Σύνδεση

View Full Version : Πάρε Honda λέγανε, θα σου βγει καλό λέγανε...

Σελίδες : [1] 2

christoi
11/01/2016, 02:27
Έχω περάσει από το συνεργείο πριν 1,5 εβδομάδα. Γενικός έλεγχος, αλλαγή λαδιών και φίλτρου.
Το μοτόρι πάει μια χαρά (Cbf 600 sa 2004), όλα καλά μέσα στην πόλη (εκτός από το ότι ανοίγει κάθε 3 και λίγο το βεντιλατερ) και εκτός μια χαρά πάει.
Σήμερα το παίρνω να πάω μια βόλτα εκτός πόλης. Ζεσταίνεται, γεμίζω και βενζίνη, κάνω 5χμ, γεμίζω 1η-2η-3η κανά 2 φορές και μετά χαλαρά (υπερβολικά χαλαρά).
Έχοντας κάνει καμιά 30αρια χλμ, βγαίνω στον δρόμο της Χαλκιδικής, σταματάω να πάρω τα γάντια από την σέλα, ανεβαίνω και συνεχίζω.
1-2χλμ πιο κάτω, κόβει η μηχανή, ανάβει και λαμπάκι λαδιών, κόβω δεξιά, 0 στροφές. Σταματάω, κοιτάω, σταγμενα από την τάπα, την ανοίγω με δυσκολία, λάδια 0!! Αφού είδα γρανάζι. Έρχεται η οδική, το πάω σπίτι και αύριο θα πάει συνεργείο.
Να είχε κάνει κάποιο λάθος ο μηχανικός, δε νομίζω, μπροστά ήμουν, τα έσφιξε όλα.
Το μηχανάκι θα μείνει για καιρό σε κλειστό πάρκινγκ, οπότε δεν θέλω να πληρώσω πάλι top λάδια.
Ευελπιστώντας ότι δεν ραγισα κανένα μοτέρ, τι μπορεί να φταίει;
Μήπως κόλλησε τίποτα επειδή κατασκευάστηκε στην Ιταλία;

:sad:

taisteal
11/01/2016, 02:37
Εκαιγε λαδι το μηχανακι;;
Ποσα χλμ εχει;
Η ταπα του καρτερ ειναι σφιγμενη;

Γιατι πηρες Honda??

:p

irinia
11/01/2016, 06:54
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ 1,5 ΕΒΔΟΜΑΔΑ..............

Αλλιώς δεν εξηγείται,τώρα τι ..??, άντε απόδειξε το..!!!
Κανένα μηχανάκι δεν καίει τα λάδια του σε 10 μέρες,
ούτε φούλ να το δούλευες κάθε μέρα,άσε που θα βρωμούσε,
μόνο διαρροή υπάρχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τώρα γιατί υπάρχει διαρροή..??
Προφανώς στην αλλαγή κάτι δεν έσφιξε καλά..!!
Κάτι δεν μπήκε καλά κάποια βίδα ίσως,διότι
και τα μισά λάδια να είχε βάλει πάλι λαμπάκι δεν ανάβει
σε 10 μέρες με μία -δύο βόλτες ΑΝ έκανες μέχρι
το περιστατικό.
Ότι και να έκανε είναι εγκληματικό πάντως,αδυνατώ να πιστέψω
ότι το μηχανάκι έκαψε τα λάδια του σε 10 μέρες,δεν ξέρω και πόσο
το κυκλοφόρησες μετά την αλλαγή,αλλά αν γινόταν αυτό θα
βρωμοκοπούσε καμμένο και θα ντουμάνιαζες το σύμπαν..!!
Όπότε μιλάμε για ξερή κατά πάσσα πιθανότητα,αφού δεν το κόλλησες
είσαι τυχερός.
Καλά ξεμπερδέματα..!!

byron
11/01/2016, 07:08

OMG + 3 lol...

borbos
11/01/2016, 07:12
Εδω λοιπον βλεπουμε οτι τα honda μπορουν και χωρις λαδια. Που ειναι το προβλημα

Ohm
11/01/2016, 07:15
γιά άνοιξε μία την τάπα του ψυγείου και βάλε δαχτυλάκι...

toyar
11/01/2016, 07:16
πολλες αποριες ..............
τι εννοεις σταγμενα απο την ταπα;
πως κοβει η μηχανη, κολλησε; θερμοκρασια;
το λαμπακι λαδιου αναψε σε λειτουργια ή επειδη εσβησε γιατι γραφεις 0 στροφες;
το οτι βλεπεις ενα γραναζι δεν σημαινει οτι δεν εχει λαδια

ptc
11/01/2016, 07:33
Όχι ρε φίλε...Καλά ξεμπερδέματα, εύχομαι να μην είναι τπτ σοβαρό. :(

zopas
11/01/2016, 07:46
Τα χοντα φιλε δεν εχουν προβληματα, οι πσπαρες μηχανικοι ομως εχουν..αλλαξε μηχανικο..

nickald
11/01/2016, 07:52
Τα χοντα φιλε δεν εχουν προβληματα, οι πσπαρες μηχανικοι ομως εχουν..αλλαξε μηχανικο..

Γελανε και τα μπετα.....

notakos600
11/01/2016, 08:13
Η πιθανότητα να έβγαλε κάποιος τα λάδια εκεί που το παρκάρεις παίζει;

spyrakos35
11/01/2016, 08:18
OMG + 3 lol...

Τι, ψεματα;

sapila racing
11/01/2016, 09:09
Έχω περάσει από το συνεργείο πριν 1,5 εβδομάδα. Γενικός έλεγχος, αλλαγή λαδιών και φίλτρου.
Το μοτόρι πάει μια χαρά (Cbf 600 sa 2004), όλα καλά μέσα στην πόλη (εκτός από το ότι ανοίγει κάθε 3 και λίγο το βεντιλατερ) και εκτός μια χαρά πάει.
Σήμερα το παίρνω να πάω μια βόλτα εκτός πόλης. Ζεσταίνεται, γεμίζω και βενζίνη, κάνω 5χμ, γεμίζω 1η-2η-3η κανά 2 φορές και μετά χαλαρά (υπερβολικά χαλαρά).
Έχοντας κάνει καμιά 30αρια χλμ, βγαίνω στον δρόμο της Χαλκιδικής, σταματάω να πάρω τα γάντια από την σέλα, ανεβαίνω και συνεχίζω.
1-2χλμ πιο κάτω, κόβει η μηχανή, ανάβει και λαμπάκι λαδιών, κόβω δεξιά, 0 στροφές. Σταματάω, κοιτάω, σταγμενα από την τάπα, την ανοίγω με δυσκολία, λάδια 0!! Αφού είδα γρανάζι. Έρχεται η οδική, το πάω σπίτι και αύριο θα πάει συνεργείο.
Να είχε κάνει κάποιο λάθος ο μηχανικός, δε νομίζω, μπροστά ήμουν, τα έσφιξε όλα.
Το μηχανάκι θα μείνει για καιρό σε κλειστό πάρκινγκ, οπότε δεν θέλω να πληρώσω πάλι top λάδια.
Ευελπιστώντας ότι δεν ραγισα κανένα μοτέρ, τι μπορεί να φταίει;

μαλλον ξέχασαν να σου βαλουν λάδια...

amyroukai
11/01/2016, 10:25

Αυτό πιστεύω και εγώ. η έβαλαν λιγότερα, πολύ λιγότερα.

Ichigo
11/01/2016, 10:27
Ρε βάλτε τους όλους εκεί στο Italia να κάνουν χαρακίρι λέμε. Είχαν πέσει στα βαρέλια με το Barollo δευτεριάτικα οι κουφάλες αντί να σου συναρμολογούσαν το μηχανάκι ... τι άλλο θ ακούσουμε :rolleyes:
τράβα πιάσε το μάστορα από τ αυτί αρχικά και στη συνέχεια βρες κανένα της προκοπής και πάρε κανά ιταλικό να βρεις το φως σου :wave2:

toyar
11/01/2016, 10:32
με τη σειρα που στα ειπε...........
πρωτα βρες μαστορα της προκοπης και μετα παρε το ιταλικο:bawl:

GFawkes
11/01/2016, 10:34
Αυτο ειναι μια μικρη τεχνικη λεπτομερια
ησσονος σημασιας...

fz600
11/01/2016, 11:23
Η πιθανότητα να έβγαλε κάποιος τα λάδια εκεί που το παρκάρεις παίζει; ...καθολου απιθανο..

fz600
11/01/2016, 11:26
Την επομενη φορα παρε τα λαδακια και ενα φιλτρακι και αλλαξετα μονος σου :wave2:

Road Pirat
11/01/2016, 11:57
Έλεγξε και την τάπα να μην έχει στραβό πατίσι και χάνει από κει

SHOOTER045
11/01/2016, 12:11
Αν υπήρχε διαρροή
Θα υπήρχε λεκες(οχι του Μπίλη)

amyroukai
11/01/2016, 12:24
μην έχει στραβό πατίσι
το πατίσι, τα πατήσια;

byron
11/01/2016, 12:31
το πατίσι, τα πατήσια;

Ένα εκ του συμπλέγματος που απαρτίζουν τα Πατήσια (Ντάλια spam on :lol:)

Bob_o_mastoras
11/01/2016, 12:39
To μοτερ αυτο ειναι απο τα πιο αθραυστα.
Μπινια® του μαστορα ειναι κατα 99,9%..

motoexelixis
11/01/2016, 13:01
και το οτι ζεστενεται με το παραμικρο, σημαδι ελειψης λαδιου ειναι να ξερεις.

daz
11/01/2016, 13:27

Μα πήγες και πήρες Ιταλικό κι εσύ! :smokin:

Δε μας περιγράφεις λίγο καλύτερα τι έγινε!
Η μηχανή έσβησε εν κινήσει?
Τι εννοείς όταν λες ότι τα λάδια ήταν σταγμενα απ' την τάπα? Έτρεχαν λάδια απ' την βίδα του κάρτερ? Όταν η μηχανή ήταν σταθμευμένη έβλεπες κανέναν λεκέ από λάδια κάτω απ' τον κινητήρα? (Να ξέρεις αυτό είναι κλασικό σύμπτωμα των Ιταλικών):cry:.
Το ότι "0 λάδια μέσα" το συμπέρανες κοιτώντας τι? Τον δείκτη στην τάπα λαδιών? Το τζαμάκι που δείχνει την στάθμη? Άνοιξες την βίδα του κάρτερ και δεν έβγαλε σταγόνα?

Αν μέσα στην εβδομάδα σου έκαψε μισό λίτρο λάδι, είναι πολύ πιθανό, οποιονδήποτε δείκτη και αν διαθέτει το μηχανάκι σου, να σου δείχνει ότι είναι άδειο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει λάδια μέσα.

Πάντως μισό λίτρο λάδι την εβδομάδα δεν καίνε ούτε τα Ιταλικά οπότε δεν φταίει ότι κατασκευάστηκε στην Ιταλία. :lol: Ειδικά 12 χρόνια μετά την παραγωγή του! Το μηχανάκι που καίει τόσο πολύ λάδι μέσα σε μια εβδομάδα, βγάζει καπνό απ' την εξάτμιση και πιθανότατα έχει προβλήματα στην εκκίνηση.
Το να ξεχάστηκε ο μηχανικός και να έβαλε μισό ή ένα λίτρο λάδι λιγότερο δεν είναι απίθανο αλλά είναι λίγο δύσκολο.
Το λαμπάκι άναψε όταν η πίεση λαδιού ελαττώθηκε. Μήπως είχε ανάψει νωρίτερα και δε το είδες? Δεν κολλάνε τα μηχανάκια όσο υπάρχει σωστή πίεση στην αντλία.

Με τέτοια τηλεγραφική περιγραφή πάντως δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα.

MG-KTiNoS
11/01/2016, 13:33
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ 1,5 ΕΒΔΟΜΑΔΑ..............

Αλλιώς δεν εξηγείται,τώρα τι ..??, άντε απόδειξε το..!!!
Κανένα μηχανάκι δεν καίει τα λάδια του σε 10 μέρες,
ούτε φούλ να το δούλευες κάθε μέρα,άσε που θα βρωμούσε,
μόνο διαρροή υπάρχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τώρα γιατί υπάρχει διαρροή..??
Προφανώς στην αλλαγή κάτι δεν έσφιξε καλά..!!
Κάτι δεν μπήκε καλά κάποια βίδα ίσως,διότι
και τα μισά λάδια να είχε βάλει πάλι λαμπάκι δεν ανάβει
σε 10 μέρες με μία -δύο βόλτες ΑΝ έκανες μέχρι
το περιστατικό.
Ότι και να έκανε είναι εγκληματικό πάντως,αδυνατώ να πιστέψω
ότι το μηχανάκι έκαψε τα λάδια του σε 10 μέρες,δεν ξέρω και πόσο
το κυκλοφόρησες μετά την αλλαγή,αλλά αν γινόταν αυτό θα
βρωμοκοπούσε καμμένο και θα ντουμάνιαζες το σύμπαν..!!
Όπότε μιλάμε για ξερή κατά πάσσα πιθανότητα,αφού δεν το κόλλησες
είσαι τυχερός.
Καλά ξεμπερδέματα..!!

και διαρροή να είχε δεν θα την έβλεπε τι διάλο...

Άρα πάμε στο λάθος νο1, το παλιό, το κλασικό...
Ξέχασε να βάλει ΟΛΑ τα λάδια.
(έκανε λάθος το μέτρημα, βάρεσε το τηλέφωνο, την έπαιξε γιατί είχε καλή τσόντα το νετ...)

ΑΝ τα είχα κάψει θα έβλεπε σύννεφο πισω
ΑΝ τα ειχε χάσει θα έβλεπε λίμνη κάτω.

DAYMAN
11/01/2016, 14:13
αλλαξε μηχανικο λαδια δεν πρεπει να σου εβαλε.Βασικος κανονας........ μια γρηγορη ματια σε ολα πριν φυγω απο το συνεργειο επιβαλλεται.

taisteal
11/01/2016, 14:53
Τι, ψεματα;

Ναι.

Pan (dvs)
11/01/2016, 15:02
Αν εχανε τοσα λαδια,λογικα θα γλυφανε και στην εξατμιση,οποτε θα το εβλεπε η θα το μυριζε.Για να του καψει μισο λιτρο τη βδομαδα πρεπει να κανει και τα αναλογα χλμ και μαλλον δεν τα εκανε.Μαλλον ξεχασαν τα του τα βαλουνε.

George_Sp
11/01/2016, 15:05
200ml λάδι έχασα όταν είχε χτυπηθεί το φίλτρο λαδιού πριν λίγο καιρό και είχε καπνίσει όταν έγλυψε τα ζεστά μέρη του κινητήρα και την εξάτμιση. Χώρια το πίσω λάστιχο που είχε γεμίσει λεκέδες.
Χώρια τη μυρωδιά πριν καν αρχίσει να καπνίζει όταν σταμάτησα.

Ξέχασε ο μάστορας να σου προσθέσει τη σωστή ποσότητα λαδιών και σου έβαλε ελάχιστα ή καθόλου γιατί κάτι του έκοψε τη δουλειά στη μέση.

SHOOTER045
11/01/2016, 15:11
200ml λάδι έχασα όταν είχε χτυπηθεί το φίλτρο λαδιού πριν λίγο καιρό και είχε καπνίσει όταν έγλυψε τα ζεστά μέρη του κινητήρα και την εξάτμιση. Χώρια το πίσω λάστιχο που είχε γεμίσει λεκέδες.

Ξέχασε ο μάστορας να σου προσθέσει τη σωστή ποσότητα λαδιών και σου έβαλε ελάχιστα ή καθόλου γιατί κάτι του έκοψε τη δουλειά στη μέση.

Η αν χτυπήσει στρόφαλο, μπιέλα η κολλήσει θα έχει βγάλει το μηνιατικο...

Road Pirat
11/01/2016, 15:20
Ένα εκ του συμπλέγματος που απαρτίζουν τα Πατήσια (Ντάλια spam on :lol:)

εεε μπορεί να έγινε στο σύμπλεγμα το γεγονός και το αναφέρω :dizzy: (γ@μο την ορθογραφία μου μέσα)

spyrakos35
11/01/2016, 16:38
Ναι.

και συ που το ξέρεις? έχεις ιταλιάνικο?

taisteal
11/01/2016, 16:40
και συ που το ξέρεις? έχεις ιταλιάνικο?

Εχω γιαμαπα Italy
Και για αυτα που τραβαει,δεν παραπονιεται ντιπ.
Καλα,εννοειται οτι τα made in Japan ειναι πιο καλα,αλλα οκ,κομπλε

:D:D

leo1964
11/01/2016, 20:19

Κάτι τέτοιο υποθέτω και εγώ,δεν δικαιολογείται διαφορετικά.
Να μην έγινε ζημιά στο μοτέρ....που ...που....

cosgili
11/01/2016, 22:11
Απλά τα λαδάκια δεν μπήκαν ποτέ. Αν έσβησε πάντως από μόνο του στη βόλτα...:cry:

Προετοιμάσου γιατί μπορεί να χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθειά στην τσέπη...

Grafton 505
11/01/2016, 22:52
HISS - kill switch και τα σχετικά.

toyar
11/01/2016, 23:02
εμενα απο την αρχη το μυαλο μου μονο σε λαδια δεν παει..........

borbos
12/01/2016, 07:07
Παντως εδω ξερω μια περιπτωση σε fazer που στο service δεν ξανα μπηκαν ποτε λαδια και καπουτ το μοτερ 500 μετρα απο το μαγαζι

alex14
12/01/2016, 08:28

και σε μενα. Endo me taxi δεν μας ειπε εαν ακουσε και κανενα περιεργο θορυβο.

ptc
12/01/2016, 09:46

Χωρίς να έχω τις μηχανολογικες γνώσεις κι εγώ δεν πιστεύω πως έγινε μαλακία στο μηχανικό. Το λέω επειδή νομίζω πως ξέρω το συνεργείο που πήγε ο φίλος και αν είναι όντως αυτό, ο άνθρωπος είναι τέρμα επαγγελματίας.

Vice
12/01/2016, 09:47
Αν δεν είχε καθόλου λάδια εξαρχής δεν θα άναβε το λαμπάκι με το καλημέρα;

christoi
12/01/2016, 13:11
Έβαλε σίγουρα λάδια, ήμουν παρών σε όλη την διαδικασία.
Τελικά, αφού του το πήγα, το έβαλε μπροστά με την μία.
Αποφάνθηκε ότι -μάλλον- είναι υποτροφοδοσία και αν το ξανακάνει, ίσως είναι τίποτα βαλβίδες (ή κάτι τέτοιο).
Λάδι είχε, απλά δεν ήξερα ότι φαίνονται τα γρανάζια ακόμα και αν έχει λάδια. (δικό μου σφάλμα, ούτε μήνα δεν το έχω)

Σίγουρα θα κόλλησε τίποτα από κάτι ιταλικά που με προσπέρασαν, δεν εξηγείται αλλιώς.
:D

sapila racing
12/01/2016, 13:20
Αποφάνθηκε ότι -μάλλον- είναι υποτροφοδοσία και αν το ξανακάνει, ίσως είναι τίποτα βαλβίδες (ή κάτι τέτοιο).
Λάδι είχε, απλά δεν ήξερα ότι φαίνονται τα γρανάζια ακόμα και αν έχει λάδια. (δικό μου σφάλμα, ούτε μήνα δεν το έχω)

Σίγουρα θα κόλλησε τίποτα από κάτι ιταλικά που με προσπέρασαν, δεν εξηγείται αλλιώς.

Στο αρχικό σου ποστ έγραψες
'ανάβει και λαμπάκι λαδιών'

Αναψε όντως τελικά? :confused:

Δες το owners manual της μοτο σου για να ξερεις τι σου γίνεται.

sniper
12/01/2016, 13:26
Στο αρχικό σου ποστ έγραψες
'ανάβει και λαμπάκι λαδιών'

Αναψε όντως τελικά? :confused:

Δες το owners manual της μοτο σου για να ξερεις τι σου γίνεται.

Καινούργιος πάνω στη μηχανή, παίζει να του έκανε κάποιο στοπ το μοτέρ/ηλεκτρικά και να του άναψαν όλα τα λαμπάκια και να μην το πήρε είδηση...

@christoi : Δες αν είναι σφιγμένοι καλά οι πόλοι της μπαταρίας σου.

toyar
12/01/2016, 13:30
το λαμπακι λαδιων δεν αναβει οταν σβησει το μοτερ με το κλειδι στο ΟΝ;
ειπε καπου 0 στροφες, οπως το περιεγραψε ηταν σαν να εμεινε απο βενζινη

byron
12/01/2016, 13:32

Μήπως είναι Ιταλός ο μηχανικός?

GFawkes
12/01/2016, 14:08
Μου μυριζει πηνια ή ειναι η ιδεα μου....
:confused:

ptc
12/01/2016, 14:10
Μου μυριζει (μ)πηνια ή ειναι η ιδεα μου....

Ετσι καλυπτονται πιο πολλες περιπτωσεις. :tooth:

GFawkes
12/01/2016, 14:12
Ετσι καλυπτονται πιο πολλες περιπτωσεις. :tooth:

Λες να ειναι συγγενης του ΔαΛτονΑ....

θα παιθανο σου λαιο!!!

350216

Pan (dvs)
12/01/2016, 14:21

Θα διακινδυνευσω να πω οτι δεν ειναι.

sniper
12/01/2016, 14:22

Όχι, αν δεν έστελνε ρεύμα θα ξελήγωνε τη μπαταρία, κι αυτό πήρε κανονικά μετά...

Παθών.

GFawkes
12/01/2016, 14:35
Εγω θα επιμεινω....

διοτι εγραψε την μαγικη λεξη "μολις ζεσταθηκε"....

vkats
12/01/2016, 16:35
Εγω θα επιμεινω....

διοτι εγραψε την μαγικη λεξη "μολις ζεσταθηκε"....

Υπερβάλλεις γιατί...

αυτές είναι δύο λέξεις !!!!!
:nono:

fz600
12/01/2016, 16:47
....φιλε μπας και δεν σεν γουσταρει καποιος απ'τη γειτονια και σου την εκανε :confused: everything is possible

el_hymador
12/01/2016, 20:26
Τα ρουλεμάν του λαιμού την κάναν την ζημιά....

...ε αφού γράφει ο καθένας την παπάτζα του, γιατί όχι και εγώ;

spyrval
12/01/2016, 20:42

Μπα, απλώς έρχεται αυτόματα μόλις διαβάσεις Honda. Εγώ πχ με μια γρήγορη ματιά είδα "στραβά κι ανάποδα" - "Honda", ανορθωτής λέω....

christoi
13/01/2016, 00:48
Το μηχανάκι έσβησε ενώ πήγαινα με 100 και δεν το πήρα χαμπάρι στην αρχή, αλλά αφού διαπίστωσα ότι δεν τραβάει, κοίταξα το καντράν, είδα λάδια, άρον άρον να πάω στην βοηθητική, και καθώς πήγαινα διαπίστωσα ότι οι στροφές ήταν στο 0.
Κατά τα άλλα, όλα λειτουργούσαν, γιατί δεν το πήρα χαμπάρι από τα φώτα και μέχρι και μετά το σταμάτημα, είχα για κανένα μισάωρο αλάρμ ανοιχτά.
Από τότε έχω κάνει καμιά 100αριά χλμ, αλλά σα να μην έπαθε τίποτα.

Pan (dvs)
13/01/2016, 08:00
Το μηχανάκι έσβησε ενώ πήγαινα με 100 και δεν το πήρα χαμπάρι στην αρχή, αλλά αφού διαπίστωσα ότι δεν τραβάει, κοίταξα το καντράν, είδα λάδια, άρον άρον να πάω στην βοηθητική, και καθώς πήγαινα διαπίστωσα ότι οι στροφές ήταν στο 0.
Κατά τα άλλα, όλα λειτουργούσαν, γιατί δεν το πήρα χαμπάρι από τα φώτα και μέχρι και μετά το σταμάτημα, είχα για κανένα μισάωρο αλάρμ ανοιχτά.

Λαδια ειχε τελικα?Εβαλες καινουργια?

GFawkes
13/01/2016, 08:25
Υπερβάλλεις γιατί...

αυτές είναι δύο λέξεις !!!!!
:nono:

Eγραψα καπου οτι θα ειμαι φειδωλος στις λεξεις;

devil's animal
13/01/2016, 10:09

ουσιαστικα κατι εγινε και σου εσβησε..την ωρα που σβηνει αναβει το λαμπακι των λαδιων...αυτο σε τρομαξε, αλλα ειναι φυσιολογικο...
οπως φυσιολογικο ειναι και το οτι οι στροφες επεσαν στο μηδεν...

μαλλον οπως σου ειπε ο μαστορας, κατι παιζει με τροφοδοσια ή με ρευματα...

δεν ξερω βεβαια, αν λογω απειριας, εκανες κατι που δεν το καταλαβες και εσβησε...

παρακολουθησε το και δες...

leftos
13/01/2016, 10:39
Εσβησε αναψε λαμπακι λαδιων απλα.
Μου θυμιζει προχτες με παιρνει γυναικα φιλου ( ο φιλος στην δουλεια ) εχω μενει με το αυτοκινητο απο μπαταρια λεω ερχομαι και το κλεινω.
Βαζω καλωδια βγαζω και μπαταρια απο το αλλο κουτι ( ηταν κυριακη η επομενη και εχουν μονο ενα αμαξι ) και ξεκιναω λεω κατσε να την παρω τωρα που ειμαι στο δρομο να δω συμπτωματα.
-Ελα να σου πω ακουγεται σαν να παει να παρει μπροστα ( γυναικα... )
- Ναι περνει αλλα σβηνει αμεσως.
- Και μπαταρια πως μου ειπες οτι χαλασε, το ραδιο δουλευει ?
- Ναι δουλευει αλλα αφου σβησει αναβει η μπαταρια στο ταμπλο.

Ειχε μεινει απο βενζινη... Την μπαταρια την ειδε την βενζινη οχι....

πυξιδας990
13/01/2016, 11:00
τρομπα βενζινης-καρμπυρατερ ειναι αυτο το μοντελο.....

ptc
13/01/2016, 11:15
Παντως αμα το καλοσκεφτουμε, γραφτηκαν 5 σελιδες ως προς το "γιατι οταν σβηνει η μηχανη αναβει το λαμπακι του λαδιου".

Ας αλλαχτει και ο τιτλος του thread για να βοηθηθουν και οι μελλοντικες γενιες μοτοσυκλετιστων. :tooth:

Eversman
13/01/2016, 11:55
O boostης ο μάστορας φταίει!!! Έβαλε δεν έβαλε λάδια, άναψε δεν άναψε το λαμπάκι, πάει δεν πάει το μοτασακό, φταίει!! Γιατί είναι μάστορας! Και ώς γωστόν, όλοι οι μάστορες, δεν θα πρέπει να είναι μάστορες! Μάστορες στην θέση των μαστόρων! Και γ@μώ!!

Ομορφιές λέμε :lol:

amyroukai
13/01/2016, 12:00
ε, το να το πάρεις από σέρβις και να μεινει 100 χλμ μετά, ε που θα πάει το μυαλό...

sniper
13/01/2016, 12:10
ε, το να το πάρεις από σέρβις και να μεινει 100 χλμ μετά, ε που θα πάει το μυαλό...

Εδώ ο άλλος το πήγε για σέρβις και δεν του είχαν βιδώσει σωστά την τάπα των λαδιών και γλύτωσε απο τύχη όταν αυτή έφυγε στην εθνική...

Panos76
13/01/2016, 12:37
Εδώ ο άλλος το πήγε για σέρβις και δεν του είχαν βιδώσει σωστά την τάπα των λαδιών και γλύτωσε απο τύχη όταν αυτή έφυγε στην εθνική...

Μία φορά το έπαθε ο πατέρας μου.

και άλλη μία εμένα πριν δύο χρόνια δε μου βίδωσαν το φίλτρο λαδιού σωστά με αποτέλεσμα να χάσω τα λάδια μου σε ορεινή περιοχή! :uplate: (αφού πριν είχα διανύσει Αθήνα - Μεσσηνία)

giorgio7
13/01/2016, 18:32
Φιλε μηπως πατησες κατα λαθος το kill switch??

leo1964
13/01/2016, 19:08

χαχαχαχα,εμένα κάποτε ο μηχανικός έβαζε λάδια και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί με 5 λίτρα χρειαζόταν κι άλλο,μέχρι που είδαμε να ρέει άφθονο στο πάτωμα.
Είχε ξεχάσει να βάλει την τάπα.....

vaska
13/01/2016, 19:10

Για τον Βάντα μιλάς ε?? Στην ετήσια ε???
:lol:

Dant3
13/01/2016, 19:23
χαχαχαχα,εμένα κάποτε ο μηχανικός έβαζε λάδια και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί με 5 λίτρα χρειαζόταν κι άλλο,μέχρι που είδαμε να ρέει άφθονο στο πάτωμα.
Είχε ξεχάσει να βάλει την τάπα.....

Το παθα και εγω στη τελευταια αλλαγη αυτο.
Παλι καλα εχασα μολις μισο λιτρο.

Μικe777
13/01/2016, 19:27

αυτο εχει ξαναγινει και σε γνωστο και ειναι τρελα επικυνδυνο!!

lykourgi
13/01/2016, 19:32
Παρών και εγώ.
Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι από τις σταγόνες στο γκαράζ.
Η τάπα γυρνούσε με το χέρι.

AUFGEBRACHT
13/01/2016, 19:42
Παρόν και εγώ.

Με ωμέγα...

AristidisZ
13/01/2016, 19:48
γατάκια....

μόνο σε εμένα έχουν κλέψει την τάπα, έξω από τον Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα

ξεκινάω το μεσημέρι να γυρίσω σπίτι, βάζω κανονικά μπρος και ξεκινάω

καμιά εκατοστή μέτρα παρακάτω, πάω να πατήσω φρένο (πισινό φυσικά) και το παπί ξεκινάει τα σλάλομ...

σταματάω άλλα τόσα μέτρα παρακάτω, κοιτάω από κάτω, η τάπα πουθενά

γυρνάω πίσω εκεί που το είχα παρκαρισμένο, επίσης πουθενά η τάπα

το μηχανάκι δεν κόλλησε πάντως

HONDA λέμε...
:beer:

lykourgi
13/01/2016, 20:34
Με ωμέγα...
Ωχ, με ουδετεροποίησα. :look:

Το διορθώνω, ευχαριστώ.

sniper
13/01/2016, 20:41

Το διορθώνω, ευχαριστώ.

Όχι, απλά έγινες χρόνος...

lykourgi
13/01/2016, 21:00
Όχι, απλά έγινες χρόνος...
Οπως και αν το πάρεις...................

Δεν τα σβήνεις; Μην με πάρει χαμπάρι ο blitzer, με βλέπω για 5Φ. :D

DAYMAN
13/01/2016, 21:12
Οπως και αν το πάρεις...................

Δεν τα σβήνεις; Μην με πάρει χαμπάρι ο blitzer, με βλέπω για 5Φ. :D

γιατι τι ειναι ο μπλιτζερ συνταγματαρχης της στρατονομιας;

amyroukai
13/01/2016, 21:25

της ορθογραφίας.

lykourgi
13/01/2016, 21:26
Χειρότερα. :lol:

leo1964
13/01/2016, 21:35

Το διορθώνω, ευχαριστώ.

ουσιαστικοποιήθηκες:beer:

Eversman
14/01/2016, 07:42
γατάκια....

μόνο σε εμένα έχουν κλέψει την τάπα, έξω από τον Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα

ξεκινάω το μεσημέρι να γυρίσω σπίτι, βάζω κανονικά μπρος και ξεκινάω

καμιά εκατοστή μέτρα παρακάτω, πάω να πατήσω φρένο (πισινό φυσικά) και το παπί ξεκινάει τα σλάλομ...

σταματάω άλλα τόσα μέτρα παρακάτω, κοιτάω από κάτω, η τάπα πουθενά

γυρνάω πίσω εκεί που το είχα παρκαρισμένο, επίσης πουθενά η τάπα

το μηχανάκι δεν κόλλησε πάντως

HONDA λέμε...
:beer:

Βρέ καλόπαιδο, ναυτάρας ήσουν? Γι' αυτό όποτε μιλάμε για αμπάρια, κάνεις τουμπεκί? :lol:

Την τάπα δεν στην έκλεψαν. Επίτηδες την ξεβίδωσαν, για να πάθεις ζημιά. Ήταν θυμάμαι, ο πιό ύπουλος και σύνηθες τρόπος επίλυσης "διαφορών" στους ντόκους.
Πρώτα έσκυβες να δείς άν έχανε λάδια και μετά ξεκινούσες :D

Με το μπαρδόν για το off topic.

teogtp
14/01/2016, 08:19
Βρέ καλόπαιδο, ναυτάρας ήσουν? Γι' αυτό όποτε μιλάμε για αμπάρια, κάνεις τουμπεκί? :lol:

Την τάπα δεν στην έκλεψαν. Επίτηδες την ξεβίδωσαν, για να πάθεις ζημιά. Ήταν θυμάμαι, ο πιό ύπουλος και σύνηθες τρόπος επίλυσης "διαφορών" στους ντόκους.
Πρώτα έσκυβες να δείς άν έχανε λάδια και μετά ξεκινούσες :D

Με το μπαρδόν για το off topic.

Βρε δεμπαναγ@μηθειτομπουρδελο ...........................που θα εσκυβα εκει μεσα........................

Coyote.V
14/01/2016, 09:41
Αν μέσα σε 10 μέρες έκαψε τα λάδια τότε από τους καθρέπτες δεν θα έβλεπες πίσω, αλλά μόνο άσπρο καπνό...
:)

GFawkes
14/01/2016, 10:01
Βρε δεμπαναγ@μηθειτομπουρδελο ...........................που θα εσκυβα εκει μεσα........................

Μαλλον σκυβοντας περναν τα μοναχικα βραδια οι ναυταρες!!!!
:bawl:

amyroukai
15/01/2016, 16:11
Μαλλον σκυβοντας περναν τα μοναχικα βραδια οι ναυταρες!!!!
:bawl:

ΚΑΙ εκεί εφαρμόζεται το "λάδι και βράδι"...

christoi
15/01/2016, 21:05
Μέχρι στιγμής όλα καλά.
Σήμερα έριξα την μηχανή και έσπασα τον δεξιό καθρέφτη (οπότε ψάχνω ανταλλακτικό).
Αφού δεν το έχω με τον όρθιο, γιατί δεν το αφήνω στον πλάγιο;;

To kill switch θα ήταν μια καλή εξήγηση, αλλά είχα τα χέρια μου στα grips και ούτε για αστείο δεν τον πλησιάζω (με το κλειδί σβήνω πάντα, ενίοτε και με τον πλαγιοστάτη).
Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν. Ίσως να διαμαρτυρήθηκε το μεκανάκι που το πήγαινα με 95-100 και 6η.

Επεξ : Πέρα από την πλάκα, τώρα που παρουσιάζομαι, και ιταλικό να είχα, θα μου έλειπε το ρημάδι (κυριολεκτικά) :cry:
Αυτό και η γάτα μου.

Ξέρετε κανένα σώμα που να σε βάζουν να οδηγάς 2κυκλο στον στρατό; Ακόμα και πατίνι.

Eversman
16/01/2016, 09:16
Μέχρι στιγμής όλα καλά.
Σήμερα έριξα την μηχανή και έσπασα τον δεξιό καθρέφτη (οπότε ψάχνω ανταλλακτικό).
Αφού δεν το έχω με τον όρθιο, γιατί δεν το αφήνω στον πλάγιο;;

To kill switch θα ήταν μια καλή εξήγηση, αλλά είχα τα χέρια μου στα grips και ούτε για αστείο δεν τον πλησιάζω (με το κλειδί σβήνω πάντα, ενίοτε και με τον πλαγιοστάτη).
Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν. Ίσως να διαμαρτυρήθηκε το μεκανάκι που το πήγαινα με 95-100 και 6η.

Επεξ : Πέρα από την πλάκα, τώρα που παρουσιάζομαι, και ιταλικό να είχα, θα μου έλειπε το ρημάδι (κυριολεκτικά) :cry:
Αυτό και η γάτα μου.

Ξέρετε κανένα σώμα που να σε βάζουν να οδηγάς 2κυκλο στον στρατό; Ακόμα και πατίνι.

Ο στρατός είναι γεμάτος δικυκλο, αφού -τουλάχιστον στην αρχή- θα σου κάνουν τη ζωή, ποδήλατο :lol:

Καλή θητεία και να θυμάσαι ότι στο χέρι σου είναι, αυτοί οι μήνες να είναι παραγωγικοί και όχι αγγαρεία. Δυνατά και μην κολωσεις πουθενά :wave2:

amyroukai
16/01/2016, 09:50
9 μήνες θητεία Παναγιώτη... Βγαίνει πριν νιώσει ότι μπήκε.

ptc
16/01/2016, 10:52
Καλός πολίτης φίλε! :wave2:

duke200
16/01/2016, 12:16
καλη θητεια και να θυμασαι οτι ο στρατος ειναι σχολείο. Συναναστρεφεσαι με άτομα που στην πολιτική ζωή σου δεν θα βλεπες ποτε και "ανοιγει" το μυαλό, αφου βλέπεις και τι έχουν κάνει άλλοι και αποφασιζεις τι δρόμο θα διαλέξεις...

Specialized
16/01/2016, 12:28
Από τα ωραία θέματα του φόρουμ, ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει να ελέγξει τη στάθμη των λαδιών και του φταίει η Χόντα! (ή κάθε άλλη εταιρεία) Απορώ πως κάποιοι άνθρωποι την παλεύουν και δεν έχουμε χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο από την άγνοια βασικών παραμέτρων λειτουργίας οχημάτων (αέρας και κατάσταση ελαστικών, φρένα, αναρτήσεις κτλ) που οφείλει ο χρήστης να γνωρίζει.

dimmie_72
16/01/2016, 12:43
Ο στρατός είναι γεμάτος δικυκλο, αφού -τουλάχιστον στην αρχή- θα σου κάνουν τη ζωή, ποδήλατο :lol:

Καλή θητεία και να θυμάσαι ότι στο χέρι σου είναι, αυτοί οι μήνες να είναι παραγωγικοί και όχι αγγαρεία. Δυνατά και μην κολωσεις πουθενά :wave2:

ρε Παναγιώτη... αμάν!!! :bawl:

leo1964
16/01/2016, 15:25
Μια εμπειρία και αυτή,βγαίνεις πιο ώριμος

teogtp
16/01/2016, 18:10
Από τα ωραία θέματα του φόρουμ, ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει να ελέγξει τη στάθμη των λαδιών και του φταίει η Χόντα! (ή κάθε άλλη εταιρεία) Απορώ πως κάποιοι άνθρωποι την παλεύουν και δεν έχουμε χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο από την άγνοια βασικών παραμέτρων λειτουργίας οχημάτων (αέρας και κατάσταση ελαστικών, φρένα, αναρτήσεις κτλ) που οφείλει ο χρήστης να γνωρίζει.

Τωρα που θα παει φανταρος θα μάθει οτι τα οχηματα τα καθαριζουμε καθε Παρασκευή με πετρελαιο.......

Bob_o_mastoras
16/01/2016, 18:26
Τωρα που θα παει φανταρος θα μάθει οτι τα οχηματα τα καθαριζουμε καθε Παρασκευή με πετρελαιο.......

Και μετα τα βαζουμε φωτια!!! :lol::lol:

DrEvil
16/01/2016, 19:08
Και μετα τα βαζουμε φωτια!!! :lol::lol:

To 'τα βαφουμε μπλε', ερχεται μετα;