PDA

View Full Version : ktm 950 adventure side stand relocator

carlosb
03/03/2016, 11:27
Kαλησπερα παιδες!

Χαζευοντας συχνα πικνα στο advrider εχω πεσει αρκετες φορες στο θεμα του σταντ.

Χωρις να εχω καποιο θεμα μου εχει δημιουργηθει φοβια και σκεφτομαι την αγορα βασης.

Εχω βρει εδω ελλαδα με ωραια τιμουλα αυτο

http://www.motoraid.eu/mymoto/ktm/stainless-steel-bracket-twalcom-ktm-950-990-adventure&filter=ATTRIBU=950-990+AdventureSPER=67=%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%9F

Εχει καποιος εμπειρια απο το συγκεκριμενο της twalcom???

Το μηχανακι ειναι 2004.

DrBig
03/03/2016, 11:33
Το συγκεκριμένο δε το ξέρω, αλλά την μοντα γενικότερα την θεωρώ απαραίτητη.

freco
03/03/2016, 13:24
Το συγκεκριμένο δε το ξέρω, αλλά την μοντα γενικότερα την θεωρώ απαραίτητη.

:eek:

Καταλαβαίνω ότι αν κοπανηθεί σπάει το κάρτερ, αλλά "απαραίτητη"? Δηλαδή τόσο μ@λάκες στην ΚΤΜ που 10 χρόνια δεν το άλλαξαν;
Εγώ που απάνια έως καθόλου χρησιμοποιώ το μονό σταντ, τι εχω να φοβάμαι;

carlosb
03/03/2016, 13:36
Κοιτα και γω δεν το πολυ αφηνω στο μονο, απλα τις σπανιες πλεον φορες που μπορει να κανω καμμια χωματοβολτα φοβαμαι μην χτυπηθει απο καμμια κοτρονα

η τελος παντον στην περιπτωση καμμιας χυμας.

lmb990
03/03/2016, 14:07
Δωσε καλυτερα 45€ και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... εχουμε βαλει χιλιες δυο μαλακιες στα μηχανακια μας ενιοτε, αυτο που θα σε γλιτωσει απο τοσα εξοδα μην το σκεφτεσαι...

DrBig
03/03/2016, 14:20
Στα τρία adventure που ξέρω από στενους φίλους, το ένα την έπαθε από χυμα στην άσφαλτο.

AggelakasK
03/03/2016, 14:25
για δωσε τα φωτα σου doc , ποιο θεωρεις καλό ? το εχω δει και εγω , καιρο τωρα και το σκεφτομουν αλλα λειτουργησα με το γεγονος οτι η μηχανη σπανιως καθεται στο μονο σταντ

DrBig
03/03/2016, 14:31
Παίδες, δεν ξέρω ποια είναι τα καλά. Οποιοδήποτε είναι από ατσάλι από 3-4μμ και πάνω υποθέτω κάνει την δουλειά του.

AggelakasK
03/03/2016, 14:40
αυτο το twalcom το εχω δει και εγω ...4 χιλ χαλυβα λεει , φανταζομαι κανει δουλεια . Υπαρχει και αλλο απο cj αλλα με capital δυσκολο

lykourgi
03/03/2016, 14:46
Αντιγραφή από την περιγραφή του προϊόντος στο παραπάνω λίνκ :

"Με αυτό το ενισχυμένο στήριγμα του πλαϊνού σταντ της μοτοσυκλέτας,που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 4 χιλιοστών και προσαρμόζεται στη κάτω αριστερή πλευρά του πλαισίου ανακουφίζοντας σχεδόν εντελώς το βάρος που δέχεται το σταντ και πιέζει το μοτέρ. Ο βραχίονας στηρίζεται από 5 βίδες εκ των οποίων οι 3 στηρίζονται στο πλαίσιο και όχι στον κινητήρα."

Από το bold κείμενο εγώ καταλαβαίνω ότι το σταντ εξακολουθεί να στηρίζεται μερικώς στον κινητήρα. Αρα το πρόβλημα δεν λύνεται.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να μεταφέρει τη στήριξη στο πλαίσιο 100%;

carlosb
03/03/2016, 14:53
Υπαρχει αλλα νομιζω πως με τα μεταφορικα ακουμπαει τα 200ευρω συν οτι το σταντ μετακινιται προς τα πισω.

Οπτικα δεν μου αρεσει (αυτο ειναι το λιγοτερο) αλλα πριν αρκετο καιρο ειχα διαβασει οτι σε καποιους επεσε η μηχανη , μαλλον λογο θεσης.

AggelakasK
03/03/2016, 14:59
λες για αυτο να ειναι οικονομικο?
τα αλλα που βρισκω ειναι
http://blackdogcw.com/black-dog-shop/brand/black-dog-products/bdcw-side-stand-relocation-kit-for-ktm-950-990-detail.html
σχεδον το ιδιο αλλ 89$
http://www.cjdesignsllc.com/products/ktm-kickstand-and-relocation-bracket/
εδω απογειωση η τιμη

lykourgi
03/03/2016, 15:01
Σε αυτή την περίπτωση (200€) αξίζει νομίζω η προσπάθεια ιδιοκατασκευής από κάποιον ιδιοκτήτη, έστω και με πειραματισμό (και με αλλαγές στην πορεία).

bros400pgm
03/03/2016, 15:41
Οσο και να φαινεται περιεργο, εαν εχετε αμφιβολιες για την βαση ή δεν εχετε λεφτα, βγαλτε το εντελως. Απαραδεκτη η ΚΤΜ.

AggelakasK
03/03/2016, 15:48
Οσο και να φαινεται περιεργο, εαν εχετε αμφιβολιες για την βαση ή δεν εχετε λεφτα, βγαλτε το εντελως. Απαραδεκτη η ΚΤΜ.
ειναι μια λυση οντως!

carlosb
04/03/2016, 08:02
λες για αυτο να ειναι οικονομικο?
τα αλλα που βρισκω ειναι
http://blackdogcw.com/black-dog-shop/brand/black-dog-products/bdcw-side-stand-relocation-kit-for-ktm-950-990-detail.html
σχεδον το ιδιο αλλ 89$
http://www.cjdesignsllc.com/products/ktm-kickstand-and-relocation-bracket/
εδω απογειωση η τιμη

Καλημερα.

Αδερφε για το cjdesign διαβασα οτι εχουν πεσει καποια.

Τo blackdog αν θυμαμαι καλα 2 απο τις βιδες συνεχιζουν να εδραζονται στο καρτερ οποτε με βλεπω για twalcom.

θα ενημερωσω στην συνεχεια για οτι κανω μπας και βγαλουμε (οικονομικα) ακρη.

bleach
04/03/2016, 14:41
Πράγματι τα δύο που αναφέρεις πιο πάνω έχουν πολύ καλές κριτικές στο advrider. Απλώς θα βγουν
πολύ πιο ακριβά αν συνυπολογίσεις έξοδα μεταφοράς και (ίσως) τελωνείο!
Αυτό της twalcom πρώτη φορά το βλέπω! Μια χαρά φαίνεται πάντως και σε ΠΟΛΥ καλή τιμή!

Yπάρχει κι αυτό: http://21brothers.eu/21brothers.eu/Relokator_Stopki_LC8.html που είναι κάπως γνωστό και
δοκιμασμένο (πάλι από κριτικές στο advrider). Προσωπικά δνε έχω αποφασίσει (ακόμα) ποιο να πάρω... Κάθε
προσωπική γνώμη ευπρόσδεκτη! :-)

Το καλύτερο πάντως θα ήταν να αφαιρεθεί εντελώς το πλαϊνό stand όπως είπε και ο Dr. Oυσιαστικά με αυτό το
μαρκούτσι απλώς ελπίζεις να σπάσει αυτό και όχι το κάρτερ (καθώς και πάλι πάνω στο κάρτερ βιδώνει)... Βέβαια,
το πλαϊνό σταντ καμιά φορά βολεύει πχ όταν είσαι φορτωμένος πράγματα σε διακοπές, δεν σηκώνεται το διαόλι!

carlosb
04/03/2016, 15:20
Ωραια λυση και αυτη που προτεινεις φιλε μου και μαλιστα μην σου πω οτι ειναι ιδiο με το blackdog.

Λοιπον υστερα απο ενα πιο ουσιαστικο ψαξιμο που εκανα ειδα/βρηκα οτι...

Στο twalcom και στο weld86 2 απο τις βιδες συνεχιζουν να πιανουν στο μοτερ.τελος!

Στο blackdog οι 2 τρυπες μπροστα ,οπως φαινεται στις φωτο, ειναι φρεζατες οποτε οι βιδες, και αυτες φρεζατες, μπαινουν απο πισω και μπροστα

βιδωνουν με παξιμαδια ασφαλειας πανω στο σταντ.

θεωρητικα λοιπον στο twalcom μπορεις να κανεις το ιδιο απλα με προβληματιζει οτι δημιουργοντας πατημα για να μπουν φρεζατες βιδες πλεον αποδυναμωνεις

τα 4mm εναντι των 6mm ,αν θυμαμαι καλα, του blackdog.

DrBig
04/03/2016, 15:24
Ίσως καλλίτερα να είναι 4μμ αντι για 6μμ. Στο κάτω κάτω το θες να μπορρει να στραβωσει.

MG-KTiNoS
04/03/2016, 15:58
Kαλησπερα παιδες!

Χαζευοντας συχνα πικνα στο advrider εχω πεσει αρκετες φορες στο θεμα του σταντ.

Χωρις να εχω καποιο θεμα μου ....

Αφού δεν έχεις θέμα δεν υπάρχει και λόγος να πληρώσεις τα ωραία σου λεφτά....
Και μια καλή πετρούλα κάνει !
:)

carlosb
04/03/2016, 18:24
Μωρε δεν εχεις αδικο απλα ειναι χοντρο το ''θεμα'' αν συμβει...

doctor τα 4mm θα γινουν 2.5mm για να δημιουργηθει πατημα.

πολυ το ψειριζω ο μαλακας.

lmb990
04/03/2016, 19:48
Δεν χρειαζεται πολυ ψειρισμα οντως... αν δεν βαλεις αυτο το πλακακι εχει 20% πιθανοτητες να το παθεις και με αυτο το μειωνεις κι αλλο... να το εξαλειψεις δυσκολο...

Νομιζω εβγαζε και η touratech αλλα δεν το βρισκω...