PDA

View Full Version : Το Υπέρτατο Ον

Σελίδες : 1 [2] 3

OldMan
02/03/2016, 16:46
passé, αλλά........ 42

Επί Ζάφοντ Μπίμπλιμπροξ, ορθον...

duke200
02/03/2016, 18:24
οπως είπαν και άλλα μέλη, απο άποψη κβαντικης φυσικής υπάρχει η πιθανότητα υπαρξης υπέρτατου όντος και υπαρξης ζωής μετά θάνατον σε άλλες διαστάσεις. Οποτε όσοι στηρίζεστε στην μη ύπαρξη ("μια ζωή την έχουμε, ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας"), κρατήστε και μια πισινή...

zopas
02/03/2016, 18:50
Το υπερτατον ον;; Ελληνας...χε,χε,χε..

https://www.youtube.com/watch?v=P0FyPjvtGnI

Shinji Ikari
02/03/2016, 19:09
απο άποψη κβαντικης φυσικής υπάρχει η πιθανότητα υπαρξης υπέρτατου όντος και υπαρξης ζωής μετά θάνατον σε άλλες διαστάσεις

Περίεργο, εγώ νόμιζα ότι η κβαντομηχανική είναι το αγκάθι στο πλευρό του θεού.

BLiTzER
02/03/2016, 19:26
Δεν είναι γιατί κι αυτή ο θεός τη δημιούργησε.

zopas
02/03/2016, 19:27
Επομενη ζωη μπορει να υπαρχει αλλα οχι υπερτατον ον...γιατι αν καποιος μας δημιουργησε ποιος δημιουργησε αυτον..γιατι αν τον δημιουργησε αλλος τοτε δεν ειναι ο καποιος το υπερτατο αλλα ο αλλος..και τον αλλον τοτε ποιος τον δημιουργησε;; και παει λεγοντας...

Η κβαντομηχανικη απλα επιβεβαιωνει πειραματικα αυτο που εχει γραφει εδω και αιωνες σε ανατολικες φιλοσοφιες: Μορφη ειναι κενοτητα..κενοτητα ειναι μορφη...μορφη και κενοτητα αδιαχωριστες...απο το χωρο αναδυεται το φαινομενο χωρις καμια παρεμβαση και με το ιδιο τροπο αναλυεται...

κοινως αν θελουμε να του βαλουμε ταμπελα ελληνικη: τα παντα ρει...ολα ρεουν και αλλαζουν αεναα, συνεχεια αλλα κατι το σταθερο που να ονομαζεται υπερτατο δεν προκειται κανενας να το βρει πουθενα.....

Nikol1979
02/03/2016, 20:25
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ειδικά αν μιλάμε για ανατολικες φιλοσοφίες...το υπέρτατο βρίσκεται μέσα μας και είμαστε όλοι υπέρτατα όντα, με την τελειότητα να βρίσκεται μέσα μας και απλα να περιμένει να την ανακαλύψουμε (μέσα από τον κύκλο των αλλεπαλληλων ζωων, αλλά μην το πάω πολύ μακρυα) ☺
Για τα ντοκιμαντέρ θα γράψω μόλις πάω σπίτι...

SHOOTER045
02/03/2016, 20:49
Μισο να γκουγκλαρω

Σαηεντολογοι λέει
Τέκτονες λέει
Στις τοπ αναζητήσεις

thunder ace
02/03/2016, 21:01
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ειδικά αν μιλάμε για ανατολικες φιλοσοφίες...το υπέρτατο βρίσκεται μέσα μας και είμαστε όλοι υπέρτατα όντα, με την τελειότητα να βρίσκεται μέσα μας και απλα να περιμένει να την ανακαλύψουμε (μέσα από τον κύκλο των αλλεπαλληλων ζωων, αλλά μην το πάω πολύ μακρυα) ☺
Για τα ντοκιμαντέρ θα γράψω μόλις πάω σπίτι...
Μολις εγραψες τα πιστευω μου.

7Tolis
02/03/2016, 21:22
Μιας και είμαστε σε αυτή την κατηγορία θεμάτων..

Εγώ στη προηγούμενη ζωή πάντως πρέπει να ήμουν καναπές ή σουβλατζής.

thunder ace
02/03/2016, 21:25
εγω ειμουν φριτεζα......και τωρα τιμωριεμαι να βλεπω τα λαδια του thunderace να καιγονται.

Lioulios
02/03/2016, 21:44
Δεν θέλω μαλακίες.

Σας ακούω.

Αν υπάρχει υπέρτατο Ον , τότε γαμιέται .Αν δεν υπάρχει ,τότε ...Μαλακία .

el_hymador
02/03/2016, 22:40
Πάντως είμαστε τόσο ψωνάρες που πιστεύουμε ότι μόνο ένα υπέρτατο ον θα μπορούσε να μας έχει δημιουργήσει... η περίπτωση να είναι κάνα άμπαλο γίδι που τα γ@μησε στην διαδικασία της δημιουργίας δεν παίζει ε;

teogtp
02/03/2016, 23:02
Πάντως είμαστε τόσο ψωνάρες που πιστεύουμε ότι μόνο ένα υπέρτατο ον θα μπορούσε να μας έχει δημιουργήσει... η περίπτωση να είναι κάνα άμπαλο γίδι που τα γ@μησε στην διαδικασία της δημιουργίας δεν παίζει ε;

Τοτε θα μιλαμε για τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ Μ@ΛΑΚΑ..........

MG-KTiNoS
02/03/2016, 23:09
αα κάπου το είχε πάρει το μάτι αυτό....

Ο Θεός ως σάκος του μποξ!!!!
:lol:

(ή απλά ένα γίδι τα κανε όλα...)

Nikol1979
03/03/2016, 00:09
https://www.youtube.com/watch?v=NyK5SG9rwWI

Το βρηκα παρα πολυ καλο.

Bowleno
03/03/2016, 00:48
Τελικά μάλλον για υπέρτατες ψωνάρες μας κόβω.....

DrBig
03/03/2016, 08:52
Αν υπάρχει, δεν είναι υπέρτατο.

Γιατί, υπάρχω = υπό + άρχω. Υπό => Όχι υπέρτατο.

Άρχω υπό του Λόγου, λόγω του Λόγου. «Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος. 2 Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. 3 πάντα δι' αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ό γέγονεν.»

Το έψαξα λίγο παραπάνω.

Τελικά το πιθανότερο είναι το υπάρχω να σημαίνει ξεκινώ από κάτω, αναδυομαι, εξισταμαι, exist.
Άρα το υπέρτατο ον μπορεί τελικά να υπάρχει!!!
Γλιτωσαμε....

kostas777
03/03/2016, 11:05
Το έψαξα λίγο παραπάνω.

Τελικά το πιθανότερο είναι το υπάρχω να σημαίνει ξεκινώ από κάτω, αναδυομαι, εξισταμαι, exist.
Άρα το υπέρτατο ον μπορεί τελικά να υπάρχει!!!
Γλιτωσαμε....

Δηλαδή εμείς είμαστε το υπέρτατο ον! :a09:

Panos76
03/03/2016, 11:18
Δηλαδή εμείς είμαστε το υπέρτατο ον! :a09:

Δεν είμαστε, αλλά αυτός (πρέπει να) είναι ο στόχος.

kostas777
03/03/2016, 11:26

Άρα δηλαδή δεν υπάρχει. Φτου γμτ, πάλι από την αρχή!

DrBig
03/03/2016, 11:29

Νομίζω ο στόχος είναι το φως (όπως κι αν το αντιλαμβανεται ο καθένας), είτε το θέλουμε, ειτε όχι.

thunder ace
03/03/2016, 11:37
Νομίζω ο στόχος είναι το φως (όπως κι αν το αντιλαμβανεται ο καθένας), είτε το θέλουμε, ειτε όχι.

γιατι νομιζεις μας γα..ει η ΔΕΗ;

Panos76
03/03/2016, 11:57

Ίσως και να λέμε το ίδιο πράγμα.

Ωστόσο όσο ο άνθρωπος σφετερίζεται την ενέργεια του δίπλα του και όσο θα αίρουμε τον πόνο, ο δρόμος δείχνει μακρύς και δύσκολος.

Specialized
03/03/2016, 15:27
Ωραίο θέμα. Να καταθέσω κι εγώ μια σκέψη στο αρχικό ποστ. Το αρχικό ερώτημα είναι ίδιο με το "αν μπορεί ο Θεός να δημιουργήσει μια πέτρα που δεν μπορεί να σηκώσει". Είναι καθαρά ανθρώπινη σκέψη. Ο Θεός (για μένα) ή το υπέρτατο ον (για άλλους), δεν μπορεί να σκέφτεται βλακωδώς. Δεν μπορεί να βαριέται ή να κάνει ενέργειες αυτοκαταστροφικές. Άρα αυτά δεν είναι ερωτήματα που απασχολούν ένα τέλειο ον. Είναι σκέψεις ανθρώπινες, λάθος ή ατελείς.

Το δεύτερο που ήθελα να καταθέσω είναι ότι πλέον ζούμε στην εποχή του επιστημονικού φονταμενταλισμού. Καλό είναι να ψάξετε αν και πόσο αυτά που μας προτείνουν οι επιστήμονες είναι ορθά και κατά πόσο εξηγούν ικανοποιητικά τον κόσμο που ζούμε. Προσωπικά έχω επιστημονικό υπόβαθρο και εδώ και 2+ χρόνια προσπαθώ να μπω στο βάθος κάποιων επιστημονικών "επιτευγμάτων". Το αποτέλεσμα είναι (κατά την άποψη μου) ότι ακόμη είμαστε στο σκοτάδι. Μπορεί να είμαστε καλοί σε τεχνολογία που αφορά την καθημερινή μας ζωή αλλά σε βασικά θέματα είμαστε πολύ πίσω. Σας προτείνω να διαβάσετε και να κρίνετε αυστηρώς επιστημονικά θέματα όπως: Δαρβινισμός, θεωρία Big Bang, μαύρες τρύπες, ηλιακό σύστημα και άλλα. Θα εκπλαγείτε. Ένα ωραίο site είναι το εξής: http://in6days.tripod.com/index.html Μπορείτε να δείτε εκεί την επιστημονική απόγνωση και τρελές ιδέες διάσημων επιστημόνων. Στον επιστημονικό χώρο, όπως και σε άλλους χώρους, παίζει πολύ η άκριτη αντιγραφή. Επιστήμονες υποθέτουν (ενίοτε τρελά πράγματα), παπαγαλίζουν και πάνε εκεί που πάνε τα χρήματα (=ερευνητικά προγράμματα) ενώ η επιστήμη είναι ακριβώς το αντίθετο αυτών.

dimmie_72
03/03/2016, 15:50
παπαγαλίζουν και πάνε εκεί που πάνε τα χρήματα (=ερευνητικά προγράμματα) ενώ η επιστήμη είναι ακριβώς το αντίθετο αυτών.

ρε λες απ αυτά να απηύδησαν και οι Αρχαίοι
(πούταν και πολύ μπροστά)...

με κάτι Ιπποκράτηδες και Πυθαγόρες
και εφηύραν τις θρησκείες; :cool:

el_hymador
03/03/2016, 16:04
Έστω το υπέρτατο ον που έχει δημιουργήσει τα πάντα.... αν το προσεγγίσουμε με βάση την ανθρώπινη σκέψη, έκατσε λοιπόν και έφτιαξε ένα είδος που βασανίζεται ασύστολα από το γ@μημένο το μυαλό του, πονάει, κρυώνει, πεινάει, βλέπει παιδάκια να λιώνουν από καρκίνο και άλλα τέτοια ωραία... τι είδους αρχίδι και παλιοπουσταράς είναι αυτός; Τι σαδιστικό καθίκι;

BLiTzER
03/03/2016, 16:06
Είσαι πολύ λίγος για να κατανοήσεις.

dimmie_72
03/03/2016, 16:09
Έστω το υπέρτατο ον που έχει δημιουργήσει τα πάντα.... αν το προσεγγίσουμε με βάση την ανθρώπινη σκέψη, έκατσε λοιπόν και έφτιαξε ένα είδος που βασανίζεται ασύστολα από το γ@μημένο το μυαλό του, πονάει, κρυώνει, πεινάει, βλέπει παιδάκια να λιώνουν από καρκίνο και άλλα τέτοια ωραία... τι είδους αρχίδι και παλιοπουσταράς είναι αυτός; Τι σαδιστικό καθίκι;

αμ ότι βολεύει και μια χαρά κάτι Παπαδήμους,
αυτό που το πας;

granazi
03/03/2016, 16:21
Και ερωτω εγω τωρα, ποιος μου λεει οτι καποτε ο ανθρωπος μπορουσε να αξιοποιησει το 90% ας πουμε του μυαλου του, ενω σημερα ποσο? μπορει τελικα να φταιει το λιγο μυαλο μας.

BLiTzER
03/03/2016, 16:23
Και ερωτω εγω τωρα, ποιος μου λεει οτι καποτε ο ανθρωπος μπορουσε να αξιοποιησει το 90% ας πουμε του μυαλου του, ενω σημερα ποσο?

Το 100%.

granazi
03/03/2016, 16:25
Το 100%.

πολυ αισιοδοξο σε βρισκω

nikos_abel
03/03/2016, 17:57

Το φως εξάλλου ειναι τα πάντα, ο ορισμός, ο λόγος, η αιτία και το αιτιατό, η απαρχή και το τέλος των πάντων. Ο χωροχρόνος ο ίδιος εχει νόημα επειδή υπάρχει το φως. Ορατό και αόρατο.
Χωρίς το φως, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, δεν εχει νόημα απολύτως τίποτα.

Ο λόγος από την άλλη, ειναι η προσπάθεια ερμηνείας και αλληλεπικοινωνίας της ύπαρξης του χωροχρόνου.

Το "στην αρχή ήταν ο λόγος" μου φαίνεται σαν την πρώτη σπίθα self awareness. Και ισως συμπίπτει με την αρχή του χωροχρόνου.

Λέω τωρα......

zopas
03/03/2016, 18:09

ακριβως ετσι,,,που σημαινει οτι απαντησες στον εαυτο σου...ον υπερτατο δεν υπαρχει..μονο φως υπαρχει...

Nikol1979
03/03/2016, 18:38

Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτημα, το μεγαλυτερο ερωτημα ολων. Το πως εξηγει η καθε πιστη τον πονο που υπαρχει γυρω μας- την πεινα στις υποαναπτυκτες χωρες, τους πολεμους με τα τοσα αθωα θυματα, τις φυσικες υπερκαταστροφες που σπερνουν το θανατο.

Η αθεια/αγνωστικισμος δεν ξερω τι εξηγηση δινει για αυτο.
Καποτε εψαξα να δω ο Ορθοδοξος χριστιανισμος τι εξηγηση δινει για αυτο και ηταν η εξης (με εναν παπα ειχα κουβεντιασει). Ο Θεος ως πατερας του ανθρωπου τον επλασε και τον αφηνει να εχει την ευθυνη των πραξεων του, με τον ιδιο τροπο που ενας οποιοσδηποτε πατερας αν βλεπει το παιδι του να κανει ποδηλατο και να πεφτει, δεν θα του παρει το ποδηλατο, αλλα θα το αφηνει να πεφτει μεχρι να μαθει μονο του. Εμενα αυτο δεν με ικανοποιησε ως απαντηση/εξηγηση.

Η μονη εξηγηση που με ικανοποιησε ηταν αυτη που δινουν οι ανατολικες θρησκειες και δη ο βουδισμος και ειναι και η μονη με την οποια μπορω να κοιμηθω τα βραδια. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι σκοπος μου δεν ειναι να προσυλιτισω κανεναν, αλλα οποιος θελει να μαθει καλο ειναι νομιζω πρωτα να ψαξει καλα, να διαβασει και να μιλησει με οποιον χρειαζεται για ολες τις διαφορετικες κοσμο- και θεοθεωριες και μετα να αποφασισει.

Επισης χυμαδορη σου εχω πολυ μεγαλη εκτιμηση και θαυμαζω ιδιατερα το χιουμορ και τη φαντασια σου, ομως μη λετε πραγματα του στυλ "καθικι" και "παλιοπουσταρας" η καποιος ειπε νωριτερα "μαλακας" για το Θεο. Ειναι καποιοι εδω μεσα οι οποιοι πιστευουν και σιγουρα μπορουμε να βρουμε τον τροπο να εκφραζουμε τις αποψεις μας ολοι χωρις να προσβαλλουμε τις ιδεες κανενος....

Γνωμη μου.:)

Specialized
03/03/2016, 19:05

O άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει και αυτεξούσιος. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Αν βοηθούσαμε στο ελάχιστο, η πείνα, η δίψα, το κρύο θα είχαν εξαφανιστεί. Τα υπόλοιπα (πχ ο καρκίνος) έχουν άλλη εξήγηση, ανάλογα με την πίστη κάποιου.

Αν πάλι δεν πιστεύει κάποιος σε κάποιο δημιουργό, μπορεί να πιστεύει στην δημιουργία εκ του μηδενός και στην ύλη που δημιουργεί αυτόματα ζωή (παντελώς αστήρικτο επιστημονικά). Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να παραπονιέται, είναι αστρική σκόνη (στο μυαλό του) και κάπου εκεί θα καταλήξει. Κάποτε ρώτησα έναν άθεο, πολύ μεγάλης ηλικίας, τι είναι αυτό που τον τρομάζει (γιατί έτσι μου εκμυστηρεύτηκε) και απάντησε : "η ανυπαρξία".

BLiTzER
03/03/2016, 19:10
με τον ιδιο τροπο που ενας οποιοσδηποτε πατερας αν βλεπει το παιδι του να κανει ποδηλατο και να πεφτει, δεν θα του παρει το ποδηλατο, αλλα θα το αφηνει να πεφτει μεχρι να μαθει μονο του.

Ή μπορείς να του δείξεις πώς γίνεται. Αλλιώς δεν είσαι και πολύ καλός πατέρας.

el_hymador
03/03/2016, 19:18
O άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει και αυτεξούσιος. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Αν βοηθούσαμε στο ελάχιστο, η πείνα, η δίψα, το κρύο θα είχαν εξαφανιστεί. Τα υπόλοιπα (πχ ο καρκίνος) έχουν άλλη εξήγηση, ανάλογα με την πίστη κάποιου.

Αν πάλι δεν πιστεύει κάποιος σε κάποιο δημιουργό, μπορεί να πιστεύει στην δημιουργία εκ του μηδενός και στην ύλη που δημιουργεί αυτόματα ζωή (παντελώς αστήρικτο επιστημονικά). Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να παραπονιέται, είναι αστρική σκόνη (στο μυαλό του) και κάπου εκεί θα καταλήξει. Κάποτε ρώτησα έναν άθεο, πολύ μεγάλης ηλικίας, τι είναι αυτό που τον τρομάζει (γιατί έτσι μου εκμυστηρεύτηκε) και απάντησε : "η ανυπαρξία".

Καλά ναι, το να πηγαίνεις σε μια πτέρυγα με νεοπλασματικές ασθένειες και να είναι τίγκα στα παιδάκια, είναι επουράνιο σχέδιο και αποτέλεσμα ενός δημιουργού...

Όταν η ανθρωπότητα ξεπεράσει το στάδιο του θηλασμού και απογαλακτιστεί, ίσως να καταφέρει να κάνει κάτι. Θέλει τρελά @@δια να είσαι μετέωρος και χωρίς κανένας στοργικό πατερούλη που φροντίζει για σένα.. όταν λέω πατερούής δεν αναφέρομαι μόνο στον θεό αλλά σε οποιοδήποτε δεκανίκι αρπάει ο άνθρωπος για να στηριχτεί, τρέμοντας στην ιδέα ότι η ύπαρξη του δεν έχει καμία απολύτως σημασία και τείνει στο μηδέν.

Αυτό που φοβήθηκε ο άθεος μεγάλης ηλικίας που αναφέρεις στο μήνυμα σου, είναι και το κλειδί, η ανυπαρξία.

amyroukai
03/03/2016, 19:21
Ή μπορείς να του δείξεις πώς γίνεται. Αλλιώς δεν είσαι και πολύ καλός πατέρας.

Μα, άφησε τα δώδεκα ευαγγέλια και τις 10 εντολές. Τι παραπάνω θέλεις;

nikos_abel
03/03/2016, 19:25
μπορεί να πιστεύει στην δημιουργία εκ του μηδενός και στην ύλη που δημιουργεί αυτόματα ζωή (παντελώς αστήρικτο επιστημονικά)

Καθόλου αστήρικτο επιστημονικά η δημιουργία έκ του μηδενος. Ακόμα και στο "κενό" του διαστήματος, σωματίδια και αντισωματιδια ξεπηδούν από την ανυπαρξία και αλληλοεξουδετερώνονται. Μάλιστα, μια παρατήρηση λέει ότι όταν αυτό συμβαίνει πολύ κοντά στον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, ενώ το ένα σωματίδιο βουτά στην ανυπαρξία (;) ενώ το άλλο παραμένει στον "δικό" μας κόσμο.

Όσο για την αυτόματη δημιουργία της ζωής, το να περιμένεις του την εξήγηση της ύπαρξης της από έναν εξωτερικό παράγοντα, σημαίνει ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει την "ποσότητα" του χρόνου που υπάρχει.

nikos_abel
03/03/2016, 19:31
Το να φοβάσαι την ανυπαρξία ειναι εντελώς ανούσιο.

Όταν δεν υπάρχεις, απλα δεν υπάρχεις.

Ο θρήσκος φοβάται περισσότερο την αιώνια τιμωρία.

Nikol1979
03/03/2016, 19:47
Όσο για την αυτόματη δημιουργία της ζωής, το να περιμένεις του την εξήγηση της ύπαρξης της από έναν εξωτερικό παράγοντα, σημαίνει ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει την "ποσότητα" του χρόνου που υπάρχει.

Ωχουυυυ....δεν υπαρχει χρονος λεμε..!

Σπαμ.
Επισης ξερετε τι αλλο τρομερο προσπαθουσε να αποδειξει ο Αινσταιν στη Γενικη Θεωρια της Σχετικοτητας? Οτι δεν υπαρχει βαρυτικη ελξη..αλλα οτι η Ηλιος εχει παραμορφωσει τπ Χωρο γυρω απο τη Γη και αυτη η παραμορφωση ειναι που ΣΠΡΩΧΝΕΙ τη γη να κινειται γυρω απο τον Ηλιο, ομοιως και εμεις σε σχεση με τη Γη, δεν μας τραβαει η βαρυτητα, αλλα μας σπρωχνει ο παραμορφωμενος χωρος...δεν ξερω τι εγινε με αυτη τη θεωρια δεν τελειωσα ακομα το ντοκυμανταιρ να δω την καταληξη της...

el_hymador
03/03/2016, 20:21
Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτημα, το μεγαλυτερο ερωτημα ολων. Το πως εξηγει η καθε πιστη τον πονο που υπαρχει γυρω μας- την πεινα στις υποαναπτυκτες χωρες, τους πολεμους με τα τοσα αθωα θυματα, τις φυσικες υπερκαταστροφες που σπερνουν το θανατο.

Η αθεια/αγνωστικισμος δεν ξερω τι εξηγηση δινει για αυτο.
Καποτε εψαξα να δω ο Ορθοδοξος χριστιανισμος τι εξηγηση δινει για αυτο και ηταν η εξης (με εναν παπα ειχα κουβεντιασει). Ο Θεος ως πατερας του ανθρωπου τον επλασε και τον αφηνει να εχει την ευθυνη των πραξεων του, με τον ιδιο τροπο που ενας οποιοσδηποτε πατερας αν βλεπει το παιδι του να κανει ποδηλατο και να πεφτει, δεν θα του παρει το ποδηλατο, αλλα θα το αφηνει να πεφτει μεχρι να μαθει μονο του. Εμενα αυτο δεν με ικανοποιησε ως απαντηση/εξηγηση.

Η μονη εξηγηση που με ικανοποιησε ηταν αυτη που δινουν οι ανατολικες θρησκειες και δη ο βουδισμος και ειναι και η μονη με την οποια μπορω να κοιμηθω τα βραδια. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι σκοπος μου δεν ειναι να προσυλιτισω κανεναν, αλλα οποιος θελει να μαθει καλο ειναι νομιζω πρωτα να ψαξει καλα, να διαβασει και να μιλησει με οποιον χρειαζεται για ολες τις διαφορετικες κοσμο- και θεοθεωριες και μετα να αποφασισει.

Επισης χυμαδορη σου εχω πολυ μεγαλη εκτιμηση και θαυμαζω ιδιατερα το χιουμορ και τη φαντασια σου, ομως μη λετε πραγματα του στυλ "καθικι" και "παλιοπουσταρας" η καποιος ειπε νωριτερα "μαλακας" για το Θεο. Ειναι καποιοι εδω μεσα οι οποιοι πιστευουν και σιγουρα μπορουμε να βρουμε τον τροπο να εκφραζουμε τις αποψεις μας ολοι χωρις να προσβαλλουμε τις ιδεες κανενος....

Γνωμη μου.:)

Η συζήτηση είναι οντολογική / φιλοσοφική και έχει αναρτηθεί στην ενότητα ανέκδοτα - humor, ως εκ τούτων δεν αφορά συγκεκριμένη θρησκεία και δεν έχει καν θρησκευτικό υπόβαθρο.

daz
03/03/2016, 20:33
το άλλο παραμένει στον "δικό" μας κόσμο.

Ακτινοβολία χοκινς. :beer:

Πολύ σωστά, δεν υπάρχει null εκεί έξω!

daz
03/03/2016, 20:48
...δεν ξερω τι εγινε με αυτη τη θεωρια δεν τελειωσα ακομα το ντοκυμανταιρ να δω την καταληξη της...

Την πάντρεψε ο χοκινς με την κβαντομηχανική και περιμένουμε τα αποτελέσματα του cern.

daz
03/03/2016, 20:49
...το υπέρτατο βρίσκεται μέσα μας και είμαστε όλοι υπέρτατα όντα, με την τελειότητα να βρίσκεται μέσα μας και απλα να περιμένει να την ανακαλύψουμε

Κάποιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε πει..

Αν το βόδι μπορούσε να ζωγραφίσει, ο θεός του θα έμοιαζε με βόδι!

BLiTzER
03/03/2016, 20:52
Εκτός αν εννοείτε κάποιον άλλον, είναι Hawking. ΧΩΚΙΝΓΚ.

el_hymador
03/03/2016, 20:53
https://www.youtube.com/watch?v=JmnYqKl1LzE

thunder ace
03/03/2016, 21:00
Αμα ειναι να περιμενω τις επιστημονικες απαντησεις ..φεξε μου.Οχι οτι δεν θα ειναι σωστες,αλλα αφου μπορουμε να βρουμε τις αληθειες μονοι μας,γιατι να κρεμομαστε ντε και καλα απο την επιστημη;Θελετε και ενα παραδειγμα; καποτε πριν οχι και πολλα χρονια,καποιοι μυστηριοι τυποι ελεγαν οτι το σωμα περιβαλεται απο ενα φωτινο πεπλο(αυρα)Το τι γελιο επεφτε και κραξιμο δεν λεγετε.Ελα μου ομως που οι επιστημονες κατασκευασαν την φωτογραφικη μηχανη kirlian και ειδαν αυτο που ολοι κοροιδευαν.Τελος στο θεμα απο εμενα.

Nikol1979
03/03/2016, 21:10
Κάποιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε πει..

Αν το βόδι μπορούσε να ζωγραφίσει, ο θεός του θα έμοιαζε με βόδι!

Βοδι εισαι και φαινεσαι, και τωρα συνδυαζεις ψαρικο με κρεας.

Την πάντρεψε ο χοκινς με την κβαντομηχανική και περιμένουμε τα αποτελέσματα του cern.

και δεν τα γραφουνε ετσι αυτα, βαζουν πρωτα ενα "SPOILER ALERT".

(σου εχω αδυναμια, γι αυτο σε πειραζω, το ξερεις)

nikos_abel
03/03/2016, 21:11
Εκτός αν εννοείτε κάποιον άλλον, είναι Hawking. ΧΩΚΙΝΓΚ.

Χαίσαι μασ
:tooth:

nikos_abel
03/03/2016, 21:12
ψαρικο με κρεας

Το γνωστό ψαρονέφρι

daz
03/03/2016, 21:37
Αμα ειναι να περιμενω τις επιστημονικες απαντησεις ..φεξε μου.Οχι οτι δεν θα ειναι σωστες,αλλα αφου μπορουμε να βρουμε τις αληθειες μονοι μας,γιατι να κρεμομαστε ντε και καλα απο την επιστημη;Θελετε και ενα παραδειγμα; καποτε πριν οχι και πολλα χρονια,καποιοι μυστηριοι τυποι ελεγαν οτι το σωμα περιβαλεται απο ενα φωτινο πεπλο(αυρα)Το τι γελιο επεφτε και κραξιμο δεν λεγετε.Ελα μου ομως που οι επιστημονες κατασκευασαν την φωτογραφικη μηχανη kirlian και ειδαν αυτο που ολοι κοροιδευαν.Τελος στο θεμα απο εμενα.

Οι ζωντανοί οργανισμοί... έχουν υγρασία. Όταν ο ηλεκτρισμός διέρχεται από το
ζωντανό αντικείμενο, παράγει μια περιοχή ιονισμένου αερίου γύρω του, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει υγρασία πάνω του. Αυτή η υγρασία μεταφέρεται από το αντικείμενο στην περιοχή γαλακτώματος της φωτογραφικής πλάκας και προκαλεί μια αλλαγή της κατανομής του ηλεκτρικού της φορτίου. Αν το αντικείμενο φωτογραφηθεί στο κενό, όπου δεν υπάρχει ιονισμένο αέριο, δεν εμφανίζεται καμία φωτογραφία Κίρλιαν. Αν η φωτογραφία Κίρλιαν οφειλόταν σε ένα θεμελιώδες παραφυσικό πεδίο ζωτικής ενέργειας, δεν θα έπρεπε να εξαφανίζεται σε ένα απλό κενό (Hines 2003).

http://skepdic.gr/Entries/Kapa/kirlian.htm

Specialized
03/03/2016, 21:50
Καλά ναι, το να πηγαίνεις σε μια πτέρυγα με νεοπλασματικές ασθένειες και να είναι τίγκα στα παιδάκια, είναι επουράνιο σχέδιο και αποτέλεσμα ενός δημιουργού...

Όταν η ανθρωπότητα ξεπεράσει το στάδιο του θηλασμού και απογαλακτιστεί, ίσως να καταφέρει να κάνει κάτι. Θέλει τρελά @@δια να είσαι μετέωρος και χωρίς κανένας στοργικό πατερούλη που φροντίζει για σένα.. όταν λέω πατερούής δεν αναφέρομαι μόνο στον θεό αλλά σε οποιοδήποτε δεκανίκι αρπάει ο άνθρωπος για να στηριχτεί, τρέμοντας στην ιδέα ότι η ύπαρξη του δεν έχει καμία απολύτως σημασία και τείνει στο μηδέν.

Αυτό που φοβήθηκε ο άθεος μεγάλης ηλικίας που αναφέρεις στο μήνυμα σου, είναι και το κλειδί, η ανυπαρξία.

Σύμφωνα με την ψευδο-επιστήμη, τα παιδάκια με νεοπλασματικές ασθένειες έχουν μεταλλάξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα "καλύτερο" άνθρωπο. Νεοδαρβινισμός λέγεται και είναι η επικρατούσα επιστημονική άποψη. Στην "πορεία" κάποιοι πεθαίνουν με πόνο. Εσύ τι πιστεύεις; Υπάρχει θεός-δημιουργός ή η ύλη "αυτοοργανώνεται"; Στην πρώτη περίπτωση, θεωρείς τον δημιουργό κακό και αναλογίσου αν μπορείς να τα βάλεις μαζί του ή να συμφιλιωθείς ή να καταλάβεις γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει. Στη δεύτερη, δεν έχεις να παραπονιέσαι για τίποτα και να αναμένεις την ανυπαρξία.

Η ανθρωπότητα μπήκε σε ένα καλύτερο δρόμο γιατί εμφανίστηκαν κάποιες θρησκείες κι έβαλαν κάποιες γενικά καλές αρχές. Διαφορετικά θα τρώγαμε ο ένας τον άλλο.

Nikol1979
03/03/2016, 21:56
Οι ζωντανοί οργανισμοί... έχουν υγρασία. Όταν ο ηλεκτρισμός διέρχεται από το
ζωντανό αντικείμενο, παράγει μια περιοχή ιονισμένου αερίου γύρω του, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει υγρασία πάνω του. Αυτή η υγρασία μεταφέρεται από το αντικείμενο στην περιοχή γαλακτώματος της φωτογραφικής πλάκας και προκαλεί μια αλλαγή της κατανομής του ηλεκτρικού της φορτίου. Αν το αντικείμενο φωτογραφηθεί στο κενό, όπου δεν υπάρχει ιονισμένο αέριο, δεν εμφανίζεται καμία φωτογραφία Κίρλιαν. Αν η φωτογραφία Κίρλιαν οφειλόταν σε ένα θεμελιώδες παραφυσικό πεδίο ζωτικής ενέργειας, δεν θα έπρεπε να εξαφανίζεται σε ένα απλό κενό (Hines 2003).

http://skepdic.gr/Entries/Kapa/kirlian.htm

Το οτι αλλαζει χρωματα ομως αναλογα με τη διαθεση του αντικειμενου δεν μας το εξηγησανε ...
ουτε οτι οταν φωτογραφιζουν φυτα με ενα φυλλο κομμενο στη μεση, η αυρα του φυλλου εξακολουθει να εμφανιζεται ολοκληρη, οπως τα phantom limbs των ανθρωπων.

Η δουλεια της επιστημης δεν ειναι να αποδυκνυει οτι εχει λαθος η (οποιαδηποτε) θρησκεια, ουτε και της (οποιαδηποτε) θρησκειας να αποδυναμωσει και να αμφισβητισει την επιστημη.

Τα θαυματα συμβαινουν εκει που αυτες οι δυο συναντιουνται, γιατι απο την ιδια αναγκη ξεκινουν, και την ιδια αναγκη εξυπηρετουν-την επιθυμια μας για ΓΝΩΣΗ.

Οριστε κι ενα υπεροχο ντοκυμανταιρ για το νερο, για οποιον δε βαριεται, μιλανε και συγχρονοι νομπελιστες φυσικοι...

https://www.youtube.com/watch?v=KTvLiazu6UY

και με αυτο σας αφηνω γιατι θα σας κουρασα, και κουραστηκα κι εγω.

Καλα τσικνισματα!

Specialized
03/03/2016, 21:57
Καθόλου αστήρικτο επιστημονικά η δημιουργία έκ του μηδενος. Ακόμα και στο "κενό" του διαστήματος, σωματίδια και αντισωματιδια ξεπηδούν από την ανυπαρξία και αλληλοεξουδετερώνονται. Μάλιστα, μια παρατήρηση λέει ότι όταν αυτό συμβαίνει πολύ κοντά στον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, ενώ το ένα σωματίδιο βουτά στην ανυπαρξία (;) ενώ το άλλο παραμένει στον "δικό" μας κόσμο.

Από το τίποτα δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ.....τίποτα. Υπάρχουν κάποιοι νόμοι και αρχές επί του θέματος που δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί. Εκτός αν ξέρεις κάτι περισσότερο.

Μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν. Δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ. Μόνο κάποιες πηγές ακτίνων Χ που οι "επιστήμονες" θεωρούν ως ένδειξη ύπαρξης της μαύρης τρύπας. Αλλά αυτό δεν στέκει, υποτίθεται ότι αυτό το τερατούργημα εξαφανίζει το φως, οι ακτίνες Χ θα του ξέφευγαν; Ψάξτο λίγο το θέμα αν μπορείς.

Τα σωματίδια και αντισωματίδια είναι μια θεώρηση για να δικαιολογήσουν το Big Bang, δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ, έχουν υπολογιστεί σε τεράστιες ποσότητες όμως. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και αρχές δεν υπάρχουν.

Έχει πλάκα να διαβάζεις από "επιστήμονες" για εξωγήινους, για σύμπαν 10 διαστάσεων, για φίδια που γέννησαν πουλιά, για αγελάδες που έγιναν φάλαινες κτλ.

daz
03/03/2016, 22:34
Μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν. Δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ. Μόνο κάποιες πηγές ακτίνων Χ που οι "επιστήμονες" θεωρούν ως ένδειξη ύπαρξης της μαύρης τρύπας. Αλλά αυτό δεν στέκει, υποτίθεται ότι αυτό το τερατούργημα εξαφανίζει το φως, οι ακτίνες Χ θα του ξέφευγαν; Ψάξτο λίγο το θέμα αν μπορείς.

Το ψάχνει το χΩκιΓΚ.

Η θεωρία του λέει αυτό ακριβώς που υποστηρίζεις οτι δεν στέκει! Το πείραμα στο cern απ' το 2009 αυτό ακριβώς το σκοπό είχε.

daz
03/03/2016, 22:38
ουτε οτι οταν φωτογραφιζουν φυτα με ενα φυλλο κομμενο στη μεση, η αυρα του φυλλου εξακολουθει να εμφανιζεται ολοκληρη,

Αν διαβάσεις και το λινκ που έβαλα ίσως βρεις καμιά αναφορά και σε αυτό. ;)

Seriously now? :cry:

sakis81
03/03/2016, 22:45
Έχει πλάκα να διαβάζεις από "επιστήμονες" για εξωγήινους, για σύμπαν 10 διαστάσεων, για φίδια που γέννησαν πουλιά, για αγελάδες που έγιναν φάλαινες κτλ.

:nono: :nono:
Ξέρεις τι έχει πλάκα?κάτι ..... που πιστεύουν οτι κάποια έμεινε έγκυος αφού μύρισε ένα λουλούδι,το παιδί που έκανε ήταν φιφτι φιφτι θεος-άνθρωπος,περπαταγε στο νερό,ζωντάνευε τους νεκρούς και για κερασάκι στην τούρτα όταν ο ίδιος πέθανε αναστήθηκε για να πει bye bye στους θαυμαστες του.αυτο ναι.εχει πλακα

dimmie_72
03/03/2016, 23:56
Αυτή η υγρασία μεταφέρεται από το αντικείμενο στην περιοχή γαλακτώματος της φωτογραφικής πλάκας και προκαλεί μια αλλαγή της κατανομής του ηλεκτρικού της φορτίου.

και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί από τότε που βγήκαν οι ψηφιακές βγαίνω υποφωτισμένος... :a10:

xristos x
04/03/2016, 01:08
Ωραιο θεμα!
Ο αρκας στο "η ζωη μετα" μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας το...
353941
353942
353943

blackbusa
04/03/2016, 01:20
Μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν.

για μπες μια εδω και τα ξαναλεμε....http://www.mnec.gr/index.php

GiorgosLa
04/03/2016, 06:38
Μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν.

Μήπως δεν ψάχνεις στο σωστό μέρος? Νομίζω ο bulmont κάτι θα ξέρει περισσότερο γιαυτό...! :a13:

Specialized
04/03/2016, 07:13
Το ψάχνει το χΩκιΓΚ.

Η θεωρία του λέει αυτό ακριβώς που υποστηρίζεις οτι δεν στέκει! Το πείραμα στο cern απ' το 2009 αυτό ακριβώς το σκοπό είχε.

O Χώκινγκ προσπαθεί με μαθηματικές εξισώσεις να βγάλει κάτι εντελώς θεωρητικό. Από εκεί και πέρα, η επιστήμη χρειάζεται παρατήρηση και επαλήθευση της κάθε θεωρίας. Σε ρωτώ ευθέως, ξέρεις κάποια μαύρη τρύπα που έχει παρατηρηθεί και επιβεβαιωθεί; Δες τι ανακοινώνουν οι επιστήμονες σε τέτοιες περιπτώσεις: "υποθέτουμε, πιστεύουμε, μπορεί, ενδέχεται....". Αυτό δεν είναι επιστήμη, είναι υπόθεση.

Το πείραμα στο Cern έχει σαν σκοπό την πειραματική εξακρίβωση κάποιων θεωριών για τα υποατομικά σωματίδια. Το κυριώτερο εξ αυτών είναι η ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς. Προσπαθούν να καταλάβουν τι δίνει μάζα σε ένα σωματίδιο.

bulmont
04/03/2016, 07:15
Μα, άφησε τα δώδεκα ευαγγέλια και τις 10 εντολές. Τι παραπάνω θέλεις;

Να 'φηνε και κάνα ευρουλάκι, ας πούμε;;;;;;;;;;

Specialized
04/03/2016, 07:20
:nono: :nono:
Ξέρεις τι έχει πλάκα?κάτι ..... που πιστεύουν οτι κάποια έμεινε έγκυος αφού μύρισε ένα λουλούδι,το παιδί που έκανε ήταν φιφτι φιφτι θεος-άνθρωπος,περπαταγε στο νερό,ζωντάνευε τους νεκρούς και για κερασάκι στην τούρτα όταν ο ίδιος πέθανε αναστήθηκε για να πει bye bye στους θαυμαστες του.αυτο ναι.εχει πλακα

Το κρίνο δεν υπάρχει σε κανένα θρησκευτικό βιβλίο και ούτε αναφέρεται από κάποιον Χριστιανό συγγραφέα των πρώτων αιώνων. Και πολλά άλλα. Τώρα όσον αφορά τα θαύματα του Χριστού, απάντηση έχουν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν την ζωή τους γιατί είδαν αυτά που αναφέρεις. Ποια εξήγηση δίνεις εσύ; Γιατί κάποιος να πεθάνει, να υποφέρει για κάτι που είναι ψεύτικο; Την ίδια στιγμή να μην έχει κανένα κέρδος. Αναφέρομαι στους Αποστόλους και τους πρώτους Χριστιανούς. Διάβασε το ιστορικά το θέμα, 6 ή 7 μεγάλους διωγμούς με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς είχαν οι Χριστιανοί μέχρι να γίνουν η πλειοψηφία στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Γιατί να το κάνουν αυτό; Γιατί κάποιος να είναι άοπλος και να κάθεται να τον σφάζουν;

Bowleno
04/03/2016, 08:12
Ρε μπας και έχουμε βαρέσει μπιέλα, έχουμε χτυπήσει στρόφαλο, έχουμε κάψει φλάντζα;

Από ένα ανέκδοτο το κάναμε υπαρξιακές/θρησκευτικές και δεν ξέρω τι άλλο; :uplate:

Άτιμο moto.gr, σφαιρική συζήτηση επί πάντων.....:lol:

nikos_abel
04/03/2016, 09:23
Από το τίποτα δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ.....τίποτα. Υπάρχουν κάποιοι νόμοι και αρχές επί του θέματος που δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί. Εκτός αν ξέρεις κάτι περισσότερο.

Τα σωματίδια και αντισωματίδια είναι μια θεώρηση για να δικαιολογήσουν το Big Bang, δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ, έχουν υπολογιστεί σε τεράστιες ποσότητες όμως. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και αρχές δεν υπάρχουν.

Δε θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν μπορώ να το πω αλλιώς.

Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

Οι μαύρες τρύπες υπάρχουν κανονικότατα όσο υπάρχεις και εσύ.

Αλλιώς, σκέψου ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική απόδειξη της ύπαρξης σου ειναι για μένα μερικά γράμματα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Δεν κάνω απευθείας παρατήρηση σου, χρησιμοποιώ όμως μια λογική και ο εγκέφαλος μου συμπληρώνει τα κενά.

(Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο εγκέφαλος μου μπορεί να συμπληρώνει τα κενά λάθος, αλλά ειναι άλλη κουβέντα)

Specialized
04/03/2016, 09:45
Δε θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν μπορώ να το πω αλλιώς.

Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

Οι μαύρες τρύπες υπάρχουν κανονικότατα όσο υπάρχεις και εσύ.

Αλλιώς, σκέψου ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική απόδειξη της ύπαρξης σου ειναι για μένα μερικά γράμματα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Δεν κάνω απευθείας παρατήρηση σου, χρησιμοποιώ όμως μια λογική και ο εγκέφαλος μου συμπληρώνει τα κενά.

(Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο εγκέφαλος μου μπορεί να συμπληρώνει τα κενά λάθος, αλλά ειναι άλλη κουβέντα)

Δεν με προσβάλλεις. Περιμένω να μου στείλεις πληροφορίες για τις μαύρες τρύπες που έχουν παρατηρηθεί.

Panos76
04/03/2016, 09:55
έρχεται τώρα να αμφισβητήσει ορισμένες κεντρικές πτυχές αυτής της θεωρίας, οι οποίες θεωρούνται σχεδόν «δόγματα» στον χώρο της σύγχρονης φυσικής. Στην ουσία, τολμά να υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, τουλάχιστον όπως τις πίστευαν οι επιστήμονες ως τώρα

Από την Καθημερινή (http://www.kathimerini.gr/553588/article/epikairothta/episthmh/erwthmatika-apo-stiven-xokingk-sth-8ewria-gia-tis-mayres-trypes)

BLiTzER
04/03/2016, 10:02
Όταν η θρησκεία νομίζει ότι κερδίζει πόντους αμφισβητώντας επιστημονικές θεωρίες...

cityfly
04/03/2016, 10:24
Η ανθρωπότητα μπήκε σε ένα καλύτερο δρόμο γιατί εμφανίστηκαν κάποιες θρησκείες κι έβαλαν κάποιες γενικά καλές αρχές. Διαφορετικά θα τρώγαμε ο ένας τον άλλο.

θρησκείες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τον άνθρωπο για να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα, για να δώσουν απαντήσεις σε πράγματα που συνέβαιναν και δεν τα κατανοούσαν.
πχ γιατί αστράφτει και βροντάει, γιατί γίνεται σεισμός, γιατί ξαφνικά χάνεται για λίγο το φως του ήλιου κλπ κλπ
μέχρι εκεί καλά, όταν όμως μπήκαν οι εκκλησίες στο παιχνίδι, που χρησιμοποιώντας το "φόβο του θεού" κυβερνούσαν δεν το αποφύγαμε να τρώμε ο ένας τον άλλο. Πόσοι πόλεμοι γίνανε για "θρησκευτικούς" λόγους; Οι σταυροφορίες τι ήταν; Τώρα οι ισλαμιστές τι επικαλούνται; Και αναφέρω δύο πασίγνωστα δεν είναι τα μόνα.
και αυτό που γράφω είναι ανεξάρτητο του αν υπάρχει ή όχι "υπέρτατον ον".
Παρεπιμπτόντως αν θέλετε και τη γνώμη μου, είναι εντελώς αδιάφορο το αν υπάρχει η όχι και εντελώς χάσιμο χρόνου η αναζήτησή του.

sakis81
04/03/2016, 10:38
Συνδυασμός αχτύπητος!αμορφωτος+ζηλωτής.σε λίγο θα διαβάσουμε πως οντως το σύμπαν φτιάχτηκε σε 7 μερες

el_hymador
04/03/2016, 10:39
Δεν με προσβάλλεις. Περιμένω να μου στείλεις πληροφορίες για τις μαύρες τρύπες που έχουν παρατηρηθεί.

Εντελώς άκυρο... οι μαύρες τρύπες δεν μπορούν να παρατηρηθούν άμεσα, γιατί -προφανώς- δεν εκπέμπουν φως. Οι επιστήμονες βασίζονται σε άλλα είδους εκπομπές και παρατηρήσεις ώστε να θεωρήσουν πιθανή την ύπαρξη τους. Δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι η υποθέσεις τους είναι σωστές αλλά το ότι αυτές οι υποθέσεις "κολλάνε" περισσότερο στο ευρέως αποδεκτό κοσμολογικό πρώτυπο. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, αν κάθεσαι κάτω από ένα δέντρο και δεν μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι σου για να δεις τι δέντρο είναι, μπορείς να υποθέσεις ότι είναι πορτοκαλιά, αν δεις πορτοκάλια στο έδαφος...

Και αφού -υποθέτω- ότι το λύσαμε αυτό, περιμένω και εγώ με τη σειρά μου, να παραθέσεις πληροφορίες και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού... (και όχι, οι γραφές δεν είναι απόδειξη)

BLiTzER
04/03/2016, 10:40
σε λίγο θα διαβάσουμε πως οντως το σύμπαν φτιάχτηκε σε 7 μερες

Σε 6, φίλος. Την Κυριακή είχε πικνίκ.

Και αφού -υποθέτω- ότι το λύσαμε αυτό, περιμένω και εγώ με τη σειρά μου, να παραθέσεις πληροφορίες και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού... (και όχι, οι γραφές δεν είναι απόδειξη)

Τι εννοείς; Κοίτα πόσο τέλεια είναι όλα γύρω σου! Αν αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, τότε τι είναι;!

Panos76
04/03/2016, 10:45
περιμένω και εγώ με τη σειρά μου, να παραθέσεις πληροφορίες και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού... (και όχι, οι γραφές δεν είναι απόδειξη)

Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ραντεβού στα επάνω γουναράδικα και θα τα πούμε εκεί :a021:

:bawl:

el_hymador
04/03/2016, 10:52
Τι εννοείς; Κοίτα πόσο τέλεια είναι όλα γύρω σου! Αν αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, τότε τι είναι;!

Στις περιπτώσεις που όλα είναι τέλεια γύρω μου, αποδεικνύεται απλά ότι το αλκοόλ κάνει εξαιρετική δουλειά...

BLiTzER
04/03/2016, 10:53
Μην είσαι ρηχός. Εννοώ τον ανθρώπινο οργανισμό, τα ζώα, τη Φύση, τη Γη, τον Ήλιο, το σύμπαν. Πώς αλλιώς θα ήταν όλα τόσο τέλεια, αν όχι κατασκευασμένα;!

sniper
04/03/2016, 10:56
... το σύμπαν. ...

Πως το ξέρεις αυτό;

BLiTzER
04/03/2016, 11:04
Πως το ξέρεις αυτό;

"Στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος ο Θεός λέει· «ἐγὼ ἐποίησα γῆν καὶ ἄνθρωπον ἐπ᾿ αὐτῆς, ἐγὼ τῇ χειρί μου ἐστερέωσα τὸν οὐρανόν, ἐγὼ πᾶσι τοῖς ἄστροις ἐνετειλάμην» (Ης. μδ΄ 24, με΄ 12, μ΄ 26). Δηλαδή, εγώ ο Θεός έκανα τα πάντα, έκανα τη γη και τον άνθρωπο να κατοικεί επάνω σε αυτή. Εγώ με το χέρι μου στερέωσα τον ουρανό. Εγώ έβαλα σε τάξη όλα τα αστέρια, εγώ χάραξα τον ουρανό. Εγώ έβαλα σε τάξη όλα τα αστέρια, εγώ χάραξα την πορεία του καθενός από αυτά. Και «κατ᾿ ἀρχὰς σύ, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί» (Ψαλμ. ρα΄ 26, και Εβρ. α΄ 10)."

"Πώς όμως έγινε ο κόσμος; Ο κόσμος έγινε εκ του μηδενός! Από το τίποτε, ενώ τίποτε δεν υπήρχε προηγουμένως, παρά μόνο ο Θεός. Τότε δημιούργησε ο Θεός τον κόσμο. Η αλήθεια αυτή βεβαιώνεται από την Αγία Γραφή, και πρώτα στα βιβλία της Π. Διαθήκης, που λέγονται βιβλία των Μακκαβαίων."

http://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

I rest my case. Όποιος δε θέλει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!

sniper
04/03/2016, 11:08
"Στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος ο Θεός λέει· «ἐγὼ ἐποίησα γῆν καὶ ἄνθρωπον ἐπ᾿ αὐτῆς, ἐγὼ τῇ χειρί μου ἐστερέωσα τὸν οὐρανόν, ἐγὼ πᾶσι τοῖς ἄστροις ἐνετειλάμην» (Ης. μδ΄ 24, με΄ 12, μ΄ 26). Δηλαδή, εγώ ο Θεός έκανα τα πάντα, έκανα τη γη και τον άνθρωπο να κατοικεί επάνω σε αυτή. Εγώ με το χέρι μου στερέωσα τον ουρανό. Εγώ έβαλα σε τάξη όλα τα αστέρια, εγώ χάραξα τον ουρανό. Εγώ έβαλα σε τάξη όλα τα αστέρια, εγώ χάραξα την πορεία του καθενός από αυτά. Και «κατ᾿ ἀρχὰς σύ, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί» (Ψαλμ. ρα΄ 26, και Εβρ. α΄ 10)."

"Πώς όμως έγινε ο κόσμος; Ο κόσμος έγινε εκ του μηδενός! Από το τίποτε, ενώ τίποτε δεν υπήρχε προηγουμένως, παρά μόνο ο Θεός. Τότε δημιούργησε ο Θεός τον κόσμο. Η αλήθεια αυτή βεβαιώνεται από την Αγία Γραφή, και πρώτα στα βιβλία της Π. Διαθήκης, που λέγονται βιβλία των Μακκαβαίων."

http://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

I rest my case. Όποιος δε θέλει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!

Ποιος πήρε τη συνέντευξη; Είναι αξιόπιστη πηγή;

el_hymador
04/03/2016, 11:08
Μην είσαι ρηχός. Εννοώ τον ανθρώπινο οργανισμό, τα ζώα, τη Φύση, τη Γη, τον Ήλιο, το σύμπαν. Πώς αλλιώς θα ήταν όλα τόσο τέλεια, αν όχι κατασκευασμένα;!

Σιγά την μαλακία, γ.τ.π. καβάλα είναι κατασκευασμένα.

el_hymador
04/03/2016, 11:09
Ποιος πήρε τη συνέντευξη; Είναι αξιόπιστη πηγή;

BLiTzER
04/03/2016, 11:13
Σόρι, παιδιά. Τέλειωσαν τα 2 επιχειρήματα. Δεν έχω τίποτα άλλο να ρίξω.

el_hymador
04/03/2016, 11:15

Μπορείς πάντα να ξεκινήσεις μια σταυροφορία ώστε να μας πείσεις.

kostas777
04/03/2016, 11:25
Σιγά την μαλακία, γ.τ.π. καβάλα είναι κατασκευασμένα.

Ώχου, φτιάξτα εσύ καλύτερα αν μπορείς :lol:

sniper
04/03/2016, 11:30

Αν ήταν όλα τέλεια φίλος, θα ήμασταν όλοι πλουσιοι, και οι γκόμενες ξανθές με πράσσινα μάτια...

@@ τέλεια είναι

stam2
04/03/2016, 12:03
...πιστεύεις στην ύπαρξη της μαύρης τρύπας... ΔΕΝ μπορείς να τη δεις, ΔΕΝ μπορείς να την πιάσεις, ΔΕΝ μπορείς καν να βρεις κάτι που να μαρτυρά την παρουσία της, ούτε να δεις την αρχή της γέννησής της και όμως την εξηγείς και την εντοπίζεις δια της απουσίας της. Η απουσία των πάντων αφού αποροφηθούν από αυτήν είναι η ένδειξη ότι υπάρχει.

....Αντίθετα δεν μπορείς να πιστέψεις σε κάτι άλλο που υπάρχει, το οποίο μάλλιστα δεν απορροφά, δεν εξαφανίζει, δεν χρειάζεται καν να υποστηρηχτεί επιστημονικά σαν έννοια λόγω του κενού και της μη-θέσης του. Αλλά, υπάρχει, δημιουργεί, μάλλιστα είναι η γεννεσιουργός δύναμη, και ο λόγος της επίγειας τελειότητας, μέσα στην κενότητα και την τυχαία περιδίνηση του σύμπαντος. Κι όμως το αμφισβητείς... Όλα είναι τόσο τυχαία και αφηρημένα τριγύρω σου, έξω από αυτο το όχημα που ονομάζουμε Γη, κι όμως εσύ πιστεύεις ότι η τελειότητα που απολαμβάνεις εδω πέρα, είναι απλά ένα ατύχημα.

Κι όπως παίζεις με τα παιχνίδια σου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, παίζεις ρόλους και λες τώρα θα γίνω γιατρός, τώρα θα φτιάξω έναν άνθρωπο, ακόμα όμως δεν μπορεσες να βρεις τι είναι αυτό το πράγμα που φύσηξε ο Θεός μέσα στον πηλό και έγινε άνθρωπος. Ακόμα δεν έχεις βρεί αυτό το φύσημα που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, που κάποιοι το λένε ατμα, κι ενοούν ψυχή, με ποιόν τρόπο και πότε μπαίνει μέσα στα άψυχα κύτταρα, τυλίγεται μέσα στην αλυσίδα της ζωής, ανάμεσα στην δεσοξυριβόζη και το νουκλεοτίδιο και τους δίνει συνείδηση. Φτιάχνεις νόμους εκεί στο πίσω κάθισμα όταν είσαι νομικός, και αψηφάς τους μεγάλους νόμους της ζωής, πότε είναι νόμιμη λέει η άμβλωση και πότε όχι, πότε είναι ζωή, παιδί, και πότε είναι απλά κύτταρα.

Άραγε εκεί στο πίσω κάθισμα έχεις βρει την απάντηση για το πότε και το αν το ωάριο κουβάλάει ψυχή, ή το σπερματοζωάριο επίσης?
Ή μήπως όταν ενωθούν και φτιάξουν το πρώτο κύτταρο έχει ψυχή? Ή μήπως μετά τα πρώτα 2 εκατομμύρια κύτταρα μια μάζα έχει ψυχή? ή μήπως όταν γίνει έμβρυο? ή μήπως όταν γεννηθεί? πότε ξεκινά να υπάρχει ο Θεός μέσα του?

Αλλά είπαμε δεν υπάρχει, διότι εκεί στο πίσω κάθισμα παίζουμε και τον φιλόσοφο, και βαλθήκαμε να χειραφετήσουμε τον Άνθρωπο. ΝΑΙ είναι μόνος του, αυτοδημιούργητος, για όλα αυτός, και πριν από όλα αυτός. Από ατύχημα... Οκ, ας ρίξουμε έναν ύπνο, έχει πολύ δρόμο ακόμα το αυτοκίνητο....

thunder ace
04/03/2016, 12:08
και καπου εκει πισω ,στα σκοταδια,καθεται ο dr big και σκεφτετε γελωντας:ρε τι φωτια τους αναψα!!!!!!!

OldMan
04/03/2016, 14:12
Ο κόσμος έγινε εκ του μηδενός! Από το τίποτε, ενώ τίποτε δεν υπήρχε προηγουμένως, παρά μόνο ο Θεός.
Αρα το "τίποτε" ειναι άκρως σχετικό...

[I]Η αλήθεια αυτή βεβαιώνεται από την Αγία Γραφήκαι πρώτα στα βιβλία της Π. Διαθήκης, που λέγονται βιβλία των Μακκαβαίων."

Για 42άρι Dellorto λεει τπτ ή τζαμπα θα το ανοίξω..??

Specialized
04/03/2016, 14:31
Εντελώς άκυρο... οι μαύρες τρύπες δεν μπορούν να παρατηρηθούν άμεσα, γιατί -προφανώς- δεν εκπέμπουν φως. Οι επιστήμονες βασίζονται σε άλλα είδους εκπομπές και παρατηρήσεις ώστε να θεωρήσουν πιθανή την ύπαρξη τους. Δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι η υποθέσεις τους είναι σωστές αλλά το ότι αυτές οι υποθέσεις "κολλάνε" περισσότερο στο ευρέως αποδεκτό κοσμολογικό πρώτυπο. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, αν κάθεσαι κάτω από ένα δέντρο και δεν μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι σου για να δεις τι δέντρο είναι, μπορείς να υποθέσεις ότι είναι πορτοκαλιά, αν δεις πορτοκάλια στο έδαφος...

Σύμφωνα με την επιστήμη, αν δεν έχει παρατηρηθεί, δεν υπάρχει. Άρα λάθος υποθέτεις. Υποθέσεις δεν κάνουμε στην επιστήμη αν δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε. Μπορείς να κάνεις και άλλες προσπάθειες, δεν πρέπει να είναι δύσκολο τόσοι επιστήμονες μιλάνε γι αυτές, να φέρεις απτά στοιχεία (πορτοκάλια έχω στο σπίτι, ξέρω πως είναι) για την ύπαρξη μίας μαύρης τρύπας. Τόσο διαδίκτυο, τόσοι δισεκατομμύρια γαλαξίες, τρισεκατομμύρια αστέρια και δεν μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια μαύρη τρύπα;

Η ύπαρξη του Θεού δεν είναι θέμα άμεσης απόδειξης. Είτε πιστεύεις, είτε όχι. Προσωπικά πιστεύω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτοί που δεν πιστεύουν, γιατί να κατηγορούν κάποιον που δεν υπάρχει (για αυτούς) και να τον θεωρούν υπεύθυνο για κάθε στραβό; Στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει πολλοί να αποδείξουν άμεσα την ύπαρξη του Θεού, μάλιστα πριν 40 χρόνια κάποιος Γάλλος είχε προτείνει μια λογική μέθοδο και ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε αποφανθεί ότι υπάρχει. Το βρήκα για σένα: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=610395

Έμμεσα, ο Θεός υπάρχει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες του Χριστού θυσίασαν την ζωή τους χωρίς κανένα κέρδος, γιατί το φαινόμενου του φυλασσόμενου και κενού τάφου είναι μοναδικό στην ιστορία και για πολλά άλλα. Έμμεσα πάλι, αυτό που γράφει ο Απόστολος Παύλος, επιβεβαιώνεται από την πρόοδο της επιστήμης που δεν μπορεί να εξηγήσει τον κόσμο που ζούμε, παρά να θαυμάσει την ιδιοφυΐα του Δημιουργού μέσα από τη δημιουργία:

«…Αι αόρατοι ιδιότητές Του, δηλαδή η αιωνία δύναμίς Του και η Θεότης Του, βλέπονται καθαρά, αφ' ότου εδημιουργήθηκε ο κόσμος, γινόμεναι νοηταί δια μέσου των δημιουργημάτων, ώστε να είναι οι άνθρωποι αναπολόγητοι, διότι ενώ εγνώρισαν τον Θεόν, δεν τον ετίμησαν ως Θεόν ούτε τον ευχαρίστησαν, αλλά με τας σκέψεις των παρεδόθησαν εις μάταια πράγματα και εσκοτίσθηκε η ανόητη διάνοιά τους. Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί και αντήλλαξαν την λαμπρότητα του αφθάρτου Θεού με το ομοίωμα της μορφής φθαρτού ανθρώπου και πτηνών και τετραπόδων και ερπετών."

el_hymador
04/03/2016, 14:32
...πιστεύεις στην ύπαρξη της μαύρης τρύπας... ΔΕΝ μπορείς να τη δεις, ΔΕΝ μπορείς να την πιάσεις, ΔΕΝ μπορείς καν να βρεις κάτι που να μαρτυρά την παρουσία της, ούτε να δεις την αρχή της γέννησής της και όμως την εξηγείς και την εντοπίζεις δια της απουσίας της. Η απουσία των πάντων αφού αποροφηθούν από αυτήν είναι η ένδειξη ότι υπάρχει.

....Αντίθετα δεν μπορείς να πιστέψεις σε κάτι άλλο που υπάρχει, το οποίο μάλλιστα δεν απορροφά, δεν εξαφανίζει, δεν χρειάζεται καν να υποστηρηχτεί επιστημονικά σαν έννοια λόγω του κενού και της μη-θέσης του. Αλλά, υπάρχει, δημιουργεί, μάλλιστα είναι η γεννεσιουργός δύναμη, και ο λόγος της επίγειας τελειότητας, μέσα στην κενότητα και την τυχαία περιδίνηση του σύμπαντος. Κι όμως το αμφισβητείς... Όλα είναι τόσο τυχαία και αφηρημένα τριγύρω σου, έξω από αυτο το όχημα που ονομάζουμε Γη, κι όμως εσύ πιστεύεις ότι η τελειότητα που απολαμβάνεις εδω πέρα, είναι απλά ένα ατύχημα.

Κι όπως παίζεις με τα παιχνίδια σου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, παίζεις ρόλους και λες τώρα θα γίνω γιατρός, τώρα θα φτιάξω έναν άνθρωπο, ακόμα όμως δεν μπορεσες να βρεις τι είναι αυτό το πράγμα που φύσηξε ο Θεός μέσα στον πηλό και έγινε άνθρωπος. Ακόμα δεν έχεις βρεί αυτό το φύσημα που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, που κάποιοι το λένε ατμα, κι ενοούν ψυχή, με ποιόν τρόπο και πότε μπαίνει μέσα στα άψυχα κύτταρα, τυλίγεται μέσα στην αλυσίδα της ζωής, ανάμεσα στην δεσοξυριβόζη και το νουκλεοτίδιο και τους δίνει συνείδηση. Φτιάχνεις νόμους εκεί στο πίσω κάθισμα όταν είσαι νομικός, και αψηφάς τους μεγάλους νόμους της ζωής, πότε είναι νόμιμη λέει η άμβλωση και πότε όχι, πότε είναι ζωή, παιδί, και πότε είναι απλά κύτταρα.

Άραγε εκεί στο πίσω κάθισμα έχεις βρει την απάντηση για το πότε και το αν το ωάριο κουβάλάει ψυχή, ή το σπερματοζωάριο επίσης?
Ή μήπως όταν ενωθούν και φτιάξουν το πρώτο κύτταρο έχει ψυχή? Ή μήπως μετά τα πρώτα 2 εκατομμύρια κύτταρα μια μάζα έχει ψυχή? ή μήπως όταν γίνει έμβρυο? ή μήπως όταν γεννηθεί? πότε ξεκινά να υπάρχει ο Θεός μέσα του?

Αλλά είπαμε δεν υπάρχει, διότι εκεί στο πίσω κάθισμα παίζουμε και τον φιλόσοφο, και βαλθήκαμε να χειραφετήσουμε τον Άνθρωπο. ΝΑΙ είναι μόνος του, αυτοδημιούργητος, για όλα αυτός, και πριν από όλα αυτός. Από ατύχημα... Οκ, ας ρίξουμε έναν ύπνο, έχει πολύ δρόμο ακόμα το αυτοκίνητο....

Κανένας δεν "πιστεύει" στις μαύρες τρύπες. Εκτός από κάτι παρεξηγήσεις μεταξύ ακαδημαϊκών, δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Κανένας δεν σκοτώθηκε στο όνομα τους, κανέναν δεν υποχρέωσαν να ακολουθεί συγκεκριμένες συμπεριφορές προκειμένου να του τάξουν λαγούς με πετραχήλια στην μετά θάνατον ζωή (όπου η αβάντα είναι ότι κανείς δεν γυρνάει να μας πει τι παίζει) και κανένας δεν καταπίεσε την φύση του εξαιτίας αυτών.

Υπάρχουν μια σειρά από φαινόμενα που αποδεικνύουν ή τουλάχιστον ενισχύουν την θεωρία για την ύπαρξη τους. Απτά και μετρήσιμα φαινόμενα, όχι μπουρδολογίες και φαντασιώσεις. Βαρυτικές επιδράσεις που δεν δικαιολογούνται και εκπομπή ακτίνων Χ από τον πυρήνα τους.

Το ότι υπάρχουμε και γιατί υπάρχουμε, μπορεί να έχει χιλιάδες εξηγήσεις από το "υπάρχουμε στα αλήθεια;" μέχρι του ότι ο Θεός μας έφτιαξε από πηλό και μας έβαλε σε ένα ζωολογικό κήπο και μετά παίχτηκε μαλακία με ένα φίδι που μίλαγε και την πληρώνουμε όλοι επειδή η Εύα ήταν λιχούδω.... διαλέγει και παίρνει κανείς.

el_hymador
04/03/2016, 14:36
Σύμφωνα με την επιστήμη, αν δεν έχει παρατηρηθεί, δεν υπάρχει. Άρα λάθος υποθέτεις. Υποθέσεις δεν κάνουμε στην επιστήμη αν δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε. Μπορείς να κάνεις και άλλες προσπάθειες, δεν πρέπει να είναι δύσκολο τόσοι επιστήμονες μιλάνε γι αυτές, να φέρεις απτά στοιχεία (πορτοκάλια έχω στο σπίτι, ξέρω πως είναι) για την ύπαρξη μίας μαύρης τρύπας. Τόσο διαδίκτυο, τόσοι δισεκατομμύρια γαλαξίες, τρισεκατομμύρια αστέρια και δεν μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια μαύρη τρύπα;

Η ύπαρξη του Θεού δεν είναι θέμα άμεσης απόδειξης. Είτε πιστεύεις, είτε όχι. Προσωπικά πιστεύω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτοί που δεν πιστεύουν, γιατί να κατηγορούν κάποιον που δεν υπάρχει (για αυτούς) και να τον θεωρούν υπεύθυνο για κάθε στραβό; Στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει πολλοί να αποδείξουν άμεσα την ύπαρξη του Θεού, μάλιστα πριν 40 χρόνια κάποιος Γάλλος είχε προτείνει μια λογική μέθοδο και ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε αποφανθεί ότι υπάρχει. Το βρήκα για σένα: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=610395

Έμμεσα, ο Θεός υπάρχει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες του Χριστού θυσίασαν την ζωή τους χωρίς κανένα κέρδος, γιατί το φαινόμενου του φυλασσόμενου και κενού τάφου είναι μοναδικό στην ιστορία και για πολλά άλλα. Έμμεσα πάλι, αυτό που γράφει ο Απόστολος Παύλος, επιβεβαιώνεται από την πρόοδο της επιστήμης που δεν μπορεί να εξηγήσει τον κόσμο που ζούμε, παρά να θαυμάσει την ιδιοφυΐα του Δημιουργού μέσα από τη δημιουργία:

«…Αι αόρατοι ιδιότητές Του, δηλαδή η αιωνία δύναμίς Του και η Θεότης Του, βλέπονται καθαρά, αφ' ότου εδημιουργήθηκε ο κόσμος, γινόμεναι νοηταί δια μέσου των δημιουργημάτων, ώστε να είναι οι άνθρωποι αναπολόγητοι, διότι ενώ εγνώρισαν τον Θεόν, δεν τον ετίμησαν ως Θεόν ούτε τον ευχαρίστησαν, αλλά με τας σκέψεις των παρεδόθησαν εις μάταια πράγματα και εσκοτίσθηκε η ανόητη διάνοιά τους. Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί και αντήλλαξαν την λαμπρότητα του αφθάρτου Θεού με το ομοίωμα της μορφής φθαρτού ανθρώπου και πτηνών και τετραπόδων και ερπετών."

Έμμεσα επίσης, ο κομμουνισμός είναι θρησκεία και οι Μαρξ και Ένγκελς Θεοί.... αφού πολλοί θυσίασαν τη ζωή τους για αυτή την ιδεολογία. :a018:

Για τα άλλα περί επιστήμης και επιστημονικών μεθόδων, άστο... μαύρα μεσάνυχτα... :wave2:

OldMan
04/03/2016, 14:36
Έμμεσα, ο Θεός υπάρχει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες του Χριστού θυσίασαν την ζωή τους χωρίς κανένα κέρδος, γιατί το φαινόμενου του φυλασσόμενου και κενού τάφου είναι μοναδικό στην ιστορία και για πολλά άλλα.
Κακώς σε είχα παρεξηγήσει εσένα...:beer:

Specialized
04/03/2016, 14:38
Από την Καθημερινή (http://www.kathimerini.gr/553588/article/epikairothta/episthmh/erwthmatika-apo-stiven-xokingk-sth-8ewria-gia-tis-mayres-trypes)

Δεν του βγαίνουν οι υπολογισμοί του Χώκινγκ και προσπαθεί να το ισιώσει. Η πλάκα είναι ότι όταν διάβασα, πολύ νεανίας, το "Χρονικό του Χρόνου" κατάλαβα αμέσως τα λογικά σφάλματα του βιβλίου. Ο Χώκινγκ, τότε, παραδεχόταν ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο αλλά πλέον δεν είχε την δύναμη να τον ελέγξει. Μετά άλλαξε γνώμη (όπως και για πολλά άλλα) και πλέον διακηρύττει ότι δεν υπάρχει θεός.

DrBig
04/03/2016, 14:40
Κακώς σε είχα παρεξηγήσει εσένα...:beer:

el_hymador
04/03/2016, 14:43
Ώχου, φτιάξτα εσύ καλύτερα αν μπορείς :lol:

Επτά ημέρες θα μου πάρει μόνο... μαζί με τα ρεπό!

OldMan
κατάλαβα αμέσως τα λογικά σφάλματα του βιβλίου.
Η παραδοχή της ύπαρξης λογικών σφαλμάτων στο Χρονικό του Χρόνου και όχι στην ύπαρξη του Θεού ειναι ο καλύτερος μεζες για το τσίπουρο...!!!

Specialized
Έμμεσα επίσης, ο κομμουνισμός είναι θρησκεία και οι Μαρξ και Ένγκελς Θεοί.... αφού πολλοί θυσίασαν τη ζωή τους για αυτή την ιδεολογία. :a018:

Για τα άλλα περί επιστήμης και επιστημονικών μεθόδων, άστο... μαύρα μεσάνυχτα... :wave2:

Δεν θυσιάστηκαν, τους περισσότερους τους θυσίασε η "ανθρωπιστική" κομμουνιστική ιδεολογία. Γιατί, σε αντίθεση ας πούμε από τον Χριστιανισμό, ο Κομμουνισμός επιτρέπει την αντίθετη άποψη, αρκεί να μπορείς να αντέξεις τους -40 της Σιβηρίας. Ενώ ο Χριστιανισμός διδάσκει να "αγαπάς τους εχθρούς σου". Κοινά σημεία με το Ναζισμό πολλά, ένα από αυτά η αγάπη για τον Δαρβίνο.

Από επιστημονικές μεθόδους, περιμένω να μου φέρεις τα στοιχεία σου. Κάτι θα καταλάβω αν φέρεις. Είμαι πολύ διαβαστερός τύπος, ότι μου φέρεις θα το διαβάσω. Όχι όμως πορτοκάλια για απόδειξη των μαύρων οπών :)

bulmont
04/03/2016, 14:46
...... και την πληρώνουμε όλοι επειδή η Εύα ήταν λιχούδω.....

Hταν και μεγάλη σουξουλιάρα όμως..............

Το είχε κάνει μ' όλον τον αντρικό πληθυσμό....................