Σύνδεση

View Full Version : Παπάκι, αλλά ποιο;

twisted_g
12/01/2016, 13:31
Χαίρετε παίδες,

Είμαι καινούργιος τόσο στο forum όσο και στις μοτοσυκλέτες.
Πέρασα την πορεία και περιμένω να περάσω του αυτοκινήτου για να μου έρθει σε κανα μήνα το δίπλωμα.
Μπαίνω λοιπόν σε αναζήτηση αγοράς. Δεν έχω εμπειρία από τεχνικά θέματα, ούτε ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλά ξέρω περίπου τι παίζει και τι "ακούγεται" για διάφορα μοντέλα.
Θέλω ένα παπί, 100-135 κυβικά, αξιόπιστο και με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση. Το μπάτζετ μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τι θα αγοράσω, με ΜΑΞ τα 1500 (που βέβαια σημαίνει ότι θα αργήσω να το πάρω γιατί τα λεφτά θα βγουν απ'τη δουλειά). Αν παίζει κάποιο ρόλο, σκέφτομαι μελλοντικά να το χρησιμοποιήσω για delivery.
Γενικά έχω δει κάποια crypton R, κάποια supra, innova carb και στο ταβάνι τιμών innova injection και wave, αλλά έχω δει και κάποια daytona dv-r 125 πχ που στην ίδια τιμή είναι μοντέλα του 14 με εγγύηση ακόμα και 5000 χλμ.
Να προτιμήσω κάτι γιαπωνέζικο αλλά παλιό; Και αν ναι πώς να επιλέξω, αφού είναι όλα με εκατομμύρια χιλιόμετρα ή ανακατασκευή από άγνωστο μάστορα;
Τέλος έχω δει το kymco agility, το οποίο μεταχ. παίζει στα 800 σε καλή κατάσταση με λίγα χλμ, αλλά νομίζω πως η συντήρηση είναι απαγορευτική συγκριτικά με το παπί έτσι;
Οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση ή tip για το πώς να κινηθώ στα μτχ είναι πάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα! :wave2:

ptc
12/01/2016, 14:40
Κανε και μια αναζητηση, εχει αρκετα σχετικα θεματα.
Πχ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146735
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146227

Καλωσορισες! :wave2:

SHOOTER045
12/01/2016, 14:54
Astrea supra
Crypton r\x

panavour
12/01/2016, 17:11
με 1500 και αργοτερα ντελιβερι αυτο με αντιπροσωπεια θεοχαρακης καβασακι και μονο καινουργιο

http://www.daelim.gr/montelo_cat.asp?cat=%D0%E1%F0%E9%DC

twisted_g
14/01/2016, 05:16
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Διάβασα τα προτεινόμενα και αρκετά άλλα θέματα.
Απ'όσο είδα, σχημάτισα κακή άποψη για την αντοχή των kymco, τα innova (ειδικά carb.), τα πλαστικά του crypton t110,τα wave.
Θετικά αντιθέτως είδα κυρίως για address, crypton r, crypton x, crypton απλό παλιό μοντέλο, astra, supra, modenas.
Δυστυχώς από αυτά που έβλεπα, το μόνο που είχε κατά βάση θετικά σχόλια ήταν το crypton r, ενώ είδα ανάμικτα σχόλια για τα daytona. Το supra το σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά δεν έχω γνώση από μηχανικά οπότε μου φαίνεται άθλος να βρω κάποιο που να αξίζει τα λεφτά του..

Κάθε συγκεντρωτικό σχόλιο λοιπόν που θα μου δίνει μία κατεύθυνση, θα δίνει μία εναλλακτική ή θα διορθώνει μία λανθασμένη εικόνα που έχω για κάποιο από τα παπιά που ανέφερα είναι ιδιαίτερα επιθυμητή!

Ευχαριστώ! :)

yannis24
14/01/2016, 08:54
Εγω προτεινω Modenas......παπι σκυλι !!!

Christos ktm R
14/01/2016, 14:34
Αν ενδιαφέρεσαι εχω ενα suzuki fx 125

GFawkes
14/01/2016, 14:54

Δέσποινα Βανδή - Ανάβεις φωτιές
https://www.youtube.com/watch?v=iffNFY4ps8E

Christos ktm R
14/01/2016, 19:30
Κ πενα.εντελως μαμα..με τα καθρεφτακια του κ βιολετι χρωμα!το ξερεις πιστευω αυτο το μξχανακι!δεν με βολευει λογω υψους κ το δινω να παρω το καινούργιο liberty να το οδηγαει κ η γυναικα.

leo1964
14/01/2016, 19:41
Εγω προτεινω Modenas......παπι σκυλι !!!

Συμφωνώ

twisted_g
15/01/2016, 00:33
Κ πενα.εντελως μαμα..με τα καθρεφτακια του κ βιολετι χρωμα!το ξερεις πιστευω αυτο το μξχανακι!δεν με βολευει λογω υψους κ το δινω να παρω το καινούργιο liberty να το οδηγαει κ η γυναικα.

Ναι το ξέρω, αλλά όσα έχω δει είναι αρκετά ακριβά, και μιας και δε σκοπεύω να το πειράξω, νομίζω ότι είναι πολλά για ένα παλιό παπί. Παρ'όλα αυτά στείλε μου αν δεν είναι κόπος φωτό, στοιχεία και τιμή

Συμφωνώ

Τα kriss είναι πανάκριβα όμως ρε παιδιά και τα καινούργια είναι πάρα πολύ ασχημομούρικα.. το gt λχ. είναι σαν άσχημη κουκουβάγια :p
+Ότι αυτό που λέω και πιο πάνω είναι ότι δεν ξέρω πώς να ψάξω και τι να κοιτάξω σε ένα παπί του '04 πχ. Πόσα χλμ, να αποφεύγω η όχι ανακατασκευές και αν μπορώ να ξέρω σε τι δουλειά έχει γίνει πάνω κλπ κλπ :confused:

Christos ktm R
15/01/2016, 00:44
Πως μπορω να σου στειλω φωτο?

twisted_g
15/01/2016, 01:02
Πως μπορω να σου στειλω φωτο?
Υπάρχει ειδικό κουμπί αν ανοίξεις την "προβολη πλήρους έκδοσης"

Christos ktm R
15/01/2016, 02:43
Οταν μπορείς στειλε μου το e mail σου να σου στειλω φωτο

Panos76
15/01/2016, 09:03

Δέσποινα Βανδή - Ανάβεις φωτιές
https://www.youtube.com/watch?v=iffNFY4ps8E

Από τα πΓιο λατρεμένα παπιά! Διαολάκι κανονικό! Περισσότερο μοτοσυκλετάκι θα το έλεγα παρά παπί.

Δύσκολα βρίσκεις ένα σήμερα σε καλή κατάσταση. Αν δεν έχει πρόβλημα ο φίλος με το συμπλέκτη, να το χτυπήσει άφοβα. Αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις.

duke200
15/01/2016, 13:19
Χαίρετε παίδες,

Είμαι καινούργιος τόσο στο forum όσο και στις μοτοσυκλέτες.
Πέρασα την πορεία και περιμένω να περάσω του αυτοκινήτου για να μου έρθει σε κανα μήνα το δίπλωμα.
Μπαίνω λοιπόν σε αναζήτηση αγοράς. Δεν έχω εμπειρία από τεχνικά θέματα, ούτε ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλά ξέρω περίπου τι παίζει και τι "ακούγεται" για διάφορα μοντέλα.
Θέλω ένα παπί, 100-135 κυβικά, αξιόπιστο και με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση. Το μπάτζετ μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τι θα αγοράσω, με ΜΑΞ τα 1500 (που βέβαια σημαίνει ότι θα αργήσω να το πάρω γιατί τα λεφτά θα βγουν απ'τη δουλειά). Αν παίζει κάποιο ρόλο, σκέφτομαι μελλοντικά να το χρησιμοποιήσω για delivery.
Γενικά έχω δει κάποια crypton R, κάποια supra, innova carb και στο ταβάνι τιμών innova injection και wave, αλλά έχω δει και κάποια daytona dv-r 125 πχ που στην ίδια τιμή είναι μοντέλα του 14 με εγγύηση ακόμα και 5000 χλμ.
Να προτιμήσω κάτι γιαπωνέζικο αλλά παλιό; Και αν ναι πώς να επιλέξω, αφού είναι όλα με εκατομμύρια χιλιόμετρα ή ανακατασκευή από άγνωστο μάστορα;
Τέλος έχω δει το kymco agility, το οποίο μεταχ. παίζει στα 800 σε καλή κατάσταση με λίγα χλμ, αλλά νομίζω πως η συντήρηση είναι απαγορευτική συγκριτικά με το παπί έτσι;
Οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση ή tip για το πώς να κινηθώ στα μτχ είναι πάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα! :wave2:

Καλύτερα μοτοσυκλετακι τυπου daytona remix125, sym wolf 125, cbf125, ybr125, xr125, cbr125... Με σωστες αναρτήσεις-φρενα και άνεση μοτοσυκλέτας, απαλλαγείτε πια απο τα βρωμοπαπα.

thunder ace
15/01/2016, 13:24
Τελικα ΤΟ παπι ειναι ενα: crypton x .Μιλαω για θεμα αξιοπιστιας ετσι.Μονο αμα θες χαλαει η αν εισαι 17 καγκουρας (και το χαλας μονο σου)

harris_x
16/01/2016, 14:26
Astrea supra

Έλεος πια με τις αρχαιολογίες....

twisted_g, υπάρχουν πολλά αξιόλογα παπιά για να επιλέξεις, το μοντένας είναι ένα απο αυτά.