PDA

View Full Version : Μπιελα σε Vor 503

enfermo
07/11/2005, 00:16
Ρε παιδια, θελω να σας κανω μια ερωτηση. Αφου εχω βγαλει καπακι και κυλινδρο σε ενα μοτερ, βλεπω στροφαλο και μπιελα. Με ποιο τροπο μπορω να καταλαβω πως ο κινητηρας εχει βαρεσει μπιελα? Πληροφοριακα εχει καποια κενα η μπιελα απανω στον στροφαλο, αλλα ειναι πολυ μικρα και κουνιεται μονο δεξια και αριστερα κογω αυτων των κενων:confused:

stefanos
07/11/2005, 00:48
Βασικά πρέπει να βρείς manual.
Εκεί γράφει τα πάντα για τα διάκενα.
Αυτό που λέμε "βάρεσε μπιέλα" είναι για την κάτω έδραση της μπιέλας, στο στρόφαλο δηλαδή.
Υπάρχει όριο και στο αριστερά δεξιά που λές αλλά και στο πάνω κάτω αντίστοιχα (άψογη ορολογία) τα οποία θέλουν νούμερα και εργαλεία και μεθοδο για να μετρηθούν.

enfermo
07/11/2005, 12:28
Εχω διαβασει και εχω μελετησει το manual αρκετα καλα,αλλα δεν λεει κατι για διακενα μπιελας. Εχει μονο το σχεδιαγραμμα το οποιο αναφερει εξαρτηματα και κωδικους για παραγγελια.
Προσπαθω να φτιαξω μονος μου τη μηχανη, γιατι τη πηγα σε μηχανικο και μου ζηταει 2500 ευρα, λεφτα τα οποια δεν δινω. Ρωτησα πως καταλαβαινεις τη μπιελα για να δω μονος μου εαν το μηχανακι πραγματικα εχει βαρεσει η αν μου λεγανε ψεμματα για να τα τσεπωσουν.
Παντως το manual ειναι πολυ επεξηγηματικο,αναφερει ολες τις ρυθμισεις για να κανεις το κινητηρα να δουλεψει μετα απο ολοκληρωτικο λυσιμο,αλλα δεν αναφερει κατι για διακενα.

thander
07/11/2005, 13:03
θεωρητικά δεξιά-αριστερά μπορεί να κουνιέται λίγο, αλλά πάνω-κάτω όχι ή τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να είναι εύκολα αντιληπτό με το χέρι. Για να το μετρήσεις πρέπει ούτως ή άλλως να λύσεις στρόφαλο, οπότε θα δείς και με το μάτι αν θέλει αλλαγή η μπιέλα(αν θέλει συνήθως φαίνεται επειδή έχει φαγωθεί η "βαφή" του μετάλου εσωτερικά)
ποιος σου είπε ότι έχει χτυπήσει μπιέλα, και εσύ τι ενδείξεις είχες ώστε να το ανοίξεις;ακουγόταν ένας πολύ έντονος υπόκωφος θόρυβος από εκεί κάτω;

enfermo
07/11/2005, 13:40
Ναι οπως το ειπες. Ακουγεται μεσα απο το μοτερ. Ο μηχανικος μου ειπε οτι ειναι μπιελα,αλλα το ποσο μου φανηκε λιγο μεγαλο και αποφασισα να το κανω μονος μου. Θα λυσω το στροφαλο και θα κοιταξω και τη βαφη του μεταλλου. Σε περιπτωση ομως που η βαφη ειναι ενταξει,μπορει να ειναι κατι αλλο?

thander
07/11/2005, 14:22
Όταν λύσεις στρόφαλο θα δεις, θα φαίνεται είτε έχει ρουλεμάν (που ρουλεμάν λογικά έχει κάτω στην μπιέλα), είτε έχει κουζινέτα. Τον στρόφαλο που θα τον ξεπρεσσάρεις; Σε ρεκτιφιέ. Ε, ακόμα και μόνος σου να μην το δεις, στο ρεκτιφιέ θα σου πουν αν έχει αρπάξει ή όχι (θα είναι σαν γραντζουνισμένη η μπιέλα εσωτερικά και πάνω-λογικά πάντα...)

alex14
07/11/2005, 14:33
Δεν κανεις πρωτα μια ερωτηση για κοστος ανταλακτικων για να δεις ποσο σου χρεωνει εργατικα ? Η δουλεια που πας να ξεκινησεις θελει κοτσια και ισως μπλεξεις ασχημα.

:wave2:

thander
07/11/2005, 14:35
και τα κατάλληλα εργαλεία, εννοείται...

manos426f
07/11/2005, 15:42
Μεγαλε,σε παραδεχομαι!
Θελει πολυ υπομονη,γνωσεις και αρχ.... για να κανεις αυτη τη δουλεια μονος σου!
Ελπιζω και σου ευχομαι να βγαλεις ακρη...!:a19: :a19: :a18:

OldMan
07/11/2005, 15:51
:look: :nono: :look:

Μην τον γκαντεμιάζετε τον άνθρωπο ρε σεις ...!!!

Μπορεί να είναι Διαιρετή η μπιέλα...:lol:

enfermo
08/11/2005, 13:26
Υπαρχει ενα εργαλειο στο manual το οποιο ειναι σαν εξολκεας για το στροφαλο και σκεφτηκα να το παραγγειλω αλλα θα αργησει. Θα το βγαλω το μοτερ και θα το παω σε ενα συνεργειο να μου κανουν τη δουλεια εκει. Δεν εχω αλλη επιλογη ρε παιδια, εχετε να προτεινετε κατι εσεις?

Ενταξει ρε παπου δεν εχουμε ολοι τις γνωσεις σου.......ειμαστε κοινοι θνητοι βλεπεις εμεις:a22: :a22:

OldMan
08/11/2005, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από enfermo
Ενταξει ρε παπου δεν εχουμε ολοι τις γνωσεις σου.......ειμαστε κοινοι θνητοι βλεπεις εμεις:a22: :a22:

Μπαααα....

Για ημίθεους σας κόβω !!!

Οι Θεοί αγοράζουν Verdematti !!!

:lol: :beer: :lol: