PDA

View Full Version : Πώς επηρέασαν τα παιδιά τη μοτοσυκλετιστική ζωή σας;

ptc
11/02/2016, 18:20
Τι αλλαξε στη σχεση σου με τη μοτοσυκλετα με την ελευση του πρωτου σου παιδιου;

Υπαρχουν καποιοι που παρατανε εντελως τη μηχανη για να προστατευσουν τον εαυτο τους απο τον εξτρα κινδυνο, αφου τωρα εχουν καποιον ακομα να σκεφτονται. Αλλοι παλι περιοριζουν κατα πολυ τη χρηση της μηχανης για καθαρα λογους ελλειψης χρονου. Μπορει να πουλησεις το supersport και να παρεις παπι, μιας και πλεον οι επισκεψεις στα Μεγαρα ειναι ονειρο απατηλο γιατι απλα τα εξτρα λεφτα που εκαιγες σε λαστιχα τωρα πηγαινουν σε πανες.

Αφορμη για αυτον τον προβληματισμο υπηρξε το γεγονος οτι οι ιδιοκτητες των δυο τελευταιων μοτοσυκλετων μου ηταν copy-paste η ιδια περιπτωση: Τριανταρης, που αγαπουσε πολυ τη μηχανη του. Με την ελευση του πρωτου παιδιου η μηχανη μπαινει σε δευτερη μοιρα λογω ελλειψης χρονου, αλλα περιμενει στο γκαραζ για οταν ερθουν καλυτερες μερες. Μετα απο 2-3 χρονια γεννιεται και δευτερο παιδι, οποτε τοτε ο ιδιοκτητης το παιρνει αποφαση πως δεν προκειται να ξανασχοληθει οπως παλια (τουλαχιστον για καποια χρονια) και τελικα πουλαει τη μηχανη.

Στην περιπτωση σου τι αλλαξε (αν αλλαξε κατι);

thunder ace
11/02/2016, 18:59
Αν και εχω δυο παιδια(ζωη ναχουν)τις ιδιες μαλακιεςπου εκανα πριν γεννηθουν,τις ιδιες εκανα και μετα.Πιο πολυ ο γαμωχρονος(γερναμε)σε κανει να μην εισαι και τοσο ενεργος.

spyro
11/02/2016, 19:11
..... Μετα απο 2-3 χρονια γεννιεται και δευτερο παιδι, οποτε τοτε ο ιδιοκτητης το παιρνει αποφαση πως δεν προκειται να ξανασχοληθει οπως παλια (τουλαχιστον για καποια χρονια) και τελικα πουλαει τη μηχανη.

....

καθε μέρα μου χτυπάει τη πόρτα αυτή η συζήτηση και κάθε μέρα το παλεύω

:lol:

GFawkes
11/02/2016, 19:28
Τζιγαμ σαντημ ανα

ptc
11/02/2016, 19:38
Τζιγαμ σαντημ ανα

:bawl: :bawl: :bawl:

Θες να μπεις σε λεπτομερειες ή ειναι σοκιν;

SHOOTER045
11/02/2016, 20:06
Αν και εχω δυο παιδια(ζωη ναχουν)τις ιδιες μαλακιεςπου εκανα πριν γεννηθουν,τις ιδιες εκανα και μετα.Πιο πολυ ο γαμωχρονος(γερναμε)σε κανει να μην εισαι και τοσο ενεργος.

Το αυτό και προσαυξανω.
Του χρόνου κλείνω 20 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με μότο.
Όπως λέει ο thunder χρόνος και χρήμα μου λείπει.
Οχι όρεξη

DrEvil
11/02/2016, 20:09
Ελαχιστα.
Χωρισα.

Μανολης67
11/02/2016, 20:28
Είχα δικό μου μηχανάκι απο τα 14 μου, έκανα ισως και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με μοτοσυκλέτα ....το 2002 ηρθε ο παίδαρος, και μετά από ενα χρόνο πούλησα το XT artesia που είχα τότε, και την έβγαζα με το αυτοκίνητο, λεωφορείο και...ποδήλατο!
Ο λόγος που πούλησα την μηχανή, εκτός από τον ερχομό του παιδιού, ήταν και υγείας! το περπάτημα και το ποδήλατο σε ανεβάζει ψυχολογικά.
το 2005 ηρθα στην Μυτιλήνη, συνέχισα χωρίς μηχανή, σταθερά με ποδήλατο (Rosigniol αλουμινίου) το 2014 ανέβηκα Θεσσαλονίκη για δουλειά.....και ένας φίλος μου έδωσε για μια μέρα δανεικό τον Pegaso, αν και ειχα να οδηγήσω 10 χρόνια μοτοσυκλέτα, ήταν σαν να μην πέρασε μιά, μέρα.,
Γύρισα Μυτιλήνη και αγόρασα χωρίς να υπάρχει ανάγκη, μόνο από έρωτα, το 660 R.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα και ανησυχία είναι μην κολλήσει ο πιτσιρικάς (τώρα 13) με της μηχανές, αυτός ήταν και ο μοναδικός προβληματισμός που είχα και έχω.
Το μηχανάκι όπως ειπα το εχω από ερωτα, στην μικρή πόλη της Μυτιλήνης βρίσκω πιο πρακτικό και ευχάριστο το ποδήλατο και το περπάτημα,
χρησιμοποιώ το 660 για βολτουλες στα πέριξ,:)

spyrakos35
11/02/2016, 20:30
Προσωπικα χρονος δεν υπαρχει

Κατα τα αλλα, δε νομιζω να αλλαξε κατι....

Οχι οτι δεν περασαν διαφορες σκεψεις απο το μυαλο μου τον πρωτο καιρο

AUFGEBRACHT
11/02/2016, 21:08
Τον τελευταίο χρόνο έγραψα το εξωπραγματικό νούμερο των 500 χιλιομέτρων, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο...

Mariner
11/02/2016, 21:24
Σορρυ δεν άντεξα να μην το ποστάρω.. :D :D

351961

MG-KTiNoS
11/02/2016, 22:01
351963

Έσκασα ότι είχα και δεν είχα στον Τζούνιορ να πάει σε καλά σχολεία να μορφωθεί....
Το μόνο που δεν έκοψα ήταν το μηχανάκι
Από τα 6 και μετά πήγαμε βόλτες παρέα ακόμα και εξωτερικό.
Η ζωή ήταν πιο ωραία με τον Τζούνιορ απ ότι πριν.
Όσοι πουλάν μηχανάκια κλπ κατά τη γνώμη μου κάνουν μαλακία.
Ο άνθρωπος όμως έχει την τάση να μπαίνει σε ρουτίνες και να ακολουθεί την ... πεπατημένη.

ptc
11/02/2016, 22:07
Να ρωτησω και κατι ακομα; Πώς θα αντιδρασετε οταν/αν το παιδι σας σας πει πως θελει να παρει μηχανη;

ptc
11/02/2016, 22:42
Ηδη ψάχνω

Ο μικρος το εχει! Εξωτερικο χερι να ακουμπαει πανω στο τεποζιτο και εσωτερικος αγκωνας κατω απο το υψος του γκαζιου!

Της δεσποινιδας μαλλον δεν της αρεσε το χρωμα! :lol:

bulmont
12/02/2016, 06:45
351963

Έσκασα ότι είχα και δεν είχα στην κόρη μου για ν' αποκτήσει κι' αυτή τρία - τέσσερα
μηχανάκια, μην τυχόν και βρεθεί ο κατάλληλος γαμπρός να 'χει το παιδί το κατιτίς του.......

:bawl::bawl:

vstrider
12/02/2016, 08:03
Μειώθηκε δραματικά ο χρόνος που ασχολούμαι με την μηχανή...

Πλέον έχω:
2 παιδιά, σκέψεις για πώληση της μεγάλης μηχανής λόγω σχεδόν ακινησίας κάνοντας μόνο 2000 χλμ σε 1 χρόνο, το μικρό για τα καθημερινά, σκέψεις για άνετο οικογενειακό.

Αν σκεφτόμουν βασιζόμενος στη λογική θα την είχα πουλήσει πριν 2 χρόνια τουλάχιστον.
Για κάποιο λόγο δεν το κάνω και αυτός είναι ότι έχω την αίσθηση (που μπορεί να είναι ψευδαίσθηση) ότι σε λίγο καιρό θα έχω λίγο παραπάνω χρόνο για να ασχοληθώ μαζί της.
Επίσης, κάτι που αναφέρθηκε και είναι πολύ σωστό, η τάση ρουτινιάσματος και πεπατημένης είναι πολύ δυνατή..
Είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσω και δεν το θέλω αφού για μένα η μηχανή είναι του κουτιού με 42.000 χλμ σε 7 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΑΛΛΑ
.
.
.

Η ζωή μου είναι πολύ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ πιο ωραία και η χαρά μου απίστευτα μεγαλύτερη με τα 2 αγγελούδια στη αγκαλιά μου και την μηχανή στην πυλωτή μαζί με τις γάτες, παρά όπως ήμουν πριν αγκαλιά με την μηχανή..

ΚΑι εάν στο μέλλον την πουλήσω -που δεν το βλέπω- δεν τρέχει μία...
Εχώ σημαντικότερα πράγματα στην ζωή μου για να ασχοληθώ.

yes-u
12/02/2016, 08:23
Άλλο ένα μεγάλο κακό (...) με την έλευση των παιδιών είναι ότι η συμβία (λέγε με milf) σου αρχίζει κάτι ανησυχίες τύπου "δεν πάμε μαζί βόλτα, γιατί αν πάθουμε κάτι και οι δύο τι θα γίνουν τα παιδιά..". Αν βάλετε το παραπάνω στο google translate, θα σας βγάλει "ρε, δε μπα να τσακιστείς, εγώ να'μαι καλά κι ας καούνε χίλια αρνιά".
Τουτέστιν, ακόμη και στη βόλτα του 7τόλη πάω - κι ας με βάλει να τετραγωνίσω τον κύκλο για να φάω ένα μεζέ - γιατί θα είμαι μονοκάβαλος!!!!

WiSe
12/02/2016, 08:29
Καποιοι ειπαν ομως οτι φοβουνται μην κολησουν τα παιδια τους..... Και γω το ιδιο φοβαμαι. Δεν εχω ακομα παιδια αλλα οντας αρραβωνιασμενος το σκεφτομαι οταν θα ερθουν τα κουτσουβελα τι θα κανω...

GFawkes
12/02/2016, 08:29
:bawl: :bawl: :bawl:

Θες να μπεις σε λεπτομερειες ή ειναι σοκιν;

Κοιτα

το προγραμμα βγαινει, αλλα οπως οτιδηποτε αλλο οσο ο χρονος σου μειωνεται, γινεται πιο αραια και πιο επιλεκτικα.
Μια χαρα περναω και τωρα, και μαλιστα κανω και ποιοτικοτερες επιλογες λογο του περιορισμενου χρονου.

Ολα καλα, λιγοτερα χλμ αλλα μπολικη διασκεδαση.

Υ.Γ.
θα χαριζα ολα τα μοτο μου ΧΘΕΣ για τα παιδια μου....δεν υπαρχει συγκριση στο τι δινεις και τι λαμβανεις πισω.

Sapadak
12/02/2016, 08:33
Πως την επηρέασε? Καθόλου..Ουτε πριν γεννηθεί είχα μοτο, ούτε μετά :lol:

Ενέργησα proactive και το πούλησα κατα την εγκυμοσύνη.

Βέβαια πέσαν όλα μαζί (μετακομίση/σπίτι/κρίση) και οι προτεραιότητες αλλάξαν, η καθημερινή μετακίνηση δεν απαιτεί μοτοσακό (ευτυχως), ΑΛΛΑ το μικρόβιο δε φεύγει και με κάθε ευκαιρία καβαλάω ότι βρώ..

κυριολεκτικά ότι βρώ :lol:
351983

Bowleno
12/02/2016, 08:35
Για μένα, απάντησαν ήδη ο thunter και ο Δημήτρης (Shooter).......:D

alex14
12/02/2016, 08:36
Μετα την ελευση δυο παιδιων δεν αλλαξε τιποτα περα απο τις πολυ μειωμενες βολτες. Ουτε μια φορα δεν περασε απο το μυαλο οτι θα πρεπει να πουλησω τις μηχανες. Τωρα βεβαια αρχιζω παλι σιγα-σιγα να βρισκω λιγο παραπανω χρονο μιας και τα παιδια μεγαλωσαν (17 + 14).
Α, επισης κλειδωνω τις μηχανες στο γκαραζ γιατι ο γιος θελει να σφετεριστει το DR :lol:

MG-KTiNoS
12/02/2016, 08:41
Α, επισης κλειδωνω τις μηχανες στο γκαραζ γιατι ο γιος θελει να σφετεριστει το DR :lol:

RaGe_Raptor
12/02/2016, 08:44
Αυτό που άλλαξε είναι ότι δε μπορώ να "αμοληθώ" στους δρόμους και είπα να δοκιμάσω πίστα. Αναγκαίο κακό :a25::a08:

toyar
12/02/2016, 09:01
επειδη ξεκινησα το αθλημα σχετικα μεγαλος παντα εβλεπα τη μηχανη ως χρηστικο εργαλειο
γι αυτο παντα εχω 250αρια και κινουμαι σε μικρες-μεσες διαδρομες εντος πολης
ετσι συνεχιζω και μετα απο 2 παιδια απλα οδηγω ως νεοπας ωστε να προλαβω οποια στραβη προκυψει
αυτο που με φοβιζει γιατι δεν περναει απο το χερι μου ειναι το να με παρει κανεις παραμαζωμα
ΟΜΩΣ υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι οταν τα παιδια μεγαλωσουν τοσο ωστε να μη με εχουν πια αναγκη θα παρω ενα μεγαλο γυμνο τετρακυλινδρο και θα κοβω βολτες οταν η πολη κοιμαται:smokin:

vstrider
12/02/2016, 09:03
@wise
Κατά την άποψή μου το ζήτημα μετατρέπεται σε πρόβλημα όταν το παιδί (βασικά το αγόρι) μεγαλοποιήσει μέσα του την ιδέα της μηχανής παραπάνω από ότι της αξίζει.
Πλέον -υποκειμενικά μιλάω- η μηχανή έχει πάρει την θέση που της αξίζει στο αξιακό μου σύστημα και εκεί θα παραμείνει. Ρόλος του γονιού (όταν με το καλό γίνεις) είναι να πάρεις από το χεράκι το παιδί και να του δείξεις τα της μηχανής πριν την μεγαλοποιήσει μέσα του...
Η εξαφάνιση της μηχανής δεν λύνει το πρόβλημα...

sapila racing
12/02/2016, 09:16
Ο κανόνας λέει + 1 δευτερόλεπτο στον γύρο για κάθε παιδί! :D

Εγώ προσπαθησα να το αποφύγω, κατι κατάφερα μια κι εχω δύο παιδιά.

SHOOTER045
12/02/2016, 09:21

Εγώ προσπαθησα να το αποφύγω, κατι κατάφερα μια κι εχω δύο παιδιά.

Δηλαδή καλά έκανα που τρέχω μόνο σε φιλικά και αυτά ελάχιστα γιατί με 4
Αρα 4 δεύτερα
Γμστα
Να μην με ξεχνιομαστε, υπάρχουν άλλα 2 μεγαλύτερα

notakos600
12/02/2016, 09:58
Καβαλάω μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες 35 χρόνια.
Το παιδί είναι 9 χρόνων, επηρέασε ελάχιστα την μοτοσυκλετιστική μου ζωή και δεν του αρέσουν οι μοτοσυκλέτες.
Ζωή να έχουμε και να είμαστε καλά όλοι μας, να χαιρόμαστε τις οικογένειές μας και με τις μοτοσυκλέτες μας. :beer:

buckley
12/02/2016, 10:01
:bawl::bawl:

Δεν υπάρχεις ρε λαμόγιο...

sniper
12/02/2016, 10:05
Ηδη ψάχνω

351971
351972

Θα ήταν προτιμότερο να μην αναρτάς τις φωτό των παιδιών σου πουθενά, δες σχετική ανακοίνωση της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος.

Από κεί και πέρα, παιδιά 2, τα είχα ήδη όταν πήρα την 1η μοτο, η μεγάλη δεν το έχει με τις μηχανές κι επίσης έχει καταλάβει ότι θα σπάσω τα γόνατα αυτού που θα την βάλει πάνω σε μοτο ακράνωτη κλπ
Ο μικρός, το χει με τις μοτο, Φαν του Ροσσι, αφισα με Τroy Bayliss στο δωμάτιό του κλπ. Επίσης γνωρίζει ότι αν ανέβει σε μηχανάκι άλλου ξεκράνωτος ή οδηγήσει πριν του μάθω τα βασικά θα σπάσουν γόνατα.
"Ξεχαστηκε" μια φορά πριν 2 χρόνια κι ακόμα το θυμάται. Κι αυτός κι ο οδηγός.

Δεν μ' εχει δει ποτέ ξεκράνωτο (δεν οδηγώ και ξεκράνωτος) και γενικά προσπαθώ να τον κάνω σωστό οδηγό (είτε για μοτο είτε για αυτο), ξεκινώντας απο την παιδεία. Μεχρι στιγμής πάει καλά, δεν θεωρεί καλές μηχανές τις BMW. :lol:

Bladerunner
12/02/2016, 10:09

Υπάρχει και άλλη άποψη...

Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, άλλαξε και η στάση μου (χωρίς να το προσπαθήσω) απέναντι στα όποια προβλήματα. Πλέον είμαι πολύ πιο χαλαρός από ότι ήμουν.

Και αυτό μεταφράζεται σε καλύτερους χρόνους στην πίστα! :)

sapila racing
12/02/2016, 10:13
Υπάρχει και άλλη άποψη...

Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, άλλαξε και η στάση μου (χωρίς να το προσπαθήσω) απέναντι στα όποια προβλήματα. Πλέον είμαι πολύ πιο χαλαρός από ότι ήμουν.

ετσι μπράβο!! :beer:

sniper
12/02/2016, 10:15
...

Ξεκινάει η μέρα ωραία, Παρασκευή γαρ και διαβάζεις αυτό...

Μας την γ@μησες την ψυχολογία...

spyro
12/02/2016, 10:17
Θα ήταν προτιμότερο να μην αναρτάς τις φωτό των παιδιών σου πουθενά, δες σχετική ανακοίνωση της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος.

...

:beer:

bulmont
12/02/2016, 10:19
@wise
Κατά την άποψή μου το ζήτημα μετατρέπεται σε πρόβλημα όταν το παιδί (βασικά το αγόρι) μεγαλοποιήσει μέσα του την ιδέα της μηχανής παραπάνω από ότι της αξίζει.
Πλέον -υποκειμενικά μιλάω- η μηχανή έχει πάρει την θέση που της αξίζει στο αξιακό μου σύστημα και εκεί θα παραμείνει. Ρόλος του γονιού (όταν με το καλό γίνεις) είναι να πάρεις από το χεράκι το παιδί και να του δείξεις τα της μηχανής πριν την μεγαλοποιήσει μέσα του...

Το αυτό.........
Σωστή γραμμή, σωστή μοτοσυκλεττιστική παιδεία από μικρή ηλικία......

Βέβαια μας τα χαλάς λίγο με την έκφραση: ''βασικά το αγόρι'' (νάξερες ξύλο που 'φαγε
η μαντάμου ξανθιά όταν έκανε κορίτσι) αλλά το παλεύουμε.....................

351987

351988

351989

byron
12/02/2016, 10:21
Δύο γιούς, μάλλον δεν με επηρέασε στον τρόπο που οδηγάω. Μειωμένος χρόνος κλπ αυτονόητο, αλλά προσπαθώ να συμμετέχω σε κάποιες προσκλήσεις φίλων.

Δεν με συγκινεί ιδιαίτερα η ιδέα να οδηγήσουν μηχανή. Επαφή έχουν αναγκαστικά, μιας και ανεβαίνουν στις μοτό. Ο μεγάλος (13) δεν ενδιαφέρεται μάλλον καθόλου για τις μοτοσυκλέτες, ο μικρός (7,5) τις γουστάρει πολύ όμως, ιδίως το srx.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τις παρατήσω λόγω οικογένειας, μάλλον θα με έκανε δυστυχισμένο κάτι τέτοιο.

vstrider
12/02/2016, 10:48
Το αυτό.........
Σωστή γραμμή, σωστή μοτοσυκλεττιστική παιδεία από μικρή ηλικία......

Βέβαια μας τα χαλάς λίγο με την έκφραση: ''βασικά το αγόρι'' (νάξερες ξύλο που 'φαγε
η μαντάμου ξανθιά όταν έκανε κορίτσι) αλλά το παλεύουμε.....................

:) Να την χαίρεσαι! Είναι η ευχάριστη εξαίρεση που μάλλον επιβεβαιώνει τον κανόνα.

LogOutGoRide
12/02/2016, 10:51
Έχω δύο αγόρια. 10 και 5. Σχεδόν σε κάθε γέννηση, γιόρταζα με ένα ταξίδι για motoGP στην Ιταλία. Ο μεγάλος είναι "του φευγάτου η μάνα...". Ο μικρός από τώρα ζητάει το CBR. Δεν είναι τα παιδιά που μου άλλαξαν τις βόλτες. Η κυρά δεν ανεβαίνει στο CBR, όσο και να θέλει .- η μηχανή είναι για την πάρτη μου. Στην πίστα κουλάδι ήμουν και παραμένω σταθερός.

thunder ace
12/02/2016, 10:51
Καποιοι ειπαν ομως οτι φοβουνται μην κολησουν τα παιδια τους..... Και γω το ιδιο φοβαμαι. Δεν εχω ακομα παιδια αλλα οντας αρραβωνιασμενος το σκεφτομαι οταν θα ερθουν τα κουτσουβελα τι θα κανω...

περιπου οτι εκανε ο πατερας σου:sick:

WiSe
12/02/2016, 10:53
περιπου οτι εκανε ο πατερας σου:sick:

Που το ξερεις? :eek: :confused:

tsopanoskylo
12/02/2016, 11:17
Απο τη γέννηση του γιού και μετά απλά πάω με...8 μάτια ανοιχτά και σα να οδηγώ Harley Fat Boy εντός πόλης και παπί GLX στις εκδρομές. Αργά και απολαυστικά.Νιώθω ασφάλεια και συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω.Δίνω πάντα καλό παράδειγμα με λόγια και έργα. Θα υποστηρίξω την ενδεχόμενη αγάπη του μικρού για δίκυκλα, με σταθερά, λογικά βήματα, μαθήματα, υποχρεωτικό εξοπλισμό, και στενή παρακολούθηση. Πριν τα 18 δεν θα αποκτήσει αποκλειστικά δικό του μηχανοκίνητο .

spyrakos35
12/02/2016, 11:23
@wise

είναι και του κοριτσιού θέμα....

Καβαλάω μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες 35 χρόνια.
Το παιδί είναι 9 χρόνων, επηρέασε ελάχιστα την μοτοσυκλετιστική μου ζωή και δεν του αρέσουν οι μοτοσυκλέτες.
Ζωή να έχουμε και να είμαστε καλά όλοι μας, να χαιρόμαστε τις οικογένειές μας και με τις μοτοσυκλέτες μας. :beer:

μπορεί να ανέβει συνεπιβάτης κάποια στιγμή, ποτέ δεν είσαι σίγουρος

notakos600
12/02/2016, 11:29
μπορεί να ανέβει συνεπιβάτης κάποια στιγμή, ποτέ δεν είσαι σίγουρος

Ανέβαινε παλιά στο παπάκι, τώρα δεν του κάνει αίσθηση (και καλύτερα να σου πω...).

stam2
12/02/2016, 11:32
Κατ' αρχήν η γυναίκα μου αποδέχτηκε από όταν γνωριστήκαμε ότι η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλη σημασία για εμένα και θα ήμουν δυστυχισμένος αν την παρατούσα.

έκανα τις απαραίτητες προσαρμογές στην καθημερινότητά μου, αλλάζοντας από R1 σε vstrom ώστε να εξυπηρετούμαι σε δουλειά, ψώνια, βόλτες με τη γυναίκα, μετά ήρθε το παιδί, τα έξοδα σε μηχανές περιορίστηκαν, άλλαξα μοτοσυκλέτες, αλλά όποτε μπορώ, δεν χάνω ευκαιρία να πάω μια καλή βόλτα με ότι κι αν έχω διαθέσιμο.
Σαφώς η αίσθηση της ευθύνης σου κόβει λίγο το θάρρος να κάνεις επικίνδυνα πράγματα, αλλά δεν είναι κακό αυτό.
Για το παιδί μου αυτό που σκέφτομαι είναι να τον βάλω στη μοτοσυκλέτα από 3 ετών, να το δει σαν κυριακάτικο χόμπυ και να μάθει από αυτό, κανόνες, πειθαρχία, τακτική και αν θέλει ας συνεχίσει, ή ας σταματήσει. Όταν μεγαλώσει ας διαλέξει μόνος το γκάζι του, πιστεύω ότι θα τον έχω προετοιμάσει ώστε να προσέχει και να προστατεύει τον εαυτό του πάνω στις δύο ρόδες...

Bowleno
12/02/2016, 11:40
Μεχρι στιγμής πάει καλά, δεν θεωρεί καλές μηχανές τις BMW. :lol:

:bawl::bawl::bawl: Σωστός

DrEvil
12/02/2016, 11:42
Δεν μ' εχει δει ποτέ ξεκράνωτο (δεν οδηγώ και ξεκράνωτος) και γενικά προσπαθώ να τον κάνω σωστό οδηγό (είτε για μοτο είτε για αυτο), ξεκινώντας απο την παιδεία. Μεχρι στιγμής πάει καλά, δεν θεωρεί καλές μηχανές τις BMW. :lol:

Μανολης67
12/02/2016, 12:18
Να ρωτησω και κατι ακομα; Πώς θα αντιδρασετε οταν/αν το παιδι σας σας πει πως θελει να παρει μηχανη;

Μεγάλο θέμα......το μεγαλύτερο δίλλημα οταν ξαναπήρα μηχανή (μετά απο 10 χρόνια ) ηταν να μην παρασύρω τον μικρό.
Τωρα ειναι 13 και ψάχνεται, προσπαθώ να το κάνω κουτακια, ευτυχώς εχει 1 φίλο κουτάκια, και στρέφεται προς τα εκεί.
Πάντως στην συμπεριφόρα στον δρόμο ειμαι εδώ:

Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper
Δεν μ' εχει δει ποτέ ξεκράνωτο (δεν οδηγώ και ξεκράνωτος) και γενικά προσπαθώ να τον κάνω σωστό οδηγό (είτε για μοτο είτε για αυτο), ξεκινώντας απο την παιδεία. Μεχρι στιγμής πάει καλά,

Μανολης67
12/02/2016, 12:21
Το δύσκολο δεν είναι να δώσεις την μηχανή, το δύσκολο είναι να ζεις χωρίς αυτήν, δεν μου έλειψε η ευκολιά και η πρακτικότητα, έμαθα να κάνω την δουλεία μου και χωρίς αυτήν.
Μου έλειψαν οι βόλτες στα γύρω βουνά (εντουράς γαρ) .
Κατάλαβα ότι δεν την πάλευα και ξαναπήρα.
Δεν το μετάνιωσα, κανε ότι θες να κάνεις τωρα που μπορείς!

Pan (dvs)
12/02/2016, 14:11
Κανα εξαμηνο πριν ερθει ο γιος μου,με τη λογικη να μην κολλησει το μικροβιο ,της εδωσα ποδι.Μερικα χρονια χωρις μηχανη και καμμια βολτουλα αραια και που με τη μηχανη κανενος φιλου.
Οταν ο γιος πατησε τα 5 καταλαβα οτι δεν πηγαινε αλλο.Μαζεψα ενα σκουτερακι,τουλαχιστον να κανω τις δουλειες μου,αλλα και να τσεκαρω αντιδρασεις.Απο την αρχη δεν του εκανε μεγαλη εντυπωση,οποτε αρχισα να παιρνω τα πανω μου.

Καποια μερα παιρνω το jog με σκοπο να παω για καφεδακι,διπλα στη λιμνη,στα Γιαννενα.Φουλαρω στο μπενζιναδικο και ξεκιναω.

Πρωτη σταση για βενζινη κοντα στην Αρτα,δευτερη Αμφιλοχια,τριτη μετα το Αγρινιο και τεταρτη στη Ναυπακτο.Δεν θυμαμαι ποσες ωρες το εκανα,αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι οτι επινα το καφεδακι μου και κοιταζα το jog-ακι με θαυμασμο.Σιγα σιγα αλλα σταθερα με πηγε εκει που του ζητησα.Φυσικα εκανα καναδυο ωρες παραπανω,οι πισω μου αναρωτιοταν που βρεθηκε η ομιχλη καλοκαιριατικα,τα χερια μου τρεμανε τοσο που ειπα αμαν να πιω το καφεδακι μου,αλλα ημουν παλι στο δρομο.

Στο γυρισμο το πηγα ποιο χαλαρα.Το βραδυ που επεστρεψα πονουσαν μεχρι και τα νυχια μου.Οι ωρες περασανε πολυ βασανιστικα.Ολο το βραδυ μια στο κρεβατι,μια στο car.gr.Mεχρι το μεσημερι της επομενης ειχα καινουργια μηχανη.

Ο γιος δεν ενδιαφερθηκε ουτε ενδιαφερεται ιδιαιτερα.Του αρεσει να πηγαινουμε ταξιδια,σιγουρα καποια στιγμη θα παρει μηχανη γιατι ειναι ταξιδιαρης,αλλα πλεον θα ειναι σε ηλικια που θα ξερει τι κανει.

akis_trevor
12/02/2016, 15:18
ρε παιδες,ακομα φαμιλια δεν εχω δημιουργησει αλλα γιατι προσπαθειτε να απωθησετε τα παιδια σας απο τον μοτοσυκλετισμο,αντι να τους μαθετε τι και πως απο "μωρα";;;;
εμενα ο πατερας μου με πηγαινε με το τσαλυ και την βεσπα που ειχε,χωρις κρανος,χωρις τιποτα.στο γυμνασιο μου την εδινε και την οδηγαγα και λιγο.ευτυχως εμαθα πριν παθω.
αν εχω την δυνατοτητα,θα εκανα με τα παιδια μου εντουρο απο μικρα.αν τους αρεσε φυσικα.θα τους εκανα μοτοσυκλετιστες πριν χρειαστει να τα δουν.ισα ισα θα ηθελα να ζησουν αυτα που ζω σαν μοτοσυκλετιστης.

nathair
12/02/2016, 15:21
Το γεγονός οτι δεν έχω παιδιά, και κάποια στιγμή έπαψα να έχω και γονείς, συντέλεσε στην απόφασή μου να μάθω να καβαλάω μηχανάκια στα 45. Αυτά :).

kostas777
12/02/2016, 15:35
ρε παιδες,ακομα φαμιλια δεν εχω δημιουργησει αλλα γιατι προσπαθειτε να απωθησετε τα παιδια σας απο τον μοτοσυκλετισμο,αντι να τους μαθετε τι και πως απο "μωρα";;;;

Γιατί είναι κατά βάθος κουτάκηδες.

(ή έχει πέσει πολλή παντόφλα)

bulmont
12/02/2016, 15:39
Γιατί έχει πέσει πολλή παντόφλα)

χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pan (dvs)
12/02/2016, 16:24
εμενα ο πατερας μου με πηγαινε με το τσαλυ και την βεσπα που ειχε,χωρις κρανος,χωρις τιποτα.στο γυμνασιο μου την εδινε και την οδηγαγα και λιγο.ευτυχως εμαθα πριν παθω.
αν εχω την δυνατοτητα,θα εκανα με τα παιδια μου εντουρο απο μικρα.αν τους αρεσε φυσικα.θα τους εκανα μοτοσυκλετιστες πριν χρειαστει να τα δουν.ισα ισα θα ηθελα να ζησουν αυτα που ζω σαν μοτοσυκλετιστης.

Ισως επειδη οταν εισαι χρονια στους δρομους και βλεπεις πολλους να ξεκινανε το ταξιδι τους,αλλα λιγοτερους να το τελειωνουνε,σκεφτεσαι πιο συντηρητικα.

Τωρα ο Κωστας με τα πολλα εφταρια,ο οποιος βγαζει ευκολα συμπερασματα,και μιλαει για κουτια και παντοφλες,μπορει να εχει καποιο δικιο για καποιους συντροχους μας.Περα απο πλακα,αυτο ειναι κατι που δεν το θεωρω υποτιμητικο.Πρεπει να σεβεσαι τον ανθρωπο σου και να καταλαβαινεις τις φοβιες του.

Οσο για μενα απο την πρωτη στιγμη ημουνα ξεκαθαρος.Ο δρομος ειναι η ζωη μου και δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησω ποτε να ταξιδευω.Ητανε καθαρα δικη μου επιλογη,να σταματησω να εχω μηχανη για καποιο διαστημα.

DrEvil
12/02/2016, 17:05
ή έχει πέσει πολλή παντόφλα)

352008

spyro
12/02/2016, 17:28
... για μένα πάντως το πρωτο παιδί δεν επηρέασε και πολλά. Στο δεύτερο έγινε η ζημιά. Η βαθμός εμπλοκής ήταν πολλαπλάσιος του εις διπλούν. Στο πρώτο παιδί όλα γίνονται. Στο δευτερο βαραίνει πολύ. Δε μπορώ να φανταστώ τι συμβαίνει στο τρίτο και πάνω :D

McGyver
12/02/2016, 17:47
Να λείπουν τα flame και οι ακρότητες παρακαλώ.

Μανολης67
12/02/2016, 17:48
Σκεφτόμουν και εγώ ότι θα χαιρόμουν αν έβλεπα το γιο μου μοτοσικλετιστή, αν έπαιζα ποδόσφαιρο θα ήθελα να τον δω ποδοσφαιριστή....αλλά τελικά τα παιδιά μας δεν είναι και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν κλώνοι μας,
Πέρα απο τούς κινδύνους (τα έχουμε δει, τα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους) ας αφήσουμε τα παιδιά μας να αποφασίσουν μόνα τους τι θέλουν και τι όχι,

bulmont
12/02/2016, 19:23
Σκεφτόμουν και εγώ ότι θα χαιρόμουν αν έβλεπα το γιο μου μοτοσικλετιστή, αν έπαιζα ποδόσφαιρο θα ήθελα να τον δω ποδοσφαιριστή...

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα η μοτοσυκλέττα είναι τρόπος ζωής.....................

notakos600
12/02/2016, 19:25
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα η μοτοσυκλέττα είναι τρόπος ζωής.....................

Μου έφτιαξες τη μέρα (ότι απέμεινε από αυτήν τέλος πάντων...). :beer:

el-Gatto
12/02/2016, 21:04

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι άθλημα ,
το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ,είναι ξέπλυμα χρήματος ,κ τρόπος χειραγώγησης της ανεγκέφαλης μάζας ,
και...η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής.....................

ΚαΤεΜέ. :wave2:

sniper
12/02/2016, 21:21
Κανονίστε να γράφετε μόνο στα ημερολόγιά σας και σε φορουμ για ποδόσφαιρο.

devil's animal
12/02/2016, 22:37
τιποτα δεν αλλαξε με την ελευση της κορης μου...
οπως οδηγουσα, οδηγαω...
οταν ειμαι πανω δεν σκεφτομαι τιποτα αλλο, περα απο την οδηγηση μου και την απολαυση που μου δινει...

α, ψεμματα..πριν γεννηθει η μικρη πουλησα το cb1 γιατι εκανε οτι και το xr, και δεν υπηρχε λογος να το συντηρω αλλο...ετσι ειχα μεινει μονο με 3...
μετα που ειδα οτι εχω παροπλησει το xr γιατι ειχα ευκολο το cbfακι, και επειδη η γυναικα μου το οδηγουσε 10 φορες τον χρονο, πουλησα και το cbfακι...και εμεινα μονο με το xr και το gsxr...
ε, προστεθηκε και ενα atos για να κανω οικονομια στις βενζινες απο και προς την δουλεια...

η κορη προς το παρον τα φοβαται και τα 2 γιατι κανουν δυνατο θορυβο...

η γυναικα μετα απο 6 μηνες χωρις το cbf, μου ζηταει να παρουμε το ιδιο ή κατι παρομοιο για να εχει να οδηγαει και αυτη δικυκλο...

το θεμα, πλεον ειναι να βρεθει χρημα για πιστα και κανενα ταξιδακι κοντινο...

spyrakos35
12/02/2016, 23:11
Δως της το τζιξερ

:look:

George_M.
13/02/2016, 05:14
συνεχισα να εχω μοτο κ να την χρησιμοποιω οπως παλιοτερα με μοναδικη εξαιρεση τα ταξιδια εξωτερικο τα οποια γινονται πλεον οικογενειακως με αυτοκινητο.
ομως μετα απο 5 ετη ηρθε το πληρωμα του χρονου κ απο φετος θα ξαναπερασω συνορα...
περαν αυτου δεν αλλαξα κατι στον τροπο οδηγησης ουτε προσθεσα κατι στον εξοπλισμο κατα την χρηση της μοτοσυκλετας καθως κυκλοφορουσα προβλεπομενος κ πριν την ελευση του μικρου.

spyro
13/02/2016, 09:15
τιποτα δεν αλλαξε με την ελευση της κορης μου...
οπως οδηγουσα, οδηγαω...
οταν ειμαι πανω δεν σκεφτομαι τιποτα αλλο, περα απο την οδηγηση μου και την απολαυση που μου δινει...

α, ψεμματα..πριν γεννηθει η μικρη πουλησα το cb1 γιατι εκανε οτι και το xr, και δεν υπηρχε λογος να το συντηρω αλλο...ετσι ειχα μεινει μονο με 3...
μετα που ειδα οτι εχω παροπλησει το xr γιατι ειχα ευκολο το cbfακι, και επειδη η γυναικα μου το οδηγουσε 10 φορες τον χρονο, πουλησα και το cbfακι...και εμεινα μονο με το xr και το gsxr...
ε, προστεθηκε και ενα atos για να κανω οικονομια στις βενζινες απο και προς την δουλεια...

η κορη προς το παρον τα φοβαται και τα 2 γιατι κανουν δυνατο θορυβο...

η γυναικα μετα απο 6 μηνες χωρις το cbf, μου ζηταει να παρουμε το ιδιο ή κατι παρομοιο για να εχει να οδηγαει και αυτη δικυκλο...

το θεμα, πλεον ειναι να βρεθει χρημα για πιστα και κανενα ταξιδακι κοντινο...

like i said, στο πρώτο παιδι όλα ρομαντικά είναι

:p

devil's animal
13/02/2016, 09:41
Δως της το τζιξερ

:look:

το διπλωμα για απεριοριστο το εχει..ειχε κανει και μαθηματα στην σχολη με hornet 600...
αλλα μαλλον θα της πεσει βαρυ και την στατικη την εχει στο τσεπακι..και ειναι κριμα...γιατι το τζιξερ πραγματικα ειναι απεφτο...ουτε απο το σταντ δεν εχει πεσει...
ασε που δεν θελει γιατι το φοβαται...

προσπαθω να την ψησω για το xr, αλλα δεν το γουσταρει γιατι εχει μανιβελα λεει και θα μοιαζει καγκουρας που εχει αυτα τ'αυτοκολλητα η μηχανη και αλλα τετοια γραφικα...:bawl:

like i said, στο πρώτο παιδι όλα ρομαντικά είναι

:p

τιποτα δεν ειναι ρομαντικο και το ξερεις...μπορει οι χρονοι να μειωνονται κι'αλλο και τα εξοδα ν'αυξανουν κι'αλλο οταν ερχεται το 2ο...αλλα με το 1ο αλλαζει ολος ο κοσμος σου...
το θεμα ειναι να ειναι ο καθενας συνειδητοποιημενος στο τι θελει και τι μπορει και να βαλει τα ορια του οσον αφορα τους χρονους, τα χρηματα, κλπ...
και 3 και 4 παιδια να εχεις, αν εχεις αποφασισει οτι το μηχανακι θα ειναι η βαλβιδα αποσυμπιεσης σου και δεν θα χαθει εις τους αιωνες των αιωνων, δεν θα χαθει...
μπορει να δουλευεις 3 δουλειες για να τα βγαζεις περα και να μην ξεμυτας για 6 μερες σερι, αλλα μια Κυριακη θα σου μενει για να την ξεκουκουλωνεις, να της κανεις ενα γερο πλυσιμο και μια καλη βολτα που θα σε αποφορτιζει...

pektis
13/02/2016, 09:44

:a10:

WiSe
13/02/2016, 10:08
το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ,είναι ξέπλυμα χρήματος ,κ τρόπος χειραγώγησης της ανεγκέφαλης μάζας
ΚαΤεΜέ. :wave2:

:beer: :a10:

spyrakos35
13/02/2016, 10:18
:a029::a029::a029::a029::a029::a029:

προσπαθω να την ψησω για το xr, αλλα δεν το γουσταρει γιατι εχει μανιβελα λεει και θα μοιαζει καγκουρας που εχει αυτα τ'αυτοκολλητα η μηχανη και αλλα τετοια γραφικα...:bawl:

Ακομα και η γυναικα σου σε κραζει αν δεν το καταλαβες

devil's animal
13/02/2016, 11:08
:a029::a029::a029::a029::a029:
Ακομα και η γυναικα σου σε κραζει αν δεν το καταλαβες

κανεις λαθος...:nono:

σε πληροφορω οτι το ΚΑΡΑγουσταρει το xr...και ανεβαινει μια χαρα..σε σχεση με το gixxer που το φοβαται και αποφευγει ν'ανεβαινει...
απλα δεν μπορει και δεν θελει να το οδηγησει...λογικο...ολα τα μηχανακια, δεν ταιριαζουν σε ολους...

βεβαια δεν κρινω απο εσενα, που και πατοκορφα ροζ να ηταν το fjr παλι θα το οδηγουσες με χαρα και καμαρι...:bawl::a029:

AggelakasK
13/02/2016, 12:05
Στην πρώτο παιδι ,το 2007 , πηρα την μεγάλη απόφαση, με κρυα καρδιά και εσπρωξα την μηχανή μου, ενα κατακόκκινο ducati multi. Οι λόγοι λίγο πολύ είναι γραμμένοι στα παραπάνω posts. Tα στερητικά ήταν έντονα κατά τα πρώτα 3 χρόνια ....τρέμουλα κάθε που έβλεπα το κράνος να κάθεται να περιμένει , αναγούλες όποτε φίλοι μου έλεγαν '' ελα πάμε μια βόλτα δικάβαλοι'' , και κάπου κάπου ρίγη συγκίνησης όταν για κάποιο λόγο εβγαζα απο το πορτοφόλι το διπλωμα μου και διαπίστωνα πως έχω δικαίωμα να οδηγώ δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών! Ηζωή μου κυλούσε μεταξύ παιδότοπων - δουλειάς ....Που και που ανέβαινα στην ταράτσα στον 6ο να με χτυπάει ο αγέρας λες και ημουν πάνω σε μηχανή . Δεν λέω το παιδί μου έδωσε άλλο νόημα στην ζωή μου , αλλα ...Αυτο το γ@μημένο αλλά με έτρωγε ..Η γυναίκα πιστός στρατιώτης δίπλα μου , μου έλεγε '' ελα μωρέ θα ξαναπάρεις ''' ,όποτε όμως η συζήτηση πήγαινε προς τα εκει είχαμε τα γνώστα ....τώρα είσαι πατέρας , κτλ , κτλ κτλ ...Κάπου το 2011 σκάει ο αδερφός με ένα xt 125 του 1996 πένα..Λέω δεν είναι δυνατόν κάποιος κάνει πλάκα ...Μαζί με το xt όμως έχει έρθει και η κρίση για τα καλά . Που να τολμήσω να σκεφτώ να αγοράσω μηχανή. Τα χρόνια περνούσαν και τσουουουπ το 2014 σκάει το δεύτερο ! Εδώ λέω κλείσαμε ...Έχω πείσει του πάντες πως το δίκυκλο ανήκει στο παρελθόν . Ο χρόνος πλέον κατανέμεται αναμεσα σε πολλά πράγματα , που καιρός για χάσιμο..Είναι αδύνατο να προλάβεις να εισαι σε όλα αυτα με ακρίβεια λεπτού . Χρειάζομαι κάτι να μου γλιτώνει χρόνο ...να με πηγαίνει γρήγορα εκεί που θέλω , να με γλιτώνει και τόνους νεύρα από την κίνηση στους δρόμους ...
Καταλαβαίνετε όλοι το ποίημα ...8 χρόνια φαγούρας ήτν παααρα πολλά ...και κάπου εκει λέω στην γυναίκα ...''πάω για καφέ'' .....''ααα που πάς με το κράνος καλε?"..''να το δώσω '' ... ''μην κάθεται άλλο κρίμα'' ..της λέω ..συμφωνεί και φεύγω
Επιστρέφω σε 2 ώρες με 2 καινουργια κράνη και αυτό που ήθελα από τότε που έδωσα το multi..
τα υπόλοιπα ιστορία...
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι η λανθασμενη άποψη που έχουν πολλοί , γύρω από την μηχανή ..Οκ οικογένεια , οκ παιδιά αλλα όχι να κάνουν λες και προκειται να οδηγήσεις διαστημόπλοιο..

LogOutGoRide
13/02/2016, 13:43
Και διαστημόπλοιο θα οδηγούσα αν μπορούσα. Φαντάζεσαι ροπή;

spyrakos35
13/02/2016, 13:54
@AggelakasK

Ωραιο στορυ....

sahara
13/02/2016, 15:16
Στην πρώτο παιδι ,το 2007 , πηρα την μεγάλη απόφαση, με κρυα καρδιά και εσπρωξα την μηχανή μου, ενα κατακόκκινο ducati multi. Οι λόγοι λίγο πολύ είναι γραμμένοι στα παραπάνω posts. Tα στερητικά ήταν έντονα κατά τα πρώτα 3 χρόνια ....τρέμουλα κάθε που έβλεπα το κράνος να κάθεται να περιμένει , αναγούλες όποτε φίλοι μου έλεγαν '' ελα πάμε μια βόλτα δικάβαλοι'' , και κάπου κάπου ρίγη συγκίνησης όταν για κάποιο λόγο εβγαζα απο το πορτοφόλι το διπλωμα μου και διαπίστωνα πως έχω δικαίωμα να οδηγώ δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβικών! Ηζωή μου κυλούσε μεταξύ παιδότοπων - δουλειάς ....Που και που ανέβαινα στην ταράτσα στον 6ο να με χτυπάει ο αγέρας λες και ημουν πάνω σε μηχανή . Δεν λέω το παιδί μου έδωσε άλλο νόημα στην ζωή μου , αλλα ...Αυτο το γ@μημένο αλλά με έτρωγε ..Η γυναίκα πιστός στρατιώτης δίπλα μου , μου έλεγε '' ελα μωρέ θα ξαναπάρεις ''' ,όποτε όμως η συζήτηση πήγαινε προς τα εκει είχαμε τα γνώστα ....τώρα είσαι πατέρας , κτλ , κτλ κτλ ...Κάπου το 2011 σκάει ο αδερφός με ένα xt 125 του 1996 πένα..Λέω δεν είναι δυνατόν κάποιος κάνει πλάκα ...Μαζί με το xt όμως έχει έρθει και η κρίση για τα καλά . Που να τολμήσω να σκεφτώ να αγοράσω μηχανή. Τα χρόνια περνούσαν και τσουουουπ το 2014 σκάει το δεύτερο ! Εδώ λέω κλείσαμε ...Έχω πείσει του πάντες πως το δίκυκλο ανήκει στο παρελθόν . Ο χρόνος πλέον κατανέμεται αναμεσα σε πολλά πράγματα , που καιρός για χάσιμο..Είναι αδύνατο να προλάβεις να εισαι σε όλα αυτα με ακρίβεια λεπτού . Χρειάζομαι κάτι να μου γλιτώνει χρόνο ...να με πηγαίνει γρήγορα εκεί που θέλω , να με γλιτώνει και τόνους νεύρα από την κίνηση στους δρόμους ...
Καταλαβαίνετε όλοι το ποίημα ...8 χρόνια φαγούρας ήτν παααρα πολλά ...και κάπου εκει λέω στην γυναίκα ...''πάω για καφέ'' .....''ααα που πάς με το κράνος καλε?"..''να το δώσω '' ... ''μην κάθεται άλλο κρίμα'' ..της λέω ..συμφωνεί και φεύγω
Επιστρέφω σε 2 ώρες με 2 καινουργια κράνη και αυτό που ήθελα από τότε που έδωσα το multi..
τα υπόλοιπα ιστορία...
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι η λανθασμενη άποψη που έχουν πολλοί , γύρω από την μηχανή ..Οκ οικογένεια , οκ παιδιά αλλα όχι να κάνουν λες και προκειται να οδηγήσεις διαστημόπλοιο..

Δεν μας ειπες τι πηρες ομως...

byron
13/02/2016, 15:44
Δεν μας ειπες τι πηρες ομως...

Ducatisti με 8 χρόνια έλλειψη, μάλλον Panigale θα πήρε. Και το 2ο κράνος για ξεκάρφωμα...:tooth:

sniper
13/02/2016, 15:46
Ducatisti με 8 χρόνια έλλειψη, μάλλον Panigale θα πήρε. Και το 2ο κράνος για ξεκάρφωμα...:tooth:

ή PCX...
¨

Μανολης67
13/02/2016, 17:54
Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont

Μου έφτιαξες τη μέρα (ότι απέμεινε από αυτήν τέλος πάντων...). :beer:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148037

byron
13/02/2016, 18:20
ή PCX...
¨

σε PCX καταλήγουν οι εν αποστρατεία κάτοχοι TransAlp.

stefanos
13/02/2016, 18:43
Λοιπόν ο μεγάλος ήρθε το 2004.
Η γυναίκα είχε το αυτοκίνητό της εγώ πάντα ήμουν με μηχανάκι.
Αναγκάστηκα λοιπόν κάπου εκεί να πάρω το πρώτο αυτοκίνητό μου για να τον τρέχω παιδικούς παιδότοπους
όταν έλειπε η γυναίκα στη δουλειά.
O δεύτερος ήρθε το 08.
Το 09 το XR είχε περάσει αρκετά τα 100κ , ήταν ώρα για κάτι καινούργιο, εκεί σκέφτηκα να πάρω κάτι να βολεύει και τα παιδιά στα κοντινά σχολείο φροντιστήριο κλπ
κατάντησα με το sh:lol: βρεθήκανε με κρανάκια, κάνουμε την δουλειά μας εδώ γύρω.
Μηχανές δεν γουστάρουν ούτε αυτοκίνητα ούτε βουνά ούτε μοντελάκια ούτε RC ούτε ψάρεμα, μόνο tablet pc ps :rolleyes:
Βέβαια και το sh κοντεύει το 60κ τώρα, οπότε πρέπει σιγά να σκεφτομαι για το επόμενο...

Jo.Da.
14/02/2016, 23:21
Η μικρούλα μου ήρθε πριν ένα χρόνο. Όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος και το χρήμα είμαι ενεργός μοτοσυκλετιστικά.
Μακάρι να μπορέσω να πάρω κάτι τέτοιο (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5849723/) για να γίνει οικογενειακής χρήσεως.:lol:
Το fazer δεν πωλείται εκτός αν βρεθούν φράγκα για 1290 super ADV...:cry::bawl:

Black Mamba
15/02/2016, 11:02
Ευτυχης κατοχος 2 τεκνων,
αμα της αφιξεως των,
μπηκε κοφτης στην ηλεκτρονικη και δεν ανεβαζει πανω απο 6.000 στροφες...
Αντε εκτος πολυ-πολυ σπανιων περιπτωσεων που μου βγαινει ο καγκουρας μεσα μου...
Την εχω για καθημερινο μεσο μετακινησης.
Για οικεγενειακες εξορμησεις διαθετωμε και καρο!

spyro
15/02/2016, 11:40
πάντως παίζει τελικά να μην είναι ούτε θέμα χρόνου ούτε θέμα αυξημένων υποχρεώσεων. Νομίζω πια, οτι είναι δύσκολο όταν το βάζω στο ζύγι στο τι με ευχαριστεί περισσότερο για τις Κυριακές.

κάποτε έβγαινα βόλτα για τη βόλτα ακόμα και αν δεν προβλεπόταν να ήταν κάτι σοβαρό. Πολλές απο αυτές τις βόλτες στη πράξη έβγαιναν τελικά να είναι πολυ καλές και ας μην το έδεχναν εξ αρχής.

Τώρα αυτό το leap of faith δε το παίρνω.

οπότε μένω να κάνω πολυ λιγότερες και με βάση το πόσο promissing είναι να πάνε πολυ καλά (άσχετα τι γίνεται στη πράξη). Νομίζω οτι όταν μεγαλώσουν λίγο περισσότερο και δε θα γουστάρουν και πολυ την παρέα μου, ίσως επιστρέψει αυτή η ορεινή χιλιομετροφαγία.

aldel
15/02/2016, 12:20
Περιμένουμε το πρώτο μας σε λίγους μήνες. Περνάνε από το μυαλό μου διαφόρων ειδών προβληματισμοί και ανησυχίες, αλλά μέχρι να δω αυτό το τοπίκιο ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό να ξεφορτωθώ το μηχανάκι. Φακ ιτ, ούτε και τώρα μου περνάει. Λένε πως τα παιδιά σε αλλάζουν βέβαια, είδωμεν...:hmm:

eko
15/02/2016, 14:04
Πριν απο 15 μηνες ηρθαν στην ζωη τα διδυμα, εγω πριν ενα χρονο εδωσα τα cbf και πηρα το gs. Το μονο που μου λειπει ειναι χρονος, γιατι απο επιλογη θελω να περναω χρονο με τα μικρα, ισως και να κλεινει το γκαζι πιο ευκολα πια. Η βολτα ομως ειναι ιερη και δεν μπορω να φανταστω πως θα μεινω χωρις μηχανη

Pan (dvs)
15/02/2016, 14:12
πάντως παίζει τελικά να μην είναι ούτε θέμα χρόνου ούτε θέμα αυξημένων υποχρεώσεων. Νομίζω πια, οτι είναι δύσκολο όταν το βάζω στο ζύγι στο τι με ευχαριστεί περισσότερο για τις Κυριακές.

κάποτε έβγαινα βόλτα για τη βόλτα ακόμα και αν δεν προβλεπόταν να ήταν κάτι σοβαρό. Πολλές απο αυτές τις βόλτες στη πράξη έβγαιναν τελικά να είναι πολυ καλές και ας μην το έδεχναν εξ αρχής.

Τώρα αυτό το leap of faith δε το παίρνω.

οπότε μένω να κάνω πολυ λιγότερες και με βάση το πόσο promissing είναι να πάνε πολυ καλά (άσχετα τι γίνεται στη πράξη). Νομίζω οτι όταν μεγαλώσουν λίγο περισσότερο και δε θα γουστάρουν και πολυ την παρέα μου, ίσως επιστρέψει αυτή η ορεινή χιλιομετροφαγία.

Οχι ισως,αλλα σιγουρα.

kalampokas
16/02/2016, 13:02
πολύ και προς το καλύτερο: μετά από 2 κόρες (2005 και 2014), όλα βαίνουν όμορφα...λιγότερες βόλτες μεν, ουσιαστικότερες και μεγαλύτερες δε. όσο για την καθημερινή μετακίνηση, σχεδόν πάντα με μικρό μηχανάκι 125cc. θα έλεγα ότι στη δική μου περίπτωση περισσότερο καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή συντρόφου, όχι τα παιδιά:p

RaGe_Raptor
16/02/2016, 14:26
πολύ και προς το καλύτερο: μετά από 2 κόρες (2005 και 2014), όλα βαίνουν όμορφα...λιγότερες βόλτες μεν, ουσιαστικότερες και μεγαλύτερες δε. όσο για την καθημερινή μετακίνηση, σχεδόν πάντα με μικρό μηχανάκι 125cc. θα έλεγα ότι στη δική μου περίπτωση περισσότερο καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή συντρόφου, όχι τα παιδιά:p

λέγε να μαθαίνουμε... :lol:

kalampokas
17/02/2016, 12:13

κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει...:lol:άμα είναι (λέμε τώρα) και συναινετικό, δεν πονάει τόσο:bawl:
ήμουν τυχερός βέβαια, γιατί βρήκα στο καπάκι 2 σε ένα: κατανόηση και συνοδηγό που γουστάρει βόλτα:hug:

GFawkes
17/02/2016, 12:35

Τα εχει πει ο Λε Πα
Απο δω η γυναικα μου...και απο δω το αισθημα μου...
https://www.youtube.com/watch?v=wboeg5Zk6nA

α ρε Αντρεα ....τι ηθη μας εφερες απο το αμερικα....

askianos
09/04/2016, 14:38
μια από τα ιδια και εγω..χρονος δ υπαρχει...
αλλα την χαιρομαι στις καθημερηνες μετακινήσεις για δουλεια και υποχρεωσεις..;)
αλλα άλλο με ανησυχει εμενα...με πιανω να οδηγω πιο ηρεμα..πιο χαλαρα σε σχεση με πριν!
μπας και είναι τα πρωτα σημαδια για τον ερχομο ενός παπιου???:lol:

MG-KTiNoS
09/04/2016, 14:53
Το παιδί έκανε τη ζωή μου καλλίτερη απ όλες τις απόψεις.
Με τα μηχανάκια δεν άλλαξε τίποτε εκτώς του ότι δεν κάνω πια μλκιες.
:)

vardis
09/04/2016, 19:22
Τα παιδιά ήταν 8 και 11 χρονών όταν ξεκίνησα τα ταξίδια με τη μηχανή μαζί με τη γυναίκα και δεν έφτανε αυτό, πήρα και παπί. Ζω επικίνδυνα μετά τα παιδιά! Πέρα απ' την πλάκα, όταν συνειδητοποίησα ότι έχω οικογένεια οδηγώ, τη μηχανή ειδικά, σα χεσμένος.

annoula1981
09/04/2016, 19:57
Παιδι ακόμα δεν έχω αλλά όταν έρθει η ώρα ούτε τη μηχανή θα δώσω ούτε τπτ. Αν γουσταρει προτιμω να μαθει από μας ΣΩΣΤΗ οδηγικη συμπεριφορά από το να καβαλησει κρυφά ότι να ναι με οποιον να ναι και μετά να τρέχω...
Το πολύ πολυ να έρθει και κανένα αμάξι για καθαρά χρηστικους λόγους.

vstrider
11/04/2016, 08:50
Παιδι ακόμα δεν έχω αλλά όταν έρθει η ώρα ούτε τη μηχανή θα δώσω ούτε τπτ. Αν γουσταρει προτιμω να μαθει από μας ΣΩΣΤΗ οδηγικη συμπεριφορά από το να καβαλησει κρυφά ότι να ναι με οποιον να ναι και μετά να τρέχω...
Το πολύ πολυ να έρθει και κανένα αμάξι για καθαρά χρηστικους λόγους.

Καλημέρα, εύχομαι εάν το επιθυμείς να κάνεις παιδιά.
Οσον αφορά το μπολνταρισμένο... το "σίγουρο χωρίς πολλά πολλά" θες να πεις. Δεν μπορείς να τρέξεις νυχτιάτικα το παιδί στον γιατρό ή στο νοσοκομείο (προβλέπεται και μην αγχωθείς) με το μηχανάκι. Το ταξί δεν είναι λύση.

PortisHead
11/04/2016, 11:28
Καλημέρα, εύχομαι εάν το επιθυμείς να κάνεις παιδιά.
Οσον αφορά το μπολνταρισμένο... το "σίγουρο χωρίς πολλά πολλά" θες να πεις. Δεν μπορείς να τρέξεις νυχτιάτικα το παιδί στον γιατρό ή στο νοσοκομείο (προβλέπεται και μην αγχωθείς) με το μηχανάκι. Το ταξί δεν είναι λύση.

Μην τους τρομάζεις ρε συ...
Θες να πέσουν κι αλλο τα % υπογεννητικότητας της χώρας ?

Pan (dvs)
11/04/2016, 13:27
Το παιδί έκανε τη ζωή μου καλλίτερη απ όλες τις απόψεις.
Με τα μηχανάκια δεν άλλαξε τίποτε εκτώς του ότι δεν κάνω πια μλκιες.
:)

Το δεν κανεις μαλακιες ετσι οπως το καταλαβαινω εγω σημαινει οτι φορας παντα εξοπλισμο,εχεις ριξει τις τελικες σου,εχεις αυξησει τους χρονους,φρεναρεις νωριτερα και γενικα προσεχες οτιδηποτε μπορει να σε στειλει αδιαβαστο.

Αν εχουμε την ιδια αποψη για τον ορο μαλακιες,τοτε εχεις αλλαξει σχεδον τα παντα.

stefanos
12/04/2016, 23:15
Αν εχουμε την ιδια αποψη για τον ορο μαλακιες,τοτε εχεις αλλαξει σχεδον τα παντα.

Αυτό λέγετε και γεράματα:)

Pan (dvs)
13/04/2016, 07:48
Αυτό λέγετε και γεράματα:)

Στεφανε αυτο λεγετε πραγματικοτητα.

Τι να λεμε τωρα,οι ευθυνες σου αλλαζουνε τροπο ζωης και ας μην θελουμε να το παραδεχτουμε μερικες φορες.Η μηχανη και ολα τα "παρελκομενα" προσαρμοζονται στη οικογενεια και οχι το αντιθετο.