View Full Version : Αναλώσιμα (φλατζόκολλες, λιπαντικά, σιλικόνες, ταινίες κ.α)
Τώρα είδα ότι στο σαιτ δίνει και το διάκενο που γεμίζει.... Πάρε οποία βρεις και αν έχεις μεγαλύτερο διάκενο βάλε λίγη παραπάνω... Προσοχή στην εφαρμογή για να έχεις αποτέλεσμα.
Αν θες να συγκρατήσεις ρουλεμάν σε άξονα την κόλλα θα την βάλεις στον άξονα, στο σημείο που θα είναι η ελεύθερη πλευρά του ρουλεμάν, έτσι ώστε όταν περάσεις αυτό να απλώσει η κόλλα σε όλη την επιφάνεια. Αν είναι σε φωλια θα βάλεις κόλλα στην αρχή της φωλιάς.
Έχει δοκιμάσει κάποιος την Loctite 641?
Είναι για "διατήρηση των ρουλεμάν στους άξονες", όπως αναφέρει η εταιρεία. https://www.henkel-adhesives.com/gr/el/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/retaining-compounds/loctite_641.html
(Ελπίζω να το γράφω στο σωστό θέμα.)
Την χρησιμοποιώ σε βίδες, σωληνες που βιδωνουν μεταξύ τους και παξιμαδια σε αυτόματα και ημιαυτοματα όπλα οπου υπάρχουν ισχυρές δονήσεις.
Καθαρίζεις καλά τα σπειρωματα, βάζεις το υγρό και τα αφήνεις για 24 ώρες ακουνητα. Λύνονται μόνο με πιστολάκι θερμού αέρα.
Η συγκεκριμένη είναι για μικρές ανοχές περίπου 0,1χιλ.
Η συγκεκριμένη είναι για μικρές ανοχές περίπου 0,1χιλ.
Έχει και για 0.5 αλλά δουλεύει και σε μεγαλύτερα διακενα :winka:
Αυτές οι κόλλες παίρνουν ακτινικά φορτία;
Αν η φωλιά είναι χωνί τι γίνεται με το κεντραρισμα;
Αυτές οι κόλλες παίρνουν ακτινικά φορτία;
Αν η φωλιά είναι χωνί τι γίνεται με το κεντραρισμα;
Βάζεις γρήγορα και τον άξονα και κάνεις και ένα σταυρό.
Άμα πιάσει η κόλλα κράτα και αξονικα φορτία, αλλά συνήθος όλα τα ρουλεμάν σε φωλια έχουν "κάτι" να τα κράτα στην θέση τους άσο αφορά αξονικες δύναμης.
Την θελω για τον αξονα τυμπανου του πλυντηριου ρουχων! (Siemens 12 χρονων)
Ακουγα ενα παραξενο σφυριγμα, κατα το στυψιμο.
Πριν 2 μηνες το ελυσα, και νομιζα οτι θα ηταν τα ρουλεμαν τα οποια και ειχα αγορασει πριν το λυσιμο.
Τα ρουλεμαν ηταν αριστα, αλλα ο αξονας βγηκε χωρις πιεση.
Αφου τα ειχα (ρουλεμαν - τσιμουχα), εβαλα τα καινουρια, εκ των οποιων ειδα οτι το ποιο μεγαλο εμπαινε συρταρωτα με το χερι.
Το βιαζομασταν και λογω αργιων (28ης), δεν πηγα σε καποιο τορναδορο να το "αγριεψει". Ειχα κολλα σπειρωματων (hard), και την αφησα 12 ωρες περιπου.
Στο 3ο πλυσιμο, αρχησε παλι το σφυριγμα, σε ορισμενες στροφες, κατα το στυψιμο.
Οποτε το παρω αποφαση και το ξαναλυσω, ελεγα να βαλω την 641...
Δε χρειάζεται να το πας σε τορναδόρο, μπορείς να το αγριέψεις και μόνο σου. Βρες μια καλή πόντα και γέμισε τη φωλιά πονταρισιές. Βάλε και τη κόλλα, αφού τη πήρες. Λογικά θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο από σκέτη κόλλα.
Μήπως έχει στραβώσει ο άξονας;
Στο λέω γιατί ταλαιπωρήθηκα και εγώ με με αλλαγές ρουλεμάν αλλά το πρόβλημα εμφανιζόταν μετά απο καιρό πάλι.
Το καλό είναι οτι αν το κάνεις την πρώτη φορά μετα σου φαίνεται παιχνίδι αν και πρέπει να κάνεις βίδες όλο το πλυντήριο!
Μήπως έχει στραβώσει ο άξονας;
Στο λέω γιατί ταλαιπωρήθηκα και εγώ με με αλλαγές ρουλεμάν αλλά το πρόβλημα εμφανιζόταν μετά απο καιρό πάλι.
Το καλό είναι οτι αν το κάνεις την πρώτη φορά μετα σου φαίνεται παιχνίδι αν και πρέπει να κάνεις βίδες όλο το πλυντήριο!
Δεν φαινεται να στραβωσε ο αξονας. (Δεν εχω βεβαια γραφτη και V-blocks)
Δεν παιζει το τυμπανο, και τα παλια ρουλεμαν ηταν αριστα. Ειχα κοιταξει να μην ξεπονταριστηκε ο αλουμινενιος σταυρος (spider), αλλα ηταν Οκ.
Δεν το ξανανοιξα, γιατι οπως προειπες, πρεπει να γινει ξανα βιδες (και δεν με αφηνει η γυναικα).
Στο στυψιμο στις 400σαλ κανει λιγο σφυριγμα σε καποιο σημειο, ενω στις 800σαλ μονο στιγμιαια!
Μελλοντικα, ισως... :D
Μην το αφίσες έτσι. Θα φάει και αλλο τον άξονα και μετά δεν Θ μαζεύεται. Άκου που σου λεω:a021:
lazarefa
08/09/2020, 10:19
Θέλω να λιπάνω έναν μηχανισμό μπαταρίας λουτρού που έχει ελαστικά παρεμβάσματα (o-rings). Λογικά χρησιμοποιούμε σε τέτοιες περιπτώσεις γράσσο σιλικόνης, σωστά;
Έχουμε να προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο; Πχ γράσσο σε μορφή αλοιφής ή σπρέι είναι προτιμότερο;
doctor_john
08/09/2020, 10:26
Λευκό, τεφλονούχο έχω βάλει γιατί έγραφε Teflon στο σακουλακι με τα o ring. Ολα οκ.
SeniorCanardo
08/09/2020, 10:48
Εγώ στα o-rings βάζω κοινή βαζελίνη και δεν είχα ποτέ θέμα. :D
Εγώ βάζω γρασσο σιλικόνης για πόσιμο νερό, το βρήκα στα υδραυλικά είδη.
Κάνει και για βόλτες σε πλαστικές σωλήνες.
420762
420763
lazarefa
08/09/2020, 21:05
Τελικά προμηθεύτηκα κι εγώ γράσσο σιλικόνης, που βρήκα σε συνοικιακό χρωματοπωλείο, το παρακάτω:
https://www.electrotools.gr/en/adhesives-sealants/1863-saratoga-silicone-grease-8005860543096.html
SeniorCanardo
09/09/2020, 10:54
Τελικά προμηθεύτηκα κι εγώ γράσσο σιλικόνης, που βρήκα σε συνοικιακό χρωματοπωλείο, το παρακάτω:
https://www.electrotools.gr/en/adhesives-sealants/1863-saratoga-silicone-grease-8005860543096.html
Από την παραπάνω μάρκα ότι έχω χρησιμοποιήσει (γράσο θαλάσσης και κόλλα σπειρωμάτων) με άφησε ικανοποιημένο.
Αν θες πες μας εντυπώσεις μετά την εφαρμογή.
Μηχανισμό μπαταρίας εννοείς για αναμεικτική μπαταρία κάτι τέτοιο
https://www.home-shop.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD/937-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-511421-35.html
Στο λέω γιατί αυτά εφάπτονται μέσα σε κεραμικούς δίσκους και εκεί γίνεται η κίνηση και η στεγανοποίηση τα oring απλά πατάνε και στεγανοποιούν δεν μετακινούνται.
Αυτός πάει για άλλαγμα αν είναι απο τους κοινούς το κόστος ειναι αστείο η fiore επίσης, ideal και grohe πας πέρνεις μια fiore και ξεμπερδευεις.
lazarefa
09/09/2020, 11:44
leftos, ο μηχανισμός στη δική μου μπαταρία είναι διαμέτρου 46 χιλ. Aπό όσο έψαξα δεν βρήκα ανάλογης διαμέτρου γενικής χρήσης, που όντως το κόστος τους είναι γελοίο (4-5 ευρώ χοντρικά). Ο γνήσιος (και μάλλον μοναδικός διαθέσιμος για τη δική μου μπαταρία) μηχανισμός της Grohe παίζει Ελλάδα γύρω στα 40 ευρώ, τιμή που είναι κοντά στην τιμή από την οποία ξεκινάνε οι καινούριες επώνυμες μπαταρίες αυτού του τύπου (γύρω στα 60 ευρώ).
Δυστυχώς χτες που προσπάθησα να αφαιρέσω τη λαβή της μπαταρίας δεν το κατάφερα. Αρχικά (εννοείται) αφαίρεσα την αλλενόβιδα 3 χιλ. και μετά προσπάθησα επίμονα να ανασηκώσω τη λαβή για να βγει. Ήταν όμως θεόσκληρη στην υποδοχή της. Δοκίμασα και με Viakal που ψέκασα (όσο μπόρεσα) προς την εσωτερική πλευρά της λαβής έχοντάς την σηκωμένη, δοκίμασα και ρίχνοντας πολύ καυτό νερό, αλλά δυστυχώς τίποτα. Η λαβή δεν αφαιρείται (τουλάχιστον όχι χωρίς σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ζημίας). Εκτός αν υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν το εφάρμοσα.
Οπότε τελικά έμεινα στο Viakal και στο καυτό νερό, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξαν πολλά ως προς τη δυσκολία κίνησης της λαβής/μηχανισμού αριστερά/δεξιά και πάνω/κάτω, οπότε δεν δοκιμάστηκε και το γράσσο σιλικόνης που αγοράστηκε για αυτό το λόγο.
Δυστυχώς εκτός απροόπτου με βλέπω στο προσεχές μέλλον να πηγαίνω για νέα αναμεικτική μπαταρία. Σε μια τέτοια περίπτωση το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι Grohe (για την ιστορία, η συγκεκριμένη αγοράστηκε 90 ευρώ αν θυμάμαι το 2008, και ήταν από τις τελευταίες που κυκλοφορούσαν ως Made in Germany. Μετά από χρόνια που αγόρασα μια παρόμοια για τον πατέρα μου όπως και μια νιπτήρα που πήρα πριν μερικούς μήνες, είναι όλες Made in Thailand, τρομάρα τους)...
4 αναμικτηκες νιπτήρα, 2 μπάνιου και 2 κουζίνας, Grohe made in Germany, τοποθετημενες το 1995 σπίτι μου, οι μισές με καθημερινή χρήση, χρειάστηκε η μία της κουζίνας ένα εξάρτημα φτηνό (πήρα ακόμα ένα να υπάρχει). Μεγάλη αντοχή. Η τιμή τους τότε με έτσουξε γερά!
Πήγαινε σε FIORE να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ότι θές ρώτα να σου προτείνω.
Οι μηχανισμοί grohe και παλιοί ideal είναι τόσο ακριβοί.
Θα το παιδέψεις και μπορεί να βγεί η να σπάσει μέσα το στέλεχος αλλά μετά πάς για καινούργιο, έγω είμαι 99% σίγουρος οτι δέν θα έκανες δουλεία με γράσσα και τέτοια.
doctor_john
11/09/2020, 10:33
Αν οι περισσότεροι χρήστες grohe ξέρουν να τις συντηρούν και να τις επισκευάζουν αυτό τις βάζει σε κατηγορία "πόθος με χαρακτήρα" όπως τα ducati; :lol:
lazarefa
18/09/2020, 09:17
Από την παραπάνω μάρκα ότι έχω χρησιμοποιήσει (γράσο θαλάσσης και κόλλα σπειρωμάτων) με άφησε ικανοποιημένο.
Αν θες πες μας εντυπώσεις μετά την εφαρμογή.
Για την ιστορία, χρησιμοποίησα προχθές το συγκεκριμένο γράσο στη μπαταρία λουτρού του σπιτιού κι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την εφαρμογή και τη βελτίωση που παρατήρησα στη λειτουργία του μηχανισμού μετά την εφαρμογή του. Μένει βέβαια να φανεί και η αντοχή του στο χρόνο, αλλά σίγουρα δεν είναι μάπα το συγκεκριμένο προϊόν.
lazarefa
21/09/2020, 08:55
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη συγκεκριμένη λιπαντική πάστα (Surf Tap);
http://www.kantomonosou.gr/index.php?route=product/product&product_id=388
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη συγκεκριμένη λιπαντική πάστα (Surf Tap);
http://www.kantomonosou.gr/index.php?route=product/product&product_id=388
Κάθε μέρα στη δουλειά. Για τι χρήση τη θες;
lazarefa
21/09/2020, 09:30
Για περιστασιακή χρήση σε κόψη τρυπανιών κατά το τρύπημα σχετικά παχιάς λαμαρίνας κοινού χάλυβα ή ανοξείδωτου, προκειμένου να προστατευθεί το κοπτικό και να βοηθηθεί η διάτρηση.
Σε σχέση πχ με την παρακάτω, είναι αντίστοιχης καταλληλότητας και ποιότητας για τη δουλειά που ανέφερα;
Ρωτώ απλά γιατί δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη εταιρεία της Surf Tap.
Δεν υπάρχει καλύτερη πάστα για ανοξείδωτα, αλλά και ατσάλι. Ιδίως για κολαούζα είναι ιδανική. Στο τρύπημα υστερεί μόνο στη δυσκολία που έχει να τοποθετήσεις εκεί που κόβεις γιατί όταν ζεσταίνεται το τρυπάνι ή το υλικό που τρυπάς, η πάστα τείνει να "τρέχει", χάνει δλδ την υφή του "μελιού", που έχει.
Παρόλα αυτά εγώ δε την αλλάζω με άλλη πάστα ή σπρέι. Δεν υπάρχει δεύτερο.
lazarefa
21/09/2020, 09:59
Ωραία. Σε ευχαριστώ Αχιλλέα. Με κάλυψες.
Δεν υπάρχει καλύτερη πάστα για ανοξείδωτα, αλλά και ατσάλι. Ιδίως για κολαούζα είναι ιδανική. Στο τρύπημα υστερεί μόνο στη δυσκολία που έχει να τοποθετήσεις εκεί που κόβεις γιατί όταν ζεσταίνεται το τρυπάνι ή το υλικό που τρυπάς, η πάστα τείνει να "τρέχει", χάνει δλδ την υφή του "μελιού", που έχει.
Παρόλα αυτά εγώ δε την αλλάζω με άλλη πάστα ή σπρέι. Δεν υπάρχει δεύτερο.
Ωραίο υλικό, εγώ είχα μείνει στο λάδι και το σαπουνονερο!
lazarefa
29/05/2021, 20:09
Aπό το πουθενά βρέθηκα με μεγάλη ρωγμή στο σημείο που ενώνει στο λαιμό της εξάτμισης του παπιού το σωληνάκι επιστροφής αναθυμιάσεων (το άφησα για αλλαγή ελαστικών σε συνεργείο και βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν το παρέλαβα):
https://ibb.co/jZtbsPZ
Υπάρχει περίπτωση με κάποιο στόκο/σφραγιστικό εξατμίσεων σαν τα παρακάτω να κάνω δουλειά ή πάμε αναγκαστικά σε αντικατάσταση;
https://www.polisafety.gr/product/%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/
https://www.skroutz.gr/s/20033441/Liqui-Moly-%CE%A0%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CE%95%CE%BE%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-700c-200g.html
lykourgi
29/05/2021, 20:29
Αν το βλέπω καλά, πιστεύω ότι με συγκόλληση θα γίνει όπως πρέπει.
Απευθύνσου σε οποιονδήποτε εξατμισά, αλλά νομίζω θα πρέπει να λυθεί. Όχι επάνω στο μηχανάκι.
doctor_john
30/05/2021, 11:15
Δεν είναι απο το πουθενά, είναι μετά απο πολλά χρόνια καλής λειτουργίας.
Σκίστηκε δίπλα στην κόλληση πολύ φυσιολογικά.
Πόσο να έχει να σου φτιάξουν ένα ίδιο ανοξείδωτο; 30ε;
Με τόση σκουριά καταντά εύφλεκτο, εγώ θα το έδενα με ατσαλόσυρμα λίγο προσκοπικά
και αν είχα κοντά μπρούτζο θα δούλευα πάνω στο δέσιμο αλλά αυτό σε φάση ανάγκης.
lazarefa
30/05/2021, 14:19
Κάτι τέτοιο (μεταλλικό μπάλωμα σε συνδυασμό με σφραγιστικό στόκο εξατμίσεων) αποκλείεις να έκανε δουλειά;
https://www.youtube.com/watch?v=GV6sQ198rrc