Σύνδεση

View Full Version : Διακοπή ασφαλιστρων

Catherinepan
06/05/2016, 22:28
Πουλησα τη μοτό μου και θέλω να
α κάνω διακοπή ασφαλιστηριου για να πάρω πίσω και χρήματα ή ασφάλεια ζητάει φωτοαντιγραφο με την άδεια στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη και το συμβόλαιο (που το έχω)...Αν δεν βρίσκω τον ιδιοκτήτη Για να μου δώσει τη φωτοτυπία τι μπορώ να κάνω?Αν πάω υπουργείο και πω την πινακίδα και τι συμβαίνει παίζει να μου δώσουν αυτοι φωτοτυπία ή τέλοςπαντων κάτι που να δείχνει πως το μεταβιβασα?

Μανολης67
06/05/2016, 22:35
Ναι, στο δευτερο, (Υπουργείο Συγκοινωνιών ) σου εκτυπώνουν ενα έγγραφο που δειχνη τον κάτοχο της μοτοσυκλέτας, το εκανα εγω περσι, για άλλο λόγω.

amyroukai
06/05/2016, 23:03
Αυτά είναι μλκιες φυσικά γιατί προφανώς και μπορεί να δει η ασφάλεια πότε και ποιος ασφάλισε το όχημα, αλλά είναι το να κάνουμε τον δυσκολο στον πελάτη που φεύγει.

Τα ίδια πήγαν να μου πουν από γνωστή εταιρία, με το πωληθεν όχημα να έχει ασφαλιστεί από τον νέο ιδιοκτήτη σε αυτούς πάλι... Κωμικοί.

yiannis172
06/05/2016, 23:17
Αυτά είναι μλκιες φυσικά

Οπως τα λεει ο απο πανω.
Ενα ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ οπως η αδεια,δεν εισαι υποχρεωμενος να το δειξεις/δωσεις σε κανενα πλην της αστυνομιας.

yiannis172
06/05/2016, 23:19
Ναι, στο δευτερο, (Υπουργείο Συγκοινωνιών ) σου εκτυπώνουν ενα έγγραφο που δειχνη τον κάτοχο της μοτοσυκλέτας, το εκανα εγω περσι, για άλλο λόγω.

Χωρις εξουσιοδοτηση αποκλειεται να δωσουν αντιγραφο της αδειας στον οποιονδηποτε το ζητησει,ειναι καθαρα θεμα προσωπικων δεδομενων.
Αν στο εκαναν λογικα σε ηξεραν .

Μανολης67
06/05/2016, 23:21
Ναι ρε παιδιά μαμακιες.. σωστα οι ασφαλιστικές ταλαιπωρουν τον κόσμο, αλλά ο άνθρωπος τι να κάνει στο προκείμενο? να πληρώσει δικηγορο?

yiannis172
06/05/2016, 23:22
Απλα να επιμεινει ή να αναφερει πως θα απευθυνθει σε δικηγορο,αν του κανουν τους δυσκολους.

Μανολης67
06/05/2016, 23:23
Χωρις εξουσιοδοτηση αποκλειεται να δωσουν αντιγραφο της αδειας στον οποιονδηποτε το ζητησει,ειναι καθαρα θεμα προσωπικων δεδομενων.
Αν στο εκαναν λογικα σε ηξεραν .

Σωστός, τους εξήγησα τον λόγο, μια παλιά μοτοσυκλετα μου στο ΤΑΧΙS την εμφανίζει ως κατοχο εμένα , και τα τελη απλήρωτα,
στο Υπουργειο Συν/νιων στον φάκελο της μοτοσυκλετας φαινεται η μεταβιβαση, ειχα κανει και σχετικο θρεντ με το μπέρδεμα εδω.
Εν πάσι περιπτωση εκαναν την εξυπηρετηση αφου τους εξηγησα πρωτα,
ας κάνει το ίδιο και ο φίλος.

el-Gatto
07/05/2016, 07:39
Διαβάζω....λέω ας μην γράψω...αλλά....απορώ....και εκφράζω την απορία μου:
Κανείς σας δεν σκέφτεται ,όταν πουλάει μοτο/αυτο ,να κρατήσει φωτοτυπία της άδειάς του ,με την πράξη μεταβίβασης βεβαιωμένη πάνω της...?

- Πως θα αποδείξεις (άμεσα κ εύκολα) οτι δεν είσαι ελέφαντας ,αν την επόμενη μέρα το πρωί ένα περιπολικό βρεθεί στην πόρτα σου να σε μπουζουριάσει ,επειδή η μηχανή σου χθες βράδυ έκανε έγκλημα;;;
(όλοι ξέρουμε οτι θέλει μήνες το σύστημα να αλλάξει τα στοιχεία μετά απο πώληση)

- Πως θα απαιτήσεις (αμεσα κ' εύκολα) να διακοπεί η ασφάλεια κ να σου επιστραφεί το υπόλοιπο...?

- Πως θα διαγράψεις (άμεσα) την οφειλή τελών κυκλοφορίας απο το ΑΦΜ σου ,στην περίπτωση που θα μ@λ@κιστούν (ως συνήθως) οι "υπεύθυνοι" γραφιάδες...?

- Πως θα δηλώσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση την πώληση ,ώστε να φύγει η μοτό απο πάνω σου...?

Τι δι@λο.....μόνο εγώ έχω φωτοαντίγραφα απο ΟΛΑ τα έγγραφα που χρειάζονται για μιά μεταβίβαση ,απο ΟΛΕΣ τις μεταβιβάσεις (αγορές & πωλήσεις) που έχω κάνει στην ζωή μου...???

Ζεύκας
07/05/2016, 09:21
Δεν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι το όχημα με αρ.κυκλοφορίας ταδε μεταβιβάστηκε από σένα στον άλλο;

Tedvj23
07/05/2016, 10:04
Αποτι κατάλαβα η κοπέλα έκανε μεταβίβαση και τέλος χωρίς αλλά κολπα..
Πήγαινε στην εφορία και ρώτα αν γινεται να σου τυπωσουν ένα χαρτί που να δείχνει ότι το μηχανακι έγινε μεταβίβαση και δεν σου ανήκει ποια δεν υπάρχει στο αφμ σου και με αυτό πήγαινε στον ασφαλιστη μπας και σου κάνει διακοπή..

Υ.γ.αυτο το πράγμα που ζητάνε φωτοτυπία της άδειας του νέου ιδιοκτήτη και η σιγουριά τους ότι θα το έχει σίγουρα ο πρων ιδιοκτήτης δεν το καταλαβαίνω αν θέλει μου επιτρέπει ο καινούργιος ιδιοκτήτης να βγάλω φωτοτυπία την άδεια του δεν έχει καμία υποχρεωση..και αυτά περί υπευθύνων δηλώσεων δεν νομίζω να του κάνει του ασφαλιστη για να της κάνει διακοπη(αλλο που δεν πιστεύω ως συνήθως να ανταλαξ υπεύθυνες δηλώσεις..)
Υ.γ.2.κατερινα αν είναι μικρό το πόσο και μπορείς για μένα παρατατο θα τελειώσει και μετά θα πει ο ασφαλιστής απλά δεν ανανέωσε έτσι και αλλιώς είσαι ενταξει στην εφορία φαίνεται ότι η μότο δεν σου ανήκει ποια στο αφμ σου..

spyrval
07/05/2016, 11:47
Υ.γ.2.κατερινα αν είναι μικρό το πόσο και μπορείς για μένα παρατατο θα τελειώσει και μετά θα πει ο ασφαλιστής απλά δεν ανανέωσε έτσι και αλλιώς είσαι ενταξει στην εφορία φαίνεται ότι η μότο δεν σου ανήκει ποια στο αφμ σου..

Δεν είναι τόσο για το ποσό. Δε νομίζω ότι είναι καλό να συνεχίσει η ασφάλεια στο όνομά της, ο επόμενος να είναι εξυπνάκιας και να το έχει ανασφάλιστο και να εμπλακεί σε κανένα ατύχημα. Τώρα θα μου πεις αφού φαίνεται πότε μεταβιβάστηκε και όλα είναι αρκετά τραβηγμένα να γίνουν. Ακόμα κι έτσι εγώ κοιτάω να διακόπτω άμεσα την ασφάλεια της μοτό που έδωσα επειδή για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν έχω εμπιστοσύνη σε κράτος, ασφαλιστικές και στους ανθρώπους.

Κάποτε για να διακόψω την ασφάλεια μου ζητήσαν και φωτοτυπία της ασφάλειας που ΘΑ έκανε ο επόμενος:lol:

BLiTzER
07/05/2016, 12:14
Τα τελευταία χρόνια, όποτε έχω κάνει διακοπή, αρκεί ένα email με την ανάλογη δήλωση + ένα αντίγραφο της ταυτότητάς μου.

Δε μας λες ποια ασφαλιστική είναι αυτή;

Άδεια και ασφάλεια του νέου ιδιοκτήτη, λέει, λολ.

Tedvj23
07/05/2016, 12:23
Τα τελευταία χρόνια, όποτε έχω κάνει διακοπή, αρκεί ένα email με την ανάλογη δήλωση + ένα αντίγραφο της ταυτότητάς μου.

Δε μας λες ποια ασφαλιστική είναι αυτή;

Άδεια και ασφάλεια του νέου ιδιοκτήτη, λέει, λολ.

Μάλλον την κάνεις μόνος σου μέσω internet..
Σε ασφαλιστικό γραφείο την πιπίλα με την νέα άδεια την ζητάνε κατά 99%....

leftos
07/05/2016, 12:24
Μιλησες με τον ασφαλιστη η με την ασφαλιστικη.
Γιατι και εμενα ο ασφαλιστης ετσι μου ελεγε αλλα πηρα την ασφαλιστικη και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται οποτε μετα το προχωρησε.
Γενικα το κανουν επιτηδες για να βαρεθεις και να πεις αστο.
Αλλα πρεπει και εμεις να κραταμε φωτοτυπιες τουλαχιστον....

BLiTzER
07/05/2016, 12:26
Μάλλον την κάνεις μόνος σου μέσω internet..
Σε ασφαλιστικό γραφείο την πιπίλα με την νέα άδεια την ζητάνε κατά 99%....

Ναι, Anytime, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Εφόσον αυτοί το κάνουν έτσι, σημαίνει ότι γίνεται κι έτσι.

kyo
07/05/2016, 12:28
την ασφαλεια μπορεις να την κοψεις οποτε θελεις.αν δεν προσκομισεις την αδεια κυκλοφορειας μεταβιβασμενη θα σου κρατησουν τα ασφαλιστρα για ενα μηνα τα υπολοιπα που αναλογουν μεχρι την ληξη του ασφαλιστηριου σου θα στα επιστρεψουν κανονικα.

Cpt_Slow
07/05/2016, 12:39
μια ερωτηση για να μην ανοιγω αλλο θεμα.. εβγαλα το διπλωμα ιανουαριο αλλα ακομα δεν το εχω παρει στο χερι. μπορω να κανω ασφαλιση με εμενα οδηγο?

για μηχανη παντα!

Tedvj23
07/05/2016, 13:20
μια ερωτηση για να μην ανοιγω αλλο θεμα.. εβγαλα το διπλωμα ιανουαριο αλλα ακομα δεν το εχω παρει στο χερι. μπορω να κανω ασφαλιση με εμενα οδηγο?

για μηχανη παντα!

Ρωτα σε ενα αφαλιστικο γραφειο για σιγουρια..:beer:

noodles
07/05/2016, 14:56

για μηχανη παντα!

απο τη στιγμη που εχεις περασει οδηγηση και σηματα τοτε νομικα εχεις διπλωμα. η ασφαλιστικη νομιζω θα χρειαστει τον αριθμο διπλωματος για να σε ασφαλισει. κανε ενα τηλ στη σχολη οδηγων πρεπει να τον εχουν καπου γραμμενο στα χαρτια τους.

yiannis172
07/05/2016, 19:11
Διαβάζω....λέω ας μην γράψω...αλλά....απορώ....και εκφράζω την απορία μου:
Κανείς σας δεν σκέφτεται ,όταν πουλάει μοτο/αυτο ,να κρατήσει φωτοτυπία της άδειάς του ,με την πράξη μεταβίβασης βεβαιωμένη πάνω της...?

- Πως θα αποδείξεις (άμεσα κ εύκολα) οτι δεν είσαι ελέφαντας ,αν την επόμενη μέρα το πρωί ένα περιπολικό βρεθεί στην πόρτα σου να σε μπουζουριάσει ,επειδή η μηχανή σου χθες βράδυ έκανε έγκλημα;;;
(όλοι ξέρουμε οτι θέλει μήνες το σύστημα να αλλάξει τα στοιχεία μετά απο πώληση)

Σωστοτατος

- Πως θα απαιτήσεις (αμεσα κ' εύκολα) να διακοπεί η ασφάλεια κ να σου επιστραφεί το υπόλοιπο...?
Το απαιτεις,οπως το ειπες,αν σου κανουν τους δυσκολους.Διαφορετικα οπως προειπα λες πως θα πας σε δικηγορο.Αν ηταν ο καθενας να ζηταει οτι επισημο εγγραφο του κατεβει....

- Πως θα διαγράψεις (άμεσα) την οφειλή τελών κυκλοφορίας απο το ΑΦΜ σου ,στην περίπτωση που θα μ@λ@κιστούν (ως συνήθως) οι "υπεύθυνοι" γραφιάδες...?

+1

- Πως θα δηλώσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση την πώληση ,ώστε να φύγει η μοτό απο πάνω σου...?

Τα δικυκλα δε δηλωνονται και να θες...δεν υπαρχει επιλογη στο συστημα.

Τι δι@λο.....μόνο εγώ έχω φωτοαντίγραφα απο ΟΛΑ τα έγγραφα που χρειάζονται για μιά μεταβίβαση ,απο ΟΛΕΣ τις μεταβιβάσεις (αγορές & πωλήσεις) που έχω κάνει στην ζωή μου...???

Απο τι εχω δει κι εγω οι περισσοτεροι δε πολυασχολουνται με χαρτουρα....εδω (αυτο κι αν ειναι κουφο) πουλιουνται μηχανες μονο με τα λεφτα και εξουσιοδοτηση στον αγοραστη για μεταβιβαση.....

el-Gatto
07/05/2016, 20:47
Το απαιτεις,οπως το ειπες,αν σου κανουν τους δυσκολους.Διαφορετικα οπως προειπα λες πως θα πας σε δικηγορο.Αν ηταν ο καθενας να ζηταει οτι επισημο εγγραφο του κατεβει....
Σαφώς το απαιτείς ,αλλά όπως ειπώθηκε παραπάν ,χωρίς αποδεικτικό (βλ.φωτοτυπία μεταβίβασης ,η οποία είναι ΚΑΙ δικό σου έγγραφο ,και ουχί της άδειας του επόμενου)
η ασφάλεια θα κρατήσει +1 μήνα ασφάλιστρα ,γιατί βάσει νομοθεσίας (λένε) είναι υποχρεωμένοι να σε καλύπτουν για αστική ευθύνη 1 μήνα μετά την λήξη-διακοπή του συμβολαίου.
Και αυτό ισχύει κ αν δεν την πληρώσεις στην ώρα της επίσης.

Τα δικυκλα δε δηλωνονται και να θες...δεν υπαρχει επιλογη στο συστημα.
Κάνεις λάθος.
Βάσει φορολογικής νομοθεσίας ,υπάρχει ρητή υποχρέωση να Δηλώνονται :
1 φορά κατά την αγορά τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό εμπίπτει σε πόθεν εσχες καθώς κ σε τεκμαρτό εισόδημα ,αν ξεπερνάς το δηλωθέν σου.
ΚΑΙ
1 φορά κατά την πώλησή τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό προστίθεται αφορολόγητο στο αποθεματικό σου ,χτίζοντας πόθεν έσχες ή δικαιολογόντας μιά αγορά σου στο ίδιο φορολογικό έτος.

Οσος χρόνος (ή χρόνια) κι αν περάσουν ενδιάμεσα ,κατα τα οποία η μοτό μένει χωρίς μεταβολή (στην κατοχή σου δηλ) δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης (ούτε κ κουτάκι στο ταχιςνετ) γιατι (προς το παρόν) οι μοτό δεν αποτελούν τεκμαρτό εισόδημα λόγο χρήσης.

Το ότι πολλοί λογιστές λένε δεν βαριέσαι-δεν πειράζει-ποιός να τη βρεί την πράξη στο μπουρδελιστάν ,δεν σημαίνει οτι θα σε καλύψουν κιόλας ΑΝ...
Το ότι πολλοί αγοραστές δεν καλύπτουν λογιστικά την αγορά ,κ δεν θελουν να φορολογηθούν τεκμαρτά ,κ δεν την αναφέρουν στον λογιστή τους ,είναι απλά ακάλυπτοι σε περίπτωση διασταύρωσης (αν ο 2ος της συναλλαγής την δηλώσει πχ)

Βέβαια ,όλα αυτά ,σε μια χώρα με 86 δις απλήρωτες βεβαιωμένες οφειλές φόρων ,μοιάζουν αστεία υπόθεση.
Αλλά εγώ είμαι απο τους μαλκες που θέλω να είμαι τυπικός κ νόμιμος κ τα πληρώνω όλα όσα μου αναλογούν (κ παραπάνω ,γιατί φορολογούμαι και γι'αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν)

Απο τι εχω δει κι εγω οι περισσοτεροι δε πολυασχολουνται με χαρτουρα....εδω (αυτο κι αν ειναι κουφο) πουλιουνται μηχανες μονο με τα λεφτα και εξουσιοδοτηση στον αγοραστη για μεταβιβαση.....
Ναι...όντως...τρέμω κ μόνον με την ιδέα.
Εχω χαλάσει πώληση (2 φορές) επειδή ο υποψήφιος αγοραστής επέμενε να του την δώσω με εξουσ/ση μεταβίβασης κ δεν δεχόταν να πάμε να την κάνουμε επι τόπου στο Υπ.Συγκ/ων.