PDA

View Full Version : θεματακι με εκκινηση

corsar7
26/02/2016, 22:43
μαγκες καλησπερα.σημερα το εργαλειο(k8 650s asb)μου εκανε δυο φορες κατι νουμερακια στην εκκινηση.πρωτον δεν επαιρνε τρεμοππαιζαν τα λεντ του καντραν και εσβηνε τελειως το καντραν με που πατουσα την μιζα και οταν με το καλο πηρε ειχε χασει την ωρα...να τονισω οτι δεν μου το εκανε το πρωι που την πηρα αλλα το μεσημερι που γυρνουσα(δεν ξερω αν παιζει κανενα ρολο αυτο φυσικα).ειχε κανενα συνοδηγος παρομοια συμπτωματα?επισης εν κινηση και σε εκτη ταχυτητα κανει απο σημερα κλωτσιματακια σε κλεισιμο ανοιγμα γκαζιου(οδηγαω 10 χρονια και το κλωτσημα δεν φαινεται φυσιολογικο,δεν εχει να κανει με το πως ανοιγω η λεινω το γκαζι δηλαδη).οποιαδηποτε γνωμη δεκτη

DrEvil
26/02/2016, 22:50
μαγκες καλησπερα.σημερα το εργαλειο(k8 650s asb)μου εκανε δυο φορες κατι νουμερακια στην εκκινηση.πρωτον δεν επαιρνε τρεμοππαιζαν τα λεντ του καντραν και εσβηνε τελειως το καντραν με που πατουσα την μιζα και οταν με το καλο πηρε ειχε χασει την ωρα...να τονισω οτι δεν μου το εκανε το πρωι που την πηρα αλλα το μεσημερι που γυρνουσα(δεν ξερω αν παιζει κανενα ρολο αυτο φυσικα).ειχε κανενα συνοδηγος παρομοια συμπτωματα?επισης εν κινηση και σε εκτη ταχυτητα κανει απο σημερα κλωτσιματακια σε κλεισιμο ανοιγμα γκαζιου(οδηγαω 10 χρονια και το κλωτσημα δεν φαινεται φυσιολογικο,δεν εχει να κανει με το πως ανοιγω η λεινω το γκαζι δηλαδη).οποιαδηποτε γνωμη δεκτη

Ο ανορθωτης εχει αλλαχτει; (ανακληση το '11 μου φαινεται)

corsar7
26/02/2016, 22:54
δεν γνωριζω,την πηρα δευτερο χερι και δεν εχω τσεκαρει στο βιβλιο σερβις αν εχει αλλαχτει...ειναι μια πιθανοτητα να μου πεθαινει την μπαταρια ο ανορθωτης(να μην την φορτιζει)?

DrEvil
26/02/2016, 22:57
Η να τη τιναζει τα πεταλα με πολλα ρευματα.

Πηνια, δεν εχω ακουσει κατι, ποτε και πουθενα.
Οποτε ανορθωης η απλα πεθαμενη μπαταρια.

corsar7
26/02/2016, 23:00
στα ποσα βολτ η μπαταρια θεωρειται πεθαμενη?κατω απο 12,4?

DrEvil
26/02/2016, 23:04
Ναι, αλλα υπαρχουν γνωριζοντες καλυτερα απο εμενα εδω μεσα.
Οποτε να περιμενουμε αυτους καλλια.

corsar7
26/02/2016, 23:08
να σαι καλα ,περιμενω και αλλους ληστες που ισως να ειχαν το ιδιο θεματακι

peter86
26/02/2016, 23:56
να σαι καλα ,περιμενω και αλλους ληστες που ισως να ειχαν το ιδιο θεματακι

Τσέκαρε ωποσδηποτε αρχικά αν έχει γίνει η ανάκληση του ανορθωτή.
Περίεργα συμπτώματα δεν νομίζω να έχει εμφανιστεί σε κάποιον άλλο κάτι τέτοιο....
Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να σου έχει κάψει Στοιχείο η μπαταρία και για αυτό αυτά τα κουλά....
Τωρα όσον αφορά τα σκορτσαρισματα με 6η μήπως απλά θέλει λιγο τέντωμα η αλυσίδα σου;
Για κάνε και εκει ενα τσεκ.

noodles
27/02/2016, 12:09
μπορει να ειναι ο ανορθωτης (υπαρχει ανακληση οπως γραψανε ποιο πανω) η να ειναι στα τελευταια της η μπαταρια. νομιζω πρεπει να βγαζει 14.5volt στις 5κ στροφες (δες το μανουαλ για πιο σιγουρα).

duke200
27/02/2016, 17:38
πρωτος ελεγχος, παντα με πολύμετρο κατ' ευθειαν στους πολλους της μπαταρίας, ενώ δουλευει.

ρελαντι πρέπει να βγαζει τουλαχιστον 13V, σε περισσόtερες στροφές τουλάχιστον 14-14.5.

Αν είναι κατω απο τις σωστές τιμες, και αφού ψαξεις καλά όλες τις ασφαλειες και είναι οκ, τοτε το κοιτάς περεταιρω για ανορθωτές, πηνία, βραχυκυκλώματα σε ρελέδες, κλπ.

corsar7
29/02/2016, 13:55
λοιπον,εκανα τις μετρησεις μου.σβηστη η μηχανη 11,8 βολτ(εκει μαλλον ειναι το θεμα)στο ρελαντι οοοοταν πηρε 14,κατι δεν θυμαμαι ακριβως.αρα φαινεται οτι ο ανορθωτης δουλευει.περιμενω και απαντηση απο την μαμα suzuki να μου πει αν το δικο μου ηταν μεσα στα μοντελα που εκανε ανακληση.μπαταριουλα λογικα λοιπον

peter86
29/02/2016, 14:26
Όταν πήρε είπες οτι είναι στο 14.
Ρελαντί εννοείς έτσι;;;
Αν είναι στο ρελαντί αυτή η τιμή είναι μια χαρά.Δες τι αναφέρει ο φίλος στα απο πανω post.
Το θέμα με το σκορτσαρισμα το κοίταξες;;;έκανες έλεγχο στο τέντωμα της αλυσίδας;;

corsar7
29/02/2016, 20:22
ναι στο ρελαντι με το που πηρε κρυο μετρησα 14.οσο γοα την αλυσιδα και το σκορταρισμα σημερα πηγαμε παρεα μηχανακια σουνιο και γυρισαμε απο λαυριο αττ οδο δηλ ολο 6η.δεν μου το εκανε ουτε μια φορα.τι να πω...μπαταριουλα γιασα η να κοιταξω και καμια αλλη??

tzimidis
29/02/2016, 22:12
ναι στο ρελαντι με το που πηρε κρυο μετρησα 14.οσο γοα την αλυσιδα και το σκορταρισμα σημερα πηγαμε παρεα μηχανακια σουνιο και γυρισαμε απο λαυριο αττ οδο δηλ ολο 6η.δεν μου το εκανε ουτε μια φορα.τι να πω...μπαταριουλα γιασα η να κοιταξω και καμια αλλη??

Gia paromoio symptoma se freewind, allaksa 3 mpataries se 1,5 xrono. Diafores markes, alla kinezies 100%
agorasmenes apo diaforetika magazia, kai tsekarismenes se diadoretika mastoria.
Diagnosi se oles - anorthotes pinia ok, mpataria klasmeno stoixeio.
proxtes ebala Yuasa ytx12bs made in taiwan ,50€. I nekropsia tha deiksei

corsar7
01/03/2016, 18:52
εβαλα σημερα την yuasa που ειναι για τα μοντελα μας.40 ευρω και δωρεαν διαγνωση /μετρηση ανορθωτη και διαροων ηλεκτρικων γενικα.ακομα περιμενω απαντηση απο μια suzuki κοντα στην περιοχη μου για το θεμα του ανορθωτη.θα κανω ενα τηλ και στον σφακιανακη αυριο να μου απαντησουν.εννοειται οτι με την νεα μπαταρια δουλευουν ολα ρολοι.

peter86
01/03/2016, 21:18
λογικα εκεί ήταν το θέμα σου...
Ελπίζω να βρήκες άκρη :beer:

corsar7
01/03/2016, 21:46
λογικα ναι και τους ευχαριστω ολους για τις απαντησεις/συμβουλες τους