PDA

View Full Version : Καθημερινή χρήση μηχανής και πόνος στον λαιμό

Ins_gr
22/03/2016, 19:09
Καλησπέρα σας,

Λέγομαι Κώστας και είμαι καινούργιος σε αυτό το Forum οπότε καλώς σας βρήκα :) .
Το τελευταίο διάστημα επειδή πρέπει λόγο δουλειάς να πηγαίνω καθημερινά από Παλαιό Φάληρο - Μαρούσι και πίσω, λόγο βενζίνης, κίνησης και δακτυλίου πηγαίνω καθημερινά
με την μηχανή μου (CBF 125).
Μετά από ένα μήνα καθημερινής χρήσης άρχισε να με πονάει ο λαιμός μου και πολλές φορές και η πλάτη μου.Βέβαια η δουλειά μου έχει αρκετή ορθοστασία και σκάλες αλλά πιστεύω ότι είναι κυρίως από την μηχανή γιατί όταν πηγαίνω με το αμάξι δεν με πονάνε τόσο πολύ.
Θα 'θελα λοιπόν να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να φύγει ο πόνος κυρίως από τον λαιμό και αν θα ήταν καλή ιδέα να πάρω άλλη μηχανή και μεγαλύτερη καθώς με διευκολύνει πολύ σε αυτά που ανέφερα πιο πάνω.
Θα βοήθαγε άλλο κράνος ή μια μηχανή με μεγάλη ζελατίνα μπροστά για τον αέρα;

Ο εξοπλισμός μου είναι: Κράνος- Scorpion exo 400, Μπουφάν - Dainese d-dry με προστατευτικά σε χέρια, ώμους και πλάτης (ήταν extra αγορά η προστασία πλάτης)

Επίσης παρατήρησα ότι λόγο αέρα έσκυβα ασυνείδητα το κεφάλι μου μπροστά και προσπαθώ να το διορθώσω και επίσης να έχω σωστή στάση σώματος.

Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων και μπράβο σας για αυτή την όμορφη κοινότητα που έχετε δημιουργήσει σε αυτό το Forum :a20:

yes-u
22/03/2016, 19:37
Καλώς ήρθες!
Πόνο στον λαιμό, εννοείς στον αυχένα;
Από αυτά που γράφεις, κατάλαβα ότι κάνεις κάτι καινούριο για το σώμα σου και σου προκάλεσε κάποια μυοσκελετικά θέματα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η γυμναστική, επίσης με τον καιρό και συνηθίζοντας το σώμα σου, πιθανόν και να ηρεμήσεις. Κάτι άλλο που μπορεί να φταίει είναι να μη σου ταιριάζει η μηχανή σου, λόγω ύψους κτλ κτλ..
Δεν είναι φυσικά ιατρικές οι συμβουλές που σου δίνω ή θα σου δώσουν οι υπόλοιποι από εδώ μέσα, αλλά αν το πρόβλημά σου ενταθεί, ξέρεις το δρόμο (και μακριά από το γιατρό που θα σου πει να πάψεις να καβαλάς...)

amyroukai
22/03/2016, 19:49
Όπως είπε και προλαλήσας, δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου να συνηθίσει το βάρος στο κεφάλι. Ή και την θέση οδήγησης.

Αλλά γενικά, μήπως ως νέος σφιγγεσαι την ώρα που οδηγείς με αποτέλεσμα να ζοριζονται μυς χωρίς λόγο;

ptc
22/03/2016, 19:53
Θα συμφωνησω με τον yes-u, λογικα το σωμα σου συνηθιζει σιγα σιγα στην οδηγηση μηχανης, κατα την οποια χρησιμοποιεις καποιες μυικες ομαδες που μεχρι τωρα ηταν σε σχετικη αχρηστεια. Το ειχα παθει κι εγω αλλαζοντας μηχανη. Πονος σε αυχενα και ραχιαιους λογω στασης (σε supersport).

Παντως ειναι σχετικα περιεργο καθως η σταση του cbf ειναι γενικα βολικη/φυσικη. Στη θεση σου θα συνεχιζα την αναβαση και θα κοιτουσα την εξελιξη των ενοχλησεων. Αν το πραγμα με τον καιρο καλυτερευει σημαινει πως το σωμα σου προσαρμοζεται. Αν παλι χειροτερευει ισως θα ειναι καλο να επισκεφτεις εναν ειδικο ή να κοιταξεις μηπως βρεις καποιο μηχανακι που να σου ταιριαζει καλυτερα.

Θα βοήθαγε άλλο κράνος ή μια μηχανή με μεγάλη ζελατίνα μπροστά για τον αέρα;

Σχετικα με το κρανος και τη ζελατινα, πραγματικα το αποκλειω οι ταχυτητες του 125 να σου προκαλουν τετοια πιεση που να δημιουργειται θεμα.

Κατι ακομα που μπορει να βοηθησει ειναι η καλη προστασια απο το κρυο με τη σωστη ενδυση. Φορα ενα προστατευτικο λαιμου/στηθους, μπορει να κανει διαφορα.

teogtp
22/03/2016, 20:58
Το κρανος που εχεις ειναι βαριδι.
Αυτο σε συνδιασμο με την σταση του σωματος κανει τον αυχενα να τραβαει ζορια.
Ψαξε για αλλο κρανακι ποιο ελαφρυ.
Παθων.

SHOOTER045
22/03/2016, 21:11
Παθων.

Το αυτό και μια καλη ζώνη μέσης

dimmie_72
22/03/2016, 21:13
κάτσε να πιάσει το καλοκαιράκι και θα σου περάσουν όλα... :D

GiorgosLa
23/03/2016, 06:51
Βάλε κάτι στο λαιμό. Μπαλακλάβα η ένα φλίς περιλαίμιο(?) (δεν ξέρω πως το λένε) Κάνει κάτι σαν "φλάντζα" ανάμεσα στο κράνος και στο μπουφάν. Σε μένα τουλάχιστον έκανε πολύ μεγάλη διαφορά.

DAYMAN
23/03/2016, 07:52
καιρος για γυμναστηριο

Eversman
23/03/2016, 08:23
Προφανώς, η απότομη και καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας σου, "γύμνασε" μύες, που δέν χρησιμοποιούσες με την ίδια ένταση. Όταν δέ, η δουλειά σου είναι "δυναμική" και κινητική, επέρχεται η κούραση.
Στην ουσία, έχεις κουράσει τους μύες του αυχένα, της πλάτης και των ώμων (χωρίς να το θέλεις, βέβαια). Προσπάθησε να χαλαρώνεις τους μύες του αυχένα και της πλάτης αφού γυρνάς στο σπίτι με λίγο μασάζ, ή με καμιά αλοιφή. Σιγά - σιγά, το σώμα θα προσμαρμοστεί.

Τέλος, δεν ξέρω άν έχεις καλή σχέση με τη γυμναστική, προσπάθησε όμως να γυμνάζεσαι αραιά και πού, για να σφίξουν οι μύες που στηρίζουν τον αυχένα σου. Όλα παίζουν τον ρόλο τους (εξοπλισμός, προστασίες, κράνος), όμως το σώμα μας, παίζει τον μεγαλύτερο. Καλώς ήρθες στο forum!

Bladerunner
23/03/2016, 08:42
Μετά από ένα μήνα καθημερινής χρήσης άρχισε να με πονάει ο λαιμός μου και πολλές φορές και η πλάτη μου.

Καλώς ήρθες Κώστα :)

Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς αρχικά έναν ορθοπεδικό για να σου αποκλείσει τυχόν πρόβλημα με αυχένα και μέση.
Εφόσον σιγουρευτείς ότι είναι θέμα απότομης καταπόνησης και όχι κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορείς να προσαρμόσεις το στυλ σου και τον εξοπλισμό σου ώστε να μετριάσεις τις ενοχλήσεις.

Pan (dvs)
23/03/2016, 18:44
Να συπληρωσω σε αυτα που ειπανε οι προηγουμενοι.

Πιθανοτατα να εχεις μικροθεμα με τον αυχενα σου και να σου εγινε εντονοτερο τωρα.Ο αυχενας συνηθως,μεταφερει τον πονο στην πλατη και στα πανω ακρα.Ισως να χρειαστει να σηκωσεις και το τιμονι σου λιγο για να καθεσαι σε πιο ορθια σταση.Επισης παντα μπαλακλαβα στον λαιμο για να μην κρυωνει ο αυχενας,ακομη και το καλοκαιρι.

Καλως ηρθες.

toyar
23/03/2016, 18:50
το βαρος του κρανους γυμναζει τον αυχενα και τους ωμους
καλο θα σου κανει σε βαθος χρονου απλα τωρα στην αρχη ειναι φυσιολογικα τα πιασιματα και η κουραση οταν οπως ξεκινας το γυμναστηριο
θα περασει με τον καιρο
προσοχη θελει η μεση λογω κραδασμων ειδικα αν υπαρχει ευαισθησια

Ins_gr
23/03/2016, 20:30
Ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Έχω δίπλωμα μηχανής εδώ και 4 χρόνια και πολλές φορές πάω και να κουνήσω την μηχανή ενός φίλου που ταξιδεύει (Ζ750 kawasaki) απλά ποτέ δεν οδηγούσα για τόση ώρα και σε καθημερινή βάση και ίσως ήταν απότομη αλλαγή.
Έχω έναν λαιμοδέτη που φοράω τις κρύες μέρες και από ότι παρατήρησα σήμερα που πρόσεχα την στάση του σώματος και το κεφάλι ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα, ίσως να είναι αυτή η αιτία.
Το τιμόνι είναι λιγάκι χαμηλό είναι η αλήθεια και επειδή δεν είμαι και κανένας 2μετρος (1.83) ίσως να παίζει και αυτό τον ρόλο του.
Γυμναστική έκανα μέχρι και Αύγουστο αλλά πλέον προτιμώ να καταναλώνω τον ελεύθερό μου χρόνο πιο ξεκούραστα γιατί βγάζω πολλά χιλιόμετρα στην εταιρία μέσα.
Επίσης θα πάρω καλύτερο κράνος σίγουρα και πιο ελαφρύ αλλά χωρίς να κινηθώ σε υπερβολικές τιμές, έτσι και αλλιώς 125αρι έχω ακόμα, αν και το ΜΤ07 με τραβάει όλο και περισσότερο κάθε μέρα!

Ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να συνεχίσω να νιώθω ελεύθερος πάνω σε μία μηχανή!

Ins_gr
26/03/2016, 16:38
Παθων.

Φίλε μου πόσο δίκιο είχες. Το εν λόγο κράνος γράφει επάνω 1450γρ. +-50γρ. και όταν το έβαλα στην ζυγαριά πήγε στα 1700γρ. ακριβώς όσο έλεγε και αυτό το site http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/motorcycle-helmet-weights.htm (είναι το νούμερο 211).
Οπότε θα πάω να πάρω το Schuberth SR1 που είναι πολύ καλό κράνος και ζυγίζει 1438γρ. καθαρά. Ποτέ ξανά Scorpion κράνος!

amyroukai
26/03/2016, 18:12
Ή συλλογιστική σου είναι λίγο περίεργη.

Ναι ελαφρύ κράνος είναι επιθυμητό αλλά πιο σημαντικό είναι το αν ταιριάζει στο κεφάλι σου.

Μήπως να ξεκινήσεις πρώτα να δεις ποιά σου κάνουν, μετά να δεις τιμές και βάρη; Πχ το hjc rhpa 10+ είναι 100+ γραμμάρια πιο ελαφρύ από το schuberth και μερικά ουκ ολίγα ευρώ φτηνότερο... Ομοίως το shoei nxr.

Ins_gr
27/03/2016, 12:42
Ναι boy θα το κοιτάξω απλά δεν αγοράζω κάτι φτηνό ξανά. Θα κοιτάξω μεταξύ shoei,arai k Schuberth. Cheers!

dimmie_72
27/03/2016, 13:26
Φίλε μου πόσο δίκιο είχες. Το εν λόγο κράνος γράφει επάνω 1450γρ. +-50γρ. και όταν το έβαλα στην ζυγαριά πήγε στα 1700γρ. ακριβώς όσο έλεγε και αυτό το site http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/motorcycle-helmet-weights.htm (είναι το νούμερο 211).
Οπότε θα πάω να πάρω το Schuberth SR1 που είναι πολύ καλό κράνος και ζυγίζει 1438γρ. καθαρά. Ποτέ ξανά Scorpion κράνος!

Πέτυχες διάνα :lol:

ο φίλος που σε συμβούλευσε μπορεί να σε κατατοπίσει περαιτέρω σαν... κάτοχος του SR1 :D

Bladerunner
27/03/2016, 16:19
Σαφώς το βάρος παίζει το ρόλο του. Αλλά εξίσου μεγάλο ρόλο έχει και το ζύγισμα. Κράνη που φαίνονται σχετικά βαριά στα χαρτιά δεν ενοχλούν καθόλου, σε αντίθεση με άλλα που ζυγίζουν λιγότερο.

teogtp
27/03/2016, 16:26
Σαφώς το βάρος παίζει το ρόλο του. Αλλά εξίσου μεγάλο ρόλο έχει και το ζύγισμα. Κράνη που φαίνονται σχετικά βαριά στα χαρτιά δεν ενοχλούν καθόλου, σε αντίθεση με άλλα που ζυγίζουν λιγότερο.

+1340
Ενας σημαντικός παράγοντας! !!

Ins_gr
27/03/2016, 20:12
Άντε να εμπιστευτείς και αυτά που δείχνουν γιατί και το Scorpion 1450 δείχνει αλλά 1730 είναι τελικά.. Θα το ψάξω περαιτέρω, ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Ins_gr
05/04/2016, 14:29
Tελικά παιδιά αγόρασα το shoei NXR και το κράνος είναι πολύ καλό και ελαφρύ... αλλά το πρόβλημα παραμένει.. Όσο πήγενα δουλειά με το αμάξι δεν είχα ούτε πόνους ούτε ενοχλήσεις ούτε πονοκεφάλους.. Δεν τον γλίτωσα τον γιατρό τελικά.
Ελπίζω να υπάρχει λύση γιατί η μετακίνηση με μηχανή με βολεύει αφάνταστα ειδικά όταν πάς κάθε μέρα από παλαιό φάληρο - Μαρούσι.

Pan (dvs)
05/04/2016, 14:34
Κανε λιγη υπομονη,δεν θα δεις αμεσως το αποτελεσμα.

teogtp
05/04/2016, 14:49
Tελικά παιδιά αγόρασα το shoei NXR και το κράνος είναι πολύ καλό και ελαφρύ... αλλά το πρόβλημα παραμένει.. Όσο πήγενα δουλειά με το αμάξι δεν είχα ούτε πόνους ούτε ενοχλήσεις ούτε πονοκεφάλους.. Δεν τον γλίτωσα τον γιατρό τελικά.
Ελπίζω να υπάρχει λύση γιατί η μετακίνηση με μηχανή με βολεύει αφάνταστα ειδικά όταν πάς κάθε μέρα από παλαιό φάληρο - Μαρούσι.

Κανε λιγη υπομονη,δεν θα δεις αμεσως το αποτελεσμα.

Χμμμ.......
Την κρεμαστρα την βγαζεις απο το μπουφαν;
:D

Καλα εκανες και πηγες σε γιατρό.
Αλλα όπως ειπε και ο Pan ,υπομονή.
Εισαι αμαθος.