View Full Version : Ανέβηκε η κατανάλωση της moto σου? Mήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις βενζινάδικο?
George_Sp
15/03/2016, 23:36
Και εξηγούμαι.
Διανύω 3η χρονιά με το Versys και η μηχανή είναι με τα service στην ώρα της και με αρκετή παραπάνω φροντίδα-προληπτικούς ελέγχους γιατί έχω σκοπό να περάσω χρόνια μαζί της.
Επίσης όλο αυτό το διάστημα βάζω από ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο Shell δίπλα στο σπίτι (ΠΟΤΕ αλλού) που ξέρω οτι έχει καθαρή βενζίνη και βάζω από την ίδια αντλία και την ίδια 95 V-Power.
Η μέση μου κατανάλωση την 1η χρονιά (που ήμουν και αρκετά επιφυλακτικός με το γκάζι) ήταν εντός πόλης περίπου στο 5 έως 5.5lt/100km και εκτός περίπου στο 4 έως 4.5lt/100km
Τη 2η χρονιά έπαιξε ξανά στα ίδια.
Προς το τέλος της 2ης χρονιάς άνοιξα και στράγγιξα τεπόζιτο, και καθάρισα την αντλία βενζίνης όπου φάνηκε οτι μετά από 25.000χλμ όλα ήταν πεντακάθαρα αν εξαιρέσουμε ελάχιστη ποσότητα νερού που μάλλον ευθυνόμουν εγώ ανοίγοντας την τάπα μετά από πλύσιμο ή βροχή γιατί καμιά φορά δε στραγγίζει σωστά η τρύπα αν βουλώσει από σκουπίδια.
Τη 3η χρονιά και συγκεκριμένα από τον οκτώβριο και ύστερα παρατήρησα η κατανάλωση να ανεβαίνει και έφτασα περίπου 6.5/100 εντός πόλης, 5/100 εκτός και κάποιες φορές είδα και 7-7.5/100 αν έκανα τις διαδρομές μου λίγο πιο γρήγορες.
Τσεκάρωντας τα πάντα κατέληγα οτι μάλλον ξεθάρρεψε το δεξί χέρι.
Μέχρι που αποφάσισα να αλλάξω βενζινάδικο.
Μετά από 2 γεμίσματα τον τελευταίο μήνα έχω πέσει ξανά στα νούμερα τις πρώτης χρονιάς.
Το μόνο που έχω αντιληφθεί είναι η αίσθηση οτι έχω πιο "γεμάτο" γκάζι από χαμηλά και χρειάζεται να ανοίξω με αργότερο ρυθμό τη γκαζιέρα για να επιταχύνω το ίδιο με πριν. (χοντρική περιγραφή)
Αυτά τα λίγα. :wave2:
Billymuse
16/03/2016, 06:52
Eλεος πια με τα βενζινάδικα ρε μπούστη μου:a018::a52:
amyroukai
16/03/2016, 07:12
Αυτό πουν γράφεις ισχύει, αλλά πρέπει να χάλασε πολύ την ποιότητα για να δεις τέτοια νούμερα. Και θα έπρεπε να έχει χαλάσει το δούλεμα του μοτέρ τόσο που θα έπρεπε με την πρώτη να μπεις σε υποψίες. Το εχω πάθει με βενζινη απ'οπου να'ναι σε βόλτα. Καταγγελία στην shell?
Αλλά για το νερό της δεύτερης χρονιάς, δεν είχε ανοιχτεί νήμα στο οποίο ήσουν απόλυτα βέβαιος και οργισμενος για το ότι μας βάζουν σκουπίδια με την βενζίνη;
Road Pirat
16/03/2016, 07:57
Δυστυχώς επειδή έχει πέσει η κατανάλωση πολλά βενζινάδικο βάζουν μαπα βενζίνη. Την έπαθα με το κουτί το οποίο δεν ανεβαζε στροφές και δεν επιταχυνε μετά τα 90 με τίποτα. Άλλαξα πρατήριο και άρχισε να στρώνει. Πολύ προσοχή από που βάζουμε υπάρχουν πάρα πολλοί απατεώνες
Σε μεγαλο ταξιδι προς τα σύνορα της χωρας, και ενω για 450 χλμ το οχημα δούλευε ρολοι, μετα απο γεμισμα αρχισε να μην ανεβαζει πανω απο 2500σαλ...
με το ζορι και πολυ αργα εφτασα στο επομενο βενζιναδικο περι τα 70 χλμ μακρυα, και εβαλα καθαριστικο βενζινης και 100αρα.
με το που εβαλα το καθαριστικό, η ενδειξη της σταθμης βενζινη κατέβηκε περι τα 25%....τοσο ηταν το νερο που ειχε μεσα...
αρα "εκαψα" 20 λιτρα /100 οταν το οχημα έκαιγε 6-7....
Πολυ το σκαρτο πραγμα, και θα γινει και χειρότερο.
George_Sp
16/03/2016, 10:25
Αυτό πουν γράφεις ισχύει, αλλά πρέπει να χάλασε πολύ την ποιότητα για να δεις τέτοια νούμερα. Και θα έπρεπε να έχει χαλάσει το δούλεμα του μοτέρ τόσο που θα έπρεπε με την πρώτη να μπεις σε υποψίες. Το εχω πάθει με βενζινη απ'οπου να'ναι σε βόλτα. Καταγγελία στην shell?
Αλλά για το νερό της δεύτερης χρονιάς, δεν είχε ανοιχτεί νήμα στο οποίο ήσουν απόλυτα βέβαιος και οργισμενος για το ότι μας βάζουν σκουπίδια με την βενζίνη;
Δυστυχώς άμα κινείς καθημερινά ένα όχημα δε μπορείς να αντιληφθείς τις διαφορές όταν αυτές αρχίζουν να συμβαίνουν γιατί γίνονται σταδιακά.
Το ίδιο ακριβώς μου συνέβη και με το συμπλέκτη και την αλυσίδα που ενώ νόμιζα οτι είναι σωστά τεντωμένα, φάνηκε τελικά οτι στο 4μηνο ήθελαν μάζεμα για να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους. Ο μηχανικός που βλέπει τη μηχανή ανά κάποιους μήνες τα βλέπει αμέσως. Εμείς που καβαλάμε κάθε μέρα δε μπορούμε να αντιληφθούμε τη διαφορά από μέρα σε μέρα. Τουλάχιστον εμένα αυτό συνέβη με συμπλέκτη αλυσίδα και που δε φαίνονταν εύκολα με οπτικό έλεγχο.
Το ίδιο υποψιάζομαι και με το δούλεμα του μοτέρ.
Μοναδικό πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις να αλλάξω βενζινάδικο ήταν η αισθητή διαφορά στη τσέπη στο βενζινάδικο, αλλά και κάποια σκασίματα στο κλείσιμο του γκαζιού σε χαμηλές στροφές που έκανε αραιά και που.
Για το νερό στο τεπόζιτο έκατσα και το ξανασκέφτηκα όταν είδα σε άλλο versys πόση ποσότητα νερού κρατιέται στο δαχτυλίδι της τάπας αν βουλώσει η τρύπα αποστράγγισης και τύχει να ανοίξεις ενώ η μηχανή έχει πρόσφατα περάσει από γερή βροχή ή πλυντήριο.
Απλά εμένα ήταν σχετικά λίγο στη φωτογραφία όπως φάνηκε μέσα στο 1λίτρο που είχε μείνει στον πάτο και δε μου πήγε το μυαλό. Μπορεί και να μου ξέφυγε τότε.
Γιώργη έκανες πολύ καλά και το ανέφερες.
Προσωπικά θα πήγαινα και στον ιδιοκτήτη να του το πω.Το έχω κάνει στο παρελθόν πριν το Χ που έφαγε.
Πάντα με ευγένεια,επιχειρήματα κι ας έκανε ότι δεν καταλαβαίνει.Κατάλαβεεεεε.. ;)
Καμιά φορά σε κάποιους όταν βαρέσεις καμπανάκι μαζεύονται..
Πάντα μηδενίζω μερικό χιλιομετρητή όταν γεμίζω. Έτσι δε σου ξεφεύγει η αισθητή διαφορά στην κατανάλωση και προλαβαίνεις τυχόν προβλήματα.
Σε μεγαλο ταξιδι προς τα σύνορα της χωρας, και ενω για 450 χλμ το οχημα δούλευε ρολοι, μετα απο γεμισμα αρχισε να μην ανεβαζει πανω απο 2500σαλ...
με το ζορι και πολυ αργα εφτασα στο επομενο βενζιναδικο περι τα 70 χλμ μακρυα, και εβαλα καθαριστικο βενζινης και 100αρα.
με το που εβαλα το καθαριστικό, η ενδειξη της σταθμης βενζινη κατέβηκε περι τα 25%....τοσο ηταν το νερο που ειχε μεσα...
αρα "εκαψα" 20 λιτρα /100 οταν το οχημα έκαιγε 6-7....
Πολυ το σκαρτο πραγμα, και θα γινει και χειρότερο.
Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο αποφεύγω να "γεμιζω" σε βενζινάδικο κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Βάζω από λίγο πιο πολλές φορές.
με το που εβαλα το καθαριστικό, η ενδειξη της σταθμης βενζινη κατέβηκε περι τα 25%....
Σεμνάααααααααααααααα....:smokin:
(εκτός αν έχει ανακαλυφθει καθαριστικό βενζίνης που ελαττώνει τον όγκο της συμφωνα με το ποσοστό των προσμίξεων..)
(εκτός αν έχει ανακαλυφθει καθαριστικό βενζίνης που ελαττώνει τον όγκο της συμφωνα με το ποσοστό των προσμίξεων..)
φυσικα διοτι προκαλει εξατμιση
:wave2:
φυσικα διοτι προκαλει εξατμιση
Του νερού, το οποίο παρεμπιπτόντως ειναι λιγότερο πτητικο της βενζίνης..??:wave2:
Του νερού, το οποίο παρεμπιπτόντως ειναι λιγότερο πτητικο της βενζίνης..??:wave2:
φυσικα αν το αναμιξεις με κατι το οποιο θα δημιουργησει χημικη αντιδραση με το νερο και μονο και οχι πτητικη ...
φυσικα αν το αναμιξεις με κατι το οποιο θα δημιουργησει χημικη αντιδραση με το νερο και μονο και οχι πτητικη ...
και η οποία φυσικα θα ειναι ενδόθερμη αλλιως θα πεταξει μαζι και η βενζινούλα μας...:wave2:
Υ.Γ.
Κανενας Χημικός να μας πάρει με τις πετρες δεν υπαρχει..??
Aν ειναι ενδοθερμη
θα δεις απο κοντα τα αστερια...
οτιναναικαιγειαχαρα
για ψαξε για μεθανολη
Υ.Γ.
μην τα λες σε μενα
στους απατεωνες με τις πολυεθνικες πεστα που πουλανε φυκια για μεταξωτες κοδελες
http://www.getitnow.gr/prod/me-and-my-car/aksesoyar/beltiotika-kaysimoy/prostheto-kaysimoy-aytokinitoy-stp/prod2910052pp/
http://www.alfaparts.gr/ximika/prostheta-benzinis/antitveltiotiko-kafsimou-superdynamic-mk300-100ml.html
μην τα λες σε μενα
Αφου σε σένα δουλεψε η ετεροεκπληρούμενη προφητεία, καλε μου..
(εσύ ειδες να κατεβαινει η σταθμη του καυσιμου..);)
Υ.Γ.
Είδες σε κανενα απο αυτά (ή άλλα) να λέει ότι εξατμίζει το νερό της βανζίνης..??
Αφου σε σένα δουλεψε η ετεροεκπληρούμενη προφητεία, καλε μου..
(εσύ ειδες να κατεβαινει η σταθμη του καυσιμου..);)
Υ.Γ.
Είδες σε κανενα απο αυτά (ή άλλα) να λέει ότι εξατμίζει το νερό της βανζίνης..??
εχεις δικιο
μαλλον το "αφαιρεί νερό απο το καυσιμα" & το
" Αφαιρεί κάθε ίχνος νερού κια υγρασίας από το καύσιμο εξασφαλίζοντας καλύτερη καύση"
θα το κανει με τηλεμεταφορα ή με θεικη παρεμβαση
Εγινε... :a013:
παμε παρακατω
nerofida
16/03/2016, 14:30
Ή βενζίνη δεν νοθευεται με νερό!
(Σχεδόν) όλες οι 95αρες βενζινες είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, ασχέτως εταιριας, γιατί βγαίνουν από τα ίδια διυλιστήρια
Bladerunner
16/03/2016, 14:38
Μήπως, "ανακατεύεται με το νερό" και καίγεται τελικά μαζί με την βενζίνη;
Μήπως, "ανακατεύεται με το νερό" και καίγεται τελικά μαζί με την βενζίνη;
Δεν νομίζω να παίζει τέτοια φάση ψιλο "ελιξήριο" κατάσταση μου μοιάζει το πρόσθετο και για ελάχιστα ποσοστά νερού στο καύσιμο νομίζω.
Αφού το νερό είναι βαρύτερο δεν θα μαζεύεται και στο κάτω μέρος του tank ? Κάτι placebo φάση παίχτηκε με τον Αντώνη και το πρόσθετο μάλλον .
Bladerunner
16/03/2016, 14:50
Αφού το νερό είναι βαρύτερο δεν θα μαζεύεται και στο κάτω μέρος του tank ?
Ναι. Αλλά το χημικό αυτό (αλκοόλη κάτι) δημιουργεί δεσμούς με το νερό, "ενοποιείται" με τη βενζίνη και τελικά ...καίγεται.
Πολύ μπακαλίστικα και όπως τα είχα καταλάβει και θυμάμαι.
stefanos
16/03/2016, 15:08
Ναι. Αλλά το χημικό αυτό (αλκοόλη κάτι) δημιουργεί δεσμούς με το νερό, "ενοποιείται" με τη βενζίνη και τελικά ...καίγεται.
Πολύ μπακαλίστικα και όπως τα είχα καταλάβει και θυμάμαι.
Φτάνει η αναλογία αλκοόλης και νερού να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο που το τελικό μίγμα να είναι αναφλέξιμο.:)
MG-KTiNoS
16/03/2016, 16:02
Εγώ έχω μια νεροφίδα και την πετάω μέσα στη βενζίνη.
Αυτή πίνει όλο το νερό αλλά δεν κάνει κακό στη βενζίνα.
Μετά τη βγάζω και τη βάζω πάλι σε καθαρό νερό μην πάθει αλλεργία από τα οκτάνια.
Φυσικά μόλις βγάλω το φίδι απ την τρύπα ο όγκος πέφτει.
Τι δεν κατάλαβες???
:cool:
Εγώ έχω μια νεροφίδα και την πετάω μέσα στη βενζίνη.
Αυτή πίνει όλο το νερό αλλά δεν κάνει κακό στη βενζίνα.
Μετά τη βγάζω και τη βάζω πάλι σε καθαρό νερό μην πάθει αλλεργία από τα οκτάνια.
Φυσικά μόλις βγάλω το φίδι απ την τρύπα ο όγκος πέφτει.
Τι δεν κατάλαβες???
:cool:
Θα βοηθούσε μάλλον λίγο αν το εικονογραφούσες...
nerofida
16/03/2016, 19:40
10€ το ντεποζιτο παιρνω για αυτη τη δουλεια
σημ. Στη φωτο προφιλ ειχα πιει κατα λαθος και λιγη βενζινη
taisteal
16/03/2016, 19:41
:lol::bawl::lol:
MG-KTiNoS
16/03/2016, 20:03
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
εγω παντως πιστευω ότι εχει να κανει με την ποιοτητα της κάθε εταιρειας..
το βενζιναδικο της γειτονιας μου ηταν Aegean και ξεχνουσα να βαλω βενζινη...
το γυρισε σε ΕΚΟ, αμαξι και μηχανακι αυξησαν αισθητα την καταναλωση τους..
εφαγε Χ και τωρα βαζω σε 3 συγκεκριμενα βενζινάδικα δυο revoil και ένα ΕΤΕΚΑ και είμαι μια χαρα..
όταν παω στο χωριο στη λευκαδα, ειδικα με το αμαξι, γεμιζω στο τοπικο βενζιναδικο, ανεξαρτητο πρατηριο που αγοραζει από ΕΛΙΝ,
χωρια την καλυτερη αποδοση, καιω αρκετα λιγοτερη βενζινη για να γυρισω πισω απ'οτι να παω...
οποτε συμφωνα με τις εμπειριες μου, το αρχικο ποστ θα το γενικευσω λιγο και θα πω "καιρος να αλλαξει εταιρια" από "καιρος να αλλαξει βενζιναδικο"
τωρα σκεφτηκα οτι ενα καλο βοηθημα ειναι τα διαφορα apps που βλεπεις αμεσα καταναλωση με τα φουλαρισματα. δεν εχεις αδικο τζορτζ!
τωρα σκεφτηκα οτι ενα καλο βοηθημα ειναι τα διαφορα apps που βλεπεις αμεσα καταναλωση με τα φουλαρισματα. δεν εχεις αδικο τζορτζ!
Το λένε κομπιουτερακι ;-)
ναι αλλα βλεπεις την καταναλωση σου σε μεγαλυτερο ευρος και με γραφημα και μπορεις να βγαλεις πιο συγκεκριμενα συμπερασματα.
ναι αλλα βλεπεις την καταναλωση σου σε μεγαλυτερο ευρος και με γραφημα και μπορεις να βγαλεις πιο συγκεκριμενα συμπερασματα.
Νταξ μωρέ δίκιο έχεις!!!!Μια πλάκα κάναμε.
giannis1070
17/03/2016, 14:25
εγω παντως πιστευω ότι εχει να κανει με την ποιοτητα της κάθε εταιρειας..
το βενζιναδικο της γειτονιας μου ηταν Aegean και ξεχνουσα να βαλω βενζινη...
το γυρισε σε ΕΚΟ, αμαξι και μηχανακι αυξησαν αισθητα την καταναλωση τους..
εφαγε Χ και τωρα βαζω σε 3 συγκεκριμενα βενζινάδικα δυο revoil και ένα ΕΤΕΚΑ και είμαι μια χαρα..
όταν παω στο χωριο στη λευκαδα, ειδικα με το αμαξι, γεμιζω στο τοπικο βενζιναδικο, ανεξαρτητο πρατηριο που αγοραζει από ΕΛΙΝ,
χωρια την καλυτερη αποδοση, καιω αρκετα λιγοτερη βενζινη για να γυρισω πισω απ'οτι να παω...
οποτε συμφωνα με τις εμπειριες μου, το αρχικο ποστ θα το γενικευσω λιγο και θα πω "καιρος να αλλαξει εταιρια" από "καιρος να αλλαξει βενζιναδικο"
Θα έλεγα ότι έχει να κάνει με τον εκάστοτε βενζινοπώλη, παρά με την εταιρεία.
Σχετ. με την ποιότητα του καυσίμου, είναι ευρέως γνωστό ότι η πρώτη ύλη εισάγεται στη χώρα, και στη συνέχεια η κάθε εταιρεία κάνει τις απαραίτητες προσμίξεις για να πετύχει (υποθετικά) αυτό που πλασάρει.
Συγκεκριμένα, το 2007, είχα την τύχη να εργάζομαι σε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς "καθαρών" παραγώγων πετρελαίου (εκ των οποίων είναι και η βενζίνη) και, διάφορα φορτία βενζίνης προερχόμενα από Ισπανία, είχαν προορισμό τα ελληνικά διυιλιστήρια Ασπροπύργου.
Το μοναδικό φορτίο που παίρναμε ατόφιο και το παραδίδαμε σε ξεχωριστή δεξαμενή (η οποία ήταν εκμισθωμένη από την Shell), ήταν η Shell 100 οκτανίων. ΟΛΑ τα υπόλοιπα φορτία, ήταν απλή αμόλυβδη (χωρίς να αναφέρεται μάρκα), και είχαν προορισμό κοινές δεξαμενές.
Από τα παραπάνω, προσωπικά συμπεραίνω ότι το καύσιμο είναι κοινό. Η κάθε εταιρεία το παίρνει και με διάφορα δικά της προσθετικά τα οποία φαντάζομαι ότι έχουν συγκεκριμένη τεχνολογία, φέρνει το καύσιμο εκεί που θέλει. Βέβαια, η Shell 100 οκτανίων, έρχεται έτοιμη απ'έξω. Θέλεις επειδή είναι πιο ποιοτική, θέλεις επειδή δε μας εμπιστεύονται, θέλεις επειδή είναι θέμα logistics, θέλεις επειδή έτυχε να βρίσκομαι τη συγκεκριμένη στιγμή, το συγκεκριμένο χρόνο, εγώ εκεί και να οδηγήθηκα σε λάθος συμπέρασμα?? Δεν ξέρω.
Όσον αφορά το θέμα με τη νοθεία του καυσίμου, θεωρώ ότι δεν νοθεύεται με νερό. Το νερό διαχωρίζεται πολύ γρήγορα λόγω ειδικού βάρους. Πιστεύω ότι η νοθεία γίνεται με άλλα πτητικά χημικά και τα καθαριστικά βενζίνης που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, ίσως κάνουν τη δουλειά αυτή, να αντιδρούν χημικά με το νοθευμένο καύσιμο.
Εκτός βέβαια και αν κάνω λάθος, οπότε πάω πάσο, όπως λέει και ο μέγας μάγιστρος (https://www.youtube.com/watch?v=dUn3Ek1KMuM) των σκύλων της μουσικής. :a23:
+1 πιστευω πως ειναι στα χερια του βενζινα το ποσο θα τη νοθεψει και οχι της εταιριας.
panagiotis1974
20/03/2016, 06:44
Yπάρχουν και περιπτώσεις που η δεξαμενή τραβάει την υγρασία απο το έδαφος πιο πολύ στα παλιά βενζινάδικα και πολύ λιγότερο στα νεα.
Είμαι στο τεχνικό του στρατού και βλέπω κάθε μέρα να καταστρέφονται πολλές αντλίες πετρελαίου common rail απο νερό.Στο στρατό οι βενζινάδες δεν κάνουν μαμουνιές γιατί απλά δεν πουλάνε.
Σίγουρα υπάρχουν βενζινάδικα στο εμπόριο που έχουν ακόμα νοθευμένα καυσιμα,αλλα όχι με νερό,το νερό είναι κάτι που δεν το σταματάει τίποτα και υπάρχει ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε.