View Full Version : Αγορά κράνους 200-300+€
takisdemi
17/12/2015, 17:03
Παιδιά ενδιαφέρομαι για αγορά κράνους 200-300+€ full face.Θέλω να με διαφωτισετε με τις μάρκες. Ξέρω τα shoei είναι από τα καλύτερα αλλά μόνο το xr1100 μπορώ να πάρω στο ποσό αυτό από προσφορά . Σε ποιότητα του xr τι άλλο να κοιταξω απο AGV,HJC,camberg κ.α .Από arai υπάρχει κάποιο μέχρι 300+;
Αν μου κάτσει το xr1100 αξίζει ή έχει σε άλλες μάρκες καλύτερα στα χρήματα αυτά;
Μ'ενδιαφερει να είναι ελαφρύ και αθόρυβο.
Εννοείται θα δοκιμάσω να δω ποιο ταιριάζει πρώτα.
Το shoei qwest κανει 320 νομίζω στον παπαστ που ρώτησε φίλος προχθές...
Road Pirat
17/12/2015, 18:16
Τα caberg μην τα κοιτάς, είναι φτηνά κράνοι για κάθε μέρα ή για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά λεφτά.
Υπάρχουν και λίγο παλιότερα Suomy στην Ελλάδα σε αρκετά νούμερα. Αν περιμένεις λίγο τοις εκπτώσεις του Ιανουαρίου σίγουρα μπορείς να βρείς και από έξω κράνος καλό, περσινό ή προπέρσινο μοντέλο ακόμα και Arai. Πριν από λίγες μέρες υπήρχαν Αrai Viper με 300-320 ευρώ. Δεν μας είπες για πι είδος μηχανάκι; Γενικά -όπως έχει ξαναγραφτεί- αυτό από τα καλά που σου κάθεται στο κεφάλι σε fiberglass, ή μείγμα fiberglasskevlar-carbon κτλ. Μακριά από polycarbonate-lexan κτλ. Ακόμα κοίτα σαν ένδειξη ποιότηας και fit το μοντέλο να βγαίνει σε 3 τουλάχιστον μεγέθη στο κέλυφος και να αφαιρείται η επένδυση για πλύσιμο. Αν δεν έχεις πρόβλημα με το χρώμα και τα σχέδια σίγουρα θα βρείς Arai-Shoei-Suomy-AGV -Αirooh (GP-500) ή και Scorpion, HJC. Προσωπικά θα έμενα στα Arai-Shoei αλλά και ένα φτηνό Αirooh GP500 μαύρο που έχω είιναι πολύ καλό σαν δεύτερο μετά το RX-7 GP. 230 ευρώ από το FC Moto τον Ιανουάριο φέτος + 15 μεταφορικά.
takisdemi
17/12/2015, 23:17
Ένα fazer s2 εχω. Βασικά για τα ταξίδια θέλω κράνος, ελαφρύ να μη με κουράζει και να είναι όσο γίνεται αθόρυβο.Για μέσα στην πόλη εχω ένα άλλο flip up.
Μάλλον για μαύρο ματ θα κοιτάξω να ταιριάζει και με τη μηχανή. Τα παρδαλα χρώματα αν και φαίνονται καλύτερα δεν μου αρέσουν.
Όταν λέτε 3 μεγέθη στο κέλυφος ανεξάρτητα από τα νούμερα πχ σε Μ(58 ειμαι)έχει 3 μεγέθη;
Κάποιες εταιρείες για να πετύχουν το νούμερο, στο ίδιο κέλυφος αλλάζουν το πάχος της επένδυσης. Οι πιο σωστές μάρκες όμως (κατά την άποψή μου,) φτιάχνουν και το αντίστοιχο μέγεθος στο κέλυφος.1 κέλυφος για xs-s, άλλο κέλυφος για m-l, και άλλο κέλυφος για xl. Φαντάσου τώρα λοιπόν ένα κέλυφος πχ Large πόσο αφρώδες θα χρειάζεται ώστε να γίνει Small και τι εφαρμογή θα έχει στο κεφάλι.
zannisvel
18/12/2015, 08:24
HJC R-PHA ST σε μονόχρωμο παίζει στο budget σου. Δες το από κοντά. Έχει 3 κελύφη για τα νούμερα και είναι πολύ καλό ποιοτικά.
giannis113
18/12/2015, 10:19
Στο νουμερο σου (ιδιο με το δικο μου) δε θα βρεις καποια τρελη προσφορα.
Συγκρινοντας τα site με το ελληνικο skroutz κρανη σε αυτα τα λεφτα δε βρηκα φθηνοτερα. (στη Γερμανια οπου βρισκομαι)
Edit: τελικα μετα απο καιρο διαβαζοντας μολις για το hjc r-pha-st το βρηκα στα 279ε δωρεαν αντικαταβολη και το πηρα. Απο δευτερα θα ειναι εδω.
Αρα τελικα υπαρχουν προσφορες στα Μ. Το συγκεκριμενο ειναι ενα κελυφος στα Μ-L
takisdemi
19/12/2015, 18:29
Πήγα σήμερα και δοκίμασα διάφορα κράνη, να πω τα πιο σημαντικά το HJC R-PHA ST, το agv k5, Air oh gp500 & t600. Το agv μου φάνηκε ογκώδες και το hjc με πίεζε λίγο στα μάγουλα και μπαινο-εβγαινε με μια μικρή δυσκολία(δεν ξερω αν θεωρείται φυσιολογικο)γενικά μουρατο κράνος.
Ρωτησα αν υπάρχει καποιο shoei xr1100 σε στοκ αλλα μονο ενας ειχε αλλα σε small.
Τα Airoh ήταν άνετα και πολύ ελαφριά καρμπον-κεβλαρ και σε πολύ καλή τιμή. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει με την εταιρεία αυτή είναι καλή; Α
Αν και μου είπαν γενικά στις εκπτώσεις θα έχουν ανάλογα με τη μάρκα 15-30% έκπτωση τιμής.
takisdemi
21/12/2015, 13:43
Παιδιά με το ερώτημα μου τελικά μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν τελικά αξίζει η αγορά Airoh t600 στα 190€ και gp500 στα 380€ τα οποία είναι καρμπον κεβλαρ και πολύ ελαφριά 1350 και 1250 και επίσης κοιταω και το HJC R-PHA ST αν και με πίεζε στο βάλε βγάλε λίγο ή να δω κάποιο στοκ από έξω σε xr1100;
Είδα και το shoei qwest σε γνωστό μαγαζί που είναι σε χαμηλή τιμή αλλά νομίζω έχει αφαιρούμενα μόνο τα μάγουλα; Δεν ξέρω αν αξίζει. Τι λέει σαν κράνος;
Το HJC R-PHA ST και gp500 μου είπαν σε κατάστημα ότι είναι με το shoei gt air στο ίδιο επίπεδο
Απλώς τα Airoh(το gp500 κυρίως ) μου έκαναν εντύπωση ότι δείχνουν ποιοτικά είναι από καλό υλικό με μικρό βάρος. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί δίπλα στα πιο premium κράνη.
giannis113
21/12/2015, 14:41
Το hjc σε τι νουμερο το δοκιμασες; Τι νουμερο φορας;
takisdemi
21/12/2015, 15:02
Medium, 58 σε νούμερο περίπου,δε θυμάμαι πως το αναφέρει η κάθε εταιρεία τα αναφέρει διαφορετικά. Με με πίεζε και στα μάγουλα λίγο. Ο πωλητής έλεγε "εδώ είσαι " σε νούμερο.πχ στο airoh και agv ήμουν πιο άνετα .Και το shoei gt air ήταν λίγο σφιχτό. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό όταν σφίγγει θεωρείται φυσιολογικο.
Medium, 58 σε νούμερο περίπου.Δεν ξέρω με πίεζε και στα μάγουλα λίγο. Ο πωλητής έλεγε "εδώ είσαι " σε νούμερο.πχ στο airoh και agv ήμουν πιο άνετα .Και το shoei gt air ήταν λίγο σφιχτό. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό όταν σφίγγει θεωρείται φυσιολογικο.
Στα μάγουλα ας σφίγγει. Στο μέτωπο να μη σε πιέζει.
takisdemi
21/12/2015, 15:14
Με τα Airoh τι παίζει ρε παιδιά, είναι πούπουλα σε βάρος carbon kevlar.Δειχνουν ποιοτικά. Από την άλλη είδα στο helmet city xr1100 στοκ πολύ φτηνά. Δε ξέρω τι είναι καλύτερο .Ένα μεσαίο πχ shoei nxr ή ένα καλό agv,airoh,hjc κλπ;
Πάντως το τοπ της Airoh είναι το gp500 1250gr
RaGe_Raptor
21/12/2015, 15:18
Κάποιες εταιρείες για να πετύχουν το νούμερο, στο ίδιο κέλυφος αλλάζουν το πάχος της επένδυσης. Οι πιο σωστές μάρκες όμως (κατά την άποψή μου,) φτιάχνουν και το αντίστοιχο μέγεθος στο κέλυφος.1 κέλυφος για xs-s, άλλο κέλυφος για m-l, και άλλο κέλυφος για xl. Φαντάσου τώρα λοιπόν ένα κέλυφος πχ Large πόσο αφρώδες θα χρειάζεται ώστε να γίνει Small και τι εφαρμογή θα έχει στο κεφάλι.
οι καλές εταιρίες έχουν 1 κέλυφος για κάθε μέγεθος. άντε να είναι ίδιο μόνο το xs με το s.
Medium, 58 σε νούμερο περίπου,δε θυμάμαι πως το αναφέρει η κάθε εταιρεία τα αναφέρει διαφορετικά. Με με πίεζε και στα μάγουλα λίγο. Ο πωλητής έλεγε "εδώ είσαι " σε νούμερο.πχ στο airoh και agv ήμουν πιο άνετα .Και το shoei gt air ήταν λίγο σφιχτό. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό όταν σφίγγει θεωρείται φυσιολογικο.
Στα μάγουλα ας σφίγγει. Στο μέτωπο να μη σε πιέζει.
αν είναι σφιχτό all around δεν υπάρχει πρόβλημα.δοκίμασέ το για κανα μισάωρο κι αν δε σε πιάνει πονοκέφαλος είσαι οκ.τα θέλουμε με σφιχτή εφαρμογή τα κράνη.το πρόβλημα είναι αν δημιουργούνται μεμονωμένα σημεία πίεσης .εκεί είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.δοκίμασα ένα bell star carbon που ήταν στο μέγεθός μου αλλά με πατούσε σε 2 σημεία εκατέρωθεν του μετώπου τόσο πολύ που σε ενδεχόμενη στούκα θα με τραυμάτιζε 100%.αυτά τα κράνη (βελλ) σχεδιάστηκαν για πυραμιδοκέφαλους έχω την εντύπωση.μα τόσο οβαλ-οκέφαλοι είναι οι αμερικλάνοι??!! η πλάκα είναι ότι το arai RX-7 Corsair που είχα πάρει από Αμερική μου καθόταν "γάντι" :shrugs:
takisdemi
22/12/2015, 12:40
Γενικά τι είναι καλύτερο ένα μεσαίο shoei ή ένα τοπ μιας εταιρείας πχ hjc,agv Αirooh κ.α
L.omerta
22/12/2015, 14:32
Προσωπικά πιστεύω είναι καλυτερο ενα τοπ άλλης εταιρείας. Τα shoei τωρα τελευταία νομίζω ότι έχουν ρίξει κάπως την ποιότητά τους.Αν έχεις την δυνατότητα πήγαινε βόλτα σε όσα περισσότερα μαγαζιά μπορείς να ρωτήσεις για τυχόν προσφορές. Εγω είχα βρει ενα agv corsa που το είχαν δώσει για μια φωτογράφηση, ολοκαίνουργιο δηλαδή και μου το άφησαν 300 ευρω!! ψάξε παίζουν προσφορές.;)
MG-KTiNoS
25/12/2015, 07:48
Με τα Airoh τι παίζει ρε παιδιά, είναι πούπουλα σε βάρος carbon kevlar.Δειχνουν ποιοτικά. Από την άλλη είδα στο helmet city xr1100 στοκ πολύ φτηνά. Δε ξέρω τι είναι καλύτερο .Ένα μεσαίο πχ shoei nxr ή ένα καλό agv,airoh,hjc κλπ;
Πάντως το τοπ της Airoh είναι το gp500 1250gr
Το αίροΧ το πήρα εγώ πριν λίγους μήνες....
Μια χαρά είναι για τα λεφτά του.
Το Χρ 1100 όμως είναι πιο κράνος....
(το έχει ο γιος μου)
DrIoannis
25/12/2015, 08:26
Δες http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143843
Το είχα το κράνος και είναι καταπληκτικό. Η τιμή που πωλείται είναι super. Αν σου κάνει το μέγεθος είναι καλή επιλογή.