View Full Version : Kawasaki Versys 650 2016
Konstantinos
20/06/2017, 10:04
Σκέψου τι περιθώριο κέρδους έχουν που μπορούν να κάνουν εκπτώσεις 450€.
Τώρα είναι καλή εποχή για παζάρι αν έχεις μετρητά, γιατί οι αντιπροσωπείες πουλάνε μοτό με το σταγονόμετρο.
Πάντως με τιμή στα 8.700€, όσο και να πέσει το Versys πάλι ακριβό θα είναι.
Αγορασα το Kawasaki Versys 650 ABS 6/2016 με τρελα παζαρια σε βαθμο που εγινα κουραστικος στα 7950 με το κλειδι στο χερι, πινακιδες κ.τ.λ. ολα μεσα.
Βεβαια τους επαιξα δυνατα γιατι ειχα το χρημα κασερι, πηρα προσφορες απο 5-6 καταστηματα και τους ελεγα ο ταδε μου το δεινει τοσο, εσυ ποσο κ.τ.λ. κ.τ.λ. Τα λεφτα πεσαν ολα πανω στο τραπεζι οποτε μετρησε και αυτο στην τιμη, ειναι διαφορετικα να παζαρευεις με το χρημα κασερι και διαφορετικα με δανεια κ.τ.λ.
Αρχικη οταν το αγορασα εγω ειχε 8400 ευρω.
Τωρα οσον αφορα την καταναλωση του.....
Εξαρτατε ΑΠΟΛΥΤΑ απο την θερμοκρασια του περιβαλοντος, με σχετικα κρυα (15-20 βαθμους) ναι καπου στα 250Κμ βγαζεις μεχρι να αρχισει να αναβασβηνει το τελευταιο κουτακι της ρεζερβας.
Να ξερεις ομως οτι το Versys 650 εχει ρεζερβα 5 λιτρα, οποτε ανετα διανυεις ακομη 80Κμ οταν αρχισει να σου αναβοσβηνει το τελευταιο κουτακι της ρεζερβας.
Οταν ζεστανει ο καιρος (πανω απο 25 βαθμους) η αυτονομια ειναι περιπου στα 340Κμ μεχρι να αρχισει να σου αναβασβηνει το τελευταιο κουτακι της ρεζερβας για νορμαλ χρηση μεσα στην Αθηνα.
Σε ταξιδι με ταχυτητες 100-110Κμ σου βγαζει πανω κατω 490-520Κμ με 20 λιτρα καυσιμο.
Ενδεικτηνα να αναφερω οτι με 6τη και 100Κμ στην Εθνικη Οδο το Trip Computer αναγραφει 3.6Ltr/100Km και με 6τη 120Κμ 4.0Ltr/100Km (μιλαμε για απολυτη ευθεια).
Τελος να πω κλεινοντας οτι ειμαι 1.90 υψος και 105 κιλα βαρος. Με έναν πιο νορμαλ διαστασεων αναβατη θα καψει λιγοτερο οπως ειναι λογικο.
Ψιλοάσχετο αλλά γίνονται αγορές ακόμα σε τέτοια ύψη με μετρητά . Ειδικά πέρυσι με τα capital controls ακομα πιο σφιχτά . Η κασέρι εννοείς μεταβίβαση μέσω τράπεζας , και όχι δάνειο κλπ ?
lleonidas
03/08/2017, 17:08
Και λαδί χρωματάκι για το 2018 (https://www.bikerspirit.net/main/kawasaki-nea-xromata-2018-foto/)
Ωραίο και το γκρίζο-μπλε του z1000!
387265
387266
atom_smasher
03/08/2017, 21:15
Πω! Είμαι στο τσακ να περιμένω το καινούριο χρώμα...
costas_versys
04/08/2017, 16:30
Έχω το Versys 10 χρόνια και έχω πάνω απο 100000 χιλ. Μου καίει 4λ / 100 χω και δεν με εχει ποτέ προβληματισει κάτι μέχρι σήμερα. Μόνο ανεμοθωρακα του έχω αλλάξει και δουλεύει ρολόι
Το 1000 το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις;
atom_smasher
02/04/2018, 18:38
Κανένας να προτείνει συναγερμό για το 650;
George_Sp
02/04/2018, 20:32
Κανένας να προτείνει συναγερμό για το 650;
έχω την προηγούμενη έκδοση αυτού
https://www.e-autoshop.gr/product/135/synagermoi-synagermos-moto-tileeidopoiisi-two-way-spy-two-way-9000m-synagermos-moto-me-tileeidopoiisi-kai-perimetriko-
σκυλί στα 5χρόνια και συνεχίζει.
τον έχω ανοίξει και είναι αρκετά ποιοτική κατασκευή με samsung controller και άψογες κολλήσεις πλακέτας.
atom_smasher
03/04/2018, 19:28
Ok, ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω αν και πρέπει να τον δεχτεί και η ασφαλιστική για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση κλοπής.
έχω την προηγούμενη έκδοση αυτού
https://www.e-autoshop.gr/product/135/synagermoi-synagermos-moto-tileeidopoiisi-two-way-spy-two-way-9000m-synagermos-moto-me-tileeidopoiisi-kai-perimetriko-
σκυλί στα 5χρόνια και συνεχίζει.
τον έχω ανοίξει και είναι αρκετά ποιοτική κατασκευή με samsung controller και άψογες κολλήσεις πλακέτας.
Ρε συ Γιωργο, το εχω απορια. Αυτη η τηλεειδοποιηση απο τι αποσταση λειτουργει; Δηλαδη αν ειμαι στον τριτο και εχω απο κατω τη μηχανη θα χτυπησει το χειριστηριο;
anavatis19
03/04/2018, 22:52
οι skorpio παντως βαρανε απο 1-1,5χλμ αποσταση σχεδον και με κτηρια ενδιαμεσα
George_Sp
04/04/2018, 03:22
Ρε συ Γιωργο, το εχω απορια. Αυτη η τηλεειδοποιηση απο τι αποσταση λειτουργει; Δηλαδη αν ειμαι στον τριτο και εχω απο κατω τη μηχανη θα χτυπησει το χειριστηριο;
Εμένα πιάνει στον 8ο όροφο μέσα στο γραφείο και η μηχανή είναι στο ισόγειο χωρίς οπτική επαφή.
anavatis19
04/04/2018, 09:54
Εμένα πιάνει στον 8ο όροφο μέσα στο γραφείο και η μηχανή είναι στο ισόγειο χωρίς οπτική επαφή.
και ηθελα να σε ρωτησω. στην πατησιων την αφηνεις? εχω δει καλα?
και ηθελα να σε ρωτησω. στην πατησιων την αφηνεις? εχω δει καλα?
Δώσε και αριθμό, να δούμε πόσο γρήγορα κατεβαίνει 8 ορόφους. :lol:
George_Sp
04/04/2018, 11:42
Δώσε και αριθμό, να δούμε πόσο γρήγορα κατεβαίνει 8 ορόφους. :lol:
παει ο καφες.....πτανα η οθονη :lol::moutza:
Adulescens_1
28/10/2018, 22:09
Έτοιμος είμαι να το αγοράσω έχει να αναφέρει κανείς κάποιο παράπονο; Λογικά θα έχετε κάνει αρκετά χλμ οι περισσότεροι
MG-KTiNoS
28/10/2018, 22:18
Έτοιμος είμαι να το αγοράσω έχει να αναφέρει κανείς κάποιο παράπονο; Λογικά θα έχετε κάνει αρκετά χλμ οι περισσότεροι
Στην Ιταλία γράφουν για σοβαρά θέματα στο μοτέρ.
Εδώ δεν μιλάει κανένας.
Δεν ξέρω γιατί.
Adulescens_1
28/10/2018, 22:59
Μάλιστα θα το κοιτάξω εκτενέστερα λες να 5 άλογα που τού έδωσαν παραπάνω να το χάλασαν;;;
Limas_34
28/10/2018, 23:28
Πολυ καλο το Versys 650 MK3
MG-KTiNoS
28/10/2018, 23:30
Μάλιστα θα το κοιτάξω εκτενέστερα λες να 5 άλογα που τού έδωσαν παραπάνω να το χάλασαν;;;
Den έβγαλα άκρη αλλά λένε για τα "μεταλλάκια" στο στρόφαλο και στις κεφαλές.
Μικρό θέμα δεν το λες.
Τώρα τι συμβαίνει δεν ξέρω να σου πω και δεν μιλάει και κανένας.
Αυτοί πάντως λένε άσχημα πράγματα και δεν είναι τίποτα μλκες
https://www.motociclismo.it/long-test-kawasaki-versys-650-12000-km-difetti-problemi-70179
lleonidas
28/10/2018, 23:30
Έχουν όντως υπάρξει προβλήματα σε παλιότερα μοντέλα...δες ενδεικτικά εδώ (http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=18&t=30313) ή εδώ (http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=18&t=30402) , αν δεν υπάρχει πρόβλημα από τη διαχείριση που παραπέμπω σε άλλο forum.
Για το τελευταίο μοντέλο δεν ξέρω αν έχει ακουστεί κάτι ούτε αν έχουν γίνει βελτιώσεις στο μοτέρ ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα.
Πέρα από αυτά τα θέματα, προσωπικά μου ταιριάζει αρκετά αυτή η μοτοσυκλέτα και θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή αγορά στα 8 περίπου χιλιάρικα που κοστίζει.
honda_cub
29/10/2018, 06:05
Den έβγαλα άκρη αλλά λένε για τα "μεταλλάκια" στο στρόφαλο και στις κεφαλές.
Μικρό θέμα δεν το λες.
Τώρα τι συμβαίνει δεν ξέρω να σου πω και δεν μιλάει και κανένας.
Αυτοί πάντως λένε άσχημα πράγματα και δεν είναι τίποτα μλκες
https://www.motociclismo.it/long-test-kawasaki-versys-650-12000-km-difetti-problemi-70179
Πρακτικά λέει ότι κάνανε ανάλυση του λαδιού που βγάλανε στα 12000 χιλιόμετρα και βρήκανε αλουμίνιο, χαλκό και μόλυβδο που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη φθορά στα κουζινέτα.
giorgos.boun
29/10/2018, 06:44
Παιδια το παλιο ειχε αρκετα προβληματα...
Το 2ο link που παρεθεσε ο @lleonidas ειναι φιλου και εσπασε σε εκδρομικο ρυθμο στο εξωτερικο.... Ο ιδιος που το εχει ψαξει πολυ μου εχει πει οτι αρκετα εχουν το ιδιο προβλημα και αν δεν κανω λαθος αν θυμαμαι καλα ειναι λογο φτωχου μιγματος. Δεν ειμαι και σιγουρος...
Παντως και στα καινουρια εχει ακουστει μια απο τα ιδια. Τονιζω ειναι φημες και δεν ξερω καποιο προσωπικα. Εχει ακουστει να σπαει σε δυναμομετρο....
Δεν το διαβαζεις συχνα ομως Ρυθμιση υποπιεσεων κυλινδρων σε καινουργιο μηχανακι... https://www.car.gr/16574780-kawasaki-versys-650-2016-mk3-abs και οτι αλλο μπορει να εχει γινει....
Ισως κατι προσπαθησε να προλαβει το παιδι και λεω ΙΣΩΣ....
Ηταν και μια αλλη αγγελια σε καινουργιο παλιοτερα που ειχε κανει το παλικαρι προληπτικο ανοιγμα κινητηρα με ενισχυση αυτου σε πολυ γελοια λιγα χιλιομετρα για ανοιγμα... κατι βρωμαγε εκει αλλα μαλλον πουληθηκε. Καλοταξιδο στο κατοχο ελπιζω να μην ηταν οπως φαινοταν.
anavatis19
29/10/2018, 08:43
Παιδια το παλιο ειχε αρκετα προβληματα...
Το 2ο link που παρεθεσε ο @lleonidas ειναι φιλου και εσπασε σε εκδρομικο ρυθμο στο εξωτερικο.... Ο ιδιος που το εχει ψαξει πολυ μου εχει πει οτι αρκετα εχουν το ιδιο προβλημα και αν δεν κανω λαθος αν θυμαμαι καλα ειναι λογο φτωχου μιγματος. Δεν ειμαι και σιγουρος...
Παντως και στα καινουρια εχει ακουστει μια απο τα ιδια. Τονιζω ειναι φημες και δεν ξερω καποιο προσωπικα. Εχει ακουστει να σπαει σε δυναμομετρο....
Δεν το διαβαζεις συχνα ομως Ρυθμιση υποπιεσεων κυλινδρων σε καινουργιο μηχανακι... https://www.car.gr/16574780-kawasaki-versys-650-2016-mk3-abs και οτι αλλο μπορει να εχει γινει....
Ισως κατι προσπαθησε να προλαβει το παιδι και λεω ΙΣΩΣ....
Ηταν και μια αλλη αγγελια σε καινουργιο παλιοτερα που ειχε κανει το παλικαρι προληπτικο ανοιγμα κινητηρα με ενισχυση αυτου σε πολυ γελοια λιγα χιλιομετρα για ανοιγμα... κατι βρωμαγε εκει αλλα μαλλον πουληθηκε. Καλοταξιδο στο κατοχο ελπιζω να μην ηταν οπως φαινοταν.
γιωργο επειδη προφανως δεν γνωριζεις και απο οτι βλεπω δεν πολυμπαινεις για να ασχολεισαι η ρυθμιση υποπιεσεων ειναι οδηγια της καβασακι καθε 12.000χλμ. οποτε καλο θα ηταν να ψαχνεις πριν εκφερεις αποψη
Limas_34
29/10/2018, 08:43
Φιλε Adulescens_1 για ποιας γενιας ενδιαφερεσαι καταρχας ? Υπαρχουν τρεις, ΜΚ1 ΜΚ2 και ΜΚ3.
Φιλε giorgos.boun για να μην ποσταρονται ανακριβειες, το manual αναγραφει τοσο για Versys 650 αλλα και Versys 1000 ανα 12000Κμ ρυθμιση υποπιεσεων.
Απλη περιοδικη εργασια συντήρησης ειναι μαζι με την αλλαγη μπουζι και φιλτρου αερα.
anavatis19
29/10/2018, 08:44
για ποιο λες να πας? το τελευταιο η προηγουμενες γενιες?
giorgos.boun
29/10/2018, 09:02
γιωργο επειδη προφανως δεν γνωριζεις και απο οτι βλεπω δεν πολυμπαινεις για να ασχολεισαι η ρυθμιση υποπιεσεων ειναι οδηγια της καβασακι καθε 12.000χλμ. οποτε καλο θα ηταν να ψαχνεις πριν εκφερεις αποψη
Σωστα εχεις δικιο λαθος μου.... το ανοιγμα κινητηρα για την βελτιωση του και την ενισχυση του για να μην σπασει μετατραπηκε ως δια μαγειας σε περιοδικο και σχολαστικο ελενχο... Για την συγκεκριμενη αγγελια παντα αν δεν κανω λαθος....
Πρεπει να μπαινω να γραφω δλδ για να εχω αποψη ε? ο χωρος με αυτους που ασχολουνται σοβαρα με το σπορ στην ελλαδα ειναι μικρος και μαθαινονται...
Ασε που δεν εχω πολυφορεμενο μηχανακι εως καθολου. Αυτα που εχω να πω δεν ενδιαφερουν κανεναν....
anavatis19
29/10/2018, 09:19
Σωστα εχεις δικιο λαθος μου.... το ανοιγμα κινητηρα για την βελτιωση του και την ενισχυση του για να μην σπασει μετατραπηκε ως δια μαγειας σε περιοδικο και σχολαστικο ελενχο... Για την συγκεκριμενη αγγελια παντα αν δεν κανω λαθος....
Πρεπει να μπαινω να γραφω δλδ για να εχω αποψη ε? ο χωρος με αυτους που ασχολουνται σοβαρα με το σπορ στην ελλαδα ειναι μικρος και μαθαινονται...
Ασε που δεν εχω πολυφορεμενο μηχανακι εως καθολου. Αυτα που εχω να πω δεν ενδιαφερουν κανεναν....
τι ακριβως εμαθες μπορεις να μας πεις ομως? το να θελει καποιος να προφυλαξει το μηχανακι του απο ενδεχομενη βλαβη ειναι κακο? επισης το ανοιγμα κινητηρα που το ειδες να το αναγραφει?
giorgos.boun
29/10/2018, 09:37
τι ακριβως εμαθες μπορεις να μας πεις ομως? το να θελει καποιος να προφυλαξει το μηχανακι του απο ενδεχομενη βλαβη ειναι κακο? επισης το ανοιγμα κινητηρα που το ειδες να το αναγραφει?
Δεν θα σου πω ακριβως τι εμαθα γιατι δεν εχω αποδειξεις. Το εχω μαθει απο ανθρωπους που εμπιστευομαι ομως και δεν υπαρχει λογος για ψεμματα. Παντως στην ιστορια εκτος απο λυκους, προβατα, γεννητουρια κ.α. υπηρχε και ενα tdm...(παντου κολλαει και ενα tdm)
Τωρα για την συγκεκριμενη αγγελια που εβαλα, αν δεν κανω λαθος που δεν νομιζω, υπηρχε και παλιοτερα με αναφορα σε ανοιγμα και ενισχυση-παραπανω αλογα κ.τ.λ. Αν κανω λαθος και ειναι αλλο μηχανακι ζητω συγνωμμη.
Δεν ειναι κακο να προφυλαξει καποιος το μηχανακι του εννοειτε αλλα 1ον καλο θα ειναι να το λεει και 2ον για να το κανει κατι υπαρχει-εχει ακουσει και μπαινει στην διαδικασια.
Adulescens_1
29/10/2018, 11:48
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ που παραθετετε τους προβληματισμούς σας σε καμία περίπτωση δεν με επηρεάζετε απλά με βοηθάτε με τις απόψεις σας. Γενικά με kawa δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ενδιαφέρομαι για του 18 το μοντέλο άρα θεωρώ πως είναι το γενιάς 3
giorgos.boun
29/10/2018, 12:21
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ που παραθετετε τους προβληματισμούς σας σε καμία περίπτωση δεν με επηρεάζετε απλά με βοηθάτε με τις απόψεις σας. Γενικά με kawa δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ενδιαφέρομαι για του 18 το μοντέλο άρα θεωρώ πως είναι το γενιάς 3
Κατσε διαβασε και ασχολησου πριν αγορασεις. Αν με ρωτουσες θα σου ελεγα μακρια αν ειναι το ενα και μοναδικο μηχανακι που θα εχεις. Οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια... Και εγω ψαχνω duke 390, αλλα για 3ο μηχανακι βολτας και παω ξεροντας πως μπορει να εχω και προβλημα....
Παραθετω το κειμενακι που υπηρχε πριν αλλαξει η αγγελια και αποκρυφτει η 'αλλαγη' για να σου δειξω πως και στα 3ης γενιας υπαρχει προβλημα
Ο κινητήρας της μοτοσυκλετας εχει δεχτει χειρουργικής ακρίβειας "θωρακιση-βελτιωση" για την ολικη εξαλειψη του εργοστασιακού προβληματος-ελλατώματος που έχουν ολα τα Versys 650 και οι κάτοχοι τους κανουν την παπια εις βαρος του αγοραστή με τις σπασμενες βαλβιδες εξαγωγής. Googlαρεται και διαβαστε ποσα εχουν καρφωσει βαλβιδες εξαγωγής για να καταλάβετε τι θελω να πω. Η "θωρακιση-βελτιωση" του κινητήρα εγινε σε επισημο εξουσιοδοτημενο συνεργειο Kawasaki στην Αθηνα (Kawasaki Μερμηγκας), βαση των εργοστασιακων προτύπων. Ο κινητηρας αυτήν την στιγμή πρακτικα εχει ΜΗΔΕΝ χιλιόμετρα. Η τελικη αποδοση της μοτοσυκλετας μετα την θωρακιση-βελτιωση είναι 72.5 πραγματικά άλογα στον ΤΡΟΧΟ και 85 άλογα στον στρόφαλο. Νουμερα ιπποδύναμης που κάνουν το μηχανάκι παιχνιδιάρικο και απίστευτα πιο δυνατό σε σχέση με ένα μαμα Versys 650. Να σημειωθεί επίσης ότι λογω της βελτίωσης και της σωστής ρύθμισης των μειγμάτων καυσίμου σε πραγματικό χρόνο επάνω σε δυναμόμετρο, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί αισθητά και πλέον καταναλώνει μειον 0.5Ltr/100Km απότι ένα μαμα Versys 650.
Adulescens_1
29/10/2018, 12:50
Το ένα και μοναδικό θα είναι 700 - 800 χλμ το μήνα θα κάνω... όλα αυτά περί βελτιώσης σε καινούργια μηχανή με λίγα χλμ με τρομάζουν εννοείται θα το ψάξω σε βάθος ειδικά αν πάω σε καινούργιο
MG-KTiNoS
29/10/2018, 14:12
Το ένα και μοναδικό θα είναι 700 - 800 χλμ το μήνα θα κάνω... όλα αυτά περί βελτιώσης σε καινούργια μηχανή με λίγα χλμ με τρομάζουν εννοείται θα το ψάξω σε βάθος ειδικά αν πάω σε καινούργιο
Εγώ θα κοίταγα το τρέισερ 700
Adulescens_1
29/10/2018, 14:22
Να σου πω την αλήθεια με αυτά που είδα και άκουσα μάλλον πάλι yamaha ή σε strom 650 θέλω να πάρω κάτι και να μην ξανασχοληθω ούτε να σκέφτομαι μήπως το ένα μήπως το άλλο και τρέμει το φιλοκαρδι μου αν και δεν μου πολύ αρέσουν το αφήνω σε δεύτερη μοίρα το θέμα εμφάνιση
Billymuse
29/10/2018, 15:04
Εγώ θα κοίταγα το τρέισερ 700
Αρκει να μην εισαι ψηλος η γεματουλης και δεν το λεω ειρωνικά. Το μηχανάκι τα σπάει αλλα ειναι υπερβολικα μικροκαμωμένο και δεν ενδείκνυται για ψηλους αναβάτες (1,80 και ανω) για μεγαλα ταξίδια.
atom_smasher
29/10/2018, 18:55
Δεν ξέρω αν σπάσει το δικό μου αλλά προς το παρόν απόλυτα ικανοποιημένος. 2015 με 14.000 χλμ πλέον. Το αγόρασα την άνοιξη με 8000. Από κει και πέρα όπως σου την καπνίσει.
Adulescens_1
29/10/2018, 23:14
Αρκει να μην εισαι ψηλος η γεματουλης και δεν το λεω ειρωνικά. Το μηχανάκι τα σπάει αλλα ειναι υπερβολικα μικροκαμωμένο και δεν ενδείκνυται για ψηλους αναβάτες (1,80 και ανω) για μεγαλα ταξίδια.
Το τσεκαρα το 700 Άρι tracer δεν είναι για τα κυβικά μου σαν ποδήλατο φαίνεται
giorgosb
24/07/2024, 12:05
Προσφορά (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/kawasaki-versys-650-2024-se-kalokairini-prosfora) Kawasaki Versys 650 2024 στα 8.895€
454690
doctoras
24/07/2024, 21:26
Όμορφο ειδικα το μαύρο κόκκινο
Ταίριαξε επίσης το total black σε όλα τα περιφερειακά.
Ωραία γραφικά.
Σίγουρα η πιο όμορφη μούρη στη κατηγορία
Πολύ ωραία οθόνη
Άνετη σέλα / αναρτήσεις
Υπάρχει όμως ακόμη ένα μελανό σημείο, δεν επουλώθηκε τουλάχιστο επικοινωνιακά από τον κατασκευαστή
AUFGEBRACHT
26/07/2024, 21:42
Σίγουρα η πιο όμορφη μούρη στη κατηγορία
Υποκειμενικό θέμα η ομορφιά τελικά...προσωπικά βρίσκω τη μούρη του άσχημη...
doctoras
27/07/2024, 08:22
Υποκειμενικό θέμα η ομορφιά τελικά...προσωπικά βρίσκω τη μούρη του άσχημη...
σίγουρα.
βάλτα όμως όλα δίπλα μούρη με μούρη, vstrom650, nc750x, tracer7, tiger660 ακόμη και απο την παρπάνω κατηγορία vstrom800,Transalp750, f750GS tiger850. Tο μούτρο της kawa είναι πιο ταιριαστό, ή ξενίζει λιγότερο ή συνδυάζει μια συμμετρική διαχρονικότητα
454740
454741
AUFGEBRACHT
27/07/2024, 14:55
βάλτα όμως όλα δίπλα μούρη με μούρη, vstrom650, nc750x, tracer7, tiger660 ακόμη και απο την παρπάνω κατηγορία vstrom800,Transalp750, f750GS tiger850. Tο μούτρο της kawa είναι πιο ταιριαστό, ή ξενίζει λιγότερο ή συνδυάζει μια συμμετρική διαχρονικότητα
Αυτό που δεν μ' αρέσει είναι το ρύγχος, αυτή η προεξοχή κάτω από τα φώτα, μου θυμίζει λίγο από BMW F900XR... για το F750GS δεν μπορώ να πω, γιατί όντας κάτοχος, δεν θα είμαι αντικειμενικός, ως προς το αισθητικό κομμάτι...ως προς το υπόλοιπο σύνολο, πιθανώς το Kawasaki να είναι ίσο -ή και καλύτερο από το BMW- και σου μένουν και 3 χιλιάρικα στην τσέπη...
doctor_john
27/07/2024, 18:36
Γεμάτο είναι, ζουμερό, δεν έχει το γκάζι του 800 ή του "750", έχουν διαφορά.
Δεν έχει και τον όγκο τους σαν αίσθηση βέβαια.
Το μούτρο του είναι περίεργο, τι ήθελαν και το έβαλαν στην οικογένεια των ss..
Μου άρεσε "αυτό το σχέδιο" στα φώτα από την ducati. Σε αυτό ίσως σε μονόχρωμο να τα εκτιμούσα περισσότερο.
atom_smasher
28/07/2024, 23:10
Το πιο όμορφο και στο λευκό φαίνεται πολύ ωραίο το ρυγχος/προεξοχη κατω από τα φώτα. Αντε το 660 tiger να το κοντράρει.
giorgosb
02/08/2024, 11:29
Kawasaki Versys 650 2025 - Φρεσκάρισμα με δύο νέους χρωματισμούς (https://www.bikeit.gr/nea-kawasaki/item/39001-kawasaki-versys-650-2025-freskarisma-me-dyo-neous-xromatismoys)
Δίχως αλλαγές στην τεχνική του βάση, το δικύλινδρο Versys ανανεώνει τη χρωματική του παλέτα.
454973
454974
Συνεργατης αγορασε versys 650 με 60.000χλμ.καθε φορα που συναντιομασταν ,το χαζευα ,μ αρεσε το μηχανακι και ο κινητηρας.Στην τελευταια συναντηση δεν ειχε το μηχανακι,που ειναι το μηχανακι του λεω?
Παει μου λεει ,εφυγε μια ασφαλεια και καταστραφηκε το μοτερ ,θελω κινητηρα μου λεει γυρω στα 1500€ ,δυστηχως ηταν συντομη η συναντηση μας και δεν προλαβε να μου δειξει φωτο και να το συζητησουμε,φρικαρα.
Οντως συμβαινει?.....
doctor_john
19/02/2025, 18:09
Να φεύγει μια ασφάλεια και να καταστρέφεται ο κινητήρας;
Μη νομίσεις πως έχω κάτι με εσένα :D αλλά λόγο του ότι έχουμε χορτάσει διαγνώσεις 15 χρόνια τώρα για αυτόν τον κινητήρα, αν δεν το ανοίξει να δούμε τι συνέβη, μην περιμένεις πολλά.
Σε γενικές γραμμές είναι ένας κινητήρας που χρειάζεται να προσέχεις - συντηρείς το κύκλωμα ψύξης του και να μην τον ζεσταίνεις με μικρές ταχύτητες.
Κοντά στις 60Κ φθείρεται η φτερωτή της τρομπας.
Ανάλογα το περιβάλλον, το μαμησιο ψυγείο βουλώνει επίσης στα ίδια χλμ.
Ποιο μοντέλο έχει ο φίλος σου;
Να φεύγει μια ασφάλεια και να καταστρέφεται ο κινητήρας;
Μη νομίσεις πως έχω κάτι με εσένα :D αλλά λόγο του ότι έχουμε χορτάσει διαγνώσεις 15 χρόνια τώρα για αυτόν τον κινητήρα, αν δεν το ανοίξει να δούμε τι συνέβη, μην περιμένεις πολλά.
Σε γενικές γραμμές είναι ένας κινητήρας που χρειάζεται να προσέχεις - συντηρείς το κύκλωμα ψύξης του και να μην τον ζεσταίνεις με μικρές ταχύτητες.
Κοντά στις 60Κ φθείρεται η φτερωτή της τρομπας.
Ανάλογα το περιβάλλον, το μαμησιο ψυγείο βουλώνει επίσης στα ίδια χλμ.
Ποιο μοντέλο έχει ο φίλος σου;
Του χω στειλει μνμ να μου πει τι και πως και να μου στειλει φωτο,ενημερωνω μολις εχω νεα.:)
Μοντελο 08 ,γυρω στα 70.000χλμ
Πηρε μεσα το ενα εμβολο ,γιατι λεει εχει ευαισθησια στην ασφαλεια που κραταει το εμβολο :(:cry:
460250
460249
grinderx
21/02/2025, 10:32
:eek: :eek:
Κάτι μου θυμίζει....
460257
CorpseAlive
21/02/2025, 11:42
Κλασική ΚΤΜ ρε φίλε. Τριμπούρδελα μηχανάκια...μόνο τα Ιαπωνικά έχουν αξιοπιστία....
oh wait... :evil:
Μοντελο 08...
Ε πες έτσι...
Το ανέβασες σε νήμα για το καινούριο και λέω ακόμα να το λύσουν το θέμα οι τρόμπες;
Ε πες έτσι...
Το ανέβασες σε νήμα για το καινούριο και λέω ακόμα να το λύσουν το θέμα οι τρόμπες;
Ναι ,συγνωμη λαθος μου,και ειχα διαβασει πριν στο νημα για τα προβληματα αλλα δεν ηξερα το μοντελο,νομιζα οτι ηταν πιο καινουργιο.
Τελευταια πληροφορια ηταν αυτη που μου πε.
doctor_john
21/02/2025, 13:19
Πηρε μεσα το ενα εμβολο ,γιατι λεει εχει ευαισθησια στην ασφαλεια που κραταει το εμβολο :(:cry:
460250
460249
Με όλο το σεβασμό, δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη μαλακία γι' αυτό το θέμα.
Ελπίζω να μην την είπε μηχανικός.
Το θέμα έχει λυθεί, έχω γράψει την λύση τουλάχιστον δύο φορές εδώ στο φόρουμ.
Με όλο το σεβασμό, δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη μαλακία γι' αυτό το θέμα.
Ελπίζω να μην την είπε μηχανικός.
Το θέμα έχει λυθεί, έχω γράψει την λύση τουλάχιστον δύο φορές εδώ στο φόρουμ.
Ο μηχανικος την ειπε.
Για δωσε λινκ.
costas_versys
21/02/2025, 18:35
Αύριο θα βάλω ένα σκόρδο στo Βερσακι μου για τα 200.000 χιλ
doctor_john
21/02/2025, 21:37
Μου είναι λίγο δύσκολη η αναζήτηση δεν θυμάμαι το θέμα.
Τα βασικά είναι χαρτογραφήσεις, να δωθεί το καύσιμο που λείπει σε χαμηλές και υψηλές.
Κύκλωμα ψύξης πολύ καλά συντηρημένο, ένα ψυγείο διπλό αλουμινίου δεν το χαλάει καθόλου.
Μερικές ακυρώσεις ρουτινών, και έλεγχος βαλβίδων κάθε 20Κ. Το "μέσα στις ανοχές" δεν υπάρχει.
Όπως βλέπουμε και στον φίλο σου, μια βαλβίδα εξαγωγής έσφιξε στον αυλό της και την πρόλαβε το πιστόνι.
Είναι όμοια με το δικό μου και όλα όσα έχω δει σπασμένα. Αν έχεις φωτό από πάνω θα δούμε μεγαλύτερη θερμική καταπόνηση πάνω από τον κτυπημένο κύλινδρο.
Ο φίλος σου δεν πρόσεχε ιδιαίτερα, όχι ότι είχε άδικο αλλά και αυτός ο κινητήρας θέλει να τον προσέχεις λίγο. Φαντάσου πως οι βαλβίδες στο versys κατεβαίνουν λιγότερο από των er6.
Είχε κάνει βαλβίδες στα 40Κ ο φίλος;
Δεν είδαν σε τι κατάσταση ήταν οι κεφαλές;
Αν του είπε ο μηχανικός " μια χαρά είναι, στις ανοχές του" και δεν ρύθμισε βαλβίδες στα 42Κ που λέει η kawa, του χρωστάει κινητήρα.
Κάτι που δικαιολογεί την υπερπαπάτζα που προαναφέραμε. :lol:
Τα χρήματα που λες επισκευάζουν το ίδιο αν δεν έχει σπάσει φούστες κυλίνδρων και κάτω.
με MAHLE που βρίσκεις και 3mm μικρότερες μπιέλες για 700cc αν τον πιάσει ο εξωαπεδω από τα απαυτα το φίλο σου. :evil:
telegonos
21/02/2025, 22:05
460250
460249
Μπας και σου είπε την ασφάλεια που κρατάει την βαλβίδα, και πήρε μέσα την βαλβίδα;
Αυτό που γράφεις με το έμβολο, δεν βγάζει λογικό νόημα.
Η φωτό δείχνει ότι δεν έκλεισε εγκαίρως η βαλβίδα, συγκρούστηκε με το έμβολο, έσπασε το ''πιατάκι'', μέχρι να σταματήσει ο κινητήρας, έκοβε βόλτες και κοπάναγε το πιατάκι μεταξύ κεφαλής και πιστονιού, μέχρι που έτυχε σε τέτοια θέση το πιατάκι που φράκαρε το ανερχόμενο πιστόνι, δλδ το σταμάτησε από το να κινηθεί, έσπασε πιστόνι, έσπασε μπιέλα, κι όσο πρόλαβε λίγο ακόμα να γυρνάει, το κάτω κομμάτι τις μπιέλες έσφαξε και ότι βρήκε στο πέρασμά του.
Κι εγώ υπέρ της άποψης του τηλέγονου είμαι, φαίνεται κιόλας, από την κεφαλή το τι έπαιξε... Περαστικά στην τσέπη....
doctor_john
24/02/2025, 18:01
Τι γίνεται; Έχουμε κάποιο νέο από το ιστορικό συντήρησης; Καμιά φωτό της κεφαλής απο πάνω;
harris_x
24/02/2025, 18:05
Τι γίνεται; Έχουμε κάποιο νέο από το ιστορικό συντήρησης;
Γιατι σκέφτεσαι να του το καλύψεις σε good will?? :tooth:
doctor_john
24/02/2025, 21:20
Μην κοροϊδεύεις, έχω καρτερ, στρόφαλο κλπ :D
Με ενδιαφέρει μήπως είχε παραληφθεί τακτική συντήρηση.
Τι γίνεται; Έχουμε κάποιο νέο από το ιστορικό συντήρησης; Καμιά φωτό της κεφαλής απο πάνω;
Γενικα ο τυπος εξ αρχης δεν ενδιαφεροταν να μαθει τι και πως και φαινοταν οτι εχει αποδεχθει οτι του ειχαν πει για την ζημια που επαθε.
Το αν το συντηρουσε κτλ. ειναι δικο του θεμα,οσον αφορα τι εχει συμβει και πως ,δεν ξερω απο μηχαναλογικα ,εμπιστευομαι καλυτερα εσας ,εγω να οδηγαω θελω.
Της πληροφοριες μου εγω προσωπικα της αποκομισα και καταλαβα τι συμβαινει με αυτο το μηχανακι.:beer:
doctor_john
25/02/2025, 12:27
Δικό του θέμα είναι μεταξύ σας.
Όταν ανακοινώνεται σε κοινό "οφείλει" να συνοδεύεται από αυτό .
Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πλέον ενδιαφέρον, απαντώ για να μην μείνει η παρανόηση ποιανού θέμα είναι η τακτική συντήρηση . ;)
harris_x
25/02/2025, 13:12
Δικό του θέμα είναι μεταξύ σας.
Όταν ανακοινώνεται σε κοινό "οφείλει" να συνοδεύεται από αυτό .
Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πλέον ενδιαφέρον, απαντώ για να μην μείνει η παρανόηση ποιανού θέμα είναι η τακτική συντήρηση . ;)
Σωστό!
Γενικα ο τυπος εξ αρχης δεν ενδιαφεροταν να μαθει τι και πως και φαινοταν οτι εχει αποδεχθει οτι του ειχαν πει για την ζημια που επαθε.
Το αν το συντηρουσε κτλ. ειναι δικο του θεμα,οσον αφορα τι εχει συμβει και πως ,δεν ξερω απο μηχαναλογικα ,εμπιστευομαι καλυτερα εσας ,εγω να οδηγαω θελω.
Της πληροφοριες μου εγω προσωπικα της αποκομισα και καταλαβα τι συμβαινει με αυτο το μηχανακι.:beer:
Είναι κάπως διαφορετικό να πεις οτι έσπασε ο κινητήρας στα 40.000χλμ χωρις να έχει γίνει ποτέ καμία συντήρηση, και διαφορετικό το ότι έσπασε ενώ τα service του γίνονταν κανονικά.
Το πρώτο είναι διαφήμιση του πόσο καλός είναι ο κινητήρας ενω το δευτερο είναι το ακριβώς αντίθετο.
Ο φίλος σου δεν πρόσεχε ιδιαίτερα, όχι ότι είχε άδικο αλλά και αυτός ο κινητήρας θέλει να τον προσέχεις λίγο.
Ειναι συνεργατης και δεν εχω την ανεση να ρωτησω περισσοτερα,το μηχανακι το ειχε παρει με 60.000 χλμ.οποτε αυτα που αναφερεις θα επρεπε να εχουν γινει απο τον προκατοχο και αν δεν γινανε να το καταλαβαινε ο μηχανικος.Το τι συνεργεια και μαστοροι υπαρχουν εκει εξω ειναι γνωστο σ ολους μας.Επισης αυτο δεν λεγεται τακτικη συντηρηση αλλα ειδικη.
Δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσεις.:)
Συνεργατης αγορασε versys 650 με 60.000χλμ.καθε φορα που συναντιομασταν ,το χαζευα ,μ αρεσε το μηχανακι και ο κινητηρας.Στην τελευταια συναντηση δεν ειχε το μηχανακι,που ειναι το μηχανακι του λεω?
Παει μου λεει ,εφυγε μια ασφαλεια και καταστραφηκε το μοτερ ,θελω κινητηρα μου λεει γυρω στα 1500€ ,δυστηχως ηταν συντομη η συναντηση μας και δεν προλαβε να μου δειξει φωτο και να το συζητησουμε,φρικαρα.
Οντως συμβαινει?.....
Αυτο εγραψα για να δω αν ειναι εφικτο να γινει,τωρα αν ειναι να βρω και τον μπελα μου απλα διαγραψτε τα ολα και συγνωμη.
harris_x
25/02/2025, 13:24
Αυτο εγραψα για να δω αν ειναι εφικτο να γινει,τωρα αν ειναι να βρω και τον μπελα μου απλα διαγραψτε τα ολα και συγνωμη.
όχι βρε ποιο μπελά, απλά θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η πληροφορία για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα :winka:
doctor_john
25/02/2025, 19:27
Φίλε zephyr1 είναι το "χόμπι" μου τουλάχιστον μια πενταετία αυτός ο κινητήρας.
Σορυ αν σου φάνηκα αιχμηρός, διαβάζω πληροφορίες γι'αυτό σε όποια γλώσσα υπάρχει ενώ έχω από κοντά 2-3 :)
Ένα μεγάλο ποσοστό από τα σπασμένα ήταν σε κακή κατάσταση συνήθως από ιδιοκτήτες που "πιάνουν" τα χέρια τους αλλά και από μηχανικούς που τα είδαν "χαλαρά".
Καμιά διάθεση για αντιπαραθέσεις κ.λπ. :beer: