PDA

View Full Version : Πετρος Ζωγράφος

alexzafeir
21/03/2016, 20:41
https://www.youtube.com/watch?v=mWQHV1zXcD0

alexzafeir
21/03/2016, 20:52
.......και τον ρωταει σε μια συνεντευξη του ενας ''ηλιθιος'' δημοσιογραφος :
-την συσκευη την εφτιαξες εσυ;
- Η ομαδα μου , απαντα
-Ναι αλλα εσυ την σχεδιασες και τους ειπες πως να την φτιαξουν, επιμενει ο δημοσιογραφος
- Αυτα δεν εχουν σημασια , κανω το χρεως μου ως προς την φυση......απαντα ο εφευρετης

Μανολης67
21/03/2016, 20:55
Μην ξεχνάμε και τον Μιχάλη Καλογεράκη. εχει παπάκι που δεν εβαλε ποτέ βενζίνα, ειναι στα συναφή στο Γιου Τιουμπ..
Αλλά τι να πείς εντάξει, στο Ελλάδα ζεις,

alexzafeir
21/03/2016, 21:02
Ετυχε σημερα να τον αναφερουμε γιατι ειναι πιθανο να εχει στρατιωτική εφαρμογη η πατεντα του

Cpt. Haddock
21/03/2016, 21:24
Την ώρα της χημειας στο σχολείο καναμε κοπανα; :rolleyes:

7Tolis
22/03/2016, 00:40
Τον Γκιόλβα ξεχάσαμε. 2310521010 σηκωθειτε..

byron
22/03/2016, 00:56
Τον Γκιόλβα ξεχάσαμε. 2310521010 σηκωθειτε..

Και το Μπεβατρον δεν αναφέραμε.

Δηαδοστε πρην τω καταιβασουν!!

DAYMAN
22/03/2016, 08:23
το 80 ο Λεφας ειχε γινει περιγελος καποιων με τις ιδεες και κατασκευες του αλλα και στην θεα ελικοπτερων που επισκευαζε η τροποποιουσε συστηματα τους εξω απο το μαγαζι-εργαστηριο-μηχανουργειο στο Καματερο.Μετα τον θανατο του χυθηκαν τονοι μελανι και γραφτηκαν διθυραμβοι και επη για τις μηχανολογικές γνωσεις αλλα και την αντιληψη του πανω σε θεματα που οι κοινοι θνητοι δεν μπορουσαν να αντιληφθουν.:rolleyes:

stam2
22/03/2016, 08:59
οι ειρωνίες είναι προς τον εφευρέτη και την εφεύρεσή του και υποδηλώνουν αμφιβολίες και υποψίες για τσαρλατανισμό...?
ή προς αυτούς που υποστηρίζουν και πιστεύουν στα μυαλά της χώρας που καινοτομούν...?

byron
22/03/2016, 12:18
οι ειρωνίες είναι προς τον εφευρέτη και την εφεύρεσή του και υποδηλώνουν αμφιβολίες και υποψίες για τσαρλατανισμό...?
ή προς αυτούς που υποστηρίζουν και πιστεύουν στα μυαλά της χώρας που καινοτομούν...?

Οι πρώτοι έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν. Ζωγράφος, Γκιολβας, και διάφοροι απίθανοι τύποι που καταρρίπτουν όλη τη φυσική, χημεία,μηχανολογία των τελευταίων 5 αιώνων αλλά δεν αναγνωρίζονται λόγω των "συμφερόντων" που τους πολεμούν.
Και αποκτούν ειδικό βάρος, όχι εξαιτίας της καινοτομου ή άχρηστης εφεύρεσης, αλλά εξαιτίας της ύπαρξής των πάσης φύσεως συνωμοσιολογων.

Θα μου πεις...κοτζάμ υπουργός αμύνης κάθεται σε τηλεοπτικό πάνελ και μιλάει σοβαρά, με υφακι 007 την "εφεύρεση" του νερομυλου σε σμίκρυνση...

@ΗλιαςΚΤΜ : Το ότι βρίσκεις κοινά στην απαξίωση ενός εφευρέτη που βρήκε εναλλακτικό μπροστινό μοτοσυκλέτας, με εναν τύπο που ισχυρίζεται πως βρήκε λύση στο ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη...είναι ενδιαφέρον.

stam2
22/03/2016, 12:57
Νομίζω ότι δεν είναι ο τόπος για να κάνουμε επιστημονικές αναλύσεις περί της συγκεκριμένης θεωρίας. Ούτε είμαστε (τουλάχιστον όχι εγώ) κατηρτισμένοι στο να γνωρίζουμε τα μυστικά και τα τερτίπια της χημείας. Προσωπικά ατενίζω με σεβασμό κάθε προσπάθεια που προσπαθεί να πάει παραπέρα την επιστήμη και περιμένω να ευοδοθεί ή τελικά να αποδειχθεί μη λειτουργική. Η ειρωνία όμως και η αποδοκιμασία προς κάθε έναν που προσπαθεί να διαπρέψει χρησιμοποιώντας το μυαλό του και καινοτόμες ιδέες είναι ένας λόγος που η πλειοψηφία των φωτεινών πνευμάτων αυτής της χώρας δυσκολεύονται να πετύχουν ή απλά εξαναγκάζονται στην εξορία...

Και ο Ξανθούλης με τον Δευκαλίωνα είχε την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση στην αρχή. Από τη μια θαυμασμό από κάποιους λίγους, ειρωνία από πολλούς, και αδιαφορία από το κράτος. Μετά βγήκε στο εξωτερικό (Καναδά) και απέκτησε χώρο ώστε να αναπτύξει την ιδέα της ψυχρής σύντηξης. Τώρα τελευταία βγήκε ένας Ιταλός πρώην συνεργάτης, που αφού λύσανε τη συνεργασία τους είπε ότι δεν πέτυχε, όμως ακόμα ο Δευκαλίων υπάρχει στον Καναδά και παλεύει με την υλοποίηση. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να διαλέξουμε τις πιο ζουμερές ντομάτες και να τους περιμένουμε μήπως γυρίσουν?

Έτσι είναι η πρόοδος της τεχνολογίας, πρώτα κάποιος προσπαθεί ζωγραφίζοντας να δείξει ότι η γή είναι στρογγυλή και γυρίζει, μετά κάποιος το περιγράφει και κινδυνεύει να τον κρεμάσουν, και στο τέλος έρχεται ο δορυφόρος να σου το φέρει έτοιμο στο πιάτο. Ας μην τα περιμένουμε όλα στο πιάτο, ή ας περιμένουμε λίγο αυτούς που ζωγραφίζουν, να δούμε τι έχουν να μας δείξουν...

7Tolis
22/03/2016, 13:53
Και γιατί το δημοσιεύουν - ποιούν τότε εφόσον δεν είναι 100% plug n play κατά κάποιο τρόπο;

Pan (dvs)
22/03/2016, 14:00
το 80 ο Λεφας ειχε γινει περιγελος καποιων με τις ιδεες και κατασκευες του αλλα και στην θεα ελικοπτερων που επισκευαζε η τροποποιουσε συστηματα τους εξω απο το μαγαζι-εργαστηριο-μηχανουργειο στο Καματερο.Μετα τον θανατο του χυθηκαν τονοι μελανι και γραφτηκαν διθυραμβοι και επη για τις μηχανολογικές γνωσεις αλλα και την αντιληψη του πανω σε θεματα που οι κοινοι θνητοι δεν μπορουσαν να αντιληφθουν.:rolleyes:

Ρε Ηλια και υπολοιποι,σιγουρα υπαρχουνε ανθρωποι που παιρνουνε κατι και το πανε παρακατω.Ενταξει να δεχτω οτι ολους αυτους εμεις τους χλευαζουμε,το κρατος τους βαζει εμποδια κλπ.

Αλλα δεν βρεθηκε ενας ξενος επενδυτης τοσα χρονια να χρηματοδοτησει αυτες τις ιδεες και να χεστουνε ολοι στο ταληρο?Δεν τους χλευαζω μιας και δεν εχω τις γνωσεις,ουτε τους κοροιδευω,αλλα τοσα εκατομμυρια επενδυτες στον πλανητη,δεν βρεθηκε ενας να τους προσεξει?

Θα εβγαζε καποιος μηχανη με καυσιμο νερο και δεν θα τον αρπαζανε νυχτα οι "Αμερικανοι"?Εκτος και αν ολες αυτες τις πατεντες τις εχουνε ανακαλυψει εδω και καιρο και τις κρατανε κλεισμενες στα συρταρια τους,για προφανης λογους.

byron
22/03/2016, 14:04
Νομίζω ότι δεν είναι ο τόπος για να κάνουμε επιστημονικές αναλύσεις περί της συγκεκριμένης θεωρίας. Ούτε είμαστε (τουλάχιστον όχι εγώ) κατηρτισμένοι στο να γνωρίζουμε τα μυστικά και τα τερτίπια της χημείας. Προσωπικά ατενίζω με σεβασμό κάθε προσπάθεια που προσπαθεί να πάει παραπέρα την επιστήμη και περιμένω να ευοδοθεί ή τελικά να αποδειχθεί μη λειτουργική. Η ειρωνία όμως και η αποδοκιμασία προς κάθε έναν που προσπαθεί να διαπρέψει χρησιμοποιώντας το μυαλό του και καινοτόμες ιδέες είναι ένας λόγος που η πλειοψηφία των φωτεινών πνευμάτων αυτής της χώρας δυσκολεύονται να πετύχουν ή απλά εξαναγκάζονται στην εξορία...

Και ο Ξανθούλης με τον Δευκαλίωνα είχε την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση στην αρχή. Από τη μια θαυμασμό από κάποιους λίγους, ειρωνία από πολλούς, και αδιαφορία από το κράτος. Μετά βγήκε στο εξωτερικό (Καναδά) και απέκτησε χώρο ώστε να αναπτύξει την ιδέα της ψυχρής σύντηξης. Τώρα τελευταία βγήκε ένας Ιταλός πρώην συνεργάτης, που αφού λύσανε τη συνεργασία τους είπε ότι δεν πέτυχε, όμως ακόμα ο Δευκαλίων υπάρχει στον Καναδά και παλεύει με την υλοποίηση. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να διαλέξουμε τις πιο ζουμερές ντομάτες και να τους περιμένουμε μήπως γυρίσουν?

Έτσι είναι η πρόοδος της τεχνολογίας, πρώτα κάποιος προσπαθεί ζωγραφίζοντας να δείξει ότι η γή είναι στρογγυλή και γυρίζει, μετά κάποιος το περιγράφει και κινδυνεύει να τον κρεμάσουν, και στο τέλος έρχεται ο δορυφόρος να σου το φέρει έτοιμο στο πιάτο. Ας μην τα περιμένουμε όλα στο πιάτο, ή ας περιμένουμε λίγο αυτούς που ζωγραφίζουν, να δούμε τι έχουν να μας δείξουν...

Πολύ εκλεπτυσμένη, πολιτισμένη και politically correct απάντηση. Όπως θα έπρεπε να είναι κάθε ανθρώπου που δεν απορρίπτει πριν αναλύσει κάθε ιδέα, όσο τρελή και αν είναι.

Προσωπικά απέχω, η ανοχή μου στους κομπογιαννήτες που ανακαλύπτουν εξωγήινη τεχνολογία, καινοτόμες μεθόδους, και απλούστατες λύσεις που ο "καθε ένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι του" και να λύσει το ενεργειακό του πρόβλημα δωρεάν, είναι ανύπαρκτη. Ιδίως όταν προωθείται από επιστήμονες μεγέθους Τριανταφυλλόπουλου και Αυτιά.
Ίσως να είμαι προκατελειμμένος, αλλά η "εφεύρεση" του Ζωγραφου, μάλλον είναι τραγικά εύκολο να αποδειχθεί πως είναι μια μαλακία και μισή, ακόμα και από ανθρώπους που δεν είναι σε αυτό το πεδίο όπως εγώ.
Χρησιμοποιεί τρεχούμενο πόσιμο νερό λέει (δηλαδή αφήνεις την βρύση ανοιχτή), για να παράξει ενέργεια μεγέθους μπαταρίας. Μάλιστα...

Με τι κόστος? Πόσα κυβικά μέτρα νερό χρειάζεται η γεννήτρια του για να διατηρεί αναμένο ένα φακό πχ? Γιατί, το να εξοικονομείς 10€ ρεύμα, αλλά να έχεις ξοδέψει 500€ νερό...δεν μου φαίνεται και πολύ επαναστατικό. Κάποιος καλοπροαίρετος θα πει πως σε μεγάλη κλίμακα (ποτάμι πχ) και με υψομετρική διαφορά, μπορείς όντως να χρησιμοποιήσεις την εφεύρεση του Ζωγράφου για δωρεάν ενέργεια.

Προφανώς και μπορείς. Το θέμα είναι, πως το έχουν σκεφτεί εδώ και 100 χρόνια άλλοι, και το εφαρμόζουν στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. :lol:

GFawkes
22/03/2016, 14:23
Διχως να εχω ξοδεψει χρονο να ασχοληθω με την συσκευη
μοιαζει με αντιδραστήρας διάσπασης νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο
που παραγει καποια μορφης αξιοποιήσιμο καυσιμο με βαση το οξυγονο για να ειναι ευλεκτο.

Περιμενω να "ωριμασει " η ιδεα και θα κρινω τοτε.

stam2
22/03/2016, 14:27
Πολύ εκλεπτυσμένη, πολιτισμένη και politically correct απάντηση. Όπως θα έπρεπε να είναι κάθε ανθρώπου που δεν απορρίπτει πριν αναλύσει κάθε ιδέα, όσο τρελή και αν είναι.

Προσωπικά απέχω, η ανοχή μου στους κομπογιαννήτες που ανακαλύπτουν εξωγήινη τεχνολογία, καινοτόμες μεθόδους, και απλούστατες λύσεις που ο "καθε ένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι του" και να λύσει το ενεργειακό του πρόβλημα δωρεάν, είναι ανύπαρκτη. Ιδίως όταν προωθείται από επιστήμονες μεγέθους Τριανταφυλλόπουλου και Αυτιά.
Ίσως να είμαι προκατελειμμένος, αλλά η "εφεύρεση" του Ζωγραφου, μάλλον είναι τραγικά εύκολο να αποδειχθεί πως είναι μια μαλακία και μισή, ακόμα και από ανθρώπους που δεν είναι σε αυτό το πεδίο όπως εγώ.
Χρησιμοποιεί τρεχούμενο πόσιμο νερό λέει (δηλαδή αφήνεις την βρύση ανοιχτή), για να παράξει ενέργεια μεγέθους μπαταρίας. Μάλιστα...

Με τι κόστος? Πόσα κυβικά μέτρα νερό χρειάζεται η γεννήτρια του για να διατηρεί αναμένο ένα φακό πχ? Γιατί, το να εξοικονομείς 10€ ρεύμα, αλλά να έχεις ξοδέψει 500€ νερό...δεν μου φαίνεται και πολύ επαναστατικό. Κάποιος καλοπροαίρετος θα πει πως σε μεγάλη κλίμακα (ποτάμι πχ) και με υψομετρική διαφορά, μπορείς όντως να χρησιμοποιήσεις την εφεύρεση του Ζωγράφου για δωρεάν ενέργεια.

Προφανώς και μπορείς. Το θέμα είναι, πως το έχουν σκεφτεί εδώ και 100 χρόνια άλλοι, και το εφαρμόζουν στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. :lol:

οκ σεβαστό, και κατανοητό ότι δεν το αποδέχεσαι πριν φτάσει στην πόρτα σου. Προφανώς και μετά από τόσα νερά καματερού κλπ αρκετός κόσμος να έχει γίνει δύσπιστος.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για διάσπαση του υδρογόνου από το οξυγόνο (λογικά μέσω ηλεκτρόλυσης?) και καύση του υδρογόνου στον "συμβατικό" κινητήρα. Δεν είναι κάτι διαστημικό, προφανώς η όλη επιτυχία του εγχειρήματος αν υποθέσουμε πως είναι πράγματι επιτυχές, βρίσκεται απλά στην συνταγή των αντιδράσεων, και στην εν σειρά σύνδεσή τους... μάλλον.

Όπως και να 'χει απ' ότι αναφέρθηκε ηδη σε διάφορα "συνωμοσιολογικά" blogs κλπ, η πατέντα ήδη δεσμεύτηκε από το Υπ. Αμύνης για "στρατιωτικούς" σκοπούς (μη χέσω, εδώ κλείσανε την ελβο, πυρκαλ κλπ), και μάλλον αυτό έγινε για να την θάψουν....

Ίδωμεν....

DAYMAN
22/03/2016, 14:28
Οι πρώτοι έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν. Ζωγράφος, Γκιολβας, και διάφοροι απίθανοι τύποι που καταρρίπτουν όλη τη φυσική, χημεία,μηχανολογία των τελευταίων 5 αιώνων αλλά δεν αναγνωρίζονται λόγω των "συμφερόντων" που τους πολεμούν.
Και αποκτούν ειδικό βάρος, όχι εξαιτίας της καινοτομου ή άχρηστης εφεύρεσης, αλλά εξαιτίας της ύπαρξής των πάσης φύσεως συνωμοσιολογων.

Θα μου πεις...κοτζάμ υπουργός αμύνης κάθεται σε τηλεοπτικό πάνελ και μιλάει σοβαρά, με υφακι 007 την "εφεύρεση" του νερομυλου σε σμίκρυνση...

@ΗλιαςΚΤΜ : Το ότι βρίσκεις κοινά στην απαξίωση ενός εφευρέτη που βρήκε εναλλακτικό μπροστινό μοτοσυκλέτας, με εναν τύπο που ισχυρίζεται πως βρήκε λύση στο ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη...είναι ενδιαφέρον.

Βυρωνα ο συσχετισμος δεν ειναι απαραιτητα συγκριση.Για τον Γκιολβα που εσυ χαρακτηριζεις απιθανο θα γνωριζεις βεβαια οτι υπαρχουν εγγραφα του υπουργειου εμποριου που κατοχυρωνουν ευρεσιτεχνιες του που καποιες σημερα τις εχουμε βαλει στην ζωη μας αλλα δεν γνωριζουμε ισως.Περαν αυτων ομως ομως ποσοι ερευνητες απο ολο τον κοσμο (μη Ελληνες για να αποφυγουμε παρεξηγησει) ειτε εξαφανιστηκαν ειτε εξαφανισαν τις ευρεσιτεχνιες τους;Εχει και αυτο ενδιαφερον.

οσο για τον υπουργο επειδη τον θεωρω εντελως ασοβαρο και ακατάλληλο δεν εχω αποψη.

alexzafeir
22/03/2016, 15:16
Ισως αν το εξηγησω να βοηθησω....
Η διασπαση του νερου μας δινει υδρογονο και οξυγονο ... αυτο το μπορουν ολοι.
Αυτο που πετυχε είναι την οξυνση του υδρογονου τοσο ωστε να ειναι ευλεκτο δηλαδη καυσιμο, μεσο μιας συσκευης τοσο μικρης ωστε να χωραει σε σκουτερ
Με λιγα λογια εκανε το νερο, καυσιμο αυτο που προσπαθουν αρκετες ''σπονσαρισμενες''ομαδες αλλα δεν το ειχαν καταφερει

byron
22/03/2016, 15:41
οκ σεβαστό, και κατανοητό ότι δεν το αποδέχεσαι πριν φτάσει στην πόρτα σου. Προφανώς και μετά από τόσα νερά καματερού κλπ αρκετός κόσμος να έχει γίνει δύσπιστος.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για διάσπαση του υδρογόνου από το οξυγόνο (λογικά μέσω ηλεκτρόλυσης?) και καύση του υδρογόνου στον "συμβατικό" κινητήρα. Δεν είναι κάτι διαστημικό, προφανώς η όλη επιτυχία του εγχειρήματος αν υποθέσουμε πως είναι πράγματι επιτυχές, βρίσκεται απλά στην συνταγή των αντιδράσεων, και στην εν σειρά σύνδεσή τους... μάλλον.

Όπως και να 'χει απ' ότι αναφέρθηκε ηδη σε διάφορα "συνωμοσιολογικά" blogs κλπ, η πατέντα ήδη δεσμεύτηκε από το Υπ. Αμύνης για "στρατιωτικούς" σκοπούς (μη χέσω, εδώ κλείσανε την ελβο, πυρκαλ κλπ), και μάλλον αυτό έγινε για να την θάψουν....

Ίδωμεν....

Βαρίεμαι αφόρητα να ξοδεύω σκέψη και ελπίδα σε κομπάρσους. Ο μύθος της καύσης νερού, δεν είναι καινούργιος. Από την εποχή των ναζί το παλεύουν, και υπάρχουν κάθε τρεις και λίγο διάφοροι που ισχυρίζονται το ίδιο, είτε με γλυκό είτε με αλμυρό νερό. Το πρόβλημα δεν είναι να το διασπάσεις και να το κάψεις, το πρόβλημα είναι πως για να το κάνεις, χρειάζεσαι κάποια άλλη συσκευή ηλεκτρόλυσης που χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από αυτή που παράγει.

Το οτι κάποιες τέτοιες συσκευές "αέναης ενέργειας" έχουν πατενταριστεί ακόμα και στην Αμερική, δεν λέει και πολλά. Ο πιό γνωστός, κάποιος Stanley Meyer, είχε πατεντάρει τις "συσκευές" του, αλλά καταδικάστηκε για απάτη και πέθανε στην αφάνεια (οι υποστηρικτές τέτοιων θεωριών, θεωρούν πως δολοφονήθηκε)...

Φιλος που εκτιμώ πολύ, κάπου είχε ποστάρει τα παρακάτω.
http://www.nature.com/news/2007/070914/full/news070910-13.html
http://rationalwiki.org/wiki/Water_powered_car

Βάζω και άλλα δύο, που αφορούν συσκευές Perpetual motion (http://rationalwiki.org/wiki/Perpetual_motion_machine) & Pure Energy Systems (http://rationalwiki.org/wiki/PESWiki).

Όποιος θέλει να πιστεύει πως κάποιος με μούφες υδραυλικού, σωλήνες πετζετάκη και κανα δυο άλλα "ελληνικά" μυστικά, κατάφερε να καταρρίψει τον 1ο θερμοδυναμικό κανόνα, ας το πιστεύει ή ας το πιθανολογεί έστω.

byron
22/03/2016, 15:46
Αυτο που πετυχε είναι την οξυνση του υδρογονου τοσο ωστε να ειναι ευλεκτο δηλαδη καυσιμο,

Κάπου σε έχασα...
Δεν ξέρω τι είναι η όξυνση (!) του υδρογόνου ωστε να γίνει εύφλεκτο...

Το πρόβλημα του υδρογόνου, είναι ακριβώς αυτό. Πως είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, οπότε τι κατάφερε δηλαδή?

Cpt. Haddock
22/03/2016, 16:15
Ισως αν το εξηγησω να βοηθησω....
Αυτο που πετυχε είναι την οξυνση του υδρογονου τοσο ωστε να ειναι ευλεκτο δηλαδη καυσιμο, μεσο μιας συσκευης τοσο μικρης ωστε να χωραει σε σκουτερ
Με λιγα λογια εκανε το νερο, καυσιμο αυτο που προσπαθουν αρκετες ''σπονσαρισμενες''ομαδες αλλα δεν το ειχαν καταφερει

Βασικα θεματα χημειας. Το νερο δεν ειναι καύσιμο, αντιθετως ειναι προϊόν καύσης.

Για να παραχθει υδρογόνο απο το νερο, πρέπει να καταναλωθει ενέργεια (ρεύμα) και νερό. Αν καταφέρετε και παρετε θετικο ισοζυγιο (ενεργειακό αλλα ΚΑΙ οικονομικο) απο αυτό μπράβο. Αλλα κομματι δυσκολο.

Κάπου σε έχασα...
Δεν ξέρω τι είναι η όξυνση (!) του υδρογόνου ωστε να γίνει εύφλεκτο...

Το πρόβλημα του υδρογόνου, είναι ακριβώς αυτό. Πως είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, οπότε τι κατάφερε δηλαδή?

Ακριβώς αυτο. Το υδρογόνο κανει μπαμ απο μονο του χωρις ιδιαίτερη προσπάθεια, ειναι δε, εξαιρετικα επικινδυνο.

MG-KTiNoS
22/03/2016, 16:41
Ακριβώς αυτο. Το υδρογόνο κανει μπαμ απο μονο του χωρις ιδιαίτερη προσπάθεια, ειναι δε, εξαιρετικα επικινδυνο.

Πόσα ξέρεις μωρή Λουλού εσύ.....
χαχαχαχαχαχα
355359

Μανολης67
22/03/2016, 17:38
Εγω θεωρό πιο σοβαρό τον Μιχάλη Καλογεράκη, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν εχει ΔΕΗ σπίτι του εδώ και χρόνια,
νομίζω πως αν ο Ζωγραφος ειχε λειτουργική πατέντα θα τον ειχε εξαφανίσει CIA κτλ σε χρόνο μηδέν μόνο και μόνο για την χρήση σε υποβρύχια-αεροπλανα κτλ.

Cpt. Haddock
22/03/2016, 17:46
Εγω θεωρό πιο σοβαρό τον Μιχάλη Καλογεράκη, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν εχει ΔΕΗ σπίτι του εδώ και χρόνια,
νομίζω πως αν ο Ζωγραφος ειχε λειτουργική πατέντα θα τον ειχε εξαφανίσει CIA κτλ σε χρόνο μηδέν μόνο και μόνο για την χρήση σε υποβρύχια-αεροπλανα κτλ.

Με το συμπάθειο, η αναερόβια προωση των συγχρόνων υποβρυχίων, περίπου αυτό κανει ήδη. Μεταξυ των οποιων και τα συγχρονα ελληνικα (ναι, αυτα που "εγερναν"). Δεν ειναι κατι καινουριο, ουτε ανακαλυψε κανεναν τροχο ο Ζωγραφος.

Μανολης67
22/03/2016, 17:58
Με το συμπάθειο, η αναερόβια προωση των συγχρόνων υποβρυχίων, περίπου αυτό κανει ήδη. Μεταξυ των οποιων και τα συγχρονα ελληνικα (ναι, αυτα που "εγερναν"). Δεν ειναι κατι καινουριο, ουτε ανακαλυψε κανεναν τροχο ο Ζωγραφος.

Συμφωνό 1.000 μαζί σου, τα υποβρύχια με την κλασική μέθοδο δαπανάν ενέργεια για την υδρόλυση, αρα εχουν μειωμένη αυτονομία, υποτίθεται ότι ο Ζωγράφος παράγει υδρογόνο ανέξοδα, χωρίς σπατάλη ενέργειας δηλαδή.

Cpt. Haddock
22/03/2016, 17:59
Συμφωνό 1.000 μαζί σου, τα υποβρύχια με την κλασική μέθοδοα δαπανάν ενέργεια για την υδρόλυση, αρα εχουν μειωμένη αυτονομία υποτίθεται ότι ο Ζωγράφος παράγει υδρογόνο ανέξοδα, χωρίς σπατάλη ενέργειας δηλαδή.

Ναι, σιγουρα. Επισης εχει και συσκευή αντιβαρυτητας...

Ατιμο σχολειο, τιποτα δε μας έμαθες ρε γαμώτο :(

7Tolis
22/03/2016, 18:02
Υποθέτω όλοι ξέρουμε τον αστικό μύθο που πάει ως εξης:

"Ήταν πολύ καλός στα μαθηματικά, κάτι έλυσε μια εξίσωση δύσκολη και μετά από μια εβδομάδα εξαφανίστηκε. Τον πήραν οι Αμερικάνοι τώρα είναι στη nasa"

Δεινόσαυρος
22/03/2016, 18:04
Αυτό του Ζωγράφου δεν είναι τπτ. Εγώ έχω εφεύρει ένα καλύτερο που δεν χρειάζεται καν υδρογόνο.
Μόνο κούτσουρα! Δεν θα μείνουμε ποτέ από καύσιμο.

355365

Joyrider
22/03/2016, 18:07
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι διασπά το νερό μέσω συγκεκριμένης συχνότητας και ο ταλαντωτής είναι κάποιου "μυστικού" :rolleyes: κράματος.
Αυτά που δεν λέει είναι την ενέργεια χρειάζεται ο ταλαντωτής για να λειτουργήσει και την απόδοση που έχει. Κάτι μου λέει πως όλο αυτό θα υπάρχει χρόνια τώρα και θα αποδειχθεί και ασύμφορο.

Με την φόρα που έχει πάρει πάντως θα ανακαλύψει και το δυναμό σε λίγο :eek:
https://www.youtube.com/watch?v=SD3psql71Ks

Cpt. Haddock
22/03/2016, 18:08
Επίσης, το μυστικο κραμα το βρισκει κανεις ελευθερο στη φυση τζαμπα, αρκει απλα να σκαψει στον κηπο του :lol:

Δεινόσαυρος
22/03/2016, 18:12
υποτίθεται ότι ο Ζωγράφος παράγει υδρογόνο ανέξοδα, χωρίς σπατάλη ενέργειας δηλαδή.

Έτσι υποτίθεται;
Είσαι σίγουρος; ;) Πόσο σίγουρος, δλδ; :p

Δεινόσαυρος
22/03/2016, 18:24
Επίσης, το μυστικο κραμα το βρισκει κανεις ελευθερο στη φυση τζαμπα, αρκει απλα να σκαψει στον κηπο του :lol:

H Ιερή Γη της Ελλάδας όλα τα παράγει, γι αυτό θέλουν οι Φράγκοι να μας κλέψουν τα δικαιώματα για τα ορυκτά.

MG-KTiNoS
22/03/2016, 18:30
355371

Pan (dvs)
22/03/2016, 19:04
H Ιερή Γη της Ελλάδας όλα τα παράγει, γι αυτό θέλουν οι Φράγκοι να μας κλέψουν τα δικαιώματα για τα ορυκτά.

Στα Βλητα αναφερεσαι?

Δεινόσαυρος
22/03/2016, 19:07
Eδω που τα λέμε, τι υδρογόνα και τρίχες, ο άνθρωπος είναι πολύ προχώ: εδώ βλέπουμε μέχρι και τα κύματα της βαρύτητας έχει χαλιναγωγήσει (http://www.zougla.gr/greece/article/genitria-metatrepi-ti-varitiki-energias-se-ilektriki)...!!!

Λίγο έλεος ρε παιδιά, ούτε οι Πυγμαίοι της Πουτσουμπούρας* δεν τα χάφτουν αυτά. Έχουν θέση στο Ελλάντα του 2016, και μάλιστα στο «περι μοτοσικλέτας»;

* Πρωτεύουσα του Μπουρούντι, για τους αδαείς.

amyroukai
26/12/2016, 22:16
Ανακινώ ένα πεθαμένο και κωμικό θέμα γιατί... Όταν είχε μπει ο σεισμίκ, κάποιος είχε παραθέσει μιά εφεύρεση έλληνα με την οποία είχαμε γελάσει, παραγωγή ηλεκτρισμού από το νερό της βρύσης. Καλά, από την κίνηση του νερού και μιά μικρή γεννήτρια (βαριέμαι να ψάξω ποιός ήταν τώρα, κάποιος από αυτούς που αναφέρονται και στο παρόν νήμα πιθανώς). Έπαθα ένα γουατδεφακ απόψε με αυτό το νέο:

http://inhabitat.com/portlands-water-pipes-are-the-newest-source-of-clean-energy/

Τελικά δεν είναι και ΤΟΣΟ τρελό όλο αυτό με τα νερά και τις γεννήτριες...

skylaros
27/12/2016, 00:46
Αμύρου Bernulli είναι όλα αυτά + κάποιες σταθερές μηχανικών για την κίνηση του ρευστού τις αντιστάσεις κλπ Φυσικά αυτό που παραθέτεις δεν είναι κάτι παράξενο, σκοπός πλέον είναι η εκμετάλλευση γενικά της ενέργειας ακόμα και αν είναι ελάχιστη. Η ενέργεια από την κίνηση - μεταβολές των ρευστών είναι πιο παλιά και από τον Αρχιμήδη. Ίσως να είναι και πιο παλιά και από τον ίδιο τον υπολογισμό του χρόνου ("κλεψύδρα" Εμπεδώ κλπ) Τελευταία έχει αρχίσει να γίνετε πιο hot γιατί υπήρχε σημαντικό κενό σε ότι αφορά τις μικρές κλίμακες. (είχε κάνει κάποια πράγματα το ΚΑΠΕ κάποτε...) (Σε λίγο καιρό θα είναι πολύ Hot και η κυματική ενέργεια αλλά στην Ελλάδα δε βολεύει τόσο) Το θέμα είναι αν συμφέρει οικονομικά το να βάλεις τέτοιους μηχανισμούς και να κερδίσεις πχ από ένα πολύ μεγάλο δίκτυο 5 mw ή να βάλεις ένα καλύτερο φίλτρο σε ένα εργοστάσιο με ορυκτά καύσιμα ή να φτιάξεις ένα λίγο μεγαλύτερο ταμιευτήρα σε ένα υδροηλεκτρικό και πάει λέγοντας. Θα μπορούσε μέσα στον ίδιο σωλήνα να είχε και μηχανισμούς εκμετάλλευσης της πίεσης, την όποια μικρή ή και μεγάλη ενθαλπία (ανάλογα την τραχύτητα του αγωγού και αν συμφέρει να δώσει θερμότητα ή ταχύτητα κίνησης κλπ) Και δεκάδες άλλα πράγματα που θα το έκαναν το σύστημα πιο αποδοτικό αλλά με μεγαλύτερο κόστος συντήρησης και εγκατάστασης κλπ. Ξέρω με ποιον μιλάω και ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι τι παίζει, απλά με παραξένεψε που εντυπωσιάζεσαι (είσαι ένας κλασσικός μηχανικός και σου αρέσουν οι εφευρέσεις για αυτό :p ) Άλλο πράγμα όμως αυτοί οι μηχανισμοί (αντίστοιχοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα φυσικά και σε κάθετες ανεμογεννήτριες) και άλλο αυτά που παρουσιάζουν μερικοί τρελάρες και εντυπωσιάζονται άλλοι τρελάρες (και μας ζαλίζουν) και μιλάνε ουσιαστικά για αεικίνητο...

Το παράδειγμα με το νερό της βρύσης γίνετε πλέον σε κάθε μάθημα υδρολογίας, υδροδυναμικής κλπ και είναι φυσικά αστείο το πόσο ρεύμα παράγεις σε σχέση με το όποιο κόστος μπορεί να έχει μια μικρή γεννήτρια... Ωραία είναι όλα αυτά και καλό είναι που γίνονται αλλά όσο οι άνθρωποι χρειάζονται συνέχεια όλο και περισσότερη ενέργεια, τα προβλήματα θα παραμένουν.

amyroukai
27/12/2016, 08:51
Το νερό της βρύσης σαφώς. Αλλά της αποχέτευσης, όπου οι απώλειες (καλά, εντός λογικών πλαισίων για συγκεκριμένους λόγους) δεν σε νοιάζουν (γιατί στην ύδρευση που έχεις απαίτηση για συγκεκριμένη πίεση, το να εισάγεις ανασχέσεις στο δίκτυο ακούγεται ηλίθιο, πλην περιπτώσεων όπου "χρειάζεται" αυτό αλλά ξεφεύγουμε πολύ) δεν είναι τόσο άκυρο. Και είναι αρκετά φτηνό σε σχέση με υδροηλεκτρικά (όγκος έργου, μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων κλπ) ή κλασσικά εργοστάσια. Τέλος πάντων, αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι την ιδέα που "πουλάει" ένας "τρελός" εδώ και χρόνια, την πήρε μιά δημόσια αρχή και την εφαρμόζει υπό μεγάλη κλίμακα. Και δεν τους κοροϊδεύει κανείς.