View Full Version : Europe vs Japan
[QUOTE=Ζεύκας;2737452]για κάθε 1 που κράζει πχ τα bmw ότι είναι ρημάδια, υπάρχουν 10 που τα σκάνε χοντρά γιατί ειναι ψωναρες και νομιζουν οτι θ ανεβουν κοινωνικα/QUOTE]
:lol:
ισχύει. πιστεύω πως ένα ποσοστό στην τιμή αγοράς μιας bmw ή ducati υπάρχει για να είναι πιο ακριβά από τα υπολοίπα
ώστε όσοι τις αγοράζουν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, ότι είναι ξεχωριστοί και τέτοιες πίπες.
ότι όσοι έχουν μισθάρες κτλ δνε γίνεται να παίρνουν τα φθηνιάρικα μηχανάκια σαν όλους τους άλλους, αυτοί έχουν ένα
ίματζ που πρέπει να διατηρήσουν.
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα μηχανάκια σκορπάνε...
εδώ μπαίνει στην εξίσωση και "να τανε η ζήλεια ψώρα" των λαηκών πεδιών απέναντι στα βόρεια προάστια.
Μανολης67
16/04/2016, 22:15
Το 1991 πήρα το πρωτο μου Γιαπωνέζικο μηχανάκι, ενα Dt 200 R , του ήπια το αίμα στην κυριολεξία, σε ολα, ταξίδι, πόλη, χώμα, και οτι μπορείς να φανταστείς, για 85.000 χλμ που μου το κλέψανε, δεν ξεβίδωσε βιδα και ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, (μονο για αλυσοδογραναζα)
το 2000 αγόρασα μεταχειρισμένο ενα ΧΤ Artesia, εγραφε το κοντερ 37.000 χλμ.....μετά εμαθα, (μικρός ο κόσμος) οτι το μηχανάκι ειχε τουλάχιστον μηδενίσει μια η και δυο φορές το κοντέρ...το κράτησα 5 χρόνια και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ! μόνο κάλλυμα σέλας,..Σε συνεργείο πήγα μόνο για βαλβιδες......
Τωρα εχω ενα 660 μεταχειρισμένο και μέχρι τωρα, ολα καλά, (κατι ψιλά εβγαλε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.)
Ρε παιδες, γιατι αρνουμαστε πεισματικα να παραδεχτουμε οτι γενικα οι Ιαπωνες βγαζουν πιο "τιμια" προιοντα. Μηχανες, αυτοκινητα , ηλεκτρονικα, κτλ κτλ. Μη πιανουμε να συγκρινουμε μεμονομενα το ενα μοντελο με το αλλο. Γενικα μιλαμε, και μιλαμε για τον μεσο αγοραστη που θελει να παρει ενα "προιον" να κανει την δουλεια του οσο το δυνατον απροβληματιστα. Σιγουρα οι Ευρωπαιοι εχουν βγαλει καποια πολυ καλα προιοντα οπως και οι Ιαπωνες καποια κακα. Γενικα ομως η ζυγαρια γερνει υπερ των σχιστοματιδων, πως να το κανουμε τωρα.Εγω προσωπικα πολυ θα γουσταρα ενα ευρωπαικο (moto guzzi V7 ) αλλα φοβαμαι, προτιμω να πονταρω σε κατι πιο σιγουρο.Και ειναι αρκετοι που σκεφτονται ετσι. Η μηχανη για πολλους δεν ειναι μονο ενα χομπι, ειναι εργαλειο και δεν βαζουν την κ@υλ@ πανω απο ολα.
Ολα αυτα τα reliability surveys που υπαρχουν στο νετ δεν νομιζω να ειναι κατευθυνομενα.
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/64280/most-reliable-cars
Αφού ξαναματαλέμε τα ίδια, και εγω είχα ενα KTM LC4 9 χρόνια σαν αποκλειστικό μέσο μετακίνησης.Του έπινα το αίμα και δεν έβγαλε ποτέ τίποτα μέχρι τα 70Κ χλμ που μου το φάγανε.Δεν υπήρχε σύγκριση με κανένα γιαπωνέζικο, ούτε για πλάκα.:smokin:
el_hymador
17/04/2016, 00:32
lc4 και εγώ για 3,5 χρόνια, trail ride, πολύ χώμα, καλές εποχές, σχεδόν κάθε ΣΚ εκδρομή - ταξιδάκι, και όλες τις υπόλοιπες ημέρες στην άσφαλτο συνέχεια τάπα (δεν σε άφηνε να πας ήσυχα με τίποτα). Με ποιο γιαπωνέζικο να έκανα τα ίδια; Με XT ή με XR; Και μόνο που το σκέφτομαι γελάω! Αυτά που έκανα με το KTM και αυτά που μου έμαθε, άξιζαν κάθε λεπτό από τα +3000 ευρώ που κόστιζε σε σχέση με τα japan. Το καλύτερο μηχανάκι που είχα ποτέ.-
LogOutGoRide
17/04/2016, 01:35
Σωστά όλα αυτά που λέτε, αν και δεν πιστεύω πως μπορούν να αλλάξουν την άποψη κάποιου που ήδη έχει σχηματίσει μία "γνώμη" στο μυαλό του.
Αυτό που χαλάει εμένα είναι το ύφος του κάθε ένα που πιστεύει πως έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει ποντικό και μάγκα με το τρίκυκλο, όποιον έχει μικρότερο μισθό από αυτόν.
Φροντίζει βέβαια να μας θυμίζει σε κάθε ευκαιρία, πόσα λεφτά βγάζει, λες και ενδιαφέρει τον οποιοδήποτε.
Newsflash, στα @@ μας.
Έτσι τον μεγάλωσαν και τον έκαναν χειρότερο από τα μούτρα τους. Όλα τα άλλα, τα ακούω βερεσέ.
Κακομαθημένα παλιόπαιδα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ευρωπαίους στα 24 Horas;
Και αν τους ενδιαφέρει τοσοοοο πολύ, γιατί οι μισοί Ιάπωνες δεν κατεβαίνουν στα WSBK, ως εργοστασιακή ομάδα εννοώ;
Δηλαδή, τώρα σοβαρά...πιστεύει κάποιος πως η Ducati, η aprilia, ή η BMW δεν έχουν το know how για να στήσουν ένα μοτέρ που θα δουλεύει 24 ώρες;
OMG & 3 lol
Νομίζω ξεκαθαρισαμε πως ολοι μπορούν να βγάλουν τα πάντα. Το θέμα εναι να είσαι κι ανταγωνιστικος.
Όσο για τους αγώνες αντοχης, αφ ενός δηλώνω πως δε ξέρω και πολλά, αλλά νομίζω αφορούν τα ίδια μηχανακια που προορίζονται για την πίστα. Οπότε το οτι δεν κερδίζουν ντουκατι και λοιποί μάλλον σημαίνει πως το προϊόν που επιλέγουν να βγάλουν δεν αντέχει στο σκισημο. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.
LogOutGoRide
17/04/2016, 07:56
Ακυρώσαμε και ολόκληρη μορφή αγώνων σε δύο γραμμές, επειδή δεν μας αρέσει να το βλέπουμε στην τηλεόραση και δεν το κατάλαβα;
Υπάρχουν εργοστάσια που κατεβαίνουν στο WSBK με μηχανάκι του 08 και ακόμη είναι ανταγωνιστικοί. Μερικοί από αυτούς, πήραν μία μέρα την απόφαση να τους σκίσουν όλους και το έκαναν σε μία χρονιά. Μετά, πάλι σε μία μέρα, αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Κάποιοι άλλοι πάλι, κατεβάζουν μηχανάκια με κυβισμό φορτηγού για να ακολουθήσουν. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βλέπουν όλοι, οι ίδιοι αποφάσισαν να βγάλουν το λεγόμενο KTM killer και τότε πήρε δύο χρόνια μόνο.
Όχι;
Pan (dvs)
17/04/2016, 08:04
...
Από εκεί και έπειτα, επιμένω, μοτοσικλέτες δεν είναι μόνο τα superbikes και η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται μόνο εκεί. Ένα αντιπροσωπευτικό και κλασσικό παράδειγμα για τις διαφορές στην φιλοσοφία και την κατασκευαστική προσέγγιση μεταξύ eur και jap, είναι (ήταν...) στην κατηγορία των mega on-off. Η Honda έβγαζε το Varadero και η Aprilia το Caponord. Συγνώμη τώρα, με το συμπάθειο, έχετε δει το πλαίσιο του Capo; Το έχετε δει; Έχετε δει το μπροστινό του στα 50 χλστ; Το ψαλίδι του; Για να μην πω για το design, που το Capo ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρο, ενώ το Varadero είχε ξεπεραστεί πριν ολοκληρώσει το πρώτο μοντέλο την γύρα στην γραμμή παραγωγής.
Χιλια δικια εχεις για το Capo και αλλα τοσα για το Varadero.Προσφατα ψαχτηκα γιατι ηθελα να αγορασω το πρωτο.Αυτα που μου ειπανε οι ιδιοι οι ιδιοκτητες τους,περα απο λιγες εξαιρεσεις,με απετρεψαν.Δεν μου τα ειπανε Γιαπωνεζοφιλοι,αλλα αρρωστοι Ιταλοφιλοι.
Νταξ, ρε σεις, ήμαρτον με τις καραμέλες. :lol:
Δεν ειναι καραμελα ρε Βυρωνα.Σκεψη ειναι.Ειμαι λατρης της Ευρωπαικης "σχολης",δεν ψαχνω τροπο να την θαψω,αλλα προσπαθω να ερμηνευσω τα λαθη τους.Ασχετα αν δεν το παραδεχεσαι,εχουνε κανει αρκετα.
Σωστά όλα αυτά που λέτε, αν και δεν πιστεύω πως μπορούν να αλλάξουν την άποψη κάποιου που ήδη έχει σχηματίσει μία "γνώμη" στο μυαλό του.
......
Φιλαρακι οποιος μπαινει σε μια συζητηση μονο και μονο για να επιβαλει την αποψη του,αυτος χανει.Η συζητηση γινεται για να δουμε καποια πραγματα με την οπτικη του αλλου και γιατι οχι να αλλαξουμε και γνωμη.
LogOutGoRide
17/04/2016, 08:07
Εγώ πάντως κατάλαβα την "οπτική του άλλου" και μου φτάνει.
Υπάρχουν μηχανάκια ευρωπαϊκά που θα αγόραζα. Το ίδιο και ιαπωνικά που δεν θα αγόραζα.
Κάποιους ανθρώπους όμως, ούτε θα τους έφτυνα.
devil's animal
17/04/2016, 08:15
Η συζητηση γινεται για να δουμε καποια πραγματα με την οπτικη του αλλου και γιατι οχι να αλλαξουμε και γνωμη.
μονο που (αν εχω καταλαβει σωστα), για να δουμε καποια πραγματα με την οπτικη του αλλου πρεπει να αλλαξουμε και πορτοφολι...γιατι αν δεν αλλαξουν τα οικονομικα μας προς το ΠΟΛΥ καλυτερο, σκατα θα δουμε...
και δεν ειμαι και αντιθετος σ'αυτο...μακαρι να κερδισω σημερα το Τζοκερ, και να παρω και 2-3 ιταλικα για την κυριακατικη βολτα και κανα td τον χρονο και μετα πλυσιμο και πισω στο σαλονι μου...:D
LogOutGoRide
17/04/2016, 08:17
Λάθος Σταύρε. Σε βλέπω και γράφεις συνέχεια για πορτοφόλια. Αν είχα την δυνατότητα, πάλι αυτό που έχω θα είχα. Απλά θα είχα και μερικά ακόμα.
devil's animal
17/04/2016, 08:22
Λάθος Σταύρε. Σε βλέπω και γράφεις συνέχεια για πορτοφόλια. Αν είχα την δυνατότητα, πάλι αυτό που έχω θα είχα. Απλά θα είχα και μερικά ακόμα.
μα το ιδιο εγραψα και εγω ρε Κωστα...
και εγω το ιδιο θα ειχα, αντε το πιο καινουργιο μοντελο...αλλα σιγουρα θα ειχα ΚΑΙ καποια ιταλικα τα οποια τα θεωρω και πανεμορφα και πολυ τουμπανα...
χωρις ομως να τους κανω πολλα χλμ..θα ηταν περιστασιακα για td και αντε καμια βολτα την Κυριακη...that's all...
LogOutGoRide
17/04/2016, 08:34
Έτσι ναι. Αυτό που λέω, είναι ότι το CBR 600 RR θα είχα, γιατί αυτό που άρεσε, μου αρέσει και θα αρέσει. Ελπίζω να μην αναγκαστώ να το αποχωριστώ.
Απλά θα το είχα αγοράσει πιο νωρίς.
Αυτό το ίδιο, που σαν βάση, κατέκτησε μερικά παγκόσμια πρωταθλήματα και κάποιος εδώ το έκανε σώβρακο γιατί ήταν μη αξιόπιστο από την μάνα του.
Ξέρω ξέρω, καμιά σχέση οι αγώνες με τα παραγωγής. Έτσι είναι και έτσι θα είναι. Όταν το μβ θα βγάλει πρωτάθλημα ολόκληρο χωρίς να είναι σε τεύχη, ίσως ξεπεράσω το ότι είναι απλά πανέμορφο με κορυφαία περιφερειακά.
Πάντως, θυμάμαι έκανα καιρό να βρω συγκριτικό SS λίτρου με τον μεγάλο του αδερφό. Πάντα κάτι συνέβαινε και απουσίαζε την τελευταία στιγμή.
stefanos
17/04/2016, 08:41
lc4 και εγώ για 3,5 χρόνια, trail ride, πολύ χώμα, καλές εποχές, σχεδόν κάθε ΣΚ εκδρομή - ταξιδάκι, και όλες τις υπόλοιπες ημέρες στην άσφαλτο συνέχεια τάπα (δεν σε άφηνε να πας ήσυχα με τίποτα). Με ποιο γιαπωνέζικο να έκανα τα ίδια; Με XT ή με XR; Και μόνο που το σκέφτομαι γελάω! Αυτά που έκανα με το KTM και αυτά που μου έμαθε, άξιζαν κάθε λεπτό από τα +3000 ευρώ που κόστιζε σε σχέση με τα japan. Το καλύτερο μηχανάκι που είχα ποτέ.-
XR φαντάζομαι δεν πήρες βόλτα...:)
stefanos
17/04/2016, 08:51
Χιλια δικια εχεις για το Capo και αλλα τοσα για το Varadero.Προσφατα ψαχτηκα γιατι ηθελα να αγορασω το πρωτο.Αυτα που μου ειπανε οι ιδιοι οι ιδιοκτητες τους,περα απο λιγες εξαιρεσεις,με απετρεψαν.Δεν μου τα ειπανε Γιαπωνεζοφιλοι,αλλα αρρωστοι Ιταλοφιλοι.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες συλλέγουν την εμπειρία τους απο αυτά που τους "σερβίρουν"
τα περιοδικά
τα φορουμ
οι φίλοι στις καφετέριες
οι συνεργειάδες που πάνε για σέρβις τα μηχανάκια τους
και φυσικά από την πρότερη εμπειρία τους στο σπορ.
Πολλοί λίγοι καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.
Pan (dvs)
17/04/2016, 08:52
μονο που (αν εχω καταλαβει σωστα), για να δουμε καποια πραγματα με την οπτικη του αλλου πρεπει να αλλαξουμε και πορτοφολι...γιατι αν δεν αλλαξουν τα οικονομικα μας προς το ΠΟΛΥ καλυτερο, σκατα θα δουμε...
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Μπορεις να πεις ναι ρε παιδια εχεται δικιο,τα Ευρωπαικα ειναι μια χαρα αλλα ακριβα για την τσεπη μου.
Αυτο που λενε μερικοι δεν ειναι για την τσεπη μου,αρα ειναι αναξιοπιστα ειναι τουλαχιστον ηλιθιο.Δεν κατακρινουμε κατι με βαση την τσεπη μας,αλλα με βαση συγκεκριμενα επιχειρηματα.
stefanos
17/04/2016, 09:13
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Μπορεις να πεις ναι ρε παιδια εχεται δικιο,τα Ευρωπαικα ειναι μια χαρα αλλα ακριβα για την τσεπη μου.
Αυτο που λενε μερικοι δεν ειναι για την τσεπη μου,αρα ειναι αναξιοπιστα ειναι τουλαχιστον ηλιθιο.Δεν κατακρινουμε κατι με βαση την τσεπη μας,αλλα με βαση συγκεκριμενα επιχειρηματα.
Εκτός του ότι το κόστος είναι επιχείρημα, δεν βλέπω και τεράστιες διαφορές στις τιμές , και κάτι σκουτερο μικρά είναι φτηνότεροι οι Ευρωπαίοι.
Στα μεταχειρισμένα δε δεν γίνεται σύγκριση.
Pan (dvs)
17/04/2016, 09:21
Εκτός του ότι το κόστος είναι επιχείρημα, δεν βλέπω και τεράστιες διαφορές στις τιμές , και κάτι σκουτερο μικρά είναι φτηνότεροι οι Ευρωπαίοι.
Στα μεταχειρισμένα δε δεν γίνεται σύγκριση.
Ρε Στεφανε ειναι επιχειρημα αλλα δεν εχει να κανει με την αξιοπιστια.Το ακριβο για αυτα που προσφερει ,το καταλαβαινω.
Το οτι μερικοι οτι δεν μπορουνε να αγορασουνε το βγαζουνε αναξιοπιστο,δεν το καταλαβαινω.
Μανολης67
17/04/2016, 09:25
Επικεντρώνομαι σε αυτό: Αυτά που έκανα με το KTM και αυτά που μου έμαθε, άξιζαν κάθε λεπτό από τα +3000 ευρώ που κόστιζε σε σχέση με τα japan.[/B]
Δεν το κατάλαβα........τι εμαθες με το ΚΤΜ που δεν θα μάθαινες στην ιδια πιστα με ενα XR h με ενα WR? βοηθησε με σε παρακαλώ να καταλάβω?
Πολύ παλιότερα ενα περιοδικό, (δεν θυμάμαι ποιό, Μοτοσπορτ η moto) παρουσίασε της Ducati και Moto Guzzi Le man κατέληγε σε μια προταση που εκανε εντυπωση: ξεχωριστές και στριφτερές μοτοσυκλέτες αν κάποιοι πάλι της αγοράσουν νομίζοντας ότι θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί πλανόνται πλάνην οικτράν.
LogOutGoRide
17/04/2016, 09:28
Αν διαβάσεις στο ανάλογο θέμα εδώ, στο moto.γρ, θα καταλάβεις.
Δεν πιστεύω να κάνω λάθος.
devil's animal
17/04/2016, 09:32
ποτε δεν ειπαμε οτι "δεν ειναι για την τσεπη μας, αρα ειναι αναξιοπιστα"...
και γενικα αυτο που λες δεν ισχυει...
γιατι αν η τσεπη σου υποστηριζει πληρες κινητο συνεργειο απο πισω, με ανταλλακτικα και μαστορους, ολα αξιοπιστα ειναι...
ετσι κατεβαινω και τρεχω dakar, motoGP, και wsbk σε μια χρονια...
αν η τσεπη σου υποστηριζει καθε Χ χλμ ή Υ ωρες να ανοιγεις μοτερ και να το κανεις ολο μεσα φρεσκαδουρα, παιρνεις οτι πιο τουμπανο υπαρχει..sxv550 ξερω'γω...
οποτε πως θα μιλησεις με καποιον που κοιταει να καθυστερησει την βασικη συντηρηση (λαδια-φιλτρο) γιατι δεν εχει μια?
τι επαφη εχετε οι 2 σας?
αυτο εκανε και ο Johnny...ελεγε "αφου εγω το συντηρω σωστα και το υποστηριζω", ειναι μια χαρα...
ε, ναι ρε φιλε...αν εισαι ανα 1000χλμ λαδια και ανα 3000χλμ το ανοιγεις προληπτικα να δεις τι γινεται και φρεσκαρεις, μια χαρα θα εισαι...λογικο ειναι...:lol:
(δεν ξερω τι εκανε, ή τι κανει ο ανθρωπος..απλα εικαζω)...
αλλα σ'αυτα τα χλμ ενας κατοχος ιαπωνικου δεν εχει τσεκαρει καν ποσο αερα εχουν τα λαστιχα του...:bawl:
δλδ το να δικαιολογησεις ενα μοτερ οτι ειναι τερμα πουσαρισμενο και παρα το οτι κανεις σωστα και στην ωρα της την συντηρηση του, αποδημει εις Κυριον σε λιγα σχετικα χλμ, ειναι φυσιλογικο? (εφοσον εισαι ιδιωτης παντα και δεν κατεβαινεις με καμια ομαδα σε πρωταθλημα)...
Μανολης67
17/04/2016, 09:41
Εν κατακλείδι, σκίστης -χιλιομετροφάγος= japan
κυριλέ, ψείρας, γκαράζ-καφέ και επιστροφή, ή Κυριακή στην Εκκλησιά και μόστρα στην παραλιακή Ευρωπα,
Επειδή πέρασα το πρώτο στάδιο, και τωρα στα πενηντα ειμαι στο δεύτερο, ξερω οτι και με οποιονδηποτε Ευρωπαικό (και πολλά με αρεσουν) δεν θα εχω πρόβλημα.
LogOutGoRide
17/04/2016, 09:47
Εν κατακλείδι, οποίο και να πάρεις καλά θα κάνεις. Αν σου αρέσει θα περάσεις καλά. Αν είσαι μαλάκας θα το σπάσεις και αν είσαι ακόμη πιο μαλάκας θα ψωροϋπερηφανεύζεσαι ότι έχεις γεμάτες τσέπες και θα είσαι για φτύσιμο, είτε στην μία περίπτωση, είτε στην άλλη.
spyrakos35
17/04/2016, 10:55
μμμ καλά, εσείς οι ορκισμένοι γιάπωνες, κάντε και κανα τσιγάρο
το "fabrique au japon" που είχα πάρει, ακριβώς για να μην πλερώνω ζημιές, μια χαρά ζημιές έβγαζε και μια χαρά τις πλέρωνα.... το χειρότερο μηχανάκι απο πλευράς αξιοπιστίας που είχα ήταν "fabrique au japon"....
όλα χαλάνε λέτε αλλά καμμιά φορά απορώ τι σκατά τεστ τους κάνουν πριν τα κυκλοφορήσουν.... όλοι τους και οι μεν και οι δε
el_hymador
17/04/2016, 11:00
Επικεντρώνομαι σε αυτό: Αυτά που έκανα με το KTM και αυτά που μου έμαθε, άξιζαν κάθε λεπτό από τα +3000 ευρώ που κόστιζε σε σχέση με τα japan.[/B]
Δεν το κατάλαβα........τι εμαθες με το ΚΤΜ που δεν θα μάθαινες στην ιδια πιστα με ενα XR h με ενα WR? βοηθησε με σε παρακαλώ να καταλάβω?
Πολύ παλιότερα ενα περιοδικό, (δεν θυμάμαι ποιό, Μοτοσπορτ η moto) παρουσίασε της Ducati και Moto Guzzi Le man κατέληγε σε μια προταση που εκανε εντυπωση: ξεχωριστές και στριφτερές μοτοσυκλέτες αν κάποιοι πάλι της αγοράσουν νομίζοντας ότι θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί πλανόνται πλάνην οικτράν.
Το Guzzi Le Mans ποιο; To V11 ή το παλιό; Η Guzzi ήταν κάποτε στριφτερή για τα επίσης κάποτε δεδομένα. Με τα σημερινά Sport δεδομένα, όχι, έχει ξεπεραστεί και δεν έχει και μηχανάκια στην κατηγορία. Tα Griso και Stelvio πάντως, για τις κατηγορίες που ανήκουν, τα πάνε πάρα πολύ καλά.
Τώρα σε ότι αφορά στο XR, φαντάζομαι μιλάς για το 650R, καλό πλαίσιο, καλός κινητήρας αλλά από αναρτήσεις και φρένα απλά δεν υπήρχε σύγκριση με το KTM. Μηχανάκι με τακουνάτα φθαρμένα ελαστικά και έστριβε στην άσφαλτο δίνοντας σου ακριβή πληροφόρηση για το πετραδάκι που πάτησε ο πίσω τροχός ή πόσα cm γλύστρησε.
Χεράς δεν είμαι, σβέλτο θεωρώ τον εαυτό μου. Αυτό που γλύστραγα και είχα μεγαλύτρεη άισθηση ασφάλειας από αυτή που θα μου έδινε οποιοδήποτε Ιαπωνικό λίγο πριν γλυστρήσει, sorry αλλά δεν την είχε κανένα XR και KLX
AUFGEBRACHT
17/04/2016, 11:32
Αλλο ενα που με ενοχλει στα Ευρωπαικα ειναι οτι εχουνε καταντησει τον πελατη,δοκιμαστη.Κανουνε μισοδουλεια και αφηνουνε τους ιδιοκτητες να ταλαιπωρουνται.Εχουνε ξεσχιστει στις ανακλησεις αλλα αυτο τους κοστιζει λιγοτερο ,σε χρονο και χρημα,απο το να κανουνε περισσοτερες δοκιμες.
Βλέπε Toyota, ή ακόμα χειρότερα Takata με τους αερόσακους -στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ταλαιπωρείται ο χρήστης, ενίοτε αποβιώνει κιόλας. Τι;;; Δεν είναι ευρωπαϊκές;;;
LOUKILOUK
17/04/2016, 12:26
Δεν γίνεσε αυτόματα καλύτερος οδηγός, ΑΛΛΑ μαθαίνεις ευκολότερα,γρηγορότερα, ασφαλέστερα...η μετάβαση από ευρωπαικό με σωστό "ευρωπαικό" στήσιμο σε γιαπωνέζικο με κλασσικό μέτριο στήσιμο είναι πολιτισμικό σοκ κυριολεκτικά...(αν οδηγάς...και όχι απλά μετακινείσαι...). Το έχω πάθει και ξέρω, από την άλλη είναι αλήθεια ότι με το FZS600 τώρα δεν έχω κανένα αγχος αν καθυστερήσω τα λάδια του για λίγο...σε αντίθεση με το 990 που έχω ακόμα, αλλά και το 640adv που οδηγούσα για 6 χρόνια απροβλημάτιστα...
Νομίζω ότι είναι βασικό να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι σαν οδηγοί και άνθρωποι...τα γούστα μας, οι ικανότητές μας οι προσωπικότητες μας είναι διαφορετικές, άρα θα οδηγάμε και διαφορετικά μηχανάκια. Ιδανικά αν μπορούσα θα είχα στο γκαράζ εκπροσωπους και των δύο σχολών...
Το πρόβλημα είναι ότι πολύ αγοράζουν με κριτήριο τον "χαρακτήρα" της μηχανής ώστε να προσδιοριστούν μέσω αυτής, ενώ το αντίθετο θα έπερεπε να συμβαίνει...
Η αυτογνωσία μας κάνει καλύτερους και σαν ανθρώπους αλλά και σαν πελάτες...
Φανατισμοί και ποδοσφαιροποίηση δημιουργούν το πρόβλημα στον μοτοσυκλετισμό...
:beer::wave2:
kostas777
17/04/2016, 17:56
Χυμαδώρε δεν είναι τυχαίο που κανένας μάστορας που ασχολείται με γιαπωνέζικα μηχανάκια δεν ξέρει να κατεβάζει μοτέρ.
Κανένας δεν ξέρει να αλλάξει πιστόνια γιατί πολύ απλά δεν υπαρχουν στο εμπόριο πιστόνια για γιαπωνέζικα μηχανάκια γιατί
πάρα πολύ απλά ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ.
Στο σπίτι του κρεμασμενοπνιγοβολημένου δεν μιλάνε για σχοινοπετροπίστολο :(
Pan (dvs)
17/04/2016, 19:13
ποτε δεν ειπαμε οτι "δεν ειναι για την τσεπη μας, αρα ειναι αναξιοπιστα"...
και γενικα αυτο που λες δεν ισχυει...
γιατι αν η τσεπη σου υποστηριζει πληρες κινητο συνεργειο απο πισω, με ανταλλακτικα και μαστορους, ολα αξιοπιστα ειναι...
....
αυτο εκανε και ο Johnny...ελεγε "αφου εγω το συντηρω σωστα και το υποστηριζω", ειναι μια χαρα...
ε, ναι ρε φιλε...αν εισαι ανα 1000χλμ λαδια και ανα 3000χλμ το ανοιγεις προληπτικα να δεις τι γινεται και φρεσκαρεις, μια χαρα θα εισαι...λογικο ειναι...:lol:
(δεν ξερω τι εκανε, ή τι κανει ο ανθρωπος..απλα εικαζω)...
αλλα σ'αυτα τα χλμ ενας κατοχος ιαπωνικου δεν εχει τσεκαρει καν ποσο αερα εχουν τα λαστιχα του...:bawl:
δλδ το να δικαιολογησεις ενα μοτερ οτι ειναι τερμα πουσαρισμενο και παρα το οτι κανεις σωστα και στην ωρα της την συντηρηση του, αποδημει εις Κυριον σε λιγα σχετικα χλμ, ειναι φυσιλογικο? (εφοσον εισαι ιδιωτης παντα και δεν κατεβαινεις με καμια ομαδα σε πρωταθλημα)...
Μια μηχανη,με τη δικη μου λογικη,που θα της κανεις τα σερβις στον χρονο και με τον τροπο που λεει ο κατασκευαστης ειναι αξιοπιστη.Ακομη και αν σου λεει καθε 3000 χλμ.Απο εκει και περα αν την σηκωνει η τσεπη σου καλως,αν οχι πας γι αλλη.Αν ομως κανεις αυτο που σου λεει και παρολα αυτα σπαει τοτε ειναι αναξιοπιστος.
Αν λεμε (μιας και ειχα προσφατα κουβεντα) σου λεει η Ktm οτι πρεπει να βαλεις συγκεκριμενα υγρα φρενων και εσυ βαζεις αυτοκινητων,δεν θα φταιει η Ktm αν χαιρετισουνε τα τσιμουχακια ας πουμε.
Οταν η Μπε Μπε σου λεει οτι καθε δυο χρονια πρεπει να αλλαζεις τα υγρα φρενων απ ολο το συστημα και εσυ πας στον γειτονα και σου αλλαζει μονο αυτα που φαινονται,αν παθουνε κατι δεν θα ειναι η Μπε Μπε αναξιοπιστη,αλλα ο ιδιοκτητης.
Σχετικα με τον Τζονυ δεν εχω αποψη γιατι δεν καθησα να διαβασω ολα τα προηγουμενα.Αν τα ειπε οπως τα λες,εχω αλλη αποψη.Το εχω την δυνατοτητα να κανω ελεγχους καθε τρεις και λιγο και η μηχανη μου δεν παθαινει τιποτε,δεν ειναι αξιοπιστια.Μπορει ο ανθρωπος να κανει το χομπυ του και να τα χωνει χωρις να τον ποναει,δικο του θεμα.Εγω ακομη και αν μου περισσευαν δεν θα το εκανα.
Βλέπε Toyota, ή ακόμα χειρότερα Takata με τους αερόσακους -στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ταλαιπωρείται ο χρήστης, ενίοτε αποβιώνει κιόλας. Τι;;; Δεν είναι ευρωπαϊκές;;;
Εσενα δεν σου απαντω γιατι κατα βαθος καταλαβαινεις οτι εχω δικιο.
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΟΥΠΕΡ......ΟΥΑΟΥ
Που θα κοστίζει 25 χιλιάρικα και θάναι σούπερ αξιόπιστο
αν του αλλάζω λάδια κάθε 2000χλμ. και στη διάρκεια του συμπληρώνω
και 1-2 λίτρα,επειδή διψάει πολύ,όμως εγώ θα το προσέχω,
που θα ανοίγω το μοτέρ επίσης κάθε 5000 χλμ. επειδή το προτείνει η εταιρία,
που θα κάνω σέρβις το διαφορικό του και αλλαγή στα πάντα εκεί μέσα
επίσης κάθε 5000 χλμ. και πολλά είπα,φρένα τακάκια ηλεκτρικά,αναρτήσεις
αλυσίδα γρανάζια κάθε βδομάδα,
και θάχω και μία οδική πλήρη,φουλ,για σιγουράντζα.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ..??
Θάχω και 5 χρόνια εγγύηση με μόνο κανένα χιλιάρικο επιπλέον.
Τι άλλο να ζητήσω από τη ζωή..??
Το μόνο που θα χαλάει θα είναι πως το πήρανε πρέφα πολλοί και αντί
να είμαι ο μοναδικός να κλέβω την παράσταση και να πουλάω μούρη
θάχω και άλλους πολλούς................που θα πάει όμως θα το ξεπεράσω,
πως..?? θα αλλάξω καφετέρια να είμαι ο μοναδικός και όταν βγαίνει το καινούργιο
μοντέλλο που θάχει 30000 τότε θα το πάρω αμέσως νάμαι και πάλι ο μόνος.
Τέτοια ευτυχία ποιος άραγε μπορεί να μου χαρίσει..??
Ο Ιάπωνας μήπως..??...............α....πα.......πα.......πα.......πα.........πα
Pan (dvs)
17/04/2016, 20:23
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΟΥΠΕΡ......ΟΥΑΟΥ
Εσυ οτι ηταν να παρεις το πηρες.Ασε εμας να ονειρευομαστε.:D
ιαπωνα εχω και ειχα αρκετους οπως και ευρωπαιους.Χθες που πηγα στο SMF 2016 ο λογισμος μου ειναι εδω....
356928 που μαλλον θα ειναι το επομενο αναλογα την τεχνικη υποστήριξη τους
και
356929 το οποιο αν αποκτηθει θα κανει παρεα με το υπαρχον
Εσυ οτι ηταν να παρεις το πηρες.Ασε εμας να ονειρευομαστε.:D
ΜΠΡΙΤΣ............ΤΙ ΛΕΣ..??
Όποιος σταματάει τα όνειρα,ανοίγει μία κάσα και μπαίνει μέσα,
γιαυτό παρακαλώ αφήστε με να ονειρεύομαι..
Κάποια μηχανάκια δεν σε κάνουν να ονειρεύεσαι.........................
......σε κάνουν φαν του σχωρεμένου του Αγγελόπουλου.......................
el_hymador
17/04/2016, 20:49
Το DUKE 690 με μονοκύλινδρο κινητήρα 73 ίππων που κάνει πλάκα σε δικύλινδρους αντίστοιχου κυβισμού, θέλει service στα πρώτα 1000 και μετά ανά 10.000χλμ...
To Multi 1200 και αυτό στα 1000 και μετά ανά 15.000...
Ποια 3.000 και λάδια κάθε 5.000 λέτε;
el_hymador
17/04/2016, 20:52
ιαπωνα εχω και ειχα αρκετους οπως και ευρωπαιους.Χθες που πηγα στο SMF 2016 ο λογισμος μου ειναι εδω....
356928 που μαλλον θα ειναι το επομενο αναλογα την τεχνικη υποστήριξη τους
και
356929 το οποιο αν αποκτηθει θα κανει παρεα με το υπαρχον
To Milano είναι ΝΑΡΑ!!!
:beer::beer:
Μανολης67
17/04/2016, 20:55
Το Guzzi Le Mans ποιο; To V11 ή το παλιό; Η Guzzi ήταν κάποτε στριφτερή για τα επίσης κάποτε δεδομένα. Με τα σημερινά Sport δεδομένα, όχι, έχει ξεπεραστεί και δεν έχει και μηχανάκια στην κατηγορία. Tα Griso και Stelvio πάντως, για τις κατηγορίες που ανήκουν, τα πάνε πάρα πολύ καλά.
Τώρα σε ότι αφορά στο XR, φαντάζομαι μιλάς για το 650R, καλό πλαίσιο, καλός κινητήρας αλλά από αναρτήσεις και φρένα απλά δεν υπήρχε σύγκριση με το KTM. Μηχανάκι με τακουνάτα φθαρμένα ελαστικά και έστριβε στην άσφαλτο δίνοντας σου ακριβή πληροφόρηση για το πετραδάκι που πάτησε ο πίσω τροχός ή πόσα cm γλύστρησε.
Χεράς δεν είμαι, σβέλτο θεωρώ τον εαυτό μου. Αυτό που γλύστραγα και είχα μεγαλύτρεη άισθηση ασφάλειας από αυτή που θα μου έδινε οποιοδήποτε Ιαπωνικό λίγο πριν γλιστρήσει, sorry αλλά δεν την είχε κανένα XR και KLX
Ηταν πολύ παλίο τευχος, νομίζω μιλάμε για DUCATI Desmo και σίγουρα GUZZI Le man (τα Griso και Stevio δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη)
Αυτό που γλύστραγα και είχα μεγαλύτρεη άισθηση ασφάλειας από αυτή που θα μου έδινε οποιοδήποτε Ιαπωνικό λίγο πριν γλιστρήσει, sorry αλλά δεν την είχε κανένα XR και KLX[/QUOTE]
Ο καλός μύλος όλα τα αλέθει!
για να σοβαρευτώ, εγώ νομίζω ότι γίνεσαι καλύτερος οδηγός αμα το μηχανάκι υστερεί σε αυτούς τους τομείς: κράτημα και έλεγχο!
Στο σπίτι του κρεμασμενοπνιγοβολημένου δεν μιλάνε για σχοινοπετροπίστολο :(
Άσε έχω πρόβλημα μεγάλο.
Τόσα χρόνια περιμένω να σπάσει το μοτέρ του τουονο να παω να βάλω το big bore kit και αυτο δεν κάνει κιχ. Ουτε λίγο λαδάκι βρε αδερφέ!! Μηπως φταίει που το σκιζω μονίμως στους κοφτες και τις καρφωτες; :(
el_hymador
17/04/2016, 22:09
Ηταν πολύ παλίο τευχος, νομίζω μιλάμε για DUCATI Desmo και σίγουρα GUZZI Le man (τα Griso και Stevio δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη)
Αυτό που γλύστραγα και είχα μεγαλύτρεη άισθηση ασφάλειας από αυτή που θα μου έδινε οποιοδήποτε Ιαπωνικό λίγο πριν γλιστρήσει, sorry αλλά δεν την είχε κανένα XR και KLX
Ο καλός μύλος όλα τα αλέθει!
για να σοβαρευτώ, εγώ νομίζω ότι γίνεσαι καλύτερος οδηγός αμα το μηχανάκι υστερεί σε αυτούς τους τομείς: κράτημα και έλεγχο![/QUOTE]
Desmo είναι όλα τα Ducati... τώρα για να έχει και σύγκριση με Le Mans κάνα retroλαγνικό συγκριτικό θα ήταν με μηχανές του 70. Τότε τα σπάγανε, με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να τις κρίνει κανείς... τα Japan εκείνης της εποχής, είχαν πολύ εξελιγμένη τεχνολογία, προσαρμοζόντουσαν σε κάθε στροφή, αφού λύγιζε το πλαίσιο τους... :rolleyes:
Άμα το μηχανάκι υστερεί, δεν σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις πράγματα, είναι απλό. Πρώτα πρέπει να αισθανθείς ασφαλής και να ξέρεις ότι τα όρια της μοτοσικλέτας είναι μακρυά και μετά να ψάξεις να βρεις τα δικά σου.
spyrakos35
17/04/2016, 22:27
Το DUKE 690 με μονοκύλινδρο κινητήρα 73 ίππων που κάνει πλάκα σε δικύλινδρους αντίστοιχου κυβισμού, θέλει service στα πρώτα 1000 και μετά ανά 10.000χλμ...
To Multi 1200 και αυτό στα 1000 και μετά ανά 15.000...
Ποια 3.000 και λάδια κάθε 5.000 λέτε;
γιατί αγχώνεσαι?
το παρακάτω το κάνανε γαργάρα....
ΟΛΟΙ :lol:
μμμ καλά, εσείς οι ορκισμένοι γιάπωνες, κάντε και κανα τσιγάρο
το "fabrique au japon" που είχα πάρει, ακριβώς για να μην πλερώνω ζημιές, μια χαρά ζημιές έβγαζε και μια χαρά τις πλέρωνα.... το χειρότερο μηχανάκι απο πλευράς αξιοπιστίας που είχα ήταν "fabrique au japon"....
όλα χαλάνε λέτε αλλά καμμιά φορά απορώ τι σκατά τεστ τους κάνουν πριν τα κυκλοφορήσουν.... όλοι τους και οι μεν και οι δε
γιατί αγχώνεσαι?
Πες 'τα!!!
Και θυμισε μου τι πηρες μετα......
:D
akis_trevor
17/04/2016, 22:38
καλα κι εγω 2 ευρωπαικα πηρα και τα πηγα στον μαστορα μεσα σε 2 χρονια οσο πηγα οοοολα τα υπολοιπασε 10 χρονια.
δεν με παει,δεν τα παω κι εγω....
Να ρωτησω κατι που δεν γνωριζω;
Αυτο που εγραψε ο χυμαδορης περι 15000χλμ αλλαγη λαδιων ισχυει;
Θα βρει κουζινετα ο μαστορας;
spyrakos35
17/04/2016, 22:51
Πες 'τα!!!
Και θυμισε μου τι πηρες μετα......
πήρα "made in japan", λες να ήταν η αλλαγή της γλώσσας από γαλλικά σε αγγλικά? δεν το χα σκεφτεί.....
το οτι δεν παίρνω ευρωπαικό, δεν παίρνω, κυρίως για λόγους κόστους, αλλά όχι οτι δεν έχω μπει στο τρυπάκι....
ωστόσο, θέλετε δε θέλετε, οι ευρωπαίοι σε πολλά πράγματα είναι κλάσεις μπροστά από τους γιαπωνες..... παράλληλα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε θεματα αξιοπιστίας που όντως υπήρχαν στο παρελθόν....
πήρα "made in japan", λες να ήταν η αλλαγή της γλώσσας από γαλλικά σε αγγλικά? δεν το χα σκεφτεί.....
το οτι δεν παίρνω ευρωπαικό, δεν παίρνω, κυρίως για λόγους κόστους, αλλά όχι οτι δεν έχω μπει στο τρυπάκι....
ωστόσο, θέλετε δε θέλετε, οι ευρωπαίοι σε πολλά πράγματα είναι κλάσεις μπροστά από τους γιαπωνες..... παράλληλα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε θεματα αξιοπιστίας που όντως υπήρχαν στο παρελθόν....
Aυτο λεμε ρε Σπυρο.
Το γαμιδι το κοστος............
Αν ειχαμε φραγκα θα τα σμπρωχναμε.
spyrakos35
17/04/2016, 23:01
Aυτο λεμε ρε Σπυρο.
ναι, είδα και πριν που τα είχαμε, γέμισε ο τόπος ευρωπαικά....
el_hymador
17/04/2016, 23:23
Να ρωτησω κατι που δεν γνωριζω;
Αυτο που εγραψε ο χυμαδορης περι 15000χλμ αλλαγη λαδιων ισχυει;
Θα βρει κουζινετα ο μαστορας;
http://www.ducati.com/bikes/multistrada/multistrada_1200/engine/long_service_intervals/index.do
http://www.ducati.com/bikes/multistrada/multistrada_1200/engine/long_service_intervals/index.do
Τετοιες πιπες εγραφε και ο VWες ........παλι καλα που εκανα "του κεφαλιου μου"και αλλαζα καθε 5000δες τα λαδια γιατι ουτε βιδα δεν θα εβρισκα στο μοτερ...
Θα μου πεις τι συγκρινεις.....αυτο που καταλαβα ειναι οτι θα σου γραψουν οτι μαλακιτσα θες για να πουλησουν.
Aυτο λεμε ρε Σπυρο.
δλδ όσοι έχουν ευρωπαϊκά μοτέρια παίρνουν μινιμουμ 2 χιλιάρικα μισθό ή φάγανε το εφάξ του μπαμπά;
πες τα ρε ζευκα!! ο αλλος μπορει να μην εχει να παει για καφε αλλα να καυλωνει το ταδε μηχανακι (που τυχαινει να ειναι ευρωπαικο)... και στο κατω κατω ποσο ακριβοτερα νομιζετε κοστιζει το ευρωπαικο σε σερβις?? δεν μιλαμε για αντιπροσωπεια φυσικα.. τις ειδαμε και τις φθηνες τιμες σε αντιπροσωπεις japan.. http://www.bikerspirit.net/main/5-xronia-dorean-syntirisi-me-tin-ypografi-tis-suzuki/
αμα θες το πας αντιπροσωπεια και σου περνουν το κεφαλι.. αμα δεν θες το πας αλλου...
δλδ όσοι έχουν ευρωπαϊκά μοτέρια παίρνουν μινιμουμ 2 χιλιάρικα μισθό ή φάγανε το εφάξ του μπαμπά;
Ξεχασες τις λιρες και το τζοκερ.
Ποσο εκανε κουτα το τουονο;
Και ποσο το cb 1000;
ΝIKOLTSOS
18/04/2016, 07:13
Αν βάλεις στην εξίσωση ότι το cb vs tuono είναι σαν ferrari vs mx5....
Τσάμπα είναι η <<λαδίερα>>....:a07::a07:
Ευρώπη κατά Ιαπωνίας τόσα χρόνια η αέναη προσπάθεια του 25 να πείσει το 75% (τα ποσοστά αυθαίρετα βάλτε εσείς όποια σας κάνει κέφι) ότι πρέπει κάποιος από τους δύο και καλά να "κερδίσει" . Εγώ προσωπικά τα χω λύσει αυτά τα θέματα και δεν χρειάζονται τα λεφτά του "τζώνυ" για αυτό και γυναίκα σχιστομάτα και γκόμενα από την Μεσόγειο...
Pan (dvs)
18/04/2016, 07:57
γιατί αγχώνεσαι?
Δεν το καναμε γαργαρα.Το εχω εκτυπωσει και το εχω κολλησει σε γραφειο και σπιτι.
Οι Ευρωπαιοι πειραματιζονται σε νεα πραγματα και μου αρεσει.Οι Ιαπωνες παιζουν κατενατσιο.
Και ποσο το cb 1000;
Το R το δίκο μου, είχε γύρω στα 11. Το factory είχε 14 με ohlins, OZ σφυρηλατες, carbon κλπ.
Πόσο είχε το CB, το Ζ, το FZ1 κλπ σε σχέση με το R?
Στα ιδια λεφτα ηταν τα naked χιλιαρια... αντε να ηταν ελαχιστα ακριβοτερο το R. Αν θυμαμαι καλα το 2009 που εψαχνα για naked χιλιαρι, ο δουκας, το R και το CB ηταν τα "ακριβοτερα" και το Ζ με το FZ1 ήταν λιγο χαμηλοτερα
Δε το συζηταω καν ότι υπηρχαν μεταχειρισμένα τουονο σε τιμη λιωμα....
thunder ace
18/04/2016, 09:19
Eιναι αυτο που ΦΩΝΑΖΩ χρονια:αυτο(βαλτε οποιο Ευρωπαικο θελετε)ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙ MADE IN JAPAN;
356970
Το R το δίκο μου, είχε γύρω στα 11. Το factory είχε 14 με ohlins, OZ σφυρηλατες, carbon κλπ.
Πόσο είχε το CB, το Ζ, το FZ1 κλπ σε σχέση με το R?
Χωρις ειρωνεία, ρωτάω.
Δεν ξέρω.
Αυτο που θυμάμαι ηταν ο δουκας στα 13
Ανεξάρτητα απ' την κόντρα europe vs japan και ανεξάρτητα από το ποια είναι πιο αξιόπιστα, μ' αρέσει που όλοι οι ιδιοκτήτες japan κρύβουν τις βλάβες τους μη μαθευτούν ή δεν τις θεωρούν βλάβες.
Τις ίδιες σε ένα ευρωπαικό τις θεωρούν πρόβλημα αξιοπιστίας.
Το ότι το χτ ξεβιδώνει τη βίδα του στροφάλου και μπορεί να απλώσει τα σωθικά του στην άσφαλτο έπρεπε να το ανακαλύψω μόνος μου και οι μοναδικές αναφορές που βρήκα ήταν σε ελάχιστα φόρουμ του εξωτερικού.
Για μηχανάκι που κυλάει τις ρόδες του πάνω από 10ετία και πουλάει σα ζεστό ψωμί, στα Ελληνικά φορά δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά! Ναι μωρέ σε κανέναν δε χαλάει και αν χαλάσει φαντάζομαι θα φταίει ο ιδιοκτήτης που το αφήνει και σκορτσάρει! (Όλα τα βγάζουν απ' την εποχή του 600 μέχρι σήμερα).
Σε άλλο θρεντ ανακαλύψαμε τυχαία ότι το αφρικα τουίν σου δίνει τον άξονα του μπροστινού γραναζιού στο χέρι και πρέπει να κάνεις το μοτέρ σμπαράλια αλλά το μη πρόβλημα λέει οφείλεται σε χρήση μη Ιαπωνικών γραναζιών. :lol:
Οι μισοί που ρώτησα από τότε το έχουν αλλάξει, αλλά το γμν δουλεύει ρολόι! :lol:
Νομίζω πως αν το europe vs japan το ανάγουμε στους ιδιοκτήτες και αφήσουμε τα μηχανάκια στην ησυχία τους, ίσως να βρεθεί και η άκρη περι αξιοπιστίας.
Ανεξάρτητα απ' την κόντρα europe vs japan και ανεξάρτητα από το ποια είναι πιο αξιόπιστα, μ' αρέσει που όλοι οι ιδιοκτήτες japan κρύβουν τις βλάβες τους μη μαθευτούν ή δεν τις θεωρούν βλάβες.
Τις ίδιες σε ένα ευρωπαικό τις θεωρούν πρόβλημα αξιοπιστίας.
Το ότι το χτ ξεβιδώνει τη βίδα του στροφάλου και μπορεί να απλώσει τα σωθικά του στην άσφαλτο έπρεπε να το ανακαλύψω μόνος μου και οι μοναδικές αναφορές που βρήκα ήταν σε ελάχιστα φόρουμ του εξωτερικού.
Για μηχανάκι που κυλάει τις ρόδες του πάνω από 10ετία και πουλάει σα ζεστό ψωμί, στα Ελληνικά φορά δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά! Ναι μωρέ σε κανέναν δε χαλάει και αν χαλάσει φαντάζομαι θα φταίει που το αφήνει και σκορτσάρει! (Όλα τα βγάζουν απ' την εποχή του 600 μέχρι σήμερα).
Σε άλλο θρεντ ανακαλύψαμε τυχαία ότι το αφρικα τουίν σου δίνει τον άξονα του μπροστινού γραναζιού στο χέρι και πρέπει να κάνεις το μοτέρ σμπαράλια αλλά το μη πρόβλημα λέει οφείλεται σε χρήση μη Ιαπωνικών γραναζιών. :lol:
Οι μισοί που ρώτησα από τότε το έχουν αλλάξει, αλλά το γμν δουλεύει ρολόι! :lol:
Νομίζω πως αν το europe vs japan το ανάγουμε στους ιδιοκτήτες και αφήσουμε τα μηχανάκια στην ησυχία τους, ίσως να βρεθεί και η άκρη περι αξιοπιστίας.
Η πιο σωστή κουβέντα.
:beer:
Εντιτ:
Εντάξει. ...οχι κουβεντα ,σεντόνι. ...:D
RaGe_Raptor
18/04/2016, 09:27
Μιας και τελείωσε το τρολλάρισμα και μιλάτε σοβαρά:
Εκτός της κατηγορίας ss και motocross όπου Ευρωπαίοι και Ιάπωνες είναι μαζί σε όλες τις άλλες κατηγορίες θα ψώνιζα από Ευρώπη. Εν πολλοίς με καλύπτουν τα λεγόμενα του Χυμαδόρ.
Α, κι αν ήθελα μαστόδοντο βεβαίως-βεβαίως μόνο από Ανατολή .
Χωρις ειρωνεία, ρωτάω.
Δεν ξέρω.
Αυτο που θυμάμαι ηταν ο δουκας στα 13
Μα δεν σε ειρωνεύτηκα.
Τιμές δεν έχω πρόχειρες τώρα, μπορώ να το δω όμως γιατί έχω τα συγκριτικά της εποχής. 11Κ ήταν η τιμή για το δικό μου τον Οκτώβριο του 2006 που το αγόρασα, και σίγουρα έπαιζαν και καλύτερες τιμές τότε αν το αγόραζες χωρίς δάνειο κλπ.
Τουλάχιστον το δικό μου, το πήρα κάτω από 10...Κούτα εννοείται, με τον sapila να βοηθάει να το μοντάρουμε. :beer:
Κάπου εκεί έπαιζαν και τα Japan. ίσως λίγο πιο φθηνό το Ζ με τιμή κάπου στα 10+
Μα δεν σε ειρωνεύτηκα.
Τιμές δεν έχω πρόχειρες τώρα, μπορώ να το δω όμως γιατί έχω τα συγκριτικά της εποχής. 11Κ ήταν η τιμή για το δικό μου τον Οκτώβριο του 2006 που το αγόρασα, και σίγουρα έπαιζαν και καλύτερες τιμές τότε αν το αγόραζες χωρίς δάνειο κλπ.
Τουλάχιστον το δικό μου, το πήρα κάτω από 10...Κούτα εννοείται, με τον sapila να βοηθάει να το μοντάρουμε. :beer:
Παρεξήγησες γιατι δεν το εθεσα σωστα.
Δεν ειπα οτι ειρωνευτηκες.
Εγω ρωταω χωρις ειρωνεία.
Μα δεν σε ειρωνεύτηκα.
Το πρόβλημα είναι ότι αντί να μιμηθούν οι Ευρωπαίοι τους Ιάπωνες, μιμούνται πλέον οι Ιάπωνες τους Ευρωπαίους και βγάζουν μηχανάκια με προβλήματα...
Μάλλον κατάλαβαν κι αυτοί ότι χρήμα βγάζεις από τα αναλώσιμα και τις ζημιές...
Παρεξήγησες γιατι δεν το εθεσα σωστα.
Δεν ειπα οτι ειρωνευτηκες.
Εγω ρωταω χωρις ειρωνεία.
Βρήκα κάτι του 2012. Πάνω κάτω τα ίδια μοντέλα, απλά κάποια ήταν πιο φρέσκα.
Aprilia Tuono V4 R : 12.700€
Honda CB 1000R : 11.750€
Kawasaki Z1000 : 12.390€
KTM 990 Superduke : 12.990€
Triumph Speed Triple 1050 : 12.990€
Yamaha FZ1 : 12.275 €
τα παραπάνω, αφορούν καινούργια μοντέλα για aprilia, triumph, kawasaki, ktm. To CB1000 & FZ1 είναι ουσιαστικά μοντέλα 3-4 ετών που δεν είχαν αλλαγές από τότε που βγήκαν.
Και ποσο το cb 1000;
Σου μεταφέρω τιμές από το Τεύχος 422 του Μοτό (9/2008):
Aprilia Tuono: 11920
Tuono Factory: 14430
KTM Superduke:13990
Honda CB1000r: 11790
Triumph Speed Triple: 11990
Yamaha FZ1abs: 11500
Kawasaki Z1000: 10990
Εγώ ΕυρωΠΕΗκό έχω και μάλιστα από εταιρία που δεν φημίζεται και για τα αξιόπιστα ηλεκτρικά της και όλοι μου έλεγαν μακριαααααααα, μην το πάρεις, θα σε αφήνει για μαλακιούλες κ.λ.π.
Και τελικά στα 6 χρόνια που το έχω έβγαλε μόνο το γνωστό θέμα με τον διακόπτη (το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν στάθηκε ικανό να με αφήσει......) και το οποίο λύθηκε με αστείο κόστος, εν αντιθέσει με κάτι τζαπάνια που μένουν από ανορθωτές, πηνία και άλλα τέτοια ωραία....
Είχα στην κατοχή μου και XL250S 2 χρόνια, (Σκόρπαγε παντού λάδια από την υποδοχή της ντίζας του στροφόμετρου και ο Σαρακάκης ΠΟΤΕ δεν είχε φέρει τις απαραίτητες τσιμούχες,,,,:rolleyes: )
Είχα και CB 250RS 2 επίσης χρόνια, με άφησε από πηνία και ανορθωτή, για τα πηνία ο Σρακάκης ζητούσε κάτι παραπάνω από όσο είχα αγοράσει το μΕχανάκι :tooth::cry:
Είχα και GPZ 500S , 2 πάλι χρόνια, μακράν το πιο ζημιάρικο μΕχανάκι, φιλήθκαν πιστόνι με βαλβίδες, διαλύθηκαν τα πηνία, σε τρακάρισμα έκανε ο Θεοχαράκης 8 μήνες να μου φέρει τα πλαστικά.... μου το έκλεψαν και ησύχασα
Είχα και ER-5 με κινητήρα ίδιο με του GPZ αλλά με πιο ήπιους εκκεντροφόρους και 10 λιγότερους ίππους, το μοναδικό (εκτός του Πηγασου) που αγοράστηκε κούτα, αξιοπιστότατο μέχρι αηδίας, ούτε καμμένο λαμπάκι δεν έβγαλε στα 5 χρόνια που το είχα. Πουλήθηκε γιατί είχα βαρεθεί τα ασθενικά του φρένα.
Από όλα αυτά έχω καταλήξει ότι:
ΑΝ κάνεις τα προβλεπόμενα σέρβις στην ώρα τους, ΑΝ δεν ψειρίζεις το μΕχανάκι ζητώντας να σου βγάλει τους διπλάσιους από τους προβλεπόμενους ίππους (όποιος θέλει επιδόσεις 1100, πάει και παίρνει 1100, δεν προσπαθεί να κανει το 750, 1100....)
Στο 99% των μοτό ασχέτως προέλευσης δεν θα παρουσιάσει προβλήματα, στο προσδόκιμο της ζωής τους, βεβαίως.
Και μιλάω για σημερινά μΕχανάκια και ουχί του ΄70........
NAI NAI EINAI ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ
Δε βλέπεις..?? Και εκεί που φαίνεται ποιος έχει και κατέχει την τεχνολογία,
σε κάτι gp χρόνια τώρα πρώτοι βγαίνουν οι Ευρωπαίοι.......:lol:
Και μετά κατέχοντας το know how.........πουλάνε ΤΖΑΜΠΑ το ίδιο και καλύτερο
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Σήμερα το μεσημερι που πήγα να βάλω μπροστά το πΧιάτζο βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα:
357004
Εκείνη τη στιγμή ένα συναίσθημα πρωτόγνωρου φόβου με κυρίευσε και βρέθηκα μπροστά στο δίλημμα μιας πιθανά επώδυνης απόφασης. Βάζω μπροστά
και κάνει μπαμ με το που στρογγυλεύει τα 27000 μιας και είναι made in Italy© και ως γνωστόν ζημιάρικο ΓΤΠΚ και άλλα τέτοια;;; ή το βάφω τρικολόρε και το φουντάρω στα στενά του Οτράντο
αναθεματίζοντας τους Παρμεζανοφάγους και τους Μπαρολοπότες που δεν άκουσα όλους τους ΓιαΜΠονεζόπληκτους στο ΕλλάνΤα που μΕ λέγανΕ να πάρω το υπερόπλο SH που ως γνωστόν μαμεί και δέρνει γιατί είναι ΧονΔα
ή SYM γιατί έχει και γαμώ την πΧιότητα με λιγότερα λεφτά σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι ψεύτες/απατεώνες ΕυρωΜΠέη (Ιταλοί);
Και όχι τπτ άλλο έσκασα 5600 πριν 2 χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ κάνοντας υπέρβαση τρώγοντας τη σύνταξη του παππού πιστεύοντας στην ανωτερότητα των ΕυρωΜΠαϊκών με όλη την παρεά
να με κοροϊδεύει και να με λέει Μπουρζουά, κορόϊδο και άλλα τέτοια φαιδρά που πάω και τα ακουμπάω στα ΕυρωΜΠαϊκά αντί να πάω να πάρω SH -που ως γνωστόν είναι υπερόπλο ΧονΔα- αλλά δεν έχουν
βρει ακόμα γιατί σβήνει το αναθεματισμένο με το που αποσυμπλέξει και σταματήσει στο φανάρι (πληροφορίες ότι οι Αρχιμηχανικοί αυτής της υπερΕταιρείας κάνουν αυτή τη στιγμή ένας ένας Χαρακίρι μη μπορώντας να βρούνε λύση είναι προς τοπαρόν ανεπιβεβαίωτες)
Και για την ιστορία πέρα από την πλάκα εδώ και 2 χρόνια με σκληρή χρήση εντός και εκτός Αθηνών με πάει παντού το μόνο που ζητάει είναι λαδάκια και μπουζί! Επίσης και bandit έχω και όλα του θεού τα καλά
Να σας αναλύσω εν συντομία τα ΜΠλεονεκτήματά του για να μη με λέτε και εγκάθετο. Καλό μοτέρ, πολύ καλός κινητήρας και εξαιρετικά αξιόπιστη μηχανή εσωτερικής καύσης. Γιατί άμα αρχίσουμε να λέμε για φρένα, άναρτήσεις θα γελάμε ως αύριο. :D
Αλλά όχι με έχει πάει και αυτό παντού δε μπορώ να πω.
Για μένα Viva Italia και άντε να κουρεύεστε!! :D
NAI NAI EINAI ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ
Δε βλέπεις..?? Και εκεί που φαίνεται ποιος έχει και κατέχει την τεχνολογία,
σε κάτι gp χρόνια τώρα πρώτοι βγαίνουν οι Ευρωπαίοι.......:lol:
Και μετά κατέχοντας το know how.........πουλάνε ΤΖΑΜΠΑ το ίδιο και καλύτερο
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:
Οχι, οκ, χθες πήγαν καλύτερα στα WSBK... 1-2 Kawasaki λέει... Τα υπερόπλα δεν...
Δηλαδη οσοι εχετε αγορασει ιαπωνικο το κανατε γιατι στο motogp κερδιζουν χοντα-γιαμαχα????? Αληθεια τωρα???
και καλα αυτοι που εχουν ss, οι υπολοιποι που εχουν on-off κτλ κτλ???
Και γι αυτους που εχουν ss τωρα...
Ασ υποθεσουμε οτι το γιαπωνεζικο αγωνιστικο (αυτο που καβαλαει ο ροσσι ας πουμε) ειναι καλυτερο απο το ευρωπαικο (που καβαλαει ο ιαννονε ας πουμε).. ξερετε πια ειναι η διαφορα της ιαπωνιας με την ευρωπη?? Οτι η ευρωπη θα το βγαλει με μικρες(σχετικα με την ιαπωνια) αλλαγες στην αγορα για τον καταναλωτη... ενω οι γιαπωνεζοι θα φτιαξουν ενα αλλο μηχανακι εντελως διαφορετικο που φυσικα θα ειναι σαν αισθηση χειροτερο απο το αντιστοιχο ευρωπαικο...
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
Αλλα σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια τα ευρωπαικα 10 χρονια παιζαν μπαλα μονα τους και τωρα ξυπνησαν και οι ιαπωνες.. (αυτο ειναι καλο για εμας τους καταναλωτες φυσικα) πχ.. tdm οι ιαπωνες tiger και moultistrada οι ευρωπαιοι... vstrom και varadero οι ιαπωνες caponord 1200gs tiger800 οι ευρωπαιοι... τρανσαλπ και αφρικα οι ιαπωνες 950/990 gs adventure κτλ οι ευρωπαιοι...
Στα ss δεν εχω αποψη...
Γι αυτό πηραν αφρικα τουιν.... γιατι εφετο γ@μησανε στο ντακαρ...
DoctoR_k6
18/04/2016, 14:37
Σήμερα το μεσημερι που πήγα να βάλω μπροστά το πΧιάτζο βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα:
357004
Εκείνη τη στιγμή ένα συναίσθημα πρωτόγνωρου φόβου με κυρίευσε και βρέθηκα μπροστά στο δίλημμα μιας πιθανά επώδυνης απόφασης. Βάζω μπροστά
και κάνει μπαμ με το που στρογγυλεύει τα 27000 μιας και είναι made in Italy© και ως γνωστόν ζημιάρικο ΓΤΠΚ και άλλα τέτοια;;; ή το βάφω τρικολόρε και το φουντάρω στα στενά του Οτράντο
αναθεματίζοντας τους Παρμεζανοφάγους και τους Μπαρολοπότες που δεν άκουσα όλους τους ΓιαΜΠονεζόπληκτους στο ΕλλάνΤα που μΕ λέγανΕ να πάρω το υπερόπλο SH που ως γνωστόν μαμεί και δέρνει γιατί είναι ΧονΔα
ή SYM γιατί έχει και γαμώ την πΧιότητα με λιγότερα λεφτά σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι ψεύτες/απατεώνες ΕυρωΜΠέη (Ιταλοί);
Και όχι τπτ άλλο έσκασα 5600 πριν 2 χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ κάνοντας υπέρβαση τρώγοντας τη σύνταξη του παππού πιστεύοντας στην ανωτερότητα των ΕυρωΜΠαϊκών με όλη την παρεά
να με κοροϊδεύει και να με λέει Μπουρζουά, κορόϊδο και άλλα τέτοια φαιδρά που πάω και τα ακουμπάω στα ΕυρωΜΠαϊκά αντί να πάω να πάρω SH -που ως γνωστόν είναι υπερόπλο ΧονΔα- αλλά δεν έχουν
βρει ακόμα γιατί σβήνει το αναθεματισμένο με το που αποσυμπλέξει και σταματήσει στο φανάρι (πληροφορίες ότι οι Αρχιμηχανικοί αυτής της υπερΕταιρείας κάνουν αυτή τη στιγμή ένας ένας Χαρακίρι μη μπορώντας να βρούνε λύση είναι προς τοπαρόν ανεπιβεβαίωτες)
Και για την ιστορία πέρα από την πλάκα εδώ και 2 χρόνια με σκληρή χρήση εντός και εκτός Αθηνών με πάει παντού το μόνο που ζητάει είναι λαδάκια και μπουζί! Επίσης και bandit έχω και όλα του θεού τα καλά
Να σας αναλύσω εν συντομία τα ΜΠλεονεκτήματά του για να μη με λέτε και εγκάθετο. Καλό μοτέρ, πολύ καλός κινητήρας και εξαιρετικά αξιόπιστη μηχανή εσωτερικής καύσης. Γιατί άμα αρχίσουμε να λέμε για φρένα, άναρτήσεις θα γελάμε ως αύριο. :D
Αλλά όχι με έχει πάει και αυτό παντού δε μπορώ να πω.
Μακαρι να βγαλει κ αλλα τοσα απροβληματιστο(το beverly γιατι το bandit δεν χαλαει).
Με τις τρομπες, πολλαπλασιαστη, ρουλεμαν λαιμου δεν εβγαλε κατι??
Υ.Γ Εχω το 300 με 51000...
Μακαρι να βγαλει κ αλλα τοσα απροβληματιστο(το beverly γιατι το bandit δεν χαλαει).
Με τις τρομπες, πολλαπλασιαστη, ρουλεμαν λαιμου δεν εβγαλε κατι??
Υ.Γ Εχω το 300 με 51000...
Τσου. Ουδεποτε ειχε θεμα με πολλαπλασιαστες και ρουλεμαν λαιμου το 350. Αν εννοεις τρομπες φρενων αυτο αφορουσε μονο το 350 το absατο και πλεον εχει διορθωθει σε ολα τα νεα μοντελα. Και παρα τις ανακλησεις που βγηκαν για το συγκεκριμενο ουδέποτε μου παρουσιασε συμπτωματα που αναφέρθηκαν. Μοτερ ξουραφι και πλεον το καλυτερο και ολοκληρωμενο της κατηγοριας του. Ειμαι τοσο ευχαριστημένος που απλα θα το ξαναπαρω και παλι κουτα
DoctoR_k6
18/04/2016, 15:10
Τσου. Ουδεποτε ειχε θεμα με πολλαπλασιαστες και ρουλεμαν λαιμου το 350. Αν εννοεις τρομπες φρενων αυτο αφορουσε μονο το 350 το absατο και πλεον εχει διορθωθει σε ολα τα νεα μοντελα. Και παρα τις ανακλησεις που βγηκαν για το συγκεκριμενο ουδέποτε μου παρουσιασε συμπτωματα που αναφέρθηκαν. Μοτερ ξουραφι και πλεον το καλυτερο και ολοκληρωμενο της κατηγοριας του. Ειμαι τοσο ευχαριστημένος που απλα θα το ξαναπαρω και παλι κουτα
Καλα ακομα τρεχουν με το ABS πολλοι...δυστυχως οπως κ με αλλες χαζοβλαβες.
Αντλιες βενζινης, τρομπες, ρουλεμαν λαιμου και πολλαπλασιαστες τα τσακισαν τα 300/350.
Αυτα κ απο γνωστο μεσα στην Piaggio που πηγαινω το δικο μου.
stefanos
18/04/2016, 15:25
Δηλαδή το sh το έχεις για Γιαπωνέζικο?
Δηλαδή το sh το έχεις για Γιαπωνέζικο?
Εφ οσον η υψηλη επιβλεψη και οι προδιαγραφες καθοριζονται απο τις οδηγιες της μαμα Honda ναι! Ειτε το φτιαχνουν Vietnam η οπουδηποτε αλλου :smokin:
Εφ οσον η υψηλη επιβλεψη και οι προδιαγραφες καθοριζονται απο τις οδηγιες της μαμα Honda ναι! Ειτε το φτιαχνουν Vietnam η οπουδηποτε αλλου :smokin:
Δεν είναι το ίδιο, μη γελιόμαστε!
stefanos
18/04/2016, 17:07
Το vietnam θα ήταν καλή περίπτωση.
Αλλά τα ανεξήγητα σβησίματα στα φανάρια, τα φλας που κιτρινίζουν από τον ήλιο, οι σκουριές στα πλαίσια, τα πλαστικά που δεν ξανακουμπώνουν εάν τα βγάλεις μια φορά
η τσαπατσουλιά στην βαφή και την συναρμολόγηση αλλού παραπέμπει...:lol:
Το vietnam θα ήταν καλή περίπτωση.
Αλλά τα ανεξήγητα σβησίματα στα φανάρια, τα φλας που κιτρινίζουν από τον ήλιο, οι σκουριές στα πλαίσια, τα πλαστικά που δεν ξανακουμπώνουν εάν τα βγάλεις μια φορά
η τσαπατσουλιά στην βαφή και την συναρμολόγηση αλλού παραπέμπει...:lol:
Ναι, και δείχνει την ξεφτίλα της Honda που χρεώνει τη μαλακία της 5.500€ :moutza:
Αϊντε μην ανοίξω το στόμα μου με το παρτάλι το SH.
stefanos
18/04/2016, 17:13
Ναι, και δείχνει την ξεφτίλα της Honda που χρεώνει τη μαλακία της 5.500€ :moutza:
Αϊντε μην ανοίξω το στόμα μου με το παρτάλι το SH.
Που το πάς αυτό που το δικό σου ψαρεύει στα 120 και το δικό μου στα 60.
Καθαρός Ιταλικός ποιοτικός έλεγχος.:lol:
Μα σας παρακαλω... δεν ντρεπεστε??? Μα ειναι χοντα... αποκλειεται να συμβαινουν ολα αυτα... εγω παντως δεν τα πιστευω.. :bawl:
stefanos
18/04/2016, 17:19
Μα σας παρακαλω... δεν ντρεπεστε??? Μα ειναι χοντα... αποκλειεται να συμβαινουν ολα αυτα... εγω παντως δεν τα πιστευω.. :bawl:
Η ευρώπη δεν κοιτάει μάρκες.
Ότι φτιάχνεται εντός είναι για πέταμα.
Εξάλλου και η ίδια η honda ουσιαστικά δεν εξάγει Ευρωπαικές κατασκευές πουθενά ενώ εισάγει στην Ευρώπη Βραζιλιάνικα ή Ταιλανδέζικα.
Δεν ξέρω και για xt και τα tdm πάνε πουθενά ή μόνο στην Ευρώπη τα πουλάει και αυτά η yamaha?
Η ευρώπη δεν κοιτάει μάρκες.
Ότι φτιάχνεται εντός είναι για πέταμα.
Εξάλλου και η ίδια η honda ουσιαστικά δεν εξάγει Ευρωπαικές κατασκευές πουθενά ενώ εισάγει στην Ευρώπη Βραζιλιάνικα ή Ταιλανδέζικα.
Δεν ξέρω και για xt και τα tdm πάνε πουθενά ή μόνο στην Ευρώπη τα πουλάει και αυτά η yamaha?
Τον έλεγχο σαφώς και (πρέπει) να τον έχει. Αλλιώς βγάζει τα ματάκια της. Στην Κίνα δλδ που φτιάχνει τα αυτοκίνητα της, κινέζικη ποιότητα αφήνει να της βάλουν?
Τον έλεγχο σαφώς και (πρέπει) να τον έχει. Αλλιώς βγάζει τα ματάκια της. Στην Κίνα δλδ που φτιάχνει τα αυτοκίνητα της, κινέζικη ποιότητα αφήνει να της βάλουν?
Έλα πες για το Fiat Panda...
Μανολης67
18/04/2016, 17:35
Έτυχε να γνωρίσω εναν Ελληνα που δουλευει στη Lotus στο Essex, ειναι υπευθυνος για το λογισμικό Traction control η ABS αν θυμάμαι καλά, τον ρωτησα αυτό ακριβώς, δηλαδή μια BMW κατασκευασμένη στην Κϊνα ειναι ισάξια με την αντίστοιχη Γερμανική.
Μου απάντησε οτι η Κίνα ειναι Βιομηχανική Υπερδύναμη που μπορεί να κατασκευασει τα πάντα.
Η ποιότητα εξαρτάται αποκλέιστικά απο την Ευρωπαική εταιρεία που θέτει τα στάνταρτ και τον έλεγχο, φυσικά ανεβασμενα στανταρ και ποιότητα= ανεβασμενο κόστος........
Έλα πες για το Fiat Panda...
3μπ@υρδελο κι αυτό, αλλά δεν το πουλάει 30% πιο ακριβά από τον ανταγωνισμό.
3μπ@υρδελο κι αυτό, αλλά δεν το πουλάει 30% πιο ακριβά από τον ανταγωνισμό.
Το μοναδικό ιταλικό που είχα (Fiat bravo, τον καιρό της λάσπης) πάντως δεν έκανε κίχ. Βέβαια το πούλησα πριν βγει από την εγγύηση αλλά το βλέπω συχνά και πάει ακόμα..
Ιταλία γατάκια :bawl:
Το xmax μου (assembled in Italy) μου εδωσε τα νερα του ψυγείου στο χερι στην πρωτη βολτα του.
Καποιος stronzo εκει στο εργοστάσιο δεν έσφιξε τα κολαρα του ψυγείου.
stefanos
18/04/2016, 18:07
Εάν και εφόσον είναι για ντόπια κατανάλωση, δεδομένου και του ανταγωνισμού, την χαλάει νομίζεις?
Από την άλλη, μπορεί η ποιότητα συναρμολόγησης του εργοστασίου να είναι Ιαπωνική (χλωμό γιατί η ποιότητα δεν είναι μόνο να υπάρχουν οι διαδικασίες αλλά και να τις εφαρμόζουν όλοι και να τις ελέγχουν κάποιοι )
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υλικά είναι τα ίδια με αυτά που μπαίνουν στην Ιαπωνία ή στην Αφρική ή στην Αμερική.
Δεν νομίζω τα Γιαπωνέζικα σκούτερ ή τα Αμερικάνικα cruizer να έχουν Ιταλικούς σκελετούς φανάρια ζάντες αναρτήσεις κλπ
Αυτή η διαφορά νομίζω έβγαζε μάτι και παλαιότερα στα μεταχειρισμένα που έρχονταν από την Ιαπωνία.
Να πω και για τα ευρωπαϊκά αμαξια μου;
Θα μας παρει μεχρι τα μεσάνυχτα. .....
el_hymador
18/04/2016, 18:10
Υπάρχει και προκατάληψη....
Π.χ. στην παρουσίαση του RSV4 σκορπίσαν σχεδόν όλα και ακόμα το συζητάει ο κόσμος...
Το R1M που έχει κιβώτιο από τιραμισού, δεν γαμιέται, αβαβά...
Δεν νομίζω τα Γιαπωνέζικα σκούτερ ή τα Αμερικάνικα cruizer να έχουν Ιταλικούς σκελετούς φανάρια ζάντες αναρτήσεις κλπ
Αυτή η διαφορά νομίζω έβγαζε μάτι και παλαιότερα στα μεταχειρισμένα που έρχονταν από την Ιαπωνία.
Αυτό έχει να κάνει με κόστος παραγωγής ρε Στέφανε. Προφανώς είναι φθηνότερο να βάζουν πράγματα από την αγορά που προορίζονται, εκτός και είναι τα flagships της εταιρίας.
Στα μεταχειρισμένα, υπήρχε άλλη ποιότητα αλλά μόνο σε μηχανάκια που δεν είδε η Ευρώπη για λόγους κόστους. Και η Ιαπωνία λόγω νομοθεσίας.
Δεν είχαν διαφορά στην ποιότητα τα RGV Γ, τα KR ή τα τελευταία FZR400RR (που ήρθαν κάποια στιγμή επίσημα αν θυμάμαι καλά) με τα Japan. Διαφορές έβλεπες σε καθημερινά μηχανάκια, τύπου ΑΧ/ΝΧ, Bros/NV και κάτι κουκουνάρια.
Να πω και για τα ευρωπαϊκά αμαξια μου;
Θα μας παρει μεχρι τα μεσάνυχτα. .....
Μη ξεχάσεις για Mitsubishi & Subaru...
LogOutGoRide
18/04/2016, 22:21
Λίγο άσχετο αλλά μιλούσα με κάποιους τεχνικούς γνωστής εταιρίας που εκπαιδεύονται στην Σουηδία γιατί εκεί είναι η έδρα της μαμάς εταιρίας.
Σε κουβέντες που έκαναν με τους εκεί τεχνικούς, τους έλεγαν πως αν είναι να αγοράσουν κάτι, όπως αυτοκίνητο πχ, βρίσκουν και απορρίπτουν αυτά που κατασκευάστηκαν Παρασκευή ή Δευτέρα! Δεν ξέρω πως μπορούν να το κάνουν και γιαυτό δεν έδωσα και πολύ σημασία.
SHOOTER045
18/04/2016, 23:04
Μη ξεχάσεις για Mitsubishi & Subaru...
Δεν σκορπανε αυτά λεμεεεεεε
rock n rolla
20/04/2016, 11:56
Γελαει ο κοσμος..
fatsas35
16/01/2022, 01:08
Μονο China ρε