View Full Version : Επιλογή ελαστικού
Stefanos73
31/01/2016, 18:08
Καλησπέρα. Μάλλον έφτασε η ώρα για καινούργια λάστιχα. Με βάση τις διαστάσεις μπήκα στις ιστοσελίδες διαφόρων εταιριών (Brigestone, Michelin, Pirelli, Dunlop) για να δω τι γίνεται. ΧΑΜΟΣ!:cry: Όχι μόνο ανάμεσα στις εταιρίες αλλά και μέσα στην ίδια μάρκα. Στην κατηγορία Touring υπάρχουν δυο-τρεις τύποι ελαστικού:confused:. Άντε να διαλέξεις. Καμιά βοήθεια;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Μάλλον έφτασε η ώρα για καινούργια λάστιχα. Με βάση τις διαστάσεις μπήκα στις ιστοσελίδες διαφόρων εταιριών (Brigestone, Michelin, Pirelli, Dunlop) για να δω τι γίνεται. ΧΑΜΟΣ!:cry: Όχι μόνο ανάμεσα στις εταιρίες αλλά και μέσα στην ίδια μάρκα. Στην κατηγορία Touring υπάρχουν δυο-τρεις τύποι ελαστικού:confused:. Άντε να διαλέξεις. Καμιά βοήθεια;
Ευχαριστώ.
Dunlop road smart II :wave2:
Χρηση?χλμ ανα ετος?μπατζετ?
doctoras
31/01/2016, 19:00
αν μενεις ελλαδα βαλε σπορ κατηγορίας (αντι τουρινκ) για καλύτερα αποτελέσματα
Stefanos73
31/01/2016, 19:01
Χρηση?χλμ ανα ετος?μπατζετ?
Λίγο πόλη, αρκετό επαρχιακό οδικό δίκτυο (100-120 χλμ/ώρα) με στροφές, περίπου 8000 χλμ/έτος. Το budget δεν είναι πρόβλημα αφού έτσι κι αλλιώς ένα 300άρι θα φύγει.
DoctoR_k6
31/01/2016, 19:13
Roadsmart iii πλεον...
Λογικα θα ειναι καλυτερο?!
Απλα το roadsmart θα σου βγαλει 18-20.000 στο bandit, ενω το πιο σπορ λιγοτερα...
Το ειχα σε bandit και κραταγε απιστευτα ακομα & στο τελος...
Billymuse
31/01/2016, 20:30
Eφοσον κατα κυριο λόγο θα κινήσε σε επαρχιακό δρόμο αρα θα συναντάς σκληρή άσφαλτο οπότε δε πρέπει να βάλεις και τοσο σπορτ λάστιχο γιατι με τις στροφές που γυρνάς θα φαγωθεί πιο γρήγορα
Stefanos73
31/01/2016, 20:33
Eφοσον κατα κυριο λόγο θα κινήσε σε επαρχιακό δρόμο αρα θα συναντάς σκληρή άσφαλτο οπότε δε πρέπει να βάλεις και τοσο σπορτ λάστιχο γιατι με τις στροφές που γυρνάς θα φαγωθεί πιο γρήγορα
...και μην ξεχνάς τις λακκούβες, που συναντάω συχνά!
Stefanos73
31/01/2016, 21:28
Brigestone Battlax T30 Evo?
Μια φορα ειχα βαλει το touring της bridgestone (bt21 ή bt23) & απο τοτε, δεν ξαναεβαλα... Απλα δεν κανουν για εδω...(γνωμη μου)
Για τους αθλιους ελληνικους δρομους εγγυηση ειναι η μετζελερ..τα απλα γουρανς με τακουνι στα 230 ευρω θα σε καλυψουν πληρως για αυτα που θελεις στην επαρχια...και τα κρατηματα τους απολυτα παντου και παντα...
Bridgestone S20 evo.
Sport ελαστικο,πολυ μαλακο,αρα θα κραταει και σε γλιστερο επαρχιακο,καλο στη βροχη και ζεσταινεται γρηγορα.
Κανεις λιγα χλμ οποτε θα σου βγαλει και 2 χρονια πριν φαγωθει.
amyroukai
01/02/2016, 10:56
Για τους αθλιους ελληνικους δρομους εγγυηση ειναι η μετζελερ..τα απλα γουρανς με τακουνι στα 230 ευρω θα σε καλυψουν πληρως για αυτα που θελεις στην επαρχια...και τα κρατηματα τους απολυτα παντου και παντα...
Tourance. Σε bandit. Τι άλλο θα ακούσω μεγαλοδύναμε...
Tourance. Σε bandit. Τι άλλο θα ακούσω μεγαλοδύναμε...
Σορρυ δεν το ειδα,εχεις δικιο..παντως αν επιλεξει μετζελερ δεν θα το μετανιωσει..
tzimidis
01/02/2016, 13:13
Asxeto, alla se enan antiprosopo Dunlop pou eixa paei terma thibon deksia, mou eixe pei pare oti theleis EKTOS apo dunlop.
Stefanos73
01/02/2016, 15:45
Σήμερα έκανα μια βόλτα σε λαστιχάδες. Μια πρόταση, σε πλειοψηφία, ήταν Michelin Pilot Road 4.
Billymuse
01/02/2016, 15:46
Σήμερα έκανα μια βόλτα σε λαστιχάδες. Μια πρόταση, σε πλειοψηφία, ήταν Michelin Pilot Road 4.
Αντε καλοφόρετα :beer:
Να μη ρωτας τι σου προτεινει το μαγαζι... Εσυ εισαι ο πελαρτης, αρα εσυ θα διαλεξεις οποιο σου αρεσει...
Κοιτα να ειναι φρεσκα απο ημερομοινια και καλη αγορα!
Stefanos73
01/02/2016, 16:50
Από αυτά που διάβασα, έχουν εκπληκτική απόδοση στο φρενάρισμα, ειδικά στο βρεγμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι καλύτερα από τα "μαμά" (Battlax BT011 και BT020).
TONYBANDIT
03/02/2016, 21:12
Με τον ληστη εχω κανει σχεδον 80000 χλμ.τα μαμισια τα αλλαξα στις 5000 περιπου καθως το πισω εγινε τετραγωνο.απο τα υπολοιπα 75000 αφαιρω 10000 με κατι εξαιρετικα michelin pilot pure και κατι τρισαθλια bt 21 το οποιο γλυστραγε παντου και παντα.τα υπολοιπα 65000 εγιναν με michelin road 2 μετα road 3 και τωρα road 4 τα οποια και εχω ακομη επανω.πολυ καλος σκελετος ,ΑΡΙΣΤΑ στην βροχη ,βγαζουν σε εμενα περιπου 17000 και μεχρι το τελος της ζωης τους κρατανε το ιδιο.πιεσεις παντα 36-42 .
TONYBANDIT
03/02/2016, 21:13
Ξεχασα.ολα τα αποπανω αφορουν το 1250
Stefanos73
04/02/2016, 08:55
Το βάρος της μηχανής δεν είναι τόσο πολύ διαφορετικό ώστε να έχουν περισσότερη καταπόνηση. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά βέβαια του 1250 τείνουν στην υπερβολή αλλά θέλω να πιστεύω ότι η "φιλοσοφία" των Michelin PR4 ταιριάζει και στο 650.
Με διαφορες μηχανες εχω κανει συνιλο εκατονταδες χιλαδες χλμ και το 10% εξ αυτων με διαφορα λαστιχα μισελεν..ολα τα πεσιματα που ειχα ηταν μονο με αυτα τα λαστιχα, τελευτσια φορα γλιστρησαν στο λιμπερυ που καβαλουσα,ουτε καταλαβα ποτε βρεθηκα κατω χωρις λαδια στην ασφαλτο αλλα ηξερα οτι δεν ειναι πρωτη φορα που μου συμβαινει με μισελεν..
Τα αλλα 90% σε χιλιομετρα τα εχω κανει με μετζελερ και δεν ειχα ποτε προβλημα..σταθερα παντου και παντα..
Η μισελεν μαλλον δεν προσεχει τις ποιοτητες παραγωγης της στη ασια για αυτο μπορει και να πεσεις σε ελαττωματικη παρτιδα,δεν εξηγειτε αλλιως..
Ειναι λιγο καιρος που παθοντες εβαζαν φωτο των σνακι να τους λειπει ξαφνικα ολοκληρο κομματι απο το λαστιχο χωρις λογο..
Αν τα επιλεξεις ευχομαι να ειναι απο σωστη παραγωγη..
Stefanos73
05/02/2016, 15:43
Δηλαδή, συστήνεις ευρωπαϊκής παραγωγής;