PDA

View Full Version : Αγορά Daytona Sprinter

Antonisrs
22/01/2016, 19:38
Καλησπέρα. Είμαι 21 χρόνων και κάτοχος Α2 αλλά χρήμα για μηχανή δεν παίζει αυτήν την περίδο. Μου δίνει όμως ενας φίλος σε καλά λεφτά το Daytona Sprinter το 50αρι το οποίο το έχει κάνει 125, μηχανάκι σχετικά καινούριο (4 χρόνων) και πολύ προσεγμένο. Η χρήση που το θέλω είναι να πηγαίνω σχολή (15 Km Εθνική) και βόλτες εδω γύρω. Οι ερωτήσεις μου, επειδή παπί δεν είχα ποτέ, είναι:
1. Δεύτερο άτομο θα μπορώ να βάζω πάνω ή θα μου βγάζει την ψυχή?
2. Με την μετατροπή θα έχω πρόβλημα αν δε με σταματήσουν στο δρόμο? Περνάει κτέο το παπί και αν πρέπει, πως θα το περνάω?
Ευχαριστώ

duke200
22/01/2016, 20:25
απο 50αρι 125?

Αν δεν έχει βαλει άλλο μοτερ, αλλα έχει κανει μετατροπή το 50αρι, δεν την βλεπω την μπιέλα να αντεχει για πολύ.

Αφου έχεις Α2, παρε μεταχειρισμένη μηχανή. Με 1000 ευρώ υπάρχουν καλά μηχανάκια να παρεις. Κανε μια ανζητηση στο car με τα λεφτα που διαθετεις να δειςτι υπαρχει.

lykourgi
22/01/2016, 20:44
1. Θα βάζεις, αλλά δεν θα πετάει κιόλας. 125cc είναι.

2. Ρώτα τον φίλο σου τι έχει κάνει στο μοτέρ.
Αν και το βλέπω χλωμό να έχει κρατήσει τα ορίτζιναλ κάρτερ ( βλ. αριθμό κινητήρα).
Μήπως ήρθε η ώρα του ΚΤΕΟ και γι' αυτό το πουλάει; Τα τέσσερα χρόνια που ανέφερες, σαν να ταιριάζουν.
Ψάξε το.

Antonisrs
22/01/2016, 20:55
Το μοτέρ το χει αλλαξει και έχει να μου δώσει και την απόδειξη αγοράς. Δεν είναι ότι πάει να με κοροδέψει, έχει πάρει νίντζα και γενικά δεν το πουλάει αλλά είπε να μου το δώσει κι εγώ ψάχνομαι να δω αν θα μπορώ να κυκλοφορήσω ή θα είμαι τελείως παράνομος. :p

psomaras
23/01/2016, 00:18
Το μηχανάκι εάν είναι 50άρι στα χαρτιά δεν περνάει κτεο!

spyrakos35
23/01/2016, 06:27
Παρανομος οσο δεν παιρνει.

Case closed

lykourgi
23/01/2016, 08:43
Το μοτέρ το χει αλλαξει και έχει να μου δώσει και την απόδειξη αγοράς. Δεν είναι ότι πάει να με κοροδέψει, έχει πάρει νίντζα και γενικά δεν το πουλάει αλλά είπε να μου το δώσει κι εγώ ψάχνομαι να δω αν θα μπορώ να κυκλοφορήσω ή θα είμαι τελείως παράνομος. :p
Την απόδειξη καλώς την έχει. Έτσι αποδεικνύεται ότι το μοτέρ (σαν ανταλλακτικό) δεν είναι κλεμμένο.
Πρέπει όμως το νέο μοτέρ να φαίνεται και στην άδεια κυκλοφορίας (βλ. αριθμός κινητήρα).
Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία στο υπουργείο συγκοινωνιών, για την αλλαγή κινητήρα.