Σύνδεση

View Full Version : Πώς κερδίζεις έναν πελάτη

typhoon
12/04/2016, 21:01
Κατ ευθείαν στο ψητό. Χρειαζόμουνα λάστιχα για την μηχανή. Έως σήμερα δεν είχα κάποιο κατάστημα στο οποίο να απευθύνομαι όποτε ήθελα να αλλάξω ελαστικά. Κάθε φορά όπου τύχαινε, ανάλογα με τις προσφορές που τρέχανε εκείνη την περίοδο και συνήθως στον φθηνότερο. Ιδιαίτερο παράπονο πάντως δεν είχα απο κανένα, αλλά κανείς δε με "κράταγε" σαν επαγγελματίας, σαν μαγαζί.
Η προκειμένη περίπτωση ξεκίνησε το ίδιο, στον καφέ εκεί που συχνάζουμε. Ρε παιδιά τρέχει καμιά καλή προσφορά αυτή την περίοδο, έχει πάρει τίποτα τ αυτί σας? Βεβαίως, Bridgestone S20evo βρίσκονται γενικά σε χαμηλές τιμές, μιας και πρόκειται για "παλιό" μοντέλο, ήδη κυκλοφορεί το S21...
Ωραία εμένα δε με νοιάζει ντε και καλά να είναι το τελευταίο μοντέλο αρκεί να είναι σχετικά φρέσκο. Κάνα μαγαζί προτείνετε? Τον τάδε στο Γαλάτσι μου με κλειστά μάτια. Δε χάνω τίποτα να τον δοκιμάσω κι ετούτον...

Τηλέφωνο το πρωί , καλημέρα S20evo μπλα μπλα μπλα διαστάσεις, τιμή ότι λέει στο site , 235€ με περαστικά. ΟΚ απόγευμα κατά τις 5 τα λέμε. Οπως και έγινε.Πάω, ξεκινάμε απο το πίσω,ξεζαντάρει, πάει να φέρει τα καινούργια...Αργεί. Βλέπω μια κινητικότητα στο μαγαζί , ακούω κάτι ψιλά "που τα έχεις, δε τα βρίσκω" μη τα πολυλογώ κατεβαίνει. Φιλαράκι δυστυχώς απο λάθος δικό μου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα (ώχ σκέφτομαι και βαριέμαι να ξανάρχομαι...) συμφωνείς να σου τοποθετήσω τα S21 στην τιμή που είχαμε πει για τα S20? Θέλει και ερώτημα, εννοείται!
Όπερ και εγένετω. Απο τα 265€ με χρεώσε 235€. Θα μου πεις ρε μλκ σώθηκες για το 30άρι και δεν του το έδωσες του ανθρώπου να μην μπεί μέσα?Αν επέμενε θα του το έδινα...αλλά δε θα με ξανάβλεπε.Οχι για το θέμα της τιμής όσο για την οργάνωση και τον επαγγελματισμό του. Ο άνθρωπος δεν δυσανασχέτησε καν , μάλιστα μου ζήτησε κάμποσες φορές συγνώμη που δεν ήταν ενημερωμένο το site. Η στάση του προσωπικά με κέρδισε ενώ η εργασία του ήταν απλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ κυριολεκτικά με όση έμφαση μπορεί να δώσει αυτή η λέξη. Έκανε την δουλειά που θα έκανα ο ίδιος (ασχολούμαι προσωπικά με τα σέρβις της μοτό,μουτζουρώνομαι συχνά και όσο κι αν ακούγεται αλαζονικό είμαι κάποιου επιπέδου,όχι απολύτος γνώστης, αλλά λίιιιγο πιο πάνω του μέσου συνεργειατζή) κι αυτό για μένα αποτελεί κομπλιμέντο για μάστορα..

Πολύ απλά το συγκεκριμένο μαγαζί θα με ξαναδεί,
Ευχαριστώ Δημήτρη

toyar
12/04/2016, 21:11
εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι δεν σε κρατανε σαν πελατη..........
δυστυχως σχεδον ολοι ειναι αψογοι την πρωτη φορα αλλα μολις τους εμπιστευτεις κοιτανε να σου τη φερουν
ευχομαι ο δικος σου να συνεχισει οπως ξεκινησε

Ichigo
12/04/2016, 21:27
Σωστή αντιμετώπιση μπράβο του. Ελάχιστοι συνάδελφοι του στο χώρο γενικά της αυτομοτοκίνησης από συνεργεία μέχρι λαστιχάδικα, κατανοούν ότι στα πλαίσια της δουλειάς που κάνουν, είναι δυνατόν ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης του πελάτη από λάθος, άγνοια είναι λογικό να έχουν "φύρα".
Γιατί όπως στην περίπτωση που ο τύπος από λάθος δεν φρόντισε να έχει διαθεσιμότητα προτίμησε να μπει λίγο μέσα από το να γίνει ρόμπα έτσι και στο συνεργείο είναι απαράδεκτο να πληρώσεις πχ τσάμπα τις εργατοώρες για τον έλεγχο πχ ηλεκτρολογικών και να μη βρει ο μάστορας γιατί όταν ας πούμε ανάβεις το φλας σταματά να δουλεύει η κόρνα.

Έτσι χτίζεις σιγά σιγά customer loyalty! :look:

sugariasgeorge
12/04/2016, 21:49
εγω παντως θα πηγαινα την επομενη μερα και θα του εδινα το 30αρι λεγοντας του, οτι ''ξεχασε'' να μου το ζητησει...
μονο και μονο επειδη το αξιζει λογω συμπεριφορας!!!
;)....:beer:

pektis
12/04/2016, 22:01
Κατ ευθείαν στο ψητό. Χρειαζόμουνα λάστιχα για την μηχανή. Έως σήμερα δεν είχα κάποιο κατάστημα στο οποίο να απευθύνομαι όποτε ήθελα να αλλάξω ελαστικά. Κάθε φορά όπου τύχαινε, ανάλογα με τις προσφορές που τρέχανε εκείνη την περίοδο και συνήθως στον φθηνότερο. Ιδιαίτερο παράπονο πάντως δεν είχα απο κανένα, αλλά κανείς δε με "κράταγε" σαν επαγγελματίας, σαν μαγαζί.
Η προκειμένη περίπτωση ξεκίνησε το ίδιο, στον καφέ εκεί που συχνάζουμε. Ρε παιδιά τρέχει καμιά καλή προσφορά αυτή την περίοδο, έχει πάρει τίποτα τ αυτί σας? Βεβαίως, Bridgestone S20evo βρίσκονται γενικά σε χαμηλές τιμές, μιας και πρόκειται για "παλιό" μοντέλο, ήδη κυκλοφορεί το S21...
Ωραία εμένα δε με νοιάζει ντε και καλά να είναι το τελευταίο μοντέλο αρκεί να είναι σχετικά φρέσκο. Κάνα μαγαζί προτείνετε? Τον τάδε στο Γαλάτσι μου με κλειστά μάτια. Δε χάνω τίποτα να τον δοκιμάσω κι ετούτον...

Πολύ απλά το συγκεκριμένο μαγαζί θα με ξαναδεί,
Ευχαριστώ Δημήτρη

Ο Δημητρης ειναι εγγυηση φιλε...;)
Παντα εξυπηρετικος και παντα με το χαμογελο και την καλυτερη τιμη...
Δεν γνωρισες και τον Αντωνη(μεγαλη μορφη!)

nic mor
12/04/2016, 22:08
Αυτός ήταν ο λόγος που με έχασε ίσως ο πιο γνωστός,
αυτός που βρίσκεται στη μιχαλακοπουλου.
Δεν ήταν τα λεφτά, η κοροϊδια μου την έσπασε.
Είπα και εγώ να πάω μια φορά σε λαστιχαδικο μοτο
και είπα να πάω στον πιο γνωστό.

Τηλ και τα σχετικά
-μάστορα θέλω αυτά,
-ναι τα έχω τόσο.
-Δόσεις κάνεις με κάρτα;
-Φυσικά!
Και όταν ήρθε η ώρα περνάει όλο το ποσό και
μου λέει βαζε εσύ όσα θες κάθε μήνα!!!
Τα λεφτά τα είχα και ζημιά δεν έπαθα, αλλά
δεν πέρασα ξανά ούτε από έξω!
Ούτε μπήκα στον κόπο να ασχοληθώ ξανά μαζί του.
Αυτός έχασε 5 αλλαγές σε μοτο και 2 σε παπί, από εμένα και έρχεται και η 6η και
τουλάχιστον αλλά τρία φιλαράκια μου.
Επίσης δύο σετ αλυσιδογραναζα μοτο
και ένα σε παπάκι .
Έχουν περάσει 7 χρόνια και έχει να χάνει ακόμα ;-)

sv1000s
12/04/2016, 22:11
κανα ονομα ρε παιδια και σε μας στας επαρχιας!με pm

WiSe
13/04/2016, 07:54
Τα αυτονοητα εχουμε καταντησει να τα επικροτουμε σε αυτη τη χωρα.

Bowleno
13/04/2016, 08:39
Τον πήρα μόλις τηλ και δεν έχει το μπροστινό pilot road 4, έλλειψη από το εργοστάσιο, λέει...

Ξέρω, τα βρίσκω και αλλού αλλά θέλω μαζί με τα λάστιχα να βάλω και αλυσιδογράναζα, πακέτο (μπας και πάρω καλύτερη συνολική τιμή)
Όσους ρώτησα η θα βάζουν μόνο λάστιχα η όσοι βάζουν και αλυσίδες δεν έχουν τα λάστιχα, τις σαμπρέλες μου μέσα(!) :a018:

vaska
13/04/2016, 08:46
εγω παντως θα πηγαινα την επομενη μερα και θα του εδινα το 30αρι λεγοντας του, οτι ''ξεχασε'' να μου το ζητησει...
μονο και μονο επειδη το αξιζει λογω συμπεριφορας!!!
;)....:beer:

όπως τα λες ακριβώς.

vstrider
13/04/2016, 09:25
Για ποιον λέμε ρε νεανίες τόσα ποστς και δεν καταλαβαίνω? Πείτε στον άσχετο με πμ γιατί ενδιαφέρομαι για λάστιχα για την μεγάλη σύντομα.

thunder ace
13/04/2016, 09:35
Τον πελατη τον κερδιζεις :με την ευγενεια,με τον χρονο που θα διαθεσεις να ασχοληθεις μαζι του,με τις γνωσεις πανω σε αυτο που ζηταει και αλλες πολλες μικρες λεπτομεριες,που "βγαινουν"την στιγμη της συναλλαγης.Κατι μαγκιες,κατι κουτοπονηριες,κατι υπερανω κατι δηθεν,δεν πιανουν πια.Απο προσωπικη πειρα πανω στο επαγγελμα του πωλητη.

sergiosm
13/04/2016, 11:16
Τα αυτονοητα εχουμε καταντησει να τα επικροτουμε σε αυτη τη χωρα.

Έτσι ακριβώς

mikes
13/04/2016, 21:43
για συνεχιστε να δω κατι.....

:a014: :a014:

AUFGEBRACHT
13/04/2016, 21:55
για συνεχιστε να δω κατι.....

:a014: :a014:

Εγώ μπορώ να γράψω πως χάνεις κάποιον από πελάτη; Ακριβώς η αντίθετη εμπειρία (όχι από τον ίδιο, να εξηγούμαστε).

duke200
13/04/2016, 22:44
ο φιλος που πε οτι τον ξεγελασε με τις δόσεις ο λαστιχάς, μαλλον δεν ξερει πως γινεται η διαδικασία με τις δόσεις, ας ρωτησει την τραπεζα του να μαθει. Θα το δεί άλλωστε και στο λογαριασμό της πιστωτικής του.

Η μικρή μου εμπειρια με την πώληση μου έδειξε οτι αυτες είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να τηρεί ο σωστός πωλήτης:

Ειλικρίνια και τιμιότητα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
Πραγματικό ενδιαφέρον για τον πελάτη
συνεχή θέληση για βελτίωση της γνώσης του αντικειμένου
όχι τεμπελιά
δεν υπαρχουν κακοί πελάτες, μόνο κακώς ενημερωμένοι.
ορθη κατανομή του διατιθέμενου χρόνου (όχι 20 λεπτά εξυπηρέτηση στο όμορφο κοριτσάκι και οι υπόλοιποι α στα διάλα)

mikes
13/04/2016, 22:57
εδώ κανεις τραγικο λαθος.. υπαρχουν κακοι πελατες και είναι πολλοι! πρωτοι απ'ολους οι "με τον παρα μου γαμω και την κυρα μου"

teo_g7
13/04/2016, 23:04
ο φιλος που πε οτι τον ξεγελασε με τις δόσεις ο λαστιχάς, μαλλον δεν ξερει πως γινεται η διαδικασία με τις δόσεις, ας ρωτησει την τραπεζα του να μαθει. Θα το δεί άλλωστε και στο λογαριασμό της πιστωτικής του.

Για εξήγησε λίγο να μάθουμε κι εμείς

nic mor
13/04/2016, 23:06

Αν εννοείς εμένα..
Φυσικά και ξέρω τι παίζει με τις κάρτες.
15 χρόνια κινουμαι με κάρτες και δάνεια,
σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι και τσιχλες έχω πάρει με κάρτα.
χωρίς να έχω πληρώσει ποτέ πανωτοκια.
7χρόνια πριν έγινε το στόρι,
πλήρωσα όλο το ποσό στον επόμενο λογαριασμό.
Απλά η πουστια του μου την έσπασε,
που νομίζει ο κάθε εμπορακος ότι μας κοροιδευει,επειδή δεν καθησα να κάνω φασαρία,
πότε δεν κάνω φασαρία απλά δεν με βλέπουν ποτέ ξανά!

sugariasgeorge
13/04/2016, 23:56
εδώ κανεις τραγικο λαθος.. υπαρχουν κακοι πελατες και είναι πολλοι! πρωτοι απ'ολους οι "με τον παρα μου γαμω και την κυρα μου"
α ρε μαικ ... με προλαβες...
υπαρχουν και παραυπαρχουν...
και οι χειροτεροι ειναι οι "κουτοπονηροι"!!!
και οι ασχετοι που τυχαινει να τα "ξερουν" ολα !!!

sugariasgeorge
14/04/2016, 00:03
Αν εννοείς εμένα..
Φυσικά και ξέρω τι παίζει με τις κάρτες.
15 χρόνια κινουμαι με κάρτες και δάνεια,
σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι και τσιχλες έχω πάρει με κάρτα.
χωρίς να έχω πληρώσει ποτέ πανωτοκια.
7χρόνια πριν έγινε το στόρι,
πλήρωσα όλο το ποσό στον επόμενο λογαριασμό.
Απλά η πουστια του μου την έσπασε,
που νομίζει ο κάθε εμπορακος ότι μας κοροιδευει,επειδή δεν καθησα να κάνω φασαρία,
πότε δεν κάνω φασαρία απλά δεν με βλέπουν ποτέ ξανά!
μα και φυσικα δεν κανεις φασαρια...
ποιο το οφελος αλλωστε...??
απλα τον "διαφημιζεις" λεγοντας οτι πηγες και βεβαια:wave2::wave2::wave2: δεν ξαναπατας !!!;)

toyar
14/04/2016, 07:21
παω να αλλαξω λαστιχα στο αμαξι για δευτερη φορα στον ιδιο γιατι την πρωτη ηταν οκ και με εκανε πελατη
τα παραγγελνω και μου φερνει 3 μαυρα και 1 λιγοτερο μαυρο
κοιταω ημερομηνιες και ειναι τα 3 4 εβδομαδων και το 1 8 μηνων
ζηταω να μου βαλει ομοειδη τουλαχιστον ζευγαρια
αρχιζει τις αστειες δικαιολογιες οτι δεν τρεχει τιποτα και οτι τυχαια τα φερνουν απο τις αποθηκες (αν ειναι τυχαια πως πετυχαν 3 ολοιδια;)
ενω εχει ζανταρει ηδη τα δυο προτιμαει να τα παρει πισω και να φυγω παρα να μου φερει αυτο που ζητουσα

ειμαι ασχετος που νομιζω οτι τα ξερω ολα;
τα λαστιχα με διαφορετικο χρωμα εχουν διαφορα στη γομα τους λογω χρονου ή αποθηκευσης και τι σημαινει αυτο αν μπουν στον ιδιο αξονα (που θα μπουν γιατι ειναι 3 και 1)
εχω ή δεν εχω δικαιωμα να επιλεξω το προιον που αγοραζω;

το ιδιο σετ λαστιχα το εβαλα σε αλλον ο οποιος μου σακατεψε τα μπουζονια με αποτελεσμα το ενα να κοπει σαν αγγουρι και μετα εκανε τον κινεζο
μαλλον ειμαι κακος πελατης

να σημειωσω επισης οτι δεν πηρα σβαρνα τα μαγαζια για να γλυτωσω το 10ρικο αλλα πηγα σε 2 συνοικιακα για να τα στηριξω

Ichigo
14/04/2016, 09:00
Και καπου εδω μπαινουμε στη ζωνη κραξιματος των αεροκλειδων των εν λογω "επαγγελματιων" και τα λεφτα που δωσαμε μετα για να μας φτιαξουν νεα σπειρωματα και να μας ισιωσουν τον πισω αξονα.. :a37::a52:

duke200
14/04/2016, 09:28
ειναι δύο τα τινά:

1. Ο έμπορος σου είπε οτι θα βαλει δόσεις αλλα δεν έβαλε. Κάνεις καταγγελία στην τράπεζά σου και η τράπεζα ή υποχρεώνει τον έμπορο να βάλει τις δόσεις που επικαλέστηκε ή κινείται δικαστικά εναντίον του.

2. Στις άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα το συνολικό ποσό της αγοράς αφαιρείται-δεσμεύεται από το πιστωτικό όριο της πιστωτικής, πάντα, σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός. Μάλιστα το δεσμευμένο πιστωτικό όριο ονομάζεται "γεγενημένες απαιτήσεις από άτοκες δόσεις", και μειώνει ισόποσα το διαθέσιμο όριο για αγορές (δηλ το πιστωτικό όριο). Κάθε φορά που εξοφλούμε κάποια άτοκη δόση το δεσμευμένο ποσό μειώνεται και το διαθέσιμο ποσό για αγορές αυξάνεται ισόποσα. . Δηλαδή ουσιαστικά το ποσό δεσμεύεται ολόκληρο από το υπόλοιπο σου (μειώνεται αυτόματα το διαθέσιμο υπόλοιπο κατά το ολόκληρο ποσό της αγοράς) και κάθε μήνα που βάζεις τη δόση, αποδεσμεύεται απο το δεμευμένο ολόκληρο ποσό, το ποσό της δόσης. Αν δεν βαλεις τη δόση, το ποσό στο παρέχει η πιστωτική κάρτα σαν δάνειο και το "ατοκο" εξαφανίζεται για τη συγκεκριμένη δόση.

Είναι λίγο μπερδεμένα όλα αυτά, αλλα κρατήστε στο νού οτι αν δεν βάζετε την ελάχιστη καταβολή + τη δόση κάθε μήνα, αντίο άτοκο.

duke200
14/04/2016, 09:47

κακοι πελάτες με την έννοια κακοπληρωτές, ξερόλες, κλπ σίγουρα υπάρχουν. Αλλα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απο την αρχή σαν κακοί πελάτες, αυτοί που λόγω κακής ενημέρωσης πιστευουν χαζομάρες. Είναι δουλεια του καλού πωλητή με όμορφο τρόπο να πείσει τον κακά ενημερωμένο πελάτη οτι λέει μαλακίες. Αν ο λαλάκας πελάτης δεν πειστεί, ευγενικά πάμε στον επόμενο.... Όπως είπα και πριν η γνώση του αντικειμένου, η υπομονή και η εμπειρία του πωλητή είναι το απόλυτο "όπλο" στο να πειστούν οι "κακοί πελάτες" οτι λένε λαλακίες.

THEOD
14/04/2016, 10:29

Στην λίστα να βάλεις και τον
"Τα ξέρω όλα και ότι και να μου πείς το λες γιατί θες να με κλέψεις"
τον
"πρέπει να το πάρω στην τιμή που με βολεύει γιατί πιστεύω ότι εσύ κονομάς χοντρά από αυτό"
τον
"επειδή έχω ψωνισει από εσένα (συνήθως μια φορά πριν κάτι μήνες δίνοντας 10-20 ευρώ) άρα είμαι "πελάτης", άρα πρέπει να μου κάνεις τούμπες και τεμενάδες όλη την υπόλοιπη ζωή σου"
τον
είσαι κλεφτης γιατί στο e-bay το βρίσκω φθηνότερα
τον
είναι ελλατωματικό και πρέπει να μου το αλλάξεις εδώ και τώρα (την στιγμή που είναι εμφανή τα σημάδια τούμπας-χτυπήματος-κακομεταχείρησης).
τον
είναι δυνατόν να χάλασε - πριν 1 μήνα το πήρα ? (ψάχνοντας όμως στο εμπορικό ο 1 μήνας γίνεται ως δια μαγείας 6...)
τον
από 20 ομοειδή προιόντα διαλέγω το φθηνότερο που υπάρχει και μετά παραπονιέμαι ότι του φίλου μου (που είναι πολύ-πολύ ακριβότερο) είναι καλύτερο από το δικό μου
και πόσους ακόμα....

cityfly
14/04/2016, 10:44

Η μικρή μου εμπειρια με την πώληση μου έδειξε οτι αυτες είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να τηρεί ο σωστός πωλήτης:

Ειλικρίνια και τιμιότητα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
Πραγματικό ενδιαφέρον για τον πελάτη
συνεχή θέληση για βελτίωση της γνώσης του αντικειμένου
όχι τεμπελιά
ορθη κατανομή του διατιθέμενου χρόνου (όχι 20 λεπτά εξυπηρέτηση στο όμορφο κοριτσάκι και οι υπόλοιποι α στα διάλα)

φίλε μου όταν λέμε χ άτοκες δόσεις με κάρτα σημαίνει ότι κάθε μήνα μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό χρεώνεται η κάρτα με το συνολικό ποσό δια του χ
αυτό που του είπε βάζω όλο το ποσό και βάζεις εσύ όσα θέλει κάθε μήνα δεν είναι δόσεις, είναι χρέωση ολόκλητου του ποσού στην κάρτα και αποπληρωμή με έντοκες (ανάλογα την τράπεζα αλλά πάντως με μεγάλο επιτόκιο) δόσεις.

zopas
14/04/2016, 10:48
Διαβαζοντας τα παρσπανω με πολυ πικρα ξαναθυμηθηκα τη συμπεριφορα "επαγγελματια" και υπτιθεται καλου φιλου που ειχαμε φαει και πιει μαζι τοσες φορες..τι αν και τπν υποστηριξα και οικονομικα αγοραζοντας πραγματα που δεν χρειαζομουνα για την μηχανη μου για να τον υποστηριξω...ξαφνικα εγινε στυγνος, ετσι οταν πριν λιγο καιρο του ξαναπαραγγειλα ενα αξεσουαρ με την παρακληση να μου το κρατησει λιγες μερες λογω αδυναμιας μου η απαντηση εξισου στυγνη: "Δεν κραταμε πραγματα στο μαγαζι αν δεν ερθεις αυριο το δινω"

Χαλεποι καιροι...

nic mor
14/04/2016, 11:47
φίλε μου όταν λέμε χ άτοκες δόσεις με κάρτα σημαίνει ότι κάθε μήνα μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό χρεώνεται η κάρτα με το συνολικό ποσό δια του χ
αυτό που του είπε βάζω όλο το ποσό και βάζεις εσύ όσα θέλει κάθε μήνα δεν είναι δόσεις, είναι χρέωση ολόκλητου του ποσού στην κάρτα και αποπληρωμή με έντοκες (ανάλογα την τράπεζα αλλά πάντως με μεγάλο επιτόκιο) δόσεις.

Ακριβώς αυτό!!
Απλά επειδή είχα τα χρήματα, δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα.

PortisHead
14/04/2016, 12:01
Στην λίστα να βάλεις και τον
"Τα ξέρω όλα και ότι και να μου πείς το λες γιατί θες να με κλέψεις"
τον
"πρέπει να το πάρω στην τιμή που με βολεύει γιατί πιστεύω ότι εσύ κονομάς χοντρά από αυτό"
τον
"επειδή έχω ψωνισει από εσένα (συνήθως μια φορά πριν κάτι μήνες δίνοντας 10-20 ευρώ) άρα είμαι "πελάτης", άρα πρέπει να μου κάνεις τούμπες και τεμενάδες όλη την υπόλοιπη ζωή σου"
τον
είσαι κλεφτης γιατί στο e-bay το βρίσκω φθηνότερα
τον
είναι ελλατωματικό και πρέπει να μου το αλλάξεις εδώ και τώρα (την στιγμή που είναι εμφανή τα σημάδια τούμπας-χτυπήματος-κακομεταχείρησης).
τον
είναι δυνατόν να χάλασε - πριν 1 μήνα το πήρα ? (ψάχνοντας όμως στο εμπορικό ο 1 μήνας γίνεται ως δια μαγείας 6...)
τον
από 20 ομοειδή προιόντα διαλέγω το φθηνότερο που υπάρχει και μετά παραπονιέμαι ότι του φίλου μου (που είναι πολύ-πολύ ακριβότερο) είναι καλύτερο από το δικό μου
και πόσους ακόμα....

Με λίγα λόγια τον ... ΕΛΛΗΝΑρα πελάτη !!!

kalampokas
14/04/2016, 12:17
το έχω αντιμετωπίσει και εγώ, το θέμα με τις δόσεις στο εν λόγω κατάστημα. ΑΛΛΗ συνεννόηση στην τοποθέτηση, ΑΛΛΗ στην πληρωμή ("ωχ δεν μου το είπες"=νο άτοκες).
την τελευταία φορά που πήγα, να βάλω λάστιχα στο μικρό, η τιμή προσφοράς που είχα κερδίσει σε κοπή πίτας, δεν είχε άτοκες.....
σε ότι αφορά τα ραντεβού και τους χρόνους εξυπηρέτησης-ειδικά στη Μιχαλακοπούλου κλάφτα Χαράλαμπε....
μετά από τα παραπάνω και για μένα τέλος, το εν λόγω μαγαζί, ας κονομήσει και κανένας άλλος.
τέλος και σχετικά με τις τιμές, ας ψαχνόμαστε όλοι γενικότερα, ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος....

BLiTzER
14/04/2016, 12:25
Σε γνωστό μαγαζί, στην αρχή της Βουλιαγμένης, εκτός του ότι μου έκανε ήδη ειδική τιμή, δε μου χρέωσε μια πίσω σαμπρέλα, που χρειάστηκε το μηχανάκι μου, το οποίο δε γνώριζα από πριν. Του το ανέφερα ο ίδιος όταν πήγα στο ταμείο με την κάρτα μου, αλλά επέμεινε και με χρέωσε την προσυμφωνημένη τιμή.

PortisHead
14/04/2016, 12:53
Σε γνωστό μαγαζί, στην αρχή της Βουλιαγμένης, εκτός του ότι μου έκανε ήδη ειδική τιμή, δε μου χρέωσε μια πίσω σαμπρέλα, που χρειάστηκε το μηχανάκι μου, το οποίο δε γνώριζα από πριν. Του το ανέφερα ο ίδιος όταν πήγα στο ταμείο με την κάρτα μου, αλλά επέμεινε και με χρέωσε την προσυμφωνημένη τιμή.

Λες για τον Γιωργο στο tyre shop ?

DoctoR_k6
14/04/2016, 12:55
το έχω αντιμετωπίσει και εγώ, το θέμα με τις δόσεις στο εν λόγω κατάστημα. ΑΛΛΗ συνεννόηση στην τοποθέτηση, ΑΛΛΗ στην πληρωμή ("ωχ δεν μου το είπες"=νο άτοκες).
την τελευταία φορά που πήγα, να βάλω λάστιχα στο μικρό, η τιμή προσφοράς που είχα κερδίσει σε κοπή πίτας, δεν είχε άτοκες.....
σε ότι αφορά τα ραντεβού και τους χρόνους εξυπηρέτησης-ειδικά στη Μιχαλακοπούλου κλάφτα Χαράλαμπε....
μετά από τα παραπάνω και για μένα τέλος, το εν λόγω μαγαζί, ας κονομήσει και κανένας άλλος.
τέλος και σχετικά με τις τιμές, ας ψαχνόμαστε όλοι γενικότερα, ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος....

Εγω παντως παλαιοτερα(1-1,5 χρονο) εκανα κανονικα αγορα με 6 ατοκες δοσεις(πειραιως).
Μερικες καρτες εχουν κ απο μονες τους δοσεις(ατοκες) στο ποσο που πληρωνεις(diners).

BLiTzER
14/04/2016, 12:57
Λες για τον Γιωργο στο tyre shop ?

Ναι.

PortisHead
14/04/2016, 13:31
Ναι.

O Γιωργος (TyreShop) ειναι εγγύση , πολλα τα παραδειγματα (προσωπικά).
Απο το '94 εκει και μόνο βαζω λάστιχα, ουτε καν ψαχνω για τιμές αλλου.

nic mor
14/04/2016, 17:10
Εκεί τα βάζω και εγώ, έχω πάει και στα δύο μαγαζιά τους
και δεν είχα κανένα παράπονο!

rock n rolla
14/04/2016, 17:17
+1 στο Tyre Shop κι απο μενα

amyroukai
14/04/2016, 17:41
η τιμή προσφοράς που είχα κερδίσει σε κοπή πίτας, δεν είχε άτοκες.....
Γέλιο με παλιότερο δώρο, όπου λέω στον έμπορο έχεις δώσει κουπονάκι τόσο %, άρα πόσο παίρνω τα λάστιχα για το Ζ; "Τόσο". Μα αυτή είναι η τιμή που διαφημίζεις ρε φίλε. "Ε, αν πάρεις τον κατάλογο της εταιρίας και αφαιρέσεις το δώρο τόσο βγαίνει". Τι δώρο είναι αυτό τότε; "Ε και τι θέλεις, να μπούμε μέσα;" Πέθανα στο γέλιο. Η τιμή του ήταν καλή και τα έβαλα, αλλά δεν ξαναπάτησα και δεν θα ξαναπατήσω...

Εγώ μετά από πρόταση του ελ-γάτου είχα πάει στην Θηβών στο ίδιο μαγαζί. Μιά χαρά εξυπηρέτηση και εκεί. Χρέωσε τα πάντα μεν, έκανε τρεις δόσεις όπως είπε δε.

mikes
14/04/2016, 22:30
παω να αλλαξω λαστιχα στο αμαξι για δευτερη φορα στον ιδιο γιατι την πρωτη ηταν οκ και με εκανε πελατη
τα παραγγελνω και μου φερνει 3 μαυρα και 1 λιγοτερο μαυρο
κοιταω ημερομηνιες και ειναι τα 3 4 εβδομαδων και το 1 8 μηνων
ζηταω να μου βαλει ομοειδη τουλαχιστον ζευγαρια
αρχιζει τις αστειες δικαιολογιες οτι δεν τρεχει τιποτα και οτι τυχαια τα φερνουν απο τις αποθηκες (αν ειναι τυχαια πως πετυχαν 3 ολοιδια;)
ενω εχει ζανταρει ηδη τα δυο προτιμαει να τα παρει πισω και να φυγω παρα να μου φερει αυτο που ζητουσα

ειμαι ασχετος που νομιζω οτι τα ξερω ολα;
τα λαστιχα με διαφορετικο χρωμα εχουν διαφορα στη γομα τους λογω χρονου ή αποθηκευσης και τι σημαινει αυτο αν μπουν στον ιδιο αξονα (που θα μπουν γιατι ειναι 3 και 1)
εχω ή δεν εχω δικαιωμα να επιλεξω το προιον που αγοραζω;

το ιδιο σετ λαστιχα το εβαλα σε αλλον ο οποιος μου σακατεψε τα μπουζονια με αποτελεσμα το ενα να κοπει σαν αγγουρι και μετα εκανε τον κινεζο
μαλλον ειμαι κακος πελατης

να σημειωσω επισης οτι δεν πηρα σβαρνα τα μαγαζια για να γλυτωσω το 10ρικο αλλα πηγα σε 2 συνοικιακα για να τα στηριξω
ο λαστιχας καλα σου τα ελεγε.. η διαφορα στο χρωμα είναι απλα γιατι στο παλιοτερο εχουν στεγνωσει τα γυαλιστικα που τους βαζουν από το εργοστασιο.. το ότι προτιμησε όπως λες να τα παρει πισω και να σε διωξει παρα να σου φερει αυτό που ζητας πρεπει να σου λεει κατι.. αυτό σημαινει ότι δεν είναι θεμα δικο του, αλλα είναι θεμα προμηθευτη..
αφου λοιπον επιμενεις ότι ξερεις καλυτερα, και μας αντιμετωπίζεις σαν λαμογια και ασχετους με τη δουλεια μας τοτε ναι εισαι κακος πελατης!

μπουζονια εχω διαλυσει απειρα, γιατι καποιος μαλακας πριν από εμενα τα ειχε στραβοπιασει.. ο κακος πελατης όμως αυτό δεν το αναγνωριζει.. σου λεει εσυ την εκανες τη ζημια, εσυ βγαλε το φιδι από τη τρυπα...

mikes
14/04/2016, 22:43
επισης σημερα ηρθε στο μαγαζι ένα μαλακισμενο με κρυπτονΧ να του περασω κατι λάστιχα που μου τα εφερε στο χερι.. το παξιμαδι του πισω αξονα στρογγυλεμενο και καρασφιγμενο.. σχολιαζω το γεγονος και μου απανταει ότι αυτος το εχει σφιξει ετσι με καστανια.. του λεω ότι θα του βαλω καινουριο.. ο αξονας τρεμα πισω τραβηγμένος να ακουμπάει στο χειλος του οδηγου για να κραταει τεντομενη τη ξεχειλωμενη αλυσιδα.. φυσικα το σπειρωμα του την ειχε ακουσει.. του λεω θα προσπαθήσω να το συνεφερω λιγάκι, και χρησιμοποιώντας ένα παξιμαδι σαν φιλιερα μου μαγκωνει στο φαγωμα της βολτας και δεν γυρναγε καν.. του λεω ότι δεν γινεται και θελουμε αξονα, για να παρω την απαντηση ότι ο αξονας δεν ειχε πρόβλημα μιας και την τελευταια φορα μια χαρα τον βιδωσε.. του εξηγω πως εγινε το φαγωνα στο σπειρωμα και επεμενε ότι ο αξονας ηταν μια χαρα.. ενημερωνω το αφεντικο, και αναγκαστηκα να παω ο ιδιος να αγορασω αξονα από τη τσεπη μου, (10€) για να του βαλω το τροχο, και φυσικα του ειπα ότι δεν αναλαμβανω να του λυσω το μπροστινο για να του περασω το άλλο λαστιχο και τον εστειλα στην ευχη του θεου.. πειτε μου τωρα είμαι εγω ο μαλακας που φερθηκε αντιεπαγγελματικα, η ο πελατης που φερθηκε μαλακισμενα και κουτοπονηρα??

mikes
14/04/2016, 22:52
Και καπου εδω μπαινουμε στη ζωνη κραξιματος των αεροκλειδων των εν λογω "επαγγελματιων" και τα λεφτα που δωσαμε μετα για να μας φτιαξουν νεα σπειρωματα και να μας ισιωσουν τον πισω αξονα.. :a37::a52:

το αεροκλειδο στο τερμα ρυθμισμενο μπορει με να σου πηδησει το σπειρωμα αλλα σε καμια περιπτωση να σου στραβωσει τον αξονα..

toyar
15/04/2016, 06:34
ο λαστιχας καλα σου τα ελεγε.. η διαφορα στο χρωμα είναι απλα γιατι στο παλιοτερο εχουν στεγνωσει τα γυαλιστικα που τους βαζουν από το εργοστασιο.. το ότι προτιμησε όπως λες να τα παρει πισω και να σε διωξει παρα να σου φερει αυτό που ζητας πρεπει να σου λεει κατι.. αυτό σημαινει ότι δεν είναι θεμα δικο του, αλλα είναι θεμα προμηθευτη..
αφου λοιπον επιμενεις ότι ξερεις καλυτερα, και μας αντιμετωπίζεις σαν λαμογια και ασχετους με τη δουλεια μας τοτε ναι εισαι κακος πελατης!

μπουζονια εχω διαλυσει απειρα, γιατι καποιος μαλακας πριν από εμενα τα ειχε στραβοπιασει.. ο κακος πελατης όμως αυτό δεν το αναγνωριζει.. σου λεει εσυ την εκανες τη ζημια, εσυ βγαλε το φιδι από τη τρυπα...

πρωτον εγω δεν ειπα εκφρασεις τυπου λαμογια και ασχετοι για κανεναν
δευτερον τα γυαλιστικα ειναι δικη σου εκδοχη αυτος μου ειπε αλλη
τριτον οταν πληρωνω καινουρια λαστιχα εχω δικαιωμα να θελω να ειναι ομοια τουλαχιστον ανα αξονα
τεταρτον μιλωντας για κινησιμα λαστιχα εγω ειδα μια σπασμενη τεραδα η οποια συμπληρωθηκε προχειρα με οτι υπηρχε στην αποθηκη γιατι ολες τις αλλες φορες που εχω βαλει λαστιχα οι ημερομηνιες τους ειναι ιδιες ή κοντινες τουλαχιστον ανα ζευγη κατι το οποιο ζητησα να γινει
πεμπτον ειμαι σιγουρος οτι την ιδια τετραδα την πουλησε αμεσα σε καποιον που ειναι καλος=ανιδεος πελατης και οχι κακος σαν εμενα
ετσι γλυτωσε απο ενα τσουρμο κακους πελατες που ημουν εγω η οικογενεια και οι φιλοι μου που θα τον συστηνα........

επειδη κανω δουλιτσες στο αυτοκινητο μου ειμαι σε θεση να ξερω ποιος και ποτε διελυσε τα μπουζονια
και ο ιδιος το ηξερε και το παραδεχθηκε απλα μετα απο αλλες 2 φορες που με τραβηξε εκει τελικα δεν εκανε τιποτα
εχασε κι αυτος εναν κακο πελατη.............:wave2:

mikes
15/04/2016, 07:25
πρωτον εγω δεν ειπα εκφρασεις τυπου λαμογια και ασχετοι για κανεναν
δευτερον τα γυαλιστικα ειναι δικη σου εκδοχη αυτος μου ειπε αλλη
τριτον οταν πληρωνω καινουρια λαστιχα εχω δικαιωμα να θελω να ειναι ομοια τουλαχιστον ανα αξονα
τεταρτον μιλωντας για κινησιμα λαστιχα εγω ειδα μια σπασμενη τεραδα η οποια συμπληρωθηκε προχειρα με οτι υπηρχε στην αποθηκη γιατι ολες τις αλλες φορες που εχω βαλει λαστιχα οι ημερομηνιες τους ειναι ιδιες ή κοντινες τουλαχιστον ανα ζευγη κατι το οποιο ζητησα να γινει
πεμπτον ειμαι σιγουρος οτι την ιδια τετραδα την πουλησε αμεσα σε καποιον που ειναι καλος=ανιδεος πελατης και οχι κακος σαν εμενα
ετσι γλυτωσε απο ενα τσουρμο κακους πελατες που ημουν εγω η οικογενεια και οι φιλοι μου που θα τον συστηνα........

επειδη κανω δουλιτσες στο αυτοκινητο μου ειμαι σε θεση να ξερω ποιος και ποτε διελυσε τα μπουζονια
και ο ιδιος το ηξερε και το παραδεχθηκε απλα μετα απο αλλες 2 φορες που με τραβηξε εκει τελικα δεν εκανε τιποτα
εχασε κι αυτος εναν κακο πελατη.............:wave2:

ότι πεις... παω πασο...
το λαμογια και ασχετοι δεν το ειπες μεν το αφησες ξεκάθαρα να εννοηθει
τα βλεπω κάθε μερα.. εσυ μπορει να θεωρεις τον εαυτο σου καλο πελατη, και ξυπνιο, εγω που είμαι μεσα στα λάστιχα 13 χρονια και αλλα 8 σε συνεργεια και ξερω πολύ καλα τι εστι λαστιχο, επετρεψε μου να εχω διαφορετικη γνωμη.. από τη στιγμη που επιμενεις σε μια αποψη για θεμα που δε γνωρίζεις, επειδή ετσι σχηματισες στο μυαλο σου ότι πρεπει να είναι τοτε ναι εισαι κακος πελατης..
και το μαλακιστηρι που περιεγραψα πιο πανω, μονος του το μαστορευει το μηχανακι, και ηταν σε θεση να κρινει αν ο πειρος ηταν ενταξει η όχι... βεβαια για να πω και του στραβου το δικιο, το λαθος του μαστορα δεν ηταν που ξεκωλιασε τα μπουζονια, αυτά συμβαινουν.. είναι το ότι μετα εκανε τον κινεζο.. δεν ηταν τιποτα να στα αλλαξει..

αληθεια.. όταν σκισεις καποιο λαστιχο θα πληρωσεις ΖΕΥΓΑΡΙ καινουρια, η θα θα βαλεις ένα μεταχειρισμενο αλλης μαρκας στον πισω αξονα και δε πα να γαμηθει, γιατι ετσι απλα βολευει τη τσεπη σου? γιατι συνηθως αμα πρεπει να ξαναμπει το χερι στη τσεπη απροβλεπτα μια χαρα είναι το εντελως διαφορετικο λαστιχο μιας και κοστιζει πολύ λιγοτερο..

αυτά και τελος από μενα.. αλλωστε δεν εχει νοημα να συνεχιστεί η αντιπαραθεση αυτή, από τη στιγμη που εισαι πελατης εχεις παντα δικιο.. αλλωστε το λεει και η παροιμια: "με τον παρα μου γαμω και τη κυρα μου"

chris 1150
15/04/2016, 08:10

+1 στο Tyre Shop και στο Γιωργο και απο μενα :a013: :a013: :a013: :a013::a013:

PortisHead
15/04/2016, 08:20
Μιας και το θυμηθηκα ,για να δωσω τα ευσημα και σε εναν αλλον καλο επαγγελματια ,
καποιο καλοκαιρι (Αυγουστιατικα) χρειαστηκα αμεσα λαστιχα , και ο Γιωργος (Tyre Shop) ήταν κλειστος.
Οποτε πήγα στον Ααρων ? νομιζω στον Υμηττο.
Με ρωτησε κατα την τοποθετηση, γενικα , σε ποιον λαστιχα πηγαινω για λάστιχα και του ειπα.
- "Ειναι καλο παιδι ο Γιωργος και σωστος επαγγελματιας, να συνεχίσεις να τον προτιμας".

Φαντασου τωρα αυτα τα λόγια απο ανταγωνιστή συνάδελφο...

toyar
15/04/2016, 09:03
ότι πεις... παω πασο...
το λαμογια και ασχετοι δεν το ειπες μεν το αφησες ξεκάθαρα να εννοηθει
τα βλεπω κάθε μερα.. εσυ μπορει να θεωρεις τον εαυτο σου καλο πελατη, και ξυπνιο, εγω που είμαι μεσα στα λάστιχα 13 χρονια και αλλα 8 σε συνεργεια και ξερω πολύ καλα τι εστι λαστιχο, επετρεψε μου να εχω διαφορετικη γνωμη.. από τη στιγμη που επιμενεις σε μια αποψη για θεμα που δε γνωρίζεις, επειδή ετσι σχηματισες στο μυαλο σου ότι πρεπει να είναι τοτε ναι εισαι κακος πελατης..
και το μαλακιστηρι που περιεγραψα πιο πανω, μονος του το μαστορευει το μηχανακι, και ηταν σε θεση να κρινει αν ο πειρος ηταν ενταξει η όχι... βεβαια για να πω και του στραβου το δικιο, το λαθος του μαστορα δεν ηταν που ξεκωλιασε τα μπουζονια, αυτά συμβαινουν.. είναι το ότι μετα εκανε τον κινεζο.. δεν ηταν τιποτα να στα αλλαξει..

αληθεια.. όταν σκισεις καποιο λαστιχο θα πληρωσεις ΖΕΥΓΑΡΙ καινουρια, η θα θα βαλεις ένα μεταχειρισμενο αλλης μαρκας στον πισω αξονα και δε πα να γαμηθει, γιατι ετσι απλα βολευει τη τσεπη σου? γιατι συνηθως αμα πρεπει να ξαναμπει το χερι στη τσεπη απροβλεπτα μια χαρα είναι το εντελως διαφορετικο λαστιχο μιας και κοστιζει πολύ λιγοτερο..

αυτά και τελος από μενα.. αλλωστε δεν εχει νοημα να συνεχιστεί η αντιπαραθεση αυτή, από τη στιγμη που εισαι πελατης εχεις παντα δικιο.. αλλωστε το λεει και η παροιμια: "με τον παρα μου γαμω και τη κυρα μου"

εσυ μπορει να εισαι προκατειλημμενος με τους πελατες γιατι σε ζαλιζουν δεκαδες καθε μερα
εγω δεν εχω τιποτα με τους λαστιχαδες γιατι το νταραβερι μαζι τους ειναι μια φορα στα 4 χρονια απλα αναφερω πραγματικα περιστατικα
σε αυτον που μου την εκανε πηγα δευτερη φορα γιατι την πρωτη ηταν οκ κι αν μου εξηγουσε οτι ''φιλε τα λαστιχα ειναι ετσι κι ετσι σε πειραζει;'' θα πηγαινα και τριτη φορα
η πονηρια ομως ειναι ''βαζω οτι εχω κι αν το παρεις χαμπαρι ανοιγω το κουτακι με τις δικαιολογιες''..................
η συγκριση καινουριου σετ με μεταχειρισμενο ειναι παντελως ακυρη και το ξερεις
κι αν εγω ειμαι ασχετος και παραξενος μαγκια του επαγγελματια ειναι να με κερδισει εκτος αν στηριζει το μεροκαματο του αποκλειστικα στα κοροιδα

kalampokas
15/04/2016, 09:13
να πω και εγώ κάτι για Tyre Shop (στη Θηβών), που μου έκανε εντύπωση τις προάλλες. πετάγομαι από το απέναντι συνεργείο να ρωτήσω φιλολογικά, επειδή θα αλλάξω φέτος....
ερώτηση: "πόσο πάνε τα τάδε, μάστορα;" (της μάρκας που προτιμώ και καινούριο μοντέλο)
απάντηση: "τόσο πάνε, αλλά γιατί δεν βάζεις της άλλης μάρκας, που έχουν την ίδια φιλοσοφία και στήσιμο και 75 Ευρώ παρακάτω-ως παλιό μοντέλο;" σημειωτέον λάστιχα παραγωγής 2015 και τα δύο....
απλά, λιτά και κατανοητά....
τα συμπεράσματα δικά σας....

Ichigo
15/04/2016, 12:13
το αεροκλειδο στο τερμα ρυθμισμενο μπορει με να σου πηδησει το σπειρωμα αλλα σε καμια περιπτωση να σου στραβωσει τον αξονα..

Ας ησουν απο μια μερια να εβλεπες πως μου χε κανει τα ρουλεμαν μαρμελαδα. Η ζημια εγινε και δικαιολογία δεν υπαρχει. Πληρωσα τα γαμησιατικα επειδη η πλειονοτητα όλων αυτων των "επαγγελματιων" για χαριν δικης της ευκολιας δε χρησιμοποιει ενα ροποκλειδο της προκοπης παρα λύνει δενει ακομα και παξιμαδια των 20 Nm με αεροκλειδο!!!

o_gavros
15/04/2016, 13:44
ρε συ Μικε με όλη τη συμπάθεια που σου έχω επέτρεψε μου ενα σχόλιο, σταμάτα να μπαίνεις στη θέση του αυτόκλητου υπερασπιστή των λαστιχάδων κάθε φορά που προκύπτει σχετικό θέμα.

Τα δίκια που δεν βρέθηκαν είναι ο κανόνας σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί κουτοπόνηρα κατά βάση.
Κι εσύ έχεις δίκιο, κι ο δίπλα έχει δίκιο, κανένας δε θα το βρει,χου γκιβς ε φακ ενα πράμα, και η ζωή θα συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί.
Δεν μου κάνει ο ά μαστορας γιατί,γιατί έτσι;
το μπούλο και θα δωσω τα λεφτα μου στον β.

ετσι δουλεύει η φαση καλως ή κακώς.
και η εμπειρία δείχνει ότι σε βάθος χρόνου,τον καλό θα τον προτιμήσεις (και θα τον πληρώσεις φυσικά)
Μη χαλιέσαι ρε μαν καθε φορα :a013:

sv1000s
15/04/2016, 13:59
ο μικες για μενα τα λεει σωστα!
απο τοτε που ο καθε βλακας εχει ιντερνετ στο σπιτι τα εμαθε ολα.
ξερωλας του γκουκλε ελληναρας.

o_gavros
15/04/2016, 14:09
ναι ρε συ δεν είπα ότι λέει μαλακίες.
αλλά έτσι πάει η φάση εδώ και χρόνια.
έχει κάνα νόημα να χαλάει παραπάνω τη διάθεση του σε ένα χώρο που ως επι τω πλείστον πραγματεύεται κάτι που μας προσφέρει ευχαρίστηση;

toyar
15/04/2016, 14:11
οι ημερομηνιες στα λαστιχα υπαρχουν πριν το internet:rolleyes:

mikes
15/04/2016, 21:44
να υποθεσω ότι εσεις που εισαστε κολλημένοι με τις ημερομηνίες, αλλαζετε λάστιχα το πολύ κάθε 10 μηνες ετσι?
γιατι αν το λαστιχο 10 μηνες στο ραφι χαλαει και παλιωνει, σκεφτειτε τι του συμβαινει όταν είναι στο οχημα και δουλευει...

αλλα οοοοοχι! 6 μηνες στο ραφι είναι παμπαλαιο, ενώ 7 χρονια στο αμαξι μια χαρα κρατανε ακομα, μαλακιες λεει ο λαστιχας, να πουλησει θελει...

toyar
15/04/2016, 22:11
αδελφε μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις...........
δεν απαιτησα καινουρια απαιτησα ομοειδη
του ειπα παρε το ενα ''καινουριο'' και φερε μου ενα ''παλιο'' αρκει να ειναι 2 ζευγαρια με ιδια λαστιχα μεταξυ τους
τα προηγουμενα 4 τα ειχα αγορασει 6 μηνων αλλα ηταν ΙΔΙΑ μεταξυ τους
και συνεχιζεις να συγκρινεις το νεο που μολις αγοραζω με το παλιο που οδευει για αλλαγη

mikes
15/04/2016, 22:22
αδελφε μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις...........
δεν απαιτησα καινουρια απαιτησα ομοειδη
του ειπα παρε το ενα ''καινουριο'' και φερε μου ενα ''παλιο'' αρκει να ειναι 2 ζευγαρια με ιδια λαστιχα μεταξυ τους
τα προηγουμενα 4 τα ειχα αγορασει 6 μηνων αλλα ηταν ΙΔΙΑ μεταξυ τους
και συνεχιζεις να συγκρινεις το νεο που μολις αγοραζω με το παλιο που οδευει για αλλαγη

εχω ηδη καταλαβει... δε χρειαζεται να καταλαβω άλλο. κάθε μερα βλεπω ξερεις ποσους???
αλλα ειπαμε ο πελατης εχει παντα δικιο....

slzr
15/04/2016, 23:02
να πω και εγώ κάτι για Tyre Shop (στη Θηβών), που μου έκανε εντύπωση τις προάλλες. πετάγομαι από το απέναντι συνεργείο να ρωτήσω φιλολογικά, επειδή θα αλλάξω φέτος....
ερώτηση: "πόσο πάνε τα τάδε, μάστορα;" (της μάρκας που προτιμώ και καινούριο μοντέλο)
απάντηση: "τόσο πάνε, αλλά γιατί δεν βάζεις της άλλης μάρκας, που έχουν την ίδια φιλοσοφία και στήσιμο και 75 Ευρώ παρακάτω-ως παλιό μοντέλο;" σημειωτέον λάστιχα παραγωγής 2015 και τα δύο....
απλά, λιτά και κατανοητά....τα συμπεράσματα δικά σας....

+1 , έχω βάλει λάστιχα σε 2 μηχανάκια και έχω στείλει και 3 φιλαράκια. Εξυπηρετικός, συζητήσιμος και σου δίνει επιλογές..και φρέσκα λάστιχα!

irinia
16/04/2016, 07:04
Τον πελατη τον κερδιζεις :με την ευγενεια,με τον χρονο που θα διαθεσεις να ασχοληθεις μαζι του,με τις γνωσεις πανω σε αυτο που ζηταει και αλλες πολλες μικρες λεπτομεριες,που "βγαινουν"την στιγμη της συναλλαγης.Κατι μαγκιες,κατι κουτοπονηριες,κατι υπερανω κατι δηθεν,δεν πιανουν πια.Απο προσωπικη πειρα πανω στο επαγγελμα του πωλητη.

ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΟΥΡΝΟ

Στη γειτονιά μου και ζητάω ένα ψωμί μαύρο.
Μου δίνει ότι νάναι λέγοντας μου ότι αυτό είναι ολικής αλέσεως.
Πάω σπίτι δοκιμάζω και βλέπω ότι μου έδωσε μαλακία.
90 λεπτά λέμε τώρα,την άλλη μέρα αφού δεν το έφαγα λόγω υγείας φυσικά
και όχι γεύσης,πηγαίνω ξανά και ξαναζητάω και προσπαθεί η αθεόφοβη
να μου πασσάρει πάλι ότι περίσσεψε...!!!
ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ της αναφέρω το περιστατικό,καμμία αντίδραση,γυρίζω και εγώ
τον κώλο μου και φεύγω ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ...!!
Αν ήταν σωστή επαγγελματίας θα έπρεπε να ζητήσει αμέσως συγνώμη και να μου δώσει
ένα ψωμάκι δώρο για την προηγούμενη μαλακία της,τι κοστίζει για αυτήν..??20 λεπτά..??
Τώρα όχι μόνο έχασε έναν πελάτη,αλλά ξεκινάει και ένα μαγαζί στραβά,οι γυναίκες παιδιά
από τις εμπειρίες μου είναι πολύ πιο σκληρές στο εμπόριο,παραδόπιστες και πολύ κακές
στην συνδιαλλαγή...!!

irinia
16/04/2016, 07:20
να υποθεσω ότι εσεις που εισαστε κολλημένοι με τις ημερομηνίες, αλλαζετε λάστιχα το πολύ κάθε 10 μηνες ετσι?
γιατι αν το λαστιχο 10 μηνες στο ραφι χαλαει και παλιωνει, σκεφτειτε τι του συμβαινει όταν είναι στο οχημα και δουλευει...

αλλα οοοοοχι! 6 μηνες στο ραφι είναι παμπαλαιο, ενώ 7 χρονια στο αμαξι μια χαρα κρατανε ακομα, μαλακιες λεει ο λαστιχας, να πουλησει θελει...

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ..??

Δεν καταλαβαίνω τι θα πει κόλλημα..??
Αφού ζητάω καινούργιο γιατί όχι..??
Γιατί να μην το κρατήσω μετά 10 μήνες παραπάνω αν δεν το έχω λιώσει..??
Το ότι κάποιοι κρατάνε τα ελαστικά τους 7 χρόνια όπως είπες,δεν αποκλείει εμένα
από το να ψάχνω το εντελώς φρέσκο που θα το πετάξω στα 3 χρόνια και όχι
στα 2 επειδή το αγόρασα 10 μηνών..!!
Δεν είναι κακό να ψάχνεις καινούργια ημερομηνία στο λάστιχο,πολύ κακώς το έθεσες.
Άλλωστε η αγορά είναι προσφορά και ζήτηση,τα ίδια τα μαγαζιά δεν κατεβάζουν τιμές
όταν παλιώνει ένα λάστιχο..??Το αν το 10 μήνες είναι πολύ ή λίγο είναι ένα άλλο θέμα.
Προσωπικά πιστεύω ότι εξαρτάται για τον καθένα μας από τα στάτους που έχει στο θέμα
ελαστικό και οδήγηση.Όταν μου πούνε ότι το λάστιχο είναι πάνω από 4-5 μήνες
ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ διότι απλά μπορεί να περάσουν τα χρόνια που θεωρώ ότι είναι
η διάρκεια της ζωής του χωρίς να έχω κάνει χιλιόμετρα.Αν κάποιος θεωρεί ότι το ελαστικό
αποδίδει σωστά,ειδικά στις μοτό,για 3-3,5 το πολύ χρόνια και δεν γράφει χιλιόμετρα,
δεν θα το πετάξει αν το αγόρασε με ημερομηνία παραγωγής 10-12 μήνες μετά την
παραγωγή του και δεν έκανε χλμ...??
Ένας λόγος πολύ σημαντικός λοιπόν που ψάχνουμε όπως είπες ΦΡΕΣΚΟ λάστιχο είναι αυτός.
Δεν σου φαίνεται λογικό..??

mikes
16/04/2016, 07:31
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ..??

Δεν καταλαβαίνω τι θα πει κόλλημα..??
Αφού ζητάω καινούργιο γιατί όχι..??
Γιατί να μην το κρατήσω μετά 10 μήνες παραπάνω αν δεν το έχω λιώσει..??
Το ότι κάποιοι κρατάνε τα ελαστικά τους 7 χρόνια όπως είπες,δεν αποκλείει εμένα
από το να ψάχνω το εντελώς φρέσκο που θα το πετάξω στα 3 χρόνια και όχι
στα 2 επειδή το αγόρασα 10 μηνών..!!
Δεν είναι κακό να ψάχνεις καινούργια ημερομηνία στο λάστιχο,πολύ κακώς το έθεσες.
Άλλωστε η αγορά είναι προσφορά και ζήτηση,τα ίδια τα μαγαζιά δεν κατεβάζουν τιμές
όταν παλιώνει ένα λάστιχο..??Το αν το 10 μήνες είναι πολύ ή λίγο είναι ένα άλλο θέμα.
Προσωπικά πιστεύω ότι εξαρτάται για τον καθένα μας από τα στάτους που έχει στο θέμα
ελαστικό και οδήγηση.Όταν μου πούνε ότι το λάστιχο είναι πάνω από 4-5 μήνες
ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ διότι απλά μπορεί να περάσουν τα χρόνια που θεωρώ ότι είναι
η διάρκεια της ζωής του χωρίς να έχω κάνει χιλιόμετρα.Αν κάποιος θεωρεί ότι το ελαστικό
αποδίδει σωστά,ειδικά στις μοτό,για 3-3,5 το πολύ χρόνια και δεν γράφει χιλιόμετρα,
δεν θα το πετάξει αν το αγόρασε με ημερομηνία παραγωγής 10-12 μήνες μετά την
παραγωγή του και δεν έκανε χλμ...??
Ένας λόγος πολύ σημαντικός λοιπόν που ψάχνουμε όπως είπες ΦΡΕΣΚΟ λάστιχο είναι αυτός.
Δεν σου φαίνεται λογικό..??καθολου λογικο...

οι νεες γομες με βαση το μιγμα silica που κυκλοφορουν καμια 10ετια σχεδόν, είναι φτιαγμένες ετσι ώστε ο γηρασμος τους να αρχιζει με τη χρηση τους.. οποτε μετρας μια 4ετια χρησης από την ωρα που θα το τοποθετήσεις, και όχι από την ωρα που κατασκευαστηκε.. στο ραφι ειτε 2 ευβομαδων είναι το λαστιχο, ειτε 12 μηνων είναι το ιδιο...

παμε στο άλλο θεμα τωρα.. αν η διασταση που φορας είναι περιεργη και δεν είναι κινησιμη και αρα και η παραγωγη αλλα και η εισαγωγή της εχει να κανει με τη ζητηση στην αγορα, τοτε μη περιμενεις να βρεις λαστιχο φρεσκοτατο... συνηθως παιζουν στο 10μηνο-12μηνο εκτος και αν σπασει κανας διολος το ποδαρι του και συμπεσει να βαζεις λάστιχα την εποχη που θα γινει εισαγωγή οποτε μπορει να βρεις πιο φρεσκο.. είναι λεπομερειες που ο πελατης δεν τις ξερει.. αν τις κατανοει τοτε εχει καλως.. αν όμως το ξερο του το κεφαλι δε θελει να καταλαβει και το θελει όπως το εχει σχηματισει αυτος στο μυαλο του τοτε αστα να πανε...

duke200
16/04/2016, 07:32
υπαρχει παντως η άποψη οτι είναι σωστότερο να μην είναι τελείως καινούργιο ένα λάστιχο,αλλα να έχει 6-7 μηνες στο ράφι πριν το βάλεις. Τωρα δεν ξερω αν αυτο είναι αλήθεια, αλλα το έχω ακούσει απο πολλούς λαστιχάδες...

irinia
16/04/2016, 07:47
καθολου λογικο...

οι νεες γομες με βαση το μιγμα silica που κυκλοφορουν καμια 10ετια σχεδόν, είναι φτιαγμένες ετσι ώστε ο γηρασμος τους να αρχιζει με τη χρηση τους.. οποτε μετρας μια 4ετια χρησης από την ωρα που θα το τοποθετήσεις, και όχι από την ωρα που κατασκευαστηκε.. στο ραφι ειτε 2 ευβομαδων είναι το λαστιχο, ειτε 12 μηνων είναι το ιδιο...

παμε στο άλλο θεμα τωρα.. αν η διασταση που φορας είναι περιεργη και δεν είναι κινησιμη και αρα και η παραγωγη αλλα και η εισαγωγή της εχει να κανει με τη ζητηση στην αγορα, τοτε μη περιμενεις να βρεις λαστιχο φρεσκοτατο... συνηθως παιζουν στο 10μηνο-12μηνο εκτος και αν σπασει κανας διολος το ποδαρι του και συμπεσει να βαζεις λάστιχα την εποχη που θα γινει εισαγωγή οποτε μπορει να βρεις πιο φρεσκο.. είναι λεπομερειες που ο πελατης δεν τις ξερει.. αν τις κατανοει τοτε εχει καλως.. αν όμως το ξερο του το κεφαλι δε θελει να καταλαβει και το θελει όπως το εχει σχηματισει αυτος στο μυαλο του τοτε αστα να πανε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ,ΑΠΟ ΠΟΥ..??

Από εμπειρία στις μοτό για πολλά χρόνια,όταν τα λάστιχα μου έμπαιναν στον τρίτο
χρόνο της ζωής τους εγώ δεν ένοιωθα να είναι τα ίδια...!!
Και δεύτερον εφόσον όπως λες ο χρόνος μετράει όταν αρχίζει η χρήση τι την θέλουμε
την ημερομηνία επάνω στο ελαστικό..??
Σε 10 χρόνια όπως γράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφοράνε τα ίδια μοντέλλα ελαστικών
η εξέλιξη είναι τόσο γρήγορη,εδώ αυτοκίνητα πετάμε στα 5 χρόνια όχι ελαστικά.
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή λες πως αν πάρω ένα ελαστικό από το ράφι ενός έτους
το χρησιμοποιώ και εγώ άνετα άλλα 4 εφόσον φυσικά δεν έχει χλμ. και είμαι οκ..??
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ..????!!!!

irinia
16/04/2016, 07:51
υπαρχει παντως η άποψη οτι είναι σωστότερο να μην είναι τελείως καινούργιο ένα λάστιχο,αλλα να έχει 6-7 μηνες στο ράφι πριν το βάλεις. Τωρα δεν ξερω αν αυτο είναι αλήθεια, αλλα το έχω ακούσει απο πολλούς λαστιχάδες...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Για να πουλάμε μπαγιάτικη μπουγάτσα...!!!
Όταν το ελαστικό είναι έτοιμο από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ
την επόμενη μέρα το φοράς και σκίζει...!!!

pektis
16/04/2016, 09:21
Ρε παιδια... ο ανθρωπος ανοιξε το θεμα για να πει ενα ''ευχαριστω'' με τον τροπο του και τωρα πατε να το κανετε παλι αντιπαραθεση...:confused:

GsDakar
16/04/2016, 10:21
Μπορείτε να μου στείλετε με πμ το όνομα και την τοποθεσία του μαγαζιού στο Γαλάτσι ;

mikes
16/04/2016, 18:14
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ,ΑΠΟ ΠΟΥ..??

Από εμπειρία στις μοτό για πολλά χρόνια,όταν τα λάστιχα μου έμπαιναν στον τρίτο
χρόνο της ζωής τους εγώ δεν ένοιωθα να είναι τα ίδια...!!
Και δεύτερον εφόσον όπως λες ο χρόνος μετράει όταν αρχίζει η χρήση τι την θέλουμε
την ημερομηνία επάνω στο ελαστικό..??
Σε 10 χρόνια όπως γράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφοράνε τα ίδια μοντέλλα ελαστικών
η εξέλιξη είναι τόσο γρήγορη,εδώ αυτοκίνητα πετάμε στα 5 χρόνια όχι ελαστικά.
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή λες πως αν πάρω ένα ελαστικό από το ράφι ενός έτους
το χρησιμοποιώ και εγώ άνετα άλλα 4 εφόσον φυσικά δεν έχει χλμ. και είμαι οκ..??
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ..????!!!!
λαθος μου που δεν διευκρινησα.. 4ετια συνησταται για τα κουτια για τις μοτο 2ετια συνηθως..
εκ παραδρομης λοιπον επειδή δουλευω κυριως αυτοκινηταδικα λάστιχα, ανεφερα 4ετια!

ημερομηνια παραγωγης υπαρχει σε πολλα εξαρτήματα των οχημάτων, στα ελαστικα εχει καθιερωθεί από παλια όταν ακομα ηταν καουτσούκ και σαπιζαν με τα χρονια ειτε ηταν στο οχημα ειτε στο ραφι... τωρα πλεον εχει κυριως ενδεικτικο χαρακτήρα

ειδικος που να μην πουλαει λάστιχα? χαχαχαχαχαχ αλλα ναι στην ελλαδα ειμαστε, και εχουμε γεμισει ειδικους... ο άλλος μπορει να είναι μαραγκος αλλα να ξερει από λάστιχα γιατι διαβαζει 4τροχους και Car&driver.. (το εχω ακουσει κι αυτό..)

εγω παντως δεν πουλαω.. εγω τοποθετω, τη πωληση την κανει ο εργοδότης μου!

mikes
16/04/2016, 18:24

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Για να πουλάμε μπαγιάτικη μπουγάτσα...!!!
Όταν το ελαστικό είναι έτοιμο από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ
την επόμενη μέρα το φοράς και σκίζει...!!!

ετσι! δεν παιζει θεμα να τα βαλεις και την επομενη μερα... απλα τα πολύ φρεσκα.. (που δεν εχουν κλεισει μηνα) ΙΣΩΣ χρειαστουν λιγο προσοχη ειδικα στα φρενα για τα πρωτα 50-100 χλμ μεχρι να στεγνωσουν τα γυαλιστικα/συντηριτικα που τους βαζουν... στα 6μηνου δεν εχεις τετοιο θεμα γιατι εχουν ηδη στεγνωσει...
δεν το λενε για να πουλαμε μπαγιατικη μπουγατσα... αλλωστε από τους ιδιους τους κατασκευαστες καινουρια ελαστικα μεχρι 2-3 ετων ΔΕΝ θεωρούνται μπαγιατικα (αυτό μπορειτε να το ψαξετε αμα θετε, μη λετε ότι τα λεμε για να πουλαμε σκαρταδουρα αλλα ξεχασα, ειπαμε εσεις ξερετε καλυτερα από εμας.. τωρα αν δε σας κανει η αποψη μου και θελετε πιο ειδικου τι να πω? συμβουλευτείτε τον μαναβη η τον σουβλατζη της γειτονιας σας που διαβαζει drive)

bulmont
16/04/2016, 18:39
Γιά τα λάστιχα μοτοσυκλεττών η διάρκεια ζωής τους είναι 6 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής.
Οταν όμως τοποθετηθούν το υπόλοιπο της ζωής τους είναι ΜΕΧΡΙ 2 χρόνια ή 20000χλμ..........
Δηλαδή λάστιχο 3 ετών, στα 5 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής, έληξε.
Ας έχει ακόμα ''ψωμί'', έχει απωλέσει τις ιδιότητες πλέον του ελαστικού............

Ακριβώς σαν την κονσέρβα. Αν ανοιχτεί πρίν την ημερομηνία λήξης πρέπει να καταναλωθεί,
δεν τρώς λίγη και την υπόλοιπη καβάτζα γιά δυό - τρία χρονάκια ακόμα............

Ετσι και το λάστιχο. Τό 'βαλες εντός της τετραετίας, σε δύο χρόνια (ή και γρηγορότερα αν
φαγωθεί ή υπερβεί τις 20000 χλμ) θέλει πέταμα...........

Μην ξεχνάμε όμως και τις συνθήκες αποθήκευσεις στα λαστιχάδικα, δηλαδή άν τα λάστιχα
τα χτυπάει ο ήλιος, άν κατά διαστήματα τα ''γυρίζει'' ο λαστιχάς στο ράφι, άν είναι κατακόρυφα
αποθηκευμένα, κλπ........

Τι να τα κάνω το φρέσκο λάστιχο που γιά 3-4 μήνες είναι στην βιτρίνα και τα έχει
''κάψει'' ο ήλιος;;;;;; Η που είναι φάλτσα τοποθετημένο κι' έχει πετσικάρει;;;;;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑΣ........................

mikes
16/04/2016, 18:54
Γιά τα λάστιχα μοτοσυκλεττών η διάρκεια ζωής τους είναι 6 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής.
Οταν όμως τοποθετηθούν το υπόλοιπο της ζωής τους είναι ΜΕΧΡΙ 2 χρόνια ή 20000χλμ..........
Δηλαδή λάστιχο 3 ετών, στα 5 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής, έληξε.
Ας έχει ακόμα ''ψωμί'', έχει απωλέσει τις ιδιότητες πλέον του ελαστικού............

Ακριβώς σαν την κονσέρβα. Αν ανοιχτεί πρίν την ημερομηνία λήξης πρέπει να καταναλωθεί,
δεν τρώς λίγη και την υπόλοιπη καβάτζα γιά δυό - τρία χρονάκια ακόμα............

Ετσι και το λάστιχο. Τό 'βαλες εντός της τετραετίας, σε δύο χρόνια (ή και γρηγορότερα αν
φαγωθεί ή υπερβεί τις 20000 χλμ) θέλει πέταμα...........

Μην ξεχνάμε όμως και τις συνθήκες αποθήκευσεις στα λαστιχάδικα, δηλαδή άν τα λάστιχα
τα χτυπάει ο ήλιος, άν κατά διαστήματα τα ''γυρίζει'' ο λαστιχάς στο ράφι, άν είναι κατακόρυφα
αποθηκευμένα, κλπ........

Τι να τα κάνω το φρέσκο λάστιχο που γιά 3-4 μήνες είναι στην βιτρίνα και τα έχει
''κάψει'' ο ήλιος;;;;;; Η που είναι φάλτσα τοποθετημένο κι' έχει πετσικάρει;;;;;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑΣ........................ σωστος, αλλα σαν πολλα δε λες 6 χρονια? 4 το πολύ είναι πιο ασφαλες οριο (2 στο ραφι +2 τοποθετημένα)

επισης η ertro (ευρωπαϊκος φορεας ελεγχου για θεματα ελαστικων, ζαντων) για τα αυτοκινηταδικα συνιστα μεχρι 5 ετη στο ραφι και 4 χρηση
βεβαια σε αυτό εξαρτάται και ο τροπος χρησης, αλλα και οι κλιματολογικες συνθηκες...

το θεμα είναι ότι εγω παντως τις καινούριες "μπλε" γομες που κυκλοφορουν τη τελευταια 5ετια, στα 3μισυ χρονια τοποθέτησης τις βλεπω σχεδόν τελιωμενες..

thunder ace
16/04/2016, 19:10
τι ειναι οι "μπλε " γομες;εξπλειν του ας του αντερστεν

Nostradamus
16/04/2016, 19:16
mikes αν δεν βαριεσαι και αν θελεις παντως, σε αυτο το Θρεντ η καπου αλλου αν επιτραπει να ανοιχτει τετοιο θεμα , θα μπορουσες να ομαδοποιησεις τις εταιριες σε 3-4 κατηγοριες χοντρικα, τυπου π.χ. διαρκεια, βροχη, πολη, ταξιδι η οπως νομιζεις εσυ... θα βοηθουσε πολυ κοσμο..

AristidisZ
16/04/2016, 19:27
απλά, λιτά και κατανοητά....
τα συμπεράσματα δικά σας....

Καλά χωρίς να θέλω να το παίξω ούτε πονηρός ούτε ξέρω καν το μαγαζί που λες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κριτήριο

Μπορεί κάλλιστα το κέρδος του να είναι μεγαλύτερο (ή έστω ίσο), ακόμα και σε πιο φτηνό προϊόν...

mikes
16/04/2016, 20:57
τι ειναι οι "μπλε " γομες;εξπλειν του ας του αντερστεν

"μπλε" είναι οι νεες οικολογικες γομες που εχουν επικρατησει τη τελευταια 5ετια..
γενικα το μπλε εχει αντικαταστησει το πρασινο ως το χρωμα της οικολογιας.. γι αυτό και πολοι κατασκευαστες όταν θελουν να τονισουν το οικολογικο προφιλ των μοντελων τους.. πχ blue earth και blue responce στα λάστιχα (γιοκοχαμα και ντανλοπ) η blue motion και blue efficiency για αυτοκίνητα (vw και μερσεντές)

mikes αν δεν βαριεσαι και αν θελεις παντως, σε αυτο το Θρεντ η καπου αλλου αν επιτραπει να ανοιχτει τετοιο θεμα , θα μπορουσες να ομαδοποιησεις τις εταιριες σε 3-4 κατηγοριες χοντρικα, τυπου π.χ. διαρκεια, βροχη, πολη, ταξιδι η οπως νομιζεις εσυ... θα βοηθουσε πολυ κοσμο..

αυτή η ομαδοποιηση είναι πολύ δυσκολο να γινει τουλάχιστον οσον αφορα στα ελληνιικα δεδομενα.. το πως θα αποδωσει ένα λαστιχο εξαρτάται από πολλους παραγοντες όπως τροπος οδηγησης, οχημα, κλιματολογικες συνθηκες, κατασταση δρομων κτλ.. ακομα και οι ετικετογραφησεις στα ταμπελακια των κατασκευαστών πανε ευκολα περιπατο στην ελληνικη ασφαλτο, αν αναλογιστείς ότι αφορουν σε τυποποιημένες μετρήσεις σε πιστα.. ασε δε που οι διαφορες μεταξυ τους είναι πρακτικα αμελητέες..

mikes
16/04/2016, 21:01
Καλά χωρίς να θέλω να το παίξω ούτε πονηρός ούτε ξέρω καν το μαγαζί που λες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κριτήριο

Μπορεί κάλλιστα το κέρδος του να είναι μεγαλύτερο (ή έστω ίσο), ακόμα και σε πιο φτηνό προϊόν...
όταν λαστιχας απανταει με την ερωτηση "γιατι δε βαζεις αυτά που...." δεν το λεει γιατι είναι καλυτερο λαστιχο.. το λεει γιατι για οποιον λογο αυτά θελει να σπρωξει..
ειτε αυτό γινεται για καλυτερο κερδος, ειτε για να πιασει στοχο που του εβαλε η εταιρεια ώστε να παρει καλυτερη προσφορα, ειτε γιατι αυτά εχει στο μαγαζι του τη δεδομενη στιγμη! νομος!

AUFGEBRACHT
16/04/2016, 21:09
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ..????!!!!

Θα ρωτήσω ένα παλικάρι που ο κουνιάδος του έχει σπίτι απέναντι από βουλκανιζατέρ, ο αμέσως πιο ειδικός από αυτόν είναι ο John Boyd Dunlop, αλλά δεν ζει πλέον...

irinia
17/04/2016, 07:17
QUOTE=pektis;2737219]Ρε παιδια... ο ανθρωπος ανοιξε το θεμα για να πει ενα ''ευχαριστω'' με τον τροπο του και τωρα πατε να το κανετε παλι
αντιπαραθεση...:confused:[/QUOTE]

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Ανταλλάσσουμε απόψεις και γίνεται ενημέρωση,
δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε,
διάλογο κάνουμε και ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,ελπίζω όλοι....!!!
Πες μας και εσύ τη γνώμη σου ,εάν συμφωνείς με τον φίλο μας
που λέει πως τα ελαστικά των μοτό αρχίζουν τη γήρανση τους
από την ημέρα που βγαίνουν στο δρόμο και όχι από την ημερομηνία παραγωγής τους..??
ΑΡΑ εάν όπως μας είπε ένα ελαστικό έχει ένα χρόνο στο ράφι και άλλα τέσσερα όπως επίσης είπε
για χρήση στο δρόμο, εννοείται όταν έχουν ανάλογη φθορά και χλμ.,
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,σύμφωνα με τη γνώμη του να κυκλοφορούμε ,εάν πάλι επαναλαμβάνω δεν
έχουν φθορά,ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ....!!?? ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..??
ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ...??
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ 5 ΕΤΩΝ...???
Εγώ προσωπικά έχω δει τα ελαστικά μου να χάνουν πολύ γρηγορότερα την πρόσφυση τους.
Μετά λοιπόν τον τρίτο χρόνο της ζωής τους και πριν φτάσουν στον τέταρτο τα αλλάζω.
Και τα αλλάζω επειδή νοιώθω ανασφάλεια οδηγώντας γιατί αισθάνομαι ότι η μοτό
ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ...!!
Για πες μας και εσύ την άποψη σου...

toyar
17/04/2016, 07:39
εγω μολις εμαθα οτι η ημερομηνια κατασκευης δεν παιζει ρολο ειναι μονο ενδεικτικη και ειναι ενα καταλοιπο που εμεινε απο παλαιοτερης τεχνολογιας ελαστικα
παντως δεν εχω δει ποτε καινουριο αυτοκινητο να παραδιδεται στον πελατη με λαστιχα 1 ετους ή παλιοτερα

panagiotis1974
17/04/2016, 07:51
Τώρα που μπήκαν και οι μεγάλες εταιρίες στο τρυπάκι του φτηνού καουτσούκ δεν θα παίζει κανένα ρόλο η ημ/νια παραγωγής.
Τα ελαστικά θα έχουν καλύτερη κύληση,λιγότερο θόρυβο,αντοχή της γόμας αλλά στο βρεγμένο θα πρέπει να έχεις και πηδάλιο βάρκας η και γιατί όχι και μια άγκυρα να πετάς!

irinia
17/04/2016, 07:55
ετσι! δεν παιζει θεμα να τα βαλεις και την επομενη μερα... απλα τα πολύ φρεσκα.. (που δεν εχουν κλεισει μηνα) ΙΣΩΣ χρειαστουν λιγο προσοχη ειδικα στα φρενα για τα πρωτα 50-100 χλμ μεχρι να στεγνωσουν τα γυαλιστικα/συντηριτικα που τους βαζουν... στα 6μηνου δεν εχεις τετοιο θεμα γιατι εχουν ηδη στεγνωσει...
δεν το λενε για να πουλαμε μπαγιατικη μπουγατσα... αλλωστε από τους ιδιους τους κατασκευαστες καινουρια ελαστικα μεχρι 2-3 ετων ΔΕΝ θεωρούνται μπαγιατικα (αυτό μπορειτε να το ψαξετε αμα θετε, μη λετε ότι τα λεμε για να πουλαμε σκαρταδουρα αλλα ξεχασα, ειπαμε εσεις ξερετε καλυτερα από εμας.. τωρα αν δε σας κανει η αποψη μου και θελετε πιο ειδικου τι να πω? συμβουλευτείτε τον μαναβη η τον σουβλατζη της γειτονιας σας που διαβαζει drive)

ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣ

Με είδες να διαμαρτύρομαι,δέχομαι την παράληψη εννοείται διότι ο σκοπός μου
είναι το να βρούμε κουβεντιάζοντας το σωστό.
Όλες οι απόψεις φίλε μου πρέπει να ακούγονται και αυτοί που θα κρίνουν είναι
τα μέλη εδώ μέσα.Το λαστιχάς δεν απευθυνόταν σε εσένα, φυσικά εξ αρχής.
Απλά πολλές φορές στο φόρουμ διαβάζω πράματα που έχουν να κάνουν με το
τι θέλει να ΣΠΡΩΞΕΙ,να πουλήσει ο καθένας.Θεμιτό κι αυτό,όμως έχουμε κι εμείς άποψη.
Άλλο λοιπόν τα 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ 4....!!!!
Όσο για τις γνώσεις μου..?? Προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες 40+ χρόνων στις μοτό
με πολλά μηχανάκια με ΑΡΚΟΥΔΟΓΚΑΖΟ,ούτε από τα περιοδικά της παραπληροφόρησης,
ούτε από κανέναν άλλον.Ακούω και διαβάζω τα πάντα,όμως τα περνάω από φίλτρο,καταλαβαίνεις.
Αν όλοι οι μοτοσυκλετιστές ήταν σαν εμένα,τόσο καλοί πελάτες των μαγαζιών που πουλάνε ελαστικά,
νασαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα είχες πρόβλημα με τη δουλειά σου.
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και πάντοτε φρέσκα και καλά ελαστικά,το πρώτο πράγμα σε μια μοτό....!!!!

pektis
17/04/2016, 08:28
QUOTE=pektis;2737219]Ρε παιδια... ο ανθρωπος ανοιξε το θεμα για να πει ενα ''ευχαριστω'' με τον τροπο του και τωρα πατε να το κανετε παλι
αντιπαραθεση...:confused:

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Ανταλλάσσουμε απόψεις και γίνεται ενημέρωση,
δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε,
διάλογο κάνουμε και ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ,ελπίζω όλοι....!!!
Πες μας και εσύ τη γνώμη σου ,εάν συμφωνείς με τον φίλο μας
που λέει πως τα ελαστικά των μοτό αρχίζουν τη γήρανση τους
από την ημέρα που βγαίνουν στο δρόμο και όχι από την ημερομηνία παραγωγής τους..??
ΑΡΑ εάν όπως μας είπε ένα ελαστικό έχει ένα χρόνο στο ράφι και άλλα τέσσερα όπως επίσης είπε
για χρήση στο δρόμο, εννοείται όταν έχουν ανάλογη φθορά και χλμ.,
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,σύμφωνα με τη γνώμη του να κυκλοφορούμε ,εάν πάλι επαναλαμβάνω δεν
έχουν φθορά,ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ....!!?? ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..??
ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ...??
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ 5 ΕΤΩΝ...???
Εγώ προσωπικά έχω δει τα ελαστικά μου να χάνουν πολύ γρηγορότερα την πρόσφυση τους.
Μετά λοιπόν τον τρίτο χρόνο της ζωής τους και πριν φτάσουν στον τέταρτο τα αλλάζω.
Και τα αλλάζω επειδή νοιώθω ανασφάλεια οδηγώντας γιατί αισθάνομαι ότι η μοτό
ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ...!!
Για πες μας και εσύ την άποψη σου...[/QUOTE]

Εγω προσωπικα,δεν εχω αφησει στην μηχανη λαστιχα πανω απο 2χρονια ποτε,γιατι τα εχω ηδη λιωσει απο τα χιλιομετρα...αρα αλλαζω κανονικα.
Ειμαι της αποψης,οτι οσο πιο φρεσκα τοσο το καλυτερο ;)

mikes
17/04/2016, 09:12
εγω μολις εμαθα οτι η ημερομηνια κατασκευης δεν παιζει ρολο ειναι μονο ενδεικτικη και ειναι ενα καταλοιπο που εμεινε απο παλαιοτερης τεχνολογιας ελαστικα
παντως δεν εχω δει ποτε καινουριο αυτοκινητο να παραδιδεται στον πελατη με λαστιχα 1 ετους ή παλιοτερα
εγω το εχω δει αρκετες φορες.. μοντελα που πχ που κυκλοφορουν ηδη στην αγορα εδώ και μια 4ετια-5ετια και συ το αγορασες ολοκαινουριο αλλα ηταν ηδη στοκαρισμενο μια 2ετια στα γκαραζ του εισαγωγεα (μα από ακυρωση παραγγελειας μα από μαζικη εισαγωγή, για να υπαρχει διαθεσιμοτητα) σου το παραδιδουν με τα λάστιχα που εχει από το εργοστασιο..
αν τωρα το μοντελο που αγορασεις εχει κυκλοφορησει το τελευταιο ετος και το πηρες κατοπιν παραγγελειας με 2μηνη αναμονη, λογικο κι επομενο να φοραει φρεσκα λάστιχα αφου στην ουσια μολις κατασκευαστηκε.. η ημερομηνια είναι πλεον ενδεικτικη για να εχεις εικονα για αυτό που εγραψε ο bulmont για τα μοτολαστιχα και εγω για τα αυτοκινηταδικα οσον αφορα τη διαρκεια ζωης τους σε ραφι και χρηση..

mikes
17/04/2016, 09:15
ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣ

Με είδες να διαμαρτύρομαι,δέχομαι την παράληψη εννοείται διότι ο σκοπός μου
είναι το να βρούμε κουβεντιάζοντας το σωστό.
Όλες οι απόψεις φίλε μου πρέπει να ακούγονται και αυτοί που θα κρίνουν είναι
τα μέλη εδώ μέσα.Το λαστιχάς δεν απευθυνόταν σε εσένα, φυσικά εξ αρχής.
Απλά πολλές φορές στο φόρουμ διαβάζω πράματα που έχουν να κάνουν με το
τι θέλει να ΣΠΡΩΞΕΙ,να πουλήσει ο καθένας.Θεμιτό κι αυτό,όμως έχουμε κι εμείς άποψη.
Άλλο λοιπόν τα 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ 4....!!!!
Όσο για τις γνώσεις μου..?? Προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες 40+ χρόνων στις μοτό
με πολλά μηχανάκια με ΑΡΚΟΥΔΟΓΚΑΖΟ,ούτε από τα περιοδικά της παραπληροφόρησης,
ούτε από κανέναν άλλον.Ακούω και διαβάζω τα πάντα,όμως τα περνάω από φίλτρο,καταλαβαίνεις.
Αν όλοι οι μοτοσυκλετιστές ήταν σαν εμένα,τόσο καλοί πελάτες των μαγαζιών που πουλάνε ελαστικά,
νασαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα είχες πρόβλημα με τη δουλειά σου.
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και πάντοτε φρέσκα και καλά ελαστικά,το πρώτο πράγμα σε μια μοτό....!!!!

ναι ειπαμε η 4ετια αναφερθηκε στα αυτοκινηταδικα εκ παραδρομης καθως αυτά δουλευω ως επι το πλειστον μοτο μεχρι 2 χρονια (μπορει να πανε και 3 με τη προυποθεση ότι η μηχανη δεν κανει χιλιόμετρα και αποθηκευεται σε κλειστο χωρο, αλλα και παλι δεν θα εχουν την ιδια αποδοση)