View Full Version : τα BMW είναι 'δέλα , κουτί edition
pipe_smoker
11/09/2016, 11:58
α) δεν μίλησα για σούπερκαρ
β) σόρρυ γιατί δηλαδή τι κακό έχουν τα έβο/ιμπρέζα;
είδα τις προάλλες ένα EVO IV tommy makkinen και σκίρτησε η καρδιά μου.
γιατί να έχει αποθεωθεί η deltona και το 2002tii και τα γιαπωνέζικα τα λέμε ταξί;
Εγώ αν είχα φράγκα και ήμουν κουτάκιας πάντως θα έπαιρνα skyline όχι μεταχείρω λαμποργκίνι
Α) Δε μίλησες για σουπερκαρ γιατι δεν εχουν σουπερκαρ (βασικα εχουν το Nissan, ο θεός να το κανει σουπερκαρ, αλλα τελος παντων)
Β) Δεν εχουν κατι κακό τα εβο/ιμπρεζα.
Αλίμονο.
Το θεμα ειναι οτι ειναι μονο αυτα τα δυο και τελος.
Και να ειναι κι αλλα 2-3?
Ε τελειώνει η ιστορία εκει.
mazda/honda/toyota δεν έχουν βγάλει καλά σπορ αμάξια;
πανε 20 χρονια απο τοτε ομως :lol:
η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει πίσω όσο αφορά στα 4τροχα τεκταινόμενα.
ναι τα ευρωπαϊκά σουπερκαρ είναι άπιαστα αλλά ποτέ δεν υποτίμησα τα τζαπάν.
Κοίτα να δεις... πάνε κιόλας 20 χρόνια από S2000, 350/370Z, GT86, Mx-5,Rx-8...
δεν ειναι θεμα υποτιμησης, ειναι απλα θεμα οτι δεν εχει βγει κατι τα τελευταια 15 χρονια...βγαλαν το lfa που ειναι hypercar και δε μετραει, εβγαλε η νισσαν το gtr που ηταν φοβερβο οταν βγηκε, αλλα εχει ξεπεραστει πλεον εδω και αρκετο καιρο, και το αμαξι εχει μεινει στασιμο 10 χρονια σχεδον...και η χονδα εβγαλε περσυ το αμφιλεγομενο nsx που κανενας δε ξερει ακομα ακριβως τι και πως :lol:
η ευρωπη παλι εχει βγαλει 10 εκδοσεις απο καθε αμαξι σε καθε κατηγορια, οποτε πλεον δεν υπαρχει συγκριση πουθενα...
pipe_smoker
11/09/2016, 12:30
δεν ειναι θεμα υποτιμησης, ειναι απλα θεμα οτι δεν εχει βγει κατι τα τελευταια 15 χρονια...βγαλαν το lfa που ειναι hypercar και δε μετραει, εβγαλε η νισσαν το gtr που ηταν φοβερβο οταν βγηκε, αλλα εχει ξεπεραστει πλεον εδω και αρκετο καιρο, και το αμαξι εχει μεινει στασιμο 15 χρονια σχεδον...και η χονδα εβγαλε περσυ το αμφιλεγομενο nsx που κανενας δε ξερει ακομα ακριβως τι και πως :lol:
η ευρωπη παλι εχει βγαλει 10 εκδοσεις απο καθε αμαξι σε καθε κατηγορια, οποτε πλεον δεν υπαρχει συγκριση πουθενα...
Αυτο.
Στη μια περιπτωση τα ψάχνεις με το σταγονόμετρο, και στην αλλη δεν ξέρεις τί να πρωτοκοιταξεις.
ρε παιδια αυτα που δεν ξερεις τι να πρωτοκοιταξεις ειναι ενα μοντελο ανα εταιρια που καθε χρονο του αλλαζουν το μενου στα ηλεκτρονικα λες και ειναι σμαρτφον
μηχανολογικα δε γινεται και καμμια τρελη εξελιξη
ασε που τα παλια χρονια που λιγουρευομασταν ολοι τα φερραρι και τα λαμποργκινι δεν παιρναν φωτια τοσο συχνα οσο τωρα:bawl:
και γιατι το ποθητο ειναι μονο σουπερκαρ;
εχουν υπαρξει διαχρονικα απιστευτα καλα και προσιτα οχηματα
εγω ακομα φαντασιωνομαι crx vtec του 90
αλλοι μεγαλωσαν με punto gt, με swift gti, με 106 rallye, με charade gt, και ενα σωρο αλλα καθημερινα πυραυλακια
αμα μου περισσευαν 80.000 λίρες που κάνει η μπέμπα θα έπαιρνα skyline.
α) δεν μίλησα για σούπερκαρ
β) σόρρυ γιατί δηλαδή τι κακό έχουν τα έβο/ιμπρέζα;
είδα τις προάλλες ένα EVO IV tommy makkinen και σκίρτησε η καρδιά μου.
γιατί να έχει αποθεωθεί η deltona και το 2002tii και τα γιαπωνέζικα τα λέμε ταξί;
Εγώ αν είχα φράγκα και ήμουν κουτάκιας πάντως θα έπαιρνα skyline όχι μεταχείρω λαμποργκίνι
το καλό είναι ότι από πέρισυ έχω μείνει σταθερός στις απόψεις μου :lol:
pipe_smoker
11/09/2016, 13:13
ρε παιδια αυτα που δεν ξερεις τι να πρωτοκοιταξεις ειναι ενα μοντελο ανα εταιρια που καθε χρονο του αλλαζουν το μενου στα ηλεκτρονικα λες και ειναι σμαρτφον
μηχανολογικα δε γινεται και καμμια τρελη εξελιξη
ασε που τα παλια χρονια που λιγουρευομασταν ολοι τα φερραρι και τα λαμποργκινι δεν παιρναν φωτια τοσο συχνα οσο τωρα:bawl:
και γιατι το ποθητο ειναι μονο σουπερκαρ;
εχουν υπαρξει διαχρονικα απιστευτα καλα και προσιτα οχηματα
εγω ακομα φαντασιωνομαι crx vtec του 90
αλλοι μεγαλωσαν με punto gt, με swift gti, με 106 rallye, με charade gt, και ενα σωρο αλλα καθημερινα πυραυλακια
Βρε κι άλλοι μεγάλωσαν με Datsun, κι άλλοι μεγάλωσαν σε Datsun :lol:
Δε λεει κατι αυτο.
Οπως και το με ποια αυτοκίνητα κ@υλωνει ο καθένας μας.
Κι εγω μεχρι πριν λίγο καιρό ήμουν με ενα MX-5 και μόνο καλα λόγια είχα να πω.
Αυτο δε σημαίνει οτι το MX-5 ειναι σουπερκαρ ή κανα αυτοκίνητο με τρελές επιδόσεις.
Οι άνθρωποι δε γουστάρουν να μπουν στον ανταγωνισμό.
Ωραίο και το MX5 και δίλιτρο κιόλας, τις αντίστοιχες Ζ4 και slk πχ τις είχε για πρωινό.
Μόνο που η Ζ4 βγάζει και μοντέλο 3 και 3,5 λίτρα, και Μ και δε συμμαζεύεται.
Ας έβγαζε και η Mazda.
Έλα ομως που δε βγάζει.
Όσο για τις εξελίξεις, μια χαρα γίνονται.
Αλλα ακόμα κι αν δεν γινόσαντο, χεστηκαμε.
Το θέμα ειναι να βγαίνουν μοντέλα και να υπάρχει ανταγωνισμός.
Οχι βρήκαμε μαξιλαράκι ενα 'ρδελο, που οταν το βγάλαμε πριν 20 χρονια ηταν καλό, οποτε ας αράξουμε εκει.
Και για να μην το σκάμε το πράγμα, προσωπικα τα πορσικά ποτε δεν τα λάτρεψα.
Δεν έχω να πω κατι κακο, απλα δε μου κάνουν ιδιαίτερο κλικ.
Έχεις ομως μια εταιρεία (μια! Δε βάζουμε καν άλλες!) που όσα γρήγορα αυτοκίνητα εχει βγάλει ολόκληρη Ασία σε 50 χρονια, τα βγάζει η πορσε σε 5.
Ποιος ειναι ο Ιάπωνας αντίπαλος της καρερα? Της boxster?
Δεν υπάρχει, απλα.
Ας υπήρχε εστω, και να κουβεντιάζαμε αν ειναι άξιος αντίπαλος ή οχι, οπως κάνουμε με τα λοιπά Ευρωπαϊκά.
Αλλα δεν υπάρχει.
PortisHead
11/09/2016, 14:03
Κατά την γνώμη μου αυτές οι τιμές είναι πολύ σωστές. Σου κάνουν εντύπωση γιατί
οι τιμές των δικύκλων είναι τσιμπημένες....
Στο ίδιο εύρος χρημάτων βρίσκεις πολύ καλύτερα αυτοκίνητα απ' ότι μοτοσυκλέττες.
Κοιτα, αν πλεον μια 318is εχει τα ιδια λεφτα με ενα Getz....ε και μονο για το σηματακι, το prestige και την ιστορια, δεν θα ζοριστω καθολου να αποφασισω.
Μιλαω παντα για συγκεκριμενο ηλικιακο target group 40-50...γιατι αλλιως θα φαινεσαι μεσα σε ενα γερμανικο κουπέ κι αλλιως σε ενα κουβαδακι rent a car απο Κορεα :)
devil's animal
11/09/2016, 14:22
ενταξει ειναι αστειο αυτο που συζητατε γιατι απλουστατα η Ευρωπη βγαζει σπορ σειρα για καθε μοντελο, ενω η Ιαπωνια βγαζει ενα-δυο σπορ μοντελα ανα μαρκα...
δλδ εχεις bmw 316, εχεις Μ3...εχεις 520, εχεις Μ5...κ.ο.κ.
ενω στην αντιπερα οχθη εχεις ενα mitsubishi evo, ενα impreza wrx sti, ενα rx8 (αν και το mps το 3αρι ειναι super αμαξι), ενα gt86 κ.ο.κ.
ναι δεν βγαζει sport σειρα το auris με μοτερ 2,5λιτρο αλλα δεν την νοιαζει την toyota γιατι σου λεει: "αν θελει ο πελατης γκαζια και πολυτελεια, ας παρει lexus"...
η honda εβγαλε το θεϊκο s2000 και μια σπορ σειρα του civic (type-r) που εχει λατρευτει...
δεν μπορει αλλα? μπορει, αλλα σου λεει εδω εισαι! αν θες διθεσιο εκει..αν θες τετραθεσιο εκει...
θα βγει και το nsx για supercar και κλεισαμε...
οι γερμανοι εχουν απλα ποικιλια...58 χιλιαδες εκδοσεις audi...s4,rs4, rs5,s8, rs8 και ο κωλος της μαϊμους..
η alfa δε, προμοταρει ΟΛΑ της τα αμαξια για σπορ...βρε δεν πανε να ειναι mito 1.4...."βαζει φωτια στην ασφαλτο στο διαφημιστικο φυλλαδιο".....βλεπεις specs και γελανε και τα τασακια..:lol:
αλλα οχι, οι φανατικοι θα το παρουν γιατι αφου ειναι κοκκινο και εντυπωσιακο απο εμφανιση θα πηγαινει καλα...και καθονται διπλα απο κανενα starlet gt του 90 κατι και τους κλαινε οι ρεγγες...
και να μην πιασουμε ειπαμε τις μεταπωλητικες αξιες των παραπανω σε συγκριση με τα γιαπωνια...
γιατι το εγραψα πριν και εγινε γαργαρα...:a13:
devil's animal
11/09/2016, 14:27
Μιλαω παντα για συγκεκριμενο ηλικιακο target group 40-50...γιατι αλλιως θα φαινεσαι μεσα σε ενα γερμανικο κουπέ κι αλλιως σε ενα κουβαδακι rent a car απο Κορεα :)
και εδω ηρθαμε στο σημειο κλειδι!
το φαινεσθαι!
δεν πα' να ειναι πιο νεο μοντελο, με πιο συγχρονα ηλεκτρονικα, να εχει πιο πολυ γκαζι, να εχει πιο φθηνα ανταλλακτικα, να καιει λιγοτερο, να εχει περισσοτερη αξιοπιστια, να σου πλενει, να σου μαγειρευει και να κανει καταπληκτικες πιτες...οοοοοχι..το αλλο θα παρθει γιατι εχει τον ελικα...
:a23::a23::a23:
patsavour
11/09/2016, 14:31
Σιγουρα οι γιαπωνεζοι δεν υστερουν τεχνολογικα στο να βγαλουν ενα σουπερ καρ,το αντιθετο μαλιστα.Ομως ποιος θα το αγοραζε στα ψηλα σαλονια???? Δεν εχουν το πουλ μουρ τι να κανουμε τωρα:D
Σοβαρά τώρα. ....
Δεν θα αγόραζα ποτέ σειρά 3 γιατί έχει ξεφτιλιστει σαν αυτοκίνητο από τους απανταχού καγκουρες.
Ποιο ιαπωνικο κραταει αξια πλην του εβο; Το typer? To s2000 μηπως;
ενταξει ειναι αστειο αυτο που συζητατε γιατι απλουστατα η Ευρωπη βγαζει σπορ σειρα για καθε μοντελο, ενω η Ιαπωνια βγαζει ενα-δυο σπορ μοντελα ανα μαρκα...
δλδ εχεις bmw 316, εχεις Μ3...εχεις 520, εχεις Μ5...κ.ο.κ.
ενω στην αντιπερα οχθη εχεις ενα mitsubishi evo, ενα impreza wrx sti, ενα rx8 (αν και το mps το 3αρι ειναι super αμαξι), ενα gt86 κ.ο.κ.
για την ακριβεια ειχες ενα λανσερ που ξεκιναγε απο το 1,4 και ηταν ανταγωνιστης του accent, ειχες ενα ιμπρεζα στα 1,6 ανταγωνιστη του αβενσις, ενα ασθενικο rx8 που δεν εκανε για τιποτα αν δε πηγαινες στη σειρα κοσμο ς πως το λεγαν, οποτε τα ιδια εκαναν και οι ιαπωνες οπως ολοι...το επιχειρημα λοιπον δεν στεκει
ναι δεν βγαζει sport σειρα το auris με μοτερ 2,5λιτρο αλλα δεν την νοιαζει την toyota γιατι σου λεει: "αν θελει ο πελατης γκαζια και πολυτελεια, ας παρει lexus"...
οποτε λες οτι ειναι κακο ο ευρωπαιος να σου λεει, θες πολυτελεια χωρις γκαζια, παρε αυτο το αμαξι, θες πολυτελεια με γκαζια, παρε αυτη την εκδοση η οποια δεν εχει καμια σχεση με την απλη...?
η honda εβγαλε το θεϊκο s2000 και μια σπορ σειρα του civic (type-r) που εχει λατρευτει...
δεν μπορει αλλα? μπορει, αλλα σου λεει εδω εισαι! αν θες διθεσιο εκει..αν θες τετραθεσιο εκει...
θα βγει και το nsx για supercar και κλεισαμε...
μπορει αλλα δε το κανει...το θεικο σ2000 βγηκε μια φορα, και το πιο θεικο πραγμα που ειχε πανω του ηταν το μοτερ που στροφαρε στο θεο...απο κει και περα το αμαξι, ειδικα ως προς το στησιμο/κρατημα, ηταν λιγο μπαζο...αλλα οι λατρεις το ελεγαν χαρακτηρα...
τωρα για το nsx το καινουριο...παιζει να ειναι το πιο αδιαφορο supercar της τελευταιας 10ετιας...
οι γερμανοι εχουν απλα ποικιλια...58 χιλιαδες εκδοσεις audi...s4,rs4, rs5,s8, rs8 και ο κωλος της μαϊμους..
η alfa δε, προμοταρει ΟΛΑ της τα αμαξια για σπορ...βρε δεν πανε να ειναι mito 1.4...."βαζει φωτια στην ασφαλτο στο διαφημιστικο φυλλαδιο".....βλεπεις specs και γελανε και τα τασακια..:lol:
αλλα οχι, οι φανατικοι θα το παρουν γιατι αφου ειναι κοκκινο και εντυπωσιακο απο εμφανιση θα πηγαινει καλα...και καθονται διπλα απο κανενα starlet gt του 90 κατι και τους κλαινε οι ρεγγες...
καλα η αλφα ειναι λιγο τραγικη στο συγκεκριμενο θεμα, αυτο ισχυει, αλλα γενικα οι κολλημενοι αλφιστι ειναι λιγοι και δε τους λαμβανει σχεδον κανεις υποψιν
και να μην πιασουμε ειπαμε τις μεταπωλητικες αξιες των παραπανω σε συγκριση με τα γιαπωνια...
μεταπωληση ειπα παραπανω...τωρα ειδικα για την επι κρισης ελλαδα, τα ''μεγαλα'' ευρωπαικα εχουν πεσει λογω φορολογιας, οποτε αυτο δεν ειναι δικαιολογια οτι ''τα τζαπαν ειναι καλυτερα γιατι εχουν καλυτερη μεταπωληση''
προφανως ο καγκουρας θα προτιμησει ενα εβο με 400ε τελη απο μια μ3 με 1000+ε τελη...μη λεμε οτι θελουμε
pipe_smoker
11/09/2016, 16:15
Ποιες μεταπωλητικες αξίες ρε συ?
Ναι, για ποιο λογο να χάσει τιμή το 1.000άρι το γιαρις?
Αυτη η "μαλακίτσα" ειναι φτιαγμένη να μπορει να κανει μετά απο 20 χρόνια, ο,τι ακριβως κανει και την ημέρα που πρωτοκυκλοφορεί.
Να σε πηγαινει απο το σημειο Α στο σημείο Β, φθηνά αργά και σίγουρα.
Αν κάποιος θελει αυτο το πραγμα με γεια του.
Και τα παπιά το ιδιο κάνουνε. Να τα βάλουμε κι αυτα στην κουβεντα ή να τα συγκρίνουμε με τα streetfighter?
Οσο για το πρώτο που λες, ναι ειναι αστείο να μιλάει κάποιος για Ιαπωνικά αυτοκίνητα επιδόσεων, απο τη στιγμη που δεν υπάρχουν.
Το "άμα θες καμπριο παρε s2000 άμα θες χατσμπακ παρε typeR" τα ακούω βερεσέ.
Μισο μισο με τον κατασκευαστή θα το αγοράσω, για να μου κανει υποδείξεις?
Ο Ευρωπαίος σε καλύπτει παντού.
Θες διθέσιο καμπριο? Απο ψοφίμι μεχρι διαολο.
Θες κουπέ? Απο 3.16 απλα για να λες "εχω μπεμπα" μεχρι Μ3.
Και σεντάν και λιμο και της Παναγίας τα ματια.
Στο τελος θα το θεωρήσουμε και μειονέκτημα που στη μια περιπτωση εχεις μπουφέ να διαλέξεις, και στην αλλη "Λουκάνικο, μουστάρδα, λάχανο, καρότο παιδια!"
Και εννοείται οτι οταν σκας 50+ χιλιάρικα για αυτοκίνητο θα κοιτάξεις και το σηματάκι.
Και το ωραίο το σαλόνι, και το ταμπλό και και και.
Αλλιώς υπάρχουν και λιτά κι απέριττα για όποιον θελει να τα εχει παρκαρισμένα στην πίστα και να γράφει χρόνους.
Που ακόμα κι εκει, μπροστά στα μπουσταρισμενα ευρωπαϊκά (M3 GTR, Porsche gt3 κλπ) παλι δεν υπαρχει τιποτα ιαπωνικό να τους κουνηθεί.
Οι άνθρωποι βγάζουν γρήγορα αυτοκίνητα μονο κατ'εξαιρεση!
Ουτε καν αυτοκίνητα επιδόσεων.
Κατι που να ειναι εστω λιγο γρήγορο να μπορει να παίξει με τον ανταγωνισμό.
Κι εμενα μου τη σπάει, αλλα δυστυχώς ειναι ετσι.
o ανθρωπος που δεν παιρνει ευρωπαικο, για να μη τον χαρακτηρισουν ''βουτηρομπεμπε'', δεν διαφερει σε τιποτα απο το φλωρακο που θα παρει σημα για να μη τον πουν καγκουρα...αυτα τα πραγματα ειναι σημεια του μπαγκαντεζ που ζουμε, και καταλοιπα της εποχης maxim και nitro που εχτισε ο κωστοπουλος κατα την χρυση ε ποχη της πασοκαρας...
Σοβαρά τώρα. ....
Δεν θα αγόραζα ποτέ σειρά 3 γιατί έχει ξεφτιλιστει σαν αυτοκίνητο από τους απανταχού καγκουρες.
Γι' αυτό πήρες φολκσβάγκεν και κονόμησες........:bawl::bawl::bawl:
Γι' αυτό πήρες φολκσβάγκεν και κονόμησες........:bawl::bawl::bawl:
Πηρα passatεμπο ως γνησιος φλωρομπαμπας..............
ενα ασθενικο rx8 που δεν εκανε για τιποτα αν δε πηγαινες στη σειρα κοσμο ς πως το λεγαν,
Διαβαζοντας η ακουγοντας αλλους κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα;
Μεχρι και το 13B με τα 190 ειναι οδηγικη απολαυση.
Επανερχομενος στο ντημπε"ιτ ομως, συμφωνω πως ο ευρωπΕος εχει 5κ σπορ μοντελα.
Αλλα μαλλον σε ΓΙαπωνα θα πηγαινα.
ο μονος τροπος να σου φανει γρηγορο ενα rx8, ειναι να μην εχεις οδηγησει/μπει ποτε σε κατι στοιχειωδως δυνατο...
amyroukai
11/09/2016, 18:58
ο μονος τροπος να σου φανει γρηγορο ενα rx8, ειναι να μην εχεις οδηγησει/μπει ποτε σε κατι στοιχειωδως δυνατο...
ουτε στο MX5 φαίνονται τα 140 άλογα που λέει.
η ιστορία δεν είναι στο "πόσο γρήγορο" αλλά στο ελαφρύ αμάξωμα, τις ωραίες αναρτήσεις, το ζύγισμα στο τιμόνι και στο στήσιμο.
εχει λεει η audi 15 σπορ κι αλλα τοσα η vw..........
με 5 μοτερ και 5 σασμαν φασον
κι αλλα 10 ιδια η scoda...........
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Οκεϊκ.
Οτι πεις
να σου πω....ετσι γελας οταν σε περνανε τα 1,4 τα γκολφακια? :lol:
να σου πω....ετσι γελας οταν σε περνανε τα 1,4 τα γκολφακια? :lol:
Τα ποια; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Ουτε πλακα δεν εχεις.
Δεν εχεις ουτε διπλα απο παρκαρισμενο RX περασει, ποσω δεν να μπεις η να οδηγησεις, ε; Μονο φωτο και αυτα που σου ειπαν αλλοι, ε;
Για οδηγικη απολαυση μιλησα, εσυ για κατι αλλο.
Τεσπα, αλλο το θεμα και ουτε ειναι ο χωρος εδω γι΄αυτη την συζητηση.
Μα κανεις λαθος, πιστεψε με.
Και να μην με πιστεψεις, ολα καλα.
pipe_smoker
11/09/2016, 19:14
ουτε στο MX5 φαίνονται τα 140 άλογα που λέει.
η ιστορία δεν είναι στο "πόσο γρήγορο" αλλά στο ελαφρύ αμάξωμα, τις ωραίες αναρτήσεις, το ζύγισμα στο τιμόνι και στο στήσιμο.
Η διαφορά είναι ότι το ΜΧ5 τα είχε όντως αυτά, ενώ το RX8 όχι.
Το τιμόνι του ΜΧ5 είναι ποίημα.
Το τιμόνι του RX8 είναι δράμα.
Το μόνο ωραίο του RX8 είναι ότι λόγω της παραπάνω δύναμης μπορούσες να χαζοκαγκουριάζεις πιο εύκολα.
Γιατί για πιο σοβαρά πράγματα δεν ήταν.
Από την άλλη βέβαια, όταν έβλεπες ότι μόλις πιέσεις λίγο, πέφτει η στάθμη της βενζίνης λες και έχει τρύπα το ντεπόζιτο, σου κοβόταν η όρεξη ακόμα και για τα χαζοκαγκουριλίκια.
Στο μεγάλο RX8 αναφέρομαι.
Το μικρό δεν πιστεύω ότι είναι καν άξιο λόγου.
εχει λεει η audi 15 σπορ κι αλλα τοσα η vw..........
με 5 μοτερ και 5 σασμαν φασον
κι αλλα 10 ιδια η scoda...........
Τί πάει να πει φασόν?
Είναι ίδιο αμάξι το S3 με το Golf?
Ή μήπως με το RS4 ας πούμε?
Ή έχουν καμιά σχέση αυτά με το Οκτάβια?
Έχουμε σοδομίσει τη λογική λέμε.
Ας φτιάξει και η honda/mazda/toyota κάτι αντίστοιχο να τα βάλουμε δίπλα δίπλα και να πούμε ότι το ευρωπαϊκό είναι για τα σκουπίδια.
Απλό είναι.
Αντί να μας φταίνε οι μαλάκες οι Ιάπωνες που, ενώ μπορούν, δε θέλουν να φτιάξουν γρήγορα αμάξια της προκοπής, μας φταίνε οι Ευρωπαίοι που και μπορούν και το κάνουν και μας δίνουν ένα σκασμό επιλογές.
Δηλαδή ήμαρτον.
pipe_smoker
11/09/2016, 19:16
Μην το γυρνάτε στο προσωπικό.
Κι εγώ ξαναλέω που το έχω οδηγήσει το RX8 το βρήκα μια μαλακία και μισή.
Αλλά οκ. Γκάζι έχει (το μεγάλο).
Ας βγάλουν κι άλλα.
patsavour
11/09/2016, 19:19
Ρε παιδες ολα ειναι στησιμο στον δρομο και στην πραξη που λεει κι ο χαμουρκαης.Kαι το παλιο καλο πεζο-ραλο ξεφλτίζε τα παντα σε ορεινο στροφιλικι τι να λεμε τωρα.Κι αμα εβαζες μετατροπη κανενα κινητηρα lancia σε κανα cincuecento δεν σ επιανε ουτε Μ5 σε στροφιλικι.:D
Μην το γυρνάτε στο προσωπικό.
Κι εγώ ξαναλέω που το έχω οδηγήσει το RX8 το βρήκα μια μαλακία και μισή.
Αλλά οκ. Γκάζι έχει (το μεγάλο).
Ας βγάλουν κι άλλα.
Προωπικα; Στο δικτυο; Μπα, δεν παιζει.
Το να το εχεις δοκιμασει και να μην σου κανει, δεκτο.
Προσφατα εψαχνα για αυτοκινητο και οδηγησα για αρκετα χιλιομετρα μια Cayman 2.5 του '07.
Αυτο για μενα ηταν μια μαλακια και μιση, για αλλους υπεροχο αυτοκινητο.
Το απερριψα και πηγα παρακατω.
φασον παει να πει οτι με ενα μοτερ βγαζω 15 διαφορετικα μοντελα σε 4 μαρκες και πουλαω απο μικρα πολης μεχρι λιμουζινες και απο σπορτ χατσμπακ και οικογενειακα σενταν μεχρι καμπριο
ετσι ως εταιρεια μειωνω απιστευτα το κοστος και αυξανω τα κερδη μου
γιατι πουλαω το ιδιο πραγμα σε 10 αγοραστες με τελειως διαφορετικες απαιτησεις αλλαζοντας μονο το περιτυλιγμα
pipe_smoker
11/09/2016, 19:32
φασον παει να πει οτι με ενα μοτερ βγαζω 15 διαφορετικα μοντελα σε 4 μαρκες και πουλαω απο μικρα πολης μεχρι λιμουζινες και απο σπορτ χατσμπακ και οικογενειακα σενταν μεχρι καμπριο
ετσι ως εταιρεια μειωνω απιστευτα το κοστος και αυξανω τα κερδη μου
γιατι πουλαω το ιδιο πραγμα σε 10 αγοραστες με τελειως διαφορετικες απαιτησεις αλλαζοντας μονο το περιτυλιγμα
Άρα λοιπόν η 3.16 διαφέρει από τη Μ3 μόνο ως προς το περιτύλιγμα?
Ή το S3 από ένα Golf GTi?
Ή το RS4 από ένα Πασάτ?
Μάλιστα.
Μας πιάνουν και κορόιδα δηλαδή.
devil's animal
11/09/2016, 20:02
Ποιο ιαπωνικο κραταει αξια πλην του εβο; Το typer? To s2000 μηπως;
το type-r και το s2000 τα εχει φαει η μαρμαγκα του διλιτρου....
αλλα δεν πεφτουν τοσο χαμηλα οσο κατι audi s3,tt κλπ..
τα οποια ειχαν αρχικη αξια κανενα 10αρι χιλιαρικα πανω απο τα γιαπωνια...
και υπ'οψιν μιλαω για τα πρωτης γενιας audi με τον 1,8t ....που δεν εχουν επηρεστει τοσο με τα τελη...
δλδ οι ιδιοκτητες γερμανικων τα αγοραζαν πιο ακριβα και μετα απο τα ιδια χρονια τα πουλανε πιο φτηνα απο τα ιαπωνικα σαν μεταχειρο...
ναι ομως υπαρχει και πολυ μεγαλυτερη προσφορα σε ττ/σ3...οσα ειναι μονο τα ττ ας πουμε στο καρ, ειναι ολα τα εβο, τα σ2000 και τα τυπε ρ μαζι :lol:
τωρα παντως οι τιμες ξαναπηραν λιγο την ανηφορα, πριν 2 3 χρονια και σ2000 εβρισκες με λιγοτερα απο 5 :cry:
επισης, κατι ακομα....παιζει ρολο και η κατασταση του αυτοκινητου...ενα αμαξι ταλαιπωρο θα παει χαμηλα σε λεφτα...ας πουμε αν μπεις στο καρ και βρεις σ3 στα 3000 δε παει να πει οτι εκει πηγε το αμαξι...φιλος μου εχει σ3 1,8 με 250.000χλμ χαρτι και του το ζητανε 8 και δε το δινει
Άρα λοιπόν η 3.16 διαφέρει από τη Μ3 μόνο ως προς το περιτύλιγμα?
Ή το S3 από ένα Golf GTi?
Ή το RS4 από ένα Πασάτ?
Μάλιστα.
Μας πιάνουν και κορόιδα δηλαδή.
οχι....
τους πιανουμε εμεις που αγοραζουμε διαμαντια κοψοχρονια:cool:
devil's animal
12/09/2016, 06:20
ναι ομως υπαρχει και πολυ μεγαλυτερη προσφορα σε ττ/σ3...οσα ειναι μονο τα ττ ας πουμε στο καρ, ειναι ολα τα εβο, τα σ2000 και τα τυπε ρ μαζι :lol:
τωρα παντως οι τιμες ξαναπηραν λιγο την ανηφορα, πριν 2 3 χρονια και σ2000 εβρισκες με λιγοτερα απο 5 :cry:
επισης, κατι ακομα....παιζει ρολο και η κατασταση του αυτοκινητου...ενα αμαξι ταλαιπωρο θα παει χαμηλα σε λεφτα...ας πουμε αν μπεις στο καρ και βρεις σ3 στα 3000 δε παει να πει οτι εκει πηγε το αμαξι...φιλος μου εχει σ3 1,8 με 250.000χλμ χαρτι και του το ζητανε 8 και δε το δινει
καλα αυτα τα "ειναι χαρτι..του το ζητανε 8 και δεν το δινει" τ'ακουω λιγο βερεσε...
η αγορα εχει τους νομους της..ενας ειναι η προσφορα και ζητηση...
αφου εκει πουλιονται τα αμαξια παει να πει οτι για εκει αξιζουν...
και μην κοιτατε τις τιμες του car.gr...εκει βαζει ο καθενας ποσο ΘΕΛΕΙ να πουλησει..οχι ποσο τελικα πουλαει...ουσιαστικα δλδ οι τιμες ειναι ακομα πιο κατω...
devil's animal
12/09/2016, 06:32
για την ακριβεια ειχες ενα λανσερ που ξεκιναγε απο το 1,4 και ηταν ανταγωνιστης του accent, ειχες ενα ιμπρεζα στα 1,6 ανταγωνιστη του αβενσις, ενα ασθενικο rx8 που δεν εκανε για τιποτα αν δε πηγαινες στη σειρα κοσμο ς πως το λεγαν, οποτε τα ιδια εκαναν και οι ιαπωνες οπως ολοι...το επιχειρημα λοιπον δεν στεκει
στεκει και παραστεκει γιατι και η μιτσουμπισι και η σουμπαρου δεν εχουν σπορ σειρα σε ολα τους τα μοντελα...δεν εχουν outlander 5λιτρο...η bmw εχει Χ5 Μσειρα..
και η audi το ιδιο...
και απο ιαπωνια εβαλες 2 μαρκες...honda, nissan, suzuki, toyota, mazda...
οποτε λες οτι ειναι κακο ο ευρωπαιος να σου λεει, θες πολυτελεια χωρις γκαζια, παρε αυτο το αμαξι, θες πολυτελεια με γκαζια, παρε αυτη την εκδοση η οποια δεν εχει καμια σχεση με την απλη...?
δεν λεω αν ειναι κακο ή καλο...λεω το γεγονος...
αδιαφορο πως λειτουργει καθε μαρκα...αρκει να καλυπτεται η αγορα...
μπορει αλλα δε το κανει...το θεικο σ2000 βγηκε μια φορα, και το πιο θεικο πραγμα που ειχε πανω του ηταν το μοτερ που στροφαρε στο θεο...απο κει και περα το αμαξι, ειδικα ως προς το στησιμο/κρατημα, ηταν λιγο μπαζο...αλλα οι λατρεις το ελεγαν χαρακτηρα...
τωρα για το nsx το καινουριο...παιζει να ειναι το πιο αδιαφορο supercar της τελευταιας 10ετιας...
το μοτερ δεν στροφαρε απλα στο θεο...εβγαζε και αλογα ατμοσφαιρικα που δεν μπορουσαν να βγαλουν τοτε οι ευρωπαιοι...και το σημαντικοτερο...αξιοπιστα!!
επισης οσον αφορα το στησιμο και το κρατημα του ηταν εξαιρετικο...απλα επρεπε να ασχοληθεις με το αμαξι...να γραψεις χλμ στην πιστα... δεν μπορουσε να το παρει η καθε ασχετη κουλατζα και να το παει γρηγορα...
αν ομως ηξερες τι εκανες και ποτε το εκανες, ηταν ξυραφι...και ειναι..
μεταπωληση ειπα παραπανω...τωρα ειδικα για την επι κρισης ελλαδα, τα ''μεγαλα'' ευρωπαικα εχουν πεσει λογω φορολογιας, οποτε αυτο δεν ειναι δικαιολογια οτι ''τα τζαπαν ειναι καλυτερα γιατι εχουν καλυτερη μεταπωληση''
προφανως ο καγκουρας θα προτιμησει ενα εβο με 400ε τελη απο μια μ3 με 1000+ε τελη...μη λεμε οτι θελουμε
για την μεταπωληση στα λεω και εγω παραπανω...
και τα τζαπαν δεν ειναι καλυτερα για "απλα" εχουν καλυτερη μεταπωληση...ειναι καλυτερα γιατι αντεχουν περισσοτερο, με αποτελεσμα να προτιμονται περισσοτερο απο τα δευτερα και τριτα χερια που πεφτουν, αρα "προσφορα και ζητηση, λογω αξιοπιστιας"...
devil's animal
12/09/2016, 06:55
Ποιες μεταπωλητικες αξίες ρε συ?
Ναι, για ποιο λογο να χάσει τιμή το 1.000άρι το γιαρις?
Αυτη η "μαλακίτσα" ειναι φτιαγμένη να μπορει να κανει μετά απο 20 χρόνια, ο,τι ακριβως κανει και την ημέρα που πρωτοκυκλοφορεί.
Να σε πηγαινει απο το σημειο Α στο σημείο Β, φθηνά αργά και σίγουρα.
Αν κάποιος θελει αυτο το πραγμα με γεια του.
Και τα παπιά το ιδιο κάνουνε. Να τα βάλουμε κι αυτα στην κουβεντα ή να τα συγκρίνουμε με τα streetfighter?
Οσο για το πρώτο που λες, ναι ειναι αστείο να μιλάει κάποιος για Ιαπωνικά αυτοκίνητα επιδόσεων, απο τη στιγμη που δεν υπάρχουν.
Το "άμα θες καμπριο παρε s2000 άμα θες χατσμπακ παρε typeR" τα ακούω βερεσέ.
Μισο μισο με τον κατασκευαστή θα το αγοράσω, για να μου κανει υποδείξεις?
Ο Ευρωπαίος σε καλύπτει παντού.
Θες διθέσιο καμπριο? Απο ψοφίμι μεχρι διαολο.
Θες κουπέ? Απο 3.16 απλα για να λες "εχω μπεμπα" μεχρι Μ3.
Και σεντάν και λιμο και της Παναγίας τα ματια.
Στο τελος θα το θεωρήσουμε και μειονέκτημα που στη μια περιπτωση εχεις μπουφέ να διαλέξεις, και στην αλλη "Λουκάνικο, μουστάρδα, λάχανο, καρότο παιδια!"
Και εννοείται οτι οταν σκας 50+ χιλιάρικα για αυτοκίνητο θα κοιτάξεις και το σηματάκι.
Και το ωραίο το σαλόνι, και το ταμπλό και και και.
Αλλιώς υπάρχουν και λιτά κι απέριττα για όποιον θελει να τα εχει παρκαρισμένα στην πίστα και να γράφει χρόνους.
Που ακόμα κι εκει, μπροστά στα μπουσταρισμενα ευρωπαϊκά (M3 GTR, Porsche gt3 κλπ) παλι δεν υπαρχει τιποτα ιαπωνικό να τους κουνηθεί.
Οι άνθρωποι βγάζουν γρήγορα αυτοκίνητα μονο κατ'εξαιρεση!
Ουτε καν αυτοκίνητα επιδόσεων.
Κατι που να ειναι εστω λιγο γρήγορο να μπορει να παίξει με τον ανταγωνισμό.
Κι εμενα μου τη σπάει, αλλα δυστυχώς ειναι ετσι.
δεν μιλαμε για γιαρις ρε συ...ουτε για σουπερ καρς...μιλαμε για σπορ σειρες..1800αρια τουρμπατα, διλιτρα ,δυομισαλιτρα που εβγαιναν και καλα για "ανησυχους οικογενειαρχες"...
αλλα ακομα και το yaris σε σχεση με corsa και polo, κραταει τιμη...γιατι μηπως αυτα δεν βγηκαν να κανουν αυτη την δουλεια, να σε πηγαινουν απο το Α σημειο στο Β?
ειπαμε οι ευρωπαιοι εχουν περισσοτερες επιλογες λογω πολιτικης...με 5 μοτερ, 25 αμαξια...και δεν ειναι μονο τα μοτερ...ιδια πατωματα εχουν τα περισσοτερα και πολλα ιδια εξαρτηματα...λαμαρινες αλλαζουν επι της ουσιας...βλ. vw group με audi, vw, skoda, seat...
επισης αυτα τα "βγαζουν γρηγορα αυτοκινητα κατ'εξαιρεση... ουτε καν αυτοκινητα επιδοσεων" ειναι λιγο οτι να'ναι...
που ειδικα αυτο το μοτερ του evo εχει χιλιοσκιστει απο τους βελτιωτες και δεν κανει κιχ με ενα σκασμο αλογα που του φορτωνουν απο το πουθενα...
πιο αντιστοιχο διλιτρο της ευρωπης εχει υποστει τετοια "κακομεταχειριση"? πιο βελτιωτης τολμαει να βαλει χερι σε διλιτρο audi και να το κανει 1500 αλογα?
αυτο απο μονο του ειναι μια τεραστια νικη...
AristidisZ
12/09/2016, 08:08
Βασικά οι Ιάπωνες σταματήσαν να τουρμπίζουν τα μικρομεσαία - μεσαία μοντέλα με βενζινοκινητήρες (άγνωστο γιατί)
Λίγο και η στροφή προς την οικονομία, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τους "καλούς" ατμοσφαιρικούς κινητήρες (βλέπε TYPE-R, Τ-SPORT), οπότε στην μεσαία κατηγορία (Auris, Golf, Focus, Civic κλπ κλπ κλπ) έχασαν το παιχνίδι στις σπορ εκδόσεις
Πρακτικά δε το έχασαν, απλά δεν ήθελαν καν να παίξουν :p
Βασικά οι Ιάπωνες σταματήσαν να τουρμπίζουν τα μικρομεσαία - μεσαία μοντέλα με βενζινοκινητήρες (άγνωστο γιατί)
Λίγο και η στροφή προς την οικονομία, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τους "καλούς" ατμοσφαιρικούς κινητήρες (βλέπε TYPE-R, Τ-SPORT), οπότε στην μεσαία κατηγορία (Auris, Golf, Focus, Civic κλπ κλπ κλπ) έχασαν το παιχνίδι στις σπορ εκδόσεις
Πρακτικά δε το έχασαν, απλά δεν ήθελαν καν να παίξουν :p
Ρε Αριστο. ......αυτό το Τ- SPORT τι το ήθελες και το ανέφερες.
Ίσως το ποιο αναξιόπιστο μοτέρ από ΤΟΥΟΤΑ μεριά.
AristidisZ
12/09/2016, 08:27
Ρε Αριστο. ......αυτό το Τ- SPORT τι το ήθελες και το ανέφερες.
Ίσως το ποιο αναξιόπιστο μοτέρ από ΤΟΥΟΤΑ μεριά.
Το "καλοί" δεν το έγραψα υπό το πρίσμα της αξιοπιστίας, το έγραψα από την άποψη ειδικής ισχύος ατμοσφαιρικού μοτέρ...
pipe_smoker
12/09/2016, 08:46
δεν μιλαμε για γιαρις ρε συ...ουτε για σουπερ καρς...μιλαμε για σπορ σειρες..1800αρια τουρμπατα, διλιτρα ,δυομισαλιτρα που εβγαιναν και καλα για "ανησυχους οικογενειαρχες"...
αλλα ακομα και το yaris σε σχεση με corsa και polo, κραταει τιμη...γιατι μηπως αυτα δεν βγηκαν να κανουν αυτη την δουλεια, να σε πηγαινουν απο το Α σημειο στο Β?
Ναι αυτη ειναι και του πόλο η δουλεια.
Κι εγω γιάρις θα έπαιρνα αντί για πόλο, αν ήθελα να κάνω αυτη τη δουλεια.
Αυτο τί σχεση εχει με αυτο που συζητάμε?
Εγω μιλάω και για γρήγορα, και για επιδόσεων και σουπερκαρ.
Και σαν Ευρώπη έχω να προσφέρω 500 αυτοκίνητα που να καλύπτουν τις ανάγκες των παραπάνω κατηγοριών.
Σαν Ιαπωνία, ζήτημα αν έχεις να μου προσφέρεις 5. Και ζήτημα πάλι αν θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παραπάνω κατηγοριών.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποσο πιο απλα να το πω.
ειπαμε οι ευρωπαιοι εχουν περισσοτερες επιλογες λογω πολιτικης...με 5 μοτερ, 25 αμαξια...και δεν ειναι μονο τα μοτερ...ιδια πατωματα εχουν τα περισσοτερα και πολλα ιδια εξαρτηματα...λαμαρινες αλλαζουν επι της ουσιας...βλ. vw group με audi, vw, skoda, seat...
Ρε έχετε συνεννοηθεί και με τρολαρετε στις τελευταίες 3 σελίδες?
Ποια πολιτική και μλκίες τούμπανα?
Ο ένας βγάζει αμάξια!
Ο αλλος οχι!
Είτε το κανει λόγω πολιτικής, είτε λόγω συμπαντικής αντίληψης και κοσμοθεωρίας, ενα και το αυτο.
Δεν εχει να μου προσφέρει, γιατι δεν παράγει!
Απλό ειναι το γ@μημενο.
Πιο απλό δε γίνεται.
Και χεστηκα αν φοράνε ιδια σασμάν, και ιδια ρουλεμάν καποια ευρωπαϊκά επειδη μπορει να ανήκουν στην ιδια μαμά εταιρεία κλπ.
Εκτός κι αν πιστεύεις κι εσύ οτι 3.16 με Μ3 διαφέρουν μόνο στο περιτύλιγμα.
επισης αυτα τα "βγαζουν γρηγορα αυτοκινητα κατ'εξαιρεση... ουτε καν αυτοκινητα επιδοσεων" ειναι λιγο οτι να'ναι...
που ειδικα αυτο το μοτερ του evo εχει χιλιοσκιστει απο τους βελτιωτες και δεν κανει κιχ με ενα σκασμο αλογα που του φορτωνουν απο το πουθενα...
πιο αντιστοιχο διλιτρο της ευρωπης εχει υποστει τετοια "κακομεταχειριση"? πιο βελτιωτης τολμαει να βαλει χερι σε διλιτρο audi και να το κανει 1500 αλογα?
αυτο απο μονο του ειναι μια τεραστια νικη...
Ενα Evo!
Ενα ειναι το γ@μηδι!
Και να μη σχολιάσω το σε ποια κατηγορία ανήκει.
Αλλο αμάξι έχουμε Γι'αυτους που δεν του αρεσει το Evo?
Ή να πάρει Evo σώνει και ντε?
Παίδες πραγματικα δουλευόμαστε, δεν εξηγείται αλλιως.
Έχω στην τσέπη μου 100 χιλιαρικα, και σκάω στην Ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων, και λεω "τόσα έχω, πείτε μου τί εχει το μενού".
Και θα μου αραδιάσουν 8 σελιδες με αμάξια.
Κάνω το ίδιο στην Ιαπωνική αγορά, και θα μου αραδιάσουν 8 αμάξια, και πολλα λεω.
Το ίδιο κι αν πάω με 50 χιλιαρικα, το ίδιο κι αν πάω με 150 και με 200.
Ειλικρινά, πιο απλά δεν μπορώ να το πω.
Ναι αυτη ειναι και του πόλο η δουλεια.
Κι εγω γιάρις θα έπαιρνα αντί για πόλο, αν ήθελα να κάνω αυτη τη δουλεια.
Αυτο τί σχεση εχει με αυτο που συζητάμε?
Εγω μιλάω και για γρήγορα, και για επιδόσεων και σουπερκαρ.
Και σαν Ευρώπη έχω να προσφέρω 500 αυτοκίνητα που να καλύπτουν τις ανάγκες των παραπάνω κατηγοριών.
Σαν Ιαπωνία, ζήτημα αν έχεις να μου προσφέρεις 5. Και ζήτημα πάλι αν θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παραπάνω κατηγοριών.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποσο πιο απλα να το πω.
Ρε έχετε συνεννοηθεί και με τρολαρετε στις τελευταίες 3 σελίδες?
Ποια πολιτική και μλκίες τούμπανα?
Ο ένας βγάζει αμάξια!
Ο αλλος οχι!
Είτε το κανει λόγω πολιτικής, είτε λόγω συμπαντικής αντίληψης και κοσμοθεωρίας, ενα και το αυτο.
Δεν εχει να μου προσφέρει, γιατι δεν παράγει!
Απλό ειναι το γ@μημενο.
Πιο απλό δε γίνεται.
Και χεστηκα αν φοράνε ιδια σασμάν, και ιδια ρουλεμάν καποια ευρωπαϊκά επειδη μπορει να ανήκουν στην ιδια μαμά εταιρεία κλπ.
Εκτός κι αν πιστεύεις κι εσύ οτι 3.16 με Μ3 διαφέρουν μόνο στο περιτύλιγμα.
Ενα Evo!
Ενα ειναι το γ@μηδι!
Και να μη σχολιάσω το σε ποια κατηγορία ανήκει.
Αλλο αμάξι έχουμε Γι'αυτους που δεν του αρεσει το Evo?
Ή να πάρει Evo σώνει και ντε?
Παίδες πραγματικα δουλευόμαστε, δεν εξηγείται αλλιως.
Έχω στην τσέπη μου 100 χιλιαρικα, και σκάω στην Ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων, και λεω "τόσα έχω, πείτε μου τί εχει το μενού".
Και θα μου αραδιάσουν 8 σελιδες με αμάξια.
Κάνω το ίδιο στην Ιαπωνική αγορά, και θα μου αραδιάσουν 8 αμάξια, και πολλα λεω.
Το ίδιο κι αν πάω με 50 χιλιαρικα, το ίδιο κι αν πάω με 150 και με 200.
Ειλικρινά, πιο απλά δεν μπορώ να το πω.
Στη γιαπωνία θέλουν να παίρνουν μετρίων επιδόσεων αυτοκίνητα και να τα τουμπανιάζουν μόνοι τους, δε τα θέλουν μαμα-τουμπανιασμένα, οπότε ακολουθούν και οι αυτοκινητοβιομηχανιες τους ρε συ.
Εδώ βγάλαν ειδική εκδοση του Juke ρε συ με 500+ άλογατα
Οπότε το θέμα σας, εδώ και 3 σελίδες, είναι η ποικιλία. Αν πας με 100 χιλιάρικα και έχεις μόνο 8 επιλογές, μάλλον δε θα ψωνίσεις τίποτα και θα τα κάνεις σαμπάνιες. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα...
pipe_smoker
12/09/2016, 09:09
Στη γιαπωνία θέλουν να παίρνουν μετρίων επιδόσεων αυτοκίνητα και να τα τουμπανιάζουν μόνοι τους, δε τα θέλουν μαμα-τουμπανιασμένα, οπότε ακολουθούν και οι αυτοκινητοβιομηχανιες τους ρε συ.
Εδώ βγάλαν ειδική εκδοση του Juke ρε συ με 500+ άλογατα
Να το εχουν να το χαίρονται.
Λέμε ή οχι το ίδιο πράγμα?
Οτι για Χ,Ψ λόγους, ο ένας μου δίνει λύσεις ενώ ο αλλος οχι.
Απο κει ξεκίνησε όλη κουβεντα.
Υπάρχουν λύσεις, αλλά περιορισμένες
Ρε συ οι γιαπωνες κατασκευαστες θέλουν να δίνουν ψωμι σε τοπικούς βελτιωτές, ενω οι ευρωπέοι ειναι μονοφαγαδες και τα βγάζουν έτοιμα αδιαφορόντας για την κοινωνία
pipe_smoker
12/09/2016, 09:19
Υπάρχουν λύσεις, αλλά περιορισμένες
Ρε συ οι γιαπωνες κατασκευαστες θέλουν να δίνουν ψωμι σε τοπικούς βελτιωτές, ενω οι ευρωπέοι ειναι μονοφαγαδες και τα βγάζουν έτοιμα αδιαφορόντας για την κοινωνία
Στα φρυδια μου!!!!!!!!!
Και γαμω την κοινωνία τους μεσα.
Το αποτέλεσμα ειναι ενα και το αυτο.
Μλκ ογκόλιθε κανόνισε.....:lol:
στην ιαπωνια ειχαν 5 επιλογες αυτοκινητων ολες ολες...ιμπρεζα εβο σουπρα σκυλινε...και εκει τελειωνε το παραμυθι...βαλε λιγο και οι νομοι περι import, οποτε τα τζαπονια αρχιζαν να φτιαχνουν τα δικα τους αυτοκινητα και να τα βελτιωνουν μονοι τους....εξου και τα τερατα που εχουμε δει κατα καιρους...
παντως ντεβιλς, αν μου βρεις ενα εβο με 1500 αλογα που εχει εστω και μια βιδα στοκ, θα παω να κανω χαρακιρι :lol: αντε ας πεσουμε και στα 1000...
οι τιμες του καρ, δεν ειναι ενδειξη της πραγματικης αγορας, το εχουμε ξαναπει...το οτι θα μπει το σ3 του βρασιδα απο την ζαχαρω στα 3 χιλιαρικα δεν ειναι ουτε νομος της αγορας, ουτε τοσο πουλιουνται....ειναι απλα ενα κοτετσι που καποτε ηταν καλο αυτοκινητο, αλλα σαν κοτετσι δεν εχει αξια...τα εχουμε ξαναματα πει αυτα, και εξακολουθεις να χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα το καρ, την μεταχειρισμενη αγορα μιας σαπιας χωρας....
επισης το μοτερ του σ2000 δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο μοτερ στο συμπαν, μη τρελαθουμε τωρα...και δεν ειναι κανα τρελο επιτευγμα τα 100 αλογα στο λιτρο, ευρωπαικα μοτερ ηταν εκει 15 χρονια πριν...το οτι διαλεξαν να παιξουν safe με πιο πολλα κυβικα δε βρισκω γιατι ειναι κακο...
ειδικα για το θεμα της μεταπωλησης αστο, και το μ3 το ε30 ειναι στα 30 χιλιαρικα
devil's animal
12/09/2016, 10:11
λαθος!
ο τιτλος ειναι τα bmw ειναι 'δελα, κουτι edition...
και η κουβεντα ξεκινησε οτι τα 20ετιας 3.16 bmw ειναι φθηνα στα 3500€...
ακομα γελαω...:lol::lol:
αρα το θεμα μας δεν ειναι η ποικιλια...
ειναι μεταπωλητικη αξια των μεταχειρισμενων bmw και κατ'επεκταση η αξιοπιστια τους...
:wave2:
pipe_smoker
12/09/2016, 10:15
λαθος!
ο τιτλος ειναι τα bmw ειναι 'δελα, κουτι edition...
και η κουβεντα ξεκινησε οτι τα 20ετιας 3.16 bmw ειναι φθηνα στα 3500€...
ακομα γελαω...:lol::lol:
αρα το θεμα μας δεν ειναι η ποικιλια...
ειναι μεταπωλητικη αξια των μεταχειρισμενων bmw και κατ'επεκταση η αξιοπιστια τους...
Ασφαλιστής εισαι ρε πουλάκι μου ή έμπορος σε μάντρα?:lol:
Ναι χάνουν τα BMW σε μεταπωλητική αξία.
Αλλα τουλάχιστον όσο τα έχεις τα χαιρεσαι:wave2:
devil's animal
12/09/2016, 10:15
στην ιαπωνια ειχαν 5 επιλογες αυτοκινητων ολες ολες...ιμπρεζα εβο σουπρα σκυλινε...και εκει τελειωνε το παραμυθι...βαλε λιγο και οι νομοι περι import, οποτε τα τζαπονια αρχιζαν να φτιαχνουν τα δικα τους αυτοκινητα και να τα βελτιωνουν μονοι τους....εξου και τα τερατα που εχουμε δει κατα καιρους...
παντως ντεβιλς, αν μου βρεις ενα εβο με 1500 αλογα που εχει εστω και μια βιδα στοκ, θα παω να κανω χαρακιρι :lol: αντε ας πεσουμε και στα 1000...
οι τιμες του καρ, δεν ειναι ενδειξη της πραγματικης αγορας, το εχουμε ξαναπει...το οτι θα μπει το σ3 του βρασιδα απο την ζαχαρω στα 3 χιλιαρικα δεν ειναι ουτε νομος της αγορας, ουτε τοσο πουλιουνται....ειναι απλα ενα κοτετσι που καποτε ηταν καλο αυτοκινητο, αλλα σαν κοτετσι δεν εχει αξια...τα εχουμε ξαναματα πει αυτα, και εξακολουθεις να χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα το καρ, την μεταχειρισμενη αγορα μιας σαπιας χωρας....
επισης το μοτερ του σ2000 δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο μοτερ στο συμπαν, μη τρελαθουμε τωρα...και δεν ειναι κανα τρελο επιτευγμα τα 100 αλογα στο λιτρο, ευρωπαικα μοτερ ηταν εκει 15 χρονια πριν...το οτι διαλεξαν να παιξουν safe με πιο πολλα κυβικα δε βρισκω γιατι ειναι κακο...
ειδικα για το θεμα της μεταπωλησης αστο, και το μ3 το ε30 ειναι στα 30 χιλιαρικα
καλα...ακομα παραληρεις....
ειπα οτι το evo ειναι μια φοβερη βαση...και σαν μοτερ, και σαν καροτσα...
το οτι δεν θα υπαρχει βιδα του stock μοτερ δεν μου λεει κατι...δεν ειναι μαγοι οι βελτιωτες να καταργησουν την μηχανικη και να βγαζουν σταβλους απο 2000cc...
δειξε μου εσυ αντιστοιχη βαση σε ευρωπη...μπορεις?
οσο για το car εγω στο ειπα πρωτος...προσφορα..ζητηση...εκει παιζουν τα τζαπαν..εκει οι ευρωπαιοι...αποδεχτειτε το..χωνεψτε το..δεν ειναι τυχαιο...
το s2000 εβγαζε 120 αλογα στο λιτρο ατμοσφαιρα εν ετη 1999...ουτε με τουρμπο δεν τα εβλεπαν αυτα οι αλλοι...
pipe_smoker
12/09/2016, 10:18
το οτι δεν θα υπαρχει βιδα του stock μοτερ δεν μου λεει κατι...δεν ειναι μαγοι οι βελτιωτες να καταργησουν την μηχανικη και να βγαζουν σταβλους απο 2000cc...
οσο για το car εγω στο ειπα πρωτος...προσφορα..ζητηση...εκει παιζουν τα τζαπαν..εκει οι ευρωπαιοι...αποδεχτειτε το..χωνεψτε το..δεν ειναι τυχαιο...
το s2000 εβγαζε 120 αλογα στο λιτρο ατμοσφαιρα εν ετη 1999...ουτε με τουρμπο δεν τα εβλεπαν αυτα οι αλλοι...
Βγαίνουμε off topic νομίζω.
Είπαμε το θέμα ειναι η μεταπωλητική αξία του 3.16:lol:
Δεν υπάρχετε ρε πστ μου.
Τέτοιο κόλλημα ούτε σταλινιστης παλαιάς κοπής δηλαδή.
RaGe_Raptor
12/09/2016, 10:20
Το θέμα είναι BMW vs all .σαν op θέτω τους κανόνες . :smokin:
:p
Τα BMW ,οδηγικά , κατουράνε οποιονδήποτε ανταγωνιστή τους της αντίστοιχης κατηγορίας -.
Japan vs EU παίξτε αλλού.φιλάκια
...και η κουβεντα ξεκινησε οτι τα 20ετιας 3.16 bmw ειναι φθηνα στα 3500€...
Λάθος. Τα δεκαετίας 316 είναι στα 3,5 χιλιάρικα..........
tsompanis
12/09/2016, 10:26
@DrEvil και σορυ για το άσχετο της κουβέντας αλλά τι βρωμογκαζο είναι τοrx8 ρε φίλε . έχω εντυπωσιαστει!
Το συγκεκριμένο που οδήγησα και αρκετά μαλιστα μιας και θέλαμε να φέρουμε ένα φορτηγό από αλεξανδρουπολη, έχει βελτιώσεις στις αναρτήσεις και τα φρένα. Ήταν πραγματικό παιχνίδι!
Στην επιστροφή να φανταστείς βγήκα από την Εγνατία και έφτασα Γιάννενα μέσω πενταλοφου Κοζάνης!
Πολύ ωραίο αμάξι για τα λεφτά του
devil's animal
12/09/2016, 10:28
Λάθος. Τα δεκαετίας 316 είναι στα 3,5 χιλιάρικα..........
Ερωτηση.
BMW E36 σειρα 316/318
97-98 μοντελα, γιατι ειναι τοσο λιωμα οι τιμες???
Με 2500-3500 χιλιαρικα χτυπας
αξιοπρεπεστατο εργαλειο.
Για πειτε οι γνωστες,εχουν τιποτα
"κρυφες"....χαρες ???
Μην μου πειτε για τα τελη...260-280 ειναι.
Κι' εγώ σου λέω γιά μοντέλα 2004, οχι γιά πρίν το 2000.......................
devil's animal
12/09/2016, 10:32
Κι' εγώ σου λέω γιά μοντέλα 2004, οχι γιά πρίν το 2000.......................
το ξερω...ακομα χειροτερα για την μεταπωλητικη τους αξια σαν αμαξια...
απλα ειχε ξεκινησει απο αυτο το ποστ...
Λοιπόν, προτείνω αποκλειστικά Ε90 (f/l) στα 1.600cc. (122hp)
(αν βρεις με M pack το χτυπάς αβλεπί)
Τα 46 άρια - mpack στα 1.600cc, νομίζουν οι ιδιοκτήτες τους ότι έπιασαν τον παπά απ'τα @@ και τα ζητάνε όσο θέλουν.
Επίσης, διευκρίνηση του όρου M pack: Πολλοί ιδιοκτήτες, πετώντας επάνω στο αμάξι έναν μπροστινό προφυλακτήρα μ πακ, ή μια χειρολαβή χειροφρένου με το σήμα ''m'', θεωρούν ότι το αμάξι τους είναι m pack και το γράφουν και στις αγγελίες.
Για 36άρι και πίσω δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε. Έχουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους βιασθεί από τους κατόχους των Περιφερειών Νοτίου, Βορείου Ελλάδος και Αττικής.
Ότι βρεις σε αγγελία ρίξτο εδώ ή πες μου τι ψάχνεις ακριβώς να το δούμε.
:beer:
το ξερω...ακομα χειροτερα για την μεταπωλητικη τους αξια σαν αμαξια...
απλα ειχε ξεκινησει απο αυτο το ποστ...
α, γειά σου.........................................
devil's animal
12/09/2016, 10:40
Λοιπόν, προτείνω αποκλειστικά Ε90 (f/l) στα 1.600cc. (122hp)
(αν βρεις με M pack το χτυπάς αβλεπί)
Τα 46 άρια - mpack στα 1.600cc, νομίζουν οι ιδιοκτήτες τους ότι έπιασαν τον παπά απ'τα @@ και τα ζητάνε όσο θέλουν.
Επίσης, διευκρίνηση του όρου M pack: Πολλοί ιδιοκτήτες, πετώντας επάνω στο αμάξι έναν μπροστινό προφυλακτήρα μ πακ, ή μια χειρολαβή χειροφρένου με το σήμα ''m'', θεωρούν ότι το αμάξι τους είναι m pack και το γράφουν και στις αγγελίες.
Για 36άρι και πίσω δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε. Έχουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους βιασθεί από τους κατόχους των Περιφερειών Νοτίου, Βορείου Ελλάδος και Αττικής.
Ότι βρεις σε αγγελία ρίξτο εδώ ή πες μου τι ψάχνεις ακριβώς να το δούμε.
:beer:
αυτα λες εσυ?
για δες ποσες 520, εχουν "μετατροπη πληρως σε Μ5"...:rolleyes:
και η πλακα ειναι τα γουσταρω τα bmw...ειδικα το Μ5, το προηγουμενο με τον V10 και τα 507 αλογατα απο μαμα, το θεωρω τρελη ευκαιρια στα 25-28 χιλιαρικα που δινεται...
ειναι ενα υπερ-αμαξι που σου προσφερει τα παντα σε φοβερη τιμη...πολυτελεια, γκαζια, χωρους, κρατηματα, αξιοπιστια...
μπορεις να εισαι με την γιαγια μεσα και να ταξιδευεις με 270-280 για μια ζωη...
ασε που μπορεις με κανενα turbo να το πας 600-650 για πλακα, αξιοπιστα...:eek:
Καλά αυτό το "M pack"έχει γίνει χειρότερο και από το "TOYRBO" και "AUTOMATIC" που βλέπαμε κολλημένο στα χρεπια του 80's.......
αυτα λες εσυ?
για δες ποσες 520, εχουν "μετατροπη πληρως σε Μ5"...:rolleyes:
και η πλακα ειναι τα γουσταρω τα bmw...ειδικα το Μ5, το προηγουμενο με τον V10 και τα 507 αλογατα απο μαμα, το θεωρω τρελη ευκαιρια στα 25-28 χιλιαρικα που δινεται...
ειναι ενα υπερ-αμαξι που σου προσφερει τα παντα σε φοβερη τιμη...πολυτελεια, γκαζια, χωρους, κρατηματα, αξιοπιστια...
μπορεις να εισαι με την γιαγια μεσα και να ταξιδευεις με 270-280 για μια ζωη...
ασε που μπορεις με κανενα turbo να το πας 600-650 για πλακα, αξιοπιστα...:eek:
Ρε ντεβιλς. ....μοιράζεσαι το τεκμήριο;
devil's animal
12/09/2016, 10:49
Ρε ντεβιλς. ....μοιράζεσαι το τεκμήριο;
μην μου βαζεις πριζες, ρε...:evil:
RaGe_Raptor
12/09/2016, 10:53
Καλά αυτό το "M pack"έχει γίνει χειρότερο και από το "TOYRBO" και "AUTOMATIC" που βλέπαμε κολλημένο στα χρεπια του 80's.......
αν ξέρεις τι να δεις ξέρεις και τι παίρνεις. το m-pack δεν είναι ένας προφυλακτήρας κι ένα σηματάκι.είναι πρωτίστως η ανάρτηση που μεταμορφώνει το αυτοκίνητο.
βέβαια θα συμφωνήσω ότι το έχουν βιάσει το σηματάκι...
Δυστυχώς παίδες όλα τα Μ3 και Μ5 (από 46 έως και Ε60) έχουν πάρει εδώ και 2-3 χρόνια το δρόμο του εξωτερικού.
Τα ελάχιστα που έχουν απομείνει τα έχουν οι ιδιοκτήτες τους κ δε τα δίνουν.
ps: Αυτή τη στιγμή υπάρχει Ε60 Μ5 σε κατάσταση βιτρίνας που πωλείται προς 50Κ
Επίσης μακρυά από μετατροπές - ειδικά κομπρεσσοράτες ή/και τουρμπιστές, αν δε ξέρουμε τι δουλειά έχει γίνει (από πρώτο χέρι :P )
amyroukai
12/09/2016, 10:55
αν ξέρεις τι να δεις ξέρεις και τι παίρνεις. το m-pack δεν είναι ένας προφυλακτήρας κι ένα σηματάκι.είναι πρωτίστως η ανάρτηση που μεταμορφώνει το αυτοκίνητο.
βέβαια θα συμφωνήσω ότι το έχουν βιάσει το σηματάκι...
η ανάρτηση που σου ξεκολλάει σφραγίσματα και πέτρες από τα νεφρά, λίγο πριν/λίγο μετά την κήλη σπονδύλων στην μέση, όταν περνάς πάνω από κέρμα; αυτές τις αναρτήσεις συζητάμε, που είναι άχρηστες σε κάθε ελληνικό δρόμο αλλά αυξάνουν κατακόρυφα το πουλ μουρ;
kostas777
12/09/2016, 10:57
Δεν κατάλαβα τίποτα, τελικά ποιό αξίζει να πάρω σαν μεταχείρω 15ετίας, το BMW 316 ή το Huyndai Coupe; :confused:
η ανάρτηση που σου ξεκολλάει σφραγίσματα και πέτρες από τα νεφρά, λίγο πριν/λίγο μετά την κήλη σπονδύλων στην μέση, όταν περνάς πάνω από κέρμα; αυτές τις αναρτήσεις συζητάμε, που είναι άχρηστες σε κάθε ελληνικό δρόμο αλλά αυξάνουν κατακόρυφα το πουλ μουρ;
:lol: πράγματι, στους Ελληνικούς δρόμους αδικούνται κατάφωρα και μπορείς μέχρι και θόλο να σκίσεις. Αλλά στην ΕΟ είναι αλλού το επίπεδο, μεταμορφώνεται το αμάξι παρέχοντας και μεγάλα επίπεδα άνεσης.
Δεν κατάλαβα τίποτα, τελικά ποιό αξίζει να πάρω σαν μεταχείρω 15ετίας, το BMW 316 ή το Huyndai Coupe; :confused:
Τογιότα κορόλα :bawl::bawl:
RaGe_Raptor
12/09/2016, 11:03
σε πλακόστρωτο στην πόλη μέσα να δεις...!!!!:bawl:
αλλά μην είσαι απόλυτος ρε.το τιμόνι διαβήτης σε ανταμείβει για κάθε σφράγισμα που έχασες.:bawl:
pipe_smoker
12/09/2016, 11:03
Amyrou, συνήθως όταν λένε Μ pack εννοούν τον προφυλακτήρα όπως σωστά γράψανε τα παιδιά πριν.
Μακάρι να έχει τις αναρτήσεις από το Μ μοντέλο, πράγμα πολύ δύσκολο βέβαια.
Άλλο πράγμα αυτές οι αναρτήσεις κι άλλο το χαμηλώνω το αμάξι μέχρι αηδίας.
pipe_smoker
12/09/2016, 11:05
:lol: πράγματι, στους Ελληνικούς δρόμους αδικούνται κατάφωρα και μπορείς μέχρι και θόλο να σκίσεις. Αλλά στην ΕΟ είναι αλλού το επίπεδο, μεταμορφώνεται το αμάξι παρέχοντας και μεγάλα επίπεδα άνεσης.
σε πλακόστρωτο στην πόλη μέσα να δεις...!!!!:bawl:
αλλά μην είσαι απόλυτος ρε.το τιμόνι διαβήτης σε ανταμείβει για κάθε σφράγισμα που έχασες.:bawl:
Ηρεμήστε ρε λίγο!
Σιγά την ξύλινη ανάρτηση.
Exige S θα το κάνετε στο τέλος το δόλιο το μπεμβέ:lol:
amyroukai
12/09/2016, 11:06
Νομίζω ότι πλέον δεν είναι οδηγικά αυτό που ήταν, αλλά δεν έχω μεγάλο δείγμα.
Σε αντίθεση με τις μερκ, που δεν είναι "καράβια" πλέον.
kostas777
12/09/2016, 11:18
Τογιότα κορόλα :bawl::bawl:
Σε αυτή την κατηγορία παίζει μπάλα το Celica. Οπότε να υποθέσω ότι συνιστάς αυτό;
το ταπεινο σ2000 ειναι ενα διλιτρο μοτερακι που ειναι πολυ ευκολο, και να στροφαρει, και να βγαλει πολλα αλογα στο λιτρο...15 χρονια πριν το typer επαιζαν στην ευρωπη κατι evo και κατι μ μοτερ που στροφαραν 8+...κατι cosworth πυροβολα, που τοτε στην ιαπωνια ειχαν μοτερ ακομα 600 κυβικα...
στην μετεπειτα εποχη, απο ευρωπη εχουν παρουσιαστε μοτερ 5000+ κυβικα που ανεβαζουν 8500σαλ...και εμεις ασχολουμαστε ακομα με το κλαστιρι το typer...οκ και τα μπουζα ανεβαζουν 12 οποτε τα τζαπαν ειναι ανωτερα :lol:
εσυ λες δηλαδη οτι ειναι τα καλα τσακρα του εβο και η θετικη ενεργεια, που ευννοει τους καβλωμενους να το κανουν κιτ καρ...απο τη στιγμη που δε μενει τπτ στοκ...η αυρα που δεν εχουν τα ευρωπαικα...:lol:
οι ευρωπαιοι σα φιλοσοφια δεν ειχαν ποτε τις τεραστιες τουρμπινες, τα 400μ και τα burnout...γι αυτο, και μονο, λογο κουλτουρας, δεν υπαρχουν μωβ ευρωπαικα αυτοκινητα με 1500 αλογα (υπαρχον αλλα σπανια)
τωρα αμα θες να δεις ποιο αυτοκινητο μπορει να παει τοσα αλογα...δες με τι μοτερ ετρεχε η bmw φορμουλα 1 επι τουρμπο :lol:
αν η ανατολη ηταν τοσο καλη, οσο υποστηριζεις, θα εσκιζαν παντου, σε αγωνες...μαντεψε...παντου ειναι εξαφανισμενοι....και οπου εκαναν αποπειρα...πηραν το μπουλο πανηγυρικα...
αλλα ξερω, δε καταδεχονται να τρεξουν f1, dtm, wrc, leman και ολα τα κορυφαια μηχανοκινητα αθληματα στον πλανητη...γιατι καλυπτονται απο το να κανουν αγωνες με κωλιες :lol:
καλο ειναι λιγο, να βγαλεις παρωπιδες, και να δεις καποια πραγματα, αν μη τι αλλο προς χαρη της συζητησης...και να ξεκολλησεις λιγο...απο ανατολη εχουν βγει φανταστικα οχηματα, αυτο δε σημαινει οτι ειναι παντου, και παντα, καλυτερα, ανωτερα κλπ...
εισαι γενικα, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ κολλημενος, και δεν ειναι καλο αυτο...
patsavour
12/09/2016, 12:53
ποιο ηταν το πρωτο αυτοκινητο -οχι τουρμπο-που ειχε 100 αλογα στο λιτρο και δεν εδινες το νεφρο σου για να το αγορασεις και το σκιζαν οσοι το ειχαν και δεν εσπαγε δεν χαλαγε και πολλοι το εχουν ακομα???:uplate:
AristidisZ
12/09/2016, 13:02
Ε αυτό το ξέρει και η γιαγιά μου :p
patsavour
12/09/2016, 13:09
για ρωτα την λοιπον να στο πει
devil's animal
12/09/2016, 13:18
το ταπεινο σ2000 ειναι ενα διλιτρο μοτερακι που ειναι πολυ ευκολο, και να στροφαρει, και να βγαλει πολλα αλογα στο λιτρο...15 χρονια πριν το typer επαιζαν στην ευρωπη κατι evo και κατι μ μοτερ που στροφαραν 8+...κατι cosworth πυροβολα, που τοτε στην ιαπωνια ειχαν μοτερ ακομα 600 κυβικα...
στην μετεπειτα εποχη, απο ευρωπη εχουν παρουσιαστε μοτερ 5000+ κυβικα που ανεβαζουν 8500σαλ...και εμεις ασχολουμαστε ακομα με το κλαστιρι το typer...οκ και τα μπουζα ανεβαζουν 12 οποτε τα τζαπαν ειναι ανωτερα :lol:
εσυ λες δηλαδη οτι ειναι τα καλα τσακρα του εβο και η θετικη ενεργεια, που ευννοει τους καβλωμενους να το κανουν κιτ καρ...απο τη στιγμη που δε μενει τπτ στοκ...η αυρα που δεν εχουν τα ευρωπαικα...:lol:
οι ευρωπαιοι σα φιλοσοφια δεν ειχαν ποτε τις τεραστιες τουρμπινες, τα 400μ και τα burnout...γι αυτο, και μονο, λογο κουλτουρας, δεν υπαρχουν μωβ ευρωπαικα αυτοκινητα με 1500 αλογα (υπαρχον αλλα σπανια)
τωρα αμα θες να δεις ποιο αυτοκινητο μπορει να παει τοσα αλογα...δες με τι μοτερ ετρεχε η bmw φορμουλα 1 επι τουρμπο :lol:
αν η ανατολη ηταν τοσο καλη, οσο υποστηριζεις, θα εσκιζαν παντου, σε αγωνες...μαντεψε...παντου ειναι εξαφανισμενοι....και οπου εκαναν αποπειρα...πηραν το μπουλο πανηγυρικα...
αλλα ξερω, δε καταδεχονται να τρεξουν f1, dtm, wrc, leman και ολα τα κορυφαια μηχανοκινητα αθληματα στον πλανητη...γιατι καλυπτονται απο το να κανουν αγωνες με κωλιες :lol:
καλο ειναι λιγο, να βγαλεις παρωπιδες, και να δεις καποια πραγματα, αν μη τι αλλο προς χαρη της συζητησης...και να ξεκολλησεις λιγο...απο ανατολη εχουν βγει φανταστικα οχηματα, αυτο δε σημαινει οτι ειναι παντου, και παντα, καλυτερα, ανωτερα κλπ...
εισαι γενικα, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ κολλημενος, και δεν ειναι καλο αυτο...
εχεις καταλαβει οτι η επιχειρηματολογια σου σε εχει εγκαταλειψει καιρο τωρα...
συνηθης τακτικη να πεταμε την μπαλα στην εξεδρα και να μιλαμε για αγωνες, f1 και αλλα τετοια ομορφα που ουδεμια σχεση εχουν με την δικη μας πραγματικοτητα και τα αμαξια που οδηγουμε...
και τελος επειδη παραπλανεις με τα γραφομενα σου και βαζεις γραπτα στο χερι μου που δεν εγραψα ποτε...
ουδεποτε υποστηριξα οτι τα οχηματα εξ ανατολης ειναι παντου, παντα, καλυτερα, ανωτερα κλπ...
αναφερθηκα σε συγκεκριμενα οχηματα και καταστασεις οπως η μεταπωλητικη αξια, η αξιοπιστια, το αγαπημενο οχημα βελτιωτων, κλπ...
και πριν καποια ποστ ειπα πιο ειναι το αγαπημενο μου αμαξι και vfm, αυτη την στιγμη (bmw M5)....
φιλακια και μαθε να κατανοεις αυτα που διαβαζεις...
m3, porsche klp
και οσο ανεβαινουν τα κυβικα, τοσο πιο δυσκολο ειναι προφανως, να βγουν τα αλογα στο λιτρο, μια μοναδα που ειναι εξ ορισμου αχρηστη...
επισης γιατι πρεπει να ειναι φτηνο, ηταν τα typer φτηνα οποτε στα ευρωπαικα επρεπε να ειναι τσαμπα?
ρε ντεβιλς εισαι ο πιο οτι να ναι εδω μεσα, εμενα εχει εγκαταληψει η επιχειρηματολογια μου?
που το επιχειρημα σου ειναι ποσο πουλανε τα χρεπια στο καρ, και τα αμαξια που εβγαζε το max power? :lol:
patsavour
12/09/2016, 13:24
ποιο ηταν το πρωτο αυτοκινητο -οχι τουρμπο-που ειχε 100 αλογα στο λιτρο και δεν εδινες το νεφρο σου για να το αγορασεις και το σκιζαν οσοι το ειχαν και δεν εσπαγε δεν χαλαγε και πολλοι το εχουν ακομα???:uplate:
HONDA CRX VTEC
devil's animal
12/09/2016, 13:40
ρε ντεβιλς εισαι ο πιο οτι να ναι εδω μεσα, εμενα εχει εγκαταληψει η επιχειρηματολογια μου?
που το επιχειρημα σου ειναι ποσο πουλανε τα χρεπια στο καρ, και τα αμαξια που εβγαζε το max power? :lol:
ευτυχως που τα γραπτα μενουν και οποιος εχει κριση καταλαβαινει...:a55:
AristidisZ
12/09/2016, 13:53
και οσο ανεβαινουν τα κυβικα, τοσο πιο δυσκολο ειναι προφανως, να βγουν τα αλογα στο λιτρο, μια μοναδα που ειναι εξ ορισμου αχρηστη...
Αυτό μηχανολογικά από που προκύπτει ;
RaGe_Raptor
12/09/2016, 14:10
Αυτό μηχανολογικά από που προκύπτει ;
Τα άλογα βγαίνουν από το στροφάρισμα. Όσο ανεβαίνουν τα κυβικά τόσο πιο δύσκολο να στροφάρεις.
AristidisZ
12/09/2016, 14:16
Τα άλογα βγαίνουν από το στροφάρισμα. Όσο ανεβαίνουν τα κυβικά τόσο πιο δύσκολο να στροφάρεις.
Τα άλογα βγαίνουν είτε μέσω κυβικών είτε μέσω στροφών, για να το πούμε πιο σωστά...
PortisHead
12/09/2016, 14:53
Τα άλογα βγαίνουν είτε μέσω κυβικών είτε μέσω στροφών, για να το πούμε πιο σωστά...
Και για να το πουμε ΠΙΟ σωστα ακομα,τα ΣΩΣΤΑ αλογα βγαινουν απο τον υπερκυβισμο κι οχι απο την υπερστροφια.
devil's animal
12/09/2016, 15:00
Και για να το πουμε ΠΙΟ σωστα ακομα,τα ΣΩΣΤΑ αλογα βγαινουν απο τον υπερκυβισμο κι οχι απο την υπερστροφια.
τι σημαινει δλδ "σωστα" αλογα και "λαθος" αλογα?
ενα gsxr600 βγαζει λαθος αλογα επειδη τα βγαζει στις 14000 στροφες, ενω ενα χαρλεϊ βγαζει σωστα αλογα επειδη ειναι 1600cc??
Ναι, αλλά προτιμούμε τα 100 λάθος άλογα από τα 30 σωστά.
PortisHead
12/09/2016, 15:05
τι σημαινει δλδ "σωστα" αλογα και "λαθος" αλογα?
ενα gsxr600 βγαζει λαθος αλογα επειδη τα βγαζει στις 14000 στροφες, ενω ενα χαρλεϊ βγαζει σωστα αλογα επειδη ειναι 1600cc??
Πολυ σωστα.
Μπορεις να βγαλεις ξύγκι απο τη μυγα....μπορεις να βγάλεις ομως και απο τη φωκια.
:D
devil's animal
12/09/2016, 15:12
Πολυ σωστα.
Μπορεις να βγαλεις ξύγκι απο τη μυγα....μπορεις να βγάλεις ομως και απο τη φωκια.
:D
ναι αλλα δεν βλεπω πολλες φωκιες να μπορουν να ανταγωνιστουν σε ταχυτητα και ευελιξια τις μυγες...
τουτεστιν, αν ηταν οπως τα λες, στους αγωνες θα βλεπαμε μπλοκ 8000cc που στροφαρουν στις 6-7χιλ στροφες...αντιθετως βλεπουμε πολλους μικρους κινητηρες, ακομα και στις ναυαρχιδες του μηχανοκινητου (βλ. f1, wrc, motogp)...
AristidisZ
12/09/2016, 15:13
Καλά εκεί είναι και θέμα περιορισμών Σταύρο...
PortisHead
12/09/2016, 15:18
ναι αλλα δεν βλεπω πολλες φωκιες να μπορουν να ανταγωνιστουν σε ταχυτητα και ευελιξια τις μυγες...
τουτεστιν, αν ηταν οπως τα λες, στους αγωνες θα βλεπαμε μπλοκ 8000cc που στροφαρουν στις 6-7χιλ στροφες...αντιθετως βλεπουμε πολλους μικρους κινητηρες, ακομα και στις ναυαρχιδες του μηχανοκινητου (βλ. f1, wrc, motogp)...
Ε ναι....κολλημενοι με την Ευρωπη.
Υπαρχει και το Nascar , Daytona500 κ.ο.κ.
Τεσπα,αυτο ειναι θεμα καθαρα γούστου,το πως σ'αρεσει να αποδιδει ενας κινητηρας.
Εμενα π.χ. με πιανει γελιο οταν βλεπω αμαξακια να πρεπει να φτυσουν τις βαλβιδες απο την εξατμιση για
να πιασουν τα χλμ τους.
Σε αλλους αρεσει αυτος ο λεπτος ,υψηλος ήχος οταν στροφαρουν.
ναι αλλα δεν βλεπω πολλες φωκιες να μπορουν να ανταγωνιστουν σε ταχυτητα και ευελιξια τις μυγες..
Κάνεις λάθος. Οι φώκιες στο νερό που είναι το φυσικό τους περιβάλλον είναι τρομερά γρήγορες και ευέλικτες.
παρακαλουνται οι κυριοι που θαυμαζουν τα ευρωπαικα να αναφερονται αυστηρα σε οδικη συμπεριφορα, ηχο κλεισιματος πορτας και ποιοτητα πλαστικων και σε οχηματα εως τριετιας
για μη γιαπωνεζικους κινητηρες μη μιλαμε ........μας ακουνε και παιδια
patsavour
12/09/2016, 19:05
Για να τελειωνουμε και μ αυτο το γεφυρι της Αρτας που λεγεται ευρωπη εναντιον ιαπωνιας και στα αυτοκινητα ,νομιζω οτι ειναι αυτονοητο πλεον και δεν αμφισβητειται οτι οι ευρωπαιοι στην κατηγορια του ακριβου-λουσατου-και μουρατου αυτοκινητου δεν εχουν ουσιαστικο ανταγωνιστη απο κανενα.Αυτο λογω παραδοσης ,εμπειριας,αισθητικης,κλπ που δεν νομιζω να χρηζουν αναλυσης.Απο την αλλη μερια ομως δεν νομιζω να αμφισβητει κανενας την τεχνολογικη δυνατοτητα και ικανοτητα των γιαπωνεζων να ανταποκριθουν αν θελουν στην προκληση και να φτιαξουν και αυτοι κατι αντιστοιχο.Το γιατι δεν το εχουν κανει ειδικα στις πολυ υψηλες κατηγοριες των λεγομενων σουπερ καρς πιστευω οτι εχει να κανει για λογους εμπορικης πολιτικης και μονον.Στα μεσα της δεκαετιας του 80 που ειχαν προσπαθησει με το χοντα NSX ειχαν φτιαξει ενα αυτοκινητο εφαμιλλο και σε μερικους τομεις καλυτερο απο τις φερραρι τις εποχης.Επειδη λοιπον για λογους κυρους και μονον δεν μπορουν να συναγωνισθουν ,προτιμουν να παιξουν σε μικροτερες κατηγοριες και σε βελτιωσεις οπου και εχουν καλα αποτελεσματα.Βεβαιως ορισμενα καστρα των ευρωπαιων και κυριως το καστρο της φινετσας και της αισθητικης -ειδικα ιταλικης-δεν νομιζω να τα κατακτησουν ποτε λογω κουλτουρας και παραδοσης οπως και το αναποδο δεν θα κατακτησουν ποτε οι ευρωπαιοι δηλαδη την ποιοτητα στην εργασια και την υπευθυνοτητα παλι λογω κουλτουρας και παραδοσης -ειδικα οι νοτιωτεροι ευρωπαιοι-Βεβαια σ εναν κοσμο που συνεχως αλλαζει και νεες μεθοδοι παραγωγης και νεοι παικτες μπαινουν στο παιχνιδι τιποτα δεν μπορει να ειναι σιγουρο ΙΔΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ:)
RaGe_Raptor
12/09/2016, 19:30
Αν δεν ήμασταν μπανανία
365874