View Full Version : "Αθλητική" μοτοσυκλέτα.
ολοι αυτοι οι διατροφολογοι (προφανως και μιλαμε για πτυχιουχους), δουλεια κανουν και να σου τσιμπησουν το 30ευρω της επισκεψης θελουν...5 διαιτες εχουν στο συρταρι τους, και αναλογα με το βασικο σου μεταβολισμο (τον οποιο τον υπολογιζουν ετσι, ουτε καν καποια σοβαρη μετρηση η κατι τελος παντων), προσαρμοζουν τις μεριδες για τις συνολικες θερμιδες που χρειαζεσαι για να εχεις απωλεια βαρους η να μεινεις σταθερος...
skylaros
10/12/2015, 12:17
Όποιος θέλει να πάρει κιλά, μπορεί να μου δίνει 50 ευρό την εβδομάδα + το φαγητό μας και να τρώμε παρέα. Αλλά θα τρώει ότι τρώω δε θέλω μα και μου!
@panos Αυτές τις 10.000 θερμίδες που λες αν αφεθώ θα τις έχω πάρει πριν το μεσημεριανό μου και να ξέρεις πως το βράδυ τρώω πολύ :p
δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο να τις παρεις, γι αυτο ειπα, cheat day δε σημαινει τρωω χωρις ελεος...το να παρεις 10,000 θερμιδες δεν ειναι δυσκολο...δυσκολο ειανι να παρεις 10,000 θερμιδες και να μη παρεις μαζι ζαχαρο χολυστερινη και ενα σωρρο αλλα...
''Κάνω τη δίαιτα του Καζαντζάκη. Τρώω τα πάντα, δεν ελπίζω τίποτα''
:D
Αν ακολουθείς διατροφή, δεν υπάρχει "cheat day". Ένα ελεύθερο γεύμα υπάρχει (ανά βδομάδα), κατά το οποίο μπορείς να φας ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, μέχρι να σκάσεις. Αν το κάνεις αυτό για μια ολόκληρη ημέρα, πάει η διατροφή της βδομάδας, μην πω του μήνα.
Joyrider
10/12/2015, 12:28
ολοι αυτοι οι διατροφολογοι (προφανως και μιλαμε για πτυχιουχους), δουλεια κανουν και να σου τσιμπησουν το 30ευρω της επισκεψης θελουν...5 διαιτες εχουν στο συρταρι τους, και αναλογα με το βασικο σου μεταβολισμο (τον οποιο τον υπολογιζουν ετσι, ουτε καν καποια σοβαρη μετρηση η κατι τελος παντων), προσαρμοζουν τις μεριδες για τις συνολικες θερμιδες που χρειαζεσαι για να εχεις απωλεια βαρους η να μεινεις σταθερος...
Προφανώς υπάρχουν αυτά που λες. Δεν σε βγάζω λάθος.
Ακόμα όμως και να μην έχεις τον εξοπλισμό της έμμεσης θερμιδομετρίας ("σοβαρή μέτρηση") και υπολογίσεις τις θερμιδικές ανάγκες μέσω τύπων ("τον υπολογίζουν έτσι"), πρέπει να έχεις μια άλφα κατάρτιση και στον πιο τύπο θα χρησιμοποιήσεις ανά περίπτωση. Οι τύποι έχουν έρευνα από πίσω τους και η ακρίβειά τους ελέγχεται όπως και οι αποκλίσεις τους ανάλογα την πληθυσμιακή ομάδα.
Η προσαρμογή των μερίδων στις θερμίδες που έχει ανάγκη ο καθένας δεν είναι κάτι μεμπτό. Ίσα ίσα που είναι ταμπού να μιλάς για θερμίδες όταν κάποιος νομίζει ότι τον παχαίνει η γλουτένη, ή το να τρώει κρέας με πατάτα ή το να τρώει μετά τις 8 οχτώ και 37 και 22 δευτερόλεπτα.
Αν ακολουθείς διατροφή, δεν υπάρχει "cheat day". Ένα ελεύθερο γεύμα υπάρχει (ανά βδομάδα), κατά το οποίο μπορείς να φας ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, μέχρι να σκάσεις. Αν το κάνεις αυτό για μια ολόκληρη ημέρα, πάει η διατροφή της βδομάδας, μην πω του μήνα.
cheat day ειναι η ημερα που οριζεις οτι θα φας αυτο που θες να φας...δηλαδη θες να φας το πιτογυρο, θα το φας εκεινη την ημερα...δεν ειναι η ημερα που οτι δεν εχεις φαει ολη τη βδομαδα θα το φας εκεινη...
Το δέχομαι. Απλά το αποκαλέσατε "cheat day" και υπέθεσα ότι περιλαμβάνει όλα τα γεύματα της ημέρας.
Δεν θα μιλουσα μια και εχω να ασχοληθω με κατι σαν γυμναστική απο το '79 (και με διατροφή απλα ποτέ..) αλλα γραφω για να πω στον taisteal:
" Μπάρμπα να σε πει το πρωτο σου παιδί, ρεεεε...!!! " :D
(και να μην ειναι και από σένα..)
Δεν θα μιλουσα μια και εχω να ασχοληθω με κατι σαν γυμναστική απο το '79 (και με διατροφή απλα ποτέ..) αλλα γραφω για να πω στον taisteal:
" Μπάρμπα να σε πει το πρωτο σου παιδί, ρεεεε...!!! " :D
(και να μην ειναι και από σένα..)
Υποθέτουμε ότι αναφέρεσαι στο σεξ....
Joyrider
10/12/2015, 13:26
Αυτά είναι τα αρνητικά (για μένα) του γυμναστηριακού-μποντυμπιλντεράδικου τύπου διατροφής. Μπορεί για την ομάδα αυτή να είναι αυτό που χρειάζονται για τον ειδικό σκοπό που έχουν αλλά για τον γενικό πληθυσμό δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.
Έχει συνδεθεί η "δίαιτα" με την στέρηση, την μονοτονία, την "καθαρότητα", τον στεγνό ωφελιμισμό. Έχει αποτυπωθεί ως κάτι που το κάνεις για χ μέρες μέχρι τον τάδε στόχο. Ή αναγκάζεσαι να το κάνεις και κάθε τόσο είσαι "ελεύθερος" να φας αυτό που θέλεις. Μόνο που το ονομάζεις cheat βέβαια είναι αντιφατικό.
Όλα αυτά δημιουργούν λάθος σχέση με το φαγητό. Σε κάνουν να δαιμονοποιείς τροφές, να τρως μηχανικά και αποστειρωμένα και να έχεις ενοχές που τις ξεπλένεις με παραπάνω δίαιτα.
Η τροφή είναι και κοινωνική συναναστροφή είναι και απόλαυση.
Υποθέτουμε ότι αναφέρεσαι στο σεξ....
Ουδόλως...
(αυτό ειναι χόμπυ..)
Υ.Γ.
Ελπίζω να προσεξες τον Ενεστωτα..;)
Red Rider
10/12/2015, 13:44
Και αυτό είναι ψιλοσχετικό,εγώ σε μια σεζόν, με μια ολόκληρη μέρα οφ την εβδομάδα, και τον τελευταίο 1,5 μήνα με ένα οφ γεύμα την εβδομάδα και αγωνιστική διατροφή ήμουν στο 8.1 λίπος.
Βέβαια με 4 δυνατά αερόβια την εβδομάδα,και κανονικές προπονήσεις. Βέβαια στον δικό μου σωματότυπο δούλευε,κάποιος άλλος ίσως είχε πρόβλημα.
Allst@rf
10/12/2015, 13:53
Πόσες σελίδες λετε να το πάτε off topic?
:tooth:
Pan (dvs)
10/12/2015, 14:56
Κάθε 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρε παλικάρι. Εννοείται ότι δε διακόπτουμε τον 8ωρο ύπνο μας για να φάμε :p
Σε πολύ γενικές γραμμές, το "λίγο απ'όλα και πολλές φορές" είναι μια χαρά για τον μέσο άνθρωπο.
Αρχισες να χανεις το χιουμορ σου?
Χαχα όχι, απλά σε είχα για σοβαρό παιδί και με έπιασες απροετοίμαστο!
cheat day λεγεται γιατι συνηθως ειναι και η μερα που σου καθοριζει τις εξοδους κατα μια εννοια...δηλαδη θα βγεις εξω για φαγητο κατι που ισως να το απεφευγες αλλες μερες
Bob_o_mastoras
10/12/2015, 22:37
Η σωστη διατροφη περιγραφεται αριστα σε αυτο το τραγουδι:
https://www.youtube.com/watch?v=pNYuyzlWjvc
Μελετηστε το και ακολουθηστε το βημα βημα..! :D
HelenKoR
14/12/2015, 12:24
Τι επιλέγετε να φατε κατά τις βραδινές ώρες;
Για να αδυνατίσεις ή να παχύνεις; :p
1-2 ώρες πριν τον ύπνο, τρώω πράσινη σαλάτα, κατά προτίμηση με τόνο.
Οι αθληταραδες η οι κοιλαραδες;
348153
Bladerunner
14/12/2015, 14:03
Εξαρτάται από τι έχω φάει μέσα στην ημέρα και αν έχω γυμναστεί και πόσο.
Συνήθως, για να μη βαρύνω ιδιαίτερα το στομάχι, οι επιλογές μου είναι μεταξύ φρυγανιάς ολικής με ταχίνι, φρούτου, ρυζόγαλου, γιαουρτιού.
Joyrider
16/12/2015, 13:11
Lifestyle Nutritionists :D
https://www.youtube.com/watch?v=SavsJYXWgm8
Joyrider
17/12/2015, 21:41
Δεν έχει άμεση σχέση με την διατροφή αλλά με το "αθλητική μοτοσυκλέτα"
Έχετε ακούσει φαντάζομαι να λένε (αυτοί που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ συνήθως): ε σιγά το άθλημα, αφού καθιστοί είναι στην σέλα και στρίβουν το τιμόνι που και που. Σιγά μην καίνε θερμίδες κτλ.
Σε έρευνα που έγινε σε 72 οδηγούς μηχανών εκτός δρόμου (habitual recreational off-road vehicle riders όπως τους ονομάζει), η μέση κατανάλωση οξυγόνου κατά έναν γύρο μιας μικτής διαδρομής μετρήθηκε σε 21.3 +/- 7.1 (mL x kg(-1) x min(-1)) που είναι 6 φορές μεγαλύτερη από την κατανάλωση οξυγόνου σε ηρεμία ενός μέσου ατόμου (3,5 (mL x kg(-1) x min(-1))). (6 METs)
(Έτσι χοντρικά να αναφέρω ότι η παραγόμενη ενέργεια μπορεί να προσδιοριστεί έμμεσα με την μέτρηση κατανάλωσης οξυγόνου.)
348375
Επίσης κατά το 38% της διαδρομής, η ένταση ήταν τόση ώστε να μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην αερόβια ικανότητα.
348376
Όχι μόνο αποτελεί τρόπο γυμναστικής λοιπόν που καίει αρκετές θερμίδες και προσφέρει ερέθισμα για μεταβολικές προσαρμογές αλλά μπορεί να συγκριθεί και με δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, σκι κτλ. Και αυτό αφορά την οδήγηση "αναψυχής" γιατί το αγωνιστικό motocross χτυπάει επίπεδα πόλο, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
348377
Έχει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για όποιον θέλει (arm pump, VO2max, μυικό κάματο, αερόβια-αναερόβια συμμετοχη).
Πηγή: https://www.researchgate.net/publication/40696922_Physiological_Demands_of_Off-Road_Vehicle_Riding