View Full Version : Αγορά Enduro Μηχανής
SliceOfLife
22/03/2016, 18:59
Καλησπέρες στο γκρουπ,όπως αναφέρει και το thread ενδιαφέρομαι για την αγορά enduro μηχανής.Αρχικά το budget που διαθέτω είναι πανώ κάτω στα 2.000 και ψαχνώ ένα 250αρι τετράχρονο.Έχω "ψιλοκαταλήξει" ανάμεσα σε δύο μηχανάκια πρώτα της ktm το exc 250 f και έπειτα της yamaha το wr250f.Δυστυχώς με τα χρήματα που διαθέτω περιοριζομαι σε μοντέλα του '02 έως και του ΄06-'07.Επειδή είναι πρώτο μου μηχανάκι και είμαι και πιτσιρικάς σίγουρα θα το λίωσω όσο και να το συντηρώ,το θέμα είναι ότι θα προτιμήσω ένα μηχανάκι που να μου αντέξει παρά να τρέχω συνέχεια μάστορα.Τι λέτε;
Μανολης67
22/03/2016, 20:05
Η απάντηση ειναι ξεκάθαρη, για αξιοπιστία, λιγοτερα και φθηνότερα σερβις, WR .
Ποιό επαγγελματικό μηχανάκι ΚΤΜ
+1 με τον από πάνω!
Εμένα για αρχή με βοήθησε πολύ το XR400R! ΠΟΛΥ πιο φιλικό για αρχάριο και πολύ πιο αξιόπιστο στο θέμα συντήρησης... Επίσης πιο φθηνό!
SHOOTER045
22/03/2016, 21:52
Θα αντιπροτεινω 2Τ για ποιο ευκολία συντήρησης και για να μάθεις φρένα με τα χειριστήρια και όχι με τον κινητήρα.
ακόμα πιο αξιόπιστο και απο το yamapa είναι το crf250X, αν βρεις σε αυτά τα λεφτά.
επίσης, κανα XR250, ακόμα καλύτερα για νέο οδηγό.
Λένε πως το crf250x θέλει πολύ πιο συχνή και απαιτητική συντήρηση από το γιαμαχα. Ισχύει;
Χρήστο καλώς ήρθες,καλή συμμετοχή και με το καλό το πρώτο μηχανάκι σου.. :beer:
Προσωπικά δεν μπορώ να σου προτείνω μιας και δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη για τα 250άρια των τελευταίων ετών.
Παίρνoυμε σαν δεδομένο ότι έχεις δίπλωμα έτσι;; :D
Λένε πως το crf250x θέλει πολύ πιο συχνή και απαιτητική συντήρηση από το γιαμαχα. Ισχύει;
Ναι ισχύει.
Το Yamaha είναι μακράν πιο αξιόπιστο και πιο απλό στην συντήρηση έως το 2008 μοντέλο.
Χρήστο καλώς ήρθες,καλή συμμετοχή και με το καλό το πρώτο μηχανάκι σου.. :beer:
Προσωπικά δεν μπορώ να σου προτείνω μιας και δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη για τα 250άρια των τελευταίων ετών.
Παίρνoυμε σαν δεδομένο ότι έχεις δίπλωμα έτσι;; :D
Το διπλωμα που κολλαει στην ερωτηση του παιδιου...???
Καλησπέρες στο γκρουπ,όπως αναφέρει και το thread ενδιαφέρομαι για την αγορά enduro μηχανής.Αρχικά το budget που διαθέτω είναι πανώ κάτω στα 2.000 και ψαχνώ ένα 250αρι τετράχρονο.Έχω "ψιλοκαταλήξει" ανάμεσα σε δύο μηχανάκια πρώτα της ktm το exc 250 f και έπειτα της yamaha το wr250f.Δυστυχώς με τα χρήματα που διαθέτω περιοριζομαι σε μοντέλα του '02 έως και του ΄06-'07.Επειδή είναι πρώτο μου μηχανάκι και είμαι και πιτσιρικάς σίγουρα θα το λίωσω όσο και να το συντηρώ,το θέμα είναι ότι θα προτιμήσω ένα μηχανάκι που να μου αντέξει παρά να τρέχω συνέχεια μάστορα.Τι λέτε;
Για 10ετιας αγωνιστικα μηχανακια που μιλας.....
Εαν δεν λυθουν σε μηχανικο δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για κανενα ..!
Σιγουρα παντως το wr250f εχει πλεονεκτημα σε αξιοπιστια εναντι του κτμ...!
SliceOfLife
23/03/2016, 15:40
Ναι ισχύει.
Το Yamaha είναι μακράν πιο αξιόπιστο και πιο απλό στην συντήρηση έως το 2008 μοντέλο.
Ακριβως το ιδιο εχω καταλαβει! κανας αλλος γνωμη;
SliceOfLife
23/03/2016, 15:41
Ευχαριστω για τις απαντησεις αρχικα.Κοιταξτε επειδη ειδα ενας να μου προτεινει διχρονο...εχω να πω πως θελω να αποφυγω τα διχρονα σαν πρωτα μηχανακια επειδη με ξερω και θα το κολλησω σιγουρα αμεσα,ασε που θελω να παω και μια βολτα λιγο πιο μακρια(ξερεις πως το εννοω)! Το μηχανακι φυσικα και θα το δω σε μαστορα,απο την επομενη βδομαδα κιολας θα δω λογικα τα 2 wrf που παιζουν αθηνα.Οσο αναφορα τα crf σιχαινομαι την honda(μην με κραξετε :p) και υστερουν πιστευω απο τα wrf.
Edit1: crf παιζουν λιγο πανω στα λεφτα απο wrf αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.
Edit2: διπλωμα οχι ακομα...δεν με πιανουν αλλωστε εκει που θα το εχω.
SHOOTER045
23/03/2016, 18:09
Όταν λες το 2Τ θα το κολλήσεις τι έννοιες ?
Κοίταξε να δεις τώρα.
Για να ξέρεις περίπου που πατάς.
Βάζεις τον παράγοντα βόλτα- παραεξω κτλπ.
Τα καθαρόαιμα 4τ εντουρο θέλουν αλλαγή σε λάδι μοτέρ ανα 10 με 20 ώρες λειτουργίας (ανάλογα την μάρκα)
Λάδι σαζμαν περιπου στα ίδια.
Έχεις δεύτερο μηχανάκι?
Το θες και για μέσο μετακίνησης?
Ασε τα καθαρόαιμα και κοιτά κάτι σε XR- TTR-KLX
Μια χαρά κανείς τις εντουραδες σου, μέχρι και φιλικα εντουρο βγάζεις(κάποτε και κανονικούς αγώνες έβγαζαν με τέτοια) και τις βόλτες σου θα κανεις και εντελώς καμία σχέση στην συντήρηση
Αυτό με το δίπλωμα και τις δηλώσεις σου (ασε που θέλω να πηγαίνω λίγο και μια βόλτα λίγο ποιό έξω -ξέρεις τι εννοώ)
Δεν συνάδουν με το - δεν με πιάνουν εκεί που θα το έχω
Δεν θα περπατας σε δρόμο μέχρι το βουνό?
Θα το κουβαλας σε τρέιλερ η θα πηγαίνεις πετώντας?
Όλα τα καθαρόαιμα εντουρο με φανάρι,ασφαλίζονται ,έχουν τέλη,ΚΤΕΟ κτλπ.
Εξαιρούνται τα ΜΧ
Με ποιανού δίπλωμα θα το ασφαλιζεις?
Αναθεώρησε λίγο και πάρτο αλλιώς
SliceOfLife
23/03/2016, 19:08
Μαλλον με παρεξηγησες ή τουλαχιστον παρερμηνευεις τα λογια μου.Ξερω τις ωρες λειτουργιας και την αλλαγη λαδιων κλπ,αυτο που απλα ειπα ειναι οτι θα θελω να κανω μια μινι βολτα τυπου αποστασης 10χλμ(οχι μακρια).Γνωριζω τις δυνατοτητες που εχει το μηχανακι και ναι εχω δευτερο μηχανακι για πολη ενα crypton x...που με βολευει απιστευτα και γι΄αυτο το λογο το θελω κιολας το cryptonaki.Anyway,οσο για το διπλωμα απο οτι καταλαβαινεις ειμαι πιτσιρικας που με νοιαζει περισσοτερο να παρω το μηχανακι μου πρωτα και επειτα να βρω λεφτα για το διπλωμα γιατι + της αλλης δουλευω και σπουδαζω παραλληλα για να παρω το εντουραδικο μου.Μεχρι να παρω το διπλωμα θα ειμαι στα μερη μου και οχι παραεξω οποτε δεν με απασχολουν οι μπατσοι(αν εισαι απο επαρχια γνωριζεις) αυτο. Φιλικα παντα.
Μανολης67
23/03/2016, 19:32
SliceOfLife => Shooter
οποτε δεν με απασχολουν οι μπατσοι(αν εισαι απο επαρχια γνωριζεις) αυτο. Φιλικα παντα.
Καλά το έθεσες, Επαρχία είναι και ο Shooter, μπορεί και να συναντηθείτε , μικρός ο κόσμος! :eek:
SliceOfLife
23/03/2016, 19:43
Κορινθια συγκεκριμενα...διας να φανταστω; δινουν τιποτα στα ψηλα τα 700αρια σας;:D
Και το διχρονο, δεν είναι κκή επιλογή για εντούρο, ισα-ισα ίσα που έχει πολύ πιο έυκολη συτηρηση επιπέδου αναβάτη. Ουτε βαλβίδες, ούτε τίποτε... Άμα γίνει η σωστή συντήρηση πιο πιθανό είναι να κολήσεις σε κανα δέντρο παρά να κολήσει το μοτερ.
SHOOTER045
23/03/2016, 19:46
Μαλλον με παρεξηγησες ή τουλαχιστον παρερμηνευεις τα λογια μου.Ξερω τις ωρες λειτουργιας και την αλλαγη λαδιων κλπ,αυτο που απλα ειπα ειναι οτι θα θελω να κανω μια μινι βολτα τυπου αποστασης 10χλμ(οχι μακρια).Γνωριζω τις δυνατοτητες που εχει το μηχανακι και ναι εχω δευτερο μηχανακι για πολη ενα crypton x...που με βολευει απιστευτα και γι΄αυτο το λογο το θελω κιολας το cryptonaki.Anyway,οσο για το διπλωμα απο οτι καταλαβαινεις ειμαι πιτσιρικας που με νοιαζει περισσοτερο να παρω το μηχανακι μου πρωτα και επειτα να βρω λεφτα για το διπλωμα γιατι + της αλλης δουλευω και σπουδαζω παραλληλα για να παρω το εντουραδικο μου.Μεχρι να παρω το διπλωμα θα ειμαι στα μερη μου και οχι παραεξω οποτε δεν με απασχολουν οι μπατσοι(αν εισαι απο επαρχια γνωριζεις) αυτο. Φιλικα παντα.
Eνιγουει
Τα υπόλοιπα τέλη,ασφάλειες ΚΤΕΟ παραμένουν και χρήζουν διπλώματος.
Άσχετο για το crypton παίζει δίπλωμα η όχι?
Αν δεν εχεις σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά θα έλεγα να μην πας σε καθαρόαιμο.
Επίσης βάλε στο μπάτζετ σου εξοπλισμό
Κράνος,θώρακα ,μπότες κτλπ.
Και επειδή είμαι σε επαρχία (πλεον)δεν φαντάζεσαι τι έχω δει-και τι βλέπω ,και τι μπλεξίματα μπορούν να επακολουθήσουν.
Η στραβη δεν ρωτάει επαρχία η κέντρο.
SHOOTER045
23/03/2016, 19:47
Κορινθια συγκεκριμενα...διας να φανταστω; δινουν τιποτα στα ψηλα τα 700αρια σας;:D
355436
SliceOfLife
23/03/2016, 20:35
Και το διχρονο, δεν είναι κκή επιλογή για εντούρο, ισα-ισα ίσα που έχει πολύ πιο έυκολη συτηρηση επιπέδου αναβάτη. Ουτε βαλβίδες, ούτε τίποτε... Άμα γίνει η σωστή συντήρηση πιο πιθανό είναι να κολήσεις σε κανα δέντρο παρά να κολήσει το μοτερ.
Απλως διχρονα δεν παιζουν αξιοπιστα στην Αθηνα.Οτι καλο υπαρχει ειναι Β.Ελλαδα.
SliceOfLife
23/03/2016, 20:39
Eνιγουει
Τα υπόλοιπα τέλη,ασφάλειες ΚΤΕΟ παραμένουν και χρήζουν διπλώματος.
Άσχετο για το crypton παίζει δίπλωμα η όχι?
Αν δεν εχεις σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά θα έλεγα να μην πας σε καθαρόαιμο.
Επίσης βάλε στο μπάτζετ σου εξοπλισμό
Κράνος,θώρακα ,μπότες κτλπ.
Και επειδή είμαι σε επαρχία (πλεον)δεν φαντάζεσαι τι έχω δει-και τι βλέπω ,και τι μπλεξίματα μπορούν να επακολουθήσουν.
Η στραβη δεν ρωτάει επαρχία η κέντρο.
Ναι διπλωμα εχω για 125αρι...και θελω και να ασχοληθω σοβαρα με εντουρο,οσο για τον εξοπλισμο πιστευω αμεσα θα ειμαι καλυμμενος(τουλαχιστον κρανος/θωρακα/μποτες).
Σιγουρα θα εχεις δει πολλα διοτι διαπιστωσα οτι αυτη ειναι η δουλεια σου,ωστοσο δεν μπορω να βαλω προτεραιοτητα το διπλωμα τωρα ευχαριστω παντως.
SHOOTER045
23/03/2016, 20:45
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/537612/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7802475/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7499083/
Μανολης67
23/03/2016, 20:50
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7722292/
SliceOfLife
23/03/2016, 21:04
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/537612/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7802475/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7499083/
wr χρεπι..οσο για τα κτμακια δεν κοιταω για 125αρια...αν ηταν να παρω διχρονο θα επαιρνα 200-250
SliceOfLife
23/03/2016, 21:05
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7722292/
Ενδιαφερον φαινεται,αν και δεν εχω αποψη για TM...ασε που ειναι απο νησι τωρα το ειδα.
SHOOTER045
23/03/2016, 21:08
ωστοσο δεν μπορω να βαλω προτεραιοτητα το διπλωμα τωρα ευχαριστω παντως.
Εσύ θα ξέρεις καλύτερα
Όπως και το οτι τα wr200 είναι χρεπια
Το διπλωμα που κολλαει στην ερωτηση του παιδιου...???
Δεν είναι όλα "πάρε αυτό ή εκείνο". Εκτός κι αν διαβάζουμε κομμάτια του αρχικού ποστ κι όχι όλο..
Αυτά Κώστα. :beer:
Μανολης67
23/03/2016, 21:14
Δημοσιεύθηκε αρχικά από SliceOfLife
Πήγαινε απο στενά δρόμους κτλ που έχουν σκαλάκια, μόλις δεις TA κατέβα τα σκαλάκια,
355438
Τα σκαλάκια στο επταπύργιο Θεσσαλονικης (οχι αυτά, δεν τα βρήκα σε φωτό)
τα κατέβηκα πιτσιρικάς τουλάχιστον 50 φορες ετσι.
SliceOfLife
23/03/2016, 21:26
Εσύ θα ξέρεις καλύτερα
Όπως και το οτι τα wr200 είναι χρεπια
Για την γενια σας ισως οχι...για μας ειναι.
SliceOfLife
23/03/2016, 21:26
Δημοσιεύθηκε αρχικά από SliceOfLife
Πήγαινε απο στενά δρόμους κτλ που έχουν σκαλάκια, μόλις δεις TA κατέβα τα σκαλάκια,
355438
Τα σκαλάκια στο επταπύργιο Θεσσαλονικης (οχι αυτά, δεν τα βρήκα σε φωτό)
τα κατέβηκα πιτσιρικάς τουλάχιστον 50 φορες ετσι.
:beer:
SHOOTER045
23/03/2016, 21:36
Για την γενια σας ισως οχι...για μας ειναι.
Είπαμε εσύ ξέρεις καλύτερα
Εύχομαι μετα απο καιρό να μην χρειαστεί να ανοιξεις θέμα όπως<με χτύπησαν και δεν έχω δίπλωμα, μου ρθε φέσι για ασφάλεια, πως περναω ΚΤΕΟ χωρίς φώτα-διπλωμα, κλπ>
Καλούς δρόμους και καλά μυαλά
SliceOfLife
23/03/2016, 22:05
Είπαμε εσύ ξέρεις καλύτερα
Εύχομαι μετα απο καιρό να μην χρειαστεί να ανοιξεις θέμα όπως<με χτύπησαν και δεν έχω δίπλωμα, μου ρθε φέσι για ασφάλεια, πως περναω ΚΤΕΟ χωρίς φώτα-διπλωμα, κλπ>
Καλούς δρόμους και καλά μυαλά
Να σαι καλα :) οσον αναφορα για το ξυλο δεν καταλαβαινω πως ακριβως το λες.
Να σαι καλα :) οσον αναφορα για το ξυλο δεν καταλαβαινω πως ακριβως το λες.χτύπησαν=τράκαραν
Μακριά από όλους βέβαια αλλά ας φυλάμε τα ρούχα μας για να τα έχουμε όλα.. ;)
:confused: εεεε; :lol::bawl:
Αν θες μηχανάκι από Αθήνα κάνε γρήγορα, αρχίσαμε να χαλάμε και τα τετράχρονα... :bawl:
SliceOfLife
23/03/2016, 22:57
χτύπησαν=τράκαραν
Μακριά από όλους βέβαια αλλά ας φυλάμε τα ρούχα μας για να τα έχουμε όλα.. ;)
ε ναι :D
SliceOfLife
23/03/2016, 22:57
:confused: εεεε; :lol::bawl:
Αν θες μηχανάκι από Αθήνα κάνε γρήγορα, αρχίσαμε να χαλάμε και τα τετράχρονα... :bawl:
Γαματα,το εχω καταλαβει οσο πιο γρηγορα μπορω λοιπον!
Δεν είναι όλα "πάρε αυτό ή εκείνο". Εκτός κι αν διαβάζουμε κομμάτια του αρχικού ποστ κι όχι όλο..
Αυτά Κώστα. :beer:
Υπαρχουν ανθρωποι δικοι του που ειναι πολυ ποιο αρμοδιοι για αυτο το θεμα......;)
Και σιγουρα δεν ειμαστε εμεις...!!! :beer::beer: