View Full Version : Ψήφος και ψόφος
vangelis 64
30/12/2015, 02:55
Μού τη σπάει να βλέπω θέματα για τη μοτοσυκλέτα εδώ,αλλά δεν μπραζ...
Το λοιπο...
Πάω και ψηφίζω.Πράγμα που σημαίνει ότι παραδίδω τίς τύχες μου,την ίδια μου τη ζωή,σε κάποιους τύπους που θεωρώ κατάλληλους να τη διαφεντεύουν.
Διότι,ρε παιδί μου,ο τύπος που εξελέγη αποφασίζει 80%φόρο...12ωρο μεροκάματο...100 ευρώ μηνιάτικο.... πόλεμο...στα @@ του.
ΕΓΩ θα δουλεύω,ΕΓΩ θα πληρώνω,ΕΓΩ θα σκοτώνομαι,για να ζήσει αυτός καλά και μετά καλύτερα.
Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη πράξη ηλιθιότητας τού ανθρωπίνου γένους από τον πόλεμο.Δεν γίνεται ρε πούστη μου αυτό.Δεν γίνεται να σού κρεμάν μια σημαία,να σκοτώνεις κόσμο γι' αυτήν και να σκοτώνεσαι γι' αυτήν.
Στη φύση,ξέρετε,υπάρχουν αρχηγοί.Στα λιοντάρια πχ υπάρχει ο γαμάω....που τεμπελιάζει όλη μέρα,κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο,τα θηλυκά κυνηγούν κι αυτός πάει απλά κα τρώει μέχρι να χορτάσει και ό,τι μείνει για τούς υπόλοιπους.Ναι.
Μόνο που,όταν έρθει ο σφετεριστής,ο τεμπέλης θα δώσει τη ζωή του για την αγέλη του.Πράγμα βέβαια που δεν συμβαίνει στην ανθρώπινη πολιτισμένη κοινωνία.Ο αρχηγός είναι για να άρχει και οι υπόλοιποι να παίρνουν τ' αρχίδια του.Νομίζω;
Δεν είναι φρικτό ρε πούστη μου να σκάβουμε τη γη που μάς γέννησε και να βγάζουμε μέταλλα για να φτιάχνουμε όπλα καταστροφής;
Δεν είναι φρικτό να φτιάχνουμε στρατούς;Να σκοτώνει ο ένας τον άλλον;και μετά να καμαρώμουμε για τούς ένδοξους στρατηλάτες;
Ο Μέγας αρχίδας,ο Μέγας Σκατόπουστας κλπ....
Δεν είναι φρικτό να σε κλέβω στο ζύγι;Να σε εξαπατώ;Να σκοτώνω τον αδερφό μου,που μού καταπάτησε το χωράφι;
Ε ναι,είναι!Και ο λόγος είναι ότι δεν είμαστε καλοί άνθρωποι.Απλά ΟΛΟΙ πιστεύουμε,πως ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν είναι.Και το προβάλλουμε πάνω τους.
Σε είδα μαλάκα που έκανες εκείνο...σε είδα μαλάκα που έκανες το άλλο.Ένα από τα πιο ανάρπαστα τόπικς τού μοτό.Ο μάγκας είμαι εγώ που βλέπω τίς μαλακίες τών άλλων.Εγώ είμαι άψογος.
Έτσι λοιπόν,για να γλυτώσουμε απ' αυτούς τούς παλιανθρώπους που μάς περιβάλλουν,πάμε και ψηφίζουμε.Για να έχουμε γύρω μας αστυνομίες λιμεναρχεία κάμερες και στρατό,να μάς φυλάνε από τα αποβράσματα που την είδανε αλλιώς από εμάς τού έντιμους.
Χρόνια καλά ρε παιδιά!Μόνο αγάπη χρειάζεται.:beer:
ανεπτυγμενη νοημοσυνη λεγεται και μετα ερχεται η απληστια
το ζωο σκοτωνει για ενα λογο και με εναν τροπο
ο ανθρωπος εχει βρει χιλιαδες λογους να σκοτωνει και αλλους τοσους τροπους
επισης εχει βρει και τροπους να βασανιζει πριν σκοτωσει
μαλλον ειμαστε καποιο πειραμα που πηγε λαθος:rolleyes:
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ...........
Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει
την αγάπη της δύναμης,
θα υπάρξει πραγματική ειρήνη στη γη...!!
Όσο για το λιοντάρι..?? Όχι μόνο αυτό που είπες αλλά
δεν έχει το βασικό χαρακτηριστικό του άνθρώπου
την ΑΠΛΗΣΤΙΑ...!!!
Σκοτώνει,τρώει και μέχρι να ξαναπεινάσει ζει δίπλα-δίπλα
με το θήραμα του.
υγ. ΒΑΓΓΕΛΑΡΑ λεβέντη μου καλή χρονιά με υγεία,
να σε βλέπουμε εδώ μέσα.
Pan (dvs)
30/12/2015, 08:40
:beer:
pipe_smoker
30/12/2015, 09:14
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ...........
Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει
την αγάπη της δύναμης,
θα υπάρξει πραγματική ειρήνη στη γη...!!
349205
349205
Πςς άμα είναι ψαγμένος ο άνθρωπας............
:a013:
Joyrider
30/12/2015, 10:01
https://www.youtube.com/watch?v=qQWcN_EwHEE
pipe_smoker
30/12/2015, 10:06
Πςς άμα είναι ψαγμένος ο άνθρωπας............
:a013:
Δεν είμαι ψαγμένος.
Χεντριξάκιας είμαι:D
el_hymador
30/12/2015, 10:12
Ατελές ον ο άνθρωπος. Αν το λιοντάρια είχαν ανθρώπινη υπόσταση, η συντριπτική πλειοψηφία τους θα εξαφάνιζε τις αντιλόπες, τα γκνου και τις ζέβρες από την σαβάνα λόγω απληστίας. Επίσης θα πλακωνόντουσαν μεταξύ τους χωρίς προφανή λόγο και θα προσπαθούσαν να επεκτείνουν τον χώρο τους ακόμα και σε μέρη που είναι εντελώς ασύμβατα με το είδος τους. Π.χ. θα είχαμε λιοντάρια στην Ανταρκτική, να ξεσκίζουν πιγκουίνους.
Κάποια λιοντάρια, θα είχαν τύψεις για όλα αυτά, που θα τους προκαλούσαν νευρώσεις και θα την πέφταν στα ψυχοφάρμακα. Αλλά θα συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο. Απλά θα είχαν τύψεις. Οκ...
Ακόμα λιγότερα λιοντάρια θα πέθαιναν από την πείνα αρνούμενα την φύση τους. Οκ...
Δυστυχώς κανένα λιοντάρι δεν θα ζούσε με τον τρόπο που η φύση όρισε να ζει, να είναι δηλαδή απλά ένα από τα εκατομμύρια λιοντάρια που εμφανίστηκαν στη Γη.
nikos_abel
30/12/2015, 10:44
η φύση όρισε να ζει
Μπα; Η φύση δεν όρισε και εμάς να είμαστε άπληστοι; Εμείς ήρθαμε από αλλού;
Δε θέλω να σπάσω τη φούσκα σας, αλλά υπάρχουν διάφορα ζώα που σκοτώνουν για χόμπι.
nikos_abel
30/12/2015, 10:56
Δε θέλω να σπάσω τη φούσκα σας, αλλά υπάρχουν διάφορα ζώα που σκοτώνουν για χόμπι.
:a10:
http://www.independent.co.uk/news/world/americas/stone-cold-serial-killers-domestic-cats-slaughter-billions-upon-billions-of-animals-in-us-every-year-8473643.html
George_Sp
30/12/2015, 10:58
ο χορχοδειλας?
:D
LogOutGoRide
30/12/2015, 11:51
Χάθηκε όλο το νόημα αυτών που έγραψε αυτός που άνοιξε το θέμα.
vangelis 64
30/12/2015, 15:27
Χάθηκε όλο το νόημα αυτών που έγραψε αυτός που άνοιξε το θέμα.
Έτσι γίνεται συνήθως.Αν έχετε προσέξει από διάφορες συζητήσεις που γίνονται,θα παρατηρήσετε ότι δεν έχουμε μάθει να είμαστε καλοί ακροατές.
Μάς ενδιαφέρει αυτό που έχουμε να πούμε εμείς.Η τέχνη τού να μάθουμε να ακούμε δεν είναι εύκολη.Τέλος πάντων....επανέρχομαι.
Για μένα η ψήφος,το εκλέγειν και εκλέγεσθαι,είναι αποποίηση και όχι ανάληψη ευθυνών.Τι λέτε;
nikos_abel
30/12/2015, 15:34
Έτσι γίνεται συνήθως.Αν έχετε προσέξει από διάφορες συζητήσεις που γίνονται,θα παρατηρήσετε ότι δεν έχουμε μάθει να είμαστε καλοί ακροατές.
Μάς ενδιαφέρει αυτό που έχουμε να πούμε εμείς.Η τέχνη τού να μάθουμε να ακούμε δεν είναι εύκολη.Τέλος πάντων....επανέρχομαι.
Για μένα η ψήφος,το εκλέγειν και εκλέγεσθαι,είναι αποποίηση και όχι ανάληψη ευθυνών.Τι λέτε;
Συμφωνώ και στα 2 σκέλη και ζητώ συγνώμη αν παρασύρθηκα.
Ειδικά στο 2ο που είναι και το θέμα, να προσθέσω ότι μιας και η ψήφος είναι μυστική, είναι η απόλυτη κάλυψη.
akis_trevor
30/12/2015, 15:48
Εγω διαφωνω στα περι ψηφου.
Αμα εισαι χεστης και λες οτι ψηφισες αλλα αντι αλλων δεν σου φταινε οι εκλογες...
LogOutGoRide
30/12/2015, 16:45
Μπερδεμένο το πράγμα και ίσως, δηλαδή σίγουρα, εμείς το μπερδέψαμε και το κάναμε δύσκολο.
Που γράφει πως αυτός που ψηφίζουμε μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει;
Μπορεί να ζει εις βάρος μας και να φτιάχνει περιουσία;
Να βολεύει ημέτερους;
Το πράγμα χάθηκε πιστεύω από την στιγμή που δεχόμαστε για σωτήρες αυτούς που είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια. Και όταν αποδεικνύεται πως δεν ήταν εδώ για να βοηθήσουν τελικά εμάς, απλά δεν συμβαίνει τίποτα και πάμε παρακάτω.
Κάποιοι φροντίζουν στο να μην τιμωρηθούν. Κάποιοι φροντίζουν να παρουσιάζουν την νύχτα μέρα και να κρύβουν την αλήθεια. Αυτοί που έχουν την ευθύνη να δείχνουν το πρόβλημα και ακόμη να προειδοποιούν για τα λάθη, απλά σιωπούν. Το κακό είναι πως το κάνουν σκόπιμα. Κάποτε τους αποκαλούσαν "πνευματικούς ανθρώπους".
Το χειρότερο είναι πως εμείς φταίμε για όλα αυτά που επιτρέπουμε να γίνονται δίπλα μας. Και μαλώνουμε κιόλας μεταξύ μας σαν τα κακά σκυλιά, για τις εγκληματικές πράξεις των άλλων.
Pan (dvs)
30/12/2015, 17:20
..........
Θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη,την οποια εχω ξαναπει αρκετες φορες.
Υπαρχει το δεν ψηφιζω, γιατι βαριεμαι και προτιμω να παω θαλασσα.Και τον δεν ψηφιζω,γιατι δεν ανεχομαι να ψηφισω ψευτες,κλεφτες,λαμογια.
Την πρωτη περιπτωση δεν θα την σχολιασω.Την δευτερη ομως την θεωρω πολιτικη πραξη.Δεν ψηφιζω ελπιζοντας καποιος σοβαρος ανθρωπος,να ερμηνευσει σωστα την αποχη καποιων και να ασχοληθει με την εκπροσωπιση τους.Αρα δεν ψηφιζω μεχρι να ...
Υπαρχει το δεν ψηφιζω, γιατι βαριεμαι και προτιμω να παω θαλασσα.Και τον δεν ψηφιζω,γιατι δεν ανεχομαι να ψηφισω ψευτες,κλεφτες,λαμογια.
Την πρωτη περιπτωση δεν θα την σχολιασω.Την δευτερη ομως την θεωρω πολιτικη πραξη.Δεν ψηφιζω ελπιζοντας καποιος σοβαρος ανθρωπος,να ερμηνευσει σωστα την αποχη καποιων και να ασχοληθει με την εκπροσωπιση τους.Αρα δεν ψηφιζω μεχρι να ...
συμφωνω αλλα το κακο ειναι οτι αυτοι που εκλέγονται δεν νοιάζονται για αυτους που δεν ψηφίζουν .. ήδη έφτιαξαν ενα σύστημα εκλογων που μπορουν να κυβερνησουν εστω και με οικουμενικές κυβερνήσεις ακομα ακομα κιαν ψηφίσουν μονο 300 άτομα.
Pan (dvs)
30/12/2015, 17:50
συμφωνω αλλα το κακο ειναι οτι αυτοι που εκλέγονται δεν νοιάζονται για αυτους που δεν ψηφίζουν .. ήδη έφτιαξαν ενα σύστημα εκλογων που μπορουν να κυβερνησουν εστω και με οικουμενικές κυβερνήσεις ακομα ακομα κιαν ψηφίσουν μονο 300 άτομα.
Δεν με ενδιαφερει αν θα νοιαστει αυτος που εκλεγεται.Θελω να με μετρησει καποιος που δεν εχει καμμια σχεση με αυτους.
George_M.
30/12/2015, 17:57
Τέλος πάντων....επανέρχομαι.
μαλλον -κ καλα κανεις- σκεφτεσαι δυνατα την λειτουργια ενος πολιτευματος,οπως θες πες το...στο οποιο ναι μεν θα ψηφιζεις αυτο που επιλεγεις αλλα ΕΑΝ δεν κανει οσα ειπε τοτε ΘΑ μπορεις να τον ριξεις αμμεσα.πραγμα που δεν ισχυει τωρα.
σωστα?
ενα καλο παραδειγμα...μαζευει η εκαστοτε κυβερνηση 4-5 σοβαρα θεματα κ αντι να τα επικυρωνει στην βουλη με ηθοποιους κ ποδοσφαιριστες θα τα κανει δημοψιφησμα.
[QUOTE=pipe_smoker;2684447]Δεν είμαι ψαγμένος.
Χεντριξάκιας είμαι:D[/QUOTΕ
ΜΗΠΩΣ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ...........
Το άκουσε αυτό από Ινδία μεριά και τόπε..??
pipe_smoker
30/12/2015, 18:18
ΜΗΠΩΣ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ...........
Το άκουσε αυτό από Ινδία μεριά και τόπε..??
Το ρητό, σε αυτή καθ'αυτή του τη μορφή που είναι ολόιδια η μετάφραση στα αγγλικά αυτού που έγραψες, αποδίδεται στο Χέντριξ.
Το ίδιο νόημα με κάπως διαφορετικά λόγια, σίγουρα είχε ειπωθεί και νωρίτερα.
Αλλά το ζουμί είναι στο νόημα.
Είτε το είπε ο Χέντριξ, είτε ο Γκάντι, φίλοι θα είναι εκεί που είναι.
Bob_o_mastoras
30/12/2015, 18:24
Συμφωνω απολυτα με τον Βαγγελη.
Αυτο . και -
amyroukai
30/12/2015, 18:29
Χτες σε ένα φιλικό σπίτι, ο οικοδεσπότης είχε την φοβερή άποψη ότι ο ΚυρΓιάκος με το μάτι το άγριο θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και ο σωτήρας μας "γιατί είναι σοβαρός, τα λέει σωστά, έχει κάνει σοβαρές σπουδές και έχει εμπειρία". Και καταλαβαίνω ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Και πως τελικά η ψήφος είναι placebo για τον πόνο του ψηφοφόρου και τελικά άλλοι κάνουν κουμάντο και οι αχυράνθρωποι εδώ απλά για εσωτερική κατανάλωση και για προσωπικό τους βόλεμα.
Και ωραία θα ήταν να μπορούσε κάποιος να με διαψεύσει αλλά η πράξη δεν το δείχνει.
Bob_o_mastoras
30/12/2015, 18:30
Χτες σε ένα φιλικό σπίτι, ο οικοδεσπότης είχε την φοβερή άποψη ότι ο ΚυρΓιάκος με το μάτι το άγριο θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και ο σωτήρας μας "γιατί είναι σοβαρός, τα λέει σωστά, έχει κάνει σοβαρές σπουδές και έχει εμπειρία". Και καταλαβαίνω ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Και πως τελικά η ψήφος είναι placebo για τον πόνο του ψηφοφόρου και τελικά άλλοι κάνουν κουμάντο και οι αχυράνθρωποι εδώ απλά για εσωτερική κατανάλωση και για προσωπικό τους βόλεμα.
Και ωραία θα ήταν να μπορούσε κάποιος να με διαψεύσει αλλά η πράξη δεν το δείχνει.
Ειχες παει στο σπιτι αυτο με το μηχανακι..;;
amyroukai
30/12/2015, 18:30
**γαμώτο chrome πιά...
Όχι, με δανεικό αυτοκίνητο είχα πάει.
RaGe_Raptor
30/12/2015, 18:40
βρε όλοι μετά τον Αλέξη θα φαίνονται φωστήρες...να δεις που θα είναι το καλύτερο πλυντήριο το χαμογελαστό αγόρι
pipe_smoker
30/12/2015, 18:43
Καλά το πάνε οι νεοδημοκράτες.
Ξεπηδήσανε μια γενιά, αλλά δεν πειράζει.
Από τον παππού στον εγγονό.
Η Ντόρα θα χαρεί για το παιδί της, το ίδιο κάνει.
amyroukai
30/12/2015, 18:54
βρε όλοι μετά τον Αλέξη θα φαίνονται φωστήρες...να δεις που θα είναι το καλύτερο πλυντήριο το χαμογελαστό αγόρι
Μα πραγματικά, αυτό το τρομερό "αυτοί έφεραν όλα αυτά τα μέτρα" τα οποία πανηγυρικά ψήφισε και η ΝΔ αλλά ταυτοχρόνως τα αποποιείται γιατί φταίνε οι άλλοι, με ξεπερνάει.
amyroukai
30/12/2015, 18:56
Μα πραγματικά, αυτό το τρομερό "αυτοί έφεραν όλα αυτά τα μέτρα" τα οποία πανηγυρικά ψήφισε και η ΝΔ αλλά ταυτοχρόνως τα αποποιείται γιατί φταίνε οι άλλοι, με ξεπερνάει.
7gibernau
30/12/2015, 19:00
Στην περιοχή του το λιοντάρι έχεις 5-6 θηλυκά τα οποία ταΐζουν αυτόν και τα 10-15 λιονταρακια που έχει μαζι τους
Όταν σκάσει μύτη ο τζοβενος και και πει στον κυρίαρχο της περιοχής "Έλα να πλακωθουμε για να δούμε ποιος θα μείνει εδώ "θα Πάει χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Αν κερδίσει ο "παλιός"όλα καλα,αν όμως κερδίσει ο νέος ξέρεις τι κάνει;
Σκοτώνει τα λιονταρακια γιατί οι θηλυκες όταν θηλαζουν δε μπορούν να γ@μηθουν.
Βοηθεια μας.
vangelis 64
30/12/2015, 19:28
αν όμως κερδίσει ο νέος ξέρεις τι κάνει;
Σκοτώνει τα λιονταρακια γιατί οι θηλυκες όταν θηλαζουν δε μπορούν να γ@μηθουν.
Βοηθεια μας.
Και ο παλιός,αν δεν πεθάνει στη μάχη,φεύγει μόνος χωρίς αγέλη,περιμένοντας τίς ύαινες.
Ενώ στίς ανθρώπινες κοινωνίες,χάσει-κερδίσει,συνεχίζει να ζει σα βασιλιάς.Διότι εγώ κι εσύ τον εκλέξαμε φιλαράκο.
amyroukai
30/12/2015, 19:31
Εν προκειμένω, τα λιονταράκια εργάζονται με μισθό βουλγαρίας, φόρους σκανδιναβίας και δεν μιλάνε πιά, αρα τα κρατάνε.
7gibernau
30/12/2015, 19:57
Και ο παλιός,αν δεν πεθάνει στη μάχη,φεύγει μόνος χωρίς αγέλη,περιμένοντας τίς ύαινες.
Ενώ στίς ανθρώπινες κοινωνίες,χάσει-κερδίσει,συνεχίζει να ζει σα βασιλιάς.Διότι εγώ κι εσύ τον εκλέξαμε φιλαράκο.
Αυτο ακριβός!
AUFGEBRACHT
30/12/2015, 19:59
Και ο λόγος είναι ότι δεν είμαστε καλοί άνθρωποι.Απλά ΟΛΟΙ πιστεύουμε,πως ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν είναι.Και το προβάλλουμε πάνω τους.
Αν και το νήμα έχει κεντρικό θέμα ψήφος και ψόφος, εγώ θα το προσπεράσω και θα σταθώ σε αυτή την επισήμανση, με αφορμή σημερινό περιστατικό, προς επίρρωση όσων πιστεύω... Έρχετα μεσήλιξ τύπος σήμερα στην τράπεζα στην οποία γινόταν πατροπαράδοτα πεδίο μάχης (μιας και αυτές τις μέρες οι τράπεζες κάνουν αποκλειστικά τον εισπράκτορα του δημοσίου) και πατείς σε πατώ. Υπάρχει ένταση, φωνές, εκνευρισμός και ο τύπος μου αναφέρει με αποστροφή "υπομονή φίλε μου, συνταξιούχος τραπεζικός είμαι και ξέρω καλά τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες, έρχεται ο κάθε μαλάκας τελευταία στιγμή και θέλει να πληρώσει τέλη, νερά, ρεύματα, τηλέφωνα... γίνεται χαμός και ο άλλος περιμένει τελευταία στιγμή να πληρώσει σήμερα το τηλέφωνο, τι να πει κανείς" Στην αμέσως επόμενη ερώτηση πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω η απάντηση ήταν "θέλω να πληρώσω τα τέλη και την Cosmote" :moutza: ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!
akis_trevor
30/12/2015, 20:02
Εν προκειμένω, τα λιονταράκια εργάζονται με μισθό βουλγαρίας, φόρους σκανδιναβίας και δεν μιλάνε πιά, αρα τα κρατάνε.
σε οποιον δεν αρεσει να σηκωθει να φυγει...(ετσι καπου πηρε το ματι μου να λενε) ;)
το ποσοστο που πηρε ο τσυριζα αντιστοιχει στο 19,χ % του εκλογικου σωματος.προς απλη ενημερωση.
τοσα χρονια ολοι κραζουν αυτους που βγαινουν,τοτε πως στο δι@ολο βγαινουν κυβερνηση;;;οεο;;
καιρος ειναι να αναλογιστουμε οοοοολοι τις ευθυνες μας.:wave2:
Προσωπικα, εαν δεν ποινικοποιηθουν οι προεκλογικες εξαγγελιες τον κομματων οι οποιες 99% ειναι παπαριες και ψεματα, δεν ξαναψηφιζω καμια μαριονετα. Αλλα λενε πριν της εκλογες, αλλα κανουν, και μετα πανε σπιτακι τους σαν να μην συμβαινει τιποτα. Και σου κουνανε και το δαχτυλο μετα.
Χρόνια καλά ρε παιδιά!Μόνο αγάπη χρειάζεται.:beer:..-
Bob_o_mastoras
30/12/2015, 21:07
**γαμώτο chrome πιά...
Όχι, με δανεικό αυτοκίνητο είχα πάει.
Μ@λακια...
Θα σου ελεγα να φορουσες τα γαντια και να του εσπαγες το σαγονι με μπουκετα.. Και μετα να τον βαραγες με το κρανος στο κεφαλι.. :boxing:
Για το καλο του εννοειται... :D
υ.γ. Μετα κατι μου λεει οτι δεν θα ηταν πλεον "φιλικο" το σπιτι.. :lol:
το συστημα φτιαχτηκε για τους τριακοσιους :mad:
παμε και ψηφιζουμε. το τι ψηφιζουμε σαν μοναδα ο καθενας μας δεν εχει καμια σημασια. διοτι μετα τις εκλογες βγαινει ενας πρωθυπουργος. εκλεχθηκε με την ψηφο του λαου. ολοι μας ψηφισαμε αυτον ασχετα αν ο καθεις μας υποστηριζει αλλη παραταξη.
στο παραδειγμα με τα λιονταρια ολα εχουν καλως οσο ο πληθυσμος ειναι σε λογικα ορια. οταν τα λιονταρια πολαπλασιαστουν σε εκατονταδες και χιλιαδες τοτε θα επελθει το χαος. ιδια κι ομοια κι ο ανθρωπος. παγκοσμιοποιηση πλεον.
vangelis 64
30/12/2015, 23:49
το συστημα φτιαχτηκε για τους τριακοσιους :mad:
παμε και ψηφιζουμε. το τι ψηφιζουμε σαν μοναδα ο καθενας μας δεν εχει καμια σημασια. διοτι μετα τις εκλογες βγαινει ενας πρωθυπουργος. εκλεχθηκε με την ψηφο του λαου. ολοι μας ψηφισαμε αυτον ασχετα αν ο καθεις μας υποστηριζει αλλη παραταξη.
στο παραδειγμα με τα λιονταρια ολα εχουν καλως οσο ο πληθυσμος ειναι σε λογικα ορια. οταν τα λιονταρια πολαπλασιαστουν σε εκατονταδες και χιλιαδες τοτε θα επελθει το χαος. ιδια κι ομοια κι ο ανθρωπος. παγκοσμιοποιηση πλεον.
Αδερφέ για τον πληθυσμό κάθε είδους-εκτός τού δικού μας=φροντίζει η φύση.Και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της.
Αυτό που λέω είναι πως η ανθρωπότητα έχει χτιστεί πάνω σε λάθος βάση,που ονομάζεται κέρδος.Έχουμε πειστεί πλέον εδώ και δεκάδες αιώνες πως δεν έχουμε καμμία τύχη,καμμία ελπίδα επιβίωσης αν δεν υπάρχουν αρχηγοί.
Γι' αυτό και ο πόλεμος θεωρείται σαν μια φυσιολογική συνέπεια,από την Τροία μέχρι το Ιράκ.Εδώ και χρόνια όλοι μιλάνε για πράσινο περιβάλλον και πράσινα αυτοκίνητα και πράσινα αρχίδια.Έχουμε μάθει (και σωστά)να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον,να μην καπνίζουμε,να βάζουμε αμόλυβδη και λοιπές παπαριές.
Όταν βέβαια ένα αεροπλανοφόρο βάζει μπρος,είναι όλα καλά.Καίει λουλουδόσκονη.Η σούπερ μάς μάρανε.Όταν σκάνε οι "τρομοκρατικές βόμβες" στο Παρίσι,όλοι οι ευαισθητούληδες προσεύχονται για τη Γαλλία που σηκώνει τα βομβαρδιστικά που θα γαμήσουνε επιτέλους τούς Σύριους τρομοκράτες.
Βέβαια....Δύο χρόνια βομβαρδισμοί δεν φτάνανε.
Και ο κοσμάκης παρακολουθεί με ενδιαφέρον στην τηλεορασάρα του,πληρώνοντας ήσυχα τούς φόρους του και η ζωή τραβάει την κατηφόρα.Με σημαίες!
taisteal
30/12/2015, 23:55
Αδερφέ για τον πληθυσμό κάθε είδους-εκτός τού δικού μας=φροντίζει η φύση.Και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της.
Αυτό που λέω είναι πως η ανθρωπότητα έχει χτιστεί πάνω σε λάθος βάση,που ονομάζεται κέρδος.Έχουμε πειστεί πλέον εδώ και δεκάδες αιώνες πως δεν έχουμε καμμία τύχη,καμμία ελπίδα επιβίωσης αν δεν υπάρχουν αρχηγοί.
Γι' αυτό και ο πόλεμος θεωρείται σαν μια φυσιολογική συνέπεια,από την Τροία μέχρι το Ιράκ.Εδώ και χρόνια όλοι μιλάνε για πράσινο περιβάλλον και πράσινα αυτοκίνητα και πράσινα αρχίδια.Έχουμε μάθει (και σωστά)να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον,να μην καπνίζουμε,να βάζουμε αμόλυβδη και λοιπές παπαριές.
Όταν βέβαια ένα αεροπλανοφόρο βάζει μπρος,είναι όλα καλά.Καίει λουλουδόσκονη.Η σούπερ μάς μάρανε.Όταν σκάνε οι "τρομοκρατικές βόμβες" στο Παρίσι,όλοι οι ευαισθητούληδες προσεύχονται για τη Γαλλία που σηκώνει τα βομβαρδιστικά που θα γαμήσουνε επιτέλους τούς Σύριους τρομοκράτες.
Βέβαια....Δύο χρόνια βομβαρδισμοί δεν φτάνανε.
Και ο κοσμάκης παρακολουθεί με ενδιαφέρον στην τηλεορασάρα του,πληρώνοντας ήσυχα τούς φόρους του και η ζωή τραβάει την κατηφόρα.Με σημαίες!
Να'σαι καλα φιλε...
:beer::beer::beer:
Bob_o_mastoras
31/12/2015, 00:01
...
Όταν βέβαια ένα αεροπλανοφόρο βάζει μπρος,είναι όλα καλά.Καίει λουλουδόσκονη.Η σούπερ μάς μάρανε..
Τechnicaly speaking τα αεροπλανοφορα ειναι οντως zero emission.. Δουλευουν με πυρηνικους αντιδραστηρες που παραγουν ρευμα (και κατι λιγα ραδιενεργα αποβλητα)
vangelis 64
31/12/2015, 00:07
Όχι φίλε.Εσύ λες ότι κορώνα γράμματα,ψηφίζω.
Εγώ δεν ψηφίζω διότι δεν συμφωνώ με το έκτρωμα που λέγεται ανθρώπινος πολιτισμός.
Δεν μού επιτρέπει η συνείδησή μου να συμμετάσχω σε φόνους,Δεν μού πάει.
Δεν μπορώ να παραμυθιάζομαι με όρους όμως "δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες".
Πάντα χούντα ήταν και πάντα χούντα θα είναι.Η διαφορά με την επταετία-και τίς διάφορες επταετίες ανά τον κόσμο- είναι οι στολές και η ακαμουφλάριστη καταπίεση.Τίποτ' άλλο
Και να σού πω και κάτι;Τη χούντα γουστάρουμε,όχι την ελευθερία.Η ελευθερία απαιτεί δραστηριοποίηση και ευθύνες.
vangelis 64
31/12/2015, 00:14
Τechnicaly speaking τα αεροπλανοφορα ειναι οντως zero emission.. Δουλευουν με πυρηνικους αντιδραστηρες που παραγουν ρευμα (και κατι λιγα ραδιενεργα αποβλητα)Ωραίος!:beer: Όταν υπηρέτησα,είχα μάθει πως κάθε μέρα τής γενικής άσκησης-Παρμενίωνας λεγόταν;- η οποία άσκηση κρατούσε έναν μήνα,
στοίχιζε μια μέρα απόν τον εθνικό προϋπολογισμό σε καύσιμα.Αν λέω βλακεία,διορθώστε με αλλά μην το αναλύσουμε
7gibernau
31/12/2015, 02:36
Χρονιαρες μέρες ανοιξες τέτοιο θέμα...
Απλά φουντωνω...μιλάμε για αλήτες,αλήτες που η λέξη αλήτες είναι λίγη
Δεν είμαι πολιτικοποιημένος,οι απόψεις και οι σκέψεις μου πιάνουν σίγουρα απο τέρμα αριστερά μέχρι τέρμα δεξιά(και δε ντρέπομαι να το πω) και για πάρτυ τους και μόνο η έκφραση "Όπου δεν πιπτει λογος,πιπτει ράβδος" με φτιάχνει άσχημα.
Ο ραχοι το έφαγε το μπουκέτο του,εδώ;;Αλέξη και Αλέξη...
Θα θέλα να γράψω και για όλους αυτούς που πήραν την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους λόγο της τελειωμενης οικονομικής κατάστασης αλλα θα ξεφύγει το θέμα...
Καλη χρόνια να έχουμε με υγεία παν Απ όλα παίδες
Βαγγελη καλα τα λες ..
Όμως , οσο μεταθέτεις την ευθυνη της ζωής σου σε κάποιους άλλους κάθε τέσσερα χρονιά όταν ψηφίζεις , περίπου την ίδια μετάθεση κάνεις και άμα δεν ψηφίζεις , αν αυτή σου η πράξη δεν είναι συνειδητοποιημένη και δεν συνοδεύεται με καθημερινή και διαρκή συμμετοχή στα κοινά.
Χοντρικά , αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν παίζει και πολύ ρόλο τελικά αν ψηφίζεις ή δεν ψηφίζεις κάθε τέσσερα χρόνια , αλλά το τι άλλο κάνεις αυτά τα τέσσερα χρόνια …
:beer::beer:
Pan (dvs)
31/12/2015, 08:19
Όχι φίλε.Εσύ λες ότι κορώνα γράμματα,ψηφίζω.
Εγώ δεν ψηφίζω διότι δεν συμφωνώ με το έκτρωμα που λέγεται ανθρώπινος πολιτισμός.
Δεν μού επιτρέπει η συνείδησή μου να συμμετάσχω σε φόνους,Δεν μού πάει.
Δεν μπορώ να παραμυθιάζομαι με όρους όμως "δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες".
Πάντα χούντα ήταν και πάντα χούντα θα είναι.Η διαφορά με την επταετία-και τίς διάφορες επταετίες ανά τον κόσμο- είναι οι στολές και η ακαμουφλάριστη καταπίεση.Τίποτ' άλλο
Και να σού πω και κάτι;Τη χούντα γουστάρουμε,όχι την ελευθερία.Η ελευθερία απαιτεί δραστηριοποίηση και ευθύνες.
Εχεις δικιο,εγω το καταλαβα λαθος.
https://el.wikiquote.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82
vangelis 64
31/12/2015, 10:08
Χοντρικά , αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν παίζει και πολύ ρόλο τελικά αν ψηφίζεις ή δεν ψηφίζεις κάθε τέσσερα χρόνια , αλλά το τι άλλο κάνεις αυτά τα τέσσερα χρόνια …
:beer::beer:
Ακριβώς!
1.φυτορια κομματοσκυλων στης σχολες..εφυγε απο την μαμα και στο καπακι εγινε τσεγκεβαρας
2.γενιες και γενιες με ονειρο να μπουνε στο δημοσιο φιλωντας κωλο να τα ξυνουν και οχι να σκεφτονται να δημιουργουν και να προοδευουν
3.προσφατος εμφυλιος με ριζες ως της μερες μας..εισαι κομμουνι εισαι φασιστας κτλ κτλ ..ποτανα ταμπελα
4.εμφυτη λαμογια και προδοσια στην φαρα μας..το λεω μετα λυπης αλλα η ιστορια το εχει πει.
5.αιωνια κομπλεξικη και διχασμενη αριστερα σε 5243534 υποδιαιρεσεις
6.απουσια καποιου σοβαρου πατριωτικου κομματος που θα μαθει στον ελληνα οτι ο εθνικισμος και ο φασισμος δεν ειναι το ιδιο πραγμα
7.γενια πολυτεχνειου?μηπως ενοουσαν ψωλη παιδια ελευθερια για το μελλον ?
8.η ιστορια εχει δειξει οτι ο ελληνας ξυπναει και ξεπερναει τον διχασμο οταν παει να του μπει στον κωλο..ακομα δεν μας μπηκε προφανως..
9.Παιδεια στον πατο..? και οχι δεν μιλαω για μορφωση..μιλαω για αυτο που σου μαθαινουν σπιτι σου
10...τι να πρωτογραψεις..τι να πρωτοσκεφτεις
Δεν θελω να προσβαλω κανεναν και συγνωμη αμα το εκανα μα αυτες ειναι καποιες απο της αποψεις μου αλλα..
Δεν σας τρελαινει που πατε στο εξωτερικο και νιωθετε οτι ειναι 1234 χρονια μπροστα?γιατι?
Τελικα το τι θα ριξεις στην καλπη εχει καμια σημασια εδω που φτασαμε?
Δωσαμε τα φωτα μας στον κοσμο και μειναμε γκαβοι...
vangelis 64
01/01/2016, 02:21
Δεν σας τρελαινει που πατε στο εξωτερικο και νιωθετε οτι ειναι 1234 χρονια μπροστα?γιατι?
Πολλά σπουδαία πράγματα έγραψες,κρατάω αυτό ως πιο σπουδαίο σύντομο.
Δεν είμαι κοσμογυρισμένος αλλά έχω πάει κάποιες φορές.Στην Ευρώπη κυρίως.Αλλά αυτό που λες δεν το ένιωσα.Εκτός αν εννοείς την εικόνα...την επιφάνεια.
Είδα ήσυχα και καλόβουλα ανθρωπάκια,είδα σκυθρωπούς κι επιτυχημένους επιχειρηματίες,αυστηρότητα και ατσαλένια υπακοή(όχι πειθαρχία,άλλο πράγμα είναι αυτό)
αυτό που δεν είδα γενικά-και που βλέπω στούς Έλληνες είναι μια φλόγα στα μάτια.
Αλλά σάς παρακαλώ,μην πέσουμε στη λούμπα αυτή.Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα.Αναφέρομαι στο αποτέλεσμα που έχει στη ζωή τού ανθρώπου
η κατάσταση αρχηγού και αρχούμενου.Καλή χρονιά κιόλας!
Καλη χρονια πρωτα απο ολα με υγεια
το θεμα αρχηγος φιλε πιστευω εχει σταματησει στην εποχη που καποιος ενεπνεε ενα εθνος ολοκληρο να προοδευσει η να πολεμησει για τα ιδανικα του.
πλεον υπαρχει πολιτικη παπαντζα και ευκολοπιστοι ψηφοφοροι και κλοπη ελπιδας μεσω προεκλογικων παραμυθιων
Η φλογα στα ματια υπαρχει ναι αλλα φοβαμαι οτι αυτη μας εχει στραβωσει για τα καλα.
nick_VFR
01/01/2016, 19:38
Δεν νομίζω ότι η αποχή βοηθάει σε αυτό. Κάποιος σοβαρός που θέλει να ασχοληθεί με την εκπροσώπηση κάποιων, δεν θα περιμένει να αυξηθεί η αποχή για να το κάνει.
Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Έστω ότι βρίσκεται κάποιος σοβαρός άνθρωπος πρόθυμος να μπλέξει με την πολιτική. Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;
Νομίζω ότι θα συμβεί το παρακάτω:
349346
Οπότε... τζάμπα περιμένουμε! :(
Εκτός ίσως αν όντως υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που να ασχολούνται τώρα που μιλάμε, απλά έχουν πέσει "θύμα" των media.
Λέω εγώ τώρα..... :rolleyes:
nicksior
02/01/2016, 11:05
Βασικά.. Καλή Χρονιά με υγεία και φειδώ στα έξοδα…
«Χέστηκε» η Φύση για τους αδύναμους λιόνταρους και την ανθρώπινη ηθική..
Όπως είχε «χεστεί» για τους μπαρμπα-δεινόσαυρους..
Μια χαρά είναι και θα είναι για κάμποσα μύρια χρονάκια, μέχρι να "κρυολογήσει" ο κυρ Ηλιος κι αρχίσει τα φταρνίσματα..
Στον ανθρώπινο μικρόκοσμο τώρα … Η συμμετέχεις , αν σου επιτρέπεται, στη λήψη των κανόνων ή κάνεις επανάσταση , αν έχεις τα ούμπαλα, και φτιάχνεις δικούς σου .
Ο δρόμος των παιδιών των λουλουδιών , δεκαετία 1960? , ανέδειξε όμορφα τραγούδια , (όλα τα παραμύθια είναι όμορφα) και.. κάποιες ουσίες που δεν επέτρεψαν στους εμπνευστές τους να χαρούν τα εκατομμυριάκια $ που κονόμησαν.
Αρα.. Ψηφίζουμε! Και απαιτούμε τα που ψηφίσαμε, απόδειξη πως είμαστε "λιγουλάκι" έξυπνοι και άρα υποψήφιοι προς επιβίωση!
z_armagedon
02/01/2016, 11:32
Κάποιος το είπε πιο πάνω και έχει δίκιο. Τουλάχιστον θα ήταν μια καλή αρχή.
Έγγραφη κατάθεση των προεκλογικών προτάσεων με αντίστοιχες "εγγυητικές" και εξάμηνος έλεγχος με άμεση απόδοση ευθυνών σε τυχόν παραστράτημα...
Με ταυτόχρονη παροχή της σκυτάλης στον επόμενο επιλαχόντα, αλλά και απαγόρευση στον προηγούμενο να συμμετάσχει στην επόμενη αναμέτρηση.
Βαγγέλη συμφωνώ για τον πόλεμο. Θα έπρεπε να πολεμάμε με τη γη, με την επιστήμη, με το παρόν γενικά για ένα καλύτερο μέλλον...
Διαφωνώ όμως με την μη ψήφο. Γιατί πιστεύω πως απλά θα οδηγούσε σε ένα ακόμη κίνημα "δεν ψηφίζω", κάτι ανάλογο του "δεν πληρώνω".
Με τη μια δε γίνεται. Από κάπου πρέπει να αρχίσει.
Κάτι τέτοιο λοιπόν θα ήταν μια αρχή. Για τη συνέχεια, βλέποντας και κάνοντας.
stefanos
02/01/2016, 11:51
Κάποιος το είπε πιο πάνω και έχει δίκιο. Τουλάχιστον θα ήταν μια καλή αρχή.
Έγγραφη κατάθεση των προεκλογικών προτάσεων με αντίστοιχες "εγγυητικές" και εξάμηνος έλεγχος με άμεση απόδοση ευθυνών σε τυχόν παραστράτημα...
Με ταυτόχρονη παροχή της σκυτάλης στον επόμενο επιλαχόντα, αλλά και απαγόρευση στον προηγούμενο να συμμετάσχει στην επόμενη αναμέτρηση.
Ο πολιτικός είναι ένας άνθρωπος με στόχο ένα όραμα μιας μελλοντικής κοινωνίας.
Δεν είναι δεδομένο ότι θα το πετύχει ούτε ότι υπάρχει σαφής τρόπος ή χρονοδιάγραμμα για να το πετύχει.
Μην μπερδεύουμε την πολιτική με ΗΛΙΘΙΕΣ ατάκες "θα καταργήσουμε τον ενφια" κλπ μικροκομματικές ατάκες για να μας ψηφίσουν τα κορόιδα.
nick_VFR
02/01/2016, 12:13
Αυτά έπρεπε να τα κάναμε σαν πολίτες από μόνοι μας. "Μαύρο" σε όσους δεν τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!
Αλλά άμα είμαστε "πελάτες", ικανοί να ψηφίσουμε τον οποιοδήποτε, αρκεί να μας κάνει το "χατίρι" (αδιαφορώντας για το κόστος του χατιριού για τους υπόλοιπους)...
...και άμα χρειαζόμαστε ειδικούς νόμους για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα, τότε μήπως πρέπει να σκεφτούμε λιγάκι κατά πόσο αξίζουμε την δημοκρατία; (έστω και στην σημερινή της μορφή)
z_armagedon
02/01/2016, 14:45
Ο πολιτικός είναι ένας άνθρωπος με στόχο ένα όραμα μιας μελλοντικής κοινωνίας.
Δεν είναι δεδομένο ότι θα το πετύχει ούτε ότι υπάρχει σαφής τρόπος ή χρονοδιάγραμμα για να το πετύχει.
Μην μπερδεύουμε την πολιτική με ΗΛΙΘΙΕΣ ατάκες "θα καταργήσουμε τον ενφια" κλπ μικροκομματικές ατάκες για να μας ψηφίσουν τα κορόιδα.
Αν η πολιτική είναι η τέχνη των ωραίων λογων και μονο, πάω πάσσο εχεις δίκιο.
Απλά θεωρώ ότι όραμα και στόχο, άλλος σε μικρότερο βαθμό και άλλος σε μεγαλύτερο, έχει ο κάθε άνθρωπος.
Για μένα πολιτικός είναι αυτός που έχει και σοβαρές προτάσεις για το πως το όραμα μπορεί να γίνει πράξη. Μόνο όραμα = συγγραφέας ή κάτι παραπλήσιο.
Όσο για τις ηλίθιες ατάκες, αν δεν μπορεί να τις κάνει πράξη ο καθένας μας, ας μην τις λέει. Ένας πολιτικός και μάλιστα εκλεγμένος, έχει υποχρέωση να τις κάνει πράξη. Το αν ευοδώσουν, αν ήταν σωστές, θα φανεί στο αποτέλεσμα.
Δε θεωρώ τους ψηφοφόρους κορόιδα. Εξαπατημένους τους θεωρώ λόγω όλων των παραπάνω. Γιαυτό και μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ κάποιο τρόπο να γίνουμε λίγο πιο σοβαροί. Το "μαυρο" δεν οδήγησε πουθενά μέχρι σήμερα.
Χρόνια πολλά!!!
Kostas156
02/01/2016, 20:28
Καταρχας χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους σας!!!Σε πολλα απο αυτα που ειπωθηκαν συμφωνω και σε πολλα αλλα διαφωνω και για αυτο θελω να παραθεσω καποιες σκεψεις ...Παιδες θεωρω πως σε αυτο το σαπιο οικονομικο συστημα (καπιταλισμος ή ''ελευθερη αγορα'' αν αυτο ακουγεται πιο ωραιο) που ζουμε υπαρχουν σκληρες νομοτελειες..νομοτελειες που κανενας μεσσιας πολιτικαντης δεν μπορει να τις ξεπερασει...Σε μια κοινωνια που το μονο κινητρο ειναι ο ανταγωνισμος και το κερδος λογικο ειναι και οι ανθρωποι που ζουνε μεσα σε αυτο να επηρεαζονται απο αυτο και να πραττουν αναλογως...Απο τοτε που γεννιεσαι αντιμετωπιζεσαι σαν εμπορευμα ...μεγαλωνεις μαθαινοντας οτι πρεπει να κοιτας την παρταρα σου και χεστηκες ρε αδερφε για το προβλημα του διπλανου...οτι σωστο σημερα ειναι να εχεις το κεφαλι σκυφτο και ολα θα περασουν αμα εχεις καλη καρδια...Σε καθε βαθμιδα της ζωης σου τα ιδια...απο το νηπιαγωγειο μεχρι και το πανεπιστημιο και μετεπειτα στον χωρο δουλειας σου...Βεβαια αν ειμαστε απο τους ''κατεχοντες'' δεν μου πεφτει λογος...αν ομως ειμαστε απο αυτους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα χρεος ολων μας ειναι να σηκωθουμε απο τον βουρκο και να ζησουμε την ζωη που μας αξιζει..Βεβαια αυτο δεν μπορει να γινει αμα σε αυτον τον βουρκο δεν ριξεις αυτους που ευθυνονται για αυτα που ζουμε...γιατι δεν ξερω ρε παιδια τι λετε εσεις αλλα τον παγκοσμιο πλουτο τον κατεχει ενα 6-7% και ισως πολυ να λεω...Απο την αρχη της δημιουργιας της κοινωνιας υπηρχε η συγκρουση...Συγκρουση 2 κοσμων...Απο την μια , της πλευρας που εχει πατησει επι πτωματων και ζει αρχοντικα και απο την αλλη της πλευρας που ζει για να δουλευει για να τρωνε οι αρχονταδες...Ιστορικα να το δουμε θα δουμε οτι μονο με εξεγερσεις που στοχο εχουν την αλλαγη του οικονομικοπολιτικου σχηματισμου ο ανθρωπος πηγε μπροστα..Απο την δουλοκτητικη κοινωνια πηγαμε στην φεουδαρχικη...Απο την φεουδαρχικη στην καπιταλιστικη..Αλλα αυτα εγιναν μονο οταν οι εκμεταλλευομενοι εριξαν τους εκμεταλλευτες τους...Δεν λεω , σημαντικες οι εκλογες και διαφωνω με την αποχη γιατι παντα ρε φουστη μου βρισκουν εναν τροπο να την εκμεταλλευονται οσο δεν παει , αλλα απο την αλλη δεν πιστευω οτι με τις εκλογες θα αλλαξουν τα παντα..Αρα μηπως να αναλαβουμε δραση σαν λαος... ετσι ωστε να ζουμε με αξιοπρεπεια αλλα και προοπτικη... ;) Μπορει να λεω λαλακιες , να κουραζω, αλλα ενιωθα την αναγκη να εκφρασω καποιες σκεψεις!!Και παλι χρονια πολλα κια ευχομαι οοοτι καλυτερο σε ολους!
stefanos
02/01/2016, 20:39
Απλά θεωρώ ότι όραμα και στόχο, άλλος σε μικρότερο βαθμό και άλλος σε μεγαλύτερο, έχει ο κάθε άνθρωπος.
Για μένα πολιτικός είναι αυτός που έχει και σοβαρές προτάσεις για το πως το όραμα μπορεί να γίνει πράξη. Μόνο όραμα = συγγραφέας ή κάτι παραπλήσιο.
Θα μπορούσες να μου πεις- περιγράψεις ένα "όραμα" κάποιου κόμματος πλήν ΧΑ και ΚΚΕ που τα γνωρίζουμε και έχουν τους πελάτες τους?
Μετά θα μπορούσαμε να δούμε εάν οι προτάσεις τους ή οι πράξεις τους συνάδουν με το όραμα, αλλά μέχρι τότε ...
z_armagedon
02/01/2016, 22:57
Για να μη χανόμαστε σε λαβύρινθους και άσκοπες τουλάχιστον για μένα συζητήσεις.
Η γνώμη μου πάντα, χωρίς να με ενδιαφέρει το αντίκτυπο της.
Η χα ΔΕΝ είναι κόμμα, συμμορία είναι.
Από την άλλη, αν και στη θεωρία του καλό ακούγεται ούτε το ΚΚΕ είναι πια κόμμα στην Ελλάδα του 2016 πλέον. Λαογραφικό μουσείο είναι που θα έπρεπε να τιμά αυτούς που θυσιάστηκαν για να συζητάμε εμείς εδώ σήμερα. Αλλά από όσα δείχνουν οι κινήσεις τους δεν είναι άξιοι ούτε αυτό να οργανώσουν.
Άλλο κόμμα στη σημερινή Ελλάδα αν θέλεις τη γνώμη μου (και από εδώ και κάτω με ενδιαφέρει και το αντίκτυπό της και οι λοιπές γνώμες) ΔΕΝ υπάρχει.
Σκέφτομαι ότι ίσως εσύ, ο stefanos , ίσως ο Vagelis , ίσως και εγώ, ίσως ο απλός καθημερινός με πολιτική σκέψη Έλληνας θα έπρεπε να βγει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Πως?
Με τον τρόπο που η κοινωνία και το σύνταγμά μας ορίζουν. Ένα νέο κόμμα, καθαρών ανθρώπων που έχουν δουλέψει έστω και μια μέρα στη ζωή τους και έχουν και κάποιες επιτυχίες να δείξουν.
Του πούστη, σίγουρα κάποιος από εμάς αξίζει, δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι άχρηστοι. Αυτοί που έχουμε πάνω σήμερα είναι αποδεδειγμένα πια ΑΧΡΗΣΤΟΙ όλοι τους. Εμείς όμως όχι.
Και εδώ έρχεται η κρίσιμη ερώτηση:
Εσύ Στέφανε θα τολμούσες να με ψηφίσεις εμένα που δε με λένε Α ή Β ή Γ και δε με ξέρει ούτε η μάνα μου, ή θα επέλεγες την περπατημένη για μια ακόμα φορά με κάποιον από αυτούς?
Ζήτησες να περιγράψω ένα όραμα. Είναι κοινό. Για όλους. Από τον Βαγγέλη που ξεκίνησε τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι, για τα κλασσικά κόμματα, φαντάζομαι και για σενα. Μια καλύτερη Ελλάδα που δίνει στους πολίτες της, όχι μόνο παίρνει. Και όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι θέμα οράματος όμως. Αυτό είναι το εύκολο.
Είναι θέμα πράξεων.
Όταν κάποιος βάλει πρόγραμμα, φραγμούς και όρια στα λόγια, και ξηλώσει τα σύνορα των πράξεων, τότε για μένα θα έχει γίνει η αρχή.
stefanos
02/01/2016, 23:26
Εσύ Στέφανε θα τολμούσες να με ψηφίσεις εμένα που δε με λένε Α ή Β ή Γ και δε με ξέρει ούτε η μάνα μου, ή θα επέλεγες την περπατημένη για μια ακόμα φορά με κάποιον από αυτούς?
Εύκολα.:lol:
Εσύ έχεις καμιά πιθανότητα να δείς το όνομά σου σε ψηφοδέλτιο?
KAKA TA ΨΕΜΜΑΤΑ.............
Πάρα πολλοί από αυτούς που ψηφίζουν τρέχουν για το βόλεμα,το κοκκαλάκι ακόμα και σήμερα.
Μαζί ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα φάγαμε,αυτοί το παντεσπάνι κι εμείς τα κόκκαλα.
Αλλιώς θα υπήρχε επανάσταση..!!
Αλλά ποιος να φωνάξει..??Αυτός που βόλεψε το παιδί του στη θεσούλα..??
Στο δήμο που τον προσέλαβαν εκεί που είχε 10 θέσεις και ήταν ο εκατοστός..??
Όπου μαζί με άλλους 89 παρείσακτους και άχρηστους βαράει μύγες..??
Γέμισε το δημόσιο και οι ΔΕΚΟ από τεμπέληδες παραπανίσιους...!!
Πως λοιπόν να μην πάνε να ψηφίσουν..?? Αφού αλισβερίσι είναι το πράμμα.
Προσωπικά βαρέθηκα πλέον να
πηγαίνω και να ρίχνω ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ μόνο για να νοιώθω ενεργός πολίτης.
Όταν βλέπω ότι η ύπαρξη των τριακοσίων και των κουστωδιών τους εξαρτάται
από τη δική μου παρουσία και ψήφο,που βλακωδώς επιμένω να πηγαίνω και να τη ρίχνω,
ε....τότε κάποια στιγμή θα γυρίσω τον ΚΩΛΟ και θα πω και εγώ αυτό που θέλουν
να ακούσουν το .....αι στο διάολο..!!
Όσο λιγότεροι γιαυτούς τόσο καλύτερα,αν γίνεται να βολεύονται μόνο αυτοί που ψηφίζουν
σαν ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ,θα ήταν το ιδανικό γιαυτούς.
Κι εμείς οι απ'έξω .............μαριονέττες,τα κορόιδα που συντηρούν το σύστημα.
nicksior
03/01/2016, 10:25
Αν συμφωνήσουμε όλοι στη Δίκαιη αγανάκτηση και αποστασιοποίηση, θα αλλάξει κάτι ? Ασκούμε πίεση? Τους νοιάζει?
Γυρνάω τον κώλο σημαίνει ότι είμαι υποψήφιος να τη «φάω» εκτός αν φοράω το «τσίγκινο» σωβρακάκι.. Εγώ λοιπόν που δεν το φοράω , δεν θα τον γυρίσω..
vangelis 64
03/01/2016, 18:03
Η ανθρωπότητα έχει χτιστεί πάνω στην ιεραρχία.Είμαστε πεπεισμένοι πως,για να τσουλήσει το πράγμα,χρειάζονται αρχηγοί.Οκ...
Το γεγονός όμως-και όχι η γνώμη μου-είναι ότι χύνεται αίμα,ανά τούς αιώνες τών αιώνων,αίμα που χύνεται έπειτα από προσταγές τών αρχηγών,έτσι;
Κατά τη γνώμη μου τώρα,ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η θηριώδης αυτή βία είναι η αγάπη.Που θα πει ότι δεν χρειάζομαι κανέναν χωροφύλακα για να συναλλαγώ μαζί σου.
Διότι δεν θέλω ούτε να σε εξαπατήσω ούτε να σε εκμεταλλευτώ.
αν λοιπόν θέλω να ζήσω αρμονικά και ειρηνικά,πού κολλάει ένα σύστημα εξουσίας;.
Προσέξτε,δεν λέω ότι αυτά που σκέπτομαι είναι πραγματοποιήσιμα τώρα,αλλά τι άλλο μπορεί να υπάρχει;
z_armagedon
03/01/2016, 20:57
Εύκολα.:lol:
Εσύ έχεις καμιά πιθανότητα να δείς το όνομά σου σε ψηφοδέλτιο?
Α. Ευχαριστώ!!!
Β. Σε υφιστάμενο με τίποτα όμως... Σε νέο πάλι, ΔΥΣΚΟΛΑ!!! :D
stefanos
03/01/2016, 21:05
Προσέξτε,δεν λέω ότι αυτά που σκέπτομαι είναι πραγματοποιήσιμα τώρα,αλλά τι άλλο μπορεί να υπάρχει;
Μα αυτό που υπάρχει τώρα.
Ομάδες ατόμων, κρατών, που θέλουν να εκμεταλλεύονται προκειμένου να περνάνε παραπάνω καλά απ ότι τους αναλογεί.
Όσοι είναι ενταγμένοι σε τέτοιες κοινωνίες προωθούν τέτοιου είδους πρακτικές βία πόλεμο...
vangelis 64
03/01/2016, 21:09
Μα αυτό που υπάρχει τώρα.
Ομάδες ατόμων, κρατών, που θέλουν να εκμεταλλεύονται προκειμένου να περνάνε παραπάνω καλά απ ότι τους αναλογεί.
Όσοι είναι ενταγμένοι σε τέτοιες κοινωνίες προωθούν τέτοιου είδους πρακτικές βία πόλεμο...
Εννοώ ποιά άλλη λύση υπάρχει για να μην είμαστε διαρκώς σε πόλεμο.Εκτός κι αν δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει σαν φυσιολογικό.Προσωπικά το θεωρώ τρέλλα.
stefanos
03/01/2016, 21:38
Εννοώ ποιά άλλη λύση υπάρχει για να μην είμαστε διαρκώς σε πόλεμο.Εκτός κι αν δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει σαν φυσιολογικό.Προσωπικά το θεωρώ τρέλλα.
Ο χριστιανισμός.
nikos_abel
03/01/2016, 22:21
Ο χριστιανισμός.
Γκουχ, αχμ, γκαχ, χμ......
RaGe_Raptor
03/01/2016, 22:25
Ο χριστιανισμός.
πάντως οι εκπρόσωποί του το τί κατάρες έχουν ρίξει τώρα τελευταία...!!!!!
κανονικά για αγάπη δε μιλάει?:D
Ο χριστιανισμός.
Ακριβώς.
Γκουχ, αχμ, γκαχ, χμ......
Ο stefanos αναφέρθηκε στον Χριστιανισμό, όχι στον Άνθιμο.
πάντως οι εκπρόσωποί του το τί κατάρες έχουν ρίξει τώρα τελευταία...!!!!!
κανονικά για αγάπη δε μιλάει?:D
Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού έχουν τόση σχέση με τον Χριστιανισμό όση έχουν συνήθως και οι Υπουργοί των ελληνικών κυβερνήσεων με το αντικείμενο του Υπουργείου που εκπροσωπούν.
Το για τι πράγμα μιλάει ευτυχώς είναι εύκολο για τον καθένα να το διαπιστώσει. Όλα κι όλα τα "quotes" του Χριστού αν τα μαζέψεις βγάζουν δε βγάζουν καμιά εκατοστή σελίδες. Όσο μιλάμε δε για Χριστιανισμό, μόνο τα δικά Του λόγια μετράνε.
Τα υπόλοιπα είναι απλά ερμηνείες ανθρώπων, οι οποίοι (αφού εξ' ορισμού όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι στα μάτια του Θεού) πότε λένε σωστά πράγματα και πότε πετάνε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα όπως όλοι μας...
vangelis 64
04/01/2016, 00:33
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος -ισμός που θα με κάνει ν' αλλάξω, χωρίς κανενός είδους βία, την αρνητική μου διάθεση.(θυμός,φθόνος κλπ)
Αυτό που καταλαβαίνω με τον όρο "Χριστιανισμός" είναι βασικά ο κλήρος,οι παππάδες που όλοι ξέρουμε τι σαπίλα υπάρχει εκεί μέσα.
Δυσκολεύομαι να βρώ σχέση ανάνεσα στη διδασκαλία τού Χριστού και τον Χριστιανισμό.Πιστεύω πως και ο ίδιος δεν ήταν Χριστιανός.:lol:
Βάλε τώρα και κάτι σταυροφορίες κάτι αφορισμούς και δεν συμμαζεύεται και άσ'τα να πάνε.
Και γιατί όχι ο βουδισμος; ή ο ινδουισμος; κι ο ταοισμος καλά τα λέει...
Και οι τρεις παραπάνω ίσως καλύτερα από τον χριστιανισμο... Αλλά κι ο χριστιανισμος σε γενικές γραμμές καλά τα έλεγε... Σαν πρωιμος κομμουνισμός... Χριστιανοί δεν υπάρχουν...τώρα θα μου πεις, υπάρχουν κουμμουνιστες σήμερα; τεσπα...
Ο "Δον Καμιλο" είναι ένα ευχάριστο θεατρικό έργο σχετικά με αυτά...
Ότι και να πιστεύει κάνεις βέβαια, καλό είναι να μην είναι τόσο ηλιθιος να πιστεύει ότι υπάρχει Θεός που να γουστάρει σφαγες και πόλεμο στο όνομα μου...
Μάλλον, δεν υπάρχει καν Θεός... Τεσπα..
Τι τα θες ρε Βαγγέλη.. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα θέλουν περισσότερα και πάντα θα υπάρχουν πολλοί χρήσιμοι ηλιθιοι που στο όνομα του Θεού και της σημαίας θα είναι διατεθημενοι να σφαξουν και να σφαχτουν για να τους τα δώσουν..
Το θέμα δεν είναι να ανοίξουμε θρησκευτική/θρησκειολογική συζήτηση και δεν ήταν αυτός ο λόγος που σχολίασα.
Να την κάνουμε αν θέλετε, αλλά σε ένα δικό της thread.
Αυτό που ήθελα ήταν απλώς να δείξω πως η απάντηση του στέφανου είναι η μόνη που στέκει.
Θέλεις να μην είναι Χριστιανισμός αλλά κάτι άλλο; Ταό, γιόγκα κτλ; μέσα...
Το θέμα είναι πως όταν το γενικότερο πρόβλημά σου είναι "γιατί οι άνθρωποι πηδάνε ο ένας τον άλλον", ο μόνος τρόπος να το λύσεις είναι να έχεις ένα περιβάλλον όπου το να πηδάς τον δίπλα δεν θα σε συμφέρει.
Και όσον αφορά τον απλό υλικό κόσμο, πάντα το να κλέβεις τον διπλανό θα σε συμφέρει.
Μόνο στον πνευματικό κόσμο (όπως θέλει να τον λέει ο καθένας ρε αδερφέ) δεν έχεις κέρδος κάνοντας μια αδικία.
Το πρόβλημα βέβαια εδώ, είναι πως για να το ρίξεις στον διαλογισμό πρέπει πρώτα να έχεις φάει κάτι.
Εκτός κι αν είσαι τόσο γκουρού που να τρέφεσαι με πράνα, αλλά και πάλι μέχρι να φτάσεις τέτοια επίπεδα "γκουρουσύνης", κάτι θα πρέπει να τρως.
vangelis 64
04/01/2016, 01:20
Το θέμα είναι πως όταν το γενικότερο πρόβλημά σου είναι "γιατί οι άνθρωποι πηδάνε ο ένας τον άλλον", ο μόνος τρόπος να το λύσεις είναι να έχεις ένα περιβάλλον όπου το να πηδάς τον δίπλα δεν θα σε συμφέρει.
Και όσον αφορά τον απλό υλικό κόσμο, πάντα το να κλέβεις τον διπλανό θα σε συμφέρει.
Δεν μπορώ να διαχωρίσω το υλικό από το πνευματικό.Ένα πράγμα είναι.Τώρα δηλαδή που γράφω στο πληκτρολόγιο,το υλικό μου σώμα εκτελεί τίς εντολές τού πνευματικού.Άρα πρέπει να υπάρχει αρμονία μεταξύ τους.
Στο ότι δεν υπάρχει αυτή η αρμονία βρίσκεται για μένα το πρόβλημα.
Που σημαίνει ότι το να κλέβω δεν με συμφέρει ολοκληρωτικά!Έτσι το καταλαβαίνω.
Που σημαίνει ότι το να κλέβω δεν με συμφέρει ολοκληρωτικά!Έτσι το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) όμως όλοι να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Οπότε, υπάρχει πρόβλημα.
vangelis 64
04/01/2016, 01:33
Δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) όμως όλοι να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Οπότε, υπάρχει πρόβλημα.
Σωστά.Το θέμα είναι να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ότι δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε.Μόνο έτσι μπορείς να φτιάξεις κάτι...αν δεις ότι πάει στραβά.
Γι' αυτό απεχθάνομαι τούς -ισμούς. Γιατί μάς κατευθύνουν στο αντίθετο.
Ως χριστιανισμό, φαντάζομαι, δέχεστε επιλεκτικά μόνο την καινή διαθήκη και τα υπόλοιπα βιβλία τα ρίχνετε κάτω από το χαλάκι. Χριστιανισμός v2.0 δηλαδή. Η πρώτη έκδοση δε θα είχε πολλή πέραση σήμερα, που το μέσο IQ ξεπερνάει το 50.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω το νόημα του να προτείνετε "λύσεις", οι οποίες δεν πλησιάζουν καν στο να είναι εφαρμόσιμες. Ναι, χαίρω πολύ, αν όλοι οι άνθρωποι ήταν καλοί, ο κόσμος θα ήταν τέλειος. Αλλά δεν είναι, ούτε θα γίνουν ποτέ. Βρείτε μια λύση γι'αυτό.
Ως χριστιανισμό, φαντάζομαι, δέχεστε επιλεκτικά μόνο την καινή διαθήκη και τα υπόλοιπα βιβλία τα ρίχνετε κάτω από το χαλάκι. Χριστιανισμός v2.0 δηλαδή. Η πρώτη έκδοση δε θα είχε πολλή πέραση σήμερα, που το μέσο IQ ξεπερνάει το 50.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω το νόημα του να προτείνετε "λύσεις", οι οποίες δεν πλησιάζουν καν στο να είναι εφαρμόσιμες. Ναι, χαίρω πολύ, αν όλοι οι άνθρωποι ήταν καλοί, ο κόσμος θα ήταν τέλειος. Αλλά δεν είναι, ούτε θα γίνουν ποτέ. Βρείτε μια λύση γι'αυτό.
ΓΙΝΕ ΙΕΧΩΒΑΣ.......
Αυτοί λένε τέτοια,βέβαια ενώ απολαμβάνουν την κοινωνία μας την ατελή και τα καλά της
παράλληλα μας μιλάνε για ένα ιδανικό κόσμο που ποτέ δεν θα υπάρξει.
Τι καλή η θεωρία ,εξασφαλίστε μου εσείς την σωστή πολιτεία και εγώ θα πουλάω θεωρία.
Μήπως οι πρόγονοι τι έκαναν μιλούσαν για δημοκρατία και είχαν από 5 δούλους ο καθένας.
Είτε δεν κατάλαβες τι λέω, είτε δε βγάζεις κανένα απολύτως νόημα.
Έχετε δεν έχετε, πάντα το θέμα το γυρνάτε εκεί. Το γράφω εδώ λοιπόν για να το έχω πρόχειρο και για τις υπόλοιπες φορές που θα χρειαστεί...
Ο Χριστιανισμός έχει κάποια χαρακτηριστικά που συνδυασμένα δίνουν ένα συμπέρασμα.
Δέχεται πως ο Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός. Εσύ μπορείς βέβαια να διαφωνήσεις με αυτό, αλλά από τη στιγμή που κρίνεις τον Χριστιανισμό, τον κρίνεις με βάση αυτό.
Τον δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός όταν κατέβηκε στη Γη. Και αφού ο Χριστιανός δέχεται πως ο Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός (είπαμε, δεν έχει σημασία αν εσύ το δέχεσαι, απλώς κρίνουμε με βάση τα δεδομένα του Χριστιανισμού) και πως ο Θεός είναι τέλειος, ό,τι και να διαφωνεί με όσα είπε, είτε είναι γραπτό είτε προφορικό, δεν είναι μέρος της θρησκείας.
Αυτό σημαίνει πως ο Χριστιανισμός στην ουσία δεν είναι ούτε καν ολόκληρη η Καινή Διαθήκη, αλλά 1)τα "quotes" όπως αποδίδονται από τους 4 Αποστόλους και 2) κατ' επέκταση, ό,τι δίδαγμα προέρχεται από αυτούς τους 4 με το σκεπτικό πως ο ίδιος ο αρχηγός της θρησκείας τους εμπιστεύτηκε αρκετά ώστε να τους κάνει μαθητές Του.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφικές αναλύσεις και ερμηνείες πάνω σε αυτά και μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να βρεις χιλιάδες επιλήψιμα πράγματα σε βιβλία και λόγια και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα διαφωνήσει μαζί σου.
Λάβε υπόψη όμως το εξής:
Σε μια θρησκεία που διδάσκει τη μετριοφροσύνη και την ταπεινότητα, το προσωνύμιο της Θεοτόκου (που σύμφωνα με τη θρησκεία αυτή βρίσκεται πάνω από Αγγέλους και Αγίους) είναι απλώς «Παναγία» (θετικός βαθμός), ενώ ο εκάστοτε μητροπολίτης και αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο αποκαλείται «Παναγιώτατος». Στον υπερθετικό δηλαδή, δύο βαθμούς πιο πάνω από την ίδια την Παναγία.
Πες μου λοιπόν εσύ τι σχέση έχει με τον Χριστιανισμό κάποιος που θέλει (ή έστω δέχεται) να τον αποκαλούν με 2 βαθμούς πάνω από την Παναγία.
Επίσης, το μέσο IQ δεν έχει καμία σχέση. Ποτέ δεν ήταν 50 το μέσο IQ.
Αυτή τη στιγμή εσύ κι ο καθένας άλλος έχει την δυνατότητα να κρίνει τον Χριστιανισμό (ή μάλλον αυτούς που φέρονται να τον εκφράζουν επίσημα) με βάση κάποιες γενικώς παραδεκτές ηθικές αξίες, ξεχνώντας πως οι ηθικές αξίες αυτές είναι οι γενικότερες του Δυτικού κόσμου, οι οποίες προέρχονται από τις διδαχές του Χριστιανισμού (και της Αρχαίας Ελλάδας) μέσω ακριβώς αυτής της διαδικασίας της «διαλογής αξιών».
Αφού όμως έχεις εσύ (ως σύγχρονος Ευρωπαίος πολίτης υποθέτω) το δικαίωμα να κάνεις αυτή τη διαλογή, γιατί δεν το αναγνωρίζεις και στους διπλανούς; Διπλά στάνταρ;
Αν υπήρχε εφαρμόσιμη λύση θα είχε ήδη εφαρμοστεί. Κουβέντα κάνουμε.
Δε θα συζητήσω πάλι για θρησκείες.
Κουβέντα κάνουμε, σαφώς, αλλά το να συζητάμε σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο δεν έχει κανένα νόημα. Σκοπός κάθε συζήτησης είναι να βρεθεί μια λύση, να πέσουν έστω κάποιες προτάσεις στο τραπέζι κι όχι απλά να συζητάμε για να συζητάμε. Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Ναι, οι άνθρωποι δεν είναι καλοί. Αν όλοι ήταν καλοί και σκέφτονταν το κοινό καλό, τότε όλα θα λειτουργούσαν άψογα, με αρχηγούς ή χωρίς. Το πρόβλημα δεν είναι στο σύστημα, αλλά στον άνθρωπο.
vangelis 64
05/01/2016, 00:42
Όταν τού έδωσα προτεραιότητα,εκεί που την είχα,μού χαμογέλασε και πέρασε χαιρετώντας.Αισθανόταν χαρούμενος και μάλλον αμήχανος...Εγώ στο μηχανάκι,αυτός στο αυτοκίνητο.
Αλλά έφυγε χαμογελαστός.Χάρηκα κι εγώ.Χάρηκα από ψωροπερηφάνεια για το κατόρθωμά μου...για το αυτονόητο δηλαδή!! Αλλά και από χαρά που τού έφτιαξα,όχι τη μέρα,
αλλά το επόμενο φανάρι.
Δεν θα μουτζώσει και δεν θα κορνάρει....δεν υπάρχει λόγος.Θα χαμογελάσει.Ίσως επειδή τού έδωσα τη σημασία που γύρευε...ίσως χίλα δυο.
Ξέρετε τι κατάλαβα; ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μην τα βαζετε με τους πολιτικους, το πιανετε λαθος το θεμα. Ο κλεφτης παυει να λεγεται κλεφτης αν του ανοιξεις την πορτα απο μονος σου, τον φωναξεις μεσα , του πεις παρε οτι θελεις, τον κερασεις καφεδακι και μετα φυγει. :rolleyes: Κλεφτης λεγεται αυτος που θα σε αιφνιδιασει. Οι πολιτικοι δεν αιφνιδιασαν κανεναν, καποιοι τους εδωσαν τα κλειδια, τους εδειξαν και που μενουν και τους ειπαν καντε οτι θελετε. Τις ευθυνες να τις ψαξετε στον γειτονα σας, στον μπαμπα σας, στην μαμα σας, στον φιλο σας και οπου αλλου εχετε κεφι. Οι γονεις επειδη ετυχε να μας γεννησουν δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι και εξυπνοι και καλοι ανθρωποι. Το κακο ξεκιναει μεσα απο το σπιτι, μην κρυβομαστε και κλαιγομαστε και ριχνουμε τις ευθυνες αλλου για να μη χαλασουμε τη ζαχαρενια μας.