PDA

View Full Version : Μποτες ...γνωμες.

Pan (dvs)
01/01/2016, 18:29
Ψαχνοντας για τουριστκες μποτες ξεχωρισα καναδυο.Με 150 ταβανι,για πειτε καμμια γνωμη.

Τις παρακατω τις εχει δοκιμασει κανενας?

TOURING GOLD SUOMY 105 ευρω.
349341
mcmotor.gr

DAINESE Tempest Boots D-WP 158 ευρω
349343
motoexpert.gr

Billymuse
01/01/2016, 18:33
Ψαχνοντας για τουριστκες μποτες ξεχωρισα καναδυο.Με 150 ταβανι,για πειτε καμμια γνωμη.

Τις παρακατω τις εχει δοκιμασει κανενας?

TOURING GOLD SUOMY 105 ευρω.
349341
mcmotor.gr

DAINESE Tempest Boots D-WP 158 ευρω
349342
motoexpert.gr

την δευτερη την είχα σαν πρώτη επιλογή μέχρι που τελικά αγόρασα αυτη τη μπότα (https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/st-trq-tour-gore-tex-detail.html) με λίγα παραπάνω και δικαιώθηκα ;) πάντως μου κάνει που την έχει ανεβάσει την τιμή της γιατι την είχα πάρει απο κει στα 200 ευρο

giannis21
01/01/2016, 18:52
απο εδω δες μηπως σου κανει κατι

http://www.stelpet.gr/gr/el/catalog/apparel-mpotes/brand-sidi

Pan (dvs)
01/01/2016, 18:55
απο εδω δες μηπως σου κανει κατι

http://www.stelpet.gr/gr/el/catalog/apparel-mpotes/brand-sidi

Ρε Γιαννη ξερω που θα βρω,ρωταω για κατι δοκιμασμενο.:beer:

Επισης με ενδιαφερει αν εχει δοκιμασει κανεις αυτες των φωτο,

taisteal
01/01/2016, 18:56
150 ειναι λιγα για μποτες...
Οι καλυτερες ειναι με goretex
Gaerne αν βρεις,εξαιρετικες

Leon67
01/01/2016, 19:04
Εγώ πάντα προσπαθώ να αγοράζω από κατασκευαστές που ειδικεύονται σε αυτό που ψάχνω. Σε μπότες κοίτα Sidi, Gaerne, Styl Martin, TCX όλο και κάτι θα βρείς στοις επερχόμενες εκπτώσεις. Από Dainese μπότες δεν είχα μείνει και πολύ ευχαριστημένος ως προς την αντοχή στο χρόνο. Ίσως είναι φασον... Οι Sidi με ίδια χρήση κρατησαν πολύ περισότερο. Εάν τυχόν βρείς τίποτα Daytona στα 200 και κάτι ευρώ μην το σκεφτείς, πάρτες είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε μοτο-μπότα.

spyrakos35
01/01/2016, 19:05
Σε μποτες ΜΟΝΟ goretex

giannis21
01/01/2016, 19:09
Ρε Γιαννη ξερω που θα βρω,ρωταω για κατι δοκιμασμενο.:beer:

Επισης με ενδιαφερει αν εχει δοκιμασει κανεις αυτες των φωτο,

και γω για δοκιμασμενο το εστειλα!sidi!οχι ομως καποιο απο τα συγκεκριμενα μοντελα.

Pan (dvs)
01/01/2016, 19:25
Εγώ πάντα προσπαθώ να αγοράζω από κατασκευαστές που ειδικεύονται σε αυτό που ψάχνω. Σε μπότες κοίτα Sidi, Gaerne, Styl Martin, TCX όλο και κάτι θα βρείς στοις επερχόμενες εκπτώσεις. Από Dainese μπότες δεν είχα μείνει και πολύ ευχαριστημένος ως προς την αντοχή στο χρόνο. Ίσως είναι φασον... Οι Sidi με ίδια χρήση κρατησαν πολύ περισότερο. Εάν τυχόν βρείς τίποτα Daytona στα 200 και κάτι ευρώ μην το σκεφτείς, πάρτες είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε μοτο-μπότα.

Εχω Sidi Vertigo ,ψαχνομαι σε κατι ποιο μαλακο.

theofilos888
01/01/2016, 19:29
Για μποτες εχω να προτεινω καουμποϋκες!!! χαχαχαχαχαχαχαχα :evil: Περα απο την πλακα εχω κατι tcx στα 160 ευρω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος!

Pan (dvs)
01/01/2016, 19:31
Για μποτες εχω να προτεινω καουμποϋκες!!! χαχαχαχαχαχαχαχα :evil: Περα απο την πλακα εχω κατι tcx στα 160 ευρω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος!

Θυμασαι ποιες και απο που?

Ζεύκας
01/01/2016, 19:57
Oι τουριστικές κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλές.

Εαν πχ φας τούμπα και πέσει η μηχανή στο πόδι σου (και συρθήτε) τι είδους μπότα θα ήθελες να φοράς;
τουριστική ή racing; Επειδή μου έχει τύχει νιώθω τυχερός που φόραγα τον δεύτερο τύπο.

Νταξ δεν λέω να πας σε hardcore καταστάσεις αλλά θα σου πρότεινα να πας για τη sidi fusion.
Μην λυπηθείς τα έξτρα χρήματα. Έχω τις vertigo corsa από το 2006. τις φοράω εντός κι εκτός πίστας.
Ένα ζευγάρι καλές μπότες θα τις έχεις πολλλλλύ καιρό.

Επίσης το goretex δεν είναι λίγο υπερεκτιμημένο;

Ζεύκας
01/01/2016, 20:01
Εχω Sidi Vertigo ,ψαχνομαι σε κατι ποιο μαλακο.

πόσο καιρό τις έχεις; τις περιποιήσαι με κρέμα για δερμάτινα; εάν ναι, θα μαλακώσουν.

εγώ με τις δικές μου μετά από λίγο καιρό ανέβαινα σκαλιά τροχάδην.

Leon67
01/01/2016, 20:03
StylMartin Delta R212, 196 στο site του BAXAVANI. Eίχα το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο. Κάτι θα κόψουν.
Gaerne εάν βρείς να δοκιμάσεις, νομίζω δεν έχει πιά αντιπρόσωπο.
Sidi έχω τοις Vertigo Goretex αλλά δεν είναι για πολύ touring. Koίτα Tour Rain 189 στον Τζορτζο.
Το FC Moto έχει Daytona με 250 περίπου. Κοίτα εάν έχει μείνει κάτι σε Eliofil S.A.

Billymuse
01/01/2016, 20:05

Εαν πχ φας τούμπα και πέσει η μηχανή στο πόδι σου (και συρθήτε) τι είδους μπότα θα ήθελες να φοράς;
τουριστική ή racing; Επειδή μου έχει τύχει νιώθω τυχερός που φόραγα τον δεύτερο τύπο.

Νταξ δεν λέω να πας σε hardcore καταστάσεις αλλά θα σου πρότεινα να πας για τη sidi fusion.
Μην λυπηθείς τα έξτρα χρήματα. Έχω τις vertigo corsa από το 2006. τις φοράω εντός κι εκτός πίστας.

σε λιγες περιπτώσεις ναι! αλλα σε γενικές γραμμές κάνει πολυ δουλεία..ειδικά στα κρύα κρατάει σε καλη θερμοκρασία το πόδι (με την κατάλληλη κάλτσα) και αναπνέει κιολας

SHOOTER045
01/01/2016, 20:10

Προσυπογραφω για tcx Πάνο δοκιμασμένη

SHOOTER045
01/01/2016, 20:19

http://www.bikers-world.gr/el/x-five-waterproof.html

Πανό
Αυτές φοραω εγώ.
Ενα ζευγάρι έλιωσε και ειμαι στο δεύτερο.
Πολυ καλη ποιότητα δέρμα ,θέλει βερνίκι για να μαλακώσει, στην αρχή είναι σκληρές αλλά μαλακώνουν.
Αδιαβροχες υπό συνθήκες, στο πολύ και συνεχόμενο θα μπασουν.
Αν τις βςρνικωσεις κρατάνε ποιο πολυ νερό

349347

Το κατω ειναι αλοιφή της grangers για goretex και οχι μόνο.
Αδιαβροχοποιει τα δερμάτινα, παπούτσια-, μπουφάν και κρατάει πολυ καιρό, μήνες.
Το πανω είναι βερνίκι με κερί .
Και τα δυο τα χρησιμοποιώ χρόνια τώρα

theofilos888
01/01/2016, 20:26

Αν λες για τις καουμποϋκες δε θυμαμαι! Τις tcx τις ειχα παρει απο την colori. Tcx airtech.

George_M.
01/01/2016, 21:15
πηρα αυτες (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=747&new=0&offer=0&pop=0&com=0&cat=73&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=1) φετος κ ομολογω οτι ζεσταθηκε το ποδαρακι μου.
ασε που εχουν τελια εφαρμογη (σωστο καλαποδι) κ καλα προστατευτικα

amyroukai
01/01/2016, 21:29
Dainese fulcrum._

spyrakos35
01/01/2016, 21:30

+1300

Αφησα τις τουριστικες για πληρως αγωνιστικες goretex για τους λογους που γραφεις....

Ολη την Ιταλια καταβαση με βροχα οι goretex δεν εμπασαν υποψια σταγονας......
Θεωρειται το καλυτερο υλικο και επειδη δε μιλαμε για μπουφαν ή παντελονι που θα βαλεις απο πανω αδιαβροχο, δεν κανω εκπτωσεις (οχι γκετες αρνουμαι να βαλω)

dimmie_72
01/01/2016, 21:49
οτιδήποτε αφορά την μπότα, χωρίς επί τόπου δοκιμή κατά τη γνώμη μου μπορεί να αποδειχθεί πεταμένα λεφτά.

παίζουν διάφορες γραμμές (η dainese πχ έχει στενή γραμμή), αλλά και διαφορά στα νούμερα.

amyroukai
01/01/2016, 21:53
Λεπον επειδή πολλά γράφετε για ασφάλεια...

Δις ιζ αξιντεντ.
349349

Η γουβα στο πισω φτερό, ο γοφός μου.
Οι πόρτες ειναι τσακισμένες απο τα καγκελα.
Το μαύρο σημάδι στο κάτω μέρος της εμπρός πόρτας, οι fulcrum που ειναι ηδη εξαετίας και μετράνε δυο πτωσεις ακομα...
Ουτε μελανιά. Λιγο πονεσε ο γοφός την επόμενη, λογικό.

Νομίζω φέτος ενιωσα πρωτη φορα υγρασια, τις φοράω καθημερινά, δεν τις εχω λαδωσει/κερωσει/γρασσαρει ποτε. Το νομίζω το λεω γιατι ιδρωνουν τα ποδια μου αρκετα, οποτε ισως και να μην εφταιγε η βροχη. Εχουν μπει και σε ποταμι και σε θαλασσα...

Pan (dvs)
02/01/2016, 09:11
πόσο καιρό τις έχεις; τις περιποιήσαι με κρέμα για δερμάτινα; εάν ναι, θα μαλακώσουν.

εγώ με τις δικές μου μετά από λίγο καιρό ανέβαινα σκαλιά τροχάδην.

Οι Sidi ειναι σε αριστη κατασταση,καλες αλλα οτι και να κανω σκληρες.Φυσικα και τις περιποιουμε ,αλλα τα περιθωρια τους ειναι πολυ μικρα.
Το κακο ειναι οτι δεν εχουνε μεγαλο περιθωριο και τον χειμωνα μπορω να βαλω μονο λεπτες ισοθερμικες καλτσες.Οταν ξεκιναω με -5 απο ενα σημειο και μετα,αρχιζουνε να παγωνουνε τα ποδια.

Απο τη στιγμη που ο αστραγαλος μου βρεθηκε αναμεσα στη δικη μου μηχανη και τη μηχανη ενος φιλου και τον γλυτωσα,τις εκτιμησα ακομη περισσοτερο.Αν ητανε τουριστικη δεν ξερω τι θα γινοτανε.

Οπως και να χει ομως εγω για καποιες διαδρομες κρινω οτι θα ητανε πιο ασφαλες να φοραω πιο ευκαμπτη μποτα.Η λογικη λεει οτι αν φορουσαμε πανοπλια δεν θα παθαιναμε τιποτε.Αλλα ειναι πραγματικα ετσι?

Μερικες φορες εισαι πιο ασφαλης οταν αισθανεσαι ανετα με τον εξοπλισμο σου.

aris xj
02/01/2016, 11:03
349354

8ετιας mega λεει το μοντελο,ποτε δεν εβαλαν νερο....

βαζω συχνα λιπος αδιαβροχοποίησης

περυσι αρχισε να ανοιγει το σολακι..κολληθηκε και νο προμπλεμ..

νταινεσε φιλου βγηκε φυλλο φτερο...σε δυο χρονια και χωρις βαρια χρηση...μπορει να ετυχε κιολας

υγ. βαζουμε λιπος πριν βραχουν....οταν βραχουν τις αφηνουμε να στεγνωσουν μονες τους,οχι με πιστολακι οχι πανω σε καλοριφερ.
και μετα ξανα γρασσο λιπος κλπ κλπ..για να κρατησουν λιγο παραπανω δεν ειναι και φθηνες..

μην παρετε πολυκαιρισμενο μοντελο τα υλικα δεν κρατανε για παντα...οι κολλες ξεραινονται ,ας ειναι και μεσα στο κουτι τους...

πρωην παπουτσας σπικινγκ:wave2:

ionized
02/01/2016, 11:21
http://www.stelpet.gr/gr/el/products/sidi-dry-road-rain

φοραω αυτες 2 χρονια τωρα.ζεστες,για να περασει νερο πρεπει να μπεις στην θαλασσα και πολυ ανετες
η εμπειρια μου απο νταινιζ ειναι κακη γιαυτο και δεν την προτεινω.

paramedic
02/01/2016, 16:50
Κάποιος πιο πάνω είπε για Daytona. Αν μπορείς να βρεις και σε καλή τιμή πάρτες χθες κιόλας. Απίστευτες μπότες. 5 χρόνια τις είχα και είχαν και ένα καλό ατύχημα στο ενεργητικό τους όπου μου έσωσαν το πόδι. Δεν βρήκα σε καλή τιμή ξανά (180 τις είχα πάρει)και πέρυσι πήρα Dainese. Μέχρι τώρα καλές αποδείχτηκαν αλλά έχουν σπάσει πολύ και έχει φθαρεί και η σόλα αρκετά παρόλο που είναι για adventure χρήση όπως λένε(η αλήθεια είναι ότι αλλάζει η σόλα αλλά άντε να βρεις Ελλάδα) και δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν. Επίσης πράγματι το gore tex είναι το καλύτερο για μπότα ως το πιο αναπνέον υλικό που υπάρχει μέχρι τώρα.

free rider
02/01/2016, 17:11
ειλικρινά πάντως,
όταν φοράτε μπότες να προσέχετε να έχουν ισχυρά προστατευτικά στο πλάι για τον αστράγαλο και μπροστά για το καλάμι
δεν το φανταζόμουνα ότι μπορεί να χρειαστεί το προστατευτικό του αστραγάλου όταν πέφτεις...

rider
02/01/2016, 18:25
αν σου κάνει το μέγεθος ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147620). στην τιμή θα τα βρούμε...

pipe_smoker
02/01/2016, 18:33
Ό,τι ακριβώς είπε κι ο Αμυρού.

Έχω τις Fulcrum κοντά 5-6 χρόνια, και δεν έχουν κάνει κιχ.

Σχετικά με το μαλακή vs σκληρή μπότα, εγώ έχω να πω ένα πράγμα.

Ο καλύτερος εξοπλισμός είναι ο εξοπλισμός που τον φοράς.-

Και sidi vortice ή δεν ξέρω γω τί άλλο σιδεροπάπουτσο να πας να πάρεις, άμα το φοράει η ντουλάπα σου κι όχι το πόδι σου δεν πρόκειται να σε προστατέψει.

Εγώ τις Fulcrum τις φορούσα κάθε μέρα στη σχολή, πήγαινέλα με τη μηχανή, ανεβοκατέβαινα σκάλες, πήγαινα από το ένα κτήριο στο άλλο κλπ, και το απόγευμα γυρνούσα σπίτι και τα πόδια μου ήταν σε νορμάλ κατάσταση.
Αντίστοιχα τις φοράω και στη δουλειά κλπ.

Αν ήθελα την προστασία και την ασφάλεια που έχουν οι racing μπότες, ή που θα τις έπαιρνα και δε θα τις φορούσα ποτέ (γιατί these boots ain't made for walking), ή που θα κουβάλαγα μαζί μου κι ένα ζευγάρι παπούτσια για να αλλάζω (ούτε αυτό παίζει).

Οπότε κάλλιο μια πιο μαλακή μπότα που θα τη φοράς και δε θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή, παρά μια σκληρή μπότα που τις μισές μέρες θα την αφήνεις σπίτι και θα φεύγεις με το loafer:p

amyroukai
02/01/2016, 18:42
Η με τα σταρακια, κυρ πλοιοκτητη...

theofilos888
02/01/2016, 18:48
Η με τα σταρακια, κυρ πλοιοκτητη...

Δεν ειναι πλοιο το μαστοδοντο. Ο σπυρακος ειναι ο καπεταν φουρτουνας!

pipe_smoker
02/01/2016, 20:01
Δεν ειναι πλοιο το μαστοδοντο. Ο σπυρακος ειναι ο καπεταν φουρτουνας!

Όμοιος ομοίω αει πελαζει:lol:

McTalas
03/01/2016, 10:29
Φοραω απο το 2008 καθε μερα ολη μερα ενα ζευγαρι alpinestars smx-plus. Μου εχουν σωσει την ποδι 3 φορες. Παω παντου τωρα πια μπαζουν νερο απο παντου ( και φοραω γκετες) αλλαξα την σόλα σε τζαγκαραδικο και συνεχιζουν να κανουν την δουλεια τους. Για μενα η επιλογή ειναι μονο racing.

harris_x
05/01/2016, 08:16
Είχα τις oxtar (πλέον TCX) gore tex και απο το 2007 μέχρι πέρυσι δεν ειχαν μπασει σταγόνα.
Δεν γλιστρουσαν και για καθε μέρα που τις φορούσα ηταν ο,τι έπρεπε.

Άνοιξαν απο τη χρήση και ίσως λόγω του ότι δεν έβαλα ποτε λίπος ή κατι τέτοιο και τις αντικατέστησα με τις Alpinestars Web Goretex. Ειμαι ικανοποιημένος αν και εχω την αίσθηση οτι μάλλον γλιστράνε λιγάκι....

Edit: αν σε ενδιαφέρει καθημερινή χρήση ξεχνα τις racing που σου προτείνουν παραπάνω. Αν τις θέλεις για βόλτες ταξιδάκια κλπ... Τοτε ναι, ίσως ειναι καλύτερα να επιλέξεις κάποια τέτοια.

Pan (dvs)
05/01/2016, 13:45
Είχα τις oxtar (πλέον TCX) gore tex και απο το 2007 μέχρι πέρυσι δεν ειχαν μπασει σταγόνα.
Δεν γλιστρουσαν και για καθε μέρα που τις φορούσα ηταν ο,τι έπρεπε.

Άνοιξαν απο τη χρήση και ίσως λόγω του ότι δεν έβαλα ποτε λίπος ή κατι τέτοιο και τις αντικατέστησα με τις Alpinestars Web Goretex. Ειμαι ικανοποιημένος αν και εχω την αίσθηση οτι μάλλον γλιστράνε λιγάκι....

Edit: αν σε ενδιαφέρει καθημερινή χρήση ξεχνα τις racing που σου προτείνουν παραπάνω. Αν τις θέλεις για βόλτες ταξιδάκια κλπ... Τοτε ναι, ίσως ειναι καλύτερα να επιλέξεις κάποια τέτοια.

Κατσε ρε φιλε και λιπος να εβαζες ποσο παραπανω να κρατουσανε?Μια χαρα σε πηγανε.

Racing εχω ουτως η αλλως και ειναι μια χαρα.Για πιο καθημερινη χρηση τις ηθελα και οι τουριστικες ειναι μονοδρομος.

Χαρη στη συνδρομη και οχι μονο, ομορφαντρα συμφορουμιτη,ταξιδευουνε προς τα Γιαννενα.

aldel
05/01/2016, 13:55
Alpinestars Web Goretex κι από μένα. Τις έχω εδώ και πέντε χρόνια, τις φοράω χειμώνα-καλοκαίρι μες την πόλη και σε ταξίδια παντός καιρού, από καύσωνα μέχρι καταιγίδες και χιόνια. Φέτος σε μια καλή βρόχα νομίζω πως βάλανε λιγάκι νερό, πρώτη φορά μετά από τόση χρήση, το βρίσκω φυσιολογικό, συντήρηση-κεριά-λάδια-ξύδια δεν τους έχω κάνει ποτέ.

Από προστασίες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (δάχτυλα-αστράγαλοι και λίγο πιο χοντρό δέρμα στην κνήμη, όσο φτάνει), αλλά τη δουλειά τους την έκαναν μια χαρά σε μια βαρβάτη αγοραπωλησία γης πριν 2-3 χρόνια.

Τις είχα πάρει γύρω στο 200 γιούρια τότε από μοτοδυναμική, παίζει και να είναι πιο φτηνές τώρα. Α, και όντως ψιλογλιστράνε...

pipe_smoker
05/01/2016, 15:01
Α, και όντως ψιλογλιστράνε...

Δεν ξέρω πώς μπορεί να το εννοεί φυσικά ο καθένας το γλίστρημα, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει μπότα που να βεντουζάρει σε ελληνική άσφαλτο με φουλ γλίτσα πχ, ή σε πεζοδρόμιο την ώρα που βγαίνεις από το γκαράζ.

Κι εγώ έχω πάει να φύγω κανά δυο φορές σταματώντας σε φανάρι την ώρα που έβαζα κάτω το πόδι.
Τη μία πάτησα διαχωριστική γραμμή/διάβαση, και την άλλη πάλι κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με απλό παπούτσι όμως δεν υπάρχει καν σύγκριση.

aldel
05/01/2016, 15:12
Κι εγώ έχω πάει να φύγω κανά δυο φορές σταματώντας σε φανάρι την ώρα που έβαζα κάτω το πόδι.

Σε σχέση με απλό παπούτσι όμως δεν υπάρχει καν σύγκριση.

Καλά, εννοείται. Απλά με τις συγκεκριμένες μου φαίνεται οτι ψιλοφεύγω λίγο πιο εύκολα σε τέτοιες φάσεις από άλλες μπότες που είχα παλιότερα. Τίποτα το τρομαχτικό, απλά το έγραψα για να τα λέμε όλα...

harris_x
05/01/2016, 15:12
Κατσε ρε φιλε και λιπος να εβαζες ποσο παραπανω να κρατουσανε?Μια χαρα σε πηγανε.
Ναι ρε 'συ εννοείται, μακάρι να κρατήσουν τόσο και οι web.

Χαρη στη συνδρομη και οχι μονο, ομορφαντρα συμφορουμιτη,ταξιδευουνε προς τα Γιαννενα.καλοφόρετες λοιπόν!

harris_x
05/01/2016, 15:15
Δεν ξέρω πώς μπορεί να το εννοεί φυσικά ο καθένας το γλίστρημα, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει μπότα που να βεντουζάρει σε ελληνική άσφαλτο με φουλ γλίτσα πχ, ή σε πεζοδρόμιο την ώρα που βγαίνεις από το γκαράζ.

Σε σχέση με απλό παπούτσι όμως δεν υπάρχει καν σύγκριση.κι όμως, αν η μπότα είναι καλή βεντουζάρει ακόμα και σε λάδια.
οι oxtar δεν γλίστρησαν ποτέ και πουθενά.

οι web με προβλημάτισαν απο την πρώτη μέρα... όπου είπα οτι μπορει να συμβαίνει λόγω καινουργιλας αλλα δυστυχώς δεν ήταν έτσι...

dimmie_72
05/01/2016, 15:21
οι web με προβλημάτισαν απο την πρώτη μέρα... όπου είπα οτι μπορει να συμβαίνει λόγω καινουργιλας αλλα δυστυχώς δεν ήταν έτσι...

το ίδιο με alpinestars andes τώρα που το λες... :hmm:

virus
05/01/2016, 17:32
εστιαζω σε αυτο που ειπες. "οτι μπορεις να βαλεις μονο λεπτη ισοθερμικη καλτσα" πιστευω πηρες λαθος νουμερο γιαυτο παγωνει το ποδι σου.

Pan (dvs)
05/01/2016, 17:56
εστιαζω σε αυτο που ειπες. "οτι μπορεις να βαλεις μονο λεπτη ισοθερμικη καλτσα" πιστευω πηρες λαθος νουμερο γιαυτο παγωνει το ποδι σου.

Βρε βαζω και χοντρη,απλα εαν χρειαστει να περπατησω,δεν βολευουνε.

Οπως και να χει οι Racing ειναι μονο για να καβαλας τη μηχανη,αλλιως γινονται κουραστικες.

DAYMAN
05/01/2016, 18:39

λαθος νουμερο τι εννοεις καλτσα η μποτα;

virus
05/01/2016, 21:06
μποτα ενοουσα. αλλα ειπε ο παναγιωτης οτι βαζει κανονικα και χοντρη καλτσα. καλο ειναι ναχει λιγο αερα η μποτα να μην ειναι σφιχτη.

pipe_smoker
05/01/2016, 21:25
κι όμως, αν η μπότα είναι καλή βεντουζάρει ακόμα και σε λάδια.
οι oxtar δεν γλίστρησαν ποτέ και πουθενά.

Τί να σε ειπώ?....

Εγώ με τις fulcrum όπως σου τα είπα.

Με παπούτσια καμία σχέση εννοείται, αλλά πρωί πρωί στην κάργα υγρασία στο πεζοδρόμιο, μπορεί να χαζογλιστρήσει το πόδι μου λίγο.

Billymuse
05/01/2016, 21:33
Τί να σε ειπώ?....

Εγώ με τις fulcrum όπως σου τα είπα.

Με παπούτσια καμία σχέση εννοείται, αλλά πρωί πρωί στην κάργα υγρασία στο πεζοδρόμιο, μπορεί να χαζογλιστρήσει το πόδι μου λίγο.

απτη νύστα θα γλιστρίσει όχι απο την υγρασία :D
καλοφόρετες Παναγιώτη :beer:

pipe_smoker
05/01/2016, 21:35
απτη νύστα θα γλιστρίσει όχι απο την υγρασία :D
καλοφόρετες Παναγιώτη :beer:

Δεν αποκλείεται:p

Αν το καλοφόρετες πάει σε εμένα, τις έχω 5-6 χρόνια:lol:

Αν πηγαίνει στον άλλο Παναγιώτη, όντως καλοφόρετες:beer:

7Tolis
06/01/2016, 07:22
Ένας τσαγκάρης μου είχε πει πως, και οι σολες ξεραίνονται με τον καιρό και χάνουν το grip τους.

spyrakos35
06/01/2016, 07:29
alpinestars web goretex

τις είχα καμια δεκαετία (την "καλή" δεκαετία που βγαίναμε εξωτερικά, σ/κ παρά σ/κ βόλτα και τέτοια χαζά) και μπορώ να πω οτι σε όσο νερό και αν φάγανε δεν μπάσανε τιποτα και ποτέ (και φάγανε πολύ, ήμανε και με αντβ μοτό τότενες) τις χάρισα απολύτως λειτουργικές γιατι βαρέθηκα να τις βλέπω....

πάντως οτι γλύστραγαν, ναι, δεν ήταν πάντα βεντούζα....

amyroukai
06/01/2016, 07:50
Δεν ξέρω αν η astars έχει γενικότερο θέμα, και τα joey που φοράω καλοκαίρι γλιστράνε.

MikeG
19/03/2016, 12:32
Για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Ποια η γνώμη σας για τις Danaise Fulcrum C2 Goretex (https://www.motocard.com/en/boots/dainese-fulcrum_c2_gore_tex_nero_001.aspx) ; Η χρήση τους κυρίως σε ταξίδια εξωτερικό, καλοκαίρι. Αρκετό περπάτημα φορώντας τες.
Γενικά ψάχνω σχετικά ελαφριά μπότα η οποία όμως να μη αφήσει νερό να περάσει στο πρώτο ταξίδι και παράλληλα να είναι ανεκτές το καλοκαίρι.

George_M.
19/03/2016, 14:44
στο θεμα ανεσης,εφαρμογης,βαρους κτλ ολες οι Dainese σε αυτες τις κατηγοριες πανω-κατω ειναι απαιχτες.εχω κατι παρομοιες (http://www.webbikeworld.com/motorcycle-boots/dainese-long-range-d-wp-c2-boots-review/) κ καθε φορα που τις φοραω δεν θελω να τις βγαλω μετα...:D
να ξερεις οτι οι μοτο-μποτες ΔΕΝ γουσταρουν το πολυ περπατημα γενικως καθως επηρεαζει την εξωτερικη μεμβρανη αδιαβροχοποιησης.

Grafton 505
19/03/2016, 20:48

Ποια η γνώμη σας για τις Danaise Fulcrum C2 Goretex (https://www.motocard.com/en/boots/dainese-fulcrum_c2_gore_tex_nero_001.aspx) ; Η χρήση τους κυρίως σε ταξίδια εξωτερικό, καλοκαίρι. Αρκετό περπάτημα φορώντας τες.
Γενικά ψάχνω σχετικά ελαφριά μπότα η οποία όμως να μη αφήσει νερό να περάσει στο πρώτο ταξίδι και παράλληλα να είναι ανεκτές το καλοκαίρι.

Τις έχω από το φθινόπορο του 2009.
Μπότα τεσσάρων εποχών. Πλήρως αδιάβροχες.
Ζεστές φθινόπορο χειμώνα, άψογες άνοιξη καλοκαίρι. Δεν ίδρωσε ποτέ το πόδι υπερβολικά. Νορμάλ πράγματα δηλαδή.
Άνετες σε πολύωρη χρήση. Αρκετές φορές τις έχω φορέσει το πρωί και τις έβγαλα αργά το απόγευμα χωρίς να νιώσω δυσφωρία αν και με σφίγγουν λίγο.
Τις έχω δοκιμάσει σε γερές βροχές και αντέξανε.
Καθαρίζουν εύκολα και μάλλον έχουν κάποια επένδυση εσωτερικά που απορροφά τις οσμές, γιατί ποδάρι δεν έχει μυρίσει ακόμα.
Μπορείς να βάλεις το παντελόνι κι από μέσα κι από έξω.

Το μόνο αρνητικό για 'μένα είναι ότι ανοίγει πολύ επάνω και δεν νιώθω το προστατευτικό στο καλάμι μου.

Γενικά, είμαι ευχαριστημένος από την μπότα αλλά περιμένω να ανοίξει λίγο για να είναι πιο ευχάρηστη.

amyroukai
19/03/2016, 23:09

Το προηγούμενο μοντέλο ( Χωρίς c2 στο όνομα)
Κάθε μέρα όλη μέρα το χειμώνα, άνεση, καλοκαίρι για ταξίδι ναι αλλά θα βράσει το πόδι σε κάθε άλλη περίπτωση. Νομίζω τρία ατυχήματα ως σήμερα, τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει. Φέτος βάζουν νερό και οι σολες έχουν αρχίσει να λιώνουν. 7 χρόνια αν θυμάμαι σωστά, μπορεί 8. Νομίζω τις έχω περάσει βερνίκι μια φορά; Δύο; Σκυλιά.

Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρω τις c2 αν παίξει ωραία προσφορά τώρα που τελειώνει η σεζόν.

TTLexceeded
20/03/2017, 13:19
Λοιπόν για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα. Εγώ έπαθα και σκοπεύω να μάθω. Εν συντομία γλίστρησα σε λάδια έπεσε η μηχανή στον αστράγαλο κ έκανα παρέα στην μάνα μου 2,5 μήνες. Με ενδιαφέρει η προστασία στον αστράγαλο αλλά και η δυνατότητα να της φοράω μες στην μέρα κ στην δουλειά (είμαι οπερατέρ-φωτογράφος) κ είμαι ανάμεσα στις παρακάτω μπότες.
Μπότες Dainese Tempest D-WP
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-tempest-d-wp-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-detail.html
Dainese R TRQ-Tour Gore-Tex
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-r-trq-tour-gore-tex-black-detail.html
Dainese Fulcrum C2 Gore Tex
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-fulcrum-c2-gore-tex-detail.html

Μπορείται να με βοηθήσετε στο ποια να επιλέξω και γιατί? Δυσκολεύομαι κ λίγο να καταλάβω ποιά από αυτές θα προστατεύει καλύτερα τον αστραγαλό μου αλλά θα μου επιτρέπει και να κινούμε με σχετική ευκολία.

TROOPER
20/03/2017, 13:41
Sidi. Εκει τελειωνουν ολα.

amyroukai
20/03/2017, 14:09
Λοιπόν για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα. Εγώ έπαθα και σκοπεύω να μάθω. Εν συντομία γλίστρησα σε λάδια έπεσε η μηχανή στον αστράγαλο κ έκανα παρέα στην μάνα μου 2,5 μήνες. Με ενδιαφέρει η προστασία στον αστράγαλο αλλά και η δυνατότητα να της φοράω μες στην μέρα κ στην δουλειά (είμαι οπερατέρ-φωτογράφος) κ είμαι ανάμεσα στις παρακάτω μπότες.
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-tempest-d-wp-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-detail.html
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-r-trq-tour-gore-tex-black-detail.html
https://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/botes/%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-dainese-fulcrum-c2-gore-tex-detail.html

Μπορείται να με βοηθήσετε στο ποια να επιλέξω και γιατί? Δυσκολεύομαι κ λίγο να καταλάβω ποιά από αυτές θα προστατεύει καλύτερα τον αστραγαλό μου αλλά θα μου επιτρέπει και να κινούμε με σχετική ευκολία.

Οι τελευταίες δεν παρέχουν την καλύτερη προστασία από "συμπίεση" αλλά είναι τέλειες για κάθε μέρα/όλη μέρα σαν να φοράς παπούτσια. Έχουν προστασία (ατυχώς δοκιμασμένες σε πτώσεις) αλλά όχι αν πέσει μηχανή επάνω.

Και κατά βάση καμμία τουριστική μπότα χωρίς "σκελετό" δεν θα κάνει αυτό που ζητάς, το να σε γλιτώσει από το ίδιο ατύχημα αν ξανασυμβεί. Φυσικά, καμμία μπότα με "σκελετό" δεν θα είναι άνετη για κάθε μέρα/όλη μέρα (η δεύτερη που δείχνεις είναι μάλλον τέτοια).

sapila racing
20/03/2017, 14:14
Sidi. Εκει τελειωνουν ολα.

Και καπου εκει ξεκιναει η daytona. ;)

TTLexceeded
20/03/2017, 15:18
Επειδή όπως είπα είναι και θέμα δουλειάς δεν μπορώ να φοράω μπότες με σκελετό και μετά να τρέχω ή να περπατάω όλη την ώρα. Άμα είναι να αγοράσω εξοπλισμό θέλω να μπορώ και να τον χρησιμοποιώ αλλιώς δεν βρίσκω νόημα. Θέλω τουριστική λοιπόν με την καλύτερη δυνατή προστασία. Ακούω και προτάσεις.

lykourgi
20/03/2017, 17:45
Άμα είναι να αγοράσω εξοπλισμό θέλω να μπορώ και να τον χρησιμοποιώ αλλιώς δεν βρίσκω νόημα.
:a10:
Πολύ σωστά.

kostas777
20/03/2017, 18:02
Κάνε μια αναζήτηση τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν στο φόρουμ γιατί τα έχουμε ξανασυζητήσει και ό,τι απορία έχεις, εδώ είμαστε.

nik69
20/03/2017, 18:14

Έχω τις 2ερες που έχεις βάλει(TRQ-Tour gortex)
Αδιάβροχες είναι σίγουρα.
Προστασία προσφέρουν σίγουρα.(Στην πράξη είναι σχεδόν racing μπότες χωρίς τις γλύστρες στην εξωτερική μεριά).
Αλλά για περπάτημα και δουλειά δεν. Σκληρή σόλα και το καλοκαίρι με την ζέστη θα ιδρώνεις πολύ.
Προσοχή εάν τις επιλέξεις και στο νούμερο. Πιθανόν να χρειαστείς ένα νούμερο παραπάνω από αυτο που φοράς τώρα.

paramedic
20/03/2017, 21:30
Αν θες πραγματικά καλές μπότες δεν κοιτάς Dainese. Sidi και Daytona που προτειναν παραπανω ειναι πολλά κλικ ανώτερες σε όλα, δέρμα, κρατηματα, αδιαβροχοποιησεις, προστασίες. Εχω δοκιμάσει και τις 3 μαρκες και η Dainese απλα δεν φτάνει με τιποτα τις άλλες δυο.