View Full Version : versys 650 vs xt660x
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 15:20
Γεια σας φίλοι μου. Σκέφτομαι να παρω μηχανη (η πρωτη μου μηχανη) . ενω απο καιρό ειχα στο νου μου το yamaha xt660x μετα ειδα το kawasaki versys (2008) και μου κόλλησε. Μενω εξω απο την πατρα κανα 20αρια χιλιόμετρα και αυτη τη διαδρομή την κανω τουλάχιστον μια φορα την ημερα (πηγενε ελα) και κινουμε και αρκετα μεσα στην πολη, ακομα θελω να κανω και καμία μικρη εκδρομή που και που. Και τα δυο εχουν περιπου ιδια τιμή αγοράς. Πιο θα με συμφερε περισσότερο; αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας. Ευχαριστω
harris_x
21/04/2016, 15:28
δεν ξέρω ποιο θα σε συνέφερε περισσότερο, αυτό που ξέρω είναι πως θα προτιμούσα το versys
θα είναι σίγουρα ποιο άνετο από το xtx
Γεια σας φίλοι μου. Σκέφτομαι να παρω μηχανη (η πρωτη μου μηχανη) . ενω απο καιρό ειχα στο νου μου το yamaha xt660x μετα ειδα το kawasaki versys (2008) και μου κόλλησε. Μενω εξω απο την πατρα κανα 20αρια χιλιόμετρα και αυτη τη διαδρομή την κανω τουλάχιστον μια φορα την ημερα (πηγενε ελα) και κινουμε και αρκετα μεσα στην πολη, ακομα θελω να κανω και καμία μικρη εκδρομή που και που. Και τα δυο εχουν περιπου ιδια τιμή αγοράς. Πιο θα με συμφερε περισσότερο; αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας. Ευχαριστω
Καλώς ήρθες ρε Γιώργο...:)
Κατ'αρχήν θα κοιτάξεις πρώτα απ'όλα πιο σου αρέσει πιο πολύ σαν μηχανή!
Για την χρήση που την θες, κάνουν και τα 2 μοντέλα...
Το xt είναι μονοκύλινδρο και έχει λίγο παραπάνω κραδασμούς, σε αντίθεση με το versys που είναι 2κύλινδρο, πιο ταξιδιάρικο και πιο δυνατό.
Κάνε μια βόλτα με το κάθε ένα και κοίτα πιο σου αρέσει σαν οδηγική συμπεριφορά και κατέληξε!
Εγώ θα 'περνα το versys...:)
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 15:40
Καλος σας βρήκα. Η ατυχία μου ειναι πως δεν μπορω να βρω το versys για δοκιμή. Ευχαριστω πάντως
Είχα το X του 07 κ φίλος το versys του 08. Καλό κ άγιο το ΧΤ αλλά αντικειμενικα το versys ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Ειδικά αν έχεις ξεπεράσει το στάδιο της μοστρας όπου το yamahaείναι πιο όμορφο
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 17:08
Ευχαριστω φιλε ηθελα μια γνωμη απο καποιον που να τα εχει οδηγήσει και ρα δυο
taisteal
21/04/2016, 17:32
Ευχαριστω φιλε ηθελα μια γνωμη απο καποιον που να τα εχει οδηγήσει και ρα δυο
Εχω οδηγησει και τα δυο.
Παρε το versys
akis_trevor
21/04/2016, 17:34
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7897573/
ενα που μπορεις να δεις απο κοντα και να καβαλησεις.
οπως ειπε ο typhoon παραπανω το βερσυς ειναι μοτοσυκλετα.το χτ ειναι ενα μεγαλο μηχανακι(χοντρικα).
μεσα στην πολη μαλλον θα σε βολευει το χτ περισσοτερο κυριως λογω ενος κυλινδρου.και το βερσυς ευκολο ειναι παντως,στενο στο πλατος και χωρας να χωθεις αναμεσα απο μποτιλιαρισμενα κουτια.
με το βερσυς ομως θα πας ξεκουραστος πιο μακρινες βολτιτσες.
το ειχε ο αδερφος μου,το εφτασε μεχρι 50+ χιλ. χλμ και δεν του ειχε παρουσιασει κανενα θεμα.
anavatis19
21/04/2016, 17:38
ασχημο πολυ το παλιο βερσυς ομως!
Δεν έχω οδηγήσει το yamaha, αλλά για το versys θα σου πω τα εξής :
1)Είναι πολύ αξιόπιστο.
2) Έχει καλό κινητήρα, αρχικά νωχελικό αλλά μετά τις 6.000 rpm ...πανηγύρι για τα κυβικά του.
3) Η ανεμοκάλυψη είναι χάλια με την μαμα ζελατίνα, πολϋ ικανοποιητική με την Givi.
4)Του αρέσει να ταξιδεύει με 120 και 5.800 - 6.000 rpm, από κει και πάνω κουράζει μετά απο λίγο.
5)Στην πόλη ειναι ΠΑΠΙ.
6) Ειναι πολύ οικονομικό (~4,2 lt/100 km).
7)Το κιβώτιο είναι γ@μησε τα γενικά, βελτιώβεται δε με λαδάκι 15-50 synthetic.
8) Ο συνεπιβάτης έχει αρκετό χώρο, αλλά η σελα ειναι σκληρή και γλιστράει.
9)Είναι πολύυυ ευχάριστο οδηγικά.
10)Το abs είναι καλό αλλά υπέρ - παρεμβατικό. Και στους 2 τροχούς.
11) Τα πλαστικά του, παραδοσιακά, έχουν κακή συναρμογή και θέλει λίγο ψάξιμο για να μην τρίζουν!
Για την χρήση που θες νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή.
Κάτοχος versys 2011.
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 17:44
Πηγα 3 μερες μετα το ανεβασμα της αγγελιας και ο εχει δοσει. Τσαμπα την εχει την αγγελια στο car
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 17:49
Ωραιος ιδικα αυτο για το κυβοτιο δεν το ειχα ξανα ακουσει. :)
anavatis19
21/04/2016, 17:49
Δεν έχω οδηγήσει το yamaha, αλλά για το versys θα σου πω τα εξής :
1)Είναι πολύ αξιόπιστο.
2) Έχει καλό κινητήρα, αρχικά νωχελικό αλλά μετά τις 6.000 rpm ...πανηγύρι για τα κυβικά του.
3) Η ανεμοκάλυψη είναι χάλια με την μαμα ζελατίνα, πολϋ ικανοποιητική με την Givi.
4)Του αρέσει να ταξιδεύει με 120 και 5.800 - 6.000 rpm, από κει και πάνω κουράζει μετά απο λίγο.
5)Στην πόλη ειναι ΠΑΠΙ.
6) Ειναι πολύ οικονομικό (~4,2 lt/100 km).
7)Το κιβώτιο είναι γ@μησε τα γενικά, βελτιώβεται δε με λαδάκι 15-50 synthetic.
8) Ο συνεπιβάτης έχει αρκετό χώρο, αλλά η σελα ειναι σκληρή και γλιστράει.
9)Είναι πολύυυ ευχάριστο οδηγικά.
10)Το abs είναι καλό αλλά υπέρ - παρεμβατικό. Και στους 2 τροχούς.
11) Τα πλαστικά του, παραδοσιακά, έχουν κακή συναρμογή και θέλει λίγο ψάξιμο για να μην τρίζουν!
Για την χρήση που θες νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή.
Κάτοχος versys 2011.
κατοχος του 2016 μοντελο και συμφωνω με ολα οσα ειπες εκτος απο το 2ο.....ισως το εχουν φτιαξει, βγαζει 70αλογα πλεον, ισως και για αυτο
και με το 8ο δεν εχω αποψη αλλα φαινεται καλη!
akis_trevor
21/04/2016, 17:53
εμενα παλι μου φαινοταν οτι δουλευε πολυ ωραια απο χαμηλα...
ισως εφταιγε που ειχα το s2 τοτε βεβαια.:hmm:
Γιώργος Πατρα
21/04/2016, 18:19
Συγουρα του 16 θα εχει βελτιωσεις και ειναι και κουκλα. Αλλα με το μπατζετ μου μεχρι του 08 φτανω και αυτο γιατι εχει πέσει η τιμή του αφου εβγαλε νεο μοντελο το 15
Μια χαρά δουλεύει χαμηλά το versaki , μη το αδικήσω κιόλας, απλά μόλις περάσεις τις 6.000 rpm λες "μα καλά, κοιμόταν πριν?".
Α!Και κατι σημαντικό που ξέχασα.
Δεν σκορτσάρει ΠΟΤΕ!
Εκτός αν κάνεις καγκουριά και ανοίξεις γκάζι από τις 1000rpm...
costas_versys
21/04/2016, 23:12
Να πω και 2-3 πραγματάκια παραπάνω για το Versys.
Εχει το μικρότερο μετατρόχιο στην κατηγορια ! Κοιταξτε πχ Versys vs Vstrom από πλάγια και θα καταλαβετε την τεραστια διαφορα. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο στριφτερό, βολικό κλπ
Ειναι Kawasaki και το ταμπελάκι γράφει Made in Japan και αυτό λέει πολλά.
Θέλει λάστιχα. Εχει ενα τέλειο πιρούνι μονομπρατσο πίσω που με μια σφικτή και ποιό ποιοτική ανάρτηση γίνεται στο δρόμο απίστευτο. Οσοι θέλετε λοιπόν πλαγιάσματα στις στροφές και γρήγορη οδήγηση στο βουνό βάλε του τα ανάλογα λάστιχα και δώστε τα όλα, δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Τα φρένα του σηκώνουν βελτίωση γιατί διότι η αίσθηση είναι μέτρια. Δίσκοι & δαγκάνες είναι παραπάνω από καλά.
Τα foot pegs μπροστά χτυπούν καλάμια σε όποιον δεν γνωρίζει αλλά είναι και λίγο ψηλά
Αυτά από εμένα και κατά τα άλλα είναι πολύ ευχάριστο και αξιόπιστο μηχανάκι
Γιώργος Πατρα
22/04/2016, 14:06
Σας ευχαριστω ολους που ασχοληθήκατε με το θεμα μου και μου γραψατε την αποψη σας. Ελπιζω μες στη βδομαδα να το παρω το versακι. Να ειστε Καλα και καλα χιλιόμετρα να εχετε ολοι σας. ;D
taisteal
22/04/2016, 14:08
Οταν το παρεις με το καλο βαλε μας και καμμια φωτο να το δουμε
:)
Διχως να ειχα ποτε κανενα απο τα δυο.
Μονο κατι χαζοβολτες τα εχω κανει.
Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους.
Παρε το Kawa
Γιώργος Πατρα
22/04/2016, 14:11
Ναι το εχω σκεφτει αυτο. Και εικόνα προφιλ ακομα χι χι
doctoras
22/04/2016, 15:29
Το χτχ εχει εμφάνιση μοταρντ και ειναι πολυ όμορφο ακομη και σήμερα,
Ακομη, στην πόλη θα ειναι πιο ευκολο και ευκίνητο, το βερσυς ομως ειναι πιο τουριστικό και με άνετοτερες σέλες συγκριτικά θα παει και αυτο παντού με λιγο περισσότερη προσπάθεια στα εντός πολης συγκριτικά
Ομως και τα 2 μηχανάκια εχουν την Χάρη τους, οποίο γουστάρεις πιο πολυ και οποίο σου τεριαζει έργονομικα πιο πολυ διαλέγεις
MG-KTiNoS
22/04/2016, 15:48
Εχει ενα τέλειο πιρούνι μονομπρατσο πίσω που με μια...
Κατ αρχήν πίσω έχει ψαλίδι και μπροστά πιρούνι.
Από πολύ παλιά.
:D
Εγώ θα προτιμούσα 2 μπράτσα αλλά τι να λέμε τώρα.
;)
George_Sp
22/04/2016, 18:15
Καλωσήρθες στη Verso-φαμίλια. Με το καλό τις φωτογραφίες :) :beer:
SHOOTER045
23/04/2016, 11:14
Εχω οδηγησει και τα δυο.
Παρε το versys
Επίσης και τα δύο σε πολλές συνθήκες, εκτός ταξιδίου.
Ψηφιζω versys