View Full Version : Νέα περιπολικά διαβάζουν από αύριο τις πινακίδες
Pan (dvs)
13/04/2016, 07:36
Νέα περιπολικά διαβάζουν από αύριο τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας για άδειες και MOT
Άδειες κυκλοφορίας, ασφάλειες, ΜΟΤ και οτιδήποτε άλλο υπολείπεται από το αυτοκίνητο, ακόμη και άλλα οδικά αδικήματα του οδηγού του, θα είναι σε θέση να διαβάζουν τα νέα περιπολικά της αστυνομίας, μέσω ενός εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σήμερα παρουσίασε το νέο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων που έχει εγκατασταθεί στα νέα περιπολικά αυτοκίνητα, ANPR το οποίο δίδει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού παραβατών για τροχαία αδικήματα (π.χ. οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, με ληγμένη άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, άδεια κυκλοφορίας κλπ), ως επίσης, εντοπισμού οχημάτων που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν στη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.
Η υπό αναφορά τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας, καθότι πλέον η Αστυνομία θα είναι σε θέση να διεξάγει μεγαλύτερης κλίμακας στοχευμένους ελέγχους σε αντιδιαστολή με τους τυχαίους ελέγχους που πραγματοποιούνταν ως επί το πλείστον, μέχρι σήμερα.
Τα υπολοιπα εδω:http://tvonenews.com.cy/nea-peripolika-diabazoyn-apo-ayrio-tis-pinakides-twn-aytokinhtwn-mas-gia-adeies-kai-mot
Στην Κύπρο μάστορα και όχι στο Ελλάντα. Τα οργανωμένα κράτη έτσι λειτουργούν και όχι να επιβάλουν πρόστιμα στους εν δυνάμει παραβάτες. Εδώ αν έχεις πινακίδα και δεν έχεις ασφάλεια είσαι παραβάτης.
Bladerunner
13/04/2016, 08:01
Στην Κύπρο, όλα αυτά.
lykourgi
13/04/2016, 08:01
Αφορά την αστυνομία της Κύπρου, όχι τη δικιά μας.
Pan (dvs)
13/04/2016, 08:02
Στην Κύπρο μάστορα και όχι στο Ελλάντα. Τα οργανωμένα κράτη έτσι λειτουργούν και όχι να επιβάλουν πρόστιμα στους εν δυνάμει παραβάτες. Εδώ αν έχεις πινακίδα και δεν έχεις ασφάλεια είσαι παραβάτης.
Ναι ρε στην Κυπρο,σαν ειδηση το εβαλα.
Εδω υπαρχει ηδη απο οσο ξερω
Pan (dvs)
13/04/2016, 08:09
Εδω υπαρχει ηδη απο οσο ξερω
Εδω σε σταματανε και παιρνουνε τηλεφωνο απο το κινητο για να διασταυρωσουνε στοιχεια.
Εκτος και αν σε καποιες περιοχες υπαρχουνε και τετοια.
εδώ δεν υπάρχει απ' όσο γνωρίζω... είχαν πει ότι θα βάλουν αλλά δεν έχω ακούσει για κλήση με τέτοια όργανα...
άλλωστε θα υπήρχε μία πολύ μεγάλη ασυμβατότητα...
ότι θα άρχιζαν να καταγράφουν κραυγαλέες παρανομίες από "συναδέλφους" με τα πολιτικά τους ή και υπηρεσιακά που παρανομούν χωρίς να συντρέχει λόγος....
Ειχαν μπει ειναι καποια λιγα περιοπολικα με περιεργους φαρους και μεγαλες οθονες μεσα και οντως διαβαζαν τα παντα ακομα και με ταχυτητες στα 80 κμ.
Ειχαν βρεθει πολλα κλεμμενα εκεινη την περιοδο.
Το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη αρχισαν να τα φτυνουν τα περιπολικα που ηταν τοποθετημενα και αλλες στιγμες το ολο συστημα το κοστος για επισκευη και το αποτελεσμα το ξερετε φανταζομαι...
SHOOTER045
13/04/2016, 09:32
Τα περιπολικά με μεγάλες οθόνες είναι car pc.
Για έλεγχο στοιχείων.
Είχε γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ πριν καιρό, αγοραστηκαν μηχανήματα,εγκαταστάθηκαν πανω σε οχήματα, αλλά η εταιρεία πάτωσε και εμειναν χωρίς λογισμικό.
Όπως με τα ηλεκτρονικά μπλοκακια παραβάσεων
thunder ace
13/04/2016, 09:38
Κανετε υπομονη,θα δουνε πολλα τα ματια μας.Παραδειγμα;ακινητοποιηση του οχηματος απο μακρια.Σεναριο φαντασιας;Υπομονη.
skylaros
13/04/2016, 10:07
Νέα τάξη πραγμάτων, αυτά είναι του σατανά μακριά από μας!
thunder ace
13/04/2016, 10:24
Νέα τάξη πραγμάτων, αυτά είναι του σατανά μακριά από μας!
Εγω δεν εχω τετοια κολληματα του τυπου "666,σαταναδες,τσιπακια ,Ν.ταξη κλπ"Αλλα βλεπω που παει το πραγμα.Γουσταρουνε τον ελεγχο.Να γνωριζουν τα παντα.Και να επιβαλλονται.Και εμεις(για να τελειωνω)απλα θα κοιταμε και θα τα δεχομαστε.
amyroukai
13/04/2016, 10:33
Εγω δεν εχω τετοια κολληματα του τυπου "666,σαταναδες,τσιπακια ,Ν.ταξη κλπ"Αλλα βλεπω που παει το πραγμα.Γουσταρουνε τον ελεγχο.Να γνωριζουν τα παντα.Και να επιβαλλονται.Και εμεις(για να τελειωνω)απλα θα κοιταμε και θα τα δεχομαστε.
Ρε όμορφε, μην αρχίσουμε ΠΑΛΙ τα ίδια.
Κυκλοφοράς; Να έχεις δίπλωμα, ασφάλεια, ΚΤΕΟ. Δεν θέλεις να τα έχεις; Μην έχεις όχημα. Θες να είσαι έξω από τον "έλεγχο"; Μην έχεις τηλέφωνο, μην έχεις ίντερνετ, μην έχεις τίποτα να είσαι λέΦτερος.
Αν δεν τα έχεις τα τυπικά για το όχημά σου και σε σφίξουν καλά θα σου κάνουν και μπράβο τους. Φτάνει πιά με τους ασυνείδητους. Επειδή το "φιλότιμο" τελείωσε, ας πέσει και λίγη λούτσα.
Θα μου πεις κάποια στιγμή αυτό ΜΠΟΡΕΙ και να πάει και αλλού και να φρενάρει μόνο του το μηχανάκι όταν βλέπει όριο 10 ή να σου έχει POS και να σου λέει πέρασες τα 50 σε κατοικημένη περιοχή βάλε πιστωτική για να συνεχίσεις... Αλλά ως τότε (επειδή όπως το λες κάποια μέρα θα γίνει και αυτό) τα βασικά τυπικά ας τηρούνται.
thunder ace
13/04/2016, 10:44
Ρε όμορφε, μην αρχίσουμε ΠΑΛΙ τα ίδια.
Κυκλοφοράς; Να έχεις δίπλωμα, ασφάλεια, ΚΤΕΟ. Δεν θέλεις να τα έχεις; Μην έχεις όχημα. Θες να είσαι έξω από τον "έλεγχο"; Μην έχεις τηλέφωνο, μην έχεις ίντερνετ, μην έχεις τίποτα να είσαι λέΦτερος.
Αν δεν τα έχεις τα τυπικά για το όχημά σου και σε σφίξουν καλά θα σου κάνουν και μπράβο τους. Φτάνει πιά με τους ασυνείδητους. Επειδή το "φιλότιμο" τελείωσε, ας πέσει και λίγη λούτσα.
Θα μου πεις κάποια στιγμή αυτό ΜΠΟΡΕΙ και να πάει και αλλού και να φρενάρει μόνο του το μηχανάκι όταν βλέπει όριο 10 ή να σου έχει POS και να σου λέει πέρασες τα 50 σε κατοικημένη περιοχή βάλε πιστωτική για να συνεχίσεις... Αλλά ως τότε (επειδή όπως το λες κάποια μέρα θα γίνει και αυτό) τα βασικά τυπικά ας τηρούνται.
για την πρωτη παραγραφο ,συμφωνω και παρασυμφωνω
για την δευτερη, συμφωνω και για κει παει το πραγμα
υπαρχει αυτο στην ελλαδα απο το 2008-09 απο οτι θυμαμαι.
ειχα μπει σε ενα περιπολικο τετοιο φιλου αστυνομικου και με ειχε κανει ενα τετραγωνο.στην οθονη μεσα φωτογραφιζε συνεχεια πινακιδες και εδινε απ'ευθειας αν το αμαξι ειναι καπου《μπλεγμενο》
οταν τον βλεπω τον ρωταω για αυτα τα αυτοκινητα και μου απανταει εδω και κατι χρονια οτι ειναι ακινητοποιημενα απι βλαβες.....
Κι εγώ ξέρω ότι υπάρχει στην ΕΛΑΣ αριθμός περιπολικών (προφανώς μικρό μέρος του συνόλου) εξοπλισμένα με δυνατότητα real time διασταύρωσης στοιχείων. Και μάλιστα από το 2008. Τώρα πόσα από αυτά είναι ενεργά ή ακινητοποιημένα από διάφορες αιτίες, αυτό δεν το γνωρίζω...Πάντως να είστε σίγουροι ότι με την εισβολή των υπολογιστών στα αυτοκίνητα και την διασύνδεσή τους, πολύ σύντομα κάθε αυτοκίνητο θα μεταδίδει αυτόματα τα στοιχεία του -ηλεκτρονικό στιγμα το λένε - και θα είναι ΠΟΛΥ εύκολο να ελεχθεί από απόσταση και εν κινήσει... Και όχι μόνο να ελεχθεί αλλά να γίνεται και δυναμική επέμβαση - εδώ τα σημερινά αυτοκίνητα φρενάρουν μόνα τους αν αποφασίσει έτσι ο υπολογιστής τους, πόσο δύσκολο νομίζετε ότι είναι αυτό να γίνεται και κατόπιν "έξωθεν εντολής" ??? :rolleyes:
yannis24
13/04/2016, 12:29
υπαρχει αυτο στην ελλαδα απο το 2008-09 απο οτι θυμαμαι.
ειχα μπει σε ενα περιπολικο τετοιο φιλου αστυνομικου και με ειχε κανει ενα τετραγωνο.στην οθονη μεσα φωτογραφιζε συνεχεια πινακιδες και εδινε απ'ευθειας αν το αμαξι ειναι καπου《μπλεγμενο》
οταν τον βλεπω τον ρωταω για αυτα τα αυτοκινητα και μου απανταει εδω και κατι χρονια οτι ειναι ακινητοποιημενα απι βλαβες.....
οντως ετσι ειναι ....υπαρχουν και εδω....
θα παρατηρησετε οτι σε ορισμενα εχουν μια μεγαλη οθονη στο κεντρο του ταμπλο....
αυτα ειναι .....
Pan (dvs)
13/04/2016, 13:38
Στη Νορβηγια πχ δεν υπαρχουνε διοδια.Καμερες ενημερωνουνε απο ποια σημεια περασεσ και σου ερχεται ο λογαριασμος στο σπιτι.
Οασο για την ακινητοποιηση απο μακρια που λες,αν δεν κανω λαθος λειτουργει σε πειραματικο σταδιο σε καποιες Αμερικανικες πολιτειες.Τουλαχιστον ετσι ειχανε πει.
thunder ace
13/04/2016, 13:56
Μωρε και μεσα στο σπιτι θα μας κλειδωνουν σε λιγο αν ετσι γουσταρουν.
Η συνδεση με την ΥΣΑΕ δεν ειναι τιποτα το τρομερο. Εδω την εχουμε εμεις σαν απλα ασφαλιστικα γραφεια.
...δεν ειναι κατι τοσο φοβερο πια να την εχει ενα περιπολικο πιστευω.