PDA

View Full Version : Τις πταίει;;

Billymuse
21/02/2016, 18:41
Πάμε λίγο το στόρι απο την αρχή. Χθες άλλαξα λάδια στο cbf μαζί με το φίλτρο σε ένα συνεργείο κοντά στη δουλειά, όλα κομπλε ήμουν παρόν στην αλλαγή οπότε στο φεύγα πήγα και έβαλα βενζίνη όχι και στο καλύτερο βενζινάδικο της περιοχής γιατί ήθελα να πάω κέντρο για καφέ και στο δρόμο μου δεν είχα άλλες επιλογές για βενζίνη. Το μηχανάκι γενικά δουλευε ρολόι..το απογευμα γύρισα και πήγα να πάρω το μηχανάκι να πάω προς το μετρό γιατί είχε βρόχα και ήθελα να πιω κανα ποτό παραπάνω..του βάζω μπρος και άρχισε να δουλεύει πολυυυυ μπουκωμένα..πράγμα που με παραξένεψε, το ρελαντί δε κράταγε εύκολα ούτε με ανοιχτό το choke. Αφου το ζέστα λίγο και το καβάλησα παρατήρησα οτι δεν κράταγε τις νορμαλ στροφές του ρελαντί..και όταν ανοιγα λίγο το γκάζι πάλι ήταν μπουκωμένο..επειδή ειναι κοντα το μετρό είδα οτι είχε στρώσει οταν έφτασα στη στάση..Στο γύρνα λοιπόν παω να βάλω μπρος..ξεκινάει να δουλευει καλα το μοτέρ (με το choke ανοιχτό) και μετα απο μερικά δευτερόλεπτα πάλι αρκετό μπουκωμα...και πήγα να κλέισω το choke να ανοίξω το γκάζι με νεκρά να δω πως θα παει στις ψηλες στροφές και εκει έσβησε το μηχανάκι..και δεν ξαναπήρε μπρος.
Εξής απορίες...παίζει να ήταν μαύρο χάλι η βενζίνη; Αλλα τι διάολο το μεσημέρι γιατι δούλευε κομπλε..
Οταν το μιζάρω δείχνει να ζορίζεται η μίζα και να μη δίνει στροφές..
Η μπαταρία είναι ενος έτους (κινέζος μεν) αλλα δεν έδειχνε να φταίει αυτη καθως έδινε ρεύμα κανονικό στα φώτα και όχι να έχει πεσμένη τάση..

Τι μπορεί να είναι,γίνεται να τα τίναξε η μίζα εν κινήσει;

Υ.Γ Προσπάθησα να σπρώξω και να βάλω ταχύτητα αλλα δεν..ειδικά στις 2:30 το βράδυ με βροχή...

Μανολης67
21/02/2016, 18:57
Ξεκινάμε απο την μίζα, προσπάθησε με ενίσχυση κατ αρχήν,
μετά καθάρισε ρεζερβουαρ -φίλτρα η τουλάχιστον φούλαρε απο βενζινά εμπιστοσύνης.
Το μηχανάκι πιθανόν να μπούκωσε απο το τσοκ, η (ειπες έβρεχε) τίποτα υγρασία μπουζοκαλώδια κτλ.

leo1964
21/02/2016, 19:05
Τι χρονολογίας είναι;;
Το είχα,μπορεί να χρειαστείς μπουζιά,βραχυκυκλώνουν εύκολα από τα μπουκόματα

Billymuse
21/02/2016, 19:06
είναι του 04 μοντέλο, τα μπουζιά εκει που είναι μαζί με τα καλώδια δύσκολο να έχουν πάρει νερα και υγρασίες,εδικά του δεξιά κυλίνδρου.
Μάνο όταν λες να προσπαθήσω με ενίσχυση μίζας τι εννοείς;

toyar
21/02/2016, 19:17
αλλαξε δυο μπουζακια ή καψε τα παλια και ξαναδοκιμασε

Billymuse
21/02/2016, 19:23
Πώπω σκότωμα αυτο,πρέπει να βγάζω το ντεπόζιτο :P .Απο τι κοίταγα τα μπουζιά έχουν γυρω στα 18000 χλμ :smokin:

Μανολης67
21/02/2016, 19:23

γράφεις ότι η μίζα ζορίζεται και δίνει λίγες στροφές, σε πρωτη φάση αυτό είναι μπαταρία.
ενίσχυση λέμε με καλώδια να δώσεις ρευμα απο εξωτερική μπαταρία (αυτοκινήτου, η starter αν εχεις) μέχρι τουλάχιστον να πάρει εμπρός,
.

Billymuse
21/02/2016, 19:27

γράφεις ότι η μίζα ζορίζεται και δίνει λίγες στροφές, σε πρωτη φάση αυτό είναι μπαταρία.
ενίσχυση λέμε με καλώδια να δώσεις ρευμα απο εξωτερική μπαταρία (αυτοκινήτου, η starter αν εχεις) μέχρι τουλάχιστον να πάρει εμπρός,
.

Α καλά αυτο σκόπευα να κάνω αύριο το πρωί, απλα δε κατάλαβα στην αρχή έτσι όπως το έγραψες :beer:

Μανολης67
21/02/2016, 19:29
Σωστός..λάθος μου έπρεπε να γράψω ενίσχυση μπαταρίας!!! :)

toyar
21/02/2016, 19:31
Πώπω σκότωμα αυτο,πρέπει να βγάζω το ντεπόζιτο :P .Απο τι κοίταγα τα μπουζιά έχουν γυρω στα 18000 χλμ :smokin:
τι λε ρε παιδι μου.........
και βραχυκυκλωσαν αυτα τα θηρια; πανω στο ανθος της ηλικιας τους;:D

Billymuse
21/02/2016, 19:35
τι λε ρε παιδι μου.........
και βραχυκυκλωσαν αυτα τα θηρια; πανω στο ανθος της ηλικιας τους;:D

Μου το είχε πει ο γέροντας θα είναι σαν να δίνουν ρεύμα,αλλα δε θα δίνουν.:lol:

leo1964
21/02/2016, 19:37

Μονόδρομος και πολλά χιλιόμετρα για τα μπουζιά
Άμεση αντικατάσταση,είναι και *ακριβά*!!!

Μανολης67
21/02/2016, 19:42
Στο άνθος της ηλικίας τους.

DrEvil
21/02/2016, 20:48
Για ριξε και μια ματια στο φιλτροκουτι/φιλτρο αερα.

leo1964
21/02/2016, 20:54
Για ριξε και μια ματια στο φιλτροκουτι/φιλτρο αερα.

Δεν είναι από εκεί το πρόβλημα.
Βέβαια,καλό είναι να ελεγχθούν

DrEvil
21/02/2016, 20:59
Στην τηλεδιαγνωση δεν ειμαι καλος.

Τις 2 φορες που ειχα αντιστοιχη συμπεριφορα ηταν:
- Καπως (το πως, μυστηριο) η 'μπουκα' στο φιλτροκουτι ειχε φραξει απο διαφημιστικο φυλλαδιο (σε CX 500E)
- Κομμένη εισαγωγη στο καρμπυρατερ του 3ου κυλινδρου (σε FZX750 -περιπου)
Οποτε την δικη μου εμπειρια με αυτα τα χαρακτηριστικα προβληματος ανεφερα.

teogtp
21/02/2016, 21:00
Μπιλαρε τσεκαρε και ανορθωση-μπαταρια.;)

lonerider
21/02/2016, 22:34
Αν δούλευε κανονικά πριν βάλεις βενζίνα μην το ψάχνεις από την βενζίνη είναι. ...

sapila racing
22/02/2016, 09:15
Ετσι όπως το περιγράφεις, οτι δηλαδή αυτό συνέβη ξαφνικά, πρώτος ύποπτος είναι η βενζίνη.
Φαντάζομαι οτι η μπαταρία απλά ψιλοξελιγώθηκε απο τις απανωτες μιζιές.

7Tolis
22/02/2016, 09:29
Μπιλι λύσε το όλο να κλάσουμε στο γέλιο.

Η βενζίνη φταίει μη ψαχνεσαι. Βάλε του πόλυτρον πως το λένε και θα σιάξει.

theofilos888
22/02/2016, 10:21
Μπιλακο, κατουρα μεσα στο τεποζιτο. Μετα απο τοσα ξυδια σκετο ναπαλμ θα ειναι.... χαχαχαχα

βενζινη το προβλημα σου να ξες....

amyroukai
22/02/2016, 10:28
Μιά που το νερό κάθεται κάτω, αν λύσει το σωληνάκι που πάει αντλία και αφήσει να τρέξει, φαντάζομαι πως το νερό θα βγει πρώτο αν έχει μέσα.

Billymuse
23/02/2016, 17:58
Που λέτε το μηχανάκι φορτώθηκε τελικά σε οδική, το πήγα στο μάστορα και αρχίσαμε το ψάξιμο. Πρώτα φορτίσαμε τη μπαταρία γιατί έχασε αρκετά απο τις μιζιές που έφαγε τις προηγούμενες ημέρες. Βάλαμε μπρος τίποτα...αλλάξαμε τα μπουζιά (τα μπουζιά είχαν πάνω τους μίγμα (http://e-didaskalia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_116.html) βενζίνης πράγμα που μας έκανε εντύπωση)..η μηχανή πήρε με αρκετό ζόρι και πολύ μπούκωμα...ο καπνός που έβγαινε έμοιαζε σαν τον ασπρό του λαδιού αλλα με πολύ έντονη τη μυρωδιά του άκαυστου μίγματος. Το ρελαντί ήταν καλύτερο μεν αλλα όταν ανοίγαμε το γκάζι απο την εξάτμιση βγαίνανε παππάδες..οπότε είπαμε να βγάλουμε τη βενζίνη και να βάλουμε καινουργια.Πήγα γεμισα το μπιτόνι και την βάλαμε μέσα..το μηχανάκι άρχισε να δουλευει ρολόι..και στο άνοιγμα του γκαζιού..βέβαια είχε υπολλείματα στην εξάτμιση και τους λαιμούς. Οπότε το πήρα και έκανα χιλιόμετρα και λειτουργούσε ρολόι.. με λίγα λόγια όποιος θέλει του λέω σε pm ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ :a02::a26:

theofilos888
23/02/2016, 18:00
Ειδες ρε αχαιρευτε; Σου ειπα να κατουρησεις μεσα και δε με ακουσες! ;)

Billymuse
23/02/2016, 18:08
Ρε συ έχω πετύχει 1-2 φορές πολυ κακής ποιότητας βενζίνη και είδα πως έκανε και λειτουργούσε το μοτερ...αλλα αυτο το πράγμα τωρα έκανε να υπερχειλήσει το καρμπ.. τι να πω τουλάχιστον πήγα και μια βόλτα δίπλα στο Stelpet και αγόρασα νέα καγκούρικα grips :lol:

sapila racing
23/02/2016, 18:41
Ολα καλά λοιπόν! :beer:

skylaros
23/02/2016, 18:51
Θεωρώ απαράδεκτο η ποιότητα της βενζίνης να ακινητοποιεί ή και να κάνει ζημιά σε ένα όχημα. Δε μιλάω προφανώς για υπολείμματα κλπ που μπορεί να κάνουν ζημιά με τα χρόνια (αν και δε θα έπρεπε αλλά τέλος πάντων) Bill, το λιγότερο είναι να πας και να του το πεις. Έχει καταντήσει αηδία αυτό το φαινόμενο.

amyroukai
23/02/2016, 18:53
Σαν να βλέπω από τώρα την σκηνή:

-Μου βάλατε νοθευμένη βενζίνη και μπλα μπλα μπλα
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ; ΕΜΕΝΑ ΛΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ; ΞΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜ ΕΓΩ ΡΕ; ΧΑΣΟΥ ΜΗ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΩ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ

sapila racing
23/02/2016, 18:58
Σαν να βλέπω από τώρα την σκηνή:

-Μου βάλατε νοθευμένη βενζίνη και μπλα μπλα μπλα
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ; ΕΜΕΝΑ ΛΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ; ΞΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜ ΕΓΩ ΡΕ; ΧΑΣΟΥ ΜΗ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΩ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ

Κι αν πάνε 10 μηχανάκια? ;)

Cpt_Slow
23/02/2016, 19:14
Δεν νομίζω η αμόλυβδη βενζίνη να ήταν τόσο κακής ποιότητας.. Υπήρχε σίγουρα πρόσμιξη και σχεδόν σίγουρα από diesel.
Δεν υπάρχουν πλέον κακής ποιότητας καύσιμα και η νόθευσή τους είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο με τα συστήματα Ε/Ε. Από κάποιο λάθος έτυχε να το πάθεις.

Billymuse
23/02/2016, 21:08
Δεν νομίζω η αμόλυβδη βενζίνη να ήταν τόσο κακής ποιότητας.. Υπήρχε σίγουρα πρόσμιξη και σχεδόν σίγουρα από diesel.
Δεν υπάρχουν πλέον κακής ποιότητας καύσιμα και η νόθευσή τους είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο με τα συστήματα Ε/Ε. Από κάποιο λάθος έτυχε να το πάθεις.

Aπο τι μου πε ο μάστορας και ποσότητα diesel να είχε μέσα θα ''κάπνιζε'' και μύριζε αλλιώς το ακαύστο μίγμα. Απο κει και πέρα ο τύπος απο τα παλιά είχε θέματα με τους ελέγχους απ'οσο θυμάμαι, η αλήθεια είναι οτι δεν γουστάρω τη ρουφιανιά αλλα μιλάμε για κατα συρροή απατεώνα και θα μεριμνήσω επι του θέματος..

lykourgi
23/02/2016, 21:13
Υποθέτω πως αστειεύεσαι.

Hayate
23/02/2016, 21:48
Ηθικόν δίδαγμα;

Καλύτερα να αργήσεις στο ραντεβού κ να πας να βάλεις "σωστή" βενζίνη παρά να βάλεις απο τον αναξιόπιστο και να κλαίς το μηχανάκι...

DrEvil
23/02/2016, 21:50
Κατεληξε οτι ειναι βενζινη;
Αν ναι, δεν ριχνεις και μια απο που εβαλες, να μην την πατησει κανας αλλος χωριανος;

Hayate
23/02/2016, 21:53
Κατεληξε οτι ειναι βενζινη;
Αν ναι, δεν ριχνεις και μια απο που εβαλες, να μην την πατησει κανας αλλος χωριανος;

Ναι αυτό είπε ο μπίλυς,επίσης είπε p.m. όποιος θέλει μη τον κάνει βούκινο δημοσίως..

DrEvil
23/02/2016, 21:54
Ναι αυτό είπε ο μπίλυς,επίσης είπε p.m. όποιος θέλει μη τον κάνει βούκινο δημοσίως..
Εγω δεν προκειται να βαλω βενζινη εκει. Ποτε, ετσι κι αλλιως.
Αλλα γιατι να μην γινει βουκινο;
Παρεα με μια καταγγελια;
(μαλλον αντιστροφα)

Hayate
23/02/2016, 21:58
Εγω δεν προκειται να βαλω βενζινη εκει. Ποτε, ετσι κι αλλιως.
Αλλα γιατι να μην γινει βουκινο;
Παρεα με μια καταγγελια;
(μαλλον αντιστροφα)

Δε διαφωνώ.Απλά ο μπίλ αποφασίζει..λογικά για καταγγελία θα πάει απ'ότι βλέπω

Billymuse
23/02/2016, 21:59
Ας πούμε απλά την περιοχή, Σεπόλια και οτι είναι επώνυμο πρατήριο όχι Ανεξάρτητο.

Cpt_Slow
24/02/2016, 07:42
καλημερα, επειδη η δουλεια μου ειναι στο χωρο των καυσιμων, δεν ειναι ευκολο πλεον πχ στα 5κυβικα αμολυβδη να προσθεσεις αλλο ενα αγνωστου ποιοτητας και προελευσης να τα πουλησεις και αν δεν σε πιασουν επ αυτφωρω ολα καλα. Οχι ακατορθωτο αλλα ειναι πολυ δυσκολο να παρακαμψεις τα συστηματα Ε/Ε.

Τωρα φιλε billy το πιο πιθανο ειναι να φωνισες απο τον πατο καποιας δεξαμενης η οποια ειχε να αδειασει καιρο. Δεν φανταζεσται πως γινεται το καυσιμο κοντα στον πατο της δεξαμενης αν δεν κινειται, εχω δει αρκουδες να βγαινουν απο δεξαμενες.
Επισης πιθανο σεναριο ειναι προσφατα να αλλαξε περιεχομενο η δεξαμενη καυσιμου, ο πρατηριουχος να μην εκανε την διαδικασια οπως επρεπε και να πηρες ενα μιγμα αμολυβδης με οτι υπηρχε πριν. Ειδικα εαν η δεξαμενη προερχεται απο diesel πρεπει να γινει καθαρισμος αλλιως τα καταλοιπα λογω βιοdiesel δεν θελεις να τα δεις.

LogOutGoRide
24/02/2016, 09:50
Αυτό μου είχε πει και ιδιοκτήτης πρατηρίου πριν καιρό. Αν μπορείς μου είχε πει να γνωρίζεις το αν, πότε και πως καθαρίζει κάποιος τις δεξαμενές του, από εκεί να βάζεις.
Το ίδιο πάνω κάτω και κάποια άλλα μου είχε πει και για την σούπερ ντουπερ αμόλυβδη.

eko
01/03/2016, 10:09
Κλασικη περιπτωση νοθειας, νοθευουν την βενζινη με χημικα που αυξανουν τον ογκο της με αποτελεσμα να νομιζεις οτι εβαλες χ ποσοτητα βενζινης και μπορει να εχεις βαλει λιγοτερο απο το μισο.
Οι τυποι δεν νιωθουν τιποτα, το μονο που τους αξιζει ειναι η διαπομπευση

Dalt0n
15/09/2016, 00:47

Συστήματα Ε/Ε :a014:
Μ έχουν βάλει σε ντεπόζιτο 19λίτρων 21 λίτρα
Την έχω παθει απο δύο συγκεκριμένα πρατήρια 1-2 φορές στο καθένα να βάζω βενζίνη και όταν η μηχανή κάθεται για πολλές ώρες ακινητοποιημένη να ζορίζεται να πάρει μπροστά..βάζοντας 10-15 ευρώ απο κάποιο άλλο βενζινάδικο το πρόβλημα εξαφανίζεται