View Full Version : Honda CRF1100L Africa Twin
H συνέχεια από εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145224&page=53&p=2726115&viewfull=1#post2726115).
kostasdirt
24/03/2016, 12:36
https://www.youtube.com/watch?v=tbgzgBuFFtE&feature=em-subs_digest
https://www.youtube.com/watch?v=tbgzgBuFFtE&feature=em-subs_digest
Κάθεστε και τα βλέπετε αυτά?
Τι μας είπε?
Τίποτα!
Ότι θα μας έλεγε και ο πωλητής στην αντιπροσωπία!
amyroukai
24/03/2016, 13:36
Κάθεστε και τα βλέπετε αυτά?
Τι μας είπε?
Τίποτα!
Ότι θα μας έλεγε και ο πωλητής στην αντιπροσωπία!
Ο πωλητής μάλλον θα σου έκλεινε συνωμωτικά το μάτι και θα σου έλεγε "Άφρικα. Ξέρεις."
Φραουλίκι, που έγραφε ο μεσιέ λε Λυκό κάποτε...
giannis113
24/03/2016, 13:50
Εμενα μαρεσει, γιατι ειναι μαζεμενο και έχει αναρτησεις και φρενα σε σχεση με κατι αλλα.
Δε θα το συγκρινα με το ΚΤΜ αλλα σαν πακετο λεει πολυ
Το χει πάρει κανένας από εδώ μέσα;
el_hymador
24/03/2016, 19:12
Οδήγησα σήμερα την έκδοση DCT.
Oκ, δεν θα το έπαιρνα γιατί δεν ψάχνομαι σε αυτή την κατηγορία αλλά -αντικεμενικά- η *τάνα η Honda, το έχει μελετήσει πάρα πολύ το μηχανάκι! Με αναρτήσεις σομιέδες (σωστά για το χώμα) και αυτό το ύψος, περίμενα να πηγαίνει καρσιλαμά στα πολλά αλλά είναι βράχος και τα στρίβει όλα χωρίς κανέναν απολύτως φόβο. Αίσθηση πανάλαφρη για τα κιλά του, άψογο ζύγισμα ακόμα και με -βαρύ- συνεπιβάτη και κλασική πολιτισμένη λειτουργία Honda, που δεν το λες και προσόν αλλά σημειώνεται για όσους ενδιαφέρονται. Ποιότητα κύλησης εξαιρετική και επίσης καλή κάλυψη, πας με 160 και νομίζεις ότι είσαι με 30 λιγότερα.
Από δύναμη δεν λέει και πολλά αλλά τι να τα κάνεις τα 100+ άλογα σε τέτοιο μηχανάκι;
Δεν το οδήγησα στο χώμα αλλά η αίσθηση που μου άφησε μου θύμισε πολύ XT660Z Tenere που έχει πάει γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να έχει ελαφρύνει (σαν αίσθηση), να έχει γραμώσει πλαίσιο και να έχει προσθέσει πολύ μυϊκή μάζα στο μοτέρ αλλά και που τα βράδυα κάνει γαλλικά και πιάνο, κρυφά, να μην το παρεξηγήσουν.
Γενικά πολύ καλό μου φάνηκε, αν και του λείπει αυτή η κάφρικη νότα της υπερβολής, έτσι για να γουστάρεις ρε παιδί μου.
υ.γ. Το DCT δεν το κατάλαβα, δεν το συνήθισα, δεν μου πήγε καθόλου. Ίσως αν το οδηγούσα πιο πολύ καιρό να έμπαινα στην φιλοσοφία του αλλά στην πρώτη μας επαφή, απλά δεν...
amyroukai
27/03/2016, 01:18
Αυτόν τον αψυχολογητο... Τι στο καλό έκανε;;;
https://m.facebook.com/groups/2424285956?view=permalink&id=10153330835660957&fs=1
taisteal
27/03/2016, 01:22
Περα απο το οτι ειχε αριστερο φλας και περνουσε απο δεξια,το εστριψε στο ασχετο και επεσε πανω στο πρωτο αυτοκινητο
Και καπακι πεφτει στο δευτερο,και για να το σιγουρεψει ριχνει και δυο γκαζιες μπας και το καβαλησει :lol:
Ακυρο εντελως
spyrakos35
27/03/2016, 08:51
Αυτόν τον αψυχολογητο... Τι στο καλό έκανε;;;
https://m.facebook.com/groups/2424285956?view=permalink&id=10153330835660957&fs=1
Περα απο το οτι ειχε αριστερο φλας και περνουσε απο δεξια,το εστριψε στο ασχετο και επεσε πανω στο πρωτο αυτοκινητο
Και καπακι πεφτει στο δευτερο,και για να το σιγουρεψει ριχνει και δυο γκαζιες μπας και το καβαλησει :lol:
Ακυρο εντελως
ήθελε να κατεβάσει το αριστερό πόδι αλλά του κολλησε το παντελόνι στον μαρσπιέ (σνοδηγού?) και γαμήθηκε ο ζευς....
amyroukai
27/03/2016, 10:02
ήθελε να κατεβάσει το αριστερό πόδι αλλά του κολλησε το παντελόνι στον μαρσπιέ (σνοδηγού?) και γαμήθηκε ο ζευς....
Ναι μάλλον έτσι ήταν (τώρα που το είδα από πισί γιατί δεν βοηθάνε οι ίντσες του κινητού), αλλά μπρε γίδι, χάιντε και πέφτς πάνω στο αυτοκίνητο για να στηριχτείς (που μπορείς και να το κάνεις και χωρίς ζημιά στο αυτοκίνητο και στο μηχανάκι).... Το γκάζι γιατί να το ανοίξεις και να γίνει όλο το υπόλοιπο πανηγύρι;
@Γιώργη το προσπέρασμα από δεξιά της ουράς για να πάει αριστερά και εδώ το κάνουμε κατά κόρον. Και με αυτοκίνητα...
spyrakos35
27/03/2016, 14:19
Ναι μάλλον έτσι ήταν (τώρα που το είδα από πισί γιατί δεν βοηθάνε οι ίντσες του κινητού), αλλά μπρε γίδι, χάιντε και πέφτς πάνω στο αυτοκίνητο για να στηριχτείς (που μπορείς και να το κάνεις και χωρίς ζημιά στο αυτοκίνητο και στο μηχανάκι).... Το γκάζι γιατί να το ανοίξεις και να γίνει όλο το υπόλοιπο πανηγύρι;
γιατί το ΓΙΔΙ πήγε και πήρε με dct, το ΓΙΔΙ....
:lol:
Για μας που δεν έχουν έχουμε FB δε γίνεται να το δούμε...
Δεινόσαυρος
27/03/2016, 15:52
Απ 13
16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται θεάσαι ἢ αναρτήσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
amyroukai
27/03/2016, 15:56
Για μας που δεν έχουν έχουμε FB δε γίνεται να το δούμε...
Περίεργο, τα δημόσια φαίνονται και στους αχάρακτους.
amyroukai
27/03/2016, 20:56
Oi... YOLO με Africa στην μαδαγασκάρη...
Την τέταρτη στη τιβί σας.
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/worldparty
Δεινόσαυρος
31/03/2016, 11:36
Την τέταρτη στη τιβί σας.
Θενκς φορ δε λινκ μαν, ευτυχώς με το WebTV, μπορούμε να τα βλέπουμε και μεις εξ αποστάσεως. (πιο απολαυστικά έτσι)
Λίγο πλάκα είχε που με κοτζαμ support van, δεν σκέφτηκαν να πάρουν και μια σαμπρέλα και κανα λεβιέ. Πώπω, λάστιχο, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πιο κοντινή καφετέρια... και τι κάνουμε τώρα; Η Θεία Πρόνοια τους έσωσε που κάποιος ντόπιος στο γειτονικό χωριουδάκι ήξερε να επισκευάσει σαμπρέλα!
Το ότι ούτε ένα εφεδρικό μπιτόνι βενζίνη δεν φόρτωσαν στο αμάξι... ΟΚ, οι απόλυτοι κάτοχοι CRF1000.
Πάντως φάνηκαν να το ευχαριστηθήκαν τα παιδιά, ιδίως ο νουμπας, καλή διαφήμιση για τρου αντβεντσουρ, και για το Χοντάκι, και φαντάζομαι θα τους ξαναδείς σύντομα με μοτοσυκλέτες.
Δεινόσαυρος
31/03/2016, 15:47
A, ναι, και τι έγινε το κεντρικό σταντ και το στηρίζουν στις πέτρες;
amyroukai
31/03/2016, 16:06
Δεν το είδα, θα πέσει στρημινγκ κάποια στιγμή.
lykourgi
01/04/2016, 14:39
...........με κοτζαμ support van, δεν σκέφτηκαν να πάρουν και μια σαμπρέλα και κανα λεβιέ. ..........
Το ότι ούτε ένα εφεδρικό μπιτόνι βενζίνη δεν φόρτωσαν στο αμάξι......
Πραγματικά, εντελώς ανοργάνωτοι.
Άσε που δεν κατάλαβα πως έβαλαν έναν άσχετο (κατά δήλωσή του) να κάνει ταξίδι 750χλμ με μοτοσυκλέτα. Αλλά και πως δέχτηκε και ο ίδιος. Εκτός και κάτι δεν κατάλαβα σωστά.
A, ναι, και τι έγινε το κεντρικό σταντ και το στηρίζουν στις πέτρες;
Πιθανόν να μην περιλαμβάνεται στην "τοπική" έκδοση της μοτοσυκλέτας.
Δεινόσαυρος
01/04/2016, 18:04
Άσε που δεν κατάλαβα πως έβαλαν έναν άσχετο (κατά δήλωσή του) να κάνει ταξίδι 750χλμ με μοτοσυκλέτα. Αλλά και πως δέχτηκε και ο ίδιος. Εκτός και κάτι δεν κατάλαβα σωστά.
Ε, τηλεόραση είναι αυτή, καμιά υπερβολή όλο και θα πουν για το εφέ. Πάντως αν ήξερε ποδήλατο, είχε κάνει και τπτ χιλιομετρ'ακια σκούτερ, αντε και κανα-δυο μαθήματα μεγάλης μηχανής σίγουρα θα προηγήθηκαν από τον φίλο του τον μηχανόβιο, φυσικό ταλέντο λίγο να είχε, κουτσά-στραβά τα κατάφερε. Ίσως νάχε και DCT (δεν πρόσεξα) μη το ξεχνάμε αυτό.... :lol:
Μόνο μη δώσουν την εντύπωση στον κόσμο, παίρνω πρώτο μηχανάκι ψηλό χιλιάρι, σαν τον "Σακαρ", και φεύγω...
amyroukai
01/04/2016, 18:20
Πιθανόν να μην περιλαμβάνεται στην "τοπική" έκδοση της μοτοσυκλέτας.
To διπλό ούτε στις δικές μας είναι στάνταρ. Ή μόνο του ή στα πακέτα με τις βαλίτσες και τα κάγκελα.
Clint Eastwood Vs. Africa Twin riders
https://www.facebook.com/adventurebikerider/videos/1181858235159269/
Clint Eastwood Vs. Africa Twin riders
https://www.facebook.com/adventurebikerider/videos/1181858235159269/
:bawl:
amyroukai
07/04/2016, 12:21
Και... Ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα από το MCN.
Η Multi enduro στην κορυφή της κατηγορίας!!!
http://africatwin1000.blogspot.gr/2016/04/essai-mcn-comparaison.html
μαλλον ειναι στην κορυφη της κατηγοριας...επειδη ειναι το πιο στριτ απ ολα...και τα μηχανακια αυτα εχουν γινει πλεον εντελως στριταδικα...
ΤΟ ΑΠΛΌ ΜΟΝΤΕΛΟ
απλα φανταστικο, παντού και ασφαλτο αλλα και στο χώμα,
357847
Να πούμε καλορίζικο;
:beer:
Καλοριζικο, καταπληκτικη επιλογη ...παντα ορθιος φιλε και να την καταχαρεις...
την καβαλησα στατικα μονο σε μια εκθεση....αισθηση μικρης μηχανης, παναλαφρη, μικρη ζελατινα ομως και προσωπικα δεν με βολεψε η σελα της, μικρη για μενα αν και δεν ειμαι ο πιο χοντρος του πλανητη...βεβαια ειναι κατι που φτιαχνεται after market...πιστευω οτι η εκδοση με abs αλλα χωρις dct ειναι value for money....
Τι να λεμε τωρα...η χοντα ακουσε ισως για πρωτη φορα αυτα που της φωναζανε οι χρηστες και εφτιαξε ενα αριστουργημα..
nikos_XT600
03/05/2016, 12:09
Καλοριζικο!! Παντα ορθιος!
Ποσο εχει τελικα η απλη εκδοση?
Δεν ανοιγεις ενα δικο σου θεμα με παρουσιαση κτλ να γουσταρουμε?:D:D
Αγορά από νότιο Αφρική 8350€ μετά από επιστροφή ΦΠΑ 14% λογω εξαγωγης στο Κονκγο,
Βασικά με abs ήθελα αλλα στην αντιπροσωπεία μου είπαν 2μηνες αναμονη και μετά από 15μερες που πέρασα είδα το κοκκινο με abs
Μάλλον οι πιο πολλές παραγγελίες για τα abs είναι
Τέλος πάντων εγώ είμαι ευχαριστημένος
Και μια φωτό με το παλιο το οποιο πηγε δωρο στον μικρο αδρεφο μου,
357878
Καλορίζικο, αγρατζούνιστο και καλές βόλτες!
sugariasgeorge
03/05/2016, 14:42
Καλορίζικο , παντα ορθιος και πολλα πολλα πολλα χιλιομετρα...
Θα την καταχαρεις αλλωστε γιατι ειναι HONDA ...και ως γνωστο --->ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ !!!
Ειναι διαμαντι...και για του λογου το αληθες , να η αποδειξη !!!
357880:beer::beer::beer:
taisteal
03/05/2016, 16:06
Καλοβολτο :)
:beer::beer:
taisteal
13/05/2016, 20:22
Κι ενα review ακομη,αφου σημερα το οδηγησα για αρκετη ωρα μιας και το test ride δεν ειχε πλοηγους και τετοια,
το επαιρνες και εφευγες.
Λοιπον,ροπη αφθονη,κιβωτιο ικανοποιητικο,ποιοτητα πλαστικων γτπκ,ειδικα το εμπρος φτερο ηταν απαραδεκτο..
Καντραν ευαναγνωστο,η θεση οδηγησης δεν μου αρεσε,τα φρενα καλα αν και το μπροστα πολυ αποτομο,το
traction επεμβαινει αμεσα και στις 3 σκαλες,η εξατμιση αθλια αλλα εχει ωραιο θορυβο γενικα.
Το πιο εντυπωσιακο ειναι η αναλαφρη αισθηση,σαν παπι παει στην πολη,φοβερο ζυγισμα,και η καλυψη απο αερα
στο δικο μου υψος,1κ86 ηταν κατι παραπανω απο ικανοποιητικη.
Γενικα ψιλοαπογοητευτηκα αφου περιμενα κατι πιο ποιοτικο,σε καμμια μα καμμια περιπτωση δεν αξιζει τα 15 καφετια..
Αναγκαστικα το συγκρινα με αυτο που θεωρω κορυφη στα on-off,το 950-990,και θα προτιμουσα το ΚΤΜ...
358617
Είσαι λίγο άδικος αν κρίνεις την ποιότητα κατασκευής από τα πλαστικα, εκτός κι αν δε κατάλαβα καλά :)
spyrakos35
14/05/2016, 07:53
Είσαι λίγο άδικος αν κρίνεις την ποιότητα κατασκευής από τα πλαστικα, εκτός κι αν δε κατάλαβα καλά :)
το μαύρο το πλαστικό που είναι απάνω του το σήμα της χόντα στα πλαινά, είναι για τον Μπέο....
Στο τεστ του φουζουρού ήταν ένα αφρικα και είχαν κάνει γραμμές (νερά) από πλύσιμο και τα δύο....
Θα μου πεις, "αν ρίξανε χημικά κλπ, λογικό"
Οχι, δεν είναι λογικό, τα παλαιότερα μηχανάκια δεν είχαν τέτοια θέματα....
Και ένα τρεισερ που ήταν εκει και το είδα από κοντά, έλεος, καταλαβαίνεις γιατί είναι φτηνό...
Και το φουζουρού, δεν έχει την ποιότητα στα μαυρα πλαστικά του μούτρου που θα έπρεπε για ναυαρχίδα εταιρείας (& που θα ήθελα εγώ τουλάχιστον)
Καλώς ή κακώς, ΟΛΕΣ οι εταιρείες θεωρώ οτι έχουν ρίξει κατά πολύ την ποιότητα στα περιφερειακά τους
το μαύρο το πλαστικό που είναι απάνω του το σήμα της χόντα στα πλαινά, είναι για τον Μπέο....
Στο τεστ του φουζουρού ήταν ένα αφρικα και είχαν κάνει γραμμές (νερά) από πλύσιμο και τα δύο....
Και ένα τρεισερ που ήταν εκει και το είδα από κοντά, έλεος, καταλαβαίνεις γιατί είναι φτηνό...
Και το φουζουρού, δεν έχει την ποιότητα στα μαυρα πλαστικά του μούτρου που θα έπρεπε για ναυαρχίδα εταιρείας (& που θα ήθελα εγώ τουλάχιστον)
Καλώς ή κακώς, ΟΛΕΣ οι εταιρείες θεωρώ οτι έχουν ρίξει κατά πολύ την ποιότητα στα περιφερειακά τους
Ποιος τα γαμει τα πλαστικά ρε Σπύρο, ον οφφ μηχανακι ειναι, όχι λουλου του σαλονιού.
Κι αφού έτσι κι αλλιώς κάποια έκπτωση θα γίνει, χίλιες φορές να είναι στα πλαστικά παρα στα σίδερα...
spyrakos35
14/05/2016, 08:28
Ποιος τα γαμει τα πλαστικά ρε Σπύρο, ον οφφ μηχανακι ειναι, όχι λουλου του σαλονιού.
Κι αφού έτσι κι αλλιώς κάποια έκπτωση θα γίνει, χίλιες φορές να είναι στα πλαστικά παρα στα σίδερα...
Εχει 14.000€ ρε δοκτωρα.....
Μια απαιτηση την εχεις ας ειναι και φρεζα....
Εχει 14.000€ ρε δοκτωρα.....
Μια απαιτηση την εχεις ας ειναι και φρεζα....
Η αντιπροσωπία της χοντα φταίει που εχει 14....
Στην υπόθεση πάντως πως τα λεφτά που λείπουν από τα πλαστικά έχουν πάει αλλου στο μηχανάκι, είμαι συμφωνος με την επιλογή.
http://dirtbiketest.com/fresh-dirt/2016-honda-crf1000l-africa-twin-first-riding-impression/
:a014:
Ακόμα το περιμένουν οι αμερικάνοι;
Μέσα στον Ιούνιο λέει παραλαμβάνουν και η πρώτη φουρνιά ήδη πουλημένη.
Κατά τα άλλα λέει περίεργα πράγματα... πως είναι φτηνό, ποιοτικό, με πολύ καλες αναρτήσεις/φρένα/πλαίσιο και αρκούντως δυνατό. :rolleyes:
Ακόμα το περιμένουν οι αμερικάνοι;
Μέσα στον Ιούνιο λέει παραλαμβάνουν και η πρώτη φουρνιά ήδη πουλημένη.
Κατά τα άλλα λέει περίεργα πράγματα... πως είναι φτηνό, ποιοτικό, με πολύ καλες αναρτήσεις/φρένα/πλαίσιο και αρκούντως δυνατό. :rolleyes:
Ακούγονται περίεργα αν δεν τα πιστευεις. Εγώ δεν έχω λόγο να μην δεχτω τις απόψεις μιας τέτοιας προσωπικοτητας του χώρου.
spyrakos35
14/05/2016, 11:37
Η αντιπροσωπία της χοντα φταίει που εχει 14....
Στην υπόθεση πάντως πως τα λεφτά που λείπουν από τα πλαστικά έχουν πάει αλλου στο μηχανάκι, είμαι συμφωνος με την επιλογή.
Δεν ξερω ποιος φταιει, δεν ειναι παντως η μοναδικη εταιρεια που εχει ψηλοτερες τιμες απ οξω....
Στην υποθεση σου, μεσα με ολα αλλα ενα τριξιμο στα πλαστικα που μου ερχεται στις χαμηλες πρεπει να το βρω γιατι μου σπαει τα νευρα ....
Και ειμαι και κουφος.....
Δεν ξερω ποιος φταιει, δεν ειναι παντως η μοναδικη εταιρεια που εχει ψηλοτερες τιμες απ οξω....
Στην υποθεση σου, μεσα με ολα αλλα ενα τριξιμο στα πλαστικα που μου ερχεται στις χαμηλες πρεπει να το βρω γιατι μου σπαει τα νευρα ....
Και ειμαι και κουφος.....
Άσε....εγώ πήρα μια ξύλινη κι ησυχασα. Θέλει μια προσοχή βέβαια στα σοκορα.
Δεινόσαυρος
14/05/2016, 12:19
Από περιέργια, ξέρει κανείς πού κατασκευάζονται τα Αφρικα;
Μου φάνηκε κάπως περίεργο που στην Νοτια Αφρική τα δίνουν < €9000.
Εκτός κι αν έστειλαν τόσα πολλά εκεί χάμου για το χαπενιγκ του τύπου, που τους περίσεψαν και τα δίνουν τώρα όσο-όσο. :D
GiorgosLa
14/05/2016, 13:08
Άκουσα ότι κατασκευάζετε σε κάποιο μέρος στην Ιαπωνία (δεν ξέρω πόσο έγκυρο είναι) που έγινε σεισμός και θα καθυστερήσει αρκετά η παραγωγή του.
Ακούγονται περίεργα αν δεν τα πιστευεις. Εγώ δεν έχω λόγο να μην δεχτω τις απόψεις μιας τέτοιας προσωπικοτητας του χώρου.
Άγη κι εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην δεχτώ την άποψή του.
Και σαφώς στο "στυλ" μου ταιριάζουν πολύ περισσότερο γνώμες τύπου DirtBike παρά PowahTunnneeersss(λέμε τώρα).
Είχε μια δόση ειρωνίας η πρότασή μου (προσπάθησα να φανεί με το :rolleyes:) η οποία προφανώς δε φάνηκε στο γραπτό λόγο εξού και η επεξήγηση.
:beer:
Άκουσα ότι κατασκευάζετε σε κάποιο μέρος στην Ιαπωνία (δεν ξέρω πόσο έγκυρο είναι) που έγινε σεισμός και θα καθυστερήσει αρκετά η παραγωγή του.
Στο Kumamoto λέει ο Αμερικάνος.
arisrodolivos
14/05/2016, 13:37
παντως το j τοχει στον αριθμο πλαισιου που σημαινει japan χωρα κατασκευης.οπως το παλιο αφρικα κι οπως τα αυτοκινητα χοντα....
Από περιέργια, ξέρει κανείς πού κατασκευάζονται τα Αφρικα;
Μου φάνηκε κάπως περίεργο που στην Νοτια Αφρική τα δίνουν < €9000.
Εκτός κι αν έστειλαν τόσα πολλά εκεί χάμου για το χαπενιγκ του τύπου, που τους περίσεψαν και τα δίνουν τώρα όσο-όσο. :D
http://ducati.co.za/specs.html
Η ΝΟΤΙΟΣ είναι γενικά φθηνή στα μηχανάκια
Το multistrada το απλό 11000€
Αναλογία ραντ ευρώ 17,41
τη συγκριση με τα μηχανακια αλλων δεκαετιων σε ποιοτητα κατασκευης να την ξεχασετε ειδικα σε οτι δεν ειναι made in japan
ζουμε στην εποχη των υπερτουμπανιασμενων προιοντων με ημερομηνια ληξης και οχι μονο στα μηχανακια
η διαφορα απο μοντελο σε μοντελο πλεον θα ειναι τα ηλεκτρονικα μπιμπλικια και τα μενου με τις 127 διαφορετικες ρυθμισεις για αναρτησεις, φρενα, traction, ηχο εξατμισης κλπ
ακριβως οπως ερχεται το αιφον 6 και ξεφτιλιζει το αιφον 5 τις δυνατοτητες του οποιου κανενας ποτε δεν χρησιμοποιησε πανω απο 5%
taisteal
14/05/2016, 21:59
Ισως και να ειμαι αδικος,απλα μου κακοφανηκε παρα πολυ και δεν μπορουσα να μην το αναφερω.
Καποιος αλλος μπορει να μην το προσεξει καν,η να μην τον ενδιαφερει,οπως οι περισσοτεροι που ηταν παροντες εκει και
συζητουσαν για το μηχανακι.
Αλλο ενα τεστ, απο αμερικα
http://adventuremotorcycle.com/bikes/2016-africa-twin-honda-review-test
Η μεγαλη βερσσιον ειναι εδω
http://advrider.com/index.php?threads/africa-twin-u-s-press-intro-test-ride.1144478/
παιδια, χοντρικα η τιμη της μοτο ειναι η μιση απο αυτη που φτανει στα καταστηματα, οπως τη δινει το εργοστασιο...δηλαδη μια μοτο των 15κ ευρω εχει αξια χοντρικης 7500...σε καποιες χωρες που η φορολογια ειναι ευνοικη η τιμες μπορει να πεσουν παρα πολυ....στην αμερικη για παραδειγμα τα γερμανικα αυτοκινητα πωλουνται σημαντικα φτηνοτερα απ οτι στη γερμανια...
amyroukai
17/05/2016, 11:00
Αλλο ενα τεστ, απο αμερικα
http://adventuremotorcycle.com/bikes/2016-africa-twin-honda-review-test
Η μεγαλη βερσσιον ειναι εδω
http://advrider.com/index.php?threads/africa-twin-u-s-press-intro-test-ride.1144478/
Ανάποδα τα λες, μουσίτσε. Η μεγάλη βερσιόν είναι επάνω και τα cliff notes μαζί με την καναδική βερσιόν, στο κάτω λινκ.
Δεν γράφουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη, αλλά έχει ενδιαφέρον η άποψη των ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ την πρώτη γενιά ώστε να έχουν "στερεότυπα". Ενδιαφέρουσα και η σύγκριση με τα 9χ0 και 1190.
Και αυτό που γράφει, ότι έχουν οι περισσότεροι Αμερικανοί το μηχανάκι για κάθε χρήση οπότε τα μεγάλα Adv δεν περπατάνε σε πωλήσεις εκεί, σημαντικό.
αν λες γι αυτο το πλαστικο , οντως κι εγω δεν εχω καταλαβει γιατι το βγαλαν ετσι (με νερα) ομως ετσι ειναι απο το εργοστασιο κι οχι απο πλυσιμο - χημικα.
αλλα η ποιοτητα των πλαστικων γενικα δεν ειναι αριστη .(οχι οτι σε αλλα καινουργια ειναι...)
358974
Ανάποδα τα λες, μουσίτσε. Η μεγάλη βερσιόν είναι επάνω και τα cliff notes μαζί με την καναδική βερσιόν, στο κάτω λινκ.
Δεν γράφουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη, αλλά έχει ενδιαφέρον η άποψη των ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ την πρώτη γενιά ώστε να έχουν "στερεότυπα". Ενδιαφέρουσα και η σύγκριση με τα 9χ0 και 1190.
Και αυτό που γράφει, ότι έχουν οι περισσότεροι Αμερικανοί το μηχανάκι για κάθε χρήση οπότε τα μεγάλα Adv δεν περπατάνε σε πωλήσεις εκεί, σημαντικό.
Εβαλα το θρεντ ως μεγαλη βερσιον γιατι αργα η γρηγορα θα γραφτει πολυ πραμα.
Μεχρι στιγμης, κραταω τις αποψεις του jimmy lewis ο οποιος ξετρελλαθηκε. Αν ο birtch δεν τα παιρνει απο την κτμ, κατι θα γραψει κι αυτος, αν και δε νομιζω...
amyroukai
17/05/2016, 11:20
Σημαντική επίσης και η λεπτομέρεια με τις βίδες του αμορτισέρ, την οποία ουδείς ευρωπαίος έχει αναφέρει.
Σημαντική επίσης και η λεπτομέρεια με τις βίδες του αμορτισέρ, την οποία ουδείς ευρωπαίος έχει αναφέρει.
Πρεπει να εχει σχεδιαστει ως.failure point αυτο.
τι εχουν οι βιδες του αμορτισερ?
amyroukai
17/05/2016, 14:02
Είναι βίδες Μ8 αντί για Μ10 που έχουν τα περισσότερα off road μηχανάκια.
Βέβαια, επειδή ο νους πάει στο f800gs και την επάνω βάση αυτού, το africa έχει μοχλικό οπότε και οι δυνάμεις που δέχεται το αμορτισέρ είναι σαφώς πιο μικρές.
spyrakos35
17/05/2016, 14:12
αν λες γι αυτο το πλαστικο , οντως κι εγω δεν εχω καταλαβει γιατι το βγαλαν ετσι (με νερα) ομως ετσι ειναι απο το εργοστασιο κι οχι απο πλυσιμο - χημικα.
αλλα η ποιοτητα των πλαστικων γενικα δεν ειναι αριστη .(οχι οτι σε αλλα καινουργια ειναι...)
358974
Α ναι;
Γραψτε λαθος...
amyroukai
17/05/2016, 14:50
Και δεν είναι άσχημο αγωνιστικό κιόλας....
http://www.bikeit.gr/agonisti-kikinisi/news-from-races-in-greece/8677-agones-nea-ellada-2016-honda-africa-twin-dirk-von-zitzewitz-2i-thesi-genikis-hellas-rally-raid.html
taisteal
17/05/2016, 14:53
Ρουφιανα Μουρατεκ,μεσα σε ολα εισαι...
amyroukai
17/05/2016, 14:57
Επίσημος κατασκευαστής όλων των μαμά αξεσουάρ...
amyroukai
18/05/2016, 11:54
Ακόμα ένα αμερικανικό τέστ
http://www.advpulse.com/adv-bikes/honda-africa-twin-test/
Λευκάδιος
21/05/2016, 04:50
Και δεν είναι άσχημο αγωνιστικό κιόλας....
http://www.bikeit.gr/agonisti-kikinisi/news-from-races-in-greece/8677-agones-nea-ellada-2016-honda-africa-twin-dirk-von-zitzewitz-2i-thesi-genikis-hellas-rally-raid.html
2η και 7η γενικής,καθόλου άσχημα
359300
Xτες είχα το καινούργιο africa για περίπου μιάμιση ώρα και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε.
Mετά από 4 χρονια με 990 ADVENTURE το αφρίκα μου φάνηκε αρκετά κοντά στην οδήγηση και την αίσθηση του βάρους χωρίς όμως να υπερέχει σε αυτούς τους τομείς από το ktm.
Ο κινητήρας από την άλλη είναι ότι πρέπει για on off μοτοσικλέτα με χαμηλές στροφές που το ktm θα ζήλευε χωρίς ωστόσο να τρελαίνεται ψιλά αλλα αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται αυτό το μηχανάκι.
Αναρτήσεις καλές, το τιμόνι κόβει παρα πολύ,ωραία θέση οδήγησης δυστυχώς δεν το οδήγησα σε χώμα αλλα πιστεύω θα τα καταφέρνει καλά.
Επιτέλους ένα ΚΑΛΟ HONDA
ο συμπλέκτης είναι με ντίζα και όχι υδραυλικός αλλα τουλάχιστον είναι ελαφρύς
Εδω που τα λεμε, και το 990 στοκ δεν πολυ-τρελλενεται στα ψηλα.
Εδω που τα λεμε, και το 990 στοκ δεν πολυ-τρελλενεται στα ψηλα.
Ναι ισχύει . .
κι εγώ με akrapovic πρόγραμμα και kn φίλτρο πιο πολύ βελτίωση είδα στις μεσαίες παρα στις υψηλές..
Δεινόσαυρος
02/06/2016, 21:26
2η και 7η γενικής,καθόλου άσχημα
359300
Άσχετο, αλλά ωραίος και ο 23ος! Υπάρχει ελπίδα!
Good to see και ο 15ος...
Εντυπωσιακά τα χιλιάρια μέσα σε αυτόν τον ανταγωνισμό.
Τις Ραπτορογουρούνες τις αφήνουν να τρέχουν μαζί με τα μηχανάκια;
amyroukai
10/09/2016, 09:23
Αγώνας στην Αμερική... Δεν τα πήγε άσχημα.
http://www.cyclenews.com/2016/09/article/2016-honda-crf1000l-africa-twin-racer-test/
amyroukai
26/09/2016, 18:13
Και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένα ακόμα τεστ τεστ τεστ, μι λαμβάνΙις;
http://www.motorcycle.com/shoot-outs/2016-wire-wheel-adventure-shootout
Η άφρικα με στριτ λάστιχα λίιιιιγο μπροστά από τον ανταγωνισμό.
αλλά το GS ADV λέει την τελευταία λέξη :lol: με τα θύματα...
Το τενερέ... δείτε το βίντεο.
Δεινόσαυρος
27/09/2016, 00:22
Το τενερέ... δείτε το βίντεο.
Δεύτερο τεστ (τουλάχιστον) αν δεν κάνω λάθος που έβγαλε το Τενερε εκτός παιγνιδιού με τρυπημένο κάρτερ.
Καλά, που πάνε ξυπόλυτοι στα αγγούρια;
Δεύτερο τεστ (τουλάχιστον) αν δεν κάνω λάθος που έβγαλε το Τενερε εκτός παιγνιδιού με τρυπημένο κάρτερ.
Καλά, που πάνε ξυπόλυτοι στα αγγούρια;
Να βρούν θύματα του μάρκετινγκ να τους πουλήσουν φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες....................
amyroukai
27/09/2016, 19:02
Πέρα από την πλάκα, στην αγορά έχει "τα πάντα" πλέον. Και αναμένονται ακόμα περισσότερα. Όποιος θέλει βρίσκει ότι θέλει (αν μπορεί να το πληρώσει).
Απλά ήταν χαζομάρα της Yam που το έδωσε χωρίς σοβαρή ποδιά επάνω. Και πιθανώς, κακώς το δέχτηκαν έτσι για το τεστ. Ποιός αγοραστής θα έβαζε το μηχανάκι του "απροστάτευτο" σε τέτοιο τερέν;
Σήμερα είδα τρέχει ένας διαγωνισμός από τον Σαρακάκη με δώρο ένα αφρικα νορντ καπ εντισιον.
amyroukai
28/09/2016, 06:55
Από τον ιουλιο τρέχει, που ξεκίνησε το τιμ για νορντκαπ.
lleonidas
15/11/2016, 14:58
Δύο αλλαγές για την Africa του 2017 (http://www.hondaprokevin.com/2017-honda-africa-twin-review-specs-crf1000l-adventure-motorcycles-bike-crf-1000) : Euro 4 πλέον και νέο χρώμα, το candy prominence red με το οποίο θα παραδίδονται και άλλα μοντέλα της εταιρείας όπως το crosstourer και το crossrunner.
373983
amyroukai
15/11/2016, 15:47
Λεωνίδα γράφεται ότι αλλάζουν και οι ζάντες με νέες που θα έχουν ανοξείδωτες ακτίνες, πως θα μπει ride by wire (άγνωστο το αν θα συνοδεύεται και από Cruise Control). Euro4 είναι ήδη.
Περιμένω να δω αν θα γίνουν αλλαγές στις αναρτήσεις και σε άλλες λεπτομέρειες που έχουν δεχτεί κριτική από τον ειδικό τύπο και τους πρώτους αγοραστές.
amyroukai
04/01/2017, 13:48
Ποιό μηχανάκι οδηγεί το Africa Eco Race?
http://enduro21.com/index.php/rally/1695-honda-s-africa-twin-leads-africa-eco-race
Λεωνίδα γράφεται ότι αλλάζουν και οι ζάντες με νέες που θα έχουν ανοξείδωτες ακτίνες, πως θα μπει ride by wire (άγνωστο το αν θα συνοδεύεται και από Cruise Control). Euro4 είναι ήδη.
Περιμένω να δω αν θα γίνουν αλλαγές στις αναρτήσεις και σε άλλες λεπτομέρειες που έχουν δεχτεί κριτική από τον ειδικό τύπο και τους πρώτους αγοραστές.
δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά το υπάρχον μοντέλο ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ euro4, είναι ο λόγος που δεν το αγόρασα πέρσι που βγήκε.
Το έκλεισα πήγα να το πάρω, από την Αντιπροσωπεία στο τηλέφωνο μου είπαν euro4, το μαγαζί πριν το δω στην άδεια μου έλεγε euro4 αλλά όταν επέμεινα είδα euro3 και δεν προχώρησα.
Χωρίς να το δένω και κόμπο, εχτές μου είπανε αρχές Μάρτη το μαύρο euro4 αρχές Απριλίου το κόκκινο της φωτογραφίας.
Σχεδόν για όλες τις εταιρίες στην Ελλάδα ότι παρουσιάζεται φθινόπωρο στις εκθέσεις έρχεται εδώ από Φεβρουάριο έως Μάρτιο.
Τον Δεκέμβριο οι αντιπροσωπίες έβγαλαν πινακίδες για τα euro3 μοντέλα που τους είχαν παραμείνει στις αποθήκες.
Έτσι παρουσιάστηκε το φαινόμενο να είναι και αυξημένες οι πωλήσεις ενώ τον Ιανουάριο φέτος πεσμένες 50%.
Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το ίδιο έγινε και στην Γερμανία βλέποντας στο motorrad (με αυτόματη μετάφραση απο google). Στις 20 πρώτες θέσεις πωλήσεων τον περασμένο Δεκέμβρη φιγουράριζαν κάτι XJ6 και FZ8 για παράδειγμα.
Για όποιον δεν τον ενδιαφέρει το euro3 μπορεί να παζαρέψει σε κάποια καλή τιμή κάποιο περυσινό μοντέλο.
Και φυσικά όσα τους μείνουν σε 1-2 χρόνια θα δίνονται σε προσφορά ακόμα χαμηλότερα.
Τώρα εάν κάποια κυβέρνηση του χρόνου αλλάξει τα τέλη ανάλογα με τους ρύπους (που δεν ισχύει τώρα στις μηχανές) θα ήθελα και εγώ να το μαντέψω.
amyroukai
10/03/2017, 11:29
Το ζητήσατε. Ήρθε.
Άφρικα ράλι. 20φευγα χιλιάδες ευρώ. Σύντομα κοντά σας.
http://www.motomag.gr/news/nea-montela/honda-africa-twin-rally
Ήθελα να γράψω και άλλα, δεν βολεύει το τηλέφωνο... Πιο μετά.
edit
Λοιπόν, για όσους δεν θέλουν να ανοίξουν το λινκ...
Η εταιρία Red Moto, με έδρα την Ιταλία, μετατρέπει τα CRF σε εντούρο για λογαριασμό της big H. Νομίζω πως έρχονται/έρχονταν στην χώρα μας με ονομασία "honda moto".
Το πρωτότυπο που είδαμε (λιγουρευτήκαμε δηλαδή) στο Μιλάνο το 2016 ήταν δημιούργημα των ίδιων μηχανικών... Οι οποίοι πήραν έγκριση να το πουλήσουν!
Η κίνηση είναι εξαιρετική κατά την ταπεινότατη (μισό να ξεκαβαλήσω το μπαμπού καλάμι) γνώμη μου γιατί πουλώντας το φέτος κιόλας έχουν ένα ισχυρό "όπλο" απέναντι στα 1090R/1290R (το χαμηλό βάρος, τα λιγότερα πλαστικά και το καθαρό αγωνιστικό λουκ, για μιά μούρη ζούμε), προλαβαίνουν να κλέψουν από την Yamaha που άργησε το Τ7, προλαβαίνουν να κλέψουν πελάτες από το Ducati Scrambler Desert Sled, από το Touratech Rambler (που παραδοσιακά και προβλέψιμα θα φτάσει στις εκθέσεις το φθινόπωρο), αλλά στοχεύει και στο νέο R1200GS Rally edition.
Πολλά μέτωπα... Η αρκετά τσιμπημένη τιμή του σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής μάλλον δεν είναι τόσο αποτρεπτικός παράγοντας (το GS είναι πιο ακριβό και έχει σπάσει ταμεία) για τους Ευρωπαίους τουλάχιστον.
H μοτοσικλέτα έσπασε χρονόμετρα στο Africa ECO Race και το μοντέλο που πωλείται είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας:
Ο κινητήρας βγάζει 5 ίππους περισσότερους και το σύνολο είναι περίπου 8 κιλά πιο ελαφρύ από το στάνταρ μοντέλο.
Οι αναρτήσεις είναι βελτιωμένες και έχουν billet ρυθμιστικά, οι ζάντες είναι υψηλής αντοχής (εδώ πάσχει τόσο το στανταρ Africa όσο και τα ΚΤΜ), υπάρχουν σωληνάκια υψηλής πίεσης στα φρένα, ενισχυμένα γρανάζια στην μετάδοση, προγραμματιζόμενος εγκέφαλος μέσω smartphone, το φέρινγκ είναι κάρμπον, τοποθετήθηκε ψηλό φτερό και φυσικά μιά ολόσωμη Termignoni εξάτμιση τιτανίου. Στο σύστημα ψύξης οι σωλήνες είναι σιλικόνης, τα μαρσπιέ είναι πιο φαρδιά, οι τιμονόπλακες είναι billet, τα τρία εμπρός φώτα είναι LED και ο πύργος οργάνων μπορεί να φιλοξενήσει road book.
Μας κατέστρεψαν οι αλήτες... Δεν ξέρω τι να ονειρεύομαι πρώτο!!!
379542
Το ζητήσατε. Ήρθε.
Άφρικα ράλι. 20φευγα χιλιάδες ευρώ. Σύντομα κοντά σας.
http://www.motomag.gr/news/nea-montela/honda-africa-twin-rally
Ήθελα να γράψω και άλλα, δεν βολεύει το τηλέφωνο... Πιο μετά.
μαλλον , θα ειναι περιορισμενης παραγωγης , συλλεκτικο , "μονο για γνωστες" κλπ κλπ
MONO TO ΦΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ...........
Που δεν υπάρχει στο Αμέρικα............ΦΤΑΝΕΙ...!!!
Δυστυχώς όπως φαίνεται αυτό που είχα δει στο νέο Άφρικα
όταν έψαχνα για να αγοράσω ,επαληθεύεται.
Η ποιότητα κατασκευής ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με την τεχνολογία που κουβαλάει.
Και αυτό φυσικά γίνεται για να κρατηθεί η τιμή ΧΑΜΗΛΑ.
Για το φίλο που έφερε παράδειγμα το τρανσάλπ...........
μήπως δεν έχουμε δει επάνω του για μια εικοσαετία τα ίδια πλαστικά
τους ίδιους διακόπτες κ.λ.π....???
Και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι πλέον Ιαπωνικές.
Όταν βλέπω Ντουκάτι για παράδειγμα στα ίδια λεφτά..?? Το 950..??
Το ΚΤΜ το καινούργιο το χιλιάρι..??
Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει πολύ και πως με τον μύθο της αξιοπιστίας
να φθίνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει,πως ένα άθραυστο μοτέρ
δεν αρκεί στις μέρες μας για να πάρεις το αγοραστικό κοινό με το μέρος σου.
Μια και αναφέρεστε στις ακτίνες και τις ζάντες,αυτές τις μέρες ένας φίλος μου είπε
ότι ψάχνει ζάντες για το παμπάλαιο τρανσάλπ του του 90 φεύγα που μετά από 25 χρόνια
διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν θέμα...!!!
MONO TO ΦΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ...........
Που δεν υπάρχει στο Αμέρικα............ΦΤΑΝΕΙ...!!!
Δυστυχώς όπως φαίνεται αυτό που είχα δει στο νέο Άφρικα
όταν έψαχνα για να αγοράσω ,επαληθεύεται.
Η ποιότητα κατασκευής ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με την τεχνολογία που κουβαλάει.
Και αυτό φυσικά γίνεται για να κρατηθεί η τιμή ΧΑΜΗΛΑ.
Για το φίλο που έφερε παράδειγμα το τρανσάλπ...........
μήπως δεν έχουμε δει επάνω του για μια εικοσαετία τα ίδια πλαστικά
τους ίδιους διακόπτες κ.λ.π....???
Και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι πλέον Ιαπωνικές.
Όταν βλέπω Ντουκάτι για παράδειγμα στα ίδια λεφτά..?? Το 950..??
Το ΚΤΜ το καινούργιο το χιλιάρι..??
Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει πολύ και πως με τον μύθο της αξιοπιστίας
να φθίνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει,πως ένα άθραυστο μοτέρ
δεν αρκεί στις μέρες μας για να πάρεις το αγοραστικό κοινό με το μέρος σου.
Μια και αναφέρεστε στις ακτίνες και τις ζάντες,αυτές τις μέρες ένας φίλος μου είπε
ότι ψάχνει ζάντες για το παμπάλαιο τρανσάλπ του του 90 φεύγα που μετά από 25 χρόνια
διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν θέμα...!!!
Αν ξέρεις κάτι σχετικά με το Άφρικα,γραφτο εδώ.
Αλλιώς,τραβά στο καφενείο για κουτσομπολιό και πρέφα..
Αν ξέρεις κάτι σχετικά με το Άφρικα,γραφτο εδώ.
Αλλιώς,τραβά στο καφενείο για κουτσομπολιό και πρέφα..
MHN ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ..........
https://xladv.com/topic/624-honda-crf1000l-problems/
https://www.youtube.com/watch?v=ecdu9_0JFUg
https://www.youtube.com/watch?v=lfczuc4fBCk
https://www.crosstourer.com/index.php?topic=4775.0
Πάρε αυτά για πρόγευμα:wave2:
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες........
Φεύγω για καφενείο, κουτσομπολιό και πρέφα μη μου
πάρουν και τη θέση κάτω από τον πλάτανο..!!
υγ.Μην αρπάζεσαι λεβέντη τόσο ΑΠΟΤΟΜΑ,παλιοσίδερα είναι,
ούτε γκόμενα να την είχες..!! Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,
και δείχνω κατανόηση πλήρη...
MHN ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ..........
https://xladv.com/topic/624-honda-crf1000l-problems/
https://www.youtube.com/watch?v=ecdu9_0JFUg
https://www.youtube.com/watch?v=lfczuc4fBCk
https://www.crosstourer.com/index.php?topic=4775.0
Πάρε αυτά για πρόγευμα:wave2:
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες........
Φεύγω για καφενείο, κουτσομπολιό και πρέφα μη μου
πάρουν και τη θέση κάτω από τον πλάτανο..!!
υγ.Μην αρπάζεσαι λεβέντη τόσο ΑΠΟΤΟΜΑ,παλιοσίδερα είναι,
ούτε γκόμενα να την είχες..!! Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,
Τέρενς, δεν καταλαβαίνεις...
Το θρεντ αυτό έχει ανοιχτεί για να γραφτούν εμπειρίες από κατόχους ή χρήστες του Άφρικα .
ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΈΣ.
τουλάχιστον ,εμένα αυτός ήταν ο σκοπός μου.
Ο λόγος που γράφω τα καλά και τα κακά του Άφρικα,δεν είναι για να τα μάθω εγώ. Εγώ τα ζω.ουτε έχω χρόνο για σκότωμα.
Είναι για να βοηθήσω κι άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται όπως είχα βοηθηθεί κι εγώ δύο παρελθόν .
Μακάρι για κάθε μοντέλο να υπήρχε ένα θρεντ με αντικειμενικές αναφορές ιδιοκτητών .
Είναι απείρως πιο χρήσιμες από όλα τα βίντεο στο γιουτουμπ η τις πληρωμενες παρουσιάσεις του τύπου.
Γενικά ,υπάρχει μεγάλη ανοχή με τους γραφικούς στο φόρουμ όπως εσύ και καλά κάνουν.
Όμως ,ας μαζευτούν στα οφ τοπικ
Οσο αφορά το παρόν ,αν οι μοντ συμφωνούν με την θέση μου ,ας σβήσουν τα τρολ ,αλλιώς ας σβήσουν το θρεντ.
amyroukai
20/06/2017, 12:38
Εμένα τόσα μου γράψατε για τον χουρντά μου,
Καλά.
Κοίτα.
Έχεις μπερδέψει την λούτσα και την βούρτσα.
ΦΙΛΙΚΟ πείραγμα κάνουν όλοι σε όλους. Μερικοί το ανέχονται απλά, μερικοί γελάνε και αντ-αστειεύονται, μερικοί το παίζουν ιστορίες και αντιδρούν άσχημα. Άσχημα έχεις αντιδράσει ΚΑΙ εσύ και η κατανόηση ήρθε ( ; ) αρκετά μετά.
Εν προκειμένω έκανες πάλι κάτι που ΣΥΝΕΧΩΣ κάνεις και που έκαναν και άλλοι, αποχωρήσαντες και μη. Γουστάρετε να χαλάτε την χαρά των άλλων. Δεν ξέρω τι ανωμαλία είναι τούτη, αλλά ξεφεύγει από το ΦΙΛΙΚΟ πείραγμα πάντως. Στην δική σου περίπτωση και "σκληρά" αντιμετωπίστηκες και "χαλαρά" αντιμετωπίστηκες αλλά έντεκα χρόνια είσαι ο ίδιος και απλά έχει γίνει κατανοητό πως δεν θα αλλάξεις ποτέ. Το να αρχίσω πάλι να ανοίξω συζήτηση δεν έχει νόημα. Οπότε αν θες μάζεψε λίγο τα χεράκια από το πλΕκτρολόγιο σε παρακαλώ εκεί που ξέρουμε και οι δύο ότι καλό είναι να κρατιέσαι, αν δεν θες δεν μου κάνει διαφορά. Θα σε βοηθήσω να βολτάρεις λίγο παραπάνω με το παπί, το τζιπΣ, το σκάφος και το ΝτενεΚέ.
Και δεν θα ανοίξει η συζήτηση ΠΑΛΙ για το αν και πόσο "αντιδημοκράτης" είμαι, σας ξέρω αγαπημένο μου fan club, περιττό.
lleonidas
02/10/2017, 14:42
Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για την αγορά της, τρέχει προσφορά (https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Me-kathe-Honda-Africa-Twin,-dwro-to-Travel-Pack_117432.asp) με την οποία δίνεται ως δώρο το travel pack(Τριπλέτα βαλιτσών: κεντρική βαλίτσα 35lt, πλαϊνές βαλίτσες 30 και 40 lt, ψηλός ανεμοθώρακας, κεντρικό σταντ, σχάρα κεντρικής βαλίτσας, κιτ κλειδαριάς κεντρικής βαλίτσας,
Μαξιλάρι πλάτης συνεπιβάτη) αξίας 950€.
lleonidas
18/10/2017, 20:21
Σύμφωνα με το γιαπωνέζικο Young Machine , η αφρικανούλα αποκτά μια enduro έκδοση για το 2018 με ντεπόζιτο 22 λίτρων.Διαφορές στην εξάτμιση, τη σέλα και τους προβολείς και με αισθητικές παραπομπές στην πρώτη africa του 1988.Θα παρουσιαστεί επισήμως στην EICMA.
Πηγή (https://www.morebikes.co.uk/41220/2018-africa-twin-going-big-tank-and-more-enduro/)
389481
lleonidas
11/12/2017, 06:51
Φήμες (https://www.asphaltandrubber.com/rumors/honda-africa-twin-middleweight-rumor/) για τον ερχομό νέας μικρότερης αφρικανούλας για να μπει στην κατηγορία με τα 700-800ρια on/off των Yamaha,KTM,BMW,Triumph.
Αν τελικά επιβεβαιωθούν, αυτό πιθανότατα θα γίνει με ορίζοντα τριετίας+.
lleonidas
03/10/2018, 17:15
Νέα χρώματα (https://www.motociclismo.it/gallery/moto-scooter/honda-africa-twin-2019-le-foto) ή παραλλαγές των υπαρχόντων για το 2019.
Το πρώτο είναι εντυπωσιακό...και το δεύτερο αρκετά καλο.!
399716
399717
399718
399719
lleonidas
07/02/2019, 11:51
Πιθανή αύξηση στα κυβικά για το μοντέλο του 2020 λόγω προδιαγραφών Euro 5.
Περισσότερα εδώ (https://www.2wo.gr/news/nea-tag-onoff/2847-honda-africa-twin-1100) .
403663
''Με την πιθανότητα ειδικής, χωμάτινης, έκδοσης''
Βρε λες;;