PDA

View Full Version : Πρόστιμο για γύρισμα χιλιομέτρων/κοντέρ

Sapadak
24/03/2016, 14:12
Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων για οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορούσε μόλις 5 καταγγελίες καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει σοβαρά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εμπόρου ΙΧ των Βορείων Προαστίων εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών που καταφθάνουν συνεχώς.

Περισσότερα εδώ (http://www.enikonomia.gr/auto/53963,Prostimo-15000-eyrw-ston-emporo-IX-twn-Boreiwn-Proastiwn-poy-gyrizei-xiliometra.html)

Antonisss
24/03/2016, 14:21
Όνομα?

AristidisZ
24/03/2016, 14:25
Χμ, και πως άραγε αποδεικνύεται ότι αυτός την έκανε τη δουλειά ;

Μανολης67
24/03/2016, 14:31
Αμα άλλαζε πχ το κοντερ? λόγω φθοράς ας πούμε?

Billymuse
24/03/2016, 14:31
Τρέμει η Θησέως και η Καλλιρόης

Pan (dvs)
24/03/2016, 14:33
Αμα άλλαζε πχ το κοντερ? λόγω φθοράς ας πούμε?

Κανονικα ειναι υποχρεωμεν.ος να σε ενημερωσει

stam2
24/03/2016, 14:35
Τρέμει η Θησέως και η Καλλιρόης

μακάρι....

nickald
24/03/2016, 14:37
Χμ, και πως άραγε αποδεικνύεται ότι αυτός την έκανε τη δουλειά ;

Θεωρητικα του ζητήσανε τα χαρτια του εκτελωνισμου που εκει θεωρητικα παντα φαινονται τα "πραγματικα" χιλιόμετρα.

π.χ. αν το εκτελωνησε με 150.000 και το πουλησε με 65.998 ακομα και αν αντικατεστησε τα οργανα επρεπε ή να ενημερωσει τον πελατη ή να βαλει τα οργανα με σωστα χιλιόμετρα.

Αν αποφασισουν παντως να κοψουν κοστουμι σε κάθε "εμπορα" που γυριζει τα νουμερα θα λυθει το πρόβλημα χρεους της χωρας.

stam2
24/03/2016, 14:40
ή ίσως ο ιδιοκτήτης που του το πούλησε μετά έκανε μήνυση γιατί είδε τα χιλιόμετρα γυρισμένα...?

AristidisZ
24/03/2016, 15:01
Θεωρητικα του ζητήσανε τα χαρτια του εκτελωνισμου που εκει θεωρητικα παντα φαινονται τα "πραγματικα" χιλιόμετρα.

π.χ. αν το εκτελωνησε με 150.000 και το πουλησε με 65.998 ακομα και αν αντικατεστησε τα οργανα επρεπε ή να ενημερωσει τον πελατη ή να βαλει τα οργανα με σωστα χιλιόμετρα.

Αν αποφασισουν παντως να κοψουν κοστουμι σε κάθε "εμπορα" που γυριζει τα νουμερα θα λυθει το πρόβλημα χρεους της χωρας.

Σωστός

Είχα στο μυαλό μου αυτοκίνητα ιδιωτών που πωλούνται μέσω μαντρών, όπου σε αυτή τη περίπτωση προφανώς θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι "του το έφεραν έτσι"...

virus
24/03/2016, 15:05
η πηγε ο αγοραστης στην αντιπροσωπεια κι εμαθε τα πραγματικα χιλιομετρα απο εκει;)

Nostradamus
24/03/2016, 15:27
Μακαρι να τους ξεσκισουν.

Πουλησαμε προ μηνος το αμαξι της κυριας με 211Κ πραγματικα χιλιομετρα. Στην αναζητηση για αντικαταστατη γελουσε και ο καθε πικραμενος. Επειδη ο κουνιαδος μου δουλευει σε μεγαλη εταιρια leasing μπορουσαμε να δουμε σε ορισμενα οχηματα αν ο αριθμος κυκλοφοριας του καθε οχηματος ειχε περασει απο την εταιρια του αρχικα (μιας και εχουν πολυ μεγαλο μεριδιο αγορας).

Στο 100% των οχηματων που αρχικα ηταν στην εταιρια, οταν τελειωσε η περιοδος και εφυγαν ειτε σε μαντρες, ειτε σε εταιριες ενοικιασεων, ειδικα σε νησια, ειχαν γυρισμενα χιλιομετρα. Π.Χ. μοντελο του 09, εφυγε σε νησι το 12 με 85Κ χιλιομετρα και 2 μικρα τροχαια. Εκει κανεις δεν ξερει τι εκανε μια τριετια.. Επεστρεψε στην Αθηνα στο τελος του 15 και φαινεται ο ηλιος και η θαλασσα του κανανε καλο αφου ξανανιωσε και εχει σκαρτα 60Κ.

Και του το λες και σε βγαζει τρελο...

Μακαρι να τους τεντωσουν...

anavatis19
24/03/2016, 16:53
με ενα τηλ στο κτεο μαθαινεις τα παντα.. να τους σκισουν ολους!! ποιος ειναι ο εμπορος? αφου καταδικαστηκε μπορουμε να πουμε ονομα

amyroukai
24/03/2016, 18:32
με ενα τηλ στο κτεο μαθαινεις τα παντα..

Αν το είχαν περάσει ποτέ...

Γνωστός μου πρώτη φορά πέρασε τα αυτοκίνητα της οικογένειας τον Οκτώβρη για να γλιτώσει πρόστιμα υπερημερίας και πιθανό κρατικό έλεγχο, σαν αυτόν που όλο έρχεται για τις ασφάλειες. Τι άκρη θα βρεις αν πέσεις στα δικά του ή σε άλλα σαν αυτά;

anavatis19
24/03/2016, 20:46
αν το αμαξι ή η μηχανη ειναι 5ετιας πχ και στον 3ο η 4ο χρονο δεν εχει περασει κτεο οπως πρεπει και πας να το παρεις τον 5ο χρονο απο την ημερομηνια εκδοσης της αδειας εκει απλα κανεις τον υπολογισμο να βρεις το μεσο ορο και τον σταυρο σου χαχαχα..επισης υπαρχει και το βιβλιο σερβις..αν βρωμαει κ αυτο ε απλα πας παρακατω..τωρα αυτο που ειπες ειναι απο τις περιπτωσεις

amyroukai
24/03/2016, 21:00
Η πλάκα είναι... Ποιός είναι ο μέσος όρος;
Το fazer σε 5 χρόνια... καλά πες 4.5 με τα εκτός μάχης που είχε, έγραψε 100,000 χιλιόμετρα στην ιδιοκτησία μου.
Άλλος κάνει 5000 το χρόνο και τα λέει πολλά. Πιάσε το αυγό...

anavatis19
24/03/2016, 21:09
αρα για αυτο αν δεν υπαρχει βιβλιο σερβις η κτεο προσφατο να κανεις ενα κρος τσεκ, δεν παιρνεις πολυ απλα. το ελιωσες εσυ καλε το μηχανακι

mikes
24/03/2016, 21:16
Η πλάκα είναι... Ποιός είναι ο μέσος όρος;
Το fazer σε 5 χρόνια... καλά πες 4.5 με τα εκτός μάχης που είχε, έγραψε 100,000 χιλιόμετρα στην ιδιοκτησία μου.
Άλλος κάνει 5000 το χρόνο και τα λέει πολλά. Πιάσε το αυγό...
αναλογα το οχημα...

εγω πχ, αμαξι 8ος του 2007 με 75000 χλμ!

αντιδραση: "τιποτα δεν εχει κανει, αδουλευτο είναι"

μηχανη 10ος του 2007 με 68000 χλμ

αντιδραση: "μα καλα που εχεις παει με δαυτο? τον κοσμο γυρισες?"

yiannis172
24/03/2016, 23:04
αναλογα το οχημα...

εγω πχ, αμαξι 8ος του 2007 με 75000 χλμ!

αντιδραση: "τιποτα δεν εχει κανει, αδουλευτο είναι"

μηχανη 10ος του 2007 με 68000 χλμ

αντιδραση: "μα καλα που εχεις παει με δαυτο? τον κοσμο γυρισες?"

Eχεις απολυτο δικιο εδω....μονο ενα ''ελαφρυντικο'' εχει αυτη η αποψη....
Οι κινητηρες των αυτοκινητων εκτος απο το τεχνολογικο κομματι στο οποιο ειναι πολυ μπροστα απο τις μηχανες(μεγαλυτερο target group=μικροτερο κοστος εξελιξης και σιγουρη αποσβεση),στροφαρουν πολυ λιγοτερο και εχουν και πολυ μικροτερες ειδικες αποδοσεις.
Οποτε ειναι λογικο να ειναι πολυ πιο αξιοπιστοι.

cityfly
25/03/2016, 10:27
Μακαρι να τους ξεσκισουν.

Π.Χ. μοντελο του 09, εφυγε σε νησι το 12 με 85Κ χιλιομετρα και 2 μικρα τροχαια. Εκει κανεις δεν ξερει τι εκανε μια τριετια.. Επεστρεψε στην Αθηνα στο τελος του 15 και φαινεται ο ηλιος και η θαλασσα του κανανε καλο αφου ξανανιωσε και εχει σκαρτα 60Κ.

Και του το λες και σε βγαζει τρελο...

Μακαρι να τους τεντωσουν...

δεν άκουσες το αμάξι που τραγούδαγε

λίγο κρασί
λίγο θάλασσα
και τ αγόρι μου..

ε το αγόρι του φαίνεται βρήκε τα κουμπιά ;)

tsompanis
25/03/2016, 10:40

Στον εκτελωνισμο δεν αναγράφονται χιλιόμετρα. Τουλάχιστον δεν έγραφε στο δικό μου. Γράφει μόνο τα στοιχεία που έχει και η άδεια

nickald
25/03/2016, 10:58
Καπου ειχα διαβασει οτι στους εμπορους ειναι αναγκαστικη η αναγραφη γιατι ειναι και αποδεικτικο της αξιας του αυτοκινητου (προφανως αλλο κοστιζει ενα με 50κ και αλλο ενα με 250κ).

Γι αυτο και το γυρισμα γινεται εδω και οχι εξω γιατι θα ανεβαζε την αξια του αυτοκινητου και το κοστος εκτελωνισμου.

Καλα δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια βεβαια.

agamoi-thytai
25/03/2016, 11:16
Πλέον όταν μου λέει γνωστός πως βρήκε αυτοκίνητο από μάντρα με λίγα χιλιόμετρα του λέω πως είναι βλάκας.
Πριν 2-3 χρόνια που έπαιζε να πάρω μεταχειρισμένο αντί Καινούργιου, είχα βρει ένα golf με 220000 πραγματικά πάνω του και όλοι με έβριζαν.
Ο τυπάς ((ιδιώτης) ήταν ψιρας , το είχε στην πένα. Και μιλάμε τώρα για αυτοκίνητο 6ετιας.
Ο έμπορας αυτό δεν θα το είχε πάνω από 60-80 χιλιάδες χιλιόμετρα.

taisteal
25/03/2016, 11:22
Γιατι δεν αναφερουμε οτι ο Ελληνας ειναι τουβλο και αντι να κοιταζει την κατασταση και τον ιδιοκτητη της μοτο
η του αυτοκινητου κοιταζει μονο το κοντερ;;
Προτιμα ενα χρεπι με 52.000 χλμ,παρα ενα μηχανακι στην πενα με 80.000.
Και τα τρια αυτοκινητα που ειχα ηταν πενα,και ολα ειχαν πανω απο 200.000 χλμ,και δεν εφευγαν.
Μαντρα λοιπον,και σε καλη μερια Ελληναρα.

toyar
25/03/2016, 11:27
παντως δεν μπορει κανεις να αγνοησει τελειως τα χλμ γιατι απο ενα σημειο και περα αρχιζουν και βγαινουν φθορες οσο προσεκτικη κι αν ειναι η χρηση

taisteal
25/03/2016, 11:32
παντως δεν μπορει κανεις να αγνοησει τελειως τα χλμ γιατι απο ενα σημειο και περα αρχιζουν και βγαινουν φθορες οσο προσεκτικη κι αν ειναι η χρηση

Υπαρχει v-strom εδω επαρχια με 50.000 χλμ,που καιει ενα λιτρο λαδι στα 1000 χλμ
Αυτο γιατι ο ιδιοκτητης αλλαζε λαδια οποτε θυμοταν.
Τι να το κανω λοιπον αν εχει λιγα χλμ.
Και ειναι παρα πολλες αυτες οι περιπτωσεις που γνωριζω.
Αν το προσεχεις και αλλαζεις οτι χρειαζεται,ο οποιοσδηποτε κινητηρας θα βγαλει πολλες χιλιαδες χλμ.
Τρια μονοκυλινδρα ειχα,και τα τρια εχουν πουληθει και δουλευουν ακομη,με πανω απο 150.000 χλμ,και το
ενα εχει 200.000 τωρα.
Και χωρις να καινε σταγονα λαδι.

tsompanis
25/03/2016, 12:10
Ε αμα καίει ένα λίτρο λάδι στα Χίλια χιλιόμετρα δεν αλλάζεις πότε λάδια. Στα 5000 έχεις κάνει αλλαγή. Αντε που και που κανένα φίλτρο:lol:

δεν είναι όμως μόνο τα χιλιόμετρα.
Βλέπω αγγελίες πχ φορτηγάκι τρανσπορτερ wv που ενώ είναι μετά βίας 92-93 μοντέλο, το βάζουν 2000 !!!!! Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να πέφτει τσεκούρι?
Και μάλιστα το κάνουν και οι έμποροι που είναι ανεπίτρεπτο να μην γνωρίζουν. Το βράδυ από pc θα στείλω λινκ να γελάσετε:mad:

toyar
25/03/2016, 12:13
ενταξει αλλα δεν ειναι μονο το μοτερ
υπαρχουν σινεμπλοκ που κοβονται, ηλεκτρικα που γερνανε δισκοπλακες που λιωνουν καλαμια που ψωριαζουν........
στα αυτοκινητα βγαινουν κρεμαγιερες ,ψαλιδια, ρουλεμαν
η ωφελιμη ζωη ενος οχηματος δεν ειναι απειρη
κι εγω εχω μονοκυλιδρο με 80000 απο μενα και απροσδιοριστα απο τους προηγουμενους που δουλευει μια χαρα αλλα αν αυριο βγαλει ρουλεμαν στροφαλου δεν θα μου κανει εντυπωση

taisteal
25/03/2016, 12:16
ενταξει αλλα δεν ειναι μονο το μοτερ
υπαρχουν σινεμπλοκ που κοβονται, ηλεκτρικα που γερνανε δισκοπλακες που λιωνουν καλαμια που ψωριαζουν........
στα αυτοκινητα βγαινουν κρεμαγιερες ,ψαλιδια, ρουλεμαν
η ωφελιμη ζωη ενος οχηματος δεν ειναι απειρη
κι εγω εχω μονοκυλιδρο με 80000 απο μενα και απροσδιοριστα απο τους προηγουμενους που δουλευει μια χαρα αλλα αν αυριο βγαλει ρουλεμαν στροφαλου δεν θα μου κανει εντυπωση

Μα για αυτο το λογο ανεφερα να αλλαζεις ο,τι φθειρεται.
Οχι μονο στο μοτερ,αλλα συνολικα οπου εμφανιζεται φθορα
Κοστιζει,αλλα ετσι εχεις το μηχανακι η το αυτοκινητο σε αριστη κατασταση.

toyar
25/03/2016, 19:55
με το περασμα των ετων και των χλμ οι φθορες αυξανονται και η αξια του οχηματος μειωνεται
υπαρχει ενα σημειο καμπης περα απο το οποιο για να διατηρηθει σε αριστη κατασταση κοστιζει πιο πολυ απο τη συνολικη του αξια
αν αγορασει κανεις δευτερο χερι κοντα σε αυτο το σημειο τοτε παιρνει βαρελι χωρις πατο
αν πχ ενα μηχανακι εχει ωφελιμη ζωη 100000χλμ και θελω να κανω 15000χλμ το χρονο δεν εχει νοημα να παρω κατι με 80000 γιατι τον τριτο χρονο θα το πεταξω

Tycho Moon
25/03/2016, 21:11
με το περασμα των ετων και των χλμ οι φθορες αυξανονται και η αξια του οχηματος μειωνεται
υπαρχει ενα σημειο καμπης περα απο το οποιο για να διατηρηθει σε αριστη κατασταση κοστιζει πιο πολυ απο τη συνολικη του αξια
αν αγορασει κανεις δευτερο χερι κοντα σε αυτο το σημειο τοτε παιρνει βαρελι χωρις πατο
αν πχ ενα μηχανακι εχει ωφελιμη ζωη 100000χλμ και θελω να κανω 15000χλμ το χρονο δεν εχει νοημα να παρω κατι με 80000 γιατι τον τριτο χρονο θα το πεταξω

Ακριβώς! Όλα αυτα εκφράζονται με το διάγραμμα της μπανιέρας. Εκεί που τελειώνει το διάγραμμα, μπορείς βέβαια να κάνεις νέα αρχή, αλλά πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη..

355587

noodles
26/03/2016, 15:41

στα μηχανακια ναι ισχυει αυτο, στα κουτια ομως οχι. :)

basilis_k6
26/03/2016, 16:22
σωστο το προστιμο οπως και σωστη η τακτικη των μαντραδων. αφου αυτο θελει ο αγοραστης, να δει λιγα χιλιομετρα.

Acacius
26/03/2016, 17:42
στα μηχανακια ναι ισχυει αυτο, στα κουτια ομως οχι. :)

Μια χαρά ισχύει και στα κουτιά, απλά μετά από περισσότερα χιλιόμετρα/χρόνια (μάντεψε γιατί έχω αυτή την άποψη...).

Στα δε αυτοκίνητα λόγω λαμαρίνας υπάρχει περίπτωση το σύνολο να είναι είναι αξιόμαχο αλλά να κινδυνεύεις περισσότερο από τέτανο παρά από ατύχημα.

Pan (dvs)
26/03/2016, 19:23
Αν εχει πολλα χλμ δεν το θελει ο πελατης.

Αν εχει λιγα χλμ δεν το πιστευει ο πελατης.

Και αυτοι οι καημενοι οι μαντραδες,δεν ξερουνε τελικα τι να κανουνε....

Acacius
26/03/2016, 22:32
Αν γυρίσεις το κοντέρ χωρίς να το δηλώσεις είναι απάτη. Το πρόβλημα είναι ότι αν ο νόμος δεν επιβάλλεται όπως πρέπει, ο τίμιος θα κλείσει το μαγαζί ενώ ο απατεώνας θα ευημερεί στην υγειά των θυμάτων του. Αν όλα τα οχήματα ήταν με γνήσια χιλιόμετρα, ο πελάτης θα προσαρμοζόταν στην πραγματικότητα.

Συνοπτικά: πέος, ποδόσφαιρο και πολεμικές τέχνες στους απατεώνες.

DrIoannis
28/03/2016, 09:16
Τα χλμ πολύ εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις αν είναι αληθινά με μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία αν ο πρώην ιδιοκτήτης ήταν τακτικός. Προσωπικά το 99% των εμπόρων μεταχειρισμένο αυτοκινήτων και δεν λέω το 100% γιατί είμαι ρομαντικός και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γυρίζει το κοντέρ. Πώς...Σε δευτερόλεπτα https://www.youtube.com/watch?v=qosVLCIn1lo .

ποπαϋ
28/03/2016, 11:03
..Σε δευτερόλεπτα https://www.youtube.com/watch?v=qosVLCIn1lo .

application για κινητό είναι;

DrIoannis
28/03/2016, 11:33
Ω ναι... Ακόμη ΚΑΙ με το κινητό σας μπορείτε όποτε θέλετε πλέον να βάλετε ό,τι χλμ επιθυμείτε. ΤΟΟΟΟΣΣΣΣΟΟΟΟΟ εύκολα. Προσωπικά μόνο από γνωστό που ξέρω τι και πώς. Δεν θέλω να κάνω δουλειές με απατεώνες, γιατί αυτό είναι:moutza:.

ποπαϋ
28/03/2016, 11:49
και πως το λένε το app;

George_Sp
28/03/2016, 12:06
πάει πακέτο μαζί με obd2 module που κουμπώνει στη πρίζα επικοιωνίας με τον εγκέφαλο του οχήματος.

http://www.amazon.com/BlueDriver-Bluetooth-Professional-iPhone-Android/dp/B00652G4TS/ref=pd_sim_263_3?ie=UTF8&dpID=517WXhAAX9L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR155%2C160_&refRID=176PZ3ZPJ5AZZNDY6A91

ποπαϋ
28/03/2016, 12:10
υποψιάζομαι ότι όλοι οι εμποροι έχουν απο ένα τέτοιο αλλά με αυτή την τιμή (132 usd) ακόμα και ιδιώτης θα το πάρει για να πουλήσει το παρτάλι του.

George_Sp
28/03/2016, 12:23
υποψιάζομαι ότι όλοι οι εμποροι έχουν απο ένα τέτοιο αλλά με αυτή την τιμή (132 usd) ακόμα και ιδιώτης θα το πάρει για να πουλήσει το παρτάλι του.

παράδειγμα έδωσα. παίζουν και φθηνότερα.
τη δουλειά την κάνει το software.
το module κάνει απλά τον ενδιάμεσο για τη σύνδεση.

οπότε παίρνεις το φθηνότερο module και φροντίζεις να βρεις τις άκρες για το σωστό λογισμικό.

leo1964
28/03/2016, 18:16
Πρόστιμο στον τεχνικό που γυρνά τα κοντέρ;
Γιατί δεν ξεκινάνε από εκεί;;

nickald
28/03/2016, 19:08
Πρόστιμο στον τεχνικό που γυρνά τα κοντέρ;
Γιατί δεν ξεκινάνε από εκεί;;

Ε καλα μη φανταστεις οτι τους κοβει και αποδειξη παροχης υπηρεσιων..... ολα μαυρα ειναι...

Αν και πιστευω πλεον ο καθε επαγγελματιας μαντρας εχει παρει το τσιτσιμπρικι και το κανει μονος του να γλυτωσει και τα κομιστρα του γυριστη.

sahara
30/03/2016, 08:27
Εγω θα ελεγα σε οσους απειρους ψαχνουν μεταχειρο μηχανη για πρωτη μοτο, οταν καταληγουν σε δυο τρια μοντελα ΠΑΝΤΑ να τη βλεπουν με καποιο εμπειρο φιλο, γνωστο, γειτονα, μπαρμπα , ξαδερφο, κτλ. Πιστευω στις περισσοτερες περιπτωσεις μπορεις να καταλαβεις απο τη γενικη κατασταση (φθορες)σε συγκεκριμενα σημεια της μοτο αν εχει κανει 80000 χιλιομετρα και οχι 15000 που λεει ο χιλιομετρητης.
Δεν ηξερες, δε ρωταγες; για να το πω αλλιως...

ptc
04/12/2018, 21:47
Μιας και ειμαι στο ψαξιμο για μηχανη και τσεκαρω συχνα το car, επεσα πανω σε πραγματικα αστειο περιστατικο. Αγγελια μηχανης απο πολυ γνωστο εμπορο των Αθηνων που ειναι ανεβασμενη καιρο τωρα. Τα χιλιομετρα της μηχανης ηταν 49000. Η αγγελια ξαφνικα κατεβαινει για δυο μερες και ξανανεβαινει αλλη αγγελια με την ιδια ακριβως μηχανη, η οποια πλεον ως δια μαγειας εχει 20% λιγοτερα χιλιομετρα. :whiteflag:

Μιλαμε για ξεδιαντροπη συμπεριφορα, δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα πλεον. :nono:

basilis_k6
04/12/2018, 23:09
Μιας και ειμαι στο ψαξιμο για μηχανη και τσεκαρω συχνα το car, επεσα πανω σε πραγματικα αστειο περιστατικο. Αγγελια μηχανης απο πολυ γνωστο εμπορο των Αθηνων που ειναι ανεβασμενη καιρο τωρα. Τα χιλιομετρα της μηχανης ηταν 49000. Η αγγελια ξαφνικα κατεβαινει για δυο μερες και ξανανεβαινει αλλη αγγελια με την ιδια ακριβως μηχανη, η οποια πλεον ως δια μαγειας εχει 20% λιγοτερα χιλιομετρα. :whiteflag:

Μιλαμε για ξεδιαντροπη συμπεριφορα, δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα πλεον. :nono:

καλα κάνουν. αφου ακόμη υπαρχει κοσμος που παει να παρει οχηματα απο έμπορες γιατι οχι?

viper1
05/12/2018, 04:20
καλα κάνουν. αφου ακόμη υπαρχει κοσμος που παει να παρει οχηματα απο έμπορες γιατι οχι?

Κάνουν και οι ιδιώτες δόσεις?

Billymuse
05/12/2018, 14:51
Κάνουν και οι ιδιώτες δόσεις?

Ναι άτοκες μεσω πιστωτικής.

ptc
05/12/2018, 14:59

Off topic, αλλα αυτο το ειχα απορια να σου πω οταν το διαβαζω σε αγγελιες. Ειναι ελευθεροι επαγγελματιες που ετσι κι αλλιως εισπρατουν μεσω πιστωτικης; Πώς ακριβως λειτουργει;

viper1
05/12/2018, 14:59

Μα είμαστε τόσο μπροστά? Μπράβο μας

MG-KTiNoS
05/12/2018, 15:02
Off topic, αλλα αυτο το ειχα απορια να σου πω οταν το διαβαζω σε αγγελιες. Ειναι ελευθεροι επαγγελματιες που ετσι κι αλλιως εισπρατουν μεσω πιστωτικης; Πώς ακριβως λειτουργει;

να σου πω, καλού κακού πες του να φωνάξει και το Βεζελίνο (απ το ανέκδοτο ) γιατί θα του χρειαστεί.

Billymuse
05/12/2018, 15:04

Θα παιξει ρόλο μια καλη προκαταβολή. πχ το 50% της αξίας του οχήματος. Οι δόσεις ειναι γυρω στις 12-18 ανάλογα τα κέφια του εμπόρου. Απλα εκει δεν πας για καλη έκπτωση που θα είχες αν πήγαινες τοις μετρητοις.

ptc
05/12/2018, 15:23
Θα παιξει ρόλο μια καλη προκαταβολή. πχ το 50% της αξίας του οχήματος. Οι δόσεις ειναι γυρω στις 12-18 ανάλογα τα κέφια του εμπόρου. Απλα εκει δεν πας για καλη έκπτωση που θα είχες αν πήγαινες τοις μετρητοις.

Σε εμπορο το καταλαβαινω. Το εχω συναντησει ομως και σε αγγελιες ιδιωτων. Να λεει υπαρχει η δυνατοτητα πληρωμης με πιστωτικη.

Billymuse
05/12/2018, 15:32
Σε εμπορο το καταλαβαινω. Το εχω συναντησει ομως και σε αγγελιες ιδιωτων. Να λεει υπαρχει η δυνατοτητα πληρωμης με πιστωτικη.

Κάποιο λογιστικό τρικ θα ειναι και ισως το κόβει σε καποιο ΑΦΜ που μπορει να γινει αγορά μέσω τραπέζης..αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος.

viper1
05/12/2018, 15:35
Κάποιο λογιστικό τρικ θα ειναι και ισως το κόβει σε καποιο ΑΦΜ που μπορει να γινει αγορά μέσω τραπέζης..αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος.

Οι μόνες περιπτώσεις που ξέρω είναι ιδιώτες που έχουν γνωστούς σε κατάστημα και γίνεται η αγορά μέσω αυτών. Ιδιώτης με πιστωτική σε ιδιώτη δεν νομίζω ότι παίζει σαν σενάριο διότι χρειάζεται παραστατικό

GogosLux
05/12/2018, 15:37

Το πιο πιθανο ειναι να το περασει απο τον εμπορο που εχει συμφωνήσει να παρει το νεο μοτο.

Ο εμπορος θα την κανει την εξυπηρετηση προκειμενου να πουλήσει νεο μοτο και ολο και κατι θα βγάλει απο το μοτο που θα περασει απο εκεινον.

Billymuse
05/12/2018, 15:41
Οι μόνες περιπτώσεις που ξέρω είναι ιδιώτες που έχουν γνωστούς σε κατάστημα και γίνεται η αγορά μέσω αυτών. Ιδιώτης με πιστωτική σε ιδιώτη δεν νομίζω ότι παίζει σαν σενάριο διότι χρειάζεται παραστατικό

Κάπως έτσι

lleonidas
28/03/2019, 14:02
Η νέα νομοθεσία στη Ρωσία τέθηκε ήδη προς εξέταση στις ανώτατες δικαστικές αρχές της χώρας, έχοντας ως στόχο να προστατεύσει τους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων γενικότερα από απάτες των πωλητών, αλλά και ειδικότερα, από το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων που μαστίζει τη χώρα.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, εάν κάποιος πωλητής αποκρύψει κάποια ζημιά του αυτοκινήτου από τον αγοραστή, τότε κινδυνεύει με πρόστιμο έως 500.000 ρούβλια (6.800€) και 360 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Εάν τώρα το αυτοκίνητο αποδειχθεί ότι έχει γυρισμένα χιλιόμετρα (δηλαδή λιγότερα από τα πραγματικά), τότε επιβάλλεται στον πωλητή ποινή έως και 4 χρόνια φυλάκισης, αλλά και πρόστιμο που φθάνει τα 1.000.000 ρούβλια (13.500€). :whistle:
Πηγή (https://www.newsauto.gr/news/4-chronia-filaki-gia-girismena-chiliometra/)

Sebastian1980
28/03/2019, 18:26
Είναι μια καλή αρχή.
Εύχομαι κάτι τέτοιο να γίνει με νόμο σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης.
Τιμωρία στους απατεώνες.

lospsi
29/03/2019, 06:50
Βέβαια, στην ελληνική πραγματικότητα που μια δίκη κάνει χρόνια να τελεσιδικήσει, αναρωτιέμαι ποιός θα ασχοληθεί να τρέξει τέτοια θέματα. Να κάθομαι εγώ να βάζω δικηγόρο, να τρέχω δικαστήρια κάθε χρόνο γιατί το μηχανάκι έχει 90Κ και όχι 35Κ χλμ...
Κλασσικός έλεγχος λοιπόν ώστε το όποιο ρίσκο συνάδει με την αγορά μτχ να ελαχιστοποιείται.

Για περιπτώσεις κρυφών βλαβών όμως και συνεπαγόμενων ζημιών με σοβαρό κόστος, ίσως αξιζει.