View Full Version : Μπαταρία για Tiger 800 (2011)
Γεια σε όλους!
Ήρθε η στιγμή που πρέπει να αλλάξω μπαταρία στο Tiger.
Μου πρότειναν αυτή: http://www.energybatteries.gr/moto-batteries/mpataries-motobatt/motobatt-mbyz16hd-ytx14-bs.html με τη διαφορά ότι στην τιμή μου είπαν 120 ευρώ!!
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη για τη μηχανή;
Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ποια μάρκα ή ποια μπαταρία θα βάλω;
:eyepop:
Pan (dvs)
26/04/2016, 08:21
Γεια σε όλους!
Ήρθε η στιγμή που πρέπει να αλλάξω μπαταρία στο Tiger.
Μου πρότειναν αυτή: http://www.energybatteries.gr/moto-batteries/mpataries-motobatt/motobatt-mbyz16hd-ytx14-bs.html με τη διαφορά ότι στην τιμή μου είπαν 120 ευρώ!!
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη για τη μηχανή;
Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ποια μάρκα ή ποια μπαταρία θα βάλω;
:eyepop:
Ολα παιζουν τον ρολο τους.Εαν την κινεις συνεχεια μπορεις να πας και σε κατι φθηνοτεροκαι να την αλλαζεις πιο συχνα.Εγω βαζω μπαταρια με 40ευρω και την αλλαζω καθε δυο χρονια,εχει δεν εχει ψωμι.
Η Motobatt εχει καλο ονομα.
Ολα παιζουν τον ρολο τους.Εαν την κινεις συνεχεια μπορεις να πας και σε κατι φθηνοτεροκαι να την αλλαζεις πιο συχνα.Εγω βαζω μπαταρια με 40ευρω και την αλλαζω καθε δυο χρονια,εχει δεν εχει ψωμι.
Η Motobatt εχει καλο ονομα.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η μπαταρία πρεπει να είναι 12V ή μπορεί να είναι και παραπάνω;
Έχω την εντύπωση ότι αυτή που μου πρότειναν είναι 16V και όχι 12V
Γενικά ποιοι αριθμοί παίζουν ρόλο δεν έχω καταλάβει ακριβώς :/
Η μπαταρία πρεπει να είναι 12V ή μπορεί να είναι και παραπάνω;
Έχω την εντύπωση ότι αυτή που μου πρότειναν είναι 16V και όχι 12V
Γενικά ποιοι αριθμοί παίζουν ρόλο δεν έχω καταλάβει ακριβώς :/
Καλο θα είναι να μην μπλεξεις με τους "αριθμούς"...:p
Σοβαρα τωρα..
Τα Volts (ονομαστική ταση) θα πρέπει να ειναι 12...!!!
Τα Ah (χωρητικότητα) μπορεί να ειναι και παραπανω (μέχρι 30% - αλλιώς δεν θα προλαβαινει να φορτίσει ικανοποιητικά )
Πιθανόν με το 16 να εννούν τα Ah (που θα ειναι ΟΚ αν η μανισια ήταν π.χ. 14 ή 12)
edit: Τωρα ειδα το λινκ και είναι όντως 16,5Ah που ουσιαστικά είναι oversized replacement της YUASA (YTX14-BS) που ειναι 12Ah.
χρησιμοποιω κοντα 2 χρονια μπαταρια με τη μιση χωρητικοτητα απο την κανονικη χωρις προβλημα για να γλυτωσω χωρο
σημαντικοτατο χαρακτηριστικο στην αντικατασταση τα Αμπερ εκκινησης CCA
χρησιμοποιω κοντα 2 χρονια μπαταρια με τη μιση χωρητικοτητα απο την κανονικη χωρις προβλημα για να γλυτωσω χωρο
Πείραξες το σύστημα φόρτισης ώστε να "κοβει" νωρίτερα..???
οχι, δεν κοβει οταν τη δει γεματη;
μιλαμε για συστημα φορτισης του 80 ετσι;
Αααα.... καλαααααααααα...
το καλαααααααα παει στο δεν κοβει ή στο 80;:D
Πείραξες το σύστημα φόρτισης ώστε να "κοβει" νωρίτερα..???
πως γινεται αυτο?
το καλαααααααα παει στο δεν κοβει ή στο 80;:D
Πάει στο οτι περιμενω να μου πεις αν ο "αυτόματος" ειναι με 3 μηχανικά ρελέ...:p
πως γινεται αυτο?
Όλα γίνονται αλλα τι φταίει το παλικαρι με το Tiger..??
ανορθωτης παρακαλω με διοδους και απ ολα
αλλα μη με ρωτησεις παρακατω γιατι απο ηλεκτρονικα ειμαι σκραπας
ανορθωτης παρακαλω με διοδους και απ ολα
Αν το απ όλα ειναι Σεληνίου, μΕ φτιαχνεις την μερα...
(εκτός αν έκανε ανόρθωση με λυχνίες)
απο το manual
357557
357558
Όλα γίνονται αλλα τι φταίει το παλικαρι με το Tiger..??
χαχαχα!
Καλά κάνουν μωρέ και τα λένε σιγά :)
Μου πρότειναν μια καλή όπως μου είπανε 14άρα (ότι και αν σημαίνει αυτό δεν ξέρω αν αναφέρεται σε V ή aH).
Τι μου προτείνετε να κάνω; Αν υποθέσουμε ότι το 14 αναφέρεται σε V, είναι κακό; Θα πάθει τπτ η μηχανή;
lykourgi
26/04/2016, 13:32
Τι μου προτείνετε να κάνω;
Να δεις τι μπαταρία παίρνει η μηχανή από το εργοστάσιο και να αναζητήσεις μία ίδια.
Όχι ίδια μάρκα απαραίτητα, αλλά ίδιο τύπο. Πχ YT-14BS, τυχαίος τύπος για να καταλάβεις τι εννοώ.
Να δεις τι μπαταρία παίρνει η μηχανή από το εργοστάσιο και να αναζητήσεις μία ίδια.
Όχι ίδια μάρκα απαραίτητα, αλλά ίδιο τύπο. Πχ YT-14BS, τυχαίος τύπος για να καταλάβεις τι εννοώ.
Είναι ένας φίλος που ασχολείται με μπαταρίες εδώ και πολλά χρόνια (είναι η δουλειά του εννοώ). Του ειπα τη μηχανή και είπε ότι μου βρήκε μια 14άρα (έτσι τη χαρακτήρισε) και ότι είναι μια χαρά για τη μηχανή. Οπότε λέω να πάρω αυτή.
lykourgi
26/04/2016, 13:54
Είναι ένας φίλος που ασχολείται με μπαταρίες εδώ και πολλά χρόνια (είναι η δουλειά του εννοώ). Του ειπα τη μηχανή και είπε ότι μου βρήκε μια 14άρα (έτσι τη χαρακτήρισε) και ότι είναι μια χαρά για τη μηχανή. Οπότε λέω να πάρω αυτή.
Αφού είναι η δουλειά του, νομίζω ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς. Προσωπικά δεν γνωρίζω τι παίρνει η μοτοσυκλέτα σου, ώστε να έχω γνώμη.
πας εδω:http://www.yuasabatteries.com/pdfs/Yuasa_Specs_Apps_2015.pdf
ψαχνοντας το μηχανακι σου το βρισκεις στη σελ23 κατω δεξια
η μπαταρια σου ειναι YTX-16BS
βαζεις τον τυπο στο google και βρισκεις μαρκες καταστηματα και τιμες
harris_x
26/04/2016, 14:56
14Ah εννοεί
Όχι Volt.
Γεια σου ρε Χαρούλη γητευτή των ηλεκτρονίων...:beer:
πας εδω:http://www.yuasabatteries.com/pdfs/Yuasa_Specs_Apps_2015.pdf
ψαχνοντας το μηχανακι σου το βρισκεις στη σελ23 κατω δεξια
η μπαταρια σου ειναι YTX-16BS
βαζεις τον τυπο στο google και βρισκεις μαρκες καταστηματα και τιμες
Ευχαριστώ πολύ! Σωστός!!
14Ah εννοεί
Όχι Volt.
Ευχαριστώ πολύ!!
@harris_x εγώ έδωσα το μοντέλο και μου είπε ότι μπηκε, είδε τι φοράω και ότι μου βρήκε μια πολύ καλή. Είναι φίλος οπότε το ενδεχόμενο να θέλει να με κοροιδέψει το έχω αποκλείσει. Αν υποθέσουμε ότι φοράω μπαταρία με 16,5Ah, αν μου φέρει μια με 14Ah θα έχω θέμα; Υποτίθεται ότι μπήκε και έψαξε.
harris_x
26/04/2016, 18:21
@harris_x εγώ έδωσα το μοντέλο και μου είπε ότι μπηκε, είδε τι φοράω και ότι μου βρήκε μια πολύ καλή. Είναι φίλος οπότε το ενδεχόμενο να θέλει να με κοροιδέψει το έχω αποκλείσει. Αν υποθέσουμε ότι φοράω μπαταρία με 16,5Ah, αν μου φέρει μια με 14Ah θα έχω θέμα; Υποτίθεται ότι μπήκε και έψαξε.
Ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσει είναι ο oldman.
Εγω μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία δεν θα έβαζα.
Λοιπόν έχω την εντύπωση πως μου είπαν μπούρδες και καθώς ήδη μπερδεμένος (αφού δεν έχω ούτως ή άλλως ιδέα) μπερδεύτηκα πολύ παραπάνω!!
Για μελλοντική χρήση (ποτέ δεν ξέρεις), τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας σύμφωνα με το site της Yuasa (λίστα του 2015) είναι τα παρακάτω:
Battery Family: Maintenance Free
Battery Type: YTX16-BS
CCA test results not available at time of posting - value is theoretical
Voltage: 12
Capacity: 14
Dimensions: 6" x 3.4375" x 6.375"
Weight: 10.3 lbs.
Metric Dimensions: 150mm x 87mm x 161mm
Metric Weight: 4.7 kg
Polarity:
Acid Volume: 0.78
Amps: 1.4
C.C.A.: 230
εχεις φιλο επαγγελματια που σου ειπε για 14αρα εννοωντας Ah οποτε τι σε προβληματιζει
αντε παρε κι εδω ενα τφ να εχεις πιο σφαιρικη αποψη http://www.e-kiriazis.gr/
εχεις φιλο επαγγελματια που σου ειπε για 14αρα εννοωντας Ah οποτε τι σε προβληματιζει
αντε παρε κι εδω ενα τφ να εχεις πιο σφαιρικη αποψη http://www.e-kiriazis.gr/
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οπως έγραψα και παραπάνω, δεν έχω καθόλου γνώσεις περί μπαταριών οπότε το να βαλω μικρότερη απο την προτεινόμενη δεν ξέρω τι μπορεί να προκαλέσει.
Παρολαυτά, ακόμα και αν δεν ξέρω, θα συμφωνησω με τον harris_x ότι "μικρότερη από την προτεινόμενη δε θα έβαζα".
Η 14άρα που μου πρότεινε, αν και δεν ξέρω ποιο ακριβώς μοντέλο είναι, σίγουρα δε θα δίνει τα 14-16,5Ah που δίνει η 16άρα (που είναι και η προτεινόμενη). Απ΄ότι είδα, μια καλή μπαταρία τύπου 14S άντε να δώσει 10 με 11 Ah πράγμα το οποίο είναι λιγότερο από αυτά που θα δώσει η 16S.
Για κάποιο λόγο οι τυπου 14S δε δίνουν απαραίτητα 14 Ah..
Μάλλον χαθήκαμε στη μετάφραση
Οπότε, μάλλον θα πάω να πάρω μια Motobatt 16S από κάπου όπου βρω (σίγουρα όχι από εκει που μου την πουλούσαν 120 ευρώ, αφου την ιδια Online τη βρισκω 85 ευρώ απο κατάστημα)
Η 14άρα που μου πρότεινε, αν και δεν ξέρω ποιο ακριβώς μοντέλο είναι, σίγουρα δε θα δίνει τα 14-16,5Ah που δίνει η 16άρα (που είναι και η προτεινόμενη)
O φίλος σου, σου πρότεινε 14αρα (Ah)
O τύπος που φοράς είναι 14Ah
Δε καταλαβαίνω τι συζητάμε και που μπουρδουκλώθηκε το θέμα
Μου πρότεινε μπαταρια τύπου 14S (γιατι δεν είχε 16S διαθέσιμες). Ότι μπαταρία τύπου 14S έψαξα, δεν δίνει 14Ah, δίνει λιγότερο. Εκεί κόλλησα εγώ (δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι) και είπα όχι.
Σύμφωνα με την YUASA, η μηχανή παίρνει 16S και όχι 14S.
Για την ιστορία, αγόρασα μια YUASA YTX16BS 92 ευρώ (6-7 ευρώ αποστολής μέσα στην τιμή), την έβαλα και πήρε μπροστά η μηχανή μια χαρά!:beer: