Σύνδεση

View Full Version : Europe vs Japan

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

Johny the Fox
14/04/2016, 09:34
χωρις του γιαμπανεζους δεν θα ειχαν οι μυγες κωλο να εχουν χεσει τον κοσμο ολο

LogOutGoRide
14/04/2016, 10:14

Το σωστό είναι, έκανε η λαδιέρα κώλο και γέμισε τον τόπο όλο!

Η απάντηση βρίσκεται στην υπογραφή του H.A. Balafoutre .-

Johny the Fox
14/04/2016, 10:31
Το σωστό είναι, έκανε η λαδιέρα κώλο και γέμισε τον τόπο όλο!

Η απάντηση βρίσκεται στην υπογραφή του H.A. Balafoutre .-
Αν βλεπεις περισσοτερες λαδιερες στους δρομους απο γιατομπουτσονεζικα να μην το αφησεις ετσι.
Η απαντηση βρισκεται στους sex pistols
https://youtu.be/RBc7fi7uWAg

sniper
14/04/2016, 10:34

Υπεροπτική γωνία να βλέπεις τα πράγματα.

BLiTzER
14/04/2016, 10:37
Αν βλεπεις περισσοτερες λαδιερες στους δρομους απο γιατομπουτσονεζικα να μην το αφησεις ετσι.

Υπάρχει λόγος που βλέπεις περισσότερα γιαπωνέζικα στους δρόμους. Και δεν είναι οικονομικός.

stam2
14/04/2016, 10:42

διφορούμενη φράση...

εννοείς πως χωρίς την προσιτότητα, λειτουργικότητα, και προσαρμοστικότητα των ιαπωνέζων κατασκευαστών, δεν θα είχαν εξελιχθεί ανταγωνιστικά τόσο πολύ και οι υπόλοιποι κατασκευαστές λόγω άμιλας ώστε να μπορούν να καμαρώνουν εξίσου σήμερα απέναντι στο ιαπωνικό δέος,

ή εννοείς μήπως τους εκατομμύρια ιαπωνεζόφιλους που εμπιστεύονται την οδηγική απόλαυσή τους και αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας τους στα χέρια των ιαπώνων και καμαρώνουν γι' αυτό...?

Specialized
14/04/2016, 10:47
Στην υποθετική ερώτηση του θέματος, μπορούμε να παραθέσουμε σαν απάντηση την πρόσφατη εξέλιξη της βιομηχανίας των Κορεατικών αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών. Από αντιγραφείς χαμηλής τεχνολογίας έχουν καταφέρει με συστηματική και καλή δουλειά να γίνουν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Τα ίδια περίπου (σε άλλους τομείς) με την Κίνα. Η Ευρώπη γερνά, η Αμερική μαζεύει ότι καλύτερο και ετερόκλητο για να παραμένει ανταγωνιστική. Οι Ασιάτες έχουν πολύ καλό εργατικό δυναμικό, νέο και με συνεχή βελτίωση. Είναι συστηματικοί, πεισματάρηδες, έχουν ιδέες και μπορούν εκεί που οι άλλοι σταματούν.

Μιλούσα πριν από πάρα πολλά χρόνια σε έκθεση πληροφορικής στο εξωτερικό και μου έλεγε ένας Γερμανός ότι η Κίνα παράγει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μηχανικούς, ένας στους χίλιους να είναι καλός, κάτι καλό θα υλοποιήσει. Τα στοιχεία που βρήκα:

China is today the largest producer of engineering graduates in the world, with some 600,000 passing out of its colleges and universities on 2005. Compared to China, the United States produces 70,000 engineering graduates every year. All of Europe produces 100,000.

DoctoR_k6
14/04/2016, 10:52
Κλαιω...
Βγαλτε την εξω να τις/τα μετρησουμε!!
AKA Πειτε μας ποσα χλμ εχετε κανει κ ποσα εχετε σκασει σε βλαβες κ τα ξαναλεμε!!
Μονο εκθεσιακα ειναι τα παλια ευρωπαικα πλεον...κ οντως ποναει που ο Ιαπωνας ακομα λειτουργει με καμια 250Κ χλμ στο κοντερ του κ οι αλλοι τρεμουν να κανουν πανω απο 500χιλμ σε ενα μηνα(μαζεμενα). :lol:

Johny the Fox
14/04/2016, 10:59
Κοντα στο νου και η γνωση. Αξιοπροσεχτη η γνωμη των εχοντων και κατεχοντων εμπειρια απο τους δυο κοσμους.Τα σχολια του τυπου '' μου ειπαν-εχω διαβασει-ο φιλος του ξαδερφου που ειχε ενα αποτετοιο ''δεν εχουν ιδιαιτερο βαρος.Καθε ενας λοιπον,πρωτου πεταχτει (συμπεριλαμβανομενου εμου)να πει την ατακα του,ας πει πρωτα τι μηχανακια ειχε η εχει....

H.A.Balafoutre
14/04/2016, 11:22
Βλέπετε υπογραφή μου. +1 στον logoutgoride! Αλλά δεν μπορώ να πω πως και τα ευρωπαϊκα δεν είναι αξιόλογες και όμορφες μηχανές. Τα τελευταία χρόνια έχουνε κάνει πολύ σωστά βήματα.

Johny the Fox
14/04/2016, 11:29
ή εννοείς μήπως τους εκατομμύρια ιαπωνεζόφιλους που εμπιστεύονται την οδηγική απόλαυσή τους και αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας τους στα χέρια των ιαπώνων και καμαρώνουν γι' αυτό...?

356739356740356741

Johny the Fox
14/04/2016, 11:31
356745356746356747

buckley
14/04/2016, 11:32
Κοντα στο νου και η γνωση. Αξιοπροσεχτη η γνωμη των εχοντων και κατεχοντων εμπειρια απο τους δυο κοσμους.Τα σχολια του τυπου '' μου ειπαν-εχω διαβασει-ο φιλος του ξαδερφου που ειχε ενα αποτετοιο ''δεν εχουν ιδιαιτερο βαρος.Καθε ενας λοιπον,πρωτου πεταχτει (συμπεριλαμβανομενου εμου)να πει την ατακα του,ας πει πρωτα τι μηχανακια ειχε η εχει....

Η άποψη σου για τα γιαπωνέζικα φίλε μου είναι άποψη Άγγλου 70ρη λεφτά που είχε την οικονομική δυνατότητα από τα 60s να ψωνίζει από το πάνω ράφι που τότε περιελάμβανε κυρίως εγγλέζικα μεγάλα και γελούσε ακόμα τότε με τα γιαπωνεζάκια.Λίγα χρόνια αργότερα βεβαίως τους κόπηκε το γέλιο των Ευρωπαίων.
Έχω οδηγήσει 3ψήφιο αριθμό μηχανών και σαν ιδιοκτήτης πάνω από 50 μοντέλα.Στη συλλογή μου τώρα βρίσκονται μοιρασμένα Γιαπωνέζικα και Ευρωπαικά.
Για μύγες και για κώλους δεν θα βγω να μιλήσω όμως, το αφήνω στους κατόχους Ντουκάτι αυτό...

DoctoR_k6
14/04/2016, 11:34
Αν βαλουνε φωτο απο σπασμενα ευρωπαικα θα πεσει ο server...
Εχετε πλακα μερικοι!!

Τελικα οντως μπουρδελ@ τα Γιαπωνεζικα...:tooth:

Johny the Fox
14/04/2016, 11:36
Αν βαλουνε φωτο απο σπασμενα ευρωπαικα θα πεσει ο server...
Εχετε πλακα μερικοι!!

Τελικα οντως μπουρδελ@ τα Γιαπωνεζικα...:tooth:

Φιλε δεν διαβαζεις καλα.Μιλαμε για δικα μας μηχανακια.Για δικια μας εμπειρια Το καταλαβαινεις ετσι απλα η να το κανω στραγαλια ;

DoctoR_k6
14/04/2016, 11:38
Φιλε δεν διαβαζεις καλα.Μιλαμε για δικα μας μηχανακια.Για δικια μας εμπειρια Το καταλαβαινεις ετσι απλα η να το κανω στραγαλια ;

Πες μας λιγο τι εχεις κ ποσα χιλιομετρα εχεις κανει να μαθουμε κ εμεις...(στραγαλια)

Johny the Fox
14/04/2016, 11:40
50 μοντελα !!! και η δικια μου αποψη ειναι αποψη Αγγλου 70 αρη λεφτα :cry:
Φωτο απο 10 μηχανακια 10ετιας και θα ζητησω με τεμεναδες συγνωμη

byron

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κατοχή και χρήση για να έχει κάποιος άποψη στο τι θα αγοράσει. Στην αγορά, το καλό και κακό brand name το φτιάχνουν οι καταναλωτές, και το ξεχειλώνει το marketing ή η έλλειψη αυτού.

Το οτι η Ευρωπαϊκή μοτοβιομηχανία έκανε τραγικά λάθη, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος MBA για να το αναγνωρίσει. Όπως και αντίστοιχα λάθη, έκαναν αρκετές Γιαπωνέζικες και είχαν την τύχη των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Δεν υπήρχαν μόνο 4 εργοστάσια εξ Ιαπωνίας που έφτιαχναν μοτοσυκλέτες, ήταν αρκετά περισσότερα και κάποια στιγμή έβαλαν λουκέτο ή εξαγοράστηκαν ή άλλαξαν προσανατολισμό (Bridgestone πχ).

Όπως και δεν χρειάζεται ΜΒΑ για να αναγνωρίσει κάποιος πως ιδίως τις δεκαετίες 70-80, τα Japan ήταν VFM κόντρα στους ανταγωνιστές τους. Και μην κρίνουμε από τις μοτοσυκλέτες ως προϊόντα μόνο...οι Ιάπωνες κατάφεραν να διαλύσουν την ακμαιότατη αγορά αυτοκινήτων στην Αμερική με τα αυτοκίνητα τους, ακόμα και όταν είχαν αντιμέτωπη όλη την αμερικάνικη νομοθεσία που έβαζε εμπόδια.

stam2
johny the fox χωρίς ίχνος ειρωνίας, κακίας και προσβολής, το να πετάς φωτογραφίες μίας βλάβης σε γιαπωνέζικο μηχανάκι, είναι σαν να βλέπεις τον λαζόπουλο να κάνει "αντιπολίτευση" στον σύριζα....

προφανώς και υπάρχουν εκατομμύρια φωτογραφίες εκεί έξω για όλα τα στρατόπεδα... προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα στρατόπεδο, όμως υποστηρίζω την άποψη ότι χάρη στους ιάπωνες οι ευρωπαίοι έκαναν την πρόοδό τους στην αξιοπιστία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του μέσου δικυκλιστή....

Ζεύκας
14/04/2016, 11:41
και κάπως έτσι, από το ποστ #21 και κάτω γαμήθηκε ένα ωραίο θρεντ.....

Johny the Fox
14/04/2016, 11:42
Πες μας λιγο τι εχεις κ ποσα χιλιομετρα εχεις κανει να μαθουμε κ εμεις...(στραγαλια)
ειναι πολλα και βαριεμαι να γραφω.Δεν γραφεις καλυτερα εσυ;

sapila racing
14/04/2016, 11:46

Βρίσκω την απάντησή σου τουλάχιστον απαξιωτική κι εκτός πραγματικότητας για τους Ιάπωνες που στην πραγματικότητα έσπρωξαν την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας πολύ μπροστά.

Απο τις Ευρωπαικές εταιρείες έκλεισαν όλες εκτός της Ducati, που την στήριξε για πάρα πολλά χρόνια το κράτος για να μην κλείσει οριστικά έως ότου την αγόρασε ο Castiglioni, της BMW που μπόρεσε και κρατήθηκε μόνη της στην αγορά και της Piaggio που πήρε υπο την σκέπη της τις υπόλοιπες ιταλικές εταιρείες που υπαρχουν ακόμα (Aprilia, Moto Guzzi, Gilera και την Ισπανική Derbi) που μέχρι πρότινος κι αυτές εκτός της Aprilia σε καποια φαση της ζωής τους στηρίζονταν απο την κυβέρνηση.
Επίσης επιβλήθηκαν διαφοροι νόμοι επιβολής δασμών στις εισαγόμενες μοτοσυκλέτες για να βοηθηθούν οι Ευρωπαικές εταιρείες, αλλά και παλι δεν τα καταφερναν.
Η μοναδική άλλη Ευρωπαική εταιρεία που έχει καταφέρει κι έχει ενα μερίδιο στην αγορά σήμερα είναι η Triumph που αναστήθηκε χρησιμοπoιώντας Γιαπωνέζικα πρότυπα.

Οταν ο Soichiro Honda πήγε στο Isle of Man να δεί το επίπεδο των αγώνων και των Ευρωπαίων κατασκευαστών που μεσουρανούσαν κανείς δεν ανησύχησε.
Ομως ο Soichiro ηταν αποφασισμένος και το 1954 δήλωσε στους υπαλλήλους του οτι η εταιρεία θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει να κερδίσει αυτούς τους αγώνες.
Δεν ανησύχησε κανείς ούτε όταν μετα απο μερικά χρόνια, το 1959, η Honda πήγε στο TT με 4 125ρια και πήρε τις θέσεις 6,7,8 και 11η στον τερματισμό μαζί με το ομαδικό κύπελλο μια και κανένα δεν χάλασε.

Οταν όμως οι Ιάπωνες έτρεχαν με 5κύλινδρο 125 κι 6κύλινδρο 250 που δούλευαν στις 18000 στροφές το 1966, η FIM άλλαξε ριζικά τους κανονισμούς των αγώνων για να μην γίνονται ρεζίλι οι Ευρωπαίοι.

Θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι να είχαν ανησυχήσει πολύ νωρίτερα αντί να θεωρούν οτι οι μοτοσυκλέτες τους είναι ανώτερες όλων ενώ έπασχαν σε αξιοπιστία, φινίρισμα, ηλεκτρικά κλπ.
Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να κλείσουν όλοι εκτός των προαναφερόμενων που στηρίχτηκαν απο κρατικές επιχορηγήσεις και της BMW και της Aprilia που τα εβγαλαν πέρα μόνοι τους.
Βεβαια η Aprilia τα επίμαχα χρόνια δεν έφτιαχνε καν μοτοσυκλέτες δρόμου.

Καλό είναι οταν λέμε κατι να μπορούμε και να το υποστηρίξουμε. ;)

buckley
14/04/2016, 11:47
50 μοντελα !!! και η δικια μου αποψη ειναι αποψη Αγγλου 70 αρη λεφτα :cry:
Φωτο απο 10 μηχανακια 10ετιας και θα ζητησω με τεμεναδες συγνωμη

10ετίας αχαχαχα, καλά εσύ δε με διαβάζεις καθόλου λέμε...

Johny the Fox
14/04/2016, 11:47
Δεν χρειάζεται να υπάρχει κατοχή και χρήση για να έχει κάποιος άποψη στο τι θα αγοράσει. Στην αγορά, το καλό και κακό brand name το φτιάχνουν οι καταναλωτές, και το ξεχειλώνει το marketing ή η έλλειψη αυτού.

Το οτι η Ευρωπαϊκή μοτοβιομηχανία έκανε τραγικά λάθη, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος MBA για να το αναγνωρίσει. Όπως και αντίστοιχα λάθη, έκαναν αρκετές Γιαπωνέζικες και είχαν την τύχη των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Δεν υπήρχαν μόνο 4 εργοστάσια εξ Ιαπωνίας που έφτιαχναν μοτοσυκλέτες, ήταν αρκετά περισσότερα και κάποια στιγμή έβαλαν λουκέτο ή εξαγοράστηκαν ή άλλαξαν προσανατολισμό (Bridgestone πχ).

Όπως και δεν χρειάζεται ΜΒΑ για να αναγνωρίσει κάποιος πως ιδίως τις δεκαετίες 70-80, τα Japan ήταν VFM κόντρα στους ανταγωνιστές τους. Και μην κρίνουμε από τις μοτοσυκλέτες ως προϊόντα μόνο...οι Ιάπωνες κατάφεραν να διαλύσουν την ακμαιότατη αγορά αυτοκινήτων στην Αμερική με τα αυτοκίνητα τους, ακόμα και όταν είχαν αντιμέτωπη όλη την αμερικάνικη νομοθεσία που έβαζε εμπόδια.

Προβαλω την εμπειρια σαν απαραιτητη αξιολογηση σθεμα συνομιλητη και οχι σαν ιστορικο δεδομενο.Απλα πραγματα.Η ιστορια απορελειται οχι απο επι μερους περιστατικα αλλα απο τον μεσο ορο του συνολου.Η απαντηση μου αφορουσε ειρωνιες για την προβληματικη χρηση των ευρωπαικων

kostas777
14/04/2016, 11:48

Για τους Ιταλούς λέει :D

DoctoR_k6
14/04/2016, 11:49
ειναι πολλα και βαριεμαι να γραφω.Δεν γραφεις καλυτερα εσυ;

Ας πουμε ενα που εχω τωρα εχει κανει 96000χιλ κ εχει καψει μια λαμπα σε 10 χρονια...

Πες μωρε ενα-δυο με χιλιομετρα κ ασε τα υπολοιπα...
Μην βαλεις κ excelακι!!

BLiTzER
14/04/2016, 11:50
Βρίσκω την απάντησή σου τουλάχιστον απαξιωτική κι εκτός πραγματικότητας για τους Ιάπωνες που στην πραγματικότητα έσπρωξαν την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας πολύ μπροστά.

Άσε, ρε φιλαράκι. Ποιος είσαι εσύ που μιλάς και τι μηχανάκια έχεις; :lol: :lol:

Johny the Fox
14/04/2016, 11:50
10ετίας αχαχαχα, καλά εσύ δε με διαβάζεις καθόλου λέμε...

σε διαβαζω και εσενα και αλλους Δεν φανταζεσαι ομως οτι μπορει να υπαρχει και καποιος με αγορα πρωτης μοτοσυκλετας το 1973γιατι απο τα γραφομενα μου συμπεραινεις οτι εχεις να κανεις με μικροτερο σου και οχι με μεγαλυτερο σου

byron
14/04/2016, 12:07
Προβαλω την εμπειρια σαν απαραιτητη αξιολογηση σθεμα συνομιλητη και οχι σαν ιστορικο δεδομενο.Απλα πραγματα.Η ιστορια απορελειται οχι απο επι μερους περιστατικα αλλα απο τον μεσο ορο του συνολου.Η απαντηση μου αφορουσε ειρωνιες για την προβληματικη χρηση των ευρωπαικων

Όπως σωστά αναφέρεις, η ιστορία δεν αποτελείται από επί μέρους περιστατικά αλλά από τον μέσο όρο του συνόλου. Δεν έχει νόημα να λες πως δεν έχει βροντήξει το μηχανάκι ΣΟΥ, και να το γενικεύεις ως αποτέλεσμα μέσου όρου.
Κάτοχος ιταλικού, είμαι και εγώ και το αγόρασα χωρίς να λάβω υπ΄όψη μου τι έλεγαν οι συνήθως άσχετοι για την αξιοπιστία. Ούτε το έχω μετανιώσει φυσικά, ούτε και μου βρόντηξε. Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα όμως, όταν ως ενεργό μέλος σε aprilia forum και εδώ και εξωτερικό, έχω διαβάσει για μηχανάκια που σκόρπισαν.

Όλα σκορπάνε και όλα χαλάνε. Το θέμα του μέσου όρου βλαβών/ακινητοποιήσεων όμως, δεν νομίζω (με την καμμία) να είναι υπέρ των ευρωπαίων. Και απορώ αν πιστεύεις εσύ κάτι τέτοιο.

stam2
14/04/2016, 12:09
βασικά δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το ακροκέραμο της στέγης των επιχειρημάτων σου,
η λογχη της επιχειρηματολογίας σου, ο ακρογωνιαίος λίθος του συλλογισμού σου...

ότι αν δεν υπήρχαν οι ιάπωνες, πάλι εδώ θα είμασταν....???

Johny the Fox
14/04/2016, 12:20
Όπως σωστά αναφέρεις, η ιστορία δεν αποτελείται από επί μέρους περιστατικά αλλά από τον μέσο όρο του συνόλου. Δεν έχει νόημα να λες πως δεν έχει βροντήξει το μηχανάκι ΣΟΥ, και να το γενικεύεις ως αποτέλεσμα μέσου όρου.
Κάτοχος ιταλικού, είμαι και εγώ και το αγόρασα χωρίς να λάβω υπ΄όψη μου τι έλεγαν οι συνήθως άσχετοι για την αξιοπιστία. Ούτε το έχω μετανιώσει φυσικά, ούτε και μου βρόντηξε. Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα όμως, όταν ως ενεργό μέλος σε aprilia forum και εδώ και εξωτερικό, έχω διαβάσει για μηχανάκια που σκόρπισαν.

Όλα σκορπάνε και όλα χαλάνε. Το θέμα του μέσου όρου βλαβών/ακινητοποιήσεων όμως, δεν νομίζω (με την καμμία) να είναι υπέρ των ευρωπαίων. Και απορώ αν πιστεύεις εσύ κάτι τέτοιο.
Γιααυτο Βυρωνα προτιμω τον εμπειρο συνομιλητη σε τεχνικα θεματα και οχι τον τυφλο φορουμακια.
Το θεμα της αξιοπιστιας ,πρεπει να προσμετραται και να αξιολογειται ,υποχρεωτικα μεταξυ ομοειδων κατασκευων και οχι με τα μετρα και σταθμα που βαζουν οι συνηθεις φορουμιακοι γνωστες.Δεν μπορεις να συγκρινεις μια δικυλινδρη κομπακτ κατασκευη του λιτρου ,30-35κιλων με διαμετρο 35 εκατοστα που αποδιδει 150 αλογα στις 9000 στροφες με ενα τετρακυλινδρο κινητηρα700 κυβικων και 60 κιλων βαρους με κοφτη στις 8000 στροφες που βγαζει 75 αλογα.Δεν μπορεις να συγκρινεις αντοχες σε μπιελες τιτανιου/χαλυβα η σε κατασκευες γενικοτερα με χαρακτηρα καθημερινου κομουτερ εναντι σπορτ παιχνιδομηχανων κτλ,κτλ...γιατι οι αποκλισεις που θα βγουν θα εχουν σφαλματα οντοτητας και οχι απλες μαθηματικες διαφορες.

toyar
14/04/2016, 12:27
οταν πρωτογνωρισα τον κουμπαρο μου ειχε μια alfa 33 κουδουνι και σε μια χαζοσυζητηση που τολμησα να πω οτι τα γιαπωνεζικα ειναι αξιοπιστα μου ειπε οτι σαν τα alfa romeo δεν ειναι κανενα:cry:
.......δεν ξανανοιξα ποτε μαζι του παρομοια συζητηση και ησυχασα:look:

Johny the Fox
14/04/2016, 12:31
https://www.youtube.com/watch?v=-9rwJa5j774

sniper
14/04/2016, 12:32
Γιααυτο Βυρωνα προτιμω τον εμπειρο συνομιλητη σε τεχνικα θεματα και οχι τον τυφλο φορουμακια.
Το θεμα της αξιοπιστιας ,πρεπει να προσμετραται και να αξιολογειται ,υποχρεωτικα μεταξυ ομοειδων κατασκευων και οχι με τα μετρα και σταθμα που βαζουν οι συνηθεις φορουμιακοι γνωστες.Δεν μπορεις να συγκρινεις μια δικυλινδρη κομπακτ κατασκευη του λιτρου ,30-35κιλων με διαμετρο 35 εκατοστα που αποδιδει 150 αλογα στις 9000 στροφες με ενα τετρακυλινδρο κινητηρα700 κυβικων και 60 κιλων βαρους με κοφτη στις 8000 στροφες που βγαζει 75 αλογα.Δεν μπορεις να συγκρινεις αντοχες σε μπιελες τιτανιου/χαλυβα η σε κατασκευες γενικοτερα με χαρακτηρα καθημερινου κομουτερ εναντι σπορτ παιχνιδομηχανων κτλ,κτλ...γιατι οι αποκλισεις που θα βγουν θα εχουν σφαλματα οντοτητας και οχι απλες μαθηματικες διαφορες.

Λυπαμαι, αλλά η συλλογιστική σου είναι άκυρη όταν μιλάμε για μηχανήματα που κυκλοφορουν στο δρόμο.

Δεν θα συγκρίνω ένα 1000ρι με το αντίστοιχο των MotoGP φυσικά, αλλά μπορώ να πω να συγκρίνω ένα τζαπάν με ένα μη τζαπάν. Τώρα, πόσους κυλίνδρους έχει, πόση συμπίεση και βαλβίδες έχουν, είναι παντελώς αδιάφορα.

Θες να πεις ότι είναι γρηγορότερα, στριφτερότερα, δεν ξερω κι εγώ τι, να το καταλάβω, αλλά ότι δεν μπορώ να τα συγκρίνω πως πρόεκυψε δλδ;

toyar
14/04/2016, 12:34

αμα ειναι τοσο απλα τα πραγματα ας φτιαξει και ο ιταλος ενα transalp ή ενα xt να εχουμε να συγκρινουμε μετα απο 30 χρονια
ή μηπως θα τους κακοπεφταν μερικες εκατονταδες χιλιαδες πωλησεις;
γιατι ετσι αυτα που ψωνιζεις εσυ τωρα θα τα επαιρνες ενα πεντοχιλιαρο κατω;)

thunder ace
14/04/2016, 12:34
σε διαβαζω και εσενα και αλλους Δεν φανταζεσαι ομως οτι μπορει να υπαρχει και καποιος με αγορα πρωτης μοτοσυκλετας το 1973γιατι απο τα γραφομενα μου συμπεραινεις οτι εχεις να κανεις με μικροτερο σου και οχι με μεγαλυτερο σου

και γω αγορασα το πρωτο μου μηχανακι το 78.Και τι εγινε;

Johny the Fox
14/04/2016, 12:40
Λυπαμαι, αλλά η συλλογιστική σου είναι άκυρη όταν μιλάμε για μηχανήματα που κυκλοφορουν στο δρόμο.

Δεν θα συγκρίνω ένα 1000ρι με το αντίστοιχο των MotoGP φυσικά, αλλά μπορώ να πω να συγκρίνω ένα τζαπάν με ένα μη τζαπάν. Τώρα, πόσους κυλίνδρους έχει, πόση συμπίεση και βαλβίδες έχουν, είναι παντελώς αδιάφορα.

Θες να πεις ότι είναι γρηγορότερα, στριφτερότερα, δεν ξερω κι εγώ τι, να το καταλάβω, αλλά ότι δεν μπορώ να τα συγκρίνω πως πρόεκυψε δλδ;
Απλα τα λεω.Πως εφτασες να βαλεις στο παραδειγμα το μοτοgp. Συγκρινε βαραντερο /μουλτιστραντα my2010 σε βαρος/αποδοση/χιλιομετρα αξιοπιστιας.Συγκρινε απριλια τουονο 4κ με cb 1000 η ενα gsxs με streetfighter 1098.Που βλεπεις και σε τι διαφορες στον κινητηρα.Αφησε κατα μερος τα περιφερικα-πλαισιο-ηλεκτρονικα κλπ

DoctoR_k6
14/04/2016, 12:52
Ακομα περιμενουμε να δουμε τα μοτο σου κ τι χιλιομετρα εχουν κανει ωστε να καταλαβουμε...
Τωρα varadero/multi αν σε βολευει η συγκριση οκ δεν ειναι κακο.
Λογικα αλλα super on/off δεν σκεφτηκες αλλα κ παλι δεν νομιζω πως τιθεται θεμα συγκρισης αξιοπιστιας.
Η λογικη οτι εχω καλυτερα/ακριβοτερα περιφερειακα αρα ειναι κ καλυτερο το μοτο δεν ισχυει...σορυ!!
Σε νοιαζουν απολυτα νουμερα(επισοδεων/κιλων) η απλα το βαθος χρησης και αξιοπιστιας??

sniper
14/04/2016, 12:56
Απλα τα λεω.Πως εφτασες να βαλεις στο παραδειγμα το μοτοgp. Συγκρινε βαραντερο /μουλτιστραντα my2010 σε βαρος/αποδοση/χιλιομετρα αξιοπιστιας.Συγκρινε απριλια τουονο 4κ με cb 1000

Α, οκ, ες να μην συγκρίνουμε 1198 με τρανσαλπ. Δεκτό.

ΟΚ, ας κάνουμε λοιπον τη συγκριση μεταξύ μόνστερ και χορνετ...
Άσε το κόστος αποκτησης και των σέρβις στην άκρη. Λες ότι γενικά σε θέμα αξιοπιστίας τα μόνστερ είναι καλύτερα, ναι;

BLiTzER
14/04/2016, 13:01
Σε νοιαζουν απολυτα νουμερα(επισοδεων/κιλων) η απλα το βαθος χρησης και αξιοπιστιας??

Αν έχεις λεφτά για κινητό συνεργείο 24/7 και αλλαγή μοτέρ/μοτοσυκλέτας κάθε 6 μήνες, δε σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία.

LogOutGoRide
Η απαντηση βρισκεται στους sex pistols
https://youtu.be/RBc7fi7uWAg

Λαδιέρες και βέβαια δεν βλέπω πολλές. Για λαδιές εγώ μιλάω.

Το βίντεο είναι εντελώς μαλακία.
Ένα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχουν κακά μηχανάκια. Από άλλο πράγμα πάσχουμε.
Στην αρχή έγραψα για πλάκα.

Johny the Fox
Ακομα περιμενουμε να δουμε τα μοτο σου κ τι χιλιομετρα εχουν κανει ωστε να καταλαβουμε...
Τωρα varadero/multi αν σε βολευει η συγκριση οκ δεν ειναι κακο.
Λογικα αλλα super on/off δεν σκεφτηκες αλλα κ παλι δεν νομιζω πως τιθεται θεμα συγκρισης αξιοπιστιας.
Η λογικη οτι εχω καλυτερα/ακριβοτερα περιφερειακα αρα ειναι κ καλυτερο το μοτο δεν ισχυει...σορυ!!

Δεν συζηταμε για περιφερικα αλλα για κινητηρες.Ο ενας ελαφρυς ,κομπακτ, perfomance αποδοσης 150 ιππων και ο αλλος ραθυμος βαρυς ολιγοστροφος αποδοσης κανα 90 αλογα.Αυτα ειναι τα στοιχεια μουλτι/βαραντερο.Ποιο θα κανει τα πλεον αξιοπιστα χλμ .Φυσικα το χοντα,οπως ολα τα χοντα.Το γιατι εχει να κανει με πολλους παραγοντες με κυριοτερο την αξιοπιστια της συντηρησης -απαιτησεις συντηρησης/καταπονησεις υλικων .Εγω που κανω την καλυτερη συντηρηση εχω ιταλικα μηχανακια με γιαπωνεζικα χιλιομετρα

sniper
14/04/2016, 13:07
....Εγω που κανω την καλυτερη συντηρηση εχω ιταλικα μηχανακια με γιαπωνεζικα χιλιομετρα

Άρα, όποιος αντέχει οικονομικά έχει ευρωπαικό μηχανάκι που τελικά θα βγάλει πολλά χιλιομετρα όπως τα Ιαπωνικά...

Ε αυτό λέμε κι εμείς... Κι επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα (καλά όχι εσύ, γενικά λέω) ο κοσμάκης παίρνει τζαπάν... Δεν γ@μείς... 2 ρόδες και τα δύο. Υποθέτω ότι δεν είμασταν όλοι τυχεροί σ' αυτη την δίκαιη κοινωνία.

Johny the Fox
14/04/2016, 13:07
Α, οκ, ες να μην συγκρίνουμε 1198 με τρανσαλπ. Δεκτό.

ΟΚ, ας κάνουμε λοιπον τη συγκριση μεταξύ μόνστερ και χορνετ...
Άσε το κόστος αποκτησης και των σέρβις στην άκρη. Λες ότι γενικά σε θέμα αξιοπιστίας τα μόνστερ είναι καλύτερα, ναι;

σορρυ δεν προλαβαινω να διαβαζω/απαντω σε ολους.Ο διβαλβιδος ειναι ο αξιοπιστοτερος μεχρι τωρα της ντουκατι .

alex14
14/04/2016, 13:09
τυχαιο, βαριεμαι να ψαξω...

http://www.consumerreports.org/cro/news/2015/04/who-makes-the-most-reliable-motorcycle/index.htm

Reliablity by brand

Brand Percent failed

Yamaha/Star 11%
Suzuki 12
Honda 12
Kawasaki 15
Victory 17
Harley-Davidson 26
Triumph 29
Ducati 33
BMW 40
Can-Am 42

sniper
14/04/2016, 13:10
σορρυ δεν προλαβαινω να διαβαζω/απαντω σε ολους.Ο διβαλβιδος ειναι ο αξιοπιστοτερος μεχρι τωρα της ντουκατι .

Λογικό, αφού έχεις αναλάβει την σταυροφορία υπέρ των Ευρωπαίων..

Τηε ντουκάτι αξιοπιστότερος, δεν τον κάνει πιο αξιόπιστο απο τον i4 της Η

stam2
14/04/2016, 13:10
Συγκρινε απριλια τουονο 4κ με cb 1000

το ένα είναι V4 το άλλο Ι4.
νομίζω πρέπει να κάνεις πιο κοντινές συγκρίσεις...
θες V4...? όταν βγήκε το RC30 έραψε στόματα στην εποχή του... πού ήταν η Ευρώπη...?
Τεσπα, αστο RC30.
θες να συγκρίνουμε motoguzzi quota ή bmw R80gs με Africa twin ή s.tenere...?
ή κάποιο V2 όπως το Vtr sp2 με ένα ducati 999 της εποχής του...?
ή ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό Ι4 με ένα αντίστοιχο ιαπωνέζικο? (δεν υπάρχει σύγχρονο ευρωπαϊκό Ι4 μέχρι το ss της bmw πρόσφατα)...

ή ένα ευρωπαϊκό big bore thumper με ένα DRBig...? χμ... ούτε εδώ υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη, όταν βγήκε αυτή η μοτεράκλα....

Βασικά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι θες να πεις...
ότι οι ιάπωνες δεν προσέφεραν τίποτα...???

DoctoR_k6
14/04/2016, 13:14
Δεν συζηταμε για περιφερικα αλλα για κινητηρες.Ο ενας ελαφρυς ,κομπακτ, perfomance αποδοσης 150 ιππων και ο αλλος ραθυμος βαρυς ολιγοστροφος αποδοσης κανα 90 αλογα.Αυτα ειναι τα στοιχεια μουλτι/βαραντερο.Ποιο θα κανει τα πλεον αξιοπιστα χλμ .Φυσικα το χοντα,οπως ολα τα χοντα.Το γιατι εχει να κανει με πολλους παραγοντες με κυριοτερο την αξιοπιστια της συντηρησης -απαιτησεις συντηρησης/καταπονησεις υλικων .Εγω που κανω την καλυτερη συντηρηση εχω ιταλικα μηχανακια με γιαπωνεζικα χιλιομετρα

Θα κανει αξιοπιστα το Ducati ποσα χιλ? Με τον πισω κυλινδρο εχεις ακουσει κατι?
Η συγκριση βαραντερο με μουλτι θα ηταν πολυ καλυτερη με το μουλτι του 2003...
Ποσα τετοια κυκλοφορουν ακομα??

Το δικο μου το μοτερακι βγαζει 167hp στις 13750(εργοστασικα) κ εχει 96000...το δικο σου αντιστοχων επιδοσεων(η και καλυτερων) ποσα χιλιομετρα μπορει να κανει χωρις βλαβη?

Για το ιδιο το monster μιλαμε?? Φιλος με το 620 με τα διπλα δισκοφρενα απο καινουριο(αγορα) στις 13Κ πηγε μια βολτα απο ducati να δει ποσο εχουν οι μπιελες(πισω)...

Johny the Fox
14/04/2016, 13:15
Άρα, όποιος αντέχει οικονομικά έχει ευρωπαικό μηχανάκι που τελικά θα βγάλει πολλά χιλιομετρα όπως τα Ιαπωνικά...

Ε αυτό λέμε κι εμείς... Κι επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα (καλά όχι εσύ, γενικά λέω) ο κοσμάκης παίρνει τζαπάν... Δεν γ@μείς... 2 ρόδες και τα δύο. Υποθέτω ότι δεν είμασταν όλοι τυχεροί σ' αυτη την δίκαιη κοινωνία.
Οχι.εισαι εντελως λαθος.Και αυτο γιατι εισαι απληροφορητος. Δωσε βαση σε αυτα που λεω γιατι ισχυουν 100%.Το 2012 Αγορασα ενα πανιγκαλε s.Το μηχανακι κυκλοφορησε σε 10 κομματια σε ολη την ελλαδα.Ολοι οι επισημοι συνεργιαδες της ντουκατι επρεπε να αγορασουν ειδικο εξοπλισμο κανα 10χιλιαρο για να κανουν διαγνωση/updates/σερβις στο μηχανακι.Απο ολους στο συνολο ενας τον αγορασε και κανενας δεν εκανε σεμιναρια για το μηχανακι.Δεν επεκτεινομαι παρακατω.Που κανω σερβις στο superleggera/desmo ;;;;

sapila racing
14/04/2016, 13:21

Johnny δεν μας τα λες καθόλου καλά.
Τα επιχειρήματά σου είναι τραγικά και δεν στέκουν. Σου απάντησα και παραπάνω αλλά δεν απάντησες....το περίμενα βέβαια.

Αν θέλεις να συγκρίνεις σημερινούς κινητήρες Ευρωπαικούς με αντίστοιχους Japan, πράγμα τελείως άσχετο με το θέμα του thread βέβαια, μπορείς φυσικά να το κάνεις.
Για να στέκουν όμως σαν παραδείγματα θα πρέπει να πάρεις κινητήρες παρόμοιας φιλοσοφίας, προορισμού, όπως θέλεις πεςτο, κι όχι ότι κινητ΄τρα σε βολέυει για να βγάλεις ενα άσχετο συμπέρασμα.

Εφ όσον θέλεις να συγκρίνεις λοιπόν, θα συγκρίνεις πχ τον κινητήρα του 1198 με του ZX10, τον κινητήρα του Monster 696 με του Hornet 600 κοκ. Βαζω και αβάντζο κυβικών όπως βλέπεις για ευνόητους λόγους.
Δεν θα συγκρίνεις όμως του Multistrada 1200 με του Varadero (που ειναι και σχεδόν 20 χρονων και δεν είναι καν σε παραγωγή πλέον εδω που τα λέμε) γιατί θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι μαζί σου και θα έχει και δίκιο.

Οσο για το πότε πρωτοαγόρασες μηχανακι, δεν ειναι διαγωνισμός ποιός είναι πιο παλιός εδω και νομίζω να ενδιαφέρει κανεναν.

Για την ιστορία και επειδή μαλλον παίζει ρόλο για το θέμα, εγώ έχω 2 Ιταλικές, 2 Γερμανικές και 2μιση Γιαπωνέζικες μοτο που ξεκινανε απο το 1957 και φτανουν στο 2005.

Αυτό που δεν έχω είναι παρωπίδες. ;)

sniper
14/04/2016, 13:22
Οχι.εισαι εντελως λαθος.Και αυτο γιατι εισαι απληροφορητος. Δωσε βαση σε αυτα που λεω γιατι ισχυουν 100%.Το 2012 Αγορασα ενα πανιγκαλε s.Το μηχανακι κυκλοφορησε σε 10 κομματια σε ολη την ελλαδα.Ολοι οι επισημοι συνεργιαδες της ντουκατι επρεπε να αγορασουν ειδικο εξοπλισμο κανα 10χιλιαρο για να κανουν διαγνωση/updates/σερβις στο μηχανακι.Απο ολους στο συνολο ενας τον αγορασε και κανενας δεν εκανε σεμιναρια για το μηχανακι.Δεν επεκτεινομαι παρακατω.Που κανω σερβις στο superleggera/desmo ;;;;

Μα δεν βγάζω εγω συμπεράσματα, εσύ είπες
Εγω που κανω την καλυτερη συντηρηση εχω ιταλικα μηχανακια με γιαπωνεζικα χιλιομετρα

Αρα τα κάνεις μόνος σου; Πας Ιταλία;

Αν εγώ πουλήσω τα πάντα, και τα παιδιά μου, και πάρω αύριο ένα desmo, να έρθω σε σένα να του κάνω σέρβις ή να πάρω τηλέφωνο στην Ιταλία;

BLiTzER
14/04/2016, 13:23
Για την ιστορία και επειδή μαλλον παίζει ρόλο για το θέμα, εγώ έχω 2 Ιταλικές, 2 Γερμανικές και 2μιση Γιαπωνέζικες μοτο που ξεκινανε απο το 1957 και φτανουν στο 2005.

Αν είχες δώσει 800 χιλιάρικα, θα προσπαθούσες κι εσύ να το δικαιολογήσεις κάπως στον εαυτό σου :p

byron
14/04/2016, 13:25
Χαζοτροπή παίρνει το θέμα, χωρίς λόγο. Οκ, καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Johny και υπάρχουν επιχειρήματα και σελίδες επί σελίδων να γράψει κάποιος για το θέμα (χωρίς να βγει άκρη).

Προφανώς δεν μπορείς να κουνας σημαιάκια για την αξιοπιστία των africa και των Transalp όταν η αναλογία hp/lt είναι συγκρίνεται με εσω-έξω segal ψαρόβαρκας, όπως δεν μπορείς να κουνάς και σημαιάκια για την τεχνολογική καινοτομία των αερόψυκτων V2 της Ducati που παρέμειναν τα ίδια από τον καιρό της πέτρας.

Μαλακιάρες έχουν κάνει και οι μεν και δε. Απλά οι Ιάπωνες από ένα σημείο και μετά έσκαβαν τον δρόμο και έφτιαχναν μοτοσυκλετιστικές ανάγκες που δεν χρειάζονταν αλλά τις θεωρούσαμε αναγκαίες (marketing αλλά και ικανοποιητικό προϊόν είναι αυτό), ενώ οι Ευρωπαίοι ακολουθούσαν απλά. Και όταν έχασαν την μπάλα, πούλαγαν υπερτιμημένα μηχανάκια με το άλλοθι της glamour Ευρωπαϊκής moto-κουλτούρας που ξεφεύγει από την πεπατημένη ή κοινωνικής καταξίωσης (BMW).

Johny the Fox
14/04/2016, 13:25
Τα επιχειρήματά σου είναι τραγικά και δεν στέκουν. Σου απάντησα και παραπάνω αλλά δεν απάντησες....το περίμενα βέβαια.

Αν θέλεις να συγκρίνεις σημερινούς κινητήρες Ευρωπαικούς με αντίστοιχους Japan, πράγμα τελείως άσχετο με το θέμα του thread βέβαια, μπορείς φυσικά να το κάνεις.
Για να στέκουν όμως σαν παραδείγματα θα πρέπει να πάρεις κινητήρες παρόμοιας φιλοσοφίας, προορισμού, όπως θέλεις πεςτο, κι όχι ότι κινητ΄τρα σε βολέυει για να βγάλεις ενα άσχετο συμπέρασμα.

Εφ όσον θέλεις να συγκρίνεις λοιπόν, θα συγκρίνεις πχ τον κινητήρα του 1198 με του ZX10, τον κινητήρα του Monster 696 με του Hornet 600 κοκ. Βαζω και αβάντζο κυβικών όπως βλέπεις για ευνόητους λόγους.
Δεν θα συγκρίνεις όμως του Multistrada 1200 με του Varadero (που ειναι και σχεδόν 20 χρονων και δεν είναι καν σε παραγωγή πλέον εδω που τα λέμε) γιατί θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι μαζί σου και θα έχει και δίκιο.

Οσο για το πότε πρωτοαγόρασες μηχανακι, δεν ειναι διαγωνισμός ποιός είναι πιο παλιός εδω και νομίζω να ενδιαφέρει κανεναν.

παιδες σορρυ δεν προλαβαινω να γραφω/διαβαζω και μου την εχει πεσει ενα ολοκληρο φορουμ.Σορρυ ρε φιλε δεν εχω προλαβει καν να διαβασω τπτ απο οτι γραφεις ,μονο στο τελος πηρε η ακρη του ματιου μου για παρωπιδες

Johny the Fox
14/04/2016, 13:29
Το δικο μου το μοτερακι βγαζει 167hp στις 13750(εργοστασικα) κ εχει 96000...το δικο σου αντιστοχων επιδοσεων(η και καλυτερων) ποσα χιλιομετρα μπορει να κανει χωρις βλαβη?

.

23000 τερμα γκαζι, με σερβις καθε 3000 και δυο φορες ντεσμο
356758

DoctoR_k6
14/04/2016, 13:33
23000 τερμα γκαζι, με σερβις καθε 3000 και δυο φορες ντεσμο
356758

Τι περιλαμβανει το σερβις καθε 3000 απο κοστος κ ανταλλακτικα? Επειδη δεν ξερω θα θελα να μαθω...

toyar
14/04/2016, 13:33
χθες βρεθηκα κατω απο ενα seat leon σε μια ραμπα κτεο
εντυπωσιαστηκα απο τα δεσιματα, τις γεφυρες, τις μπαρες, τις στηριξεις των αναρτησεων σε σχεση με το yaris μου που μοιαζει με παιχνιδι
ξαναεντυπωσιαστηκα οταν μου ειπαν οτι στις 100000χλμ εχουν αλλαχτει ολα απο μια φορα και πανε για δευτερη
αυτη ειναι η ευρωπαικη νοοτροπια κι οποιος γουσταρει ετσι ωρα καλη στην πρυμνη του
και στις μοτο οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλυτερες
οπως ειπωθηκε και παραπανω υπαρχουν μεγαλα κομματια αγορας που οι ευρωπαιοι δεν τολμουν να αγγιξουν οχι να αντιπαρατεθουν

sniper
14/04/2016, 13:34
Χαζοτροπή παίρνει το θέμα, χωρίς λόγο. Οκ, καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Johny και υπάρχουν επιχειρήματα και σελίδες επί σελίδων να γράψει κάποιος για το θέμα (χωρίς να βγει άκρη).

Προφανώς δεν μπορείς να κουνας σημαιάκια για την αξιοπιστία των africa και των Transalp όταν η αναλογία hp/lt είναι συγκρίνεται με εσω-έξω segal ψαρόβαρκας, όπως δεν μπορείς να κουνάς και σημαιάκια για την τεχνολογική καινοτομία των αερόψυκτων V2 της Ducati που παρέμειναν τα ίδια από τον καιρό της πέτρας.

Μαλακιάρες έχουν κάνει και οι μεν και δε. Απλά οι Ιάπωνες από ένα σημείο και μετά έσκαβαν τον δρόμο και έφτιαχναν μοτοσυκλετιστικές ανάγκες που δεν χρειάζονταν αλλά τις θεωρούσαμε αναγκαίες (marketing αλλά και ικανοποιητικό προϊόν είναι αυτό), ενώ οι Ευρωπαίοι ακολουθούσαν απλά. Και όταν έχασαν την μπάλα, πούλαγαν υπερτιμημένα μηχανάκια με το άλλοθι της glamour Ευρωπαϊκής moto-κουλτούρας που ξεφεύγει από την πεπατημένη ή κοινωνικής καταξίωσης (BMW).

Φρέσκια μελέτη (http://nation.foxnews.com.47ld.clonezone.link/bmw), μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη...

Johny the Fox
14/04/2016, 13:36

εγραψα: συγκρινε βαραντερο/μουλτι 2010.Το βαραντερο ηταν ο ανταγωνιστης του μουλτιστραντα το 2010 και ηταν ακομα στην παραγωγη κανονικοτατα.Διαβαζε τι γραφω και δεν ειναι αναγκη τοση εμπαθεια.Ελεος με τα μπηξιματα

sapila racing
14/04/2016, 13:38
Φρέσκια μελέτη (http://nation.foxnews.com.47ld.clonezone.link/bmw), μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη...

:lol:

Johny the Fox
14/04/2016, 13:39
Ελαστικα και λαδια κινητηρα βεβαια και οτι προκυπτει απο περιφερικα σε σερβις καθως και 2 φορες ιμαντες /βαλβιδες

DoctoR_k6
14/04/2016, 13:40
εγραψα: συγκρινε βαραντερο/μουλτι 2010.Το βαραντερο ηταν ο ανταγωνιστης του μουλτιστραντα το 2010 και ηταν ακομα στην παραγωγη κανονικοτατα.Διαβαζε τι γραφω και δεν ειναι αναγκη τοση εμπαθεια.Ελεος με τα μπηξιματα

https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_XL1000V_Varadero
https://en.wikipedia.org/wiki/Ducati_Multistrada

το ενα απαραλλαχτο(οσο μπορει) το αλλο καινουριο μοτο...

toyar
14/04/2016, 13:42

ημαρτον ρπμ και ειναι και μεσημερι και τρωμε κιολας:yuck:

spyrakos35
14/04/2016, 13:43
Μόνο και μονο στη σκεψη πως δεν θα υπήρχαν Hayabusa και zx14 μου έρχεται να βαλω τα κλαμματα :bawl:

Εμενα γιατι με γραφεις σταπαυτά σου ρε φιλε;

:cry:

sapila racing
14/04/2016, 13:46

Ανταγωνιστές μπορεί να ήταν στις πωλήσεις, αλλά σην ουσία οι δύο μοτοσυκλέτες είναι σε άλλη κατηγορία.
Το Multi βγηκε το 2010 χρησιμοποιεί τον κινητήρα του 1198 το οποίο βγήκε στην παραγωγή σαν top superbike τo 2009.
To Varadero βγήκε το 1998 και χρησιμοποιεί τον κινητήρα του VTR1000F του 1997 το οποίο ήταν ενα Sport Touring μηχανακι χαμηλων προδιαγραφών.

Βλέπεις οτι υπαρχει μια διαφορά πάνω απο 10 ετών καθώς επίσης και μια τεράστια διαφορά προδιαγραφων σχεδιασμού των κινητήρων.

Την εμπάθεια και τα μπηξίματα που τα είδες? :confused:

Johny the Fox
14/04/2016, 13:46
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_XL1000V_Varadero
https://en.wikipedia.org/wiki/Ducati_Multistrada

το ενα απαραλλαχτο(οσο μπορει) το αλλο καινουριο μοτο...

μπορουμε να συγκρινουμε μουλτιστραντα /κτμ/1190 με crossturer/supertenere βεβαια (αν βρεθει κανεις που εχει αγορασει τα δυο γιαπωνεζικα γιατι τα ευρωπαικα μοσχοπουλανε και εδω και εξω-γιατι αραγε;)

Johny the Fox
14/04/2016, 13:49
Ανταγωνιστές μπορεί να ήταν στις πωλήσεις, αλλά σην ουσία οι δύο μοτοσυκλέτες είναι σε άλλη κατηγορία.
Το Multi βγηκε το 2010 χρησιμοποιεί τον κινητήρα του 1198 το οποίο βγήκε στην παραγωγή σαν top superbike τo 2009.
To Varadero βγήκε το 1998 και χρησιμοποιεί τον κινητήρα του VTR1000F του 1997 το οποίο ήταν ενα Sport Touring μηχανακι χαμηλων προδιαγραφών.

Βλέπεις οτι υπαρχει μια διαφορά πάνω απο 10 ετών καθώς επίσης και μια τεράστια διαφορά προδιαγραφων σχεδιασμού των κινητήρων.

Την εμπάθεια και τα μπηξίματα που τα είδες? :confused:καλα και το cbr ειναι ανταγωνιστης του πανιγκαλε.Το οτι η χοντα πουλαει βρυκολακες με φρεσκαδουρα στα αυτοκολλητα αυτο δεν λεει τπτ.Η εμπαθεια δεν παει σε σενα αλλα στον ποντικο απο πανω

DoctoR_k6
14/04/2016, 13:50
μπορουμε να συγκρινουμε μουλτιστραντα /κτμ/1190 με crossturer/supertenere βεβαια (αν βρεθει κανεις που εχει αγορασει τα δυο γιαπωνεζικα γιατι τα ευρωπαικα μοσχοπουλανε και εδω και εξω-γιατι αραγε;)

Δεν ξερω πολλους εδω(Ελλαδα) πλεον με 600/700/800? ευρω μισθο να μπορουν να αγορασουν μοτο 16000Ε+...
Που ειδες πως μοσχοπουλανε? Ποιοι ειναι αυτοι?

BLiTzER
14/04/2016, 13:58
Η εμπαθεια δεν παει σε σενα αλλα στον ποντικο απο πανω

E όταν η εισαγωγή σου στο θέμα είναι η εξής:

...και οδηγείς ντουκάτι, δε νομίζω ότι αξίζεις τίποτα περισσότερο.

Johny the Fox
14/04/2016, 14:02
οι τζαπανεζοι ειναι ανυπαρκτοι στην κατηγορια mega on of απο την εποχη του GS Μετα το 2010 που βγηκε το μουλτι και για απαντηση βγηκαν κροστουρερ-τενερε-Βερσυς1000 -β στρομ 1000 ,απλα αξαφανιστηκαν ,για να επανελθουν με το πραγματι καλο αφρικα (το οποιο ευελπιστω να τσιμπησω δινωντας το μουλτι)

Johny the Fox
14/04/2016, 14:03
Δεν ξερω πολλους εδω(Ελλαδα) πλεον με 600/700/800? ευρω μισθο να μπορουν να αγορασουν μοτο 16000Ε+...
Που ειδες πως μοσχοπουλανε? Ποιοι ειναι αυτοι?
οι τζαπανεζοι ειναι ανυπαρκτοι στην κατηγορια mega on of απο την εποχη του GS Μετα το 2010 που βγηκε το μουλτι και για απαντηση βγηκαν κροστουρερ-τενερε-Βερσυς1000 -β στρομ 1000 ,απλα αξαφανιστηκαν ,για να επανελθουν με το πραγματι καλο αφρικα (το οποιο ευελπιστω να τσιμπησω δινωντας το μουλτι)

Johny the Fox
14/04/2016, 14:03

ξυδι

BLiTzER
14/04/2016, 14:04
Εγώ; Εσύ έκανες παράπονα για εμπάθεια. Λολ.

LogOutGoRide
14/04/2016, 14:05
Εγώ; Εσύ έκανες παράπονα για εμπάθεια. Λολ.

Λάδι

stam2
14/04/2016, 14:08
νομίζω ότι οι απαντήσεις σου είναι επιλεκτικές, και αυτά που διαβάζεις είναι μόνο αυτά που θες να απαντήσεις...
ξανακάνω λοιπόν παράθεση κάποια δικά μου, δικά σου, και του Sapila που εν προκειμένω με καλύπτει αρκετά σε αυτά που λέει...

πρώτον:

βασικά δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το ακροκέραμο της στέγης των επιχειρημάτων σου,
η λογχη της επιχειρηματολογίας σου, ο ακρογωνιαίος λίθος του συλλογισμού σου...

ότι αν δεν υπήρχαν οι ιάπωνες, πάλι εδώ θα είμασταν....???

Ύστερα η ατυχής σύγκριση....

Απλα τα λεω.Πως εφτασες να βαλεις στο παραδειγμα το μοτοgp. Συγκρινε βαραντερο /μουλτιστραντα my2010 σε βαρος/αποδοση/χιλιομετρα αξιοπιστιας. Συγκρινε απριλια τουονο 4κ με cb 1000. Που βλεπεις και σε τι διαφορες στον κινητηρα.Αφησε κατα μερος τα περιφερικα-πλαισιο-ηλεκτρονικα κλπ

το ένα είναι V4 το άλλο Ι4.
νομίζω πρέπει να κάνεις πιο κοντινές συγκρίσεις...
θες V4...? όταν βγήκε το RC30 έραψε στόματα στην εποχή του... πού ήταν η Ευρώπη...?
Τεσπα, αστο RC30.
θες να συγκρίνουμε motoguzzi quota ή bmw R80gs με Africa twin ή s.tenere...?
ή κάποιο V2 όπως το Vtr sp2 με ένα ducati 999 της εποχής του...?
ή ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό Ι4 με ένα αντίστοιχο ιαπωνέζικο? (δεν υπάρχει σύγχρονο ευρωπαϊκό Ι4 μέχρι το ss της bmw πρόσφατα)...

ή ένα ευρωπαϊκό big bore thumper με ένα DRBig...? χμ... ούτε εδώ υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη, όταν βγήκε αυτή η μοτεράκλα....

Βασικά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι θες να πεις...
ότι οι ιάπωνες δεν προσέφεραν τίποτα...???

Δεύτερη επισήμανση για την ατυχή σύγκριση...

Μιλάγαμε για εξέλιξη των μοτοσυκλετών και άρα όχι για το σήμερα, το παρόν, οπότε ειδικά με την πείρα και την αρχαιότητα που λες ότι έχεις έπρεπε να αναφερθείς στις πρόσφατες σημαντικές δεκαετίες εξέλιξης της μοτοσυκλέτας '70-'90...
Και επίσης όταν συγκρίνεις κάτι πρέπει να είναι ομοειδή τα συγκρινόμενα, δηλαδή ίδια διάταξη κυλίνδρων μοτέρ, ίδια ή παρόμοια κυβικά, κοντινές χρονολογίες....

Αν βρεις χρόνο δώσε λίγο βάση....
Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια... μπήκες όμως λίγο επιθετικά, και στη συνέχεια έριξες και λάδι.... (τυχαίο? :p )

thunder ace
14/04/2016, 14:11

εδω BLITZER εισαι "λαθος".Aφησε τον ανθρωπο να υποστηριζει και να οδηγαει Ευρωπαικα(ducati).Yπαρχει μεγαλυτερη τιμωρια;Εδω η εκλησσια σκεφτεται να το βαλει το θεμα στις τιμωριες:αν στη ζωη εισουν κακος μπλα μπλα μπλα,θα πας στη κολαση,θα σε βαζουν στα καζανια,θα οδηγας 10ωρες την ημερα Ευρωπαικο κλπ.Και συ θελεις να του αλλαξεις γνωμη;Η τιμωρια του ηδη εχει αρχισει.

DrBig
14/04/2016, 14:12
Εμενα γιατι με γραφεις σταπαυτά σου ρε φιλε;

:cry:

Γιατι δε στροφαρεις ρε φιλε και εχεις αξονα. Τα κιλά στα συγχωρω πάντως γιατί ξερεις να στριβεις.

spyrakos35
14/04/2016, 14:15
:a54::a07::a07:
Γιατι δε στροφαρεις ρε φιλε και εχεις αξονα. Τα κιλά στα συγχωρω πάντως γιατί ξερεις να στριβεις.

Το ξερα οτι στο βαθος μ αγαπας

DrBig
14/04/2016, 14:18
:a54::a07::a07:

Το ξερα οτι στο βαθος μ αγαπας

:D:bawl:

Johny the Fox
14/04/2016, 14:19
εχεις δικιο στο οτι οι απαντησεις ειναι of topik.Απαντουσαν δε σε επαναλαμβανομενες και τυποποιημενες σαχλαμαρες απο τους συνηθεις φορουμοφιλοσοφους.
Ον τοπικ δεν εχω να προσθεσω χοντρικα τπτ παραπανω απο αυτα που λες για την μεχρι τωρα ιστορια εξελιξης εμπορικων μοντελων αν και εχω ενστασεις στην εφαρμογη του μαρκετινγκ εκ μερους των ευρωπαιων.Αλωστε το πρωτο ευρωπαικο που αγορασα ηταν το 2010.Μεχρι τοτε κατειχα ολη την απω-ανατολικη γκαμα απο 200-1700 κ.ε

Johny the Fox
14/04/2016, 14:19
νομίζω ότι οι απαντήσεις σου είναι επιλεκτικές, και αυτά που διαβάζεις είναι μόνο αυτά που θες να απαντήσεις...
ξανακάνω λοιπόν παράθεση κάποια δικά μου, δικά σου, και του Sapila που εν προκειμένω με καλύπτει αρκετά σε αυτά που λέει...

πρώτον:

Ύστερα η ατυχής σύγκριση....

Δεύτερη επισήμανση για την ατυχή σύγκριση...

Μιλάγαμε για εξέλιξη των μοτοσυκλετών και άρα όχι για το σήμερα, το παρόν, οπότε ειδικά με την πείρα και την αρχαιότητα που λες ότι έχεις έπρεπε να αναφερθείς στις πρόσφατες σημαντικές δεκαετίες εξέλιξης της μοτοσυκλέτας '70-'90...
Και επίσης όταν συγκρίνεις κάτι πρέπει να είναι ομοειδή τα συγκρινόμενα, δηλαδή ίδια διάταξη κυλίνδρων μοτέρ, ίδια ή παρόμοια κυβικά, κοντινές χρονολογίες....

Αν βρεις χρόνο δώσε λίγο βάση....
Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια... μπήκες όμως λίγο επιθετικά, και στη συνέχεια έριξες και λάδι.... (τυχαίο? :p )
εχεις δικιο στο οτι οι απαντησεις ειναι of topik.Απαντουσαν δε σε επαναλαμβανομενες και τυποποιημενες σαχλαμαρες απο τους συνηθεις φορουμοφιλοσοφους.
Ον τοπικ δεν εχω να προσθεσω χοντρικα τπτ παραπανω απο αυτα που λες για την μεχρι τωρα ιστορια εξελιξης εμπορικων μοντελων αν και εχω ενστασεις στην εφαρμογη του μαρκετινγκ εκ μερους των ευρωπαιων.Αλωστε το πρωτο ευρωπαικο που αγορασα ηταν το 2010.Μεχρι τοτε κατειχα ολη την απω-ανατολικη γκαμα απο 200-1700 κ.ε

sniper
14/04/2016, 14:23
Μετά απο 85Κ χλμ τα τελευταία 12 χρόνια με το 954, τα περισσότερα τέρμα γκάζι, τί είναι οι βαλβίδες;

BLiTzER
14/04/2016, 14:26
εδω BLITZER εισαι "λαθος".Aφησε τον ανθρωπο να υποστηριζει και να οδηγαει Ευρωπαικα(ducati).Yπαρχει μεγαλυτερη τιμωρια;Εδω η εκλησσια σκεφτεται να το βαλει το θεμα στις τιμωριες:αν στη ζωη εισουν κακος μπλα μπλα μπλα,θα πας στη κολαση,θα σε βαζουν στα καζανια,θα οδηγας 10ωρες την ημερα Ευρωπαικο κλπ.Και συ θελεις να του αλλαξεις γνωμη;Η τιμωρια του ηδη εχει αρχισει.

Φίλε, εγώ έχω μηχανάκι, το οποίο, 10 χρόνια μετά, δεν έχει κάψει ούτε λάμπα κι ακόμα πωλείται στο ~50% της αρχικής του αξίας. Κάτι που οι "ευρωπαίοι" δε θα ζήσουν ποτέ. ΑΥΤΟ έχουν καταφέρει οι γιαπωνέζοι. Δε με ενδιαφέρει να αλλάξω γνώμη σε κανέναν.

Εξάλλου υπάρχει μία ευρωπαϊκή κατασκευάστρια που εκτιμώ αφάνταστα, δε φοράω γιαπωνέζικο κασκόλ.

DrBig
14/04/2016, 14:29
Η Ευρώπη δε θα ήταν Ευρώπη αν δεν υπήρχε η Ιαπωνία να θέσει τον πήχη. Τεχνολογία μπορούσε και μπορεί να έχει ο καθενας αρκεί να πληρώσει. Η Ιαπωνία όμως την έβγαλε στο δρομο με πολύ καλά υλικά, κορυφαίες μεθόδους παραγωγής και ποιοτικό έλεγχο αναφορας. Και μη ξεχνάμε πως μιλάμε για μια χώρα βιομηχανικό κολοσσό που μέσα σε 10 χρόνια κατάφερε να περάσει απο τον μεσαίωνα στην σύγχρονη δική της βιομηχανική επανάσταση.
Ρισπεκτ κι ευχαριστούμε.

sniper
14/04/2016, 14:30
Η Ευρώπη δε θα ήταν Ευρώπη αν δεν υπήρχε η Ιαπωνία να θέσει τον πήχη. Τεχνολογία μπορούσε και μπορεί να έχει ο καθενας αρκεί να πληρώσει. Η Ιαπωνία όμως την έβγαλε στο δρομο με πολύ καλά υλικά, κορυφαίες μεθόδους παραγωγής και ποιοτικό έλεγχο αναφορας. Και μη ξεχνάμε πως μιλάμε για μια χώρα βιομηχανικό κολοσσό που μέσα σε 10 χρόνια κατάφερε να περάσει απο τον μεσαίωνα στην σύγχρονη δική της βιομηχανική επανάσταση.
Ρισπεκτ κι ευχαριστούμε.

Λάθος θρεντ, εδώ τσακωνόμαστε.

@ Πλιτσερ : Ασε μας ρε ποντικαρά με το παϊτόνι σου, 60% λέει... :bawl:

DrBig
14/04/2016, 14:33
Λάθος θρεντ, εδώ τσακωνόμαστε.

Σπυραααααακοοοοοο

Johny the Fox
14/04/2016, 14:37
Μετά απο 85Κ χλμ τα τελευταία 12 χρόνια με το 954, τα περισσότερα τέρμα γκάζι, τί είναι οι βαλβίδες;
το cbr αυτο εχει σχεδον μονο τα κουζινετα μαμα.Ολο ειναι hrc.Ειναι αγωνιζομενου.Οταν παρουσιασω βλαβες/συντηρηση σε pdf (δεν θελω για αλλους λογους)θα εμενες καγκελο.Κοινως ...τι τζαπαν και μλκ.Η πιστες τα ξεβρακωνουν ολα.

356767356768

DrBig
14/04/2016, 14:40
το cbr αυτο εχει σχεδον μονο τα κουζινετα μαμα.Ολο ειναι hrc.Ειναι αγωνιζομενου.Οταν παρουσιασω βλαβες/συντηρηση σε pdf (δεν θελω για αλλους λογους)θα εμενες καγκελο.Κοινως ...τι τζαπαν και μλκ.Η πιστες τα ξεβρακωνουν ολα.

356767356768

Τι σχέση έχει πάλι αυτό;
Εδώ μιλαμε για μηχανές παραγωγης...

Εντιτ
Εκτός αν εννοείς ότι τα μαμά λιωσανε αδικαιολογητα γρήγορα πριν μπουν τα hrc

toyar
14/04/2016, 14:43
οχι φιλε.........
η πλατεια μπουρναζιου τα ξεβρακωνει ολα........
γιατι στην πιστα με 3 μηχανικους το μανουαλ τα καλυτερα εργαλεια τα ακριβοτερα λαδια και συντηρηση με ωρες λειτουργιας ουτε τα ducati δε χαλανε

buckley
14/04/2016, 14:43

Πες το ντε να το καταλάβω τόση ώρα με τα ντουκάτια ΓΕΡΟΝΤΟΕΡΩΤΑΣ λέγεται αρχηγέ μου αυτό, σε καταλαβαίνω λέμε (παρ' ότι μικρότερος ε ...)
ΥΓ Ποντικέ μη πεταχτείς και πεις καμμιά μαλακία για την ορθογραφία του "άλωστε" ,εντάξει ?

Edit Δες ρε πως ο Τζώνης χαλαρά δίνει πνοή στο φόρουμ...

Johny the Fox
14/04/2016, 14:45
Τι σχέση έχει πάλι αυτό;
Εδώ μιλαμε για μηχανές παραγωγης...

Εντιτ
Εκτός αν εννοείς ότι τα μαμά λιωσανε αδικαιολογητα γρήγορα πριν μπουν τα hrcαυτο ακριβως.Το μηχανακι εκανε 3 εκτεταμενες αναβαθμισεις κινητηρα με κοστος πανω απο 10000 για να μεινει στο 1'' στα Μεγαρα.Το μαμα εγινε χυλος

sniper
14/04/2016, 14:50
αυτο ακριβως.Το μηχανακι εκανε 3 εκτεταμενες αναβαθμισεις κινητηρα με κοστος πανω απο 10000 για να μεινει στο 1'' στα Μεγαρα.Το μαμα εγινε χυλος

Σορρυ, έχουμε μηχανάκια μηχανάκια μαμά εδώ μεσα που γυρίζουν στα Μέγαρα στο 1' και ψιλά αδιάλειπτα για χρόνια με μόνη συντήρηση λάδια ξύδια και κάνα φίλτρο/εξάτμιση...

Δε βαριέσαι... και με μονστερ ο Παναγιώτης γύριζε κοντα στο 1 μέχρι που απογειώθηκε..

Johny the Fox
14/04/2016, 14:54
Σορρυ, έχουμε μηχανάκια μηχανάκια μαμά εδώ μεσα που γυρίζουν στα Μέγαρα στο 1' και ψιλά αδιάλειπτα για χρόνια με μόνη συντήρηση λάδια ξύδια και κάνα φίλτρο/εξάτμιση...

Δε βαριέσαι... και με μονστερ ο Παναγιώτης γύριζε κοντα στο 1 μέχρι που απογειώθηκε..
οταν κατεβαινει ο κινητηρας ,τοτε ξυριζουν τον γαμπρο..

sniper
14/04/2016, 14:58
οταν κατεβαινει ο κινητηρας ,τοτε ξυριζουν τον γαμπρο..

Είδες που το γυρνάς εσύ στους αγώνες;

Κι εμένα μου αρέσει το KTM690 αλλά δεν θα το αγόραζα... Καινουριο το είχα παρει για μια βδομάδα για ένα τεστ ράιντ ηλεκτρονικού περιοδικού και πήγαινε πολύ καλυτερα απο τα τζαπάν αντίστοιχά του, αλλά δεν ήξερα ποτε θα μου σβήσει εν κινήσει...

Άλλος ορκισμένος ΚΤΜάκιας, έδινε κάθε ΚΤΜ του λίγο πριν βγει απο την εγγύηση. "Για μ@λάκες ψάχνεις;" έλεγε... και το δίκτυο καλώς ή κακώς βρίθει απο ιστορίες ιδιοκτητων.

Όλα χαλάνε, όπως είπε κι ο Βύρωνας, αλλά αν είναι να λέμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την ίδια αξιοπιστία με τους Ιάπωνες (με το ίδιο μπατζετ αγοράς/συντήρησης), ε είναι λίγο αστείο.

DrBig
14/04/2016, 15:00
Ως ελαφρώς ασχετος κάνω την ερωτηση...
Ποιοι ευρωπαϊκοι κινητήρες αντέχουν τα πανδεινα και εξακολουθούν να σπέρνουν με 3ψηφία νούμερα χιλιομέτρων; Ενδεχομενοι υποψήφιοι για υπερτροφοδοτηση πχ...

byron
14/04/2016, 15:01
Ρισπεκτ κι ευχαριστούμε.

Εχω γράψει και άλλες φορές, και είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί από την διορατικότητα των Ιαπώνων στο να βρουν τρόπους και μεθόδους για να επιτύχουν αυτό που λεει ο DrBig. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι πως στηρίχτηκαν στις θεωρίες ενός Αμερικάνου, του W. Edwards Deming (https://en.wikipedia.org/wiki/W._Edwards_Deming), τον οποίο και λάτρεψαν οι Ιάπωνες.
Στις μεθόδους αυτές, που οδήγησαν σε αυτό που ονομάζουν σήμερα στην βιομηχανία (και όχι μόνο) ως Total Quality Control/Management στηρίχθηκε το μεταπολεμικό Ιαπωνικό θαύμα του 1950-1960.

Deming made a significant contribution to Japan's reputation for innovative, high-quality products, and for its economic power. He is regarded as having had more impact on Japanese manufacturing and business than any other individual not of Japanese heritage. Despite being honored in Japan in 1951 with the establishment of the Deming Prize, he was only just beginning to win widespread recognition in the U.S. at the time of his death in 1993. President Ronald Reagan awarded him the National Medal of Technology in 1987. The following year, the National Academy of Sciences gave Deming the Distinguished Career in Science award.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως οι Αμερικάνοι (!) υιοθέτησαν τις μεθόδους του συμπατριώτη τους στο US Navy το 1985 (!), και ακολούθησε και η βιομηχανία.
the spring of 1984, an arm of the United States Navy asked some of its civilian researchers to assess statistical process control and the work of several prominent quality consultants and to make recommendations as to how to apply their approaches to improve the Navy's operational effectiveness.[2] The recommendation was to adopt the teachings of W. Edwards Deming. The Navy branded the effort "Total Quality Management" in 1985.

The private sector followed suit, flocking to TQM principles not only as a means to recapture market share from the Japanese, but also to remain competitive when bidding for contracts from the Federal Government since "total quality" requires involving suppliers, not just employees, in process improvement efforts.

Γενικά, το θέμα είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ και τους Αμερικάνους, αλλά και τους Ευρωπαίους καθώς μετατράπηκαν από εξαγωγικές σε εισαγωγικές χώρες Ιαπωνικών προϊόντων, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Ενα παράδειγμα για το πόσο αργά μάθαιναν οι Δυτικοί από τα λάθη τους, είναι πως ενώ οι πελάτες κάποιων μοντέλων της Ford κατά την δεκαετία του 1950 ζητούσαν τα μοντέλα οπου είχαν φτιαχτεί στην Ιαπωνία καθώς είχαν καλύτερα κιβώτια ταχυτήτων σε σχέση με τα αμερικάνικα μοντέλα που πάθαιναν πολύ συχνά βλάβες, ουδείς κατάλαβε στην Ford πως κάτι τέτοιο θα τους υποχρέωνε να χάσουν την μισή αμερικάνική αγορά από τους Ιάπωνες τα επόμενα χρόνια.
Το 1981 (30χρόνια αργότερα) φώναξαν τον Deming στην Ford για να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων...

Ford Motor Company was one of the first American corporations to seek help from Deming. In 1981, Ford's sales were falling. Between 1979 and 1982, Ford had incurred $3 billion in losses. Ford's newly appointed Corporate Quality Director, Larry Moore, was charged with recruiting Deming to help jump-start a quality movement at Ford.
Deming questioned the company's culture and the way its managers operated. To Ford's surprise, Deming talked not about quality but about management. He told Ford that management actions were responsible for 85% of all problems in developing better cars. In 1986, Ford came out with a profitable line of cars, the Taurus-Sable line.
In a letter to Autoweek Magazine, Donald Petersen, then Ford chairman, said, "We are moving toward building a quality culture at Ford and the many changes that have been taking place here have their roots directly in Deming's teachings."

Τίποτα δεν είναι τυχαίο παίδες...

Ζεύκας
14/04/2016, 15:02
Όλα χαλάνε, όπως είπε κι ο Βύρωνας, αλλά αν είναι να λέμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την ίδια αξιοπιστία με τους Ιάπωνες (με το ίδιο μπατζετ αγοράς/συντήρησης), ε είναι λίγο αστείο.

τα triumph/aprilia μια χαρά τιμές αγοράς κ κόστος σέρβις/ανταλλακτικών έχουν. :p

spyrakos35
14/04/2016, 15:02
Σπυραααααακοοοοοο

Διαταχτε ΜΕ!

:lol:

Johny the Fox
14/04/2016, 15:07
Είδες που το γυρνάς εσύ στους αγώνες;
.... οι Ευρωπαίοι έχουν την ίδια αξιοπιστία με τους Ιάπωνες (με το ίδιο μπατζετ αγοράς/συντήρησης), ε είναι λίγο αστείο.

Σκεψου λιγο ηρεμα και χωρις μυωπια.Εχει γεννηθει ενα μνμ στα φορα περι δηθεν αξιοπιστιας EUR/JPN σε εποχες που πια εχουν παρελθει και τα δεδομενα εχουν αλλαξει εκατερωθεν.Εχω συνεχη επαφη με το θεμα και εχω μια αποψη καθημερινοτητας.Προσωπικα την χειροτερη βλαβη την εχω φαει με VFR 800 VTEC το 2005 στο δρομο για Κωσταντινουπολη με το 0-300 ,για το μοτο GP και με μαζεψε η σκουπα της Αρβανιτη.Ε λοιπον ;;Τι θα πει αυτο ;

sniper
14/04/2016, 15:22
Σκεψου λιγο ηρεμα και χωρις μυωπια.Εχει γεννηθει ενα μνμ στα φορα περι δηθεν αξιοπιστιας EUR/JPN σε εποχες που πια εχουν παρελθει και τα δεδομενα εχουν αλλαξει εκατερωθεν.Εχω συνεχη επαφη με το θεμα και εχω μια αποψη καθημερινοτητας.Προσωπικα την χειροτερη βλαβη την εχω φαει με VFR 800 VTEC το 2005 στο δρομο για Κωσταντινουπολη με το 0-300 ,για το μοτο GP και με μαζεψε η σκουπα της Αρβανιτη.Ε λοιπον ;;Τι θα πει αυτο ;

Θα πει ότι εφόσον δεν έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας πλέον, μακάρι να ζουμε σε καμια 20ρια χρόνια, να δούμε το τι θα γίνει.

Τώρα αν μου λες ότι το μούλτι του 2012 είναι αξιόπιστο, θα σε πιστέψω μ' επιφύλλαξη (γιατί ο μέσος όρος που λέγαμε πιο πάνω άλλα λέει μέχρι σήμερα, όπως σωστα λες κι εσύ), αλλά να το ξανασυζητήσουμε στο 2022, ναι;