PDA

View Full Version : Χειμερινό παντελόνι και προστασία από το κρύο

BLiTzER
09/12/2015, 14:01
Κυρίως στα κάτω άκρα, αφού το υπόλοιπο σώμα προστατεύεται εύκολα και πρακτικά. Πώς το κάνετε; Τι φοράτε;

Δεδομένου ότι ΔΕ μπορώ να φορέσω κορντούρα πηγαίνοντας στη δουλειά μου γιατί 1. δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμη σε περιβάλλον εργασίας και 2. δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάζω ρούχα, τι προτείνετε; Μέχρι στιγμής φοράω ένα απλό τζην, αλλά όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, δε θα είναι πολύ ευχάριστο. Υποθέτω ότι ένα απλό ισοθερμικό κολάν, κάτω από το τζην, δε θα κάνει πολλά πράγματα, αφού το κρύο διαπερνάει το τζην ύφασμα. Άρα τι; Μάλλινο/βαμβακερό κολάν; Κρατάει τα πόδια ζεστά; Είναι αρκετά βολικό, ώστε να το φοράω άνετα ολόκληρο το 8ωρο, χωρίς να ενοχλεί/ιδρώνει; Κάτι άλλο;

Για πείτε!

Bladerunner
09/12/2015, 14:03
Πού μένεις; Αθήνα ή αλλού;

VANDA
09/12/2015, 14:04
Μια χαρά κρατάει το ισοθερμικό κάτω από τζην. ;)

Panos76
09/12/2015, 14:04
Εγώ πάνω από το υφασμάτινο παντελόνι φορούσα πάντα ένα χοντρό αδιάβροχο (παντελόνι), κάτω είχε και σκρατς, τα κούμπωνα και αυτά σφιχτά γύρω από τον αστράγαλο και ήμουν πραγματικά οκ από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη (λειτουργούσε σαν αντιανεμικό).

Όταν έφτανα στη δουλειά το έβγαζα επί τόπου κ το αποθήκευα στο μηχανάκι.

BLiTzER
09/12/2015, 14:06
Αθήνα. Αν δεν ήταν αρκετά προφανές, ενδιαφέρομαι για καθημερινή χρήση. Έχω κατάλληλο εξοπλισμό για οτιδήποτε άλλο.

sergiosm
09/12/2015, 14:09
Αδιάβροχο.

Κόβει το κρύο και προστατεύει και από λερώματα

:wave2:

Bladerunner
09/12/2015, 14:11
Αθήνα.

Ε, δεν κάνει και τόσο κρύο στην Αττική! Αν φλερτάρει με κάτω των 3-4 βαθμών το θερμόμετρο και έχω αρκετές εξωτερικές εργασίες, με ένα ισοθερμικό κολάν κάτω από το τζιν, είμαι καλυμμένος.

Pan (dvs)
09/12/2015, 14:12
Το ισοθερμικο θα κανει καλη δουλεια.

Το αδιαβροχο επισης,το βγαζεις και το αποθηκευεις ευκολα.

Sapadak
09/12/2015, 14:14
Οταν ακούω κρύο και αθήνα, ένα μικρό πιγκουϊνάκι πεθαίνει μέσα μου

OldMan
09/12/2015, 14:14
Μια χαρά κρατάει το ισοθερμικό κάτω από τζην. ;)

Ειδικα όταν συνεχισεις να το φορας και μεσα στην δουλεια...
(κανεις οικονομια και στην θερμανση..)

VANDA
09/12/2015, 14:20
Ειδικα όταν συνεχισεις να το φορας και μεσα στην δουλεια...
(κανεις οικονομια και στην θερμανση..)

Τι να σε πω, δεν με χαλάει.. Δεν ζεσταίνει περισσότερο, διατηρεί μπλα μπλα.. :ZZZ:

BLiTzER
09/12/2015, 14:22
Ε, δεν κάνει και τόσο κρύο στην Αττική! Αν φλερτάρει με κάτω των 3-4 βαθμών το θερμόμετρο και έχω αρκετές εξωτερικές εργασίες, με ένα ισοθερμικό κολάν κάτω από το τζιν, είμαι καλυμμένος.

Όχι, δεν κάνει το κρύο της Νορβηγίας, αλλά και 5 βαθμούς να έχει, το λεπτό τζην δεν είναι πολύ καλή φάση. Στα 4κύλινδρα SS, τα πόδια δεν είναι τόσο εκτεθειμένα και μετά τα πρώτα 5 λεπτά, σε ζεσταίνει το μοτέρ. Τα μονοκύλινδρα motard δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες :p

@Oldman: Σταμάτησα, δεν πλήρωνε καλά εν μέσω κρίσης.

Eversman
09/12/2015, 14:22
Γιώργο, όπως έγραψα και στο thread της τελευταίας βολτας, εάν θές μεγαλύτερη προστασία από ένα απλό ισοθερμικό (φορώντας το τζήν σου), μπορείς να φορέσεις ένα χειμερινό, μακρύ, ποδηλατικό κολάν/ισοθερμικό.

Είναι πιό χονδρό, έχει μία επιπλέον λεπτή στρώση θερμικής επένδυσης από την μέσα πλευρά, σύν το μαξιλαράκι για πολύωρη οδήγηση ( Προστάτης/οπίσθια). Και όλ' αυτά, χωρίς να προσθέτει όγκο.

Μία άλλη καλή λύση είναι αυτή:
http://www.toofast.gr/showprod.php?id=3324
Τζήν με ενσωματωμένο fleece. Άν το συνδιάσεις και με ισοθερμικό στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα είσαι μιά χαρά.

Panos76
09/12/2015, 14:25
Σαν δύτης θα είναι με το φλις τζην, γιατί δε παίρνεις ένα σκούτερ με κουβέρτα; :giggle:

DAYMAN
09/12/2015, 14:28
Να υποθεσω ότι δεν δουλεύεις σαν go-go boy...

τα βραδυα για τσιγαρα και βενζινες.:lol:

Περα απο τν πλακα υπαρχουν καποια τζιν με επενδυση.Εχω δει στο motomarket colori εκτος αυτων παντελονια των marmot, salewa,coloumbia κτλ ριξε μια ματια σε αυτον http://www.extremepro.gr

kostasagk
09/12/2015, 14:29
Εγώ πάνω από το υφασμάτινο παντελόνι φορούσα πάντα ένα χοντρό αδιάβροχο (παντελόνι), κάτω είχε και σκρατς, τα κούμπωνα και αυτά σφιχτά γύρω από τον αστράγαλο και ήμουν πραγματικά οκ από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη (λειτουργούσε σαν αντιανεμικό).

Όταν έφτανα στη δουλειά το έβγαζα επί τόπου κ το αποθήκευα στο μηχανάκι.

ωστος

Tycho Moon
09/12/2015, 14:29
Η λύση είναι ισοθερμικό. Το φοράω με τα κρύα και στη δουλειά δεν με ενοχλεί. Το μόνο αρνητικό είναι ότι επειδή φοράω υφασμάτινο παντελόνι, ο αέρας τα ψιλο-διαπερνάει. Με τζην δεν το έχω φορέσει, αλλά νομίζω ότι το ύφασμα του τζην λόγω της υφής του λειτουργεί εν μέρη σαν wind stopper και το ισοθερμικό θα αποδίδει καλύτερα.

Όλη τη διάρκεια της μέρας στη δουλειά δεν με ενοχλεί, σε σημείο που ξεχνάω ότι το φοράω.

Πριν κανά δυο χρόνια που έψαχνα για να το πάρω, είχα βρει και ένα ισοθερμικό παντελόνι της Dainese που ήταν πιο χοντρό από τα συνηθισμένα και λειτουργούσε και σαν αντιανεμικό, αλλά εκτός του ότι ήταν πανάκριβο, στη δουλειά με αυτό πιστεύω ότι θα έσκαγα.

Για μένα η λύση είναι απλό ισοθερμικό και στα πολύ χοντρά κρύα, δηλ κάτω από 5C, ένα αδιάβροχο παντελόνι από πάνω.

GFawkes
09/12/2015, 14:31
Λετε για κρυο και Αθηνα....

σημερα το πρωι ειχε 4 απ εκει που ξεκινησα.....

και ακομα δεν εχει κρυο...

χειμωνα με χιονια στην πεντελη εχω φυγει με παγο απο το σπιτι....
και η οποια ταχυτητα ανω των 40 χλμ/ω ηταν αρκετη για να παγωσουν μεχρι και τα @ρΧιδι@ σου....

Αδιαβροχο και εισαι οκ χορχοδειλα...

Panos76
09/12/2015, 14:32
τα βραδυα για τσιγαρα και βενζινες.:lol:

Περα απο τν πλακα υπαρχουν καποια τζιν με επενδυση.

Είναι σαν αυτά που έβαλε ο Πάνος πριν. Είναι πολύ καλά για ταξιδάκι και συνεχή κίνηση στη πόλη αλλά θεωρώ πως δεν κάνουν για γραφείο (καθαρά για πρακτικούς λόγους).

BLiTzER
Αν το ισοθερμικό κολάν κρατάει θερμοκρασία, όπως υποστηρίζετε, είναι η τέλεια λύση. Σε κάτι τέτοιο είχα το μυαλό μου αρχικά, απλά υπέθετα ότι θα κρυώνει, καθώς ο αέρας διαπερνάει το τζην.

Γενικά, κρυώνω πολύ δύσκολα (η καθημερινή μοτοενδυμασία μου μέχρι σήμερα αποτελείται από ένα t-shirt και ένα μπουφάν), δεν έχω τέτοια θέματα, δε θέλω υπερβολές. Μια μικρή έξτρα προστασία απλά θα κάνει τη ζωή μου πιο άνετη.

Σας ευχαριστώ όλους, όπως και να'χει. Θα ελεγχθεί και το fleece τζην. Θα ποστάρω ημίγυμνες φωτογραφίες μου με κολάν.

amyroukai
Κουβέρτα έχω δει και σε GS και σε Βαρκαντέρο, το οποίο ως καράβι είναι πιο λογικό να την έχει.

Τζιν και ισοθερμικό lidlένιο, για τυπική μικρή απόσταση Αθήνας (και σημειωτέον μένω 20φεύγα χλμ έξω) μου αρκεί στο 99% των περιπτώσεων. Κρύο περνάει, σε λογικό βαθμό. Συνήθως το ξεχνάω μόλις πετύχω τον πρώτο μαλάκα "πρώτη φορά δίτροχο", το βράδι γυρνώντας σπίτι που δεν απασχολείται το μυαλό αλλιώς με ενοχλεί περισσότερο :lol:

taisteal
09/12/2015, 14:38
Θα ποστάρω ημίγυμνες φωτογραφίες μου με κολάν.

Μην μας απειλεις!!

Το ισοθερμικο και οχι Εσωθερμικο δεν κραταει με πολυ κρυο οταν φορας τζιν
Το καλυτερο ειναι αδιαβροχο

Cpt. Haddock
09/12/2015, 14:42
Οτι ειπε ο Βαντας. Ισοθερμικο κολαν κατω απο το παντΑλονι.

Εδω πανω δε βγαινει αλλιως (ειδικα τα πρωινα με ήλιο... :cry: )

gior-gos
09/12/2015, 14:49
Αν εχεις κρατησει το ισοθερμικο παντελονι του στρατου (σκελεα το λεγαν αν θυμαμαι καλα :lol:)

σε συνδυασμο με μιά μακρια καλτσα για εξτρα καλυψη της γαμπας

θα σαι οκ για Αθηνα.

Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, το ισοθερμικο μιά χαρα δουλεια κανει κατω απ το τζην· και ενδεχομενως να αισθανεσαι και πιο ανετα τις ωρες της δουλειας σου απ οτι με το απολυτα εφαπτομενο κολαν.

Ζεύκας
09/12/2015, 15:25
Με ισοθερμικό είσαι ΟΚ αλλά μετά από κάποια ώρα παγώνουν τα γόνατα.

Η καλύτερη λύση είναι σκούτερ με κουβέρτα και αυτά τα γάντια εσκιμώου στο τιμόνι. και πανύψηλη ζελατίνα βεβαίως.

τώρα δε μπα να λέτε ότι θετε περί "φούστας" και "ντεμέκ μηχανόβιου" κτλ εγώ στα κρύα αυτούς του τύπους τους ζηλεύω.

PortisHead
09/12/2015, 15:26
Ισοθερμικό απο μέσα ΜΟΝΟ αν στο χωρο εργασιας ΔΕΝ υπαρχουν κοριτσακια
που το χειμωνα εχουν την θερμανση στους 42 βαθμους.

8 ωρες με ισοθερμικο απο μεσα σε συνθηκες Αφρικης...ειναι λίγο καπως.

Hayate
09/12/2015, 15:39
+1 Ισοθερμικό...και πετάγεσαι και μέχρι την τουαλέτα και το βγάζεις να μην ιδρώνεις κιόλα...Τουλάχιστον έτσι το "δουλεύω" εγώ...

zannisvel
09/12/2015, 16:15
+1 Ισοθερμικό...και πετάγεσαι και μέχρι την τουαλέτα και το βγάζεις να μην ιδρώνεις κιόλα...Τουλάχιστον έτσι το "δουλεύω" εγώ...

Εγω το παιζω αντρας και απλα κρυωνω μεχρι να φτασω στη δουλεια, και μετα το ιδιο μεχρι να φτασω σπιτι...:smokin:

AristidisZ
09/12/2015, 16:16
Εγω το παιζω αντρας και απλα κρυωνω μεχρι να φτασω στη δουλεια, και μετα το ιδιο μεχρι να φτασω σπιτι...:smokin:

+1, και φοράω και υφασμάτινο παντελόνι...

ρε κορκόδιλα, σιγά τα κρύα ρε συ :look:

BLiTzER
09/12/2015, 16:27
Δεν κρυώνω ΤΩΡΑ. Αλλά μπορεί σε 40 μέρες ή σε έναν χρόνο να κρυώνω. Και, ταυτόχρονα, δε θέλω να αποχωριστώ το πολύ πρακτικό, καθημερινό τζην. Οπότε ψάχνω για λύσεις να τα συνδυάσω. Καλώς ή κακώς, δε μπορώ να φοράω δερμάτινα ή κορντούρες πάντα.

Hayate
09/12/2015, 16:29

Όταν κάνει κρύο πολύ εννοώ δε μιλάω σε φάση έβγαλε λίγο δροσούλα... :p

zannisvel
09/12/2015, 16:45
Όταν κάνει κρύο πολύ εννοώ δε μιλάω σε φάση έβγαλε λίγο δροσούλα... :p

Παντως μια χαρα μας παει απο καιρο μεχρι τωρα. Ελπιζω να μην το πληρωσουμε αυτο αργοτερα.

virus
09/12/2015, 16:55
Η λύση είναι ισοθερμικό. Το φοράω με τα κρύα και στη δουλειά δεν με ενοχλεί. Το μόνο αρνητικό είναι ότι επειδή φοράω υφασμάτινο παντελόνι, ο αέρας τα ψιλο-διαπερνάει. Με τζην δεν το έχω φορέσει, αλλά νομίζω ότι το ύφασμα του τζην λόγω της υφής του λειτουργεί εν μέρη σαν wind stopper και το ισοθερμικό θα αποδίδει καλύτερα.

Όλη τη διάρκεια της μέρας στη δουλειά δεν με ενοχλεί, σε σημείο που ξεχνάω ότι το φοράω.

παρομοιως!!!!!

μενω 30 χλμ εξω απο αθηνα και καθημερινως παω στην αθηνα λογω δουλειας. ολο τον χειμωνα την βγαζω με ισοθερμικο και τζην. εχω παρει ενα ισοθερμικο της colori εδω και πεντε χρονια με αυτο την βγαζω. και στην δουλεια υπαρχει κλιματισμος αλλα εμενα δεν με ενοχλει ισα που το ξεχναω. λογω κλιματισμου και ισοθερμικου κολαν απο πανω ειμαι με πουκαμισο σκετο.βολευει πολυ ετσι.

στα πολλα κρυα βαζω μια φθηνη γκορντουρα πανω απο το τζιν, βεβαια την εχω παρει και δυο νουμερα μεγαλυτερη για αυτον τον λογο και μονο.

McTalas
09/12/2015, 19:03
Ισοθερμικό odlo η καλύτερη εταιρεία.
Αλλα θα σε ζεσταινει πολυ

BLiTzER
09/12/2015, 19:13
Πλάκα-πλάκα μόνο μια φορά έχω κρυώσει πραγματικά πάνω στο μηχανάκι. Κάποια ετήσια, κάπου Πελοπόννησο, με φουλ δερμάτινα. Επιστροφή, πάνω σε κάποια βουνά, είχε βραδιάσει πλέον. Μέχρι να βγω στον αυτοκινητόδρομο, δεν είχα απολύτως καμία αίσθηση χεριών και ποδιών. Κάθε 200 μέτρα, προσπαθούσα να ζεστάνω τα δάχτυλα, για να μην κολλήσουν πάνω στις μανέτες.

Mariner
09/12/2015, 19:21
Κάποια μοτοσυκλετιστικά ισοθερμικά έχουν και windstopper στο μπροστά μέρος για να κόβουν και τον έξτρα αέρα που περνάει απο το παντελόνι, κάνει αρκετή δουλειά

lykourgi
09/12/2015, 20:57
Κάποια μοτοσυκλετιστικά ισοθερμικά έχουν και windstopper στο μπροστά μέρος για να κόβουν και τον έξτρα αέρα που περνάει απο το παντελόνι, κάνει αρκετή δουλειά
+1
Εχω ένα τέτοιο της North Face (όχι μοτοσυκλετιστικό), αλλά είναι τουλάχιστον υπερβολικό για χρήση πόλης*. Ακόμη και σε ταξίδι χειμώνα δεν περνάει τίποτα, ούτε στα γόνατα. Και δεν έχω φαίρινκ.
Για κλειστό χώρο (γραφεία κλπ) μόνο ως αστείο μπορώ να το σκεφτώ.

Η καλύτερη λύση πιστεύω πως είναι το αδιάβροχο, πάνω από το παντελόνι.

*Μόνο αν κάποιος είναι όλη μέρα στον δρόμο, θα το σύστηνα (ντελιβεράδες κλπ).

foogr01
09/12/2015, 21:23
Κυρίως στα κάτω άκρα, αφού το υπόλοιπο σώμα προστατεύεται εύκολα και πρακτικά. Πώς το κάνετε; Τι φοράτε;

Δεδομένου ότι ΔΕ μπορώ να φορέσω κορντούρα πηγαίνοντας στη δουλειά μου γιατί 1. δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμη σε περιβάλλον εργασίας και 2. δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάζω ρούχα, τι προτείνετε; Μέχρι στιγμής φοράω ένα απλό τζην, αλλά όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, δε θα είναι πολύ ευχάριστο. Υποθέτω ότι ένα απλό ισοθερμικό κολάν, κάτω από το τζην, δε θα κάνει πολλά πράγματα, αφού το κρύο διαπερνάει το τζην ύφασμα. Άρα τι; Μάλλινο/βαμβακερό κολάν; Κρατάει τα πόδια ζεστά; Είναι αρκετά βολικό, ώστε να το φοράω άνετα ολόκληρο το 8ωρο, χωρίς να ενοχλεί/ιδρώνει; Κάτι άλλο;

Για πείτε!

Δε το διάβασα όλο το thread και μπορεί να έχει προταθεί ήδη. Πάρε overpants. Cordura αδιάβροχη-αντιανεμική μπλα μπλα μπλα με προστασίες σε γόνατα, γοφούς. Το φοράς πάνω από μπότες και τζιν αφού έχει φαρδύ και άνετο μπατζάκι και φτάνοντας στη δουλειά το βγάζεις και είσαι με το παντελόνι.
Εναλλακτικά αδιάβροχο παντελόνι (που είναι και λεπτό) από πάνω από το τζιν που θα σε προστατέψει από τον κρύο αέρα αλλά επειδή δεν αναπνέει το πιο πιθανό να ιδρώσεις.
Πάντως και το ισοθερμικό από μέσα κάνει καλή δουλειά τις μέρες που δεν βρέχει. Οπότε είσαι με τζιν και ισοθερμικό (το οποίο θα το έχεις φορέσει εγκαίρως στη ζεσταστιά του σπιτιού σου για να σου διατηρήσεις τη θερμοκρασία αυτή) και μπορείς να φορέσεις και ένα ζευγάρι επιγονατίδες με άρθρωση (κάνουν Γ όταν κάθεσαι στη μηχανή) και κόβουν κι αυτές κρύο αέρα.

typhoon
09/12/2015, 21:27
προσωπικά έχω βρεί μια λύση στα ρούχα του σκι. Ειδικά κάτι φθηνά που έφερνε (και θα φέρει πιθανόνατα ξανά) το λιντλ δε σε ένοιαζε αν βρωμίσουν σκιστουν κλπ γιατί είναι φθηνά. Είναι πολύ φαρδιά στα μπατζάκια και μπαινοβγαίνουν άνετα φορώντας ρούχα απο μέσα. Ειδικά αν το πάρεις ενα νούμερο μεγαλύτερο. Στα πολλά κρύα την ακούνε παρόλα αυτά τα γόνατα, αλλά κι εκεί έχω δώσει την λύση φορώντας τις επιγονατίδες. Εκεί δεν καταλαβαίνεις τίποτα

SHOOTER045
09/12/2015, 22:12
Στην συμπρωτεύουσα δεν τα είχα τόσο ανάγκη (ήμουν και ποιο νέος)
Εδώ δεν βγαίνει ημέρα εδώ και καιρό η από τότε πού ήρθα πού να μην τα φοράω τον χειμώνα καθημερινά.
Δώσε βάση γιατί έχω πληρώσει ένα κάρο φράγκα σε τέτοια.
Σκέψου ότι πριν λίγο (9)σχόλασα και έλεγε +5
Ένα αδιάβροχο θα σε καλύψει στο 80% πλην πολλών κρυων και συνεχούς κίνησης.
Αν το θέμα σού είναι σπίτι μετάβαση δουλειά σχολας μετάβαση σπίτι τότε αδιάβροχο.
Αν βγαίνεις συχνά πυκνά έξω ισοθερμικο κολάν για τον ιδρώτα,και ζεσταίνει και δεν θα ιδρώνεις τόσο εντός, σε συνδυασμό με μια καλή κάλτσα και στα πολλά καλτσακια wind stoper neopren.
Τα οποία καλτσακια αν φοράς μπότες ή κάτι μη διαπνεον προκαλούν ιδρώτα στα πόδια με όλα τα επακόλουθα (κρύο, βρώμα κλπ)
Αν δεν περπατάς η δεν είσαι εντός δεν έχουν θέμα.
Προτίμησε αμιγώς μοτοσυκλετιστικα είδη, έχω και τέτοια(nordcap) και ορειβατικα (Odlo, briko)
Τα nordcap στην έξω πλευρά είναι wind stopper και δεν τα συνιστώ για μετάβαση-εντος,θα σκάσεις.
Στα πόδια τι φοράς εξωτερικά?
Μποτάκια ή μπότες?
Παίζει και αυτό ρόλο
Ότι άλλο θες εδώ είμαι

dimmie_72
09/12/2015, 22:19
Ότι άλλο θες εδώ είμαι

άσε ρε, εσύ που περνάς 8 σχεδόν ώρες χειμώνα κάθε μέρα στη δουλειά δεν μας αρέσεις,
θα σε σβήσουμε, δεν ξέρεις...
:D

BLiTzER
09/12/2015, 22:30
Dainese μποτάκι φοράω. Γενικά η διαδρομή είναι μικρή και ο καιρός δεν είναι ποτε ακραίος εδώ. Με βροχή και χιόνι, δε βγάζω μηχανάκι (ναι, είμαι από αυτούς). Δε θέλω κάτι να με ζεσταίνει υπερβολικά. Απλά να κρατάει τη θερμοκρασία μου, όταν κάνει μια ψύχρα παραπάνω. Αλλά να είναι άνετο και να μη με ιδρώνει όταν το φοράω 8-10 ώρες συνεχόμενα (σε γραφείο).

7Tolis
09/12/2015, 23:16
Ισοθερμικό.Κλείνω 7 ώρο στον δρόμο και δεν έχω κρυώσει στα πόδια.Στα κάτω άκρα μπορεί να κρυώσω (πέλματα) αλλα στα πόδια όχι.

SHOOTER045
09/12/2015, 23:42
Dainese μποτάκι φοράω. Γενικά η διαδρομή είναι μικρή και ο καιρός δεν είναι ποτε ακραίος εδώ. Με βροχή και χιόνι, δε βγάζω μηχανάκι (ναι, είμαι από αυτούς). Δε θέλω κάτι να με ζεσταίνει υπερβολικά. Απλά να κρατάει τη θερμοκρασία μου, όταν κάνει μια ψύχρα παραπάνω. Αλλά να είναι άνετο και να μη με ιδρώνει όταν το φοράω 8-10 ώρες συνεχόμενα (σε γραφείο).

Μια καλή κάλτσα και ένα αδιάβροχο

SHOOTER045
09/12/2015, 23:47
Ισοθερμικό.Κλείνω 7 ώρο στον δρόμο και δεν έχω κρυώσει στα πόδια.Στα κάτω άκρα μπορεί να κρυώσω (πέλματα) αλλα στα πόδια όχι.

Τολη
Για σένα καλές κάλτσες και μόλις βγάλουν τα λιντλ κάτι καλτσακια (κοντά /φοριούνται πάνω από την κάλτσα)
Είναι wind stopper
Τσιμπα τα θα σωθείς.
Με τις αναιμικες για κρύο υπηρεσιακες tcx και τον παραπάνω συνδυασμό την βγάζω τόσους χειμώνες

7Tolis
09/12/2015, 23:49
Φέτος δεν τη πατάω.Οπως το είπες θα κάνω.Ειδα και ένα πολύ ενδιαφέρον ισοθερμικό της colori που φορούσε ένα παληκάρι στη Τιθορέα και θα το χτυπήσω και αυτό μάλλον.

SHOOTER045
09/12/2015, 23:59
Φέτος δεν τη πατάω.Οπως το είπες θα κάνω.Ειδα και ένα πολύ ενδιαφέρον ισοθερμικό της colori που φορούσε ένα παληκάρι στη Τιθορέα και θα το χτυπήσω και αυτό μάλλον.

Δες το antifreeze της nordcap
Το πήρα φέτος σετακι.
Θα πάθεις πλάκα

devil's animal
10/12/2015, 00:17
παιζει σημαντικο ρολο ποσο μεγαλη ειναι η αποσταση και ποσο αντεχεις...
αν η αποσταση ειναι <10χλμ και αντεχεις οπως λες, ισοθερμικο κολαν και τζην...

αν ειναι παραπανω, εχεις θεμα...

εγω περσι, βορεια Ελλαδα σε αποσταση 8χλμ απο το σπιτι, εβγαινα με -2,-3 και 95%+ υγρασια με ισοθερμικο κολαν και παντελονι τζην...
απο +1, +2 και πανω ημουν μονο με τζην...

οπως γραφτηκε, μεγαλο ρολο παιζει και αν τα φορας ζεστα απο το σπιτι ή ειναι κρυα μεσα σε καμια ντουλαπα φουλ στην υγρασια...
αν μπορεις να τα βαζεις πανω σε θερμαντικο σωμα (καλοριφερ, κλπ) πριν τα φορεσεις και εισαι σ'αυτα τα χλμ, δεν θα εχεις θεμα, ουτε με σκετο τζην για το κρυο της Αθηνας...

alex14
10/12/2015, 09:51
Το ισοθερμικο πρεπει να το βγαζεις στο γραφειο γιατι θα αναψουν τα @@ σου :D
Παρε ενα φθηνο κορντουρα σε λιγο μεγαλυτερο νουμερο για να φοριεται ευκολα πανω απο το τζιν και θα εισαι μια χαρα.
Και θα εχεις και τυπικες προστασιες στα γονατα.

πυξιδας990
10/12/2015, 10:23
ενα αδιαβροχο με φερμουαρ στο πλαι που ανεβαινει ψηλα,ειναι οτι πρεπει...

Bladerunner
10/12/2015, 10:30
Εχω ένα τέτοιο της North Face (όχι μοτοσυκλετιστικό), αλλά είναι τουλάχιστον υπερβολικό για χρήση πόλης

Ψιλο-spam...

O ιδρυτής της North Face έχασε τη ζωή του από... υποθερμία (http://www.mixanitouxronou.gr/o-idritis-tis-megaliteris-eterias-isothermikon-endimaton-north-face-echase-ti-zoi-tou-apo-ipothermia-istera-apo-tin-anatropi-tou-kagiak-tou-se-pagomeni-limni-tis-chilis/)! Τι σου κάνει καμιά φορά η ζωή...

lykourgi
10/12/2015, 10:55
Ψιλο-spam...

O ιδρυτής της North Face έχασε τη ζωή του από... υποθερμία (http://www.mixanitouxronou.gr/o-idritis-tis-megaliteris-eterias-isothermikon-endimaton-north-face-echase-ti-zoi-tou-apo-ipothermia-istera-apo-tin-anatropi-tou-kagiak-tou-se-pagomeni-limni-tis-chilis/)! Τι σου κάνει καμιά φορά η ζωή...

:(
Τρομερή ειρωνεία.

Μια και το ξανάφερε η κουβέντα, shooter και 7tolis, δείτε το προϊόν που έγραψα.
Πιστεύω πως είναι άψογο για την περίπτωσή σας, αν και όχι φθηνό.

stam2
10/12/2015, 11:25
3 διαφορετικά ισοθερμικά έχω το ένα lidl τα άλλα 2 είναι από επώνυμες εταιρίες.
Όποτε τα φόρεσα όλα ανεξαιρέτως στη δουλειά, είχα αυτή την αίσθηση της τριβής και πίεσης στο σώμα μου. Οι τρίχες πιάνονται ή τρίβονται, και γενικότερα δεν είναι κάτι που συνδέεται με την άνεση στη δουλειά. Ακόμα, σε διάφορες κινήσεις όπως γονάτισμα και λοιπά, πιάνεται πάνω στο τζιν και "τραβάει" σε διάφορα σημεία ή "κόβει" το παντελόνι. Συνεπώς σταμάτησα να τα φοράω για τη δουλειά.
Τις "ζεστές" χειμωνιάτικες μέρες δεν φοράω κάτι αν και διανύω 15 χλμ για τη δουλειά. Τις κρύες όμως έχω δύο εναλλακτικές. Η μία είναι επιγονατίδες, που κόβουν πολύ το κρύο από το να παγώνει τα γόνατα και χαμηλά το μπούτι, ενώ η δεύτερη είναι ένα παντελόνι για σκι 1-2 νούμερα μεγαλύτερο αγορασμένο 30 ευρώ από intersport ή lidl, το οποίο πραγματικά φέρνει το καλοκαίρι στην οδηγηση.

kalampokas
10/12/2015, 11:42

έχω το εν λόγω σετ και το φοράω αυτή τη στιγμή και στο γραφείο, μέσα από το παντελόνι. πολύ ποιοτικό (μετά από πολλά πλυσίματα), ζεστό και καθόλου αντιαισθητικό σε καθημερινή χρήση.

gior-gos
10/12/2015, 12:20
Πολυ σημαντικο για κρατιουνται τα πελματα όσο το δυνατον πιο ζεστα ειναι οι καλτσες να ειναι καθαρες (σοβαρα) :winka:

SHOOTER045
10/12/2015, 13:30
:(
Τρομερή ειρωνεία.

Μια και το ξανάφερε η κουβέντα, shooter και 7tolis, δείτε το προϊόν που έγραψα.
Πιστεύω πως είναι άψογο για την περίπτωσή σας, αν και όχι φθηνό.

Με την φετινή αγορά των nordcap έχω κλείσει από χειμερινό εξοπλισμό.
Έχω δύο σετ από Lidl
Ένα σετ odlo
Ένα briko
Το nordcap
Και κάνα δύο μπλουζάκια στρατιωτικού τύπου.
Ευχαριστώ πολύ πάντως

George_Sp
10/12/2015, 14:05
Φίλε χορχόδειλα.
Κοίτα τις αγγελίες ένα παλικάρι πουλάει χειμερινό εξοπλισμό για σκι.

Με το snowboard δε θα πληρώνεις και τέλη!

taisteal
10/12/2015, 14:18
Φίλε χορχόδειλα.
Κοίτα τις αγγελίες ένα παλικάρι πουλάει χειμερινό εξοπλισμό για σκι.

Με το snowboard δε θα πληρώνεις και τέλη!

Ο ιδιος τα πουλαει ;)

naxiotis
10/12/2015, 15:10
δες και αυτό από κάτω-με έχει βολέψει αρκετά από θέμα κρύου και μπαινοβγαίνει εύκολα
http://www.stelpet.gr/gr/el/products/thermiko-panteloni-tucanourbano-takeaway-r093

byron
10/12/2015, 15:23
.Οπως το είπες θα κάνω.Ειδα και ένα πολύ ενδιαφέρον ισοθερμικό της colori που φορούσε ένα παληκάρι στη Τιθορέα και θα το χτυπήσω και αυτό μάλλον.

Τόλη, έχω ένα ισοθερμικό της colori που είναι ολίγο ζιβάγκο, δεν ξέρω αν λες αυτό. Δεν μου έκατσε καλά, μετά από κάποια ώρα νοιώθω δυσφορία στον λαιμό, και τουλάχιστον πέρυσι μόνο αυτό το μοντέλο πούλαγε. http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=105&id=21

buckley
10/12/2015, 18:53
Τόλη, έχω ένα ισοθερμικό της colori που είναι ολίγο ζιβάγκο, δεν ξέρω αν λες αυτό. Δεν μου έκατσε καλά, μετά από κάποια ώρα νοιώθω δυσφορία στον λαιμό, και τουλάχιστον πέρυσι μόνο αυτό το μοντέλο πούλαγε. http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=105&id=21

Ρε μπαγάσα μου θύμησες έναν πιτσιρικά στο σχολείο της γυναίκας μου που τα σορτσάκια τα έλεγε κοντομάνικα παντελόνια...

7Tolis
10/12/2015, 19:56

Το φορούσε ενα παληκάρι στη τιθορέα αλλά δε γράφει συχνά.Δεν ήταν αυτό πάντως.

George_Sp
10/12/2015, 20:38
Ο ιδιος τα πουλαει ;)

347943

vkats
10/12/2015, 21:32

Για πείτε!

Dear BLITzER,

φοβάμαι οτι δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η θα είσαι ζεστός και αδιάβροχος πάνω στη μηχανή ή θα είσαι "ευπαρουσίαστος" και δροσερός στη δουλειά.

Εγω το έχω λύσει ως εξής το ζήτημα. Κορντούρα παντελόνι με ή χωρίς επένδυση στη μηχανή και το "ευπαρουσίαστο" παντελόνι σε σακούλα στη βαλίτσα και αλλάζω στη δουλειά. Αλλά εμένα με παίρνει να αλλάζω...

Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, τότε θα αναγκαστείς να κάνεις κάποιον συμβιβασμό..

Pan (dvs)
11/12/2015, 07:51
Dear BLITzER,

....
Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, τότε θα αναγκαστείς να κάνεις κάποιον συμβιβασμό..

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι εντιμος και ανωδυνος.

ioarma
23/12/2015, 09:17
Για 20λεπτη οδήγηση ~30χλμ(πόλη + περιφερειακός)και με βαθμούς 2 έως 10
Φορώ τις παρακάτω επιγονατίδες πάνω από ένα χοντρό Τζην

348784
για παραπάνω από ώρα από μέσα ισοθερμικά και στα γάντια.

Υ.Σ.ααααα οδηγώ V-Strom 650…………