PDA

View Full Version : Αναρτησεις Bandit 650

alex14
14/01/2016, 15:05
Λοιπον, ακουω γνωμες για βελτιωση/αλλαγη αναρτησεων στο Bandit (650 SA μοντ 2006)
Επιασα τα 70.000 χλμ και επιτελους πρεπει να κανω κατι με τους μαμα σουμιεδες. Το μπροστινο τερματιζει πια για πλακα και το πισω αρχισε να κοπαναει.
Θα προτιμουσα αγορα απο Ελλαδα και ακομα καλυτερα τοποθετηση απο το μαγαζι που θα τα αγορασω.

PortisHead
14/01/2016, 16:00
Νομιζω οτι το K-Shock στο Γκύζι ειναι μονόδρος.
Τουλαχιστον για τα μπροστινα τους πας τις μπουκαλες και τις παιρνεις πισω ετοιμες.
Δεν αναλαμβανουν αυτοι μονταρισμα ξεμονταρισμα (εχουν ομως συνεργαζομενο συνεργειο για το βαλε βγαλε).
Ειδικα για το πισω...

alex14
14/01/2016, 16:29
Νομιζω οτι το K-Shock στο Γκύζι ειναι μονόδρος.
Τουλαχιστον για τα μπροστινα τους πας τις μπουκαλες και τις παιρνεις πισω ετοιμες.
Δεν αναλαμβανουν αυτοι μονταρισμα ξεμονταρισμα (εχουν ομως συνεργαζομενο συνεργειο για το βαλε βγαλε).
Ειδικα για το πισω...

και τι ακριβως κανουν ? Αλλαζουν ελατηρια ?

stefanos
14/01/2016, 16:52
και τι ακριβως κανουν ? Αλλαζουν ελατηρια ?

Εσύ τι ακριβώς θέλεις?

alex14
14/01/2016, 17:03
Εσύ τι ακριβώς θέλεις?

Ελα ντε. Τι θελω ?
Να αλλαξω μονο ελατηρια μπροστα και πισω ?
Να αλλαξω ελατηρια μπροστα και αμορτισερ πισω ? που μαλλον αυτο πρεπει να γινει.
Να ... ουτε γω ξερω.

Ρωταω μπας και εχει βρει καποιος καμια καλη και σχετικα φθηνη λυση.

akis_trevor
14/01/2016, 17:11
Ελα ντε. Τι θελω ?
Να αλλαξω ελατηρια μπροστα και αμορτισερ πισω ? που μαλλον αυτο πρεπει να γινει.
Να ... ουτε γω ξερω.

το τελευταιο κομματι ειναι και το σημαντικοτερο.
αν διαθετεις ξερω γω 700 ευρω αλλαζεις ελατηρια εμπρος και αναρτηση πισω.αν διαθετεις 200-250 αλλαζεις μονο ελατηρια μπρος πισω.

lykourgi
14/01/2016, 17:12
Ελατήρια και λάδια είναι η συνηθισμένη λύση. Υπάρχει και το revalving, αλλά μάλλον υπερβολή το βλέπω για καθημερινή χρήση.
Τα λάδια χρειάζονται σχεδόν σίγουρα. Τα ελατήρια ανάλογα.

Πέρνα μια βόλτα από εκεί να μιλήσετε.

Με το σπορ επίσης ασχολούνται ο Wolf (Μεσογείων) και ο Τασούλης (Καλλιρόης).

stefanos
14/01/2016, 17:25
Ελα ντε. Τι θελω ?
Να ... ουτε γω ξερω.

Σωστά οπότε ξεκίνα σερβισάκι μπροστά πίσω ,που μετά από τα χιλιόμετρα που έχουν οι αναρτήσεις σου θα σου φανεί η μέρα με την νύχτα
και μετά επικεντρώνεσαι σε πιο ακριβά σπόρ (αλλαγές) μόνο αν δεις ότι κάτι συγκεκριμένο σου χρειάζεται.
Εννοείται ότι εφόσον θα βγει το αμορτισέρ καλό είναι να τσεκάρεις-γρασάρεις ρουλεμάν ψαλίδι κλπ. και θα είσαι με κομπλέ μηχανάκι.

pektis
14/01/2016, 17:37
Ελα ντε. Τι θελω ?
Να ... ουτε γω ξερω.

Alex, άλλαξε τα μπροστινά ελατήρια με ''wp'' ή με ''ohlins'' & πισω βάλε απο το k-shock ένα ελατήριο ...
Είναι μια οικονομικη βελτιωση και θα δεις διαφορα...
Τωρα βέβαια αν θες ολοκληρωμένη δουλειά άλλαξε και την πίσω ανάρτηση!;)
Ακομα θυμαμαι στα 60-62.000 που ειχα αλλάξει μπροστινα ελατηρια και ετυχε να περασω απο Μπραλο!
Απλά καμια σχεση με τα ''μαμα''

killbill
14/01/2016, 17:42
Οπως είπαν και οι απο πανω, πήγαινε μια βόλτα απο K-Shock, ξεκινάς απο αλλαγή ελατηρια-λάδια μπροστα και service πίσω αμορτισερ και αναλόγως χρήσης βλέπεις αν θα αλλάξεις και ελατήριο πισω.

Αλλιώς εάν είσαι διατεθιμένος να βάλεις πολλά λεφτά πας και για αλλαγή αμορτισέρ πίσω.

Πάντως θα δείς μεγάλη διαφορά μετά τα παραπάνω.

sapila racing
14/01/2016, 17:54
O κουμπάρος έχει στο ιδιο μηχανακι Hyperpro εμπρός, βοήθησαν πολύ αν και οταν το καβαλησα εγω παλι μαλακό μου φάνηκε, αλλά εχω μάθει αλλιώς.
Ετσι έβαλε και σωληνάκια υψηλής κι έχει πολύ καλό φρένο τώρα. Ειναι το χωρίς ABS.
Με μαμα ελατήρια εμπρός ήταν τραγικό απο καινούριο, πάρα πολύ μαλακό. Τωρα δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για το bandit, αλλά τα Hyperpro εχουν δικα τους λάδια στο κιτ και συνήθως με ελαφρά μεγαλύτερο ιξώδες.
Είχα βάλει κι εγώ παλιότερα σε kawasaki κι ημουν ευχαριστημένος. Είναι προοδευτικά και ειναι πάλι ανετο στο αρχικό κομμάτι της διαδρομής.

Τωρα εχει κι αυτός καπου 60.000 χλμ+ κι εχει κλάσει σχεδόν το πίσω. Το πίσω κατ' αρχήν ανοίγει για επισκευή?
Ρωτα στο K shock, είναι ειδικοί και καλοί στην δουλειά τους.

DoctoR_k6
14/01/2016, 17:58
Αλλαζεις μπροστα λαδια,ξυδια κ πισω βαζεις απο gsxr 1000...
Φιλος που το εχει κανει(υβριδικο πλεον) ειδε τρομερη βελτιωση. Αλλη μοτο κ το επιβεβαιωνω κ εγω που το εχω παρει βολτα παμπολλες φορες.
Δεν σου λεω αν θες να πας κ για μπροστινο αναποδο(Κ1,Κ2)...

amyroukai
14/01/2016, 18:43
Επειδή έχω ανοίξει μπροστινά που είχε δέσει ο κσοκ, μακριά και αλάργα.

Κατά τα λοιπά, θα ρίξω μια ματιά, αν είναι οκ τα hyperpro που φορούσε το δικό μου. Το λάδι που δινει η Η είναι πολύ λεπτό, το είχα αλλάξει.

Πίσω είχα wp emulsion. Αν χωράει το ρυθμιζόμενο από το 1000 φυσικά καλύτερα.

virus
14/01/2016, 20:23
απο συμφορουμιτη το αναφερω. δεν ξερω και δεν το εχω ψαξει το θεμα.

ο λογος για το πισω αμορτισερ.

μονο στην περιπτωση που εχεις bandit ΧΩΡΙΣ ΑΒS. κανει το αμορτισερ απο busa μπορεις να βρεις κανα μεταχειρω με πληρεις ρυθμισεις.

αν εχεις ABS τοτε ξεχνα το.

Μικe777
14/01/2016, 21:03
Ελα ντε. Τι θελω ?
Να ... ουτε γω ξερω.

70 000 λιγα δεν ειναι?:rolleyes:
εκτος αν το κανεις για βελτιωση?
εγω κοντα 64000 δεν εβλεπα διαφορα!
ουτε καν για ελατηριο το ειχα σφιξει απλα!

alex14
14/01/2016, 21:10
70 000 λιγα δεν ειναι?:rolleyes:
εκτος αν το κανεις για βελτιωση?
εγω κοντα 64000 δεν εβλεπα διαφορα!
ουτε καν για ελατηριο το ειχα σφιξει απλα!

Τι να σου πω. Οι αναρτησεις ηταν αρκετα καλες μεχρι τα 10-15.000 χλμ. Απο εκει και περα απλως τις ανεχομαι ....

amyroukai
14/01/2016, 22:34
Τι να σου πω. Οι αναρτησεις ηταν αρκετα καλες μεχρι τα 10-15.000 χλμ. Απο εκει και περα απλως τις ανεχομαι ....

Εγώ ερωτώ πάλι, λάδια εμπρός έχεις αλλάξει;

stefanos
14/01/2016, 22:38

αν είχε αλλάξει θα ήταν ακόμα "καλές"

DoctoR_k6
14/01/2016, 23:14
Νομιζω πως εχει ξανα/ματα αναλυθει το θεμα αναρτηση στο ληστη.
Αν εισαι ηρεμος οδηγος κ δεν πεφτει πολυ κυνηγι κανεις τα γνωστα λαδια, ελατηρια κ οτι μπορεις πισω. Αλλιως αν το κυνηγας κ θελεις ουσιαστικη διαφορα(με αυτο τ μοτο εννοω) παιζουν λυσεις για αλλαγες απο μπροστινο usd κ πισω απο κ6-κ7 και busa οπως προειπε ο φιλος.
Υ.Γ Αν δεις ενα bandit μπλε με χρυσα μπροστινα,ακτινικες κ αλλο ψαλιδι(+ ασπρες ζαντες) τον σταματας κ τον ρωτας. Εχει κανει διατριβη στον ληστη με τις αναρτησεις.
Κ ομως αυτο το μοτο μεταμορφωνεται...

amyroukai
14/01/2016, 23:30
Νομίζω έχει έρθει στην ετήσια στο Μαυρολιθάρι αυτό, δυστυχώς δεν τον προκαμα να τον ρωτήσω. Στο δικό β μου απλά έβαλα από το υδρόψυκτο, 4εμβολες, μεγαλύτερα φρένα, πιο σκληρά ελατήρια.

DoctoR_k6
14/01/2016, 23:39
Νομίζω έχει έρθει στην ετήσια στο Μαυρολιθάρι αυτό, δυστυχώς δεν τον προκαμα να τον ρωτήσω. Στο δικό β μου απλά έβαλα από το υδρόψυκτο, 4εμβολες, μεγαλύτερα φρένα, πιο σκληρά ελατήρια.

Ναι παρεα ημασταν...
Σε γενικες γραμμες διορθωνεται το bandit με λιγο ψαξιματακι κ φθηνα.
Απλα η μαμα αναρτησεις δεν ειναι για πολλα κ ειδικα οταν πεσουν...δραμα.

alex14
15/01/2016, 06:09

Ναι Γιαννη εχω αλλαξει. Μεγαλη διαφορα δεν ειδα, βεβαια δεν ξερω τι λαδι και ποσοτητα εβαλαν.

byron
15/01/2016, 06:30
Υ.Γ Αν δεις ενα bandit μπλε με χρυσα μπροστινα,ακτινικες κ αλλο ψαλιδι(+ ασπρες ζαντες) τον σταματας κ τον ρωτας. Εχει κανει διατριβη στον ληστη με τις αναρτησεις.
Κ ομως αυτο το μοτο μεταμορφωνεται...

350357

RaGe_Raptor
15/01/2016, 07:06
Δεν έχω ιδέα από ληστή μα το πρώτο που θα κοιτούσα σε μια ανάρτηση είναι αν τα ελατήρια είναι για τα κιλά μου.

(Ααααχ αυτό το άσπρο-μπλε Κ6 :a07: )

DoctoR_k6
15/01/2016, 10:03
350357

Μας βρηκες...:D
Αλλα εδω εχει NISSIN απο 954 η κατι brembo αν θυμαμαι καλα.

Δεν έχω ιδέα από ληστή μα το πρώτο που θα κοιτούσα σε μια ανάρτηση είναι αν τα ελατήρια είναι για τα κιλά μου.

Σωστος...:beer:

(Ααααχ αυτό το άσπρο-μπλε Κ6 :a07: )

TONYBANDIT
16/01/2016, 22:50
Ελατηρια hypepro μπρος πισω σπουδαια βελτιωση εχω κανει 65000χλμ απο οταν τα εβαλα συνολο 80000χλμ.το πισω εχει ακομα σωστες αποσβεσεις στο μπροστινο εχω αλλαξει 1 φορα λαδια και μονο.