Σύνδεση

View Full Version : HJC RPHA 11 ΓΝΩΜΕΣ

amorgr
20/02/2016, 23:37
Ήρθε η ώρα παιδιά για αγορά καινούργιου κράνος διότι αυτό που έχω (HJC IS-17) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καινούργιας μου μηχανής. Σχετικά με το IS-17 έμεινα ικανοποιημένος για τα λεφτά που έδωσα άμα εξαιρέσεις το βάρος και κάνα δυο πραγματάκια που έχει στα πλην αλλά οκ 160 ευρώ έδωσα :rolleyes:
το θέμα είναι ότι σκέφτομαι πάλι να εμπιστευτώ το κεφάλι μου στη HJC και συγκεκριμένα στο RPHA 11. το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η ναυαρχίδα της hjc και είναι ότι καλύτερο έχει να μας δείξει η εταιρεία, ο τυπάς στο μαγαζί που σκοπεύω να το αγοράσω μου το άφησε με γραφικά ( που είναι και πανέμορφα ) στα 340 :beer:
Είναι κάποιος που το έχει το συγκεκριμένο κράνος να μου πει τι γνώμη του ή να μου προτείνει κάτι άλλο πάνω κάτω στα λεφτά αυτά ?

Να και το κράνος :D352617

BabisStinson
21/02/2016, 09:08
Για το RPHA 10+ όλοι λένε τα καλύτερα και το 11 μοιάζει βελτιωμένο παντού, οπότε αν σου κάθεται καλά στο κεφάλι θα έλεγα προχώρα! Στα χρήματα αυτά δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Το X-802RR Ultra Carbon κάνει 450, χωρίς φιμέ ζελατίνα και το Shoei NXR ξεκινάει κι αυτό από τα 430 χωρίς ζελατίνα επίσης.

Το Riberte σε μαύρο-κίτρινο αρέσει κι εμένα πολύ, μπορείς να μου στείλεις ένα PM με το μαγαζί που στο αφήνει στα 340 ευρώ? Ευχαριστώ.

gmeletiadis
27/02/2016, 20:32
Ήρθε η ώρα παιδιά για αγορά καινούργιου κράνος διότι αυτό που έχω (HJC IS-17) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καινούργιας μου μηχανής. Σχετικά με το IS-17 έμεινα ικανοποιημένος για τα λεφτά που έδωσα άμα εξαιρέσεις το βάρος και κάνα δυο πραγματάκια που έχει στα πλην αλλά οκ 160 ευρώ έδωσα :rolleyes:
το θέμα είναι ότι σκέφτομαι πάλι να εμπιστευτώ το κεφάλι μου στη HJC και συγκεκριμένα στο RPHA 11. το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η ναυαρχίδα της hjc και είναι ότι καλύτερο έχει να μας δείξει η εταιρεία, ο τυπάς στο μαγαζί που σκοπεύω να το αγοράσω μου το άφησε με γραφικά ( που είναι και πανέμορφα ) στα 340 :beer:
Είναι κάποιος που το έχει το συγκεκριμένο κράνος να μου πει τι γνώμη του ή να μου προτείνει κάτι άλλο πάνω κάτω στα λεφτά αυτά ?

Να και το κράνος :D352617

Καλησπέρα, μπορείς να μου πεις που το βρίσκεις σε αυτή την τιμή;
Ευχαριστώ

amorgr
29/02/2016, 02:36
Παιδιά το άφησε σε μένα 340 γιατί είναι γνωστός, τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε όλους ....

gmeletiadis
29/02/2016, 08:44
Παιδιά το άφησε σε μένα 340 γιατί είναι γνωστός, τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε όλους ....

Κι εμείς γνωστοί σου είμαστε:D

Άρα πρέπει να κάνει το ίδιο και σε εμάς.

Σοβαρά τώρα έστω αν δεν είναι 340 μπορεί να κάνει κάποια καλή τιμή, οπότε αν μπορείς πες που.

Ευχαριστώ

amorgr
29/02/2016, 13:45
Κι εμείς γνωστοί σου είμαστε:D

Άρα πρέπει να κάνει το ίδιο και σε εμάς.

Σοβαρά τώρα έστω αν δεν είναι 340 μπορεί να κάνει κάποια καλή τιμή, οπότε αν μπορείς πες που.

Ευχαριστώ

Θα σου στείλω pm

peter86
29/02/2016, 14:31
Προχωρά!!!
Είμαι κάτοχος του rpha10 (πλεον φοριέται καθημερινά) και του rpha10 + (για εκδρομές ταξίδια).
Μόνο θετικά εχω να πω. Το κράνος ειναι εξαιρετικο value for money. Αγοράζεις τεχνικά χαρακτηριστικά shoei/arai με αρκετά λιγοτερα €πουλάκια.....
Το πρώτο το φοράω απο '11 και μόλις τωρα άλλαξα πλαινα μαξιλαράκια γιτι είχαν κάτσει.
Οποτε απο εμένα +1000.

Corki
02/03/2016, 13:07
Συνεχιζω εδω καθως μάλλον θα είναι το επόμενο κράνος μου..........

Αρχικα είχα επιλέξει το Rpha10+ καθώς στο lids direct η τιμη του (200€) είναι πολύ καλή.

Σε μια τελευταία (στατική) δοκιμη όμως οφείλω να παραδεχθώ οτι το rpha11 κάθεται καλύτερα στο κεφάλι μου ..........νομίζω πως είναι ελαφρύτερο αν και ο πωλητης επέμενε οτι ειναι το ιδιο με το rpha10+.....έχει διαφορετικό κέλυφος (στενοτερο).....καλυτερο εσωτερικο κατα την γνωμη μου.....ενώ και η βαφη εξωτερικα μου φαίνεται ποιοτικότερη .........με το "αετισιο" ματι μου:cool:

Η τιμη που το βρήκα για το λευκο είναι 350€ μετρητα.....ή.....370€ σε 3 ατοκες.

Ξερετε αν υπάρχει καπου καλύτερη τιμή?.........BTW προτιμω να ειναι η αγορα απο Ελλαδα!

peter86
02/03/2016, 14:04
Επειδή βρισκόμουν πριν λιγο καιρό στο ίδιο δίλημμα και το έψαξα αρκετά καλύτερη τιμή για το rpha 11δεν βρήκα και εγώ.
Έτσι χτύπησα απο lids direct ενα κατάμαυρο rpha 10+ απο το οποίο ειμαι φουλ ευχαριστημένος.
Έχουν κάποιες μικροδιαφορές αλλα σε αυτή την διαφορα τιμής (200 - 350) δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο.σχεδόν μισή τιμή κατω έτσι;;;

Τωρα όσον αφορά τα μεγέθη και στα 2 είμαι στο xs. Άντε από ότι θυμαμαι να ήταν λιγο πιο στενή η γραμμή στο 11 αλλα και πάλι οχι σε βαθμό για να αλλάξω μέγεθος.
Καλοφορετο οτι και αν αγοράζεις.

zannisvel
02/03/2016, 14:05
Τωρα κοιτουσα τις τιμες.
Πως γινεται το ST να εχει σχεδον την ιδια τιμη με το 11?

peter86
02/03/2016, 14:09
Ε ολόκληρο ζελατινακι ειναι αυτό !!!!!που κοιτάς τιμές;;;
Ελλάδα η εξωτερικό;;;
Γιατί στο motocard.com και στο lidsdirect.co.uk είχαν διαφορες πριν καιρο

zannisvel
02/03/2016, 14:13
Να σου πω την αληθεια στο skroutz κοιτουσα. 329€ το μονοχρωμο και 349 με γραφικα. Θα προτιμουσα το κρανος να το παρω απο εδω για να ειμαι σιγουρος.

takisdemi
02/03/2016, 15:24
Εγώ πάλι βλέπω ότι απο Αγγλία 350€ το shoei nx,r . H ερωτηση είναι,το 10 plus με 200-260€ απο την αλλη 400€ το 11αρι ή το shoei;
βασικά το rphα 11 με το nxr είναι κοντά σε τιμή αλλά ποιο αξίζει δεν ξέρω.

Ichigo
02/03/2016, 15:58
Εχω σκασει να βρω το συγκεκριμενο σε replica j lorenzo quadrifoglio verde οχι για τα μουτρα αυτού του ρουλη αλλα για την αλφαρα και μονο, αλλα δεν το βρισκω... Με βλεπω να κανω πατεντα μονος μου σε οποιοδηποτε λευκο κρανος μου τη βαρεσει

amorgr
02/03/2016, 18:36
παιδιά αγόρασα το RPHA 11 για τα λεφτά που έδωσα είμαι ικανοποιημένος:)
-ωραία εφαρμογή - άνετο -καλή ορατότητα- και όταν έπιασα τα 200 αεροδυναμικά αντεπεξήλθε στα προσδοκώμενα
, είναι και πανέμορφο βεβαία η ομορφιά δεν κάνει ασφαλέστερο ένα κράνος άπλα μπορεί να το βάλεις στα θετικά .

Ζεύκας
03/03/2016, 10:46
μεγειές. το επιρύνιο ξεκολάει με ευκολία; γτ στο 10+ φεύγει με το παραμικρό.

amorgr
03/03/2016, 15:11
μεγειές. το επιρύνιο ξεκολάει με ευκολία; γτ στο 10+ φεύγει με το παραμικρό.

Άστα για το 10 + μπροστά μου την ώρα που τα κοίταγα στο μαγαζί ξεκόλλησε ένα και του έμεινε στο χέρι :bawl:
πάντως όσο αφορά για το 11 πλέον είναι τελείως διαφορετικό κατά την αφαίρεση και την επανατοποθέτηση του , έχει πιο μεγάλες εσοχές και συρταρώνεται με μια μικρή καμπυλωτή κίνηση

amorgr
03/03/2016, 15:17
Άστα για το 10 + μπροστά μου την ώρα που τα κοίταγα στο μαγαζί ξεκόλλησε ένα και του έμεινε στο χέρι :bawl:
πάντως όσο αφορά για το 11 πλέον είναι τελείως διαφορετικό κατά την αφαίρεση και την επανατοποθέτηση του , έχει πιο μεγάλες εσοχές και συρταρώνεται με μια μικρή καμπυλωτή κίνηση

353910

Ζεύκας
03/03/2016, 15:24

ευτυχώς κατάλαβαν το λαθος τους.

άμα ποτέ πιάσει κανά κρυάκι ή βροχή πες μας σε παρακαλώ πως τα πάει το πινλοκ

:beer:

amorgr
03/03/2016, 15:49
ευτυχώς κατάλαβαν το λαθος τους.

άμα ποτέ πιάσει κανά κρυάκι ή βροχή πες μας σε παρακαλώ πως τα πάει το πινλοκ

:beer:

θα σου πω μόλις σταματήσει το καλοκαιράκι που έχουμε Μάρτιο μηνά :D;)

BabisStinson
14/03/2016, 12:01
Προς τους κατόχους, πώς είναι από άποψη θορύβου? Είναι απαραίτητες οι ωτοασπίδες στα πολλά χιλιόμετρα? Με ταχύτητες εκεί στα 130-140?

Επίσης, για το RPHA 10+ είχα ακούσει παράπονα για τον πίσω αεραγωγό, ότι ξεκολλούσε/έσπαγε. Σας φαίνεται στιβαρή κατασκευή το 11?

Ζεύκας
14/03/2016, 13:25
γειά σου συννονόματε.

το 10+ μου δεν έχει σπάσει κάτι όσο το έχω. μόνο το επιρύνιο είναι τραγικά εύκολο να αφαιρεθεί.

επίσης έχε υπόψιν ότι αυτά τα κράνη (10/10+/11) έχουν racing/trackday προσανατολισμό όποτε μπάζουν πολύ αέρα μέσα.

σε ταξίδι επιβάλλονται κατά τη γνώμη μου ωτοασπίδες.

BabisStinson
14/03/2016, 16:34
Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε Μπάμπη :-)
Είμαι ανάμεσα σε Shoei NXR (το ακριβότερο), HJC RPHA 11 και X-Lite X-661 Extreme Titantech για επόμενο κράνος. Ναι ξέρω εντελώς διαφορετική κατηγορία μεταξύ τους, αλλά το καθένα έχει τα συν και τα πλην του και προσπαθώ να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το καθένα.

πυξιδας990
15/03/2016, 14:08
Με το scorpion exo2000 παίζει σύγκριση; ειναι καλύτερο;

DoctoR_k6
13/12/2016, 10:50
Και εκει που ελεγα να παω σε αλλη εταιρια (για το καινουριο μου κρανος) σκαει η προσφορα απο lidsdirect για το RPHA11 κ το χτυπησα.
Κ πηρα κ ενα για την γυναικα μιας κ που ηθελε αλλαγη κ αυτο.

Οσοι προλαβετε μπειτε κ δειτε...το 10+ ειναι στις 99 λιρες :eek: ...

Edit...Σε ερωτηση που ειχα κανει πριν κανα μηνα τα 10+ ηταν παραγωγης Δεκε(μ)βριου του 14!!

josua
13/12/2016, 11:53
Και εκει που ελεγα να παω σε αλλη εταιρια (για το καινουριο μου κρανος) σκαει η προσφορα απο lidsdirect για το RPHA11 κ το χτυπησα.
Κ πηρα κ ενα για την γυναικα μιας κ που ηθελε αλλαγη κ αυτο.

Οσοι προλαβετε μπειτε κ δειτε...το 10+ ειναι στις 99 λιρες :eek: ...

Edit...Σε ερωτηση που ειχα κανει πριν κανα μηνα τα 10+ ηταν παραγωγης Δεκε(μ)βριου του 14!!

τα μεταφορικά από lids είναι 24.95 λίρες ?

DoctoR_k6
13/12/2016, 11:58
Nαι...

Μολις ελαβα mail απο lidsdirect που λεει πως δημιουργηθηκε προβλημα στο συστημα κ τελικα δεν ηταν διαθεσιμα...:a16::a16::a16:
Οποτε παμε για αλλο τελικα...:lol:

9re9
13/12/2016, 21:13
Καλησπερα συνφορουμητες. Επειδη μου ηρθε κ εμενα newletter με τις προσφορες του lidsdirect κ επειδη ειμαι ετοιμος να παραγγειλω, θελω να ρωτησω αν ειχατε καποιο θεμα οσοι ψωνισατε με τελωνεια. Λογω Αγγλιας - Ευρωπαικης ενωσης ρωταω. Ευχαριστω κ sorry για το offtopic.

amyroukai
13/12/2016, 21:14
απο το lids πήρα το δικό μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα τέτοιο και δεν θα έχει φυσικά γιατί η Αγγλία ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ στην ΕΕ. Μας έχουν τρελάνει με το μπρέξιτ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ και δεν θα γίνει κιόλας λογικά.

lospsi
27/12/2016, 10:24
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Ενημερώνω απλά ότι παίζει προσφορά στο Moto Market της Καλλιρόης το Rpha 11 στα 240ε!!! Το πέτυχα κατά τύχη σε σάιτ τους στο ίντερνετ και πήγα και το χτύπησα. Δεν ρώτησα γιατί, πως, κτλ...
Το φόρεσα μόνο για να γυρίσω σπίτι με το σκουτεράκι και μου έκανε θετική εντύπωση η ορατότητα που έχει περιμετρικά. Χρόνια στα Arai, είπα να το δοκιμάσω μιας και η τιμή ήταν αρκετά καλή στα 340-350, τώρα που έπαιξε τέτοια τιμή νομίζω ότι αξίζει!

byron
27/12/2016, 10:32
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Ενημερώνω απλά ότι παίζει προσφορά στο Moto Market της Καλλιρόης το Rpha 11 στα 240ε!!! Το πέτυχα κατά τύχη σε σάιτ τους στο ίντερνετ και πήγα και το χτύπησα. Δεν ρώτησα γιατί, πως, κτλ...
Το φόρεσα μόνο για να γυρίσω σπίτι με το σκουτεράκι και μου έκανε θετική εντύπωση η ορατότητα που έχει περιμετρικά. Χρόνια στα Arai, είπα να το δοκιμάσω μιας και η τιμή ήταν αρκετά καλή στα 340-350, τώρα που έπαιξε τέτοια τιμή νομίζω ότι αξίζει!

οντως. στο site δειχνει πως υπαρχει μόνο σε λευκό και XL, XXL, XS

BLiTzER
27/12/2016, 10:48
Λευκό και μαύρο, αλλά περιορισμένα μεγέθη.

lospsi
29/12/2016, 19:54
Λάβετε υπόψιν ότι τα HJC είναι, τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι, +1 νούμερο από arai. Δηλαδή από xl πήγα σε xxl. Επίσης σημαντικά καλύτερη εφαρμογή από rpha 10, πάλι στο δικό μου κεφάλι...
Νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά, είναι η καλύτερη επιλογή!

anas
09/05/2017, 21:39
Ανασύρω το θέμα για όσους ενδιαφέρονται.

Είμαι κάτοχος rpha11 μόνο 4 μήνες χωρίς να έχω ταξιδέψει πάνω από 140χλμ/ώρα αλλά θα ήθελα να πω τη γνώμη μου. Προέρχομαι απο hjc hq-1 carbon. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος και όταν έψαχνα για κράνος είχα δοκιμάσει Shoei NXR και Gt air. Το Gt air το απέρριψα αμέσως μόλις το δοκίμασα, ενώ με το NXR κάθισα αρκετά λεπτά στο κεφάλι μου. Με πίεζε στο μέτωπο - ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν αρκετά μεγάλο - και επέλεξα το rpha11 καθώς με το που το φόρεσα "κούμπωσε" πραγματικά. Το κιτάκι με τις δύο ζελατίνες και το πινλοκ ήταν στα υπέρ για αυτή την αγορά.

Το αγόρασα μετά από 1 μήνα αφότου το δοκίμασα και όταν το φόρεσα στο σπίτι ήταν άλλο κράνος από εκείνο που είχα δοκιμάσει και εξηγούμαι. Ήταν ΠΟΛΥ σφιχτό και μου άφηνε σημάδι στο μέτωπο. Μετά από λίγες μέρες έστρωσε (λογικό) και δεν με πιέζει πλέον, ΑΛΛΑ μου αφήνει σημάδι.
Ανησυχία: Αν έστρωσε σε λίγες μέρες, τι σημαίνει αυτό για την επένδυση; Είναι τόσο μαλακή και θα "χαλάσει" γρήγορα;

Φοράω το κράνος καθημερινά και αυτή τη στιγμή είμαι στην Κύπρο που έχει απίστευτη υγρασία. Φλεβάρη και Μάρτη με έντονα κρύα το πινλοκ δούλευε άψογα! Όταν θόλωνε, ξεκινούσε το θόλωμα μετά από αρκετή ώρα στο σημείο κάτω απ το μέτωπο, αλλά τίποτα ενοχλητικό. Γενικά με το κρύο δεν έχω προσωπικά πρόβλημα αλλά νομίζω πως το κράνος είναι πολύ καλό σε αυτό. Ξαναλέω πως δεν έχω εμπειρία από άλλα πιο εκδρομικά κράνη, αλλά το rpha11 δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Τώρα τον Μάιο, αρχίζω να ανησυχώ. Αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες στην Κύπρο την ημέρα είναι γύρω στους 27 βαθμούς. Δεν έχω βγάλει ακόμα το επιρύνιο αλλά ζεσταίνομαι αρκετά με ανοιχτούς όλους τους αεραγωγούς. Παρότι παρουσιάζεται ως αγωνιστικό κράνος με έντονο αέρα, η αλήθεια είναι ότι πραγματικά σκάω και ανοίγω τη ζελατίνα αρκετές φορές μέσα στην κίνηση. Και έχω το λευκό χρώμα. Απορώ πως θα νιώθω σε 35+ βαθμούς.

Όσον αφορά το θόρυβο, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και το μηχανάκι μου είναι "ήσυχο" και δεν ταξιδεύω άνω των 140.

Τέλος, έχω άλλες τρεις επισημάνσεις ίσως άστοχες για τους πιο πρακτικούς.
1ον. Η μία απ΄ τις 2 διακοσμητικές σήτες μπροστά έφυγε λίγο από τη θέση της και κουνιέται. Τίποτα σπουδαίο, το κράνος κάνει τη δουλειά του.
2ον. Κάπου, κάπως, κάποτε πιέστηκε το κράνος στο πάνω μέρος και η μια ροδέλα του αεραγωγού πιέστηκε, χάλασε και δεν επαναφέρεται. Προφανώς είναι δικιά μου αμέλεια, αλλά για να λέω κάπου, κάπως, κάποτε σημαίνει πως δεν το κατάλαβα καν. Επομένως, δεν πρόκειται για χτύπημα.
3ον. και πιο αμελητέο, οι ραφές στη θήκη του κράνους έχουν χαλάσει με αποτέλεσμα να έχει τρύπες. Δεν την χρησιμοποιώ πολύ. Άσχημο για τόσα λεφτά.

Το κρανάκι μου το αγαπώ και ας με ζεσταίνει. Το σέβομαι και αξίζει τα λεφτά του, αχρείαστο να είναι. Αλλά στο επόμενο θα αλλάξω μάρκα, από περιέργεια.

Lumiel
09/05/2017, 23:14
Είμαι κάτοχος rpha11 μόνο 4 μήνες χωρίς να έχω ταξιδέψει πάνω από 140χλμ/ώρα αλλά θα ήθελα να πω τη γνώμη μου. Προέρχομαι απο hjc hq-1 carbon. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος και όταν έψαχνα για κράνος είχα δοκιμάσει Shoei NXR και Gt air. Το Gt air το απέρριψα αμέσως μόλις το δοκίμασα, ενώ με το NXR κάθισα αρκετά λεπτά στο κεφάλι μου. Με πίεζε στο μέτωπο - ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν αρκετά μεγάλο - και επέλεξα το rpha11 καθώς με το που το φόρεσα "κούμπωσε" πραγματικά. Το κιτάκι με τις δύο ζελατίνες και το πινλοκ ήταν στα υπέρ για αυτή την αγορά.

Και εγώ τα δοκίμασα πρόσφατα το NXR και το RPHA11. Το HJC με το που το πιάσεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα καλό κράνος σε καλή τιμή.. με ίσως τα μικρά προβληματάκια του. Τελικά κατέληξα στο NXR, αλλά σε σχέση με άλλες μάρκες που είδα, το HJC σου βγάζει κατευθείαν ότι πρόκειται για ποιοτικό κράνος.

2ον. Κάπου, κάπως, κάποτε πιέστηκε το κράνος στο πάνω μέρος και η μια ροδέλα του αεραγωγού πιέστηκε, χάλασε και δεν επαναφέρεται. Προφανώς είναι δικιά μου αμέλεια, αλλά για να λέω κάπου, κάπως, κάποτε σημαίνει πως δεν το κατάλαβα καν. Επομένως, δεν πρόκειται για χτύπημα.

Ένας απο τους λόγους που πήγα τελικά στο πιο ακριβό NXR ήταν ότι οι ροδέλες και γενικά όλα τα κουμπάκια του HJC φαίνονται λίγο πιο χαμηλής ποιότητας. Και εγώ απο περιέργεια θέλω να πάρω το HJC... αλλά ίσως την επόμενη φορά. Στην Κύπρο πάντως ότι και να κάνεις, δεν σε σώζει τίποτα απο την ζέστη :p

lospsi
10/05/2017, 06:47
Ας γράψω και γω μια γνώμη, αν και δεν το έχω φορέσει αρκετά.

Όντως, ποιοτικά είναι λίγο κάτω. Και εμένα η μια σίτα στο μπροστινό μέρος του κράνους κουνιέται ελαφρώς, την προσέχω αλλά νομίζω ότι σε λίγο καιρό ή με το πρώτο πλύσιμο θα φύγει. Επίσης, οι συναρμογές των αεραγωγών, παρατηρώντας το και ψειρίζοντας το, δεν είναι άριστες. Βέβαια, και το Arai RX7 είχε κάτι κολλίτσες να εξέχουν. Είπαμε όμως, ψείρισμα... Το θέμα είναι να αντέξουν οι επενδύσεις και τα ροδελάκια των αεραγωγών. Στην δική μου περίπτωση, επειδή το κράνος χρησιμοποιείται λίγο (μόνο σε βόλτες με την μηχανή, 1 φορά τον μήνα περίπου - κατάντια...) αν αντιμετωπίσω θέμα, θα είναι στο μακρινό μέλλον:lol:

Από θέμα αεραγωγών, έχει καλύτερη ροή αέρα από το RX7. 'Αριστο εκεί. Επίσης έχει λιγότερο θόρυβο και ακόμα νομίζω λίγο καλύτερη σταθερότητα από το Arai. Βέβαια, σε βόλτα τον χειμώνα με κρύο, αντιμετώπισα πρόβλημα καθώς έμπαζε αέρα στο ύψος των αυτιών μου. Οι αεραγωγοί ήταν κλειστοί. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μήπως δεν ήταν κλειστή καλά η ζελατίνα, ήταν η πρώτη μου βόλτα με αυτό και δεν είχα εξοικειωθεί με το κλειδωμά της. Pinlock δεν είχα τοποθετήσει οπότε και μου θόλωνε στατικά.

Επίσης, να αναφέρω ότι γενικά σαν κράνος είναι πιο ογκώδες μπροστά από το Arai, σε ξενίζει λίγο στην αρχή αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται. Η εφαρμογή του δεν είναι τόσο καλή όσο του Arai, στο κεφάλι μου τουλάχιστον, αλλά δεν είναι κάτι που ενοχλεί. Πολλά συν για τον πλήρη εξοπλισμό του (φυμέ ζελατίνα, επιρρίνιο, υποσιάγωνο) και όλα αυτά σε τιμή σούπερ. Μιλάμε για ένα premium κράνος. Και όμορφο εμφανισιακά.

Συνολικά είμαι ευχαριστημένος, ειδικά στα λεφτά που βγήκε η προσφορά, είναι best buy μακράν!

basilis_k6
28/08/2017, 01:23
το κοιτάω με ενδιαφέρον γιατι ειναι το μονο race oriented κρανος σε αυτη τη τιμη. ειναι ομως αντιστοιχο ποιοτικά με ενα nxr? ποτε δεν συμπάθησα την hjc και την ποιότητα της αλλα διάβασα οτι βελτιώθηκε αρκετα. αυτα που διαβάζω ομως εδω δεν μου πολυαρέσουν...;)

Ζεύκας
28/08/2017, 02:44
και τα shoei είχαν θέματα. στο λέω σαν πρώην κάτοχος 2.

δν θυμάμαι αν το έχω γράψει παραπάνω αλλά σε κάποιους τομείς το hjc είναι ανώτερο.
πχ το εσωτερικό του είναι μακράν πιο ευχάριστο στην αίσθηση λόγω βελούδινης υφής
και έχει διατηρηθεί καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

αυτό που ζηλεύω από το nxr είναι το compact σουλούπι του.

basilis_k6
28/08/2017, 04:59
και τα shoei είχαν θέματα. στο λέω σαν πρώην κάτοχος 2.

δν θυμάμαι αν το έχω γράψει παραπάνω αλλά σε κάποιους τομείς το hjc είναι ανώτερο.
πχ το εσωτερικό του είναι μακράν πιο ευχάριστο στην αίσθηση λόγω βελούδινης υφής
και έχει διατηρηθεί καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

αυτό που ζηλεύω από το nxr είναι το compact σουλούπι του.

Το θεμα ειναι οτι παιζουν στην ιδια τιμη. 400 ευρώ δηλαδη. Πάντα shoei είχα και μου καθονται και καλα. Επειδη όμως τα γραφικα τους τα εχουνε χαλασει αρκετα πλεον και θελω ενα καθαρα πισταδορικο κρανος το ειδα πιο ζεστά το hjc. Αν ηταν στα 300-320 δεν θα το συζητουσα αλλα στην ιδια τιμη ειναι διλλημα.

Ζεύκας
28/08/2017, 14:50
η αλήθεια είναι ότι η hjc είχε στο παρελθόν μια πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική.
όλοι την έμαθαν έφτιαξε το πελατολόγιό της και τώρα κρατάει τιμές.

δες πχ σε αυτό το φόρουμ. πόσοι ποιά μιλάνε και προτείνουν hjc τώρα και πόσοι αν θυμάσαι πριν 5 χρόνια.

basilis_k6
30/08/2017, 16:25
η αναζήτηση συνεχίζεται... Μάλλον στο hjc θα πάω εκτός αν πέσει καμια ευκαιρία nxr στο δρόμο μου. Όποιος δει καλή τιμη στο rpha11 ας ρίξει ενα ποστάκι. Thanx

Hayate
30/08/2017, 16:32
http://www.coloriposto.gr/r-pha-family-56#/-rpha11

Μην παρεις δεδομενο το site παντως....Εγώ οταν πήγα τον Απρίλη τα παιδιά κάνανε φανταστική προσφορά στο δικό μου...απο 450 το πήρα 370....

Δυστυχώς ή ευτυχώς καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή δεν παίζει στην αγορά.Ποιότητα τρομερή ισάξια των NXR-GP7 + οτι σου δινει και την ζελατίνα έξτρα δώρο και το anti-fog που στους άλλους τρως ενα καλό ξεβρακωματάκι οικονομικά.

TROOPER
30/08/2017, 16:42
η αναζήτηση συνεχίζεται... Μάλλον στο hjc θα πάω εκτός αν πέσει καμια ευκαιρία nxr στο δρόμο μου. Όποιος δει καλή τιμη στο rpha11 ας ρίξει ενα ποστάκι. Thanx

βασιλη...

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153339

Anritsu
30/08/2017, 17:03
βασιλη...

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153339

Ψιλοάσχετό αλλά τελικά η κολόρι δεν έκλεισε ? Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει εδώ και όταν είδα και το μεγάλο κατάστημα στην Ηλιουπόλεως άδειο φαντάστηκα πως είναι αλήθεια . Τι ισχύει τελικά ?

Ζεύκας
30/08/2017, 17:15
όχι. τουλ το κατάστημα της Καλλιρόης δουλεύει κανονικά

Anritsu
30/08/2017, 17:23
όχι. τουλ το κατάστημα της Καλλιρόης δουλεύει κανονικά

Καλό είναι αυτό . Τουλάχιστον στο κατάστημα που έκλεισε η συμπεριφορά του προσωπικού ήταν άψογη . Κάτοχος και εγώ ενός FG-17 ρεπλικα του αχώνευτου αλλά και ενός FG-15 πριν από αυτό

387868

2wheeler
26/01/2018, 19:05
Εχει κανεις θεμα με την αντιθαμπωτικη του ζελατινα? Πηρα και εγω rpha 11 αλλα η ζελατινα θαμπωνει. Εβγαλα την αντιθαμπωτικη την ξαναεβαλα μπας κ δεν εχει κατσει καλα αλλα τα ιδια. Στο 10λεπτο αρχιζουν κομματια και θαμπωνουν. Πηγα κ απο την colori μου δωσαν μια καινουργια αντιθαμπωτικη ,βελτιωθηκε αλλα παλι θαμπωνει. Εγω και ο Χορχε εχουμε τετοια προβληματα η ειναι κ αλλοι?

RaGe_Raptor
26/01/2018, 19:32
Εχει κανεις θεμα με την αντιθαμπωτικη του ζελατινα? Πηρα και εγω rpha 11 αλλα η ζελατινα θαμπωνει. Εβγαλα την αντιθαμπωτικη την ξαναεβαλα μπας κ δεν εχει κατσει καλα αλλα τα ιδια. Στο 10λεπτο αρχιζουν κομματια και θαμπωνουν. Πηγα κ απο την colori μου δωσαν μια καινουργια αντιθαμπωτικη ,βελτιωθηκε αλλα παλι θαμπωνει. Εγω και ο Χορχε εχουμε τετοια προβληματα η ειναι κ αλλοι?

σ'αυτόν πες τα...:lol:
392490

DoctoR_k6
27/01/2018, 00:11
σ'αυτόν πες τα...:lol:
392490

Ο Αντρικός HJC??? :eek:

Άντε να δούμε πόσο αντέχουν τα κράνη...(χτυπαμε.ξυλο φυσικά).

bebeto
27/01/2018, 23:26
θα γινει της γρατζουνιας το καγκελο....θελω απο τωρα replica Ianone

o_gavros
28/01/2018, 08:47

Φορας γυαλιά μυωπίας;

2wheeler
28/01/2018, 15:24
Οχι, δεν φοραω!!

BLiTzER
28/01/2018, 16:26
Άρχισε να φοράς!

2wheeler
28/01/2018, 18:26
Νομιζω οτι ειναι απο την ταχυτητα!!! Τοσο γρηγορος που ειμαι , θολωνουν τα παντα!!!

lospsi
29/01/2018, 10:21
Δοκίμασε να βγάλεις το επιρρήνιο. Επίσης ανοικτός ο κάτω αεραγωγός (όχι οι διπλοί ασημένιοι).
Πάντως, σαν διοπτροφόρος, βρίσκω ενοχλητικό ότι με το επιρρήνιο θολώνουν τα γυαλιά μου. Προφανώς έχει να κάνει, κατά την γνώμη μου, με το ότι το κράνος έχει μεγαλύτερη κάτω μετωπική επιφάνεια μέχρι την αρχή της ζελατίνας και τον αερισμό της.

pektis
29/01/2018, 15:21
Εχω το 10+ αλλά ποτέ δεν ειχα θεμα με το θολομα...Ολα μια χαρα...αψογο κρανος...!
Μηπως δεν εχει τοποθετηθει σωστα το πινλοκ;

Takis24
29/01/2018, 17:20

Την εβαλα πρόσφατα και δοκιμασα να τη θαμπώσω αλλα τιποτα.. Τσέκαρε μηπως ειναι ανάποδα ή δεν παταει καλά.

2wheeler
30/01/2018, 09:48
Σωστα ειναι βαλμενη και φαινεται να παταει καλα. Βεβαια κλειστα ολα θαμπωνει, θα πειραματιστω στην επομενη.

takisdemi
30/01/2018, 13:38
Παιδιά το pinlock μια που το αναφέραμε χρειάζεται αντικατάσταση κάποια στιγμή; Το καλοκαίρι το βγαζουμε;

RaGe_Raptor
30/01/2018, 16:38
Παιδιά το pinlock μια που το αναφέραμε χρειάζεται αντικατάσταση κάποια στιγμή; Το καλοκαίρι το βγαζουμε;

χρειάζεται αντικατάσταση αν υπάρχει φθορά στο τσιμουχάκι (σιλικόνης?) στεγανοποίησης ή έχει γρατσουνιές από άτσαλο καθάρισμα,ξερωγώ.
σε ζεστό καιρό δεν το χρειάζεσαι άρα το βγάζεις.

sanctusan
05/02/2018, 00:31
Πήρα το RPHA11 στις 24 Νοεμβρίου. Πρώτη φορά πήρα κράνος αξίας μεγαλύτερης των 100ε. Το κράνος δείχνει άψογο με καθημερινή χρήση εντός και εκτός πόλης. Η αντιθαμβωτική μάσκας είναι πολύ καλή και οι φορές που έχει θολώσει είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά μία φορά που έφαγα νερό με το κανάτι πέρασε μία σταγόνα νερό ανάμεσα στη ζελατίνα και την αντιθαμβωτική(ευτυχώς όχι σε σημείο που ενοχλούσε ενώ οδηγούσα) και έπρεπε να την βγάλω για να στεγνώσει.

sanctusan
24/08/2018, 15:49

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και εγώ δεν κατάλαβα πως έγινε.
Το έχει ανοίξει κανείς εκει πέρα?
Έχει ιδέα κανείς τι μπορώ να προσπαθήσω όστε να το επαναφέρω?
Γιατί τώρα που είναι καλοκαίρι και έχει κολλήσει ανοιχτό δε με νοιάζει, το χειμώνα όμως πρέπει να το διορθώσω.

doros74
27/08/2018, 21:43
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και εγώ δεν κατάλαβα πως έγινε.
Το έχει ανοίξει κανείς εκει πέρα?
Έχει ιδέα κανείς τι μπορώ να προσπαθήσω όστε να το επαναφέρω?
Γιατί τώρα που είναι καλοκαίρι και έχει κολλήσει ανοιχτό δε με νοιάζει, το χειμώνα όμως πρέπει να το διορθώσω.

Το έχω πάθει κι εγώ δύο φορές μια στο FG-JET και μια στο RPHA 10 plus τα οποία έχουν τους ίδιους αεραγωγούς με το 11.
Κατάφερα να τα επαναφέρω στη θέση τους με κάποια δυσκολία, χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό για να το πιέσω από κάτω και να μην χαλάσω το χρώμα και μια πένσα τσιμπίδα για να το τραβήξω.
Αφού επανήλθαν στη θέση τους άρχισαν να γυρίζουν χωρίς να ασφαλίζουν. Με λίγα λόγια η ροδέλα δεν κάνει κλικ όπως γυρίζει. Δεν έχω παρατηρήσει να μην στέκονται τελείως ανοικτοί ή κλειστοί, όταν τους γυρίζω αναλόγως, έστω και αν δεν κάνουν κλικ. Παρόλα αυτά παρήγγειλα άλλους.
Αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζουν αυτού του είδους οι αεραγωγοί, οι οποίοι είναι πολύ ευαίσθητοι.
Νομίζω η HJC πρέπει να εγκαταλείψει την ροδέλα πλήρως ως σύστημα για να ανοίγουν και να κλείνουν οι αεραγωγοί.

Kickstart
11/12/2018, 10:06
Πηρα το κρανακι εδω και λιγες ωρες στα χερια μου...

Χρωμα μαυρο γυαλιστερό...hjc ειχα παλιότερα δυο εντουραδικα και ενα φουλ φεϊς
Η εταιρεια εχει αλλαξει λεβελ...το rpha11 ειναι εφαμιλλο μην πω καλυτερο των shoei 1000 και 1100 που εχουν περασει την τελευταια δεκαετία απο την γκλαβα μου...

Οσο για τα νούμερα ειμαι μιντιουμ στα shoei και πηγα παλι σε μιντιουμ...το αναφερω γιατι σε καποια σάιτ του εξωτερικου λενε ανεβα ενα νουμερο απο το κανονικο σου σε ρrpha11 γιατι εχει στενη γραμμη και καλα...

Προσωπικα το λαρτζ μου ηταν...κατσαρολε...το μιντιουμ με πιεζει μεν και μου αφηνει πανω απο τα φρυδια και περιμετρικα του κεφαλιου μια τρελη σημαδαρα μετα απο μια ωρα σερι χρησης...ΑΛΛΑ δεν ποναω...ασε που ηδη ειδα διαφορα σημερα το πρωί σε σχεση με εχθες που το πρωτοφορεσα...το κρανος θελουμε να ειναι στενο εφαρμοστο χωρις να ποναει πουθενά μετα το μισάωρο στο κεφάλι....οποτε το νου σας...ολα ανοίγουν ελαφρως μετα απο πεντε εξι βάλε-βγάλε..

Σουπερ κρανος παντως και φουλ αεριζομενο ως αγωνιστικο που ειναι...με μια ψιλη μπαλακλαβιτσα θα ναι μουρλια στο ταξιδι...

Επισης μετα τα 140 εχει φασαρια...οχι τρελή αλλα εχει...και καπου ειναι φυσικο με τοσους αεραγωγούς...οποτε ωτοασπιδουλα απαραίτητη στις μονοτονες εθνικες ευθείες με...πολλα.

yes-u
12/12/2018, 08:52
Μετά από καμιά 10ριά βόλτες, εξακολουθεί και μου προκαλεί μια πίεση στο δεξί αυτί, μετά το μισάωρο. Στο σημείο που ξεκινά το δεξί λουράκι και κουμπώνουν τα μαξιλαράκια, έχει από κάτω ένα κομμάτι σκληρό πλαστικό που η άκρη του μου αποτυπώνεται λοξά στο ύψος του λοβού του αυτιού και γίνεται ανυπόφορο μετά από μια ώρα οδήγησης. Ευελπιστώ ότι όταν θα κάτσουν τα δύο μαξιλαράκια και θα κερδίσω λίγο χώρο...
κατά τα άλλα, ωραίο κούμπωμα του κεφαλιού σε όλα τα σημεία, άψογη ορατότητα, πολύ καλή αεροδυναμική..

lospsi
12/12/2018, 10:42
Αυτό ακριβώς με το αυτί το έχω και στο δικό μου, αλλά στο αριστερό. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση με την χρήση βέβαια αλλά πάντα όταν το φοράω βάζω δακτυλάκι να ισιώσω :D τα λουράκια και το αυτάκι.

Πολύ καλό value for money κράνος, εμένα από την αρχή μου κουνιέται λίγο η μια ασημένια σίτα μπροστά στο πηγούνι (σαν να μην έχει κολληθεί καλά) αλλά κάτι άλλο δεν έχω παρατηρήσει (ΟΚ, μου φαίνεται λίγο σκληρός ο μηχανισμός κλειδώματος της ζελατίνας).
Σίγουρα +1 μέγεθος από Arai για μένα (XXL από XL). Καλή αεροδυναμική, καλή εσωτερική επένδυση και αερισμός. Μένει να δούμε σε βάθος χρόνου πως θα ανταποκριθεί, έχω επίσης και ένα RPHA JET που φοράω καθημερινά, με αρκετά βάλε-βγάλε και η αλήθεια είναι ότι αρχίζει και φαίνεται "κουρασμένο" μετά από σχεδόν 4 χρόνια χρήσης (αγορά 2/15).

(πάντως, για να τα λέμε και όλα, όπως κάθεται το παλιό μου Arai στην κεφάλα μου, ΔΕΝ κάθεται το HJC, ειδικά με τα καινούργια μαξιλαράκια +5mm που του έβαλα!)

katsar
14/12/2018, 12:08
Το θεμα με τον λοβο στο δεξι αυτι το εχω κ εγω στο FG-ST.Βελτιωθηκε μετα απο ωρες χρησης αλλα οπως ειπε και ο φιλος θελει το δαχτυλακι του και ολα καλα μετα,3 συνεχομενες ωρες δεν ενοχλησε.

o_gavros
15/12/2018, 10:00
Πηρα το κρανακι εδω και λιγες ωρες στα χερια μου...

Χρωμα μαυρο γυαλιστερό...hjc ειχα παλιότερα δυο εντουραδικα και ενα φουλ φεϊς
Η εταιρεια εχει αλλαξει λεβελ...το rpha11 ειναι εφαμιλλο μην πω καλυτερο των shoei 1000 και 1100 που εχουν περασει την τελευταια δεκαετία απο την γκλαβα μου...

Δεν είναι σωστή η σύγκριση που κανεις.
Τα xr1000 & 1100 δεν ήταν "το πάνω ράφι".
Το ρφα11 είναι top line.
Η Τιμή του μόνο το φέρνει κοντά στα τουριστικά των υπολοίπων Και μπράβο στην HJC για αυτό.

mondechristo
31/08/2019, 10:19
Γειά σας παιδιά. Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω το συγκεκριμένο κράνος. Το δοκίμασα σε ένα κατάστημα. Το θέμα μου μόνο είναι ότι διαπίστωσα ότι η ζελατίνα είναι κάπως χαλαρή και πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορεί να μένει λίγο ανοιχτή έτσι ώστε να έχω αυτόν τον έξτρα αέρα στις χαμηλές ταχύτητες. Έχω συνηθίσει με το arai να μένει περίπου μισό εκατοστό ανοιχτή η ζελατίνα. Έχετε πρόβλημα με αυτό το θέμα εσείς;

Kickstart
31/08/2019, 11:14
Κανένα προβλημα για ταχυτητες μεχρι 50.

Απο κει και πανω αν είναι λιγο ανοιχτή και ανοιξεις αποτομα γκαζι ειναι θεμα χρονου να σου πεταχτεί με φορα στο τερμα ανοιχτό..

Προσωπικά την εχω συνέχεια κλειστη το χειμώνα γιατι αερας μπαινει φουλ στο κρανος και δεν εχω θέμα....τωρα το καλοκαίρι σου ειπα...στην πρωτη σκάλα ενα κλικ ανοιχτη μεσα στην πολη στην κίνηση και αμα αναπτυξω ταχύτητα την κλεινω τελειως.

mondechristo
31/08/2019, 13:18
Τοσο λιγο ανοιχτη που θα την εχω δεν νομιζω να μου ανοιξει προς τα πανω αποτομα. Φοβαμαι οτι η πιεση του αερα θα μου τη κλεινει τελειως και θα πρεπει να κανω συνεχως τη κινηση να την επαναφερω εκει που την ειχα. Τεσπα...νομιζω οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Ξερουμε κανενα ευρωπαικο μαγαζι να το παραγγειλω; καπου πιο πισω διαβασα για ενα lid direct uk. Το εψαξα αλλα δεν βρηκα καποιο καταστημα με αυτο το ονομα. Μενω Κυπρο και εδω δεν παιζει κατω απο 400+....

BLiTzER
31/08/2019, 13:20
Tεσπα...νομιζω οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Ξερουμε κανενα ευρωπαικο μαγαζι να το παραγγειλω; καπου πιο πισω διαβασα για ενα lid direct uk. Το εψαξα αλλα δεν βρηκα καποιο καταστημα με αυτο το ονομα. Μενω Κυπρο και εδω δεν παιζει κατω απο 400+....

https://www.helmetcity.co.uk/sale/helmets-sale/hjc-sale-helmets-1/?hc_helmet_model=2167

Αλήθεια, το lidsdirect τι απέγινε;

mondechristo
31/08/2019, 13:27
Ναι απο κει σκεφτομουν. Εχω αγορασει ξανα. ;)
Μετα απο ενα-δυο χρονια που το εχετε οι περισσοτεροι, πως τα βλεπετε τα πραγματα. Αξιοπιστο ή εχει φυγει στο δρομο κανενα κομματι; :D

Pew
31/08/2019, 17:31
Montechristo καλησπερα.

Εχω το Rpha11 ενα χρονο και περιπου 15000 μαζι του.

Σχετικα με τη ζελατινα που ρωτας, δεν στεκεται σε ενδιαμεση θεση.
Τερμα ανασηκωμενη, κανει κλικ και κουμπωνει εκει. Για να την κατεβασεις, χρειαζεται δυναμη, τοση που δεν θα στην κλεισει ο αερας ευκολα.
Οπως ειπα, δεν στεκεται ενδιαμεσα, παρα μονο κατω, πριν το κουμπωμα της, αφηνει 2-3 χιλιοστα.
Σε πορεια, με χαμηλη ταχυτητα, εαν θες αυτο τον εξτρα αερα, επαρκει.
Οταν σταματησεις μπορεις να τη σηκωσεις επανω πριν το "κλικ" και αφου ξεκινησεις και παλι με ενα ελαφρυ σκυψιμο με 50-60 κλεινει μονη (2-3 χιλιοστα) της πριν το κουμπωμα απο τον αερα που δεχεσαι.
Προσωπικα το βρισκω βολικο και ειδικα στο συγκεκριμενο κρανος με την ασφαλεια της ζελατινας να βρισκεται ακριβως στη μυτη, ΔΕΝ βολευει να την εχεις ανασηκωμενη εντος οπτικου πεδιου σε ενδιαμεση θεση.

Ποιοτικα, ειναι αψογο για τα λεφτα του.
Το πηρα με γραφικα (Minimal) στα 340 προσφορα.
Υποσιαγωνο, επιρινιο, φιμε ζελατινα στο πακετο, Pinlock = VFM.
Οι αεραγωγοι κανενα προβλημα, τα μαξιλαρακια φαινονται να αντεχουν πολυ καλα.

Βεβαια, ειμαι ψειρας με τα πραγματα μου, μεχρι να δικαιολογησουν τα λεφτα τους και να εκπληρωσουν το σκοπο τους.
(ας ζησει αξιοπρεπως μια 4ετια και μετα στ'αρχιδια μου)

Γενικα παντως μην αγχωνεσαι με τον εξαερισμο στο συγκεκριμενο κρανος.
Εκανα μια 600άρα χλμ μεσημερι Αυγουστου με 35 βαθμους και Naked μηχανη.
Το αν θα ιδρωσει το κεφαλι μου ηταν το τελευταιο πραγμα που με απασχολησε!

Με το καλο και αχρειαστο να 'ναι.

mondechristo
31/08/2019, 18:15
Ευχαριστω πολυ παιδια που μπηκατε στο κοπο να με βοηθησετε! Τα καταφερατε μια χαρα! Μολις εκανα τη παραγγελια μου, απο fc-moto τελικα. Καλες βολτες και παντα "ορθιοι"!

409487

Kickstart
31/08/2019, 19:07
Καλοφορετο...ειναι κραναρα...θα δεις.

katsar
01/09/2019, 12:29
Καλοφόρετο φίλε και καλές βόλτες !Όσο για το άλλο που ρώτησες αν έφυγε κανένα κομμάτι...Ούτε καν,εγώ έχω φτηνότερο της εταιρίας και είναι πολύ καλό για τα χρήματα του.
Με το παλιότερο μου τα ~150χλμ ήταν το όριο λόγο αέρα,με το hjc πιάνω 180 άνετα.Ναι άνετα :beer:

mondechristo
01/09/2019, 12:36
Οταν ερθει με το καλο, θα σας πω και τις δικες μου εντυπωσεις. :)

tsoukoc
22/11/2019, 07:38
Θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου από το HJC RPHA 11 και να ρωτήσω εάν έχει κάποιος άλλος προσωπική εμπειρία από αυτό. Επέλεξα το συγκεκριμένο κράνος πριν 2 μήνες. Στα θετικά του είναι η τέλεια εφαρμογή του σε εμένα και η άψογη ποιότητα κατασκευής του. Έχω βάλει την σκούρα μεμβράνη. Την ημέρα είναι ξεκούραστο στα μάτια αλλά ακόμα και το βράδυ η οδήγηση γίνεται με ασφάλεια. Άψογη περιφερειακή όραση, τέλειος εξαερισμός με πολλές επιλογές, πανάλαφρο χωρίς κανένα στροβιλισμό ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. (όρθια θέση οδήγησης με ανεμοθώρακα). Πάμε τώρα στα αρνητικά. Λόγω αεραγωγών έχει θόρυβο, αλλά με χρήση ωτοασπίδων δεν είναι ενοχλητικοί. Το βασικότερο από όλα όμως είναι ότι σε έντονη βροχή έπαιρνε νερό εσωτερικά (ένιωθα πιτσίλισμα με κλειστή ζελατίνα). Να επισημάνω ότι η ζελατίνα έχει ερμητικό σφράγισμα. Έπειτα από αναφορά του προβλήματος και την αντικατάσταση της ζελατίνας το πρόβλημα δεν επιδιορθώθηκε οπότε και προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του κράνους. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσω την άψογη εξυπηρέτηση του καταστήματος και της αντιπροσωπείας. Αφού ήρθε το καινούργιο κράνος, εχθές έγινε η μεγάλη δοκιμή (έντονη βροχόπτωση). Η πλήρης απογοήτευση. Το πιτσίλισμα ήταν το ίδιο, με αποτέλεσμα να θολώσει η ζελατίνα (με pinlock) και να παλεύω σε όλη τη διαδρομή να την καθαρίζω εσωτερικά με το δάχτυλο. Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να σταματήσω για καθάρισμα γιατί πλέον τα πράγματα είχαν γίνει επικίνδυνα. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;

doctor_john
22/11/2019, 08:44
Έχω παλιότερο μοντέλο και πιτσίλισμα δηλαδή νερά δεν έχω αντιμετοπίσει ακόμα και σε ώρες ταξιδιών με βροχή.
Θάμπωμα νομίζω πως όλοι έχουμε αντιμετοπίσει. :)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντιθαμπωτική ζελατίνα, σπρέυ αντιθαμπωτικό ή στην ανάγκη κομμένη πατάτα που θα περάσεις καθετα εσωτερικά.

Θαμπώνει γιατί έξω κάνει κρύο και μέσα ζέστη. Είμαι σίγουρος πως πολλές φορές έχω ανοίξει το μικρότερο δυνατό την ζελατίνα και πήγαινα
με 90 για να τα εξισώνω.

Πιθανόν είσαι και εσύ χέβυ μπρίδερ :lol:
Τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε είναι: επιρήνιο καλό που εφαρμόζει. Αρκετή οπή εισόδου αέρα για να λειτουργούν
οι εξαγωγές χαμηλά που χρειάζονται επίσης...

DimisK
22/11/2019, 14:29
Καλησπέρα

Έχω το 11 (παλαιότερα και το 10)
Πιτσιλισμα δεν θυμάμαι αλήθεια.
Θαμπωμα ναι λογικο αλλα να μπάζει νερο οχι.
Τον κεντρικό αεραγωγό του μετώπου τον κλείνεις?
Τη ζελατίνα την κλείνεις καλα μεχρι να κουμπωσει πλήρως και να ακούσεις το "κλακ"? Εμενα θελει λιγο ζορι παραπανω τις περισσότερες φορές

* Πάντως ο θόρυβος του αέρα στα πολλά όντως δεν αντέχεται χωρις ωτοασπίδες...

Kickstart
24/11/2019, 20:51
Φίλε έχω το ίδιο κράνος.. Το πήρα εδώ και ένα χρόνο περίπου.. Το κράνος κι εμένα τον πρώτο καιρό μου έμπαζε σε δυνατή βροχή μια δυο σταγόνες από την πάνω μεριά της ζελατίνας, κάνε αυτό που σου λέει το παιδί από πάνω.. Όταν την κατεβάζεις πίεζε τη δυνατά να κλείσει και να κάνει το κλακ.. Μόλις το βρήκα δεν ξαναμπηκε ίχνος νερου