View Full Version : Europe vs Japan
Τα γιαπωνέζικα είναι για τα σκουπίδια. SXV rules, μετά φυσικά από τα tuono.
Το μόνο καλό που βγάζει η Ιαπωνία είναι τόνος, το άκουσαν οι άχρηστοι οι Ιταλοί και βγαλαν το τουόνο...
el_hymador
15/04/2016, 20:00
Aγαπούλες, με το χέρι στην καρδιά και μπέσα απαντήστε...
έστω ότι έχετε φράγκα πολλά και καλείστε να επιλέξτε μεταξύ των ακόλουθων μοτοσικλετώνΕ ανά κατηγοριόνΕ:
NAKED
Μonster 821, Kawa Z800, Yamaha FZ8, Brutale 800, GSR 750
STREETFIGHTER
Brutale 1090RR, S. Duke 1290, Z1000, FZ1, GSX-S 1000, Tuono V4 1100, S1000R
ΑDV
KTM 1050 / 1190 (R) / 1290 S. ADV, Africa, Super Tenere, V-Strom 1000, Crosstourer, R1200GS
ΨΗΛΑ ΜΕ 17" ΤΡΟΧΟΥΣ
Crossrunner, Tracer, Turismo Veloce, Hyperstrada, Stradale, Versys 1000, Multistrada, S1000XR,Τiger 1050, Caponord 1200
SUPERSPORT
600 Japan, 675 Daytona, Panigale 959, MV F3 675/800
SUPERBIKES
1000 JAPAN, S1000RR, 1299 Panigale, RC8, MV F4, RSV V4
ΨΗΛΟΦΤΕΡΑ ΟΝ-ΟFF
690 Enduro, 701 Εnduro... τι έχει από Japan; XT660R;
SM (mega)
Μονο ευρωπαικά έχει αν δεν κάνω λάθος...
SPORT TOURING
VFR 800/1200, Z1000SX, FZ1S, GSX-S 1000F, R1200RS, KTM 1290GT
TOURING
FJR 1300, GTR 1400, K1600GT, R1200RT
HYPER
Haya, ZZR 1400, H2, δεν έχει ευρωπαικά εδώ νομίζω
ΡΕΤΡΟ
CB1100, Ducati Scrambler, Triumph Bonnie & Thruxton, BMW R nineT, W800
... να είστε ειλικρινείς, στον εαυτό σας πρώτα... είπαμε, φράγκα έχετε πολλά και θέλετε να πάρετε ένα μηχανάκι από κάθε κατηγορία....
Αν εχεις φράγκα παίρνεις οτι γουστάρεις και στ'@ρχιδια σου αν σκορπισει.
Αυτο δεν κανει αυτομάτως τα υπόλοιπα σκουπιδια......
Πήρες τελικά τηλεόραση ρε;;;;;;;;;;;;;
Όχι ρε πήγα να δω ένα μηχανάκι εκτός Αθηνών γιατί έπεσα σε μονοψήφιο αριθμό δικύκλων μετά από χρόνια και μ' έχει πιάσει κατιτίς.
οταν λες πολλα εννοεις για πεταμα;
el_hymador
15/04/2016, 20:17
Αν εχεις φράγκα παίρνεις οτι γουστάρεις και στ'@ρχιδια σου αν σκορπισει.
Αυτο δεν κανει αυτομάτως τα υπόλοιπα σκουπιδια......
Δεν είπε κανένας τα γιαπωνέζικα σκουπίδια, κάθε άλλο. Απλά οι ευρωπαίοι έχουν πιο κ@υλερά μηχανάκια.-
STREETFIGHTER
Αυτό
Benelli TNT 1130R
https://www.youtube.com/watch?v=veaQjNQqRsk&ebc=ANyPxKr21m73nQYdfeaEEsSIwPGqHvcxxXqzWnrSephwm4WTC2p4RR1LRUVB2oh7R6kArSAYf7CXV5OGjjdS3_XuKc3kkCHu Rg
RaGe_Raptor
15/04/2016, 20:19
...Όλα είναι δάνεια και αντιδάνεια, και δεν μπορείς να ακυρώσεις τη μία ή την άλλη πλευρά ούτε να τις απορρίψεις σε όποια δεκαετία και αν αναφέρεσαι...
Όλοι έχουν τα mile stones τους, και δεν μπορείς να το παραβλέπεις αυτό...
έτσι είναι.
ένα μικρό ενδεικτικό παράδειγμα:
παλιά στη Suzuki πήρανε από τους Γερμανούς (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134311)
πιο πρόσφατα δώσανε (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134592&page=2&p=2370357&viewfull=1#post2370357)
κι εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142632)
οταν λες πολλα εννοεις για πεταμα;
Του τυπου .....πως περπατας στο χωλ και βρίσκει το μικρο δαχτυλακι του ποδιου στο επιπλο και σφαδαζεις απο πονο....ε φαντάσου να σκονταφτεις σε "τουβλα"
αμα τα λεφτα ειναι πολλα σβηνουν οι εννοιες αξιοπιστια, αντοχη, συντηρηση, μεταπωληση κλπ που συνοδευουν καθε προιον και ειδικα τα οχηματα
παιρνεις οτι σου ηρθε το πρωι που ξυπνησες και σε ολα τα χρωματα
ή παιρνεις ενα απο ολα
η παιρνεις οτι ναναι μια και σε εξι μηνες θα παρεις αλλο
και επειδη οι παρεες σου προφανως ειναι αντιστοιχες δεν θα παρεις μηχανη yamaha, αυτοκινητο nissan, κινητο samsung και laptop toshiba
θα παρεις ducati, porsche, iphone και mac για να μη σε πουνε τσιφουτη
αυτο δε λεει κατι για τα προιοντα αλλα λεει πολλα για τους ανθρωπους
Pan (dvs)
15/04/2016, 20:41
Δεν είπε κανένας τα γιαπωνέζικα σκουπίδια, κάθε άλλο. Απλά οι ευρωπαίοι έχουν πιο κ@υλερά μηχανάκια.-
Συμφωνουμε.
Pan (dvs)
15/04/2016, 20:47
Τι καθομαστε και συζηταμε???
Ο Ιαπωνας μπορει να εχει αξιοπιστια,καλη σχεση ποιοτητας τιμης,αλλα δεν εχει αυτο:
356839
Μπορει να περασουνε χιλια τζαμπαν και να μην γυρισει κεφαλι,αλλα να περασει ενα τετοιο και να γυρισουνε χιλια.
stefanos
15/04/2016, 21:02
Μπορει να περασουνε χιλια τζαμπαν και να μην γυρισει κεφαλι,αλλα να περασει ενα τετοιο και να γυρισουνε χιλια.
Αυτό φαντάζομαι είναι βασικό κριτήριο ε?:lol:
el_hymador
15/04/2016, 21:03
αμα τα λεφτα ειναι πολλα σβηνουν οι εννοιες αξιοπιστια, αντοχη, συντηρηση, μεταπωληση κλπ που συνοδευουν καθε προιον και ειδικα τα οχηματα
παιρνεις οτι σου ηρθε το πρωι που ξυπνησες και σε ολα τα χρωματα
ή παιρνεις ενα απο ολα
η παιρνεις οτι ναναι μια και σε εξι μηνες θα παρεις αλλο
και επειδη οι παρεες σου προφανως ειναι αντιστοιχες δεν θα παρεις μηχανη yamaha, αυτοκινητο nissan, κινητο samsung και laptop toshiba
θα παρεις ducati, porsche, iphone και mac για να μη σε πουνε τσιφουτη
αυτο δε λεει κατι για τα προιοντα αλλα λεει πολλα για τους ανθρωπους
Διαφωνώ, καθότι ο ευτελής (αλλά δυστυχώς υπαρκτός) τρόπος life style που παρουσιάζεις, έχει συγκεκριμένα status symbols στις μοτοσικλέτες και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η Ducati ή anyway δεν παίζει το Eυρώπη Vs Japan
Από εκεί και έπειτα, η μοτοσικλέτα είναι κ@υλ@ πρωτίστως και ανυπερθέτως. Αν είναι να το πάμε με πρακτικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια, πρώτα απ΄ολα δεν θα οδηγούσαμε μηχανές αλλά αυτοκίνητα ή παπιά και scooter στα 100 -150 κ.εκ.
Τα φράγκα για μηχανάκια και συμπαραμαρτούμενα που έχουμε σκάσει όλοι μας εδώ μέσα (άλλος περισσότερα άλλος λιγότερα) για το μέσο -μη μοτοσικλετιστή- άνθρωπο είναι εξωφρενικά. Δεν τα σκάσαμε γιατί μας ένοιαζε η πρακτικότητα ή η αξιοπιστία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Την κ@υλ@ μα κάναμε.
Αυτό που δεν μπορώ με την καμία να καταλάβω λοιπόν, είναι γιατί όταν κάποιος εν τροχώ αδερφός έχει την δυνατότητα να κάνει την κ@υλ@ του με ότι και όπως του αρέσει πρέπει να του την πέφτουμε.
Και ναι, τα ευρωπαϊκά είναι πιο κ@υλερά μηχανακια, μην λέμε μ@λ@κιες τώρα!
Ο Ιαπωνας μπορει να εχει αξιοπιστια,καλη σχεση ποιοτητας τιμης,αλλα δεν εχει αυτο:
356839
Για να δούνε που να μην πατησουν τις βιδες και τα λαδια του;
:D
spyrakos35
15/04/2016, 21:10
Εκτος απο την κατηγορια σπορ τουρινγκ που εβαλες παραπανω οπου το φουζουρου τα σπαει:D
Εγω πιστευω οτι ανεξαρτητως τυχον βλαβων, αν υπηρχαν οι μαστορες να στηριξουν το ευρωπαικο προιον επαγγελματικα, θα ηταν εντελως διαφορετικα τα πραγματα....
Διαφωνώ, καθότι ο ευτελής (αλλά δυστυχώς υπαρκτός) τρόπος life style που παρουσιάζεις, έχει συγκεκριμένα status symbols στις μοτοσικλέτες και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η Ducati ή anyway δεν παίζει το Eυρώπη Vs Japan
Από εκεί και έπειτα, η μοτοσικλέτα είναι κ@υλ@ πρωτίστως και ανυπερθέτως. Αν είναι να το πάμε με πρακτικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια, πρώτα απ΄ολα δεν θα οδηγούσαμε μηχανές αλλά αυτοκίνητα ή παπιά και scooter στα 100 -150 κ.εκ.
Τα φράγκα για μηχανάκια και συμπαραμαρτούμενα που έχουμε σκάσει όλοι μας εδώ μέσα (άλλος περισσότερα άλλος λιγότερα) για το μέσο -μη μοτοσικλετιστή- άνθρωπο είναι εξωφρενικά. Δεν τα σκάσαμε γιατί μας ένοιαζε η πρακτικότητα ή η αξιοπιστία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Την κ@υλ@ μα κάναμε.
Αυτό που δεν μπορώ με την καμία να καταλάβω λοιπόν, είναι γιατί όταν κάποιος εν τροχώ αδερφός έχει την δυνατότητα να κάνει την κ@υλ@ του με ότι και όπως του αρέσει πρέπει να του την πέφτουμε.
Σε εκτιμώ βαθύτατα και πραγματικά παρακολουθώ τα γραφόμενα σου απο χρονια τώρα και συμφωνώ στα περισσότερα, απλα εδω ή εγώ δεν καταλαβαίνω το σημείο αυτο ή εσυ δεν παρακολουθησες την ροη του νήματος.
Φιλικά.
Ο καφετζης .:)
Εκτος απο την κατηγορια σπορ τουρινγκ που εβαλες παραπανω οπου το φουζουρου τα σπαει:D
Εγω πιστευω οτι ανεξαρτητως τυχον βλαβων, αν υπηρχαν οι μαστορες να στηριξουν το ευρωπαικο προιον επαγγελματικα, θα ηταν εντελως διαφορετικα τα πραγματα....
Άνθρωποι είναι ρε Σπύρο. .....οχι θεοί. ...:D
stefanos
15/04/2016, 21:20
Δηλαδή Αυτά τα strom και τα tdm τα xlv και τα χτ που βλέπω στο δρόμο το πρωί κάνουν την καύλα τους και δεν πάνε για μεροκάματο...
bros400pgm
15/04/2016, 21:56
Τα aprilia κάνουν μεροκάματο όλα τα τζαπαν. Ειδικά τα γαμιστερα tuono με ohlins κ brembo. A, κ leovinci undertail.
εγω βασικα διαφωνω οτι η μοτοσυκλετιστικη καυλα εχει να κανει με κυβικα αλογα και αξια αγορας
το συναισθημα ελευθεριας και ανεξαρτησιας που βγαινει ακομα κι απο ενα παπι δεν μετριεται με αλογα και δεκατα στην πιστα
ουτε βεβαιως με το ποσα κεφαλια θα γυρισουν:yuck:
el_hymador
15/04/2016, 22:23
Δηλαδή Αυτά τα strom και τα tdm τα xlv και τα χτ που βλέπω στο δρόμο το πρωί κάνουν την καύλα τους και δεν πάνε για μεροκάματο...
Σε λίγο θα βάλουμε και τον Ξανθόπουλο πάνω σε UJM με τίτλο "η οδύσσεια ενός μεροκαματιάρη οικοδόμου"
Το μεροκάματο έτσι όπως το εννοείς το κάνανε κάποτε με φλορέτες και ζουντάπια, όχι με μοτοσικλέτες των 8.000+ ευρώ... και το κάνουνε ακόμα και σήμερα κάποιοι, με παπάκια.
Από εκεί και έπειτα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα ευρωπαϊκό δεν μπορεί να είναι ΚΑΙ καθημερινό μεταφορικό μέσο; Δεν εννοώ να πηγαίνεις με το Panigale σπίτι - γραφείο - σπίτι, γιατί αυτό δεν το κάνεις ούτε με japan superbike. Εννοώ να έχεις το Monter 620 ή το Tiger 1050 ή Aprilia Shiver ή το KTM Duke 690 και να κάνεις καθημερινά δρομολόγια.
Τα aprilia κάνουν μεροκάματο όλα τα τζαπαν. Ειδικά τα γαμιστερα tuono με ohlins κ brembo. A, κ leovinci undertail.
Κάποια στιγμή, νόμιζα πως μίλαγες για το δικό μου, αλλά μου το χάλασε το undertail...:D
Aγαπούλες, με το χέρι στην καρδιά και μπέσα απαντήστε...
έστω ότι έχετε φράγκα πολλά και καλείστε να επιλέξτε μεταξύ των ακόλουθων μοτοσικλετώνΕ ανά κατηγοριόνΕ:
NAKED
Μonster 821, Kawa Z800, Yamaha FZ8, Brutale 800, GSR 750
STREETFIGHTER
ΑDV
KTM 1050 / 1190 (R) / 1290 S. ADV, Africa, Super Tenere, V-Strom 1000, Crosstourer, R1200GS
ΨΗΛΑ ΜΕ 17" ΤΡΟΧΟΥΣ
Crossrunner, Tracer, Turismo Veloce, Hyperstrada, Stradale, Versys 1000, Multistrada, S1000XR,Τiger 1050, Caponord 1200
SUPERSPORT
600 Japan, 675 Daytona, Panigale 959, MV F3 675/800
SUPERBIKES
1000 JAPAN, S1000RR, 1299 Panigale, RC8, MV F4, RSV V4
ΨΗΛΟΦΤΕΡΑ ΟΝ-ΟFF
690 Enduro, 701 Εnduro... τι έχει από Japan; XT660R;
SPORT TOURING
VFR 800/1200, Z1000SX, FZ1S, GSX-S 1000F, R1200RS, KTM 1290GT
TOURING
FJR 1300, GTR 1400, K1600GT, R1200RT λολ κανένα
HYPER
Haya, ZZR 1400, H2 ό,τι κι από πάνω
ΡΕΤΡΟ
CB1100, Ducati Scrambler, Triumph Bonnie & Thruxton, BMW R nineT, W800
Αυτά.
kostas777
15/04/2016, 22:43
Αυτά.
Κι εγώ τα ίδια και από naked φυσικά CB-1 :smokin:
el_hymador
15/04/2016, 22:49
Συνειδητά και από κ@υλά θα αγόραζα FJR 1300 και Kawa Z1000SX, σε όλες τις άλλες κατηγορίες ευρωπαϊκό μακράν.
356839
Και η πλακα ειναι πως υπαρχουν πλεον τζαπαν σε αυτην την κατηγορια που ειναι και πιο αξιοπιστα, και πιο ομορφα , και πιο φτηνα.
Αβυσσος τελικα η ψηχη του ανθρωπου, η αλλιως <τι σου κανει το brand name>...
stefanos
15/04/2016, 23:21
Σε λίγο θα βάλουμε και τον Ξανθόπουλο πάνω σε UJM με τίτλο "η οδύσσεια ενός μεροκαματιάρη οικοδόμου"
Το μεροκάματο έτσι όπως το εννοείς το κάνανε κάποτε με φλορέτες και ζουντάπια, όχι με μοτοσικλέτες των 8.000+ ευρώ... και το κάνουνε ακόμα και σήμερα κάποιοι, με παπάκια.
Δεν εννοώ να πάς στο περίπτερο με μηχανάκι και όλη την υπόλοιπη μέρα να είσαι με το αυτοκίνητο...
macedonas
15/04/2016, 23:43
Εμένα πάντως αυτά τα ντουκάτια και τα κτκμ πολύ άσχημα με φαίνονται ρε γμτ .
Σα να βλέπω τα κάγκελά από το μπαλκόνι μου ένα πράμα ...
Να μου πείτε για απριλια , μαλιστα !!!
Αλλά περι ορέξεως ...
devil's animal
15/04/2016, 23:52
η πλακα ειναι οτι δεν εχετε καταλαβει οτι ειναι αλλο πραγμα να φαινονται ωραια στα brochures και τις βιτρινες και αλλο να τα βγαζεις στον δρομο και να γραφεις χλμ...πολλα χλμ μαζι τους...
για πειτε μου ρε σεις ποσα ducati ζουνε και κυκλοφορουν απο την δεκαετια του 90...cb και gsxr πολλα παντως...
για πειτε μου, ποσοι δουκες πρωτης και δευτερης γενιας κυκλοφορουν ακομα? πετυχαινετε στον δρομο κανενα? ΧΤ πολλα ομως ετσι...??
για σκεφτειτε τωρα, ποσα 18χρονα εμαθαν σε ιταλικο μηχανακι σε σχολη οδηγων και ποσα εμαθαν σε ιαπωνικο...(για μεγαλο διπλωμα λεμε...μην μου πειτε βεσπες διχρονες 200αρες)...
ποσοι κ@υλωμενοι πιτσιρικαδες πειραξαν ιαπωνικο και ποσοι ιταλοαυστριακο? ποσα απ'αυτα εζησαν?
που ειναι τα αυστριακα εντουρο της δεκαετιας του 80? ποσα XRακια 250 κυκλοφορουν ακομα, ξερετε?
για δειτε λιγο και μεταπωλητικες αξιες...
οτι και να λετε, κ@υλερα μπορει να ειναι τα ευρωπαϊκα..αλλα ειναι μονο για σαλονι...
για χλμ ΔΕΝ ειναι...
εκτος αν εννοειται χλμ τα 20 και τα 30 χιλιαδες...
ειπαμε, αν εχετε λεφτα αλλαζει το πραγμα...αλλαζεις ανα 3ετια και ξενοιαζεις...παιρνεις και husaberg fs650...ή sxv550...
το θεμα ειναι ομως οτι το 95% ΔΕΝ εχει λεφτα πλεον..και μαντεψτε τι? ουτε οι τραπεζες δινουν δανεια μονο με την επιδειξη ταυτοτητας...
μαντεψτε τι οδηγουν λοιπον οι περισσοτεροι και τι θα κυκλοφορει στους δρομους την επομενη δεκαετια...
και ελατε μετα να ξαναμιλησουμε για κ@υλερα μηχανακια...
ωραιο το παραμυθι αλλα θελουμε και εναν δρακο...
:wave2:
έτσι είναι ρε μαν ολόσωστος :beer:
ΟΛΕΣ οι μοτοσυκλέτες από 600 κ.εκ και πάνω είναι ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. τελεία και παύλα.
θες να πας στη δουλειά σου; παίρνεις παπάκι ή σκουτεράκι; είναι παραέξω η δουλειά; παίρνεις ένα cb500.
από κει και πέρα ότι αγοράζεις το παίρνεις για την ευχαρίστηση.
και μιας και που κάνεις τη καύλα σου δώσε κάτι παραπάνω να πάρεις ένα στημένο μηχάνημα και όχι σουμιέ
κι ας δώσεις και 50 ευρώ παραπάνω και αν μιά στο τόσο που θα του κάνεις σέρβις.
για πειτε μου ρε σεις ποσα ducati ζουνε και κυκλοφορουν απο την δεκαετια του 90...cb και gsxr πολλα παντως...
για πειτε μου, ποσοι δουκες πρωτης και δευτερης γενιας κυκλοφορουν ακομα? πετυχαινετε στον δρομο κανενα? ΧΤ πολλα ομως ετσι...??
βαρέθηκα να διαβάσω παρακάτω, γιατί το χάνεις...
Τι ΧΤ και παπάρια μάντολες λες ρε devils...Μόνο που συγκρίνεις ΧΤ με 640, χάνει όλο το νόημα ο συλλογισμός σου.
ΧΤ και γουάου...που όσο ζυγίζει ο στρόφαλος του Χτ, ζυγίζει όλο το μοτέρ του 640. Πήγαινε και στα ηλεκτρικά των Yamaha, το πόσο γαμάουα και αξιόπιστα είναι, να γελάνε και τα τασάκια βραδιάτικα. :lol:
Δεν κατάλαβα.. τι λέει λάθος ο Devil's :)
el_hymador
16/04/2016, 00:36
η πλακα ειναι οτι δεν εχετε καταλαβει οτι ειναι αλλο πραγμα να φαινονται ωραια στα brochures και τις βιτρινες και αλλο να τα βγαζεις στον δρομο και να γραφεις χλμ...πολλα χλμ μαζι τους...
για σκεφτειτε τωρα, ποσα 18χρονα εμαθαν σε ιταλικο μηχανακι σε σχολη οδηγων και ποσα εμαθαν σε ιαπωνικο...(για μεγαλο διπλωμα λεμε...μην μου πειτε βεσπες διχρονες 200αρες)...
ποσοι κ@υλωμενοι πιτσιρικαδες πειραξαν ιαπωνικο και ποσοι ιταλοαυστριακο? ποσα απ'αυτα εζησαν?
που ειναι τα αυστριακα εντουρο της δεκαετιας του 80? ποσα XRακια 250 κυκλοφορουν ακομα, ξερετε?
οτι και να λετε, κ@υλερα μπορει να ειναι τα ευρωπαϊκα..αλλα ειναι μονο για σαλονι...
για χλμ ΔΕΝ ειναι...
ειπαμε, αν εχετε λεφτα αλλαζει το πραγμα...αλλαζεις ανα 3ετια και ξενοιαζεις...παιρνεις και husaberg fs650...ή sxv550...
το θεμα ειναι ομως οτι το 95% ΔΕΝ εχει λεφτα πλεον..και μαντεψτε τι? ουτε οι τραπεζες δινουν δανεια μονο με την επιδειξη ταυτοτητας...
μαντεψτε τι οδηγουν λοιπον οι περισσοτεροι και τι θα κυκλοφορει στους δρομους την επομενη δεκαετια...
Devils, προκειμένου να στηρίξεις τον συλλογισμό σου πέφτεις σε ατοπήματα. Ναι, φυσικά και κυκλοφορούν XR και KLR και XT... και δεν βλέπεις σχεδόν κανένα 620 ή Husa και Husqy... δεν ξέρω το θες να πεις με αυτό; Μηχανάκια που είχαν εκρηκτικούς και πουσαρισμένους κινητήρες και ήταν σαν το σκάσαν από ειδική enduro τι περίμενες να κάνουν; Να λειτουργούν όπως τα commuterοειδή γιαπωνέζικα; Με την ίδια λογική δείξε μου WR400 και CRF450 και KX450 παλαιότερων ετών που να λειτουργούν σήμερα και πάω πάσο... απλά δεν παίζει αυτή η σύγκριση... δηλαδή να πω ότι το Funmoto της Honda είναι motard, το 640 SMC είναι motard αλλά κοίτα που μόνο Honda βλέπεις στο δρόμο; Τι σχέση είχαν τα δυο αυτά μηχανάκια μεταξύ τους; Καμία απολύτως!
Αν θες σύγκριση, θα σου πως ότι πήγασους βλέπω πολλούς στο δρόμο... και GS 650 μονοκύλινδρα...
.
Δεν κατάλαβα.. τι λέει λάθος ο Devil's :)
Συγκρίνει ένα υπερκυβισμενο παπί, με ένα μονοκυλινδρο τούμπανο;
Συγκρίνει ένα τσιπικο σε αναρτήσεις και φρένα, με ένα μηχανάκι που όσο είχαν τα φρένα και οι αναρτήσεις του, είχε όλο το Japan?
Συγκρίνει ένα άψογο σε κράτημα μηχανάκι, με ένα...που χορεύει τσάμικο στις ευθείες και στροφές;
Με ένα μηχανάκι, που σε μια έκδοση του 90, χρησιμοποίησε την εξάτμιση(!) ως μέρος του σκελετού;
Και αυτό το βγάζει καλύτερο;;;λολ ρε σεις
el_hymador
16/04/2016, 00:47
...και στο κάτω - κάτω, λαμπάδα πρέπει να ανάβουν οι γιαπωνέζοι στους ευρωπαίους.... γιατί αν τα ιταλικά και τα αυστριακά είχαν την φιλοσοφία που έχουν σε συνδυασμό με αξιοποστία και οικονομία σε κτήση και χρήση, θα το είχαν κλείσει το μαγαζί και θα καλλιεργούσαν bamboo στην Φουκοσίμα...
DoctoR_k6
16/04/2016, 00:56
Με γενικη συγκριση χανεται η ουσια...το να λεμε για xt και lc4 ατοπο.
Αλλες λογικες κ χρησεις. Αλλα πραγματα το ενα αλλα το αλλο...
Τωρα ομως καποιος θα πρεπει να διαλεξει τι τον βολευει για να κανει κ απο τα δυο.
Αν δεν εχει λεφτα παει στην safe επιλογη και ας μην κανει το ενα σκελος τοσο καλα...αλλα θα τα κανει κ τα δυο.
Αλλα αλλο πραγμα ειναι να μην σκεφτεσαι καθολου (πιθανες βλαβες)οταν καβαλας κ πας ενα ταξιδι μακρινο(μεσα, εξω) παρα μονο βενζινες!
για χλμ ΔΕΝ ειναι...
ρε Σταύρακα σχεδόν όλα όσα τζαπάν μηχανάκια αναφέρεις είναι ΨΩΦΙΜΙΑ, πρέπει να είσαι ηλίθιος για να σπάσεις μοτέρ :lol:
θες ευρωπαϊκά μηχανάκια που κυκλοφορούν 30-40 χρόνια συνεχόμενα; πάρε τις κατακρεουργιμένες μπεεμβε που τις έχουν
κάνει τρίκυκλα παλιατζίδικα και όλες τις βέσπες που ανάθεμα κι αν υπάρχουν 10 τετραγωνικά εκατοστά χωρίς σαπίλα.
ξέρεις γιατί έχουν επιζήσει; γιατί είναι ΨΩΦΙΜΙΑ.
Συγκρίνει ένα υπερκυβισμενο παπί, με ένα μονοκυλινδρο τούμπανο;
Συγκρίνει ένα τσιπικο σε αναρτήσεις και φρένα, με ένα μηχανάκι που όσο είχαν τα φρένα και οι αναρτήσεις του, είχε όλο το Japan?
Συγκρίνει ένα άψογο σε κράτημα μηχανάκι, με ένα...που χορεύει τσάμικο στις ευθείες και στροφές;
Με ένα μηχανάκι, που σε μια έκδοση του 90, χρησιμοποίησε την εξάτμιση(!) ως μέρος του σκελετού;
Και αυτό το βγάζει καλύτερο;;;λολ ρε σεις
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και ίσως να ήταν σωστό αν μιλάγαμε για ίδιου κόστους μηχανάκια.. Συν το ότι αυτό
για χλμ ΔΕΝ ειναι...
είναι η πραγματικότητα... Και δεν το λέω ειρωνικά!
Όσο για τη λαμπάδα.. νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να την ανάβουν , γιατί απ' αυτούς που θα πάρουν τα ΧΤ , ένα 20% θα φτάσει το μηχανάκι στα όρια και θα αναζητήσει το "φτιαγμένο" ευρωπαϊκό (με αντίστοιχη επιβάρυνση).
No offence..
el_hymador
16/04/2016, 01:04
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και ίσως να ήταν σωστό αν μιλάγαμε για ίδιου κόστους μηχανάκια.. Συν το ότι αυτό
είναι η πραγματικότητα... Και δεν το λέω ειρωνικά!
Όσο για τη λαμπάδα.. νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να την ανάβουν , γιατί απ' αυτούς που θα πάρουν τα ΧΤ , ένα 20% θα φτάσει το μηχανάκι στα όρια και θα αναζητήσει το "φτιαγμένο" ευρωπαϊκό (με αντίστοιχη επιβάρυνση).
No offence..
Πίστεψε με, ο ίδιος οδηγός σε ένα XT και σε ένα LC4 640, θα πάει πολύ πιο γρήγορα με το δεύτερο όποιο και αν είναι το level του και δεν μιλάω μόνο στην ευθεία. Πρόσφατα είχα στην διάθεση μου ένα KTM και κυκλοφόρησα 2-3 μέρες με αυτό. Όταν το άφησα και ανέβηκα στο V-Strom, στην πρώτη στροφή πήγα ευθεία... ξέχασα να μπω σε mode "καράβι" βλέπεις...
Φίλε el_hymador σε πιστεύω, αλλά αυτός που θα πάρει το ΧΤ (βάζω μέσα και τον εαυτό μου όταν το πήρα ) ΔΕΝ ξέρει να το πάει γρήγορα! Δεν βλέπει μπροστά του από την καύλα (ξαναβάζω τον ευατό μου μέσα) και γουστάρει να ακούει την ξετάπωτη εξάτμιση... :) Όλα τα άλλα έπονται...
DoctoR_k6
16/04/2016, 01:13
Φίλε el_hymador σε πιστεύω, αλλά αυτός που θα πάρει το ΧΤ (βάζω μέσα και τον εαυτό μου όταν το πήρα ) ΔΕΝ ξέρει να το πάει γρήγορα! Δεν βλέπει μπροστά του από την καύλα (ξαναβάζω τον ευατό μου μέσα) και γουστάρει να ακούει την ξετάπωτη εξάτμιση... :) Όλα τα άλλα έπονται...
Πιστευω πως κανεις λαθος σε αυτο...εχω δει ατομα εγω με xt και vstrom κ αλλες μοτο(που θεωρουνται σωβρακα) να κανουνε πλακα στο δρομο σε αλλους με καλουδια απανω.
Δεν αντιλέγω .. απλά αναφερόμουν σε αυτούς που ανεβαίνουν κατηγορία.
υπενθύμιση: τα xt 660 έχουν ιταλικής κατασκευής μοτέρ.
φαντάζομαι πως πήγαν άπατο και είχαν μηδενικές πωλήσεις γιατί ο ψαγμένος γιαπωνεζόφιλος καταναλωτής αγοράζει μόνο made in japan.
όχι ότι έχει προκαταλήψεις, ούτε ότι φοράει παρωπίδες...
Αυτό δεν το ήξερα..
Το 2007 πούλησα το Ζ125R 1500 ευρώ και πήρα 6000 ευρώ το XT 660X...
Μέχρι που το έδωσα στον brother δεν το μετάνοιωσα.. :)
Άλλωστε.. "Οι Ιταλοί είναι φίλοι μας.. " (στις καστομιές!)
LOUKILOUK
16/04/2016, 02:12
Χρόνια τώρα η ίδια πιπίλα...:a017:Νομίζω ότι αν περιορίσουμε τις υπερβολες και από τα δύο στρατόπεδα ίσως να έρθουμε πιο κοντά στην πραγματικότητα...:whiteflag:
Κατά τα άλλα κάποια στιγμή θυμήθηκα την γνωστή κουβέντα που είπε (ή δεν είπε...δεν είναι εκεί το θέμα μας...) το Μαράκι...
"...ας φάνε παντεσπάνι...":a21:
Η κοπέλα φυσικά δεν μπορούσε να καταλάβει... όχι οτι δεν ήθελε...απλά ήταν πολύ μακριά...:a44:
Τέλος σαν κάτοχος μηχανών και των δύο "στατοπέδων" ταυτόχρονα, ελπίζω να δικαιούμε δια να ομιλω, έχω να πω ότι το καθένα έχει τις χάρές του και τις πίκρες του...Σημασία έχει να ξέρεις ποιος είσαι, τι ζητάς και πού πας... ;):D
υ.γ. το "χάρές" είναι "σωστό"...έχει διπλή σημασία...
Pan (dvs)
16/04/2016, 06:16
Αυτό φαντάζομαι είναι βασικό κριτήριο ε?:lol:
Ναι για καποιους ειναι βασικο κριτηριο,εγω ομως δεν εννοουσα αυτο.
Ο Ευρωπαιος κανει μηχανες που τις αγαπαμε.Μηχανες με προσωπικοτητα.
Ο Ιαπωνας εχει αλλα κριτηρια.Καλα χρυσα τα κριτηρια του,αλλα αν υποθεσουμε οτι η τσεπη μας ητανε γεματη,δυσκολα θα γυριζαμε να τα κοιταξουμε.Αυτο το βλεπεις και στα αυτοκινητα.Ολοι κοιταμε τις Ιταλιδες με δεος.
Στον Καφετζη δεν απανταω.Οτι λεει το λεει απο ζηλια.
AUFGEBRACHT
16/04/2016, 06:53
Ολοι κοιταμε τις Ιταλιδες με δεος.
Που να έβλεπες κάτι Ιταλίδες στην Αμοργό το 2004, είχαν ξαπλώσει για ηλιοθεραπεία σε ένα βράχο, φοράγανε κάτι μικροσκοπικά... Ααααα, μοτοσυκλέτες εννοούσες, γράψε λάθος.
Pan (dvs)
16/04/2016, 08:03
Που να έβλεπες κάτι Ιταλίδες στην Αμοργό το 2004, είχαν ξαπλώσει για ηλιοθεραπεία σε ένα βράχο, φοράγανε κάτι μικροσκοπικά... Ααααα, μοτοσυκλέτες εννοούσες, γράψε λάθος.
Οχι ρε δε γραφω λαθος.Σκεψου την ιδια σκηνη με Γιαπωνεζες.
thunder ace
16/04/2016, 08:08
Οχι ρε δε γραφω λαθος.Σκεψου την ιδια σκηνη με Γιαπωνεζες.
ουτε σαν σκεψη δεν το θελω.Πιο ατσουμπαλο σωμα -Ειδικα στα ποδια- απο Ιαπωνεζες και Κινεζες ,δεν υπαρχει.
Pan (dvs)
16/04/2016, 08:12
ουτε σαν σκεψη δεν το θελω.Πιο ατσουμπαλο σωμα -Ειδικα στα ποδια- απο Ιαπωνεζες και Κινεζες ,δεν υπαρχει.
Α μπραβο παλικαρι μου,αυτο λεω.
thunder ace
16/04/2016, 08:29
Α μπραβο παλικαρι μου,αυτο λεω.
Τοσα χρονια υπαλληλος σε μαγαζι κοντα στο Μοναστηρακι,εχουνε δει τα ματια μου.Αλλα εδω μιλαμε για μηχανες.Εχουνε και οι Ιαπωνες ομορφες μηχανες,απλως το Ευρωπαικο ντιζαιν(το Ιταλικο κυριως) δεν το εχουν.Θες ενα παραδειγμα ;Το 1999 κατασκευαστηκε το δικο μου(thundeace).Tην ιδια χρονια παρουσιαστικε και η MV AGUSTA 1000.Για μενα η πιο ομορφη μηχανη που ειδα ποτε.Καμμια σχεση με τη δικη μου.Ποια θα ηθελα να εχω;Φυσικα το δικο μου(δεν σπαει-δεν χαλαει)για καθε μερα και το Ιταλικο για το γκαραζ μου να το χαζευω.Αυτη ειναι η αληθεια για μενα.
ναι αλλά έχουν κάτι βυζάρες...:a03:
thunder ace
16/04/2016, 08:40
Ποιες;;!! οι απωανατολητισες;μηπως κανεις καποιο λαθος;Και μη μου δειξεις καποια φωτο με μοντελα,εγω σου σου μιλαω για πραγματικες κοπελες(τουριστριες)που περναγαν τα καλοκαιρια μπροστα απο το μαγαζι.
Pan (dvs)
16/04/2016, 08:44
Τοσα χρονια υπαλληλος σε μαγαζι κοντα στο Μοναστηρακι,εχουνε δει τα ματια μου.Αλλα εδω μιλαμε για μηχανες.Εχουνε και οι Ιαπωνες ομορφες μηχανες,απλως το Ευρωπαικο ντιζαιν(το Ιταλικο κυριως) δεν το εχουν.Θες ενα παραδειγμα ;Το 1999 κατασκευαστηκε το δικο μου(thundeace).Tην ιδια χρονια παρουσιαστικε και η MV AGUSTA 1000.Για μενα η πιο ομορφη μηχανη που ειδα ποτε.Καμμια σχεση με τη δικη μου.Ποια θα ηθελα να εχω;Φυσικα το δικο μου(δεν σπαει-δεν χαλαει)για καθε μερα και το Ιταλικο για το γκαραζ μου να το χαζευω.Αυτη ειναι η αληθεια για μενα.
Αυτη ειναι και για μενα η αληθεια.Εγραψα παραπανω οτι,κατα την αποψη μου,τα Ευρωπαικα ειναι τα καλυτερα οταν εχεις γεματη την τσεπη.
Αυτο για μενα περα απο τα συνεργεια και το κοστος συντηρησης, εχει να κανει και με τα ταξιδια.Ξερω οτι με το τζαπαν θα παω και θα ερθω.Με τα αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος.Αν ομως ειχα Ιταλιδα και ητανε γεματη η ρημαδα (η τσεπη),δεν θα με ενοιαζε αν θα με αφησει.Θα την εστελνα πακετο Ελλαδα και θα συνεχιζα με αλλο μεσο.
Αλλο ενα που με ενοχλει στα Ευρωπαικα ειναι οτι εχουνε καταντησει τον πελατη,δοκιμαστη.Κανουνε μισοδουλεια και αφηνουνε τους ιδιοκτητες να ταλαιπωρουνται.Εχουνε ξεσχιστει στις ανακλησεις αλλα αυτο τους κοστιζει λιγοτερο ,σε χρονο και χρημα,απο το να κανουνε περισσοτερες δοκιμες.
Pan (dvs)
16/04/2016, 08:45
Καπου χαθηκες,για μηχανες μιλαμε.:rotflmao:
Καθολου.......για μηχανες του σεξ μιλαει και αυτος.....
Ποιες;;!! οι απωανατολητισες;μηπως κανεις καποιο λαθος;Και μη μου δειξεις καποια φωτο με μοντελα,εγω σου σου μιλαω για πραγματικες κοπελες(τουριστριες)που περναγαν τα καλοκαιρια μπροστα απο το μαγαζι.
δεν τα πάμε καλά με το σαρκασμό τα σαββατιάτικα πρωϊνά; :p
δεν φταίω εγώ αφεντικό. αυτό το παλιόπαιδο ο αουγκεντάλερ το ξεκίνησε
thunder ace
16/04/2016, 08:57
[QUOTE=Ζεύκας;2737200]δεν τα πάμε καλά με το σαρκασμό τα σαββατιάτικα πρωϊνά; :p
Σορρυ.....φταιει που σημερα μεγαλωσα κατα ενα χρονο:D
θες ευρωπαϊκά μηχανάκια που κυκλοφορούν 30-40 χρόνια συνεχόμενα; πάρε τις κατακρεουργιμένες μπεεμβε που τις έχουν
κάνει τρίκυκλα παλιατζίδικα και όλες τις βέσπες που ανάθεμα κι αν υπάρχουν 10 τετραγωνικά εκατοστά χωρίς σαπίλα.
ξέρεις γιατί έχουν επιζήσει; γιατί είναι ΨΩΦΙΜΙΑ.
Φίλε αν λες το 650 Gs μου ψοφίμι θα σφαχτούμε. Προχθές με μια 2α ξέφυγα από έναν στη Μεσογείων πριν προλάβει να καταλάβει από πού του ήρθε.
Ήθελε και μαγκιές με το κολάν, άντε ποδηλάτες του κwλου...:tooth:
devil's animal
16/04/2016, 09:38
βαρέθηκα να διαβάσω παρακάτω, γιατί το χάνεις...
Τι ΧΤ και παπάρια μάντολες λες ρε devils...Μόνο που συγκρίνεις ΧΤ με 640, χάνει όλο το νόημα ο συλλογισμός σου.
ΧΤ και γουάου...που όσο ζυγίζει ο στρόφαλος του Χτ, ζυγίζει όλο το μοτέρ του 640. Πήγαινε και στα ηλεκτρικά των Yamaha, το πόσο γαμάουα και αξιόπιστα είναι, να γελάνε και τα τασάκια βραδιάτικα. :lol:
Devils, προκειμένου να στηρίξεις τον συλλογισμό σου πέφτεις σε ατοπήματα. Ναι, φυσικά και κυκλοφορούν XR και KLR και XT... και δεν βλέπεις σχεδόν κανένα 620 ή Husa και Husqy... δεν ξέρω το θες να πεις με αυτό; Μηχανάκια που είχαν εκρηκτικούς και πουσαρισμένους κινητήρες και ήταν σαν το σκάσαν από ειδική enduro τι περίμενες να κάνουν; Να λειτουργούν όπως τα commuterοειδή γιαπωνέζικα; Με την ίδια λογική δείξε μου WR400 και CRF450 και KX450 παλαιότερων ετών που να λειτουργούν σήμερα και πάω πάσο... απλά δεν παίζει αυτή η σύγκριση... δηλαδή να πω ότι το Funmoto της Honda είναι motard, το 640 SMC είναι motard αλλά κοίτα που μόνο Honda βλέπεις στο δρόμο; Τι σχέση είχαν τα δυο αυτά μηχανάκια μεταξύ τους; Καμία απολύτως!
Αν θες σύγκριση, θα σου πως ότι πήγασους βλέπω πολλούς στο δρόμο... και GS 650 μονοκύλινδρα...
.
ρε αγορια τι κακο ειπα?
δεν συγκρινα αμεσα lc4 και ΧΤ...
συγκρινα την διαρκεια τους μεσα στα χρονια και ειπα (νομιζω σωστα) οτι αν εχεις χρημα, απλα ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ και πας και παιρνεις οτι γουσταρεις...
αν δεν εχεις ομως, οπως δεν εχει ο περισσοτερος κοσμος πας και παιρνεις αυτο που παιρνει ολος ο κοσμος για να κρατησει...δλδ ιαπωνικο...
το να βγαζει μια εταιρεια ενα "ημιαγωνιστικο" μηχανακι που θα κρατησει 1-2-3 χρονια το πολυ, (αν κυκλοφορει καθημερινα) και κοστιζει σαν αγορα οσο 1,5 ιαπωνικο, δεν μου λεει κατι...
και ξερετε γιατι δεν μου λεει? γιατι δεν θα εχω να το αλλαξω στο 3χρονο...ενω ισως να εχω να το αγορασω στην αρχη....οχι οτι δεν θα μ'αρεσουν τα γκαζια και το κρατημα που θα εχει...
δεν νομιζω ομως οτι ενα ducati κανει κατι παραπανω στην πιστα απο ενα ιαπωνικο...(στα ιδια χερια παντα)..
οποτε το να παρω το τουμπανο ducati που θα το πληρωσω παραπανω για να κανω τα ιδια και να μου κρατησει λιγοτερο, δεν το κανω..
ασε που αν μετα θελω να το πουλησω, θα το πουλησω σε τιμη κατωτερη των αντιστοιχων japan...
καλως ή κακως οικονομοτεχνικα ειναι ολα...value for money και τα ρεστα κουλουρια...
αλλη η φαση αν εχεις πολλα μαρουλια...εκει ειπαμε...ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ...
bros400pgm
16/04/2016, 10:02
δεν νομιζω ομως οτι ενα ducati κανει κατι παραπανω στην πιστα απο ενα ιαπωνικο...(στα ιδια χερια παντα)..
Βαζεις ολα τα ιαπωνικα μεσα, ή επιλεκτικα καποια; Σαφεστατα τα gsxr μεχρι το 2011-2012(?) ηταν για τα μπαζα. RSV4 και 1098 ειναι κλασεις ανωτερα. CBR νομιζω ηταν πολυ καλα. Yamaha και kawa, επισης καλα με αρνητικα σημεια, πιο πισω ομως.
Μιλησες για πιστα ετσι;
Γενικα μιλωντας παντως, παιρνεις ενα japan που ειναι για τα μπαζα, σκας μερικα φραγκα, και με λιγοτερα λεφτα στο συνολο εχεις ενα ποιοτικο (μπορει και πιο ποιοτικοτερο) συνολο εν σχεση με τα ready to race ιταλικα-γερμανικα. Μιλαω κυριως για λιτρου.
Φίλε αν λες το 650 Gs μου ψοφίμι θα σφαχτούμε. Προχθές με μια 2α ξέφυγα από έναν στη Μεσογείων πριν προλάβει να καταλάβει από πού του ήρθε.
Ήθελε και μαγκιές με το κολάν, άντε ποδηλάτες του κwλου...:tooth:
θεούλης λολ
Βαζεις ολα τα ιαπωνικα μεσα, ή επιλεκτικα καποια; Σαφεστατα τα gsxr μεχρι το 2011-2012(?) ηταν για τα μπαζα. RSV4 και 1098 ειναι κλασεις ανωτερα. CBR νομιζω ηταν πολυ καλα. Yamaha και kawa, επισης καλα με αρνητικα σημεια, πιο πισω ομως.
Μιλησες για πιστα ετσι;
Γενικα μιλωντας παντως, παιρνεις ενα japan που ειναι για τα μπαζα, σκας μερικα φραγκα, και με λιγοτερα λεφτα στο συνολο εχεις ενα ποιοτικο (μπορει και πιο ποιοτικοτερο) συνολο εν σχεση με τα ready to race ιταλικα-γερμανικα. Μιλαω κυριως για λιτρου.
+125
Σταύρο ξέρεις πολύ καλά ότι όσοι έχουν (προηγούμενης γενιάς) τζαπάν ss και ασχολούνται σοβαρά με πίστα ψάχνονται για αναβαθμίσεις σε φρένα και αναρτήσεις.
Σαν Δημητρης εγραψα μια γνωμη στον Αλεπου συμφωνα με την δικη μου οπτικη.Ημουν επικριτικος.
Το ιδιο ενοχλημενος νοιωθω με το να τον χλευαζουν καποιοι,χτυπωντας κατω απο τη μεση τωρα.
Μην κανουμε ρε παιδια αυτα που κατηγορουσαμε..
Δεν διαβασα τις τελευταιες 3 σελιδες
..Πιο ατσουμπαλο σωμα -Ειδικα στα ποδια- απο Ιαπωνεζες και Κινεζες ,δεν υπαρχει.
Σαν γαντζοκλειδα.
el_hymador
16/04/2016, 12:23
ρε αγορια τι κακο ειπα?
συγκρινα την διαρκεια τους μεσα στα χρονια και ειπα (νομιζω σωστα) οτι αν εχεις χρημα, απλα ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ και πας και παιρνεις οτι γουσταρεις...
αν δεν εχεις ομως, οπως δεν εχει ο περισσοτερος κοσμος πας και παιρνεις αυτο που παιρνει ολος ο κοσμος για να κρατησει...δλδ ιαπωνικο...
το να βγαζει μια εταιρεια ενα "ημιαγωνιστικο" μηχανακι που θα κρατησει 1-2-3 χρονια το πολυ, (αν κυκλοφορει καθημερινα) και κοστιζει σαν αγορα οσο 1,5 ιαπωνικο, δεν μου λεει κατι...
και ξερετε γιατι δεν μου λεει? γιατι δεν θα εχω να το αλλαξω στο 3χρονο...ενω ισως να εχω να το αγορασω στην αρχη....οχι οτι δεν θα μ'αρεσουν τα γκαζια και το κρατημα που θα εχει...
οποτε το να παρω το τουμπανο ducati που θα το πληρωσω παραπανω για να κανω τα ιδια και να μου κρατησει λιγοτερο, δεν το κανω..
ασε που αν μετα θελω να το πουλησω, θα το πουλησω σε τιμη κατωτερη των αντιστοιχων japan...
καλως ή κακως οικονομοτεχνικα ειναι ολα...value for money και τα ρεστα κουλουρια...
Α γεια σου! Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, τις κ@υλες τις πληρώνεις (ακόμα και τις πρωινές, όταν πας για κατούρημα). Έχει τεράστια όμως απόσταση το "είναι για τα μπάζα, χαλάνε, τα japan είναι καλύτερα" με το "οικονομoτεχνικά, συμφέρει περισσότερο ένα japan" ;)
Λοιπόν τελειώσαμε με αυτή την κόντρα, πάμε σε πιο δύσκολη τώρα, την μητέρα όλων:
356898
thunder ace
16/04/2016, 12:28
Σαν Δημητρης εγραψα μια γνωμη στον Αλεπου συμφωνα με την δικη μου οπτικη.Ημουν επικριτικος.
Το ιδιο ενοχλημενος νοιωθω με το να τον χλευαζουν καποιοι,χτυπωντας κατω απο τη μεση τωρα.
Μην κανουμε ρε παιδια αυτα που κατηγορουσαμε..
Δεν διαβασα τις τελευταιες 3 σελιδες
Κοιτα αδερφε,εδω μεσα το επιπεδο και το οριο του χιουμορ ειναι μεγαλο.Αν μερικοι απο εμας δεν το αντιλαμβανονται η δεν το δεχονται,ας το ξεκαθαρισουν απο την αρχη.
ρε αγορια τι κακο ειπα?
Νταξ...μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο στο φανάρι, που ρωτάει τον οδηγό μιας Ferrari αν είναι καλό, γιατί δεν βλέπει να κυκλοφορούν πολλά.
Χαίρω πολύ ρε Σταύρο. Αν δεν μπορείς να αντέξεις κάτι, βολεύεσαι με ότι μπορείς. Δεν συζητάμε αυτό όμως. Δεν το συζητάγαμε δηλαδή, γιατί ανούσια κουβέντα είναι.
devil's animal
16/04/2016, 15:44
Μιλησες για πιστα ετσι;
εχεις την εντυπωση οτι αν δεν εισαι ο τρελος χερας θα καταλαβεις διαφορα και θα πας πιο γρηγορα με τα rsv4 και 1098 σε σχεση με τα gsxr K9-L2?
οσο γυριζεις στο 27-28 Σερρες δεν σε νοιαζουν αυτα τα πραγματα...και αυτος ειναι ενας πολυ καλος χρονος για εναν χομπιστα...
μπορει να τον κανει με εντελως μαμα μηχανακι...οτι και αν ειναι αυτο...
πως θα σε βοηθησει το rsv4 και το 1098 να πας πιο κατω αμα δεν το'χεις?
και πες οτι σε βοηθανε λογω των περιφερειακων που εχουν...
δεν θα μπορουσες να κανεις ενα πληρες σερβις με ελατηρια, λαδια και revalving στο gixxer για να κατεβεις?
μην τρωμε τον παπα δλδ οτι τα μηχανακια δεν πανε...
ειπαμε...γυρισε ο παγκοσμιος στο 24 με μαμα Κ7...και αφου μπορει αυτος, μπορει να γινει...ΧΕΡΙΑ θελει...τα μηχανακια πανε...
ποσο να το στραμπουληξει το ss του λιτρου ο περιστασιακος χομπιστας της πιστας?
το cbr του Μπουστα δεν εγραψε 19? δεν ξερω ποσα πραγματα ειχε πανω, αλλα ειναι japan...και 10 χιλιαρικα να εσκασε, παραμενει μια ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΤΙΜΗ σε σχεση με τους ευρωπαιους και τα πολλα R και S...
και ναι, μιλαω για πιστα γιατι εκει ειναι το φυσικο περιβαλλον ενος ss 1000...
devil's animal
16/04/2016, 16:01
Α γεια σου! Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, τις κ@υλες τις πληρώνεις (ακόμα και τις πρωινές, όταν πας για κατούρημα). Έχει τεράστια όμως απόσταση το "είναι για τα μπάζα, χαλάνε, τα japan είναι καλύτερα" με το "οικονομoτεχνικά, συμφέρει περισσότερο ένα japan" ;)
εγω βλεπω οτι: "αν θες να κυκλοφορεις και να γραφεις χλμ, τα ευρωπαϊκα ειναι για τα μπαζα και χαλανε, οποτε οικονομοτεχνικα συμφερει ενα japan"
"αν απο την αλλη θες να κανεις 1000χλμ τον χρονο και τα μισα να ειναι για καφε, παρε τα ομορφα, τουμπανιαρικα ιταλικα γιατι το japan το εχουν ολοι και εχει γινει σουπα"...
Χαίρω πολύ ρε Σταύρο. Αν δεν μπορείς να αντέξεις κάτι, βολεύεσαι με ότι μπορείς. Δεν συζητάμε αυτό όμως.
μα αυτο ακριβως συζηταμε...
γιατι αν εχεις τα απεριοριστα λεφτα ν'αντεξεις δεν ξερω και εγω ποσα οχηματα..δεν σε νοιαζει καν τι θα γινει στο μελλον...αν παθει κατι του βαζεις φωτια και το καις και καλεις τους φιλους σου για bbq πανω σε κοκκινη (της φωτιας) ducati...
δλδ ολο το νοημα δεν ειναι αν εχεις λεφτα...εκει ειναι ολα ευκολα...
τα δυσκολα ειναι να μην εχεις και να σκεφτεσαι πως θα κανεις την κ@υλα σου οσο πιο προσιτα γινεται...
και εκει μπαινουν τα japan για να σου πουνε: "κοιτα φιλε, αν εχεις ΧΕΡΙΑ θα γραψεις τους χρονους σου στην πιστα σαν να ειχες ducati που (θα νομιζες οτι) τους γραφει μονο του"...
Σαφώς και δεν είναι έτσι. Τις γκαβλες τις βγάζεις με ότι μπορείς, αλλά δεν βγάζεις και γλώσσα. Άλλο πράγμα να συγκρινεις το XT με το WRF, άλλο πράγμα να συγκρινεις ΧΤ με 640 και να λες γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά.
Ο μέσος αναβάτης που τα βγάζει πέρα δύσκολα, δεν θα πάει σε Ducati ή aprilia ή KTM. Θα πάρει κανένα TDM να κάνει την πλάκα του, και να τσουλάει.
Άλλο αυτό, άλλο να βγάζει γλώσσα τι τα θετε τα μπουρδελα, κάνεις την δουλειά σου και με τα μισά.
Οκ, και; Για μηχανάκια μιλάμε, δεν μιλάμε για ψυγεία να μπαίνουν οικονομοτεχνικα κριτήρια.
Προσωπικά συμφωνω με τον Σταυρο σε γενικές γραμμές και εχω να προσθεσω πως η κουβεντα είναι κομματάκι ελλειπης, καθότι δεν έχει οριστεί τι σημαίνει καλλιτερο. Η μαλλον, το καλλιτερο έχει πολλά ποδαρια. Είναι πχ:
1) ποιότητα υλικών κατασκευής (=αντοχή στη φθορά του χρόνου και χρησης)
2) ο λόγος γυρολογιου/κόστος επένδυσης (γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να μπουν και τα φράγκα στην εξισωση)
3) ποιότητα λειτουργιας περιφερειακων.
4) επίπεδο μηχανολογικης σχεδίασης του μοτέρ (ποιο ας πούμε θα αντέξει 24 ώρες τάπα. Εδώ υπάρχει επικάλυψη με το 1).
Και σίγουρα κι άλλα που δεν αναφέρω όπως πχ αξιοπιστία και κόστος συντήρησης και βλαβων ανά χιλιόμετρο χρήσης.
Πιστεύω κάνεις από μας δεν είναι σε θέση να εχει εμπεριστατωμενη άποψη σε όλα τα παραπάνω, εκτός κι αν είναι και μηχανικός και γρήγορος και έχουν περάσει από τα χέρια του τα πάντα και σε βαθος χρόνου.
Επίσης πιστεύω πως ο Ιαπων έχει αναγει σε επιστημη την προσέγγιση the result is greater than the sum of the parts με την bmw να ακολουθεί από κοντά.
Και τέλος, αν υπάρχει κάπου κάποιο τεστ καταστροφής μεταξύ πχ ενός rsv4 κι ενός R1, η άλλων αντίστοιχων και ομοτιμων, τελευταία μοντέλα οπου τα ξεσκιζουν μέχρι ν αρχίσουν να καπνίζουν και μετα τ ανοιγουν και μετράνε ανοχες και τέτοια, και αποδειχτεί ότι το ευρωπαϊκό είναι πιο τζιτζι, τότε αλλάζω στρατόπεδο και ψηφίζω Ευρώπη.
Προσωπικά συμφωνω με τον Σταυρο σε γενικές γραμμές και εχω να προσθεσω πως η κουβεντα είναι κομματάκι ελλειπης, καθότι δεν έχει οριστεί τι σημαίνει καλλιτερο. Η μαλλον, το καλλιτερο έχει πολλά ποδαρια. Είναι πχ:
1) ποιότητα υλικών κατασκευής (=αντοχή στη φθορά του χρόνου και χρησης)
2) ο λόγος γυρολογιου/κόστος επένδυσης (γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να μπουν και τα φράγκα στην εξισωση)
3) ποιότητα λειτουργιας περιφερειακων.
4) επίπεδο μηχανολογικης σχεδίασης του μοτέρ (ποιο ας πούμε θα αντέξει 24 ώρες τάπα. Εδώ υπάρχει επικάλυψη με το 1).
Και σίγουρα κι άλλα που δεν αναφέρω όπως πχ αξιοπιστία και κόστος συντήρησης και βλαβων ανά χιλιόμετρο χρήσης.
Πιστεύω κάνεις από μας δεν είναι σε θέση να εχει εμπεριστατωμενη άποψη σε όλα τα παραπάνω, εκτός κι αν είναι και μηχανικός και γρήγορος και έχουν περάσει από τα χέρια του τα πάντα και σε βαθος χρόνου.
Επίσης πιστεύω πως ο Ιαπων έχει αναγει σε επιστημη την προσέγγιση the result is greater than the sum of the parts με την bmw να ακολουθεί από κοντά.
Και τέλος, αν υπάρχει κάπου κάποιο τεστ καταστροφής μεταξύ πχ ενός rsv4 κι ενός R1, η άλλων αντίστοιχων και ομοτιμων, τελευταία μοντέλα οπου τα ξεσκιζουν μέχρι ν αρχίσουν να καπνίζουν και μετα τ ανοιγουν και μετράνε ανοχες και τέτοια, και αποδειχτεί ότι το ευρωπαϊκό είναι πιο τζιτζι, τότε αλλάζω στρατόπεδο και ψηφίζω Ευρώπη.
Elaborate please :a55:
Elaborate please :a55:
Βασικά, σημαίνει ότι χρησιμοποιείς φτηνά εξαρτήματα (χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι και ποιοτικά) για να φτιάξεις μια σύνθεση η οποία συμπεριφερεται πολύ καλλίτερα απ ότι θα φαντάζονταν κάποιος κρίνοντας με βάση τα εξαρτήματα αυτά καθαυτα. Αυτη ειναι κατά την γνωμη μου και η όλη τέχνη στην τεχνική ενος προιοντος που προορίζεται για εμπορικούς σκοπούς. Στο θεμα της μοτοσυκλέτας μπορεί αυτό να εκφραζεται πχ από κατανομή μαζων, η από συνδυασμο εξαρτηματων. Για παράδειγμα, τα φρένα της χοντα θεωρούνται κορυφαίας συμπεριφορας χωρίς να είναι σούπερ μπρεμπο ντουπερ...
doctoras
16/04/2016, 17:50
υπάρχει και άλλη οπτική,
συμφωνούμε ότι τα μοτέρ και οι συνολικά ευρωπαικές κατασκευές των περισσοτέρων (όχι όλων) είναι πιο σπορ κοινώς με υψηλότερη απόδοση σύνολα συγκριτικά με τα αντίστοιχα ιαπωνικά
όμως πολλοί αναβάτες δεν ξέρω τι μερίδιο θα είχε ενδιαφέρον είναι με κοιλίτσα και απο λίγο εώς καθόλου αθλητικοί. Την να την κάνουν ρε λεβέντες την υψηλότερης απόδοσης κατασκευή? να δαγκώσουν τιμονόπλακα? δε χωράει η κοιλίτσα τους.
άρα πάρε ένα που θα σου κάνει αυτό που θέλεις απλώς να σου αρέσει και να μη χαλαει..ε αυτό το έπιασαν πολύ καλύτερα οι ιάπωνες και φτιάχνουν καθημερινές μοτοσυκλέτες με αντοχή στην χρήση( μειωμένη απόδοση) και τα σουπερμπαικς και σπορτ τουρινκ για τους "ανήσυχους"
για να αντιπαρατεθούν στο τεράστιο μερίδιο της αγοράς των ιαπωνων οι ευρωΠαιοι προσπαθούν να τα κάνουν όσο πιο τούμπανα και εξιδανικευμένα γίνεται μεγαλώνοντας το χάσμα στα σύν(απόδοση) αλλά και στα μείον τους(αξιοπιστία)
εviva!:beer:
Τσακο μια κι από μένα :beer:
το μυστικο ειναι στην υπερδιαστασιολογηση στους αυξημενους βαθμους ασφαλειας στις εξαντλητικες δοκιμες και στον ποιοτικο ελεγχο
τα δυο τελευταια οι ευρωπαιοι δεν μπορουν να τα ακολουθησουν λογω κοστους και τα φορτωνουν στους αγοραστες
για τα πρωτα πχ το μοτερ του xt που ολοι λενε βαρυ και ψοφιο θα μπορουσε να ειναι +10 αλογα και -10 κιλα αλλα τοτε δεν θα αντεχε 3 ζωες
ο εκαστοτε αγοραστης διαλεγει και παιρνει
αν καποιος εχει 25000 διαθεσιμα για μοτο να ξεφτιλιστουν μεσα σε μια τριετια καλα κανει αλλα οι αλλοι που δεν τα εχουν ειναι φτωχοτεροι αλλα οχι κοροιδα
.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/24_Hours_of_Le_Mans_(motorcycle_race)
Καποιος να μου εξηγησει πως και δεν βρεθηκε ενας μη Ιαπων κατασκευαστης απο το 78 μεχρι σημερα να κερδισει ενα 24ωρο ?
Νομιζω οτι ειναι ακριβως αυτο που λεει ο DrBig.
......όμως πολλοί αναβάτες δεν ξέρω τι μερίδιο θα είχε ενδιαφέρον είναι με κοιλίτσα και απο λίγο εώς καθόλου αθλητικοί. Την να την κάνουν ρε λεβέντες την υψηλότερης απόδοσης κατασκευή? να δαγκώσουν τιμονόπλακα? δε χωράει η κοιλίτσα τους.
άρα πάρε ένα που θα σου κάνει αυτό που θέλεις απλώς να σου αρέσει και να μη χαλαει.......
Εισαι κακός.................................................
:bawl::bawl:
devil's animal
16/04/2016, 18:20
Καποιος να μου εξηγησει πως και δεν βρεθηκε ενας μη Ιαπων κατασκευαστης απο το 78 μεχρι σημερα να κερδισει ενα 24ωρο ?
αν ηταν ομως 24λεπτο, ολο και καποιος θα βρισκοταν...:bawl:
:beer:
Κοίτα να δεις που δεν σκέφτηκα να το τσεκαρω.
Japan rules
:a3::a3:
el_hymador
16/04/2016, 18:23
Μπορεί βέβαια να ρωτήσει κανείς το ίδιο και για το Dakar, οπού επίσης δοκιμάζονται πολύ σκληρά οι μοτοσικλέτες και στο οποίο οι ευρωπαίοι έχουν σχεδόν διπλάσιες νίκες από τους Ιάπωνες, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια πέφτει πορτοκαλί φούτσα και τα Honda σπάνε....
Χριστέ μου, τόσα χρόνια δεν έχουμε βαρεθεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια;
Μπορεί βέβαια να ρωτήσει κανείς το ίδιο και για το Dakar, οπού επίσης δοκιμάζονται πολύ σκληρά οι μοτοσικλέτες και στο οποίο οι ευρωπαίοι έχουν σχεδόν διπλάσιες νίκες από τους Ιάπωνες, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια πέφτει πορτοκαλί φούτσα και τα Honda σπάνε....
Οχι ακριβώς, γιατι το Ντακάρ αφορά κατηγορία μηχανών που οι Ιάπωνες έχουν γράψει εμφανώς και μεγαλοπρεπως στ απαυτα τους.
Χριστέ μου, τόσα χρόνια δεν έχουμε βαρεθεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια;
Οχι κι ούτε θα βαρεθουμε ποτε :D
Βασικά, σημαίνει ότι χρησιμοποιείς φτηνά εξαρτήματα (χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι και ποιοτικά) για να φτιάξεις μια σύνθεση η οποία συμπεριφερεται πολύ καλλίτερα απ ότι θα φαντάζονταν κάποιος κρίνοντας με βάση τα εξαρτήματα αυτά καθαυτα. Αυτη ειναι κατά την γνωμη μου και η όλη τέχνη στην τεχνική ενος προιοντος που προορίζεται για εμπορικούς σκοπούς. Στο θεμα της μοτοσυκλέτας μπορεί αυτό να εκφραζεται πχ από κατανομή μαζων, η από συνδυασμο εξαρτηματων. Για παράδειγμα, τα φρένα της χοντα θεωρούνται κορυφαίας συμπεριφορας χωρίς να είναι σούπερ μπρεμπο ντουπερ...
Ευχαριστώ!
Θα ήταν σωστό να συμπεράνουμε ότι όλα γίνονται για το κέρδος; Χρησιμοποιείς φτηνά εξαρτήματα (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι και ποιοτικά, όπως το λέει η προσέγγιση αυτή) και φτιάχνεις μία σύνθεση που σου επιτρέπει να πουλήσεις και να βγάλεις κέρδος Α κρατώντας ταυτόχρονα τους πελάτες σου ευχαριστημένους.
Αν τώρα τα εξαρτήματα είναι πιο ακριβά (ίδια ποιότητα με προηγουμένως), για να βγάλεις το ίδιο κέρδος Α πρέπει να πουλήσεις πιο ακριβά. Σωστά; Οπότε για να έχεις τους πελάτες σου ευχαριστημένους, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, τι κάνεις; Προσφέρεις κάτι διαφορετικό, κάτι παραπάνω, τι;
Αν πάλι με φτηνά εξαρτήματα (καλής ποιότητας πάντα) πουλάς πιο ακριβά (κέρδος > Α), απλά δε θα σε προτιμάνε, αφού υπάρχει η πρώτη περίπτωση παραπάνω.
Κουμάντο κάνει τελικά η αγορά και συγκεκριμένα με τι είναι ευχαριστημένος ο καθένας;
Και κάπου εκεί μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια (μάλλον).
Οχι ακριβώς, γιατι το Ντακάρ αφορά κατηγορία μηχανών που οι Ιάπωνες έχουν γράψει εμφανώς και μεγαλοπρεπως στ απαυτα τους.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ευρωπαίους στα 24 Horas;
Και αν τους ενδιαφέρει τοσοοοο πολύ, γιατί οι μισοί Ιάπωνες δεν κατεβαίνουν στα WSBK, ως εργοστασιακή ομάδα εννοώ;
Δηλαδή, τώρα σοβαρά...πιστεύει κάποιος πως η Ducati, η aprilia, ή η BMW δεν έχουν το know how για να στήσουν ένα μοτέρ που θα δουλεύει 24 ώρες;
OMG & 3 lol
μάστορα πότε θα ξεκινήσουμε να λέμε για τα πανάκριβα ανταλλακτικά made in india της Χόντα;
thunder ace
16/04/2016, 19:32
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ευρωπαίους στα 24 Horas;
Και αν τους ενδιαφέρει τοσοοοο πολύ, γιατί οι μισοί Ιάπωνες δεν κατεβαίνουν στα WSBK, ως εργοστασιακή ομάδα εννοώ;
Δηλαδή, τώρα σοβαρά...πιστεύει κάποιος πως η Ducati, η aprilia, ή η BMW δεν έχουν το know how για να στήσουν ένα μοτέρ που θα δουλεύει 24 ώρες;
OMG & 3 lol
συνολικα;
χαβαλε κανω
Ρε παιδια, και οι Τζαπαν φτιαχνουν ξυραφια και ρεντι του ρεις εργαλεια , απλα εχουν και τη φθηνοτερη (και αξιοπιστη) επιλογη ,με οχι τοσο κορυφαια περιφεριακα για μας τους κοινους θνητους. Σε αντιθεση με τους ευρωπαιους που δεν ριχνουν τα μουτρα τους να φτιαξουν οικονομικα μηχανακια , και αν τα φτιαξουν και παλι ειναι ακριβοτερα απο τα αντιστοιχα Τζαπαν. Εσυ τωρα κανεις κουμαντο στην τσεπη σου και αγοραζεις οτι θες. Ειναι και το πρεστιζ λεμε...
Pan (dvs)
16/04/2016, 19:37
OMG & 3 lol
Εγω πιστευω οτι μπορουνε,.Γιατι ομως δεν το κανουνε?
Εγω πιστευω οτι μπορουνε,.Γιατι ομως δεν το κανουνε?
Γιατί δεν τους ενδιαφέρει εμπορικά; τα μηχανάκια από ιδιωτικές ομάδες τρέχουν σίγουρα στις 8 ώρες της Suzuka. Αν ήταν κάτι που εμπορικά θα μπορούσε να φέρει κέρδη, θα το έκαναν.
Ποιος ασχολείται ιδιαίτερα με τους 24ωρους αγώνες;
Αν είναι να συνδέουμε την αξία και την αξιοπιστία μιας εταιρίας βάση αγώνων, καληνύχτα. Τα τέρατα αξιοπιστίας και vfm των Ιαπώνων τύπου Suzuki & Kawasaki, παίρνουν πιπίλα και σκεπάζονται το βράδυ μην κρυώσουν.
Pan (dvs)
16/04/2016, 19:59
Γιατί δεν τους ενδιαφέρει εμπορικά; τα μηχανάκια από ιδιωτικές ομάδες τρέχουν σίγουρα στις 8 ώρες της Suzuka. Αν ήταν κάτι που εμπορικά θα μπορούσε να φέρει κέρδη, θα το έκαναν.
Ποιος ασχολείται ιδιαίτερα με τους 24ωρους αγώνες;
Αν είναι να συνδέουμε την αξία και την αξιοπιστία μιας εταιρίας βάση αγώνων, καληνύχτα. Τα τέρατα αξιοπιστίας και vfm των Ιαπώνων τύπου Suzuki & Kawasaki, παίρνουν πιπίλα και σκεπάζονται το βράδυ μην κρυώσουν.
Αφου μπορουνε να το κανουνε γιατι δεν το κανουνε στα εμπορικα τους κομματια,να ανεβασουν τις πωλησεις τους?Υπαρχει πολυς κοσμος,μεσα σε αυτους και εγω,που δεν αγοραζει τα Ευρωπαικα λογω αξιοπιστιας και μονο.
Εκτος και αν προτιμανε να βγαζουνε κερδη απο την συντηρηση και τις βλαβες.
Αφου μπορουνε να το κανουνε γιατι δεν το κανουνε στα εμπορικα τους κομματια,να ανεβασουν τις πωλησεις τους?Υπαρχει πολυς κοσμος,μεσα σε αυτους και εγω,που δεν αγοραζει τα Ευρωπαικα λογω αξιοπιστιας και μονο.
για κάθε 1 που κράζει πχ τα bmw ότι είναι ρημάδια, υπάρχουν 10 που τα σκάνε χοντρά γιατί έχουν μείνει καταευχαριστημένοι
el_hymador
16/04/2016, 20:23
Αυτή η καραμέλα με την αξιοπιστία πρέπει να σταματήσει σε κάποια φάση. Μια χαρά αξιόπιστα είναι τα ευρωπαϊκά και μια χαρά ζημιάρικα είναι και τα γιαπωνέζικα. Παραδείγματα άπειρα που επιβεβαιώνουν το αληθές και για τα δύο.
Από εκεί και έπειτα, επιμένω, μοτοσικλέτες δεν είναι μόνο τα superbikes και η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται μόνο εκεί. Ένα αντιπροσωπευτικό και κλασσικό παράδειγμα για τις διαφορές στην φιλοσοφία και την κατασκευαστική προσέγγιση μεταξύ eur και jap, είναι (ήταν...) στην κατηγορία των mega on-off. Η Honda έβγαζε το Varadero και η Aprilia το Caponord. Συγνώμη τώρα, με το συμπάθειο, έχετε δει το πλαίσιο του Capo; Το έχετε δει; Έχετε δει το μπροστινό του στα 50 χλστ; Το ψαλίδι του; Για να μην πω για το design, που το Capo ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρο, ενώ το Varadero είχε ξεπεραστεί πριν ολοκληρώσει το πρώτο μοντέλο την γύρα στην γραμμή παραγωγής.
Σκεφτείτε αντίστοιχα "ζευγάρια" ιαπωνικών και ευρωπαϊκών μοτοσικλετών, όχι κατ ανάγκη superbikes και θα διαπιστώσετε το ίδιο...
Cost to income ratio ονομάζεται.
Αν απορείς γιατί δεν κατεβάζει η aprilia πχ στις 24 ωρες του leman (που χέστηκε η φοράδα δλδ), εξήγησε μου γιατί δεν κατεβάζει η Suzuki στα SBK όταν τα Gsxr είναι ένα μεγάλο κομμάτι πωλήσεων και πρεστίζ.
Δεν μιλάμε για enduro και αγώνες τυπου Paris Dakar κλπ, γιατί εκεί είναι μονομάρκα σχεδόν. Αλλά όταν τους ενδιέφερε, γιατι το κοινό γούσταρε τέτοιους αγώνες και αγόραζε τα και καλά Dakar/africa/Tenere/Tuareg κλπ, μια χαρά κατέβαζαν ομάδες εργοστασιακές και έφτιαχναν τούμπανα τύπου NXR.
Αλλαξαν τα γούστα του αγοραστικού κοινού, το άφησαν το άθλημα. Τόσο απλά.
Αυτή η καραμέλα με την αξιοπιστία πρέπει να σταματήσει σε κάποια φάση. Μια χαρά αξιόπιστα είναι τα ευρωπαϊκά και μια χαρά ζημιάρικα είναι και τα γιαπωνέζικα. Παραδείγματα άπειρα που επιβεβαιώνουν το αληθές και για τα δύο.
Χυμαδώρε δεν είναι τυχαίο που κανένας μάστορας που ασχολείται με γιαπωνέζικα μηχανάκια δεν ξέρει να κατεβάζει μοτέρ.
Κανένας δεν ξέρει να αλλάξει πιστόνια γιατί πολύ απλά δεν υπαρχουν στο εμπόριο πιστόνια για γιαπωνέζικα μηχανάκια γιατί
πάρα πολύ απλά ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ.
Νταξ, ρε σεις, ήμαρτον με τις καραμέλες. :lol:
Εγώ έχω ένα ιταλικό, 10 χρόνια. Η μόνη ζημιά που μου έβγαλε, είναι ένας αισθητήρας ρεζέρβας και μια λάμπα. Και το μηχανάκι γαμάει ότι γιαπωνέζικη γυμνή μαλακία έχει βγει τουλάχιστον μέχρι το 2014. Ποιές βλάβες και συντήρηση?
Θα μπορούσα να είχα πάρει ένα FZ1, να είχα κάνει το μηχανάκι τροπέτο είτε από κομμένο σκελετό είτε από διαλυμένα πηνία, αλλά και πάλι για την αξιοπιστία του Ιάπωνα θα μίλαγα. :lol:
panavour
16/04/2016, 20:45
[QUOTE=Ζεύκας;2737452]για κάθε 1 που κράζει πχ τα bmw ότι είναι ρημάδια, υπάρχουν 10 που τα σκάνε χοντρά γιατί ειναι ψωναρες και νομιζουν οτι θ ανεβουν κοινωνικα/QUOTE]
:lol: