View Full Version : Ο πατέρας της χρονιάς.
Billymuse
08/04/2016, 15:32
356461
Ειλικρινά τι να πρωτοσχολιάσω...
Γιατί δεν έβαλες ο μαλάκας της χρονιάς?
Μη γίνεστε εριστικοί. Και πού να ακουμπούσε το κινητό του ο άνθρωπος;!
Billymuse
08/04/2016, 15:35
Ασε ρε Βύρωνα δεν είμαι πατέρας και νιώθω περίεργα με αυτο που βλέπω...το πιο εξοργιστικό απ'ολα ειναι που έχει βάλει το κινητό στη πλάτη του παδιου σαν βάση..
Γιατί υπάρχουν πολλοί ακόμη.
Όπως αυτοί εδώ στον Πειραιά
356463
Χθες πέτυχα και γω εναν τέτοιο με παπάκι.
Δεν ξερω έχω πάψει ποια να νοιάζομαι για κάγκουρες ακράνωτους κτλ αλλά όποτε βλέπω εκτός από τον Μαλάκα να αφορά και παιδί πραγματικά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Και το χειρότερο ακόμα και ευγενικά να τους μιλήσεις και να τους πεις ότι είναι επικύνδινο για το παιδάκι αυτό θα σου πουν να κοιτάς την δουλειά σου. Εκεί δεν μπορείς και να τον σαπίσεις στο ξύλο καθως ειναι μπροστά το παιδί του και εκνευρίζεσαι ακόμα περισσότερο οπότε αναγκαστικά δεν μιλάς. :( Απίστευτα λυπηρο
παλια φωτο η οποια επαναλαμβανεται καθημερινα δυστυχως!Μυαλο δεν βαζουν τα ζουδια.:evil:
thunder ace
08/04/2016, 16:36
Το πιο συνηθισμενο που λεει ο Ελληνας ειναι :"κανε με πρωθυπουργο να δεις ρε".Εγω εχω πει χιλιαδες φορες "κανε με μπατσο ρε θεε για λιγο"Θα τους εσκιζα τα φαρδουλα.Οσοι βαζουν μωρα στο τεποζιτο,οσους κανουν θορυβο και οσοι εχουν φωτα που τυφλωνουν θα τους ειχα σκισει.
taisteal
08/04/2016, 16:38
Ευτυχως δηλαδη που δεν υπαρχει Θεος...
thunder ace
08/04/2016, 16:39
δεν ειμαι 100% σιγουρος,το ψαχνω.
Μανολης67
08/04/2016, 22:20
Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά Μυτιλήνη τα πράγματα είναι απαράδεκτα, βλέπω το πρωι δεκαδες σκούτερ με 2 και 3 παιδιά που τα πανε οι γονείς (??) στον παιδικό, κράνος δεν φορά σχεδόν κανείς, οδηγούν και στέλνουν μηνύματα από το κινητό.
Χθες είδα ενα ζευγάρι σε σκούτερ και αναμεσα τους μεταξύ της κιλότας της κυρίας και τα οπίσθια του άντρα της ειχαν στριμώξει ενα βρέφος ουτε ενός χρονού, το τραγικό ήταν οτι η κυρία αφησε το παιδί και έφτιαχνε ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ .
sugariasgeorge
09/04/2016, 00:40
+++++++
Τραβάτε κατά τις 2μμ έξω από ένα σχολείο τις καθημερινές να δείτε τι γίνεται. Και ένα και δύο και τρία + ∞ παιδιά σε σκούτερ και παπιά. Σωτηρία δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει καθώς για να συμμορφωθεί όλος αυτός ο συφερτός, θέλει μόνο μπάτσο στη γωνία (που θα του κλαφτεί για το γάλα του παιδιού του και θα του τη χαρίσει) και βούρδουλα. Αλλά τι λέω, πότε ενδιαφέρθηκαν και αυτοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους με τα οκτώ κατοστάρικα που παίρνουν άλλωστε. Ούτε οικονομοτεχνικά γίνεται να τους πιάσεις ένα ένα και να τους το βάλεις με το ζόρι στο κεφάλι ότι κάνουν μ@λ@κια. Αυτοκινητιστική κουλτούρα και κυκλοφοριακή αγωγή δεν υπάρχει στην Ελλάδα get used to it!
Πλέον έχω σταματήσει ν ασχολούμαι και να θυμάμαι πάντα την ευθύνη του Αίγισθου για τις πράξεις του από την Α Ραψωδία της Ομήρου "Οδύσσεια"
Προτείνω να το κάνετε και εσείς :wave2:
Άσχετα με το πόσο απεχθές είναι το θέαμα , έχουμε εμείς το δικαίωμα εδώ να σηκώνουμε φωτογραφίες αγνώστων και "δικαιολογημένα " να κράζουμε ? Λες και εδώ είμαστε όλοι υποδείγματα οδηγών , πάμε σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας , δεν εχουμε κάνει ούτε χιλιόμετρο με το κράνος παραμάσχαλα και δεν βάλαμε ποτέ εξατμίση φασαριόζικη . Δεν ξέρω αν τη φώτο την τράβηξε ο φιλος που ξεκίνησε το θέμα ή την τσίμπησε αλλού , όπως και να έχει όλοι έχουν μια κάμερα στο χέρι και οποίον πάρει ο χάρος . Προσωπικά αυτό δεν μ'αρέσει και γίνεται συχνά πλέον στα φόρουμ , για μην αναφερθώ τι λαϊκά δικαστήρια στήνονται στα social media. Επειδή ασχολούμαι με φωτογραφία ερασιτεχνικά το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Οσοι κάνουν street φωτογραφία έχουν μια ιδέα . Όσο για την φωτογραφία δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσω .
σωστά τα λέει ο ίτσου, αγνοήστε το θέμα τελείως, αφήστε τους να σκοτωθούν και αυτοί και τα παιδιά τους...
Έχω δικά μου προβλήματα, ας πάνε να σφαχτούνε, εδώ δεν νοιάζονται αυτοί για τα παιδιά τους, γιατί ακριβώς να νοιαστώ εγώ;
Billymuse
09/04/2016, 06:41
Άσχετα με το πόσο απεχθές είναι το θέαμα , έχουμε εμείς το δικαίωμα εδώ να σηκώνουμε φωτογραφίες αγνώστων και "δικαιολογημένα " να κράζουμε ? Λες και εδώ είμαστε όλοι υποδείγματα οδηγών , πάμε σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας , δεν εχουμε κάνει ούτε χιλιόμετρο με το κράνος παραμάσχαλα και δεν βάλαμε ποτέ εξατμίση φασαριόζικη . Δεν ξέρω αν τη φώτο την τράβηξε ο φιλος που ξεκίνησε το θέμα ή την τσίμπησε αλλού , όπως και να έχει όλοι έχουν μια κάμερα στο χέρι και οποίον πάρει ο χάρος . Προσωπικά αυτό δεν μ'αρέσει και γίνεται συχνά πλέον στα φόρουμ , για μην αναφερθώ τι λαϊκά δικαστήρια στήνονται στα social media. Επειδή ασχολούμαι με φωτογραφία ερασιτεχνικά το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Οσοι κάνουν street φωτογραφία έχουν μια ιδέα . Όσο για την φωτογραφία δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσω .
Eγω βλέπω πολλές παραβάσεις του ΚΟΚ σε δημόσιο χώρο σε μια φώτο που την βρήκα φυσικά και θεώρησα οτι πρέπει να την μοιραστώ σε εναν χώρο διαδικτυακό, που έχουμε θίξει ου ολίγες φορές το φαινόμενο αυτο. Ναι ας
πούμε οτι έχουμε οδηγήσει χωρίς κράνος,έχουμε σφάξει κόκκινα και αλλα καλα,αλλα εδω μιλάμε για κάτι εντελως διαφορετικό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Οπότε αν δεν σου αρέσουν τα λαϊκα δικαστήρια που αφορούν θέματα που συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους μην ασχολείσαι με το τι σχολιάζεται δεν σε αναγκάζει κανεις. Επίσης υπάρχει mod που θα πράξει τα δέοντα αν ξεφύγει η κατάσταση η παραβιάζω κάποιο κανόνα του φόρουμ.
MG-KTiNoS
09/04/2016, 08:21
ΡΠΣΤ δεν έχουμε ένα νόμο που λέει
Π... ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΑΛΑ
για αυτό???
Γ^΅Φ$ΣΕΔΓ%ΡΓΒΤΗΗΞ
:a29:
καλο να ανεβαινουν αυτες οι φωτο καθώς κάποιος, κάτι θα καταλάβει απο το κράξιμο...
καλο να ανεβαινουν αυτες οι φωτο καθώς κάποιος, κάτι θα καταλάβει απο το κράξιμο...
Και κράξιμο live
Όχι για να καταλάβει ο κουφιοκεφαλος,αλλά για να καταλάβει το παιδάκι ότι για να τους βρίζουν όλοι μήπως είναι λίγο μαλακας ο μπαμπάς;
spyrakos35
09/04/2016, 08:27
Αν δεν ηταν νσ φαω μπαν θα σου λεγα οτι λες μαλακιτσες
:beer:
Eversman
09/04/2016, 08:53
Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
Ο μ@λακας, θα παραμείνει μ@λακας, γιατί μαγκια κι έτσι να ούμε, "έχουμε πέσει τόσες φορές και δεν παθαμε τίποτα και να πέσει κι ο μικρός, δεν τρέχει κάτι, θα συνηθίσουν τα κόκκαλα και θα φύγει το αίμα το κακό".
Το ζω εκ των έσω. Εχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Οποτε, δεν μου προξενει εκπληξη η φωτο.
Black Mamba
09/04/2016, 09:03
Εχω παψει να ασχολουμαι με το θεμα γιατι δεν υπαρχει σωτηρια...
Κοιταω μονο πλεον εχοντας ενα κομπο στο στομαχι σκεπτομενος τα χειροτερα.
Δυο εχω και οταν βλεπουνε αλλα παιδια και γονεις, χωρις κρανος στη μηχανη, τους κραζουνε αμφοτερους.
Εγω τελικα κοιταω την δουλεια μου.
Αυτοι?
:cool:
Τη δευτερη φωτό την τράβηξα εγώ.Δε τη βρήκα κάπου.Πρόσωπα δεν φαίνονται όπως και πινακίδα.Η μαλακία όμως φαίνεται.Θεωρώ πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα όσον αφορά προσωπικά δεδομένα.Αν έχει,ευχαρίστως να κατέβει δε χαλάει η δουλειά εκεί,κλάιν.Αυτό το παιδάκι,είναι εκτεθειμένο σε κίνδυνο λόγω τρίτου προσώπου.Το να οδηγήσει κάποιος τάπα ή ακράνοβιτς,ειναι προσωπικό του θέμα και επιλογή.Αυτου του παιδιού όμως ,όχι.
Εν ολίγοις και εν μέρη,συμφωνώ με αυτά που γράφεις υπο προϋποθέσεις.
Eγω βλέπω πολλές παραβάσεις του ΚΟΚ σε δημόσιο χώρο σε μια φώτο που την βρήκα φυσικά και θεώρησα οτι πρέπει να την μοιραστώ σε εναν χώρο διαδικτυακό, που έχουμε θίξει ου ολίγες φορές το φαινόμενο αυτο. Ναι ας
πούμε οτι έχουμε οδηγήσει χωρίς κράνος,έχουμε σφάξει κόκκινα και αλλα καλα,αλλα εδω μιλάμε για κάτι εντελως διαφορετικό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Οπότε αν δεν σου αρέσουν τα λαϊκα δικαστήρια που αφορούν θέματα που συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους μην ασχολείσαι με το τι σχολιάζεται δεν σε αναγκάζει κανεις. Επίσης υπάρχει mod που θα πράξει τα δέοντα αν ξεφύγει η κατάσταση η παραβιάζω κάποιο κανόνα του φόρουμ.
Βασικά με το να σχολιάζουμε εδώ , ούτε κοινωνικό έργο προσφέρουμε ούτε ο πατέρας αυτού του παιδιού θα αλλάξει συμπεριφορά .Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε λίγο πολύ όλοι . Επίσης επειδή το από όσο θυμάμαι το μοτό είναι ανοιχτό φόρουμ και έχουν πρόσβαση και μη εγγεγραμένοι είναι πού εύκολο να δει τη φωτό κάποιος γνωστός αυτού του "κυρίου" και να τον ενημερώσει . Αν αυτός τώρα έχει όρεξη , μπορεί κάλλιστα να κυνηγήσει το μοτο.γρ για την δημοσίευση . Δεν ξέρω βέβαια το νομικό πλαίσιο του φόρουμ και αν αυτό φέρει ευθύνη για φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες .Και όντως απορώ που κάποιος μοντ δεν ειδε το θέμα . Ή ενδεχομένως δεν το είδε . Όπως και να έχει όμως το πρόσωπο το καθενός αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και χωρίς άδεια δεν μπορεί κανείς να το δημοσιευεί .Δες λίγο εδώ : http://www.philenews.com/el-gr/ch-giannakos/1902/274676/den-epitrepetai-i-dimosiefsi-fotografion-choris-adeia . Ωραία είπες πως πρόκειται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο . Τότε πήγαινε στον εισαγγελέα και κάνε μήνυση . Μαζί σου . Να του πάρουνε την άδεια . Αλλά όχι δήμευση . Προφανώς αν είχες κάλυψει πρόσωπα και πινακίδες δεν θα σχολίαζα τίποτα .
Μια φορα προσπαθησα να πω κατι σε εναν "πατερα" που κουβαλουσε 3 παιδια εκτος απο τον εαυτο του πανω σε ενα agility......
Καπου εκει καταλαβα οτι δεν υπαρχει νοημα.... και βεβαια τον βλεπω καθε μερα να κανει το ιδιο....
Κατεληξα οτι ισως θα πρεπει να αφησουμε να γινει η φυσικη επιλογη σε αυτες τις καταστασεις.
spyrakos35
09/04/2016, 09:49
Της κοντης ψωλης οι τριχες της φταινε
thunder ace
09/04/2016, 09:58
Καπου στα μεσα των 80,δουλευα Αθηνας σε καταστημα ,κοντα στο Μοναστηρακι.Δεν ειχε δουλεια και στεκομουν στη πορτα και κοιταγα την κινηση στο δρομο.Απο Ομονοια προς Μονασ κατεβαινε χρεπι με μπαμπα να οδηγαει, μανα πισω και στη μεση μωρακι ενος χρονων.Μπροστα μου βγαινει απο την Βισσης αμαξι ,ακουμπαει το χρεπι,χανει τον ελεγχο ο μπαμπας (φυσικα)και σερνονται ολοι ,με καμμια 40-50χλμ.Οσο σερνονται η μανα ΚΡΑΤΑΕΙ το μωρο και να ουρλιαζει:"το παιδι μου".Δεν θα ξεχασω ποτε στη ζωη μου αυτη τη φωνη της μανας.Ακομα και τωρα που το θυμαμαι κατι με πιανει.
lykourgi
09/04/2016, 10:00
Αν αυτός τώρα έχει όρεξη , μπορεί κάλλιστα να κυνηγήσει το μοτο.γρ για την δημοσίευση.
Ναι, αλλά τότε πρέπει να έχει όρεξη να αντιμετωπίσει και τις νομικές ευθύνες του για την μεταφορά του παιδιού με το μηχανάκι.
stynikop
09/04/2016, 10:04
Και κράξιμο live
Όχι για να καταλάβει ο κουφιοκεφαλος,αλλά για να καταλάβει το παιδάκι ότι για να τους βρίζουν όλοι μήπως είναι λίγο μαλακας ο μπαμπάς;
Ναι; Βρίσκεις ότι αυτό βοηθάει ένα παιδί σε οποιαδηποτε ευαίσθητη ηλικία να μεγαλώσει σωστά; Ας του πούμε τότε πώς και η μάνα του "εκδίδεται", μπας και θωρακιστει καλύτερα για το μέλλον. Τι λες;
SHOOTER045
09/04/2016, 10:54
Ναι, αλλά τότε πρέπει να έχει όρεξη να αντιμετωπίσει και τις νομικές ευθύνες του για την μεταφορά του παιδιού με το μηχανάκι.
Έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο διώκεται αυτεπάγγελτα
Και είναι αυτόφωρο αδίκημα.
Σημαίνει οτι πηγαίνει ο<δράστης>στον εισαγγελέα και αποφασίζει εκείνος.
Κατ επέκταση ισχύει το ίδιο σε γονείς η άλλα πρόσωπα τα οποία μεταφέρουν ανήλικους σε όχημα χωρίς την χρηση ζωνών ασφαλείας.
Στα μηχανάκια το έχουμε ξαναπει.
Πρέπει να κάνει χρηση κατάλληλου προστατευτικού κράνους και τα πόδια του να πατάμε στα μαρσπιε και να μην είναι στον αέρα.https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://babyradio.gr/sto-aftoforo-oi-goneis-pou-ekthetoun-se-kindyno-ta-paidia-tous/&ved=0ahUKEwij9KjUjoHMAhXCcg8KHdkFA9UQFggxMAY&usg=AFQjCNHBfO9bWMaYNWX4msha8jxQKGyBDQ&sig2=0bYMrAPK_TUzVkbA0ENXfQ
Κατ επέκταση ο κοκ σε οδηγούς και αναβάτες έχει ξεχωριστή παράβαση για τον οδηγό-γιατι δεν τον υποχρέωσε να φοράει ζώνη-κρανος,και ξεχωριστή παράβαση-προστιμο-για τον συνοδηγό, επιβάτη για μη χρήση ζώνης η κράνους.
Όταν ομως κανεις παρατήρηση σε κάποιον τέτοιο και λαμβάνεις απαντήσεις του στιλ<τι σσ νοιάζει εσένα,δικά μου είναι το-τα παιδιά >τοτε αλλάζει η αντιμετώπιση, βγαίνει το μπλοκ, του λες τα αδικήματα-παραβασεις που έχει διαπράξει, αλλάζει η στάση<δεν έχω λεφτά, δεν έχω άλλο όχημα, δεν προλαβαινω απο την δουλειά,δεν έχω άλλο άτομο/κλπ>
Ιλά αλλάζουν όμως αν προηγηθεί κάποιο ατύχημα, ειτε με οδηγούς γονείς με παιδιά αναβάτες μότο, η επιβάτες αυτό.
Τότε απο συγγενείς λαμβάνεις την οργή γιατί δεν έκανες την δουλειά σού και ας είναι οι ίδιοι που έκανες παρατήρηση προ ημερών οτι το παιδί δεν είναι <ψώνια>να τα κρατας στο χέρι πάνω στο μηχανάκι, δεν είναι αερόσακος να το βάζεις μπροστά σου,έχει δικαιώματα σαν εσένα που οδηγας και φοράς ζώνη και κράνος για να μην σε γράψουν, αλλά δεν φοράς στο ίδιο σου το παιδί ζώνη η κράνος, λες και δεν χρειάζεται.
Να κανεις παρατηρήση στον ανήλικο που οδηγάει μότο για κράνος να τον ξαναβλεπεις μετα απο μέρες παλι χωρίς κράνος να του βεβαιώνει παράβαση,και να έρχεται ο μπαμπάς και να λέει που θα βρω τα λεφτά να πληρωσω την κλήση.
Ο ίδιος μπαμπάς μετα απο απο λίγο καιρό και αφού προηγήθηκε ατύχημα του υιού του με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΡΑΝΟΥΣ,να έρχεται και να φωνάζει γιατί δεν κάναμε την δουλειά μας όπως πρέπει.
Αν βλέπουν τα παιδιά τον γονέα να οδηγάει χωρίς ζώνη, κράνος κτλπ να παραβιάζει stop-κοκκινα κτλπ όταν μεγαλώσουν θα κανουν τα ίδια.
Όταν τον βλέπουν να καίγεται για να γλιτώσει το πρόστιμο θα κάνουν τα ίδια όταν πιάσουν τιμόνι στα χέρια τούς.
Δυστυχώς η βλακεία διδάσκεται απο τους μεγαλύτερους στα παιδιά.
*τα παραπανω παραδείγματα αφορούν πραγματικά γεγονότα και δεν είναι παρά ελάχιστα απ όσα έχω συναντήσει. Θα μπορουσα να παραθεσω δεκάδες
MG-KTiNoS
09/04/2016, 12:08
Βασικά με το να σχολιάζουμε εδώ , ούτε κοινωνικό έργο προσφέρουμε ούτε ο πατέρας αυτού του παιδιού θα αλλάξει συμπεριφορά .Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε λίγο πολύ όλοι . Επίσης επειδή το από όσο θυμάμαι το μοτό είναι ανοιχτό φόρουμ και έχουν πρόσβαση και μη εγγεγραμένοι είναι πού εύκολο να δει τη φωτό κάποιος γνωστός αυτού του "κυρίου" και να τον ενημερώσει . Αν αυτός τώρα έχει όρεξη , μπορεί κάλλιστα να κυνηγήσει το μοτο.γρ για την δημοσίευση . Δεν ξέρω βέβαια το νομικό πλαίσιο του φόρουμ και αν αυτό φέρει ευθύνη για φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες .Και όντως απορώ που κάποιος μοντ δεν ειδε το θέμα . Ή ενδεχομένως δεν το είδε . Όπως και να έχει όμως το πρόσωπο το καθενός αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και χωρίς άδεια δεν μπορεί κανείς να το δημοσιευεί .Δες λίγο εδώ : http://www.philenews.com/el-gr/ch-giannakos/1902/274676/den-epitrepetai-i-dimosiefsi-fotografion-choris-adeia . Ωραία είπες πως πρόκειται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο . Τότε πήγαινε στον εισαγγελέα και κάνε μήνυση . Μαζί σου . Να του πάρουνε την άδεια . Αλλά όχι δήμευση . Προφανώς αν είχες κάλυψει πρόσωπα και πινακίδες δεν θα σχολίαζα τίποτα .
Βασικά εδώ κουβεντιάζουμε... (Για αυτό είναι τα φόρουμ)
Ο καθένας λοιπόν έχει την άποψη του αλλά και όλοι μαζί διαμορφώνουμε κοινή άποψη.
Μια λοιπόν που είναι ανοιχτό φόρουμ μπορεί η άποψη που θα διαμορφωθεί να βγει και παράεξω
και να γίνει και άποψη άλλων.
Αν τώρα ο κύριος παρεξηγηθεί, θα χαρώ να του πω από κοντά τη γνώμη για αυτόν
όπως κατά 99% θα του την πω και στο δρόμο αν τον δω...
:)
υγ
Για να κουβαλάς το παιδί σου έτσι
είσαι ή τρελός ή μαλάκας
Βασικά με το να σχολιάζουμε εδώ , ούτε κοινωνικό έργο προσφέρουμε ούτε ο πατέρας αυτού του παιδιού θα αλλάξει συμπεριφορά .Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε λίγο πολύ όλοι .
Το να συζητάμε το τι συμβαίνει τριγύρω μας είναι απαραίτητο μέρος της όλης διαδικασίας της ζωής στην κοινωνία. Μόνο τα άλογα ζώα μαθαίνουν με τη μίμηση (που είναι το μόνο που μένει αν αφαιρέσεις την συζήτηση) Αν δεν το κάνουμε αυτό, πώς θα λειτουργήσουμε σαν άνθρωποι;
Τώρα, ο συγκεκριμένος πιθανότατα όντως να είναι τελείως ζώο και να μην αλλάξει συμπεριφορά, αλλά το παιδί του αν επιζήσει (που το πιθανότερο είναι να επιζήσει) να ακούσει από εσένα, εμένα και τους άλλους ότι αυτό που έκανε ο μπαμπάς του ήταν μέγα λάθος και να καταλάβει κάτι.
Οσο σερνονται η μανα ΚΡΑΤΑΕΙ το μωρο και να ουρλιαζει:"το παιδι μου".Δεν θα ξεχασω ποτε στη ζωη μου αυτη τη φωνη της μανας.Ακομα και τωρα που το θυμαμαι κατι με πιανει.
Μόλις σταματήσουν να σέρνονται, πας από πάνω τους, ανάποδη στον πατέρα και στη μάνα λες "α! τώρα σε νοιάζει, ε;!"
taisteal
09/04/2016, 13:16
Άσχετα με το πόσο απεχθές είναι το θέαμα , έχουμε εμείς το δικαίωμα εδώ να σηκώνουμε φωτογραφίες αγνώστων και "δικαιολογημένα " να κράζουμε ? Λες και εδώ είμαστε όλοι υποδείγματα οδηγών , πάμε σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας , δεν εχουμε κάνει ούτε χιλιόμετρο με το κράνος παραμάσχαλα και δεν βάλαμε ποτέ εξατμίση φασαριόζικη . Δεν ξέρω αν τη φώτο την τράβηξε ο φιλος που ξεκίνησε το θέμα ή την τσίμπησε αλλού , όπως και να έχει όλοι έχουν μια κάμερα στο χέρι και οποίον πάρει ο χάρος . Προσωπικά αυτό δεν μ'αρέσει και γίνεται συχνά πλέον στα φόρουμ , για μην αναφερθώ τι λαϊκά δικαστήρια στήνονται στα social media.
+++
thunder ace
09/04/2016, 13:17
Μόλις σταματήσουν να σέρνονται, πας από πάνω τους, ανάποδη στον πατέρα και στη μάνα λες "α! τώρα σε νοιάζει, ε;!"
Ας εισουν παρων και θα τα λεγαμε.Φιλε,σου κοβωνται τα ποδια,παγωνεις.Ευχεσαι να μην εχουν παθει τιποτα.Και για την ιστορια,δεν επαθε κανενας τιποτα,ουτε απο το συρσιμο.Η Αθηνας εκεινα τα χρονια ηταν παγοδρομιο.
Ας εισουν παρων και θα τα λεγαμε.Φιλε,σου κοβωνται τα ποδια,παγωνεις.
πφφφρφρρφπρφπρφπφφφρρππφπρρΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑόχι. Έχω ζήσει πολύ, πολύ πιο φρικιαστικές φάσεις. Ο ίδιος. (edit: και είμαι μισάνθρωπος του κερατά)
congate7
09/04/2016, 13:41
Είναι πως το έχεις στο μυαλό σου.
Προσωπικά όταν βάζω άλλον άνθρωπο πάνω στο μηχανάκι μου το βλέπω σα να κρατάω τη ζωή του στα χέρια. Πρώτα θα με νοιάξει η δική του ασφάλεια και μετά η δική μου.
Όσες φορές έχω οδηγήσει χωρίς κράνος είναι επειδή το έδωσα στον από πίσω.
Τώρα στο θέμα μας έχω να προτείνω μια παύλα μετά το πα. Ναι και εγώ δεν έχω παιδιά αλλά δε μπορώ να βλέπω πα-τέρατα να κουβαλάνε τα παιδιά τους σαν τσουβάλι.
thunder ace
09/04/2016, 13:53
πφφφρφρρφπρφπρφπφφφρρππφπρρΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑόχι. Έχω ζήσει πολύ, πολύ πιο φρικιαστικές φάσεις. Ο ίδιος. (edit: και είμαι μισάνθρωπος του κερατά)
και γω ειμαι δηλωμενος μισανθρωπος,αλλα τοτε που το ειδα ειμουν ακομα ψυχοπονιαρης.Δεν ειμουν το τερας που ειμαι(εγινα)σημερα.Που δουλευεις ρε φιλε;στο ΚΑΤ;
Που δουλευεις ρε φιλε;στο ΚΑΤ;
Μπα... αλλά έχω μαζέψει τα κομμάτια μου από κάτω και τα πήρα παραμάσχαλα στο ΚΑΤ.
δυστυχως δεν ειναι μονο 1-2-3 σαν τον τυπο στην 1η φωτο, ειναι πολλοι-ες και ειναι γυρω μας. η ελειψη παιδειας (οδηγικη και γενικα) σε ενα λαο εχει αποτελεσμα αυτες τις εικονες...
nikos_XT600
09/04/2016, 16:46
Ειναι πολυ κριμα..
Ποτε θα μαθουμε πως πρεπει να συμπεριφερομαστε..;
Σε αλλες χωρες το προστιμο για το κρανος ειναι 15€ κ δεν βλεπεις κανεναν χωρις κρανος..
stynikop
09/04/2016, 20:07
Ναι... αλλά:
Όταν πρόκειται για την οδηγική μας συμπεριφορά... "Δεν βαριέσαι, εγώ ξέρω καλύτερα... Και τι σε νοιάζει με πόσα πάω, από πού προσπερναω, και πού κάνω στο εθνικό δίκτυο προπόνηση αλά track day"
Ομως , οταν πρόκειται για τον γονιό που κουβαλάει το παιδί του ξεκρανωτος και ξεκρανωτο, τότε όλοι θυμόμαστε την παιδεία και το σωστο/αυτονόητο και λογικό.
Μα, και τα δύο είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος!
Η παιδεία λείπει το ιδιο σε αυτόν που βλέπω να κουβαλάει το παιδί του σαν ψώνια, αλλά και σε μένα που την βλέπω ως ο υπεράνω κοινωνός της λογικής και του σωστού, υπέρμαχος του νόμου (ξαφνικά) ... που θα πρέπει να την πω στον άλλο για να τον διορθωσω, να τον θιξω μπροστά στο παιδί του και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μου.
Θες οδηγικη παιδεία και ο διπλανος σου να σέβεται το παιδι του, τον εαυτο του, τον νόμο και το αυτονόητο; Δείξε του κι εσύ τον σεβασμό που αξίζει, μην του πεις τίποτα, μην τον θιξεις, απλά ενημέρωσε το πλησιέστερο μπλόκο και άσε να κανουν την δουλειά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα και παρατήρηση να κανουν, και πρόστιμο να βαλουν κτλ.
Εντάξει, χαφιές δεν θα γίνω κι όλας, αλλά αν καίγομαι για αυτό που βλέπω στο δρόμο, καλό είναι να βάλω τον σουτερ στο speed dial και να τον καλεσω να κάνει τη δουλειά του, οπότε συντρέχει λόγος.
Αλλιώς... ο δρομος δεν είναι πεδίο μάχης για να τρωγομαστε με όλους και για ολα. Κοίτα να επιζήσεις στις δύσκολες συνθήκες εκεί έξω, προσπάθησε να διευκολύνεις όπου μπορείς, όποιον μπορείς και αποφυγε να βλέπεις τον διπλανό σου ανταγωνιστικά και εκδικητικά.
Όλοι κάπου πάμε... Το θέμα είναι να φτάσουμε εκει όσοι περισσότεροι γινεται, και όχι το τι κάνει ο διπλανος σου.
Οχι πως ετσι κανω, αλλα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, μιας που είμαστε σε φόρουμ όπου λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας.
Ναι... αλλά:
Όταν πρόκειται για την οδηγική μας συμπεριφορά... "Δεν βαριέσαι, εγώ ξέρω καλύτερα... Και τι σε νοιάζει με πόσα πάω, από πού προσπερναω, και πού κάνω στο εθνικό δίκτυο προπόνηση αλά track day"
Ομως , οταν πρόκειται για τον γονιό που κουβαλάει το παιδί του ξεκρανωτος και ξεκρανωτο, τότε όλοι θυμόμαστε την παιδεία και το σωστο/αυτονόητο και λογικό.
Μα, και τα δύο είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος!
Η παιδεία λείπει το ιδιο σε αυτόν που βλέπω να κουβαλάει το παιδί του σαν ψώνια, αλλά και σε μένα που την βλέπω ως ο υπεράνω κοινωνός της λογικής και του σωστού, υπέρμαχος του νόμου (ξαφνικά) ... που θα πρέπει να την πω στον άλλο για να τον διορθωσω, να τον θιξω μπροστά στο παιδί του και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μου.
Θες οδηγικη παιδεία και ο διπλανος σου να σέβεται το παιδι του, τον εαυτο του, τον νόμο και το αυτονόητο; Δείξε του κι εσύ τον σεβασμό που αξίζει, μην του πεις τίποτα, μην τον θιξεις, απλά ενημέρωσε το πλησιέστερο μπλόκο και άσε να κανουν την δουλειά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα και παρατήρηση να κανουν, και πρόστιμο να βαλουν κτλ.
Εντάξει, χαφιές δεν θα γίνω κι όλας, αλλά αν καίγομαι για αυτό που βλέπω στο δρόμο, καλό είναι να βάλω τον σουτερ στο speed dial και να τον καλεσω να κάνει τη δουλειά του, οπότε συντρέχει λόγος.
Αλλιώς... ο δρομος δεν είναι πεδίο μάχης για να τρωγομαστε με όλους και για ολα. Κοίτα να επιζήσεις στις δύσκολες συνθήκες εκεί έξω, προσπάθησε να διευκολύνεις όπου μπορείς, όποιον μπορείς και αποφυγε να βλέπεις τον διπλανό σου ανταγωνιστικά και εκδικητικά.
Όλοι κάπου πάμε... Το θέμα είναι να φτάσουμε εκει όσοι περισσότεροι γινεται, και όχι το τι κάνει ο διπλανος σου.
Οχι πως ετσι κανω, αλλα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, μιας που είμαστε σε φόρουμ όπου λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας.
Συμφωνώ σε όλα.-
Να προσθέσω μόνο το εξής:
Δεν πιστεύω πως υπάρχει γονιός που δεν φοβάται για το παιδί του πλην ειδικών περιπτώσεων. Θεωρω πως εχουν την ίδια άγνοια κινδύνου με αυτόν που τρέχει γρήγορα με τη μηχανή του στην παραλιακή.
Δεν έχετε την ίδια παιδεία εσύ και αυτός που πάει τρικάβαλο δύο μπόμπιρες ξεκράνωτους στο παπί, βουλιαγμένης το βράδυ, χωρίς καθρέφτες και το φανάρι καμμένο. Μην τα κάνεις όλα ίσωμα. Η διαφορά είναι πρώτα πρώτα στο ότι αυτός βάζει σε κίνδυνο ένα παιδί (ότι είναι το δικό του παιδί, φυσικά δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, δεν είναι ιδιοκτησία του) και ύστερα να είσαι σίγουρος ότι αυτός που κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι και ασφαλής οδηγός γενικότερα. Οπότε ναι, και να του την πεις, μπροστά στο παιδί του (το ότι θα γίνει ρόμπα στο 1/2/3 ετών παιδί του σε νοιάζει. Ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του, δεν τρέχει τίποτα; για σκέψου το) και να μην δεχτείς κρίσεις του στυλ "και ποιός είσαι συ, είσαι συ ο τέλειος;" από κανέναν ακόμα και αν πας και συ ξεκράνωτος.
Ρε παιδια, τι συζηταμε τωρα. Εκθεση ανηλικου σε κινδυνο ειναι το αδικημα, και επισυρει αυτοφωρο, οπως ειπωθηκε παραπανω.
Εγω προσωπικα για ΑΥΤΟ το αδικημα θα εδινα στις αρμοδιες αρχες τον καθενα που το διαπρατει , και το τρικαβαλο με βρεφη και νηπια ειναι μια χαρακτηριστικη μορφη του. Τα υπολοιπα με φατσες στο ιντερνετ και φωτογραφιες ειναι για καταναλωση και δεν μου λενε κατι . Οποτε την επομενη φορα που θα το δειτε αφηστε τις φωτο και παρτε τηλεφωνο αστυνομια, και απο εκει και περα αναλαμβανουν αλλοι τα υπολοιπα...
kostas777
09/04/2016, 23:47
Παίζει ο τύπος να σε έβγαλε κι αυτός φωτό και να σε κράζει σε άλλο φόρουμ σε στυλ «κοίτα πως κυκλοφορεί ο μαλάκας, λες και θα τρέξει σε moto gp, το ψώνιο» :rolleyes:
Φωτο, με πινακιδες και ολα, ατην αστυνομια.
Καταγγελια -και ας μην ειμαστε μαγκες να κραζουμε εδω μονο τον 18χρονο που θελει Κ8 να το σκιζει- ε κοριτσια;
Επωνυμη, βεβαιως-βεβαιως, γιατι και αυτο μετραει.
Και ασε μετα τον μαλακα τον πατερα και μητερα να ψαχνονται απο που τους βρηκε.
Αλλα εδω μπαινει στο κολπο το "ειναι της γετονειας" η το "εγω θα σωσω τον κοσμο".
Κι ερχεται του "μαλακα", του "γραφικου" το ναι.
Κι εσυ θα τον σωσεις!
Επισης, την επομενη που θα εξυμνησετε του Ελβετους (για πιχιδειγμα) και το επιπεδο τους, να θυμοσαστε πως οτι μαλακια κανει καποιος στον δερομο, ο απο πισω ερχομενος -η ο απεναντι- θα τον δωσει.
Αλλα, τοτε γινονται ρουφιανοι. Για τον παντογνωστη τον Ελληνα.
Δεν υπάρχει αυτό που λέτε για εκθεση ανηλικου και αυτόφωρο.κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοια δικογραφία.το μόνο που προβλέπεται είναι πρόστιμο από τον κοκ.sad but true
Δεν υπάρχει αυτό που λέτε για εκθεση ανηλικου και αυτόφωρο.κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοια δικογραφία.το μόνο που προβλέπεται είναι πρόστιμο από τον κοκ.sad but true
Μα τι λες;
Η εκθεση ανηλικου σε κινδυνο δεν ειναι αυτοφωρο;
yannis24
10/04/2016, 08:32
Η έκθεση δεν νομίζω ότι ειναι αυτόφωρο.....αλλα σίγουρα, αμα υπάρξει ατύχημα, ακομα και χώρος τραυματισμό ειναι αυτόφωρο....
Μα τι λες;
Η εκθεση ανηλικου σε κινδυνο δεν ειναι αυτοφωρο;
εδώ μιλάμε γενικά για το αδίκημα της έκθεσης ανηλικου σε κινδυνου?έγραψα πως το θέμα που συζητείται δεν είναι εκθεση ανηλικου,άρα και αυτόφωρο.κατανοητό?
amyroukai
10/04/2016, 09:07
'εχω την εντύπωση ότι προ ολίγων μηνών σε άλλο νήμα είχε συζητηθεί ένα άρθρο του μοτοτρίτη το οποίο ανέφερε αυτό ακριβώς που βλέπουμε, σχετικά με το "παιδί και μοτοσικλέτα" και έλεγε ότι είναι αυτόφωρη διαδικασία (αν ασχοληθεί ο τροχαίος/ζητάς/οτιδήποτες).
Αλλά you meet the nicest people on a Honda, οπότεΣ ο μπαμπάκας κυκλοφορεί άνετος με το στριτφάιτερ 125R... Εκπαιδεύοντας την επόμενη γενιά καγκουραίων.
edit
Με λίγο google, πέφτω πάνω σε αυτό εδώ το άρθρο (http://www.motomag.gr/news/reportaz/shetika-me-tin-eidisi-gia-aytoforo-se-goneis-poy-metaferoyn-paidia-me-motosykleta-1) το οποίο αναφέρει:
Ασχέτως με το αν θα θέλαμε να είναι διαφορετική η τιμωρία, η πραγματικότητα είναι ότι η τροχαία δεν πρόκειται να οδηγήσει κάποιον στο αυτόφωρο αν μεταφέρει παιδί χωρίς κράνος, θα υπάρχει όμως πρόστιμο.
Ο ΚΟΚ απαγορεύει την μεταφορά παιδιών μικρότερων από πέντε ετών, χωρίς ειδικό κάθισμα συγκράτησης, όπως το αναφέρει. Υπάρχουν στο εμπόριο αντίστοιχα καθίσματα αλλά και ειδικοί ιμάντες πρόσδεσης με τον αναβάτη. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να φορά κράνος - σε κάθε ηλικία. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ο αναβάτης υπόκειται σε διοικητικό πρόστιμο 80 Ευρώ γιατί δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια εκείνου που μεταφέρει.
Οπότε ο nicest peopleΣ που είδαμε, θα φάει μάξιμουμ 700 για το δικό του κράνος και 80 για το παιδί κάτω από 5 έτη χωρίς ειδικό κάθισμα. Αν κάποιος δεν βαρεθεί να τον γράψει. Και αν δεν "λυγίσει" από την κλάψα "έλα γλυκΙέ μου αστυνόμε, πτωχός μνημονιακός πατήρ είμαι, δεν με βλέπΣ με το 125 ούτε φέρινγκ δεν έχω λ7 να φτιάξω, 4ωρος με 200 ευρώ το μήνα είμαι, μην με καταστρέΠΣεις"
SHOOTER045
10/04/2016, 09:15
Έχει συζητηθεί και εδώ
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.moto.gr/forums/showthread.php%3Ft%3D141573&ved=0ahUKEwiU_9Kkv4PMAhWF-Q4KHRE6C4MQFggwMAc&usg=AFQjCNGvk5vL_rL-z198H_LayPAyNenJRw&sig2=PSgkkRrw0brBXqYUNAmOOw
Όσο για το εαν και κατα πόσο είναι αυτόφωρο και με βαση ποιο άρθρο και παράγραφο αυτού (γιατί το ψάχνω εδώ και ώρα) θα απαντήσω αύριο
Άρθρο 306 π.κ. Πολύ γενικα
ο κοκ ΔΕΝ αναφέρει τίποτα για την περίπτωση.
stynikop
10/04/2016, 09:26
Φωτο, με πινακιδες και ολα, ατην αστυνομια.
Καταγγελια -και ας μην ειμαστε μαγκες να κραζουμε εδω μονο τον 18χρονο που θελει Κ8 να το σκιζει- ε κοριτσια;
Επωνυμη, βεβαιως-βεβαιως, γιατι και αυτο μετραει.
Και ασε μετα τον μαλακα τον πατερα και μητερα να ψαχνονται απο που τους βρηκε.
Αλλα εδω μπαινει στο κολπο το "ειναι της γετονειας" η το "εγω θα σωσω τον κοσμο".
Κι ερχεται του "μαλακα", του "γραφικου" το ναι.
Κι εσυ θα τον σωσεις!
Επισης, την επομενη που θα εξυμνησετε του Ελβετους (για πιχιδειγμα) και το επιπεδο τους, να θυμοσαστε πως οτι μαλακια κανει καποιος στον δερομο, ο απο πισω ερχομενος -η ο απεναντι- θα τον δωσει.
Αλλα, τοτε γινονται ρουφιανοι. Για τον παντογνωστη τον Ελληνα.
Ακριβώς αυτό... :beer:
SHOOTER045
10/04/2016, 09:41
'εχω την εντύπωση ότι προ ολίγων μηνών σε άλλο νήμα είχε συζητηθεί ένα άρθρο του μοτοτρίτη το οποίο ανέφερε αυτό ακριβώς που βλέπουμε, σχετικά με το "παιδί και μοτοσικλέτα" και έλεγε ότι είναι αυτόφωρη διαδικασία (αν ασχοληθεί ο τροχαίος/ζητάς/οτιδήποτες).
Αλλά you meet the nicest people on a Honda, οπότεΣ ο μπαμπάκας κυκλοφορεί άνετος με το στριτφάιτερ 125R... Εκπαιδεύοντας την επόμενη γενιά καγκουραίων.
edit
Με λίγο google, πέφτω πάνω σε αυτό εδώ το άρθρο (http://www.motomag.gr/news/reportaz/shetika-me-tin-eidisi-gia-aytoforo-se-goneis-poy-metaferoyn-paidia-me-motosykleta-1) το οποίο αναφέρει:
Ασχέτως με το αν θα θέλαμε να είναι διαφορετική η τιμωρία, η πραγματικότητα είναι ότι η τροχαία δεν πρόκειται να οδηγήσει κάποιον στο αυτόφωρο αν μεταφέρει παιδί χωρίς κράνος, θα υπάρχει όμως πρόστιμο.
Ο ΚΟΚ απαγορεύει την μεταφορά παιδιών μικρότερων από πέντε ετών, χωρίς ειδικό κάθισμα συγκράτησης, όπως το αναφέρει. Υπάρχουν στο εμπόριο αντίστοιχα καθίσματα αλλά και ειδικοί ιμάντες πρόσδεσης με τον αναβάτη. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να φορά κράνος - σε κάθε ηλικία. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ο αναβάτης υπόκειται σε διοικητικό πρόστιμο 80 Ευρώ γιατί δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια εκείνου που μεταφέρει.
Οπότε ο nicest peopleΣ που είδαμε, θα φάει μάξιμουμ 700 για το δικό του κράνος και 80 για το παιδί κάτω από 5 έτη χωρίς ειδικό κάθισμα. Αν κάποιος δεν βαρεθεί να τον γράψει. Και αν δεν "λυγίσει" από την κλάψα "έλα γλυκΙέ μου αστυνόμε, πτωχός μνημονιακός πατήρ είμαι, δεν με βλέπΣ με το 125 ούτε φέρινγκ δεν έχω λ7 να φτιάξω, 4ωρος με 200 ευρώ το μήνα είμαι, μην με καταστρέΠΣεις"
Και σύμφωνα με αυτό https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.newsbeast.gr/moto/odiki-asfaleia/arthro/329334/sunepivatis-stin-motosukleta-eton-5&ved=0ahUKEwiBio7Tx4PMAhUIrxoKHfpNAyQQFggtMAA&usg=AFQjCNGL-D-a51sH7uV-c46A63xpJG6RyQ&sig2=_ovwp24QLtMvetcgDlP5yw υπογράφει ο χουντρας(και το έχω ακούσει και εγώ) υπάρχουν συγκεκριμένα και εγκεκριμένα καθίσματα για μότο,για να πατανε τα πόδια αλλά επ ουδενί λόγο δεν πρέπει να είναι δεμένα με ζώνες.
sugariasgeorge
10/04/2016, 19:10
356511
Νά ένας διαγωνισμός που θα ενώσει όλους τους γονείς.
Διαγωνισμός ανευθυνότητας!!
OptimusPrime
10/04/2016, 19:38
Καλα αυτος ο πατερας ειναι τοσο τρομπας που στον εισαγγελέα θα πει δεν οδηγουσα εγω αλλα το παιδι
Δεινόσαυρος
11/04/2016, 10:48
Εμένα με προβληματίζει το ότι αν βλέπαμε αυτήν την εικόνα στο Πακιστάν πχ ή στη Ινδονησία, θα λέγαμε:
«Α τους φουκαράδες, μήπως αν μπορούσαν να αγοράσουν αμάξι, θα επέλεγαν να πηγαίνουν έτσι;»
ή τουλάχιστον:
«Αν είχαν λίγο περισσότερη παιδεία, ίσως να μην εξέθεταν τα μικρά σε τόσο κίνδυνο»
Δεν πιστεύω όμως ότι θα βγάζαμε ένα κάρο χολή, ούτε ότι θα τους σούρναμε τον εξάψαλμο.
Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;
PortisHead
11/04/2016, 11:46
Εμένα με προβληματίζει το ότι αν βλέπαμε αυτήν την εικόνα στο Πακιστάν πχ ή στη Ινδονησία, θα λέγαμε:
«Α τους φουκαράδες, μήπως αν μπορούσαν να αγοράσουν αμάξι, θα επέλεγαν να πηγαίνουν έτσι;»
ή τουλάχιστον:
«Αν είχαν λίγο περισσότερη παιδεία, ίσως να μην εξέθεταν τα μικρά σε τόσο κίνδυνο»
Δεν πιστεύω όμως ότι θα βγάζαμε ένα κάρο χολή, ούτε ότι θα τους σούρναμε τον εξάψαλμο.
Γιατι νομίζεις οτι διαφέρει ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ απο τον Πακιστανο ή τον Ινδονήσιο ?
ή τουλάχιστον:
Γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν.
Όταν γίνουμε, το συζητάμε.
Δεινόσαυρος
11/04/2016, 12:14
Γιατί ακόμα δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν.
Όταν γίνουμε, το συζητάμε.
Κι όμως οι άνθρωποι αυτής της νοοτροπίας πάντα δεν ήταν "Πακιστάν ή Ινδονησία";
Δεν είναι να πεις ότι κάποτε το είχαν καταλάβει αλλά τώρα... ξέπεσαν - και συνεπώς πρέπει να τους «επαναφέρουμε» στο σωστό δρόμο.
Όπως λέει και ο Portishead, μεγάλο μέρος των σύγχρονων Ελλήνων είναι "Ινδονησία-Πακιστάν". Οι υπόλοιποι παίζει σοβαρά να είναι και μειοψηφία. Επίσης χαρακτηριστικό αυτών των πολιτισμών (από Αραβία μέχρι Σουμάτρα), είναι μια πίστη στο "γραφτό σου", στο Κισμέτ, στο ότι δεν έρχεται η ώρα σου ώσπου να σε καλέσει ο Κύριος, και ότι είναι ανόητο να νομίζεις ότι εσύ μπορείς να το επηρεάσεις αυτό κατά κάποιον τρόπο. Δεν λέω ότι το κάνουν συνειδητά, αλλά αν κάτι είναι βαθειά ριζωμένο μέσα σου, από το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον - δύσκολα ξεπερνιέται, ο,τι και να λες επιφανειακά, στα λόγια μόνο.
Νομίζω ότι κάπου εδώ τίθεται και θέμα «πιστεύω». Ίσως η γενική αδυναμία να γίνει αυτό κατανοητό να είναι και ο λόγος που οι νόμοι και κανόνες «Δυτικού» τύπου τόσο δύσκολα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Κι όμως οι άνθρωποι αυτής της νοοτροπίας πάντα δεν ήταν "Πακιστάν ή Ινδονησία";
Δεν είναι να πεις ότι κάποτε το είχαν καταλάβει αλλά τώρα... ξέπεσαν - και συνεπώς πρέπει να τους «επαναφέρουμε» στο σωστό δρόμο.
Όπως λέει και ο Portishead, μεγάλο μέρος των σύγχρονων Ελλήνων είναι "Ινδονησία-Πακιστάν". Οι υπόλοιποι παίζει σοβαρά να είναι και μειοψηφία. Επίσης χαρακτηριστικό αυτών των πολιτισμών (από Αραβία μέχρι Σουμάτρα), είναι μια πίστη στο "γραφτό σου", στο Κισμέτ, στο ότι δεν έρχεται η ώρα σου ώσπου να σε καλέσει ο Κύριος, και ότι είναι ανόητο να νομίζεις ότι εσύ μπορείς να το επηρεάσεις αυτό κατά κάποιον τρόπο. Δεν λέω ότι το κάνουν συνειδητά, αλλά αν κάτι είναι βαθειά ριζωμένο μέσα σου, από το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον - δύσκολα ξεπερνιέται, ο,τι και να λες επιφανειακά, στα λόγια μόνο.
Νομίζω ότι κάπου εδώ τίθεται και θέμα «πιστεύω». Ίσως η γενική αδυναμία να γίνει αυτό κατανοητό να είναι και ο λόγος που οι νόμοι και κανόνες «Δυτικού» τύπου τόσο δύσκολα εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Σοβαρά τώρα έγραψες όλο αυτό για να δικαιολογηθεί η απίστευτη μ@λ@κία της φωτογραφίας;
Δεινόσαυρος
11/04/2016, 12:45
Σοβαρά τώρα έγραψες όλο αυτό για να δικαιολογηθεί η απίστευτη μ@λ@κία της φωτογραφίας;
Όχι. Το έγραψα επειδή είπες ότι "δεν έχουμε γίνει Ινδονησία ή Πακιστάν".
Και αντιπαραθέτω ότι (πιθανώς για την πλειοψηφία) πάντα είμασταν.
Σοβαρά εσύ κατάλαβες ότι το «δικαιολογώ»;;;
Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ το «δικαιολογώ» και το «κατανοώ».
Επίσης, το ότι δεν το δικαιολογώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βγάζω ένα κάρο εμπάθεια...
Σοβαρά εσύ κατάλαβες ότι το «δικαιολογώ»;;;
Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ το «δικαιολογώ» και το «κατανοώ».
Επίσης, το ότι δεν το δικαιολογώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βγάζω ένα κάρο εμπάθεια...
Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς. Αν βάζεις ένα βρέφος πάνω στο μηχανάκι κατ' αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν δεν σέβεσαι τη ζωή του παιδιού σου και την βάζεις στα χέρια του καθενός άλλου χρήστη του δημόσιου δρόμου, είσαι τουλάχιστον ανίκανος να έχεις παιδί. Αδιάφορες οι συνθήκες πίσω απο τη φωτό. Μπορεί να το πήγαινε και νοσοκομείο.
Εμπάθεια δεν είναι να λες ότι αυτός που το κάνει είναι τουλάχιστον ανεύθυνος και σίγουρα εγκληματίας.
Αντίθετα το να "κατανοείς" μια τέτοια ενέργεια είναι ένα βήμα στο να δικαιολογήσουμε την ενέργεια. Είμαι βέβαιος, ότι οι πολιτισμένοι συντοπίτες σου εκεί στο ΗΒ, είναι πιο κατανοητικοί από εμάς τους εμπαθείς υπανάπτυκτους.
thunder ace
11/04/2016, 13:09
Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς. Αν βάζεις ένα βρέφος πάνω στο μηχανάκι κατ' αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν δεν σέβεσαι τη ζωή του παιδιού σου και την βάζεις στα χέρια του καθενός άλλου χρήστη του δημόσιου δρόμου, είσαι τουλάχιστον ανίκανος να έχεις παιδί. Αδιάφορες οι συνθήκες πίσω απο τη φωτό. Μπορεί να το πήγαινε και νοσοκομείο.
Εμπάθεια δεν είναι να λες ότι αυτός που το κάνει είναι τουλάχιστον ανεύθυνος και σίγουρα εγκληματίας.
Αντίθετα το να "κατανοείς" μια τέτοια ενέργεια είναι ένα βήμα στο να δικαιολογήσουμε την ενέργεια. Είμαι βέβαιος, ότι οι πολιτισμένοι συντοπίτες σου εκεί στο ΗΒ, είναι πιο κατανοητικοί από εμάς τους εμπαθείς υπανάπτυκτους.
Τι ειναι το HB;
PortisHead
11/04/2016, 13:11
Τι ειναι το HB;
κατι τσιγάρα θυμαμαι εγω παλια....
Δεινόσαυρος
11/04/2016, 13:21
Λάθος. Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς.
Νομίζω ότι αυτός είναι δικός σου ορισμός.
Σίγουρα όχι δικός μου, ούτε των συντοπιτών μου, οπού αναγνωρίζεται τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο αυτών καταστάσεων.
(Αν δεν κατανοήσεις κάτι, πώς πρόκειται ποτέ να το αλλάξεις; Πάντα φαντάσματα θα παλεύεις)
Σε άλλες χώρες ίσως η διαφορά να μην είναι τόσο αντιληπτή. Σίγουρα δεν θα με ξάφνιαζε αν πχ στην Ινδονησία ή το Πακιστάν αντιμετώπιζαν την ίδια δυσκολία να διευκρινίσουν ανάμεσα τους. Για την Ελλάδα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι ισχύει.
Δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο.
kostas777
11/04/2016, 13:22
Τι ειναι το HB;
356568
Πάντως, εδώ που τα λέμε, σπάνιο να ακούσουμε για θάνατο βρέφους από ατύχημα με μηχανή. Ευτυχώς βέβαια και δεν εύχομαι να πεθαίνουν παιδάκια μπας και θεραπευτεί η βλακεία στον εγκέφαλο, άσε που δεν θεραπεύεται αυτή. Προφανώς έχουν κάνει στο παιδί ευχέλαιο, ξεμάτιασμα και έχουν πάρει όλα τα μέτρα προστασίας από τα κακά τα πνεύματα και τα κακά τα μάτια και πιστεύουν ότι δεν παθαίνουν τίποτα. Εμείς τι να πούμε, θεοί να το παίξουμε δεν γίνεται.
Αν κατανοείς, τότε είσαι κοντά και στο δικαιολογείς.
Λάθος. Το ότι καταλαβαίνεις τα κίνητρα κάποιου δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι του δίνεις και δίκαιο, μήτε ότι πλησιάζεις, ούτε καν ότι θες να πλησιάσεις.
Νομίζω ότι αυτός είναι δικός σου ορισμός.
Σίγουρα όχι δικός μου, ούτε των συντοπιτών μου, οπού αναγνωρίζεται τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο αυτών καταστάσεων.
(Αν δεν κατανοήσεις κάτι, πώς πρόκειται ποτέ να το αλλάξεις; Πάντα φαντάσματα θα παλεύεις)
Σε άλλες χώρες ίσως η διαφορά να μην είναι τόσο αντιληπτή. Σίγουρα δεν θα με ξάφνιαζε αν πχ στην Ινδονησία ή το Πακιστάν αντιμετώπιζαν την ίδια δυσκολία να διευκρινίσουν ανάμεσα τους. Για την Ελλάδα δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι ισχύει.
Δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο.
Λάθος. Το ότι καταλαβαίνεις τα κίνητρα κάποιου δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι του δίνεις και δίκαιο, μήτε ότι πλησιάζεις, ούτε καν ότι θες να πλησιάσεις.
Σωστά, δεν γ@μείς. Ο καημένος δεν έχει με τι άλλο να πάει το παιδί του βόλτα... Το μισό μηχανάκι μπροστά λείπει βεβαια, απο πτώση θα είναι του καημένου, αλλά τώρα με το μωρό πάνω στο ντεπόζιτο τον καλύπτει η θεία πρόνοια.
ΟΚ.
thunder ace
11/04/2016, 16:46
Ρε παιδια ,ξαναβλεπωντας την φωτο,αυτα τα honda,3ποντους διαδρομη εχουν στην μπροστινη αναρτηση;ειναι βαρυς ο μπεμπης;η εγω δεν βλεπω καλα;
Ο καημένος δεν έχει με τι άλλο να πάει το παιδί του βόλτα...
και αυτό του δίνει δίκαιο; δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα γράφεις, εκτός του ότι ειρωνεύεσαι
Ρε παιδια ,ξαναβλεπωντας την φωτο,αυτα τα honda,3ποντους διαδρομη εχουν στην μπροστινη αναρτηση;ειναι βαρυς ο μπεμπης;η εγω δεν βλεπω καλα;
είναι χαμηλωμένο μπροστά. ντραγκστεράδικο.
stynikop
11/04/2016, 20:25
Σοβαρά τώρα, το να κατανοησεις είναι ένα βήμα πριν να δικαιολογήσεις; Άρα μην κατανοεις απλά αφοριζε; :eek:
Το καταλαβαίνεις πως αν λειτουργούσαμε έτσι (νταξ', πολλοί λειτουργουν έτσι, και όλοι τους βρίσκονται ή στο "αλλάχ σνακ μπαρ" είτε σε ελληναραδικα καφενεία με φραπέ και τσιγαρούμπα), όχι τροχό δεν θα είχαμε αλλά ούτε και φωτιά!
ΟΚ δεν ξέρω ποιος είναι ο Δεινόσαυρος και τι πιστεύει, δεν ξέρω τι έχει παιχτεί, αλλά το τελευταίο ακούγεται λίγο εμπαθες! Πολλά κάνουν στραβά εκεί στο ΗΒ και πολλά τα κάνουν σωστά. Ας μην συγκρίνουμε όμως καλύτερα τι κάνουμε σωστά και στραβά κι εμεις εδω... Δεν θα τον αντεξω το λογαριασμό... Είμαι και ευαίσθητος !!
:cry: