View Full Version : ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-KΥΡΙΑΚΗ 3/1/2016
amyroukai
22/12/2015, 23:58
Και που να 'ξέρες ...... σε τι ωραίο φούρνο θα πάμε :bawl:
Γουρνοπούλα στη λαμαρίνα; νταξ.
Με παρακάλεσε ο Σωτήρης, να αλλαξω λίγο τη διαδρομή και να ανεβουμε λιγο μπιο ψηλά, για να τσιτωσει το δέρμα . Υπό σοβαρή σκέψη :D
Σκηνή μην πάρεις. Έχω τον μουσαμά παντα μαζί και καμινέτο εκστρατείας. Καμία κονσέρβα πάρε :D
Έχουμε μέρες μπροστά μας, μην ανησυχείς για το θέμα του καιρού. Σε περίπτωση που οι προγνώσεις δίνουν βροχή ή χιονια, πολύ απλά και χαλαρα, θα ακυρωθεί και θα μετατεθεί για άλλη ημερομηνία.
Κάνε επίσης λίγο υπομονή με το θέμα του σημείου ανασυγκρότησης. Πάντα μπαίνει check point, έτσι ώστε ΠελοποΝΝησιοι και Ρουμελιώτες (ακομη και αυτοι που ερχονται απο Παλαια), να πορεύονται μαζί από ένα σημείο κι έπειτα.
Θα γίνει αναγνώριση σε εναλλακτική διαδρομή, διαφορετικη από αυτή του χάρτη και κατόπιν θα μπεί και το ανάλογο check point :)
Μωρ' άμα δω ότι το μπουμπουναει, ούτε την κουκούλα δεν βγάζω :D
εεετσι γατάκια, Πελοπόννησος με 2 ν για να είμαστε όλοι οκ. Το παρακολουθώ κι αν τα καταφέρω να βρω λίγο χρόνο για μένα, με χαρά θα μοιραστώ τους ίδιους δρόμους με σας τους αντβεντσουράδες.
Eversman
24/12/2015, 19:33
Σήμερα έγινε αναγνωριστική, σε εναλλακτική διαδρομή πρόσβασης στα Αθίκια. Ωστόσο δεν ήταν τόσο η διαδρομή που με μάγεψε, όσο το μικρό χωριό που συνάντησα στο μέσο αυτής. Το όνομα αυτού, Αγ. Ιωάννης!
Επειδή πολλά παιδιά με ρωτάνε, έξ' αιτίας του post στο "Σε είδα", που είναι αυτό το χωριό, θα γράψω λίγα, για να σας κατατοπισω.
Από Ισθμο, κατευθυνθηκα προς Αλμυρή, εστριψα δεξιά πρός Ντρασσα και προς Άγιο Ιωάννη. Ο δρόμος είναι στενός και η ταχύτητα μικρή. Ωστόσο η διαδρομή πανέμορφη, σε ανεβάζει σιγά σιγά προς το πασσο και το διάσελο, που βρίσκεται το χωριό.
Δύο από τις φουρκετες θέλουν προσοχή, γιατί δεν τις βλέπει ο ήλιος και είναι τιγκα στην υγρασία.
Επίσης προσοχή στα διερχόμενα αυτοκίνητα από την αντίθετη κατεύθυνση. Στο διασελο συναντας αυτο το πανεμορφο χωριο, βγαλμενο απο την δεκαετια του 50', γεματο καλοσυνατους ανθρωπους και μια ηρεμία απίστευτη.
Πέρα από όσα έγραψα στο "Σε είδα" θα μπορούσα να γράψω και για αλλά ομορφα περιστατικά, όπως του παππού με την γκλίτσα που με ρώτησε πόσο κάνουν οι μπότες και ότι θα του κάθονταν κουτί για το χωράφι ... οι καλημέρες απ' όλους όσους με έβλεπαν και αλλά πολλά!
Φεύγοντας προς Αθικια, το πασσο συνεχίζει , με πιο φαρδύ και καινούργιο δρόμο, μέσα στο πράσινο, με καταπληκτική θεά στον Σαρωνικό, αλλά και στα χιονισμένα βουνά της Νεμέας.
Όμως το πράσινο είναι τόσο πυκνό, που ο ήλιος δεν φτάνει στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα, μεγάλα κομμάτια με ΠΟΛΥ υγρασία!!
Θέλει μεγάλη προσοχή, σε ΟΛΕΣ τις φουρκετες, καθώς γλιστράει με την παραμικρή υπερβολή. Με καιρό σαν τον σημερινό και ηρεμία κατεβαίνεις και ανεβαινεις, μια χαρά. Αν όμως η θερμοκρασία πέσει κι άλλο, πιθανολογω ότι οι υγρασιες θα παγώσουν και θα είναι ζορικα με μοτό.
Όπως και να 'χει αξίζει μια (πολλες αξιζει, αλλα λεμε τωρα) επίσκεψη. Η ηρεμία, η φιλοξενία και το φαγητό θα σας ανταμείψει. Υπό σκέψη, αναλόγως τον καιρό και την διάθεση, ως εναλλακτικη διαδρομή και προορισμό της βόλτας :)
https://www.google.gr/maps/dir/37.8664393,22.9970874/37.8498874,22.98638/%CE%91%CE%B3.+%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82/%CE%91%CE%B8%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%B1/@37.8164335,22.8865589,12z/data=!4m16!4m15!1m0!1m0!1m5!1m1!1s0x14a018e7b5e9186f:0x978779484ff23b94!2m2!1d22.9652979!2d37.774945 !1m5!1m1!1s0x14a019957537bcb3:0x2317399cb36404f3!2m2!1d22.9250024!2d37.8195361!3e0
billy of the R6
25/12/2015, 14:15
Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους επειδή δεν έκατσα να διαβάσω τις 7 σελίδες ο τελικός προορισμός που είναι??? Με ενδιαφέρει η βόλτα αλλά επειδή καβαλάω SS θέλω να ξέρω αν θα έχει κατσάβραχα στην διαδρομή !
xarisiero
25/12/2015, 21:08
Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους επειδή δεν έκατσα να διαβάσω τις 7 σελίδες ο τελικός προορισμός που είναι??? Με ενδιαφέρει η βόλτα αλλά επειδή καβαλάω SS θέλω να ξέρω αν θα έχει κατσάβραχα στην διαδρομή !
Καλησπερα και σ ενα....να ξερεις υπαρχει πιθανοτητα να φταιει και το κρανακι του μικρου Χορχε π δν ελαβες απαντηση νωριτερα......χαχα...περα απ την πλακιτσα...οι προορισμοι ειναι το χωριο Αθικια για καφεδακι και το Αγιονορι για μασα...δεν εχει κατσαβραχα ο δρομος μθα χαρα ειναι...ειναι ομως αργος με χαμηλες ταχυτητες και υγρασιες....
Eversman
25/12/2015, 22:57
Δεν χρειαζεται να διαβασεις και τις 7 σελιδες. Εχει γίνει edit στην αρχική σελίδα και για τον προορισμό και για την διαδρομή (χαρτης) και για τα πάντα όλα :)
Το θέμα δεν είναι αν έρχεται το ss σου εκεί που θα πάμε, αλλά αν θα μας αφήσει ο καιρός να πάμε .
George_M.
29/12/2015, 19:52
το σημερινο δελτιο καιρου απο τον μετρ του ειδους Αρναουτογλου δινει βροχες για την Κυριακη σχεδον σε ολη την επικρατεια...:(
Toυ φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.
akis_trevor
29/12/2015, 20:39
το σημερινο δελτιο καιρου απο τον μετρ του ειδους Αρναουτογλου δινει βροχες για την Κυριακη σχεδον σε ολη την επικρατεια...:(
Το ειδα κι εγω..:(
Billymuse
29/12/2015, 21:39
Πολυ νωρίς ακόμα για προβλέψεις,μπορεί και να πέσουν έξω για τις μακρινές μέρες όπως η Κυριακή, οπότε στάση αναμονής αναγκαστικά
Eversman
30/12/2015, 08:16
Πολυ νωρίς ακόμα για προβλέψεις,μπορεί και να πέσουν έξω για τις μακρινές μέρες όπως η Κυριακή, οπότε στάση αναμονής αναγκαστικά
Αφού εσύ (άν πάμε) θά 'ρθεις με την τετρακούνα!! Βρέξει, χιονίσει, είσαι safe :p
Όντως οι προβλέψεις, απ΄όλα τα προγνωστικά μοντέλα, δεν δείχνουν καιρό κατάλληλο για μοτοβόλτα. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και ισχυρός παγετός, ιδίως στα υψόμετρα που υποτίθεται θα κινηθούμε.
Έν αναμονή, μέχρι αύριο, όπου θα ξανά-επικοινωνήσω με τις κοινότητες των χωριών που θα πάμε, για να έχουμε καλύτερη εικόνα των συνθηκών των δρόμων.
Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι η ασφάλεια όλων και μετά όλα τ' άλλα ;)
taisteal
30/12/2015, 15:41
Ρε τι Αγγλιδες συνταξιουχες κωλογριες ειστε;;
Λιγο κρυο και καμμια ψιχαλα και τα παρατατε;;
Που πηγε το adventure πνευμα σας;
:tooth::tooth:
spyrakos35
30/12/2015, 17:49
Τωρα που θα βγει το αφρικα στους δρομους, θα δεις....
The adv spirit awakes....
:lol:
Eversman
30/12/2015, 20:02
:cool: :cool: :cool:
349244
Τωρα που θα βγει το αφρικα στους δρομους, θα δεις....
The adv spirit awakes....
:lol:
Το άφρικα είναι στους δρόμους, εδώ και 30 χρόνια κύριος :)
spyrakos35
30/12/2015, 20:03
:cool:
349244
Το άφρικα είναι στους δρόμους, εδώ και 30 χρόνια κύριος :)
Το αφρικα το καλο ρε συ.....
Σαν την Παπαρηγα την καλη ενα πραμα.....
Eversman
30/12/2015, 20:10
Το αφρικα το καλο ρε συ.....
Σαν την Παπαρηγα την καλη ενα πραμα.....
Θυμάμαι ότι την Παπαρήγα, την νοίκιαζες με ένα πεντακοσάρικο (δραχμές)! Τούτο 'δώ, για να κοστίζει τόσα πολλά, πρέπει να είναι πολύ καλή τσ@ντα :bawl:
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 20:12
Μιας και κινούμαι συχνά στην περιοχή κρατιέμαι να μην σχολιάσω... :cool:
Eversman
30/12/2015, 20:15
Μιας και κινούμαι συχνά στην περιοχή κρατιέμαι να μην σχολιάσω... :cool:
Για σχολίασε ωρέ σύντροχε, να μάθουμε και εμείς που ερχόμαστε μία στο τόσο και δεν τα ξέρουμε τα μέρη.
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 20:18
Για σχολίασε ωρέ σύντροχε, να μάθουμε και εμείς που ερχόμαστε μία στο τόσο και δεν τα ξέρουμε τα μέρη.
Μετά την εκδρομή, η άποψή μου δεν πιάνεται ως γηγενής, μην χαλάσω τον ενθουσιασμό άνευ λόγου...
Eversman
30/12/2015, 20:23
Μετά την εκδρομή, η άποψή μου δεν πιάνεται ως γηγενής, μην χαλάσω τον ενθουσιασμό άνευ λόγου...
Ίσα-ίσα, πού ώς ντόπιος, η γνώμη σου μετράει. Άν υπάρχει κάτι αρνητικό και γενικότερα μή αποδεκτό, το συζητάμε. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν πολλές επιλογές διαδρομών και προορισμών (καιρού επιτρέποντος).
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 20:49
Ίσα-ίσα, πού ώς ντόπιος, η γνώμη σου μετράει. Άν υπάρχει κάτι αρνητικό και γενικότερα μή αποδεκτό, το συζητάμε. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν πολλές επιλογές διαδρομών και προορισμών (καιρού επιτρέποντος).
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι αρνητικό, πολύ περισσότερο κάτι μη αποδεκτό... άλλωστε τα πάντα είναι υποκειμενικά. Απλά ως ντόπιος που λες κι εσύ, θεωρώ (όπως και πολύ ντόπιοι) ότι τα Αθίκια είναι αδιάφορο έως άσχημο χωριό - αν και ομολογώ ότι αγνοούσα ότι έχει μουσείο τσίπουρου (πιθανώς επειδή απεχθάνομαι το αλκοόλ γενικότερα). Δεν έχει κάτι το γραφικό ή κάτι το ξεχωριστό, είναι απλά ένα αδιάφορο χωριό. Ο δε Βασίλας έχει όνομα για τα ψητά του και τα παϊδάκια του, πριν λίγα χρόνια όποιον να άκουγε πρότεινε Βασίλα για ντόπιο παϊδάκι γλύκισμα, μέχρι που έσκασε η είδηση ότι τα ντόπια παϊδάκια Αγιονορίου μίλαγαν τη σλαβική διάλεκτο προερχόμενα από τα Σκόπια. Προς Θεού, ούτε μομφή είναι εναντίον του ανθρώπου, ούτε έχω κάτι μαζί του, ούτε κάτι υπονοώ για την ποιότητα και το υγιεινή, ούτε έκανε κάτι παράνομο, μόνο και μόνο είχε γέλιο η όλη φάση με τους "γνώστες" το αναφέρω και πάλι ότι έχει κάνει όνομα στην περιοχή και ίσως είναι και ο μόνος αξιόλογος στην περιοχή της Τενέας και όχι αδίκως. Απλά τα βλέπω με το μάτι του ντόπιου και δεν μ κάνει εντύπωση κάτι που σε άλλον μπορεί να φανεί ωραίο. Δυστυχώς η μπαταρία μας άφησε μέρες και μου είπαν ότι η νέα που παρήγγειλα είναι δύσκολο να έρθει έως αύριο, οπότε δεν έχω μοτοσυκλέτα. Χωρίς να έχω προσωπική άποψη μιας και δεν έχω πάει, έχω ακούσει καλά λόγια για την ταβέρνα Βεράντα στο Ρυτό, φτάνοντας στην Αλμυρή στο ύψος της εκκλησίας κάνετε δεξιά και μετά αμέσως αριστερά, το χωριό επίσης είναι αδιάφορο αλλά έχει ωραία διαδρομή μέσα στα πεύκα και βγαίνεις Σοφικό και από εκεί Κόρφο. Από την άλλη όλοι σχεδόν φαντάζομαι έχουν πάει Κόρφο κάποια στιγμή από Επίδαυρο, απλά τη σημειώνω σαν εναλλακτική διαδρομή και μόνο. Αναφορικά με την μέχρι τώρα διαδρομή, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη Χιλιομόδι, προς την Ιερά Μονή Φανερωμένης και μέσα από το δάσος να βγείτε Κλένια και από κει Αγιονόρι. Στην δε Κλένια, έχει ένα ξωκλήσι, τον Άγιο Παντελεήμονα, το οποίο είναι σε ψηλό σημείο με ωραία θέα στον κάμπο της Τενέας, έχει κάποια ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια για μικρή ανασυγκρότηση, μέχρι το καλοκαίρι τα παιδιά του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου τα είχαν περιποιημένα σχετικά, τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο χώρος...
Τονίζω και πάλι ότι αυτή είναι η ματιά του ντόπιου, καθαρά υποκειμενική και δεν βρίσκω κάτι αρνητικό!!!
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 21:06
Edit για τον Άγιο Παντελεήμονα στην Κλένια μου είπαν μόλις τώρα ότι ο χώρος είναι κλειστός και τα κλειδιά του πάρκου εκεί τα έχουν οι του πολιτιστικού, για τον δε Βασίλα οι καλοφαγάδες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι είναι η καλύτερα ταβέρνα της περιοχής με διαφορά στα ψητά και έχει φτιάξει ωραίο μαγαζί.
Eversman
30/12/2015, 21:37
Καλά κάνεις και μας τα λές! Δεν νομίζω να σε παρεξηγεί κανένας.
'Ως κύριος προορισμός της βόλτας είναι το Αγιονόρι. Και από άποψη Ιστορίας (κάστρο κλπ) και για το απόκοσμο του τοπίου και για την ερημιά που προσφέρει. Ομολογώ ότι στον Βασίλα δεν έχω ξαναφάει.
Από φίλους που μένουν στο Ναύπλιο και στην Αγ. Τριάδα, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλη ταβέρνα στο χωριό, οπότε μετά από ένα καλό περπάτημα/ξενάγηση στο κάστρο, βολεύει. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αξιόλογες (ίσως και πιό αξιόλογες) ταβέρνες στην γύρω περιοχή, όπως το κρεοπωλείο/ταβέρνα του σύντροχου Κατσίγιαννη στον Άγ. Βασίλειο, απλά είναι εκτός δρομολογίου.
Τα Αθίκια, επιλέχτηκαν ώς "ενδιάμεσος" σταθμός για τον καφέ -έχει ανοίξει μία καινούργια, όμορφη καφετέρια στην πλατεία, η "Αγορά" και ώς μία εναλλακτική προσέγγιση στο Αγιονόρι, αντί της Παλαιάς ,από Χιλιομόδι.
Ωστόσο, έχεις δίκιο. Δέν διαφέρει από άλλα χωριά και δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από την μεγάλη πλατεία, με εκκλησία και το καμπαναριό. Είναι απλά μία στάση για καφέ. Άν ήταν στο χέρι μου θα πηγαίναμε για καφέ στον Άγ. Ιωάννη, πάνω από τα Αθίκια και μετά στο Αγιονόρι. Όμως το χωριό αυτό -όπως και το Αγιονόρι- είναι σε υψόμετρο και η πρόσβαση δύσκολη με τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Επειδή λοιπόν ο καιρός χαλάει κι άλλο, θα πρέπει να κινηθούμε σε "πεδινή" διαδρομή, Δυτικά του Αγιονορίου, για να αποφύγουμε τον παγετό και το κρύο της Ανατολικής πρόσβασης (Αγγελόκαστρο, Λίμνες).
Έχουμε σκεφτεί εναλλακτικούς προορισμούς για καφέ, όπως το Χιλιομόδι, η Κλένια, ο Σολομός και γιατί όχι, η Αρχαία Κόρινθος. Απλά τα Αθίκια είναι κοντά στον τελικό προορισμό και δεν θα θέλαμε να βάλουμε τον κόσμο να κάνει πολλά χιλιόμετρα μετά την χαλάρωση του καφέ, για να φάει. Ο καιρός βέβαια, έχει τα δικά του σχέδια, πρός το παρόν.
Συγγνώμη για το σεντόνι, απλά ήθελα να σου δείξω το όλο σκεπτικό.
Υ.Γ.
Την διαδρομή Αλμυρή-Ρυτό-Σοφικό-Αγγελόκαστρο-Λίμνες-Πρόσυμνα-Ναύπλιο, την κάναμε τον Αύγουστο. Πολύ όμορφη διαδρομή, αλλά δεν θα την πήγαινα τέτοια εποχή.
Billymuse
30/12/2015, 21:44
Πάνο σιγα μην εξηγείς γιατί επέλεξες αυτα τα μέρη, απλα επειδή έτσι σου γουστάρει όποιος θέλει ακολουθεί απλο είναι ;)
πάντως αν δουμε οτι λακίζει δε βαράμε καμια ταβέρνα εντός Αθήνας να γίνει μάχη σαν εναλλακτική λύση :smokin:
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 21:52
Μη ζητάς συγγνώμη, εγώ πρέπει να ζητάω, άλλωστε σιγά το σεντόνι. Το σκεπτικό είναι λογικότατο, για την καφετέρια στα Αθίκια δεν γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος πως ξέρεις καλύτερα, έχω καιρό να πάω Αθίκια στην πλατεία, την τελευταία φορά πήγα μέχρι το μνημείο με το RF-104 πριν την είσοδο του χωριού. Η Κλένια απλά δεν έχει καν καφετέρια, όλοι πάνε Χιλιομόδι, ενώ και τα Αθίκια χίλες φορές καλύτερα από το Σολωμό. :beer:
Eversman
30/12/2015, 22:15
Πάνο σιγα μην εξηγείς γιατί επέλεξες αυτα τα μέρη, απλα επειδή έτσι σου γουστάρει όποιος θέλει ακολουθεί απλο είναι ;)
πάντως αν δουμε οτι λακίζει δε βαράμε καμια ταβέρνα εντός Αθήνας να γίνει μάχη σαν εναλλακτική λύση :smokin:
Όλα καλά Μπιλάκο :beer:. Κουβέντα κάνουμε και πολλές φορές μέσα από την κουβέντα, βγαίνουν ωραίες σκέψεις και ωραίοι προορισμοί. Άσε που γλυτώνεις και κακοτοπιές :)
Μη ζητάς συγγνώμη, εγώ πρέπει να ζητάω, άλλωστε σιγά το σεντόνι. Το σκεπτικό είναι λογικότατο, για την καφετέρια στα Αθίκια δεν γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος πως ξέρεις καλύτερα, έχω καιρό να πάω Αθίκια στην πλατεία, την τελευταία φορά πήγα μέχρι το μνημείο με το RF-104 πριν την είσοδο του χωριού. Η Κλένια απλά δεν έχει καν καφετέρια, όλοι πάνε Χιλιομόδι, ενώ και τα Αθίκια χίλες φορές καλύτερα από το Σολωμό. :beer:
:beer:
Είχα πάει την περασμένη εβδομάδα για αναγνώριση :beer:
α μπραβο για να φαμε πρεπει να κανουμε και ενα σκασμο χλμ? :p
μια βολτα, την παμε για να την απολαυσουμε και να περασουμε καλα και ευχαριστα..
για να υπαρξει απολαυση και ευχαριστηση πρεπει να βοηθουν και οι συνθηκες..
η απολαυση και η ευχαριστηση, πανε περιπατο αν συντρεχουν λογοι για τους οποιους
δε βλέπεις την ωρα να σταματήσεις να οδηγεις και να αραξεις καπου οπου θα νιωσεις ανετα..
για τους λογους αυτους εάν τη κυριακη εχει το εξαιρετικης ποιοτητας σουηδικο πουτσοκρυο που ειχε σημερα, δεν θα ερθω στη βολτα..
Eversman
01/01/2016, 10:06
Καλημέρα σύντροχοι και καλή χρονιά :beer:
Λόγω, άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους προορισμούς μας(κρύο και παγετός), όπως επίσης και της αυξημένης πιθανότητας βροχης την Κυριακή, η βόλτα ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ για την
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1/2016 - Αργία των Φώτων.
Σε περίπτωση διάψευσης των καλών προγνώσεων, η βόλτα θα αναβληθεί οριστικά. Όπως είπε και ο Μιχαλιος παραπάνω, σημασία έχει να ευχαριστηθουμε βόλτα και να χαλαρωσουμε και όχι να αποδείξουμε πράγματα που δεν χρειάζονται αποδείξεις.
Η ασφάλεια μας, μπαίνει πάνω απ' όλα :)
AUFGEBRACHT
01/01/2016, 11:17
Σε 5' ξεκινάω με το τουτού για την περιοχή. Πάντως από το πρωί έχει ηλιοφάνεια, ούτε μισό σύννεφο στον ουρανό... Χτες πάλι απόγευμα που πέρασα είχε πασπαλίσει με χιόνι λίγο το βουνό.
SHOOTER045
01/01/2016, 11:54
Δεν ξέρω για εκεί
Εδώ πάνω τραγουδάνε
{Ο ήλιος καίει, και εγώ κρυωνω}
11
Μείον είχε το πρωί
Ευτυχώς έχω άδεια, το πρόβλημα στις ανηλιες στροφές, δεν είναι ο παγετός (πάχνη) που ασπριζει,αλλά ο μαύρος πάγος που δέν φαίνεται
Ίσως....και μάλλον με έκπληξη Kinder...Θα κριθεί βράδυ Τρίτης...
Για πάμε, από καιρό τι έχουμε;
Eversman
04/01/2016, 13:24
Για πάμε, από καιρό τι έχουμε;
http://freemeteo.gr/kairos/agionoroi/imerisia-provlepsi/day2/?gid=264048&language=greek&country=greece
Από καιρό και διάθεση, καλά πάμε. Από ταβέρνα δεν ξέρω τί θα γίνει, μιάς και ο Βασίλας, λόγω της αργίας θα έχει κόσμο με πούλμαν στο μαγαζί και θέλει τον αριθμό των ατόμων, για να κλειστεί τραπέζι.
Τον αριθμό των ατόμων, δεν μπορώ να τον πώ (αφού δεν τον ξέρω αλλά ούτε θα δεσμεύσω κάποιον και μετά να γίνει του Μαύρου Λιθαριού :nono: :lol:), οπότε φθάνοντας στα Αθίκια, θα πέσει τηλέφωνο ...
-"Είμαστε τόσοι, σε μισή ώρα είμαστε εκεί. Έχεις?...."
Άν έχει, καλώς, πάμε για Αγιονόρι. Άν δεν έχει χώρο για να μας φιλοξενήσει, τότε πάμε στο plan Β και πάμε από τα Αθίκια, σε παρακείμενο χωριό με σίγουρη φιλοξενία και επίσης καλό και σπιτικό φαγητό.
Έγινε διόρθωση στο αρχικό κείμενο, για το σημείο ανασυγκρότησης, για τους εκτός Αττικής ή αυτούς που δεν θα ξεκινήσουν από το Περίπτερο.
taisteal
04/01/2016, 13:54
Εγω δεν εχω μηχανακι,να ερθω;;
:look:
Eversman
04/01/2016, 14:20
Εγω δεν εχω μηχανακι,να ερθω;;
:look:
Να έρθεις με ότι γουστάρεις :kiss:
(Δέν γράφω "με ότι μπορείς" ,γιατί ικανό σ' έχω να σκάσεις μύτη με κανά τιμονάτο πατίνι :bawl:)
taisteal
04/01/2016, 15:07
:beer::beer::beer:
akis_trevor
05/01/2016, 14:16
τελικα δεν μπορεσα να την σκαπουλαρω απο μια υποχρεωση το μεσημερι ....:(:(
καλο δρομο παιδες....
xarisiero
05/01/2016, 16:25
Παρων...και διπλος. μαλλον οχι για φαγητο ομως λογο δουλειας....τα λεμε το πρωι...
taisteal
05/01/2016, 18:06
Ποσοι θα ειμαστε;
Εκεινος ο Παναγιωτης που ειναι;
:a014:
taisteal
05/01/2016, 18:23
3 μηχανάκια ;
Και ενα κουτι.
amyroukai
05/01/2016, 19:42
Πιθανώς και ένα κουτάκι
(όπως μου είπε ο κουμπάρος χτες, μαλάκα μου φαίνεσαι πολύ αστείος μέσα σε δαύτο - έτσι για να μην νιώθω αρκετά χαζός που φαίνονται μικρά τα μηχανάκια με το γορίλα επάνω τους - όχι δεν είναι σμαρτ).
Παίζει και ενα φιλαράκι μου με ένα κ8 τουμπανέιρος να έρθει.
AristidisZ
05/01/2016, 20:04
χμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
taisteal
05/01/2016, 21:03
Τι ωρα υπολογιζετε να ειστε στα Ισθμια;;
Για να βρεθουμε εκει
Eversman
05/01/2016, 21:42
Να 'μαι και γωωωω!!
Γύρω στις 1045-1100 θα είμαστε στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου. Μεχρι στιγμης, είμαστε γύρω στις 7-8 μοτοσυκλέτες και δύο αυτοκίνητα support team :lol:
Αν είμαστε όντως τόσοι λίγοι και άρα λίγο πιό ευέλικτοι γενικοτερα, ίσως ξεφύγουμε της πεπατημένης :cool:
Συγγνώμη για τις αργοπορημένες απαντήσεις, αλλά εψαχνα φαρμακείο. Με έχει πιάσει ένα τρομερό νευροκαβαληκεμα, που μόνο με αμπάρι περνάει :D
επειδη παιζει τρελη ιωση θα ξυπνησω το πρωι κι αναλογα πως θα ειμαι θα πραξω....:(
το λοιπον....
αυριο ο ποσειδωνας δινει ψιλοβροχο από τις 11 μεχρι τις δυο στην περιοχη που θα κινηθούμε..
τελευταια φορα που ξεκινησα για μοτοβολτα με τετοια προβλεψη, εβαλα νερα μεχρι και στο σωβρακο..
και ηταν καλοκαιρι..
επισης μου ερχονται συγγενείς από το χωριο που τους εχω μεγαλη εκτιμηση και είναι ευκαιρια να περασω λιγο χρονο μαζι τους μιας και είναι αργια..
για τους λογους αυτους εγω δινω ακυρο για αυριο... σορυ.. :(
Eversman
05/01/2016, 22:00
το λοιπον....
αυριο ο ποσειδωνας δινει ψιλοβροχο από τις 11 μεχρι τις δυο στην περιοχη που θα κινηθούμε..
τελευταια φορα που ξεκινησα για μοτοβολτα με τετοια προβλεψη, εβαλα νερα μεχρι και στο σωβρακο..
και ηταν καλοκαιρι..
επισης μου ερχονται συγγενείς από το χωριο που τους εχω μεγαλη εκτιμηση και είναι ευκαιρια να περασω λιγο χρονο μαζι τους μιας και είναι αργια..
για τους λογους αυτους εγω δινω ακυρο για αυριο... σορυ.. :(
Σε δικαιολογώ μόνο για τους συγγενείς ρε μπαγασα και για τις κολοκυθοπιτες που λογικά θα σου φέρουν!
Από βροχή αύριο, ούτε στάλα, μέχρι τις 2000 το βράδυ, σε όλη την περιοχή. 18-19 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά με αραιή συννεφιά και 14-16 βαθμούς στα 600+ μέτρα, υψόμετρο με αραιή συννεφιά επίσης :wave2:
sotostzav
05/01/2016, 22:27
Από βροχή αύριο, ούτε στάλα, μέχρι τις 2000 το βράδυ, σε όλη την περιοχή. 18-19 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά με αραιή συννεφιά και 14-16 βαθμούς στα 600+ μέτρα, υψόμετρο με αραιή συννεφιά επίσης :wave2:Και αυτος ακριβως ειναι ο λογος που δε θα ερθω αυριο..Τι,χωρις λιγη βροχουλα?Λιγο κρυο?Τιποτα?Τι θα λεει μετα ο Τολης ο επτας για μενα?!!!Που τον καλομαθα στην τελευταια βολτα?:D Να περασετε ομορφα ρε και να γυρισετε με φωτο για μας που δεν θα ειμαστε!!
Σε δικαιολογώ μόνο για τους συγγενείς ρε μπαγασα και για τις κολοκυθοπιτες που λογικά θα σου φέρουν!
Από βροχή αύριο, ούτε στάλα, μέχρι τις 2000 το βράδυ, σε όλη την περιοχή. 18-19 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά με αραιή συννεφιά και 14-16 βαθμούς στα 600+ μέτρα, υψόμετρο με αραιή συννεφιά επίσης :wave2:
ξερω γω ρε φιλε.. αυτά λεγαμε και για την ετησια το 14 και τελικα τη φαγαμε...
όπως και στη φετινη....
όπως και στον αγιο βασιλειο...
όπως και στην ετησια του 10 που σαβουριαστηκα...
γαμησε τα, για τέτοιες περιπτώσεις εχω να λεω...
taisteal
06/01/2016, 00:17
ξερω γω ρε φιλε.. αυτά λεγαμε και για την ετησια το 14 και τελικα τη φαγαμε...
όπως και στη φετινη....
όπως και στον αγιο βασιλειο...
όπως και στην ετησια του 10 που σαβουριαστηκα...
γαμησε τα, για τέτοιες περιπτώσεις εχω να λεω...
Μη γκρινιαζεις μωρεεεε
:)
Θα σε καλυψω εγω στο φαγητο..
taisteal
06/01/2016, 02:35
Ειπε,και εκλεισε την πορτα του αυτοκινητου,βαζοντας το cd να παιζει,και ρουφωντας το φρεντο...
:moutza: μου
:lol::lol:
Eversman
06/01/2016, 07:37
Και αυτος ακριβως ειναι ο λογος που δε θα ερθω αυριο..Τι,χωρις λιγη βροχουλα?Λιγο κρυο?Τιποτα?Τι θα λεει μετα ο Τολης ο επτας για μενα?!!!Που τον καλομαθα στην τελευταια βολτα?:D Να περασετε ομορφα ρε και να γυρισετε με φωτο για μας που δεν θα ειμαστε!!
:wave2:
Ειπε,και εκλεισε την πορτα του αυτοκινητου,βαζοντας το cd να παιζει,και ρουφωντας το φρεντο...
:moutza: μου
:lol::lol:
Να φέρεις 5-6 σαμπρελες, ένα γρυλακι, κάνα ανορθωτη, καμιά αντλία βενζίνης και ολα τα παρεμφερή.
Support adv, είσαι σήμερα :lol:
amyroukai
06/01/2016, 07:42
Τιποτα αλλο; λολ ρε που τον κάνατε λυτ τον άνθρωπο...
dimmie_72
06/01/2016, 10:55
:bawl:
Οι υπόλοιποι έχουν ανέβει σε κάτι βράχια. Εγώ κάθομαι δίπλα από μια στάνη και κάνω παρέα στον σκύλο.
SHOOTER045
06/01/2016, 13:47
https://youtu.be/bJCK_Wh4cGg το τραγουδάνε κιόλας?
SHOOTER045
06/01/2016, 13:50
Οι υπόλοιποι έχουν ανέβει σε κάτι βράχια. Εγώ κάθομαι δίπλα από μια στάνη και κάνω παρέα στον σκύλο.
Πονηρουλη .....
349969
Λεφτά για διόδια pack
349972
amyroukai
06/01/2016, 18:46
@σπιτι.
Με 37 και ψιλά, παρά το depon odis.
Όλα καλά πάντως, παρά την "τρομάρα" μήπως δεν βρούμε φαγητό. Παϊδακια σούπερ. Καστρο μια χαρά. Χωριά φτωχά, με ζεστούς ανθρώπους.
*Αν καποιος ξέρει για μεταχειρισμένους χλοοτάπητες γηπέδων, ας πει. Θα κάνουμε έναν κοινοτάρχη πολύ χαρούμενο.
AUFGEBRACHT
06/01/2016, 18:50
@σπιτι.
Με 37 και ψιλά, παρά το depon odis.
Όλα καλά πάντως, παρά την "τρομάρα" μήπως δεν βρούμε φαγητό. Παϊδακια σούπερ. Καστρο μια χαρά. Χωριά φτωχά, με ζεστούς ανθρώπους.
*Αν καποιος ξέρει για μεταχειρισμένους χλοοτάπητες γηπέδων, ας πει. Θα κάνουμε έναν κοινοτάρχη πολύ χαρούμενο.
Αίας Αγιονορίου;
amyroukai
06/01/2016, 19:08
Αίας Αγιονορίου;
Όχι, ντεκόρ στο μνημείο με το αεροπλάνο.
Χομ μπακ σεηφ. Δεν έλεγε και πολλά η τοποθεσία αλλά όταν η παρέα είναι καλή τότε στρώνει και το τοπίο. Άντε και στην επόμενη.
AUFGEBRACHT
06/01/2016, 19:14
Όχι, ντεκόρ στο μνημείο με το αεροπλάνο.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135989&page=22&p=2582113&viewfull=1#post2582113
Πίσω και γω, όλα καλά, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΒΟΛΤΑ και ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ :) Καλά μας μπήκε και το 17...
Παναγιώτ :beer::beer::beer:
AUFGEBRACHT
06/01/2016, 19:19
Πίσω και γω, όλα καλά, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΒΟΛΤΑ και ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ :) Καλά μας μπήκε και το 17...
Παναγιώτ :beer::beer::beer:
Κάποιος ήπιε παραπάνω κι έφερε το 2017...
Ο πρόεδρος και οι κάτοικοι του χωριού πολυ φιλικοί.Ο προεδρος ψάχνει για μεταχείρω χλοοτάπητα για το μνημείο με το αερόπλανο.Ανοικτοί για τυχόν εκδηλώσεις μας είπε και να ξαναπάμε οποτε θέλουμε.Να βγάλουμε το καμπαναριό φωτογραφία μας είπε.ειχε και αυτός μηχανάκι παλιότερα αλλα είχε ένα ατύχημα και έμεινε με έναν πνευμονα και τα παράτησε.Ο παναγιώτης έτσι για το καλό μοίρασε με κλήρο και κάποια ενδεικτικά δωράκια.Ευχαριστούμε Παναγιώτη
:wave2:
Κάποιος ήπιε παραπάνω κι έφερε το 2017...
εννοεί ο Kordix οτι κάπου εκεί ήρθε η παραγγελία στη ταβέρνα.
amyroukai
06/01/2016, 20:02
Βιάζεται να περάσει να ερθει η ανάκαμψη
Eversman
06/01/2016, 20:19
Πίσω και 'γω και χωρίς απρόοπτα.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την παρέα και για την καλή διάθεση. Περισσότερα για την
βολτα και ντιμπριφινκ απο εμένα αύριο, καθώς η μέση μου και τα ιγμορια βαρανε δικαση.
Μακάρι όλος μας ο χρόνος, σε τούτη τη ζωή, να 'ταν ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα :beer:
Υ.Γ.
Με τόσο κόσμο και τόσο αργή εξυπηρέτηση, θα έλεγα ... "Ευτυχισμένο το 2018" :D
xarisiero
06/01/2016, 20:59
όλα ήταν όμορφα αν και κάτσαμε λίγο εμείς....ήρθε και ο Αι Βασίλης μας έφερε και δωράκια......thanks φίλε..... όλα ήταν άψογα και η παρέα φοβέρα ευχάριστη....Και στις επόμενες με το καλό.....Πάνο παρατήρησες το βλέμμα του μόλις είπες για δημοτικός σύμβουλος:evil: χαχα.....
taisteal
06/01/2016, 22:26
Νταξ,και γαμω ηταν :)
Παναγιωτη,ευχαριστω για το δωρο,και για την βολταρα που κανονισες.
Αξιος :beer:
Κατα τα αλλα,παρεακι τρελο :a46:
Χαρηκα που σας ειδα ολους,μια φοβερη ημερα
Φωτο στην καφετερια-πρωτο τραπεζι πιστα :lol:
349978
taisteal
06/01/2016, 22:31
The winners!!!
349979
taisteal
06/01/2016, 22:40
Στο καστρο..
:D:D
349980
349981
349982
Ηταν ούλα, πολύ ωραία...
https://www.youtube.com/watch?v=-wEBxpG8WSA :lol::D:wave2:
taisteal
06/01/2016, 22:44
Η ταβερνα εξαιρετικη,μας αργησε λιγακι τα φαγητα αλλα δικαιολογημενα.
Πολυ ευγενικοι
Εδω πριν αρχισει το ματς
349983
Και κατα τη διαρκεια
349984
George_M.
07/01/2016, 13:15
ειστε κουφαλες ρε...:cry:
αλλα ωραιες κουφαλες!!:p
πιστευω στην επομενη να ειμαι ρεπο κ να ερθω!
Eversman
07/01/2016, 20:56
Mικρή ανασκόπηση ....
Ξεκινήσαμε από το γνωστό Περίπτερο κατά τις 1010. Επιλέξαμε τελικά, την Παλαιά Εθνική, αφού δεν ήμασταν πολλοί και δεν μας έβιαζε κανένας. Στην Αρχαία Κόρινθο, συναντηθήκαμε με τον Γιάννη (Amyroukai) μετά της συζύγου και κατευθυνθήκαμε πρός Σολωμό και Αθίκια. Φθάνοντας στο χωριό, ήρθε μετά από λίγο και ο Γιώργος(taisteal), all the way from Lamia.
Από τα χωριά που επισκέπτομαι δεν θέλω πολλά πράγματα. Ένα καφενείο για καφέ, μία καλημέρα από τους ντόπιους, ένα ζεστό καλωσόρισμα. Τα Αθίκια τα είχαν όλ' αυτά και με το παραπάνω. Πολύ φιλόξενοι άνθωποι, με χιούμορ και εξυπηρετικοί. Κορυφαία στιγμή, η συνάντηση και γνωριμία με τον Πάρεδρο. Μορφή!
Η κεντρική πλατεία με την εκκλησία και το καμπαναριό των αρχών του εικοστού αιώνα, από Σμυρνιό τεχνίτη.
350020
350021
Εικόνες, από τα παιδικά μας χρόνια .... Μπαλίτσα στην πλατεία και μετά παγωτό απ' το περίπτερο.
350022
Eversman
07/01/2016, 21:19
Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας, τα τσιπουράκια μας και (παρα) γνωριστήκαμε με τους ντόπιους, μας έπιασε πείνα. Έτσι κινήσαμε πρός το Αγιονόρι, 15 λεπτά δρόμος από τ' Αθίκια.
Φθάνοντας στο χωριό, είπαμε να πάμε καρφί για την ταβέρνα, να πάρουμε δυνάμεις και μετά να πάμε πρός το κάστρο. Ναί, καλά!! Τίγκα η ταβέρνα του Βασίλα, όλα τα τραπέζια κλεισμένα, κόσμος εξακολουθούσε να έρχεται και προοπτική για να φάμε, μηδενική.
Έγινε ένα μικρό συμβούλιο και αποφασίσαμε να πάμε πρώτα στο κάστρο, με την ελπίδα ότι κάποιος τραπέζι θα άδειαζε αργότερα.
Κάστρο Αγιονορίου. Μοταίων ανάβαση.
350023
Και εκεί που ανεβαίναμε, τσούπ, ο Μπόκαρος το κατσίκι, ήδη είχε ανέβει στις επάλξεις! Από πού πήγε, πώς έφθασε τόσο γρήγορα, κανείς δεν κατάλαβε. Γειά σου Γιώργη :beer:
350024
Τα κατσίκια ελευθέρας βοσκής, στα περιτοιχίσματα. Γεμάτος ο τόπος από μαντριά! Τρώνε καλά εδώ!
350025
Eversman
07/01/2016, 21:37
Η πύλη του κάστρου. Γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια, από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για πλήρη αναστήλωση του κάστρου. Ήδη δείχνει πολύ πιό όμορφο απ΄ότι το θυμάμαι. Άν ολοκληρωθεί η αναστήλωση, θα είναι ένα πραγματικό κόσμημα.
350026
Η θέα από την πύλη. Το κάστρο έλεγχε τον αρχαίο δρόμο Κορίνθου- Ναυπλίου (Τίρυνθας), ο οποίος περνούσε κάτω από το κάστρο. Στο βάθος η Ακροκόρινθος, με την οποία υπήρχε οπτική επαφή και επικοινωνία με φρυκτωρίες.
Κατά την μάχη των Δερβενακίων και μετά την ήττα της Στρατιάς του Δράμαλη, τα υπόλοιπα της Τουρκικής στρατειάς, προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον κλοιό των Ελλήνων και να σώσουν ότι απέμεινε, διερχόμενοι από το Αγιονόρι. Ο Νικηταράς με λίγους πολεμιστές, υπερασπίστηκε το κάστρο στο οποίο είχε στρατοπεδεύσει λίγο πιό πρίν, προκαλώντας πανωλεθρία στους Τούρκους, που άφησαν χίλιους περίπου νεκρούς πίσω τους.
Κορυφαία στιγμή, η εύστοχη βολή του καπετάνιου σε καμήλα που μετέφερε μπαρούτι, και που η ανατίναξη της σκόρπισε τον όλεθρο.
350027
Πύργος τριών ορόφων + taisteal :beer:(μέχρι στιγμής - κάθε πύργος είχε αρχικά τέσσερις ορόφους).
350028
Eversman
07/01/2016, 21:42
H θέα του Αγιονορίου, από τον πύργο.
350029
Να δώ, πώς θα κατέβεις τώρα :D
350030
Κώστας :beer:
350031
akis_trevor
07/01/2016, 21:43
Nice ride παιδες....:beer:
Ελπιζω στην επομενη να ειναι και η φατσα μου στις φωτος...
Eversman
07/01/2016, 21:52
Αφού λοιπόν γυρίσαμε κάθε σπιθαμή του κάστρου, πεινάγαμε ακόμη περισσότερο! Τηλέφωνο στον Βασίλα ...
-" Άδειασε κάποιο τραπέζι?"
-"Όχι παιδιά! Είμαστε φούλ! Μετά τις 1700!!!" :eek:
Το παραπάνω δεν το είπα στους υπόλοιπους :D
Τηλέφωνο σε άλλη ταβέρνα σε κοντινό χωριό και με τα πολλά μας κράτησαν ένα τραπέζι. Ξαναγυρίσαμε στα Αθίκια και από 'κεί ανηφορίσαμε πρός
Άι- Γιάννη, όπου και μας περίμενε ένα τραπεζάκι και η θαλπωρή του καλοριφέρ. Χαμός από κόσμο, δέν έπεφτε καρφίτσα και το σέρβις ΠΑΡΑ πολύ αργό. Το φαγητό εξαιρετικό και στο τέλος μας βγήκε γύρω στα 14 ευρώ το άτομο. Εννοείται ότι φάγαμε καλά, ήπιαμε καλά και σε εξιλέωση της αργοπορείας του σέρβις, μας κέρασαν όλα τα ποτά και μας έφεραν, μιλφέΐ και καρυδόπιτες για γλυκάκι.
Κάποιοι πήραν και ζυμωτό ψωμί για το σπίτι και φαγωμένοι, ξεκινήσαμε περί της 1800, για την επιστροφή στην καθημερινότητα.
Αυτά τα ολίγα! Και στις επόμενες, σύντροχοι :beer::beer::beer:
Σούπερ, παρά την ταλαιπωρία με το φαγητό.
Πως χαμογελάτε όμως όλοι στο τραπέζι.... :lol:
sotostzav
08/01/2016, 01:41
Αυτα ειναι ρεεεε:beer: Ομορφιες!!!
μπραβο ρε παιδες!! αλλα ρε πανο δεν μας ειπες οτι θα εχει αναβαση σε αμπαρ... εεεε πυργο!!
Billymuse
08/01/2016, 08:24
:beer: μπράβο στην ομάδα :beer:
dimmie_72
08/01/2016, 09:00
amyroukai
08/01/2016, 12:43
Μερικοί έμειναν στο "ισόγειο" μερικοί είχαν view from the top...
350059