PDA

View Full Version : Έλεγχοι τροχαίας

amyroukai
15/03/2016, 10:13
Απο σήμερα διάβασα ότι ξεκινάει καμπάνια εντατικών ελέγχων με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων.

Σύμφωνα με την πηγή, επικεντρώνονται στα ακόλουθα κακά:

Η παραβίαση ερυθρού Σηματοδότη
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση παιδικών καθισμάτων
Η μη χρήση κράνους-Υπερβολική ταχύτητα
Η κυκλοφορία οχήματος που δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος-Υπερβολική ταχύτητα

Άντε να δούμε... Αφού δεν μαθαίνει αλλιώς ο κόσμος...

Πηγή:

http://www.bikerspirit.net/main/agrieyei-i-troxaia-apo-tin-erxomeni-triti-15-martioy/

GFawkes
15/03/2016, 10:20
Μαζευουν την επομενη δοση του ΙΜF ή ψαχνουν πορους για τα hot spots...

παντως για την "ασφαλεια μας και το καλο μας"....ΔΕΝ....
:nono:

DrEvil
15/03/2016, 10:27

Γιατι;
Αν και συμφωνω οτι ειναι βασικα εισπρακτικο το ολο, γιατι παραλληλα δεν για την ασφαλεια μας και το καλο μας;

Αυτο δεν ειναι για το οποιο τους κραζαμε σε οτι αφορα τις ασφαλειες; Οτι δεν κανουν ελεγχους και μας θεωρουν εκ προοιμιου παραβατες;
Τους κραζουμε και τωρα που κανουν ελεγχους;

Billymuse
15/03/2016, 10:59
Επιτελους ας ασχοληθουν με τους πραγματικους κινδυνους, παρα με κλησεις για κρανος η ζωνη.

lonerider
15/03/2016, 11:07
Και πολύ. καλά θα κανουν....υπάρχει πολύ πειρατεία εκεί εξω....

GFawkes
15/03/2016, 11:17
Γιατι;
Αν και συμφωνω οτι ειναι βασικα εισπρακτικο το ολο, γιατι παραλληλα δεν για την ασφαλεια μας και το καλο μας;

Αυτο δεν ειναι για το οποιο τους κραζαμε σε οτι αφορα τις ασφαλειες; Οτι δεν κανουν ελεγχους και μας θεωρουν εκ προοιμιου παραβατες;
Τους κραζουμε και τωρα που κανουν ελεγχους;

Πουθενα δεν "κραζω" και γενικα ειμαι υπέρμαχος των ελεγχων.
Απλα για τα κινητρα εχω αμφιβολίες.

Επισης θα ηθελα να δω και ελεγχους σε ακριβα αυτοκινητα και τζιπ, σε ζωνες στάθμευσης και ραμπες αναπηρων, και οχι μονο σε παπια, αλλα αυτο το αφηνω για τον Β γυρο.
Αρα ΝΑΙ στους ελεγχους με σωστο τροπο, οχι στην πειρατεία και το καουμποιλικι, αλλα με αμφιβολια στα κινητρα.
(εστω κι'ετσι βεβαια ποτιζεται και η γλαστρα)
:beer:

DrEvil
15/03/2016, 11:26
Πουθενα δεν "κραζω" και γενικα ειμαι υπέρμαχος των ελεγχων.
Απλα για τα κινητρα εχω αμφιβολίες.

Επισης θα ηθελα να δω και ελεγχους σε ακριβα αυτοκινητα και τζιπ, σε ζωνες στάθμευσης και ραμπες αναπηρων, και οχι μονο σε παπια, αλλα αυτο το αφηνω για τον Β γυρο.
Αρα ΝΑΙ στους ελεγχους με σωστο τροπο, οχι στην πειρατεία και το καουμποιλικι, αλλα με αμφιβολια στα κινητρα.
(εστω κι'ετσι βεβαια ποτιζεται και η γλαστρα)
:beer:
:a10:

GFawkes
15/03/2016, 11:51
:a013:

leo1964
15/03/2016, 11:55

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!!

Μικe777
15/03/2016, 12:15
τα κινητα ρε παιδια!!
αυτα τα κινητα!:a7:

lonerider
15/03/2016, 12:26
τα κινητα ρε παιδια!!
αυτα τα κινητα!:a7:

Όσες φορές πήγαν να με φάνε μπαμπεσικα όλες μα όλες μίλαγαν στο κινητό. ...ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους εμας

Μικe777
15/03/2016, 13:12
α περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο είναι κάτω των 30 ετών. Αιτία κατά τον έμπειρο γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας Ιαβέρη; «Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί, που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια», συνέχισε, «στην Ελλάδα, που πέρασε δύο πολέμους, έχασαν τη ζωή τους 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι!».
:rolleyes::a13:

Billymuse
15/03/2016, 13:23
Eπίσης καλό θα ειναι να σταμάτανε και κάτι χούφταλα με Lada που πρέπει να έχει λήξει το δίπλωμα τους επι πρωθυπουργίας Πλαστήρα.

PortisHead
15/03/2016, 13:25
Στην Ελλαδα φταινε 90% οι οδηγοι.
Και το 10% το αφήνω για τον ασταθμητο παράγοντα (λαδια,λακουβες κ.λ.π.)
Εφοσον ξερεις οτι ειναι σκατα οι δρομοι σου (κακως) θα επρεπε να φυλάγεσαι περισσοτερο.-

Billymuse
15/03/2016, 13:33
Στην Ελλαδα φταινε 90% οι οδηγοι.
Και το 10% το αφήνω για τον ασταθμητο παράγοντα (λαδια,λακουβες κ.λ.π.)
Εφοσον ξερεις οτι ειναι σκατα οι δρομοι σου (κακως) θα επρεπε να φυλάγεσαι περισσοτερο.-

Δεν συμφωνώ για το ποσοστό, δηλαδή π.χ η Θηβών που ειναι γυαλί κάτω και σε νορμάλ συνθήκες να φρενάρεις κάνεις πατινάζ. Στους δρομους της Ελλάδας θα έλεγα 40-50% είναι ο αστάθμητος παράγοντας.

RizlaPlusPlus
15/03/2016, 14:00
Εγω ξερω οτι πριν 8 μηνες με τρακαρε αυτοκινητο στη ΛΕΑ (σταματημενο με αλαρμ), επειδη εκανε προσπεραση απο δεξια. Συμπεριφορα μπατσου: "αν σε ειχα τρακαρει εγω, θα σε πλακωνα και στις μπατσες. Στο λεω παντελονατα."

Χτες στη μεγαλη επιστροφη απο 3ημερο, ειδα απειρους να βγαινουν ΛΕΑ περνωντας με εξωφρενικα χιλιομετρα, 10-15 αυτοκινητα χωρις πινακιδες στην Εθνικη, τους κλασσικους τρελλους που κολλανε ψυγεια για να φτασουν ενα μετρο πιο μπροστα σε μποτιλιαρισμενη Εθνικη, και ολα τα καλα που ολοι γνωριζουμε. Περιπολικα πουθενα, ουτε ενας σταματημενος στο δρομο, και να σκεφτομαι ασταματητα οτι αν ενας απο αυτες τις μαιμουδες κανει καφριλα, θα πιασουμε 3ψηφιους νεκρους για πλακα.
Και γυρισα σπιτι μου, για να δω να γραφουν σημερα το πρωι στην Ευελπιδων για παρανομο παρκαρισμα, εξω απο μαγαζια που βαλανε λουκετο λογω κρισης. Επειδη ειναι θανατηφορο το παρανομο παρκαρισμα, επειδη κανουν ζημια στη ντοπια αγορα που δεν υπαρχει πια, και επειδη σε εκεινο το σημειο παντα μποτιλιαρει (δεν πρεπει να το χω δει ποτε στη ζωη μου με κινηση).

@@ επικεντρωνονται. Τοσα τους ελειπαν, τοσα ψαχνουν να μαζεψουν. Και δε φταινε οι οδηγοι. Αυτοι καλα κανουν τελικα. Φτανουν μια ωρα αρχυτερα, δεν αγχωνονται, και αμα σκοτωσουν και κανεναν το πολυ πολυ να πουν συγνωμη κ να πλερωσει η ασφαλιστικη την αποζημιωση στην οικογενεια. Και αντε να φανε και καμια ποινουλα με αναστολη για να πονεσει λιγο το αυτακι τους.

Panos76
15/03/2016, 14:12
Εγω ξερω οτι πριν 8 μηνες με τρακαρε αυτοκινητο στη ΛΕΑ (σταματημενο με αλαρμ), επειδη εκανε προσπεραση απο δεξια. Συμπεριφορα μπατσου: "αν σε ειχα τρακαρει εγω, θα σε πλακωνα και στις μπατσες. Στο λεω παντελονατα."

:uplate:

Αφού έχει παντελόνια θα του έκανα μια αναφορά στην υπηρεσία του να δούμε αν θα επαναλάμβανε τα ίδια.

taisteal
15/03/2016, 14:21

Αφού έχει παντελόνια θα του έκανα μια αναφορά στην υπηρεσία του να δούμε αν θα επαναλάμβανε τα ίδια.

Θα του εκανες τα μουτρα κρεας με την αναφορα..
Παντελονατα του σκας μπουκετιδι,και τρεχεις με αυτοφωρα και τετοια μετα.
Σου βγαινει λιγο ακριβα,αλλα χαλαλι :D

Εχει ξεφυγει το πραμα γενικα,και στην επαρχια τα ιδια καφριλικια κανουν.
Το θετικο εδω τουλαχιστον ειναι οτι δεν ξαναβγηκε σχεδον κανενας ακρανοβιτς,εχει πεσει
πολυ κυνηγι.
Ολοι τρεχουν να αγορασουν κρανος.
It's a start...

toyar
15/03/2016, 14:37
''εισαι για πολλες κλωτσες'' επρεπε να του πεις................παντελονατα παντα;)

7Tolis
15/03/2016, 14:42
Ο δρόμος είναι αυτός που είναι. Ο οδηγός πρέπει να μετριάσει την οδήγηση του ώστε να ανταπεξέλθει. Από την άλλη, ένας δρόμος πρέπει να είναι σωστός. Έλα μου όμως που τις περισσότερες φορές δεν είναι, οπότε επιστροφή στα καθήκοντα του οδηγού.

nikos_abel
15/03/2016, 14:50
Ο δρόμος είναι αυτός που είναι. Ο οδηγός πρέπει να μετριάσει την οδήγηση του ώστε να ανταπεξέλθει. Από την άλλη, ένας δρόμος πρέπει να είναι σωστός. Έλα μου όμως που τις περισσότερες φορές δεν είναι, οπότε επιστροφή στα καθήκοντα του οδηγού.

+ότι έχω και δεν έχω, βρουμ κλπ

GFawkes
15/03/2016, 14:54
+ότι έχω και δεν έχω, βρουμ κλπ

+ Beam & gamma rays

SHOOTER045
15/03/2016, 15:11
Σήμερα
100μ απο το σπίτι
Ωρα 07:45(είχα σηκωθεί απο τις 07:00 είχα φαει ,είχα πιεί καφέ)
Στην πρωτη διασταύρωση,πάω πολύ χαλαρά, ακόμα το ζεζταινω.
Την βλέπω απο δεξιά,έχει στοπ.
Κορναρω.
Κόβω ταχύτητα
Αυτή τίποτα.
Κοκκαλωνω τα Φρενα με βρίσκει μπροστά δεξιά.
Μάσκα-προφυλακτηρας,μασκακι με προβολακι,μια ωραία γρατζουνια στο καπό εγώ.
Το getz σκόρπισε-αφου συνέχισε πόσα μέτρα, αφού όπως είπε...
-δεν σε είδα καθόλου, ουτε σε άκουσα
Αφήνω το αμάξι όπως είναι.
Πάω κοντά της.
-είσαι καλά χτυπησες?
-όχι, δεν κατάλαβα, δεν σε είδα.Τι κάνουμε τώρα.
-είμαι της δουλειάς,δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια.
-τα κανονίζει ο πρωην σύζυγος, δεν ξέρω (ωχ)
Ορίστε το δίπλωμα, το έχασα και έχω βεβαίωση (ξανά ωχχχχ)
-Άδεια?
-αυτό είναι? Και αυτή η ασφάλεια?
-αυτή είναι του 13!!!!!!(ωχ χω ωχχχχχχχχχ)
-δεν ξέρω, ο πρωην βλέπεις.
Τηλ στο 100
-επαθα αυτό ,έτσι και έτσι, ασφάλεια έχει???
-ΟΧΙΙΙΙ,στείλε το περιπολικό
Έρχεται το περιπολικό.
Και λέει αυτή,αφού της ειπαν οτι είναι ανασφαλιστη,πρόστιμα δικαστήρια κλπ
-μπορω να πάω να βγάλω σήμερα????
-!!!¡!!!!!!!!!!!!
-δώσε μου το τηλ σου να σε πάρω να το κανόνισουμε μόλις βγάλω ασφάλεια
-και αυτοι εδώ γιατί ήρθαν τότε!!!!
-ε αφού δεν χτυπησαμε εμείς....,ποσο να έχει η ζημιά σου,δεν βλέπεις το δικό μου δυαλυσε(το getz)σκόρπισε.
-δεν καταλαβες,θέλω πληρη στοιχεία (συντάχθηκε Δ.Ο.Τ.Α)
-να μην μπλεξω να στα δώσω μετρητά.
-όταν μάθω ποσο στοιχιζουν θα σου πώ.
1)ευτυχώς έχω ζημιες απο ανασφαλιστο
2)ακόμα ψαχνουμε ανταλλακτικά-καινουργια γνήσια =πανάκριβα.
3)αν βγει κοστολογιο και πληρωθεί cash ο ντενεκετζής δεν έχω σκοπό να την τρεξω,αλλά έχω δει πράματα και θαματα,να λένε οκ και να ψαχνει ο μάστορας να πληρωθεί.
4)αν κινηθω μέσω ασφάλειας αποζημιωνομαι απο το επικουρικό(σε 4/5 μήνες) και αυτοι τα παίρνουν πολλαπλάσια απο αυτήν .
5)περαστικά μου
6)η καντεμια μου δεν λέει να ξεκολλήσει απο πάνω μού
7)ευτυχώς έχω την υγεια μου,στην ίδια διασταύρωση, έχω κινδυνέψει πολλές φορές με μοτο
8)πως λέει ο Σπύρος Π@@@@@@@@@@ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αυτά :mad::mad::mad:

omega
15/03/2016, 15:18
Αυτά :mad::mad::mad:Ρε Δημήτρη :uplate:
Τι "λαχείο" ήταν αυτό; :eleison:

Δεν θα γράψω τίποτε άλλο :lipssealed:

toyar
15/03/2016, 15:49
χιλια δικια ο ''πρωην'':lol:

Μικe777
15/03/2016, 16:03
Σήμερα
100μ απο το σπίτι
Ωρα 07:45(είχα σηκωθεί απο τις 07:00 είχα φαει ,είχα πιεί καφέ)
Στην πρωτη διασταύρωση,πάω πολύ χαλαρά, ακόμα το ζεζταινω.
Την βλέπω απο δεξιά,έχει στοπ.
Κορναρω.
Κόβω ταχύτητα
Αυτή τίποτα.
Κοκκαλωνω τα Φρενα με βρίσκει μπροστά δεξιά.
Μάσκα-προφυλακτηρας,μασκακι με προβολακι,μια ωραία γρατζουνια στο καπό εγώ.
Το getz σκόρπισε-αφου συνέχισε πόσα μέτρα, αφού όπως είπε...
-δεν σε είδα καθόλου, ουτε σε άκουσα
Αφήνω το αμάξι όπως είναι.
Πάω κοντά της.
-είσαι καλά χτυπησες?
-όχι, δεν κατάλαβα, δεν σε είδα.Τι κάνουμε τώρα.
-είμαι της δουλειάς,δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια.
-τα κανονίζει ο πρωην σύζυγος, δεν ξέρω (ωχ)
Ορίστε το δίπλωμα, το έχασα και έχω βεβαίωση (ξανά ωχχχχ)
-Άδεια?
-αυτό είναι? Και αυτή η ασφάλεια?
-αυτή είναι του 13!!!!!!(ωχ χω ωχχχχχχχχχ)
-δεν ξέρω, ο πρωην βλέπεις.
Τηλ στο 100
-επαθα αυτό ,έτσι και έτσι, ασφάλεια έχει???
-ΟΧΙΙΙΙ,στείλε το περιπολικό
Έρχεται το περιπολικό.
Και λέει αυτή,αφού της ειπαν οτι είναι ανασφαλιστη,πρόστιμα δικαστήρια κλπ
-μπορω να πάω να βγάλω σήμερα????
-!!!¡!!!!!!!!!!!!
-δώσε μου το τηλ σου να σε πάρω να το κανόνισουμε μόλις βγάλω ασφάλεια
-και αυτοι εδώ γιατί ήρθαν τότε!!!!
-ε αφού δεν χτυπησαμε εμείς....,ποσο να έχει η ζημιά σου,δεν βλέπεις το δικό μου δυαλυσε(το getz)σκόρπισε.
-δεν καταλαβες,θέλω πληρη στοιχεία (συντάχθηκε Δ.Ο.Τ.Α)
-να μην μπλεξω να στα δώσω μετρητά.
-όταν μάθω ποσο στοιχιζουν θα σου πώ.
1)ευτυχώς έχω ζημιες απο ανασφαλιστο
2)ακόμα ψαχνουμε ανταλλακτικά-καινουργια γνήσια =πανάκριβα.
3)αν βγει κοστολογιο και πληρωθεί cash ο ντενεκετζής δεν έχω σκοπό να την τρεξω,αλλά έχω δει πράματα και θαματα,να λένε οκ και να ψαχνει ο μάστορας να πληρωθεί.
4)αν κινηθω μέσω ασφάλειας αποζημιωνομαι απο το επικουρικό(σε 4/5 μήνες) και αυτοι τα παίρνουν πολλαπλάσια απο αυτήν .
5)περαστικά μου
6)η καντεμια μου δεν λέει να ξεκολλήσει απο πάνω μού
7)ευτυχώς έχω την υγεια μου,στην ίδια διασταύρωση, έχω κινδυνέψει πολλές φορές με μοτο
8)πως λέει ο Σπύρος Π@@@@@@@@@@ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αυτά :mad::mad::mad:
αυτοφωρο πηγε?οχι!
περαστικα λοιπον και αγυριστα!!
:bawl::bawl:

DrEvil
15/03/2016, 16:06
αυτοφωρο πηγε?οχι!
περαστικα λοιπον και αγυριστα!!
:bawl::bawl:

Προβλεπεται αυτοφωρο σε τετοια περιπτωση;

Δεινόσαυρος
15/03/2016, 16:13
3)αν βγει κοστολογιο και πληρωθεί cash ο ντενεκετζής δεν έχω σκοπό να την τρεξω, αλλά έχω δει πράματα και θαματα,να λένε οκ και να ψαχνει ο μάστορας να πληρωθεί.
Με το συμπάθειο δλδ, και μακάρι να βγώ εντελώς λάθος - αλλά με την όλη στάση της μέχρι στιγμής, πόσο πιθανό το βλέπεις αυτό;

Τα δυνατά της θα βάλει να την σκαπουλάρει με κάθε τρόπο. (ΙΜΗΟ)

Πράγματι, σωστή απορία, τι παίζει σε τέτοια περίπτωση; Μπορεί να κυκλοφορεί οποιοσδήποτε ανασφάλιστος και να πουλάει και τρέλα από πάνω;
Εδώ Αγγλία - που δεν έχουμε καν αυτόφορο - θα είχε ήδη οριστεί δικάσιμη για το ανασφάλιστο, άσχετα με το πως θα λύσετε τις προσωπικές σας "διαφορές".

Μικe777
15/03/2016, 16:13

δεν ειμαι δικηγορος αλλα αυτοφωρο προβλεπεται
σε ολες τις περιπτωσεις ακομα και χειροδικια-εξυβριση!!
απλα οι μπατσοι ξυνουν ολοι μερα τα τετοια τους και δεν παει
κανεις
Αυτια..:D

alex k8
15/03/2016, 16:54
[QUOTE=RizlaPlusPlus;2722052]Εγω ξερω οτι πριν 8 μηνες με τρακαρε αυτοκινητο στη ΛΕΑ (σταματημενο με αλαρμ), επειδη εκανε προσπεραση απο δεξια. Συμπεριφορα μπατσου: "αν σε ειχα τρακαρει εγω, θα σε πλακωνα και στις μπατσες. Στο λεω παντελονατα."

με τη μηχανη ησουν ή με αυτοκινητο

virus
15/03/2016, 16:55
τσεκαρισμενο σημερα. καθαρα εισπρακτικο το μετρο. μετα στην παλια κατασταση. δυστυχως :(

αν τους συνεχισουν για παντα τους ελεγχους τοτε θα πω ενα "μπραβο καλα κανουν".

RizlaPlusPlus
15/03/2016, 17:13

Θα του εκανες τα μουτρα κρεας με την αναφορα..
( ... )

''εισαι για πολλες κλωτσες'' επρεπε να του πεις................παντελονατα παντα;)

με τη μηχανη ησουν ή με αυτοκινητο

Ημουν με τη μηχανη. Μολις την ειχα παρει κιολας, και μαλιστα επι 8 μηνες ετρεχα με δικηγορους γιατι ο αλλος οδηγος (μεθυσμενος 90χρονος) δεν ηθελε να κανει δηλωση, γιατι πηρε θαρρος απ'το μπατσο και τα παντελονια του.

@ολους σας: Δεν θα απαντησω εδω γιατι ειναι οφτοπικ, αλλα υπαρχει απαντηση σε ολα αυτα που λετε και περιμενω να τελειωσουν τα δικαστικα για να το γραψω στα "στραβα". Σορυ μαγκες, θελω πολυ να τα μοιραστω αλλά...

Η ουσια ειναι οτι τελικα υπαρχει πληρης ανομια.
Τα υπολοιπα ειναι απλα για να περιγραψω μια απλη καθημερινη ιστορια, σε ενα απλο καθημερινο (αλλα παρα πολυ γοητευτικο και ομορφο) ανθρωπο (εμενα λεω ντε), και να φερω τον εξης αντιλογο:
Αν μεσα σε ενα 6μηνο ειχαν συμβει αυτα που ανεφερα στην πλειοψηφια των ανθρωπων του κυκλου μου, που ειναι πιεσμενοι μεχρι το κοκκαλο, ειμαι σιγουρος οτι οι μισοι απο αυτους τουλαχιστον θα "εσπαγαν". Και μετα θα γινονταν κανιβαλοι οδηγοι, σαν αυτους που λεμε οτι "φταινε".

Και τελικα "φταινε";

leo1964
15/03/2016, 18:02
Όσες φορές πήγαν να με φάνε μπαμπεσικα όλες μα όλες μίλαγαν στο κινητό. ...ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους εμας

Γκόμενοι είναι αυτοί,να μην μιλήσουν για ραντεβουδάκι;;

lonerider
15/03/2016, 18:07
Γκόμενοι είναι αυτοί,να μην μιλήσουν για ραντεβουδάκι;;

Το χειρότερο ειναι πάνω στην τρομάρα που έχεις πάρει και μπορεί να του πεις που πας ρε μεγάλε με την μαλακια στο αυτί να στην βγει και από πάνω και να σου πουλήσει τσαμπουκα...

Μικe777
15/03/2016, 18:34
anyway μακαρι να εντατικοποιησουν τους ελενγχους ιδιαιτερα για τα ανασφαλιστα!!
@shooter Μητσε καλο κουραγιο!!αφου δεν χτυπησες ολα καλα!τα σιδερα φτιαχνονται!:beer:

skylaros
15/03/2016, 19:00
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ατυχημάτων έχω δει οφείλετε σε επιθετική οδήγηση και το χειρότερο είναι ότι εκεί γίνονται και με μεγάλη ταχύτητα. Για παράδειγμα πορτοκαλί γκάζι για να περάσει από την άλλη ανάβει πράσινο γκάζι για να μη κόψει και αγκαλιά... Με δίκυκλα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα γιατί τα οδηγεί πιτσιρικαρία και πιστεύω πως όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τη μ@λακία κουβαλάμε μέχρι κάποια ηλικία. Μετά ακολουθούν τα ατυχήματα "μαγκιάς" που και αυτά στην επιθετική οδήγηση είναι... βλέπεις πως υπάρχει πιθανότητα να γίνει μ@λακία αλλά δε κόβεις γιατί έχεις προτεραιότητα ! Όμως αν οι δρόμοι ήταν καλύτεροι, αν υπήρχε καλύτερη σήμανση, αν τα όρια ήταν καλύτερα και τα τηρούσαμε, αν οι εξετάσεις ήταν σωστές και τα μαθήματα επίσης, αν υπήρχαν και μερικές πιστούλες να ξεχαρμανιάζει ο κόσμος, τότε πιστεύω πως θα ήταν λιγότερα τα τροχαία και ειδικά τα σοβαρά.

leo1964
15/03/2016, 19:16
Το χειρότερο ειναι πάνω στην τρομάρα που έχεις πάρει και μπορεί να του πεις που πας ρε μεγάλε με την μαλακια στο αυτί να στην βγει και από πάνω και να σου πουλήσει τσαμπουκα...

Η παιδεία του Νεοέλληνα!!!
Να τους κόψουν τον πισινό

spyrval
15/03/2016, 19:20

Το διαβάζω και δεν μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά. Εσύ σταματημένος στη ΛΕΑ, ο άλλος έπεσε πάνω σου και ο μπάτσος σου έλεγε ότι θα σε άρχιζε στις μπάτσες; Εσένα, όχι τον άλλο; Για ποιό λόγο, τί έφταιξες;

skylaros
15/03/2016, 19:44
Το διαβάζω και δεν μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά. Εσύ σταματημένος στη ΛΕΑ, ο άλλος έπεσε πάνω σου και ο μπάτσος σου έλεγε ότι θα σε άρχιζε στις μπάτσες; Εσένα, όχι τον άλλο; Για ποιό λόγο, τί έφταιξες;

Ήθελε να πει τη μαλακία του, σου φαίνεται περίεργο ?

amyroukai
15/03/2016, 21:24
...Για παράδειγμα πορτοκαλί γκάζι για να περάσει από την άλλη ανάβει πράσινο...

Απλά να πω ότι το πράσινο της άλλης κατεύθυνσης ανάβει κάποια δευτερόλεπτα αφού ανάψει κόκκινο στην μία, το πόσα δευτερόλεπτα βγαίνει από την μελέτη του κόμβου (χρόνος εκκένωσης αν θυμάμαι καλά από την συγκοινωνιακή τεχνική με τον κυρ Βούγια, κάποτε...) οπότε το παράδειγμα 100% λάθος :)

skylaros
15/03/2016, 22:02
Απλά να πω ότι το πράσινο της άλλης κατεύθυνσης ανάβει κάποια δευτερόλεπτα αφού ανάψει κόκκινο στην μία, το πόσα δευτερόλεπτα βγαίνει από την μελέτη του κόμβου (χρόνος εκκένωσης αν θυμάμαι καλά από την συγκοινωνιακή τεχνική με τον κυρ Βούγια, κάποτε...) οπότε το παράδειγμα 100% λάθος :)

Ρε παιδί μου στο δρόμο είσαι κάθε μέρα με πιάνεις τι λέω! Πορτοκαλί που γίνεται "πορτοκαλί" σανιδώνεις έρχεται ο άλλος από την άλλη με +60 βλέπει πράσινο σανιδώνει και μπαμ. Προφανώς ο ένας πέρασε με κόκκινο (ο πορτοκαλής) αλλά και ο άλλος δεν έκοψε και δεν έλεγξε! Στον κοκ λέει μάλιστα να μην έχεις ταχύτητα στο κιβώτιο όταν περιμένεις να ανάψει το φανάρι πράσινο, ακριβός γι'αυτό το λόγω γιατί ο απέναντι μπορεί να περάσει με πολύ βαθύ πορτοκαλί!

lykourgi
16/03/2016, 07:47
Απλά να πω ότι το πράσινο της άλλης κατεύθυνσης ανάβει κάποια δευτερόλεπτα αφού ανάψει κόκκινο στην μία, το πόσα δευτερόλεπτα βγαίνει από την μελέτη του κόμβου (χρόνος εκκένωσης αν θυμάμαι καλά από την συγκοινωνιακή τεχνική με τον κυρ Βούγια, κάποτε...)
Δεν ξέρω τι λέει η συγκοινωνιακή τεχνική (ειλικρινά) αλλά στους δρόμους της Αθήνας αυτό δεν συμβαίνει.

tsompanis
16/03/2016, 08:17
Είναι δεν είναι εισπρακτικό το μέτρο, αδιάφορο. Στο θρεντ με τα ανασφάλιστα λέμε να βγουν έξω και να κόψουν κ@λους. Και όχι να σε βγάζουν ένοχο από το γραφείο τους με ένα φιρμανι.
Ε. ...ήρθε η ώρα. Οπότε τι συζητάμε?
Μακάρι να μείνει έτσι, μπας και βάλουν μυαλό οι κατσαπλιαδες!

amyroukai
16/03/2016, 08:39
Δεν ξέρω τι λέει η συγκοινωνιακή τεχνική (ειλικρινά) αλλά στους δρόμους της Αθήνας αυτό δεν συμβαίνει.

Ξεφεύγουμε λιγάκι από την ουσία του ποστ όπως την είπε και ο Τσομπάνης, αλλά ας το δούμε, για το μουχαμπέτι.

Θέλεις να πεις ότι στους δρόμους της Αθήνας ανάβει πράσινο στην μία κατεύθυνση όσο ακόμα έχει πορτοκαλί η άλλη;
Εκτός αν εννοείς ότι μιά που περνάνε πόσοι με κόκκινο, ουσιαστικά έχουν καταργήσει την έννοια της εκκένωσης της διασταύρωσης και χρησιμοποιούν εκείνον τον χρόνο για "παράταση του πράσινου" επειδή έτσι βολεύει και επειδή κανείς ως σήμερα δεν έχει κόψει κλήσεις σε επαρκή αριθμό και με επαρκή αυστηρότητα και συνέπεια/συνέχεια; Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με επιστήμη, έχει να κάνει με ψυχιατρική. Περνώντας με πολύ βαθύ κόκκινο (κατά μέσο όρο τέσσερις στοίχους αυτοκινήτων ανά λωρίδα σε κάθε φανάρι είχε μελετήσει το ΕΜΠ προ ετών) γνωρίζεις ότι εκτίθεσαι και εκθέτεις σε κίνδυνο όποιον άλλο έχει πράσινο (πεζό, όχημα) οπότε δεν έχει λογική η πράξη.

lykourgi
16/03/2016, 08:50
Θέλεις να πεις ότι στους δρόμους της Αθήνας ανάβει πράσινο στην μία κατεύθυνση όσο ακόμα έχει πορτοκαλί η άλλη;
Όχι, λέω ότι μόλις ανάψει κόκκινο στη μία οδό της διασταύρωσης, ΑΜΕΣΩΣ ανάβει το πράσινο στην άλλη οδό. Χωρίς χρονικό κενό, καθόλου.
ΑΝ κατάλαβα καλά, εσύ είπες για κάποια δευτερόλεπτα μεταξύ αυτών. Ε, αυτό δεν το έχω δει.

tzimidis
16/03/2016, 08:52
Όχι, λέω ότι μόλις ανάψει κόκκινο στη μία οδό της διασταύρωσης, ΑΜΕΣΩΣ ανάβει το πράσινο στην άλλη οδό. Χωρίς χρονικό κενό, καθόλου.
ΑΝ κατάλαβα καλά, εσύ είπες για κάποια δευτερόλεπτα μεταξύ αυτών. Ε, αυτό δεν το έχω δει.

το αυτό.

κοκκινίζει το ένα, ταυτόχρονα πρασινίζει το άλλο.
ένα παράδειγμα που θυμάμαι είναι στο φανάρι του οσε στην καρόλου. κοκκινίζει η καρόλου και πρασινίζει η κάθετη ταυτόχρονα.
και για να μη χάσουμε το double-kill , μόλις κοκκινίσει η κάθετη , ανάβει πράσινο για την καρόλου και το πεζοφάναρο επίσης.

Μάρνη και στουρνάρη το ίδιο.

Καβάλας και κηφισού , το φανάρι κάτω από τη γέφυρα προς πειραιά το ίδιο

Βέβαια συμβαίνει και το άλλο που λέει ο αμυρουκλής , να υπάρχει καθυστέρηση, αλλά δεν είναι παντού έτσι.

amyroukai
16/03/2016, 09:18

Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει μόνο σε δρόμους με έναν στοίχο κίνησης (όπου για να εκκενωθούν τα 5-6 μέτρα της καθέτου ο χρόνος θεωρητικά είναι αμελητέος) ή γιατί ανέλαβε την ρύθμιση ο... Καρανίκας γνωστός του υπευθύνου.

skylaros
16/03/2016, 10:31
Σε άλλα φανάρια συμβαίνει σε άλλα όχι, το γιατί νομίζω το λέει ο amyrou... ή είναι μονής ή το έχει ρυθμίσει ο τρεχαγυρευόπουλος. (Καλά εδώ υπάρχουν ακόμα φανάρια με καμένες λάμπες, ευτυχώς δεν είναι τόσα όσα κάποτε που είχαν διακόψει τη σύμβαση με τη siemens) Οι δρόμοι μας αυτοί είναι, τα μέσα μας αυτά για την ώρα, τουλάχιστο κοινή λογική. Με έχω πιάσει να κάνω περισσότερα λάθη ή να μη μου δίνω εναλλακτικές όταν μου έχει πρήξει τα συκώτια σαλίγκαρος μπροστά μου ( πως γίνετε να είναι και πάντα όταν βιάζομαι). Ας παραχωρούμε και καμιά προτεραιότητα, ας προβλέπουμε και καμιά τιμονιά του μπροστά δεξιά ή μπροστά αριστερά μας και πάει λέγοντας.

Προχθές τύπος στην ψύχρα παραβίασε ερυθρό σηματοδότη στην ψύχρα με πολλά και αφού είχε ανάψει κόκκινο γι'αυτόν μισό λεπτό, φυσικά και σταμάτησα αλλά σε μορφασμό μου πολύ χαλαρό του στιλ "που πας" έκοψε και μου είπε ρε "άντε γ@μήσου". 70-80 χρονών άνθρωπος είχε έρθει να φάει τα ψαράκια του υποθέτω. Τι να του πεις, έκανα πως δεν άκουσα.