View Full Version : Αναζητηση καταλληλης μηχανης
Καλησπερα! Ειμαι νεο μελος στην παρεα του moto και θα ηθελα τη βοηθεια σας για να βρω την καταλληλη μηχανη για μενα.
Εχω εδω και 10 χρονια ενα Crypton R και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα ηρθε ο καιρος να παρω μια μεγαλυτερη μηχανη να κανω και εγω το κεφι μου. Το κακο ειναι οτι δεν εχω οδηγησει ποτε μεγαλη μηχανη (1 φορα μονο μια 250 KLR)
Ειμαι 1,80 και 75 κιλα. Τη μηχανη την θελω κυριως για μεσα στην Αθηνα αλλα και για κανα ταξιδακι αμα γινεται οταν καλοκαιριαζει. Τα στοιχεια τα οποια με ενδιαφερει να εχει η μηχανη ειναι τα εξης:
- Θα ηθελα να εχει (οσο τον δυνατον παντα) χαμηλη καταναλωση (κατι που μου αποτρεπει να αγορασω την Fazer η οποια μου αρεσε παντα οπτικα :P)
- Ενδιαφερομαι για μια μηχανη μεταξυ 500-800 κυβικων (κοιταω κυριως 650 αλλα δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα)
- θα προτιμουσα να ειναι ευκινητη για μεσα στην Αθηνα (οποτε υποθετω οτι μηχανες οπως ειναι η Vstrom η οποια ειναι 220 κιλα και ογκωδης δεν θα με βολεψουν)
- θα ηθελα να μπορω να παρω και 2ο ατομο τις φορες που θα χρειαστει αν και αρχικα θα κινουμαι μονος μου μεχρι να μαθω να την οδηγαω καλα.
Καταλαβαινω οτι ισως ειμαι υπερβολικος σε αυτα που ζηταω και θα πρεπει να συμβιβαστω. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ειμαι σχετικα ασχετος οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε καποια - καποιες μηχανες που θεωρειτε εσεις οτι ταιριαζουν για την περιπτωση μου.
Να αναφερω επισης οτι σκεφτομαι μονο για μεταχειρισμενη μηχανη (προς το παρον τουλαχιστον). Αυτη τη στιγμη σκεφτομαι το πολυ για μεχρι 3.500 ευρω αλλα δεν ειναι απολυτο ισως καταφερω να ανεβασω καπως το budget μου μεχρι τον Μαρτη - Απριλη που θελω να κανω την αγορα.
Εχω κοιταξει μερικες μηχανες μονος μου και απο αυτα που διαβαζω μου αρεσει αρκετα μεχρι στιγμης η Yamaha MT 07. Δεν ξερω αν εχει καποιος εμπειρια με τη συγκεκριμενη μηχανη να μου πει τη γνωμη του.
Τελος, για να προλαβω μερικες (καλες βεβαια) συμβουλες δεν ενδιαφερομαι για καποια βεσπα αν και ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην Αθηνα καθως θελω να κανω την "καυλα" μου τωρα που ειμαι 27 και αργοτερα (οταν κανω οικογενεια ή με κουρασει η μεγαλη) πολυ πιθανο να κοιταξω προς αυτη τη μερια (ποιος ξερει :D)
Ελπιζω να μην ξεχναω κατι σημαντικο. Αν ναι θα το συμπληρωσω αυριο. Σας ζηταω συγγνωμη καθως δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο αλλα θα προσπαθησω να μπαινω τουλαχιστον 1 φορα τη μερα για να διαβαζω τις προτασεις σας!
Σας ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη αν σας κουρασα με ολα αυτα :)
Το ιδανικό μηχανάκι για εντός πόλης είναι motard. Τελεία. Από κει και πέρα, εσύ αποφασίζεις αν θες να θυσιάσεις την άνεση των ταξιδιών για κάτι τέτοιο ή θα ψάξεις κάτι πιο all-around, το οποίο, φυσικά, δε θα σου προσφέρει ό,τι σου προσφέρει ένα motard στην Αθήνα.
Καλως ορισες στο φορουμ. Οπως τα λες τα πραγματα υπαρχουν δεκαδες μηχανακια που μπορει να σου προτεινει κανεις.
Πώς θα σου φαινοταν κατι τετοιο; (τυχαια η αγγελια)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7381592/
Yamaha MT03(το παλιο). Κινητηρας απο XT660, ευκινησια, οικονομια, προσωπικα το βρισκω και πολυ ομορφο. Σιγουρα θα σου φανει πολυ ευκολο στην οδηγηση και πιστευω πως ειναι πολυ καλη επιλογη για πρωτη "μεγαλη" μηχανη.
cb500/cbf500
οικονομική, ανθεκτική, βολική, άνετη, ήσυχη, αξιόπιστη, ευκολοδήγητη. Το f έχει και abs αν θυμάμαι καλά
αν θες περισσότερο γκάζι, cb600f/cbf600
αυτο που ζητας θα το βρεις εδω versys 650.
Καλησπέρα κι από εμένα! Νέο μέλος επίσης, με την ίδια απορία! :D Με λίγο ψαξιματάκι νομίζω ότι καλή επιλογή και οικονομική είναι το er6n... Σχετικά ελαφρούλι και στα μέτρα μου νομίζω... (1.60 χωρίς τακούνια! :look: ) είχα ένα μικρούλι cbf αλλά με τράκαραν πριν 10μήνες και δεν έμεινε τίποτα! Οδηγάω το gsr της αδερφής μου καμιά φορά αλλά θέλω κάτι πιο ελαφρύ και συμμαζεμένο... Ξέρει κανείς τίποτα που θα πρεπε να προσέξω ή που να μην είναι καλό σε αυτό?
basilis_k6
03/02/2016, 16:24
ειναι καλο, οικονομικο και μια χαρα για μικτή χρηση. αν δεν εχεις αλλες εναλλακτικες για συγκριση να παραθέσεις, παρτο αφοβα.
thx basilis! :a013: Γενικά δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα από κανέναν κάτι αρνητικό για το συγκεκριμένο, οπότε παρμένει η 1η μου επιλογή! omzy πάνω-κάτω κι εγώ αυτές τις απαιτήσεις έχω οπότε ρίχτου κι εσύ μια ματιά μήπως σου ταιριάζει... :)
Καλησπερα! Ευχαριστω για τις προτασεις.
Αρχικα οντως ενα motard θα με καλυπτε για μεσα στην Αθηνα σε ολα αυτα που ζηταω αλλα (ξερω οτι θα ακουστει βλακεια αυτο το κριτηριο) δν μ αρεσουν ιδιαιτερα οπτικα η αληθεια ειναι.. θα ηθελα μια πιο "μηχανη" (δν ξερω κατα ποσο γινομαι κατανοητος βεβαια :P). Ασε που για ταξιδι δν θα πολυβολευει μαλλον.
Ζιζικα καλωσηρθες και εσυ λοιπον :)
Το Versys με μια πρωτη ματια δεν ειναι καθολου ασχημο (αυτο με τους 2 προβολεις διπλα-διπλα) αλλα νομιζω οτι φερνει πολυ σε Vstrom.. δηλαδη βαρυ (216 κιλα) και αρκετα ογκωδες. Αν και δεν το εχω δει απο κοντα νομιζω οτι για τη χρηση που το θελω δεν θα βολεψει ιδιαιτερα.
Τωρα το ΜΤ 03 , το cbf 500 και 650, to er6n που μου εχετε γραψει ειναι ολα μεσα στις σκεψεις μου μαζι και με το ΜΤ 07 το οποιο μου αρεσε ισως λιγο πιο πολυ απο ολα.
Θα ηθελα να ζητησω απο καποιους που εχουν προσωπικη εμπειρια με τις συγκεκριμενες μηχανες να μου πουν αν μπορουν τις εντυπωσεις τους (θετικα - αρνητικα).
Εννοειται πως ειμαι ανοικτος και σε αλλες προτασεις αν υπαρχουν! Αλλωστε εχω τουλαχιστον 1 μηνα μπροστα μου για να αποφασισω ;)
Σας ευχαριστω πολυ :)
αρνητικά για το cbf... Δεν είναι και το πιο γρηγορο της κατηγοριας του. Αν πάρεις το γυμνό, όταν κάνεις ταξίδι πάνω από 120 θα είναι ενοχλητικό. Το φανάρι του ε δεν φωτίζει και πολύ καλά. Καίει ίσως παραπάνω από τον μέσο όρο;
basilis_k6
03/02/2016, 18:50
Καλησπερα! Ευχαριστω για τις προτασεις.
Αρχικα οντως ενα motard θα με καλυπτε για μεσα στην Αθηνα σε ολα αυτα που ζηταω αλλα (ξερω οτι θα ακουστει βλακεια αυτο το κριτηριο) δν μ αρεσουν ιδιαιτερα οπτικα η αληθεια ειναι.. θα ηθελα μια πιο "μηχανη" (δν ξερω κατα ποσο γινομαι κατανοητος βεβαια :P). Ασε που για ταξιδι δν θα πολυβολευει μαλλον.
Ζιζικα καλωσηρθες και εσυ λοιπον :)
Το Versys με μια πρωτη ματια δεν ειναι καθολου ασχημο (αυτο με τους 2 προβολεις διπλα-διπλα) αλλα νομιζω οτι φερνει πολυ σε Vstrom.. δηλαδη βαρυ (116 κιλα) και αρκετα ογκωδης. Αν και δεν το εχω δει απο κοντα νομιζω οτι για τη χρηση που το θελω δεν θα βολεψει ιδιαιτερα.
Τωρα το ΜΤ 03 , το cbf 500 και 650, to er6n που μου εχετε γραψει ειναι ολα μεσα στις σκεψεις μου μαζι και με το ΜΤ 07 το οποιο μου αρεσε ισως λιγο πιο πολυ απο ολα.
Θα ηθελα να ζητησω απο καποιους που εχουν προσωπικη εμπειρια με τις συγκεκριμενες μηχανες να μου πουν αν μπορουν τις εντυπωσεις τους (θετικα - αρνητικα).
Εννοειται πως ειμαι ανοικτος και σε αλλες προτασεις αν υπαρχουν! Αλλωστε εχω τουλαχιστον 1 μηνα μπροστα μου για να αποφασισω ;)
Σας ευχαριστω πολυ :)
versys 116 κιλα?! πες μου που να παω να παρω και εγω :D
116 μονο κατι καθαροαιμα ειναι δυστυχως. το μτ-07 ειναι λίγο πιο καλή μηχανη απο οσα αλλα αναφερεις. οτι πλερωνεις παιρνεις
Μάλλον τυπογραφικό. 216 θα εννοούσε. Αλλά όλα τα μηχανάκια που κοιτάζεις είναι 180+ κιλά.
Για μενα κοιτα κανα cb500-er500 και τα υπολοιπα χρηματα κρατα τα για διακοπες-βολτες-βενζινες-εξοπλισμο...:beer:
Ναι τυπογραφικο ηταν! :p Αλλο ομως 180 και αλλο 220 κιλα!
Για τα υπολοιπα δεν γνωριζει καποιος που να τα εχει χρησιμοποησει αρνητικα ή προτερηματα? Χαμηλη - υψηλη καταναλωση? ειναι ανετα για δικαβαλο? κλπ κλπ :)
Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια!
kalampokas
05/02/2016, 10:48
Yamaha XT 660 R (το μοταρδ δλδ). το πήρε συνάδελφος πρόσφατα (κάτοχος ΤΔΜ πριν), ακριβώς για την ίδια χρήση και μόνο καλά λόγια μου λέει. πιστεύω ότι αυτά τα μηχανάκια είναι ταμάμ για το κλεινόν άστυ (175-180 κιλά)
Yamaha XT 660 R (το μοταρδ δλδ)
X είναι το "motard".
Προτείνω CBR300R.
Μεταχειρισμένο το βρίσκεις στο μπάτζετ που διαθέτεις.
Είναι καινούριο μοντέλο και οικονομικό
Ελαφρύ σχετικά (165 κιλά γεμάτο)
Πας ταξιδάκι άνετα
Όμορφο κατα την γνώμη μου
τσέκαρε εδώ: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6960183/
notakos600
05/02/2016, 11:51
ΧΤ 600 motard έχεις κοιτάξει;
Θα σε βολέψει απίστευτα κι είναι αλεξίσφαιρο.
Κάθε 3-4.000 λαδάκια και φίλτρο λαδιού και καθάρισες.
καλησπερα! Για 300 κυβικα δεν θα κοιταξω. Θελω σιγουρα απο 500 και πανω.
Βλεπω οτι μου λετε ολοι για motard. Αν και οπως ειπα δεν μου πολυαρεσουν οπτικα θα το ξανασκεφτω αφου λετε ολοι οτι ειναι βολικα.
Την Mt 07 δεν την εχει κανεις να μου πει την αποψη του?
basilis_k6
07/02/2016, 18:56
fuck my opinion...
παρε τηλεφωνο τη yamapa. δινει τεστ το μτ-07. οδηγησε το, ειναι σαν χαμηλο μοταρντ. δεν καιει, ειναι ομορφο...
μετα θα το πάρεις. αμα κατι δεν σου αρεσει μην το παιρνεις. το θεμα ειναι να γουσταρεις απο την πρωτη στιγμη.
kalampokas
08/02/2016, 10:35
X είναι το "motard".
σωστός:beer:
billy of the R6
08/02/2016, 11:06
Η γνώμη μου ειναι αν δεν σ'αρέσει οπτικά μην το παρεισ. Εγώ για γυμνό σε κόβω θα σου προτείνω το Hornet ή το Mt 07 βολικά μεσα στην πόλη και πας και το ταξιδάκι σου
Adulescens_1
08/02/2016, 16:04
Αν κοιτας πρωτίστως για οικονομια το fazer το 600 που εγραψες οτι καιει δεν ισχυει απο 6.5 εως 7 ειναι η καταναλωση. Πιστευω νορμαλ, αλλα εχεις πολυ γκαζι και ανετο ταξιδι πανω κατω ολα τοσο καινε η πιο οικονομικη απο αυτη την κατηγορια ειναι η bmw gs 650 επισης καλη επιλογη αλλα ειναι λιγο ασχημη θα μ πεις γουστα ειναι αυτα...
καλησπερα! Για 300 κυβικα δεν θα κοιταξω. Θελω σιγουρα απο 500 και πανω.
Βλεπω οτι μου λετε ολοι για motard. Αν και οπως ειπα δεν μου πολυαρεσουν οπτικα θα το ξανασκεφτω αφου λετε ολοι οτι ειναι βολικα.
Την Mt 07 δεν την εχει κανεις να μου πει την αποψη του?
πραγατι, τα 300 κυβικά είναι λίγα για την Ελλάδα. Το ΜΤ07 το χω κανει test ride, μου αρέσει, αλλα έχει μηχανικά προβλήματα νεότητας (ψεκασμός και άλλα)
Ευχαριστω ολους για τις ιδεες! Θα παω να κανω οντως test ride καποια στιγμη το MT και μερικα αλλα που εχω υποψιν για να δω πως τα αισθανομαι.