View Full Version : Ερώτηση για mAH σε μπαταρία (όχι μοτοσικλέτας)
el_hymador
17/04/2016, 12:09
Έστω ένα φλας που δουλεύει με επαναφορτιζόμενη φορητή μπαταρία 11.1V/4.500mAH
Αν πάρω άλλη μπαταρία που να είναι επίσης 11.1V αλλά με περισσότερα mAH, ας πούμε 5.000, θα έχω πρόβλημα;
el_hymador
17/04/2016, 12:15
Οχι
Τα mΑΗ είναι χωρητικότητα σωστά;
Ναι, το μονο που δηλώνουν είναι για ποση ώρα θα δουλεύει η οποία συσκευή συνδεθεί πάνω στη μπαταρια.
el_hymador
17/04/2016, 12:20
Ναι, το μονο που δηλώνουν είναι για ποση ώρα θα δουλεύει η οποία συσκευή συνδεθεί πάνω στη μπαταρια.
Οκ, thanks! :beer:
stefanos
17/04/2016, 13:50
Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα φλάς αλλά άλλη μια παράμετρος στις μπαταρίες είναι ο ρυθμός εκφόρτισης (c rate) , συνήθως θές κάτι με ίδιο ή μεγαλύτερο c-rate,
και μια μικρή έρευνα εάν ο φορτιστής σου έχει την ικανότητα να φορτίζει αξιόπιστα την καινούργια μπαταρία.
el_hymador
17/04/2016, 14:42
Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα φλάς αλλά άλλη μια παράμετρος στις μπαταρίες είναι ο ρυθμός εκφόρτισης (c rate) , συνήθως θές κάτι με ίδιο ή μεγαλύτερο c-rate,
και μια μικρή έρευνα εάν ο φορτιστής σου έχει την ικανότητα να φορτίζει αξιόπιστα την καινούργια μπαταρία.
Τα φλας έχουν πυκνωτή και κάνουν στιγμιαία εκφώτιση. Δεν τραβάνε συνέχεια ρεύμα, παίρνουν όσο χρειάζονται. Όσο και αν έψαξα τα specs της μπαταρίας, δεν βρήκα το c rate. Από Ελλάδα έχω βρεί μια μπαταρία σε κατάστημα με μοντελισμό, είναι αυτή εδώ:
http://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=10246
για μία μόνη NiMH είναι κάπου το 10πλάσιο της χωρητικότητας. Για μία μόνη NiCd 20-50x. Για Li-ion, εξαρτάται από τη συνδεσμολογία του pack.
4500-5000 διαφορά είναι μηδαμινή, όπως και να'χει
άλλες το γράφουνε πάνω, όπως η μπαταρία που δείχνεις λέει 40C cont, 80C peak, οπότε μπορεί να δώσει 200 A συνεχόμενα και 400 A στιγμιαία.