Σύνδεση

View Full Version : Βάψιμο top case

spyro
04/05/2016, 08:29
Πως ή μάλλον καλύτερα που; Ρωτάω το που, γιατί παλιότερη δικιά μου προσπάθεια δε πέτυχε.

Πάντως σε βαφείο αυτοκινήτων που ρώτησα μου είπε οτι εχει δοκιμάσει αλλά δε το ξανακάνει γιατί μετά απο λιγο καιρό το χρώμα σκάει

????

Bowleno
04/05/2016, 08:38
Πως ή μάλλον καλύτερα που; Ρωτάω το που, γιατί παλιότερη δικιά μου προσπάθεια δε πέτυχε.

Πάντως σε βαφείο αυτοκινήτων που ρώτησα μου είπε οτι εχει δοκιμάσει αλλά δε το ξανακάνει γιατί μετά απο λιγο καιρό το χρώμα σκάει

????

Ισχύει ότι σου είπαν.... το πλαστικό αυτό ΔΕΝ βάφεται, ότι και να κάνεις σε πολύ λίγο διάστημα θα σκάσει και θα ξεφλουδίσει το χρώμα γιατί απλούστατα το υλικό είναι τέτοιο που δεν πιάνει ούτε αστάρι πάνω του.

duke200
04/05/2016, 09:10
δεν ξερω αν δοκιμαστει ασταρι για πλαστικά, αν θ' αντεξει, μπορει και ναι..

SHOOTER045
04/05/2016, 09:43
Σπρέι για προφυλακτήρες

George_M.
04/05/2016, 09:55
υγρη σιλικονη,περασμα μερικα χερια με σφουγγαρι πυκνο.βαζεις ελαχιστη ποσοτητα...
περνας αφηνεις να ποτισει κ την επομενη ξαναπερνας

kachius
04/05/2016, 09:59
Έχει στα κόκκινα φεγγάρια ένα βιντεάκι που το κάνει με ζέσταμα και φαίνεται να γίνεται τέλεια.
Εδώ δείχνει τη διαδικασία https://www.youtube.com/watch?v=S59fh-6Saaw (ξεκινάει με καθρέπτη αλλά το δείχνει και σε μπαγκαζιέρα μετά)

paramedic
04/05/2016, 11:08
Έχει στα κόκκινα φεγγάρια ένα βιντεάκι που το κάνει με ζέσταμα και φαίνεται να γίνεται τέλεια.
Εδώ δείχνει τη διαδικασία https://www.youtube.com/watch?v=S59fh-6Saaw (ξεκινάει με καθρέπτη αλλά το δείχνει και σε μπαγκαζιέρα μετά)
Δεν κάνει σε όλες τις μπαγκαζιέρες. Δοκίμασα σε μια γωνία σε μια παλιά givi e50 και έχει κάτι σαν φιλμ απο πάνω που καίγεται και γίνεται χειρότερα. Η μπαγκαζιέρα έχει μια ματ υφή απ'έξω δεν είναι γυαλιστερη.
Σε μια τέτοια το δοκίμασα:

357944

motoexelixis
04/05/2016, 11:29
μια χαρα βαφεται η μπαγκαζιερα, οπως και ολα τα πλαστικα, απλως θελει διαφορετικη προεργασια

stam2
04/05/2016, 11:40
Σπρέι για προφυλακτήρες

+1
βαφή πολυουρεθάνης
αθάνατη, ανθεκτική, ελαστική.
357946

spyro
04/05/2016, 11:51
μια χαρα βαφεται η μπαγκαζιερα, οπως και ολα τα πλαστικα, απλως θελει διαφορετικη προεργασια

μοιράσου τη γνώση. ή μάλλον μοιράσου το contact στην Αθήνα γιατι εγω νέα πειράματα δε κάνω

:D

byron
04/05/2016, 11:59
μοιράσου τη γνώση. ή μάλλον μοιράσου το contact στην Αθήνα γιατι εγω νέα πειράματα δε κάνω

Κάτι χάνω?

Τι ιδιαίτερο έχουν οι μπαγκαζιέρες σε σχέση με τους προφυλακτήρες πχ? Κάποιο ειδικό primer για πλαστικά βάζουν οι φαναρτζομπογιατζήδες και μετά βάφουν. Αλλιώς ξεφλουδίζει ακόμα και στο πλύσιμο.

Με spray για προφυλακτήρες είχα βάψει τα εσωτερικά άβαφα πλαστικά του sportcity που είχαν ξεθωριάσει. Τα πλαστικά είχαν γίνει μια χαρά, ΑΛΛΑ η μπαγκαζιέρα έγινε χάλια. Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά δεν γινόταν λείο το χρώμα όπως στα πλαστικά, έβγαζε συνέχεια πολλά (παρα πολλά) μπιμπίκια παντού.

motoexelixis
04/05/2016, 12:15

Σιγα την γνωση που εχω ρε συ, κι εγω απο το σπυρο τα εχω δει και ομολογω οτι το παλικαρι πργματικα ειναι δασκαλος.
Εχω ακολουθησει πολλες φορες ερασιτεχνικα βεβαια, τις μεθοδους του, και ειχα πολυ αξιολογα αποτελεσματα.

Οι μπαγκαζιερες συνηθως οπως πολυ σωστα εξηγει και ο σπυρος (ilspiros) ενδεχομενως να εχουν περαστει με σιλικονη, η καποιο σπρευ για να γυαλισει το πλαστικο, οποτε τις περναμε με διαλυτικο νιτρου,και μετα σαπουναδα, εγω αυτο που θα προσθεσω, ειναι να δειτε πρωτα αν το διαλυτικο μπορει να κανει ζημια στο πλαστικο, περνωντας απο μεσα, σε σημειο δηλ που δε φαινεται και να δειτε μηπως υπαρχει η ταση να το λιωσει.

Στη συνεχεια καλο τριψιμο με νερο scotch και σαπουναδα, και απο τη στιγμη που δεν εχει ξαναβαφει τριψιμο με ντουκοχαρτο,800 ,και ετοιμο για πλαστοφιξ....

περναμε λοιπον το πλαστοφιξ, εγω πηρα σπρευ, και μολις περασει κανα 15λεπτο ριχνουμε το χρωμα.

motoexelixis
04/05/2016, 12:16
Κάτι χάνω?

Τι ιδιαίτερο έχουν οι μπαγκαζιέρες σε σχέση με τους προφυλακτήρες πχ? Κάποιο ειδικό primer για πλαστικά βάζουν οι φαναρτζομπογιατζήδες και μετά βάφουν. Αλλιώς ξεφλουδίζει ακόμα και στο πλύσιμο.

Με spray για προφυλακτήρες είχα βάψει τα εσωτερικά άβαφα πλαστικά του sportcity που είχαν ξεθωριάσει. Τα πλαστικά είχαν γίνει μια χαρά, ΑΛΛΑ η μπαγκαζιέρα έγινε χάλια. Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά δεν γινόταν λείο το χρώμα όπως στα πλαστικά, έβγαζε συνέχεια πολλά (παρα πολλά) μπιμπίκια παντού.

Μηπως η μπαγκαζιερα σου ηταν τιγκα στο γυαλιστικο κατα καιρους;

byron
04/05/2016, 12:24
Μηπως η μπαγκαζιερα σου ηταν τιγκα στο γυαλιστικο κατα καιρους;

Μπα, δεν έκανα τέτοιες πολυτέλειες στο scooter. Μπορεί να φταίει πως ήταν ιταλική. :lol:

motoexelixis
04/05/2016, 12:25
Μπα, δεν έκανα τέτοιες πολυτέλειες στο scooter. Μπορεί να φταίει πως ήταν ιταλική. :lol:

Αρα παντου λαδι χυμα....πικρα.....(αστειευομαι εννοειται)

Bowleno
04/05/2016, 12:26
Κάτι χάνω?

ΑΛΛΑ η μπαγκαζιέρα έγινε χάλια. Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά δεν γινόταν λείο το χρώμα όπως στα πλαστικά, έβγαζε συνέχεια πολλά (παρα πολλά) μπιμπίκια παντού.

Αν έριχνες πολύ υλικό και το έβαζες σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. στον ήλιο....) να στεγνώνει, η απάντηση είναι απλή, το υλικό "βράζει" με συνέπεια να δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα οι οποίες δημιουργούν τα μπιμπίκια που λες.....
Η σωστή λύση είναι, μια "άχνα" πρώτο χέρι, στεγνώνει, ένα 'χάιδεμα" με ψιλό ντουκόχαρτο, άλλο ένα πέρασμα με λίγο περισσότερο, στέγνωμα καλό, χάιδεμα πάλι και τελικά ένα ακόμα πέρασμα.
Εννοείται, μετα τα χαιδέματα, ΚΑΛΟ φύσημα να φύγουν σκόνες κ.λ.π

taisteal
04/05/2016, 12:27

αααααυτο ακριβως.
Μονο οι γτπ φανοποιοι δεν μπορουν να την βαψουν,η βαριουνται.

Bowleno
04/05/2016, 12:35
αααααυτο ακριβως.
Μονο οι γτπ φανοποιοι δεν μπορουν να την βαψουν,η βαριουνται.

Αν το πλαστικό έχει "σαγρέ" υφή, @ρχίδι@ βάφεται.....:lol:

taisteal
04/05/2016, 12:39
Αν το πλαστικό έχει "σαγρέ" υφή, @ρχίδι@ βάφεται.....:lol:

Εχω βαμμενα πολλα κομματια πλαστικου με σαγρε υφη,εδω και χρονια,και δεν εχουν καμμια φθορα.
Αρα βαφεται,αρκει να εχεις @ρχιδι@

:p

Bowleno
04/05/2016, 12:44
Εχω βαμμενα πολλα κομματια πλαστικου με σαγρε υφη,εδω και χρονια,και δεν εχουν καμμια φθορα.

Το @ρχίδι@ :lol: πηγαίνει στην υπερβολική προεργασία που απαιτείται και το κόστος που είναι δυσανάλογο του αποτελέσματος, ο καλός φανοποιός θα στο βάψει αλλά θα ζητήσει τα μαλλιά της κεφαλής σου (μαζί με την κεφαλή... :lol: )

toyar
04/05/2016, 13:17
Υπάρχουν μπαγκαζιερες βαφομενες και μη
Το ίδιο ισχύει για προφυλακτηρες και καπάκια καθρεφτων
Προφανώς διαφέρουν τα υλικα

road spirit
04/05/2016, 13:22

και ανάλογα με το πόσο κατσαρή ειναι η τρίχα στα @@ αλλάζει και η τεχνοτροπία που κάνει το βάψιμο, να ξέρς ...

:p:p:p

Bowleno
04/05/2016, 14:04
Υπάρχουν μπαγκαζιερες βαφομενες και μη
Το ίδιο ισχύει για προφυλακτηρες και καπάκια καθρεφτων
Προφανώς διαφέρουν τα υλικα

Η stadard έκδοση των Isuzu D-Max έχουν εμπρός προφυλακτήρα και καπάκια καθρεπτών ΜΗ βαφόμενα.
Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια είχαμε έναν περίεργο πελάτη που ήθελε σώνει και καλά να βαφτεί ο προφυλακτήρας στο χρώμα του αμαξώματος.
Του προτείναμε να αγοράσει τον προφυλακτήρα της LS έκδοσης που ήταν βαφόμενος, αρνήθηκε και έδωσε εκείνον για βάψιμο.
Αποτέλεσμα; το κόστος βαφής πήγε 2 φορές την αξία του προφυλακτήρα....και στον χρόνο επάνω του ξεφλούδισε ωσάν μαργαρίτα και μας ήρθε ωρυόμενος ότι τον δουλέψαμε.....:rolleyes:

και ανάλογα με το πόσο κατσαρή ειναι η τρίχα στα @@ αλλάζει και η τεχνοτροπία που κάνει το βάψιμο, να ξέρς ...

:p:p:p

:moutza::bawl: πάει ο καφές :bawl:

virus
04/05/2016, 16:53
αν την εχεις περασει την μπαγκαζιερα εστω και μια φορα σιλικονη η σπρευ η κατι λαδερο τελωσπαντων τοτε ξεχνα το δεν βαφεται. κι αν την βαψεις μετα απο λιγο θα στο πεταξει το χρωμα.

αν δεν εχεις βαλει τιποτα τοτε μια χαρα βαφεται κι οπως ειπαν πριν με plastofix η προεργασια και μετα βαψιμο. αρκει να βρεις καλο βαφεα.

εναλακτικα λαδι φαγητου. trust me σαν καινουργια θα γινει. αρκει να την περνας οποτε ξεθωριαζει. βεβαια μετα ξεχνας το βαψιμο δια παντος.