδή εσύ είσαι κουλός, ακόμα κι αν δε γλυτώνω καθόλου χρόνο στο τέλος της ημέρας.
amyroukai
10/12/2015, 13:13
Εγώ πάλι θεωρώ πως είναι θέμα εγωισμού και όχι θέμα καθυστέρησης , δεν λέω υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ ενοχλητικοί αλλά στο τέλος ο χρόνος που κερδίζεις είναι μηδαμινός γιατί θα σε πιάσει το επόμενο φανάρι.
Εγώ ας πούμε ξεκινάω από το σπίτι συχνά και σε όλη την διαδρομή έχω ένα φανάρι στον Άγ. Στέφανο και το επόμενο φανάρι που βρίσκω είναι μετά τον δρόμο με τα έργα που ανέφερε ο αρχικός του νήματος, Ομηρίδου Σκυλίτση και 34ου Σ. Πεζικού. Κάπου 30 χιλιόμετρα ΕΟ, πολλοί ηλίθιοι. Θα μου πεις, τι θα χάσεις, δύο τρία λεπτά;
Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση, είναι ότι σε βγάζει έξω από τον ρυθμό σου, σου χαλάει την προσοχή και "αναγκάζεσαι" να τσεκάρεις συνέχεια και τον ηλίθιο και τους μπροστά όπως μπορείς γιατί είναι βέβαιο ότι αυτός που πάει χεσμένος δεν έχει άποψη 5-10 αυτοκίνητα εμπρός του, κοιτάει μόνο τον προφυλακτήρα ακριβώς δίπλα του, πράγμα το οποίο είναι πολλαπλά επικίνδυνο.
Είναι όντως ωραία να έχεις "λαγό" αν ξέρει να πάει.
Συνήθως δεν είναι θέμα καθυστέρησης. Το ίδιο "επιχείρημα" χρησιμοποιούν και όσοι ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις κυλιόμενες. "Ε και τι έγινε ρε μεγάλε, θα ανέβεις 3 δευτερόλεπτα αργότερα και κάτι έγινε". Ναι, ρε φίλε, έγινε. Εγώ δε θέλω να κινούμαι με 8 χλμ/ώρα, επειδή εσύ είσαι κουλός, ακόμα κι αν δε γλυτώνω καθόλου χρόνο στο τέλος της ημέρας.
:a013::lol:
Ε άμα πια δηλαδή..
visualizer
10/12/2015, 13:31
Στις κυλιόμενες κάθεσαι δεξιά και όσοι περνάνε από αριστερά πρέπει να κινούνται για να μην "φρακάρει" η σκάλα ( ειδικά τις ώρες αιχμής ) και φυσικά καθυστέρηση έστω 10 δευτερολέπτων για κάποιον μπορεί να σημαίνει ότι έχασε το λεωφορείο και πρέπει να περιμένει μισή ώρα .
Στον δρόμο προσωπικά δεν βάζω ποτέ τον χρόνο να με οδηγεί , σκόπος μου είναι να φτάσω στον προορισμό μου ..3 , 5 λεπτά αργότερα δεν έχει σημασία .
"Ο γρήγορος οδηγός φτάνει ποιο γρήγορα , ο συνετός πάντα "
Οποιον δεν τον έχει πιασει "κοψιμο" επανω στο μηχανακι παρακαλω να σωπασει για πάντα. .......
Ευχαριστώ.
Στις κυλιόμενες κάθεσαι δεξιά και όσοι περνάνε από αριστερά πρέπει να κινούνται για να μην "φρακάρει" η σκάλα ( ειδικά τις πρωινές ώρες ) και φυσικά καθυστέρηση έστω 10 δευτερολέπτων για κάποιον μπορεί να σημαίνει ότι έχασε το λεωφορείο και πρέπει να περιμένει μισή ώρα .
Στον δρόμο προσωπικά δεν βάζω ποτέ τον χρόνο να με οδηγεί , σκόπος μου είναι να φτάσω στον προορισμό μου ..3 , 5 λεπτά αργότερα δεν έχει σημασία .
Ούτε ο δικός μου σκοπός είναι να φτάσω γρήγορα. Αλλά είναι σίγουρα να φτάσω με τον τρόπο που εγώ θέλω, διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα. Κι όχι με τον τρόπο που θέλει να μου επιβάλλει ο καθένας.
Το ίδιο ισχύει και στις κυλιόμενες. Εγώ ξέρω πολύ καλά πού και πώς πρέπει να στέκεσαι. Ρώτα τους άλλους 5 μύρια Αθηναίους να δεις τι θα ακούσεις και θα τραβάς τα μαλλιά σου... Δεν έχεις ιδέα τι αγκωνιές έχω ρίξει σε ζώα, που νομίζουν ότι θα τους παρακαλέσω κιόλας, για να κάτσουν εκεί που πρέπει.
Coelho; :lol: Πολύ ρομαντικό, αλλά όχι.
....
You wanna bet on that?
nikos_abel
10/12/2015, 13:40
Οποιον δεν τον έχει πιασει "κοψιμο" επανω στο μηχανακι παρακαλω να σωπασει για πάντα. .......
Ευχαριστώ.
Σκατάθεση ψυχής....
visualizer
10/12/2015, 13:40
Εντάξει προφανώς υπάρχει η μεταβλητή του απρόσμενου αλλά σε γενική κλίμακα ισχύει .
ΟΚ, λοιπόν οι συνετοί, προσεχτικοί, σοφότεροι κλπ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΗΘΙΣΕΙΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΥΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Άντε γιατί είμαστε κι άρρωστοι κάποιοι. (ποικιλοτρόπως :bawl:)
visualizer
10/12/2015, 13:47
................
spyrakos35
10/12/2015, 13:47
ΟΚ, λοιπόν οι συνετοί, προσεχτικοί, σοφότεροι κλπ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΗΘΙΣΕΙΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΥΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
όχι ρε φίλε γιατί είμαστε όντα κοινωνικά και θέλουμε το καλό σας και θα κάνουμε διηθήσεις για να μην τρέχετε εσείς τα αμυαλα
:lol:
................
Δεν κατάλαβα, τι συμβαίνει;
Παρανομούμε και θέλουμε και κανόνες στην παρανομία;
amyroukai
10/12/2015, 13:49
όχι ρε φίλε γιατί είμαστε όντα κοινωνικά και θέλουμε το καλό σας και θα κάνουμε διηθήσεις για να μην τρέχετε εσείς τα αμυαλα
ΜΛΚ μη γελάς, το έχω ακούσει και δαύτο, από γέρο. "Για να σε προστατέψω το κάνω, μην σκοτωθείς, γιατί θυμώνεις παιδάκι μου".
Απο την αλλη όταν κανεις διηθηση με τουλαχιστον +40 50 -παρα το οτι ειναι αρκετά επικινδυνο- και ερχεται ο αλλος απο πισω ντε κ καλα να περασει απο πανω σου σε συνθηκες εξαιρετικα πυκνής ροης στον κηφισο και κανει διαφορες μαλακιες δε θα στεναχωρηθω για τη στουκα του. Εχω γλυτωσει αρκετες φορες τετοιυς μαλακες που το κανουν αυτο αφηνοντας τους να περάσουν και ευτυχως σπανιοτερα εχω δει κ αλλους να τρωνε το στουκο τους μπροστα μου απο αυτες τις μαλακιες. Δεν μπορεις να πεις ομως οτι ειναι και λυπηση οταν σκεφτεσαι την παροιμια με τα παλουκια κ το πηδημα...
visualizer
10/12/2015, 14:03
Όταν μπαίνει η ειρωνεία στην συζήτηση , η συζήτηση είναι πλέον ανούσια.
Απο την αλλη όταν κανεις διηθηση με τουλαχιστον +40 50 -παρα το οτι ειναι αρκετά επικινδυνο- και ερχεται ο αλλος απο πισω ντε κ καλα να περασει απο πανω σου σε συνθηκες εξαιρετικα πυκνής ροης στον κηφισο και κανει διαφορες μαλακιες δε θα στεναχωρηθω για τη στουκα του. Εχω γλυτωσει αρκετες φορες τετοιυς μαλακες που το κανουν αυτο αφηνοντας τους να περάσουν και ευτυχως σπανιοτερα εχω δει κ αλλους να τρωνε το στουκο τους μπροστα μου απο αυτες τις μαλακιες. Δεν μπορεις να πεις ομως οτι ειναι και λυπηση οταν σκεφτεσαι την παροιμια με τα παλουκια κ το πηδημα...
Aυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω... Γιατί να μην στεναχωρηθώ ή γιατί να "χαρώ" που κάποιος στούκαρε κάνοντας ακριβώς το ίδιο με εμένα απλά πιο γρήγορα;
Επειδή εγώ είμαι σωστός και γαμάτος, άρα όποιος με περάσει, ξεπέρασε τα όρια και καλά να πάθει.
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα (αφού σε είχα κάνει quote) αλλά ουτε ίχνος ειρωνείας στην ερώτησή μου...
kostasagk
10/12/2015, 14:10
ηρεμια ..δεν νομιζω ότι κανενας γραφη από ειρωνια η για να προκαλεση....ο κθενας εχει τις αποψεις του οι οποιες εχουν και υποστηρικτες και μη....
μεσα από ολη την κουβεντα παμε να βγαλουμε ένα συμπερασμα....
εάν ο φίλος στο 1ο πόστ έλεγε οτι δε κάνει διήθηση ποτέ εν κινήση των οχημάτων και πάει στο σπίτι του όπως πάνε οι Αμερικάνοι (θεωρητικά λέμε τώρα - 9 χρόνια ήμουν εκεί τους ξέρω καλά), και κατηγορούσε όσους κάνουν τότε μάλλον ελάχιστοι θα έλεγαν κάτι.
το να βγαίνουμε όμως και να λέμε, "ναι ξέρεις εγώ κάνω διήθηση αλλά το κάνω με τον σωστό τρόπο και εσείς οι υπόλοιποι οι αλήτες, ελληνάρες, που δεν ξέρετε τι σημαινει πολιτισμός, δε το κάνετε σωστά και προκαλείται ...." είναι κομμάτι σουρεαλιστικό δε νομίζεις?
εάν ο φίλος στο 1ο πόστ έλεγε οτι δε κάνει διήθηση ποτέ εν κινήση των οχημάτων και πάει στο σπίτι του όπως πάνε οι Αμερικάνοι (θεωρητικά λέμε - τώρα 9 χρόνια ήμουν εκεί τους ξέρω καλά), και κατηγορούσε όσους κάνουν τότε μάλλον ελάχιστοι θα έλεγαν κάτι.
το να βγαίνουμε όμως και να λέμε, "ναι ξέρεις εγώ κάνω διήθηση αλλά το κάνω με τον σωστό τρόπο και εσείς οι υπόλοιποι οι αλήτες, ελληνάρες, που δεν ξέρετε τι σημαινει πολιτισμός, δε το κάνετε σωστά και προκαλείται ...." είναι κομμάτι σουρεαλιστικό δε νομίζεις?
Εγώ δεν κατάλαβα.. Ο σωστός τρόπος ποιος είναι; Πάμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα αλλά μένουμε δίπλα τους κι αν τύχει και τραβήξουν κανα χειρόφρενο τότε μπορούμε να πάμε παρακάτω; :sick:
PortisHead
10/12/2015, 14:15
Το προβλημα αυτο το αντιμετωπιζα πριν καποια χρονια που ανεβοκατεβαινα τον Κηφισσο
απο Μεταμορφωση μεχρι Πειραια.
Παντα μα παντα , στις διηθήσεις , ειχα το νου μου μην ειναι κανενας πιο γρηγορος απο πίσω
και τον κόβω.
Μπορω να πω οτι καθ'ολη τη διαδρομη περισσοτερο ειχα το βλεμμα μου στους καθρεφτες παρα στο δρομο :)
Δεν υπαρχουν δικαιολογιες για μενα.
Οποιος κοβει τον αλλον το κανει καθαρα απο κομπλεξισμο και SPS (Small Penis Syndrome).
Ακοινώνητα ζώα που δεν μπορουν να δεχτουν οτι στη ζωή τους υπαρχουν γρηγοροτεροι,δυνατότεροι,εξυπνότεροι κ.λ.π.
απο αυτους.
kostasagk
10/12/2015, 14:20
εάν ο φίλος στο 1ο πόστ έλεγε οτι δε κάνει διήθηση ποτέ εν κινήση των οχημάτων και πάει στο σπίτι του όπως πάνε οι Αμερικάνοι (θεωρητικά λέμε τώρα - 9 χρόνια ήμουν εκεί τους ξέρω καλά), και κατηγορούσε όσους κάνουν τότε μάλλον ελάχιστοι θα έλεγαν κάτι.
το εχεις μισοδιαβασει ,δεν κατηγορησα ΟΛΟΥΣ αλλα το κάθε κοπανο που προσπαθει να σε πεταξει πανω στο πλαινο αυτοκινητο για να περαση πρωτος-μακαρι και το κανω , να ειχα χωρο να τον αφηνα,λογω χρονων και αλλων συμβαντων εχω προπολου αφηση πισω μου εγωισμούς τυπου εγω μπροστα και κανενας άλλος...
Εντάξει, μην τον αποπαίρνετε τον καημένο. Μπορεί όντως να μη φταίει και να έχει απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, δυστυχώς. Πάντα πρέπει να κρίνουμε κατά περίπτωση. Και δεν ήμασταν εκεί, οπότε...
visualizer
10/12/2015, 14:22
Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
Δεν είναι ειρωνικό αυτό το σχόλιο ;
Τέσπα ας πηγαίνει ο καθένας όπως γουστάρει απλά να μην βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων ακουλουθώντας σε απόσταση αναπνοής η κάνοντας άλλες χίλιες δυο επικίνδυνες κινήσεις.
Αυτό ήταν το μόνο μη ειρωνικό σχόλιο του σνάιπερ σε αυτό το θέμα :p
Δεν είναι ειρωνικό αυτό το σχόλιο ;
Τέσπα ας πηγαίνει ο καθένας όπως γουστάρει απλά να μην βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων ακουλουθώντας σε απόσταση αναπνοής η κάνοντας άλλες χίλιες δυο επικίνδυνες κινήσεις.
Καθόλου... Αν δεν θες να κινδυνεύεις απο άλλους με μηχανή, κάνε ότι και τ' αυτοκίνητα. Έτσι κι αλλιώς μαζί τους πας...
amyroukai
10/12/2015, 14:32
Ναι αλλά όντας ανάμεσα, έχει την αίσθηση του "ανοιχτού δρόμου", τι θες τώρα, να τον περιορίσεις; Μοτοσικλέτα ίσον ελευθερία, αφού.
visualizer
10/12/2015, 14:32
Καθόλου... Αν δεν θες να κινδυνεύεις απο άλλους με μηχανή, κάνε ότι και τ' αυτοκίνητα. Έτσι κι αλλιώς μαζί τους πας...
Δηλαδή όταν σου κολλάει κάποιος από πίσω και δεν έχεις χώρο να κάνεις δεξιά ..τι πρέπει να κάνεις ρε συ ? να εξαφανιστείς ;
Για να καβαλάω το μηχανάκι σημαίνει πως έχω αποδεχτεί τον κίνδυνο αλλά με κάτι τέτοιες μαλακίες δεν μπορώ να μην νευριάζω..
Δηλαδή όταν σου κολλάει κάποιος από πίσω και δεν έχεις χώρο να κάνεις δεξιά ..τι πρέπει να κάνεις ρε συ ? να εξαφανιστείς ;
Για να καβαλάω το μηχανάκι σημαίνει πως έχω αποδεχτεί τον κίνδυνο αλλά με κάτι τέτοιες μαλακίες δεν μπορώ να μην νευριάζω..
Δεν αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά, αναφερόμαστε σ αυτους που έχουν χώρο και κάθονται κι αγναντεύουν το πέλαγο...
amyroukai
10/12/2015, 14:38
Φίλτατε οπτικοποιητή, κενό να χωθείς για να περάσει ο άλλος έχει πολύ συχνά στην κίνηση. Κενό να προσπεράσεις τον μλκ που έτσι από μλκια σε κρατάει πίσω του, λιγότερο συχνά. Και το αστείο είναι ότι μόλις αντιληφθεί ο κρετίνος ότι πας να περάσεις, 9 φορές στις 10 ανοίγει γκάζι. Εκεί οφείλεις να κάνεις τον Ρόσι, αλλά...
μπα .... τα προβλήματα δε γεννιούνται όταν δεν έχεις που να πάς. τα προβλήματα γεννιούνται όταν έχεις που να πας και δε πας. Επίσης όταν τελικά επιλέξεις να πας τότε να είσαι έτοιμος για τη μεγαλύτερη παρανομία του αλλουνού απο τη δικιά σου. κανένας (ή σχεδόν κανένας) δε σου τα κάνει αυτά που λες (που εγω αμφιβάλω ότι όντως έτσι σου κάνουν), όταν είσαι στη λωρίδα σου νόμιμος και πας πίσω απο τα αυτοκίνητα
:beer:
stefanos
10/12/2015, 14:40
Τον άνθρωπο τον παρέσυρε με την βάρκα του ένας άσχετος τύπος που προσπαθούσε να περάσει την ώρα που κάναν διήθηση.
Οπως και να το δείς αυτό είναι λάθος και ανικανότητα να ελέγξει το ίδιο το όχημά του.
PortisHead
10/12/2015, 14:40
Άλλο να μην εχεις χώρο να κανεις δεξια (κατανοητο και σεβαστο αυτο)
και αλλο να προσπαθεις επι 5 λεπτα να περασεις εσυ, αγνοωντας τους πισω σου.
Κανε δεξια (αν εχεις χωρο), ασε τους ικανους να περασουν , καταπιε τον εγωϊσμο σου , και ξαναπροσπάθησε.
Το "εσυ" ειναι σχημα λογου , δεν αναφέρομαι σε σενα προσωπικα.
visualizer
10/12/2015, 14:49
Σπάνια να με πιάσει ο εγωισμός μου όταν οδηγώ αυτοκίνητο η μηχανή ..πολύ απλά γιατί και τα 2 τα βλέπω ως εργαλεία για να κάνω την δουλειά μου και όχι ως προέκταση .... για να δείξω πόσο ικανός και τρανός είμαι σε άγνωστους.
sapila racing
10/12/2015, 14:54
Αν δεν εχεις χώρο εκείνη την στιγμή μετά από λίγο θα βρείς χώρο, δεν μπορεί.
Οταν καποιος πχ στο λούκι της Εθνικής εχει μαζέψει 5-6 μηχανακια πίσω του και τα παει καρότσι, κατι συνηθισμένο, και αρχίζουν ολοι να αγανακτούν ποιός φταίει?
Αυτός ή όλοι οι άλλοι?
Άλλο να μην εχεις χώρο να κανεις δεξια (κατανοητο και σεβαστο αυτο)
και αλλο να προσπαθεις επι 5 λεπτα να περασεις εσυ, αγνοωντας τους πισω σου.
Κανε δεξια (αν εχεις χωρο), ασε τους ικανους να περασουν , καταπιε τον εγωϊσμο σου , και ξαναπροσπάθησε.
Το "εσυ" ειναι σχημα λογου , δεν αναφέρομαι σε σενα προσωπικα.
Εχεις αδικο ως προς το εξης.....
oταν προσπαθει να περασει οφειλεις να κανεις υπομονη ....
Εχεις δικιο στα γραφομενα σου στο οταν.... ο μπροστινος εχει εγκαταλειψει την προσπαθεια .....;)
Ο ικανος.... Οταν προσπερναει ...δεν πιεζει--- περναει απο εκει που " δεν περναει"--- δεν βαζει την σωματικη ακεραιοτητα των αλλων σε κινδυνο..!!
:wave2:
Σπάνια να με πιάσει ο εγωισμός μου όταν οδηγώ αυτοκίνητο η μηχανή ..πολύ απλά γιατί και τα 2 τα βλέπω ως εργαλεία για να κάνω την δουλειά μου και όχι ως προέκταση .... για να δείξω πόσο ικανός και τρανός είμαι σε άγνωστους.
Εκεί είναι η διαφορά μας. Κάποιοι οδηγούμε αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επειδή μας αρέσει και το διασκεδάζουμε κι όχι από ανάγκη μετακίνησης.
kostasagk
10/12/2015, 15:01
Εχεις δικιο στα γραφομενα σου στο οταν.... ο μπροστινος εχει εγκαταλειψει την προσπαθεια .....;)
Ο ικανος.... Οταν προσπερναει ...δεν πιεζει--- περναει απο εκει που " δεν περναει"--- δεν βαζει την σωματικη ακεραιοτητα των αλλων σε κινδυνο..!!
σωστα
visualizer
10/12/2015, 15:07
Με χαρά μου να αφήσω κάποιον ποιο γρήγορο από εμένα να περάσει όταν βρω κενό .
Εκεί είναι η διαφορά μας. Κάποιοι οδηγούμε αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επειδή ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ και ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ κι όχι από ανάγκη μετακίνησης.
Πρέπει όμως να υπάρχει κάποια συγκράτηση στην διασκέδαση ώστε να μην καταλήξει το "παρτυ" σε κηδεία μας η στην χειρότερη στην κηδεία κάποιου άλλου.
Υ.Γ
για αυτό υπάρχουν και οι πίστες
Δε διαφωνούμε. Κανείς εδώ μέσα δεν είναι παράλογος ή ηλίθιος (εντάξει μπορεί κάποιοι, αλλά κανείς από αυτούς που έγραψαν τελευταία :p). Τα αυτονόητα λέμε. Οι διαφωνίες μας έγκεινται, ξανά, στο ότι δε μπορούμε να αναλύσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά κρίνουμε από προσωπικές εμπειρίες.
Υ.Γ. Οι πίστες υπάρχουν για να γράφεις χρόνους. Καμία σχέση με την οδήγηση στον δρόμο.
...
Υ.Γ. Οι πίστες υπάρχουν για να γράφεις χρόνους. Καμία σχέση με την οδήγηση στον δρόμο.
Λάθος.
Οι πίστες είναι και για χρόνους και για να μάθουμε να οδηγούμε καλύτερα και ασφαλέστερα στο δρόμο.
Οι συνετοί που (πιθανολογώ πάντα) δεν έχουν μπεί σε πιστα για κανέναν από τους παραπάνω λόγους, καποιες φορές ζουν από τύχη.
Εεεμμμ... όχι :p (Πολύ συμφωνούσαμε τελευταία, είχε καταντήσει ανησυχητικό!)
Εκτός αν εννοείς σε άδειο δρόμο, τότε το δέχομαι.
visualizer
10/12/2015, 15:28
Όταν ανέφερα την πίστα εννοούσα ένα μέρος που μπορείς να διασκεδάσεις ελεύθερα .. αντιθέτως με τον δημόσιο δρόμο όπου θα πρέπει να υπάρχει κάποια συγκράτηση.
Φυσικά και δεν οδηγείς στον δρόμο όπως όταν είσαι μόνος σου, στην αλάνα της γειτονιάς, στην πίστα, στην αυλή σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να το απολαμβάνεις. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ξανά, λέμε τα αυτονόητα.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ...........
Πονεμένος σήμερα......
Αν δεν εχεις χώρο εκείνη την στιγμή μετά από λίγο θα βρείς χώρο, δεν μπορεί.
Οταν καποιος πχ στο λούκι της Εθνικής εχει μαζέψει 5-6 μηχανακια πίσω του και τα παει καρότσι, κατι συνηθισμένο, και αρχίζουν ολοι να αγανακτούν ποιός φταίει?
Αυτός ή όλοι οι άλλοι?
To αυτό. Το ζω και το τρώω στην μάπα καθημερινά στην διαδρομή από έξοδο της Ρενώ στην εθνική οδό έως την έξοδο προς Αιγάλεω.... έχει κάτι ΗΛΙΘΙΟΥΣ που πηγαίνουν με 20-30 χ.α.ω και μαζεύουν τρενάρα όχι τρενάκι και δεν καταλαβαίνουν Χριστό....βρε να τους κορνάρουμε όλοι μαζί και αυτοί δεν....και η μεγαλύτερη πλάκα είναι όταν επιτέλους καταλαβαίνουν την μ@λ@κι@ τους και κάνουν στην μπάντα, ο αμέσως από πίσω κάνει ακριβώς το ίδιο....μας παίρνει τρενάκι ΚΑΙ αυτός.... :bawl: ότι και να πεις, ο Αινστάιν το διατύπωσε πιο σωστά: το σύμπαν πιθανώς να έχει όρια η ανθρώπινη μ@λ@κί@ όχι :(
visualizer
10/12/2015, 15:36
To αυτό. Το ζω και το τρώω στην μάπα καθημερινά στην διαδρομή από έξοδο της Ρενώ στην εθνική οδό έως την έξοδο προς Αιγάλεω.... έχει κάτι ΗΛΙΘΙΟΥΣ που πηγαίνουν με 20-30 χ.α.ω και μαζεύουν τρενάρα όχι τρενάκι και δεν καταλαβαίνουν Χριστό....βρε να τους κορνάρουμε όλοι μαζί και αυτοί δεν....και η μεγαλύτερη πλάκα είναι όταν επιτέλους καταλαβαίνουν την μ@λ@κι@ τους και κάνουν στην μπάντα, ο αμέσως από πίσω κάνει ακριβώς το ίδιο....μας παίρνει τρενάκι ΚΑΙ αυτός.... :bawl: ότι και να πεις, ο Αινστάιν το διατύπωσε πιο σωστά: το σύμπαν πιθανώς να έχει όρια η ανθρώπινη μ@λ@κί@ όχι :(
Η πολύ απλά όποιος βρίσκεται στην σειρά είναι πιο γρήγορος από αυτόν που βρίσκεται μπροστά του.. :lol:
Εεεμμμ... όχι :p (Πολύ συμφωνούσαμε τελευταία, είχε καταντήσει ανησυχητικό!)
Εκτός αν εννοείς σε άδειο δρόμο, τότε το δέχομαι.
Κακώς διαφωνείς... Πχ αν μάθεις να φρενάρεις σωστά στην πίστα, θα το εφαρμόσεις και στο δρόμο...
Μην τα ξαναλέμε, τα έχουν πει άλλοι σοφότεροι επί του αντικειμένου.
Μαθαίνεις πράγματα, ναι. Κι εγώ έχω μάθει πράγματα και έχω γίνει καλύτερος χάρη στο CSS και την πίστα. Αλλά απέχει πολύ από την οδήγηση στον δρόμο.
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟ
Σκοτώθηκαν στο δρόμο..??
Μαθαίνεις πράγματα, ναι. Κι εγώ έχω μάθει πράγματα και έχω γίνει καλύτερος χάρη στο CSS και την πίστα. Αλλά απέχει πολύ από την οδήγηση στον δρόμο.
Αντε πάλι... Φυσικά και δεν οδηγείς το ίδιο. Αλλιως δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της πίστας.
Σκοτώθηκαν στο δρόμο..??
Αρκετοί. Οι υπόλοιποι πήγαν από άλλους λόγους
sapila racing
10/12/2015, 15:47
Σκοτώθηκαν στο δρόμο..??
Μαλλον λιγότεροι απο τους άσχετους οδηγούς.
Επίσης το πιθανότερο είναι να τους πήρε αμπαριζα καποιος άσχετος οδηγός και δεν καταφεραν να τον αποφύγουν.
Προχθες μπαινει μπροστα μου αποτομα ενα σκουτερ με μια κοπελιτσα...
Παρεμεινα ηρεμος, μολις καταλαβε οτι εχει σχηματιστει ''ουρα'' απο πισω, βρηκε κενο και μας αφησε να περασουμε...
Πολυ απλά και σωστα... αντιθετα με αλλους που γουσταρουν να σε κοβουν, επειδη ετσι νιωθουν κατι...:look:
:rolleyes:
Και μια και μόλις γύρισα σώος μετά από 12,5χλμ νύχτας, βροχής και διήθισης με το 1/4 της πρωινής μ.ω.ταχύτητας , απλά να τονίσω ότι οι συνετοί και προσεχτικοί δεν ξέρω ποιοι είναι, δεν τους είδα στο δρόμο αλλά είδα πολλούς που είναι όχι για κλωτσιές αλλά για πολύ χειρότερα.
Όταν βλέπετε συνθήκες που δεν τις έχετε, μείνετε σπίτι, πάρτε το αμάξι, τα ΜΜΕ, ταξί, κάτι άλλο γιατί θα μπλέξουμε άσχημα μια μέρα.
visualizer
10/12/2015, 18:34
Και μια και μόλις γύρισα σώος μετά από 12,5χλμ νύχτας, βροχής και διήθισης με το 1/4 της πρωινής μ.ω.ταχύτητας , απλά να τονίσω ότι οι συνετοί και προσεχτικοί δεν ξέρω ποιοι είναι, δεν τους είδα στο δρόμο αλλά είδα πολλούς που είναι όχι για κλωτσιές αλλά για πολύ χειρότερα.
Όταν βλέπετε συνθήκες που δεν τις έχετε, μείνετε σπίτι, πάρτε το αμάξι, τα ΜΜΕ, ταξί, κάτι άλλο γιατί θα μπλέξουμε άσχημα μια μέρα.
τι έγινε πάλι , κάνανε αργή διήθηση ?:D
amyroukai
10/12/2015, 18:48
Νύχτα. "Υγρασία". Μόνο με πιστόλι γλιτώνεις, ναι, και με αυτοκίνητα και με μηχανές τα ίδια...
Εγώ είμαι ο ειρωνικός;
Bladerunner
10/12/2015, 19:00
Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα σήμερα, 4 (ολογράφως τέσσερις) φορές σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων!
pipe_smoker
10/12/2015, 19:47
Εγώ το βλέπω αλλιώς.
Όποιος κυκλοφορεί εκεί έξω, ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Αν θέλει να πηγαίνει σαν την κότα ανάμεσα στα αυτοκίνητα ας πηγαίνει.
Αν θέλει να περνάει αέρα από όπου βρει και δε βρει ας το κάνει.
Αν θέλει να σφάζει κόκκινα ας τα σφάζει.
Στο φινάλε όλοι ξέρουμε τί κυκλοφορεί εκεί έξω, και εν γνώσει μας κυκλοφορούμε κι εμείς.
Τις αφάλειες για τα οχήματα και τους εαυτούς μας, τσάμπα τις πληρώνουμε?
Στο πρόγραμμα είναι και τα ατυχήματα. Life's a bitch.
Όποιου δεν του αρέσει ο δρόμος (με τους κουλούς, με τους κουτσούς, με τους ομιλούντες στο κινητό, με τους μεθυσμένους, με τους μαστουρωμένους, με τους γρήγορους κλπ) κάθεται σπίτι του να μη μας ζαλίζει και τα φρύδια.
Περιέργως δε συνάντησα ούτε ένα απρόοπτο γυρνώντας με τη βροχή. Εκτός από έναν τύπο με C50 (γύρω στα 17 χλμ/ώρα τελική), ο οποίος είχε κάνει κομβόι 5-6 μηχανάκια στη Λαμπράκη, αλλά οκ κράτησε μόνο μέχρι το επόμενο φανάρι. Και, γενικά, με φοβίζει πολύ η υγρασία και το βρεγμένο οδόστρωμα, οπότε είμαι πολύ ήρεμος και συνετός. Ίσως φταίει αυτό.
Ζητατε - Συζητατε παραλογα πραγματα κατα την γνωμη μου....
Στον δημοσιο δρομο πρπει να προσαρμοζομαστε εμεις ...
Ειναι αδυνατον να προσαρμοστει αυτος σε εμας...
Εμενα με ενοχλησε ο αυτος, αφου εγω προυγουμενος ειχα ενοχλησει τον αλλον, που πηγε λιγα μετρα πριν να στειλει τον παραλλο......:cry:
Ποιον βαραμε τωρα.....??? :lol:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ...........
Πονεμένος σήμερα......
Και σκορ και αποτελεσμα...μονο το ημιχρονο εχασα..
Παω γιατι εχω κερασματα σημερα.....;)
Και σκορ και αποτελεσμα...μονο το ημιχρονο εχασα..
Παω γιατι εχω κερασματα σημερα.....;)
KATI ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ...............
ΒΕΡΟΙΑ δηλαδή..??
Εγώ το βλέπω αλλιώς.
Όποιος κυκλοφορεί εκεί έξω, ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Αν θέλει να πηγαίνει σαν την κότα ανάμεσα στα αυτοκίνητα ας πηγαίνει.
Αν θέλει να περνάει αέρα από όπου βρει και δε βρει ας το κάνει.
Αν θέλει να σφάζει κόκκινα ας τα σφάζει.
Στο φινάλε όλοι ξέρουμε τί κυκλοφορεί εκεί έξω, και εν γνώσει μας κυκλοφορούμε κι εμείς.
Τις αφάλειες για τα οχήματα και τους εαυτούς μας, τσάμπα τις πληρώνουμε?
Στο πρόγραμμα είναι και τα ατυχήματα. Life's a bitch.
Όποιου δεν του αρέσει ο δρόμος (με τους κουλούς, με τους κουτσούς, με τους ομιλούντες στο κινητό, με τους μεθυσμένους, με τους μαστουρωμένους, με τους γρήγορους κλπ) κάθεται σπίτι του να μη μας ζαλίζει και τα φρύδια.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΓΡΑΦΕΙΣ
Με πολύ κομψό τρόπο τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...!!!
Γιατί εδώ θα τρελλαθούμε..........έρχομαι εγώ ο γρήγορος κάντε πέρα ρε κουλοί....!!!!
Έχετε πάντως σαλτάρει εκεί κάτω,ήξερα για μποτιλιαρίσματα με αυτοκίνητα.
Τώρα μαθαίνω ότι υπάρχουν και στα μηχανάκια.....:lol:
Αφού το καταφέρατε κι αυτό..
Καλά περνάμε εδώ στο χωριουδάκι μας....α...πα....πα....πα.....πα......πα
Τι τραβάνε και αυτοι οι ΑθηνεΖοι......
pipe_smoker
10/12/2015, 23:00
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΓΡΑΦΕΙΣ
Με πολύ κομψό τρόπο τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...!!!
Γιατί εδώ θα τρελλαθούμε..........έρχομαι εγώ ο γρήγορος κάντε πέρα ρε κουλοί....!!!!
Έχετε πάντως σαλτάρει εκεί κάτω,ήξερα για μποτιλιαρίσματα με αυτοκίνητα.
Τώρα μαθαίνω ότι υπάρχουν και στα μηχανάκια.....:lol:
Αφού το καταφέρατε κι αυτό..
Καλά περνάμε εδώ στο χωριουδάκι μας....α...πα....πα....πα.....πα......πα
Και μποτιλιαρίσματα με μηχανάκια έχουμε, και με πεζούς έχουμε, και με ποδηλάτες έχουμε, και με ό,τι τραβάει η ψυχή σου:lol:
Ξαναλέω, όλα στο πρόγραμμα είναι.
Όποιος έχει φάει ένα 6μηνο στους δρόμους από τη μέρα που έβγαλε δίπλωμα, μπορεί να καταλάβει τί γίνεται.
Σωστό ή λάθος, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η κατάσταση.
Αν κάποιος θέλει να σπάει τα @@ του όλη μέρα κάθε μέρα και να ανεβάζει πίεση δίνοντας σημασία στο τί συμβαίνει στους δρόμους πρόβλημά του.
Κι εγώ μπορώ να γράφω κάθε μέρα στο "Σε είδα" για τον ταρίφα που δεν άναψε φλας ή αλάρμ για να σταματήσει.
Δεν πρόκειται να το ανάψει, δε μπα να γράφω εγώ.
Είτε κατεβαίνω και τονε κάνω ασήκωτο και την πληρώνει για όλους τους ταρίφες που έχουν πάει να με φάνε λάχανο να ξεθυμάνω κιόλας (με κίνδυνο βέβαια να με κάνει αυτός ασήκωτο και χειρότερα), ή περνάω και φεύγω κι έχω το νου μου να αποφύγω τον επόμενο μαλάκα που θα βρεθεί στο δρόμο μου.
Απλά τα πράγματα.
visualizer
10/12/2015, 23:45
Περιέργως δε συνάντησα ούτε ένα απρόοπτο γυρνώντας με τη βροχή. Εκτός από έναν τύπο με C50 (γύρω στα 17 χλμ/ώρα τελική), ο οποίος είχε κάνει κομβόι 5-6 μηχανάκια στη Λαμπράκη, αλλά οκ κράτησε μόνο μέχρι το επόμενο φανάρι. Και, γενικά, με φοβίζει πολύ η υγρασία και το βρεγμένο οδόστρωμα, οπότε είμαι πολύ ήρεμος και συνετός. Ίσως φταίει αυτό.
Kακώς..δεν γλιστράνε τα μεκανάκια .. δες εδώ :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=pVoXGGXRl5k
kostas777
11/12/2015, 00:45
Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα σήμερα, 4 (ολογράφως τέσσερις) φορές σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων!
Όποτε βρέχει είναι δεδομένο ότι θα φτάσω σπίτι με το βεντιλατέρ αναμμένο, όσο κρύο και αν κάνει, που πάνε λες και έχουν βγει με τα σλικς.
KATI ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ...............
ΒΕΡΟΙΑ δηλαδή..??
Ναι ρε παιδι μου.....
Η ποιο κατι σαν το vstrom vs.... KTM 1190-1290- DUKATI κλπ.....
Ξερεις εσυ με αυτες τις συγκρισεις....;)
Φιλακια.....:D
spyrakos35
11/12/2015, 09:51
στο στεγνό, ναι, καταλαβαίνω που αγανακτείτε, στο βρεγμένο όμως γιατί???
είναι τοσο εμπιστοσύνης οι δρόμοι μας???
kostas777
11/12/2015, 09:54
στο στεγνό, ναι, καταλαβαίνω που αγανακτείτε, στο βρεγμένο όμως γιατί???
είναι τοσο εμπιστοσύνης οι δρόμοι μας???
Γιατί με 10 χλμ/ω είναι σαν να έχεις κατέβει και το πας σπρωχνοντας με τα χέρια :D
spyrakos35
11/12/2015, 09:59
Γιατί με 10 χλμ/ω είναι σαν να έχεις κατέβει και το πας σπρωχνοντας με τα χέρια :D
οκ εντάξει αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, πάω πάσσο
amyroukai
11/12/2015, 11:28
Σήμερα βγήκα υπό βροχή. Είχα να το κάνω από την ωραία χύμα πέρυσι. Πολύ πολύ προσεκτικός. Ε... νταξ. Ακόμα και υπό συνθήκες "χεσμένος" θέλουν ξύλο.
Και μποτιλιαρίσματα με μηχανάκια έχουμε, και με πεζούς έχουμε, και με ποδηλάτες έχουμε, και με ό,τι τραβάει η ψυχή σου:lol:
Ξαναλέω, όλα στο πρόγραμμα είναι.
Όποιος έχει φάει ένα 6μηνο στους δρόμους από τη μέρα που έβγαλε δίπλωμα, μπορεί να καταλάβει τί γίνεται.
Σωστό ή λάθος, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η κατάσταση.
Αν κάποιος θέλει να σπάει τα @@ του όλη μέρα κάθε μέρα και να ανεβάζει πίεση δίνοντας σημασία στο τί συμβαίνει στους δρόμους πρόβλημά του.
Κι εγώ μπορώ να γράφω κάθε μέρα στο "Σε είδα" για τον ταρίφα που δεν άναψε φλας ή αλάρμ για να σταματήσει.
Δεν πρόκειται να το ανάψει, δε μπα να γράφω εγώ.
Είτε κατεβαίνω και τονε κάνω ασήκωτο και την πληρώνει για όλους τους ταρίφες που έχουν πάει να με φάνε λάχανο να ξεθυμάνω κιόλας (με κίνδυνο βέβαια να με κάνει αυτός ασήκωτο και χειρότερα), ή περνάω και φεύγω κι έχω το νου μου να αποφύγω τον επόμενο μαλάκα που θα βρεθεί στο δρόμο μου.
Απλά τα πράγματα.
Σωστος.....
Αλλα και κατι αλλο με αυτο το... " Σε ειδα "....:lol:
Οι τεσσερις στους δεκα που γραφουν εκει μεσα , δεν μπορουν να καταλαβουν οτι η μ@λ@κι@ που περιγραφουν εκει μεσα εχει αρχισει απο αυτους....:lol::lol::lol:
visualizer
11/12/2015, 13:54
Ακόμα και με βροχή παράπονα ρε παιδιά ; εδώ πας να περάσεις τον δρόμο απέναντι με τα πόδια και φοβάσαι μην φας καμιά τούμπα..τι λέμε τώρα .Άσε που τα μισά μηχανάκια έχουν λάστιχα που έχουν να τα αλλάξουν χρόνια ..τώρα αν κράζετε παπάκια και λοιπές μαλακίες που δεν φρενάρουν ούτε σε στεγνό τι να πω :)
pipe_smoker
11/12/2015, 14:19
Σωστος.....
Αλλα και κατι αλλο με αυτο το... " Σε ειδα "....:lol:
Οι τεσσερις στους δεκα που γραφουν εκει μεσα , δεν μπορουν να καταλαβουν οτι η μ@λ@κι@ που περιγραφουν εκει μεσα εχει αρχισει απο αυτους....:lol::lol::lol:
Ντάξει, χρειάζεται κι αυτό.
Ψυχοθεραπεία είναι:lol:
Πραγματικότητα:
Βλέπω ένα TDM στο φανάρι, ξέρω ότι θεωρητικά τον έχω, και τον αρχίζω στα βρουμ βρουμ.
Μόλις ανάβει πράσινο, κουμπώνει μια πρώτη, και φεύγει με σούζα κάνοντας μου κωλοδάχτυλο με το αριστερό χέρι, κι εγώ πίνω το τσάι μου με γουρλωμένα μάτια.
Στο "Σε είδα":
Σε είδα φίλε ΤιΝτιΕμάκια σήμερα στο φανάρι.
Ξεκράνωτος, να κοιτάς τη μηχανή μου σαν ξερολούκουμο επειδή έχει τα διπλάσια άλογα από το 'ρδέλο σου.
Μόλις άναψε πράσινο άρχισες τις σούζες και τα καραγκιοζιλίκια.
Μπράβο αγόρι μου.
Αυτόν που θα πάρεις στο λαιμό σου λυπάμαι:wave2:
Ε κάπως έτσι τέλος πάντων:lol:
Πραγματικότητα:
Βλέπω ένα TDM στο φανάρι, ξέρω ότι θεωρητικά τον έχω, και τον αρχίζω στα βρουμ βρουμ.
Μόλις ανάβει πράσινο, κουμπώνει μια πρώτη, και φεύγει με σούζα κάνοντας μου κωλοδάχτυλο με το αριστερό χέρι, κι εγώ πίνω το τσάι μου με γουρλωμένα μάτια.
Στο "Σε είδα":
Ξεκράνωτος, να κοιτάς τη μηχανή μου σαν ξερολούκουμο επειδή έχει τα διπλάσια άλογα από το 'ρδέλο σου.
Μπράβο αγόρι μου.
:bawl:
lykourgi
11/12/2015, 14:54
Πραγματικότητα:
Στο "Σε είδα":
Μπράβο αγόρι μου.
Το έκλεισες το θέμα , μια και καλή.
Τέλος.
nikos_abel
11/12/2015, 14:58
Τι μαλακα είναι :lol:
Παρεπιπτώντος, το ΣΕ ΕΙΔΑ θεωρητικά έχει να κάνει με τις τυχαίες συναντήσεις μελών που δεν γνωρίζονται προσωπικά.
Απλά έχει καταλήξει χώρος γκρίνιας.
ΠΡΟΤΑΣΗ : Να ανοιχθεί ένα θρεντ : "ΣΕ ΕΙΔΑ ΜΑΛ....ΚΑ" και να αφήσουμε το κανονικό απείραχτο;
Πραγματικότητα:
Στο "Σε είδα":
Μπράβο αγόρι μου.
:bawl:
enough said
Πάντως έχουν μειωθεί αρκετά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια τα "έχε χάρη που με είχε πιάσει κόψιμο", "είσαι τυχερός που γένναγε η γυναίκα και βιαζόμουν", "έφυγες του σκοτωμού με το Χαγιαμπούσα και δεν μπορούσα να ακολουθήσω με το C50 κότα, έ κότα " κλπ
Οι 7 στους 10 (τουλάχιστον) είναι λαλάκες και κομπλεξικοί. Ιδιο ποσοστό κυκλοφορεί στους δρόμους.
Αμα είναι να δέρνεσαι με κάθε βλάκα που κανει λαλακίες στο δρόμο, στο τελος θα γίνεις επαγγελματίας ΜΜΑ fighter (mixed martial arts).
όμως καλό είναι να κανουμε μια ευγενική σύσταση σε αυτόν που δεν αναψε φλας, αλαρμ, παραβιασε προτεραιότητα, κλπ. Με μια ευγενική σύσταση έχω δει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, απο μια μουντζα.
Οι 7 στους (τουλάχιστον) είναι λαλάκες και κομπλεξικοί. Ιδιο ποσοστό κυκλοφορεί στους δρόμους.
Αμα είναι να δέρνεσαι με κάθε βλάκα που κανει λαλακίες στο δρόμο, στο τελος θα γίνεις επαγγελματίας ΜΜΑ fighter (mixed martial arts).
όμως καλό είναι να κανουμε μια ευγενική σύσταση σε αυτόν που δεν αναψε φλας, αλαρμ, παραβιασε προτεραιότητα, κλπ. Με μια ευγενική σύσταση έχω δει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, απο μια μουντζα.
ΜΠΡΑΒΟ
Επιτέλους ,και πάλι μπράβο για την άποψη σου.
Ο Συνιώρης όταν ζουσε, τα ίδια έλεγε σε όλους. Δεν σκοτώθηκε επειδή πήγαινε έτσι, από βλακεία άλλου έγινε που παραβίασε κόκκινο φανάρι, κάτι τέτοιο μόνο αρκεί χωρίς να κάνεις καραγκιοζιλίκια. Το βίντεο λέγεται «Moto Madness», ήταν για χαβαλέ (τότε ο χαβαλές δεν ήταν politically correct) και για να δείξει τι μπορεί να κάνει ένα ZX-9 του τότε στους δρόμους της Αθήνας και το είχε κάνει για να μπει στο CD του περιοδικού ΜΟΤΟ που έγραφε (και το έχω). Δεν πήγαινε έτσι κάθε μέρα, αν θυμάμαι καλά σε επόμενο τεύχος είχαν απολογηθεί για αυτό και έλεγαν ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Τότε δεν είχαμε youtube. Τώρα στο youtube βλέπω στα σχόλια να γράφουν από κάτω ότι είναι άσχετος, ότι δεν ξέρει από μοτοσυκλέτα, ότι δεν ξέρει να φρενάρει κλπ. Ο Άλκης όμως ήταν από τους πιο γρήγορους δημοσιογράφους στον κόσμο μέσα στις πίστες, πάντα στην κορυφή σε χρόνους.
οταν μαθουμε οτι ο σωστος οδηγος ειναι αυτος που γυρναει ασφαλης σπιτι του κι οχι ο γρηγορος!!
ισως καποτε ξυπνησουμε εδω στο Ελλαντα το θυμαμαι το περιοδικο μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση!
δεν το ξερα οτι ηταν ο Αλκης Συνιωρης ο οδηγος δυστυχως τωρα εξηγουνται πολλα πραγματα!!
Οποιος κραξει δεν λεω τιποτα κακο!το παλικαρι ηταν φοβερος οδηγος!αλλα οπως ειπα καλος οδηγος δεν ειναι ο
γρηγορος!
Πάτρα, προσπαθώ να διασχίσω τον δρόμο, ένας με αμάξι και το ένα χέρι έξω από το παράθυρο να κρατάει την πόρτα, δηλαδή χωρίς φλας, στρίβει και τελευταία στιγμή γλυτώνω να με χτυπήσει. Του φωνάζω "Αν έβγαζες φλας, θα βοηθούσε".
Απάντηση;
"Άντε γαμήσου"
Τέλος οι ευγενικές συστάσεις. Δεν μιλάμε σε δεκάχρονα, τουλάχιστο έτσι νομίζω. Η οδήγηση στον δρόμο δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο και νισάφι πια με την ευγένεια, αρκετά χρόνια την προσπαθήσαμε. Ξέρουν πολύ καλά τι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, δεν θα τους κάνω και κουπεπέ για να οδηγήσουν όπως πρέπει.
nikos_abel
08/02/2016, 09:10
Η λύση δεν είναι η αγένεια.
Η λύση είναι να τους πλακώνεις στο ξύλο.
kostas777
08/02/2016, 09:25
οταν μαθουμε οτι ο σωστος οδηγος ειναι αυτος που γυρναει ασφαλης σπιτι του κι οχι ο γρηγορος!!
ισως καποτε ξυπνησουμε εδω στο Ελλαντα
Γιατί, ποιός είπε ότι καλός οδηγός θεωρείται ο γρήγορος;
Ούτε αυτός που γυρνάει πάντα σπίτι του θεωρείται κατ'ανάγκη καλός οδηγός. Ούτε ο αργός. Άλλο η αιτία, άλλο το αποτέλεσμα.
nikos_abel
08/02/2016, 09:28
Ούτε αυτός που γυρνάει πάντα σπίτι του θεωρείται κατ'ανάγκη καλός οδηγός. Ούτε ο αργός. Άλλο η αιτία, άλλο το αποτέλεσμα.
Ακριβώς. Από το αποτέλεσμα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αιτία.
Pan (dvs)
08/02/2016, 13:51
ισως καποτε ξυπνησουμε εδω στο Ελλαντα το θυμαμαι το περιοδικο μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση!
δεν το ξερα οτι ηταν ο Αλκης Συνιωρης ο οδηγος δυστυχως τωρα εξηγουνται πολλα πραγματα!!
Οποιος κραξει δεν λεω τιποτα κακο!το παλικαρι ηταν φοβερος οδηγος!αλλα οπως ειπα καλος οδηγος δεν ειναι ο
γρηγορος!
Δεν σου μιλαει για καλο αλλα για σωστο,υπαρχει διαφορα.
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, φυσικά. Ούτε πρέπει να είναι κάποιος απαραίτητα σωστός ή καλός οδηγός για να γυρίσει σπίτι, ούτε αν είναι οποιοδήποτε από τα 2, είναι εγγυημένο ότι θα γυρίσει σπίτι του. Πάμε παρακάτω :p
kostas777
08/02/2016, 14:05
Δεν σου μιλαει για καλο αλλα για σωστο,υπαρχει διαφορα.
Παρακάτω λέει καλός. Τώρα εννοείς ότι ο καλός δεν είναι απαραίτητα σωστός και τούμπαλιν. Ενώ ο κακός δεν είναι λάθος επίσης. Ένας κακός οδηγός μπορεί να είναι σωστός, ενώ ένας καλός, να είναι λάθος. Λες και δίνουμε διαγώνισμα κάθε φορά που βγαίνουμε στον δρόμο.
Παρακάτω λέει καλός. Τώρα εννοείς ότι ο καλός δεν είναι απαραίτητα σωστός και τούμπαλιν. Ενώ ο κακός δεν είναι λάθος επίσης. Ένας κακός οδηγός μπορεί να είναι σωστός, ενώ ένας καλός, να είναι λάθος. Λες και δίνουμε διαγώνισμα κάθε φορά που βγαίνουμε στον δρόμο.
ο σωστος ειναι ο αργος και προσεκτικος η ειμαι λαθος?
o καλος ενας ειναι vr 46 :lol:
υπαρχει κι ο κακος ο Lorenzo!
αλλα ολα ειναι υποκειμενικα!
Σωστος και καλος ειναι αυτος που φτανει με ασφαλεια στον προορισμο του..
ειδικα αν εχει τον συνεπιβατη στην θεση του!σημαντικο!!:D
kostas777
08/02/2016, 14:45
Ωραία όλα αυτά. Προσδιορίσαμε λοιπόν ποιός είναι σωστός/καλός οδηγός: Αυτός που φτάνει. Όσοι δεν έφτασαν, καλά να πάθουν.
Αυτό προέκυψε από τα λεγόμενά μου για τον Άλκη τον Συνιώρη, που τον διάβαζα στο περιοδικό και περίμενα με αγωνία το πότε θα γράψει γνώμη για το κάθε καινούργιο superbike.
Ο νοών νοείτω.
βλ. την υπογραφή μου... :sick:
Ωραία όλα αυτά. Προσδιορίσαμε λοιπόν ποιός είναι σωστός/καλός οδηγός: Αυτός που φτάνει. Όσοι δεν έφτασαν, καλά να πάθουν.
Αυτό προέκυψε από τα λεγόμενά μου για τον Άλκη τον Συνιώρη, που τον διάβαζα στο περιοδικό και περίμενα με αγωνία το πότε θα γράψει γνώμη για το κάθε καινούργιο superbike.
Ο νοών νοείτω.
το θεμα δεν ειναι ο Συνιωρης γενικα μιλαω!!
ορμωμενος απο το βιντεο:https://www.youtube.com/watch?v=D9TKenRrb3k
μιλαγα γενικα!!
αν φανηκε οτι μιλαγα για τον Συνιωρη συγκεκριμενα το παιρνω πισω!:wave2:
devil's animal
08/02/2016, 15:51
γρηγορος!
ο σωστος ειναι ο αργος και προσεκτικος η ειμαι λαθος?
δεν εισαι απλα λαθος...εισαι ΠΟΛΥ λαθος...
και θα στο αποδειξω λεγοντας σου τα εξης απλα:
σωστος οδηγος ειναι αυτος που περναει 5-6 κοκκινα αλλα ελεγχει πριν περασει...κατα τ'αλλα παει ασφαλης σπιτι του...
σωστος οδηγος ειναι αυτος που καθυστερει ολους τους αλλους πισω του, επειδη φοβαται την σκια του με αποτελεσμα να δημιουργει εκνευρισμο και νευρα...κατα τ'αλλα ειναι αργος και προσεκτικος...
σωστος οδηγος ειναι αυτος που δεν ξερει πως να χειριστει σωστα μια μοτοσυκλετα γιατι δεν εχει κανει κανενα μαθημα ασφαλους οδηγησης ή σεμιναριο πολης με αποτελεσμα να πεφτει μεσα σε ολες τις λακουβες και να κραταει τερμα σφιχτα το τιμονι οποτε πεφτει γιατι απλουστατα δεν ξερει να τις αποφευγει και ο συνοδηγος εχει χασει ολα του τα σφραγισματα...κατα τ'αλλα ειναι σωστος και καλος και ο συνεπιβατης ειναι στην θεση του...
οχι φιλε μου...δεν ειναι σωστοι και καλοι οδηγοι τα παραδειγματα που φερνω παραπανω...και τετοιοι υπαρχουν πολλοι εκει εξω...και γυρνανε ολοι σπιτια τους ασφαλης..και ειναι και αργοι...
αν μαθουμε να αξιολογουμε τις καταστασεις του δρομου σωστα, τοτε ειμαστε σωστοι και καλοι οδηγοι...
γιατι αν χρειαστει μπορει να κανουμε και endo για να σταματησουμε εγκαιρως...
ή να επιταχυνουμε, ξεπερνωντας τα ορια του ΚΟΚ, για να γλιτωσουμε απο ενδεχομενο κινδυνο...
και το να μην επιστρεψει καποιος σπιτι του, δεν τον κανει λαθος και κακο οδηγο...shit happens που λεει και η παροιμια...το να παρει κατω απο τις ροδες του ενα φορτηγο εναν μοτοσυκλετιστη επειδη παραβιασε κοκκινο, δεν ειναι φταιξιμο του οδηγου μοτοσυκλετας, και ουτε αυτο σημαινει οτι ηταν κακος και λαθος οδηγος..
αν τωρα καποιοι θελουν αν πιστευουν οτι ειναι σωστοι και καλοι οδηγοι πηγαινοντας σαν θειτσες στον δρομο και επειδη επιστρεφουν σπιτι τους το βραδυ νομιζουν οτι κερδισαν και την σημερινη μερα, ας το πιστευουν...λαθος ειναι παντως...
nikos_abel
08/02/2016, 16:40
Η λύση δεν είναι η αγένεια.
Η λύση είναι να τους πλακώνεις στο ξύλο.
Για όποιον δεν κατάλαβε, ειρωνία ήταν