View Full Version : Πολύμετρο
nassosxlvbros
29/01/2020, 12:37
FLUKE ή FLUKE ή FLUKE ή αντε και κανενα FLUKE να εχεις υπο την υποψια σου..:smokin:
(άμα το μουλαρι μαθει ενα δρομο δεν τον αλλαζει την κεφαλα να του σπασεις..)
Τι να πω ρε παιδί μου,καλό χρυσό το FLUKE αλλά από το μπάγκο δε το κουνάω,ενώ το ΜΕΤΕΧάκι είναι παντός εργασίας και καιρού.... :) Το συνήθισα τόσο το ΜΕΤΕΧ που αν χαλασει θα σπαστώ άσχημα...
Τι να πω ρε παιδί μου,καλό χρυσό το FLUKE αλλά από το μπάγκο δε το κουνάω
γιατι εισαι και κότα και τσιπης..
nassosxlvbros
29/01/2020, 19:23
γιατι εισαι και κότα και τσιπης..
Μόλις παραλάβω το τρίτο Fluke να θυμηθώ να σε γδάρω,εεε να στο καλοπουλήσω! :D
Βάλτε και μένα στο παιχνίδι αν βρεθεί fluke. Όταν έψαχνα ένας Ελληναρας πουλούσε ένα καλό μεταχειρο όμως ακριβότερα απ όσο έχει καινούριο. Νομίζω ακόμα το πουλάει
Τοψαξα αποδω τοψαξα αποκεί και κατέληξα σε ένα UNI-T UT 139C. Πιστεύω για ερασιτεχνικες χρήσεις σπιτιού και αυτοκινήτου θα με καλύψει. Επειδή έχει προστασία μέχρι 600V θέλει προσοχή όταν μετράς πυκνωτές να τους έχεις πρώτα αποφορτίσει.Φαίνεται καλοφτιαγμενο με καλή αίσθηση σε διακόπτη και κουμπιά, οθόνη ευανάγνωστη και φωτιζόμενη.Το NCV δυνατό και ευαίσθητο. Δεν έχει μπάρα μεταβαλλομενη. Πάσχει στα φτηνά probes,θα ψαχτω για σιλικόνης. Αγορασθηκε από Σκεντζος Ιωάννης, Ψαρων 52, Σταθμός Λαρίσης. Στην καλύτερη τιμή και ευγενεστατος, 43,40 ευρώ /35 άνευ φπα.
https://www.skentzos.gr/index.php?route=product/product&product_id=354
415386
Ένα rewiew από fubar:
https://youtu.be/LEyBumOHUnI
Δουλειά δεν είχε ο διάολος......... κλπ.
Σκαλίζοντας λοιπόν το πολυμετρο και μετρώντας ό,τι έβρισκα μπροστά μου κατάφερα να λύσω μια παλιά απορία που είχα στην αμπεροτσιμπιδα UT202A. Με την αμπεροτσιμπιδα αυτή λοιπόν οποτε προσπάθησα να μετρήσω LED δεν μου έδινε τίποτα, όταν εν συνεχεία συνέδεα το LED στα 3 βολτ αυτό άναβε κανονικά. Άκρη δεν έβγαζα.
Στο rewiew του fubar παραπάνω για το πολυμετρο, αναφέρει ότι το 139c βγάζει τάση 3,2 βολτ για να μετρήσει ένα LED και αυτό ανάβει, το δε πολυμετρο δείχνει την πτώση τάσης.
Ανάβω λοιπόν την αμπεροτσιμπιδα και την βάζω στη μέτρηση για led, μετράω την τάση που έβγαζε με το πολυμετρο και μου δίνει 1,55 βολτ! Πως λοιπόν να ανάψει το LED και να μετρηθεί με την αμπεροτσιμπιδα;
Μας δουλεψανε τα κινεζακια, καλά που δεν πέταξα τίποτα LED τσάμπα στα σκουπίδια.
Σημ. Τα υπόλοιπα της αμπεροτσιμπιδας δουλεύουν κανονικά, η φόλα είναι μόνο στη μέτρηση
διοδου(led).
lazarefa
24/02/2020, 20:39
Καλορίζικο το πολύμετρο Γιάννη. Όντως τα Uni-T, μαζί με τα Mastech ίσως, είναι από τα πιο σοβαρά κινέζικα πολύμετρα που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα αν δε θέλει να ξεπαντελονιαστεί (πράγμα λογικό για έναν ερασιτέχνη που απλά θέλει ένα τέτοιο όργανο για βασικές μετρήσεις μια στο τόσο).
Από κει και πέρα πάμε σε Benning, Metrel, Megger, Metex, Brymen, Fluke, Chauvin Arnoux, Gossen Metrawatt (αυτή την εταιρεία θα αγόραζα προσωπικά αν ήθελα κάτι πολύ καλό, όχι βέβαια ότι οι άλλες είναι υποδεέστερες), Kyoritsu, Hioki, Keysight (η παλιά εξαιρετική Hewlett Packard, μετέπειτα Agilent) κλπ.
Καλορίζικο το πολύμετρο Γιάννη. Όντως τα Uni-T, μαζί με τα Mastech ίσως, είναι από τα πιο σοβαρά κινέζικα πολύμετρα που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα αν δε θέλει να ξεπαντελονιαστεί (πράγμα λογικό για έναν ερασιτέχνη που απλά θέλει ένα τέτοιο όργανο για βασικές μετρήσεις μια στο τόσο).
Από κει και πέρα πάμε σε Benning, Metrel, Megger, Metex, Brymen, Fluke, Chauvin Arnoux, Gossen Metrawatt (αυτή την εταιρεία θα αγόραζα προσωπικά αν ήθελα κάτι πολύ καλό, όχι βέβαια ότι οι άλλες είναι υποδεέστερες), Kyoritsu, Hioki, Keysight (η παλιά εξαιρετική Hewlett Packard, μετέπειτα Agilent) κλπ.
Ευχαριστώ. Ήμουν έτοιμος για ένα Brymen 235 από Ολλανδία αλλά ήταν στα 90+ ευρώ. Οπότε για ερασιτεχνική χρήση έμεινα στο UNI-T 139c με το 1/3 των χρημάτων σε ανταγωνιστικη τιμή εδω. Σε συνδυασμό με την αμπεροτσιμπιδα που έχω με υπερκαλύπτουν. Το μόνο κακό είναι ότι η αμπεροτσιμπιδα αυτή δεν μετράει συνεχές ρεύμα. Μικρό όμως το κακό.
Gossen... τι μου θύμισες τώρα. Πρωτοετής φοιτητής ξεπαραδιαστηκα να αγοράσω το Gossen Lunasix 3 πρωτοπορειακο φωτόμετρο το 70,οταν οι φωτογραφικές μηχανές άρχισαν να έχουν υποτυπωδη φωτόμετρα. Το έχω ακόμα σε λειτουργία, μάλιστα ο γιος μου προ μηνός μου έστειλε φωτογραφίες από το Τεχνολογικό Μουσείο του Βερολίνου και ανάμεσα στις γερμανικές μηχανές εκείνης της εποχής είδα και το φωτόμετρο μου.Είναι αυτό κατω μπροστά στη μέση με την αλυσίδα. Ήταν η δεκαετία που πήραν κεφάλι οι Ιάπωνες με Nikon, Canon, Asahi Pentax, Minolta, Olympus, Mamiya, Yashika κλπ. και έθαψαν τους Γερμανούς (πλην φακών Zeiss).
415394
Και εδώ μηχανές κατασκοπείας, αυτή μέσα στα τσιγάρα ειναι η περιβόητη Minox:
415395
Αυτή η αμπεροτσιμπιδα της Mastech μπορεί να συνεργαστεί με το πολυμετρο UT139C. Στα 16 ευρώ στο Aliexpress.com. Βέβαια με άλλα 5 ευρώ παίρνεις μια ολόκληρη...
415399
stefanos
25/02/2020, 12:53
Και εδώ μηχανές κατασκοπείας, αυτή μέσα στα τσιγάρα είναι η περιβόητη Minox:
Τι μου θύμισες τώρα... από τα πρώτα πράγματα που κατέστρεψα στην ζωή μου... κάπου έχω την δερμάτινη θήκη της.
Το μόνο κακό είναι ότι η αμπεροτσιμπιδα αυτή δεν μετράει συνεχές ρεύμα. Μικρό όμως το κακό.
Μικροτερο ακομη, θα ελεγα...;)
Αν και δεν μπορω να σκεφτω που θα χρειαστείς μετρηση πανω απο 10Α DC (βασικα μπορω, αλλα θεωρω λαθος προσεγγιση αυτου του ειδους τις μετρησεις..), εχε προχειρη μια αντισταση 0.1R/25W, μετρα πτωση τασης στα ακρα της, πολλαπλασιασε την επι 10 και voila τα Amperes..
Υ.Γ.
Πριν πεις οτι προτιμας τις "ανεπαφες" μετρησεις (χωρις να διακοψεις/παρεμβληθεις στο κυκλωμα) θα σου πω οτι δεν γινεται με τον κωλο μας να πιανουμε μπαρμπουνια..:p
(αν και ξερω μερικες περιπτωσεις, αλλα δεν ειναι της παρουσης..)
Μικροτερο ακομη, θα ελεγα...;)
Αν και δεν μπορω να σκεφτω που θα χρειαστείς μετρηση πανω απο 10Α DC (βασικα μπορω, αλλα θεωρω λαθος προσεγγιση αυτου του ειδους τις μετρησεις..), εχε προχειρη μια αντισταση 0.1R/25W, μετρα πτωση τασης στα ακρα της, πολλαπλασιασε την επι 10 και voila τα Amperes..
Υ.Γ.
Πριν πεις οτι προτιμας τις "ανεπαφες" μετρησεις (χωρις να διακοψεις/παρεμβληθεις στο κυκλωμα) θα σου πω οτι δεν γινεται με τον κωλο μας να πιανουμε μπαρμπουνια..:p
(αν και ξερω μερικες περιπτωσεις, αλλα δεν ειναι της παρουσης..)
Πολύ σωστή η πρόταση για χρήση αντίστασης στο κύκλωμα και μέτρηση τάσης παράλληλα.
Ανέπαφη μέτρηση έντασης ΑC με αμπεροτσιμπιδα χρησιμοποιώ πρώτον σε πίνακα γεώτρησης και δεύτερον η μέτρηση έντασης DC μέχρι 20Α με ενδιαφέρει στο αυτοκίνητο.
Έχει κανείς μείνει ευχαριστημένος από κάποιο πολυμετρο τσέπης για χαμηλά ρεύματα πάντα; Κάτι σαν αυτό στα 15+ευρώ :
415508
Κατασκευή (με απλά εργαλεία) Line Splitter για μέτρηση ρεύματος με αμπεροτσιμπίδα:
για κάποιον που θέλει να μετρήσει την ένταση εναλλασσομένου ρεύματος με αμπεροτσιμπιδα σε μια συσκευή ή διαρροή σε γειωση, χωρίς να χρειαστει να ανοίξει την συσκευή ή να διαχωρίσει καλώδια κλπ.
https://fubar.gr/line-splitter-construction/
Επειδή εκτός του UNI-T 139C που είχα πάρει περισυ ήθελα και ένα φτηνιάρικο να μην κλαίω πολύ σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας. Παρακολουθουσα την πτώση τιμής από 30+ ευρώ στα 15, στο UNI-T 890C κοιτώντας παράλληλα και reviews. Έχει καλή ακρίβεια μετρήσεων, δύο ασφάλειες για χαμηλά και υψηλά ρεύματα, αν καεί η μικρή γράφει στην οθόνη fuse, μετράει ανέπαφα την ύπαρξη τάσης σε καλώδια NCV, ξεχωρίζει εύκολα την φάση από τον ουδέτερο, μετράει πυκνωτές μέχρι 100μF,επισης την θερμοκρασία, κλπ. Πολλά τα καλούδια για τον ερασιτέχνη μαστροχαλαστη. Μου ήρθε λοιπόν εχθές με ολικό κόστος 14,71ευρω από Aliexpress, ελεχθηκε και ναι μου άρεσε, για τα λεφτά αυτά άψογο, ο χρόνος θα δείξει...Δεν μου άρεσε μονο που παίρνει μπαταρίες 2XΑΑΑ, θα προτιμούσα 2XAΑ ή 9V, o επιλογέας επίσης είναι λίγο σφιχτός αλλά ίσως στρώσει.
Παράγγειλα ήδη 5+5 ασφάλειες από Aliexpress ούτε 1,5ευρω όλες, με αποστολή δωρεάν.!
424940
424945
Οποιος δεν βιάζεται υπάρχει το UNI-T 89X που ξεκίνησε από τα 40 ευρώ και είναι στα 23+ και είναι λίγο πιο εμφανισημο, έχει αυτόματο φωτισμό οθόνης και φακό πίσω.
lazarefa
21/01/2021, 18:57
Καλορίζικο Γιάννη. Μια χαρά το πολυμετράκι για το σκοπό που το θέλεις και σε καλή τιμή. Το μόνο που εμένα με χαλάει κάπως σε ανάλογα όργανα, είναι το ότι έχουν κλίμακες μέτρησης που πρέπει να ρυθμίζεις κάθε φορά κι όχι μια ενιαία ανά κατηγορία μέτρησης, πχ ΑC, DC κλπ (ίσως κι επειδή όλα τα πολύμετρά μου εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι τέτοιας λογικής επιλογέα). Ανεξάρτητα από αυτό, θετικό οι 2 ασφάλειες και σίγουρα η UNI-T είναι μάλλον η πιο σοβαρή κινέζικη εταιρεία που κυκλοφορεί ευρέως και στην Ελλάδα και σίγουρα μια από τις καλές μάρκες που ακόμα κι ένας ψαγμένος/απαιτητικός ερασιτέχνης μπορεί άνετα (από οικονομικής πλευράς) να έχει όργανά της στην εργαλειοθήκη του.
Ευχαριστώ.Έχεις δίκιο αλλά σε αυτή την κατηγορία χρημάτων μην ζητάμε τίποτα παραπάνω, πριν 15-20 χρόνια ο ερασιτέχνης ήθελε 10πλασια λεφτά για κάτι ανάλογο.
https://a.aliexpress.com/_m0DT4xn
Αυτό έχει κάτω από 15 ευρώ και τα σπάει. Αρέσει σε πολλούς (και εμένα) διότι το dialer έχει λίγες θέσεις και με το selector πας σε "υπομενού"...
Μια χαρά φαίνεται, πιο εύχρηστο.
Ενα Mastech που είχα τα έπαιξε παρότι σε ερασιτεχνική χρήση (εδειχνε άλλ αντ άλλων στο κλείσιμο κυκλώματος) και χτύπησα απο το ίδιο μαγαζί το 139C)
Λόγω κλάψας μου έκανε καλή τιμή 38€ και φαίνεται πολύ καλό εργαλείο μια και ψαχνόμουν για καινούργιο. Απο τις νέες δυνατότητες που δεν είχε το παλιό σίγουρα θα χρησιμοποιήσω μιν μαξ και duty (%).
429752
Σ Ο Σ
Παράγγειλα ήδη 5+5 ασφάλειες από Aliexpress ούτε 1,5ευρω όλες, με αποστολή δωρεάν.!
Οταν έρθουν, σε παρακαλώ πολύ πέταξε τες στα σκουπίδια και πήγαινε να πάρεις πχ απο τον Καυκά, και εδώ τόσο έχουν. Οι κινέζικες ασφάλειες είναι ότι να ναι σε σχεση με αυτό που γράφουν, γίνεται χαμός στο youtube, καλώδια έχουν πάρει φωτιά..
5Α κινέζικη ασφαλεια και δεν καίγεται ουτε στα 20Α. Μεγάλη προσοχή παιδιά, ειδικά σε αυτά τα "σετ" με πολλές ασφάλειες..
Πάω στοίχημα ότι και του Καυκα από Κίνα είναι!
Οι ασφάλειες που πήρα ήταν κινεζικες αλλά από UNI-T.
Το 139C πολύ καλό για τα λεφτά του, το είχα πάρει περισυ νομίζω 35 ευρώ.
Το duty cycle που το χρησιμοποιεις;
Το duty cycle που το χρησιμοποιεις;
Μπορείς να τσεκάρεις PWM σήμα, κανονικά θέλεις παλμογράφο
2V DC, 5ms ή 200Hz
429753
Το παραπάνω είναι πρεσοστάτης ac στο Audi μετράει τα bar του φρεον και βγάζει ένα ποσοστό % duty..
429754
Το πολυμετρο UNI-T 890C που πήρα 15 ευρώ από Aliexpress προχθές έβγαλε τα λεφτά του. Εκτός από διάφορες μικροδουλειες σχετικά με αυτοκίνητο και μπαταρίες φακών, προέκυψε και μια βλάβη σε επιτραπεζιο ανεμιστήρα των 40 ευρώ. Μετά από 3 χρόνια λειτουργίας άρχισε να δυσκολεύεται να γυρίσει στην εκκίνηση η φτερωτή. Μάλιστα με εκκίνηση σε χαμηλή ταχύτητα δυσκολευοταν πιο πολύ. Τον άνοιξα έλεγξα τους διακόπτες οι οποίοι λειτουργουσαν κανονικά και κατέληξα στο να κόψω τον πυκνωτή που βοηθάει τον κινητήρα στην εκκίνηση. Μετρωντας τον με το UNI-T 890C μου έδειξε την μισή χωρητικότητα από την αναγραφόμενη. Μέτρησα για σιγουριά και με το UNI-T 139C, τα ίδια, μέσα στην ακρίβεια του 3%. Αγόρασα ένα πυκνωτή καινούργιο με 2 ευρώ, συνδέθηκε με τον κινητήρα με ακροφυσια και κλεμενς, λαδωθηκε ο άξονας που λίγο κόλλαγε, και τώρα πετάει!
Χωρις να θελω να υποτιμήσω καμια μαρκα, η "ποιοτητα" ενος πολυμέτρου φαινεται απο την ποιοτητα των ακροδεκτων του..;)
@JNP: Οι πυκνωτες πολυπροπυλενίου μπορει να γραφουν +/- 5% ανοχη επι της ονομαστικης τους τιμης αλλα στην πραξη ανετα μπορει να πιασουν το +/- 25% (καρατσεκαρισμενο..)
Συνεπικουρούμενου του γεγονοτος οτι οσο ανεβαινει η χωρητικοτητά τους (στην ταξη των μF) τόσο δυσκολευεται το πολυμετρο να τους μετρησει ..
(ειδικα τα πολυμετρα των 3 ή 6 Volts..)
Έχεις σίγουρα δίκιο. Ο συγκεκριμένος πυκνωτής ήταν 1,5μF μόνο, καμμια σχέση με αυτούς πχ σε εξωτερικές μονάδες αιρκοντισιον που έχω δει και ίσως δυσκολευαν ένα ερασιτεχνικό πολυμετρο.
Μετρωντας με τα δύο πολυμετρα τον παλιό πυκνωτή, μου γράψαν 0,78μF και 0,80μF και για τον καινούργιο 1,50 και 1,51μF.Αυτο εννοούσα μέσα στην ακρίβεια του 3%.Παντως και τα δύο πολυμετρα βάσει προδιαγραφών μετράνε μέχρι 100μF και σε reviews μετραγαν κανονικά πυκνωτές από μεγάλα ινβερτερ 50 και 75 μF. Ίσως αργούν λίγο σε σχέση με πολυμετρα 5πλασιας ή 10πλασιας τιμής που είναι αναμενόμενο...
UNI-T UT123D (με εμφαση στο D για να μη γινει μπερδεμα..)
Πολυμετρο για ντιπ καταντιπ ασχετους..!!
Βαλτε τους ακροδεκτες οπου γουσταρετε - κυριολεκτικα..!! - και θα σας πει αυτο τι θελετε να μετρήσετε..;)
Ενα 20ρικακι κανει και αν δωσετε κατι παραπανω για καλους ακροδεκτες (οι δικοι του ειναι επιεικως για τον πεουλα) θα εχετε ενα μπλιμπλικι για ολες τις δουλειες ανα πασα στιγμη..
Υ.Γ.1
Δανειστηκα ενα σε στιγμη αναγκης (προέβην σε ιεροσυλια και το χρησιμοποιησα μαζι με τα FLUKE μου, το ομολογω..) και επεστρεψα τα @@ μου στον τεως κατοχο του οργανου..
Υ.Γ.2
Να εχετε παντα 2 μπατταρίες ΑΑΑ πρόχειρες (ρουφαει ρευμα, παρα το αντιθετο των τεχνικων προδιαγραφων)..
Δυστυχως οι LR03 (επαναφορτιζομενες ΑΑΑ) δεν κανουν δουλεια γιατι χρειαζεται ΑΥΣΤΗΡΑ 3V για να δουλεψει σωστα..
(εκτος αν δεν κανετε μετρησεις που απαιτουν ρεύμα απο το μηχανημα, οπως π.χ. μετρηση χωρητικοτητας ή διοδων..)
Τόχουμε καψει εντελως ρε σεις..?>?
(ειλικρινα απορω με τα κοστολογια...)
https://www.mrdeals-greece.com/product/psifiako-polymetro-tasis-entasis-kai-antistasis-ingco-dm2002/
Παράγγειλα από aliexpress και μου ήρθε με εκτελωνιστικά και συναφή έξοδα.
Υπάρχει θέμα πλέον με τις αγορές από Κίνα μετά το καλοκαίρι.
Εγώ απλά σκέφτομαι να μην πάω καν στο ταχυδρομείο να το παραλάβω, ας γυρίσει πίσω στην Κίνα - λογικά θα μου κάνουν refund.
Ξέρει κανείς αν θα γίνει refund;
:confused:
motojojo
02/02/2022, 20:59
Κινεζος να κάνει refund;
Καλή ερώτηση.
Ο Κινέζος μπορεί να το κάνει το refund.
Όμως θα είναι λάθος να το κάνει. Ο πωλητής δεν έκανε τίποτα λάθος. Σου έστειλε τη παραγγελία και απλά εσύ δεν θέλεις να την παραλάβεις λόγω των τελωνειακών εξόδων, τα οποία γνώριζες όταν έκανες την αγορά, αλλά ήλπιζες να γλυτώσεις...
Όταν οι Κινέζοι θα σταματήσουν να στέλνουν Ελλάδα γιατί τα μισά δέματα γυρνάνε πίσω αφού οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν τον εκτελωνισμό, θα βγαίνουν κάποιοι και θα τους βρίζουν....
bros400pgm
02/02/2022, 21:14
Ο Κινέζος μπορεί να το κάνει το refund.
Όμως θα είναι λάθος να το κάνει. Ο πωλητής δεν έκανε τίποτα λάθος. Σου έστειλε τη παραγγελία και απλά εσύ δεν θέλεις να την παραλάβεις λόγω των τελωνειακών εξόδων, τα οποία γνώριζες όταν έκανες την αγορά, αλλά ήλπιζες να γλυτώσεις...
Όταν οι Κινέζοι θα σταματήσουν να στέλνουν Ελλάδα γιατί τα μισά δέματα γυρνάνε πίσω αφού οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν τον εκτελωνισμό, θα βγαίνουν κάποιοι και θα τους βρίζουν....
Δεν ειναι παρανομο να επιστρεφεις ενα προιον. Ο πωλητης μπορει να αφαιρεσει τα μεταφορικα και να χρεώσει ενα τέλος για το στοκαρισμα.
Φυσικα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν θα ξαναστειλουν οι Κινεζοι στην Ελλαδα, οταν δουν οτι μαζευτηκαν πολλοι ατζαμιδες στις ιντερνετικες αγορες. Ουτε οτι εμεις δεν θα τους βριζουμε που δεν στέλνουν :p
Αν δεν κάνω λάθος το Aliexpress συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ στην τιμή, πολλοί πωλητές όμως δεν κάνουν σωστά τη διαδικασία και πέφτει καμπάνα (ΦΠΑ + τέλος εκτελωνισμού) άμα τη παραλαβή. Σε αυτήν την περίπτωση κάνεις claim για να σου επιστραφεί ο ΦΠΑ, τον οποίο είχες προπληρώσει. ΔΕΝ το έχω κάνει ποτέ, και δε θυμάμαι καν πού το διάβασα. Με εξαίρεση κάποια ευτελή αντικείμενα, για τα λίγα πράγματα που ψωνίζω από κινεζομάγαζα προτιμώ το Banggood, με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα τελωνείου.
doctor_john
03/02/2022, 11:23
Παιδιά δεν γίνεται να ψωνίζουμε χονδρική και να παραπανιόμαστε για το πως συμβαίνει.
Ας βλέπαμε αντίστοιχη αντίδραση στα ευρωπαϊκά οχήματα που εκτελωνίζονται παράνομα, που έχει δικαστεί η χώρα και πληρώνουμε
πρόστιμο κάθε χρόνο κ.λπ.
Το κατάστημα του ali δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα γραφείο εισερχομένων - εξερχομένων. Δεν θα προσπαθήσουν να ζητήσουν
τον αριθμό φορολογικού μητρώου όταν η παραγγελία είναι ξεκάθαρα από μη έμπορο, στείλτε τον εσείς και ζητήστε την απόδοσή του φόρου.
Υπάρχει περίπτωση να σας πουν ότι η παραγγελία σας δεν δικαιολογεί τον χρόνο κάποιου για να κάνει την διαδικασία..
doctoras
03/02/2022, 11:29
Είχα καιρο να βαλω παραγγελια εβαλα 5-6 μαζεμενες τον περασμενο Νοέμβριο '21 ήρθαν ολες χωρις τελωνειακα εξοδα.
Θελει να προσέξεις κατα την αγορα αν περιλαμβάνουν φορους. Οι περισσότεροι το κανουν και συμμορφώνονται με το τιμολογιακο καθεστως καθε χωρας. Δεν ξερω στον απο πανω τι συνέβη
Παντως ψωνιζετε αφοβα αλλα με έλεγχο τι αγοραζω τι τικαρω
Εμένα περιλάμαβανε ΦΠΑ η αγορά που είχα κάνει.
Αλλά τώρα κοστούμι με εξτρα ΦΠΑ πέρα από τα έξοδα εκτελωνισμού....
"Λεφτά υπάρχουν"....
Λοιπόν τα καλά νέα είναι ότι το Aliexpress Saver Shipping δεν περνά τελωνείο κλπ!
:D
lazarefa
13/07/2022, 22:53
θα σε εκπλήξω, αλλά ούτε το aliexpress standard shipping περνά τελωνείο...
ΓιώργοςΤΤ
15/07/2022, 14:42
Οτιδήποτε κάτω των 150€ δεν περνάει πλέον, ανεξάρτητα από την μέθοδο αποστολής. Για πιο ακριβά προϊόντα, έχουμε γράψει οδηγίες στο θέμα με τις αγορές από eBay.
lazarefa
15/07/2022, 21:21
Δεν περνάει εφόσον έχει καταβληθεί ο αναλογούν ΦΠΑ κι έχει συμπληρωθεί η σχετική φόρμα προ της αποστολής και ο αντίστοιχος αριθμός που αποδόθηκε στην αποστολή μετά την καταβολή του ΦΠΑ αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο δέμα ώστε να μπορεί να τον ελέγξει/επιβεβαιώσει ο τελωνειακός υπάλληλος στη χώρα προορισμού (Ελλάδα εν προκειμένω)...
ΓιώργοςΤΤ
16/07/2022, 09:20
Ναι. Πλέον όλα τα e shops εισπράττουν τον ΦΠΑ, άρα όλα αυτά που σωστά λες γίνονται αυτόματα.
Τελευταία παραγγελία προ ημερών στο Aliexpress.
Κάτω από την τελική τιμή γράφει Vat included, έδω πατάς και σου βγάζει την πληροφορία ότι ο φόρος περιλαμβάνεται στην τιμή από 1η Ιουλίου 2021.
436939
Παρόλο που έχω δύο καλά πολυμετρα uni-t (139c/890) και μια μικρή αμπεροτσιμπιδα αποφάσισα να αναβαθμιστώ κι άλλο. Έτσι παράγγειλα και παρέλαβα από Aliexpress την αμπεροτσιμπιδα 207Β στα 72 ευρώ κομπλέ. Πρόλαβα τα τελευταία κομμάτια μιας προσφοράς από την ίδια εταιρεία, αυτή την στιγμή η τιμή παίζει μεταξύ 90-100 ευρώ. Βέβαια με ανάλογα προσόντα οι εδώ επαγγελματικές αμπεροτσιμπιδες φθάνουν τα 400+ ευρω!
Δεν πήρα την 208Β γιατί δεν με ενδιέφερε η μέτρηση θερμοκρασίας μιας και τα δύο πολυμετρα που ήδη έχω την κάνουν. Τι όμως μου προσφέρει σαν ερασιτέχνη μαστροχαλαστη ένα τέτοιο εργαλείο; Καταρχάς μόνο με αυτό κάνεις ό,τι μέτρηση θέλεις. Δηλαδή μετράει ό,τι και ένα κλασσικό πολυμετρο( αντίσταση, συνέχεια αγωγού, LED, χωρητικότητα πυκνωτή μέχρι 60μF, τάση συνεχή και εναλλασομενη RMS, NCV ανέπαφη ανίχνευση τάσης, συχνότητα,max/min, duty cycle, κλπ). Επί πλέον έχει μικρό φακό, μετράει τάση με low pass filter, μετράει με την τσιμπίδα όχι μόνο εναλλασομενη ένταση ρεύματος αλλά και συνεχή μέχρι 1000V(βλέπε αυτοκίνητο, μηχανή, φωτοβολταϊκά κλπ), επίσης μετράει την ένταση ρεύματος εκκίνησης ενός κινητήρα (inrush current) πράγμα που δύσκολα το βρίσκεις.
Η συγκεκριμένη έχει εξαιρετική ημισκληρη θήκη που μόνη της κάνει 15+ ευρω και πολύ καλους ακροδέκτες αλλά όχι σιλικόνης. Στα αρνητικά το κάπως μεγάλο μέγεθος και ότι παίρνει 3ΧΑΑΑ, εγώ θα προτιμούσα 2/3 Χ ΑΑ και μάλιστα επαναφορτιζομενες....
Αν κάποιος θέλει πολυμετρο ας σκεφθεί σοβαρά μια τέτοια λύση.
444698
444699444700444701444702444703444704444705
χωρητικότητα πυκνωτή μέχρι 60μF,
Στις προδιαγραφές λεει 60mF (60.000μF) !!!
Προφανέστατα λεει μ@λ@κίες, αλλα μην εμπιστευεσαι ουτε τα 60μF..
(τα καλα πολυμετρα με τροφοδοσία 9V δυσκολευονται να μετρησουν σωστα χωρητικότητες μερικών μF..)
Υ.Γ.
Πάντως, για γενική χρήση (εξαιρουμένων των duty cycles και RMS values) ειναι οντως μια χαρα..;)
Από ότι έχω δει υπάρχουν ειδικά όργανα μέτρησης πυκνωτών.
Νομίζω πάντως ότι ήθελε να γράψει 60μF και όχι mF. Τέτοιοι είναι οι πυκνωτές στα εξωτερικά ψυκτικά συστήματα.Ίσως χρειαστεί να περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα για τους μεγάλους πυκνωτές 30-50μF.
Ίσως χρειαστεί να περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα για τους μεγάλους πυκνωτές 30-50μF.
Εγω να περιμενω..
Οι μπατταριες, δεν ξερω...;)
Γιαυτό έχω άλλες τρεις μαζί μου! :lol:
Το ξέρουν γιαυτό τις πουλάνε εξαδες.
stefanos
11/07/2023, 08:06
To uni-t UT 109 που έχω πάντως σταμάτησε να μετράει ac ουσιαστικά χωρίς χρήση.
Στέφανε όταν λες ac τι εννοείς; τάση η ένταση;
Και όλα τα άλλα τα μετράει;
Νομίζω αυτό έχει ασφάλεια μέσα, (ίσως δύο), την ελεγξες μήπως έχει καεί;
Εγω έκαψα μια και από τότε φροντίζω να έχω 2-3 απόθεμα.
stefanos
11/07/2023, 08:46
Τάση, οι ασφάλειες είναι οκ, ευτυχώς τα υπόλοιπα δουλεύουν οπότε βολεύομαι μέχρι να χρειαστεί να δοκιμάσω τίποτα πηνία.
Τάση, οι ασφάλειες είναι οκ, ευτυχώς τα υπόλοιπα δουλεύουν οπότε βολεύομαι μέχρι να χρειαστεί να δοκιμάσω τίποτα πηνία.
Μου κάνει εντύπωση γιατί συνήθως οι ζημιές γίνονται μετρωντας ένταση και όχι τάση. Θέλει πολύ προσοχή σε ποιες υποδοχές βάζουμε τους ακροδέκτες. Αν εξαιρέσεις την ασφάλεια που έκαψα από τέτοια απροσεξία, δεν έχω καταφέρει να χαλάσω πολυμετρο ακόμα και το πρώτο μου αγορασμένο πριν 42 χρόνια ακριβώς.
Δεν έχεις κανένα φίλο ηλεκτρονικό να το ελέγξει μήπως κάτι εύκολο έχει καεί;
Πατερα, συχνότητα (AC προφανως) μετραει..??
(σου δινει 50Hz στην πριζα..??)
stefanos
13/07/2023, 14:29
Πατερα, συχνότητα (AC προφανως) μετραει..??
(σου δινει 50Hz στην πριζα..??)
Μισό να δοκιμάσω :lol: συχνότητα μετράει μια χαρά 49,9 Hz
Μισό να δοκιμάσω :lol: συχνότητα μετράει μια χαρά 49,9 Hz
Μπας και δεν κάνει επαφή ο δακτύλιος στο V AC;
Αν οι μετρησεις ειναι Average (ανορθωση και πολλαπλασιασμός επι 1,1), διορθωνεται ευκολα..
Αν ειναι True-RMS (αισθητηρας για μετρηση θερμικής ισχυος), διορθωνεται πιο ευκολα..
(αρκει να υπαρχει ανταλλακτικό θερμοζεύγος..)
Αν οι μετρησεις ειναι Average (ανορθωση και πολλαπλασιασμός επι 1,1), διορθωνεται ευκολα..
Αν ειναι True-RMS (αισθητηρας για μετρηση θερμικής ισχυος), διορθωνεται πιο ευκολα..
(αρκει να υπαρχει ανταλλακτικό θερμοζεύγος..)
Πιστεύω με ένα μέιλ στην εταιρεία ίσως βγάλει ο Στέφανος άκρη.
stefanos
15/07/2023, 18:20
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις πληροφορίες κύριοι.:beer:
Συνήθως όταν αγοράζω κάτι σε κλάσμα της αξίας ενός καλού επώνυμου, το κάνω με πλήρη συνείδηση
ότι πιθανόν θα χαλάσει σύντομα ή δεν θα έχει τις προδιαγραφές που διαφημίζει ο κατασκευαστής του.
Στην προκειμένη ατύχησα, αυτό που διάλεξα ξεγλίστρησε του ποιοτικού ελέγχου:lol:
o_gavros
15/07/2023, 18:45
Στέφανε, τα γιουνιτ δεν είναι ο μέσος Κινέζος του κιλου.
Το ίδιο με το δκος, έχει ο πατέρας μου πανω απο 15 χρόνια τώρα και εξακολουθεί να τον υπηρετεί.
Αν σε βολευει το Περιστέρι, ρωτα μια στο Βενιερη μήπως μπορούν να στο ελέγξουν
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις πληροφορίες κύριοι.:beer:
Συνήθως όταν αγοράζω κάτι σε κλάσμα της αξίας ενός καλού επώνυμου, το κάνω με πλήρη συνείδηση
ότι πιθανόν θα χαλάσει σύντομα ή δεν θα έχει τις προδιαγραφές που διαφημίζει ο κατασκευαστής του.
Στην προκειμένη ατύχησα, αυτό που διάλεξα ξεγλίστρησε του ποιοτικού ελέγχου:lol:
Ενώ πράγματι είναι αρκετά καλά για την τιμή τους, όντως δεν έχουν τις προδιαγραφές που αναφέρονται απ' τον κατασκευαστή.
Θέλει αρκετό ψάξιμο και τύχη ώστε να βρεις κάποιο που να είναι κοντά στις προδιαγραφές που αναγράφονται στο DS.
stefanos
22/10/2023, 19:24
Θέλουμε λοιπόν να μετρήσουμε την τάση που στέλνουν τα πηνία στην ηλεκτρονική ή την τάση που στέλνει η ηλεκτρονική στον πολλαπλασιαστή.
Και το μηχανάκι είναι με μανιβέλα, το οποίο σημαίνει ότι η μέτρηση πρέπει να γίνει στον ελάχιστο χρόνο που διαρκεί μια μανιβελιά:rolleyes:
Αυτό με το ψηφιακό πολύμετρο δεν το καταφέρνω δεν προλαβαίνει να δώσει ένδειξη κάτι μετράει αλλά δεν προλαβαίνει να το απεικονίσει.
Χρειάζομαι αναλογικό που φαντάζομαι ότι θα έχει γρηγορότερη απόκριση?
Καμιά άλλη ιδέα ?
Υπάρχουν πολύμετρα που μετράνε αιχμές τάσης
Η αλλιώς παλμογραφος
Χρειάζομαι αναλογικό που φαντάζομαι ότι θα έχει γρηγορότερη απόκριση?
Λαθος φανταζεσαι, Πατερα..
Δες αν βρεις ψηφιακό που κανει "hold" στην μεγιστη τιμή..
Θέλουμε λοιπόν να μετρήσουμε την τάση που στέλνουν τα πηνία στην ηλεκτρονική ή την τάση που στέλνει η ηλεκτρονική στον πολλαπλασιαστή.
Ψηφιακό πολύμετρο, κατά προτίμηση true-rms και με λειτουργία min/max. Πολλά που έχουν πλήκτρο hold απλά κρατάν την τιμή όταν το πατήσεις.