PDA

View Full Version : Σωστη συμπεριφορα στους δρομους

pektis
05/04/2016, 10:54
Παραθέτω την συνέντευξη του Ιαβέρη, που μόλις διάβασα...
Πόσες αλήθειες λέει αυτός ο άνθρωπος...
anyway... μάλλον δεν θα αλλάξουμε ποτέ σαν λαός γενικότερα...:(
http://www.contra.gr/Longread/ekrhksh-iaverh-o-ellhnas-trivlakas-me-kinhto-tsigaro-kai-kafe.3984002.html

Panos76
05/04/2016, 11:15
Πολύ καλή ευκαιρία αφύπνισης.

Το διάβασα διαγώνια και πάλι μένεις με το στόμα ανοιχτό από τον χειμαρρώδη λόγο.

Ήθελα να βάλω ένα - δυο ''quotes'' αλλά τι να πρώτο βάλεις.

:a013:

pektis
05/04/2016, 11:20
Πολύ καλή ευκαιρία αφύπνισης.

Το διάβασα διαγώνια και πάλι μένεις με το στόμα ανοιχτό από τον χειμαρρώδη λόγο.

Ήθελα να βάλω ένα - δυο ''quotes'' αλλά τι να πρώτο βάλεις.

:a013:

Πλεον, δεν ασχολουμε με την καθε μαλ@κια που κανει ο καθε ενας στο δρομο...απλα προσπαθω να την γλυτωνω...
Τελευταια η κατασταση εχει χειροτερεψει παρα πολυ...

Panos76
05/04/2016, 11:25
Τελευταια η κατασταση εχει χειροτερεψει παρα πολυ...

Αυτό που έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια είναι πως (όχι μόνο οι γυναίκες) δεν φαίνεται ο κόσμος να γνωρίζει ( ; ) - ασχολείται ( ; ), με τις προτεραιότητες στο δρόμο!

Δηλ. μου τυχαίνει σχεδόν καθημερινά, σε διασταύρωση με 3 ή 4 οχήματα, ανεξαρτήτου σημάνσεως, να μην γνωρίζει ποιος πρέπει να ξεκινήσει πρώτος!

Επίσης πολλοί αγνοούν την προτεραιότητα από δεξιά.

pektis
05/04/2016, 11:26
Αυτό που έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια είναι πως (όχι μόνο οι γυναίκες) δεν φαίνεται ο κόσμος να γνωρίζει ( ; ) - ασχολείται ( ; ), με τις προτεραιότητες στο δρόμο!

Δηλ. μου τυχαίνει σχεδόν καθημερινά, σε διασταύρωση με 3 ή 4 οχήματα, ανεξαρτήτου σημάνσεως, να μην γνωρίζει ποιος πρέπει να ξεκινήσει πρώτος!

Επίσης πολλοί αγνοούν την προτεραιότητα από δεξιά.

Ισχυει...
Το χειροτερο απ'ολα ειναι το κινητο...Αστα να πανε...

omega
05/04/2016, 11:36
- Τελευταία ερώτηση: Ποιος είναι ο καλός οδηγός δρόμου;

Είναι αυτός που το πρωί, όταν φεύγει από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά του, κοντοστέκεται στην πόρτα και την αφήνει μισάνοιχτη. Θα καθίσει εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και θα σκεφτεί πόσες αγκαλιές τον περιμένουν το απόγευμα. Ποια είναι τα παιδιά που θα σφιχθούν γύρω από τη μέση του... Αυτός λοιπόν που θα φροντίσει να ξαναφέρει το απόγευμα το λατρεμένο, τον ανεκτίμητο, πίσω στην οικογένειά του είναι ο καλός οδηγός..

(Του Ιαβέρη παιδιά,μην με Vroomάρετε.. :lol: )

mariza
05/04/2016, 11:39
Εχτές μου κόρναρε ο άλλος που ήτανε πίσω,γιατί είχα το θράσος να ΜΗΝ σφάξω το φανάρι...αλλά να περιμένω να ανάψει πράσινο για να φύγω :moutza:

Να πω κάτι άλλο...νομίζω δεν χρειάζεται :hunter:

BLiTzER
05/04/2016, 11:41

Είναι αυτός που το πρωί, όταν φεύγει από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά του, κοντοστέκεται στην πόρτα και την αφήνει μισάνοιχτη. Θα καθίσει εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και θα σκεφτεί πόσες αγκαλιές τον περιμένουν το απόγευμα. Ποια είναι τα παιδιά που θα σφιχθούν γύρω από τη μέση του... Αυτός λοιπόν που θα φροντίσει να ξαναφέρει το απόγευμα το λατρεμένο, τον ανεκτίμητο, πίσω στην οικογένειά του είναι ο καλός οδηγός.

Καλός οδηγός είναι αυτός που έχει οδηγικές ικανότητες. Το αν έχει γυναίκα, παιδιά, γατιά και τι κάνει με αυτά και αν αφήνει ανοιχτή την πόρτα ή την κλείνει, είναι παντελώς άσχετα.

omega
05/04/2016, 11:50
Αφού οι ικανότητες δεν υπάρχουν κατά μεγάλο ποσοστό και η νοοτροπία είναι χάλια,τονίζει ο άνθρωπος νομίζω όσο περισσότερο μπορεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης μιας και είναι το σοβαρότερο κίνητρο.
Πρέπει να σκεφτώ ότι αυτή την πόρτα θέλω να την ξαναπεράσω στην επιστροφή μιας και είναι πολλοί οι παράγοντες που αυτό μπορεί να το κάνουν αδύνατο.Ο μεγαλύτερος δε ο ίδιος μας ο εαυτός.

Αυτό εισέπραξα από την συγκεκριμένη παράγραφο με την οποία έκλεισε ο κύριος Τάσος.

BLiTzER
05/04/2016, 11:54
Δεν είδα καν το λινκ. Βαριέμαι να βλέπω τα ίδια και τα ίδια. Νόμιζα ότι πρόκειται για δικές σου σκέψεις. Όχι ότι αλλάζει η άποψή μου επειδή τα είπε ο Ιαβέρης :p

Καλό το συναίσθημα, αλλά δεν είναι πανάκεια.

pektis
05/04/2016, 11:57
Καλός οδηγός είναι αυτός που έχει οδηγικές ικανότητες. Το αν έχει γυναίκα, παιδιά, γατιά και τι κάνει με αυτά και αν αφήνει ανοιχτή την πόρτα ή την κλείνει, είναι παντελώς άσχετα.

Θελει να σου πει να οδηγεις με συνεση και να σκεφτεσαι οτι εχεις και ανθρωπους που ''σε περιμενουν''
Αυτο καταλαβα...;)

BLiTzER
05/04/2016, 12:00
Δεκτό. Ξέρω τι προσπαθεί να κάνει. Έχω ακούσει διάλεξή του. Θα προτιμούσα να μου πει να οδηγώ σωστά, παρά να γυρίσω για να ταΐσω το σκυλί μου.

kalampokas
05/04/2016, 12:05
πριν από λίγο, έπεσα σε κύριο που είχε παραβιάσει κόκκινο και ήθελε να πληρώσει το μισό πρόστιμο (350 ευρώ) λόγω δεκαήμερου. το τι κλάψα και το τι μακακίες ξεστόμιζε, δεν φτάνει όλη η ημέρα να περιγράφω...όλα του έφταιγαν, εκτός από τη μ@κακία που τον δέρνει:moutza:

omega
05/04/2016, 12:06
Blitz.. έχει μαλλιάσει η γλώσσα του για όλα τα άλλα κι εμείς ακόμα "αμολάμε αητό"..

BLiTzER
05/04/2016, 12:11
Μμ δε διαφωνώ, αλλά, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι οδηγικής ικανότητας και σίγουρα όχι συναισθηματικό, οπότε δεν καταφέρνει τίποτα. Είναι θέμα παιδείας και μόνο. Δε θα αλλάξει κάτι με κάποιον που φωνάζει και τρομοκρατεί.

amyroukai
05/04/2016, 12:21
Τα έχουμε ξαναπει. Η ρητορική του Ιαβέρη είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου και αν. Θα σε τρομάξω για να συνετιστείς. Guess what... Κανείς δεν φοβάται εκεί έξω.

thunder ace
05/04/2016, 12:30
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα:ας πουμε οτι ειμαστε 100 οδηγοι.Ξαναδινουμε για διπλωμα ,αλλα αυτη τη φορα με εξεταστες Αμερικανους Γερμανους κλπ.Θα περασουν οι 10-20 και οι υπολοιποι απλα ειναι επικινδυνοι.Αυτο γινεται στους δρομους,οι περισσοτεροι ειναι επικινδυνοι γιατι ΠΛΗΡΩΣΑΝ για το γαμοδιπλωμα.

amyroukai
05/04/2016, 12:42
Ή, στα χωριά, δεν το πήραν και ποτέ ;)

thunder ace
05/04/2016, 12:58
Ή, στα χωριά, δεν το πήραν και ποτέ ;)
συντροφε-συναγωνιστη amyrou,ποσο δικιο εχεις!Και επειδη τα τελευταια 5 χρονια ζω επαρχια,τα πραγματα ειναι ΠΟΛΥ χειροτερα απο την Αθηνα.

stam2
05/04/2016, 13:02
Υπάρχει ένας καλός οδηγός εκεί έξω...
μπορεί να ισορροπήσει στη μία ρόδα, να φρενάρει σε εξωφρενικά μικρή απόσταση, να στρίψει πιο γρήγορα από όλους, χωρίς να φοβάται συνθήκες, ολισθηρότητα, κλίση κλπ. Είναι ο πιο γρήγορος, με τα καλύτερα αντανακλαστικά, και τις καλύτερες επιδόσεις.

υπάρχει κι ένας μέτριος. Δεν είναι ο πιο γρήγορος, ούτε με το καλύτερο στρίψιμο, ούτε με το βαθύτερο φρενάρισμα...

ποιός είναι καλύτερος από τους δύο...?
μα φυσικά αυτός που είχε τα λιγότερα ατυχήματα.
Αυτός που είναι συγκεντρωμένος στην οδήγηση, και στον σκοπό του: να φτάσει σώος στον προορισμό του.

STOYBI
05/04/2016, 13:10
Τα έχουμε ξαναπει. Η ρητορική του Ιαβέρη είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου και αν. Θα σε τρομάξω για να συνετιστείς. Guess what... Κανείς δεν φοβάται εκεί έξω.

Ε ασε οι του επιπεδου δημοτικου ( οι οποιοι των ακουσουν) μπας και βαλουν μυαλο ...

Και οι μισοι μεταπτυχιακοι να βροντανε την κεφαλα τους και οι αλλοι μισοι να κλεινουν σπιτια......

Αρης Σταθακης ( στο παρελθον ) και ειδικα ο ιαβερης εχουν πει τα πραγματα με το ονομα τους.....!!

Εαν τους ακουγαμε εστω και λιγο τα πραγματα στην ελλαδα θα ηταν πολυ καλλυτερα.....

Ειμαι σιγουρος οτι πλειοψηφια των παραπανω που απαντησαν δεν μπηκαν στο κοπο να διαβασουν την συνεντευξη εκτος απο την τελευταια παραγραφο.....

Meni0s
05/04/2016, 13:11
Σημερινο παραδειγμα τρομερης οδηγικης παιδειας.. να σου κορναρει ο πισω γιατι σταματησες στη διαβαση να περασει ο πεζος! Σκατα εχουν ορισμενοι αντι για μυαλο? Αν ειμαστε καλα προτυπα για τα παιδια μας ισως αλλαξουν καποια πραγματα σε τουτο το τοπο. Μεχρι τοτε... καλη τυχη εκει εξω

teogtp
05/04/2016, 13:18
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα:ας πουμε οτι ειμαστε 100 οδηγοι.Ξαναδινουμε για διπλωμα ,αλλα αυτη τη φορα με εξεταστες Αμερικανους Γερμανους κλπ.Θα περασουν οι 10-20 και οι υπολοιποι απλα ειναι επικινδυνοι.Αυτο γινεται στους δρομους,οι περισσοτεροι ειναι επικινδυνοι γιατι ΠΛΗΡΩΣΑΝ για το γαμοδιπλωμα.

Και ποιος σου είπε ότι το δίπλωμα σε κάνει οδηγό;
Ξέρω νεα οδηγό που ο δάσκαλος της είπε να καβαλαει την γραμμή για να μην πεσει σε χαντακι.....

WiSe
05/04/2016, 13:23
μα φυσικά αυτός που είχε τα λιγότερα ατυχήματα.
Αυτός που είναι συγκεντρωμένος στην οδήγηση, και στον σκοπό του: να φτάσει σώος στον προορισμό του.

Συμπληρωνω αν μου επιτρεπεις:

Αυτος που εχει αντιληψη σε τι δρομο οδηγει, τι οχημα οδηγει, τι δυνατοτητες εχει ο ιδιος, εχει "φαντασια" για να αποφευγει τα λαθη των αλλων..... πιστευω να μην παρελειψα κατι.

Δε θα αλλάξει κάτι με κάποιον που φωνάζει και τρομοκρατεί.

Γιαυτο και δεν τον ακουει κανεις. Στις διαλεξεις του εχω ακουσει οτι πανε 20-30 ατομα το πολυ....

Θα συμφωνησω γενικα με καποιον που θα υπηρχε να μας μαθει τη σωστη οδηγηση, την ουσιαστικη.

Εχουν χειροτερεψει ολοι... παλια ειχαμε τους sunday drivers (που φυσικα τους εχουμε ακομα) πλεον υπαρχουν οι mobile-drivers οι νεοι-μοτοσυκλετιστες (βαζω και μενα μεσα) και χιλιοι δυο αλλοι...

Καθε μερα προσπαθουμε να επιβιωσουμε τιποτα αλλο....

STOYBI
05/04/2016, 13:30
Συμπληρωνω αν μου επιτρεπεις:

Αυτος που εχει αντιληψη σε τι δρομο οδηγει, τι οχημα οδηγει, τι δυνατοτητες εχει ο ιδιος, εχει "φαντασια" για να αποφευγει τα λαθη των αλλων..... πιστευω να μην παρελειψα κατι.

Γιαυτο και δεν τον ακουει κανεις. Στις διαλεξεις του εχω ακουσει οτι πανε 20-30 ατομα το πολυ....

Θα συμφωνησω γενικα με καποιον που θα υπηρχε να μας μαθει τη σωστη οδηγηση, την ουσιαστικη.

Εχουν χειροτερεψει ολοι... παλια ειχαμε τους sunday drivers (που φυσικα τους εχουμε ακομα) πλεον υπαρχουν οι mobile-drivers οι νεοι-μοτοσυκλετιστες (βαζω και μενα μεσα) και χιλιοι δυο αλλοι...

Καθε μερα προσπαθουμε να επιβιωσουμε τιποτα αλλο....

Τι παει να παει να σας μαθει ....Σωστη οδηγηση ..?? Ουσιαστικη...???

Δεν ξερετε τι..?? Να στριβετε..?? να φρεναρετε..??? Να παρκαρετε..?? Τι χρωμα εχουν τα φαναρια ..???

Δηλ το λετε και το ξαναλετε... Και πραγματικα δεν...

Εξηγηστε ρε παιδια ...πως ερμηνευετε σε αυτον τον καποιον ΤΟ..... θα σας μαθει να οδηγητε απο την τηλεοραση,συνεντευξη,διαλεξη....

Το λετε και το ξαναλετε και μεχρι εκει......

thunder ace
05/04/2016, 13:34
Ξέρω νεα οδηγό που ο δάσκαλος της είπε να καβαλαει την γραμμή για να μην πεσει σε χαντακι.....

δικιο εχεις,αλλα καταλαβαινεις τι εννοω.Ουτε καν τα διαδικαστικα για το διπλωμα δεν ειναι ικανοι.Ποσο μαλλον για την πραγματικη οδηγηση στο δρομο.

Ohm
05/04/2016, 13:35
έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, είναι αδύνατο να περιγράψεις τι είναι ο "καλός/ασφαλής χρήστης του δρόμου".

αρχικά, παλιότερα, θα έστεκε να πεις "Αυτός που ακολουθεί τον κοκ"... τώρα πιά αυτό είναι απλά αδύνατο.

Λίγο πιό μετά, θα έστεκε να πεις "Αυτός που οδηγάει προβλέψιμα"... τώρα πιά ΚΑΙ αυτό είναι αδύνατο γιατί όλοι πάνε όπως να'ναι.

Τώρα πιά, ο ασφαλής οδηγός είναι αυτός που - κάπως - καταφέρνει να αποφεύγει τα ατυχήματα... δηλαδή κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

SHOOTER045
05/04/2016, 13:40

Και δάσκαλο με την μότο της σχολής να οδηγάει ακρανωτος κτλπ...

Pan (dvs)
05/04/2016, 14:07
356243

alex k8
05/04/2016, 14:09
ο ιαβερης με το παραδειγμα του στοχευει τους ανθρωπους που εχουν πολλα μεσα στο κεφαλι τους και το μονο που δεν εχουν ειναι το μυαλο τους στην οδηγηση, γι αυτο μιλαει για τον μπαμπα και τη μαμα που φευγουν το πρωι και γυρνανε το απογευμα.
μην πιανεστε απο τις λεξεις αλλα απο το νοημα!

Red Rider
05/04/2016, 21:40
Ρε παλικαρια, ο άνθρωπος αυτό το επίπεδο λόγου έχει,δεν είναι δόκτωρ.
Απ'όσο ξέρω σχεδόν όλες τις διαλέξεις,τις κάνει αφιλοκερδώς και δίνει έμφαση στους νεότερους.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Αν έχει σώσει έστω και μια ζωή,η έχει επηρεάσει έστω και έναν άνθρωπο τον θεωρώ επιτυχημένο σε αυτό που κάνει..Με όποιον τρόπο και αν το κάνει.

duke200
05/04/2016, 23:18
οτι λεει ο ιαβερης, ακόμα και στο πως τα λέει συμφωνω 1000%. Μην σας κανει εντυπωση ορισμένους και νομίζετε οτι τα λεει παράξενα ή υπερβολικά. Απλα την αλήθεια λέει ο άνθρωπος όσο και να μας πειράζει αυτό.

Μικe777
05/04/2016, 23:31

Είναι αυτός που το πρωί, όταν φεύγει από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά του, κοντοστέκεται στην πόρτα και την αφήνει μισάνοιχτη. Θα καθίσει εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και θα σκεφτεί πόσες αγκαλιές τον περιμένουν το απόγευμα. Ποια είναι τα παιδιά που θα σφιχθούν γύρω από τη μέση του... Αυτός λοιπόν που θα φροντίσει να ξαναφέρει το απόγευμα το λατρεμένο, τον ανεκτίμητο, πίσω στην οικογένειά του είναι ο καλός οδηγός..

(Του Ιαβέρη παιδιά,μην με Vroomάρετε.. :lol: )

το ειχα γραψει σε αλλο θρεντ μονος μου χωρις να το χω ακουσει απο τον κ.Ιαβερη
και καποιος ελεγε κατι οτι εξισου επικινδυνες ειναι κατι κουλομαριες που πανε σιγα!
το θρεντ ηταν με ενα βιντεο του Σινιωρη τελοσπαντων χρονια το λεω οτι ο καλος οδηγος
δεν ειναι ο γληγορος ουτε ο αργος αλλα αυτος που φτανει με ασφαλεια σπιτι.Ειμαι χαρουμενος!!
γιατι ο Ιαβερης υπηρξε ενας πολυ καλος οδηγος και εχει κανει τοσα πολλα σεμιναρια (ασφαλους) οδηγησης..
παντα τα ιδια λεει οχι σαν κατι αλλους που βγαινουν και λενε δεν εχουμε πιστες και τρεχουν σε αυτοσχεδιους αγωνες..:lol:
τσεκαρετε κι αυτο το παρακατω:
http://www.newsauto.gr/akrees-therapies-travmatismon-sto-motogp/ :a012: